Действия и цитати без коментар

"Прокуратурата се отваря към обществото, прокуратурата показва факти и обстоятелства, които обществото трябва да знае."

© Надежда Чипева, Капитал

"Прокуратурата се отваря към обществото, прокуратурата показва факти и обстоятелства, които обществото трябва да знае."Текстът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика.


В началото на седмицата все още неназначеният единствен кандидат за главен прокурор Иван Гешев заговори за това как прокуратурата трябва да се отвори към българските граждани. Повод за това твърдение на Гешев е разкриването на доказателства от досъдебното производство по изтичането на лични данни на 5 млн. български граждани от базата данни на НАП.


Отново през седмицата Прокурорската колегия на ВСС излезе със следната позиция:
"C тpeвoгa и зaгpижeнocт cлeдим тeндeнциoзнитe и мaнипyлaтивни ĸoмeнтapи, мнeния и нeгaтивни пyблиĸaции, нaĸъpнявaщи дoбpoтo имe, пpoфecиoнaлния aвтopитeт и нeзaвиcимocттa нa пpoĸypopи и cлeдoвaтeли. () Haмиpaмe зa нeoбxoдимo дa зaявим, чe пpoфecиoнaлният и oбщecтвeн дeбaт пo пpoвeждaнaтa в мoмeнтa oт Πлeнyмa нa BCC пpoцeдypa зa избop нa глaвeн пpoĸypop, cлeдвa дa ce вoди cъc cepиoзни apгyмeнти и дoбpoнaмepeн тoн."


Именно поради така изложената просба от страна на Прокурорската колегия на ВСС в този текст ще изложим с цитати доколко виждането на Гешев за отваряне на прокуратурата към обществото съвпада или нарушава конституционни и законови текстове.


1. Думите на Гешев:


"Аз не виждам какво могат да попречат определени доказателства, които така и така са явни и се коментират в съдебните заседания. Затова тези доказателства, които представихме, са в един супер минимален обем от това, което има по делото и те са представени в обем, който няма да затрудни бъдещото разследване. Вярвайте ми, дори ежечасно излизат нови доказателства, които при необходимост, за да бъде информирано обществото, когато няма да бъде затруднено разследването, ще бъдат представени на обществото. Това ще стане, защото става въпрос за интереса на над 5 млн. български граждани."


Текстът от Наказателно-процесуалния кодекс относно разгласяване на материалите по разследването:


"Чл. 198. (1) Материалите по разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора. (2) Когато е необходимо, органът на досъдебното производство предупреждава срещу подпис лицата, които присъстват при извършване на действията по разследването, че не могат да разгласяват без разрешение материалите по делото и в противен случай носят отговорност по чл. 360 от Наказателния кодекс."


Действителният ефект


За да не нарушим повелята на Прокурорската колегия на ВСС ще лишим читателя от подробен анализ на изложеното. Очевидно е, че Евгения Станкова е наблюдаващ прокурор по делото, по което Гешев коментира доказателствата и обещава да бъдат изнесени и нови такива. Очевидно НПК дава това право на наблюдаващия прокурор, но не на Гешев. Нарушението на НПК е основание за търсене на отговорност.


2. Думите на Гешев относно възгледите му за отворената прокуратура:


"Прокуратурата се отваря към обществото, прокуратурата показва факти и обстоятелства, които обществото трябва да знае, тоест показва истината () явно някой се страхува от истината. Истината е, че прокуратурата дължи обяснение на българските граждани. () Поне засега това е разбирането и на ръководството на прокуратурата. "


Конституцията, Конституционният съд и главният прокурор с мнение по темата


С изменение на Конституцията от 2015 г. се цели именно прокуратурата да бъде накарана да работи по прозрачен за обществото начин, така че да не се чудим как по знакови дела някои обвинения са твърде чупливи да издържат в съда, а по други, спрямо далечни на властта лица, прокуратурата е далеч по-усърдна в действията си. А формата на отчетност следва да става пред Народното събрание от страна на главния прокурор.


През ноември 2016 г. главният прокурор иска тълкуване на чл. 84, т. 16, изречение второ от Конституцията. Становището на главния прокурор Сотир Цацаров, изразено по тълкувателно дело 15/2016 г., застъпва тезата, че докладите на прокуратурата "биха могли да съдържат обобщени данни за дейността на прокуратурата, включително анализи и констатации за тенденции и процеси. Не би следвало Народното събрание да очаква от главния прокурор доклад за предприетото и установеното от прокуратурата по конкретно наказателно производство или прогноза за бъдещия му край."


През юни 2017 г. Конституционният съд дава задължително тълкувание, според което: " Докладът по чл. 84, т. 16, изречение второ от Конституцията, не следва да се основава на конкретно наказателно производство, защото по този начин съществува риск от засягане по конституционно недопустим начин независимостта на съдебната власт и до нарушаване на установения в Конституцията баланс между властите в противоречие с основните принципи на установеното държавно управление, изградено върху конституционния принцип за разделение на властите, съществена гаранция за спазването на който е независимостта на съдебната власт. Това разбиране съвпада и с виждането на Конституционния съд в Решение № 9/2011 г. по дело № 7/2011 г., че "като държавни органи прокуратурата и следствието не трябва да предоставят на народните представители сведения и документи, когато те представляват следствена тайна". Досъдебната фаза на наказателния процес не е публична и материалите по разследването не могат да бъдат разгласявани без разрешение на наблюдаващия прокурор (чл. 198, ал. 1 НПК)."


В заключение и без анализ


Отбелязваме само, че в наказателния процес се издирва обективната истина, прокуратурата е длъжна да събира доказателства и за виновността, и за невинността на подсъдимите. Обикновено прокурорите имат свои твърдения, свързани с обвинението, които се проверяват от съда. Твърденията на прокуратурата нямат предустановеност като "истина".


Възгледите на Гешев за отворената прокуратура някак, ако Прокурорската колегия на ВСС позволи, ни карат да си мислим, че се разминават с възгледите на ръководството, на НПК и на Конституционния съд.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (149)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2944 Разстроено

  "прокуратурата е длъжна да събира доказателства и за виновността, и за невинността на подсъдимите" - да де, ама събирането им е сложен процес, от безпристрастни към отношенията хора и стриктни към законите. Само, че тълкуването на законите е и заради политическата конюнктура, а това е едно нещо, което НИЕ не разбираме, и се оставяме на твърденията им, че са прави, защото са силни. Силни, силни заради апатията и претръпналите от умности на народонаселението. "Хаос, който не разбираме...".

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 2. 2 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1752 Весело

  И освен всичко друго Гешев е небръснат на снимката. Основание за наказателна отговорност.

  Копаем третото дъно.

 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Как беше !!! Нещо като - език мой враг мой.

 4. 4 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 248 Неутрално

  И освен всичко друго Гешев е небръснат на снимката. Основание за наказателна отговорност. Копаем третото дъно.
  —цитат от коментар 2 на Lemmy


  Това му е най-малкия проблем. На мен в суратя ми мяза на Прасе, от онези по Оруел.
  И ще бъда лош пророк, но ще кажа, че накрая и на тези обвиняеми, както и на Иванчева/Петрова ще им плащаме тлъсти компенсации. Обаче не с парите от апартаментите на Гешевци и Цацаровци….

 5. 5 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 986 Любопитно

  Гешев!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 6. 6 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  С него лягам,с него се събуждам!Ге?шеф?!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Чл. 198. (1) Материалите по разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора. (2) Когато е необходимо, органът на досъдебното производство предупреждава срещу подпис лицата, които присъстват при извършване на действията по разследването, че не могат да разгласяват без разрешение материалите по делото и в противен случай носят отговорност по чл. 360 от Наказателния кодекс."

  - Прокуратурата поиска закрито заседание на съда. СЪДЪТ отказа! "Адвокатите на истината" да бъдат така любезни да посочат кое от изнесената информация не е било представено в ОТКРИТОТО заседание на съда. Напротив, дори лична информация в изнесените данни е заличена - нещо, което надали е било направено за откритото заседание на съда. За сметка на това "адвокатите на истината", не само Лулчева, представиха дълго и напоително версията на обвинените за кражбата от НАП. В телевизията на щатния десар Красимир Гергов, естествено.
  Аре.

 8. 8 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 796 Любопитно

  Щом грантоядите са откраднали личните данни на 5 млн. души, то съвсем нормално е въпросните 5 млн. да бъдат уведомени за какво иде реч. Не мислите ли?

 9. 9 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#4] от "tos_buratino":

  "И ще бъда лош пророк, но ще кажа, че накрая и на тези обвиняеми, както и на Иванчева/Петрова ще им плащаме тлъсти компенсации"

  Иванчева я спипаха с белязаните мангизи, ще лежи. Тия от ТАД и те отиват при Бай Ставри. Най много да им присъдят обезщетения за лоши условия в килиите.

 10. 10 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Възгледите на лицето Фантомас Гешефт за ролята на прокуратурата са формирани в Магнаурската школа и при срещите с руската Чайка. Излишно е да ги тестваме откъм закон и конституция.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  Очевидно НПК дава това право на наблюдаващия прокурор, но не на Гешев. Нарушението на НПК е основание за търсене на отговорност."

  и къде е това очевидното? наблюдаващ прокурор дава разрешение

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#7] от "plebs":

  Много си бос по темата- всеки , дори и ти, може да прочете законите НО не всеки,вкл.и ти , може да ги тълкува.
  Запомни това и не се обаждай неподготвен.
  Всеки може да прочете мед. учебници но това не го прави лекар.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#8] от "moreee":

  Теб уведомиха ли те ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Аз не мисля, че има нещо неясно по казусите Иванчева и ТАД. Колкото и мошеници по душа тука да се хвърлят да ги защитават със всякакви "аргументи" нещата са ясни и даже скучни.

 15. 15 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Първата статия за прокуратурата и Гешев ли е това за деня? Не за друго ами да не съм изпуснал някоя - свикнал съм да чета поне по 5 на ден в най - независимата и безпристрастна медия Дневник :)

 16. 16 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Нещо от Института по безопасност на движението?Те нямат ли отношение по въпроса за Гешев?

 17. 17 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 857 Весело

  До коментар [#15] от "Kamss":


  Първата статия за прокуратурата и Гешев ли е това за деня? Не за друго ами да не съм изпуснал някоя - свикнал съм да чета поне по 5 на ден в най - независимата и безпристрастна медия Дневник :)
  —цитат от коментар 15 на Kamss


  И да си изпуснал някоя няма значение. Те всички са "римейк" само са поверени на различни доверени "режисьори". Сценария и сценариста е един.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Весело

  До коментар [#2] от "Lemmy":

  като Шел в Хан Кубрат са

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  В политическият спектър на България от година имаме два центъра, които лягат и стават със сваляне на Правителството - БСП и Дай България.
  Първият център се подпря след Европейските избори. Явно не му се губи с над 10% Даже Райчев се замисли, че може би в България няма революционна обстановка и трябва да се работи по друг начин.
  Обаче 2% ните Дай България нямат спирачки. Мечтаят за някаква нова 1997 година и че народът, който за тях е прост ще тръгне след Бойкикев вместо да работят да си увеличават подкрепата и да си използват времето изгоряха като факли със случаят ТАД. Само да спомена, че дори в този форум за непредубеденият читател беше ясно кой е поръчал музиката в случая НАП.
  Останалите партии не искат предсрочни избори даже Атака-логично.

 20. 20 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Колко е прав д-р Филипов като казва, че Земята е кръгла като тиквата на Гешев...

 21. 21 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Защо Дневник са против изнасянето на факти събрани от прокуратурата? Да не би да се притесняват, че някой от обвиняемите ще се разпее и ще каже кои са кукловодите зад ТАД?

 22. 22 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Гешев е послушно милиционерче и тъпо парче и цацата е в голяма заблуда, че има пост или институция в България, които да му пазят гърба след мандата. Тоя се обърка тотално. Това, че на Доган му се разминава толкова дълго, не означава, че и на него ще...

  No Pain No Gain
 23. 23 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1531 Весело

  ......щом толкова го атакуват......!!!!!?????!!!!!.....ТОВА е ПРОКУРОРА........!!!!.......МАЧКАЙ ГЕШЕВ......!!!!!!.........кой квото ееее надробил......хууубооо да си го ИЗСЪРБА ......!!!!....При БАЙ СТАВРИ с ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ......МНОГО за ДЪЛГО.......!!!!!......така ПРОБИХА ДЪРЖАВАТА теа камунисти /...синове и внуци.....иии....НОМЕНКЛАТУРА...../ ,че ОЩЕ не моем се ОПРАВИИИ.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 24. 24 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Как бокулизачът да не припознае Гешев?

  Ми той(бокулизачът) прост, Гешев - също!

  Както вика потомствения комуняга Боку - прости сме и затва се разбираме.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 25. 25 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Това ли е некадърно то ЕС ченге, което ще наложат насила като прокурвор?

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  Не стреляйте по пианиста, той толкова може.

 27. 27 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3768 Неутрално

  До коментар [#9] от "moreee":

  Иванчева е осъдена за ИСКАНЕ на подкуп. Не можаха да свържат парите от багажника с нея. Ръцете ѝ, не "светнаха", да използвам едно клише. Главният свидетел се отказа от показанията си, защото са направени "под натиск" - друго клише.

 28. 28 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Ясно е че прокуратурата в този милиционерски състав се опитва да обработва общественото мнение, като пуска подбрани 'доказателства'. В същото време настоява за закрити заседания?!
  Кой крив и кой прав го решав съда, а не BIg Brother.. поне в нормалните държави.

 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Гневно

  Аз не мисля, че има нещо неясно по казусите Иванчева и ТАД. Колкото и мошеници по душа тука да се хвърлят да ги защитават със всякакви "аргументи" нещата са ясни и даже скучни.
  —цитат от коментар 14 на Да вярваме на истината


  Ма как може да си помислиш, че има нещо неясно, след като прокуратурата била можела "да се отвори към обществото"...ама по малко по-особен начин.
  Това "отваряне" на прокуратурата картинно може да се обрисува като някоя ужкрасива мадама с радост ти показва големите си гърди, но старателно крие косматите си крака.
  Това всъщнот не е "отваряне" към обществото, а неговото манипулиране.

  п.п. Заради това моля Гешев да не ни пробутва тъпите си умозабълбуканици, а да си грабне куйрука и да се разкара по-далеч от мястото на главен Прокурор.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  Всъщност подобни изцепки като "отварянето на прокуратурата към обществото"
  Може лесно да се обясни това голямо единомислие на ВСС по отношение годността и качествата на ГешеФт за главен прокурор.
  Колкото повече си отваря устата този хубостник, толкова повече се убеждавам е това, че гореспоменатото "единомислие" на ВСС е по-скоро спуснато от главния манипулатор.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Гешев взе да омръзва и нещата отшумяват. Революцията се отлага за неопределено време. Но Дневник си действа по план и подава "материал" от рано в неделя. По-късната статия за Орце Камчев обаче има два пъти повече коментари.

 32. 32 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Момчета, гответе се за истинско МРАКОБЕСИЕ.
  По Сталински модел.

 33. 33 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#25] от "LiberalToTheBones":

  "Това ли е некадърно то ЕС ченге, което ще наложат насила като прокурвор?"

  Небългарино, хващай се за ръка с умнокрасивите ти съмишленици и заминавайте да лаете срещу България другаде. С Гешев и ТАД глътнахте вода.

 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  Гешев взе да омръзва и нещата отшумяват. Революцията се отлага.....
  —цитат от коментар 31 на z_axis


  Щенка ти се!
  Тепърва ще става въпрос за жалките опити на прокуратурата да манипулира общественото мнение.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#28] от "ali_ibn_isa":


  До коментар [#29] от "Храбър":

  Манипулиране на общественото мнение е когато адвокатите на подсъдимите твърдят, че прокуратурата не разполага с никакви доказателства, а клиентите им са жертви на конкуренти в бизнеса.

 36. 36 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5646 Неутрално

  Ако не друго, анализът на думите и делата на Гешев показва военна субординация и влияние от прокурор, който не е пряко отговорен за делото в решения по делото. Освен това се вижда, че прокурорът Гешев не разчита на съда за откриване на обективната истина, приема всякакви твърдения за "доказателства", когато са в полза на тезата му. Това също е в противоречие със законовите изисквания.
  С една дума - Гешев...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 37. 37 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#34] от "Храбър":

  "Тепърва ще става въпрос за жалките опити на прокуратурата да манипулира общественото мнение."

  В случая с ТАД прокуратурата ще ви бие на нула. Пък вие си стойте "неманипулирани" и си приказвайте измишльотините.

 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  До коментар [#35] от "tosho_toto":

  Демонстрираш тотално неразбиране логиката на съдебния процес мойто момче!
  Делото се решава не на улицата, а в съдебната зала, където се представят всички факти и доказателства.
  Предварителното изнасяне на избрани (а често и тотално изменени) факти от разследването е опит на прокуратурата да манипулира общественото мнение и така да повлияе върху окончателното решение.
  Случаят с пръскачките е очевАдно доказателство за опит да се манипулира общественото мнение, на база измислици и лично творчество на прокурорите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  ...."В случая с ТАД прокуратурата ще ви бие на нула. Пък вие си стойте "неманипулирани" и си приказвайте измишльотините.
  —цитат от коментар 37 на z_axis


  Поредния глупак, който гледа на това дело като на футболен мач.
  Замисли се върху това, което казвам, за да не дойде ден когато и теб те окошарят заради скалъпено от някой пишман прокурор престъпление.
  Вие герберските (а и тези на БСП-Москва) тролове дори не схващате, че ви готвят прокурорска диктатура.
  То и арестуваниня е основател на ГЕРБ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 980 Неутрално
  До коментар [#28] от "ali_ibn_isa":До коментар [#29] от "Храбър":Манипулиране на общественото мнение е когато адвокатите на подсъдимите твърдят, че прокуратурата не разполага с никакви доказателства, а клиентите им са жертви на конкуренти в бизнеса.
  —цитат от коментар 35 на tosho_toto


  Това, кой с какви доказателства разполага и дали са 'никакви' или някакви го решава съда. Нити ти, нито аз, нито гешевци и вишинци*
  НЕ Е РЕДНО, прокуратурата и защита да се замерват с 'доказателства' в медиите.
  Ако го искат нека заседанията да са публични?
  Повтарям: това е практиката в нормалните дуржави.
  Ако не можеш да го разбереш - трудно ми е да ти го обясня в едно изречение.
  ----
  *Ако ти е интересно, поинтересувай се кой е бил прокурор Вишински и с какво се е занимавал по време на сталинските репресии.

 41. 41 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  явно някой се страхува от истината. Истината е, че прокуратурата дължи обяснение на българските граждани.
  —цитат от коментар 0 на статията


  Всички я искаме истината, не само Гешев.
  Ето един субективен поглед на събитията:
  Прокуратурата обяви, че е разкрила извършителя - Кристиян Бойков. (съвършено субективно - дори и да е несериозно (по езика на тялото му) - има огромна вероятност да се окаже вярно, че той е авторът на деянието.
  Оттук обаче започва голямото "самохакване" на прокуратурата: Понеже всички полудяха как е възможно за такова деяние мярката за неотклонение да е "само" подписка, а единственото възможно произнасяне на съда - замяна на наказателната отговорност с административно наказание глоба до 5000 лв. (чл. 78а НК), прокуратурата направо полудя. Да припомним детайла, че самата НАП не е включила тези данни в т. нар. "критична инфраструктура". Така, в ужаса си, СПЕЦпрокуратурата (а това значи ГЕШЕВ) предприе един твърде фатален ход: за да "придърпа" делото към себе си, повдигна обвинение за "тероризъм". Така делото става подсъдно на Спецпрокуратурата.

  Та, предстои да видим истината - не само дали Кр. Бойков е дръпнал и разпространил данните, а дали това е ТЕРОРИЗЪМ. Няма да избяга истината.

  Атанас Буров обичал да цитира една народна мъдрост: Когато на пуяка ще му дават да гълта орехче, първо му го мерят по дупето. Гешев не е зле да го помни...

 42. 42 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Някой би ли ме осветлил с 2-3 думи защо някои хора защитават кметицата Иванчева , да не би да е член на някоя от партиите с Б и Д в името?

  Благодаря

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#38] от "Храбър":

  Разбира се, че делото решава в съда.Задачата на прокуратурата е да събере доказателства и да ги докаже в съда.
  Каква е твоята драма? Че част от доказателствата с които разполага прокуратурата и които ще покаже в съда в хода на делото са публично достояние и това ще повлияе на решението на съда? Ти май не си особено умен,а ?
  Факт е, нито обвиняеми нито адвокати коментират истинноста на изнесената в публичното пространство информация.Изведнъж млъкнаха всички.Сал троловете останаха да пишат простотии.
  А онова с пръскачките е свидетелско показание на служител на ТАД , а не твърдение на прокуратурата.Щеше да го знаеш ако беше чел преди да се хвърляш на амразурата.

 44. 44 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#40] от "ali_ibn_isa":

  Коментар 43 се отнася и за теб.
  Умишлено пропускате мотивите с които прокуратурата пусна тази информация.Никой освен вас не иска да слуша само едната страна, особено когато тя е не е искрена.

 45. 45 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Типично по български. Аз не вярвах да са ТАД, все си мислех, че малко са избягали от бай ганьовщината. Явно някой се е похвалил колко е велик, после са си ги накиснали. Иначе ше ги хванат ама нанайци! Ако искам да правя простотии, купувам 2-3 лаптопа от олх или фирма за стара техника, сменяш мака, намираш си хубава градинка с пъблик вифи и си ти:) После скачаш малко върху лаптопа и в коша:)

 46. 46 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 980 Весело

  До коментар [#40] от "ali_ibn_isa":Коментар 43 се отнася и за теб.Умишлено пропускате мотивите с които прокуратурата пусна тази информация.Никой освен вас не иска да слуша само едната страна, особено когато тя е не е искрена.
  —цитат от коментар 44 на tosho_toto


  Едно си баба знае, едно си баба бае :)
  Май вие искате да слушате едната страна и тя е прокурорската. Пък на всичко отгоре решавате кой е 'искрен' и кой не е :)
  Прокуратурата НЯМА 'законни' мотиви да пуска по-лъжичка некви 'доказателства' в медиите. Щом го раздават толкова публични, защо поискаха закрити съдебни заседания? :)

 47. 47 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 980 Весело

  Някой би ли ме осветлил с 2-3 думи защо някои хора защитават кметицата Иванчева , да не би да е член на някоя от партиите с Б и Д в името? Благодаря
  —цитат от коментар 42 на kaiser


  Ваклин, ти ли си бе?

 48. 48 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Прокуратурата НЯМА 'законни' мотиви да пуска по-лъжичка некви 'доказателства' в медиите.
  —цитат от коментар 46 на ali_ibn_isa


  има, даже цитираха по коя точка от закона го правят

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 49. 49 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Ваклин, ти ли си бе?
  —цитат от коментар 47 на ali_ibn_isa


  само на това ли си способен

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 50. 50 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Весело

  По квиченето ще ги познаете!

  КОЙСТОИЗАДТАДГРУП?

 51. 51 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#46] от "ali_ibn_isa":

  Ако не беше малко по умен щеше да се сетиш защо не се виждат имената на сайтовете и фирмите, които са "бомбили" и рекетирали от ТАД. В съда те ще бъдат казани и са близо 50. Мислиш ли, че това няма да повлияе на бизнеса им, Саше?

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#42] от "kaiser":

  Защото имат обосновано предположение, че твоите кумири ѝ скроиха шапката.
  Някакви други умни въпроси имаш ли гербопоклоннико ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#43] от "tosho_toto":

  Ти ни караш да НЕ вярваме на очите си и ушите си !
  НЯМАШ ШАНС !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#48] от "kaiser":

  По коя точка неуки ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Весело

  До коментар [#49] от "kaiser":

  Добре е че не отричаш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#52] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, като политизираш темата караш хората наистина да си мислят, че олигарси политически партии седят зад ТАД.

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Весело

  До коментар [#50] от "faeton.":

  Ще се разбере. Интересно е кой стои и пред ТАД груп.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3768 Любопитно

  До коментар [#39] от "Храбър":

  "Нощта на дългите ножове" по български?

 59. 59 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 980 Весело

  До коментар [#46] от "ali_ibn_isa":Ако не беше малко по умен щеше да се сетиш защо не се виждат имената на сайтовете и фирмите, които са "бомбили" и рекетирали от ТАД. В съда те ще бъдат казани и са близо 50. Мислиш ли, че това няма да повлияе на бизнеса им, Саше?
  —цитат от коментар 51 на tosho_toto

  "бомбили и рекетирали "..
  Много силни думи, умнико :)
  Вий и 'тероризъм' употребяват ей така на ангро.
  Иначе си прав - в милиционерската територия може да се 'докаже' всичко и за всеки.
  Извод: плащайте си членския внос в гроб, че виждате какво му се случва на собственика и съучредител на ГЕРБ! Обвинен е в 'бомбене', рекет, тероризъм и де що има в наказателния кодекс и извън него :)

 60. 60 Профил на bladerz
  bladerz
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Типично по български. Аз не вярвах да са ТАД, все си мислех, че малко са избягали от бай ганьовщината. Явно някой се е похвалил колко е велик, после са си ги накиснали. Иначе ше ги хванат ама нанайци! Ако искам да правя простотии, купувам 2-3 лаптопа от олх или фирма за стара техника, сменяш мака, намираш си хубава градинка с пъблик вифи и си ти:) После скачаш малко върху лаптопа и в коша:)
  —цитат от коментар 45 на rincewind


  Добър план, но го помисли още малко.
  След като го изпълниш по ИП адреса разбират от коя градинка е хакването. Анализ на всички камери в района за деня и часа и се оказва, че заподозрените сте 20-на души по това време в градинката :) Следва и лицево разпознаване и вече си в списъка на официално заподозрените. При повече късмет може и да се вижда кой точно е седял на пейка с комп в ръка, но дори и да не - справка от куриерите кой какво е получавал и ще се окаже, че лаптоп последните месеци си поръчал само ти :)
  Ако намерят и счупения лаптоп, пръстовите ти отпечатъци са директно там. Дискът едва ли ще го повредиш достатъчно със скачане, така или иначе :)
  Добре дошъл при бай Ставри! :)

 61. 61 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#39] от "Храбър":

  "Вие герберските (а и тези на БСП-Москва) тролове дори не схващате, че ви готвят прокурорска диктатура."

  1000 пъти съм казвал, че Баце ми е през ____. Обаче е много по-приемлив от измислените СоросоидоЛилавоЗеленоАнтибългарскоЛГБТейско формирование ДемБГ.
  И колкото и да са зле Баце и прокоратурата, ДемБГ е в групата с БСП и ДПС, за които няма да гласувам.

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  По квиченето ще ги познаете!КОЙСТОИЗАДТАДГРУП?
  —цитат от коментар 50 на faeton.


  Кой стои зад теб?
  Мога да го напиша и като теб ( с главни букви). това обаче няма да ме направи по убедителен!
  И точно такива лозунги (изписани с главни букви) идват от ваша страна.
  С две думи не ние, а вие квичите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 857 Весело

  До коментар [#54] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#48] от "kaiser":По коя точка неуки ?
  —цитат от коментар 54 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, я прочети кВо си написал и тогава раздавай квалификации!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Весело

  До коментар [#48] от "kaiser":

  Да беше отговорил и на другия въпрос!
  Защо ли така леко го подминаваш?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 857 Весело

  До коментар [#63] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, изтърваш нервите! Добрия трол(като мене) не трябва да си го позволява.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 67. 67 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#59] от "ali_ibn_isa":

  Не изпадай в криза.Спокойно.
  Чакаме прокуратурата да докаже твърденията си в съда.
  До тук знаем, че ТАД не е точно фирмата която ни описваха адвокатите на обвиняемите в началото при задържането им.Сложи си ръка на сърцето.

 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Весело

  ....А онова с пръскачките е свидетелско показание на служител на ТАД , а не твърдение на прокуратурата.Щеше да го знаеш ако беше чел преди да се хвърляш на амразурата.
  —цитат от коментар 43 на tosho_toto


  Свидетелят не е казал, че щели да пускат пръскачките, та белким Боко се подхлъзне!
  Това последното е творение на пишман-прокурорите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  Свидетелят не е казал, че щели да пускат пръскачките, та белким Боко се подхлъзне!
  Това последното е творение на пишман-прокурорите.
  —цитат от коментар 68 на Храбър


  Точно тази измишльотина обаче даде основание на цацаратурата да обяват това за тероризъм и да вкарат делото в Специализираната прокуратура.....Демек в техния си кошер от търтеи и манипулатори!...
  И после дадоха зор всичко да е призакрити врати, щото видите ли....
  Гласят си целенасочено всичко да им върви според техните желания.
  Толкова очевАдно манипулиране на факти и доказателства не е имало от времето на КТБ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#68] от "Храбър":

  Дай линк където прокурорите са твърдяли," че щели да пускат пръскачките, та белким Боко се подхлъзне!"

 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#68] от "Храбър":

  Има го на видео.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 980 Весело

  До коментар [#59] от "ali_ibn_isa":Не изпадай в криза.Спокойно.Чакаме прокуратурата да докаже твърденията си в съда.До тук знаем, че ТАД не е точно фирмата която ни описваха адвокатите на обвиняемите в началото при задържането им.Сложи си ръка на сърцето.
  —цитат от коментар 67 на tosho_toto

  В първото изречение чакате 'прокуратурата да докаже твърденията си в съда', а във второто 'знаете' ...?!
  Некаква формалност трябва да е чакането ви, щом 'знаете'? :)

 73. 73 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  До коментар [#48] от "kaiser":По коя точка неуки ?
  —цитат от коментар 54 на КМЕТ В СЯНКА


  ''''''''''„В съответствие с чл.41, ал.2 от КРБ, Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права. Представянето на данни и/или доказателства, част от досъдебни производства е възможност за обществото да си изгради правилна преценка за обосноваността на наказателното преследване по казуси предизвикващи голям интерес. '''''''''''

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 74. 74 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  На му на Гешев да вземе да се образова! Как се борави с дигитален доказателствен материал, как се набавя, как се гарантира срещу манипулации! Щото такива ги плещи пред медиите, че му личи от светлинни години - хич хабер от понятие от тази материя си няма! Говори за файлове, все едно да са краставици!

  https://www.strafverteidigervereinigungen.org/Material/Themen/Technik & Ueberwachung/37_momsen.pdf

  Мърфи е оптимист!
 75. 75 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Хайде пак на Гешев линка #74
  https://www.strafverteidigervereinigungen.org/Material/Themen/Technk & Ueberwachung/37_momsen.pdf

  Мърфи е оптимист!
 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#73] от "kaiser":

  Къде видя ТОЧКА неуки ?
  И попитай някой истински юрист да ти обясни какви неумни неща са написани.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  между другото, хвърлих поглед на небезизвестния сайт за разследваща журналистика Биволъ

  визуални е доста зле
  бъкан е с реклами
  на няколко места питат за дарения
  няма възможност за коментари под статиите

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 78. 78 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2135 Неутрално


  В заключение и без анализ
  Отбелязваме само, че в наказателния процес се издирва обективната истина, прокуратурата е длъжна да събира доказателства и за виновността, и за невинността на подсъдимите. Обикновено прокурорите имат свои твърдения, свързани с обвинението, които се проверяват от съда. Твърденията на прокуратурата нямат предустановеност като "истина".
  Възгледите на Гешев за отворената прокуратура някак, ако Прокурорската колегия на ВСС позволи, ни карат да си мислим, че се разминават с възгледите на ръководството, на НПК и на Конституционния съд.

  Добро, концентрирано и уместно. Но анализът е необходим, дори заради несвикналите да четат с разбиране подобен текст, които често са несвикнали да четат изобщо.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 79. 79 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#72] от "ali_ibn_isa":

  Някой съмнява ли се, че ТАД няма нищо общо с източването на данните от НАП, набедена от конкуренти в бизнеса, а прокуратурата няма нищо срещу тях, както твърдяха по телевизиите обвиняемите и адвокатите им?
  Нали не си мислиш, че ще ги обвинят само за НАП, защото до сега знаем за поне една от фирмите, която свидетелства срещу ТАД за киберрекет.
  Достатъчно е само че съди потвърди мярката задържане под стража на собственика за знаем, че работата там не е чиста, дали ти харесва, че прокуратурата е показала част от това което е събрала до сега, повтарям до сега на никой не му пука.

 80. 80 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1612 Весело

  Тоя си стана за смях и на милиционерите даже! :)

  Предразсъдъците са за ограничените.
 81. 81 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1612 Любопитно

  Много трол се е пръкнало под тая статия ве? Статуквото ли защитаваме, а? М?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 82. 82 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1518 Весело

  [quote#39:"Храбър"][/quote]

  Арестуваният е бил основател на ГЕРБ в един варненски район, а от 2013 вече не е никакъв – нито основател, нито член, нито нищо! Просто едно алчно тарикатче с гигантско самомнение и безгранична наглост! А иначе за ТАД не се безпокой! И при Иванчева имаше един колосален адвокат – Марковски, ама накрая се сви като настъпен охлюв и се скри като нерегистрирано прасе от заден двор! Същото ще стане и сега с ТАД и прочутата Лулчева! По мнение на други фирми от IT-бранша, далеч по-големи и по-значими, ТАД са малка, незначителна и кокошкарска фирма! Никога повече тази фирма, както и собственикът ѝ, няма да имат какъвто и да било бизнес, в която и да било сфера! Същото се отнася и да Арабаджиеви, Баневи, Стайкови, а и някои други, когато минат по реда си! Никой бизнесмен с акъла си, бил той българин или чужд инвеститор, няма да им даде един лев, нито ще им повери дори една баничарница за управление! Ама ти си пиши, никому не пречиш, а още по-малко нещо ще промениш! Други въпроси?

 83. 83 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Много трол се е пръкнало под тая статия ве? Статуквото ли защитаваме, а? М?
  —цитат от коментар 81 на Нефертити


  не, защитаваме истината, биволъ и тад

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1518 Весело

  Освен всичко друго, искам да споделя и своето облекчение в неделя рано сабахлента! След като не спах цяла нощ от притеснение дали ще има нова статия против Гешев днес, в 06:13 ч. тя най-после се появи! И то написана не от кой да е, а от радостният Брегов, чийто думи, а и тези на световнонеизвестният Институт за пазарна икономика, са „като слънцето и въздуха за всяко живо същество“ – думи, казани от бай Гошо Тарабата по подобен случай на кило водка! Браво, аргументирана и всеобхватна статия, която разчепква думите и действията на кръволока Гешев така, както някоя баба от Червеногъзляци си чепка вуната, казано на тамошен диалект! Искаме и чакаме с нетърпение нови статии за този прокурорски индивид – днес поне още 5 - които да хвърлят нова светлина върху престъпните му действия, като например да си хвърля чорапите, където намери, когато се прибере от безчестната си работа! Искаме многолюдни протести против този „слуга на мафията“ и не приемаме никакви оправдания, че сега било „сезона на отпуските“ и други подобни брътвежи! Няма сезон на отпуските, когато на хоризонта се задава „прокурорска диктатура“, която ще „вкара честните бизнесмени в кауша“! Искаме още писма на възмутени трудови колективи от Тутраканската селищна система, а дори и от Съюза на пчеларите! Само тога целокупният български народ, ще си отдъхне и ще се заеме със наистина сезонната си работа по правене на туршии, варене на компоти, сладка и мармелади и други такива благини! Но пасаран! Ернесто Че Гобара!

 85. 85 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 464 Весело
 86. 86 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  и твойта гробаро-комунаро-мафиотска също

  Vernam Cipher
 87. 87 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#8] от "moreee":

  Само един независим съд може да каже кой какво е откраднал. Гешев няма право да издава присъди.

 88. 88 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Неутрално

  "Очевидно е, че Евгения Станкова е наблюдаващ прокурор по делото, по което Гешев коментира доказателствата и обещава да бъдат изнесени и нови такива. Очевидно НПК дава това право на наблюдаващия прокурор, но не на Гешев. Нарушението на НПК е основание за търсене на отговорност."

  Не знаех, че наблюдаващият прокурор де юре не е дал изискуемото съгласно закона съгласие за разгласяване на доказателствата ! Поредната лъжа на статуквото грозно лъсва !

 89. 89 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#82] от "Santos":

  Христо Иванов и Атанас Атанасов дето първи тръгнаха да громят НАП, прокуратурата и правителството и да искат оставки първи се покриха като бити пед@раси и две седмици мълчат н@срани като разбраха, че разследването е стигнало до тях.

 90. 90 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1720 Весело

  "Чл. 198. (1) Материалите по разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора.
  Очевидно НПК дава това право на наблюдаващия прокурор, но не на Гешев."

  Хе,хе! А кой забранява на наблюдаващия прокурор да даде разрешение на Гешев? Някъде да виждаме, че такова не е дадено?

  Гола вода са словоблудците, това ми е коментарът!

 91. 91 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#19] от "Да вярваме на истината":

  Когато правиш анализи, е хубаво да стъпваш върху факти: задържаният Иван Тодоров е учредител на ГЕРБ, а не на ДБ.

 92. 92 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Щом грантоядите са откраднали личните данни на 5 млн.
  —цитат от коментар 8 на moreee


  Защо отказвате да разследвате престъпленията в НАП?

  Vernam Cipher
 93. 93 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Иванчева я спипаха с белязаните мангизи, ще лежи.
  —цитат от коментар 9 на moreee


  Лъжа. Защо мафията ГЕРБ и Бокоратурата отказва да разследва банката дала кредит за подкуп?

  Vernam Cipher
 94. 94 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Не можаха да свържат парите от багажника с нея
  —цитат от коментар 27 на Vlado Nikolov


  а знаеш ли защо не можаха? Защото Ваклин олекваше с едни 70 000 евро -- толкова е нагласена "присъдата" на "съда" ма тлъстото комунистическо мутре Борисов. Ако не беше тва и за вземане щяха да я осъдят

  бати и гнусните комунари

  Vernam Cipher
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално


  По квиченето ще ги познаете!

  КОЙСТОИЗАДТАДГРУП?
  —цитат от коментар 50 на faeton.


  кой се кефи на засраното правосъдие?

  Vernam Cipher
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Само един независим съд
  —цитат от коментар 87 на Fiji


  тц, Народен, на дедо ви Лойко

  Vernam Cipher
 100. 100 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Весело

  " "Прокуратурата се отваря към обществото, прокуратурата показва факти и обстоятелства, които обществото трябва да знае, тоест показва истината () явно някой се страхува от истината. Истината е, че прокуратурата дължи обяснение на българските граждани. () Поне засега това е разбирането и на ръководството на прокуратурата. ""

  Прокуратурата да регистрира за целта една телевизия и да започва да пуска порция след порция от доказателствата, които и изнасят и както прецени. Разбира се, става въпрос за дела, които тя самата счита, че са и удобни да осветлява ! Порции доказателства относно КТБ например няма, няма и да има ! Там са интересите на сараите, там са схемите на почетния + комунистите + ГЕРБ ( пак комунисти, но с малко по - европейска фаца). Всичко потъна като руска подводница в северно море....
  Та след като свърши шоуто, не е зле да се ориентира към работата и в съдебна зала, където се коват в крайна сметка и осъдителните присъди, които пък са толкова малко, колкото и моментите, в които онбашията е казал нещо и си е държал на думата докрай ! Има ги, ама....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK