La vida es buena* за Пламен Георгиев

Пламен Георгиев

© Георги Кожухаров

Пламен Георгиев"la vida es buena. Режийни, дипломатически статут, шофьор, Ваше Превъзходителство... И Кастиля Ла Манча, знойни лозя, маслинови гори, красиви плажове, омайваща безбрежност, абе.... рай."


Възклицанието е на читател под новината за назначението на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия. Така хората си представят консулската служба.


Не питаме как и по какви показатели външно министерство - или който е продиктувал решението, е преценил, че довчерашният шеф на антикорупционната комисия пасва на дипломатическия статут, който получава, след като очевидно не отговаря на изискванията, посочени в Закона за дипломатическата служба. Питанията ни по всякакви кадрови решения на това управление отдавна са обезсмислени, в смисъл че са си получили отговора от живия живот: критерият е един - дали са обслужвали целите, поставени от тези, които реално решават.
Ще кажете, че се повтарям, но да припомня, че Георгиев преди време ни обясни, че Пеевски бил "най-проверяваният и следователно доказано най-чистият бизнесмен".


За жалост навесите по терасата на обслужващия председател завихриха епопеята, от която той изгази с оставка, която - сега се вижда - е била


премислена и консултирана с обслужваните от него политически и икономически субекти


Че оставката на Георгиев е подготвена с когото трябва, се разбра донякъде само пет дни след подаването й, когато Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет извънредно се събра, за да го възстанови за 3 минути като прокурор в Специализираната прокуратура, и то считано със задна дата, за да не му прекъсва юридическият стаж. Тази схема се прилагаше при Пеевски: с всяко разпускане на парламента и загуба на депутатския имунитет той биваше възстановяван като следовател (какъвто не е известно дали и кога е работил впрочем).


Георгиев според някои хипотези можеше да бъде издигнат за заместник-шеф на Спецпрокуратурата (което зависи от волята на Цацаров и Гешев), но такава воля очевидно липсва. Затова става дипломат (което зависи от Бойко Борисов). От Валенсия обаче той няма да може автоматично да се върне в прокуратурата, защото дипломатическият пост не фигурира сред изрично упоменатите в Закона за съдебната власт държавни длъжности и народни представители, които се възстановяват в магистратурата, след като им изтече мандатът. Но пък колко му е да вкарат междувременно в закона една малка добавка, която да включи за възстановяване в съдебната власт и консулите, чийто мандат е 4 години - време бол.


Само външна е приликата на


дипломатическото трудоустрояване на Георгиев с практиката на Тодор Живков


който изпращаше за посланици прегрешилите си съратници от върховете. При Живков се имитираше за пред населението, че всичко е наред, няма нищо обезпокоително - та наказание ли е да си посланик.


Днес няма имитация за пред населението, а


пряко и открито обгрижване на доказалия се верен слуга


без да се коментира въобще неговият накърнен публичен имидж. И това е така, защото антикорупционната комисия бе създадена в актуалния си вид като тежко артилерийско оръдие срещу всеки неудобен за стабилитета на властта - икономически, политически, медийно неудобен.


Какво представлява КПКОНПИ и съответно каква е ролята на нейния председател се видя най-ясно на Консултативния съвет за национална сигурност при президента през април т.г.- ни крачка назад от правомощието на управляващата партия в назначаването на шефа, яростно бранене на статуквото, ако ще светът да се срине, тоест без значение, че съветът се обезсмисля за националната сигурност, щом не може да стига до консенсус по такъв въпрос - кой да посочва шефа на Антикорупционната комисия. И само този простичък факт - неотстъплението ни на сантиметър от владяната територия, е най-прякото доказателство за действителната роля на председателя, чиято ръка държи бухалката КПКОНПИ.


Неотстъпление, сравнимо само с последвалото сега за единствеата кандидатура на Иван Гешев за главен прокурор. Номинирането на Гешев се стори недопустимо за хиляди хора, които излязоха на площада, смятайки, че нещо по-възмутително не може да се случи. А то се случи - за консул е назначен човек, за който това, че не отговаря на условията, е май най-мекото, което може да се каже.


Ясно е, че това назначение е отплащане, което не може да бъде отказано. Отплащане неизбежно и с ослепяващ блясък. Всякакви въпроси са излишни. Животът - в смисъла на режима ГЕРБ - дава елементарния отговор защо: за вярна служба.


* Животът е хубав (испански)


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 886 Неутрално
 2. 2 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 564 Неутрално

  България е като канарче във въглищна мина. Не, че България е толкова по-корумпирана от която и да е друга държава, но поради малките си размери се е превърнала в лабораторния съд, в който се отглежда това, което ще потопи всички останали нации. Медиите, банковото дело, измамите при изборите, съдебната консолидация – всички се контролират от тайните сили на мутиралите ДС и КГБ, които са извън публичния поглед.

 3. 3 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Панчо ди Терассо е перфектен КПКОНСУЛ, изявен човек, който изпира най-добре и под негово ръководство бухалката, която ръководеше изпра дебелото момче, и който се сетиш друг от шайката свински черва. Браво Бойко, браво Борисов!!!

  Припомняме разследването ни, което прати Пацо Терасата консул във Валенсия.
  Изявен човек с добро име и авторитет. Няма спор!

  За консул може да бъде назначено лице, което не е от състава на дипломатическата служба, ако това е "изявена личност, която се ползва с безспорно добро име и авторитет в Република България".

  https://bivol.bg/apartgate-plamen-georgiev-2.html

 4. 4 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Борисов нали ви каза, че е завършил два университета - царя и Бай Тошо!А вие пак гласувате за него.
  А като ви каза, че вие сте прости и той е прост и затова така добре се разбирате, се смяхте, нали?Е, по-смешно ще става, ама през сълзи.
  Прост народ - прост избор!

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  Какво правим с НЕзаконните действия по възстановяването му със задна дата като прокурор със НЕсъстоятелния мотив за юридическия му стаж.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Аз съм Гошо Хубавеца... за наказание, че не спазвам законите, които съм бил овластен да прилагам на най-високо и отговорно място, ме изритват в изгнание чак във Валенсия. Вита долче...

 7. 7 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Важното е Георгиев да се чуства добре, отвори ли си устата ,Правителството си заминава.

  Папките са при него, неслучайно го назначиха за председател на КОНПИ.

  Лоялност ,господа и отплата за добре свършена работа

  А простите 80 % се оказаха победители, за съжаление.
  Идват избори, мислете и гласувайте по съвест, за да гледате децата си в очите без срам

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Хм, Терасата в Специализираната прокуратура щеше да налее бензин в огъня на Апартаментчиците, уважаема...

  ...За Корнелия Нинова говоря. И твърдя, че ако увеличи електорална подкрепа и шанс да мине с процент-два над ГЕРБ, ще бъде смачкана със средствата на прокуратурата и Пеевски, за всеки случай - да не би да вземе да променя матрицата. Да, ще бъде смачкана, за ваше голямо удовлетворение. Ние всички крепим режима, за да не бъдем наречени комунисти.
  —цитат от коментар 82 на Petia Vladimirova


  Според Маркет Линкс Костинбродска води на Фандъкова.
  Чакаме потвърждение на думите ви - "ще бъде смачкана със средствата на прокуратурата"

  Със здраве.

 9. 9 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Вие не разбрахте ли, че само с писане няма да стане? ГЕРБ си правят каквото си искат, защото не сме на улицата. Успяха да ни настроят един срещу друг, и ние не протестираме. Като бяхме на протеста срещу Гешев - 5000! Другуте явно им е ОК.

 10. 10 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 593 Неутрално

  всичко е добре нагласен сценарии, но смее ли някои от правителството да коментира, няма що, той е "добре изявена личност, която се ползва с добро име и голям авторитет в България", така си ги назначават, както и онази бивша министърка на МВР която не знаеше къде се намира - назначена в Израел, така и този, но няма срам в министерски съвет за поредното безумие, копират нещата от времената преди 1989г., а иначе били с нов морал....

 11. 11 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Оставката е била договорена. Обещали са му този пост ако подаде оставка.

  ДБ=БКП
 12. 12 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#9] от "arcanum":

  Не, не съм съгласна.

  Народа има висок праг на търпимост.
  Няма ли друга кандидатура освен Гешев, тогава ще е на улицата.
  Не забравяйте Пеевски, спахме, спахме ,обаче пеевски не е шеф на ДАНС.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 13. 13 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Владеене на испански език и добра работа с правоохранителните органи - това е в основата на решението на Министерството на външните работи да номинира бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България в испанския град Валенсия.
  "Той е работил до момента изключително добре с испанските правоохранителни органи, а работата на генералния консул в този консулски окръг изисква изключително добра координация с местните служби, той владее и испанския език", обясниха пред bTV от пресслужбата на МВнР.

  Чета и не вярвам на очите си - ЗНАЕЛ ИСПАНСКИ ЕЗИК.
  А ние знаем, че той знае за свинските обвързаности достатъчно, че да го пратят и консул на Луната само и само да си държе езика зад зъбите.
  Покри мутрата Борисов в случая "Ало, Ваньо съм", за което беше издигнат за шеф на бухалката-пералня КПКОНПИ. Покри и изпра чистия като сълза Пеевски и му изсветли бизнесите. Покри колкото може другите убавци от #Апартгейт. Доказани документни измами и пунта мари с тераса-апартамента си. Унизи и се подигра с останалите членове на ВСС да го върнат като прокурор в СП.
  Изключително изявен и доблестен човек!!!
  Как да не го направиш консул.
  И да не забравяме - ЗНАЕ ИСПАНСКИ ЕЗИК!!!

 14. 14 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Той, Пацо де, не е луд, 'дето ще руча баницата. Той не е и виновен за случилото се с него през последната седмица. На четвъртия ден след "възстановяването" му като прокурор от "специализираната" прокуратура, от ВСС, събран "спешно" на мноооого важно и отговорно заседание, "отговорното" българско правителство е взело "народополезното" "трудно" и "тежко" решение, да го изпратим за консул. Това на 09.08. А чак на 14.08. ние, народонаселението, бяхме "надлежно" уведомени по телевизора за този величав акт на Министерския ни съвет. Сега пак "спешно" ще трябва отново да събираме ВСС, за да го от-възстановим като прокурор.
  Може би ония чалгар е прав, 'дето няма такава държава!

 15. 15 Профил на artdaisy
  artdaisy
  Рейтинг: 237 Неутрално

  „... и всички плюнката следят, че лепне ли се връз лика на тлъст държавен мъж, тя в златен орден се превръща...“ Българска сатирична класика

 16. 16 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 307 Весело

  Вие не разбрахте ли, че само с писане няма да стане? ГЕРБ си правят каквото си искат, защото не сме на улицата. Успяха да ни настроят един срещу друг, и ние не протестираме. Като бяхме на протеста срещу Гешев - 5000! Другуте явно им е ОК.
  —цитат от коментар 9 на arcanum


  Във всеки пост призоваваш към протести, прозрачен си, но бъде реалист въпреки нуждата от заработване на грантовете и се примири с факта, че протести като за Пеевски няма да има и нищо няма да постигнете. Ако можеш и размисли за истинските причини и спри да обвиняваш българите в овчедушие и т.н. мантри.

 17. 17 Профил на Roi
  Roi
  Рейтинг: 338 Разстроено

  "Питанията ни по всякакви кадрови решения на това управление отдавна са обезсмислени"
  Питанията наистина са безмислени, но кадровите решения ги взехме ние и назначихме десет години начело на държавата човек, който дерибейства за наша сметка, ние му се радваме и си правим снимки с величавата му снага.

 18. 18 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Джон Готи на българската прокуратура, получи поредната порция благодарност от неговия Борисов. Чийто интереси стоят над тези на всички останали.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 19. 19 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Остави другото, ами има българи, които работят или почиват в региона. Представете си турист, на когото са откраднали документите, да трябва да разчита точно на този човек....
  Не можеха ли да го сложат в надзорния съвет на Топлофикация например, да си краде тихичко и никой нормален човек да не опира до него.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  Както и да го погледне човек, от шайката са се омазали до ушите, ясно с какво ! Има разни съфорумници, дето постоянно ни " открехват" на тема колко е добро това управление и питат защо 10 години било издържало вече, а " умнокрасивите" били един файтон хора, " зад опашката на коня", ама днеска слъночовците няма да изгреят на хоризонта, да ни осветлят за поредната свинщина на властта...Или може би го смятат за повод за гордост, знае ли човек......

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Интересно кой ще излезе да протестира срещу Герб, като знае че след това идва БКП?
  Още преди години писах в друг сайт, че системата в България така е направена, че Герб да управлява. Затова си мисля, че и на следващите избори ще победи Герб (поради липса на реална опозиция) и вече на последващите самите Герб няма да искат да побеждават, защото ще са настъпили трудни времена. И ще загубят защото те самите искат, както направиха с Цачева на президентските избори. На президентскте избори Герб умишлено издигна неизбираемата Цачева, за да загуби изборите, за да не могат да обвинят Герб, че концетрира много власт в ръцете си.

  ДБ=БКП
 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Номинирането на Иван Гешев се стори недопустимо за хиляди хора, които излязоха на площада, смятайки, че нещо по-възмутително не може да се случи."

  За коалицията "Няма такава държава" алтернативата комай беше Бойко Атанасов... Този тип "импотентност", липса на конструктивизъм, е тема на Румяна Коларова от екипа на Плевнелиев:

  "Румяна Коларова: Мая Манолова изчаква септемврийската социология и е нервна - името й се коментира прекалено рано" - https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7606783

 24. 24 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Ама чакайте сега. Човекът е платил толкова пари за терасата, а сега май искат да бутне барбекюто и сауната. Ми това са пари. Отгоре на всичко си даде оставката (сега се видя защо). Човекът е юрист, ама май само на думи, защото на свободна практика не може явно да изкара и лев. Сега да мре ли искате? Консул си е точно длъжност за него. Ама това, че нищо не разбира от консулство - хайде холън. Да не би да е първият. На тази синекурна длъжност са накацали калинка до калинка. Ми ако каже Бойко той и диригент ще стане. Колко му е - размахва едно пръчле. Само келепир да има!

 25. 25 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 294 Весело

  "Владее испански " - само въпрос към Захариева и Външно - Владее испански колкото Министър председателя владее английски ли? Защото вероятно той е критерия за "владеене" на чужд език ... Ако да - конграчулейшънс Захариева :):):)

  П.С.; Само да добавя, че в закона е записано да владее 2 чужди езика, а не само испански ... Вероятно владее добре и френски устен, за да бъде възнаграден с тази позиция /въпреки че НИдялко от ПИК плаче, че това назначение било, видиш ли, понижение /... :):):) Така че с испански и френски устен докарва разпоредбата на закона ... :):):)

 26. 26 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Ами така ще е, докато не ни узреят тиквите, докато не започнем да мислим кой да назначим да ни върши общите дела и докато не се научим, когато не си върши работата да го уволняваме.
  Е, дотогава Пацо ще си вее задника в Испания, други ще ни играят копаница на главата в разните министества и агенции и току виж патката Мая ни стане кметица - радост след радост.

 27. 27 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#22] от "anonim440":
  "Интересно кой ще излезе да протестира срещу Герб, като знае че след това идва БКП?"

  'Ма мнооого си ми умничък бе, сладък! Значи за теб е много лошо, ако след БКП на власт щяло да дойде БКП, а??? Ти да ме "светнеш" мен, по-простия, дали в БКП има повече или по-малко комунисти, отколкото в БКП?
  Я да те чуя по въпроса, Умниче!

 28. 28 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  "Днес няма имитация за пред населението, а
  пряко и открито обгрижване на доказалия се верен слуга "

  Да му е живо и здраво червейчето в главата, да го пита всеки ден -" На "КОЙ" и за какво продаде достойнството си.
  За мен образа на този, завинаги ще буди асоциация за продажен, жалък плебей.

 29. 29 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Пълно безобразие.
  Но 12ти септември идва. Пацо може и да стана консул, но Гешев- друг път

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  После се чудите защо никой в България не работи по специалността. Ами ето - бакалавър съм по Международни отношения. Това са 4 години от живота ми. А като отидох на стаж в МВнР в четвърти курс гледам - в чужбина пращат ДС агенти, Филчевци, Пламчовци, клептоманка Елена, потомствени комунисти... Естествено, веднага се отказах изобщо някога да кандидатствам за работа в МВнР и записах магистратура, от която мога да извлека практическа полза и да си изкарвам хляба.

  И от тогава - над 15 години стаж далеч от Външно. Ама някои неща не можеш да обясниш на 18 годишен...

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 32. 32 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 516 Разстроено

  Това консулство не работи лошо, дано този не провали организацията там...
  Иначе Валенсия е прекрасен град за живеене особенно ако си на подобна длъжност...

  Модератора е неадекватен!
 33. 33 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Свински.Черва.
  —цитат от коментар 1 на parcaleste


  Не. Лайна.

 34. 34 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 516 Разстроено

  До коментар [#19] от "espresso":

  Напълно съм съгласен. Консулството във Валенсия работи учудващо добре за българска административна служба...

  Надявам се този да си гледа живота и да не се меси в оперативната работа на консулството.

  Модератора е неадекватен!
 35. 35 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#31] от "majorman":

  Една приятелка на дъщеря ми завърши международни отношения в Япония и доктурантура по същата специалност някъде из Европа. Кандидатства във Външно - познайте дали я приеха! Сега момичето си е някъде по света, където знанията му се ценят и са от полза за тамошното общество. А ние тук ще си назначаме гении на държавна работа, за да не умрат от глад, защото очевидно те по нормален начин не могат да си изкарват хляба.

 36. 36 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 713 Неутрално

  От дете ми е мечта да стана консул... Цял живот по гръб, па камоли за някоя топла страна..

 37. 37 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#27] от "Косьо Генчев":

  Научете се да се изразявате правилно и с уважение към събеседника, и може и да започнат да ви отговарят.

  ДБ=БКП
 38. 38 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Любопитно

  До коментар [#10] от "it4":

  Тези дни покрай пожарите се обажда от Гърция един консул Писанчев .Това да не е онзи Писначев от ДАНС?

 39. 39 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#35] от "grajdanin1":

  В България навсякъде е така, не само във Външно. На мен са ми странни хора, които това го отричат.

  ДБ=БКП
 40. 40 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  До коментар [#4] от "Капабланка":
  не обиждай народа си, това че фалшифицират изборите не значи че това е избора

  ум море, глава шамандура
 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Неутрално

  Преди за вярна служба дават а орден, а наказваха с посланик. Сега е обратно - за вярна служба дават топлото място, защото орден къща не храни...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Цял свят ни се смее заради вродената гербава тъпотия.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 43. 43 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Па да го направим премиер викам, за разлика от боко клитора, знае поне един чужд език.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 44. 44 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#12] от "nessarox":

  "Народа има висок праг на търпимост.
  Няма ли друга кандидатура освен Гешев, тогава ще е на улицата.
  Не забравяйте Пеевски, спахме, спахме ,обаче пеевски не е шеф на ДАНС."

  Сравнението не е точно. Случаят с Пееф е много различен - тогава всички бяха против (включително и БСП си осъзнаха грешката). Докато сега срещу Гешев е само една малка коалицийка, останалите или го одобряват, или са пас.

 45. 45 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Част от пътя към края на България, който гърбавите ще ни докарат,

 46. 46 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1575 Любопитно

  До коментар [#7] от "nessarox":
  ако има желание има много начини да се отърват от поредното недоразумение,кеф ти инфарк , инсулт, подхлъзване в банята, ако са съвсем без фантазия -автокатастрофа.
  Но както капабланката правилно отбеляза , Борисов е завършил два университета - на "царя " и Бай Тошо, няма се занимава с глупости я.

  ум море, глава шамандура
 47. 47 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 294 Весело

  Докато сега срещу Гешев е само една малка коалицийка, останалите или го одобряват, или са пас.
  —цитат от коментар 44 на z_axis


  Проблемът е, че има индивиди /не мога да ги нарека хора!/, които го одобряват, БЕЗ ДА СА ПРИНУДЕНИ да го правят, както е с милиционерите и другите прокурори ... И докато тези индивиди /безгръбначни и безмозъчни!/ са мнозинство - от това ще страдаме не само всички останали, а ще страда и цялата държава ... :):)

 48. 48 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Консул не е превъзходителство.
  Пък и във Валенция му трябва каталонски, а не кастилски... La vida és bona

 49. 49 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 527 Гневно

  И след прокурорчетата и съдийчетата,и тези от външно се осраха!Всичките да ва.....

 50. 50 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#47] от "dedo_goshko":

  "Проблемът е, че има индивиди /не мога да ги нарека хора!/, които го одобряват, БЕЗ ДА СА ПРИНУДЕНИ да го правят, както е с милиционерите и другите прокурори ... И докато тези индивиди /безгръбначни и безмозъчни!/ са мнозинство - от това ще страдаме не само всички останали, а ще страда и цялата държава ... :):)"

  Не ги наричай хора. И им казвай какво и кой да харесват и как да станат "грбначни" и "мозъчни" умнокрасивци.
  Ти си изключителен "умник", наистина изключителен. И голям страдалец...

 51. 51 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 294 Весело

  "Не ги наричай хора. И им казвай какво и кой да харесват и как да станат "грбначни" и "мозъчни" умнокрасивци.Ти си изключителен "умник", наистина изключителен. И голям страдалец...
  —цитат от коментар 50 на z_axis


  Хайде на бас, че съм по-голям умник от теб :) Е, вярно, не съм толкова красив, колкото бих искал, но продължавам да твърдя, че е по-добре да си умен и прилично симпатичен /вътрешно и външно :)/, отколкото да си глупав и вероятно грозен /вътрешно и външно :)/ :):):) Ти ще оспориш ли тази теория? :):):) Защото нали делите хората на умнокрасиви (2% процентни), 80% процентници и останалите 18% - безлични, нито умни, нито много глупави, нито красиви, нито грозни? :):):) В коя категория ще се впишеш самия ти? :):):)

 52. 52 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#51] от "dedo_goshko":

  "Хайде на бас, че съм по-голям умник от теб :) Е, вярно, не съм толкова красив, колкото бих искал, но продължавам да твърдя, че е по-добре да си умен и прилично симпатичен /вътрешно и външно :)/, отколкото да си глупав и вероятно грозен /вътрешно и външно :)/ :):):)"

  Значи умнокрасив = умен Х красив, а не умен + красив. Това е титла, а действието е умножение вместо събиране. Ще ти обясня друг път по-подробно как се смята и какво значи "умнокрасив по милост". Можеш да бъдеш тъп и грозен, но да си умнокрасив и със самочувствие без покритие.

 53. 53 Профил на Labradar
  Labradar
  Рейтинг: 287 Неутрално

  С такава политика няма да увеличат електората на изборите, който и без това заминава зад граница и източва социалните им слъжби...Само със скара и 50 лв. няма да успеят ги върнат обратно :-)

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#52] от "z_axis":

  " Значи умнокрасив = умен Х красив, а не умен + красив. Това е титла, а действието е умножение вместо събиране. Ще ти обясня друг път по-подробно как се смята и какво значи "умнокрасив по милост". Можеш да бъдеш тъп и грозен, но да си умнокрасив и със самочувствие без покритие."

  Не само може, но това е, което вече наблюдаваме за повече от 30 години, а и настоящата статия е псоветена на един такъв случай....

 55. 55 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  посветена, извинявам се !

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Това беше поредната гавра с българския народ.

 57. 57 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Изпращат го ! А какво става с охраната която му бе назначена . След като имаше заплаха за живота му в държава от ЕС каквато е България в другата държава от ЕС -Испания заплахата отпада ли?

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 58. 58 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 294 Весело

  "Значи умнокрасив = умен Х красив, а не умен + красив. Това е титла, а действието е умножение вместо събиране. Ще ти обясня друг път по-подробно как се смята и какво значи "умнокрасив по милост". Можеш да бъдеш тъп и грозен, но да си умнокрасив и със самочувствие без покритие.
  —цитат от коментар 52 на z_axis


  Аз не съм казал, че формулата за умнокрасив е умен+красив или умен Х красив, ти сега я създаде :):):) И не ми отговори към коя група причисляваш самия себе си - към 2%-двупроцентниците, 80%-осемдесетпроцентниците или към 18%-осемнадесетпроцентниците :):):) Защото господина от снимката, за когото се говори в текста, КАТЕГОРИЧНО е към 80% - от визията му, всяко негово изказване устно и писмено, дори от терасата му, лъхат точно тези 80% :):):)

 59. 59 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Нормалните хора нямат никакъв шанс в света, в който живеем.
  Или поне в тази част на Европа...
  Преуспяват само подобни подчовеци, като това същество на снимката.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 60. 60 Профил на meruduja
  meruduja
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Не злорадствайте Дневник, всеки си намира майстора в крайна сметка...

 61. 61 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 982 Гневно

  Противно, нагло, арогантно управление.... Дано си отиде! И нека никой да не ми казва, че няма алтернатива, че комунистите евентуално...., че още по-лошо щяло да стане.
  С тази примиренческа, мижитурска позиция се докарахме до тук!

 62. 62 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Защо да го връщат Георгиев в прокуратурата, когато му изтече мандатът, като могат тогава да го пратят посланик някъде? Ако ги търпим още 4 години...

 63. 63 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Ето, подобен тип политически и кариерни съглашателства ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО вбесяват хората.

  Абсолютно нагледен пример, как един НЕДОСТОЕН и НЕПОДХОДЯЩ за поста чичка бива турен на този пост защото ИМА ДРУГИ ЗАСЛУГИ към някои властимащи!

  Мерзко и отвратително!

  Гнусота безконечна!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 64. 64 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 538 Неутрално

  По стара живковска мода

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 65. 65 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 524 Неутрално

  А БОЙКО-БЪРБОРКО МЪЛЧИ МЪЖЕСТВЕНО,КАКТО ПРАВИ ВСЕКИ ПЪТ,КОГАТО СЕ Е ОАКАЛ ДО УШИЧКИТЕ...ЗЕР ,МАТЕРИАЛЪТ ЩЕ ПОПРИКАЗВА,ПА ШЕ ЗАБРАВИ...

 66. 66 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#4] от "Капабланка":

  Кат гледам сълзите ги леете основно вие :)

 67. 67 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#56] от "Роси":

  Можеш да се изгавриш с някого на когото му пука. От тая гледна точка е гавра с вас, но не и с народа - 90% и еня си няма кой е Пламен Герогиев и какъв му е случая.

 68. 68 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Чудесно е, че МВнР започна да се чисти от радикал-комунистическите циреи като Тафров и се освобождава от дългогодишната хватка на драгалевското БКП на Костов! Адмирации!

 69. 69 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Идват избори, мислете и гласувайте по съвест, за да гледате децата си в очите без срам
  —цитат от коментар 7 на nessarox


  Ще ги гледаме без срам, ако успеем да ометем всички остатъци от радикалното БКП (ДСБ), които се оказаха далеч по-отровни и вредни от по-умерените си позитански колеги. Победа за ГЕРБ на местните избори и НИТО ЕДИН кмет от драгалевското БКП, съсипало България!

 70. 70 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  До коментар [#9] от "arcanum":

  Мнозинството или наистина е сравнително ок, или се страхува. А има и доста хора, които не смятат, че мирен протест ще реши нещо. Ако пък се изроди в насилие, това е огромна крачка назад. Единственият лост са изборите, това е. Докато не си променим манталитета цялостно като общество и не започнем да мислим дългосрочно, няма да станат нещата.

 71. 71 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 294 Весело

  [quote#69:"Mike Crazy"][/quote]

  Пич, а каква точно е разликата между БСП и ГЕРБ, че нещо не се вижда такава ... Ясно е, че между БСП и ДБ разликата е, че вторите са радикалните БКП. А ГЕРБ коя прослойка на БКП са - по-меката, по-твърдата или просто следващото поколение БКП-ейци? :):):):)

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 347 Неутрално

  [quote#69:"Mike Crazy"]
  —цитат от коментар 71 на dedo_goshko
  Пич, а каква точно е разликата между БСП и ГЕРБ, че нещо не се вижда такава ... Ясно е, че между БСП и ДБ разликата е, че вторите са радикалните БКП. А ГЕРБ коя прослойка на БКП са - по-меката, по-твърдата или просто следващото поколение БКП-ейци? :):):):)[/quote]

  Ами посочи ми приликите, да се посмея бе, дедо? По кое си приличат БСП и ГЕРБ? Да не би при ГЕРБ да сме минали на купонна система, да се е увеличила цената на руския газ (при ГЕРБ намалена с 42%!!!), да сме построили някой от руските проекти, да сме окрали всичките пари и да не сме построили и един курник (както впрочем правеха и радикалните комунисти от ДСБ) и т.н.? Много е лесно - като всеки школован комунист - да лъжеш с лозунги и мантри, че и да цитираш една от най-некадърните десарски акции с "досието Буда", ама с това само предизвикваш присмех и всички виждат колко ти е акълеца! Ти записа ли се "умнокрасивец"?

 74. 74 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 294 Весело

  [quote#73:"Mike Crazy"][/quote]

  Съгласен с изброяването на опорките - почвам и аз тогава :) - Не, при ГЕРБ не сме стигнали купонна система, само защото лева е вързан от валутния борд, друга причина няма :) Е, разни фирми дават купони за храна, но това е малко по-различно :):):) Второ - че газът е поевтинял е същата опорка, че живеем по-добре /да, едни хора, приближени до върхушката на ГЕРБ живеят по-добре, точно както по времето на БКП, тоест това си е прилика :)/ - газът поевтиня последните 2 години, преди това БГ плащаше най-скъпия руски газ в цяла Европа! :) Да не би да НЕ е възобновен проекта Белене, от който България НЯМА НИКАКВА НУЖДА! Да не би Росатом не е единствения кандидат за участие в руския проект Белене? Проекта на Гоце ще го реализира Бащицата - още една прилика на ГЕРБ с БСП/БКП :) Да, в цялата нова история на България НЯМА ПЕРИОД на по-голяма корупция, отколкото последните 4-5 години и ДА, ГЕРБ крадат повече и от БСП, т.е. тук ученика вече надмина учителя си и пак прилика на ГЕРБ с БСП/БКП :) Да, построихте 1 магистрала, чиято цена е колкото 5 магистрали в Европа /сравни 1км магистрала в Германия колко струва и колко струва в БГ!/ и тя е толкова некадърно построена, че се ремонтира непрекъснато /може би и това ще отречеш!/. Това вече е разлика, защото по Татово време се строеше качествено, по времето на СДС/БСП не се строеше въобще, а по времето на ГЕРБ се строи много и ужасно некачествено! :)
  И каква акция е досието Буда, което е факт! :) Ааааа, може би Бащицата и Цацаров са отрекли, че това е така, тогава те разбирам ... Те казаха и че ПееФски няма общо с КТБ и фалита му, ти вярваш ли им и за това? :):):)
  А че съм умен и красив - потвърждавам! И пак казвам - явно според пишещите гербери тук населението се дели на 3 групи - умнокрасиви 1,5%, дИбили 80% и 18,5% безлично-сиви глупавогрозни! Ти от коя група си? :):):) И повтарям - не харесвам Прокопиев, Радан Кънев, генерал Атанасов, Шкембе войвода, Болен Сидеров, Христо Иванов, Курнелка, Кирчо Добрев контрабандиста, Марешки мутрата, дедо Сорос също - какъв съм, освен умен и прилично красив, разбира се /и освен хейтър :):):)/

 75. 75 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 347 Неутрално

  какъв съм, освен умен и прилично красив, разбира се /и освен хейтър :):):)/
  —цитат от коментар 74 на dedo_goshko

  Ами то е очевидно, от изопачаването на фактите - вий сте си най-обикновен комунист! Венсеремос, другарЬО!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK