"Шпионската афера" - поредният прокурорски фарс

Независима чуждестранна лаборатория потвърди, че при отравянето на Гебрев е използвано същото вещество, както в случая "Скрипал". Главният прокурор Цацаров лансира тезата, че Гебрев бил жертва на "хранително отравяне" с неизмита салата.

© Велко Ангелов

Независима чуждестранна лаборатория потвърди, че при отравянето на Гебрев е използвано същото вещество, както в случая "Скрипал". Главният прокурор Цацаров лансира тезата, че Гебрев бил жертва на "хранително отравяне" с неизмита салата.Масовите арести за шпионаж и изгонването на руснаци от България предизвикаха коментари дали поредната акция на прокуратурата не обслужва политически цели. "Дневник" подбра коментари, които посочват как досега държавното обвинение си е затваряло очите по отношение на Русия и е бездействало при силни съмнения за извършени престъпления, а сега обвинява в държавна измяна хора, поръчали социологическо проучване.


Даниел Смилов, политолог:


България отказа да изгони руски дипломати по казуса "Скрипал", нито се притесни от действието на руски служби на наша територия по казуса "Гебрев". Навръх 9 септември обаче прокуратурата излиза с бомбастични обвинения срещу неправителствената организация "Русофили", чиято вина досега изглежда е, че е поръчала от името на Решетников социологическо проучване на Живко Георгиев преди последните президентски избори. Дори Решетников да е вдъхновител на това изследване, дори парите за него да са дошли от руски дарения, социологическото изследване не е акт на шпионаж в една свободна, демократична държава.
Ако това е линията, която се разследва, и няма друга по-сериозна информация, ще сме свидетели на още един прокурорски фарс, който просто ще героизира симпатизантите на Путин в България. Самото оповестяване на разследването за шпионаж при толкова неубедителна първоначална информация е политически гаф на разследващите.


Николай Христов, юрист:


Според Борисов делото за шпионажа не било срещу Русия ...


По принцип самата дефиниция на престъплението шпионаж е и съотносимо и към съответната държава (в случая Русия), защото, бедни ми Борисов, става дума именно за изначално поведение на въпросната държава. Няма как да имаш шпионаж, ако друга държава не го прави (конкретните местни извършители са отделно) СРЕЩУ твоята. Ерго - всяко дело за шпионаж предполага и включва в себе си по дефиниция защитна реакция СРЕЩУ въпросната държава (в случая Русия).


ОБАЧЕ Борисов всъщност е парадоксално прав и най-чистосърдечно си признава за какво става дума. Делото тук не е срещу Русия. Защото е поредната "пунта мара", която цели единствено евтин пиар на кандидата за следващ главен прокурор - позиционирането му като патриот и антируски деец с идеята да омекоти негативното отношение към него от страна на нормалните хора в тази страна. Това дело е обсъдено подробно и разрешено именно от руските кръгове, стоящи зад инсталацията Гешев, за да обслужи посочените пропагандни цели. Удрят се "дребни риби" (ако и да имат нещо общо с шпионска дейност, което би било нормално - във всяка добра манипулация следва да има и частица истина), но най-сериозната руска агентура остава незасегната.


В тази операция руснаците правят същото, което и наркотрафикантите - позволяват (и дори сами предават) някаква незначителна пратка да бъде заловена, за да се направи реклама на властта, която позволява пропускането на основния трафик. Нищо по-различно и тук ...


Константин Павлов, Фондация за хуманитарни и социални изследвания, член на Националната контролна комисия на "Да, България":


Наблюдавам "шпионската афера", която се развива с НД "Русофили". Не изключвам вероятност там да има московска връзка. Лично на мен ми се струва, че има. Тя трябва да се проследи, особено ако там е забъркан и някой от националната сигурност. Само че туй, другари, е дребната шпионска риба. Цацата! А и като знам как прокуратурата си подготвя доказателствата, нищо чудно русофилите да излязат чисти като господин 10 (бивш Д.П.) от цялата работа.


Затова искам да дам малко жокери на прокуратурата къде да търси агентите на руско влияние. Истинските едри паламуди. Дебелите шарани. Сомовете гиганти, спотайващи се около дъното на блатото.


Един български премиер обеща да изгони руски дипломати, ако види доказателства по случая "Скрипал" - съвсем истински терористичен акт в Европа, застрашаващ целия континент. Доказателства се появиха, премиерът се разсея, дипломатите се черпиха с по една водка по случая.


Същият премиер си призна чистосърдечно, че е провалил създаването на флотилия на НАТО в Черно море, която да се противопостави на агресивните действия на Русия в Черно море. Провалил я е и е бил сериозно критикуван от партньорите в НАТО. Това е направил заради "договорка" с Путин. Кой ли е този човек с нелегалните "договорки" с Путин? Ще бъде ли разследван?


Пак някакъв премиер обявяваше АЕЦ "Белене" за корупционен гьол, в който са загробени милиарди, а после изведнъж се разбърза да реализира проекта (некорупционно най-вероятно?).


Също тъй България беше посетена от главния прокурор на Русия. Тайно! С него се срещнаха високопоставени лица и обмениха опит. Лица и от прокуратурата (опс!). Кои бяха тези лица? Дали има някъде снимки? Протоколи и записи от срещите запазени ли са?


Шеф на българска петролна компания представляваше "Росатом" на преговорите с българското правителство. Ами не е ли странно. Нефт, пък ядрена енергетика... А тоя шеф на петролна компания обичал да играе белот с политици. Ама кои бяха те?


Туй искам да дам на прокуратурата като жокери. Да ги проверят тия, играчите на белот, и останалите.. Забравих им имената обаче. Ама в медиите могат да си ги намерят. В краен случай да гледат на уебсайта на руската прокуратура.


"Терминал 3":


Ще дадем няколко фрапиращи примера за пълно бездействие от страна на прокуратурата, когато българското правителство е допускало груба намеса във вътрешните ни работи от страна на Руската федерация:


– След случая с отравянето на бившия военен разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с използването на бойно отровно вещество на територията на Великбритания повечето от страните в ЕС и НАТО експулсираха представители на руските служби за сигурност, използващи в тези страни дипломатическо прикритие. Една от малкото държави, които не направиха това, беше България. Прокуратурата тогава не разследва на какво се дължи бездействието на България и мотивирано ли е то от чужда държава.


– По-късно британският разследващ сайт Bellingcat разобличи участието на руското военно разузнаване (ГРУ) в случая "Скрипал". Оказа се, че високопоставен офицер от ГРУ, участвал в атентата във Великобритания, неколкократно е пребивавал в България – Денис Вячеславович Сергеев, представящ се под фалшивата самоличност на "Сергей Вячеславович Федотов". Престоят му в България съвпада и с отравянето на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев. Независима чуждестранна лаборатория потвърди, че при отравянето на Гебрев е използвано същото вещество, както в случая "Скрипал". Дори това не беше достатъчно за сериозни действия от страна на прокуратурата. Лично главният прокурор Цацаров лансира тезата, че Гебрев бил жертва на "хранително отравяне" с неизмита салата.


– Прокуратурата никога не разследва участието на множество български длъжностни лица в корупционния проект АЕЦ "Белене", където потънаха милиарди. Някои от тези длъжностни лица открито подкрепяха руския държавен интерес.


– Прокуратурата не разследва участието на български фирми и държавни мъже в лансирането на другия корупционен мегапроект – "Южен поток" – където реалните загуби на страната ни бяха в рамките на стотици милиони, въпреки че проектът се провали.


– Ами участието на руска държавна банка в КТБ, където също бяха загробени милиарди държавни пари?


За съжаление можем да продължим този списък безкрайно. Това са само най-фрапиращите примери.


Илиян Василев, бивш посланик в Москва:


Ние знаем, че на територията на България развива дейност мрежа на военното и на цивилното разузнаване на Русия. При това не го знаем заради нашите служби, а защото партньорските служби ни го казват. И ние не предприемаме дело по тия теми, не предприемаме дело по случая "Гебрев", за Скрипал се направихме, че не чуваме. На Черна гора главният прокурор ни каза, че от Пловдив ГРУ е организирало преврата. И ние не правим реални неща, а се занимаваме с една организация, който, като пише "Русофили" - ами те с какво друго да се занимават.


"Биволъ":


Обвиненият в шпионаж Николай Малинов е разпитван по делото КТБ. В разпита си той разказва, че се е срещал с Цветан Василев, за да иска съдействие за... Делян Пеевски: "Молил съм за съдействие от негова страна за забавени плащания от Делян Пеевски за разпространение на вестника. Понякога г-н Василев ми съдействаше за решаването на този проблем, а друг път ми казваше, че не е негова работа. Имали сме и една тристранна среща с Цветан Василев и Делян Пеевски, на която се разбрахме, че ще си сътрудничим и няма да си създаваме проблеми."


Кое не е ясно? Плъховете ще се изпоизядат на финала...


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mbt34598035
  mbt34598035
  Рейтинг: 282 Весело

  Е сега е моментът! Да имаме шпионска афера в стил миналия век. Да запитаме например "Кой сте Вие, доктор Зорге?!" /по-младите и идея си нямат за това, кой е този немско-руски шпионин/. Но така насочваме вниманието към враговете - независимо, дали от изток, запад, север, юг. /Ех, къде е Агент 007, демек Джеймс Бонд, толкова си го харесвам/. А отклоняваме вниманието от проблемите тук. Изключително попадение преди избори /пък били то и местни/.

 2. 2 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Хората трбява да си оправдават европейските заплати по някакъв начин и да хващат престъпници ,а и да показват ,че все пак ходят и на работа ,не ,че нещо ще стане или някой ще отнесе вина ,но поне така по телевизията да има екшън .

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  Да добавим мнението на Методи Андреев:

  "Щеше да е по-интересно Димитър Иванов да бяха арестували за шпионаж. Но няма, защото е приятел на Бойко Борисов. Всички ги е страх от чичко Путин. Прокуратурата е жалка, а Иван Гешев да се погледне в огледалото."

  И още:

  "Жалка работа. Никога не съм предполагал, че българската прокуратура може да падне до такива нива. Ама г-н Гешев, вземи малко да се огледаш в огледалото. Ти си завършил милиционерската школа. Семейството ти те е възпитало в любов към СССР. Г-н Цацаров, ами ти си станал член на комунистическата партия, след като си влязъл в казармата. Как е станало това?! Естествено в името на партията и народа. Как се прави арест за шпионаж? Не може да е като ареста на Десислава Иванчева. Не може. Арестът за шпионаж се прави дискретно. За да се докаже шпионската дейност, специалните служби хващат лицето, което ще обвинят, в момент, когато извършва съответната деятелност-когато предава информация или получава такава. Нека сега да кажат има ли СРС-та по този случай. На мен не ми е симпатичен Юрий Борисов, защото се прави на русофил. Но по някаква гешевска логика Борисов хем го обвиняват в шпионаж, хем го разпитват като свидетел, хем му слагат белезници. Е какъв е той-шпионин ли, свидетел ли?"

  А също и:

  "Да сте чули един депутат от ГЕРБ да е подкрепил декларацията на МВнР? Няма такъв. Спомнете си председателят на парламента Цвета Караянчева как се чудеше в Русия какви глупости да говори. А после пък се чудеше как да се оправя. Както се вижда Бойко Борисов се готви да реализира руски проекти за десетки милиарди левове с много съмнителен икономически ефект. Той се отказа да подкрепи безспорните доказателства на Англия, че отравянето на Скрипал е дело на руските специални служби с аргумента, че нямало достатъчно доказателства. Видяхте как се потули разследването за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев, в което като извършители се сочат същите тези служби. И двата пъти са го тровили хора, засечени след това в Англия по случая Скрипал."

  Оттук: https://frognews.bg/inteviu/metodi-andreev-pred-frog-dimitar-ivanov-biaha-arestuvali-shpionaj-prokuraturata-mnogo-jalka.html

  Та ... мислете, преди да се радвате на героизма на Гешев.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на mbt34598035
  mbt34598035
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Коментарите на № 2 и № 3 ми допаднаха много. Приятно ми е рано сутринта да прочета смислени неща.

 5. 5 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 402 Неутрално

  когато прокуратурата не прави нищо, защо не правела нещо? когато арестува за шпионаж в полза на русия, всякакви простотии се изговрят освен да се изчака да видим какви доказателства ще се представят и дали ще продължи да се разплита чорапа на огромната и добре хранена пета колона на русия в България.

 6. 6 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  Държавата на двойните стандарти!

 7. 7 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  Дневник затвърждава линията на защита на обвиняеми срещу които има сериозни улики и доказателства:

  -Иванчева
  -Тад Груп
  -сега онзи русофил

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3338 Неутрално


  БОЛШОЙ ТЕАТЪР

  С либрето и ноти написани в Кремъл

  БЕЗДАРНО СЪЧИНЕНА

  и още по-бездарно изпълнена ПИЕСКА

 9. 9 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3989 Неутрално

  "Много шум за нищо" - Шекспир. Та и нашата Цацаратура прави така. Доколкото си спомням, Гешев кога арестува Иванчева, по документи беше командирован в Русия. На обмяна на обед (нарочно съм го написал така). Да не се окаже след време, че сега е бил командирован в Тимбукту? Просто се опитват да му изчистят имиджа, та да е целия в бяло. Ама не става.

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Каквото и да направи прокуратурата все ще е виновна за неудачниците, на които им дай да защитават престъпници! И 1% са им много!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  Дневник затвърждава линията на защита на обвиняеми срещу които има сериозни улики и доказателства:-Иванчева-Тад Груп-сега онзи русофил
  —цитат от коментар 7 на kaiser


  И аз това се питам, като има и други за хващане (което си е така), трябва ли да се омаловажава това което са хванали.
  Корпоративната зависимост на тази медия и на другите трябва да е пределно ясна на читателите.
  Прокоратурата пак показа, че действа селективно, но очевидно все настъпва нечиий интерес.
  Да наречеш 'русофили' дребни риби, при все че от години им се плаща от русия да мътят водата в България, си е глупост.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 12. 12 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Масовите арести за шпионаж и изгонването на руснаци от България предизвикаха коментари..."

  В загнилата държава няма правилно действие или бездействие. Всичко е неправилно.
  Няма глава, няма опашка, цялата риба е вмирисана и по нея пълзят бели червеи.
  През последните 20 години се пръкнаха какви ли не организации и дружества "Русофили".
  Колко са подобните на тях организации "Еврофили", а сме страна член на ЕС.

 13. 13 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 275 Неутрално

  "...В тази операция руснаците правят същото, което и наркотрафикантите - позволяват (и дори сами предават) някаква незначителна пратка да бъде заловена, за да се направи реклама на властта, която позволява пропускането на основния трафик. Нищо по-различно и тук ..."


  Подкрепям мнението на Николай Христов.
  Интересното в случая е какво е "основния трафик".
  - Номинацията на гешев?
  - Белене?
  - Поредния поток?
  - Нещо друго или комбинация от горните три?

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 915 Любопитно

  че е фарс ,ФАРС е ,но не е напълно ясно КОЙ точно клоун стои зад него

 15. 15 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Като има пари от гьолове и потоци за крадене, ще има и шпиони- русофили. Главният русофил е начело на държавата

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 16. 16 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Дали е фарс не зная , няма луд който да се заиграва с Русия без много сериозна причина !!!

 17. 17 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4102 Неутрално

  Ами поредната "сказка" .....Разказваща за копейки,докато се вземат куфари с долари!Шоу за плебса....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 18. 18 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Любопитно

  Да добавим мнението на Методи Андреев....
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  - Да не би да пише що информацията за Гоце излезе чак след избирането му за втори мандат?

 19. 19 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Любопитно

  "Ние знаем, че на територията на България развива дейност мрежа на военното и на цивилното разузнаване на Русия. При това не го знаем заради нашите служби, а защото партньорските служби ни го казват"

  А тези партньорски служби дали казват нещо за работата на турските служби у нас или и те са ни партньори и работят не срещу националната ни сигурност а за нея?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 20. 20 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Още в първия ден на "шпионската афера "твърдях че е "прокурорска пушилка ".Тогава пророкувах че на гърба на прокуратурата ГЕРБ си прави пиар акция ,от една страна да изчисти имиджа на величието , затънало до гуша лепкавата руска кал и от друга да "придърпа " разочаровани десно мислещи (антипутинисти) за местните избори в София.А ето че доказателствените "смешките" излизащи на порции от"ЦаЦа медия броудкастинг" и шпикер Гешев ме карат да мисля ,че това е по скоро пиар акция на единствения кандидат за главен прокурор. И той се чисти яко !

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 22. 22 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Весело

  Тук:
  ""Шпионската афера" - поредният прокурорски фарс"

  Жабата:
  "Щеше да е по-интересно Димитър Иванов да бяха арестували за шпионаж. Но няма, защото е приятел на Бойко Борисов"

  - Те това твърдение на жабата трябва да се съпостави с проучванията за нефти и газ в нашия шелф. И с решенията на Политбюро по въпроса, естествено.
  След това който иска да си дитирамби за "любов" между Гестапото и ББ.

  Ай да припомним за една "любов" не точно към Гестапото, но към негов ученик:

  „Иван Костов и Румен Петков защитават шефа на ДАНС“ /Цветлин Йовчев/ - https://www.24chasa.bg/Article/784372

  Агитпропа на "Свободна Моника Веле" остана гол. :)
  Всъщност май остана по уред за самозадоволяване... :)

 23. 23 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  Дали е фарс не зная , няма луд който да се заиграва с Русия без много сериозна причина !!!
  —цитат от коментар 16 на Nikolay Savov


  Абсолютно си прав ! Както и не би трябвало да има коментари от "водещи " медии , социолози , журналисти , "клубове по интереси " без да са сериозно СТИМУЛИРАНИ материално .

 24. 24 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Любопитно

  "Същият премиер си призна чистосърдечно, че е провалил създаването на флотилия на НАТО в Черно море, която да се противопостави на агресивните действия на Русия в Черно море. Провалил я е и е бил сериозно критикуван от партньорите в НАТО. "

  "Натовската флотилия" всъщност беше турска и ние нямахме място там да служим за прикритие на турските мераци да си връщат Крим! И никой от НАТО не ни е критикувал затова!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 25. 25 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#10] от "lz2":

  така... а вие 80-те процента чудесно се справяте с управлението на страната. Всички ни завиждат, опитват се да ни настигнат. Швейцарците плачат и искат да са България в Алпите

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 26. 26 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6292 Весело

  Срещат се майор Деянов и 007 в един бар:
  - Бонд, Джеймс Бонд - представя се англичанинът и отпива леко от коктейла си "водка-мартини".
  - Гей, Сер-гей! - отвъща наперено нашият и излющва на екс една чаша ракия.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 27. 27 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Даниел Смилов, политолог:
  България отказа да изгони руски дипломати по казуса "Скрипал", нито се притесни от действието на руски служби на наша територия по казуса "Гебрев". ..."

  Ай четете по-внимателно твърденията на прокуратурата за заверата на Цветан Василев и Малофеев, включваща НЕДОПУКАНЕ на Б-я до собстдвеността в Авионамс, Дунарит и Виваком. там е десарът Гебрев.

  Ето и още за Гебрев - https://desebg.com/component/search/?searchphrase=any&ordering=newest&limit=0&searchword=Гебрев

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  С уважение и благодарност към колегата antonio vivaldi, искам да цитирам едно негово мнение от друга тема:

  "Да видим какво стъкмиха досега кукловодите на трите прасенца:

  Скандал с кибертерористи, които били ръководени от Христо Иванов и ДБ
  Интимни снимки на приятелката на Игнатов, публикувани преди 10 години от изнудвач, срещу който има сигнал в МВР.
  Подготовка за обвинения срещу Костов, набързо прекратен на този етап, след като последният ги предупреди публично,че ще съди прокуратурата в европейските институции.
  Провокатори - цигани и нацисти на митинга срещу Гешев
  Контрапротестиращи - пак цигани, които не знаят какво пише на плакатите им и чичковци и лелки докарани в София на разходка с дечица и внученца и които не знаят защо са там.
  Шпионски кьорфишеци уж срещу руското влияние- шпионинът е пуснат под гаранция и се се явява по телевизията.
  Преврат срещу Борисов, готвен от Чикагото и Иванчева, за който те си чатят.
  Какво ли още да очакваме - запис по Скайп как Сорос инструктира протестиращите онлайн ?
  Както казва Айнщайн - има две безкрайни неща на този свят - вселената и човешката глупост..."

  Природата не допуска случайности и отклонения от своите закони: милиционерът никога не може да бъде по-умен от човека.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#12] от "gmbh":

  няма еврофили, германофили, франкофили( има някакви франкофони )
  дори терминът русофоб е измислен от самите русофили, защото като ресеещи се, имат нужда от враг.
  Напоследък обаче доста хора взеха да се самоопределят като русофоби :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 30. 30 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Весело

  Та ... мислете, преди да се радвате на героизма на Гешев.
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  Ха, кой го казва!
  От 3 дни си в някаква еуфория, но прочете статията и се усети, че това са шменти-капели.
  Когато президентът ви го каза, с пяна по устата го псувахте и му се заканвахте.

 31. 31 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#27] от "plebs":

  аз пък прочетох че Малофеев бил включен в списъка на санкционираните от ЕС още на 30.07.2014... така че това би трябвало да включва и България.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 32. 32 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  Къса се топлата връзка Чайка - Цацаров и това е светъл лъч. Рубладжиите скочиха на амбразурата и трудно ще се правят на европейци.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#31] от "Opportunity":

  "... аз пък прочетох че Малофеев бил включен в списъка на санкционираните от ЕС още на 30.07.2014... така че това би трябвало да включва и България."

  Има две обяснения: или досега не я е включвало, т.е. Малофеев се е разхождал свободно тук, или властите на умряло куче нож вадят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#32] от "Корки":

  като демонтират МОЧА, ще се замисля

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#30] от "Virgin":

  "От 3 дни си в някаква еуфория, но прочете статията и се усети, че това са шменти-капели."

  Глупостите ти не ме засягат. Още първия ден написах, че ще повярвам в сериозните намерения на прокуратурата, когато затвори Росенец, арестува Валтер Калашников и разтури паравоенните му отряди и изгони поне 5-6 аташета от посолството. Какво ти се струва на теб, че уж съм изпитвал, са си твои личностни проблеми и извън темата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ДНЕВНИК,ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС КЪМ МВнР:
  С КАКВИ ПАСПОРТИ ПРИСТИГЯТ В БЪЛГАРИЯ,ЖИВЕЕЩИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОКУПИРАНИЯ КРИМ?

 37. 37 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Дневник затвърждава линията на защита на обвиняеми срещу които има сериозни улики и доказателства:-Иванчева-Тад Груп-сега онзи русофил
  —цитат от коментар 7 на kaiser

  Не се и опитваш да включиш човешката способност за разсъждение ИНТЕЛЕКТА. Аз няма да се опитвам да те разубеждавам че изброените в твоя пост като обвиняеми с "улики "и "доказателства" на "Цаца медия броудкастинг" трудно ще могат да подведат българския съд за да докаже обратното .

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 38. 38 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Най-голямото престъпление на поръчалите социологията на Живко Георгиев е че се опитаха да го оставят тайно от широката общественост. Професионализма му заслужава адмирации. Кой за какво го ползва е друг въпрос. То слага в "малкото си джобче" комай всички социологии, дето се размахват в медиите.

  Линк към изследването има в края на http://brodbg.com/b-news-3-228.html

  Акцентите за мен:

  - Най-голямата група, 40% ОТКАЗВАТ да се определят в термините русофили/русофоби.
  - Радев НЕ отговаря на най- желаното - кандидатът за президент да е дипломат.
  - Персоната с най- нисък рейтинг в Герб е Цачева. Това пък слага край на опорката, че ББ е помогнал на РР. Просто ГЕРБ противопостави на РР най-слабата си фигура и преброи твърдото си ядро.

  Със здраве.

 39. 39 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Капиталци и "ДА" България твърдо зад Мая Манолова на втория тур.Това ни казва тази статия.

 40. 40 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Къса се топлата връзка Чайка - Цацаров и това е светъл лъч. Рубладжиите скочиха на амбразурата и трудно ще се правят на европейци.
  —цитат от коментар 32 на Корки  До коментар [#32] от "Корки":

  - Брутро. Лъжата за Цацаров и Чайка стана ясна отдавна:

  „Чайка е на двудневно официално посещение в страната ни, съгласно подписаното между него и главния прокурор проф. Борис Велчев на 9 октомври 2008 г. Споразумение за сътрудничество между прокуратурите на двете държави. В рамките на това споразумение ежегодно се осъществяват визити на български прокурори в Русия и на руски прокурори у нас.“

 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Както казах в началото на скандала: едва ли има шпиони, но рубладжии - със сигурност!. Сега бих добавил: едни рубладжии завеждат дела с обвинения на други рубладжии за радост на заблудените, а иначе белота "в БанкИ" си продължава със същите играчи.
  А шпионите тук всички специалисти(за ДАНС не знам) ги знаят: "68 в руското посолство и 300-400 извън него"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#38] от "plebs":

  Това малка подкрепа ли е, дори оплютият Плевнелиев имаше по-голям шанс

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 43. 43 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ДРУГ ВЪПРОС КЪМ МвнР:
  КОЙ КОНТРОЛИРА ДЕЙНОСТТА НА ХИЛЯДИТЕ РУСКИ "ТЪРГОВСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ",С РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПРЕБИВАВАНЕ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ?
  ПОЯСНЕНИЕ:ВСИЧКИ ТЕЗИ "ПРЕДСТАВИТЕЛИ" РАЗВИВАТ ФИКТИВНА ,Т.Е. НИКАКВА ДЕЙНОСТ,НО СА ОСТАВЕНИ ДА СЕ РАЗМОТАВАТ ТУК .ФАКТИЧЕСКИ ПОД ЛЪЖЛИВ ПРЕДЛОГ.
  ЗАЩО МвнР ПРИЕМА ДА ГО ЛЪЖАТ РУШНАЦИТЕ?

 44. 44 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#29] от "Opportunity":

  "Напоследък обаче доста хора взеха да се самоопределят като русофоби""

  Да се коментират хорските страхове си е чисто дребнотемие. Основанието за подобен страх е съвсем друга работа. Толкова за фобиите.

 45. 45 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3132 Неутрално


  Както отдавна е ясно разследванията на прокуратурата доказват единствено, че за разследване е самата прокуратура.

 46. 46 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  Ми не е като да не са прави. Можеше и бате Волен да поразследват как се финансира ама ше пане коалицията

 47. 47 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#40] от "plebs":

  можеха и с Тодар Живков да се опправдаят, той кой знае какви спорзумения е имал с СССР :) :) :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 48. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  че е фарс ,ФАРС е ,но не е напълно ясно КОЙ точно клоун стои зад него
  —цитат от коментар 14 на Stewie


  QUI BONO = "КОЙ ПЕЧЕЛИ ?" е вечният въпрос който дава всички отговори = целия цирк цели да сплоти русофилите и червените пред общата заплаха от прокуратурата за да легитимира БСП като техен лидер баш преди изборите, защото евроатлатическата ориентация на БСП бяха отблъснали доста народ и техните не ги разпознаваха като свои.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 49. 49 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#44] от "gmbh":

  русофобията не е фобия, както и русофилията не е сексуална девиация

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 50. 50 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  е добро утро - това беше видно от 2-рата секунда на "скандала"

  тук симпатизанти на ГЕРБ радваха, което е нормално - все пак има много хора с десни и про-западни разбирания, които гласуват за ГЕРБ, дано този пореден кьорфишек им отвори очите, че ГЕРБ гледа само и единствено на Изток

  жалкото е, че със сигурност разпитваните хора имат връзки с руското разузнаване, със сигурност обаче и тия от Русофили са на най-ниското възможно ниво - ами тя цялата държава се управлява от русофили - кой иска да подари още 20 млрд за белНЕ на руската атомна промишленост?, разклонение на руско-турски потоци, кой подари цялата индустрия на про-руски олигарси?

  много ясна става и основната причина борисов да остави да изберат радев - когато искаш да водиш подобна про-руска политика единствения начин да го правиш в про-европейска България е като имаш един още по-очеваден про-руски президент - така винаги ще изглеждаш с една идея по-малко проруски

  не случайно Цацаров се среща с Чайка през няколко месеца и праща прокурори на обучение в русия - та това е същата държава, където се счита че путин взриви няколко жилищни блока само за да си изгради име и да се бетонира като президент ..

  мислете преди да реагирате, единствената причина на това мероприятие е десните в София да приемат Гешев за прокурор и протестите да не са масови, както и десните да подкрепят Фандъкова

  кой изобщо може да си помисли, че Гешев, Цацаров и Борисов искат да навредят на руски интереси ?!? аргументите са изброени в статия

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 51. 51 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Президентът пак се оказа прав.

 52. 52 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 983 Неутрално

  От самото начало се виждаше че е съшито със бели конци !!!

 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  А поляците си купуват Ф35 на цена по-ниска от тази, която платихме за нашите Ф16. При това ще ги получат по-бързо отколкото ние нашите. Прокуратурата няма ли да се заинтересува, как аджеба стават тези работи

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  И ОЩЕ ЕДНО ВЪПРОСЧЕ КЪМ МвнР:
  КОЛКО ПЪТИ Е НАРУШАВАНО БЪЛГАРСКОТО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВА ОТ РУСНЯШКИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ??
  ПОЯСНЕНИЕ:МНОГО ПЪТИ.
  И КОЛКО ПЪТИ Е ПРАВЕН ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ДЕМАРШ ПО ТАЗИ ПРИЧИНА??

 55. 55 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#31] от "Opportunity":"... аз пък прочетох че Малофеев бил включен в списъка на санкционираните от ЕС още на 30.07.2014... така че това би трябвало да включва и България."Има две обяснения: или досега не я е включвало, т.е. Малофеев се е разхождал свободно тук, или властите на умряло куче нож вадят.
  —цитат от коментар 33 на Norman Granz


  До коментар [#33] от "Norman Granz":
  До коментар [#31] от "Opportunity":

  Ай четете на какъв период се обновяват санкциите на ЕС. ПРБ обяви санкции за 10 години.

  Вече писах, че агитпропа е по уред за самозадоволяване. :)

 56. 56 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  "В тази операция руснаците правят същото, което и наркотрафикантите - позволяват (и дори сами предават) някаква незначителна пратка да бъде заловена, за да се направи реклама на властта, която позволява пропускането на основния трафик. Нищо по-различно и тук ..."

  Ето защо няма остра официална реакция от Кремъл. Ето защо и след възражението на Външно за деветосептемврийската изложба, руското посолство веднага даде лек заден. Остри реакции има само от хора в Русия, които явно не са в течение на договорките между София и Москва или пък и те с реакциите си искат да не стане очевадно, че това е постановка.
  Единственото хубаво нещо е, че Решетников и Малофеев са персони нон грата у нас. Но и с тях, и без тях – керванът си върви.

 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  " В тази операция руснаците правят същото, което и наркотрафикантите - позволяват (и дори сами предават) някаква незначителна пратка да бъде заловена, за да се направи реклама на властта, която позволява пропускането на основния трафик. Нищо по-различно и тук ..."

  Тъжни констатации и което е по - лошото, вероятно са напълно вярни ! Превърнали сме се в център, от където руснаците извършват своята престъпна дейност на Балканите, а в момента се занимаваме с някакви кукли на конци като Малинов ! Вярно е, че информацията ни е дадена от партньорските ни служби, но също така е вярно и , че тези същите служби са ни давали много подобна информация и за руската активност у нас при опита за преврат в Черна гора, и за Скрипал, и за мръсните руски парични трянсфери през наши банки, за Гебрев...И какво последва тогава ? Замитане на следите на руснаците, нали ?

 58. 58 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#54] от "aramissss":

  "И ОЩЕ ЕДНО ВЪПРОСЧЕ КЪМ МвнР:
  КОЛКО ПЪТИ Е НАРУШАВАНО БЪЛГАРСКОТО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВА ОТ РУСНЯШКИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ??
  ПОЯСНЕНИЕ:МНОГО ПЪТИ.
  И КОЛКО ПЪТИ Е ПРАВЕН ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ДЕМАРШ ПО ТАЗИ ПРИЧИНА??"

  Имаше отговор от най-високо премиерско място.
  Идвали и си отивали и в това нямало кой знае какво страшно.
  Цитирам по памет: те(руснаците)действали по друг начин у нас.
  Пита се в задачката, при положение, че БайХ знае как действат руснаците у нас, той как им противодеиства? С платноходки из Черно море ли?

  За първи път от поне 20 години български институции заговориха за руско влияние, шпионаж, русофилски дружества, пране на руски(и не само) пари и сили целящи да променят геополитическата ориентация на България. Всичко това може и да е буря в чаша с вода с цел да се прикрие какво се случва в мрачните дълбини на българското задкулисие.

 59. 59 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Случаят "Скрипял" е толкова достоверен колкото и този с набеждаването на някакви мишки в шпионаж, били те отявлени русофили.

 60. 60 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#50] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  Не е вярно. По своята природа ГЕРБ и главатар ИМ (да е светло името Му тиквенско, Господ здраве да Му дава), са шайка от отявлени крадци и лъжци. Освен на изток, гледат и на запад или по точно навсякъде от където може да гепят пари безнаказано. От години блажат от Евро фондовете. За сега от изток взимат пари за семки.

 61. 61 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Гневно

  ЕТО за това трябва да се протестира срещу мафията.
  Покажете ми едно, ЕДНО знаково успешно дело на прокуратурата. Дали е Костинброд, дали е КТБ, дали ще е шпионския скандал?
  Борисов, Пеевски и Домусчиев са се обединили с Цацаров и Пеевски срещу всички нормални хора в тая държава.

 62. 62 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ааааа така . Бой по класовия враг.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 63. 63 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#10] от "lz2":

  Прокуратурата да вземе да обвини някой престъпник и да го тикне в затвора, а не да си прави реклама със скалъпени постановки.

  pastor
 64. 64 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 891 Неутрално

  До коментар [#60] от "GreenBush":

  Мутрите само от пари се интересуват! По-точно как може да ги приберат!
  Виж само как Вожда пояснява на мат'ряла колко полезно е Мария Габриел да отговаря за милиатдни бюджетни средства. Все едно тя ще ги раздава както той прави с нашите данъци.
  Колкото повеè пари минават под твоя отговорност, то толкова повеè можеш да откраднеш от тях!
  Мутра пари не дава! Тя има принцип - Ти ли ще ми дадеш или сам да си взема?

  pastor
 65. 65 Профил на cmy12603507
  cmy12603507
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Дрън-дрън-дрън-дрън- всичко в статията е вятър и мъгла...Чудя се дали и съставителите на статията няма да замлъкнат като нааакани , ако прокуратурата пак публикува законно преки и косвени доказателства и улики за престъпната дейност на обвиняемия- щото този мач вече е игран с тад груп:) Апропо- защо сега ги няма платените политически тролове пак да зареват като вдовица за едно трибуквено нещо, че видите ли- прокуратурата нямала никакви доказателства, годни за съд; че представените доказтелства не били доказателства съгласно НПК; че обвиняемите изобщо не са извършили престъпление; че гешев и спецпрокуратурата са лоши на ента степен, корумпирани и политически слугинаж- бухалка за непослужните представители на “бизнеса и гражданското общество“ и други такива манипулации и чисти лъжи?:)

 66. 66 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Разстроено

  До коментар [#23] от "doroteus":

  Прав си , но както четеш във форума има няколко стойностни коментара , останалото е помия............

 67. 67 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Ами поредната "сказка" .....Разказваща за копейки,докато се вземат куфари с долари!Шоу за плебса....
  —цитат от коментар 17 на Willy Messerschmitt


  Лъсна, а Ушанка?

  Как така изведнъж почна да не харесваш действията на Прокуратурата и удрянето на любимата ти Русия?
  С приятелят ми, Норман Ганц , вчера си говорихме, че по отношението към арестите, съвсем лесно ще откроим и руската агентура във форуми и сайтове ..

  Друг мой приятел Без-име-2 , искаше и по-строги мерки, за всички на форума , подкрепящи по какъвто и да е начин шпионите .

  "По делата ще ги познаете" е казано в Книгата..

  И ей го - познахме ви!
  По квичението , дето го повтаряте ,упорити - "това е фарс!"..

  Фарс ли?
  Като се появят в съда, все едно Кентървилския призрак - с дрънчене на вериги и стонове - ще видите един фарс ..

 68. 68 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#67] от "simChо":

  "С приятелят ми, Норман Ганц , вчера си говорихме, че по отношението към арестите, съвсем лесно ще откроим и руската агентура във форуми и сайтове .."

  Тъп и посредствен си като всеки милиционер. Форумните ти остроумия са на същото равнище като присъствието на мутрите на Митю Очите в подкрепа на Гешев (който съвсем случайно му написал толкова опорочен обвинителен акт, че от съда прекратили делото).

  Айде, плувай.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 69. 69 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#54] от "aramissss":За първи път от поне 20 години български институции заговориха за руско влияние, шпионаж, русофилски дружества, пране на руски(и не само) пари ..
  —цитат от коментар 58 на gmbh


  И едни умно-красивци се разскачаха - "фарс"..

  Фарс ли? Че комай за пръв път ясно бе казано "Русия!" .. И още "Малофеев" ви се вижда ФАРС?

  ВАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ е фарс ..

  1.Разскачахте се, преди време за човека на Малофеев :
  "Вакъл Гебрев, курбан не даваме. Всички на десен митинг! Долу ръцете от Офицера Емилиян Гебрев"

  2.После пък-почнахте да се радвате, как Гешев гепнал агенти на ГРУ - Баневи, които от затвора, са получавали инструкции ..

  3.После пък - попържахте, същия тоя Гешев, загдето каза в едно изречение "Русия" , Радан и ДеБъ , опит за Дестабилизация, ТАД Груп..

  4.После пък, вчера -се радвахте, като малки деца, за заловените шпиони..

  5.Днес сте на друга вълна ..
  Няма я радостта, пак ще се попържа Гешев, пак има съчувствие към Баневи, Радан , ДеБъ, Атанас Атанасов , ТАД Груп и Бялото Момче-Хакерче .. и комай в сърцата ви има съчувствие и към "Движение Русофили"?


  За такива като вас, приятелите ми : без–име–2 и Норман Гранц казват "тъпи антибългарски боклуци"

 70. 70 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 301 Неутрално

  ..За първи път от поне 20 години български институции заговориха за руско влияние, шпионаж, русофилски дружества, пране на руски(и не само) пари ...
  —цитат от коментар 58 на gmbh  Да, заговориха..

  За пръв път от 20 години , да ..

  И едни умно-красиви , не изчакаха да мине и един ден, а се разквичаха по медиите си – "съдебен фарс!" , "невинни са" .."жертви на набеждаване и на Гешев"..

  Случайно?
  А???

 71. 71 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 301 Неутрално

  ..Има две обяснения: или досега не я е включвало, т.е. Малофеев се е разхождал свободно тук, или властите на умряло куче нож вадят.
  —цитат от коментар 33 на Norman Granz


  Русофиляга, а и ти кажи ..

  Цялото вчерашно беснеене, фарс ли беше, или не?

  Невинни са и са обвинени фарсово??

  П.П
  А за човека на Малофеев - Гебрев, днеска няма ли да скачаш?

  "Долу ръцете от Гебрев! Всички на десен митинг!"

  Давай, идиотче .. че ми пълниш душата, как си като пате в кълчища и си тотал омотан!"
  Днеска няма да се кефиш , на удара на нашата Прокуратура , а дълбокомъдрено ще викаш "фарс" ..

  "С тебе нещо сме се омотали - just cavalli"

 72. 72 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#12] от "gmbh":

  Русофилите са и Еврофили!
  Руската империя винаги е била част от европейската цивилизация!
  Подразбира се...

 73. 72 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 793 Неутрално

  С уважение и благодарност към колегата antonio vivaldi, искам да цитирам едно негово мнение от друга тема:"Да видим какво стъкмиха досега кукловодите на трите прасенца:Скандал с кибертерористи, които били ръководени от Христо Иванов и ДБИнтимни снимки на приятелката на Игнатов, публикувани преди 10 години от изнудвач, срещу който има сигнал в МВР.Подготовка за обвинения срещу Костов, набързо прекратен на този етап, след като последният ги предупреди публично,че ще съди прокуратурата в европейските институции.Провокатори - цигани и нацисти на митинга срещу ГешевКонтрапротестиращи - пак цигани, които не знаят какво пише на плакатите им и чичковци и лелки докарани в София на разходка с дечица и внученца и които не знаят защо са там.Шпионски кьорфишеци уж срещу руското влияние- шпионинът е пуснат под гаранция и се се явява по телевизията.Преврат срещу Борисов, готвен от Чикагото и Иванчева, за който те си чатят.Какво ли още да очакваме - запис по Скайп как Сорос инструктира протестиращите онлайн ?
  —цитат от коментар 28 на Norman Granz

  +++++++
  Едно копие и от мен!

 74. 74 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#13] от "Kamenarski":


  Основното е Пълната власт над България.

 75. 75 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Хайде сега глупости на търкалета - прокурорите били измислили руското шпионско присъствие! Просто прокуратурата ужасно се забави с изкореняването на руската заплаха! Не ги ли виждате, умници - Русофили, Копринки, Нощни вълци, Вечни полкове, Беленета, Патоци?! На кой се дължат тези уродства ако не на ПЕТАТА КОЛОНА НА РАША В БГ? Просто много закъсняха - и паметниците на окупаторите си стоят непокътнати за разлика от цяла Източна Европа, корупционните лобита напират за руски проекти в енергетиката, шпиони като Малинов стават дори депутати! Така че стига с тези измишльотини, че някой си бил измислил РУСКАТА ЗАПЛАХА за да събира рейтинг! ТАЗИ ЗАПЛАХА Е НАПЪЛНО РЕАЛНА И СТРАШНО ВРЕДНА ЗА БГ!

 76. 76 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Весело

  Товарищи, къде остана деветосептемврийският плам с който Дифендъра обяви "Започнахме ги!" Къде се покри този проевропейски Тодор Живков борец с враговете на Демократичната власт и либерализама!? Цацата май се оказа карикатурен Вишински който саботира поставените му задачи!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 77. 77 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#28] от "Norman Granz":

  Може да очакваш всичко от ченгетата ,но няма как да го предвидиш,защото дневник и форума му не са подходящия източник на информация ,а са само агитационен отдел за разпространение на пропаганда и ти си един от троловете му...
  Действай по спуснатите опорки и намали мисленето,защото за теб то е загуба на време!

 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#75] от "Nikolai Tsekov":

  "Не ги ли виждате, умници - Русофили, Копринки, Нощни вълци, Вечни полкове, Беленета, Патоци?!"

  Напълно съгласен съм, че всички тези метастази на руската хибридна война са вредни и безкрайно досадни, но ... в България нямаме закон, криминализиращ русофилията. Има закон от 2000 г. за обявяване на комунистическия режим за престъпен, но понастоящем русофилите (изключвам декласирани индивиди като бай Таню, Тайгата и КESH) много се пазят да не кажат нещо в подкрепа на комунизма - те са "консервативни православни ристиенич и от десни, по-десни.

  Дори да допуснем, че Малинов е бил руски шпионин (аз пък винаги съм си представял шпионина като човек, който си трае и не афишира привързаността си към страната, за която шпионира), цялата история с арестуването му беше изключително комична. То стана точно в деня, когато тряблваше да има протест срещу избраника на Сарая - Гешев - като единствен кандидат за главен прокурор. Демек, който е против мен, е русофили предател на Родината. Горе-доли в този дух лае и смахнатият лилиционер Бай Ауткайдер, променил регистрацията си на SimCho.

  Катто предположих още първия ден, имало е обаждане от партньорски служби и нашите льольовци са рекли хем да маркират някаква дейност, хем да ударят опозицията срещу Гешев. Докараха цигани, Митю Очите и той се отчете пред ония, благодарение на които отърва затвора...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  До коментар [#75] от "Nikolai Tsekov":

  Хайде сега глупости на търкалета - прокурорите били измислили руското шпионско присъствие! Просто прокуратурата ужасно се забави с изкореняването на руската заплаха! Не ги ли виждате, умници - Русофили, Копринки, Нощни вълци, Вечни полкове, Беленета, Патоци?! На кой се дължат тези уродства ако не на ПЕТАТА КОЛОНА НА РАША В БГ? Просто много закъсняха - и паметниците на окупаторите си стоят непокътнати за разлика от цяла Източна Европа, корупционните лобита напират за руски проекти в енергетиката, шпиони като Малинов стават дори депутати! Така че стига с тези измишльотини, че някой си бил измислил РУСКАТА ЗАПЛАХА за да събира рейтинг! ТАЗИ ЗАПЛАХА Е НАПЪЛНО РЕАЛНА И СТРАШНО ВРЕДНА ЗА БГ!
  —цитат от коментар 75 на Nikolai Tsekov


  Не твърдим, че е измислена руската заплаха, а че е измислен този фалшив опит за осветляване на руската агентура у нас. Казваш, че "прокуратурата ужасно се забави с изкореняването на руската заплаха". Не се е забавила. Изобщо не действа по въпроса. На кое от изброените ти примери за уродства е посегнала прокуратурата? Какво е изкоренила? Някакви си русофили разпитали като свидетели. Това ли им е изкореняването на вредната руска заплаха?

 80. 80 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  До коментар [#79] от "Fiji":

  "Не твърдим, че е измислена руската заплаха, а че е измислен този фалшив опит за осветляване на руската агентура у нас."

  Именно!

  Това е цирк за пред електората, Бойко дори се похвали, че ситуацията напомняла изгонените от Костов руски шпиони.

  Напомня, ама друг път. Колко руски "дипломати" изгонихме след опита за убийство на Скрипал? Какво прави ДАНС по отношение на паравоенните отряди, поддържащи сайтове, в които се призовава за насилствена смяна на формата на държавно управление и "народен съд"? Отговор на двата въпроса: нула и нищо.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Комедия дел арте. Забраняват да влизат руснаци, на които и без това е забранено да влизат в ЕС.

 82. 82 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Моля? Ама вярно ли разследват за поръчка на социологическо изследване? Тези изобщо знаят ли що е това? За социологическо изследване могат да те обвиняват в следните случаи:
  1. Нямаш разрешение за боравене с лични данни (в Австрия е DVR-Nummer, тука не го знам), защото боравиш с адресен материал, за да си правиш извадките
  2. Не осигуряваш анонимност на отговорите. Било то анкетни карти на хартия, било то софтуер, не трябва да има НИКАКВА възможност отговорите да се свързват с конкретен човек. Ти представяш агрегирани резултати, а суровият материал трябва да съдържа само статистическите критерии - пол, възраст, населено място, избирателен район - зависи по какво оценяваш.
  3. Фалшифицираш резултатите. Агрегираните резултати не произхождат от първоначалните данни, първоначалните липсват или не си осигурил възможност за верификация.
  4. Извадката ти не е представителна по географски и демографски принцип.
  Толкоз! До там! От там нататък, ако съм частен институт, какво питам, си е лична работа на клиента ми и никой копче не може да ми каже! И кои са ми клиентите също си е моя лична работа! Ако утре който и да било ми заръча изследване за отношението на българите към страната ХХХ в общност или правителството на ХХХ в частност и аз го извърша по всички социологически правила, аз шпионирам ли за ХХХ, пардон? Че нали това е работата на социолога - да изследва нагласи, настроения, тенденции, покупателни навици, медийни предпочитания, политически симпатии и каквото и да било! И единственото му задължени е да спазва добрите практики!

  Мърфи е оптимист!
 83. 83 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 718 Разстроено

  Едно е да симпатизираш на нечия чужда култура, друго е да се декларираш като "чуждофил". Като "чуждофили" се самоопределят само лица с тежки национално-нихилистични комплекси и/или такива с личен интерес, заради който са готови да предадат своята родина. Един родолюбив българин с достойнство може да бъде единствено българофил !

 84. 84 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 346 Неутрално

  "Ние знаем, че на територията на България развива дейност мрежа на военното и на цивилното разузнаване на Русия. При това не го знаем заради нашите служби, а защото партньорските служби ни го казват"А тези партньорски служби дали казват нещо за работата на турските служби у нас или и те са ни партньори и работят не срещу националната ни сигурност а за нея?
  —цитат от коментар 19 на Julian Mall


  Как можахте да забравите и негърчетата дето ги бият в САЩ?
  Срамота!!!1111

 85. 85 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  До коментар [#83] от "objective":

  Има нещо такова. Едно е да харесваш разни неща в разни чужди държави, но ксенофилията е повече от харесване, защото е насочена към цялата чужда държава и обхваща всичко в нея. Това, дето Тихомир Стойчев обяснява, че всеки от сдружението "Русофили" харесвало по нещо от Русия, но не и точно политиката ѝ, е невярно. Не може да харесваш само руските песни, и да се наричаш русофил. Щом си русофил, значи одобряваш и политиката на Кремъл спрямо България. Може би русофилите си мислят, че тази политика е приятелска и е в полза на държавата ни, но ако е така, значи те са пълни глупаци и наивници, а нямат вид на такива.

 86. 86 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Накрая ББ ще го отнесе

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 87. 87 Профил на Eд
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#82] от "султана глаушева":

  Не разбра ли, че проблемът не е социологическото проучване, а това, че Радев директно е препоръчан на БСП от РИСИ и Решетников в резултат на проучването? Ако не бях чел постовете ти преди, щях да кажа, че е прост пропуск, но ми се струва като умишлен такъв.

 88. 88 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  Дневник затвърждава линията на защита на обвиняеми срещу които има сериозни улики и доказателства:-Иванчева-Тад Груп-сега онзи русофил
  —цитат от коментар 7 на kaiser


  Туй с русофила е бая смешно. щото в началото всички наскачаха като Павлови кучета да се кефят. щото прочетоха Русия. Сега се осефериха, че всъщност случая е за спасяване на крадените пари на др Цецо, а той, както и др Гебрев са от Добрите и бая грант беше изяден да ги бранят в тоя честен форум. Затуй сега се изпълнява командата "кръгом и пак напред"

 89. 89 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#87] от "Кози Крак":
  Хахаха! Като умишлен такъв ли ти се струва? Браво! Бъди бдителен! Шпионите са зад всеки ъгъл, виж там и под леглото може да се е скрил някой! Този филм сме го гледали!

  Мърфи е оптимист!
 90. 90 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Ех,Дневник!!!Що цитирате само разни сорисоиди за които знаем,че са платени и пишат туй за което им се плаща.Къде Ви е плурализма.Кога ще прочетем тук мнението на пик,блитц труд и другите наистина независими честни медии.които единствени се самоиздържат ,без каквато и да е външна помощ.

 91. 91 Профил на Eд
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#89] от "султана глаушева":

  Не отговаряш на тезата, атакуваш автора ѝ. Разбирам...

 92. 92 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#91] от "Кози Крак":
  И аз разбирам. И то много добре. Хайде, всяка жаба да си знае гьола! Нашите са непресичащи се множества - ти в твоя, аз в моя. Със здраве!

  Мърфи е оптимист!
 93. 93 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  [quote#84:"patilanskomeze"][/quote]

  Ако се сравнят броя на турските и руските агенти със сигурност турските ще са 10 пъти повече! Защото Турция разполага с етническо малцинство в България и защото Турските интереси в България се геостратегически, а руските само икономически!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 94. 94 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Весело

  До коментар [#82] от "султана глаушева":Не разбра ли, че проблемът не е социологическото проучване, а това, че Радев директно е препоръчан на БСП от РИСИ и Решетников в резултат на проучването? Ако не бях чел постовете ти преди, щях да кажа, че е прост пропуск, но ми се струва като умишлен такъв.
  —цитат от коментар 87 на Кози Крак


  Така е! Решетников е със способностите но баба Ванга и пророчески е предложил генерала срещу кака Цецка!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 95. 95 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  Крайно време е прокуратурата да вземе Аскеер. Тази година добре се справи с представленията.

  За съжаление след 4-5 години България ще трябва да плати солидни обезщетения по това дело във връзка с решение на съда в Страсбург. Статистиката на ЕСПЧ не е никак в полза на прокуратурата...

  Иначе спор няма - ефектно им се получи на 9 септември.

 96. 96 Профил на Eд
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#92] от "султана глаушева":

  Не поправи невярната си теза. Там е проблема. Въпросът не е в социологическото проучване, а в спускането на Радев към БСП. Моля зачеркни тезата, ако ще продължаваш комуникацията.

 97. 97 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Ето я дясната партия:
  https://bit.ly/2lUkpLp
  Останалите са ментета:
  "Здравите ценности на креативния и иновативен производствен капитализъм бяха заменени от интересите на спекулативния посткомунистически капитал. На дясното беше вменено да защитава:

  Икономика, базирана на ниска цена на труда.
  Ограничаване на държавата до невъзможност да изпълнява същностните си функции.
  Идеологията на глобализацията, която накара българските предприемачи да оцеляват, като се конкурират с пазари на труда в третия свят, където се експлоатира детски труд и се работи срещу храна.
  Подмяна на ценностния фундамент на дясното

  Либералният модел отрече основната ценност в светогледа на дясно мислещия човек, а именно приемането и защитата на естествените различия между хората, традициите, обичаите, религията и здравия смисъл, залегнал в поведението на повечето хора. Тези нео-марксистки обществени модели се налагаха с претенцията да се наричат десни политики.

  От името на дясното и прогресивното през последните десетилетия беше отнета и друга базова ценност на десния човек – свободната мисъл и изразяване. Фалшивото дясно наложи политически коректен език под страх от обвинения за изповядване на “омраза”, което на свой ред е най-краткият път към забраната на независимото мислене и на съвестта.

  В безпътицата на либералната демокрация, единствените предлагани алтернативи са или крайно леви лъжи за равенство и отнемане на властта от елитите, или крайно десни, паразитиращи върху страховете на хората.

  Убедени сме, че решението на кризата на демокрациите не е в нови социални утопии.

  Заставаме вдясно от центристките народни партии, които изоставиха християндемократическите си корени и се превърнаха в проводник на мултикултурализма и подчиниха националните държави на интереса на транснационални корпорации.

  Ние имаме отговор на кризата. Той е връщането към нормата и ефективните работещи решения на КОНСЕРВАТИВНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, като алтернатива на социалистическата и либералната демокрация.
  Връщане на държавата към същностните й функции. За нас единствената роля на държавата е в развитието и поддържането на публичната среда в трите й форми:

  материална публична среда – поддържане на модерна транспортна и енергийна инфраструктура.
  социална публична среда – привеждане към ефективност и гарантиране на качество на системите на образование, здравеопазване и вътрешна и външна сигурност.
  институционална публична среда – изграждане на силни държавни институции и ефикасна, добре заплатена администрация с подробно разписани правила за обвързана отговорност на чиновника.

  Налагане на ненамеса на държавата в икономиката. Вярваме, че намесата на държавата като участник в пазарната конкуренция е погрешно. Държавното въздействие в икономиката се изразява само в подобряване на общите условия за стопанска дейност. За икономическите субекти държавата е източник единствено на правила и контрола им.

  За налагане на нов консервативен социален модел, който ще осигурява справедливо разпределение на данъчните тежести, базова социална солидарност и условия за развитие на личната креативност и инициатива, в условията на конкуренция. Просперитетът на нацията и на всеки индивид са резултат на усилията на всички нейни граждани, а не от действията на държавата. Нашите принципи са:

  Държавата не фаворизира отделни групи, малцинства или сдружения, със специални права, за сметка на равнопоставеността на всички.
  Обществото не дължи интеграция никому. Единственото изключение са децата и хората с трайна физическа невъзможност да работят.
  Всички социални помощи за работоспособни хора се заменят със заплащане за положен труд.
  Държавотрворният народ, който, с данъците върху труда си, финансира подобряването на публичната среда и социалните системи, е в правото си да изисква норми на поведение от тези, които са само ползватели на произведените от други блага. Държавата е длъжна да наложи спазването на тези норми.

  Налагане на консервативен екологичен модел, който изисква от държавата и нейните граждани запазване на природата в най-чист и здравословен за живеене вид. Самото название “консервативен” предполага запазване, консервиране на природните дадености на страната за сегашното и за бъдещите поколения. Противопоставяме се на превръщането на грижата за природата в ляв политически инструмент за налагане на зелен диктат и рекет, базиран върху пропагандата на страха. Това превръща политиците, владетели на тази зелена теза, в арбитри от последна инстанция за икономическото развитие на отделна държава и на света като цяло. Зад децата с лозунги против “затоплянето” стоят политици и бизнесмени с личен интерес. Те използват естествените страхове на хората, за да създават и преразпределят бизнес и икономически ресурс не през правилата на пазара, а през политически лозунги. Такъв глобален, непазарен контрол върху икономиката, е недопустим за всеки десен човек. Нашите принципи:

  Отказ от унищожаване на икономическа активност със зелени мотиви, при липса на икономически ефективна заместваща технология.
  Законово уреждане на отговорността на местните общности за решения по проблема.
  Твърда позиция на държавата по отношение на всеки външен и вътрешен зелен натиск, водещ до влошаване на икономическата среда, повишаване на цените на енергоносителите и нарастване на външната ни енергийна зависимост. "

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 98. 98 Профил на mcu
  mcu
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Шпионският скандал има ли връзка с друг шпионски скандал - с Олег Смоленков?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK