"Ние сме били филтрирани". Пътят на Пламен Георгиев от "Ало, Ваньо" до Валенсия

Няколко месеца след избухването на скандала със СРС-тата, станал известен като "Ало, Ваньо", Пламен Георгиев започва изкачването си в изпълнителната власт.

© Анелия Николова

Няколко месеца след избухването на скандала със СРС-тата, станал известен като "Ало, Ваньо", Пламен Георгиев започва изкачването си в изпълнителната власт.Текстът е препечатан от "Свободна Европа".


Тези дни Пламен Георгиев отново е основна тема в медиите и социалните мрежи в България, въпреки че на 31 юли подаде оставка като председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).


Пет дни по-късно Прокурорската колегия на ВСС се събра извънредно, за да уважи единодушно молбата му да се върне като редови обвинител в специализираната прокуратура. На 9 август обаче Министерският съвет реши на свое закрито заседание да го назначи за генерален консул във Валенсия, с което предизвика възмущение не само сред българската диаспора в Испания.
Недоволството срещу Георгиев вече има конкретни измерения – подписка срещу новото му назначение, инициирана от българи в Испания, в която участват над 1400 души, включително и в България. Благосклонното отношение на изпълнителната власт към него най-често предизвиква въпроса – с какво толкова го е заслужил?


"Абе, тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак"


Разследването, белязало кариерата на Георгиев, е това за корупция в митниците, в рамките на което е подслушван вече покойният им бивш директор Ваньо Танов. Именно от специалните разузнавателни средства (СРС), използвани по това дело, през 2011 г. излезе на бял свят известният разговор между Бойко Борисов и Танов, който започваше с репликата на премиера: "Ало, здрасти! Абе, тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак."


От въпросния запис, направен година по-рано, ставаше ясно, че Борисов иска от пивоварната на покойния варненски бизнесмен Михаил Михов, известен с прозвището си "Мишо Бирата", да бъде изтеглен проверяващ митнически екип. Разговорът завършваше с фразата на Борисов: "Добре. Ако трябва, обади му се ей сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам."


В подслушаната комуникация участваха още тогавашният заместник на Танов – Антоний Странджев, както и бившият финансов министър Симеон Дянков. Първоначално само Странджев призна публично, че разговорите са автентични, а впоследствие самият Борисов също потвърди, че е поемал ангажимент пред Михов. Случаят бе проверяван два пъти от прокуратурата, но и двата пъти – без резултат.


"До мен не е достигнало нищо"


Две години по-късно самият Пламен Георгиев се оправда, че докато е водел делото, по което са направени въпросните СРС-та, изобщо не е разбрал за тези разговори. Такава беше и официалната позиция на държавното обвинение.


"До мен не е достигнало нищо. Не мога да имам съмнения в тоя или оня. Аз ви казвам какво съм прочел. Имало е много служебни разговори, не знам дали и служителят би могъл да разбере", заявява той в интервю пред "Медиапул" през март 2013 г., обяснявайки, че служителите в МВР, отговарящи за подслушването в онзи момент, изобщо не са му докладвали разговори между Борисов, Танов, Странджев и Дянков.


"Тоест, ние сме били филтрирани (прокуратурата – б.а.). Всеки може да ни филтрира. Първо, служителят ги изслушва и ги сваля на хартия. Ако тръгнат да се изписват на хартия записите, това ще са десетки хиляди страници. Практиката е, че разговорът не се изписва, когато се прецени, че няма връзка с конкретното дело. Явно някой е преценил, че този разговор е несъотносим към делото за подкуп."


Кариерно израстване, гарантирано от ГЕРБ


Няколко месеца след избухването на скандала със СРС-тата, станал известен като "Ало, Ваньо", Пламен Георгиев започва изкачването си в изпълнителната власт. Тогава прокуратурата все още не беше приключила окончателно проверките си по случая със заключението, че "няма данни за извършено престъпление".


Георгиев влиза в съдебната система като следовател в столичното следствие през 2002 г. Три години по-късно вече е прокурор в Софийската районна прокуратура. През 2006 г. отива в градската прокуратура, където остава до 2009 г. Тогава е прехвърлен във Върховната касационна прокуратура (ВКП), където оглавява антикорупционния отдел, създаден от главния прокурор към онзи момент Борис Велчев, с когото сам признава, че са били близки.


На 23 декември 2011 г. Георгиев е избран от ВСС за зам.-ръководител на новосъздадената от ГЕРБ специализирана прокуратура, но така и не поема поста, защото 4 дни по-късно е назначен за заместник на правосъдния министър Диана Ковачева. В началото на същата година в. "Галерия" публикува откъси от СРС-тата по делото за подкуп в митниците, водено от Георгиев.


В правосъдното министерство той остава до края на януари 2013 г., когато е назначен от Борисов за шеф на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ). Това се случва само месец преди първият кабинет на ГЕРБ да подаде оставка и малко, след като парламентът променя изискването за заемане на този пост за юридически стаж от 12 на 10 години. Към началото на 2013 г. стажът на Георгиев е около 11 години.


Георгиев остава начело на комисията за конфискация и докато премиер е Пламен Орешарски. През март 2018 г., вече при третия мандат на Борисов, Георгиев е избран с голямо мнозинство от парламента за председател на прясно създадената тогава КПКОНПИ. Номиниран е от ГЕРБ.


Заслуги в прокуратурата


Извън делото, от което произлязоха записите "Ало, Ваньо", публично известните успехи на Георгиев в прокуратурата са няколко. Беше наблюдаващ прокурор по делото срещу бившия депутат от ДПС Митхат Табаков, който е единственият кадър на Народното събрание, лежал в затвора заради залоупотреба с обществена поръчка.


Георгиев водеше и делото за корупция срещу бившия зам.-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа и бизнесмена Росен Маринов. То започна с една от първите показни акции на създадената през 2008 г. ДАНС и завърши с условни присъди.


Именно по този казус през 2010 г. Георгиев произнесе репликата: "Убеден съм, че ще бъдат осъдени, ако делото се гледа безпристрастно." Тя беше насочена към Софийския градски съд (СГС), който оправда двамата подсъдими на първа инстанция, а бившият главен прокурор Велчев впоследствие го накара писмено да се извини на съда.


Пламен Георгиев работеше заедно с Пламен Панайотов по разследването на злоупотребите в "Софийски имоти", но се оттегли, след като бе командирован във ВКП. Панайотов пък също изостави въпросния казус, за да стане съдия в специализирания съд.


"Решимостта" срещу Прокопиев


Дейността на Георгиев начело на КОНПИ ще се запомни най-вече с иска за над 2.2 млрд. лева срещу семейството на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев. В момента делото е спряно от СГС в очакване на отговор на преюдициално запитване до Съда на ЕС.


Под ръководството на Георгиев вече бившата комисия за конфискация успя да запорира имущество и на съиздателя на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев. Повод за това стана становището на КОНПИ, че сключената през 1999 г. сделка за приватизацията на дружеството "Каолин" е незаконна.


Въпреки че въпросната сделка излизаше извън максимално разрешения 10-годишен срок, в който комисията можеше да се връща назад в доходите на проверяваните. И въпреки че по приватизацията на дружеството има влязла в сила присъда на Върховния касационен съд (ВКС) от 2004 г. в полза на приватизатора. Както и становище на Агенцията по приватизация, според което сделката отговаря на закона.


Във връзка с този случай Пламен Георгиев получи и похвала от един от членовете на парламентарната комисия за борба с корупцията по време на процедурата по избор на председател на КПКОНПИ през март 2018 г.


"Мисля, че няма много какво да обсъждаме. Ние познаваме прекрасно тези хора. Идваха няколкократно, представиха своята работа, отчетите за година. И от двамата аз лично съм с хубави впечатления. Направи ми впечатление също решимостта на един от тях по казуса с Прокопиев, където писаха. Мисля, че е редно да допуснем и двамата кандидати", заяви Симеон Симеонов от "Воля", визирайки Георгиев и опонента му в конкурса Николай Николов.


Впоследствие всички парламентарни групи, освен тази на БСП, гласуваха за Пламен Георгиев.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  Къщата в Барселона е в района на консулство Валенсия
  https://19min.bg/news/8/117181.html #comments

 2. 2 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Постоянното квичене винаги дава обратни резултати.

 3. 3 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Весело

  Само да не иде в коша и този анализ както предишния. Оня изчезна без вест и кост.

  мурзилка
 4. 4 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия
  https://www.peticiq.com/237263?a=108822

 5. 5 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Къщата в Барселона е в района на консулство Валенсияhttps://19min.bg/news/8/117181.html #comments
  —цитат от коментар 1 на ju.li


  В Барселона могат да се снимат хиляди къщи. И нито една не е свързана с Базе. Оплюването също е неефективно, друаре, тъй като хората знаят че лъжете и хвърляте кал винаги.

 6. 6 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3385 Любопитно

  Обикновено такива "удобни" кариеристи и лизачи...ги "комндироват" на топли и платени местенца по две причини:Или за "заслуги" прикривайки "шефа',или са се издънили,прикривайки "шефа"....или и двете.За благодарност заемат синекурната ,подплатена службица и им се "затваря" устата......
  Има и трета хипотеза-да "надзирават" отблизо авоарите на "нашите" хора.....и да се грижат за тях!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 7. 7 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4157 Неутрално

  Целувай шлифера на баце и израстваш в кариерата. Като герберски ценен кадър, по замитане на корупционни следи.

 8. 8 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2035 Любопитно

  Имам въпрос към "Дневник"!
  Къде изчезна сутрешният анализ :Анализи | Правителството да отмени назначението във Валенсия - Dnevnik.bg
  www.dnevnik.bg

  Защо се появява:404 Страницата не е намерена

  Каква е причината за самоцензура?

  ПО ТЕМАТА Е!

 9. 9 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#2] от "Jumbo Jet":

  Постоянното *сране* в този форум води до хемороиди,Фнимавай.....

 10. 10 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Е, чак пък толкова драма. С пълзене се стига по-високо, отколкото с летене, гласи народната мъдрост.
  https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=39&WorkID=652&Level=1

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 11. 11 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Гневно

  Ай сиктир! То бива оливане ,но чак толкова не!

 12. 12 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 509 Гневно

  Смърди-и-и!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 13. 13 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  [quote#5:"Jumbo Jet"][/quote]

  Поредната партийна книжка на Софиянски!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 14. 14 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#2] от "Jumbo Jet":

  Абсолютно вярно. Гербаджийските тролове като теб веднага започват да квичат, когато ви настъпят по мазола. Нали трябва да си заработите сребърниците. Колко плаща сега Пашата - вдигна ли часовата ставка?

 15. 15 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#2] от "Jumbo Jet":

  Абсолютно вярно. Гербаджийските тролове като теб веднага започват да квичат, когато ви настъпят по мазола. Нали трябва да си заработите сребърниците. Колко плаща сега Пашата - вдигна ли часовата ставка?

 16. 16 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  До коментар [#8] от "gak37608125":

  Не е самоцензура!!! GSM цензура е!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 17. 17 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 964 Неутрално

  "Абе, тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак"

  Какво друго може човек да очаква от автора на горния текст и от тия на снимката?!
  "Капути", по думите на същия този автор, понастоящем министър-председател на България.

 18. 18 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Дали някога тези тарикати (всички, описани в статията) ще си получат заслуженото. Може би и затова Б така се натиска да не падме от власт..

 19. 19 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  От ало Ваньо през кокомпир до Дон Пацо дел Терасо и Валенсия.

  SHADOWS of SOFIA
 20. 20 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 289 Любопитно

  За да не бъде нарушена омертата и за всеки случай и Ваню и Мишо са отдавна покойници. КОЙ ли е следващият??

  www.commcrime.blogspot.com
 21. 21 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Любопитно

  Мноо дъм доволен от квиченьето срещу Пламен Терасата!
  Тва идва да покаже,че либералите са мноо гладни!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5466 Неутрално

  Мръсна личност е "консулът" Пл. Георгиев.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Изпълнителна власт и прокуратура - просмукани от корупция

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 24. 24 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Мръсна личност е "консулът" Пл. Георгиев.
  —цитат от коментар 22 на penetrating


  Ми предложи некоя светла и чиста либерална личност.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 25. 25 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 57 Разстроено

  Изпълнителна власт и прокуратура - просмукани от корупция
  —цитат от коментар 23 на neut


  Тека е,Дневникъ!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 26. 26 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Почти 2000 подписа - силен шамар в зурлата на мазното корумпе с терасите>
  Няма да допуснем ГЕРБ да си разнасят боклуците из Европа, пращайте си ги Гурбангули Бердимухамедов

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 27. 27 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 287 Весело

  До коментар [#2] от "Jumbo Jet":

  Завистливи хора сме българите. Ей го на, човекът с 18 години честен труд в съдебната система изкарал пари за луксозен тризонет в елитен квартал и 200 квадрата балкон, а те му завиждат.

 28. 28 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Интересно ми е, докъде може да стигнат безочието на ББ и Ко и нашето волско търпение.

 29. 29 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4620 Весело

  "Ние сме били филтрирани". Пътят на Пламен Георгиев от "Ало, Ваньо" до Валенсия
  –––––––––––––––––––––––––––––
  На калпавата прокуратура филтрите ѝ пречат!!!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Дейността на Георгиев начело на КОНПИ ще се запомни най-вече с иска за над 2.2 млрд. лева срещу семейството на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев. В момента делото е спряно от СГС в очакване на отговор на преюдициално запитване до Съда на ЕС. ..."

  Тъй де, спярно е от съда. Друг съд поиска обвинителния акт за КТБ да се чете в съда...около 2 години. Съвсем наскоро делото на Костин бе също върнато за ново разглеждане. Пак от съда. От състав с председзател Калпакчиев... До това дело спокойно може да сложите делото за кънкьора на Гоце, а защо не и делото САПАРД, Софиянски или Бисеров.

  Съдебната система не въздава справедливост и това е безспорен факт. Да, тя трябва да следва законите, но именно от нея трябва да излязат инициативите за промяна на законите така, че те да въздават справедливост.

  А иначе Галерия, Мондешки, и други подобни глупости от медиите на Моника.

  Аре.

 31. 31 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Само да не иде в коша и този анализ както предишния. Оня изчезна без вест и кост.
  —цитат от коментар 3 на Маршалов


  До коментар [#3] от "Маршалов":

  В коша отиват материалите с "лоши" коментари. :)

 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3833 Весело

  Консулската служба - последно убежище на измекяра!

  klimentm
 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  До коментар [#21] от "Поташаку Почешима":

  Смърди на вкиснато бе!
  Като започнеш от просташкия ти ник, преминеш през простаките ти маниери и приключиш с неадекватната ти логика.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 564 Неутрално

  "....инициирана от българи в Испания, в която участват над 1400 души, включително и в България." В Испания никой не знае, че е инициирал каквото и да било, а Дневник на Прокопиев, щом толкоз много знае, да каже тези от България не са ли точно над 1400 души! ....Иначе с тези евтини трикове ставате за посмешища и нищо повече.

 35. 35 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Имам въпрос към "Дневник"!Къде изчезна сутрешният анализ :Анализи | Правителството да отмени назначението във Валенсия - Dnevnik.bgwww.dnevnik.bgЗащо се появява:404 Страницата не е намеренаКаква е причината за самоцензура?ПО ТЕМАТА Е!
  —цитат от коментар 8 на gak37608125


  Айде бе, ИМАЛО ли е такава статия тук/другаде? Щото сега се върнах в къщи (АДСКИ ГОРЕЩИНИ НАВЪН тъдява, бирата се изпарява от чашата преди да я изпия...ГРРР)) и прегледах новинарските сайтове='ми нЕма споменаване на това...
  До коментар [#8] от "gak37608125":
  ---------------------

  П.С. По тАлифона видях някой споменал петиция против назначаването на пацо ТЕРСАДЖИЯТА за консул...слаба бира, само 1500 в нета били против.

  А си спомням протестите срещу пълничкия, преди години: Рано следобяд се появи призив за протест, в 18;00. Ама в 17;30 почна лек дъждец, та се отказах. А се събрали 2-3,000. На следващият ден от заранта почна протест, бях там към 11;00-ХИЛЯДИ хора. И така още няколко месеца (към края затихна).

  ОК, избраха го шеф на ДАНС в петък слеедобяд (със СВЕТКАВИЧНА проверка дали става-обикновенно проверката е 2 месеца, при него-под седмица) в понеделник го уволниха/сам се отказа, не помня. Ама ЦЕЛИЯ УИКЕНД е прекарал в ДАНС като шеф, И НЕ, НЕ Е КОПИРАЛ ВСИЧКО, само 99.98% от база'данните в сървърите на ДАНС!

  Да си призная, без бой: Около ОНЕЗИ протести подобрих мнението поне за софиянците: Не са безропотен народ'мърша. От тогава....мнението ми се влоши отново.

  В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ЛИПСВА КРИТИЧНАТА МАСА ДА ПОВЕДЕ НАРОДА СЪС СОПИ! И ДА РЕСТАРТИРА БЪГАРИЯ!
  ------------------------

  До коментар [#8] от "gak37608125":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Интересно ми е, докъде може да стигнат безочието на ББ и Ко и нашето волско търпение.
  —цитат от коментар 28 на tsvetko_51


  Аз съм сигурен, че на местния вот ще има много големи изненади!
  Такива изненади, щото наглата самоувереност на много комунисти в ГЕРБ и БСП ще изчезне яко дим.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2945 Неутрално

  Всички тролове, независимо от коя страна на баркадата са, истински се надяват на такава блестяща кариера.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  До коментар [#37] от "AModoMio":

  Защо си внушаваш че всички са като теб?
  Вече не остана българин, който да понася това леке!
  Аз лично не бих могъл да живея като него.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на Head of Medusa
  Head of Medusa
  Рейтинг: 293 Гневно
 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7702 Неутрално

  Може да си корумпиран и некадърен, по-важно е да си верен. Тогава вървиш нагоре.

 41. 41 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  "Дейността на Георгиев начело на КОНПИ ще се запомни най-вече с иска за над 2.2 млрд. лева срещу семейството на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев. В момента делото е спряно от СГС в очакване на отговор на преюдициално запитване до Съда на ЕС. ..."Тъй де, спярно е от съда. Друг съд поиска обвинителния акт за КТБ да се чете в съда...около 2 години. Съвсем наскоро делото на Костин бе също върнато за ново разглеждане. Пак от съда. От състав с председзател Калпакчиев... До това дело спокойно може да сложите делото за кънкьора на Гоце, а защо не и делото САПАРД, Софиянски или Бисеров.Съдебната система не въздава справедливост и това е безспорен факт. Да, тя трябва да следва законите, но именно от нея трябва да излязат инициативите за промяна на законите така, че те да въздават справедливост. А иначе Галерия, Мондешки, и други подобни глупости от медиите на Моника.Аре.
  —цитат от коментар 30 на plebs


  и още за бясната атака срещу Георгиев https://pik.bg/гадовете-искат-да-ликвидират-пламен-георгиев-това-е-цената-на-дързостта-му-да-запорира-мил-news863402.html

 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Може да си корумпиран и некадърен, по-важно е да си верен. Тогава вървиш нагоре.
  —цитат от коментар 40 на Роси


  Е да ама верните кучета първи умират!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2945 Неутрално

  До коментар [#38] от "Храбър":

  Никъде не отбелязвам, че го понасям това леке и подобни на него. Обобщението ми е общо и за какъв ще стане някой трол, ако не се надява на някакви облаги?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 44. 44 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Статията систематизира целия път на "израстване" на това недоразумение.
  Терасите са най - малкият му проблем. Предполагам, че на всички им е ясно за какъв червей става дума! Този е от онези боклуци обслужващи задкулисието, за които специално се създават служби и консулства! ГНУС! Прави са свободните граждани от Валенсия да протестират!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 45. 45 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Вие не сте "филтрирани",
  вие сте инфилтрирани в държавната власт комуноиди от престъпна олигархия.

 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  До коментар [#38] от "Храбър":Никъде не отбелязвам, че го понасям това леке и подобни на него. Обобщението ми е общо и за какъв ще стане някой трол, ако не се надява на някакви облаги?
  —цитат от коментар 43 на AModoMio


  Така съм съгласен!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на Head of Medusa
  Head of Medusa
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Простовато момче.
  Един от следващите..
  Явно знае неща, които не трябва да знае..

 48. 48 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 571 Неутрално

  По всякакви стандарти този човек трябваше да е изгонен и осъден. По всякакви, само не и български.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3927 Гневно

  До коментар [#41] от "bruno__dante":

  Как имаш дързостта да цитираш тук разни лъжливи и миризливи парцали!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1406 Весело

  До коментар [#41] от "bruno__dante":Как имаш дързостта да цитираш тук разни лъжливи и миризливи парцали!?
  —цитат от коментар 49 на Храбър


  ха ха ха
  ти ли си цензора?

 51. 51 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Айде бе, ИМАЛО ли е такава статия тук/другаде? Щото сега се върнах в къщи (АДСКИ ГОРЕЩИНИ НАВЪН тъдява, бирата се изпарява от чашата преди да я изпия...ГРРР)) и прегледах новинарските сайтове='ми нЕма споменаване на това...
  —цитат от коментар 35 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  http://prntscr.com/otgm8l

  мурзилка
 52. 52 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#50] от "bruno__dante":

  Добре де, не ви е гнус от ситуацията. Че дори и продължавате да ѝ намирате оправдание, пък сте взели и свинските медии да цитирате. Някаква лична хигиена няма ли при вас?
  Разбирам човек да се унижава заради хляба, ама чак пък толкова. Дори проститутките на магистралата имат повече морал от вас. Те поне си вършат качествено работата и никого не лъжат.

 53. 53 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  Ейййй навързани като свински черва...
  прокурори с управляващи,управляващи с едрия бизнес,едрия бизнес със застрахователния и охранителния,полиция с управляващи, съдебна система с полиция...управляващи със съдебната система...
  И няма и няма край!

 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#20] от "Торбалан":

  ...какво ли им се е случило?...

 55. 55 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  Доста прокурори са независими,защото нищо не зависи от тях!
  Каквото им спуснат от горе-това правят!

 56. 56 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  В Барселона могат да се снимат хиляди къщи. И нито една не е свързана с Базе.
  —цитат от коментар 5 на Jumbo Jet


  Тц... свързана е. Иначе Иван Саздов нямаше да се откаже от делото за клевета срещу Елена Йончева. Изглежда е разбрал, че този път Йончева има неопровержими доказателства и така би лъснала голата истина, че къщата на Мис Бикини в Барселона и е подарък от Бойко Борисов. Лично. И тогава такива като теб които не вярват в това ще бъдат дълбоко разочаровани, а на тези които все още се съмняват ще им отпаднат всичките съмнения. Затова се отказаха - за да не се раздухва случая повече.

 57. 57 Профил на
  *****
  Неутрално
 58. 58 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Постоянното квичене винаги дава обратни резултати.
  —цитат от коментар 2 на Jumbo Jet


  и твоето също

 59. 59 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Недоволството срещу Георгиев вече има конкретни измерения – подписка срещу новото му назначение, инициирана от българи в Испания, в която участват над 1400 души, включително и в България.

  Хехе.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 60. 60 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#59] от "О, ко ма напрай!":

  Коментар 52 е и за теб!

 61. 61 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 289 Весело

  "Дейността на Георгиев начело на КОНПИ ще се запомни най-вече с иска за над 2.2 млрд. лева срещу семейството на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев. В момента делото е спряно от СГС в очакване на отговор на преюдициално запитване до Съда на ЕС. ..."Тъй де, спярно е от съда. Друг съд поиска обвинителния акт за КТБ да се чете в съда...около 2 години. Съвсем наскоро делото на Костин бе също върнато за ново разглеждане. Пак от съда. От състав с председзател Калпакчиев... До това дело спокойно може да сложите делото за кънкьора на Гоце, а защо не и делото САПАРД, Софиянски или Бисеров.Съдебната система не въздава справедливост и това е безспорен факт. Да, тя трябва да следва законите, но именно от нея трябва да излязат инициативите за промяна на законите така, че те да въздават справедливост. А иначе Галерия, Мондешки, и други подобни глупости от медиите на Моника.Аре.
  —цитат от коментар 30 на plebs


  Пич, делото с/у Цецо Мустака е спряно, защото с действията си КПКОНПИ си надхвърля правомощията /това е преюдициалния въпрос/ :) В делото за фалита на КТБ липсва информация за най-големия кредитополучател и бивш бизнес-партньор на крадеца Цецо Мустака, гусин ПееФски, защо ли? Ти вярваш ли, че вината за фалита на банката е само на Цецо Мустака? Делото с/у Бисеров - поредната издънка на прокуратурата, категорично умишлена - обвинението е повдигнато по грешната алинея, по която Бисеров е невинен, а не по правилната, по която е виновен и трябваше да бъде осъден на поне 20 години! Дори в израелски сайт има критична статия с/у нашата прокуратура за лошото обвинение, тъй като сигнала за прането на пари на ИДИЛ с/у Бисеров идва от МОСАД! Образовай се малко, няма нищо общо нито с Лозан Панов, нито с Калпакчиев, а с гусин Цацаров и неговите "случайно объркали се" подчинени! И прокурора не само, че не беше наказан за делото с/у Бисеров, ами го повишиха! :):) Като Пацо де Тераса дел Валенсия, следва консулска позиция като се оцапа съвсем в кафяво, защитавайки нашите хора от преследване :):):)

 62. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4758 Любопитно

  Постоянното квичене винаги дава обратни резултати.
  —цитат от коментар 2 на Jumbo Jet


  Защо квичиш тогава?

 63. 63 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4758 Любопитно

  Смърди-и-и!
  —цитат от коментар 12 на PisnaMi


  И не се чистИИИИИИ!

 64. 64 Профил на jif44392826
  jif44392826
  Рейтинг: 233 Любопитно

  Спокойно. Залезът на всички умнокрасавци от въпросната партия, ще започне от местните избори наесен.

 65. 65 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Екимджиев, Прокопиев? А Борката, кога?
  Партиен секретар участва в групов секс. И не му харесва! Възкликва:
  Другари, дайте да се организираме!!! 5 пъти ме е..., 7 пъти ду....??? Аз кога ще .....?

  roo
 66. 66 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Браво на българската редакция на “Свободна Европа”. Поредното им разследване, което свързва изрядно събитията от близкото ни минало, за да изгради тезата си.

 67. 67 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1699 Весело

  Петиция против назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсияhttps://www.peticiq.com/237263?a=108822
  —цитат от коментар 4 на SaveBG


  Петиция за обявяване на Джорджи Сорос за терорист:
  https://bit.ly/2v2w3Yz

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK