Чумата е по-малкото зло. Проблемът е безконтролната власт

Сотир Цацаров и Иван Гешев

© Велко Ангелов

Сотир Цацаров и Иван ГешевДве кризи помрачиха началото на отпускарския август. Макар привидно да нямат нищо общо, те пак сложиха държавата в рамката на тежките й проблеми – патогенното срастване между законодателната и изпълнителната власт, немарливата некомпетентност на администрацията и проваленото доверие в институциите.


Най-напред – в началото на юли нападна африканската чума по свинете. Двайсетина дни по-късно прокурорската колегия на ВСС единодушно номинира Иван Гешев за следващ главен прокурор.


Двете събития направиха видими неочаквани сходства:
1. Заради чумата – пътят Сливен – Ямбол е блокиран вече шести ден от хора, които въпреки опасността от епидемия се заканват да не позволят санитарна евтаназия на здравите им прасета. Протести се появяват и на други места. Изобщо няма да отваряме дума за причините, докарали хората по селата до скотщината да крият нелегалните си прасета в спалнята. Но ако действително се налагат радикални мерки срещу чумата, Министерството на земеделието можеше да не се държи като безсловесен башибозук, а да обясни толкова пъти, колкото е необходимо, защо живи и здрави прасета трябва да бъдат натъпкани в буркани посред лято. Или да бъдат дадени на кучетата.


След номинацията на Гешев също протестират хора. Но поради репресивна традиция, наложена у нас още през 50-те години на миналия век, в моменти, критични за държавата,


прасетата се оказват по-важни от хората


По тази причина в телевизора по-често влизат непохватните опити на държавата да спре чумата по свинете, отколкото темата с избора на главния прокурор и "гешевизацията" на прокуратурата.


2. В нощта на неделя срещу понеделник съвсем по милиционерски в района на протеста по пътя Сливен – Ямбол най-напред спря токът, а после в тъмното се появи кола на жандармерията . За да "страхува".


След протестите заради номинацията му Гешев заплаши противниците си, че ще им отговори "с всички средства, разрешени от закона". А междувременно ги забърка в заговора за дестабилизация на държавата чрез хакване на поливната система пред парламента.


В продължение на седем години работата на сегашния главен прокурор Сотир Цацаров беше да евтаназира всяка опозиция на статуквото. Според творческите планове на наследника му Гешев оттук нататък санитарното приспиване очевидно ще бъде предшествано от


арести по списък


В държавите, където върховенство има правото, прокурорите осигуряват прилагането на закона от името на обществото и в негов интерес. Когато нарушаването му носи наказателна санкция, те я прилагат при безусловно спазване на човешките права. Прокурорите действат справедливо, безпристрастно и обективно. А по наказателни дела те трябва да вземат предвид сериозните последици, които един съдебен процес има върху личността, дори в случаите, когато той води до оправдателна присъда.


Така пише в документ, наречен "Европейски норми и принципи в работата на прокуратурата", утвърден от Консултативния съвет на европейските прокурори. Не в Закона за прокуратурата на Руската федерация, която тези дни поиска отнемане на деца от родителите им, защото са ги завели на протест. От тази практика, както вече стана известно, номинираният за нов главен прокурор Иван Гешев е черпил опит поне два пъти, и то на място.


Сигурно по тази причина за прокуратурата на Цацаров и Гешев виновни по подразбиране са всички, които пречат на държавата да възстанови тихомълком статута на "правоимащите" от времето на съветската комунистическа диктатура.


Само че


безконтролната власт на привилегированите прави свинщините им непоносими


Те заживяват безвъзмездно в луксозни апартаменти и вили на свои роднини при напълно обосновани подозрения, че ги притежават, но крият собствеността си, защото не могат да докажат произхода на парите, с които са ги придобили. Както в случая с един финансов министър.


Синовете на високопоставени магистрати купуват апартаменти за половин милион, а след това Националната агенция по приходите не открива несъответствие между приходите и разходите им, въпреки че са само на 21 години. Както в случая със сина на директора на следствието.


Функционери от елита на управляващата партия внезапно се влюбват в строителни изкопи или потеглят с персонални асансьори към последния етаж на жилищни кооперации с концептуална архитектура. След това се оказва, че са си купили в тях апартаменти на цената на квадратен метър в панелните покрайнини на София.


Назначеният да пази държавата от корупцията и дори да отнема незаконно придобито имущество заживява в тризонет и крие част от квадратурата му, за да спести данъци. След проверките, започнати, за да не открият нищо нередно в имотното му състояние, Висшият съдебен съвет прекъсна отпуската си, за да го възстанови на работа като прокурор в Специализираната прокуратура в петминутно заседание.


След инспекция по сигнал на гражданското сдружение "Боец" предизвестеният нов главен прокурор се оказа дългогодишен близък приятел със съдружник на строителния предприемач Александър Ваклин - основен свидетел по делото "Иванчева". Когато през май гражданите поискаха обяснение от Гешев за тази близост, той високомерно им каза, че "няма да коментира лични въпроси". Сега фактът на тревожното приятелство е записан в постановление на Апелативната спецпрокуратура и "въпросът" вече не е личен.


В тези истории няма нищо нелогично. След методичното евтаназиране на всяка надежда за справедливост България се е превърнала в


република, управлявана от каста на вечно невинните


Те имат предизвестен нов главен прокурор, който и занапред ще гарантира, че до доказване на противното никога няма да се стигне.


Затова сега африканската чума изглежда като по-малкото зло. Като истерия, която скоро ще отмине. Но и след нея свинщините ще продължат да бъдат общ знаменател на всичко, което привидно разделените власти в България вършат в задния двор на държавата.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2365 Весело
 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  "Чумата е по-малкото зло. Проблемът е безконтролната власт"

  Проблемът е в матрЯла, който избира месиите.

 3. 3 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Власта е безконтролна,когато не се контролира от наш човек!Ха ха ха!!!

  " Проблемът е безконтролната власт" С.Спасов

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА
 4. 4 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Словесна еквилибристика на нелошо ниво. С неизбежното преекспониране на факти и изказвания на засегнатите лица. пример:

  "След протестите заради номинацията му Гешев заплаши противниците си, че ще им отговори "с всички средства, разрешени от закона".

  Къде видяхте заплаха в израза на Гешев. Той беше употребен в контекста на перманентното омаскаряване на гилдията на прокурори и следователи, само защото били подкрепили кандидатурата на Гешев.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 5. 5 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 818 Весело

  До коментар [#1] от "Lemmy":


  Е, дочакахме!
  —цитат от коментар 1 на Lemmy


  Ти пА да не мислеше, че днес ще ни се размине!? Норматива е 5-6, до довечера ще е изпълнен, защото иначе "на килимчето".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 6. 6 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 895 Весело

  Проблемът е още по-голям дургари ляво-либерали-автентично десни ;-)

  Народо-населениет не заслужава такива велики лидери и визионери като вас, за това ще си останете неразбрани, недооценени и на грантове до пенсия. А всъщност това ви харесва и най-много ;-)

  Народо-населениете иска по 300 лв на прасе и 1000 лв на свиня майка и батко им Боко ще им палти, както той обича да казва...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 7. 7 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Африканската чума обърна полюсите и Коледа се падна посред лято.
  Дай Боже, онази, другата "Чума" от север да дойде и Свинщината до зимата да изрине.

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4479 Любопитно

  До коментар [#1] от "Lemmy":

  От какво Ви е весело, колега?

 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4479 Любопитно

  До коментар [#3] от "АмброзСП":

  Днес властта се контролира от ваш човек и вие се радвате, но утре, когато властта би била контролирана от НЕваш човек, ще ви се стъжни! Кръгозорът на онези 80% се простира до близкия ъгъл! Там е проблемът!

 10. 10 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Проблемът не е и в безконтролната власт. Проблемът е в обществото, което не иска да контролира властта. Кучето скача според тоягата.

 11. 11 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Дори и комунистите обещаха да не политизират проблема с чумата по свинете.
  Десебарките са готови да паднат под нивото на комунистите.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 12. 12 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#11] от "clarkv622":

  Те са патерицата на Позитаник ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 13. 13 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  Чумавите мозъци са по-страшни от чумавите прасета.

 14. 14 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4920 Неутрално

  Прокуратурата не е мръднала ни на йота от руския си събрат, затова и "Всичко в името на човека" звучи до болка познато. И името му го знаят всички...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 15. 15 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Ако имат предвид "чумата във властта", на грешен път са.
  Рибата се вмирисва от главата.

 16. 16 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Спаси София. Доста претенциозно. Ама аз се чудя кой ще ни спаси от Спас.

 17. 17 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Чумавите мозъци са по-страшни от чумавите прасета.
  —цитат от коментар 13 на Fiji


  Да. Познават се по лилявия оттенък.

 18. 18 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 1094 Неутрално
 19. 19 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#18] от "arcanum":

  По-добре го организрайте на 09.09 ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 20. 20 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Елате на 12.09
  —цитат от коментар 18 на arcanum


  Сорос шъ дава ли кебапчета?

 21. 21 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Истинската чума е по т. нар. "общество"(по жалко и от добитък), което търпи чумясалите свине(не животинчетата, а мутрите), да се гаврят с него. И си трайка. И дори сътрудничи, за да изкяри и той(добитъка) нещичко.
  Не е луд този, който изяжда зелника, а който му дава.

  Тази чума е смъртоносна, защото след себе си не оставя НИЩО, върху което да може да се стъпи.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 22. 22 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "tolkoli":

  ^^^
  айдееее и таа депесарска трол-лелка-ГЕРБ доприпка в свински тръст... Кога да очакваме другата Доганова?

  само да вметна, таа трол-лелка, така разбираща от хибриди и харери, използва акаунт отлежавал дъъълги години без никаква активност по него

  по-забавно е, че твърди, че докладът на Държавния Департамент на САЩ за човешките права бил, цитирам, "fake news"

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 23. 23 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  До коментар [#18] от "arcanum":

  КЪДЕ ???Ще се плаща ли ??? Президентът ще бъде ли , ще има ли слово ???В стил "миш - маш " ли ще е обединвайки Ф 16 , чума по прасетата , изборът на Гешев ???Той и др.СПАС СПАСОВ върви по неговите стъпки !


  Чумата по свинете е само част от общата криза в страната заедно с договорите за Ф-16, протестите за избор на нов главен прокурор и теча на данни на над 5 млн. българи от НАП.


  Държавата трябва да демонстрира своята способност да се справи с африканската чума, защото засяга не само бранша, а и всички българи, които отглеждат домашните животни сами. Това каза президентът Румен Радев в началото на инициираната от него среща с министри от кабинета.Не спомена тези животни дали са РЕГИСТРИРАНИ т.е. ЗАКОННИ ???

  Държавният глава свика среща заради разпрастранението на африканска чума по свинете в страната. На срещата присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, министрите Десислава Танева, Младен Маринов, Нено Димов и др.

  Министърът на земеделието и храните Десислава Танева обясни, че към момента има седем огнища на заразата. Регистрирани са и 26 случая на заразени диви свине.
  Африканската чума засегна пети свинекомплекс в страната

  Африканската чума засегна пети свинекомплекс в страната

  Във фермата в село Българско сливово, община Свищов, се отглеждат 17 000 животни

  По време на срещата държавният глава акцентира на нуждата от информираност на гражданите и финансови стимули за компенсиране на стопанствата. Във връзка с това трябва да се проучат и възможностите за съдействие от ЕК, заяви той.

  "Всички знаем, че в България недоволните винаги са много повече от протестиращите", изтъкна Радев в началото на срещата. По думите му е важно в настоящия момент държавата да се справи с африканската чума, защото хиляди българи разчитат за своята прехрана на домашните си животни.

  Радев прикани да се обединят действията на институциите с местната власт и да има своевременна информация за гражданите.

  Иначе властите предприемат евтаназиране…

  Президентът повтори, че са нужни финансови стимули за компенсиране на всички стопани, от които държавата ще изисква да ликвидират отглежданите от тях животни.

  "Дълбоко съм убеден, че можем да се справим само с обединените усилия на всички институции, на местната власт, на бизнеса, на браншовите организации и сдружения, и на всички български граждани", каза Радев.

  Участниците в срещата представиха актуалната ситуация по разпространението на болестта, както и с предприетите мерки.

  Припомняме, днес, 31 юли, е крайният срок, в който стопаните от Северна България в зоните около свинекомплекси трябва да умъртвят прасетата си си доброволно. За Южна България този срок изтича на 2 август. Ако мярката не бъде изпълнена, властите ще предприемат принудително евтаназиване на домашните прасета в тези зони.

  Пробите за Африканска чума по свинете във фермата в село Българско сливово, община Свищов, област Велико Търново, се оказаха положителни. Това е петата индустриална ферма с потвърдено огнище със заболяването и първа за областта.Заразата порази вече три големи индустриални ферми в област Русе - в Николово, Бръшлен и Голямо Враново, които осигуряват близо 1/3 от месото на пазара у нас. Отрицателни бяха пробите от четвъртия свинекомплекс в Русенско. Засегнат е и свинекомплекс в село Попина, община Ситово, област Силистра.

  Вчера първи положителни проби за африканска чума по свинете бяха получени и в Южна България. Те са взети от две отстреляни в Пловдивско диви прасета.
  Закрити врата по делото "Тад груп" заради националната сигурнос

  По време на обсъждането резидентът не подмина и темата с набиращите енергия протести за избор на нов главен прокурор, тъй като единственият кандидат - зам.-главният прокурор Иван Гешев обясни в интервю след номинацията си, че е против разделението на властите в държавата, което е гарантирано с Конституцията.

  На срещата участваха и представители на Министерството на отбраната, на Българската агенция по безопасност на храните, Държавната агенция "Национална сигурност", Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" и Националното сдружение на общините в Република България.
  Трябва да сподели "челен " опит с ГОЦЕ и да си сформира ЛОВНА ДРУЖИНКА ! Така активно ще пребори ЧУМАТА ! Пък после може и АРХАРИ да си поотстреля !

 24. 24 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#5] от "todor._89":

  Злите езици разправят нещо за Господин Борисов, задния МУ двор, вазелин и прасе?!?!

  До коментар [#26] от "Моа Преател Тайпи":

  от 25 години гледал прасе в задния двор е бате... без вазелин... имай сърце


  "Аз също не понасям тъжни гледки. И това, което медиите показват, тъжни гледки с малки прасенца. И аз имам сърце. И аз искам да си колите прасетата по Коледа. От 25 години и аз също гледам прасе."

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 25. 25 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално


  До коментар [#11] от "clarkv622":

  Те са патерицата на Позитаник ;-)
  —цитат от коментар 12 на 100 Рублей за Доллар


  забележете датата:

  Иван Костов: Всяка ... - Dnevnik.bg

  [Search domain www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/06/26/1112591_ivan_kostov_vsiaka_lentichka_e_vreme_otkradnato_ot/]

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/06/26/1112591_ivan_kostov_vsiaka_lentichka_e_vreme_otkradnato_ot/

  Иван Костов "Това правителство за две години загуби много подкрепа. Всяка лентичка е време откраднато от арбитраж на спорове между министри, от решаване на проблеми, от обяснения на политиката, която се води".

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 26. 26 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Спасе, имаш ли представа защо журналистите не се интересувате от нередности и твърде вероятни престъпления в НАП? Не само че няма каквото и да е разследване, а темата сякаш всеячески се замита... по скромното ми мнение

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8027 Неутрално

  Всичко е вярно, всичко е страшно, но къде е решението.

 28. 28 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Дори и комунистите обещаха да не политизират проблема с чумата по свинете. Десебарките са готови да паднат под нивото на комунистите.
  —цитат от коментар 11 на clarkv622


  Когато говорим за съдебната власт и нейната независимост, не можем да не споменем и избора на нов главен прокурор, който не просто би бил невъзможен в нормална среда, той би бил обект на съдебно производство, заради самоволните си действия, с които отрича фундаментални демократични принципи.
  Вие и сами виждате в каква аномалия се превръща "манджурският" кандидат Гешев, който вече открито заплашва критиците на прокуратурата, работеща по модела на Цацаров и направлявана задкулисно с помощта на 111-тата ни позиция в медийната класация за свободата на печата и словото. Това казвав интервю за liberta.bg бизнесменът и активен гражданин Георги Дренчев.
  България не познава по-лошо управление от това, емблематично с посредствеността, арогантността, корупцията си и маниера за непогрешимост. Много дълго, след като това политическо недоразумение напусне сцената на клетата ни държава, ще лекуваме раните си и те ще бъдат най-вече по отношение на парламентаризма, демокрацията и независимостта на съдебната власт, смята той.
  Според мен трябва да се протестира непрекъснато, за да се покаже, че има гражданско недоволство, че процесът, който тече в прокуратурата не се приема в обществото и дори в момента, в който хората почиват, те жертват времето си, за да го афишират на обществеността и правителството. Няма значение дали ги кръщават „дневни“ или по някакъв друг начин. Не може сега да си почиваме от протестите, а след като се върнем от морето да протестираме. Това е несериозно, категоричен е Дренчев.

 29. 29 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "100 Рублей за Доллар":

  Ваклин построил сградата, в която жената до Гешев взела евтин апартамент
  by Биволъ август 7, 2019
  https://bivol.bg/vaklin-geshev-hancheva.html

  Фирма на Александър Ваклин е строила сградата, в която жената до прокурор Иван Гешев е купила апартамент на цена много под данъчната оценка. Това разкриват архивните кадри на Google Street от бул. Ген. Николай Столетов 8 в София (виж тук) където през 2012 г. се вижда оградена строителна площадка с табела “София Централ – директно от строителя”.

  Този детайл допълва информацията, изнесена от прокуратурата в отговор на сигнал на ГД “Боец”, че бившият управител на фирмата, продала евтиния апартамент на Детелина Ханчева е дългогодишен приятел на Иван Гешев.

  “От данните по преписката се установява, че Иван Гешев се познава от дълги години с Кърковски и двамата с в приятелски отношения” – пише в постановлението на Специализираната прокуратура

  Всъщност “приятелят” Марио Кръковски и Александър Ваклин са съдружници във фирмите, които реализират строителната инвестиция на имота в Зона Б-17.

  ...

  И ортак свързан със съборените тютюневи складове в Пловдив

  Приятелят на Иван Гешев Марио Кръковски и “свидетелят” Александър Ваклин са ортаци с Найден Маринов Колев. Техни фирми са съдружници, а тримата управляват заедно фирмата София Консулт – Б ООД. Данните за общото им бизнес начинание са от 2008 г.

  ...

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 30. 30 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#29] от "Шихан Йордечка":

  Жената на Христо Иванов си купува 70 кв.м. апартамент в Бъкстон за 21 хил. лева през 2005-та при пазарни цени от 70-90 хил. лева тогава.... и какво правим сега ;-)

  https://www.standartnews.com/balgariya-politika/i-khristo-ivanov-s-apartament-na-tsenata-na-garazh-389418.html

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 31. 31 Профил на Шихан Йордечка
  Шихан Йордечка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "100 Рублей за Доллар":

  и срещу кого беше скалъпен "процес" като резултат?

  My amygdala could beat up your prefrontal cortex.
 32. 32 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  [quote#25:"Шихан Йордечка"][/quote]

  Той пък ИВАН КОСТОВ много "загрижен " за Борисов ?????

 33. 33 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#31] от "Шихан Йордечка":

  Какъв процес?!??

  Жената е обявила сделката на занижена цена и е на практика невъзможно да се докаже какво е станало, особено ако е платено в брой.
  И това вас изобщо не ви притеснява, докато за Цв. Цв. и някави жени на Гешев, които направи същото изригнахте....

  Смешно е ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 34. 34 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Решението е децентрализация на власта, най-вече фискална децентрализация. Поне над 50% от данъците трябва да остават в общините, и да им се даде повече права. Повече засилване на местното самоуправление и пряка демокрация. Пряк избор на ГП, както и политици.

 35. 35 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1909 Неутрално

  До коментар [#4] от "tolkoli":

  Словесна еквилибристика на нелошо ниво. С неизбежното преекспониране на факти и изказвания на засегнатите лица. пример:"След протестите заради номинацията му Гешев заплаши противниците си, че ще им отговори "с всички средства, разрешени от закона". Къде видяхте заплаха в израза на Гешев. Той беше употребен в контекста на перманентното омаскаряване на гилдията на прокурори и следователи, само защото били подкрепили кандидатурата на Гешев.
  —цитат от коментар 4 на tolkoli

  "Ще отговори с всички средства позволени от закона" казана от главен прокурор според вас не е заплаха? Става дума за критика към тези прокурори и следователи, ректори милиционери и пр. милиционери, които са подкрепили кандидатурата му за поста. Единствения законен начин да се отговори на критиката е словесен. И то от тези, които са засегнати, не от Гешев. А кандидатурата му за главен прокурор е незащитима с разумни аргументи.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 36. 36 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 785 Весело

  тези статии даже вече не предизвикват интерес, едва 36 коментара

 37. 37 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  В конституцията пише:
  Чл. 1, ал.(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

  Така че каквото поискал народът, това и получил.

 38. 38 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  Истинската чума е по т. нар. "общество"(по жалко и от добитък), което търпи чумясалите свине(не животинчетата, а мутрите), да се гаврят с него. И си трайка. И дори сътрудничи, за да изкяри и той(добитъка) нещичко.Не е луд този, който изяжда зелника, а който му дава.Тази чума е смъртоносна, защото след себе си не оставя НИЩО, върху което да може да се стъпи.
  —цитат от коментар 21 на Боян Таксиров


  Кой си ти бре, Таксиров, та ще наричаш народа на България „т. нар. "общество"(по жалко и от добитък)“? М? Ти какъв си, принц ли си, роден в Бъкингамския дворец със златна лъжичка в устата? Или си издънка на японския императорски род? Или можеш да изкараш родословно дърво 60 поколения назад – кой от кой по-голям маркиз, херцог, граф, барон или даймио? М? Що не се погледнеш в огледалото какъв си, с притеснената усмивка на джебчия, хванат с чуждия портфейл в ръка? М? Какви благородници, по-извисени от добитък, имаш ти в родата си от Чепърлянци, Борсушко и Цървуланковци? М? В случая не ме е яд на нескопосаният аФтор, пишещ за парàта, а на такива като теб, с прекалено изкривено нарцистично самолюбие, стигащо до истерия самомнение, че само ти си „умен и красив“, а другите са „добитък“! А всъщност си най-обикновен мозъчен дюстабанлия, оплезил език до кръста в жегата под опашката на коня и мразещ всички, които се трудят, създават, правят семейства и деца, почиват в чужбина и т. н., и т. н., защото в България вече се е оформила многобройна средна класа, която ви презира такива като теб – самонадути мисирки! И запомни – никога, ама НИКОГА вече такива като теб и спонсорите ти няма да видите и трохичка власт, защото извън властта смятате обществото за добитък, а ако, да не дава Господ, случайно се докопате до властта, ще върнете начаса лагерите за инакомислещите и убийствата без съд и присъда! Чакам да ме опровергаеш, „сър“!

 39. 39 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6994 Неутрално

  За управленската чума сме виновни ние избирателите

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 40. 40 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3184 Неутрално

  За управленската чума сме виновни ние избирателите
  —цитат от коментар 39 на neut


  За сега сме се овардили от чумата в управлението. Прав си за избирателите, ако чавка им изпие ума и дадат властта на червените или виолетовите, лошо, ама много лошо им се пише!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 41. 41 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3313 Весело

  Г-н Спасов, чумата имала девет братя едно време( сега не ги знам колко са):
  ЧУМАТА, МОМА И ДЕВЕТТЕ И БРАТЯ
  Вета вее в езерото
  чума мори у селото;
  се се село разбегало.
  Бела Неда не бегала,
  дома седи, платно ткае.
  И отиде църна чума,
  на Неда и говореше:
  - Леле, Недо, бела Недо,
  дай ми, недо, от платното,
  от платното до два лакта,
  да завием мажко дете,
  мажко дете чумяче
  https://liternet.bg/folklor/sbornici/senki/23.htm

 42. 42 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Браво!
  Разбрал си нещичко много важно.
  И си признал.

  Причината за проблема безконтролна власт на всички равнища
  е в качествата на матряла. Там следва да ровят проверки.
  От Глъвъта на рибата (народному казано) през но-низши ешелони.
  Сравнително прост процес. Сичкото е матрял, благодарение на научен атезизъм.

  Това, че си си признал.
  Признат грях - полвин грях..
  Не. Но се нещо е.
  Споразумение.
  90%?

  До коментар [#2] от "4ort":

  "Проблемът е безконтролната власт"

  Проблемът е в матрЯла,
  който избира месиите.

 43. 43 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  UNITED EU UNION

  комунярче неграмотно и тролоумно...

  Конституцията 1991 г. предписва определения.
  Предписва норми за поведение.
  Повелява.

  Не констатира.
  Не скача срещу Народа с прибързани заключения и изобщо.
  Не троли.

  Конституцията е стабилен документ написан на многовековна православна Българска азбука.
  Не е анимация.

  За ваше малобуквено комунярско сведение,
  Конституцията не се изчерва с Чл. 1.

  Конституцията повеляма как слуги на Народа следва да служат
  на Гражданите.
  И как Гражаданите следва да консумират своите Принципиални права
  докато в същото време (или друго) спазват Закона.

  Съобразяване с Върховния Закон с Непоследствено действие
  Конституцията означава и съобразяване с Фактическа реалност.
  Така наречено Прилагане (и изпълняние) на Закона...

  Комунярче тролоземно, чий го дириш в чужда чужбина?

  До коментар [#37] от "ivanpopov":

  В конституцията пише:
  Чл. 1, ал.(2) Цялата държавна власт произтича от народа.
  Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите,
  предвидени в тази Конституция.

  Така че каквото поискал народът, това и получил.

 44. 44 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Аналитичната критична публикация е посветена на безконтролна власт
  и свинска чума.

  Как нататъшна децентрализация ще реши проблема,
  тутманико?

  До коментар [#34] от "happystory":

  Решението е децентрализация на власта,
  най-вече фискална децентрализация

 45. 45 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2659 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Рубли дилър,

  публикацията и форумът нищят
  Жената на мераклия предприемач за Главен прокурор.

  Близка на друг предприемач чераклия:
  да презастрои квартал Младост.

  Жената на бивш министър на правосъдието
  няма нищо общо с това,
  Крюкарке в междублокови пространства.

  До коментар [#30] от "100 Рублей за Доллар":
  До коментар [#29] от "Шихан Йордечка":

  Жената на Христо Иванов...

 46. 46 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  До коментар [#7] от "mara71":

  Оох,все чакате да дойде някой от сеяер,че да ви сложи на власт?С дядото се получи,ама с унуката Бойкикев няма да стане...

 47. 47 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3161 Любопитно

  До коментар [#9] от "vassilun":

  Я ми кажете как едновременно "нямало държава" и имало диктатура?!

 48. 48 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3161 Любопитно

  До коментар [#11] от "clarkv622":

  ДСБ винаги са казвали това,което БСП се срамува да каже на глас,но го мисли!

 49. 49 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3161 Весело

  До коментар [#18] от "arcanum":

  Тогава ли ще сваляте Бокаса?!Мускети внесохте ли от Русия?!

 50. 50 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3161 Весело

  До коментар [#27] от "Роси":

  Е,как?!Идва Червената Армия и ви слага пак на власт!Така стана със стария Бойкик,и унуката така иска!

 51. 51 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3161 Любопитно

  До коментар [#34] от "happystory":

  Аха,и на селските общини вие ли ще им пълните бюджета?!А,като изберат някой местен аналог на Браъя Галеви в една обшина за местен прокурор или съдия с купени гласове,вие лй ще му берете гайлето??

 52. 52 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3161 Любопитно

  До коментар [#36] от "kaiser":

  Ами то е ясно-преследвани от закона,заедно с подопечени адвокати и НПО-та се опотват да пресират побвинението .Ясно е защо.За да кажат,че са преслесвани,не заради престъпленията си,ами щото са опозиция.Голяма опозиция е ДеБъ....

 53. 53 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1029 Любопитно

  До коментар [#18] от "arcanum":

  пушки да носим ли?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 54. 54 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Да бе, май някъде се затули грозното антиетническо изказване на Гешев: "така правят всички подсъдими, така правят и циганите" . Че само за тази изтървана грозна, злобна , издаваща расистка ненавист реплика срещу циганската етническа общност и вменяваща на целия етнос подсъдност и подлост, Гешев би трябвало да бъде изритан с шутове. Гешев мрази престъпници и цигани. Днес - прасетата, утре- циганите. Изказването на Гешев е изказване на убеден нацист.

  Дедо Крум
 55. 55 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4059 Неутрално

  Чумавите мозъци са по-страшни от чумавите прасета.
  —цитат от коментар 13 на Fiji  Те са напълно свързани едно с друго - чумавите мозъци водят до чумави прасета и до модела на сараите в управлението ни, а и цялото ни общество.....

 56. 56 Профил на waldmeister
  waldmeister
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Хубав анализ!
  Изредените кратчико скандални случаи на нарушения от властниците са добра илюстрация за същинската чума в държавата.

  waldmeister
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Това журналистче просто приглася на Корнелия, Радев и Радан. Такава е поръчката. Иначе няма възнаграждение.

 59. 59 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Алеее, Спас на сцената... Тоя преди 70г щеше да е министър на пропагандата или поне някоя от топките му.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Пламен Бочев
  Пламен Бочев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "tolkoli":

  Ами много ясно посочи кои са лошите за властта и ДП според него - хайде сега помислете колко активни мероприятия ще се извършат веднага, за да останат само верните на статуквото и безхаберното разграбване...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK