Участта на слугите

Участта на слугите

© Асен ТоневОще отпреди падането на Стената наблюдавам по нашите земи участта на слугите. Тя никога не е радостна.


Едно време, процесът изглеждаше по следния начин. Обявява Партията-майка някаква политическа "линия" – с данданиите му, репортажите, уводните статии, кинопрегледите. Навсякъде из страната се разгръща "всенародна подкрепа". Всички се надвикват, за да докажат вярност, а най-силно крещят слугите – онези, които в момента не са никои, но са убедени, че ако викат достатъчно силно, "отгоре" ще ги забележат и ще ги "изтеглят" в някой "апарат".


Добре, ама не след дълго "горе" една група преборва друга група. Обявена е нова "линия", коренно различна от предишната. А тя, предишната, е обявена (обикновено – полу-чуто) като грешка или "забежка". Някой трябва да го отнесе за тая "забежка". Кой? Е, няма да е някой от "голямото добр’утро", защото утре пак неговата група може да надделее и тогава да се случат различни неприятности.
Трябва да го отнесе някой, който не е никой. "Отгоре" оглеждат терена за кандидати. Ами – ето ги: тия, които най-силно крякаха в подкрепа на предишната "линия", оказала се "забежка". И слугите се оказват, вместо "изтеглени нагоре" – низвергнати.


Наблюдавах ги с определен научно-изследователски интерес. Винаги си тръгваха с опулени, нищо неразбиращи очи, в които напираше въпросът на въпросите: Какво не направих, както трябва? Не бях ли най-верният?
Най-отдаденият?


Винаги съм се смайвал, с каква лекота слугите влизат в тази спирала. Та те не са ли забелязали, какво се е случило с предишните? Очевидно, и да са забелязали, са си казали: "Ония бяха страшни тъпаци. Нито викаха
достатъчно качествено, нито коленичиха достатъчно убедително. Аз няма да съм такъв". И хайде – следващия епизод, досущ като предишния.


В последните години, т.е. откак започна възстановяването на нравите, нагласите и дори на езика на бай-тошовия социализъм, отново се появи фигурата на слугата-лузър. Отново се чудя, всеки път, с какъв акъл слугите влизат в тази игра, след като е ясно, че накрая те ще отнесат големите шамари? И без всякакво чудене наблюдавам, как ги спохожда неизбежната в такива случаи участ.


Още в началото на постановката срещу Десислава Иванчева, с любопитство наблюдавах Петко Дюлгеров, който очевидно се беше съгласил да сътрудничи на прокуратурата срещу бившата кметица. "Точно тоя ще го отнесе накрая" – си казах, след оглеждане и на останалите кандидати. Очевидно беше. С какъв обаче акъл се навря този Петко в големите шамари? Не му ли бе ясно, че каквото и да са му обещали прокурорите, накрая абсолютно нищо няма да му дадат? Напротив, ще му вземат.


Въртя се това дело месец след месец, Дюлгеров изглеждаше все по-нещастен. Може би си е представял, че ще се развява с яхта из топлите морета, но все си беше арестант. Накрая, очевидно най-сетне разбрал, че са го изпържили, се отказа от "показаният" си. И се оказа снабден с инфаркт по домовете...


Тъй като от десетилетия знам, че такива примери изобщо не действат отрезвяващо на останалите мераклии, с любопитство се оглеждах: кой ще е следващият, хукнал с комсомолски плам да обслужва властта, само за да го
отнесе от нея накрая? Оказа се (ако подминем дребни фигури от местен мащаб) – новият Генерален директор на БНР и съвсем новият директор на Програма Хоризонт.


Какво знаем по случая досега? "Отгоре" се обаждат в БНР и искат да бъде запушена устата на Силвия Великова, защото е против кандидатурата на Иван Гешев и освен това "призовава за протести". Наличният към момента
директор на Хоризонт не изпълнява "линията". Новият Генерален директор – за когото никой не е чувал и който, следователно, е очевиден кандидат за ролята на най-силно викащ, та да го направят "някой" – уволнява директора
на Хоризонт и слага нов, който да следва спуснатата "линия". И той я следва. Сваля Великова от ефир и й взема ресора.


Тук вече си проличава, защо тези игри са само за напреднали; и защо аматьорите, ако се намесят, попадат между големите шамари. Т.е. – защо слугите са слуги, а не господари.


В подкрепа на Великова тръгва мощно, автентично (т.е. за разлика от "всенародните подкрепи" на слугинажа) движение. Двамата директори изпадат, естествено, в паника. Вместо на козируване и подчинение са се натъкнали на съпротива – нещо, което изобщо не са очаквали (та нали изпълняват "линията", спусната "отгоре"?). Правят фундаменталната грешка да започнат, час по час, да се обясняват пред публиката – нещо, което не умеят да правят по един наистина смехотворен начин. Все още не си дават сметка, че са в зоната на шамарите: извадили напоказ нещо, което им е наредено да сторят тайничко и тихичко.


Съпротивата само нараства. Накрая директорите дърпат шалтера на Хоризонт, за да изпълнят "линията" в най-буквалния смисъл – т.е. Великова да не е в ефир.


Представям си, как са се поздравявали с тази своя решителност. Е, сега "отгоре" няма как да не ги забележат, колко са верни и отдадени на "линията"...


Обаче последното, което искат "горе" е скандал с такива чутовни размери. Те са хора от сенките и предпочитат да действат в здрача. Внезапно "линията" рязко се променя. Двамата радио-директори са прекалили в рвението си и са изпаднали в "забежка". Следва разпит в ДАНС.


Огромна е вероятността да бъдат съдени за нещо много лошо, като например тероризъм, напоследък предефиниран от прокуратурата като "всяване на неувереност в населението". Е, каква увереност, след като
радиото никога не е спирало по този начин, дори по време на война, а сега – цели пет часа? Какво са си помислили бабите на село, гледайки с недоумение замлъкналата "радиоточка"?


Могат да го отнесат, разбира се, и по десетки други параграфи, защото все пак са изложили тия "горе" със своето неуместно рвение. Може и инфаркти по домовете да има...


Сега предстои големият директор да започне да топи малкия директор, за да спаси собствената си кожа. Но, съдейки по реакцията на тия "горе", те не са в настроение да преговарят.


В този случай работата е вече ясна. Отмествам поглед и оглеждам терена за да видя, кой ще е следващият, тръгнал да споделя тъжната участ на слугите в тези слугински времена.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (178)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 53 Любопитно

  Ха,ха,хахххх!
  Хо,хо,хохххх!
  Дайнов си е направил автопортрет!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 2. 2 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Случаят с руските слуги като Малинов и събралите се на Копринка е видимата част от ескалацията на процес, финансиран от Русия за организиране на държавен преврат, с цел излизане на БГ от ЕС и НАТО. Това е нещо по-страшно от шпионство. Същото трябваше да се случи по време на протестите срещу представителя на "дебелото" статукво, призвано да се грижи за сигурността на нацията, синхронизирано с украинските събития. Но тогава тези, на които бяха гласували доверие, ги изиграха, защото знаеха, че ако го направят, последиците за тях ще са непредсказуеми и най-вероятно няма да са на върха на феодално-демократурния режим, който си изградиха в БГ. Путин разбра, че е изработен още по време на протестите и спешно изпрати шефа на ГАЗПРОМ за да подготви доверените си руски мекерета в БГ за среща с Лавров. Целта е нова организация и нов план. Първият етап от плана излезе сполучлив - избора на президент и масово вкарване на техни хора на висши чиновнически постове. Особено наблегнаха на пенсионираните военни, безрезервно преданни им, които като редовно служещи, единственото което правеха е да трансферират еднопосочно натовска информация към Москва. Помогнаха им тежки криминални зависимости на продажници, заели най-високи постове в държавното управление, които не могат да откажат указанията на Москва по разбираеми причини. Например, в последният момент за президент да предложат практически неизбираем кандидат. Спечели изборът на Решетников. Следват кметовете. Най-важният им избор е столична община, която трябва да бъде превзета от техния възпитаник - сестра Галева. Огромното си влияние и икономическа преса, която Русия упражнява върху БГ с помощта на най-големия си дипломатически и шпионски апарат, настанен в БГ и със съдействието на безскрупулни и алчни продажници и наследствено обременени циментоглавци-русофили е на основата колкото по-зле за БГ, толкова по-добре за Русия. Резултатът е рестарт на Белене и газовите проекти и новата им категорична убеденост, че Турски поток неизбежно ще продължи към Европа през България. Лъжата, повтаряна стократно е, че сме зле, защото сме в ЕС и НАТО. Целта е да се достигне до социално напрежение, което необратимо да прерастне в социален сблъсък, при който изведнъж да се появи комитет за национално спасение, под мотото спасението е в православието и изненадващо да се появят зелени човечета и България да се окаже в Евразия, заедно със Сърбия. Драмата е, че докладите на службите до Тръмп завършват с пренебрежителен отказ-не ме занимавайте с тези диваци. Изглежда Путин го държи здраво с нещо.
  ИЗТОЧНИК: ЧИСТАЧ В РУСКОТО ПОСОЛСТВО НА БУТИЛКА ВОДКА

 3. 3 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 4. 4 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 53 Разстроено

  Случаят с руските слуги като Малинов и събралите се на Копринка е видимата част от ескалацията на процес, финансиран от Русия за организиране на държавен преврат, с цел излизане на БГ от ЕС и НАТО. Това е нещо по-страшно от шпионство. Същото трябваше да се случи по време на протестите срещу представителя на "дебелото" статукво, призвано да се грижи за сигурността на нацията, синхронизирано с украинските събития. Но тогава тези, на които бяха гласували доверие, ги изиграха, защото знаеха, че ако го направят, последиците за тях ще са непредсказуеми и най-вероятно няма да са на върха на феодално-демократурния режим, който си изградиха в БГ. Путин разбра, че е изработен още по време на протестите и спешно изпрати шефа на ГАЗПРОМ за да подготви доверените си руски мекерета в БГ за среща с Лавров. Целта е нова организация и нов план. Първият етап от плана излезе сполучлив - избора на президент и масово вкарване на техни хора на висши чиновнически постове. Особено наблегнаха на пенсионираните военни, безрезервно преданни им, които като редовно служещи, единственото което правеха е да трансферират еднопосочно натовска информация към Москва. Помогнаха им тежки криминални зависимости на продажници, заели най-високи постове в държавното управление, които не могат да откажат указанията на Москва по разбираеми причини. Например, в последният момент за президент да предложат практически неизбираем кандидат. Спечели изборът на Решетников. Следват кметовете. Най-важният им избор е столична община, която трябва да бъде превзета от техния възпитаник - сестра Галева. Огромното си влияние и икономическа преса, която Русия упражнява върху БГ с помощта на най-големия си дипломатически и шпионски апарат, настанен в БГ и със съдействието на безскрупулни и алчни продажници и наследствено обременени циментоглавци-русофили е на основата колкото по-зле за БГ, толкова по-добре за Русия. Резултатът е рестарт на Белене и газовите проекти и новата им категорична убеденост, че Турски поток неизбежно ще продължи към Европа през България. Лъжата, повтаряна стократно е, че сме зле, защото сме в ЕС и НАТО. Целта е да се достигне до социално напрежение, което необратимо да прерастне в социален сблъсък, при който изведнъж да се появи комитет за национално спасение, под мотото спасението е в православието и изненадващо да се появят зелени човечета и България да се окаже в Евразия, заедно със Сърбия. Драмата е, че докладите на службите до Тръмп завършват с пренебрежителен отказ-не ме занимавайте с тези диваци. Изглежда Путин го държи здраво с нещо.ИЗТОЧНИК: ЧИСТАЧ В РУСКОТО ПОСОЛСТВО НА БУТИЛКА ВОДКА
  —цитат от коментар 2 на Анти Шишковци


  Тва вече го постна!
  Цял ден ли ще си на пост и молитва?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Гневно

  Отвратителна гнус.
  Цялото, но особено първата част.
  Човек остава с впечатлението, че докато малки и големи слуги и слугинчета са се калбучкали един друг, авторът е бил специално инсталиран в Института за история на бкп, за да наблюдава безпристрастно и днес да бъде живият глас на историята. Истински познавач на технологията на мерзостта, но само научно, само отдалеч.
  Написаното за радиото може да е вярно, може и да не е, може да е обикновено подлизурство, може да е голяма подлост, но поне някой друг да го беше написал, да му се не види!
  Отврат....

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Интересна теза. Всеки който не действа както аз съм решил, че е правилно е слуга!?

 7. 7 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 53 Любопитно

  Отвратителна гнус.Цялото, но особено първата част. Човек остава с впечатлението, че докато малки и големи слуги и слугинчета са се калбучкали един друг, авторът е бил специално инсталиран в Института за история на бкп, за да наблюдава безпристрастно и днес да бъде живият глас на историята. Истински познавач на технологията на мерзостта, но само научно, само отдалеч. Написаното за радиото може да е вярно, може и да не е, може да е обикновено подлизурство, може да е голяма подлост, но поне някой друг да го беше написал, да му се не види! Отврат....
  —цитат от коментар 5 на АзКлавдия


  Гнус,гнус..., ама добре платена гнус!
  Грантова гнус!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Страхотен коментар!

  Слугите наистина усетиха че "започна възстановяването на нравите, нагласите и дори на езика на бай-тошовия социализъм", и то в най-чист вид, защото начело на този тренд е най-добрият алумнус, сума кум лауде, на Правешката академия по държавно управление.

  Та кой, ако не той, ще възпроизведе системата, преподадена му директно от Създателя, в най-автентичната й уродливост и комизъм?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Не можеш да обичаш България и Русия едновременно, както не можеш да обичаш България и Турция едновременно, защото никой не обича поробителите си.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 10. 10 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 53 Весело

  Страхотен коментар! Слугите наистина усетиха че "започна възстановяването на нравите, нагласите и дори на езика на бай-тошовия социализъм", и то в най-чист вид, защото начело на този тренд е най-добрият алумнус, сума кум лауде, на Правешката академия по държавно управление.Та кой, ако не той, ще възпроизведе системата, преподадена му директно от Създателя, в най-автентичната й уродливост и комизъм?!
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  ++++
  Дайнов,ти ли си?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 11. 11 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Да споделя: статията не четох, след като видях автора. Защо да си развалям прекрасния неделен ден, който предстои?
  Приятна слънчева неделя на всички! :)

 12. 12 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 53 Весело

  Да споделя: статията не четох, след като видях автора. Защо да си развалям прекрасния неделен ден, който предстои? Приятна слънчева неделя на всички! :)
  —цитат от коментар 11 на voodoo_child


  Ми то требе да си изключително зле,за да четеш "научните трудове" на Дайнов!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 13. 13 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2916 Весело

  Наистина го откарват "слугите". А към руските слуги, гасударите им са особено безпощадни! Да се замислят, малоумниците, които още тролят за мАмашката.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 14. 14 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 53 Любопитно

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Дневникъ,пуснахте минусопраскачката?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  С подобно ниво на критично мислене и телешки възторг по един стократно провален анализатор се стигна до ситуацията Иванчева да търси коалиция с "(раз)градската десница", докато самите нейни лидери се чудят как хем да не подкрепят Мая Манолова, хем да я подкрепят, председателят на ДСБ в Пловдив да отказва участие в изборите, а умните протести против Гешев да се водят от някаква продажна видинска личност, астрален близнак на Петното.
  Ти това нали го осъзнаваш?

  Доброто е заразно
 16. Добре написано, и е истина!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 17. 17 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  "Още в началото на постановката срещу Десислава Иванчева..."
  ==================================
  За каква постановка иде реч !? Тая дето и я спретна Цв. В. ?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 18. 18 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 519 Неутрално

  слугата на мафията Женя пак проплакал за крадлата-превратаджийка - нищо ново от сина на полка тавариш Дайнов

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 19. 19 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Забавно четиво, но според Илиян Василев Хоризонт е спрян на ниво НУРТС, т.е. Пеевски или по-точно слугата на Пеевски, който управлява НУРТС, го е спрял. Ами сега?

 20. 20 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 281 Весело

  Всички засегнати написали по един коментар, гузен негонен бяга.

 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#19] от "Мондиана":

  Това е само хипотеза към момента.
  От нуртс още първия ден отрекоха.
  Да видим проверката, това без документи с нечий подпис не става.

  Доброто е заразно
 22. 22 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 53 Весело

  Добре написано, и е истина!
  —цитат от коментар 16 на There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover


  ++++
  Кво ти добре,напрао отлично!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Ако не намерите факти, вероятно е пропаганда:

  "Иван Гарелов: Коментарът е свободен, фактите са свещени
  ...
  Някога и операторите бяха политизирани

  Не вярвам, че опитните оператори не знаят значението на кадъра, от който се снимат масовите прояви. Отдавна го знаят. В книгата си „Тук и сега“, посветена на „Панорама“ по БНТ и прехода, съм написал следното:

  „Първоначално операторите - според навика от казионните събития от миналото - снимаха само началото на различните митинги, панихиди, демонстрации и т.н. А най-интересното се случваше накрая. Тогава идваше Евгени Михайлов и ми предлагаше заснетия от него материал. Обидно ми беше и постепенно научих и нашите оператори да стоят до края“.

  Разбира се, както всички останали по това време, операторите бяха политизирани до краен предел и намираха начин да изразят своите предпочитания. Снимаха например демонстрация още преди да е набрала мащаб или я снимаха отзад, за да изглежда малобройна. Снимаха грозни лица, стари хора. Снимаха необичани от тях политици без осветление. И какво ли още не? Тези прийоми наблюдаваме доста усъвършенствани и днес.

  Фалшива новина си е чиста лъжа

  Аз лично не разбирам какво точно означава „фалшива новина“ според нароилите се като подранили кокичета агитатори и пропагандисти. По-скоро това понятие възникна от повея на новата студена война и се подразбира като средство за „хибридна война“, още едно ново понятие.

  Иначе фалшива новина си е просто лъжа. Може да е изопачена истина, частична истина, премълчана истина, може да е закъсняла новина, подценена новина, може да е и преувеличена или стопроцентова лъжа, но във всички случаи си остава лъжа. Дори когато е изразена само с един телевизионен кадър.

  Когато говорим за истина и за фалшива новина, трябва да правим разлика между новина и коментар. Фактите, които определят новината, не могат да бъдат интерпретирани според лична позиция. И всеки може да ги тълкува, както иска. Затова новината никога не може да бъде смесвана с коментара. Както се казва, коментарът е свободен, фактите са свещени. Другото е пропаганда."
  https://www.sbj-bg.eu/index.php?t=38710

 24. 24 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ти да видиш! Женятя тръгнал да ни говори за слугинаж! Пфу!

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#21] от "АзКлавдия":

  "Това е само хипотеза към момента.
  От нуртс още първия ден отрекоха."

  Също като руснаците за Боинга и Скрипал.

  И ти им повярва, нали? ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  "Още в началото на постановката срещу Десислава Иванчева, с любопитство наблюдавах Петко Дюлгеров, който очевидно се беше съгласил да сътрудничи на прокуратурата срещу бившата кметица. "

  Дайнов, Иванчева и сие въобще не са осъдени на основата на показанията на Дюгеров.
  То и за това, когато той ги оттегли, колкото и адвокатите да ни обясняваха, че това е 'обрат в процеса' в съда не последва нищо.
  Каква постановка като тримцата си бяха разпределили паричките и бяха дали разпореждане да се предвижи преписката на Ваклин.

  Лилавите нарциси много олеквате с подкрепата си за и с участието на Иванчева в организацията на протестите.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 27. 27 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 53 Разстроено

  Ако не намерите факти, вероятно е пропаганда:"Иван Гарелов: Коментарът е свободен, фактите са свещени...Някога и операторите бяха политизирани Не вярвам, че опитните оператори не знаят значението на кадъра, от който се снимат масовите прояви. Отдавна го знаят. В книгата си „Тук и сега“, посветена на „Панорама“ по БНТ и прехода, съм написал следното:„Първоначално операторите - според навика от казионните събития от миналото - снимаха само началото на различните митинги, панихиди, демонстрации и т.н. А най-интересното се случваше накрая. Тогава идваше Евгени Михайлов и ми предлагаше заснетия от него материал. Обидно ми беше и постепенно научих и нашите оператори да стоят до края“.Разбира се, както всички останали по това време, операторите бяха политизирани до краен предел и намираха начин да изразят своите предпочитания. Снимаха например демонстрация още преди да е набрала мащаб или я снимаха отзад, за да изглежда малобройна. Снимаха грозни лица, стари хора. Снимаха необичани от тях политици без осветление. И какво ли още не? Тези прийоми наблюдаваме доста усъвършенствани и днес.Фалшива новина си е чиста лъжа Аз лично не разбирам какво точно означава „фалшива новина“ според нароилите се като подранили кокичета агитатори и пропагандисти. По-скоро това понятие възникна от повея на новата студена война и се подразбира като средство за „хибридна война“, още едно ново понятие.Иначе фалшива новина си е просто лъжа. Може да е изопачена истина, частична истина, премълчана истина, може да е закъсняла новина, подценена новина, може да е и преувеличена или стопроцентова лъжа, но във всички случаи си остава лъжа. Дори когато е изразена само с един телевизионен кадър.Когато говорим за истина и за фалшива новина, трябва да правим разлика между новина и коментар. Фактите, които определят новината, не могат да бъдат интерпретирани според лична позиция. И всеки може да ги тълкува, както иска. Затова новината никога не може да бъде смесвана с коментара. Както се казва, коментарът е свободен, фактите са свещени. Другото е пропаганда."https://www.sbj-bg.eu/index.php?t=38710
  —цитат от коментар 23 на plebs


  Тва вече го постна!
  И ти ли си цял ден,на пост и молитва?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 28. 28 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#23] от "plebs":

  Само Гарелов липсваше!
  Сега ако изпляскаш и Кеворкян, ще я вапцаме с цялото дс!
  А може би и Валери Найденов, който след Чернобил успокояваше с кореспонденция от Москва!
  Пфу!

  Доброто е заразно
 29. 29 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2059 Весело

  До коментар [#26] от "zz_s":

  пп Засичам за колко време бота ще ми насвятка 90 минуса

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 30. 30 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":С подобно ниво на критично мислене и телешки възторг по един стократно провален анализатор се стигна до ситуацията Иванчева да търси коалиция с "(раз)градската десница", докато самите нейни лидери се чудят как хем да не подкрепят Мая Манолова, хем да я подкрепят, председателят на ДСБ в Пловдив да отказва участие в изборите, а умните протести против Гешев да се водят от някаква продажна видинска личност, астрален близнак на Петното.Ти това нали го осъзнаваш?
  —цитат от коментар 15 на АзКлавдия


  Ти нали се шегуваш? Те дръгалефските радикални комуня ако можеха изобщо нещо да осъзнават, нямаше да заблеят хвалебствени псалми в минутата, когато им натресоха световно безизвестен варненски "мачо", който в последствие се оказа с по-големи роги и от най-рогатия овен в дръгалефското стадо. Моля ти се, не се шегувай толкова безпощадно с клетниците...

 31. 31 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":

  На никого не вярвам, чети до края!
  Това става само с официални документи, не със статус във фейсбук.

  Доброто е заразно
 32. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3020 Неутрално

  Забавно четиво, но според Илиян Василев Хоризонт е спрян на ниво НУРТС, т.е. Пеевски или по-точно слугата на Пеевски, който управлява НУРТС, го е спрял. Ами сега?
  —цитат от коментар 19 на Мондиана


  И какво "Ами сега?"

  Неадекватният "слуга на Пеевски" не успя да си намери прислуга,
  която да замести Силвия Великова и да води вместо нея предаването.

  Съответно в неадекватността си, не успя да измисли разумен
  и смислен начин ДА ЗАМАЖЕ ГАФА и СПРЯ ИЗЛЪЧВАНЕТО ЗА 5 ЧАСА.

  Какво чудно има.

  НИВОТО НА ПРИСЛУГАТА НА ПЕЕВСКИ Е ТОВА

 33. 33 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Забавно четиво, но според Илиян Василев Хоризонт е спрян на ниво НУРТС, т.е. Пеевски или по-точно слугата на Пеевски, който управлява НУРТС, го е спрял. Ами сега?
  —цитат от коментар 19 на Мондиана  До коментар [#19] от "Мондиана":

  - НУРТС е собственост на Виваком /БТК/ и там се разпорежда Спас Русев. Та въпросът е Виваком и Спас Русев дали са на Пеевски, на Цветан Василев, или на Малофеев. Иначе в този случай е много вероятно И.Василев да е прав:

  „Вчера, когато поех длъжността, ми беше показано писмо от НУРТС, което е постъпило в ден сряда и днес се случи. Генералният директор водеше разговори тази профилактика да не бъде провеждана днес, но уви, технологичните възможности са такива, че тя не може да бъде спряна“, каза той."
  http://bnr.bg/horizont/post/101166076/id-direktorat-na-programa-horizont-e-podal-ostavka

 34. 34 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ха,ха,хахххх!Хо,хо,хохххх!Дайнов си е направил автопортрет!
  —цитат от коментар 1 на Платон Фъшкиев


  Те това ми беше първата мисъл като прочетох заглавието и видях автора.

  Даже опита да се надупи на ГЕРБ, но Боко го подмина с пренебрежение.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 35. 35 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 856 Весело

  истината боли ,троловете ,слугите на шайката няма как да я харесат  До коментар [#15] от "АзКлавдия":

 36. 36 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#29] от "zz_s":

  Рано е, богът включва около час след публикуването.
  Много е смешно, особено за познаващите форума.

  Доброто е заразно
 37. 37 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1387 Весело

  Пророк Генчо никога не разочарова, начумерено 'интелектуалско' мърморене преливащо от самохипнотизиране с което 'обяснява' реалността, дори когато малко формално отчита дейност като в тоя случай па му е добро за две три кафета хилеж и да плюе чиляк у пазва, пу пу пу, добре че не съм умнокрасивец

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#35] от "Stewie":

  Стифчо, безплатно ти казвам, че с подобни тъпи лозунги се ловят само маймуни. Дай нещо класно или холд йор пийс форевър.

  истината боли ,троловете ,слугите на шайката няма как да я харесат До коментар [#15] от "АзКлавдия":
  —цитат от коментар 35 на Stewie


  Доброто е заразно
 39. 39 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#29] от "zz_s":Рано е, богът включва около час след публикуването.Много е смешно, особено за познаващите форума.
  —цитат от коментар 36 на АзКлавдия


  *ботът*.
  Отивам за още кафе.

  Доброто е заразно
 40. 40 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  До коментар [#5] от "АзКлавдия":

  Напълно съм съгласна. С добавката, че в много случаи слугите преживяват нелошо на копанката. Заради тази копанка сме свидетели на политически лупинги, на смяна на възгледи според желанието на поредния господар.
  Индивиди, които в началото изглеждаха искрени и убедени в това, което казват и пишат, след като се продадоха неискреността им личи от километри. Вероятно писането за пари е много трудно, но с течение на времето се свиква и става навик, както беше с клишетата на комунистическите агитатори. Сега, като видя името на автора мога да предвидя каква боза е натворил още преди да съм прочела статията.
  Жалко, едно време на тези автори им вярвахме... Изглежда крушката си има опашка и произходът винаги има значение. Дядото/бащата е писал за пари, синът следва неговите стъпки.

 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#32] от "Hawaii":

  "Неадекватният "слуга на Пеевски" не успя да си намери прислуга,
  която да замести Силвия Великова и да води вместо нея предаването."

  Слугите на Пеевски (т. на Сарая и оттам на Москва) са строго подредена йерархична система; когато не се справи със задачата, неадекватният средноешелонен слуга бе публично порицан, сдрискан и наречен главанак от началника на прислугата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 856 Весело

  До коментар [#38] от "АзКлавдия":

  ето и моят подобаващ отговор, фак йорселф ю стюпит битч ,и стига си ревала като вдовица за …,гет соме лайф !

 43. 43 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Весело

  Иванчева поставя ДеБъ в шах. Следва МАТ:


  Поканили сме Демократична България за коалиционно споразумение за районни кметове в София на предстоящите местни избори. Нашите анализи показват, че ако издигнем общи кандидатури, имаме огромни шансове поне за 11 балотажа и почти сигурно избрани районни кметове.

  Това съобщи Десислава Иванчева, независим кандидат за кмет на столицата. При отделни кандидатури ще стигнем до едва 3-4 балотажа, обяснява тя.

  На изборите за районни кметове, ако не спечелят ДБ, ще спечелят ГЕРБ или БСП. Нямам никакво намерение да бъда "погълната" от ДБ, още повече, че не съм съгласна с доста неща, които се случват там, обяснява Иванчева.

  От думите й става ясно, че ще прави собствена партия и иска коалиране с Демократична България само за районни кметове.

  За общински съветници няма да се коалираме, както и за кмет на София, самата аз съм кандидат, пише още Иванчева.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 44. 44 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#23] от "plebs":Само Гарелов липсваше! Сега ако изпляскаш и Кеворкян, ще я вапцаме с цялото дс!А може би и Валери Найденов, който след Чернобил успокояваше с кореспонденция от Москва! Пфу!
  —цитат от коментар 28 на АзКлавдия  До коментар [#28] от "АзКлавдия":

  - Веднага:
  В.Найденов - „ Повтарям, запишете си – русофилството и лявата идея не са сиамски близнаци. Днешното управление на Русия е по-дясно от германското. Лявото днес е на запад. Факт“ - https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6140299

  Илиян Василев - "според Илиян Василев Хоризонт е спрян на ниво НУРТС" - коментар горе и
  "Борисов не трябваше да поема ангажимент пред руснаците да махне Плевнелиев" - https://clubz.bg/52528-s_radev_stignahme_dynoto


  И двамата, барабар с Гарелов са десари. Но и те изпускат по някоя истина за да им вярват хората. :)

 45. 45 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2690 Неутрално

  До коментар [#29] от "zz_s":

  Обикновено генераторът на минуси го пускат през нощта и на сутринта на неудобните са нацъкали някъде към 60-65 минуса под всеки коментар. Това вероятно е скрипт да търси по име и като го намери да сложи необходимото количество минуси на неудобните и съответно плюсове на тези с правилни възгледи.
  Мислят си, че на нас ни пука колко минуси ще сложат...

 46. 46 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#40] от "pamela":

  По репликата ти как преживяват слугите : нали знаеш кой живее до копанката? Егати живота, на двайсет квадрата площ, потънал в собствените си..., с халка на носа, за да не ровиш, и в очакване да те изведат на първа разходка по Коледа.
  За това, че сме им вярвали - тъжен факт.
  Лично оценявам, че ме е срам и яд.

  Доброто е заразно
 47. 47 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Дайнов, хвани се да пишеш фентъзи разкази.

  Толкоз си далеч от реалността, че чак на моменти изглеждаш болен!

  Горките ти студенти, дано не те взимат насериозно, че и тях ще объркаш.

 48. 48 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "слугата-лузър. Отново се чудя, всеки път, с какъв акъл слугите влизат в тази игра, след като е ясно, че накрая те ще отнесат големите шамари?"

  Не е ли очевидно - да загубят. То си е цяла професия.

 49. 49 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Иванчева цъфна в статията като лайно в каца мед. Добър анализ с лош пример. Случаят Иванчева е криминален, при него има политика, но престъпните намерения надделяват. Дюлгеров е разкаял се съучастник, за разлика от Иванчева. Всеки от тях ще трябва да понесе своята отговорност. Затова Иванчева не може да бъде знаме.

 50. 50 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#33] от "plebs":

  Вярно, че е на БТК. Много се оплетоха пипалата, трудно се следи. :)))

 51. 51 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#42] от "Stewie":

  Духа на истинския умнокрасавец проговори. Какъв академичен речник, какъв интелект...

  Леко с жлъчката, че я натоварваш повече от мозъка. Ще пожълтееш.

 52. 52 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1073 Весело

  Доста добре се е справил Дайнов този път. Похвално.

  До коментар [#1] от "Платон Фъшкиев":

  Хаха, точно така.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 53. 53 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2564 Весело

  Генчо, не се рови много из близкото социалистическо минало, да не ти напомнят и на тебе как си пял ангажирани песни громящи американският империализъм! Или тогава не си следвал партийната линия, а си се вдъхновявал от бунтарите в рока като Боб Дилън?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 54. 54 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2564 Разстроено

  "Илиян Василев - "според Илиян Василев Хоризонт е спрян на ниво НУРТС"

  Най-вероятно това е истината! Фесовете тренират за деня "Х"!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 55. 55 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  СЪДБАТА НА КОЛАБОРАТОРИТЕ И НА ПРЕДАТЕЛИТЕ:
  МУСОЛИНИ-ОБЕСЕН ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.
  КУИНСЛИНГ-ОБЕСЕН ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.
  КИМ ФИЛБИ-УМРЯЛ КАТО ПИЯНА СВИНЯ В МАСКВА.
  ФРАНСИС БЛЕЙК -УМРЯЛ КАТО ПИЯНА СВИНЯ В МАСКВА.
  НИКОЛАЙ МАЛИНОВ - ШЕ ВИДИМ...
  ВЛАДИМИР УЛЯНОВ Е НАРИЧАЛ ЧУЖДЕНЦИТЕ,УСЛУЖВАЩИ НА РАССИЯ-"ПОЛЕЗНИ ИДИОТИ"

 56. 56 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2564 Гневно

  Не можеш да обичаш България и Русия едновременно, както не можеш да обичаш България и Турция едновременно, защото никой не обича поробителите си.
  —цитат от коментар 9 на Мизийски


  Глупак, стига си копипействал идиотиите си! Как можеш да поставяш на една плоскост държавата с която изповядваме една религия и която ни е най-близка със смъртният ни враг Турция????

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 57. 57 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Забавно четиво, но според Илиян Василев Хоризонт е спрян на ниво НУРТС, т.е. Пеевски или по-точно слугата на Пеевски, който управлява НУРТС, го е спрял. Ами сега?
  —цитат от коментар 19 на Мондиана

  ===============
  Според агента на първо управление на ДС "Сашо 11", Хоризонт е спрян от НУРТС, а според мен е спрян от марсиянците. Ами сега?
  Да видим чия дума тежи повече и кой ще се окаже прав.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 58. 58 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Не че нещо, но Дайнов, ти беше не просто наблюдател, а участник в слугинажа преди 1989 та.
  Което поставя под въпрос смисъла от последвалия ти анализ.

 59. 59 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2679 Весело

  Не можеш да обичаш България и Русия едновременно, както не можеш да обичаш България и Турция едновременно, защото никой не обича поробителите си.
  —цитат от коментар 9 на Мизийски  До коментар [#9] от "Мизийски":

  "Нито обичай,нито мрази някой народ." - Ницше

 60. 60 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Толкова ние зле мат'ряла, че дори и за послушници не стават :)

 61. 61 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Не че нещо, но Дайнов, ти беше не просто наблюдател, а участник в слугинажа преди 1989 та.Което поставя под въпрос смисъла от последвалия ти анализ.
  —цитат от коментар 58 на Котаракът на Шрьодингер


  ВИНАГИ ИМА СМИСЪЛ ДА СЕ ПРИПОМНЯ НА ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ ,ЧЕ СА "ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ".
  И КОЙ ГО ПРАВИ Е ВТОРОСТЕПЕННО.ДОРИ ТОВА ДА Е КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПРИМЕРНО.😁😁😁😁😁😁😁😁😁

 62. 62 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Този път съм съгласен напълно с Дайнов. По принцип винаги съм с "две на ум", когато го чета. Но в случая напълно точно е описал част от състоянието на държавата и ролята на устремените, необразовани и некадърни калинки за това състояние и най-вече "бедните" душички от народа, които викайки за властимащата партия, се надяват да яхнат белия кон. Но на този кон стремената ги опъва друг.Както и да е, крещящите (по Дайнов) хорица не могат да стигнат до осъзнаването на това.
  Мен обаче ме стресна друго - считам голяма част от четящите тук за разбиращи истинското състояние на държавата. Но по реакциите им разбирам, че съм се заблуждавал.

 63. 63 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  Общество, толериращо модела на сараите...Другото се подразбира !

 64. 64 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  А, не винаги. Понякога на слугите се дава захарно петле. Или друг вид хранилка.

  Мърфи е оптимист!
 65. 65 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1556 Весело

  Ха,ха,хахххх!Хо,хо,хохххх!Дайнов си е направил автопортрет!
  —цитат от коментар 1 на Платон Фъшкиев


  ......аааааа........!!!!!?????!!!!!......не е АВТОПОРТРЕТ........!!!!!......ДАЙНОВ е в "КУХНЯТА" от ДЕТЕЕЕ.........!!!!!!........ТОЙ е толкова на ВЪТРЕ ......и ....знае вкусовете на толкова """"МАНДЖИ""" , че чак се ЗАБАВЛЯВА как плебеса е толкова НАИВЕН.........!!!!!!.....това , че ГОСПОДАРИТЕ чат-ПАТ ""разговарят "" с ТЕБЕ иииии БОЦКАШ по НЕЩИЧКО СКРИШОМ от ГОЛЯМАТА СОФРА........!!!!????!!!!!.......не значи , че са ти ПРЕАТЕЛИИИ........!!!!!.....ааааа още по-МАЛКО си ЕДИН от ТЯХ......!!!!!!.......в момента в който си "свършил РАБОТА" и не им ТРЯБАШ.......!!!!????!!!!.....на МИГА ше ти ПОКАЖАТ КОЙ си и КЪДЕ ти е МЯСТОТО.........!!!!......ДАЙНОВ.......!!!!!.....ееее СТАР ГОТВАЧ........!!!!!......иии....ЗНАЕ каке какво да ТУРИ .......ииии.......ПО.......КОЛКООО...... без да """ ПРЕСОЛИ """" МАНДЖАТА......!!!!!????!!!!!....ааааа......ако ....СТАНЕ НАПЕЧЕНО.......!!!!????!!!!!......се изсухля като НЕПРИЯТНА МИРИЗМА в ГАЩИИИ.........../...ни лук ял.......НИ ЛУК МИРИСАЛ....../....МММММНОГООО........еееее........ДОБЪР.......!!!!!.....аааа......бееее.........БАШ МАЙСТОРРР........!!!!.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 66. 66 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2538 Весело

  Ха,ха,хахххх!Хо,хо,хохххх!Дайнов си е направил автопортрет!
  —цитат от коментар 1 на Платон Фъшкиев


  Само е пропуснал да спомене възторжените слугичнета-комсомолци на "Америка за България" в които гори неолибералната искрица на "светлото" бъдеще!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 67. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#62] от "Uprsport":

  "Мен обаче ме стресна друго - считам голяма част от четящите тук за разбиращи истинското състояние на държавата. Но по реакциите им разбирам, че съм се заблуждавал."

  Голяма част от четящите са до такава степен първосигнални, че реагират по стандартен начин на първични дразнители - щом статията е критична за техния обожествен и единствено "десен" вожд, авторът й трябва да е соросоид, либераст, червен диверсант, изобщо трябва да бъде оплют, разстрелян и разкостен.

  Какво точно е написал - няма никакво значение. Те дори не се и опитват дза вникнат в смисъла. Калинки, главанаци, кво да ги прайш...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 68 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2538 Весело

  Толкова ние зле мат'ряла, че дори и за послушници не стават :)
  —цитат от коментар 60 на slon


  За туй се връща модела от Турската Империя да се набавя от села и паланки ресурс тип Христо Белокровский и за 10-15 години упорита работа и НЛП, всички стават умни и красиви , каквото и да им се каже може да го изрецитират наизуст пред медиите като кака Сталинка!
  https://www.youtube.com/watch?v=A8xW4S7y-CE

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 69. 69 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Идете я вижте.. ;)

  Без подпис не става ли
  в случаи на:

  служебна небрежност ;
  служебна паника ;
  служебен внимателен пропуск?

  До коментар [#21] от "АзКлавдия":
  До коментар [#19] от "Мондиана":
  Това е само хипотеза към момента.
  От нуртс още първия ден отрекоха.

  Да видим проверката,
  това без документи с нечий подпис не става.

 70. 70 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 845 Неутрално

  За Дайнов всичко, което сте написали, е така. Само неоже да го уволните от никаде.

 71. 71 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 845 Неутрално
 72. 72 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#21] от "АзКлавдия":


  « От нуртс още първия ден отрекоха . «


  Въх мари, аз пък си помислих, че веднага ще си признаят « грешката « и ще си посипят главите с пепел .
  Ядец, пак не познах !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 73. 73 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#62] от "Uprsport":

  "Но в случая напълно точно е описал част от състоянието на държавата ..."

  Състоянието на държавата е трагична обреченост.

  Страх и отачаяние са обзели властта, след като разчита на агент-провокатори и декласирани елементи като Бисер Петното и неговия авер Йордан Бонев, на цигани и "ръгбисти", организирано извозвани с автобуси от Перник и Бургас, за да страхуват и профилактират мирно протестиращи граждани, и след като милицията започна да арестува репортери, задето са имали дързостта да я снимат - нещо, което никой закон не забранява.

  Всички тези уродливи постановки показват едно - разпад.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 74. 74 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1556 Любопитно

  До коментар [#32] от "Hawaii":"Неадекватният "слуга на Пеевски" не успя да си намери прислуга,която да замести Силвия Великова и да води вместо нея предаването."Слугите на Пеевски (т. на Сарая и оттам на Москва) са строго подредена йерархична система; когато не се справи със задачата, неадекватният средноешелонен слуга бе публично порицан, сдрискан и наречен главанак от началника на прислугата.
  —цитат от коментар 41 на Norman Granz


  .......ааааа.....ти.......тафровче.......!!!!!????!!!!!.....къде си у ЦЕЛАТА СХЕМА........?????!!!!!?????.......или чакаш ПОРЕДНИТЕ ИЗБОРИ да се върнете лабараторните плъхове на БЕЛА КОБИЛА.........?????!!!!!??????........ама ПЛЕБЕСА нещо не ви ПРИПОЗНАВА.......!!!!!!.........как беше лафа за ПОЛЕЗНИТЕ НЕЧИСТОПЛЪТНИ идиотиии.........????!!!!?????......язък за АРХИТЕКТЧЕТО.........!!!!!........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 75. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#21] от "АзКлавдия":"Това е само хипотеза към момента.От нуртс още първия ден отрекоха."Също като руснаците за Боинга и Скрипал.И ти им повярва, нали? ;)
  —цитат от коментар 25 на Norman Granz  Ще им повярва и още как .
  На нея и на другите като нея, не им плащат за да мислят и изказват някакво мнение, а да пишат това, за което им се плаща .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 76. 76 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Отвратителна гнус.Цялото, но особено първата част. Човек остава с впечатлението, че докато малки и големи слуги и слугинчета са се калбучкали един друг, авторът е бил специално инсталиран в Института за история на бкп, за да наблюдава безпристрастно и днес да бъде живият глас на историята. Истински познавач на технологията на мерзостта, но само научно, само отдалеч. Написаното за радиото може да е вярно, може и да не е, може да е обикновено подлизурство, може да е голяма подлост, но поне някой друг да го беше написал, да му се не види! Отврат....
  —цитат от коментар 5 на АзКлавдия


  Много ниско паднахте днес.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 77. 77 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1354 Весело

  Запитана за дългото мълчание на нейния съсед в с. Миндя, комшийката му, баба Наста, сподели пред репортерките: „Гле“й се‘а, баби, наш Женчо е ногу убаво момче! Сеги, както знаеш, се вари ракийка и он беше по цел ден, че и нощ, зает да вари - с Геле Казанджията. Те се имат ногу, големи приятеле са и често проверяват качеството на домашнярката, къде се точи от казаня, че да не развалат качеството и да се изложат пред хората. Па като проверат качеството, па си говорат и за политика. Ногу я разбират, ще знаеш, даже Геле по некой път повече я разбира, ама не може да пише като наш Женчо. Е, оня ден, коги гледах с недоумение замлъкналата "радиоточка", Женчо доде да ми обясни оти е станало така, па после отиде да си свива рехав джойнт от тоя, къде го бере у моя двор, зад кочината на прасето! Друго да ме питаш?“

 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#75] от "niksan1":

  "На нея и на другите като нея, не им плащат за да мислят и изказват някакво мнение, а да пишат това, за което им се плаща ."

  Специално за нея не смятам, че е платен трол - такива са Бай Аутсайдер и Файтонджията, чиято задача е да манипулират, и разните Котаранц-Насранц-Главананц-Нойз-Влакчо-Нагъл чекист и т.н., които са бригади от хора, натоварени да произвеждат спам, за да задръстват форума и отвратят нормалните участници.

  За Клавдия изцяло важи коментарът ми в пост № 67 - тя е безкористен симпатизант.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#30] от "Mike Crazy":

  Какво общо има варненският архитект с издънката в Хоризонт? Или скачаш, като пчеличка от цвят на цвят?
  Пък... Като спомена за голите снимки, можеше и връзка с кмета на Симитли да направиш. Щеше да звучи още по-тъпо. :)))

  Бивш tww09306483.
 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  [quote#56:"Julian Mall"][/quote]


  Я обясни колко лошотии сме видели от « смъртният ни враг « Турция и колко добротии сме видели от нашия « по- голям брат « Русия, за последните 100 години .
  Айде, направи ми деня !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#12] от "Платон Фъшкиев":

  Трябва да знаеш, че четенето на Винету, отдавна сме го минали...! Сега четем други работи. Може и от Женята Дайнов... :)))

  П.С. Ако ти все още си на ниво четене на Винету, стой си там...! :)))

  Бивш tww09306483.
 82. 82 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Като става дума за слуги, подлоги и предатели, изменникът Сноудън е надигнал гласец от белокаменна Масква срещу Цукерберг, Тръмп и прогнилата капиталистическа система, която ги създава. Нищо не е казал за Путя и за неговата система -- дали е капиталистическа, социалистическа, православна или някаква друга, и какво е създала напоследък.

  Интересни са и новините за протестите на автомобилното изложение във Франкфурт, но Дойче Веле още не е измислило в каква форма да ги поднесе. Все пак "лекарството" но може да подейства, ако пациентът го повърне на момента.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 83. 83 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1556 Весело

  До коментар [#62] от "Uprsport":"Но в случая напълно точно е описал част от състоянието на държавата ..."Състоянието на държавата е трагична обреченост.Страх и отачаяние са обзели властта, след като разчита на агент-провокатори и декласирани елементи като Бисер Петното и неговия авер Йордан Бонев, на цигани и "ръгбисти", организирано извозвани с автобуси от Перник и Бургас, за да страхуват и профилактират мирно протестиращи граждани, и след като милицията започна да арестува репортери, задето са имали дързостта да я снимат - нещо, което никой закон не забранява.Всички тези уродливи постановки показват едно - разпад.
  —цитат от коментар 73 на Norman Granz


  .........както винаги твойте КОНСТАТАЦИИ нямат НИКАКВА СТОЙНОСТ..........!!!!!!.......едно е да докараш разни ПЛАТЕНИ ОТРЕПКИ до некви КЛЮЧОВИ ЗГРАДИ......./....те даже не ЗНАЯТ ЗАЩО са ТАМ.......!!!!!......УТРЕ просто не ПЛАЩАШ и Отрепките ги НЕМА........!!!!!....../.....ааааа.....СЪВСЕМ ДРУГО е да ОТРОВИШ ЕДИН СВЕТЪЛ ПРАЗНИК......!!!!!.......Паметен ДЕН в ИСТОРИЯТА на тази ОБРУЛЕНА и ИЗСТРАДАЛА държавица.........!!!!!........ПЛЕБЕСА........!!!!!?????!!!!!.......не ПРОЩАВА ПОДОБНИ ВОЛНОСТИИИ.........!!!!.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 84. 84 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  До коментар [#75] от "niksan1":"На нея и на другите като нея, не им плащат за да мислят и изказват някакво мнение, а да пишат това, за което им се плаща ."Специално за нея не смятам, че е платен трол - такива са Бай Аутсайдер и Файтонджията, чиято задача е да манипулират, и разните Котаранц-Насранц-Главананц-Нойз-Влакчо-Нагъл чекист и т.н., които са бригади от хора, натоварени да произвеждат спам, за да задръстват форума и отвратят нормалните участници.За Клавдия изцяло важи коментарът ми в пост № 67 - тя е безкористен симпатизант.
  —цитат от коментар 78 на Norman Granz


  Да, но днес отрече елементарни, технологични истини от политическата кухня само защото авторът не й бил симпатичен, и така слезе до равнището на фашкиения философ. Не е хубаво така.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 85. 85 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#37] от "Saint of Me":

  Не си умнокрасивец? Знаем...! Не се напъвай да го повтаряш. Вече си вмирисан стар ерген, който не е интересен за никой. Стой си в къщи пред компютъра и ползвай по-малко сложни думи, че не ти се получава словореда и губиш смисъла или значението. :)))

  Бивш tww09306483.
 86. 86 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Разстроено

  UNITED EU UNION

  Така си е...
  Вее се, но не е знаме.
  Като сестрите Галени.

  Освен, архитект Игнатов, може би,
  но зле третираха кандидата
  с компромат.

  Архитект да не си в тези дни...
  и кандидат.

  пп
  Де привиде каца с мед?

  До коментар [#49] от "hammurabi":

  Иванчева цъфна в статията като лайно в каца мед.
  Добър анализ с лош пример.
  Случаят Иванчева е криминален, при него има политика,
  но престъпните намерения надделяват.
  Дюлгеров е разкаял се съучастник, за разлика от Иванчева.
  Всеки от тях ще трябва да понесе своята отговорност.
  Затова Иванчева не може да бъде знаме.

 87. 87 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  Мнпго пъти пренебрегвам Дойнов и не го чета. Но днес е написал истина, която поддържам. Много са “слугите“, някои изгърмяват, други продължават.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  До коментар [#84] от "zyb18561487":

  "Да, но днес отрече елементарни, технологични истини от политическата кухня само защото авторът не й бил симпатичен, и така слезе до равнището на фашкиения философ. "

  Да, намериха общ език, забелязах. :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#78] от "Norman Granz":

  Леля Клавдия е от полезните идиоти. Трябва да има и такива, които искрено и непоколебимо вярват във Вожда и Партията. На тях се крепи системата.
  Георги Марков в един от Задочните си репортажи описва много добре автоцензурата. Тоест, как партийните слагачи и кариеристи сами налагат цензура и ограничения, без никой да ги кара. Тоест и сами ще си сложат въжето на врата, само и само да се харесат на партийните началници. Случаят в Хоризонт е подобен.

  Бивш tww09306483.
 90. 90 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  След 09.09.49 БКП-то от 12-13 хиляди партизани, затворници, нелегални, ятаци, агенти и прочее измет, за 6 месеца стана 100-хилядна партия. И то в едно време, когато българинът беше относително почтен и работлив. Какво да кажем за днешното време? Онези не бяха комунисти но се зовяха такива. И сегащните не са комунисти. Те и антикомунисти не са, но с гордост го тръбят. Защото така е сега политкоректно. "Защото такова беше времето" каза другарят Добри Джуров. Защото такова е времето и сега. Надеждата че пазарната икономика ще отсее тарикатите, паразитете и хъшлаците се оказа празна, стана точно обратното. Разбира се човешки боклук е имало, има и ще има, това е естествено, но е важно количеството, мащабите. До известен процент не влияе, над него пречи, в още по-голямо количество убива и унищожава. Затуй пак да си спомним какво каза дядо Славейков: Учение, учение, ти си нашето спасение. Учение, култура и морал! Другото е празно дрънкотене.

 91. 91 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":С подобно ниво на критично мислене и телешки възторг по един стократно провален анализатор се стигна до ситуацията Иванчева да търси коалиция с "(раз)градската десница", докато самите нейни лидери се чудят как хем да не подкрепят Мая Манолова, хем да я подкрепят, председателят на ДСБ в Пловдив да отказва участие в изборите, а умните протести против Гешев да се водят от някаква продажна видинска личност, астрален близнак на Петното.Ти това нали го осъзнаваш?
  —цитат от коментар 15 на АзКлавдия


  Той осъзнава само онова, за което му плащат.

 92. 92 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Уважаеми Дневник,
  Поне в неделя не публикувайте глупости!
  Стига ни през седмицата...

  Машини прости, народ неук.
 93. 93 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 841 Весело

  Да споделя: статията не четох, след като видях автора. Защо да си развалям прекрасния неделен ден, който предстои? Приятна слънчева неделя на всички! :)
  —цитат от коментар 11 на voodoo_child


  Аз пък я прочетох и още не мога да сваля усмивката от лицето си...Дали пък защото авторът не е един от пишещите "крясъци" слуги, заглавието въведение към автобиографията му ли е...
  Или защото за сетен път факти и събития са така преекспонирани, че да зарадват изтерзаните/от страх и паника/ душички мижави на господарите на Дайнов.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 94. 94 Профил на Павел Кънев
  Павел Кънев
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#1] от "Платон Фъшкиев":

  Лайно,
  Дайнов не пише за себе си а за БНР!

 95. 95 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Дайнов може и да е бил част от слугинажа, както твърдят упорито някои, но е продължил образованието си в Англия, когато другите вече са заминавали за Москва или Ленинград. Това му дава възможността и за по-различен поглед. Вярно е, че мутира през годините, но това самият той не го отрича, а дори го подчертава - нещо, което трудно се вижда от писанията на други анализатори, които, менейки копанката отказват да си признаят. Както и да го оценявате в случая констатацията му за слугите е напълно вярна.

  CONTADOR GRATUITO!
 96. 96 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#93] от "tolkoli":

  Кои факти и събития са преекспонирани?
  Къде между другото е ленторезеца, който така много обича да стои пред камерите? Или момента не е подходящ и има опасност от неправилни въпроси?

  Бивш tww09306483.
 97. 97 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 841 Гневно

  [quote#89:"Petleshev"]До коментар [#78] Трябва да има и такива, които искрено и непоколебимо вярват във Вожда и Партията. На тях се крепи системата.Георги Марков в един от Задочните си репортажи описва много добре автоцензурата. Тоест, как партийните слагачи и кариеристи сами налагат цензура и ограничения, без никой да ги кара. Тоест и сами ще си сложат въжето на врата, само и само да се харесат на партийните началници. Случаят в Хоризонт е подобен.[/quote

  Побеснявам и то опасно, когато мижитурки като теб споменават Георги Марков.....отивам да си взема душ.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 98. 98 Профил на rpi05621103
  rpi05621103
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мачкай, професоре!
  Все някой трябва да ги казва тези неща.

  психодесен
 99. 99 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#97] от "tolkoli":

  Нормално е да се ядосваш. Георги Марков с такава лекота и неопровержимост описва партийните кариеристи...! И е все така актуален. Все едно го е писал за днешните ГЕРБ-аджии. Всъщност, нали вожда ви беше най-добрият ученик на правешкия каскет? Нали сам се хвалеше с това? Е, значи и вие сте съпричастни с правешкия малоумник, който искаше да ни прави 16-та република.
  И си вземи по-хладен душ, че да ти се проясни повече замъгленото съзнание.

  Бивш tww09306483.
 100. 100 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  Мачкай, професоре!Все някой трябва да ги казва тези неща.
  —цитат от коментар 98 на rpi05621103


  Мераклии да казват - с лопата да ги ринеш.
  Мераклии да си плюят на ръцете и работят - със свещ да ги търсиш.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK