Шпионски игри

Малофеев, Решетников и Малинов

© Дневник

Малофеев, Решетников и МалиновОсобеното във всяка шпионска история е, че тя силно наподобява индийската притча за петимата слепци и слона. Констатацията не е моя, а на бащата на агент 007 и знаменитата поредица за Джеймс Бонд. Според сър Йън Флеминг колкото и нещата в шпионските истории да се навързват, там винаги зейват огромни неясноти. Всеки вижда само част от цялото, а описанията трудно се напасват едно с друго. Точно както при петимата незрящи индийци, опитали се да опишат слона: един се хванал за хобота, друг – за бивните, трети стигнал до ухото, четвърти – до крака, пети – до опашката, но цялостно описание на огромното животно така и не се получило. Вместо това тръгнали легенди за всяка част поотделно на голямото животно.


Горе-долу това, струва ми се, се случва с шпионско-русофилския скандал в България, който от дни тресе страната. Отделните елементи от него са налице (и то отдавна), но онова, което липсва, е "сглобката" – обясненията "как", "защо" и "защо точно сега". А всеки като че ли вижда само онова, което иска или може да види.


Може би си струва да поразсъждаваме в тази посока с наличните елементи от този шпионски трилър.
Че България е поле на руския шпионаж и на инвазия чрез всевъзможни "политтехнологии" и инженерингови проекти от центрове на Кремъл – спор няма. По времето на президента Плевнелиев имаше дори специално заседание на КСНС по темата: изтече информация за обширен доклад, подготвен от нашите служби, който нито един политик така и не обговори в публичното пространство. Публикациите в медиите – български, а и в големи световни издания – са също безчет. Редица руски политици, бивши и настоящи "анализатори" с деликатността на слон в стъкларски магазин открито споделят своите геополитически и конкретно- политически планове за страната ни: да я купят цялата, след като вече са купили части от нея и Черноморието (депутатът Пьотър Толстой); да сменят геополитическата ѝ ориентация (Александър Дугин), насочвайки я в евразийска посока; да ѝ намерят нужния президент (РИСИ чрез о.з. генерала от разузнаването Леонид Решетников) и т.н. Британските служби сигнализираха (след отравянето на Скрипал във Великобритания и на оръжейния търговец Емилиян Гебрев в България) за това, че агенти за "специални операции" на руските служби свободно се разхождат из страната ни, вършейки каквото си искат.


И всеки път тези, а и други факти биваха замитани под килима. България никога не отзова нито един руски дипломат. Никога. Нито при случая "Скрипал" (както почти всички държави от ЕС), нито при българското му продължение.


Все едно че стърчащите бивни на слона в тези шпионски истории оставаха незабележими за българските власти.


О.з. генерал Решетников и подобни нему лица от десетилетия си действат в България сякаш им е бащиния. И никога досега не е имало каквато и да е официална реакция в тази посока.
Вярно е, че СЕМ не даде медиен лиценз за проект на руския олигарх Константин Малофеев и той не можа да изгради медийна империя от "политематични канали" с пропагандна цел в България. Арестът на неговия медиен партньор и съмишленик Николай Малинов напомни за този провалил се проект, в който тутакси изникна отново фигурата на Цветан Василев, а на заден план – сянката на Делян Пеевски. Но тази история е също от години. Нима едва сега прокуратурата узна за нея, за да наложи забрани на Решетников и на Малофеев да влизат в страната? И не е ли в дъното на историята изборът на нов главен прокурор – чрез набирането на вътрешен и международен престиж?


И тук пак стигаме до "ухото на слона" от индийската притча. Защото всички тези руски "резиденти" имат и съответните си български "респонденти". И нито българските служби, нито прокуратурата, нито политическите партии, нито медиите узнават това ненадейно – на този "9 септември".


И ако дотук описвахме "как" са нещата, редно е да минем и към това "защо" се случва всичко това, което се разиграва пред очите ни. Тъй като то се представя от заподозрените като случайна "комедия от грешки".


А едва ли е така. Заподозреният за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов в медийните си изяви недоумява "защо" е бил задържан: не е вършил нищо скрито, тъй като от десетилетие открито прокарва интересите на Русия в България (в сътрудничество с Малофеев, Дугин и Решетников). Никога не е крил, че именно с негово посредничество е уредена срещата между Корнелия Нинова и генерал Решетников. Среща, дала старта на политическата кариера на генерал Румен Радев към поста президент на републиката.


Днес обаче всички си спомнят за тази среща със смесени чувства. Николай Малинов е видимо недоволен от това си посредничество и неговия медиен отзвук, защото е трябвало да напусне БСП и се е скарал с Корнелия Нинова. Самата Нинова не иска и да чуе за тази среща, нито за генерал Решетников. Тя брани "русофилите", близки до БСП, но оставя на службите да се разправят с Решетников и е видимо доволна от забраната той десет години да не стъпва в България.


Президентът Радев въобще мълчи за срещата, сякаш тя изобщо не го засяга. Цялата тази история с направеното от Русия социологическо проучване, предопределило избора на бъдещия български президент, сякаш е "опашката на слона" от индийската притча.


И тук стигаме до въпроса "защо точно сега", където липсват най-много елементи от отговора. Защо точно на 9 септември 2019 г. службите и прокуратурата в България събраха в едно отдавна известните елементи на пъзела? Има ли и други обстоятелства, които не знаем? И какви биха могли да са те, щом още от месец юли т.г. има специално решение по случая, взето на спецсъда? Имат ли връзка с декларацията на външно министерство по повод на руската изложба за 9 септември?


От доста хаотичните обяснения на пресконференцията на Цацаров и Гешев все пак се отчлениха още няколко елемента. Единият е свързан с опита за придобиване на "Виваком" от руска страна, другият – с политическия "проект България", замислян от Малинов.


Интересното е, че в доста гневните руски реакции по случая нищо не се говори за придобиването на "Виваком". В същото време руският сенатор Андрей Климов и олигархът Малофеев в интервютата си твърдят, че Малинов щял да организира акция в средата на септември, в която да вземат участие десетки хиляди души и която едва ли не щяла да промени ситуацията в България. От интервюто на самия Малинов стана ясно, че това е традиционната русофилска сбирка на язовир "Копринка". Сенаторът Климов настоява пред телевизията "Царьград", че "официална София се бои да не излети от правителствените си кабинети и други хора да не дойдат на власт". Затова се действало срещу русофилите "с груби административни методи". В България обаче имало "добър президент и вицепрезидент" и "лошо правителство".


А най-важното, разбира се, било "откъде ще мине тръбата по Балканите".


Ето как зад шпионския скандал замириса на всевъзможни избори, на руски енергийни проекти и на пари.


"Дневник" препечатва текста от портала "Култура"


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Отделните елементи от него са налице (и то отдавна), но онова, което липсва, е "сглобката" – обясненията "как", "защо" и "защо точно сега"

  А дежурните черногледи мрънкални, които никога не са доволни от нищо, първо мрънкат че нищо не се прави, а като се направи започват едни дълбокоумни излияния и конспиративни теории "как", "защо" и "защо точно сега"

 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Неутрално

  Много хубава алегория е тази със слона. Защото всички управляващи се правят, че не виждат слона в стаята. Руския слон и неговият по-малкък брат българския слон. Предпочитат да се държат като слон в стъкларски магазин
  Но ние постоянно плащаме сметката - Белене, газ, нефт - общо 35% от българската икономика. А ДАНС/Борисов ни подхвърлят оглозгани слонски кокали

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Едно е ясно....геополитическите проекти на Кремъл се развиват....а на раята се показват пиески!Е някои видни подлоги са привикани ама това вероятно е част от сценария....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 4. 4 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Злодеите в Русия са огладнели, Решетников на средната снимка като че ли има азиатска кръв, да го ... у кривославния „славянин"!

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 5. 5 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Русофилите - в Сибир! Как всички леко отбягват изявления по темата...

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5918 Неутрално

  Замириса на глупост - къв е този ''шпион'' - официален шеф на проруска организация и какви тайни е шпионил , и кога и къде пускат"шпионите" под гаранция, че даже им правят интервюта ???

  [email protected]
 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  шпионско-русофилския скандал в България, който от дни тресе страната
  ____________
  Тресат се само професионалните либерасти убедени ,че са журналисти и либертоносните вувузели на мейнстрийма, нормалните хора знаят ,че под вола теле няма!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2512 Любопитно

  До коментар [#3] от "Willy Messerschmitt":

  Всъщност Бат Бойко беше направил пълни самопризнания ,че клинтъновица му е заповядала, геополитическите проекти на Кремъл да не се развиват!
  Сега от кой България да си търси сметката за пропуснатите пози от Клинтъновциа ,Баце или от либералните туркофони на служба в посолството ни в Анкара?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Едно е ясно....геополитическите проекти на Кремъл се развиват....а на раята се показват пиески!Е някои видни подлоги са привикани ама това вероятно е част от сценария....
  —цитат от коментар 3 на Willy Messerschmitt


  +++
  Видните подлоги са посочени от кремъл. Във всяка дирижирана ситуация трябва да има и зрънце истина, за да успее.

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 10. 10 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 559 Весело

  Хохо - пореден плач на култур-марксистките агенти на влияние...

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 11. 11 Профил на Шопов
  Шопов
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#4] от "Сенчеста фигура":


  До коментар [#5] от "Халдип Исйолов":

  МУХЛЬОВЦИ ,
  кога ще влезете тук с ИСТИНСКИТЕ НИКОВЕ ?
  след нова година ИЗНЕНАДА:
  рег САМО С АКТУАЛЕН ФЕЙСБУК ! ! !

  Every little helps
 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  "Британските служби сигнализираха, че агенти за "специални операции" на руските служби свободно се разхождат из страната ни..."

  ИМЕННО! И властта не прави абсолютно нищо, за да ги спре. Вместо това арестува "русофили" (т.е. агенти за влияние), профилактира ги, събеседването минава сред шеги и закачки за дините на пазара, после ги пуска да дават интервюта по телевизиите.

  А глупаците се радват и когато посочим тези очевидни неадекватности на органите, ни обвиняват НАС в русофилия...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Мниго добър текст на г-н Тони Николов!
  От себе си ще добавя, че предпочитам да премахнем дори само "хобота на слон". Все пак е начало. Съжалявам, че няма да изчезне цекият "слон", но все пак е начало, надявам се.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 14. 14 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "Защо точно на 9 септември 2019 г. службите и прокуратурата в България събраха в едно отдавна известните елементи на пъзела?"

  Ми той Борисов си го каза.
  Сигналите са дошли от партньорските служби иначе той лично нямал нищо против сборища на Копринка...

 15. 15 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  а за пениса на слона който се е хванал?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 16. 16 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Няма нищо случайно. Дори във форума на Дневник има един русофил със стотици профили, който със зъби и нокти брани Русия и плюе по всичко българско със стотици глупави коментари всеки ден. Време е руските агенти да идат зад решетки или да бъдат изгонени в сибирската пустош.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Службите разпитаха сина на охранителя на Людмила Живкова за шпионския скандал
  Бил приятел със сочения за доносник на Моксва Николай Малинов

  Службите са разпитвали полк. Лазар Мурджев по шпионския скандал, в който Николай Малинов е сочен за руски агент Николай Малинов. Синът на личната охрана на Людмила Живкова - Димитър Мурджев, е привлечен като свидетел по делото като близък приятел на Малинов. Той се познавал с шефа "Русофили" като издател на сп. "Сигурност" от 10 г. В него Малинов пишел статии, в които според Мурджев нямало нищо шпионско.

  "Не се притеснявам от нищо. Това е измислен формат, в който бяха докарани с белезници интелектуалци и журналисти. Сред тях бяха Юрий Борисов и Милен Чакъров. Аз считам, че на тези момчета така им е наредено и те формално са си изпълнили задълженията. Не считам, че хора, като Чакъров и Борисов не биха се явили, ако бяха призовани по делото", каза Мурджев пред BGonAir.

  Самият той припомни, че сп. „Сигурност“ публикува социологията на Живко Георгиев, която е поръчана от Руския институт за стратегически изследвания, ръководен от Леонид Решетников през 2016 г. В нея профилът на Румен радев за бъдещ президент точно съвпаднала с желанието на хората, което, по думите на издателя, било доказателство колко добра социология е направил Живко Георгиев. "Аз не съм получавал средства за това. Имахме коментари, включително и мои. Тогава написах материал "Защо ГЕРБ ще няма да номинира Маргарита Попова за президент на България", каза още Мурджев.

  Припомняме, че баща му Димитър Мурджев е личен охранител на Людмила Живкова. Дъщерята на Тодор Живков умира при мистериозни обстоятелства, а Мурджев необичайно не е на работното си място. Семейство Живкови и до днес търсят истината за смъртта на Людмила. Димитър Мурджев пък се свързва със съветската власт, която според една от версиите убива с българска помощ дъщерята на Тато."

  https://faktor.bg/bg/articles/sluzhbite-razpitali-sina-na-ohranitelya-na-lyudmila-zhivkova-po-shpionskiya-skandal

 18. 18 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#4] от "Сенчеста фигура":

  Решетников просто си е присвил очите в преценяващ поглед на тролове като теб ,които пишат под снимката му !
  Човекът е проницателен ,бивш генерал от КГБ е все пак и е предположил каква помия ще се излее от трофейното депо...
  Това просто е знак за презрение към глупостите ви!

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  Та значи сега властта, която дом вчера се отчиташе на шефовете си в Кремъл пред камерите, без да го крие, реши да започне да показва някаква дейност пред партньорите ни от НАТО и ЕС ! Трогателно наистина ! Добро начало, като за кръга на сараите....За нормалните хора ефекта ще е изветрял дори преди края на нормалните 3 дена за всяко чудо.....

 20. 20 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ИСТИНСКАТА ОПАСНОСТ СА САБОТЬОРИТЕ,ОКОПАЛИ СЕ В МвнР И МВР,КОИТО ПУСКАТ В СТРАНАТА НИ,ПОД ЛЪЖЛИВИ ПРЕДЛОЗИ И С ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ РУШНЯЦИ,С ЯВНОТО НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ УСТАНОВЯТ ТУК И ДА ПРАВЯТ ЗОЛУМИ НА ПО-КЪСЕН ЕТАП...

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#14] от "palav_nik":

  "Ми той Борисов си го каза.
  Сигналите са дошли от партньорските служби иначе той лично нямал нищо против сборища на Копринка..."

  Дори участвал в такива... :))))

  Той каза и друго: арестувахме руски "шпионин", ама това не е насочено срещу Русия.

  А за кого работи въпросният шпионин (ако допуснем, че е такъв), ако не за въпросната държава? Думата "руски" не идва ли от Русия?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1575 Любопитно

  Тонка, че се разхождат руски агенти и шпиони у нас разхождат се. Руснаците ни шпионират - едва ли някой е изненадан.
  Разхждат се и американски, английски, френски, немски, израелски,..., гръцки, румънски, сръбски, турски, ... агенти и шпиони. От близкия изток има. От Китай има. Даже Бразилия...
  И никой не се държи съюзнически. Даже най-близките ни съюзници ни шпионшрот и вербуват агентур най-безскруполно.
  Всички те искат да вредят на нашите интереси и да слугуваме на техните.

  Къде е изненадата?

  Въпросът е защо не се разправяме с тях.
  В шпионажа съюзници няма!
  !

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  " Интересното е, че в доста гневните руски реакции по случая нищо не се говори за придобиването на "Виваком". В същото време руският сенатор Андрей Климов и олигархът Малофеев в интервютата си твърдят, че Малинов щял да организира акция в средата на септември, в която да вземат участие десетки хиляди души и която едва ли не щяла да промени ситуацията в България. От интервюто на самия Малинов стана ясно, че това е традиционната русофилска сбирка на язовир "Копринка". Сенаторът Климов настоява пред телевизията "Царьград", че "официална София се бои да не излети от правителствените си кабинети и други хора да не дойдат на власт". Затова се действало срещу русофилите "с груби административни методи". В България обаче имало "добър президент и вицепрезидент" и "лошо правителство".


  А най-важното, разбира се, било "откъде ще мине тръбата по Балканите"."

  От цялото обяснение горе, най - важен е последния ред за тръбата....Другото сме го гледали много години подред и отдавна не ни прави впечатление !

 24. До коментар [#11] от "Шопов":

  Споко имам и актуален фейсбук......

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 25. 25 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Щом сборищата на Копринка и Бузлуджа на пречат на властта, значи не трябва да реагират и на сборища на ККК и антикомунистически отряди иначе ще има съдебни дела в Страсбург. Фандъка да се маха, Мазолова също.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#20] от "aramissss":

  " ИСТИНСКАТА ОПАСНОСТ СА САБОТЬОРИТЕ,ОКОПАЛИ СЕ В МвнР И МВР,КОИТО ПУСКАТ В СТРАНАТА НИ,ПОД ЛЪЖЛИВИ ПРЕДЛОЗИ И С ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ РУШНЯЦИ,С ЯВНОТО НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ УСТАНОВЯТ ТУК И ДА ПРАВЯТ ЗОЛУМИ НА ПО-КЪСЕН ЕТАП..."

  С Русия всяка опасност е истинска ! Тя съществува на най - високо ниво - президент, парламент, правителство....От там се вмирисва и цялата държава !

 27. 27 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "Ето как зад шпионския скандал замириса на всевъзможни избори, на руски енергийни проекти и на пари."

  Вече даже и на индийските слепци стана ясно, че ни един от тези проекти нема да се случи. И това стана ясно още по време на посещението на Медведев в България по покана на Борисов...

 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Весело

  Апартаментгейт "И тук стигаме до въпроса "защо точно сега", ..."

  Отговорът:

  „Преди два месеца руският посланик Макаров лично заяви по повод изявление на Цветанов, че антируското му говорене не остава незабелязано в Кремъл. Цветанов е човекът, който спомогна комунизмът да се изучава в учебниците по история. Цветанов беше и един от първите, който категорично заяви, че България трябва да се въоръжи с Ф-16 и работеше тази сделка да се случи. Той говореше ясно евроатлантически“

  :)

 29. 29 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ЕДИНСТВЕНО ПОДХОДЯЩОТО МЯСТО ЗА ПРЕКАРВАНЕ НА ТРЪБА НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ Е ПРЕЗ АНУСА НА ПАСОЛЯ.

 30. 30 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ЧУДНА ТРОИЦА:
  1.СБЪРКАН МОНГОЛОИД
  2.ВПИЯНЧЕН РУШНЯК
  3.ПОЛЕЗЕН БЪЛГАРСКИ ИДИОТ

 31. 31 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "А най-важното, разбира се, било "откъде ще мине тръбата по Балканите".

  При посещението си Медведев каза, че най-важното е дали Европа ще даде гаранции за тази тръба.
  Но Европа не само, че не даде такива гаранции, ами каза в прав текст на Кремль, че ще трябва да преговаря с Украйна за транзита на газ. Така и стана.
  Днес Газпром е на колене пред Украйна и обещава намаление на цената с 25%, а в същото време Дания не позволява преминаването на Северен поток - 2 през датските териториални води...

 32. 32 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#16] от "Сенчеста фигура":

  Според мен този трол ,който визираш пише от сибирската пустош!
  Иначе как щеше да пише по няколкостотин коментара всеки ден,освен ако не му е скучно там и няма какво друго да прави!
  Давай да му противодействаме...

 33. 33 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  ...От цялото обяснение горе, най - важен е последния ред за тръбата....Другото сме го гледали много години подред и отдавна не ни прави впечатление !
  —цитат от коментар 23 на samoedin  До коментар [#23] от "samoedin":

  - Та откъде ще мине тръбата? Дали през Македония, Сърбия и т.н.? Или през България, Румъния и Унгария до Баумгартен? Или през България и Сърбия пак до Баумгартен? Или ще се запази преноса през Украйна? А ако "Малофеев, Гундяев, Решетников..." се заинати за Украйна, тя дали ще остане "на сухо"?

  Много въпроси за мислене. Само не слушайте Сашо 11 за вертикалния газов коридор, щото той е персона нон грата в Русия. :) Затова и не говори за него. :) Точно както синовете на Недялко Йорданов са фиксирани върху темата за протестите... :)

 34. 34 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#29] от "aramissss":
  До коментар [#30] от "aramissss":

  Ти си от дружинката на NORMAN GRANZ !
  Всичките там сте такива отвратитковци!
  Как се понасяте?

 35. 35 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  ...С Русия всяка опасност е истинска ! Тя съществува на най - високо ниво - президент, парламент, правителство....От там се вмирисва и цялата държава !
  —цитат от коментар 26 на samoedin  До коментар [#26] от "samoedin":

  Тъй мчи:

  "Васил Василев – агент, секретен сътрудник, псевдоними „Паскал”, „Бобев”, ДС, ВГУ, отделение „ЧЖ”; ПГУ, отдел IХ; оперативен работник на обществени начала (ОРОН) ДС, ПГУ, отдел 09, отдел 03; 1990 г. - член на предизборния щаб на БСП; 1991-1992 г. - открива безмитни бензиностанции на изходните пътни коридори от България към Турция, Сърбия и Румъния с разрешение на Ив. Костов – финансов министър на СДС в правителството на Ф. Димитров; 1992 г. - официален вносител на „Пежо”; 1996 г. - приватизатор на хладилния завод „Мраз”; 1996 г. - финансира кампанията на П. Стоянов за президентските избори; 1998 г. -представител на марките Cariter, Bvlgari, Chaumet, IWC и Montblanc; 1999-2003 г. - участва в програмата „Петрол срещу храни” със съдружник Асен Агов, когато са изтъргувани над 7 млн. барела петрол; 2000-2005 г. - основател и първи председател на Съюза на работодателите; 2007 г. - създател на „агенцията за временна заетост” в България, която всъщност изнася работна ръка във Франция, Италия, Белгия и Гърция."

 36. 36 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#25] от "Сенчеста фигура":

  Най-належаща задача на властта според мен е да затегне контрола над болничните заведения за активно и пасивно лечение с дълъг престой на психично болните като теб!
  Трябва спешно да се ограничи достъпа им до интернет ,за да спрат да се тормозят сами като бълват коментари с глупости накило,докато си въобразяват,че се борят с някакви шпиони!
  Трябва да бъдете поставени спешно на системи със силни успокоителни,които да ви държат в състояние близко до будна кома за ваше добро и общо благо...

 37. 37 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#5] от "Халдип Исйолов":

  В Сибирь са руснаците,тук са русофилите!
  Нещо бъркаш понятията...

 38. 38 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#31] от "palav_nik":


  Ако отидеш да си купуваш нова кола и фирмата вносител ти даде 25 % отстъпка от цената като най-вероятно преди това я е вдигнала с 50 % ,това значи според теб,че тази фирма е на колене пред теб ,така ли?
  А даже и Дания да не е съгласна ,газопровода просто ще направи лека чупка...
  Елементарно ,нали?

 39. 39 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  Шпионин
  Да си внедрен с легенда под чуждо име в среда, в която може да се придобие оперативно интересна информация, или да си вербуван на такова място;
  - Легендата да е проверима и да прикрива, че си работил за противника, дори да си завършил в Москва;
  - Да подхранваш легендата с яростно русофобство (примерно, да си член на Атлантическа НПО и да посочваш за арестуване всеки, който не може да е руски шпионин)…
  Около 10 от пишещите по горе отговарят на тези условия :)

 40. 40 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Британските служби сигнализираха за това, че агенти за "специални операции" на руските служби свободно се разхождат из страната ни.."

  Т.е. и британските служби ни шпионират.

 41. 41 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 867 Весело

  "А даже и Дания да не е съгласна ,газопровода просто ще направи лека чупка...
  Елементарно ,нали?"

  За наглите чекисти сичко е много елементарно, само дето суровите реалности са доста различни от техните представи...

 42. 42 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Обръщам се до модератора и ДАНС, че във форума има един побъркан гей със съпрове и чукове в главата, който през 400 профила драска българофобия със закани за преврат и хвали диктаторската Русия и руски агенти със забрана да влизат в България, този побъркан гей комунист също така често намеква за убийства. Задействайте се.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 43. 43 Профил на Нагъл чекист
  Нагъл чекист
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#42] от "Сенчеста фигура":

  Не ме чуваш явно!

  Проба,проба...в Русия съм,в Русия съм...

  Предложих ти да му противодействаме заедно ,но ти не искаш ?
  Защо?

 44. 44 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 738 Неутрално

  България ще се нормализира само при условие, че офицалната държавна политика е откровено проевропейска. А отношенията ни със сибирската стръвница само дипломатически. Такива са и заветите на нашите национални герои Левски, Ботев, Раковски, Стамболов, Захари Стоянов, Ангел Кънчев.

 45. 45 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "...не е вършил нищо скрито, тъй като от десетилетие открито прокарва интересите на Русия в България."

  Точно както мнозина от десетилетия открито прокарват интересите на САЩ в България.

 46. 46 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2512 Любопитно

  До коментар [#11] от "Шопов":

  Ти к'во си мислиш ,че професионалните русофобски тролве влизат с имената от личната си карта във Фейсбук ли?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 47. 47 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Абе, вие подигравате ли се с нас? По какво няма спор? Журналистът Борисов го извели с белезници, питали го вярно ли е, че иска да прави партия. Е,и? Другият, че искал да прави социологическо проучване! Е, и на квадрат? Цацаров имал “неопровержими доказателства”, ама не можело да ги казва, че “пречели на разследването”! Хайде де! А как не пречеше на разследването на нападжийската издънка да вадят всеки ден по 10000000000 нови било то разпечатки, било то протоколи, локации на лко-файлове и какво ли не още, дето даже не са надлеждно осигурени стещу манипулация, както се прави с електронна информация! Защо не уважавате аудиторията? На какво отгоре ползвате приказки от рода на “няма съмнение”, “неопровержими”, “убедителни” и от рода и след това оглушителнно млъквате? Ами давайте го това неопровержимото, който казва А или казва после Б, или млъква!

  Мърфи е оптимист!
 48. 48 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 687 Неутрално

  ................... Цялата тази история с направеното от Русия социологическо проучване, предопределило избора на бъдещия български президент...............
  —цитат от коментар 0 на Автора Тони Николов


  Съгласен съм с автора (не напълно). С горното обаче не съм съгласен.
  Изборът на Радев не е резултат от социологическо проучване. В избора на Радев стои един много тънък елемент от народопсихологията, който беше активиран успешно, но случайно от ГЕРБ.


 49. 49 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Ех, да са само руснаците! Турското разузнаване се чувства у дома си, израелското - също. Да не говорим за околните ни държави. Не бих се изненадал, ако Гвинея Бисау и островите Зелени нос, също имат резиденти тук. Изключение правят САЩ и Великобритания. Те работят директно на ниво посланик. А ние, нека се бием в гърдите, колко сме добри.

 50. 50 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Не зная що за агент хвана прокуратурата в лицето на Н. Малинов, обаче ситуацията много ми напомня на известната сцена от "Под игото" с беладоната в писмото на д-р Соколов, която турските анти-шпиони, дешифрират като "дебела баба Бона"...

  Въобще, вместо да си фантазираме, че въобще нещо ще излезе от тази щуротия в съда (егати агента е този Малинов), да търсим нещо по-рутинно - прокуратурата май пак се активизира предизборно. Е, не с магнитута на Костинброд, но по същия тертип. И не е задължително онзи, в чиято полза отиграва топката, да е една и съща политическа сила...

 51. 51 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1625 Весело

  Ама и ние искаме да научаваме за шпионите от...новините ! Така е наистина като по Флеминг , с тази разлика , че игрите там са по запада , а тук у нас....по изтока ?! Умопомрачително т.к. !

 52. 52 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1334 Весело

  Поръчани са нови модерни изстребители Ф-16. По близко до руски ръце тази техника никога не е била. Затова партньорските служби са нашибали Троянския Кон на Руския Слон и Конят се е задействал (поради липса на възможност да се скатае както винаги).

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 53. 53 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Николай Малинов трябва да бъде подведен под отговорност за опит за държавен преврат, задето е подготвял проект, който да промени ориентацията на България, установена по законов път. И всички, които са работили по този проект. А не да обвиняват Иванчева в опит за държавен преврат, само защото е наговорила куп глупости пред някакъв провокатор. За нея единствено може да се каже, че не става за кмет на София, понеже е толкова лековерна и невежа, че не знае дори пред кого какво да говори или да не говори. А когато организирана група подготвя чрез финансиране отвън промяна на курса на страната ни, това си е чиста проба диверсия.

 54. 54 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ВЪОБЩЕ Е ТЪПО ПУБЛИЧНО ДА СЕ ДАВАТ ОБЯСНЕНИЯ ОТ СЛУЖБИТЕ ЗА ШПИОНСКИТЕ АФЕРИ.ОЧЕВИДНО Е , ЧЕ ТАКА МОЖЕШ ДА КОМПРОМЕТИРАШ СОБСТВЕН АГЕНТ И ДА СЕ ПРОСТРЕЛЯШ САМ В КРАКА.
  АКО ШЕФЪТ НА ДАНС Е КАЗАЛ ПО-СЛУЧАЯ ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ В ПАРЛАЧЕВТА,ТОЙ ВЕЧЕ Е КАЗАЛ ТВЪРДЕ МНОГО...
  СЕРИОЗНИТЕ СЛУЖБИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ОБЯВЯВАТ :"No comment"...
  И САМО ИДИОТИ ИЛИ ИСТИНСКИ ВРЕДИТЕЛИ МОГАТ ДА НАСТОЯВАТ ЗА НЯКАКВИ ОБЯСНЕНИЯ...
  НЕ Е НУЖНО ДА СЕ РАЗКРИВА ПРЕД РУСКИТЕ ШПИОНИ КАК ТОЧНО ГИ ЛОВЯТ..

 55. 55 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Николов или си тъпо парче или драскач на ГЕРБ,който казва,че уж всичко това е насочено срещу Гешев. Това не е вярно,защото тази атака е насочена срещу БСП на официалния й в миналото празник 9-ти септември. ГЕРБ са толкова стресирани от предстоящите избори,че отмениха машинното гласуване и действат подмолно за разобличаване на опонента си като в тази мръсна кампания използват и държавата в лицето на МВР,ДАНС и прокуратура като бухалки,но не само това с действията си ГЕРБ преминават границата и това ми изглежда на гонения по политически причини,които по Конституция са непозволени,а и в целия ЕС. Никой няма право да преследва някого заради убежденията му,докато не се докаже,че е престъпил закона. До сега прокуратурата само доказва според тях какви са намеренията на Малинов,но дали са такива,дори Ванга нямаше да може да каже,а прокуратурата се вживяват в нейната роля. Този Малинов няма започнали действия,с които да се докаже,че той иска да смени политическата ориентация на България,но прокуратурата му го вменяват,защо? Защото изборите наближават,а на ГЕРБ им трябва някакво разобличение на опонента пред електората,тоест нямат време да го чакат и следят какво в същност ще направи. В това,че искал да прави партия няма нищо лошо,Конституцията го позволява,а какво ще прави в бъдеще тази партия още никой не знае. Защо прокуратурата действа избирателно преди изборите? Нали и Слави Трифонов ще прави партия и той също обича Русия,него защо не го преследват???

 56. 56 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 687 Неутрално

  ВЪОБЩЕ Е ТЪПО ПУБЛИЧНО ДА СЕ ДАВАТ ОБЯСНЕНИЯ ОТ СЛУЖБИТЕ ЗА ШПИОНСКИТЕ АФЕРИ.ОЧЕВИДНО Е , ЧЕ ТАКА МОЖЕШ ДА КОМПРОМЕТИРАШ СОБСТВЕН АГЕНТ И ДА СЕ ПРОСТРЕЛЯШ САМ В КРАКА. АКО ШЕФЪТ НА ДАНС Е КАЗАЛ ПО-СЛУЧАЯ ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ В ПАРЛАЧЕВТА,ТОЙ ВЕЧЕ Е КАЗАЛ ТВЪРДЕ МНОГО...СЕРИОЗНИТЕ СЛУЖБИ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ОБЯВЯВАТ :"No comment"...И САМО ИДИОТИ ИЛИ ИСТИНСКИ ВРЕДИТЕЛИ МОГАТ ДА НАСТОЯВАТ ЗА НЯКАКВИ ОБЯСНЕНИЯ...НЕ Е НУЖНО ДА СЕ РАЗКРИВА ПРЕД РУСКИТЕ ШПИОНИ КАК ТОЧНО ГИ ЛОВЯТ..
  —цитат от коментар 54 на aramissss


  Нашите служби НЕ ловят руски шпиони. Руските шпиони влизат и излизат в/от България когато си поискат (когато трябва и изпълняват задачи), без никаква санкция, все едно пътуват до някой от кварталите на Москва. Нали си спомняте "порнографията" на софийското летище, изиграна от Гранична полиция. Тази "порнография" векторно я пренесете на граничните пунктове и ще разберете как се извършват проверките. При влизане (а трябваше да го проверят на излизане) в България от държава от ЕС, глупаците от Гранична ми искаха талона на колата. Не можаха да ми отговорят какво проверяват.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2758 Весело

  "Че България е поле на руския шпионаж и на инвазия чрез всевъзможни "политтехнологии" и инженерингови проекти от центрове на Кремъл – спор няма."

  Ама какъв спор ще има, вече чакаме и зелените човечета защото всички тези методи се оказаха неефикасни за прокарването на руските проекти в България!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 59. 59 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  До коментар [#56] от "Uprsport":

  Какво точно правят РУСКИТЕ ШПИОНИ В БЪЛГАРИЯ ??? Не общи БЛЯ-БЛА . Какво точно ?
  Имаме 150 000 белогвардейци ,които вече са част от българското общество .... около 150 000 смесени бракове , които са също част от българското общество . Извън това 70% от българите харесват Русия ..и са готови да помогнат на руски каузи . Тези хора са на различни места ,с различни постове .... Какво точни ШПИОНИРАТ ? Секретен обект на границата ,резиденцията на министър ,къщата в Барселона....??? Според много известна руска АГЕНЦИЯ ,цената на БОРИСОВ е 50 милиона. Това за врътките по Виваком ,КТБ , загубата на делото в Белене ... В пазарното (особено мафиотското време - всичко е пари) . Шпионският скандал е също ПАРИ , платени от КОЙ , защото идва ден Х ! Москва на сълзи не вярва ...... Има разлика между олигархията на Елцин и в някаква форма държавен капитализъм ( при Путин). Който не схваща разликата да попита В.Златев . Те все още играят ли карти с Бойко ?

 60. 60 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2758 Любопитно

  Значи според Тонито все пак има шпионски скандал на той е толкова огромен като слон и затова трудно може да бъде обяснен на простата публика и само единици посветени като него са в състояние да обхванат необятното!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 61. 61 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2758 Любопитно

  Русофилите - в Сибир! Как всички леко отбягват изявления по темата...
  —цитат от коментар 5 на Халдип Исйолов


  А тебе в Анадола, при любимият ти Ердоган да се радваш на права и свободи!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 62. 62 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 286 Неутрално

  ДОЛУ РУСКИТЕ ШПИОНИ !
  Лозан Такев

  Долу руските шпиони !
  Вън - Решетников , Макаров !
  „Здравствуйте , братушки !” – вън
  Малофеев да изгоним !
  Вън - Калашников , другари !
  Вече просто с тях не съм ...

  Ескадрони , ескадрони ,
  в устрема ви милиони ...
  Христо Смирненски , здравей !
  Според новите закони :
  „Долу руските шпиони !”
  А Джордж Сорос да живей !

  Иван Костов е за съд!
 63. 63 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Замириса на глупост - къв е този ''шпион'' - официален шеф на проруска организация и какви тайни е шпионил , и кога и къде пускат"шпионите" под гаранция, че даже им правят интервюта ???
  —цитат от коментар 6 на karabastun


  -Пълна глупост е и ,,констатацията',че' : ,,...направеното от Русия социологическо проучване, /е/предопределило избора на бъдещия български президент...'' Къде, кога и как някое си социологическо допитване може или би могло да предопредели някакъв си избор! Такава функция или възможност никоя социология и никое социологическо проучване и да иска не може да направи. Само абсолчтни дилетанти и неграмотници, могат да си мислят, че може да стане такова чудо, чрез социологическо проучване.
  ,,Две неща са безкрайни-каза Айнщайн-Вселената и човешката глупост. И добави: ,,За първото не съм съвсем сигурен".

 64. 64 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Немал нищо против, но да си чувал за конференция на ГЕРБ на Копринка?
  Или на Бузлуджа?

  Не си.
  Понеже има дисциплина.
  И взаимно разбирателство.

  До коментар [#14] от "palav_nik":

  "Защо точно на 9 септември 2019 г. службите и прокуратурата в България събраха в едно отдавна известните елементи на пъзела?"

  Ми той Борисов си го каза.
  Сигналите са дошли от партньорските служби
  иначе той лично нямал нищо против сборища на Копринка...

 65. 65 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Няма спор, че "русофили" целят да прекратят нормалния път на България. И днес и винаги. Разбира се те да управляват от името на Москва, както БКП, Червенков и Живков. Най-интересно е презрителното им лицемерие към Русия, като към скъпо платена, добре въоръжена и алчна компаньонка на повикване. Забавна преценка. И правилна. Щом Асад може да ги наеме, защо и тия бандити да не могат.
  Шамарът за Путин е оглушителен. Поредният.

  Паметниците на съветската армия окупатор в България трябва да бъдат унищожени веднага!

  Navigare Necesse Est
 66. 66 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 794 Весело

  Значи според Тонито все пак има шпионски скандал на той е толкова огромен като слон и затова трудно може да бъде обяснен на простата публика и само единици посветени като него са в състояние да обхванат необятното!
  —цитат от коментар 60 на Julian Mall


  -Не е възможно, ако си мравчица, дребен мишок или бръм-бръм-бръмбръмбърче да обхванеш таквози огромно / в очите ти/ слонско нещо, дори галиба го ,,анализираш'' и гледаш изотдолу.

 67. 67 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Брей.
  Елемента не бил шпион.
  Елемента е един много тънък народопсихологически..

  Случайно ГЕРБ не номинира успешния Президент
  свой предишен номинат Росен Плевнелиев?

  Случайно ГЕРБ номинира Цецка савецка?
  Гмнастичка втори разред, явно неправоспособна да лети като про НАТО ориентиран льотчик.

  До коментар [#48] от "Uprsport":

  ................... Цялата тази история с направеното от Русия социологическо проучване, предопределило избора на бъдещия български президент...............
  —цитат от коментар 0 на Автора Тони Николов

  Съгласен съм с автора (не напълно). С горното обаче не съм съгласен.
  Изборът на Радев не е резултат от социологическо проучване.

  В избора на Радев стои
  един много тънък елемент от народопсихологията,
  който беше активиран успешно, но случайно от ГЕРБ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK