Прокуратурата си търси публика, която да й ръкопляска

По конституция прокуратурата не е политическа власт, тя не участва в избори, не носи политическо представителство, не изразява политически идеи и интереси.

© Анелия Николова

По конституция прокуратурата не е политическа власт, тя не участва в избори, не носи политическо представителство, не изразява политически идеи и интереси.Христо Христев е адвокат и преподавател по Право на ЕС в СУ "Св. Климент Охридски". Коментарът е от профила му във "Фейсбук". Заглавието е на "Дневник". Поводът за текста е концепцията на кандидата за главен прокурор и действащ зам.-главен прокурор Иван Гешев. В нея се казва, че "цената за т.нар. криминален преход не може и не трябва да бъде плащана само и единствено от обикновените български гражданин и данъкоплатци", както и че работодател на магистратите са българските граждани и "ние сме длъжни да им дадем "продукта", който те очакват от нас. Този продукт се нарича ,,справедливост".


По повод на концепцията на единствения и най-добър кандидат за, оказва се, най-важния пост в нашата т.нар. държава. Може би съм старомоден или безвъзвратно наивен, но не знам защо си мисля, че доколкото прокуратурата е част от съдебната система, а не от изпълнителната или някаква друга форма на политическа власт, тя не може и не трябва да функционира в политическа логика. И е


дълбоко нередно работата й да се осмисля, обяснява и концептуализира в политически категории.
Доколкото прокуратурата е част от системата на правосъдие, нейната функция, смисъл и същност, не е да отговаря на някакви предполагаеми очакванията и настроенията на гражданите, а да прилага точно и обективно закона.


Прокуратурата не е политическа власт, тя не участва в избори, не носи политическо представителство, не изразява политически идеи и интереси, поне така, както е уредена в българската конституция. Дори когато очакванията на гражданите се разминават със закона, прокуратурата трябва да го прилага. Защото това всъщност е напълно реалистична хипотеза в България, а и във всяко друго "общество", което назадва към първобитно-общинния модел на съвместен живот между човешките индивиди, което


функционира не според това, което предписва законът, а по модела "имам човек"...


Затова е повече от притеснително, когато за бъдещата работа на държавното обвинение се говори чрез речитатив и мисловни конструкции, които целят да задоволят/се харесат/отговорят на настроенията на някаква потенциална публика, която ще ни ръкопляска, а не на правноопределените измерения, в които работи прокуратурата.


Оттам нататък идеята за промяна чрез надграждане и задълбочаване на това, което е правило държавното обвинение досега, е логически и практически неиздържана. Също както и говоренето за липсата на справедливост и това как тя ще бъде въздадена чрез задълбочаване и надграждане на несправедливия начин, по който по подразбиране е работило досега държавното обвинение, след като твърдим, че няма справедливост, но сега ще я въздадем. За мен подобна конструкция няма разумно обяснение, освен ако не е насочена към предполагаема публика от откровени идиоти. Дали публиката е такава, не знам. Но, ако приеме подобна теза за чиста монета, ще имаме сериозни доказателства, че живеем в масово умопомрачение.


Накрая, аз лично не знам


кои са обикновените и необикновените български граждани.


Не знам и кои са "хората, за които работи прокуратурата". Може би е откровена глупост, но си мисля, че всички български граждани са равни пред закона. Обикновени и необикновени няма. Може би е откровена глупост, но също така смятам, че в една правова държава, прокуратурата не работи за едни или други хора, а за ефективното, обективно и равно прилагане на закона към всички граждани.


Може да е неактуално спрямо войнстващото тържество на профанията, посредствеността и беззаконието, което днес цари в страната ни, но съм сигурен, че когато наказателното правораздаване ще работи, за да задоволява очакванията на публиката и на някакви неясни какви групи хора, България ще бъде всичко друго, но не и европейска правова държава. А може би сме вече там и фактическото трябва просто да получи своето формално правно признание?


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Ще ръкопляскам на Прокуратурата ако докаже в съда,
  че групата Трайков-Дянков-РазградскиОлигарх е за затвора.

 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  *Прокуратурата си търси публика, която да й ръкопляска*
  ........................
  Тъпогрозните са за това! Да ръкопляскат.

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  за прокуратурата ясно, а какво ли търси независима медия с едностранно отразяване избора на ГП? очевидно журналистика не търси

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Прокуратурата не е политическа власт, но явно е ръководена от политческо лице. "Ти си го избра.

 5. 5 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#3] от "дерибеев":

  И коя е другата страна? Вероятно съм я пропуснал, защото не чета пик или блиц.

 6. 6 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  Сталинският модел на прокуратурата ще се сгромоляше с трясък защото е тоталитарна отживелица. 80%-90% от работещите там са партийни членове от БКП и милиционери назначавани с по двама партийни поръчители също от БКП а като добавим и ДС кадрите е ясно защо е на това дередже.
  ЛУСТРАЦИЯ това спешно трябва и не само в Прокуратурата с доразвиване на действащият "Закон за обявяване на ломунистипеския режим за престъпен".

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4684 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":

  Който днес ти ръкопляска
  Може утре да те пляска !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4684 Неутрално

  До коментар [#3] от "дерибеев":

  Избор НЯМА драги. Състезание с ЕДИН не е състезание !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  докато прокурора , не стане част от изпълнителната власт все така ще е. грешката е системна и умишлено заложена. дали ще е цаца, гешев филчев и т.н. да не ги изреждам всичките все тая. няма личност, поставена в тези условия да си върши нормално работата. а дори и да има няма как да бъде назначен.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 10. 10 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#6] от "Танас":

  защо мислиш така? виж вече колко години все едно и също...

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Вместо поредни приказки по принцип, бих искала да знам кой прокурор е поискал и кой съд му е дал условна присъда за блудство, извършено с насилие.
  Нали разбирате, че ако нямаше подобни абсурди, едно момиче можеше и да стане първокласничка тази есен, а сега няма да стане?
  Така че пишете повече за конкретни дела.
  Стига с общите лафове и концентрацията върху три дела.

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Адвокатчето ХРИСТЕВ , просто не трябвяше да използва израза" нашата т.нар. държава " !!!
  Нашата Т.Н. ДЪРЖАВА , съществува , при най-различни превратности на съдбата и времето ОФИЦИАЛНО от 681 година и не съм чел нито чувал НЯКОЙ , пък бил той и с "името " ХРИСТЕВ да си позволява да я нарича ТАКА НАРЕЧЕНА !!! Това "прозвище " , което дава , в стил СЛАВИ ТРИФОНОВ един ЮРИСТс "претенции " , просто го СРИВА в очите ми , а предполагам и в очите на мои сънародници , които са БЪЛГАРИ и не се СРАМУВАТ от това !
  Този ИНДИВИД ,наред с такива като Пиргова , Баева , Пантев ....не ЗАСЛУЖАВА да ОБРАЗОВА нашето младо поколение !

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":

  в случая просто се ползва цитат от Кънев който е доказано допустим в Дневник
  ""никое хюмне, мекере, ибрикчия или предател" не е обиждал така българите""

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 797 Весело

  Не съм чел тоя титаничен мозъчен продукт на кандидата Гешев. Спомням си неговите думи, че няма да участва в това състезание, защото било "кални". После се отметна като труженик на най-древната професия и взе даже и концепции да пише, а за да не остане по назад от сталинско-болшевишкия си модел вкупом трудовите колективи на прокуратурата по страната взеха да пишат подкрепителни адреси за Гешев.
  Това може да е сценарий за страхотен филм, ама всъщност не е филм. Реалност е.
  Апропо троловете в групата, явно си мечтаят и те да станат консули някъде по странско. Трагикомедия.

 15. 15 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  И най-странното за нашите главни прокурори е факта,че бързо обвиняват обикновените граждани а когато трябва да направят обвинение на мафиотите-това трудно им се случва!
  Тук изключвам Гешев, защото той май е единствения който се е заел със задачата да изважда корупцията по високите етажи.
  Затова толкова много го мразят защото ЩЕ ГИ ПЛЯСКА ЯКО.

 16. 16 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#13] от "дерибеев":

  За кой точно КЪНЕВ става дума , защото който и да е той ПАТРИАРХЪТ Иван Вазов казва още през 1882 г :  напред назад Обратно към: [Поля и гори][Иван Вазов][СЛОВОТО]


  Отечество любезно, как хубаво си ти!

  Отечество любезно, как хубаво си ти!

  Как чудно се синее небето ти безкрайно!

  Как твоите картини меняват се омайно!

  При всеки поглед нови, по-нови красоти:

  тук весели долини, там планини гиганти,

  земята пълна с цвете, небето със брилянти...

  Отечество любезно, как хубаво си ти!  II  Коя земя от теб е по-пъстра, по-богата?

  Ти сбираш в едно всички блага и дарове:

  хляб, свила, рози, нектар, цветя и плодове,

  на Изтокът светлика, на Югът аромата;

  горите ти са пълни с хармония и хлад,

  долините с трендафил, гърдите с благодат.

  Коя земя от теб е по-пъстра, по-богата?  III  Отечество, не си ли достойно за любов?

  Кой странник без въздишка можб да те остави?

  Кой има сила твоите картини да забрави?

  Що нямаш ти? Що липсва под синий ти покров

  в случбй, че бог би искал Едемът да премести

  и своя рай прекрасен при Емус да намести?

  Отечество, не си ли достойно за любов?  IV  Ти рай си, да; но кой те прилично оценява?

  Не те познават даже децата ти сами

  и твойто име свято не рядко ги срами!

  Какъв ли свят прекрасен в теб йоще скрит остава?

  Какви ли тайни дремят, богатства, красоти

  по твоите долини, поля и висоти?

  Ти рай си, да; но кой те прилично оценява?  V  Ах, ний живейме в тебе, кат същи чужденци,

  и твоят дивен вид ни не стряска, не привлича.

  Рогачът в планините по-много те обича,

  по-харно те познават крилатите певци,

  но ний не видим нищо, нам нищо не ни тряба,

  доволно е, че даваш покривката и хляба,

  и ние в тебе, майко, ще умрем чужденци!"
  А такива като Кънев , Христев , Славчо Учиндолеца мястото им е в "казана "!

 17. 17 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1932 Весело

  ........ааааа........!!!!!?????!!!!!.......сите МУШМУРОЦИ......!!!!!......ГЕШЕВ ше ги """"НАГЛАСИ"""......!!!!!......къде при Бай СТАВРИ със ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ.........къде при по лек РЕЖИМ........то за това е ТОЯ ВОЙЙЙЙ.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 18. 18 Профил на Lich King
  Lich King
  Рейтинг: 562 Весело

  И най-странното за нашите главни прокурори е факта,че бързо обвиняват обикновените граждани а когато трябва да направят обвинение на мафиотите-това трудно им се случва!Тук изключвам Гешев, защото той май е единствения който се е заел със задачата да изважда корупцията по високите етажи.Затова толкова много го мразят защото ЩЕ ГИ ПЛЯСКА ЯКО.
  —цитат от коментар 15 на Зори


  Още една луда, високите етажи го назначават него единствения, а той щял да ги пляска?!?! Направо си за 4 тия км!

 19. 19 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":
  "т.нар. държава" се употребява от тези които наричат в нета България, кочина.
  Основното е, че държавата им пречи.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 20. 20 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#13] от "дерибеев":

  Прощавай , но проверих и разбрах КОЙ е КЪНЕВ : "Г@З , ти си наше знаме "! А бих добавил , че със Сидеров , до когото са били отправени тези думи са ДВЕ СТРАНИ НА ЕДНА МОНЕТА !

 21. 21 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 797 Любопитно

  Затова толкова много го мразят защото ЩЕ ГИ ПЛЯСКА ЯКО.[/quote]

  Тоз чиляк Гешев не може да "пляска" Но може да репресира. "Пляскането" у нас по Конституция се осъществява от съда т.е. само той издава присъди. Пък вземете малко да се ограмотите институционално, като ще ставате консул нейде по света за сметка на данъкоплатците.
  Защото на ЕСЗПЧ може и да не му е приятно, но пък принципно осъди България по знакови дела на "пляскащи" министри на МВР или главни секретари. Бивши.

 22. 22 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":Който днес ти ръкопляскаМоже утре да те пляска !!!
  —цитат от коментар 7 на КМЕТ В СЯНКА


  Тъпогрозните, кметице, сте като овцете. Искате да имате господар, който да ви пази от вълците и в същото време да ви дои и стриже.

 23. 23 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#11] от "АзКлавдия":
  Тъй като не можеш да обобщаваш и мислиш абстрактно, коментирай статии, в които се обсъждат конкретни казуси. Обсъждането на един кандидат за кмет предполага отговор на множество принципни (общи) въпроси. Така е там, където кандидатът не е комунистически фаворит и не е предварително избран за поста.

 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Любопитно

  До коментар [#23] от "авторът":

  Какъв кмет те е подгонил? Прочете ли статията?
  Та вече готов и с анализ на скромната ми личност!

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  Прокуратурата си търси публика и я намира сред БУДАлите.
  Изглежда библиотеката добре е разгадала мишената.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  До коментар [#3] от "дерибеев":Избор НЯМА драги. Състезание с ЕДИН не е състезание !!!
  —цитат от коментар 8 на КМЕТ В СЯНКА


  Кметице, как да не е. Та вие в Партията проведохте състезание с кандидат ПОДАЛ ОСТАВКА !!!!!

 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Неутрално

  Убийствено точен анализ на мислите и думите на Гешев :)
  Той действа по модела на Борисов "вие сте прости и аз съм прост и затова се разбораме" Затова и авторът казва:
  "..За мен подобна конструкция няма разумно обяснение, освен ако не е насочена към предполагаема публика от откровени идиоти..."

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  Убийствено точен анализ на мислите и думите на Гешев :)Той действа по модела на Борисов "вие сте прости и аз съм прост и затова се разбораме" Затова и авторът казва:"..За мен подобна конструкция няма разумно обяснение, освен ако не е насочена към предполагаема публика от откровени идиоти..."
  —цитат от коментар 27 на penetrating


  +

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 608 Неутрално

  "Колкото повече чета и слушам брътвежите на Иван Гешев за това какво ще прави като главен „прокурор,“ толкова повече ми настръхват косите. Поради нискочелата си „интелигентност” и безумна зависимост, той и хората, които го пробутват дори не осъзнават колко кретеноидно звучат опорните му точки и колкото повече дрънка, толкова повече се излага и компрометира.
  В „концепцията си“ Гешев казва, че ще работи „за хармонични отношения на прокуратурата със съда.“ Хаааааха!!! Това показва, че този човек няма представа от това какво значи правораздаване в демократичния свят – а именно, че прокуратурата и съдът са две различни и независими институции, които не би трябвало да имат допирни точки и „хармонични“ отношения, защото съдът е този, който преценява работата на прокуратурата и дали тя спазва закона при обвиненията!!!
  Човек не трябва да е юрист, дори не трябва да бъде много грамотен, за да знае този факт! Но той Гешев иска всички власти в България да работят в хармония – каза си го, че не одобрява разделението им. Но основно Гешев щял да се бори за отпадане на мониторинга над съдебната власт, защото пречел. Хаххххаааа! Търкалям се на земята от смях. Ето го точния му цитат: “Продължителното функциониране на мониторинговия механизъм в настоящата му форма постепенно започва във вътрешен план да се ползва като инструмент за политическо противопоставяне и не мисля, че е пресилено да се каже, че в определени моменти предпоставя разделение и между органите на съдебната власт, което неминуемо пречи да се отговори на обществените очаквания за справедливост“.
  По-голямата наглост и тъпотия трудно може да си представи човек! Мониторингът бил използван за „политически инструмент“ във вътрешен план! Хааааахаа! Няма повече да коментирам, защото то е ясно какво искат хората зад тази диаболична кандидатура, която представи като основния й проблем няколко политици извън властта и няколко свободни медии, които не са от кръга „Пеевски.“
  Хиляди пъти пфу!!! И протести до дупка! Това нещо НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР!"

  Татяна Кристи, фейсбук

 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Единствената причина да отворя този материал беше името на автора. Зачудих се дали това не е Христо Христов, бившият журналист на Капитал, който сега води https://desebg.com/. Не, не е.

  Останалото е ясно. Отново втора серия на ОФ-то на Станишев. Сега с име "Няма такава държава". И черешката на тази "торта"

  "Срещу $ 5 фенът на марихуаната Кевин Буут завъртя филм - обиден за българите с памет" - https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7610231

  Поздрави за
  „Инициативата изборите да се преброят паралелно от външна агенция е на "Коалиция за България" и по-конкретно на нейния лидер Сергей Станишев. Към тази идея обаче се включиха и други партии, които оформиха своеобразна опозиционна коалиция около социалистите: ДПС, "Атака", ДСБ и партията на Меглена Кунева.“
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/izbori2013/2013/05/06/2054730_povtorno_prebroiavane/

 31. 31 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  И най-странното за нашите главни прокурори е факта,че бързо обвиняват обикновените граждани а когато трябва да направят обвинение на мафиотите-това трудно им се случва!...
  —цитат от коментар 15 на Зори  До коментар [#15] от "Зори":

  "Това, което е известно обаче, е, че Софийски градски съд - и на последна инстанция Апелативен съд гр. София - през септември 2013г. отменят изцяло прокурорските постановления от времето на Велчев за прекратяване на обвиненията срещу Павлов като абсурдни и необосновани. В същото време обаче съдът отбелязва, че обвинението срещу Огнян Донев няма как да бъде възстановено, тъй като главният прокурор - като върховен представител на държавния интерес при дела за пране на пари - необяснимо е решил да не защити този интерес по отношение на бившия си бизнес партньор Донев. Или обяснимо."

 32. 32 Профил на People vs ГЕРБage
  People vs ГЕРБage
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  Адвокатчето ХРИСТЕВ , просто не трябвяше да използва израза" нашата т.нар. държава " !!!Нашата Т.Н. ДЪРЖАВА , съществува , при най-различни превратности на съдбата и времето ОФИЦИАЛНО от 681 година и не съм чел нито чувал НЯКОЙ , пък бил той и с "името " ХРИСТЕВ да си позволява да я нарича ТАКА НАРЕЧЕНА !!! Това "прозвище " , което дава , в стил СЛАВИ ТРИФОНОВ един ЮРИСТс "претенции " , просто го СРИВА в очите ми , а предполагам и в очите на мои сънародници , които са БЪЛГАРИ и не се СРАМУВАТ от това !Този ИНДИВИД ,наред с такива като Пиргова , Баева , Пантев ....не ЗАСЛУЖАВА да ОБРАЗОВА нашето младо поколение !
  —цитат от коментар 12 на doroteus


  Много точна констатация! И аз съм на същото мнение. АНархокомунистите, пишещи под всички статии за прокуратурата, а и тези, изявяващи се като подопашни политици, говорят само за едно - няма държава, държавата е скапана, държавата такава-онакава... даже не си дават сметка колко са прости и прозрачни. Ако сега няма държава, се питаме кога е имало. По техните ченгеджийски представи явно държава има само при комунягите или при кумира им Путин, защото са свикнали те да определят кой е прав и кой крив не от името на всички, а от техен собствен и на кликата им интерес. Такива като автора наистина не трябва да се доближават до студенти, защото, когато не знаеш какво е държава, нямаш най-бегла представа за принципи, за ред и за право.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 33. 33 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#1] от "nmn58592067":

  Такива като теб ще ръкопляскат на прокуратурата, дори ако цялата прокуратура се изсере на масата ти за вечеря.

 34. 34 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1478 Весело

  'Университетски' неомарксисти си вярват че са умни и 'гълчат' простите маси.

  За щастие сега има нет и такива са само развлечение като пръскат безсилно плюнки. Е, ще отровят главите на по-тъпичките в университетите ама то и това е своеобразен филтър, да усещаш кои 'преподаватели' са шлака така че читавото със сигурност им се хили яко от банките

  Facing Worlds
 35. 35 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Г-н Христев, адмирации за анализа и дисекцията (професионална, морална, но преди всичко ментална) на "най-добрия кандидат" за "най-важният пост в държавата".
  Според мен, очаквате прекалено много от един тройкаджия, да разбере правноопределените измерения, в които работи прокуратурата...
  Би ми се искало, всеки път, когато един преподавател пише "3" по милост, да си представи, че този смотаняк може да се превърне в следващия борисов, гешев, Дана тъпото, цецка рабфакова или "г-н" (както е прието да се обръщат към този индивид) пеевски - на практика, кадровика на съдебната система...

 36. 36 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":

  Заради такива като тебе, почти 750 години (от почти 1350) е била под византийско, турско и руско-съветско потисничество. Благодарение на такива като Христев, България я има и сега. Защото принципите за държавата са това, което са основите за една сграда.

 37. 37 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Преди ми беше странно,но сега вече не ми е, че една предимно софийска секта защитава престъпниците(Русе,Иванчева),а на думи говори за ,,добра" съдебна система и т.н..И Гешев и Пл.Георгиев засегнаха интересите на хора с престъпни наклонности и не само.Съвсем явно тези, със засегнатите интереси са намерили благодатна почва в сборището от сектата анархисти и я използват доста сполучливо.Добре поне,че тези хора твърдо отстояват в границите на 2-3%.

 38. 38 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Преди ми беше странно,но сега вече не ми е, че една предимно софийска секта защитава престъпниците(Русе,Иванчева),а на думи говори за ,,добра" съдебна система и т.н..И Гешев и Пл.Георгиев засегнаха интересите на хора с престъпни наклонности и не само.Съвсем явно тези, със засегнатите интереси са намерили благодатна почва в сборището от сектата анархисти и я използват доста сполучливо.Добре поне,че тези хора твърдо отстояват в границите на 2-3%.

 39. 39 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Преди ми беше странно,но сега вече не ми е, че една предимно софийска секта защитава престъпниците(Русе,Иванчева),а на думи говори за ,,добра" съдебна система и т.н..И Гешев и Пл.Георгиев засегнаха интересите на хора с престъпни наклонности и не само.Съвсем явно тези, със засегнатите интереси са намерили благодатна почва в сборището от сектата анархисти и я използват доста сполучливо.Добре поне,че тези хора твърдо отстояват в границите на 2-3%.

 40. 40 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Преди ми беше странно,но сега вече не ми е, че една предимно софийска секта защитава престъпниците(Русе,Иванчева),а на думи говори за ,,добра" съдебна система и т.н..И Гешев и Пл.Георгиев засегнаха интересите на хора с престъпни наклонности и не само.Съвсем явно тези, със засегнатите интереси са намерили благодатна почва в сборището от сектата анархисти и я използват доста сполучливо.Добре поне,че тези хора твърдо отстояват в границите на 2-3%.

 41. 41 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Преди ми беше странно,но сега вече не ми е, че една предимно софийска секта защитава престъпниците(Русе,Иванчева),а на думи говори за ,,добра" съдебна система и т.н..И Гешев и Пл.Георгиев засегнаха интересите на хора с престъпни наклонности и не само.Съвсем явно тези, със засегнатите интереси са намерили благодатна почва в сборището от сектата анархисти и я използват доста сполучливо.Добре поне,че тези хора твърдо отстояват в границите на 2-3%.

 42. 42 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Преди ми беше странно,но сега вече не ми е, че една предимно софийска секта защитава престъпниците(Русе,Иванчева),а на думи говори за ,,добра" съдебна система и т.н..И Гешев и Пл.Георгиев засегнаха интересите на хора с престъпни наклонности и не само.Съвсем явно тези, със засегнатите интереси са намерили благодатна почва в сборището от сектата анархисти и я използват доста сполучливо.Добре поне,че тези хора твърдо отстояват в границите на 2-3%.

 43. 43 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Преди ми беше странно,но сега вече не ми е, че една предимно софийска секта защитава престъпниците(Русе,Иванчева),а на думи говори за ,,добра" съдебна система и т.н..И Гешев и Пл.Георгиев засегнаха интересите на хора с престъпни наклонности и не само.Съвсем явно тези, със засегнатите интереси са намерили благодатна почва в сборището от сектата анархисти и я използват доста сполучливо.Добре поне,че тези хора твърдо отстояват в границите на 2-3%.

 44. 44 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Преди ми беше странно,но сега вече не ми е, че една предимно софийска секта защитава престъпниците(Русе,Иванчева),а на думи говори за ,,добра" съдебна система и т.н..И Гешев и Пл.Георгиев засегнаха интересите на хора с престъпни наклонности и не само.Съвсем явно тези, със засегнатите интереси са намерили благодатна почва в сборището от сектата анархисти и я използват доста сполучливо.Добре поне,че тези хора твърдо отстояват в границите на 2-3%.

 45. 45 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 855 Неутрално

  До коментар [#1] от "nmn58592067":

  И съответно, ако не го докаже, трябва да признаеш, че обвинението е форма на рекет и тормоз от една мафиотска държава към по-активните и недоволни граждани. За съжаление, няма да го направиш.

  No Pain No Gain
 46. 46 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#27] от "penetrating":

  докато, продължавате да цитирате тези думи (казани с ирония и то точно по повод на "умните " и "красивите") на баце и да се слагате у умните (не за друго , а защото не харесвате баце) ще си останете неразбрани от нормалните хора. а нормалните хора гласуват на избори.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 47. 47 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 292 Весело

  [quote#32:"Непукистка"][/quote]

  Добре, ще пиша под статиите следното - имаме прекрасна държава и супер-хипер-ултра-мега-гига НЕКАДЪРНО управление! Така излизам ли от клишето, че съм анархо-комунист :):):) Хора, анализа е предназначен за умни хора, който разбрал, разбрал :) Който като доротеус и Непукистка не го е разбрал - явно не може да бъде причислен към тази доста малобройна прослойка ... За тези хора си пише в самия анализ дори - концепцията на гусин Гешев е насочена към предполагаема публика от откровени идиоти :):):)
  Аз продължавам да споделям само следното - не желая ГлавПрок с неограничена власт да бъде нискоинтелигентно, некомпетентно, самодоволно /без никакво покритие!/, послушно, раболепно, безгръбначно човече като единствения и неповторим кандидат! Имам против този индивид да бъде ГлавПрок не защото не искам да осъди Прокопиев, Иванчева, Хакерите или всички останали престъпници, а защото няма смелостта да тръгне да съди ПееФски, Курнелка, Кирчо Добрев, Домузите, Вальо Златев, Огнян Донев, Доган, Апартаментаджийте, Пацо ди Терасо дел Валенсия и други лица от властимащите! Не го искам, защото няма качествата да заема тази позиция - нито административни, нито професионални, нито човешки, нито морални! :):):)

 48. 48 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1379 Весело

  До коментар [#24] от "АзКлавдия":

  тоз си е подготвил коментара предварително, ама обърка статията . доказателство , че е трол. честно казано имах специално за него предположение

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 49. 49 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 937 Неутрално

  'Университетски' неомарксисти си вярват че са умни и 'гълчат' простите маси.За щастие сега има нет и такива са само развлечение като пръскат безсилно плюнки. Е, ще отровят главите на по-тъпичките в университетите ама то и това е своеобразен филтър, да усещаш кои 'преподаватели' са шлака така че читавото със сигурност им се хили яко от банките
  —цитат от коментар 34 на Saint of Me


  Ето го бе, ето кой ще ръкопляска на Сенсей Цаца и неговия падуан!

 50. 50 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1478 Весело

  До коментар [#49] от "bobyb":

  Успех на Гешев, ти ще участваш ли в платените от Белград превратаджийски маршове септември? Лилавият комунистически интернационал има нужда от всеки! Бърже под знамената :)

  Facing Worlds
 51. 51 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 292 Весело

  До коментар [#27] от "penetrating":докато, продължавате да цитирате тези думи (казани с ирония и то точно по повод на "умните " и "красивите") на баце и да се слагате у умните (не за друго , а защото не харесвате баце) ще си останете неразбрани от нормалните хора. а нормалните хора гласуват на избори.
  —цитат от коментар 46 на sarunka


  Тук очеИзвадно бъркаш - гласуват хората с интереси :) Сред тях има и нормални, така е, но по-важното е това, което ги мотивира /интереса!/, а не психическото им състоние :) И смятам, че народа /с глупостта си 3 и повече пъти да избира Бащицата, в комбина с ПееФски и Цацаров!/ си го заслужава :) Уважавам избора на народа, но това не значи, че трябва да го харесвам и да благоговея пред него, нали? :):):) И не - нямам намерение да гласувам, докато не видя кандидат, който реално да представлява моите виждания и ИНТЕРЕСИ! :) И по този начин негласно давам гласа си за Бащицата :) Поради тази причина - като го виждам как за трети пореден път се о.с.и.р.а. имам пълното право да го критикувам, защото за 3-ти път не се справя със задачата, която трябва да върши :):) И да - бях на протестите с/у ПееФски, гласувал съм за СДС през далечната 1997г., но след като видях какво о.с.и.р.а.н.е. направи Костов, не виждам смисъл да гласувам за такива като Радан, Ристю и Пти Женерал ... а за БСП дори и 1% от акъла си да остана - пак не бих гласувал за тях :):) Виждам следната тенденция - Костов направи 20% положителни неща и 80% се оака, Царя направи 10% положителни неща и 90% се оака, Станишката направи 5% положителни неща и 95% се оака, Бащицата е точно като Костов - 20% положителни неща и 80% оакване /три мандата подред :)/ :):)

 52. 52 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#27] от "penetrating":

  Добре е да се наричате умни, но след наложените от вашия уМ правила за избор на Гл.П. сега се избира Гешев.
  Та на многото, които наричате 'прости' им стана ясно колко ви е акъла и за това ви е такъв %'та.
  Народа не може да е прост, глупави са тези които го смятат за такъв.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 53. 53 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Весело

  До коментар [#46] от "sarunka":

  Чуйте ги - ирония там няма никаква, а и популисткото поведение на Борисов показва, че то е в основата на успеха му на изборите и в основата на изоставането на България :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 54. 54 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Весело

  До коментар [#51] от "dedo_goshko":


  :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 55. 55 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#49] от "bobyb":Успех на Гешев, ти ще участваш ли в платените от Белград превратаджийски маршове септември? Лилавият комунистически интернационал има нужда от всеки! Бърже под знамената :)
  —цитат от коментар 50 на Saint of Me


  Белград???
  Боже, чак сега схванах сложната ти конспирация - всички сме маши на Цветан Василев, познах ли, сенсей Евлампи?

 56. 56 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Успех на Гешев
  —цитат от коментар 50 на Saint of Me


  Довчерашния антикомунист Говлампи днес видна мажоретка на пълзящата диктатура от путинов тип.

  За едно е прав полезния идиот: мадър нейча наистина има чувство за хумор.

  А най-болезнено ще е чувството й за хумор като самият полезен идиот пострада от диктатурата, която толкова ревностно ни натрапва, ма дотогава ще рипа по поръчка. Всъщност, слугинажа за някои хора е толкова сладък, че дори когато си изтрият с тях обувките, те пак се навеждат ръка да целиват, така че и тва не се знае.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 57. 57 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#51] от "dedo_goshko":

  с доста неща , които пишеш съм ок. но правиш и една фундаментална грешка - мислиш , че хората които гласуват са глупави. сам си противоречиш. а пък да обобщаваш - народа е глупав, защото интересите му не съвпадат с моите е доста самонадеяно, представи си и за секунда, че може би и ти грешиш. няма безгрешни хора.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 58. 58 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Преди ми беше странно,но сега вече не ми е, че една предимно софийска секта защитава престъпниците(Русе,Иванчева),а на думи говори за ,,добра" съдебна система и т.н..И Гешев и Пл.Георгиев засегнаха интересите на хора с престъпни наклонности.
  —цитат от коментар 44 на Мартин Константинов


  В смисъл, пропуснал си новината за тва как единия от тия си строи частна незаконна тераса ли, или просто, викаш, човещинка...?

  Абе какви хора сте бе, честно. Що за изроди сте?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 59. 59 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#53] от "penetrating":

  да. иронично каза ни са. за разлика от 80% дебили, казани съвсем сериозно от руското мекере и станали основно мото и на лилавите у форумето, включително и на теб.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 60. 60 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Весело

  До коментар [#52] от "zz_s":

  Давате грешни начални условия и няма как да стигнете до верни заключения :)
  1. Не се наричам "умен" - Вие влагате думи, които не съм изричал
  2. Не наричам никого "прост", Цитирам "вожда" Борисов за простите.
  3. Не ме избира никой на избори, защото не участвам, аз гласувам
  4. Народът е "прост" в думите на Борисов, не в моите, но той го използва добре
  Всеки има право на позиция и място под слънцето. Ние си заслужаваме съдбата, само си я ковем. Аз не съм доволен от нея. Видимо има доволни(на изборите), но България не се развива добре (крета на опашката, голяма емиграция, липса на оптимизъм) и това е признак за болно общество, в което липсват водачи. Тези, които водят в момента очевидно не се справят (видно от липса на резултати за обръщане на тенденцията) от години, но такива ги избира народът и приемам решението. Не значи обаче, че съм съгласен с него :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 61. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Весело

  До коментар [#59] от "sarunka":

  ОК, ваше мнение. Не е мое :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 62. 62 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1478 Весело

  До коментар [#55] от "bobyb":

  Ти просто прекалено дружиш с умнокрасивци които не усещаш как ти тровят главата, иначе си екстра.

  А тия дето са собственост на разни тарикати не знам кое те учудва че ги има. Има хора дето не могат иначе, така се чувстват част от силно племе, без това просто се сриват, ти не го разбираш щото си относително независима величина с твоя тежест ама я си представи такива като 'Килъра'. Тоя би ли го наел да ти полива градината даже? Нали ако не слугува на некой собственик да го ползва като сектант което да му дава усещане че е част от 'мисия' сичко му губи смисъл и ще се побърка, то ся е около отвъд границата сметай без собственик колко ще изщрака

  Facing Worlds
 63. 63 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 468 Весело

  До коментар [#44] от "Мартин Константинов":

  Неграмотника, преди да правиш обобщения в интернет форуми, научи се, как функционира - не да спамиш...

 64. 64 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 292 Весело

  До коментар [#51] от "dedo_goshko":с доста неща , които пишеш съм ок. но правиш и една фундаментална грешка - мислиш , че хората които гласуват са глупави. сам си противоречиш. а пък да обобщаваш - народа е глупав, защото интересите му не съвпадат с моите е доста самонадеяно, представи си и за секунда, че може би и ти грешиш. няма безгрешни хора.
  —цитат от коментар 57 на sarunka


  Съгласен съм, че може би съм краен и съм далеч от мисълта, че съм безгрешен или винаги прав ... Опитвам се да върша действията си /или бездействията си/ не под влияние на чистата емоция, а чрез осмисляне ... И колкото и да осмислям нещата, гусин Гешев и гусин Пацо ди Терасо дел Валенсия, все си остават с АйКю под 40 и съответно се изказвам срещу тях и техния избор на каквато и да е позиция ... :):):) И оценявам положителните неща, които се правят, но за съжаление те са толкова малко, че трудно могат да бъдат обсъждани задълбочено, след като толкова много неща не се правят, а трябва да се направят или се краде толкова много, правейки ги... Ето казвам го пак - нека Гешев, Цацаров и Ко. да защитят тезите си и Иванчева, Хакерите, Баневи, Ветко, Прокопиев, Донев, Цецо Мустака и Ко. да бъдат осъдени за дълго, но защо се пропускат Златев, Домузите, Черепа, апартаментаджийте, Горанов, ПееФски, Нинова Кирчо Добрев, Елена Йончева, Цецо Цветанов, защо се пропускат близките до властта олигарси, а се гонят само неудобните и викащите с/у властта, обяснение имаш ли? Аз да, и поради тази причина не искам Гешев за ГлавПрок ...
  А на Сенсея ще кажа следното - да пожелаваш успех на откровено глупав човек означава, че нивото ти е точно колкото неговото :):):)

 65. 65 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тук изключвам Гешев, защото той май е единствения който се е заел със задачата да изважда корупцията по високите етажи.Затова толкова много го мразят защото ЩЕ ГИ ПЛЯСКА ЯКО.
  —цитат от коментар 15 на Зори


  Ма отде така реши бе, Зори? Аа, да: щото Гешев така КАЗА.

  Ма той и Цацата каза, че ще мре за каузата да се пребори с мафията като го нзаначиха. Е....умре...

  На Гешев е поверено делото КТБ. В стотоци документи се споменава името Пеевски, а Гешев даже не счита за нужно да го извика на разпит. Тоя ли човек ще бори "корупцията по високите етажи".

  Какви хора сте бе? Винаги ли сте били такива или сега ви направиха?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 66. 66 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#60] от "penetrating":

  Тея които водят в момента се справят най добре от всички досега, колкото и кусури да мога да им намеря.
  Досега от вашето участие, ни виждам вие да се справяте.
  И стига с тея мантри - миграцията секна, няма масово отчаяние, икономиката пълзи нагоре....

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 67. 67 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А тия дето са собственост на разни тарикати не знам кое те учудва че ги има. Има хора дето не могат иначе, така се чувстват част от силно племе, без това просто се сриват,
  —цитат от коментар 62 на Saint of Me


  Ти затва ли стана слуга на престъпната шайка от путинов тип, наречена ГЕРБ? Така си и мислех, но след това признание хипотезата ми се потвърждава съвсем.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 68. 68 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#65] от "КретенКилър":

  Делото КТБ беше дипломната работа на Иван Гештапото, която успешно защити пред СУ "Доганеевски" (СУ да се чете Сарайски Университет). Темата на дипломната работа е била "Щом в делото КТБ ги няма Обама и Путин, то Пеевски също не е там, а и на Луната не е", като тезата си Иван Гештапото революционно доказва, отивайки с дизелова ракета до спътника на Земята и пуска СРС (снимки) от там, показвайки празнотата на лунатта повърхност, безбрежната празнота на космоса и празнотата в собствената му глава...

 69. 69 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Весело

  До коментар [#66] от "zz_s":

  "...икономиката ПЪЛЗИ..."
  Много точно казано! Поздравления :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 70. 70 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  я си представи такива като 'Килъра'. Тоя би ли го наел да ти полива градината даже?
  —цитат от коментар 62 на Saint of Me


  А тавариш Говлампий хич, ама хич не се задавя от злоба. Нее, ни най-малко 😎😎😎

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 71. 71 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Мечтая най после ДБ да спечелят избори,да съставят правителство и да поемат управлението на държавата . Сигурно ще положат усилие да решат всички проблеми и най вече проблемът с прокуратурата,който беше сътворен от Иванов.Прокуратура ,която е настъпила интересите на "законно" забогателите,между които и собственикът на Дневник. Дневник,който от доста време е част от медийната бухалка,колкото и неприятно да е на служебните коментатори с безброй коментари
  Мечтите са безплатни и управление на ДБ си е чиста утопия .

 72. 72 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1478 Весело

  До коментар [#70] от "КретенКилър":

  Така е, завиждам ти на всички умения които имаш, езици които владееш и най-вече на способностите ти на омагьосващ комуникатор. Затова толкова яко злобея, щото ти завиждам на всичко това.

  А да, също така много ти завиждам понеже очевидно си бележит разбирач по тънката част па аз още чекам сефтето, завис черна, не моа да трая направо :)

  Facing Worlds
 73. 73 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#66] от "zz_s":"...икономиката ПЪЛЗИ..." Много точно казано! Поздравления :)
  —цитат от коментар 69 на penetrating


  Ми точно е казано, защото няма икономика която да се развива бурно.
  Та проблема не е в пълзенето (да го на речем равномерно, плавно развитие), а в това че много късно, наскоро запълзя нагоре.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 74. 74 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#70] от "КретенКилър":Така е, завиждам ти на всички умения които имаш, езици които владееш и най-вече на способностите ти на омагьосващ комуникатор. Затова толкова яко злобея, щото ти завиждам на всичко това.А да, също така много ти завиждам понеже очевидно си бележит разбирач по тънката част па аз още чекам сефтето, завис черна, не моа да трая направо :)
  —цитат от коментар 72 на Saint of Me


  Мхм, след лютата злобица, която изсипа, Говлампий се присети, че всъщност гради имиджа на небрежен саркастик. Ма след дъжд качулка.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 75. 75 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3943 Неутрално

  Прокуратурата търси някой, който да я напляска, по-точно - напердаши. С една яка нечегарена тояга, та белким почне да си върши работата. Защото, до сега гледаме медийни изпълнения тип фарс, или трагикомедия, като комедийното е повече. Но за съжаление, като осъдят страната ни в Страсбург, плащаме всички от джоба си. Целокупно, а не конкретните идиоти от тази "прокуратура" (нарочно я слагам в кавички). Настроение - ядосано.

 76. 76 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#34] от "Saint of Me":

  Да бе, Говлампи, по-тъпичките ходят в университет, а вие, като по-умнички, не ходите дори на училище. Смях в залата.

 77. 77 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Прокуратурата, с изключително ниското морално и умствено ниво на съставляващите я, доказа, че дъно няма - винаги може да се дълбае и по-надолу. Удобните стават началници, а откровените престъпници ги назначават от поСараите за главни прокурори. Точно като по времето на забилия, съветски социализъм.

 78. 78 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "Saint of Me":Да бе, Говлампи, по-тъпичките ходят в университет, а вие, като по-умнички, не ходите дори на училище. Смях в залата.
  —цитат от коментар 76 на Chung Kuo


  Антиинтлектуализма съпътства всяка една диктаура. Неслучайно ефрейтора в кафявата пехота Говлампий от известно време насам храчи по учените хора с присъщата за него сляпа, безаргументативна мантрична злоба.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 79. 79 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Делото КТБ беше дипломната работа на Иван Гештапото, която успешно защити пред СУ "Доганеевски" (СУ да се чете Сарайски Университет). ...
  —цитат от коментар 68 на SaveBG


  Както "Ало, Ваньо" е било дипломната работа на Пацо Терасата. Тва едва сега го разбрах и вече нещата се изясняват съвсем. Леле, в каква държава живеем. Тръпки ме побиват като си помисля за това колко много престъпления се замитат. Ама нали има говлампита да служат. Както се пееше: трябва да има такива глупаци, за да живее гусин Иванов.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 80. 80 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1478 Весело

  До коментар [#76] от "Chung Kuo":

  Ти с кво образование си?

  Нека позная, неква 'хуманитарна' смешка с която ако не слугуваш на собствениците ти тук нема те вземат и за келнер :)

  Facing Worlds
 81. 81 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1478 Весело

  До коментар [#79] от "КретенКилър":

  Има ли некви нови записи?

  Довечера едикво си гърми, а у? Или па направо с камерки снимано, а :)

  Facing Worlds
 82. 82 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#79] от "КретенКилър":Има ли некви нови записи?Довечера едикво си гърми, а у? Или па направо с камерки снимано, а :)
  —цитат от коментар 81 на Saint of Me


  Ами за разлика от предполагаемите записи на Гешературата на Тад, на Боко записа лъсна ачик ачик и цяла България разбра, че премиерът престъпва закона. Едно не мога да разбера: клакьорите му как оправдавате тоя ФАКТ? С ганьовското "всички са маскари" или просто щото комунизма ви е прал по тиквоча здраво и вече не виждате нищо неестествено в тва човек на позиция да оправя тоя-оня, човещинка, демек.

  Ще ни осветлиш ли как приспиваш съвестта си точно при явното престъпление по служба на Борисов?

  Ще ни осветлиш ти, ама друг път. Темата не е удобна. Я колко по-лесно е да се преструваш на пророк, гадаещ кой какво е завършил, нали?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 83. 83 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  Айде, още един синоним на умнокрасивите. "Необикновените" хора... Когато буквата на закона заговори, необикновените късат ризи, прашки и сутиени колко невинна е Иванчева, животът е несправедлив, а държавата е кочина. Преподавателят Христев какво преподава, демагогски материализъм или лицемерна диалектика?

 84. 84 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#64] от "dedo_goshko":

  да и точно в критиката ти към личността не виждаш, че грешката е системна и умишлена. дали ще е "гусин Гешев и гусин Пацо ди Терасо дел Валенсия" или някой друг, дори и кьвеши (тя нали е най-честната) в случая няма значение. та даже и великият реформатор хр. иванов ни натресе това, че само прокурорите и имащите политич
  еската власт, да предлагат прокурор, та нещата съвсем избегаха.
  а инак няма лошо да плюеш по форуметата , който не ти харесва , нали за това са форумета.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 85. 85 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#82] от "КретенКилър":

  Нищо не могат да те осветлят. Или живеят с илюзии, или истината не ги интересува, а само интереса. Ако ги интересуваше истината, бих ги попитала как виждат посещението миналата седмица на Бойко, Доган и Младен Маринов в Аспарухово, съвсем близо до бъдещото пристанище на Доган? Не им ли се струва странна тази тройка?

 86. 86 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 289 Неутрално
 87. 87 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1777 Весело

  До коментар [#84] от "sarunka":

  Съзнателно се правят на незнаещ и непомнещи (разбирай улави) кой сътвори правилата по които може да се състезава сам до финала куция кон.
  Тук не веднъж съм писал, че проблема е институционслен, а не персонален.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 88. 88 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#87] от "zz_s":

  И институционален, и персонален в случая.

 89. 89 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#88] от "Fiji":

  не не е персонален. когато костов избра филчев, пак ли беше персонален?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 90. 90 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#88] от "Fiji":

  ако покажеш, един главен прокурор свършил някаква работа ще приема , че проблема е и персонален

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 91. 91 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#88] от "Fiji":

  Персонален нямаше да бъде, ако не бяха такива правилата за избор. Не разбирам срещу какво ревете. При тези правила персоните ще са си все такива. Можеше великият ви визионер да го проиграе поне на една салфетка преди да го вкара в закон.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 92. 92 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#91] от "zz_s":

  ... а в същност знам за какво реевете, защото новия ГП ще настъпи персоната ви спонсор.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 93. 93 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#91] от "zz_s":
  До коментар [#90] от "sarunka":

  Казах, че е и двете. И затова искаме реформа в системата, за да не могат не само такива персони да заемат поста главен прокурор, а и да няма неконтролируема власт. Защото и добросъвестен професионалист може да се изкуши от безконтролната власт.

 94. 94 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Реформата се нарича "Велико народно събрание " което да отмени самото себеси от конституцията и да въведе, примерно 75%, квалифицирано мнозинство за конституционни промени на обикновеното НС. От там нататък такива решения ще се вземат със сериозен консенсус.
  Но като гледа не за такава реформа ревете, искате да не е Гешев.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 95. 95 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1913 Неутрално

  До коментар [#18] от "Lich King":


  " Още една луда ... "


  Зори не е луда, а ГЛАДНА и дращи угодно за трохички .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 96. 96 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  До коментар [#94] от "zz_s":

  гледа -> гледам

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 97. 97 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Плебсчето джъмбото и мишето могат да я свършат тази работа стига да не останат безработни след местните избори.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 98. 98 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  12 от членовете на Висшия съдебен съвет се избират от Народното събрание. Изборът на тримата големи също е политически. Е, тогава какъв да бъде обликът на съдебната система!
  Проблемът е политически и в този смисъл обществен, електорален. Може да се промени с еволюция, но е малко вероятно.

 99. 99 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#93] от "Fiji":

  кои сте тези вие , които искате. ти си от феновете на дсб или дб , осъзнаваш ли , че и твоите умни водачи допринесоха за това , което е в момента? то като кажеш "искаме", треба и нещо да предложите - то не беше кьовеши, не беше прокурори да избират прокурор, да не говорим за незевисим прокурор дето щел да бори корупцията и като резултат - това , което е сега. надявате се мониторинга да остане , е и то толкоз години го има и кво от това...абе голема каша ти в главицата, но ако не почетеш повече нема кой да ти помогне. даже и не ми се говори за воплите за магнитски

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 100. 100 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#11] от "АзКлавдия":

  С този "коментар" се саморазобличи отново и без всякакво съмнение, че не си правист.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK