"Г-н Борисов, да си ходим ли, или ще ни говорите нещо отвън?"

Медиите разполагат с изключително лесен и ефикасен начин да си отмъстят за отвинтените микрофони - трябва да спрат да пускат политиците за щяло и нещяло.

© Велко Ангелов

Медиите разполагат с изключително лесен и ефикасен начин да си отмъстят за отвинтените микрофони - трябва да спрат да пускат политиците за щяло и нещяло.Текстът е препечатан от "Дойче веле".


Мнозина се превъзбудиха от случката с отвинтените микрофони в залата за пресконференции на Министерския съвет - да не би някой да попита нещо бъдещата председателка на Европейската комисия (ЕК) и българския премиер. Да, случката е възмутителна. Защото гостенката може и да е помолила да няма журналистически въпроси, но със сигурност не ѝ е минало през ума, че "любезността" на домакините ѝ ще стигне до такава крайност. В света, в който живее тя, никой не би си позволил такова пренебрежително отношение към медиите (което означава и към тяхната аудитория). Иначе - лошо му се пише. В България обаче е друго.


Микрофоните и без това са ненужни
В същото време възбудата и възмущението около тази случка са малко попресилени и закъснели. По две основни причини. Първата е, че така или иначе (със или без микрофони и въпроси) от това събитие нямаше да научим нищо съществено. Гостенката щеше да повтаря любезности (доколкото още не е встъпила в длъжност и не разполага с отговорите), а домакинът щеше да каже пак онова, което говори всеки ден.


По принцип в България мнозина от водещите политици отдавна са се научили да говорят, без да казват нищо, да заобикалят въпросите, без да отговарят по същество, да ръсят измислици и безсмислици, да лъжат и мажат. Каквото и колкото и пъти да ги питаш. Този "стил" на общуване стана норма и дори минава за нещо като професионална обиграност. Което впрочем напоследък се превръща и в световна политическа мода.


Втората причина е, че в повечето случаи микрофоните и без това са ненужни. Повечето български медии и журналисти или въобще не питат, или задават желаните от събеседниците им въпроси. Защото ги мързи, защото не знаят, че трябва, защото не са наясно какво да питат и не разбират какво им отговарят. Но най-често защото така им е наредено и/или защото ги е страх.


В това отношение е много показателна една друга случка - ден-два след първата. В продължение на близо два часа пред записващите микрофони и камери премиерът обяснява на млади партийни активисти успехите на управлението си и как да дават отпор на опозицията. Когато свършва, отегчена от чакане журналистка от голяма медия го пита простодушно: "Да си ходим ли, или ще ни говорите нещо отвън?" (да не би да изпусне някоя от дежурните му речи и после да ѝ се карат). Този "журналистически" въпрос обяснява всичко. "Журналистиката" често не е нищо повече от стойка за микрофон, а "медиите" са като водосточна тръба - каквото пуснеш в единия край, това излиза в другия. Колкото и каквото и да им наговориш, те ще те "отразят".


Затова тук е възможно министър-председателят, без да му мигне окото, да заяви, че "пети и шести реактор на АЕЦ "Козлодуй" приключват своята дейност след 10 години". Или че бившият шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и бъдещ генерален консул във Валенсия "е с няколко образования, хиляди награди и милиарди задържани и конфискувани средства". В повечето от най-масовите медии тези и много други подобни "съобщения" минават напълно безкритично, без никой да ги провери, камо ли да ги опровергае. Така широката публика може и да не разбере, че я баламосват на едро. Защото всъщност двата блока в Козлодуй могат да работят до 2047 и 2049 година. Бъдещият консул пък има само едно образование и само една награда (от Областния съвет по наркотични вещества в Благоевград), а "задържаните и конфискувани средства" не са за милиарди, а за 80 милиона, при това най-вече в надценени и непродаваеми недвижими имоти.


Спрете да ги пускате


По принцип медиите разполагат с изключително лесен и ефикасен начин да си отмъстят за отвинтените микрофони, да защитят собствената си мисия и интересите на аудиторията си и да принудят политиците да се придържат повече към фактите. Трябва просто да спрат да ги пускат за щяло и нещяло.


Например: да не излъчват надълго и нашироко празните приказки, взаимните комплименти и дипломатическите любезности на премиера и неговата задгранична гостенка. И да се ограничат най-много с кратко съобщение за посещението и за липсата на каквато и да било съществена информация от него.


Да спрат да препредават напоително и безкритично дежурните речи на премиера по всички въпроси. И въобще да не обръщат внимание на излъчваните "на живо" във "Фейсбук" профила му обиколки, приказки, "пресконференции" без журналисти и други подобни новаторски форми на предизборния пиар. Нека да си ги гледат само последователите му във "Фейсбук".


Да проявят елементарна хигиена и да прекратят ефирния абонамент на всевъзможни мошеници, търчи-лъжи, карикатурни кандидати за слава и политици ментета. Манипулациите, глупостите и лъжите могат да бъдат пускани само за да бъдат веднага разобличени.


Всичко това би имало много силен оздравителен ефект за цялата публична среда. Ако медиите бяха на мястото си и действаха по този начин, много неща около нас щяха да са по-различни, мнозина псевдогерои изобщо нямаше да ги има, а властта щеше да се упражнява много по-отговорно в полза на обществото.


Утопия


За съжаление това не е нищо повече от утопия. Не само микрофоните, но и много от българските медии са отдавна "отвинтени" или направо изтръгнати от корен. И не просто препредават безкритично каквото им се говори, а съзнателно са се превърнали в част от механизмите на пропагандата и лъжата, които крепят явната и задкулисната власт.


Останалите вегетират върху сухата и камениста медийна почва. С тенденция също да бъдат "отвинтени" и стъпкани. Или да изчезнат от само себе си.

Назаем от ...

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на serpico
  serpico
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Никой ли не гледа тенис в тая редакция....

  Pure Chewing Satisfaction
 2. 2 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  нищо ново , при бай Тошо пак беше същото ,а и журналистика се влизаше не само по линия на кого какво ще дадеш ,а все пак партията подписваше разрешителните на верни хора ,а сега въпреки ,че всякоя девойка става журналист , пак си мълчат ,защото си знаят защо .

 3. 3 Профил на There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover
  There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Едно време слушахме скришом “Свободна Европа”........но тогава бяха други времена, друга идеология и нула демокрация........появяването на тази медия отново недвусмислено говори за това накъде водят държавата днешните управници.......

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 4. 4 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1195 Любопитно

  Дойчо Велев, какви журналисти в България бре? Платени жрици.

 5. 5 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 12040 Неутрално

  Удар в десятката!
  Но в България думата "медии" с много малки изключения е оксиморон...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 6. 6 Профил на zyb18561487
  zyb18561487
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  Е, за Костов направиха изключение. Там бяха като едни лъвове и лъвици. Ама рублите течаха като пълноводен поток, дето вика класикът. Къщи си построиха с Костов, децата си изгледаха, а в свинските медии още тече.

 7. 7 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3501 Весело

  Само Дойчо Велев е светъл лъч в непрогледния медиен мрак!

 8. 8 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1195 Любопитно

  Дойчо Велев, вашите материалчета след като напоително се публикуват тук, и ние с "нетърпение" ги чакаме, ти ли си седнал да менторстваш? Я ни кажи тук дружно да се посмеем: Ти при журналистите ли се нареждаш? А?

 9. 9 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4268 Неутрално

  По изключение съм съгласен със статията. Чудя се, кой и как е допуснал нещо кадърно написано във велето? А нашите журналя? Тях си ги знаем. Автоцензурата е по-страшна от официалната цензура. Отделно, медиите не смеят да се скарат с бойчето, защото шефовете им, са първи дружки с него. А и, не може да се клати стабилността нали?

 10. 10 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Няма свобода на словото там където "вождове","татовци" и тем подобни са над Закона.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. "Русия е наш враг и окупатор. Управляваната от нея пета колона вероятно днес може да бъде по-опасна и от открита агресия." Саломе Зурабишвили, президент на Грузия
 11. 11 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4638 Весело

  До коментар [#1] от "serpico":

  Обратното, от много гледане на тенис държавата е докарана до ролята на топка за тенис а Методиев на бухалка за тенис!

  klimentm
 12. 12 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 3099 Весело

  ......ааааа........!!!!!????!!!!!......БАЦКО.......!!!!!....ееее....даже много толерантен с вас
  ЖУРНАЛЯТА.......!!!!!......аз ако съм.......ШЕ СПРЪ ИЗОБЩО да РАЗГОВАРЯМ с ВАС......!!!!!......щото търсите само ЕФТИНА СЕНЗАЦИЯ и МУЗУФЕРЛЪЦИИИ...........!!!!!!.......изведени...../...ИЗВАДЕНИ..../ от КОНТЕКСТА на РАЗГОВОРА..........абе ЦАРЕ СТЕ на ФЕЙКА.......!!!!????!!!!.......ама ....ПАЗАР......ТОВА се ПРОДАВА......!!!!....ииии.....ВИСОКО се КОТИРА.......!!!!!........още от РИМСКО ВРЕМЕЕЕ........тълпата търси ...... ХЛЯБ......ииии.......ЗРЕЛИЩААА..........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 13. 13 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  Всички т.нар. достойнства на Борисов, които ни биват натрапвани от гербавите тролове, като примерно политическата му устойчивост и повратливост, се дължат именно на ей този медиен комфорт, който Бай Тошо 2.0 си е изградил къде със сила, къде с пари.

  Ако се намираше в страна с реална свобода на словото, а не от Путинов тип, като у нас, този човек щеше да е разсипван от неудобни въпроси постоянно, а както знаем, на живо той е много прост и щеше да се излага под път и над път.

  Спомнете си как свободните българи го разкатаха в Лондон, примерно.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 14. 14 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  " Да спрат да препредават напоително и безкритично дежурните речи на премиера по всички въпроси. И въобще да не обръщат внимание на излъчваните "на живо" във "Фейсбук" профила му обиколки, приказки, "пресконференции" без журналисти и други подобни новаторски форми на предизборния пиар. Нека да си ги гледат само последователите му във "Фейсбук".

  За всяка изява на Борисов в Дневник има поне 3 статии.

 15. 15 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4592 Любопитно

  До коментар [#12] от "kesh":

  .аз ако съм.......ШЕ СПРЪ ИЗОБЩО да РАЗГОВАРЯМ с ВАС......!!!!!...
  ========
  Изпреварил си ме .....
  Да млъкне и да ги остави без хляб.....
  Да видиш после ......как тичат подире му ,с микрофоните....

  Bukalemun
 16. 16 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 793 Весело

  Да перифразирам прочута реплика на любовница на Луи 14 - "Дори един велик Крал-Слънце може да има малък микрофон".
  Така че се случва дори на най-великите, няма страшно.

 17. 17 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 793 Весело

  В оригинала е "скиптър".

 18. 18 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3332 Неутрално

  А на БУДАлите , Дойчо Велев им пречи.
  Що не ви пречи медийното НСО , което е склонно да не вижда глупостите изговаряни от политици?

  SHADOWS of SOFIA
 19. 19 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 793 Весело

  А пред важните чужденци - съвсем никакъв микрофон.

 20. 20 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 3099 Весело

  До коментар [#12] от "kesh":.аз ако съм.......ШЕ СПРЪ ИЗОБЩО да РАЗГОВАРЯМ с ВАС......!!!!!...========Изпреварил си ме .....Да млъкне и да ги остави без хляб.....Да видиш после ......как тичат подире му ,с микрофоните....
  —цитат от коментар 15 на eti mehter


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 21. 21 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Сега ББ ще си уреди едно сутрешно "присъствие" при Хекимянчо, утре-другиден ще почне Панорамка с Адаша. По Нова онова Дойновче ще надува дудука до скъсване на гласовите струни как Боко-това-онова. Изглежда много авторитетно
  Всичко е ток и жица


  ОСТАВКА

 22. 22 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1998 Любопитно

  "Не само микрофоните, но и много от българските медии са отдавна "отвинтени" или направо изтръгнати от корен. И не просто препредават безкритично каквото им се говори, а съзнателно са се превърнали в част от механизмите на пропагандата и лъжата, които крепят явната и задкулисната власт."

  брилянтно ,добре че са Дойче веле и Свободна Европа

 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  "манипулативните публикации и тенденциозните внушения на провалени политици, поръчкови коментатори и журналисти “на повикване” нямат нужния ефект ..."

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7637308

 24. 24 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Когато си по-некомпетентен от микрофона има два варианта - или се задоволяваш с ролята на стойката и не му пречиш да работи или оклепваш нещата, както се случва на тия, дето се мислят за велики и се опитват да участват в разговора.

 25. 25 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  "манипулативните публикации и тенденциозните внушения на провалени политици, поръчкови коментатори и журналисти “на повикване” нямат нужния ефект ..."https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7637308
  —цитат от коментар 23 на plebs


  Абе тавариш, точно ти ли ще ни говориш за поръчкови коментатори, дето твоя идол го хвалят бясно най-долните медии в България, пословични с ниските си класа и морал? А, да: и 24 часа не пада много по-далеч от тях, апропо.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 26. 26 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3332 Неутрално

  "манипулативните публикации и тенденциозните внушения на провалени политици, поръчкови коментатори и журналисти “на повикване” нямат нужния ефект ..."https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7637308
  —цитат от коментар 23 на plebs


  Значи публикациите на Дойчо Велев е манипулативен а часовете не са.
  Ами линковете с които непрекъснато ни замеряш , дали също не са на манипулативни медии?

  SHADOWS of SOFIA
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4180 Неутрално

  До коментар [#26] от "К2":

  "Значи публикациите на Дойчо Велев е манипулативен а часовете не са."

  Навремето дедовците на сегашните потни анцузи от ГЕРБ забраняваха слушането на Свободна Европа, Гласът на Америса, ВВС и Дойче Веле.

  И чат-пат побийваха в мазетата на милицията за неподчинение.

  Внуците могат само да лаят, че Свободна Европа а на ... Сорос и неговия слуга Костов.

  Ама нищо повече от това.

  Кофти, другарчета...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3332 Неутрално

  До коментар [#26] от "К2":"Значи публикациите на Дойчо Велев е манипулативен а часовете не са."Навремето дедовците на сегашните потни анцузи от ГЕРБ забраняваха слушането на Свободна Европа, Гласът на Америса, ВВС и Дойче Веле.И чат-пат побийваха в мазетата на милицията за неподчинение.Внуците могат само да лаят, че Свободна Европа а на ... Сорос и неговия слуга Костов.Ама нищо повече от това.Кофти, другарчета...
  —цитат от коментар 27 на Norman Granz


  +

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5869 Неутрално

  Наистина показно в каква пародия са се превърнали тъй наречените медии....И какъв обсл.персонал!Ама нали ТодарПравешки е учителят на Боце Неподострения.....

  До истината се достига с познание!
 30. 30 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1394 Весело

  Някой да си не беше помислил, че днес няма да има статия за "микрофоните"!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 31. 31 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 2602 Неутрално

  "манипулативните публикации и тенденциозните внушения на провалени политици, поръчкови коментатори и журналисти “на повикване”
  —цитат от коментар 23 на plebs


  Прочетох с гнус жалкият пасквил, към който си дал линк. Какви хвалби, какви дитирамби към властта, докато жалкия писач си позволява да набеждава някой друг в поръчкови коментари. Слугите така и не разбрахте, че ВЛАСТТА е тази, която покварва и поръчва.

  Обаче ме кефи как са засегнати всички опорни точки. Покрай мощното надупване към Гешев, писачът все пак е успял да спомене и Истанбулската конвенция, представяйки я категорично като "прокарваща джендър идология", все едно някой извън Булгаристаня мисли така, и разбира се, асоциирайки противницте на Гешев с нея.

  А ако не са отявлени застъпници на джендърската конвенция, то те са родоотстъпници, хора, които са против хорото и това да си кръщаваш детето с българско име и прочее малоумщини. Абе в общи линии, тезата е "щом си против Гешев, начи си лош". Гьобелщина в действие.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 32. 32 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 2058 Неутрално

  Да, край, демокрацията е под заплаха! Махнаха микрофоните! Те журналистите са глухонеми, и без микрофони не са могли и дума да обелят.

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 33. 33 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 3020 Неутрално

  111-то място в света. Ще напомня, че Борисов (Тодор Живков в. 2.0) е популярен САМО В БУЛГАРИСТАН. Излезе в Европа и истински свободните българи го правят смешен.

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4239 Неутрално

  Защо трябва от сутринта още да се занимаваме с тия комунистически недоразумения, които вече ги вземат на подбив в целия свободен свят ? Татовият бодигард да направо да забранява Дойче веле и да се свършва - те така решават проблемите, така действаше и любимият му " държавник" бай Тошо ! Те друго и не могат да измислят ! Те самите са просто едни измислени креатури на комунистическата система !

 35. 35 Профил на Plamen Velchev
  Plamen Velchev
  Рейтинг: 5 Неутрално
 36. 36 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Пародия на журналисти, стават само за стойки на микрофона и само що
  не са започнали да ръкопляскат на премъдрите изявления на премиера !!!

 37. 37 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 3250 Неутрално

  Лично аз не съм превъзбуден, смятам, че вече десетина дни се боксува упорито по тая изчерпана тема.ОК, постъпено е неправилно да кажем, но и авторът сам казва, че така е пожелала госпожа гостенката. Може би.Изобщо пак една недоказана тема как е било и сега един месец всички от Дневник ще си напишат версията така ли е или не. Ами, който иска да не чете. ДВ искат да свалят Бойко от власт, само че за кой ли път сами показват, че не знаят как. Чепкаха апартаментите, оставката на Цецо, Гешев...Аз се интересувам примерно какво става с френския бивол, дето се забърка с хакерите.

 38. 38 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3501 Неутрално

  Вчера по телевизия Европа даваха пресконференцията на Бойко в Монтана. Имаше два въпроса (в репортажа) от журналисти, но не им бяха дали микрофони изглежда, защото изобщо не се чу какво питат, а и камерите бяха така монтирани, че показваха само трибуната, но не и залата. По отговорите на Бойко не можеше да се разбере какви са били въпросите, защото той никога не отговаря по същество. Дали са били свързани с проблемите на този изостанал район, не се разбра и после от националните телевизии, защото те акцентираха само върху гениалните мисли на Бойко за прическите.

 39. 39 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  Лилавия кръжец сам ще отвинити микрофоните след изборите, да опази Бойкикиев от въпросите за Игнатов кмет!

 40. 40 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1810 Любопитно

  "По две основни причини. Първата е, че така или иначе (със или без микрофони и въпроси) от това събитие нямаше да научим нищо съществено. Гостенката щеше да повтаря любезности (доколкото още не е встъпила в длъжност и не разполага с отговорите)"

  Значи милата "гостенка" Урсула е дошла до тук за да я показват като мечка на панаир и заради това е трябвало да има публика?

 41. 41 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Утопията като отговор на отвинтените микрофони, за която говори Ясен Бояджиев е добре стриктно да се спазва поне от истинските медии, като тази, на чиято страница се караме.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 42. 42 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Бойко се интересува дали им харесва работа да го интервюрат в удобния час? А Урсула вечерта, тряба да се прибираме. До 17 часа с журналята

 43. 43 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 879 Неутрално

  " Да спрат да препредават напоително и безкритично дежурните речи на премиера по всички въпроси. И въобще да не обръщат внимание на излъчваните "на живо" във "Фейсбук" профила му обиколки, приказки, "пресконференции" без журналисти и други подобни новаторски форми на предизборния пиар. Нека да си ги гледат само последователите му във "Фейсбук".За всяка изява на Борисов в Дневник има поне 3 статии.
  —цитат от коментар 14 на tosho_toto


  Но удобно пропущаш следващия абзац или не успя да стигнеш до него?
  "Манипулациите, глупостите и лъжите могат да бъдат пускани само за да бъдат веднага разобличени."
  Ето затова в "Дневник" има по три статии за ваш Бойку - постоянно ръси глупости и лъжи, които трябва да бъдат веднага разобличавани!

 44. 44 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7261 Неутрално

  Очевидно е, че доскорошни защитници на прогнилия корумпиран режим започват да говорят истината за състоянието на управлението и държавата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9173 Неутрално

  "Трябва просто да спрат да ги пускат за щяло и нещяло."
  Тогава как ще научаваме за грандиозните успехи на Борисов. Как ще научаваме, че ни грози гибел без неговото присъствие във властта.

 46. 46 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 2179 Неутрално

  Отношенията на бат Бойко с медиите са особени и необясними. От когато го избраха за главен секретар на МВР до ден днешен не е минал ден без да го покажат по всички медии. Знаете ли кой сега е главен секретар на МВР? Кой всъщност управлява тая държава?

 47. 47 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1087 Разстроено

  Това, че медиите трябва да си отмъстят, като спрат да предават глупостите, които ръси престъпникът Бойко Борисов, го писах отдавна. За съжаление голяма част от "журналистите" в медиите на стават за нищо. Никакъв професионализъм, никакво достойнство. Превърнали са се в едни обикновени клакьори. Не всички, но преобладаващата част. Като онази патка, която искаше да му пипне мускула.

 48. 48 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Журналистическата професия в България окончателно изпадна в клинична смърт.

 49. 49 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#9] от "Vlado Nikolov":

  журналистие, както и политиците, както и чновниците, и т.н.я са такива каквит обществото може да произведе.
  аз са статията - което си е вярно, си е вярно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK