Голите снимки: този път май нещо ще се случи в България

Георги Лозанов

© Надежда Чипева, Капитал

Георги ЛозановАнализът е взет от "Дойче веле".


В публичното пространство бяха публикувани снимки, които нямат място там. Премината беше една червена линия. Сега ще разберем дали на силно замърсената публична среда в България са ѝ останали някакви съпротивителни сили.


Рядко българското общество е постигало такова единодушие във възмущението си, каквото "Пик" предизвика с публикуването на снимки със сексуално съдържание с приятелката на кандидата за кмет на София от ДБ. Издателят на "Пик" беше единственият, който се опита да оправдае публикацията в характерния си арогантен тон. Извън нападките му в различни посоки - без всякаква връзка с темата - "двата кита" на защитната му пледоария бяха: снимките са истински и никой не може да го спре да казва истината; а той трябвало да се издържа сам и това му давало правото да пуска всичко, което привлича читатели.
Какви доказателства има, че снимките са истински, е отделен въпрос. Но по логиката, че е достатъчно нещо да е така, за да го пуснеш, скоро можем да видим и кандидат за кмет, сниман в клозета. Най-меко казано - в "Пик" са лишени от чувствителност към културната граница между частно и публично, между тяло и общество, върху която се крепи човешкото достойнство. Общото в стотиците коментари за деянието е, че се "прекрачват граници, които досега не са били преминавани", и "които не могат никога да бъдат прекрачвани". А когато, за да се издържаш сам (отделен е въпросът дали и това е вярно) трябва да прекрачваш тези граници, ти въобще не се издържаш сам, а с кражба на чуждото достойнство.


Човешко издевателство и политически компромат


В случая пряката жертва на кражбата са кандидатът за кмет и неговата приятелка. Можем да си представим каква ще е травмата за нея и щетите в общуването ѝ с хората оттук нататък. Твърдението пък, че той е публична фигура и затова показването на личния живот на жената, с която живее, представлява обществен интерес, е празнословие. Би било така, само ако снимките, за които дори "Пик" уточнява, че са от времето от преди двамата да се съберат, го уличаваха в престъпление и злоупотреба или в неспособност да изпълнява дейността, за която кандидатства. И понеже няма нищо такова, публикуването им е човешко издевателство с цел политически компромат.


Впрочем, непреките жертви на кражбата на чуждо достойнство също са две: предизборната кампания и журналистическата професия. Фактът, че снимките излизат по време на кампанията за местните избори, от само себе си ги прави част от нейния репертоар. И сега, независимо кой ще спечели надпреварата, вотът е предварително компрометиран или поне морално омаловажен. Политиците имат усет за това. И когато твърдо защитиха кандидата на ДБ от компромата на "Пик", те защитаваха и самите себе си.


По отношение на журналистиката пораженията са още по-ясни - ако тази публикация ѝ принадлежи, значи такава професия не съществува, защото всичко може да излезе от нейно име. Значи, че етичните ѝ стандарти са отпаднали, а те съвпадат с професионалните. Етичен кодекс на журналистиката и Професионален кодекс на журналистиката са един и същи кодекс.


Прагът на поносимостта е надхвърлен


Силно деморализиращо е усещането, че никой нищо не може да направи - не само на "Пик", а на всекиго, решил да се представя за журналист, докато върши нещо друго с друга цел. Медийното законодателство не дава особени възможности, тъй като следва нормите в старите демокрации, където такива дискредиращи професията превъплъщения са слабо познати. Когато "Пик" кандидатстваше за регистрация на телевизия пред СЕМ, нямаше какво друго да направя, за да възразя, освен да си подам оставката като председател на органа. Символен жест, останал, както се вижда, без последствия.


С последния компромат обаче сякаш прагът на поносимостта е надхвърлен. Много и различни медии се обединяват под надслов "Днес е денят" - с апел етикетът "журналистика" да се свали от "Пик". И политиците са призовани да се включат, като прекратят всякаква комуникация с медии, чието поведение не им дава право да се наричат така. Иначе солидарността им с пострадалия от компромата кандидат-кмет ще изглежда лицемерна.
Всъщност, ако не за друго, днес е денят да се разбере, доколко на силно замърсената публична среда в България са ѝ останали съпротивителни сили да се погрижи за собствената си хигиена. Така че да има граница между тези, които прекрачват границите, и останалите публични гласове.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (261)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 450 Весело

  дъра-бъра,два чадъра и лозанов с папийонка

 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5600 Неутрално

  "...Твърдението пък, че той е публична фигура и затова показването на личния живот на жената, с която живее, представлява обществен интерес, е празнословие. Би било така, само ако снимките, за които дори "Пик" уточнява, че са от времето от преди двамата да се съберат, го уличаваха в престъпление и злоупотреба или в неспособност да изпълнява дейността, за която кандидатства. И понеже няма нищо такова, публикуването им е човешко издевателство с цел политически компромат...."
  Това е.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  "с апел етикетът "журналистика" да се свали от "Пик".

  Дори и без този етикет тези нещастници няма да бъдат изхвърлени от падара

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Със сигурност нищо няма да се случи.

 5. 5 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  от кога архитектчео стана политик, че е политичеки компромат?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  "Рядко българското общество е постигало такова единодушие във възмущението си...."

  А редовно през годините, американското общество се запознава със стотици и стотици подобни материали, за приятелки, съпруги, партньори по така, и т.н., на стотици конгресмени, сенатори, губернатори, и дори президенти...
  Трагедията е за читавите, че са буквално осирани, благодарение на най-близките хора до тях. Това, че не знаят за какво става дума за най-близките до тях, какво минало са имали, не ги оправдава. Можеха преди да се кандидатират, да попитат поне, да се позаинтересуват...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1092 Весело

  Аре, матриале, избирай между фъс-фъс Фъндък и фъс-фъс-Омбдс... уееее 🥵 Друг избор, НЯМА! Шиши или Шиши? Пееф или Доган? 😅

  Борислав Игнатов не съществува, само тие двете гарги са допустими!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 8. 8 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Пик е лайнометът, в служба на ГерП. Част от сделката между Бай.Х. и Пеевски.

 9. 9 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Това не е единственият случай. За него се разбира, защото е засегната публична личност, но този похват е част от арсенала на върхушката за невидима и превантивна репресия спрямо много хора, целящ тотален контрол.

  България е мафиотски коптор на беззаконието, подлостта и мръсотията!

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 10. 10 Профил на честита промяна
  честита промяна
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Абе Дневник. Стига с тези голи снимки. Вие и другите медии сте тези, които донпринесоха за тоталното разпостранение. Ако не бяхте писали статии по 3-4 пъти на ден, само читателите на ПИК щяха да знаят. Сега не остана интернет потребител, който да не ги е виждал, благодадерие на вас.

 11. 11 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1218 Любопитно

  Интересно защо не е така бурна реакцията срещу поръсените по всички кюшета, класни стаи и учреждения камери, които ни снимат без наше знание?!
  Тази мома явно сама се е снимала и пуснала по мрежата защо да я жаля?

 12. 12 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Гербчето ще приключи с ебани гербери на площада така че некакви снимки са нищо работа на фона на това което се задава.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Любопитно

  До коментар [#2] от "penetrating":

  Кажи сериозно твоето мнение, което ценя, по случая, не изпадай в буквализми.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1692 Любопитно

  Рядко българското общество е постигало такова единодушие във възмущението си
  ...
  ГЛУПОСТИ.
  И ЛЪЖИ.
  Дойче веле.

  В Русия съм! В Русия съм!
 15. 15 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Хаха, Гошето се развълнувА.
  Къде беше бре Гоше, като на Славчо актьорите 20 години псуваха в ефир, защо не беше толкова морален да ги глобиш тогава.
  Иначе тая героиня на лилявия кандидат кмет стана известна, вече могат да я рисуват като Дамата с вибратора...

 16. 16 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Не виждам никаква реакция от Игнатов. Тоя човек сега е в тежка криза и трябва да му помогнат близки хора. Много опасен момент.... дори за живота и здравето на един човек. Той според мен закъснява и трупа напрежение върху себе си. Вариантите не са много. Първият е баста на всичко./ според мен може да продължиш само на друго място- държава/. Вторият вариант е отделяне от дамата- все пак нямат брак. Казва, че не е знаел изобщо , маха я и продължава сам. Третия вариант е продължава с нея- или тук или на другаде. Последния вариант е жената да поеме отговорност и тя да се махне. Но, всеки от тия варианти трябваше вече да са факт, а медиите вместо крокодилски да експлоатират темата, трябва да се погрижат да човека- да помогнат за оцеляването му, да го подпомогнат с подходящо работно място дори. Моника Люински уж" либералите и демократи" я изоставиха и изхвърлиха и никой не му дойде на акъла да и помогне. Онази пък , фолк певица Галена, героично си понесе порното и издържа и лично, а и професионално. Във всеки случай трябва поне лека морална санкция и за дамата, а не само за недялко, който явно действително не вижда проблем. Той казва така : Властта обича да прави подобни неща, но не обича да я хващат......Той отразява хора, които правят подобни неща- за него няма морални проблеми.
  Ако продължава да мълчи Игнатов , подозирам, че в едно общество като нашето, ДБг ще има нула общински съветници.

 17. 17 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 284 Неутрално

  „Къпете се в грантове, охолство, привилегии и властови разкош, а … се пишете за жертви, мъченици, онеправдани, носители на абсолютната истина и перфектната нравственост.
  Цъкате си ежедневно есемесчета с Борисов, кадрувате в правителствата му, предлагате му министри, срещате се тайно с резиденцията му в Бояна (справка – скорошните маневри на Христо Иванов и Атанас Атанасов)“ - Недялко Недялков Собственик и главен редактор на ПИК

 18. 18 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1840 Разстроено

  ........истински ли е СНИМКОВИЯТ МАТЕРЯЛ........?????!!!!?????........ако.......ДА........!!!!!.......редно ли е подобни ИНДИВИДИ с ИЗВРАТЕНА ПСИХИКА да заемат КЛЮЧОВИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ........?????!!!!!?????.......друг е ВЪПРОСА за ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО и ЗАВИРАНЕТО на СЕКВИ ГАДОСТИ КЪДЕТО се СЕТИШ и НАДЛЕЖНОТО им ФИЛМИРАНЕ........!!!!!........за СПОМЕН........./.....можем само да ГАДАЕМЕ за БЕЗПАМЕТНОТО СЪСТОЯНИЕ на въпросните ИНДИВИДИ по ВРЕМЕ на СНИМКИТЕ......../.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#16] от "grayeagle":
  "Не виждам никаква реакция от Игнатов. Тоя човек сега е в тежка криза и трябва да му помогнат близки хора. Много опасен момент.... дори за живота и здравето"  Това е точно така...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Хаха, Гошето се развълнувА.Къде беше бре Гоше, като на Славчо актьорите 20 години псуваха в ефир, защо не беше толкова морален да ги глобиш тогава.Иначе тая героиня на лилявия кандидат кмет стана известна, вече могат да я рисуват като Дамата с вибратора...
  —цитат от коментар 15 на НеКой


  ДНЕВНИК, КАТО СТЕ ТОЛКОВА МОРАЛНИ ВЗЕМТЕ ДА СЛЕДИТЕ И КОМЕНТАРИТЕ И ДАЙТЕ МАЛКО ПОЧИВКА НА ТРОЛОВЕТЕ.

 21. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  Глупости, нищо няма да се случи. Нещата са по-дълбоки от тези снимки. Това са материали от дело за изнудване. Как са утекли в писоара ПИК никой няма да разследва. Пък че нЕкви медии дигали гюрултия...Хайде холан. Когато Нощен труд публикува снимки на трупа на Луканов да не би нещо да се случи? Само когато ФСБ разпрати видеото с фиктивното клане и БНТ го пусна, имаше едно уволнение.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 22. 22 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5463 Неутрално

  ПИК няма нищо общо с журналистика, сайта е една подлога

 23. 23 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 43 Любопитно

  И кво толкова!?
  Една демократична българка имала вибратори,лошо нема!
  Слава на Пикъ!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 24. 24 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1692 Любопитно

  аз пък не виждам нищо незаконно или неморално, че някаква си мадама си пъхала разни неща по дупките и се снимала. Голям праз.
  Не виждам защо някой трябва да се оправдава въобще?!

  В Русия съм! В Русия съм!
 25. 25 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 970 Неутрално

  а бе де са тиа снимаки ? даите линк.

 26. 26 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  Демек никакви голи или облечени снимки, никакви компромати, никакви сади-мазо, изневери, пиянски издънки, нищо да не се публикува? Че току виж някой певерзник, пиянка, кръшкач или нещо подобно може и да не стане кмет, министър или депутат. До тук добре, ама Що само до тук? Дайте и следващата стъпка, другари? Ако не си перверзник, садо-мазо, кръшкач, пиянде, педофил, или друго от рода, да нямаш право да се кандидатираш за обществен пост? Така поне ще сме сигурно че няма да изберем някой по грешка!

 27. 27 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 927 Любопитно

  пик е рожба на управляващата шайка ,свинщините на тази медия не са от вчера ,и те със сигурност ще продължат, поне докато герб са на власт

 28. 28 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 885 Весело

  Бактън бре! Колко дни ще ни занимавяте с половия орган на тази...!?
  Рекламирате ли го, що ли!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 29. 29 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 970 Неутрално

  а бе лозанов... ти ли куче старо не знаиш че и с тия и без тия и всекакви пудобни снимки целата ни жорналистика е едно големо ама наи големо порно???!!!!!! голиме снимаки им били прублема.....

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Весело

  До коментар [#25] от "betona":

  Бетоне, +70 год. са утрепаха от чекии по случая, доста получиха сърдечни и мозъчни атаки, а ти още не си разбрал за какво?!
  Заблудена история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Всеки, който се снима или бива доброволно заснет по време на секс, рано или късно ще страда от това.
  ГЕРБерастите и особено ДПСарите участват в много по-гнусни оргии, с много наркотици и с непълнолетни момичета/момчета - но са достатъчно предвидливи да няма снимки.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 32. 32 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1399 Весело

  Хехехе, клети надеждички тая глупост да бъде искрата дето ще позволи на радикалните крила да излязат по площадите имитирайки натрупано критично възмущение което да смени властта в угода на кремъл.

  Но е хубаво че се вижда кой за какво се бори, опити ще има още много и най-разнообразни и ще е яко да се наблюдава нарастващото умнокрасиво озверяване след всеки провал :)

  Facing Worlds
 33. 33 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#30] от "hamiltonf":

  да, бес маитап, не сме видели ништо, макър че чуаме да са гувори! та ни стана лубопитно кво толкос е.... не сме заблуден, просто читеме саму тука днесника и спротните канали по тивито но по тех ништо за туи нема.
  ама пирснаи си че бех на ниво с поргнозите и кументарите за григзи? шибана изториа - не изляни спортис на ниво от мене а маи и ксументатор нема да ислянни ами само тук и в кръшмата кументирвнаме.

 34. 34 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Нали искахте западен морал и култура и се тупахте в гърдите какви големи западняци сте вече? Ами ето ви и западни медии, сега защо пак квичите и недоволствате?

 35. 35 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6387 Неутрално

  Тепърва ще им гледаме сеира.

 36. 36 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#24] от "Веселин Дечев":

  аз пък не виждам нищо незаконно или неморално, че някаква си мадама си пъхала разни неща по дупките и се снимала. Голям праз.Не виждам защо някой трябва да се оправдава въобще?!
  —цитат от коментар 24 на Веселин Дечев


  туй е просто глупаво. неморалното е да побликуваш или да глеаш туй.

 37. 37 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 284 Неутрално

  ПИК няма нищо общо с журналистика, сайта е една подлога
  —цитат от коментар 22 на pet_fire


  Как да няма нищо общо между ПИК и журналистиката?
  Нали в ПИК работи журналистката Ива Николова, която през 2010 г. беше кандидат за кмет на Габрова от „Синята коалиция“.
  Тогава „Синята коалиция“ има двама съпредседатели - Мартин Димитров и Иван Костов.
  Кадрите на Иван Костов работят в ПИК !

 38. 38 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2283 Неутрално

  Мълчат по темата ама накрая и аз да се иза...см.
  Случаят като оставим високопарните фрази за морал си е много точен относно българското политическо и медийно общества.
  Това характеризира и днешната ни столица, където всякакви селски индивиди с култура, интелект и възпитание на диваци използвайки някой специфични органи на човешкото тяло превзеха медии, политика и така нататък.
  За съжаление още поне 10-на години ще наблюдаваме мутрожарока в остатъчната му прелест докато стойностните неща се наместят от развиващата ни се икономика.
  Та да г-н Лозанов скоро ще видим и политик в клозета и не за друго, а защото там му е естествената среда.

 39. 39 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#32] от "Saint of Me":

  Че Кремъл има ли от нещо да е недоволен, за да иска смяна? Ако искаха смяна Волен щеше да се е махнал, а той е най-якия фен на Бацко.
  Слаб опит за евтина пропаганда...

 40. 40 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 284 Неутрално

  В знак на солидарност всички от ДеБъ да си вкарат по един вибратор и да публикуват снимките във фейсбук!

 41. 41 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2283 Неутрално

  До коментар [#37] от "vxx57592865":

  Вярно от ДСБ днешното беше кандидат Ива Николова и изкара 1-2%

 42. 42 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Е, резултатът от тези снимки, за които научавам в момента, е, че сега вместо за Бонев от Спаси София, ще гласувам за Игнатов от ДБ.
  И без това се чудех кое е по-добре.

  Изборите били скъпи? - Скъпи са за купувачите на гласове.
 43. 43 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Леле, представям си как свинската медия пуска снимки на нереза Тиквоч, как праска Кръглата Талпа ->Павлова, ама то ще се обърне палачинката и това ще стане, а повехналите комунистически кучки (ариергарда на ГЕРБ), ще си пукнат на мъка че не са на нейното място!!!

 44. 44 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Е, какво толкова има в тези снимки?
  Най нормални снимки. Или никой от "възмущаващите се" не е правил секс?

  Единственият начин в епохата на всякакви методи на следене и шпионаж хората да останат свободни е да престанат да се възмущават лицемерно от тези, които са станали жертва на подобни и други атаки, с цел социално унищожение, защото нищо не пречи утре "възмущаващите се" да са жертви.

  В знак на солидарност може форумците да постват свои голи снимки. Аз например, за да дам тон, бих си снимал и постнал онази си работа, като поздрав към цялата уродлива бг мафия, която превърна страната и обществото в една мръсна и долна клоака, защото иначе не би могла да властва и би била свалена с яки ритници.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 45. 45 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3752 Неутрално

  Разбира се очакването е да случи нещо, дори нещо като Тафров примерно да каже това съм

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 46. 46 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#18] от "kesh":

  Кешът, снимките не са на кандидат-заемащия висок държавен пост, а на друг човек. Извинявай, но мнението ти е абсолютна глупост.

 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  Последно по случая - девойката/жената е разкрепостена (браво, голямо браво), експериментаторка е, готова е на всичко (мечтата за един мъж), слабичка, с опити за порно поведение. Няма лошо, но не и когато си партньорка на кандидат за кмет на европейска столица, пък било то и българска...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Весело

  До коментар [#44] от "Боян Таксиров":

  "В знак на солидарност може форумците да постват свои голи снимки. Аз например, за да дам тон, бих си снимал и постнал онази си работа, като поздрав към цялата уродлива бг мафия, която превърна страната и обществото в една мръсна и долна клоака, защото иначе не би могла да властва и би била свалена с яки ритници."


  Таксиров, този път уцели 10-ката!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 49. 49 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Бях чувал че ПИК са гнус, сега заради тази статия взех че го погледнах, не гнус, а супер гнус....ама какви да бъдат едни тикви, наследници на козари, които не само са ги пасели козите!!!!

 50. 50 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 885 Весело

  До коментар [#43] от "LudLustrator":


  Леле, представям си как свинската медия пуска снимки на нереза Тиквоч, как праска Кръглата Талпа ->Павлова, ама то ще се обърне палачинката и това ще стане, а повехналите комунистически кучки (ариергарда на ГЕРБ), ще си пукнат на мъка че не са на нейното място!!!
  —цитат от коментар 43 на LudLustrator


  Абсолютно нищо не ти пречи да си представяш! Остава ти само да се надяваш да са и поне толкова умни колкото тази, за да се снимат.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 51. 51 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#47] от "hamiltonf":
  Що, кметовете все едно не ядат и не ходят до тоалетната ли?
  Думата, която описва такива, като теб, е тази - ЛИЦЕМЕРИЕ.

  Изборите били скъпи? - Скъпи са за купувачите на гласове.
 52. 52 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#44] от "Боян Таксиров":

  И вие с твоя партнер ли си мушкате вибратори по дупките?

 53. 53 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#40] от "xfh59608894":

  //В знак на солидарност всички от ДеБъ да си вкарат по един вибратор и да публикуват снимките във фейсбук!//
  --------------------------------
  В знак на солидарност, Тиквата е обещал всичките тикви да ви опраска, да, ама надали...някои само ще ви сърби гъза без почесване!!!

 54. 54 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#53] от "LudLustrator":

  Никой не се вълнува от педерастките ти фантазии.

 55. 55 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Весело

  До коментар [#51] от "keen":

  Ако бяхте сложили кавички на няколко места, бих разбрал ироничничния ви коментар, но, така поднесен, е като за първолак...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 56. 56 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#52] от "xfh59608894":

  По-важното е теб какво толкова те интересува кой какво и къде си мушка?
  Тялото си е негово и не е твоя работа да знаеш.

  Изборите били скъпи? - Скъпи са за купувачите на гласове.
 57. 57 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#55] от "hamiltonf":

  Няма ирония в коментара ми, ядосан съм на такива, като теб.

  Изборите били скъпи? - Скъпи са за купувачите на гласове.
 58. 58 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Бях чувал че ПИК са гнус, сега заради тази статия взех че го погледнах, не гнус, а супер гнус....ама какви да бъдат едни тикви, наследници на козари, които не само са ги пасели козите!!!!
  —цитат от коментар 49 на LudLustrator


  В ПИК работи журналистката Ива Николова, която през 2010 г. беше кандидат за кмет на Габрова от „Синята коалиция“.
  Тогава „Синята коалиция“ има двама съпредседатели - Мартин Димитров и Иван Костов.
  Кадрите на Иван Костов работят в ПИК !

  До коментар [#49] от "LudLustrator":

 59. 59 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5600 Неутрално

  До коментар [#13] от "hamiltonf":

  Горното беше добър фокус, затова го подбрах. Иначе: Всеки прави грешки. Тези "грешки" на госпожицата:
  1. Не са били публични и не са за публично обсъждане
  2. Не засягат темата местни избори или държавно управление
  3. Са станали преди години
  4. Не са преднзначени за публикация
  5. Са създадени за интимен кръг познати
  6. Показват единствено нейното (очевидно неоправдано) доверие в тогавашен партньор(може би)
  7. Не следва да замесват сегашния и приятел в публичните му изяви (пък и не само в тях), защото не са съотносими нито към времето(на случката тогава) нито към цели на кампанията(сега)
  Точно обратното прави бухалката ПИК. Тя го прави целенасочено.
  1 Целта очевидно е Йгнатов (става по време на местни избори, и ПИК насочва към него)
  2. Целта е изваждането му от изборите (поради подбрания тайминг и цел)
  3. Атаката е самоубийствена за ПИК (подобна реакция е очаквана поради инстинкт за самосъхранение)
  4. Затова е поръчана от ня#Кой, който може да си го позволи
  5. За ПИК остава да се замозакрие, и преотвори като например ПАК.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 60. 60 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#37] от "vxx57592865":

  До коментар [#58] от "vxx57592865":

  Трол ли си?

  Изборите били скъпи? - Скъпи са за купувачите на гласове.
 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#57] от "keen":

  Не бих искал да ми се ядосваш, читав човек съм, но този случай, казус "2Вибратор" се случва за първи път, и то чак през 2019 год., и то при кандидат да управлява бюджет от милиард и нагоре.
  Момчето е читаво, но определено неопитно, някой го е подложил, знаели са за какво става дума, но не са го предупредили или спряли
  Тъжна история, да не си на мястото и на двамата...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 62. 62 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Последно по случая - девойката/жената е разкрепостена (браво, голямо браво), експериментаторка е, готова е на всичко (мечтата за един мъж), слабичка, с опити за порно поведение. Няма лошо, но не и когато си партньорка на кандидат за кмет на европейска столица, пък било то и българска...
  —цитат от коментар 47 на hamiltonf


  Изпуснал си най-важното за другарката на Б.Игнатов –
  тя е активистка на „Да, България“ !

 63. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#59] от "penetrating":

  Оки, но относно първите точки, вече никой не се интересува от някакви права, наскоро ни лъснаха буквално "задниците" на почти цяла България, "благодарение" на НАП. Някакви асоциации в защита?! Чакайте, и гледайте сеир, или плащайте, за да се позащитите...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7554 Неутрално

  Тази госпожица нито е кандидат за кмет, нито за някаква висока държавна длъжност. Защо ПИК се занимава с нея, кой я е поръчал. Помияри!

 65. 65 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#63] от "hamiltonf":

  Не може да не се сетиш, че явно някой от конкурентите му няма против да играе така.
  Следващият въпрос (поне за мен) е дали искам този някой да спечели от това.
  Оттам нататък е лесно.

  Изборите били скъпи? - Скъпи са за купувачите на гласове.
 66. 66 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5600 Неутрално

  До коментар [#63] от "hamiltonf":

  Ами държавата (НАП) е като ПИК. С тази разлика, че ПИК е бухалка зад която държавата стои неофициално, а НАП е официална бухалка и държавата стои изцяло зад нея. Държавата по дефиниция държи правата върху прилагане на репресия и срещу нея е по-трудно да се опълчиш. В други държави е възможно заради разделение на властите, тук е почти невъзможно заради липса на независим съд и прокуратура.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 67. 67 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#57] от "keen":...Момчето е читаво, но определено неопитно, някой го е подложил, знаели са за какво става дума, но не са го предупредили или спряли...
  —цитат от коментар 61 на hamiltonf


  За мене е по-вероятно, че няма кой да се обвърже с коалиция, в която са хора като Св. Малинов и Р. Кънев. Още повече и с партия създадена от Иван Костов.
  Спомни си как Плевнелиев предпочете да напусне политиката след един успешен мандат, отколкото да бъде кандидат за президент издигнат от Радан Кънев и ДСБ.

  До коментар [#61] от "hamiltonf":

 68. 68 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#65] от "keen":

  "Не може да не се сетиш, че явно някой от конкурентите му няма против да играе така."


  И какво да направят, ако имат под ръка подобен, буквално порно/сензационен материал?! Ако не беше при Недялко Й. или другите бг жълти и гнусни медии, щеще да излезе например все някъде в Сърбия, Румъния, Северна Македония и т.н.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 69. 69 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Неутрално

  До коментар [#67] от "vxx57592865":

  Св. Малинов е читав, много читав, един от малкото читави в тази формация!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 70. 70 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Тази госпожица нито е кандидат за кмет, нито за някаква висока държавна длъжност. Защо ПИК се занимава с нея, кой я е поръчал. Помияри!
  —цитат от коментар 64 на Роси


  И Моника Люински не беше нито е кандидат за кмет, нито за някаква висока държавна длъжност.
  Ама в Големите демокрации се прави така – занимават се!

  До коментар [#64] от "Роси":

 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3752 Неутрално

  До коментар [#64] от "Роси":

  Всъщност не ПИК се занимава с нея ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  Тоз кандидат имаше ли реални шансове преди публикацията? До колкото знам не, вероятно даже повечето избиратели не бяха и чували за него. Е, сега чуха. Топката сега е в него. Ако реши да играе “лошото момче”, или “доброто момче с лошата приятелка”, или “Софийския Трамп”, сега е момента!

 73. 73 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Абе Дневник. Стига с тези голи снимки. Вие и другите медии сте тези, които донпринесоха за тоталното разпостранение. Ако не бяхте писали статии по 3-4 пъти на ден, само читателите на ПИК щяха да знаят. Сега не остана интернет потребител, който да не ги е виждал, благодадерие на вас.
  —цитат от коментар 10 на dma12587967


  Mи в интерес на истината- аз разбрах за снимките от Дневник.

  Че и- пусто любопитство- ходих да търся дей тоз ПИК, че и го намерих, че и видях снимките.

  Бе той този ПИК- наистина голям клюкарник бил- няма една сериозна статия- всичко прилича на клюки.

  Това- както и да е, ми за мацката искам да кажа:

  Йорданке, пък и Игнатов- не се притеснявайте. Живеем в 21-ви век, хората са по- разкрепостени, аз не намирам нищо кой знае кво перверзно в тези снимки.

  И аз съм се заигравал с гаджета, и аз съм снимал.

  Който мисли, че Игнатов става за кмет- да си гласува за него. Само малоумник може да се откаже да гласува- за евентуален кадърен човек- само щото приятелката му някога се била снимала да прави това, де го правят маса хора.

  А- и накрая- хора- като се снимате- пазете снимките някъде- с парола.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 74. 74 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1692 Весело

  До коментар [#24] от "Веселин Дечев":

  аз пък не виждам нищо незаконно или неморално, че някаква си мадама си пъхала разни неща по дупките и се снимала. Голям праз.Не виждам защо някой трябва да се оправдава въобще?!

  —цитат от коментар 24 на Веселин Дечев


  туй е просто глупаво. неморалното е да побликуваш или да глеаш туй.
  —цитат от коментар 36 на betona


  Руши се социалистическия морал, викаш?

  В Русия съм! В Русия съм!
 75. 75 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1692 Весело

  Е, какво толкова има в тези снимки?Най нормални снимки. Или никой от "възмущаващите се" не е правил секс?Е
  —цитат от коментар 44 на Боян Таксиров


  При социализма няма секс!!!
  А, то пък не било сициализъм вече...

  В Русия съм! В Русия съм!
 76. 76 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#20] от "idiotstavrev":

  "ДНЕВНИК, КАТО СТЕ ТОЛКОВА МОРАЛНИ ВЗЕМТЕ ДА СЛЕДИТЕ И КОМЕНТАРИТЕ И ДАЙТЕ МАЛКО ПОЧИВКА НА ТРОЛОВЕТЕ."

  Писах ти плюс с уточнението, че ДемБГ троловете са най-много и те също трябва да бъдат укротени.

 77. 77 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3110 Весело

  Братчето, собственик на Биволъ осъди ли публично действията на братчето, собственик на ПИК?
  Само питам, де...

 78. 78 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 473 Неутрално


  иДо коментар [#8] от "idiotstavrev":
  Пик може и да е лайномет, но порното си е порно! КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ИЗВРАТЕН ЗА ДА СЕ СНИМАШ И ПУБЛИКУВАШ? ОЩЕ КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ИЗВРАТЕН, ЗА ДА ОПРАВДАВАШ ТОВА? И ДА ВРЕЩИШ СРЕЩУ СТРАТЕГИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА?
  ай, сиктир!

 79. 79 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2145 Весело

  Малий! Въздухът трепери! Ще им свалят етикета! Ха-ха-ха-ха1

 80. 80 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Този дърт изкуфял дядка ли ще погазва свободата на словото?

 81. 81 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Този дядка с папионката къде беше толкова години, през които Слави Чалгаджията обиждаше по най-гнусния начин известни хора и политици?

 82. 82 Профил на gwa59354694
  gwa59354694
  Рейтинг: 401 Неутрално

  от кога архитектчео стана политик, че е политичеки компромат?
  —цитат от коментар 5 на О, ко ма напрай!


  От момента в който е подал заявление за участие на изборите за кмет на гр.София.

 83. 83 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3348 Неутрално

  Да изчакаме компетентните органи да се произнесат порно ли са снимките или не. Само хора гледащи порно по 4 часа на ден могат да участват. Изисква се бележка от интернет доставчика, удостоверяваща квалификацията на.

 84. 84 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#78] от "victor_victim":

  Айде немаше нужда в тролския си пост да намесваш и децата...
  Жалки сте...

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 85. 85 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4578 Неутрално

  До коментар [#47] от "hamiltonf":

  Хамилтоне, излагаш се! Снимките са правени преди жената да стане партньор на човека. Ти проверяваш ли историята на гаджетата си?

  Мислете, бе хора! Има мислещи хора с безумни мнения по този случай!

  Русоробите са както винаги неадекватни!

 86. 86 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3110 Весело

  До коментар [#44] от "Боян Таксиров":
  Че на кого му пука за оная ти работа? Вярно, публичното пространство много изпростя. Това някой да се показва гол за да протестира против нещо си ми се струва много инфантилно.

 87. 87 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#86] от "pamela":

  А защо ти пука за нечии други работи тогава?

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 88. 88 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  А ве ДНЕВНИК що си играете с тези голи снимки. Защо не публикувате това:

  ,,....: Всички пенсии за трудова дейност отпуснати до 31.12.2016г. да бъдат преизчислени от 01.09.2019г. като идивидуалният коефициент на лицето се умножи по средномесечния осигурителен доход за страната за 2015г. , след което размерът на пенсията да се определи при условията и по реда на чл.70,75 и 79 от КСО. Предвидено е също така преизчислението да се извършва ако това е по благоприятно за лицето.
  Средномесечният осигурителен доход за страната за 2015г. Се равнява на 726,40лв.....,,

  https://www.parliament.bg › pub › 20190627042209Stan_NOI_ZD KSO-...

  Те това е една голяма бомба

 89. 89 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Весело

  "...Твърдението пък, че той е публична фигура и затова показването на личния живот на жената, с която живее, представлява обществен интерес, е празнословие. Би било така, само ако снимките, за които дори "Пик" уточнява, че са от времето от преди двамата да се съберат, го уличаваха в престъпление и злоупотреба или в неспособност да изпълнява дейността, за която кандидатства. И понеже няма нищо такова, публикуването им е човешко издевателство с цел политически компромат...."Това е.
  —цитат от коментар 2 на penetrating

  Демек, ако не беше Лозанов, да "открие" топлата вода нямаше да го знаеш? А да си чувал, че водата е мокра? 🤫

  (не се чете)
 90. 90 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4578 Неутрално

  До коментар [#66] от "penetrating":

  +++!

 91. 91 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4578 Неутрално

  До коментар [#73] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  +++!

 92. 92 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4578 Весело

  До коментар [#75] от "Веселин Дечев":

  Дечев, при тебе няма мозъчни гънки! Това е сигурно! 🤣😂

 93. 93 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Долу двойните стандарти. От сутрин до вечер платените клакьори и журналя показваха чужди тераси, асансьори, имоти и мълчаха като партизани на разпит за далаверите на Елена Йончева, Нинова, Жаблянов и други БСП-ари и червени милионери. Какви ли не лъжи и манипулации се разнасяха в протестните и анти-правителствените сайтове и вестници. Хората са отвратени от вашия фалшив морал и лицемерие. Никой не ви вярва повече и не ви слуша.

 94. 94 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 233 Весело

  Както казах и в другата статия: Новият Сериал застъпи длъжност, след НАПгейт, апартаментгейт и т.н....

  Въпросът е само в бройката на сериите. 🙄

  (не се чете)
 95. 95 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4441 Весело

  До коментар [#85] от "vassilun":

  Кой се излага не знам, не знам и да съм кандидат кмет за София, а ако бях, сигурно бих попитал настоящата си приятелка има ли от нещо да се притеснява...
  Аматьорска "ДБ" история, въпреки че имат на разположение разведчика от Батин...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 96. 96 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3893 Неутрално

  С техните камъни по техните глави!
  Дано Пик се доберат до нещо толкова кирливо за някой по-мастит политик!
  И непременно да ни го покажат!!!

  Любовта ще спаси света!!!
 97. 97 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#96] от "hope":

  Ти сега за някакъв порно лов на вещици ли апелираш? :)))
  Ако ти се гледа порно, има си специализирани сайтове за целта. Там хората са се снимали със съзнанието и желанието да бъдат видяни. Но да искаш да гледаш хора, в интимните им моменти, противно на желанието им, е истинската перверзия!

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 98. 98 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4578 Неутрално

  До коментар [#95] от "hamiltonf":

  Ок. Щом така смяташ си е твое право!

 99. 99 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3893 Неутрално

  “Мартин Трифонов вече има една присъда от 9 месеца затвор за блудство и опит за изнасилване на 14-годишно момиче, когато е бил непълнолетен. Лежал е в затвора и за кражба. Срещу него има и висящо дело в Районния съд в Сливен също за кражба.”

  Този Мартин е изнасилил и убил 7 годишно дете!!
  С висящо дело....
  Ето това е скандал.... ако детето беше на някой политик обаче!!!

  Любовта ще спаси света!!!
 100. 100 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3893 Неутрално

  И още нещо....
  Нищо не се е случило в България, Лозанов...
  и знаеш ли защо, защото то се случва всеки ден на гърба на 99% от хората! Сега са ви настъпили Вас, публичните личности и искате да се възмущаваме, ами няма!
  Да ви снимат, показват, плюят, все ми е тая!

  Лично ще кача някоя такава снимка!!!

  Любовта ще спаси света!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK