Да благодариш на премиера. Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?

Снимката, която е публикувана и впоследствие изтрита от профила на дъщерята на Борислав Лазаров.

© "Свободна Европа"

Снимката, която е публикувана и впоследствие изтрита от профила на дъщерята на Борислав Лазаров."Дневник" препечатва едно към едно текста на "Свободна Европа" с автори Полина Паунова - разследващ журналист, и Генка Шикерова, автор на разследването "Война за трупове" заедно с Антикорупционния фонд, което беше спряно от Нова телевизия, а договорът на журналистката наскоро беше прекратен. Разследването е продължение на филма на Шикерова, разкриващ как Българската агенция по безопасност на храните плаща милиони на фирми за унищожаване на животински отпадъци, а съоръженията им бездействат.


"Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш !!!".


Думите (публикувани без редакторска намеса) са написани от Габриела Лазарова в нейния профил във Фейсбук. Надписът придружава снимка, на която тя и сестра й – Гергана, се намират в дома на министър-председателя Бойко Борисов. Домакинът е прегърнал момичетата и позира за кадъра пред камината си (позната от снимки, които Борисов е публикувал от дома си).
Кадърът е публикуван на рождения ден на министър-председателя (13 юни) тази година. Изчезна оттам преди дни, когато Свободна Европа отправи официални въпроси чрез правителствената информационна служба до Бойко Борисов дали познава бащата на двете момичета, както и семейството му. След като премиерът отговори отрицателно – снимката бе изтрита от личния профил на Габриела Лазарова.


"Син кръст 2016" и войната за трупове


Майка и баща на двете момичета са Янка Николова-Лазарова и Борислав Лазаров. Двамата съпрузи притежават фирма "Син кръст 2016". Това е една от двете фирми, собственици на мобилни инсинератори, които работят по договор за обезвреждане на животински отпадъци с Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).


Както разкри неизлъченото по Нова телевизия разследване "Война за трупове", от 2018 г. досега само "Син кръст 2016" има сключени договори с БАБХ за над 40 милиона лева.Агенцията е възложила на фирмата да гори животински трупове с два мобилни инсинератора. Общият капацитет на техниката е изгаряне на 16 тона трупни отпадъци на денонощие.


По договор "Син кръст 2016" има ангажимент да обезврежда отпадъци в случай на епидемия, но досега БАБХ нито веднъж не е изпратила инсинераторите в огнищата на заразите. Независимо, че в документацията към обществената поръчка Агенцията по храните отбелязва колко е опасно да се заравят мъртви животни, до този момент всички принудително умъртвявани кози и прасета се загробват.


Агенцията обаче използва като аргумент чумата по дребните преживни животни и навлизането на африканската чума, за да сключи с фирмата допълнителни анекси за отпускане на още пари.


От БАБХ не казват колко пари и за какво количество са плащали, защото според тях това не е информация от обществен интерес. Но от публично достъпните документи излиза, че само за 34 дни в края на 2018 г. "Син кръст 2016" са обезвреждали по документи три пъти повече трупове, отколкото позволява капацитетът на мобилната техника. Само за тези дни фирмата е получила над 2,5 млн. лв.


И до този момент от ведомството на Дамян Илиев отказват информация къде се намират мобилните инсинератори и как е възможно с капацитет от 8 тона на инсталация да се обезврежда такова огромно количество отпадък.


Според Търговския регистър Лазаров е бил управител още на "ВОЛФ-96", представител на ДИТЦ и "Чистота София". Името на Лазаров стана известно покрай кризата с боклука на столицата, когато той е управител на фирмата-концесионер "Новера".


Спомените на Борисов


Заради публикуваната от дъщерята на Лазаров снимка, Свободна Европа попита министър-председателя познава ли собственика на фирма "Син кръст 2016", както и в какви отношения е със семейството му.


Според отговора от правителствената информационна служба, премиерът Борисов, в качеството му на кмет на София, "се е запознал с Борислав Лазаров във връзка с предизвиканата криза с боклука в столицата, която се случи през 2009 година".


Тогава Борисов прекрати договорите с фирмите "Чистота-София" и ДИТЦ, собственост на "Новера", които чистеха по-голямата част от софийските райони.


"Извън проблема с боклука, който отдавна е решен, премиерът Борисов няма и не е имал никакви други отношения с Лазаров и семейството му", гласи писменият отговор на пресцентъра на Министерския съвет.


След като изпратихме до Министерския съвет скрийншот от публикацията на Габриела Лазарова, Борисов уточни, че снимката е направена в резиденция "Бояна", където "момичетата са отишли да изкажат благодарност" за негова намеса, след като дъщерите на Лазаров "са били с опасност за живота след много тежка катастрофа през 2017 година".


"Премиерът Борисов е оказал съдействие на мястото на инцидента да бъде изпратен незабавно пожарен автомобил, който да разреже ламарините и да спаси пострадалите", обясниха още от пресцентъра на Министерския съвет.


Какво е наложило Борисов да се намесва?


Двете момичета са катастрофили в средата на април 2017 г. Справките в информационния бюлетин на МВР по това време не показват случаи на особено тежки катастрофи в столицата, където се е случило произшествието. Няма медийни публикации и за забавяне на полиция, пожарна и линейки при пътни инциденти, което да налага личната намеса на министър-председателя. ("Дневник" обаче откри няколко съобщения от въпросната катастрофа плюс снимки - произшествието наистина е било тежко, има загинал, а двете момичета са ранени.)


"Свободна Европа" попита дали Борисов не е разбрал за катастрофата от семейство Лазарови. В отговора си министър-председателят казва, че "получава ежедневно и денонощно информация за всеки случил се инцидент".


"Включително за въпросната катастрофа премиерът разбира по обичайния начин – докладвано му е от дежурен служител по МВР", пишат от правителствената информационна служба.


"За всеки докладван случай министър-председателят разпорежда незабавна реакция и предприемането на всички необходими мерки, като за конкретния инцидент не е имало забавяне", твърдят още от правителствения пресцентър.


"Премиерът Борисов държи винаги да има своевременна реакция при тежките инциденти, независимо от самоличността на пострадалите. По отношение на конкретната катастрофа министър-председателят не е знаел самоличността им", гласят още отговорите на правителството.


Според данни от правителствената информационна служба, катастрофата е станала на 16 април 2017 г. в столичния квартал "Орландовци". Колата, в която пътуват двете сестри и техни приятели, се блъска в дърво. Шофьорът на автомобила загива, а двете момичета са били контактни. Едното е извадено след разрязване на автомобила от пожарната.


Няколко неизяснени обстоятелства


В тази история остават няколко неизяснени обстоятелства. Първото е дали за всеки инцидент в държавата, включително пътно-транспортен, се налага министър-председателят лично да разпорежда действията на ангажираните с това институции. И дали всеки, спасен след намесата на премиера, поднася благодарностите си лично в дома на министър-председателя. Неизяснен остава и въпросът как снимката от Фейсбук профила на Габриела Лазарова изчезна след първия въпрос, отправен към Борисов – дали познава собственика на "Син кръст 2016" и семейството му.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (171)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  Ако имаш кяр, що да не му благодариш?

 2. 2 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Не стига, че е жега и магистралите Му страдат от пожарите, сега пък жега и откъм вестникарите!

 3. 3 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Сега тролетариата ще си получи опорките и ще ревне срещу Свободна Европа ;) Всеки момент ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  Думите (публикувани без редакторска намеса) са написани от Габриела Лазарова в нейния профил във Фейсбук."

  и с разрешение от автора на снимката разбира се.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да благодарим на Боко за това, че слънцето изгрява всяка сутрин.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 6. 6 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 298 Неутрално

  "Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?"

  - Свободна Европа по-скоро търси под вола теле. Поръчките за инсинеаторите са обявени и одобрени от ОД на БАБХ София - град. Водещ процедурата е д-р Камен Николов. За него - нито дума тук. А той се подвизава в БАБХ много отдавна. Успях да идентифицирам негова проява по ТВ7 от 2014г. - https://www.actualno.com/society/hljabyt-u-nas-e-bez-gmo-news_14247.html

  "Номер: 05362-2018-0001 "Събиране, транспортиране, съхранение и обезвреждане на умрели животни, зародишни продукти, суровини и храни от животински произход, странични животински продукти, получени от тях по чл. 275, ал. 4 от Закона за Ветеринарномедицинската дейност, включваща 2 обособени позиции" - ОДБХ - София град" - http://babh.government.bg/op/8b8a5f9c38640dacc1d6b486bacb0fa5

  Хибридната война:
  "Чумата по свинете у нас вкарана в хибридна война срещу властта"
  "В България има 181 000 публикации и 27 300 видеа." !!!
  "В Румъния те са съответно два и три пъти по-малко - 92 500 резултата, 9410 видеа."
  У нас огнищата били 30, в Румъния - 1600. !!!
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7611004

  Материалът на """Свободна Европа""" е един от тази серия.
  Аре при апартаметчиците...

 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  . Първото е дали за всеки инцидент в държавата, включително пътно-транспортен, се налага министър-председателят лично да разпорежда действията на ангажираните с това институции.
  _______________
  Държавата в сериозни проблеми от шуробаджанашката мафия а Баце се лендзи!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Не клатете, Баце е невинен! 3😂😂

 9. 9 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Сега тролетариата ще си получи опорките и ще ревне срещу Свободна Европа ;) Всеки момент ...
  —цитат от коментар 3 на danvan


  Ей, вас модераторите, много ви е страх различното мнение!
  Нека хората да си пишат каквото им харесва,
  а всеки читател ще прецени на кого да повярва, бе.

  До коментар [#3] от "danvan":

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 969 Любопитно

  До коментар [#6] от "plebs":
  "Аре при апартаметчиците..."

  Т.е. в осатавка или във Валенсия? Обърквам се вече.

  Perhaps you and I have lived with this miracle too long to be properly appreciative. Freedom is a fragile thing and is never more than one generation away from extinction. It is not ours by inheritance; it must be fought for and defended constantly by each generation, for it comes only once to a people. Those who have known freedom and then lost it have never known it again. #ОСТАВКА
 13. 13 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3719 Неутрално

  Едни блага се въртят в 5-10% от хората!
  По времето на соца поне бяхме еднакво полу едни!
  Сега едни наследствени богаташи си живеят щастливо и безгрижно, а масата няма достъп дори до качествено здравеопазване!

  Любовта ще спаси света!!!
 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  СЕ имаше в пъти повече аудитория когато комунистите я "заглушаваха" ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3719 Неутрално

  Полубедни

  Любовта ще спаси света!!!
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3230 Весело

  До коментар [#10] от "lvz14619029":

  слаба работа си, други получават стотици хиляди само да надраскат паметник за 10 минути

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  Абе тоя Лазаров, явно е заможен човек. Що не наеме частни учители за щерките, че правописът им куца доста. Точки, тирета, главни букви... Карай. Пожеланията са от сърце и изпълнени с много "емоций"...! :)))

  Бивш tww09306483.
 18. 18 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Кафявите медии като ДВ, ПИК, Свободна Европа сериозно трябва да са закъсали щом се налага да им препечатвате “материалите” тук.

 19. 19 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1181 Неутрално
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  Както винаги, ББ е чист като сълза

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4767 Весело

  До коментар [#12] от "Darulio":

  В отпуск преди Барселона! Ох, обърках се - Валенсия! 😂

 23. 23 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Тука говорим за една от най-големит кражби в новата българска история в процентно изражение.

  Тези мобилни инсинератори едва ли струват повече от 1-2 млн лв бройката, а къртят по 40 млн на година от БАБХ

  Защо БАБХ не си ги купят и оперират сами? Можеше и 10 бр да купят и да няма проблем с капацитета в момента.

 24. 24 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Снимката е махната заради такива като вас. Клюкарска журналистика.
  Айде, трийте!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 25. 25 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 394 Неутрално

  "Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?"- Свободна Европа по-скоро търси под вола теле. Поръчките за инсинеаторите са обявени и одобрени от ОД на БАБХ София - град. Водещ процедурата е д-р Камен Николов. За него - нито дума тук. А той се подвизава в БАБХ много отдавна. Успях да идентифицирам негова проява по ТВ7 от 2014г. - https://www.actualno.com/society/hljabyt-u-nas-e-bez-gmo-news_14247.html "Номер: 05362-2018-0001 "Събиране, транспортиране, съхранение и обезвреждане на умрели животни, зародишни продукти, суровини и храни от животински произход, странични животински продукти, получени от тях по чл. 275, ал. 4 от Закона за Ветеринарномедицинската дейност, включваща 2 обособени позиции" - ОДБХ - София град" - http://babh.government.bg/op/8b8a5f9c38640dacc1d6b486bacb0fa5 Хибридната война:"Чумата по свинете у нас вкарана в хибридна война срещу властта""В България има 181 000 публикации и 27 300 видеа." !!!"В Румъния те са съответно два и три пъти по-малко - 92 500 резултата, 9410 видеа."У нас огнищата били 30, в Румъния - 1600. !!!https://www.24chasa.bg/novini/article/7611004 Материалът на """Свободна Европа""" е един от тази серия.Аре при апартаметчиците...
  —цитат от коментар 6 на plebs


  +++

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 26. 26 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  Едни блага се въртят в 5-10% от хората!По времето на соца поне бяхме еднакво полу едни!Сега едни наследствени богаташи си живеят щастливо и безгрижно, а масата няма достъп дори до качествено здравеопазване!
  —цитат от коментар 13 на hope


  Грешиш дрогарьо!!! По времето на соца върхушката беше в перфектна кондиция, но Работническо дело не пишеше за тях. Ако здравеопазването беше качествено, защо имаше Правителствена болница???
  На 10.11.89 г. просто дрогарете решиха да не се крият повече и станаха капиталисти.
  Назначиха Бойковци, които да обират недоволството, а същите дрогаре седят отстрани целите в бяло.

 27. 27 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Думите (публикувани без редакторска намеса) са написани от Габриела Лазарова в нейния профил във Фейсбук."и с разрешение от автора на снимката разбира се.
  —цитат от коментар 4 на дерибеев


  Те хакнаха цяла държава, ти разрешение да били искали от две тийнейджърки..

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  До коментар [#24] от "tolkoli":

  Естествено. Как може да има снимки на премиера с лица, които той не познава? Даже започнах да се чудя, дали и Цветанов е познавал...?! ;)

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  А инсинератори за некадърни калинки кога?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 31. 31 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 923 Весело

  Сега разбирам защо държавните институции се разпадат и все повече заприличват на мръсна кочина. Просто премиерът ни е ангажиран 24/7 да бди около тежки ПТП-та и не му остава време за друго. Освен за някой мач на Бистришките тигри де.

 32. 32 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Австрийската тролейка е изпълнена с много емоций и благодарий към Св. Св. Нарцис Мутренски...

 33. 33 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Просто премиерът ни е ангажиран 24/7 да бди около тежки ПТП-та и не му остава време за друго.
  —цитат от коментар 31 на danubian.whale


  Аз също имах много тежко ПТП юли месец 2017 г, не ми се е обаждал Бойко, нито съм ходил у тях на гости, нито ме е е уреждал да точа милиони от бюджета.

  Да взема да подам сигнал да комисията по дискриминация?

 34. 34 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Това обяснява всичко. Мафията пак няма медийни изяви.

 35. 35 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#32] от "SaveBG":

  БПЦ не канонизира за светец никой преживе. Но всички се надяваме да стане възможно най-скоро.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 36. 36 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Думите (публикувани без редакторска намеса) са написани от Габриела Лазарова в нейния профил във Фейсбук."и с разрешение от автора на снимката разбира се.
  —цитат от коментар 4 на дерибеев


  Снимки, публикувани във фейса, стават собственост на фейса, няма как авторите им да разрешават или забраняват публикуването им...

 37. 37 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#33] от "abdulhazred":

  Ами не си вълшебник. Като кмета на Симитли.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 38. 38 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 896 Неутрално

  "За всеки докладван случай министър-председателят разпорежда незабавна реакция и предприемането на всички необходими мерки..."

  ===

  Чисто технологично, не е ли по-добре едновременно с докладването на случая, на премиера да се докладва, че службите са реагирали незабавно и са предприети всички необходими мерки? Тоест, първо да се реагира и да се предприемат необходимите мерки, а след това да се докладва, за да не се губят ценни секунди и минути.

  Другият вариант е, премиерът предварително да даде указания при тежки случаи винаги да има незабавна реакция и да се предприемата всички необходими мерки. Предварителните указания могат да важат примерно за 100 случая. И след като квотата се изчерпи, да се дадат указания за нови 100 случая и така нататък.

 39. 39 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Чисто технологично, не е ли по-добре едновременно с докладването на случая, на премиера да се докладва, че службите са реагирали незабавно и са предприети всички необходими мерки?
  —цитат от коментар 38 на razor


  Чисто технологично никой на никого нищо не докладва, просто това е една много нагла лъжа на правителствената информационна служба, но вместо да замажат случая, става още по-смешно.

  Тея неграмотни кифли понеже се познават с Боко и като са катастрофирали вместо да звънят на 112 са му звъннали директно на него.

 40. 40 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#38] от "razor":

  Чисто технологично не може за всеки тежък случай да отговаря един човек и той да разпорежда, понеже тежки случаи се случват по всяко време, често и едновременно. То затова имаме и държава със съответните институции, затова има бърза помощ, полиция, пожарна. Тези хора затова работят и спасяват човешки животи. И това не зависи от кефа на Б.Б. или на някой друг индивид.
  Любопитно ми е тези две мили, но доста неграмотни момичета, дали също така сърдечно са благодарили на пожарникарите и лекарите от спешната помощ или даже не са си направили труда да им научат имената.
  А иначе да се замислим и в каква държава живеем, щом се налага да се обаждаш на премиера, за да извадят децата ти от смазана кола...

 41. 41 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#36] от "Лео":

  тоест са поискали разрешение от ФБ? дори да приемем казаното от теб за вярно (а то не е)

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 42. 42 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Тези двете след време как ще ги е срам от тази снимка...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 43. 43 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  А да не би момите да наддават за имот в испанско?

 44. 44 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Те хакнаха цяла държава, ти разрешение да били искали от две тийнейджърки..
  —цитат от коментар 27 на tolkoli


  След 10 години гербуване това вече не е държава, а "държава" и именно заради гербавите некадърни калинки я "хакват" всякакви келеши.

 45. 45 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 896 Неутрално

  На г-н Борисов никой не може да му отнеме народната любов. Поне докато е на власт.

 46. 46 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Подлостта на Паунова-Шикерова е прекалено драстична като за журналистки. Тоя занаят е за по-изтънчени индивиди...

 47. 47 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 856 Неутрално

  След като изпратихме до Министерския съвет скрийншот от публикацията на Габриела Лазарова, Борисов уточни, че снимката е направена в резиденция "Бояна", където "момичетата са отишли да изкажат благодарност" за негова намеса, след като дъщерите на Лазаров "са били с опасност за живота след много тежка катастрофа през 2017 година".

  * * *

  Защо лъжат, че снимката е от Бояна, като е от къщата му в Банкя?! За такива официализирани лъжи обикновено се подават оставки!

 48. 48 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Премиерът има връзка с всички "трупове" в тая държава в буквалния и преносния смисъл, защото той е продукт на една и съща мафия, умело създадена още преди 09.09. 44-та от гениалния шеф на тогавашните тайни служби Гешев. Неговите създания яхнаха вълната на промяната и станаха лидери на БКП и най-вече ДС, а след 89-та скочиха ловко на другия гребен на новата вълна, направиха се на демократи и се събудиха изведнъж като капиталисти в пазарни условия. За да си гарантират светло и безоблачно бъдеще, решиха, че прокурорска демоКРАТура е правилната посока и така се появи новият Гешев, само че новите реалности изискват други характеристики, тези на твърдотелната бухалка.

 49. 49 Профил на mapuhcku
  mapuhcku
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Колко тъп трябва да си, за да публикуваш пост във Фейсбук с Тиквун, благодарение на който си се облажил с милиони?!?

 50. 50 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Колко тъп трябва да си, за да публикуваш пост във Фейсбук с Тиквун, благодарение на който си се облажил с милиони?!?
  —цитат от коментар 49 на mapuhcku


  Е, айде сега, а да целуваш ръка?

 51. 51 Профил на Владислав Димитров
  Владислав Димитров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много ЕМОЦИЙ ми дойдоха с тая новина.

 52. 52 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 900 Неутрално

  И 'кво следва от това ?
  Нищо !
  И още от същото !
  Защото : "Сотир не е като Кьовеши. Сотир разбира колко важна е СТАБИЛНОСТТТА ! "
  както каза някога Мъдреца от Банкя

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  До коментар [#41] от "дерибеев":

  Съвсем вярно е. И за публично публикувани снимки не е нужно разрешение.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  Разбира се, че Борисов е избил маса автентични и ги е скрил, за да има полицията какво да търси!
  Когато си малоумен е за няколко живота!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#6] от "plebs":

  Трябваше със ситни букви най отдоло да напишете "Платено съобщение".

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  До коментар [#47] от "diegos":

  "... За такива официализирани лъжи обикновено се подават оставки! ...".

  Тц! Обикновено, не се подават. ;)

  Бивш tww09306483.
 57. 57 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#56] от "Petleshev":

  Специално Б.Б. е свикнал да лъже и никой да не му търси сметка. Сега ще каже, че се е объркал и готово. И герберите овчедушно ще го приемат.

 58. 58 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Наглостта на Бай Х е безгранична....

 59. 59 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  Наглостта на Бай Х е безгранична....
  —цитат от коментар 58 на antikvarno


  Вашето автентично малоумие е безграйно на квадрат.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 60. 60 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3230 Весело

  До коментар [#53] от "Darth Plagueis":

  ми значи са ме подвели

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 61. 61 Профил на Labradar
  Labradar
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Всеки първокласник лъже по-умело .... Голям срам..по джапанки, в резиденция Бояна .... Кой повярва?!?! :-)
  Да махнат 112 и само на него да му звънят хората......щом като веднага организира всички пожарни и линейки...

 62. 62 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#53] от "Darth Plagueis":

  https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/08/08/3293324_snimkite_v_internet_ne_moje_da_se_prepublikuvat_bez/ #comment-34

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 63. 63 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Това, което е построил, вие не можете само да го опазите.

 64. 64 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 248 Неутрално

  До коментар [#42] от "Свинчуга":

  Те вече съжаляват, за тъпотата си

 65. 65 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3648 Неутрално

  До коментар [#23] от "abdulhazred":

  То има и два държавни екарисажа, с много по-голям капацтет, но там почти няма далавера. А тук - 40млн лева и от тях, поне 30млн са за гушкащия момичетата от снимката. 8млн за двете фирми и 2млн за текущи разходи през годината.

 66. 66 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3648 Весело

  До коментар [#30] от "Свинчуга":

  Може и с лозарската пръскачка и силен инсектицид. Ако още шават след третирането, силен удар с три килограмов чук по главата. Гарантиран ефект. 😂

 67. 67 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  След като изпратихме до Министерския съвет скрийншот от публикацията на Габриела Лазарова, Борисов уточни, че снимката е направена в резиденция "Бояна", където "момичетата са отишли да изкажат благодарност" за негова намеса, след като дъщерите на Лазаров "са били с опасност за живота след много тежка катастрофа през 2017 година".

  * * *

  Защо лъжат, че снимката е от Бояна, като е от къщата му в Банкя?! За такива официализирани лъжи обикновено се подават оставки!
  —цитат от коментар 47 на diegos


  Борисов и ПрасЦентърът МУ са институционализираната Лъжа. ...и престъпление

  Vernam Cipher
 68. 68 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Отново не съм изненадан.

  Групировките от самото начало прибират % от погребалния бизнес, гарантирана, постоянна, сигурна печалба.
  Те убиват, те погребват. И прибират % от всяка стъпка.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 69. 69 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3719 Неутрално

  Този вирус, като го закопаят с прасетата, да не вземе да оцелее?

  Любовта ще спаси света!!!
 70. 70 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 394 Весело

  До коментар [#53] от "Darth Plagueis":https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/08/08/3293324_snimkite_v_internet_ne_moje_da_se_prepublikuvat_bez/ #comment-34
  —цитат от коментар 62 на дерибеев


  Не ви хареса статията от Дневник ли та нагазихте колегата като колорадски бръмбарчета?? Хахахахх
  Много ниска топка бе колеги "минусчии"!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 71. 71 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#4] от "дерибеев":

  Няма снимка , каква снимка?

  www.soundcloud.com/x2805
 72. 72 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1635 Весело

  Баш му е през прозора на Баце - в качеството си на премиер познава всички!
  Нали имаше телефона на Трактора, но го познавал покрай каратето?
  Излезе на СРСта но се оказа инвазия в личното му пространство.
  Ако искат да го пипнат ще трябва да се потрудят повече и съответно, да рискуват нещо ценно - животецът... Ама пусто хем им е мил, хем искат да се зоват разследващи журналисти!
  :-)

  I Want To Believe
 73. 73 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#63] от "krummm":

  Принципно и на неговия кумир фалираното не могат да го боядиШат...

  www.soundcloud.com/x2805
 74. 74 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 394 Весело

  "Интернет потребителите трябва да поискат разрешение от автора на дадена снимка, преди да я публикуват, дори и снимката вече да е свободно достъпна другаде онлайн, реши Съдът на Европейския съюз.

  "Публикуването в уебсайт на снимка, която е било свободно достъпна на друг уебсайт с разрешението на автора, изисква ново разрешение от този автор", се посочва в изявление на съда"

  https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/08/08/3293324_snimkite_v_internet_ne_moje_da_se_prepublikuvat_bez/

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 75. 75 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  До коментар [#74] от "tolkoli":

  М-да-а-а-а...! Освен това тия, които са видели снимката, трябва да я забравят. :)))

  Бивш tww09306483.
 76. 76 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#74] от "tolkoli":

  Снимките във фейсбук са собственост на фейсбук, не на снимащия. Това нали стана ясно вече?
  Иначе какво пречи журналистите да са поискали разрешение от фейсбук за снимка от публичен профил...
  Но това ли е важното всъщност. Борисов очевидно познава родителите и децата. Госпожицата сама е качила снимката и е отправила поздрави публично до Б.Б. като му говори на "ти", а Б.Б. нагло заявява, че тези хора не ги познава, после като му показват снимката вади нова лъжа (че е снимана в Бояна) и така до безкрай. Иначе нека се занимаваме с авторски права, а не с едни 40 мил. годишно, за които никой не иска да даде информация за какви точно дейности се превеждат на съответната компания. Типично по герберски.

 77. 77 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1135 Весело

  До коментар [#62] от "дерибеев":

  Само че като са си правили акаунтите във фейсбук са се съгласили с:

  "вие ни предоставяте неизключителен, прехвърлим, подлицензируем, безвъзмезден, неограничен териториално лиценз да използваме всякакво ИС съдържание, което публикувате във или във връзка с Facebook (ИС лиценз).

  Този ИС лиценз се прекратява, когато изтриете вашето ИС съдържание или акаунта си, освен ако съдържанието ви е споделено с други лица и те не са го изтрили."

  Което означава, че фейсбук може да предоставя техните снимки на трети лица без да се иска разрешение от автора на снимките!

  Колкото и да търсите под вола теле и няма да го намерите. И не знам защо се занимавате да защитавате краля слънце, като той явно се занимава лично със висичко в тази държава, даже от къде изгрява слънцето!

 78. 78 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Според "Свободна Европа",нямало било информация в сводките на МВР за инцидента??????????????????????????
  Значи толкова са проверявали от Свободна или несвободна Европа.
  Няма как да няма такава сводка за инцидент,при положение че има загинал човек.
  Май доста послъгват от "Свободната Европа"!

  sdg
 79. 79 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1135 Весело

  [quote#70:"tolkoli"][/quote]

  Не просто сте кухи лейки и не четете с какво се съгласявате когато се регистрирате някъде, а после парадирате с правата си от които доброволно сте се отказали!

 80. 80 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И така, живеем във време, в което разни хора, при това минаващи за образновани, ни убеждават агресивно и арогантно, придружено с лични нападки и злост, че ей тоя селяк анцуглия от снимкат е доброто, а възпитни и изискани хора като Христо и Радан са лошото. Чудя се, кога изпаднахме така като общество.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 81. 81 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 394 Весело

  И така, живеем във време, в което разни хора, при това минаващи за образновани, ни убеждават агресивно и арогантно, придружено с лични нападки и злост, че ей тоя селяк анцуглия от снимкат е доброто, а възпитни и изискани хора като Христо и Радан са лошото. Чудя се, кога изпаднахме така като общество.
  —цитат от коментар 80 на КретенКилър


  Малко дългичък, ама си го бива тоя виц. Ходи ти. И ти ли си така дългичък?

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 82. 82 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ПО минусите на предния ми пост,ми е ясно колко неграмотни са аФтентичните,щом не знаят че,след всяко ПТП със загинал на пътя,се води следствие,ходят експерти,патолози,следователи.
  КАк ли според някой в "Свободна Европа"или аФтентичните ни медии,може да не се обяви такова произшествие в системата на МВР?!
  НО явно тука нали са от компетентни нагоре,ще изчакат някой "баш" юрист да ги светне. :)))))

  sdg
 83. 83 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Повелителя на емоциЙте.

  Какво падение, какво падение този примат за България. Верно НЯМА такава държава. По-прост от Тодор Првешки нямаше и след като свободата ни бе подарена, ние съвсем свободно избрахме абсолютно същия дебил за най-главен човек в държавата.

  Кой каквото и да ми разправя, че не можело как народа да е прост и т.н. Ами не - прост е и Борисов е най-яркото доказателство за това. Прост и престъпен народ.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 84. 84 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#77] от "Гадьо":

  и защо не го цитира цялото? не означава нищо от това , което се опитваш да внушиш. означава, че даваш право на ФБ да използва , а не на Дневник примерно.
  и наистина ли смяташ, че "краля слънце" има нужда от защита при толкова нескопосан опит?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 85. 85 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#74] от "tolkoli":

  Да благодариш на премиера. Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30115995.html

  Ето го хубавеца вей, ето го в целата си тлъстост
  https://gdb.rferl.org/5121C36D-EEFF-4DF5-BC3F-37B074A63A00_w1023_r1_st.jpg

  Vernam Cipher
 86. 86 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  До коментар [#82] от "Svetlio":

  Знаем. И останалите живи след ПТП-то, ходят в резиденция Бояна, да си правят снимка с премиера по къси гащи. И са толкова усмихнати и щастливи, все едно не е имало ПТП... ;)

  Бивш tww09306483.
 87. 87 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 394 Весело

  Според "Свободна Европа",нямало било информация в сводките на МВР за инцидента??????????????????????????Значи толкова са проверявали от Свободна или несвободна Европа.Няма как да няма такава сводка за инцидент,при положение че има загинал човек.Май доста послъгват от "Свободната Европа"!
  —цитат от коментар 78 на Svetlio


  Шшшт ве...не им наранявай мимозените душички!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 88. 88 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#77] от "Гадьо":и защо не го цитира цялото? не означава нищо от това , което се опитваш да внушиш. означава, че даваш право на ФБ да използва , а не на Дневник примерно. и наистина ли смяташ, че "краля слънце" има нужда от защита при толкова нескопосан опит?
  —цитат от коментар 84 на дерибеев


  Не, означава, че разрешаваш на фейсбук да предоставя на трети лица всичко което си публикувал без да се налага да иска твоето разрешение! Това означава! Това че ти се иска да не е така си е твой проблем!

 89. 89 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално


  До коментар [#74] от "tolkoli":

  https://gdb.rferl.org/5121C36D-EEFF-4DF5-BC3F-37B074A63A00_w1023_r1_st.jpg
  —цитат от коментар 85 на Дедо Лойко


  at The Hilton Hotel, Malta

  Vernam Cipher
 90. 90 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  До коментар [#80] от "КретенКилър":

  Ами просто, селяците по анцуг са мнозинство. Огледай се около себе си. Следователно, те са добрите. Останалите са загубеняци, които нямат харизма. ;)
  Между другото, чудя се как немската дума Anzug, която означава костюм е придобила такова значение в нашия език...?! ;)

  Бивш tww09306483.
 91. 91 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#89] от "Дедо Лойко":

  С доходите на родителите им е естествено, че няма да са на къмпинг :-) или на Санторини за 60 лв. на вечер.
  Хубави хора са те (малко неграмотни, но млади са, ще се научат) :-)
  Пък тук копат прасета до реки и водоеми през това време и не им пука от нищо.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Според "Свободна Европа",нямало било информация в сводките на МВР за инцидента??????????????????????????Значи толкова са проверявали от Свободна или несвободна Европа.Няма как да няма такава сводка за инцидент,при положение че има загинал човек.Май доста послъгват от "Свободната Европа"!
  —цитат от коментар 78 на Svetlio


  Какво значи "няма как"? Не може по закон, по првилник, или просто твоята така влюбена в ГЕРБ слугинска персона не може да си представи, че тези честни и почтени, че и умни люде в МВР, ще проспуснат да го сложат в осведомителния бюлетин?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 94. 94 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Малко дългичък, ама си го бива тоя виц. Ходи ти. И ти ли си така дългичък?
  —цитат от коментар 81 на tolkoli


  Ти специално няма как да различиш простия човек от умния. За теб простото е нормално, което е нормална последица от липсата на общуване с умни хора. Нормално е да не можеш да направиш разликата.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 95. 95 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ти и оня дето бил "убиец на кретени" сте позор за народа си. Виж го, за да угоди на Прокопиев, как се е изплюл с/у народа си!
  —цитат от коментар 92 на tolkoli


  Ти дори не можеш да си представиш, че е възможно човек да не долюбва идола ти Борисов ей тъй, защото човек има морал, вкус и чувство за справедливост, нали? Всичко за теб се мотивира от келепир, нали, и си мислиш, че всички хора са така, нали?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 96. 96 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#88] от "Гадьо":

  именно ФБ разрешава... искаш да кажеш , че Дневник са получили разрешение/платили на ФБ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 97. 97 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  ГешеффТ немое ли да опраска тея тъпаци от свободна европа бе?!?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 98. 98 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Разстроено

  До коментар [#74] от "tolkoli":

  остай са ма и зурличките им видехме на теа две гнъсни свинки

  https://github.com/msmsajjadi/EnhanceNet-Code

  то и с просто мижене стаа де

  и тва е интересно

  https://news.developer.nvidia.com/ai-can-now-reconstruct-blurry-images/

  Vernam Cipher
 99. 99 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 550 Неутрално

  ПО минусите на предния ми пост,ми е ясно колко неграмотни са аФтентичните,щом не знаят че,след всяко ПТП със загинал на пътя,се води следствие,ходят експерти,патолози,следователи.
  —цитат от коментар 82 на Svetlio  Минусите са защото си кух като градинска лейка.

  В сводките няма информация да се е налагала намесата на премиера.

  Орландовци е на 5 мин от центъра на София, баси държавата ако няма коя служба да извади пострадалите без да трябва да се обажда премиера.

  Също така от снимките в Днес.бг се вижда че и двете врати на колата от дясно са цели, отворени и без следи от каквото и да е било рязане.

 100. 100 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#96] от "дерибеев":

  Това вече не го знам. Питай Дневник какви са им взаимоотношенията с фейсбук!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK