Страхът на българите

Страхът на българите

© Юлия ЛазароваВече е неотложно да се заемем с темата "страх". Българите, както виждаме всеки ден, са смайващо страхлив народ. Обиколил съм доста страни и единственият народ, който съм виждал да живее в по-голям страх от българите, е беларуският.


Много сме страхливи, но е време да се справим с това. Защото инак ще изпаднем в положението на беларуските ни съ-страхливци, които от страх си имат все един и същи диктатор на главата, без всякакво прекъсване, от 1994 година насам. Ще живеем все по-зле, а децата ни ще бъдат пребивани по улиците заради носенето на дънки, след което – затваряни, каквато е практиката в Беларус на Лукашенко.


Страхът на отделните хора може да бъде обясняван с всякакви психологически причини – малодушие, боязливост и пр. Страхът на цяло едно общество обаче е вкоренен в липсата на способност да обясниш, кой си, откъде идеш, какво си постигнал и защо ти се дължи уважение. В този смисъл, страхът на беларусите има ясна причина. До 1990 година те никога не са имали независима държава. Не могат да обяснят, откъде идват. Нямат и постижения, тъй като веднага след съветската диктатура демократично избират диктатурата на Лукашенко.
Нямаме чак такъв проблем с обяснението, откъде идваме. Но в последните години, паралелно с укрепването на режима на ГЕРБ, все повече българи имат проблем да обяснят, какво са постигнали и защо, съответно, им е дължимо уважение, а не унижение. Проблемът е, че ГЕРБ целенасочено ликвидираше, година след година, самата възможност човек да постига нещо, със собствени усилия, което впоследствие да стане основа на неговата независимост.


Първо ГЕРБ завладя икономиката


като я раздаде "на порции" на свои приближени. Те веднага се превърнаха в монополисти, т.е. ликвидираха, с помощта на държавата, всякаква конкуренция на "своя" територия. Нито можеш да влезеш на нея без разрешение, нито пък можеш да конкурираш монополиста. Прогресираха единствено послушните, т.е. страхливите, онези, които можеха да се "уредят" без оглед на своята професионална или друга компетентност.


После монополът, и бездруго влошил икономиката поради липсата на конкуренция и поддържането на високи цени, допълнително срина стандарта на живот, тъй като започна да разчита единствено на лакеи – на хора, които нищо не умеят да вършат. Много от тях веднага се ориентираха към крадене, с което допълнително влошиха стопанската среда.


В икономиката страхът, не иновациите, започнаха да доминират, тъй като лакеите прогресират единствено чрез подчинение. Те друго правило, освен коленичене пред силата – не знаят. А онези, които негодуваха против това положение – и към тях беше приложена сила, та да започнат и те да се страхуват. Бизнеси бяха превзети, фалирани и затворени; съдебно преследване бе организирано срещу фирми, подаващи сигнали за корупция и нагласени поръчки. Така икономиката, вместо да стане инкубатор на една независима средна класа, неподдаваща се на страх и натиск, тъй като знае, коя е и на какво стъпва – стана инкубатор за всяването на страх. Поради липсата на достатъчно интелектуален капацитет, кадрите на ГЕРБ бяха "отървали" Айти сектора. Днес виждаме, как чрез прокуратурата те превземат и този сектор, досега развиващ се добре поради липсата на интерес на държавата – т.е. на овластените лакеи и разбойници – към него.


Второ, ГЕРБ преструктурира целия административен апарат


По подобие на икономиката, от него бяха извадени онези, които умеят да вършат нещата – и, стъпвайки върху това си умение, отказват да се подчиняват на произвола на началниците. Знам огромно количество случаи, в които професионалисти напускат администрации, тъй като началниците им ги карат да се подписват под документи, които нарушават закона. И така ги оформят като бъдещи обвиняеми на принципа "винаги виновен е най-нисшият в йерархията".


На тяхно място се назначават – съвсем съзнателно – хора, които абсолютно нищо не умеят да вършат. Защото такива хора никога не могат да развият онова достойнство – т.е. липса на страх – което идва с добре свършената работа. Те много добре знаят, че единственият начин да се задържат на заплата не е да работят добре за гражданите, а да са добре с началството. А началството изобщо не го интересува резултатът от работата на неговия апарат, стига този апарат да му е съратник в корупцията.


В администрацията, както в иконимиката, произволът и, съответно, страхът се наложиха над правилата и достойно свършената работа. Несъгласните се натъкнаха на системен тормоз, уволнения (на тях и на цялото им семейство), заплахи, предварителни производства.


Като системи, икономиката и администрациите (вкл. образователните, здравните) днес се разпадат именно поради факта, че там цари подчинението на шефа, а не – на правилата. Разпадът, на свой ред, генерира още страх, тъй като веднъж попаднал в тези системи като отделно взет гражданин (пациент, студент) ти бързо разбираш, че там писаните правила не се спазват. Защото се спазват неписаните. И започваш да се ориентираш, кому да се поклониш, за да постигнеш резултат. Вместо да изискваш, цитирайки закони, падаш на колене, молейки се за внимание.


На този фон истинска гавра е разсъждението на прокуратурата от онзи ден, че арестуваните от тях Айти специалисти са имали за цел: "Намаляването на доверието в социалните и финансови структури на държавата в обезпечаване нормалния ход на развитие на съвременното общество."


Съвременното общество – това е, когато се подчиняваш на предсказуемата, защото е разписана, разпоредба на закон. Когато се подчиняваш на произволната воля на човек – това е диващина и варварство. Цялата мобилизация на репресивните органи, стартирала с ареста на Иванчева, има точно това за цел: да ни натика в царството на диващината и на варварството, т.е. в онзи мрак, в който нямаме никакви права, не действат никакви закони и във всеки даден момент всеки човек може да се окаже без работа, без достъп до банковите си сметки или без свобода.


Така


разпадът, заложен в модела власт на ГЕРБ, се настани и в съдебната система


Намираме се на нов етап – не постепенното затягане на режима на ГЕРБ, с което бяхме посвикнали; а мутирането му в друго, в открита диктатура, която – както пише Ленин – "е гола сила, неограничавана от никакви закони". А голата сила може да вирее единствено там, където има страх.


Вождовете на тази диктатура вече дори не се правят, че се съобразяват с някакви си закони. Вижте "доказателствата" на прокуратурата срещу собственика на ТАД груп – бил писал в интернет: "Ще свалям правителството ха-ха...", което го правило терорист. Това положение няма нищо общо с никакъв закон; разбирам адвокат Лулчева, която е в положение "шах с пешката". Нейният клиент е задържан без никакъв закон; а тя може да го защитава единствено по силата на някакъв закон. Тя защита срещу произвола на отделни овластени лица – няма.


Или – да видим казуса "Листи". Това, което знаем до момента, е следното. Решава "Нова телевизия" да снима "риалити" на тройно защитена територия на плаж "Листи". И твърди, че има "съгласувателни писма" от "всички институции". Въпреки, че това са публични документи, до днес никой от публиката не ги е виждал, макар да се трупат десетки (може би вече стотици) сигнали от граждани и организации. Да криеш публични документи от публиката – и това е варварски произвол на диваци.


Единствено видяхме, публично, части от "съгласувателен документ" с РИОСВ-Бургас. Принудени сме по свои канали да се докопаме до устна информация, че има такива и от Община Царево и ДГС-Сливен. Единственото, което би могло да пише в тях е, че в продължение на два месеца за "Нова телевизия" няма да важат куп закони. За всички останали ще важат, но за нея – не.


Това е все едно аз да пиша на КАТ: "Моля за съгласуване за това, в следващите два месеца за мен да не действа Законът за движение по пътищата". За всички останали – да действа. За мен – не. Защото съм много важен.
Отново опираме до разликата между съвременното и варварското общество. В съвременното общество законът е цар. Няма човек, който да може да отмени неговото действие върху друг човек за определено време.


При варварството, разбира се, волята на шефа е законът


И той може всеки ден да издава "съгласувателни писма" на разни хора да правят, каквото си искат.


В този казус са замесени половин дузина институции и десетки хора. Всички те в момента знаят, че участват в нарушаване на закона. И всички си траят, макар да им плащаме заплати, за да спазват закона. Както си траеха десетките, замесени в казуса "Иванчева", стотиците, замесени в опита за отнемане на бизнеса на Емилиян Гебрев. И още, и още, и още. Хиляди са онези, които не вършат работата, за която им плащаме, защото ги е страх – не от закона или от нас, а от някакви техни си дерибеи.


Защо си траят? Защото знаят: закон вече няма


ако поискат да приложат закона така, както той е разписан в служебните им характеристики, ще се окажат без служба. Ще бъдат уволнени от варварските вождове, заместили с волята си предписанията на закона.


Страхът обаче няма да спаси никого. Виждаме, в случай след случай, как някой особено покорен лакей все пак го отнася, когато се разместят пластовете между вождовете. Никакво навеждане не е гаранция за оцеляване. Всеки може да бъде ударен по всяко време като следствие от променливата воля на някой вожд. Виждаме: собственикът на ТАД груп не е спасен от това, че е основател на ГЕРБ. Дошъл е неговият ред и следва удар.


Единствената гаранция – това е законът. Ако няма закон, утре всеки, и най-страхливият, и най-старателният в подмазването ще бъде пратен да зимува при раците.


А за да има закон утре, трябва да преодолеем страха си днес. Нашият страх ни докара днешното бедствие на главите. Ако бяхме се съпротивлявали овреме, всеки на своето си място, нямаше днес да гледаме как прокуратурата демонстративно отказва да спазва закона, замествайки го със сила, заплахи и произвол. Вече заплаши всички адвокати, всички медии и всички, които критикуват властта.


Всеки от нас е потенциален затворник, няма изключения


Не си адвокат или журналист, усърдно се страхуваш? Гаранция пак няма: утре някой ще напише донос, че попържаш властта. И?


На всички, които ги е страх да се изправят срещу произвола "Листи"; на всички, които ги е страх да се изправят срещу безобразията в здравеопазването; на всички, които ги е страх да се изправят срещу изнудването на Иванчева, Гебрев и стотиците други жертви на произвола; на всички, които ги е страх да си загубят работата; на всички, които ги е страх да... (попълнете вашия си страх) – препоръчвам следната древна мантра; да се рецитира всяка сутрин на гладно:


Страхът погубва разума. Страхът е онази унизителна смърт, която носи пълно унищожение. Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен. А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му. Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо. Ще съм останал единствено аз.


Само ако си преодолял страха можеш да обясниш – на себе си, на децата си – кой си, откъде идеш, какво си постигнал и защо ти е дължимо уважение, а не унижение.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (205)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 395 Неутрално

  е статии като тази помогат на ГЕРБ да стои на власт! щяли да ги наказват за носене на дънки и т.н. по-голяма дивотия скоро не бях чувал. Но ЕД определено не е глупав и затова въпроса е защо се пеняви срещу ГЕРБ? Според мен друга причина освен да е получил поръчка за свалянето и от власт, или от бкп или от доган, няма. Номера е че с неговита бомбастика хората не вярват дори когато казва истината...

 3. 3 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 395 Неутрално

  а и снимката, дали сложена от дневник или от ЕД, е супер подходяща, само че за бръщолевенията на един от последните скрити агенти на ДС.

 4. 4 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Българинът се страхува да не настине, и да не се мине. Все основателни страхове, прадядото и прабабата на всички страхове. А другаря Дайнов поради липса на Работничедко Дело е решил да укрепва властта на бат ви Бойко. Бат ви Бойко само може да спечели когато колеги комсомолци го плюят.

 5. 5 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Кристално точно. Истината винаги е неудобна.

 6. 6 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Политическите идиоти са хора, които, в условията на свободно волеизявление чрез избори, масово и постоянно гласуват срещу собствения си интерес, казва в свое съчинение доктор Любомир Канов - български психиатър и писател, който емигрира в САЩ през 1984 година, след като излежава присъда за подривна дейност срещу социалистическия строй.
  С времето технология за производство на политически идиоти се е усъвършенствала, допълни той пред БНР:
  „Онези, които гласуват, а те не са по-голямата част от населението са изцяло под контрола на тази технология, която просто е станала по-перфидна. По-модерният процес на оглупяване е чрез масмедиите, обясни Канов.
  "В цялата страна има нещо, което най-общо може да се нарече доминиране на некомпетентните хора и липса на така наречената меритокрация - издигане на най-способните по техните заслуги и качества, а не по други критерии. Нямаше истински здрав обществен организъм (след 1989 г. - б.р.), който да наказва неуспешните и провалилите се и да възнаграждава онези, които заслужават това - в това се корени царящата навсякъде почти некомпетентност. Източник на некомпетентни хора става държавата, която е много голям работодател и тя търпи разрастване на хора, които просто стоят върху едни столове и в най-добрия случай не правят нищо, а в най-лошия случай, пречат на останалите. Държавата е такава, че създава климат за съществуване на негодни хора, които не могат да бъдат изгонени от реалните механизми“.
  Според него системата на съдебната власт е „абсолютно сбъркана“: „Мястото на прокуратурата, както е конструирано в тази Конституция, е действително неправилно ситуирано и е източник на изключително много правосъдни безобразия в България“.
  Канов коментира, че шоуто на Слави Трифонов може да се „превърне в партийно-политическо шоу, както донякъде стана в Украйна“:
  „Простащината се възприема от, за съжаление, твърде много хора като нещо, което е на тяхното ниво – разбираемо и лесносмилаемо. Оттам те вадят и своите плитки политически сатирични възгледи за нещата, без те да бъдат обяснени в дълбочина“.
  Гневът на масите срещу елитите у нас не е по линията ляво-дясно, категоричен е психиатърът:
  „Има известно размесване на понятията по отношение на ляво и дясно, прогресивно и консервативно. В България цари доста голям понятиен хаос. Затова е много важно да се говори ясно, когато се изповядват политически ценности и програми, които очертават това, което е дясно и което е ляво. В по-голямата си част разумният гражданин е резигниран и се стреми да се погрижи за себе си“.
  Ученият коментира, че все още виждаме „ръждясали мастодонти от заводите на социализма, от ТКЗС-тата и паметници на строителите на това безобразие“
  "След началото на прехода, втурналите се в освободеното поле хора, захранени от алчност, чувство за безнаказаност и криминални уклони, се видяха в пари, след като успяха да приватизират, да ограбят банки, и започнаха да правят това, което най-много обичат. Те най-много обичаха барове и хотели, защото обикновено ченгетата седяха в барове, прекарваха живота си да подслушват хората какво говорят. Естествено, че ще направят бар, в който пак да си седнат, да си пият, да слушат чалга. Построиха и хотели, но те са обречени на ръждясване, точно поради това, че са продукт на грешен манталитет“.
  Психиатърът е оптимист, за бъдещето и казва, че младите у нас по нищо не се различават от младите хора в Европа и Америка: "Има някаква надежда, макар че ще остане една утайка, която се мултиплицира, възпроизвежда – чалгисаното население“
  България е странна и трудна за обичане страна, обобщи той. Хората не се погаждат помежду си и никой не може да признае, че има по-умни от него и да възприеме естествена йерархия на хората и обществото.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3511 Весело


  Страхът погубва разума.
  =======
  Двойка.....
  Точно обратното е.

  Bukalemun
 9. 9 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 731 Неутрално

  ДАЙНОВ - МИНДЯНИН ТРЕЗВЕН ! Ако някой се страхува - това са генетичто увредените от "социалистическата " КЛИКА и нейната ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИЯТА , проповядвана от баща ти и такива като него ! Знаеш ли ВИЦ ЗА ЗЛАТНА РЕШЕТКА ????
  Михаил Вешим: Сигурен съм, че русофилите ни си мечтаят за нов ГУЛАГ, в който да затворят всички различно мислещи !

  12 години затвор за католически свещеник, нарекъл Георги Димитров "тиквеник", а министрите "кавказки катили"

  За тези думи Дамян Гюлов е обявен за "непримирим враг на комунистите"

  08 AUG 2019

  За това, че Държавна сигурност е докладвала, че католическият свещеник Дамян Гюлов наричал лидерът на БКП и министър-председател Георги Димитров „тиквеник”, „серсемин” и „идиот”, министрите – "кавказки катили”, а известната комунистическа функционерка Цола Драгойчева – „кобила” режимът нарежда той да бъде арестуван, а по-късно и осъден на 12 години затвор.

  Това става ясно от документ на Държавна сигурност, който desebg.com публикува. Той е включен в сборника „Държавна сигурност и вероизповеданията – част 2. Мюсюлманско изповедание и Католическа църква в България 1944-1991”, издание на Комисията по досиетата, 2017 година. По своето съдържание това е строго секретен рапорт-заключение за откриване на отчетно наблюдателно досие на католическия монах Дамян Гюлов от април 1949 г.!
  Яркосиният шаман с ЧЕРВЕНО СЪРЦЕ , който е продукт на номенклатурата на БКП, всъщност е един от основните представители на кръга „Типинг пойнт“! Пазарен е да всява страхове , да прави "апокалиптични " заклинания , да се опитва да внушава чувство за страх у хората , особено на БИСТРА грава ! И В МИНДЯ ЛИ ГИ Е СТРАХ ОТ ГЕРБ или само от такива като теб ???Що ще Дайнов на комунистическо сборище в Пловдив през 2015 г да "обучава " БКП как се печелят избори ????Хайде , холан ! Не с тия номера от "селски вечеринки ", които все по-малко "хващат дикиш "! ! Пишейки сега ме обзема такъв СТРАХ , че ми иде да дойда в Миндя на "сигурно " място под "крилото ти " , СПАСИТЕЛЮ !Всички писания от подобни "доброжелатели " в момента имат за цел да ОСУЕТЯТ ИЗБОРА НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР , КОЙТО ,НАДЯВАМ СЕ , ЩЕ СЕ НАМЕСИ ТАМ , КЪДЕТО "ЗИМУВАТ "ЧЕРВЕНИТЕ РАЦИ "!
  2015 - Пловдив :Лятото и в навечерието на местните избори е времето, когато в управляващата коалиция ще се случат трусове, каза Борис Попиванов. "За да не се разпадне това мнозинство преди местните избори, на него ще му се наложи да не прави почти нищо", допълни още той. В семинара под егидата на ПЕС участват още Евгений Дайнов, Явор Дачков, Владимир Йончев, Мария Пиргова, Кольо Колев, Александър Симов, Велислава Дърева и др.

  Пред социалистите Евгений Дайнов очертал необходимостта от стабилно ляво и дясно за устойчива демокрация. "Представете си един град с две стени - лява и дясна", дал пример Дайнов. И след това посочил, че ако едната стена се срути - "влизат караконджулите".
  Копирано от standartnews.com

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  все по несериозни висини за постигане.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Дайнов чака с нетърпение комунистите, за да стане отново милионер.

 13. 13 Профил на Ивайло Вълчев
  Ивайло Вълчев
  Рейтинг: 372 Гневно

  Мани, че рано още за глупости...

 14. 14 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Прав е! Малодушни лакеи , това са подръжниците на ГЕРБ.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 15. 15 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Прав е! Малодушни лакеи , това са подръжниците на ГЕРБ.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 16. 16 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 731 Неутрално

  На всички, които ги е страх да се изправят срещу произвола "Листи"; на всички, които ги е страх да се изправят срещу безобразията в здравеопазването; на всички, които ги е страх да се изправят срещу изнудването на Иванчева, Гебрев и стотиците други жертви на произвола; на всички, които ги е страх да си загубят работата; на всички, които ги е страх да... (попълнете вашия си страх) – препоръчвам следната древна мантра; да се рецитира всяка сутрин на гладно:

  Страхът погубва разума. Страхът е онази унизителна смърт, която носи пълно унищожение. Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен. А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му. Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо. Ще съм останал единствено аз.

  Само ако си преодолял страха можеш да обясниш – на себе си, на децата си – кой си, откъде идеш, какво си постигнал и защо ти е дължимо уважение, а не унижение !

  Първо ГЕРБ завладя икономиката

  като я раздаде "на порции" на свои приближени. Те веднага се превърнаха в монополисти, т.е. ликвидираха, с помощта на държавата, всякаква конкуренция на "своя" територия. Нито можеш да влезеш на нея без разрешение, нито пък можеш да конкурираш монополиста. Прогресираха единствено послушните, т.е. страхливите, онези, които можеха да се "уредят" без оглед на своята професионална или друга компетентност.Ако сменим ГЕРБ с Костов - нещата си идват на мястото ! И то не защото ГЕРБ са толкова "непорочни " , а защото всичко почти беше "разпределено " 1997 - 2001 г и малко след това ! Пример е БЕЗСТРАШНАТА , МЪЖЕСТВЕНА КОРНЕЛИЯ НИНОВА - виж"Техноимпекс " 1999 г. - НАШЕ "СЛЪНЦЕ "!От такива ХАМЕЛЕОНИ като нея и подобните и наистина "страхливците могат да се страхуват "!

 17. 17 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 731 Неутрално

  "Страхливците се плашат дори и от щастието. Тях ги насинява и памукът. Случва се да ги нарани и щастието !" Българите не сме такива , колкото ДАЙНОВ да се опитва да ни го внуши ! По скоро сме БЛАГОРОДНИ и ВЯРВАЩИ ВСЕ ПАК В ДОБРОТО , , че не се справихме когато трябваше с такива като него !

 18. 18 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 324 Любопитно

  Един от любимите ми цитати! Ето го в оригинал, още по-въздействащо е:

  “I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.”

  ― Frank Herbert, Dune

  And all that jazz!
 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5353 Весело

  Вождът е горд и прост. Племето го гледа влюбено. То също е просто. Затова се разбират.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Весело

  До коментар [#17] от "doroteus":

  Нещо май Истината не ти понася. Колкото по-високо скачащ толкова повече ти лъщи червения милиционерски дирник. А може би ТОЙ е вашия враг нумеро уно и главния поръчител. Не си ли се досетил още малко червенокафяво пълзящо недоразумение ?
  Вониш на страх !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#21] от "zyb18561487":

  Ти за запетайките ли живееш ? Не ти завиждам !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на xamctep
  xamctep
  Рейтинг: 450 Весело

  Дайнов още днес ще го арестуват, ако е прав, де...

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#23] от "xamctep":

  Никога няма да го профилактират толкова явно. Уроците на Чайка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 692 Весело

  До коментар [#20] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, обсесиите ви са еднакви! Той поне изкарва кинти, а можеби и ти?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 26. 26 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 692 Весело

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#23] от "xamctep":Никога няма да го профилактират толкова явно. Уроците на Чайка.
  —цитат от коментар 24 на КМЕТ В СЯНКА


  Толкова добре "познаваш похватите", че понякога изглежда(но само изглежда), че и ти си ченге!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 27. 27 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2856 Разстроено

  Генерално си прав Дайнов ама в подробностите се оказва че не си! Точно тези които защитаваш от ТАД - Престъпната група показват демонстративно че нямат никакъв страх от законите в страната и могат да изнудват който си поискат! Другата група която няма страх е турската агентура! Ако тези не се приучат да се страхуват от законите в държавата България тя неминуемо ще се разпадне!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 28. 28 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  До коментар [#21] от "zyb18561487":Ти за запетайките ли живееш ? Не ти завиждам !!!
  —цитат от коментар 22 на КМЕТ В СЯНКА


  Съвсем не. Но от професор и публицист очакваме повече. Специфичната Генчова пунктуация, смес от българска и английска, дразни със своята полунебрежност, полупреднамереност.

  Иначе наблюденията му са основателни, но едва ли само ГЕРБ е причината за всички злини. Просто на българчетата им се удаде възможност да си дооформят обществото и сега тече тягостен експеримент по кристализиране на л@йното. Жалко за свестните българи -- не съм казал, че ги няма.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 29. 29 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Да. Напоследък страх се забелязва в една мъничка група от обществото. Много се забелязва

 30. 30 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#12] от "4ort":

  Мислех , че само аз съм с толкова минуси , въпреки , че ЦИТИРАМ истини и не се заяждам ! виждам , че и при теб е същото !
  ЯВНО В ТОЗИ ПРАЗНИЧЕН ДЕН ТРОЛОВЕТЕ СА СЪБУДЕНИ РАНО , да се хващат на работа докато е хладно !Че като "прегреят " и дапочват да "зациклят " и да пишат все есди и същи ГЛУПОСТИ !

 31. 31 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Калинките, назначение от ГЕРБ, се страхуват, защото нищо не умеят и единственото им качество е да са послушни. Дали обаче всички българи са калинки не е много сигурно.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 32. 32 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Дайнов, с който имам непреодолими различия във възгледите по много въпроси, тук е прав - страхът ражда крадливите и покорни калинки, те създават беззаконието, а то убива държавността и свободата на гражданското общество. Разликата между малоумника и крадливата калинка накрая става само в това, че втората категория, освен акъл, няма дори понятие що е чест и морал.
  За Бога, хора, опомнете се! Що за бъдеще ни очаква, щом по върховете на съдебната система са наблюдаващата прокурорка Жени Пръскачката, Пацо Терасата, Фран Фишек и Гешев, подкрепени от Митьо Гестапото?!

 33. 33 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3511 Весело

  До коментар [#27] от "Julian Mall":

  Другата група която няма страх е турската агентура!
  =========
  И тука ли , бе Mall.....?
  И за свинската чума пак турците ли виновни ....?

  Bukalemun
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Монополът си го има още веднага след 1989 г. БКП раздава куфарчета и длъжности на свои хора и това си е до днес.

  ДБ=БКП
 36. 36 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Това да си организираш за незнам си коя поредна година рок фест и в същото време да твърдиш, скоро щели да арестуват за носенето на дънки описва колко противоположна да не кажа шизофренична личност е Дайнов.

 37. 37 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 597 Неутрално

  За липсващата меритокрация и чудовищната некадърност, некомпетентност и лакейщина, завладяващи всички сфери на дейност е прав. Обаче не е страх, по-скоро е отвращение и умора, вече и от отвращението. А че ГЕРБ е без кадрови потенциал си се виждаше още преди 10 години, просто алтернативата е още по-зян.

 38. 38 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  До коментар [#33] от "eti mehter":

  Видя ли бе, че пак съм прав за болшевишката пропаганда и ЗКПЧ омразата към Турция.
  Вървяхте в комплект с Гърция ама Гърция отоадна...
  А ти ми се звериш.

 39. 39 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 910 Любопитно

  не е страх ,простотия е ,изключителна простотия и безхаберие ,или както обобщи великият вожд ,"МАТРЯЛ"

 40. 40 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  Калинките, назначение от ГЕРБ, се страхуват, защото нищо не умеят и единственото им качество е да са послушни. Дали обаче всички българи са калинки не е много сигурно.
  —цитат от коментар 31 на stein


  Всички българи не са калинки, ама Герб ще ги направи!... Ако откажеш да си калинка ще те направят луда калинка. Гарантирано от Герб!

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#28] от "zyb18561487":

  Ти на колко години си ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Статия, чието по-важно значение е дискусията върху насипания материал за мисли.
  Най-напред - статията е озаглавена "Страхът на българиТЕ", сякаш ВСИЧКИ българи са засегнати от този "убиващ разума" страх.
  Не, не е така.
  БългариТЕ като цяло не ги е страх от властта - презират я и това е първият признак за дълго култивиран разум.
  Някои от тях, да не кажа повечето, не питаят никакъв респект към ПРАВИЛАТА НА ВЛАСТТА. Нецивилизовано може би, но факт.
  Колцина са например спазващите пътни знаци за скорост? Може би тези, които не карат колите си.
  Колцина са напълно изрядните данъкоплатци? Може би само плащащите ДДС като влязат в магазина за ежедневни стоки.
  Колцина са лекарите, изрядни с изискванията на НЗОК и ненадлъгващи се интелигентно с абсурдните правила и техните блюстители? Може би тези, които не практикуват.
  Колцина са строителите (в това число и проектантите), които не строят незаконно, при това влагайки реални средства в незаконното строене?
  Не е страх от властта - презрение е! И както казах, това е първият признак за дълго култивиран разум.
  За съжаление обаче, това е някакъв разум на дребно.
  Това не е организирана съпротива срещу чиновническото бездарие и корумпираност.
  Това е поединично "спасяване".
  Има и друго - "гласуване с краката".
  Два милиона от българите НЕ ГИ Е СТРАХ да работят в чужбина - в Европа, в Америка и т.н. Това също е разум. Но и презрение към властта.
  Не е страх!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#36] от "tosho_toto":Просто се оказа болшевишка личност Дайнов.
  —цитат от коментар 43 на Да вярваме на истината


  Просто си тъп и много далече от висотата на дискурса.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 1974 Любопитно

  До коментар [#42] от "Торбеш":

  ”БългариТЕ като цяло не ги е страх от властта - презират я и това е първият признак за дълго култивиран разум”
  Ще си позволя да не се съглася с това твърдение. Българските граждани като цяло не разбират смисъла на властта, идеята на държавата. Поради тоеа, не могат да се самоуправляват успешно, защото, тези които трябва да упражняват властта от името на държавата, поради неразбирането що е то държава, не могат да изпълняват правилно функциите си и така се стига до смешната ситуация в която Баце е вся и все...Отделно българските граждани скачат според тоягата на властта —лесно се виждс когато попаднат в чужбина —спазват всички правила и закони. Вярно, повечето не от уважение или осъзната нужда а от страх...но и така е добре.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Любопитно

  " Първо ГЕРБ завладя икономиката


  като я раздаде "на порции" на свои приближени. Те веднага се превърнаха в монополисти, т.е. ликвидираха, с помощта на държавата, всякаква конкуренция на "своя" територия. Нито можеш да влезеш на нея без разрешение, нито пък можеш да конкурираш монополиста. "

  Някой да може да отрече очевадната истина, която е реалност в обществото ни за последните 10 години толкова крещящо ? Или пак не сме съгласни и с това ?

 51. 51 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  И да има тук- там някое рационално зрънце в писанието на Евгений, всичко се размива в огромното предозиране !

  Само две неще:

  В Беларус не затварят за " дънки "
  В България личната свобода и свободата на словото са на много по- високо ниво, отколкото в доста западноевропейски държави .

  Кво да говорим повече !

  Що се отнася до случая Листи- подкрепям всяка екологична кауза, но да напомним на Дайнов, че далеч преди той да се снима на плажа и да се похвали в Дневник, много други хора биха тревога и алармираха институциите .

  И второ- за съжаление екологичните закони се нарушават В ЦЯЛ СВЯТ , дори и в Цивилизования .

  Това не прави хората там страхливци.

  Мъка Дайновска, този е обречен на предозиране, на театралничене .

 52. 52 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Не знам дали забелязвате но всеки ден в Дневник започна да се появява нещо очернящо Нова ТВ .
  Това което очаквам да се случи скоро е спиране на трибуната на Дайнов и неговите приятелчета екоталибаните в тази телевизия.
  Както винаги същите ще кажат, че не ги канят вече там защото ББ бил наредил така.
  Така се става маргинал.

 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#47] от "Коте":

  Оди драскай некой друг маце !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  До коментар [#50] от "samoedin":

  Хахаха.
  Това за икономиката е вече много тъпо становище.
  Първо 91% от икономиката е на средният и дребният бизнес. Този бизнес си произвежда и не е под контрола на която и да е партия на власт. 7% е на чуждите инвеститори включително Лукойл и само 2% е на разни олигарси дето са много важни за медиите и по цял ден ни занимават с тях.
  Вместо да пратят един журналист в една развита област и да говори със собствениците на заводи и ферми. Ама не. Особено важни са Доган/Пеевски, Прокопи, Домусчиев и така нататък, че ни занимават с тях
  Вече са 2% и не ни интересуват.

 55. 55 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  " Първо ГЕРБ завладя икономикатакато я раздаде "на порции" на свои приближени. Те веднага се превърнаха в монополисти, т.е. ликвидираха, с помощта на държавата, всякаква конкуренция на "своя" територия. Нито можеш да влезеш на нея без разрешение, нито пък можеш да конкурираш монополиста. " Някой да може да отрече очевадната истина, която е реалност в обществото ни за последните 10 години толкова крещящо ? Или пак не сме съгласни и с това ?
  —цитат от коментар 50 на samoedin


  Веднага отричам- едрите олигарси при Борисов са същите , каквито бяха при Виденов, Костов, Царя, Станишев .

  Утре.ако дойде Дайнов на власт- пак ще са същите !

  Като се има предвид, че Костов, Царя и Станишев са приятели на Дайнов, манипулацията е ясна . Ходеше им на приемите , рождените дни и шведските маси !

  Евтин пропагандатор, това е Евгений ! И то не особено интелигентен !

 56. 56 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 948 Любопитно

  До коментар [#53] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#47] от "Коте":Оди драскай некой друг маце !
  —цитат от коментар 53 на КМЕТ В СЯНКА


  Що, ти да не си под специалната закрила на Дневник като трол с най много безсмислени коментари?

 57. 57 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 910 Весело

  ха-ха, Дайнов пак е успял да изкара пяна върху милиционерските мутри ,опропасти им уикенда

 58. 58 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  До коментар [#57] от "Stewie":

  Аз пък не мога да си обясня откъде толкова злоба срещу Дайнов. За мен винаги е било по важно какво се казва, а не чий син или дъщеря го казва. А дали го казва от Миндя, София, Чепръчене или Брюксел - все тая. Единствено се притеснявам когато се казва от някоя сатрапия като Русия, Иран СК или Турция. Дори и тогава обаче се съсредоточвам върху смисъла.

 59. 59 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 683 Весело

  Сичките налични бокулизачески никове сбрани под една статия.
  И що?
  Ми да вият. По автора на статията.

  Прочие - какво да се очаква от прости хора освен простотии?
  Щото нали сам потомствения комуняга Боку обяви, че лизачите му са прости като него!
  Закономерности ...

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 60. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Весело

  До коментар [#56] от "Коте":

  Ще си потрошиш и маникюрчето и зъбките. Не съм лъжица за твоите устенца.Много си мънечка !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 61 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Страхливците ги е страх от такива текстове.

  "Я з москалями не балакаю!"
 62. 62 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  вероятно е арестуван вече

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 63. 63 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1514 Весело

  Начумерени умнокрасивщини. С кафето гилат но Пророк Генчо най-ме кефи като се разлюти и почне да бучи революционно

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 64. 64 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "На тяхно място се назначават – съвсем съзнателно – хора, които абсолютно нищо не умеят да вършат."

  Като се започне с господин премиера Борисов. И не, хората не са го избрали, той е назначен от мафията. В България не е имало честни и свободни избори след 2009-та

  Vernam Cipher
 65. 65 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  България в момента изнася 1300 Мегавата ток. От началото на годината е изнесла 2,2 пъти повече от миналата година. Виждам на хоризонта как Белене започва да се строи, което ще е скедващата гореща тема тука
  Вземам си пуканки.

 66. 66 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  До коментар [#64] от "Дедо Лойко":

  Брей. И кое по-точно нечестното на изборите?!
  Когато оплесквах предателите сини болшевики с НФСБ 2013 година имах 200 лева нито един застъпник и имах 4,27%. Умнокрасивите имахте даже членове на комисии и имаха в града ми 3,28%, което значи, че гласовете са отчетени точно.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално


  цяла нощ не спал,сьчинявал небивалици,и в събота-06.30 услужливо ни ги свеждат за сведение и емоции
  —цитат от коментар 7 на АмброзСП


  като гледам как пак от зори са ви строили всички трол-лели-ГЕРБ да обслужвате мафията... баш па Дайнов не е спал

  скъсаха ви дупарите тези дни от извънредни дежурства

  Vernam Cipher
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 948 Любопитно

  До коментар [#69] от "Дедо Лойко":
  Джош, пак ли свърши бирата на ранина?

 72. 72 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 948 Любопитно

  До коментар [#69] от "Дедо Лойко":
  Джош, пак ли свърши бирата на ранина?

 73. 73 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  До коментар [#28] от "zyb18561487":Ти на колко години си ?
  —цитат от коментар 41 на КМЕТ В СЯНКА


  Ами на достатъчно.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 74. 74 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално


  Това да си организираш за незнам си коя поредна година рок фест
  —цитат от коментар 36 на tosho_toto


  Че те и в Русия рокаджиите така, което вервам прави режима на Путин изключително демократичен? Както и режима на Борисов?

  Vernam Cipher
 75. 75 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Дайнов рано сутринта в събота вече е издал продукцията и разписал ордера.

  Естествено катастрофален старт:

  "Ще живеем все по-зле, а децата ни ще бъдат пребивани по улиците заради носенето на дънки, след което – затваряни, каквато е практиката в Беларус на Лукашенко."

  Кой живее по-зле, Дайнов? И в сравнение с кога? Кой е пребит за нещо (не само за носене на дънки)? Каква е тази измислена аналогия България-Беларус? Поне сравнявай с Румъния.

  "Поради липсата на достатъчно интелектуален капацитет, кадрите на ГЕРБ бяха "отървали" Айти сектора. Днес виждаме, как чрез прокуратурата те превземат и този сектор, досега развиващ се добре поради липсата на интерес на държавата – т.е. на овластените лакеи и разбойници – към него."

  Конкретика, Дайнов, конкретика. Кои фирми са превзели? Говори с имена, а не с общи лафове. И не пиши никога повече за ИТ, понеже си нямаш хал-хабер какво значи. А си забравил да напишеш, че в Минск има много голям и процъфтяващ ИТ сектор.

 76. 76 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Дайнов да прочете съседната статия :

  " Не, работещите бедни не са 800 хиляди души "

  Дано да я проумее , де , понеже известно е, че умнокрасавците не признават други мнения! Хахаха!

  Доста по- вярна картина от неговата, което казаха и доста коментатори под тази !

 77. 77 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#68] от "Коте":

  Много си сладка. Само не плюй по хората, че така може да наплюеш баща си .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 78. 78 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#73] от "zyb18561487":

  Достатъчна НО за какво ?!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 79. 79 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Съдържанието в статията е 100% вярно. 90% от уважаемите форумци не коментират нищо по съдържанието, а оплюват автора, свързвайки го само с думата страх и обвинявайки го, че е комунист, но не си дават сметка, че се държат по същия начин, както някои през 1947 г. примерно към "враговете на народа", посочени им отгоре. Извода, който се налага, че са гербероидни тролчета, получили съответните опорни точки и понеже съдържанието на статията е непонятно за мозъчетата им, рефлексно обвързват думата "страх" със собственото си безстрашие на куче, насъскано от господаря си. Другият извод, който се налага е, че господарят им изглежда си отива, въпреки, че не му се иска, което го озлобява и злобата му се предава на верните му песове. По джавкането ще ги познаете.

 80. 80 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 812 Неутрално

  За огромно съжаление Дайнов е прав.
  Но какво да искаш от масата, оная 80% индивиди които мислят като Андрешко,която до скоро гледаше учиндолския простак-чалгар със зяпнала уста и след втората парцуца от течащата с лиги уста излиза полуразбираем крясък: Костов е виновен.
  И в този форум има такива биологични безгръбначни единици.
  А и затова сме най-бедната "държава" в Европа.
  Материала, материала.

 81. 81 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 692 Весело

  До коментар [#78] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#73] от "zyb18561487":Достатъчна НО за какво ?!
  —цитат от коментар 78 на КМЕТ В СЯНКА


  Достатъчно за да "нарита" самовлюбеният ти з@...к.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 82. 82 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  Българите, за разлика от чехи, словаци, поляци и унгарци оставиха на власт комунистите след първите свободни избори. В другите държави комунистическите партии се разпаднаха и на освободеното място възникнаха социалистически и социалдемократически партии, докато в България комунистите простои се прекръстиха на социалисти. Това предопредели по-нататъшното развитие на държавата: ограбването на ресурсите, източването на държавните фирми и банките, разпределението на държавния резерв под формата на куфарчета с пари. Т.е. изкривяването на демокрацията беше заложено още в началните години на прехода.
  Разбра се, че единственият начин да се противостои на монолитната БСП е авторитарната партия ГЕРБ. На народа му се наложи да избира по-малката от двете злини. И в момента дори и да се свали правителството алтернативата си остава същата.
  Алтернатива с привнесени идеи на американската Демократическа партия и левичарска Европа няма как да намери широка подкрепа в България. А, и с лидери с харизмата на тапири без впечатляващи биографии и непостигнали нищо съществено в живота - също.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#63] от "Saint of Me":

  гробар, нищо не казваш за невижданите покупки на "гласове" от ГЕРБ по секви цигански села и балхарски махали? що така? а тва са само най-видимите ви изборни престъпления

  Vernam Cipher
 85. 85 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Необикновено е такъв прост човек като Дайнов как смело обобщава, какви били българите!

 86. 86 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Българите, за разлика от чехи, словаци, поляци и унгарци оставиха на власт комунистите след първите свободни избори. В другите държави комунистическите партии се разпаднаха и на освободеното място възникнаха социалистически и социалдемократически партии, докато в България комунистите простои се прекръстиха на социалисти. Това предопредели по-нататъшното развитие на държавата: ограбването на ресурсите, източването на държавните фирми и банките, разпределението на държавния резерв под формата на куфарчета с пари. Т.е. изкривяването на демокрацията беше заложено още в началните години на прехода. Разбра се, че единственият начин да се противостои на монолитната БСП е авторитарната партия ГЕРБ. На народа му се наложи да избира по-малката от двете злини. И в момента дори и да се свали правителството алтернативата си остава същата. Алтернатива с привнесени идеи на американската Демократическа партия и левичарска Европа няма как да намери широка подкрепа в България. А, и с лидери с харизмата на тапири без впечатляващи биографии и непостигнали нищо съществено в живота - също.
  —цитат от коментар 82 на pamela


  Големи глупости си надращила.

 87. 87 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 603 Неутрално

  "Вождовете на тази диктатура вече дори не се правят, че се съобразяват с някакви си закони. Вижте "доказателствата" на прокуратурата срещу собственика на ТАД груп – бил писал в интернет: "Ще свалям правителството ха-ха...", което го правило терорист."

  Дайнов, не се прави на малко дете. Доказателствата не са "Ще свалям правителството ха-ха...", а доста, доста повече. Какво целиш и кой мислиш, че вярва? Да осъдят някой за "Ще свалям правителството ха-ха..."?!? Глупости.


  "Това е все едно аз да пиша на КАТ: "Моля за съгласуване за това, в следващите два месеца за мен да не действа Законът за движение по пътищата". За всички останали – да действа. За мен – не. Защото съм много важен."

  Дайнов, ти си човек на перото. Не пиши за неща, които не знаеш.
  Можеш да получиш СР на движение (ЗАТВАРЯНЕ НА ПЪТ + ПОЛИЦЕЙСКИ ЕСКОРТ), например ако превозваш извънгабаритен товар на твоята фирма. Ако поискаш за личния автомобил за да можеш да отидеш на море - естествено ще получиш отказ.

 88. 88 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Весело

  До коментар [#83] от "Коте":

  Може да е вярно но едва ли .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 89 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Весело

  До коментар [#83] от "Коте":

  Отдавна ли е така ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 90. 90 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3395 Неутрално

  "А ЕС от свода, през гъстия дим,
  гледаше на всичко, тих, невъзмутим..."

  Благодарим на г-н Дайнов за откровеното и даже дръзко изложение, но ние всичките тези неща си ги знаем. Единственото не много ясно е ролята на Брюксел в тази история. Хайде натуту този път да не го броим, макар и то си има значение. Всички знаем, че Бокото ни беше наложен от Запада, Германия по-специално и на тях той служи предано и всеотдайно. И явно те са доволни. Всички нещастия на българина винаги са били резултат на престъпни действия или бездействия на "Великите сили". И как нашего брата да се противопостави на такава Велика сила и воля? Почти божествена! И какво друго му остава освен постоянно да се снишава с цел поне да оцелее? Щото и за оцеляването са нужни качества и даже героизъм. Иначе можем да изчезнем, както са изчезнали преди нас много като нас.

 91. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално
 92. 92 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Областният председател на ДСБ-Бургас Ивайло Ляхович ще бъде в листата на ГЕРБ за местните избори в Община Несебър, съобщава voxburgas.com. Това стана ясно след проведените номинационни събрания на ГЕРБ в общината.

  Ляхович се счита за близък до силната местна фигура Атанас Терзиев, който пък ще бъде кандидат за кмет на Несебър.
  Името на Ляхович се лансира от няколко години в редиците на традиционната десница. Той бе кандидат за депутат от Реформаторския блок и Нова република. След това пое Областното ръководство на ДСБ. Причината бе, че националното ръководство и тогавашния тъмно-син лидер д-р Георги Митев изпаднаха в конфликт, а Митев напусна ДСБ и се завърна в СДС, несъгласен с водената политика от Радан Кънев.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  В пол. си немощ другаря Дайнов разпъна латерната която Нинова изхвърли миналата година.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 95. 95 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#88] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#83] от "Коте":Може да е вярно но едва ли .
  —цитат от коментар 88 на КМЕТ В СЯНКА


  Не вярваш щото те е страх! Страх те е да признаеш пред себе си, че живота ти в служба на комунистите е бил една голяма лъжа! Гонейки една химера си пропилял едни от най хубавите си години на младостта! И сега на преклонна възраст трепериш от страх и обвиняваш демокрацията, че ви е отнела много, а всъщност на празния ви живот тя няма как да ви отнеме нещо! Вместо да тролиш тук, почивай в мир!

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ако, четеш това значи някой ми е позволил да си пиша, без да го е страх какво ще кажа. Иначе аз трябва да позволявам да пишат за мене.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Кой от кого се страхува? Управлението чрез терор, който се замазва с гръмки изрази, като В името на народа", "За благото на народа" докарва хората до подчинение.
  Въпросът е, кой ръководи гази терористична организация? Кой е този лидер и от какво се страхува да излезе с името си и да обясни целите си? Фасадната демокрация вече не може да скрие тероризма. Терористите също са тероризирани от своите господари да крадат повече за да се преразпределя плячката.

 100. 100 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  " Страхът на цяло едно общество обаче е вкоренен в липсата на способност да обясниш, кой си, откъде идеш, какво си постигнал и защо ти се дължи уважение."
  -------------
  Статията е искрена и Дайнов говори от първа ръка.
  Страхът у него идва от неспособността му да обясни защо му се дължи уважение.
  Колкото до способността му да обясни кой е и откъде идва, може да обясни, но е доста срамно.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK