Демонтираните микрофони са неуважение и заплаха към журналистите

микрофони преса ЖУРНАЛИСТИ

© Асен Тонев

микрофони преса ЖУРНАЛИСТИСкандалът с демонтираните микрофони на съвместния брифинг на премиера Бойко Борисов и новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се разраства.


Говорителят на новоизбрания председател на комисията Йенс Флосдорф съобщи, че никога не са изисквали или молили микрофоните да бъдат премахнати. От комисията увериха, че Фон дер Лайен не би допуснала журналистите да бъдат лишени от оборудване. ЕК обаче е поставила условието да няма никакви въпроси заради ограниченото време и липсата на конкретни решения, които да се коментират.


Това уточнение обаче идва, след като в петък Правителствената пресслужба съобщи, че форматът на изявленията е съгласуван между екипите на премиера и председателя на ЕК, като българската страна се е съобразила изцяло с предложението на своите гости – преди началото на срещата в Министерския съвет да бъдат направени изявления без въпроси от медиите.
Пресцентърът на кабинета представи престараването си като трайна практика заради проблеми в озвучителната си система:


"При провеждането на брифинги и пресконференции микрофоните в Гранитната зала за представителите на медиите са налични, пише в разпространеното в петък уточнение на правителството. Когато обаче се предвиждат само изявления и официалните лица настояват изрично да няма въпроси, микрофоните се демонтират, защото не могат да бъдат изключени заради смущения в останалата част на озвучителната система".


За коментар на ситуацията, до която доведе тази странна практика на българското правителство, "Дневник" потърси медийни експерти .


Доц. Георги Лозанов, медиен експерт:


Не може едновременно да даваш и да не даваш пресконференция, или както казал царят в приказката: "Да дойде ни гола, ни облечена". От уточнението на говорителя на Европейската комисия разбираме, че желанието на новоизбрания й председател - г-жа Урсула фон дер Лайен, наистина е било след изявлението й да няма въпроси. В такъв случай обаче тя е трябвало да го направи без присъствието на журналисти. Защото сега демонтираните микрофони създадоха визуална метафора на прекъснат диалог между властта и журналистиката, тиражирана в стотици кадри. И то не само в България, но и в Европа.


Очакването тук е точно обратното – че от Европа ще дойдат послания, които да принудят властта в България да влезе в по-активен диалог с журналистиката, което значи и с обществото, тъй като работата на журналистите е да бъдат негови очи и глас.


Това, което се случи обаче, е точно обратното на очакванията, които имаме към високите фигури в институциите на Европейския съюз - те да помогнат на свободата на словото в България, а не сами да стават инициатори на ограничаването й.


Освен това, работата на всяка власт е да бъде отговорна. А това означава, че трябва да отговаря на въпросите на обществото. Това е част от заниманието, от поминъка на властта. От председателя на Европейската комисия се очакваше нейните послания да обяснят как тя вижда България, какво е място на страната ни и как се управлява тя като член на Европейския съюз.


На тези въпроси Урсула фон дер Лайен трябваше да отговори не на управляващите, а на управляваните. Но резултатът, след брифинга й с българския министър-председател миналия петък, остави усещането за някаква тайна, която не трябва да стигне до българското общество. Това е усещане за много неочаквано отклонение от убеждението ни, че в Европа демокрацията е повече, отколкото тук.


Важният пласт в политиката е защитата на ценности, проявата на ценностна идентичност. Точно по тази причина не трябваше да бъде произвеждана метафората с демонтираните микрофони. Тя няма как да изглежда приемливо.


Доц. Орлин Спасов, експерт по медии и журналистика:


Преди всичко случаят не трябва и не може да бъде омаловажаван. Става дума не просто за случаен гаф, дал израз на драстично неуважение към професията на присъствалите журналисти. Станалото има и по-широк, символен смисъл. Демонтираните микрофони илюстрират начина, по който властта си представя идеалния журналист. Той е онзи, на когото тя включва микрофона, когато пожелае, и който казва това, което тя очаква да чуе. В лишаването на журналистите от микрофони се съдържа заплаха. Ако днес е толкова лесно да бъде демонтиран микрофонът, също толкова безпроблемно утре демонтиран може да се окаже самият журналист.


Иван Радев, член на Управителния съвет на АЕЖ - България:


Още в петък Асоциацията на европейските журналисти изпрати въпроси до прсслужбата на ЕК, тъй като е важно тя да вземе отношение по случая с демонтираните микрофони и да каже дали то е било съгласувано по някакъв начин и какво е отношението им към това действие. До момента нямаме отговор.


Според нас като организация, защитаваща свободата на словото, ЕК е длъжна да отговори в такава ситуация, тъй като тя повдига много въпроси. Още повече, че това се случва непосредствено преди началото на мандата на новия председател на комисията.


Интересно е обяснението на премиера Борисов, че не е искал да постави гостенката си в неудобно положение, но всъщност с тази мярка той направи точно обратното. Т.е. действайки в духа на една дълга традиция на сервилност на нашите управляващи към европейски авторитети, в духа на българската крилата фраза: "Да не се изложим пред чужденците", Борисов направи точно това. А на всичко отгоре постави Урсула фон дер Лайен в позиция, от която тя вече няма как да не отговори дали подкрепя демонтирането на микрофоните, или смята, че журналистите трябва да могат да задават въпроси?


Създаденият казус далеч надхвърля пределите на българската политическа действителност и поставя новата ЕК в ситуация, в която тя трябва да даде ясна заявка как от тук ще бъде гарант за свободата на словото, както сме свикнали да я възприемаме в България до този момент. Дали ЕС ще продължи да бъде възприеман като място, където свободата на словото е поставена високо като една от основните ценности на демокрацията. Точно по тази причина е изключително важно да видим каква ще бъде реакцията на г-жа Урсула фон дер Лайен.


Стояна Георгиева, главен редактор на mediapool.bg и шеф на Правителствената информационна служба от 1997 до 2001 г. :


Няма две мнения – демонтирането на микрофоните, за да бъде предотвратена физически възможността журналистите да зададат някакви въпроси по време на брифинга на Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен, беше абсурдна мярка. По мое мнение няма причина и няма оправдание за подобно действие, доколкото новоизбраният, председател на Европейската комисия е професионален и опитен политик. В Германия, където тя беше министър на отбраната, или в която и да е друга европейска столица, нещо подобно би било невъзможно да се случи. В противен случай с политическата кариера на г-жа фон дер Лайен щеше да бъде приключено много бързо.


Моята хипотеза е, че този ход по-скоро е целял да предотврати въпроси, които да бъдат неудобни за Борисов и да помрачат добре аранжирания пиар ефект от взаимни комплименти и дипломатически любезности, които видяхме, че двамата си размениха.


Обяснението, че от любезност към високия гост е отнета възможността на журналистите да задават въпроси, е подценяване на публиката. Урсула фон дер Лайен едва ли не щяла да бъде поставена в неудобно положение, ако я питат за бъдещия ресор на Мария Габриел. Ясно е, че ресорите в ЕК все още не са разпределени и това можеше спокойно да се каже.


От друга страна обаче посещението на г-жа фон дер Лайен в София е невероятен шанс за българските медии да зададат въпросите си към нея, свързани с работата на ЕК.


Ето защо съм изненадана, че ефектът от случилото се не е по-сериозен, че не намери по-сериозно отразяване във всички медии, че няма по-сериозна журналистическа солидарност и желание да се коментира, за да се предотвратят други подобни случаи.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Журналистите са достатъчно гласовити, правят от мухата слон.

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 2. 2 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Доцент Гого няма ли да стане вече професор. Ще му се смеят от Миндя.

 3. 3 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1159 Весело

  Въпрос с повишена трудност: Колко статии за микрофони, ще успеят да "отработят" "дневникарите" днес?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 4. 4 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 486 Неутрално

  навсякъде в света има случаи когато по една или друга причина се решава да не се дава възможност на журналистите да задват въпроси. Това не е направило тези страни по-малко демократични.
  А пък нашите журналисти така са се били подговили да зададат въпроси на УфдЛ, а те им взели микрофоните! айде да се усещаме малко, познаваме се!

 5. 5 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1793 Весело

  Така и се пада на милата Урсула като се отклонява от също така милата гьобелсова традиция.
  Повтаряй ма, Урсуло, нищо, че ще бъде лъжа!

 6. 6 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#4] от "bkstoja":

  Ми за какво са им били журналисти?!
  Нали си имат фейсбуци?

 7. 7 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  На оня с Джипа не му Пука. Щото пак ще му изберете Фандъка. В по-лошия случай некой друг. Като излеете пред министерския съвет със среден пръст под формата на микрофон, тогава пишете. Щото Боко много обича писаниците, мълчи им като пукал до следващата издънка.
  Но по-голямата издънка е на Фон дер Уайното. Да му научи миналото на гостя и тогава да мисли друг път дали въобще да стъпи в БГ.
  30 год. западните фон дер Уайната легитимират престъпните режими в БГ.

 8. 8 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  Имали друга българска поговорка: Вместо да изпише вежди, извади око...
  Та и борисов така. Нали си е прост, не само се изложи, а и компрометира гостенката си (която му е и "началник"), в опитите си да се оправдава, както винаги.

 9. 9 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  А зашо тея журналисти не са станали и напуснали събитието?
  Тогава постъпката им щеше да тежи.
  А сега лайте с подвити куйручки палета.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  Изключването/демонтирането на микрофони в зала за ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ (по дефиниция предполагащи ДИАЛОГ) е признак на СТРАХ от истината и свободното слово.

  Бойковаците вече гузно излъгаха, че устите на журналистите били затворени по искане на гостенката - дебелашка лъжа, начаса опровергана от ЕК.

  Когато държавата обяви война на медиите, тази война обикновено взима жертви - или загиват журналисти, или падат правителства.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Щом от ЕК изрично са настояли да нема журналистически въпроси, то какво значение има за вас дали микрофоните ще се демонтират, изключват, изскубват или просто нема да се ползват? За най-малкото нещо и се почва веднага с квичене и истерия. То па вие гранто-олигарсите големи борци за медийна свобода се изкарахте, и децата ви се смеят на лицемерието ...

 12. 12 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  А зашо тея журналисти не са станали и напуснали събитието?Тогава постъпката им щеше да тежи.А сега лайте с подвити куйручки палета.
  —цитат от коментар 9 на dedoliben


  Как да напуснат като са служители на медийното НСО. А е достатъчно да обърнат гръб но и това ги е страх направят.

  SHADOWS of SOFIA
 13. 13 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  Джонсън демонтира най-стария парламент, те за журналистите се закахърили.

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#8] от "vhv":

  “Та и борисов така. Нали си е прост, не само се изложи, а и компрометира гостенката си...”

  Опитът му да се оправдае с Урсула фон дер Лайен беше особено грозен и в този смисъл - напълно в негов стил.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  За какво са им на журналистките микрофони като винаги могат да му пипнат мускула. В краен случай могат да му направят "боц" на огромния тумбак.

 16. 16 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  До коментар [#11] от "izt21595181":

  За какво, в такъв случай, са поканили журналисти?
  Да бяха поканили само екип, който да запише изявленията им или направо да предаваха като малоумници във фейсбук...
  Още веднъж - ИЗДЪНКАТА е на глупакът от БанкИ и ибрикчиите му.

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  КОЙ ли реши, че това е правилната кампания за архитекта? Петимата от РМС са си надъхани и без подобни анализи.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 2189 Весело

  До коментар [#17] от "дерибеев":

  Май обърка статиите?...

 19. 19 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":

  През цялата си политическа кариера Баце се е оправдавал с други заради собствената си некадърност и гафове. Ама стадото блее ли блее пред пастира си и толкоз. На овчедушните им трябва чобанин...звучи просташко, но е жестока истина.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 20. 20 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Някоя калинка е чула, че не трябва да се задават въпроси и по стар навик се е престарала и е решила въпроса из корен, преносно и буквално.

 21. 21 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#14] от "Norman Granz":През цялата си политическа кариера Баце се е оправдавал с други заради собствената си некадърност и гафове. Ама стадото блее ли блее пред пастира си и толкоз. На овчедушните им трябва чобанин...звучи просташко, но е жестока истина.
  —цитат от коментар 19 на tsyrvulan


  Тихо, че иначе "идват комунистите"

  И тъпирите вярват ли вярват, вече СУМА години !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 22. 22 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 232 Неутрално

  За какво, в такъв случай, са поканили журналисти?
  —цитат от коментар 16 на vhv


  А ти да не си мислиш, че журналистите ходят по такива пресконференции единствено за да задават въпроси? Ходят за да запишат изявлението на участващите, повечето дори не задават и въпроси.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#18] от "vhv":

  "Май обърка статиите?..."

  Още като млад комсомолски кариерист Дерибейката е научил, че властта се брани с всички средства, колкото и завършен идиот да изглеждаш в очите на околните...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2875 Весело

  До коментар [#18] от "vhv":

  Коментара ще е валиден за под 3/4 от статиите тук до изборите. След тях "отново сме неразбрани" , нов Тафров/специалист със сигурност ще спечели избори и Гешев ми заплашва свободата на словото.Нищо ново

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2875 Весело

  До коментар [#18] от "vhv":

  Коментара ще е валиден за под 3/4 от статиите тук до изборите. След тях "отново сме неразбрани" , нов Тафров/специалист със сигурност ще спечели избори и Гешев ми заплашва свободата на словото.Нищо ново

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  Фон дер Лайен ще очаква тези въпроси при представянето на новата комисия. От въпроси на свободни журналисти не можеш да избягаш. А Борисов получи черна точка заради престараване и отново се освети в Европа прекалено...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Публикацията изразява и моето мнение, което така стилно не бих могъл да напиша във форума.

 29. 29 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 653 Весело

  Може би е било намек да отпуснат евросредства за микрофони и тогава на всяка поляна може да има брифинги за журналистите.

 30. 30 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3263 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Мърляво "обяснение", избягващо отговор..

  т. 1 е достатъчно основание за т.2.
  Повече не е нужно.
  Нормално, конферентна система има начини за ел. изключване на група микрофони (въобще, на група входни канали) без смущения за останалите.

  Смущения "в останалата част от озвучителната система", ако е имало,
  означава, че там е имало дефект "причина" за проблем изобщо.
  Но такава "причина" не изказана ясно, нито би могла да бъде разумно основание за (демонстративн) механичен демонтаж на микрофон или микрофони предназначени за въпроси от журналисти.

  А домакините на събитието са знаели за условията
  на високопоставения ЕС гост..

  Тоест, подвърждава се извода направен в публикацията,
  че домакините са се превишили над разумна необходимост и приличие,
  за да осъществят ефективно заплаха срещу журналисти.

  1. "Когато обаче се предвиждат само изявления и официалните лица настояват изрично да няма въпроси, микрофоните"

  5. "се демонтират,"

  4. "защото не могат"

  2. "да бъдат изключени"

  3. "заради смущения в останалата част на озвучителната система."

 31. 31 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#18] от "vhv":"Май обърка статиите?..."Още като млад комсомолски кариерист Дерибейката е научил, че властта се брани с всички средства, колкото и завършен идиот да изглеждаш в очите на околните...
  —цитат от коментар 23 на Norman Granz


  Забелязал съм, че единственото нещо, което правите що годе кадърно - жълтопаветните умнокрасифци - е това да се самоописвате, заблуждавайки се, че описвате някой друг. Вие отдавна изглеждате като "завършени идиоти" и то в очите на 99,2% от българите - базирайки твърдението на емпирични данни от изборните урни, където радикал-комунистическата фракция на БКП - ДСБ - събираше максимум 0,8% от вота. Във вашият случай идиотизмът е вече съвсем рафиниран, защото браните не властта, а олигофрените, които искате да доведете на власт. Трябва да призная, че се изисква особена форма на идиотия, за да ръсиш нон-стоп тъпизми, противоречащи на общоизвестните и ясно видими факти. Пожелаваме успех на умнокрасифщината! Хахахаха

 32. 32 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Весело

  Срещу демонтирането на микрофоните пищят и лаят само поръчковите изпълнители, които за пред хората се именуват "журналисти" и техните кукловоди, чиито мокри поръчки те изпълняват.
  Колкото и да не ви се иска, това е преобладаващото мнение сред огромната част от българите (които "журналистите" ласкаво именуват "дебили"). Поведението на хората и реакцията в социалните мрежи го доказва.
  С други думи, демонтирането на микпрофоните не е в дневния ред на българина, още повече, че той ги приема като оръжие за нагнетяване на антибългарска атмосфера- заработвайки своите сребреници, за да се борят с правителството,, "журналистите" неистово изливат цистерни с помия върху България.

 33. 33 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  [quote#31:"Mike Crazy"][/quote]

  Не е ли малко нагло да свързваш ДСБ с БКП след като този на който си апологет още си отглежда партийния билет на същата БКП ?
  Наглостта ти дали е придобита или имаш талант?

  SHADOWS of SOFIA
 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2875 Весело

  До коментар [#23] от "Norman Granz":

  Така е гранТц, сигурно затова редакцията доскоро изтръгваше коментари с невинни въпросчета към теб/дифендър относно демократичното ви битие .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#31] от "Mike Crazy":

  "Вие отдавна изглеждате като "завършени идиоти" и то в очите на 99,2% от българите..."

  Вие "мнозинството" включвате ли БСП, ДПС, Атака и т.н.?

  Очевидно, след като изолирате само нас като враг.

  Благодаря за уточнението, винаги съм знаел и твърдял, че вие и БСП, ДПС, Атака и пр. сте едно и също. :)))

  Вашият девиз трябва да бъде: МОЖЕ ДА СМЕ ПРОСТИ, АМА ПОНЕ СМЕ МНОГО.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#33] от "К2":

  "Не е ли малко нагло да свързваш ДСБ с БКП след като този на който си апологет още си отглежда партийния билет на същата БКП ?"

  За гербавата секта противоречие няма.

  Предводителят им може да е доказан член на БКП, отказал да се раздели с партийната си членска книжка, може да е бимш охранител и дясна ръка на Румен Николов-Пашата, но това не му пречи да е "единствоно десният евроатлантик".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Всички аФтентични журналисти,медии и експертите им,са изкарани на барикадата.Рев сълзи сополи,как нямали свобода на словото.А като им четеш медиите,от сутрин до вечер скалъпяват "новини" и сензации срещу управляващите!

  sdg
 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#34] от "дерибеев":

  "... редакцията доскоро изтръгваше коментари с невинни въпросчета ..."

  Много пъти съм ти казвал по всички въпроси, свързани със заговорите срещу теб, с разни тайнствени среднощни имейли, "шефката" и "грантовете" ми, "щата" ми в "редакцията" и пр. да се обръщаш към психиатър.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  [quote#31:"Mike Crazy"]
  —цитат от коментар 33 на К2
  Не е ли малко нагло да свързваш ДСБ с БКП след като този на който си апологет още си отглежда партийния билет на същата БКП ? Наглостта ти дали е придобита или имаш талант?[/quote]

  Я обясни как точно се "отглежда" партиен билет? И пред кого си мислите, че минава тази евтина помийка, която изливате щедро от зори до мрак? БКП, на която е бил член Борисов, не съществува от 1990 година - вече 29 години. Закрита е и на нейно място се регистрира БСП, в която Борисов никога не е членувал. Ето, за неграмотните бивши комундели като теб, които дори да четете не сте се научили:

  Основана: 1919 г.
  Разформирована: 3 април 1990 г.
  Наследник на: БРСДП
  Наследена от: БСП
  Младежка организация: БКМС, РМС, ДКМС
  Идеология: Комунизъм, Марксизъм-ленинизъм

 40. 40 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#32] от "Дон Кихот":

  оръжие за нагнетяване на антибългарска атмосфера- заработвайки своите сребреници, за да се борят с правителството,, "журналистите" неистово изливат цистерни с помия върху България.
  —цитат от коментар 32 на Дон Кихот

  Ей го бе! Най-после. А го очаквах още в първите коментари.
  Боко се накакал / може би със съдействието на германската кака/ , и констатацията, че накаканото мирише е " нагнетяване на антибългарска атмосфера". Колко предвидимо. 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#39] от "Mike Crazy":

  "Закрита е и на нейно място се регистрира БСП, в която Борисов никога не е членувал. "

  Верно ли бе? А коя година напуска МВР, за да не се деполитизира? И на коя партия е бил член тогава - на британските консерватори?

  Тия лакърдии ги разправяй на запотените активистки по тим-билдингите ви в милиционерската "академия".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Вие "мнозинството" включвате ли БСП, ДПС, Атака и т.н.?Очевидно, след като изолирате само нас като враг
  —цитат от коментар 35 на Norman Granz


  "Очевидни" са само ФАКТИТЕ, другарьо! А те са надлежно описани и няма как да избягате от тях:

  2009:

  Текстът, който се оказа проблем - за прекратяването на висящите дела за престъпления по непредпазливост, които се наказват с до 5 г. затвор, извършени до 1 юли м.г., бе приет на второ четене в парламента с гласовете на БСП и ДПС. Коалиционният им партньор НДСВ гласува против. Гласове "за" дадоха и трима от ОДС - Венцислав Върбанов, Димитър Димитров и Марио Тагарински,

  петима от ДСБ - Васил Паница, Веселин Методиев, Евдокия Манева, Екатерина Михайлова и Иван Костов,


  двама от "Атака" - Ваню Хърков и Христо Попов, и шестима независими - Александър Праматарски, Анастасия Мозер, Антоанела Понева, Елеонора Николова, Мария Капон и Петър Берон.

  Това бе вторият опит на правителството на Сергей Станишев за закон за амнистията.

  http://old.segabg.com/article.php?sid=2009100200040000901

  2013:

  БСП, ДСБ, "Атака", ДПС и "Движение България на гражданите" - заедно срещу ГЕРБ

  http://parlamentarniizbori.blogspot.com/2013/04/pregled-na-pechata-dnes.html #axzz5yRJATNcM


  Вий некакъв факт като горните да можете да посочите? Говорим за ФАКТ, а не за пропагандна бозица с привкус на подопашни секрети, в каквито от години плувате, жълтопаветните умнокрасифци?

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#42] от "Mike Crazy":

  Ти исам сериозен когнитивен дисонанс, приятелю.

  Като махнем увлечението ти по "подопашни секрети" (да не си зоотехник като ортака ви Георги Гергов?), има две възможности:
  1. Или сме 0.8%,
  2. Или сме "всички срещу ГЕРБ".

  Започна ли да схващаш, или да ти го нарисувам в пай чарт?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  [quote#42:"Mike Crazy"][/quote]

  Значи ако някой ако не харесва пребоядисаните комунари от герб , трябва да са врагове.
  Леле колко ти е изкривена психиката. Нуждаеш се от мениджър за връзки с действителността.

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#44] от "К2":

  "Нуждаеш се от мениджър за връзки с действителността."

  Харесва ми този евфемизъм за "психиатър". :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Джонсън демонтира най-стария парламент, те за журналистите се закахърили.
  —цитат от коментар 13 на 442


  ДЖОНСЪН ОЩЕ НЕ УСПЯЛ ДА ДЕМОНТИРА ПАРЛАМЕНТА.. СЕГА СЕ.ЗАДЕЙСТВУВАТ СЕ МЕРКИТЕ СРЕЩУ ТОВА...
  А В БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ СЕ ЗАДЕЙСТВУВА СРЕЩУ КУРВЕНСКИТЕ НОМЕРА НА ТИКВАТА.
  ПОСЛАНИЕТО КЪМ МАТЕРИАЛА ОТ СТРАНА НА ВЛАСТТА Е ЯСНО:"НИЕ ЩЕ ВИ КРАДЕМ,ЩЕ ВИ ЛЪЖЕМ ,А ВИЕ ЩЕ МЪЛЧИТЕ ЗА ДА НЕ НИ РАЗВАЛЯТЕ КЕФА"
  УТРЕ СИГУРНО ТИКВАТА ЩЕ ДЕМОНТИРА И ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА,ЗАЩОТО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ОПИТА С ТЯХ ДА МУ СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО...

 47. 47 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#39] от "Mike Crazy":"Закрита е и на нейно място се регистрира БСП, в която Борисов никога не е членувал. "Верно ли бе? А коя година напуска МВР, за да не се деполитизира? И на коя партия е бил член тогава - на британските консерватори?Тия лакърдии ги разправяй на запотените активистки по тим-билдингите ви в милиционерската "академия".
  —цитат от коментар 41 на Norman Granz


  Само формените идиоти не помнят ситуацията от 1989 или се правят, че не помнят, защото така им е по-удобно.
  БКП е закрита, а в службите от държавния апарат - отбрана, вътрешна сигурност, пожарна, съд, и т.н. започва процес, наречен "деполитизация". Процесът се състои в това, че всеки кадрови военнослужещ, полицай, пожарникар и т.н. ПОДПИСВА ДЕКЛАРАЦИЯ, че няма да членува в политическа партия и няма да се занимава с политическа дейност. Отказът да подпишеш подобна декларация води до автоматично освобождаване от съответната длъжност и този механизъм беше използван от хиляди военнослужещи и служители в силовите ведомства да напуснат системата, без да плащат обезщетения и като си запазят привилегията да получат полагащите им се бонуси за прослужено време. Подчертавам, декларацията не визира КОНКРЕТНА политическа партия, за да се твърди, че Борисов е искал да остава в БКП. Може да е искал да стане член на СДС или ДПС или той да направи партия... Както казах, евтините слугинчета на олигархията и подопашното радикално БКП - ДСБ - сте толкова неграмотни и видиотени, че не си помните даже имената на "партията" си, нежели да ни обяснявате историята и своето невзрачно и отровно участие в нея! Но е добре да напомним, че Борисов е бил само редови член на БКП, от който нищо не е зависело - както и от вас, евтините плЮмки, нищо не зависи сега и ви натресоха варненското архитектче от Масква, а вий се надупихте в неизменното "осанна". Дорде вашиот "лидер" - ококореният ДС женераль Тънас - е бил върл защитник на комунистическата власт и е обвинявал невинни български граждани в смесените райони за деяния срещу "народната власт"! Хахахаха... Нещо по този въпрос да мъцнеш, дрът партийни секретарино?

 48. 48 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  "Това, което се случи обаче, е точно обратното на очакванията...."

  Че той Гого какво е очаквал? Този що не чете Оруел? Некои другари, които все представят нашия цар в лайна, а европейския целия в бяло и на бял кон, ще бъдат леко разочаровани. Е, лайната са навсякъде, уважаеми госпожи и господа, другарки и другари. И еднакво миришат.

 49. 49 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  До коментар [#44] от "К2":"Нуждаеш се от мениджър за връзки с действителността."Харесва ми този евфемизъм за "психиатър". :))))
  —цитат от коментар 45 на Norman Granz


  Обикновено се пазя от лични нападки , но този е злокачествен идиот.

  SHADOWS of SOFIA
 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#49] от "К2":

  "... този е злокачествен идиот."

  Като него са хиляди. Викат им гербаджии.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  До коментар [#49] от "К2":"... този е злокачествен идиот."Като него са хиляди. Викат им гербаджии.
  —цитат от коментар 50 на Norman Granz


  Не знам, имам много приятели от герб , които са прибрани хора но има и такива като тоя пакетират произволно хора и събития. Изглежда всичко си е до човек.

  SHADOWS of SOFIA
 53. 53 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1793 Любопитно

  До коментар [#52] от "К2":

  За първи път чувам, че някой познава гласуващ за герб индивид.
  Пред мен никой не се е похвалил.

 54. 54 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Крайно време е Борисов да започне да слуша журналистите от Дневник,ДВ,СЕ и форумните специалисти. А!Забравих Прокопиев,Хр.Иванов,Атанасов и Кънев.Само така България ще има шанс да процъфтява!
  Венсеремус, начи!!!

 55. 55 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  До коментар [#52] от "К2":За първи път чувам, че някой познава гласуващ за герб индивид.Пред мен никой не се е похвалил.
  —цитат от коментар 53 на ju.li


  Ами нормално е. Не приемам за врагове хора които мислят различно от мен. Но пък те не разбират защо не гласувам и защо 48% не го правят.

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#52] от "К2":

  "Не знам, имам много приятели от герб..."

  Аз нямам много приятели от ГЕРБ, но най-добрият ми приятел от казармата ги подкрепя. Той е лекар, потомствен интелектуалец, две години бяхме като братя и после дълги години си пишехме и се виждахме периодично.

  Та неговата позиция е: противни са ми, но кой ще дойде на тяхно място?! Те на такива разчитат, както и Единна Русия: гласувайте за Путин, за да не дойде Жириновски.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 57. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3287 Неутрално

  Няма какво да се заблуждаваме...! Тази случка с микрофоните е напълно нормална и е просто следствие на това, че истински журналисти у нас отдавна няма.
  Няколко дни сега, част от практикуващите тази древна професия ще се правят на обидени и след няколко дни, вече ще са забравили.
  Ако има истинска журналистическа гилдия, тя просто ще държи дистанция от Борисов и ще го убие с мълчание. Вместо това труженичките от Пик, Блиц и прочие стожери на истината и демокрацията вече се чудят, как да оближат още по-добре подметките на Борисов.

  Бивш tww09306483.
 58. 58 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#55] от "К2":

  Не мисля, че различните политически са ми врагове, но наистина не познавам някой, който да се е похвалил, че е гласувал за герб.
  Нещо като мръсна тайна може би.

 59. 59 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Няма какво да се заблуждаваме...! Тази случка с микрофоните е напълно нормална и е просто следствие на това, че истински журналисти у нас отдавна няма.Няколко дни сега, част от практикуващите тази древна професия ще се правят на обидени и след няколко дни, вече ще са забравили.Ако има истинска журналистическа гилдия, тя просто ще държи дистанция от Борисов и ще го убие с мълчание. Вместо това труженичките от Пик, Блиц и прочие стожери на истината и демокрацията вече се чудят, как да оближат още по-добре подметките на Борисов.
  —цитат от коментар 57 на Petleshev


  ВЕЕЕ,ЕДВА ЛИ ТИКВАТА ЩЕ БЯГА ОТ ГЪЗО- И ПОДМЕТКОЛИЗАЧИ...
  ЗАДАДОХА МУ ВЪПРОСЧЕ ЗА ПАЦО ТЕРАСАТА И ТОЙ ИЗПАДНА В ИСТЕРИЯ...

 60. 60 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#49] от "К2":"Като него са хиляди. Викат им гербаджии.
  —цитат от коментар 50 на Norman Granz


  има и такива като тоя пакетират произволно хора и събития
  —цитат от коментар 52 на К2


  Хахахаха... Само ги вижте, умнокрасифците - за какъй "интеуект" говорим, Боже мой! Комунистическият "умник", самообявил се за "аффтентично десен умнокрасивец", отговаря УЖ възмутено на свой "съмишленик" (в кавички, щото за да имаш "съмишленици", трябва да имаш и мисъл, а такава очевидно липсва), как язе съм бил "пакетирал" хората?! без да се усети, че отговаря на най-пакетното пакетиране, нек'ъф ужасен ужасон, дълбокомъдрено изцвъкано от съидейника му чичо Дрънч (по Алф).
  Другаре, вашето малоумие е пословично, показателно е и това, че не сте в състояние да го осъзнаете, което ви прави още по-смешни в очите на нормалните люде... Хахахахаха...

 61. 61 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Крайно време е Борисов да започне да слуша журналистите от Дневник,ДВ,СЕ и форумните специалисти. А!Забравих Прокопиев,Хр.Иванов,Атанасов и Кънев.Само така България ще има шанс да процъфтява! Венсеремус, начи!!!
  —цитат от коментар 54 на gobay


  НИКОЙ ТУК НЕ РАЗЧИТА БАШ БАЙКО ДА ГО ЧУЕ...
  БОЙКО СЛУШКА САМО ТЕЗИ ,КОИТО ГО ДЪРЖАТ ЗА КАРТОФКИТЕ...

 62. 62 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#52] от "К2":За първи път чувам, че някой познава гласуващ за герб индивид.Пред мен никой не се е похвалил.
  —цитат от коментар 53 на ju.li


  Това е идеално - показва, че вече и в гетата снабдяването с пърцуца е на ниво и не ви се налага да излизате от ма'алата, за да си купите гроздова. Още един плюс за Фандъкова, дори циганята вече сте напълно задоволени.

 63. 63 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Угаждане на шефовете е едно положително качество за кариерно израстване. След някоя година Борисов ще бъде специален представител на ЕК за Западните Балкани .

 64. 64 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3287 Неутрално

  До коментар [#51] от "Mike Crazy":

  Най-важния факт го знаем. Вожда ти е бил лична прислуга на правешкия каскет. За награда, Доган и Гоце го окичиха с генералски пагони. Айде, марш у лево...! :)))

  Бивш tww09306483.
 65. 65 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#55] от "К2":Не мисля, че различните политически са ми врагове, но наистина не познавам някой, който да се е похвалил, че е гласувал за герб. Нещо като мръсна тайна може би.
  —цитат от коментар 58 на ju.li


  Хайде да ти стана сефтето - и аз, и всички мои познати - интелигентни хора, сред тях и професори, но повечето сме в техгнологичния сектор и с добър жизнен стандарт - всички гласуваме за ГЕРБ и последното, което би ни хрумнало е да се срамуваме от това! Явно в гетата сте по-потайни...

 66. 66 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  [quote#62:"Mike Crazy"][/quote]

  Ти вероятно си от дванадесетия картофен пояс и не ти пука как хората са понесли ремонта на Графа.

  SHADOWS of SOFIA
 67. 67 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  [quote#62:"Mike Crazy"]
  —цитат от коментар 66 на К2
  Ти вероятно си от дванадесетия картофен пояс и не ти пука как хората са понесли ремонта на Графа.[/quote]

  Хахахаха... Вий сигурно сте пряк участник в изнасянето на труповете, да? То бива свинщина, бива, ама на фона на урагани и стихии, които помитат цели щати в САЩ и цели острови в Япония, да се тръшкаш, че трябвало да заобиколиш сто метра и да не си паркираш 60 годишния мерцедес на терасата звучат дебилно, както и може да се очаква от най-отявлените дебили от ДСБ! Да разбираме ли, че ако умнокрасифците вземете властта един ден (пази Боже), няма да пипвате нищо из града, както го правехте в мандатите на Софиенски и ще сте заети само с грабеж и разсипничество? А улиците и булевардите, построени и ремонтирани от ГЕРБ, ще бъдат оставени без ремонт, дорде почнат да пропадат коли и трамваи из канализацията отдоле? Що не сте го писали в праграмата на масковския "архитект", дека ви го натресоха като на стадо и вий заблеяхте псалмите в хор, както винаги? обади, умнокрасивецо?

 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  До коментар [#65] от "Mike Crazy":

  "...и аз, и всички мои познати - интелигентни хора, сред тях и професори..."

  Ако съдя по езика и възпитанието ти, всичките ти познати са от интелектуалния елит на Европа. :))))))

  За какво си говорите - за гравитационни вълни, за додекафонията на Шьонберг или за палатализацията на консонантите в индоевропейските езици?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Уважението се заслужава, госин Спасов, не е даденост.

  И се губи при навеждане на тоя или оня.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 70. 70 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2891 Неутрално

  [quote#67:"Mike Crazy"][/quote]

  Добре ли си бе човек? По-кротко ше се сдобиеш с некой инфаркт.
  Какъвто кажеш съм , само се успокой.

  SHADOWS of SOFIA
 71. 71 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Ако съдя по езика и възпитанието ти, всичките ти познати са от интелектуалния елит на Европа. :))))))
  —цитат от коментар 68 на Norman Granz


  Ъпсурттт! Истинската ЕнтелЕгенция използва само изрази от типа "Г*з, ти си наш'то знаме" и "Бай хой", "Боко тиквата", "мутрата", и други "академични" словоизлияния, тъй характерни за умнокрасифската кочиня... Хахахаха

 72. 72 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Абе, хора, не си ли познавате върхушката? Няма нещо, до което да се е допряла и което да не е осрала. Най-грозното е, че нашият тип директно се оправда с гостенката, както прави с всички, когато собствената му глупост го вкара в поредна конфузна ситуация. Да беше само конфуз, да го подминеш, ами то си е директно омаскаряване на Урсула фон дер Лайен. Етиката и моралът са чужди на нашия тиквен бабаит. Боклук ни е той! Пържоли за кучетата! Бързо забравя българинът.

 73. 73 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#61] от "aramissss":

  А не можеш ли да не крещиш?
  Иначе явно не схващаш как се майтапя с така наречените здрави сили в лицето на умно красивите.

 74. 74 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1793 Весело

  ох, аз пък да пропусна, че се набърквам в някакви любовни многоъгълници.
  Моля те, прости ми изтерзана душо. Разбира се, любовта ти е с предимство :)
  До коментар [#65] от "Mike Crazy":

 75. 75 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Каква ирония на съдбата, чак да не повярва човек. Да дойде време Спас да пише за свободата на словото, сякаш никога не е било време, когато като пресаташе и солташак на небезизвестния Добрин Митев колел и бесел из Варна, заплашвал и уволнявал журналисти... Дори една ранна утрин обикалял будките и събирал вестниците, публикували историята с фалшивата диплома на Митев.
  Той демонтира свободата на словото докато Добрин беше областен управител, пък сега демонтираните микрофони са му проблем.

 76. 76 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 887 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  Не се деполитизира, защото така уволняваха с 20 заплати. И много хора постъпиха така заради именно тези 20 заплати, а не заради обич към БКП както се опитвате да излъжете!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 77. 77 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Каква ирония на съдбата, чак да не повярва човек. Да дойде време Спас да пише за свободата на словото, сякаш никога не е било време, когато като пресаташе и солташак на небезизвестния Добрин Митев колел и бесел из Варна, заплашвал и уволнявал журналисти... Дори една ранна утрин обикалял будките и събирал вестниците, публикували историята с фалшивата диплома на Митев. Той демонтира свободата на словото докато Добрин беше областен управител, пък сега демонтираните микрофони са му проблем.
  —цитат от коментар 75 на TheRedOne


  Ма вий сте много интерсен човек! Не знаете ли, че умнокрасифците се раждат кат' младенци ката день, сал да изгрее солнцето и ей ги на, пръкнали се нови-новенички и нищо от миналото си не поВнят. Не помнят, че те осраха здравеопазването и зинаха, че трябвало да се "реформира" реформата им. Не помнят, че пак те "реформираха" икономика, селско стопанство, съд, армия, образование и сега ката ден зяят, колко зле били и как пак те и единствено те трябва да ги "изреформират" наново, оти са най-мудрите комунисти, раждани от майката Земля? А ние им вЕрваме, де, зер, от "реформите" им два милиона са вече извън България, а друг милион се спомина в резултат от костовашко-позитанско-сарайските "реформи", та сме ги наритали да скимтят под опашката на коня и да обясняват фалцетно какви "реформатори" са. УбаФци, един вид!

 78. 78 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":Не се деполитизира, защото така уволняваха с 20 заплати. И много хора постъпиха така заради именно тези 20 заплати, а не заради обич към БКП както се опитвате да излъжете!
  —цитат от коментар 76 на ndb


  Не са 20 заплати. 20 са, ако си изкараш целия стаж и се пенсионираш като военен/полицай/пожарникар. За тези, които напуснаха по закона за деполитизацията, се изплаща по една брутна заплата за всяка прослужена година. Ако си служил 5 години - 5 заплати, ако си служил 15 - 15 заплати.

 79. 79 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  ох, аз пък да пропусна, че се набърквам в някакви любовни многоъгълници.Моля те, прости ми изтерзана душо. Разбира се, любовта ти е с предимство :)До коментар [#65] от "Mike Crazy":
  —цитат от коментар 74 на ju.li


  Задача с повишена трудност - разгадаване на алтернативни / псевдомисловни процеси при жълтопаветните подопашни умнокрасифци - моля някой да разгадае "любовният многоъгълник" в следния текст:

  "Хайде да ти стана сефтето - и аз, и всички мои познати - интелигентни хора, сред тях и професори, но повечето сме в техгнологичния сектор и с добър жизнен стандарт - всички гласуваме за ГЕРБ и последното, което би ни хрумнало е да се срамуваме от това! Явно в гетата сте по-потайни..."

 80. 80 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Както казах в предния си коментар.Всички сини комунисти са на барикадата.
  Споко бе другари и другарки,отдавна вече не сте фактор в политиката в България,благодарение на др.Костов.И все повече ще продължавате да изчезвате,благодарение на вождовете си,като Радан(той вече се покри дълбоко),Х.Иванов джуджето,Прокопиев и другите олигарси в дясно,с медии!

  sdg
 81. 81 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#3] от "todor._89":

  Стократно по-малко от коментарите на активисти като теб.

 82. 82 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Весело

  "ЕК обаче е поставила условието да няма никакви въпроси заради ограниченото време и липсата на конкретни решения, които да се коментират."

  Може ли някой от ошашавените умнокрасавци да ми обясни смислено, след като ЕК поставя такова условие, за какво биха послужили микрофоните, ако не бяха демонтирани.
  Аз ще отговоря вместо тях- единствено и само за ПРОВОКАЦИЯ, за да разбере цяла България и остатъчния свят, че на "журналистите" отнемат думата, щото някой се страхува от въпроси..
  И за пореден път да се опитат да очернят България пред света.
  Те, това беше предотвратено! Така смятам аз (и по случайност- 80 % дебили в България).

 83. 83 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Весело

  "Ако днес е толкова лесно да бъде демонтиран микрофонът, също толкова безпроблемно утре демонтиран може да се окаже самият журналист."

  Не само демонтиран- разглобен и разчленен. Нали тъй!
  Само че такъв ужас няма как да се случи в България- тука НЯМА журналисти. Тези, които са си присвоили такъв псевдоним, са дотолкова деградирали и обвързани с обръчи от най-различен вид и калибър и дотолкова са заблатени в собствените си превъплъщения, политически и далавераджийски пируети, , че думата "журналистика" действа на хората като червено на бик.
  Затова и воят на потъващите се чува само от самите потъващи- съчувствие няма да намерят!
  И понеже за всичко ще обвинят за пореден път проклетия "дебил", моята диагноза за тях е "безнадеждни!

 84. 84 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1159 Весело

  До коментар [#81] от "falkoneti":


  До коментар [#3] от "todor._89":Стократно по-малко от коментарите на активисти като теб.
  —цитат от коментар 81 на falkoneti


  Ма как мА разкри, че съм "активист"! Сигурно защото си и красив.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 85. 85 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#76] от "ndb":

  До коментар [#41] от "Norman Granz":Не се деполитизира, защото така уволняваха с 20 заплати. И много хора постъпиха така заради именно тези 20 заплати, а не заради обич към БКП както се опитвате да излъжете!
  —цитат от коментар 76 на ndb


  Добре, към факта че Боко се уволнил от МВР поради нежеление да си скъса партийния комунистически билет , добавям и и факта , че той е хитрец на дребно, без всякакъв морал и принципи, търсещ само изгодата за себе си , дори и навреждайки на другите , Бай Ганювец.
  Е, такъв човек е онбашия на държавата вече 10 лета. Познай от три пъти какво е дереджето на тази държава?


 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7689 Неутрално

  Съгласна съм с всичко, казано от медийните специалисти. Демокрацията ни се изроди в диктатура.

 87. 87 Профил на econo
  econo
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Никога не съм разбирал политическите ни лумпени защо сами си вкарват автоголове. Толкова ли е трудно да излезе някой от протокола и да каже преди срещата на присъстващите репортери какъв ще е форматът. "Гостът и премиерът ще направят изявление, но не се предвиждат въпроси. Благодарим ви за разбирането!" И с това се приключва драмата. А за всеки случай идва аудио техникът и натиска едно единствено копче на пулта и изключва интеркомната система. Останалото мирише на...

 88. 88 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  12.Септември пред съдебната палата

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 89. 89 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 887 Неутрално

  До коментар [#85] от "zaki":

  Положението в държавата, според Фитч и С&П, е с положителна перспектива. А това е ужасно, предвид че докарва умнокрасавците и комунягите до истерия! УжасТ просто!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 90. 90 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 887 Неутрално

  До коментар [#87] от "econo":

  Това им беше казано многократно. Но някои от тях, още не успяват да вденат или продължават да се правят на неразбрали, което пък автоматично ги квалифицира като долни поръчкови журналя.

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Никога не съм разбирал политическите ни лумпени защо сами си вкарват автоголове. Толкова ли е трудно да излезе някой от протокола и да каже преди срещата на присъстващите репортери какъв ще е форматът. "Гостът и премиерът ще направят изявление, но не се предвиждат въпроси. Благодарим ви за разбирането!" И с това се приключва драмата. А за всеки случай идва аудио техникът и натиска едно единствено копче на пулта и изключва интеркомната система. Останалото мирише на...
  —цитат от коментар 87 на econo


  Мирише на неграмотност от ваша страна. Каква е гаранцията, че някой "джорналис'" няма да си включи микрофона ей тъй, понеже не знае какво да прави с ръцете си или просто случайно, получи се микрофония и цялата зала писне, без да е възможно да се чуят изказванията? И каква е разликата между това да изключат микрофоните и това да ги демонтират? С какво второто е "заплаха" за крехката "жорнальорска" чюфствителност? Тъпизми на квадрат от крайно необразовани елементи...

 93. 93 Профил на byrd
  byrd
  Рейтинг: 279 Неутрално

  На фон Лайнен не й пречеше! Изобщо "началниците" гледат ведро на нашия мутрак- не ги дразни като Орбан, щото просто краде, ей така, без идеология!

 94. 94 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4234 Весело

  Журналистите сами се докараха до тук, в станалото няма нищо неочаквано когато обслужваш върхушката!

  klimentm
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK