Поръчителите дружно се изкарват жертва на заговор

Номерът с провокаторите никога не е бил прилаган в такава двойно извратена форма – плащаш на някого, за да се прави, че друг му е платил да протестира срещу теб.

© Георги Кожухаров

Номерът с провокаторите никога не е бил прилаган в такава двойно извратена форма – плащаш на някого, за да се прави, че друг му е платил да протестира срещу теб.Текстът е препечатан от "Дойче веле". Заглавието е на "Дневник".


Има ли граници, които властта не би преминала, за да се разправи с опонентите си и да защити териториите си? Този въпрос рядко е отеквал така ясно, както след събитията от последните дни.


"Оптимистичната" гледна точка
В множеството коментари се очертават две основни гледни точки. Едната е, бих казал, плахо оптимистична. Или най-малкото - не толкова песимистична, колкото другата. С две думи, тя гласи: това е дъното, повече няма накъде.


Когато кафявата интернет бухалка на властта пусна голите снимки, за да изнудва един от кандидатите за кмет на София, а след това най-различни медии се възмутиха и разграничиха от нея, мнозина изразиха крехка надежда, че така повече няма как да продължава и че е дошъл денят, след който вече поне ще е ясно какво НЕ е журналистика.


После, когато се разигра сценарият с "готвения преврат", а докараните с автобуси малки, големи и още по-големи мутри плъзнаха по улиците, за да компрометират и обезсилят протестите срещу избора на главен прокурор, някои казаха: "Какво толкова? Номерът е левашки и изтъркан. И само издава безсилието на сценаристите".


Когато пък Силвия Великова бе първо отстранена (защото не припява в хора, поддържащ кандидата за главен прокурор), а след няколко часа - възстановена, мнозина заключиха, че поръчителите са се уплашили и че истинската журналистика все още има съпротивителни сили.


По-песимистичната гледна точка


Аз лично споделям другата, по-песимистичната гледна точка, според която граници и дъно по-скоро няма. Тя впрочем много бързо бе потвърдена от реалността. Когато например повечето от най-масовите "медии" (включително т.нар. обществена телевизия) дружно се впуснаха да изпълняват спуснатия им отгоре сценарий с "държавния преврат" и се наредиха плътно до кафявия сайт, от който преди това се разграничаваха. Така границата между журналистика и НЕжурналистика пак беше грубо прегазена - защото да заливаш публиката си с помия и да я лъжеш напоително в праймтайма е горе-долу едно и също.


Да, вярно е, че номерът с контрапротестите и провокаторите е стар. Само че никога не е бил прилаган в такава двойно извратена форма (плащаш на някого, за да се прави, че друг му е платил да протестира срещу теб). И не е вярно, че не минава. В последните дни разни лица обикалят студиата, за да повтарят, че на протестите е имало "яки момчета с черни потници и по чехли", което показвало, че "криминалният контингент и групировките се чувстват засегнати" от избора на главен прокурор. За хора, които могат да прибегнат до такава мерзка лъжа, граници няма - те не биха се спрели пред нищо.


Накъде се движим


За случая със Силвия Великова ще си позволя да кажа повече, понеже съм преживял нещо подобно преди много години, а сравнението от една по-далечна перспектива дава възможност да преценим накъде се движим. Преди почти 24 години, след няколкомесечни протести срещу цензурата в "Хоризонт", бяха уволнени седем журналисти. Между тогавашните и днешните събития има много прилики, така че човек би могъл да си каже, че нищо не се е променило. Изпълнителите са от същия тип хора, назначени, за да изпълняват поръчки. За действията си те пак дават някакви идиотски обяснения като "несъответствия с длъжностната характеристика" и "отклонения от технологичната дисциплина". Пак говорят небивалици за плурализма, по чиято логика истината може да се пуска само ако за баланс се тиражират и лъжите. Посмъртно крият кой им е наредил, въпреки че накрая самите те отнасят последствията.


Тук някъде започват разликите, които показват, че все пак за тези 24 години промяна има. Но тя не е към по-добро. Тогава поръчителите бяха, общо взето, известни. И бе съвсем ясно, че уволнението е политически мотивирано. Днешното отстраняване е нещо като криминален акт на "неизвестни" извършители. Поръчителите дружно твърдят, че нямат нищо общо, и дори се изкарват жертва на нечий заговор.


Освен това за 24 години нивото и на изпълнителите, и на поръчителите е спаднало драстично, което отразява общата кадрова тенденция към все по-дълбока професионална, интелектуална и морална нищета.


Тогава беше по-леко


Публичната и медийната среда също се сгромолясаха през тези 24 години. Затова от дистанцията на времето дори ми се струва, че на уволнените тогава им беше по-леко. Хората, събрали се през 1995 г. да протестират срещу цензурата на "Драган Цанков", бяха поне толкова, колкото сега трудно се събират и на най-големите митинги. Днес широките народни маси отдавна не се вълнуват от свободата на словото. "Заслугата" е и на самите медии.


Тук една "дребна" подробност, за която вероятно не всички си дават сметка. Силвия Великова бе отстранена не само защото не си мълчи, а преди всичко, защото знае. Защото е единственият човек в това радио, който разбира, следи, помни и може да обясни на аудиторията безобразията и зависимостите в специфичната и оплетена в процедурни хватки прокурорско-съдебна тема. В повечето от най-масовите медии такива хора отдавна няма. Ако Силвия бе уволнена (каквито случаи изобилстват на други места), тя просто нямаше да може да си намери работа. Знаещите са опасни, вредни. И затова са нежелани.


Преди 24 години още нямаше Закон за радиото и телевизията, СЕМ, "обществени" медии и частни телевизии, а България не членуваше в ЕС. Въпреки това или може би именно заради това имаше надежда. Надежда, че промяната предстои. Че по-доброто бъдеще се вижда на хоризонта.


Лика-прилика


Всеки може да прецени какви надежди има днес. Когато огромна част от медиите са овладени, прочистени и заключени на територията на НЕжурналистиката, а подчиняването на малкото все още съществуващи изключения изглежда въпрос на време. Когато и самата държава е завладяна, а институциите ѝ са подчинени и впрегнати в една все по-открито репресивна машина.


Онези, които си поръчаха мутрите по улиците, като манталитет и начин на действие са си лика-прилика с тях. А когато държавата заприлича на "криминалния си контингент", няма граници, които да не могат да бъдат прекрачени.

Ключови думи към статията:

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 2081 Любопитно

  Тези млади активисти на ДеБъ от снимката,предполагам, че са квантови физици!?

  Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
 2. 2 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 353 Весело

  На всеки разумен човек е ясно. Властта, Бойко Борисов, си избира главен прокурор, който да гарантира,,че определени сделки, източвания и сривове, няма да бъдат разследвани и „нашите” хора няма да ги обвиняват. Или ако ги обвиняват, ще е без доказателства, за да ги оправдават в съда. Примери много - КТБ, Пеевски, Бисеров, Бойко, радиото, Пламен Терасата, Цветанов, Златанов тефтера, язовири, НАП - лични данни, МВР - Лясковец, ДАНС...

  И нормално да има протести. И в България да има контрапротести, щото Прокуратура, МВР и Бойко трябва фа си изберат прокурор. Какво е прокурорска колегия - няколко подчинени на Цацаров и няколко подчинени на Борисов.

  Как да противостоим - не гласувайте за Борисов и ГЕРБ, лишете ги от кмета и депутати, пък да видим дали е толкова велик :)

 3. 3 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1802 Любопитно

  До коментар [#1] от "Платон Фъшкиев":

  Баси трола - 24х7 ... нощен труд плащат ли?

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 4. 4 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Апо темата: Гешефт е тъп зъл милиционер, който би направил всичко за да го изберат ... напомня #КОЙ за шеф на ДАНС ... мирише на прасешките истории

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 5. 5 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1802 Любопитно

  До коментар [#3] от "danvan":

  Или се въртите на смени с тоя ник?

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 6. 6 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  ""Номерът с провокаторите никога не е бил прилаган в такава двойно извратена форма – плащаш на някого, за да се прави, че друг му е платил да протестира срещу теб.''

  Може и да е тройно извратена форма. Защо пък да не допуснем, че другите са платили, като целта им е била хората да си мислят, че са набедени. Все пак, гледахме видеото с Иванчева и Чикагото. Какви хора според вас може да набере едно криминално лице току що излязло от затвора.???
  А и пари няма достатъчно. Иванчева се провали с подкупа. Логично, нали. :)

 7. 7 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1311 Весело

  "Цитат на деня: Ако се налага ще гласувам и втори път за Иван Гешев"
  23:55, 17 сеп 19

  "Поръчителите дружно се изкарват жертва на заговор"

  00:14, 18 сеп 19, 495

  Както се пее в онази песен: Тук (в "Дневник") с Гешев започва и свършва деня.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5215 Неутрално  ББ и ГЕР ББ са РАДОСТ

  РУСКА РАДОСТ

 9. 9 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4612 Неутрално

  ДНЕВНИК, що така ве? Толкова хубава статия, толкова на място и нито един милиционерски трол

 10. 10 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 801 Весело

  "Номерът с провокаторите никога не е бил прилаган в такава двойно извратена форма – плащаш на някого, за да се прави, че друг му е платил да протестира срещу теб"

  Грантаджиите тотално изтрещеха! Какви сложни схеми раждат болните им съзнания, за да не признаят голата истина. Съответните цигани от снимката са изпратени лично от Ценко Чоков, който е в затвора. На протеста беше и съпругата му. И дъщерята на Митьо Очите - също затворник. И групата около Петното/Чикагото (затворници), инструктирани лично от подсъдимата Иванчева (под домашен арест): https://www.youtube.com/watch?v=ujy1SvB8Eo0
  Та до целия тоя кримиконтингент, протестиращ срещу Гешев (защо ли?), са се наредили и жълтопаветните протестъри на Прокопиев, Цветан Василев и пр. олигарси. Та има ли изобщо поне един протестиращ/организиращ протести, който да не е подсъдим, затворник, разследван, в изгнание и т.н.? С какво толкова ги е наплашил Гешев?

 11. 11 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#10] от "izt21595181":
  може би е засегнал интереси??? но нека изчакаме защото имаме горчивия опит от предишни главни прокурори.

 12. 12 Профил на Кози Крак
  Кози Крак
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#10] от "izt21595181":

  Отвори едно видео от протеста и веднага ще разбереш какви глупости бръщолевиш. До майки с деца и баби с дядовци под ръка седят цигани и неонацисти. Наистина ли мислиш, че между сменяне на памперси мамите ходят да четат Майн Кампф? Или може би дядото пие ракия с циганите пред блока? Какво изобщо минава през главата ти, за да си го представиш? Та то е абсурдно! 2500 човека имаше по мои груби сметки. Дневник малко прекалиха с 3К. На всичките ли им платиха? Погледни пак. Гледай пак и на 25-ти, защото пак ще сме там.

 13. 13 Профил на Mr Punch
  Mr Punch
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Тези млади активисти на ДеБъ от снимката,предполагам, че са квантови физици!?
  —цитат от коментар 1 на Платон Фъшкиев


  Прав сте, тези младежи изглеждат много по - несигурни в каузата си, за разлика от един милион комсомолци, комунисти и активисти на ДС, които манифестираха на Орлов мост преди 30 години(вкл. хер Плевналиев).

  Повечето избегаха с куфарчетата на ДС и спестяванията на селяндурите!

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 14. 14 Профил на Mr Punch
  Mr Punch
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  "Номерът с провокаторите никога не е бил прилаган в такава двойно извратена форма – плащаш на някого, за да се прави, че друг му е платил да протестира срещу теб"Грантаджиите тотално изтрещеха! Какви сложни схеми раждат болните им съзнания, за да не признаят голата истина. Съответните цигани от снимката са изпратени лично от Ценко Чоков, който е в затвора. На протеста беше и съпругата му. И дъщерята на Митьо Очите - също затворник. И групата около Петното/Чикагото (затворници), инструктирани лично от подсъдимата Иванчева (под домашен арест): https://www.youtube.com/watch?v=ujy1SvB8Eo0 Та до целия тоя кримиконтингент, протестиращ срещу Гешев (защо ли?), са се наредили и жълтопаветните протестъри на Прокопиев, Цветан Василев и пр. олигарси. Та има ли изобщо поне един протестиращ/организиращ протести, който да не е подсъдим, затворник, разследван, в изгнание и т.н.? С какво толкова ги е наплашил Гешев?
  —цитат от коментар 10 на izt21595181


  Очите е ченге, бро, далече сте от истината!

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 15. 15 Профил на Mr Punch
  Mr Punch
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  ДНЕВНИК, що така ве? Толкова хубава статия, толкова на място и нито един милиционерски трол
  —цитат от коментар 9 на сидер


  Вие сте трол, и то милицюнерски! Ако искате можем да Ви включим малко ЦРУ, Кобра, МИ^6 , Мосад и РАФ ? Но ще боли много!

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 16. 16 Профил на Mr Punch
  Mr Punch
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Расисти или поне антибългари са изродите с фабриките за фалшив алкохол и цигари, нелегални кланици.............................? Кой ги затвори?

  Кои са лошите?

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 17. 17 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#12] от "Кози Крак":

  И къде точно твърдя, че всички жълтопаветни протестъри са платени бе, Айнщайн? Има и обикновени полезни идиоти, ти май си от тех, като гледам как си се превъзбудил ...

 18. 18 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  До коментар [#10] от "izt21595181":

  Абе ти наред ли си? Ти не видя ли с очите си, че НИТО ЕДИН от дебеловратите утайки на протеста не знаеше или не искаше да каже защо е там - за или против някого? Не видя ли, че им е платено да окупират близката зона и да не допуснат други (протестиращи) отпред? Казано им е да НЕ говорят! И ти твърдиш, че тези протестират срещу Гешеф(т)? Откъде личеше това?

 19. 19 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  До коментар [#1] от "Платон Фъшкиев":Баси трола - 24х7 ... нощен труд плащат ли?
  —цитат от коментар 3 на danvan


  Че вие всичките активисти от ДеБъ сте квантови физици. По акъл.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 20. 20 Профил на Агент ТРИ ХиКс Ел биРИ и МуЗиКаТа яКо Да Свири
  Агент ТРИ ХиКс Ел биРИ и МуЗиКаТа яКо Да Свири
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Много добре казано!

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 21. 21 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  За мене опростачването на журналистиката е именно в статиите на Дойче зеле, които незнайно защо застанаха зад протестъри от рода на Боец, Иванчева, Петното и други подобни индивиди.
  Демек искат да ни убедят, че това са обществото, а останалите 7 милиона сме някаква проста, тъпа маса.
  Я се осъзнайте товарищи сини болшевики
  По-резоннуят въпрос е на който никой не иска тука да ми отговори е какво правите умните и красивите там?!

 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3791 Неутрално

  И тад груп са невинни , и синчета комунистически приватизираха честно, и му застрашават свободата на словото ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  "Когато кафявата интернет бухалка на властта пусна голите снимки,..."

  - Такива ЛЪЖИ са средство за самозадоволяване на агитпропа на "Свободна Моника Веле".

  Ето ви още:

  Първа серия - "Интервю на Петър Волгин с Весислава Антонова /Капитал/ и Велислава Дърева за предаването „12+3“..."

  Втора серия – „Политолози: Причините за спиране на БНР не са технически, а политически“ Интервю на Людмила Железова с проф. Александър Маринов /явочник „Майстора“/ и доц. Даниел Смилов за предаването ''Нещо повече''
  http://bnr.bg/post/101167483/politolozi-prichinite-za-spirane-na-bnr-ne-sa-tehnicheski-a-politicheski

  Горното ще да е трета серия.

  Аре.

 24. 24 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3074 Любопитно

  Фактът, че една Силвия Великова приема да бъде в държавното радио като протеже на онази банкянска мутра не смущава ли съвестта на другаря Бояджиев? Мм?

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3791 Неутрално

  Всъщност поръчителите си назначиха официално човек да "отстрелва" уморени коне.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2264 Неутрално

  Не бях видял кой е автора, но след първите няколко абзаца циврене в писмена форма се досетих и за автора и за "медията".

 27. 27 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  Проф. Маргарита Пешева:
  „Хоризонт“ беше самоубит за втори път след кризата през 2001 година. Сега програмата се самоубива по още по-тежък начин. Това е гръмване на медийния Чернобил. Да гръмнеш националната програма на БНР – „Хоризонт“, това е все едно страната да бъде завзета от терористи, да бъде направен преврат“.

  Още факти, ПРБ:

  "Установена е докладна записка от Пламен Костов от 13.09.2019 г. до генералния директор, в която го е информирал за възникнал проблем с оптичната връзка между БНР и предавателите, наложил спирането на Програма „Хоризонт“ от 6:00 ч. до отстраняването на проблема. В тази връзка на 13.09.2019 г. БНР е изготвило уведомително писмо до КРС по случая.

  В хода на извършената от ДАНС проверка е установено, че:

  - не е извършвана каквато и да е профилактика на студийния комплекс на Програма „Хоризонт“;

  - не е съществувал какъвто и да е технически проблем, налагащ профилактиране на студийния комплекс на Програма „Хоризонт“;

  - не са съществували и проблеми с преноса на сигнал от студията на БНР до Централната апаратна;

  - не е съществувал технически или друг проблем за предаването на сигнала от Централната апаратна до входната точка на НУРТС."

 28. 28 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2178 Любопитно

  "Онези, които си поръчаха мутрите по улиците, като манталитет и начин на действие са си лика-прилика с тях. А когато държавата заприлича на "криминалния си контингент", няма граници, които да не могат да бъдат прекрачени."

  +++Брилянтно ,но на кой му пука ,Мутризацията на маТряла е тотална и безвъзвратна

 29. 29 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  ГЕРБ платили на ромите, да протестират срещу ГЕРБ ???!!!
  Егати пропагандата!
  На Иванчева също ли герберите платиха авторе?

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  На всеки разумен човек е ясно. Властта, Бойко Борисов, си избира главен прокурор, който да гарантира,,че определени сделки, източвания и сривове, няма да бъдат разследвани и „нашите” хора няма да ги обвиняват.
  —цитат от коментар 2 на iceman_bg


  "На всички е ясно...", "Всички знаят..." или "Както е известно..."
  Това са основните цитати, по които се разпознава трола, който се опитва да насади някакво мнение, но му липсват аргументи.

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  " Всеки може да прецени какви надежди има днес. Когато огромна част от медиите са овладени, прочистени и заключени на територията на НЕжурналистиката, а подчиняването на малкото все още съществуващи изключения изглежда въпрос на време. Когато и самата държава е завладяна, а институциите ѝ са подчинени и впрегнати в една все по-открито репресивна машина.
  Онези, които си поръчаха мутрите по улиците, като манталитет и начин на действие са си лика-прилика с тях. А когато държавата заприлича на "криминалния си контингент", няма граници, които да не могат да бъдат прекрачени."

  Точно това е момента, когато на управляващите им става пределно ясно, че няма зад какво повече да се крият, а обществото отдавна е разбрало, че те са просто едни мутри в демократични одежди, а на организираната престъпност зад тях - че вече няма опорки, на които някой да се вързва ! Познайте какво следва след това....

 33. 33 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  До коментар [#32] от "samoedin":

  Управляващите нямат причини да се крият.
  Защото управляват по-добре от опонентите си.

 34. 34 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  До коментар [#2] от "iceman_bg":

  Добре си го написал, но аз ще ти отговоря с цитат от една стара песен
  Светът не вярва в стари богове
  Светът не чака нова Богородица
  Светът си знае, както две и две
  Какво е безизходица
  .........
  Светът не иска и да знае, какво ще му се случи скоро
  Начало ли е, или краят
  Светът е схванат от умора

 35. 35 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3673 Неутрално

  И историята с вибраторите, и историята с радиото са връх на лицемерието. С презумпцията, че на читателите можеш да поднасяш каквото ти текне, достатъчно са обучени във всеядност. Да, ама не са! И приемат с усмивка моралните изблици на имащ се за журналист откровен агитпропагандатор!

  Мърфи е оптимист!
 36. 36 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Стана ясно че на протестите има платено присъствие.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 37. 37 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Моля ви, спрете да отговаряте на троловете и да им "борите" аргументите. Натискате минусчето и продължавате нататък. Иначе всяка дискусия под всяка статия свършва по един и същ начин: няколко трола и няколко борци за правда (знаете се кои сте!) се джафкат и удавят в храчки всеки опит за дискусия.

  Не отговаряйте на троловете с аргументи, умолявам ви! Това е единствената им цел, не им угаждайте! Не се превръщайте в част от проблема!

  (Този коментар ще го спамвам под много статии, дано някой с мозък в главата прочете и се замисли.)

 38. 38 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Утайката на журналистиката все повече се концентрира в Дневник, където властва един подсъдим олигарх купил съвестта на подопечните си. Те никога няма да напишат, че атаката срещу Гешев се финансира от друг престъпник, укриващ се в извън страната и е подкрепена от всякаква подсъдима или вече осъдена пасмина. Но номерът няма да мине, независимо от клакьорите.

 39. 39 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Автобусите с платени протестъри са запазена марка на партиите на Москва и Анкара. Помним белите автобуси по времето на Ореха и изборния туризъм от Турция.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува.
 40. 40 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  “Поръчителите дружно се изкарват жертва на заговор”

  Има ли някой учуден?
  На Бибитко все някой друг му е виновен, все някакви гадове му кроят шапката.

  Най-напред беше Станишев, след това Орешарски, пречеше му и Първанов.

  А за едни избори даже Доган го беше поръчал за отстрел - ей така от едната злоба и завист. Затова и Баце изрина ДПС от властта, пък разни биволи и биволици все в сговор с ДПС го обвиняват.

  Но българинът е леко късопаметен и за една паница леща и малко нови плочки на мегдана си го преизбира вече 10 години.

 41. 41 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  "истината може да се пуска само ако за баланс се тиражират и лъжите"

  - Много точно казано!
  Трагедията е, че 80 процента дори само от моите познати няма да разберат какво значи това.

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
 42. 42 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3788 Неутрално

  Дневник, пуснете материал за поредния "протест ", този път на майките от " Системата ни убива " , най- отпред на който за снимка са се наредили , седнали в инвалидни колички, Мая Манолова , в средата , на почетно място, Архитекто до нея и останалите " десни " кандидати около тях.

  Ухилени, позират за снимка!

  Тези цигани от статията също позират за снимка , да не мислите, че случайно са попаднали в кадър?
  За да се появи снимката в Дойче Веле, Свободна Европа или някой друг подобен сайт!

 43. 43 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Въпросът е: Ще се спука ли балонът на старците от ДС или парите на европейските данъкоплатци ще продължат да се изливат в копанката на свинете?

 44. 44 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Добра е статията, изводите не са повод за радост, но всичко това не трябва да е причина да престанем с опитите за промяна. Все пак изборите са пред нас.
  Затова , на мен ми се струва мнго идиотско, от една страна да се възмущаваме ежедневно оъ дивотиите на властта, а от друга да не намираме възможност да се обединим и да им объркаме сметките на предстоящите избори.

 45. 45 Профил на Marin Petrov
  Marin Petrov
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Виждам че много "разбирачи" има по форумите със свободно време......с решение от м. декември по искане на „Съдебна администрация" са отпуснати 22 бройки „връзки с обществеността" 27 бройки за длъжността „служител по сигурността на информацията", заплатите не са лоши...... за справка Таблица № 1 на ВСС .... Който смята че ги разбира "тея неща" много...... Да си подава "пакета документи"............. и да се изявява на воля, в "правилната посока".....

 46. 46 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Майките на деца с увреждания подкрепят Мая Мазолова за кмет. Валери Симеонов се оказа прав. Колко извратен трябва да си да ползваш детето си за политически цели за копейки? На снимката са „хората" на БСП и ДПС. Млади меринджеи, които не знаят защо протестират.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува.
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  "...Онези, които си поръчаха мутрите по улиците..."
  Добре де, най-сетне няма ли да се намери журналист, който ясно, недвусмислено, поименно и пред национална аудитория да назове кои са "онези", който да посочи - "онези" са "тези и тези".

 49. 49 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 220 Неутрално

  До коментар [#6] от "kaiser":

  А защо не допусне, чè просто вие - герберите, сте толкова прости,ч è не можете да спретнете даже и провокация като хората? Даже няма и нужда да го допускаме, той любимият ви вожд си каза, че сте си прости - и вие, и той! Само се чудя кой е по-простия, май сте вие, кухите тролове, дето сте по-безмозъчни и от кофи за боклук!

 50. 50 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Ако след всичката гадост, която Гешев и кукловодите му сътвориха, все пак успеят да го курдисат на поста Главен прокурор, ще е толкова брутално цинично, че едва ли ще изкара и няколко месеца. Това лице няма нито професионален опит, нито нужното образование, нито интелекта, а още по-малко достойнството за подобна длъжност. Ще се провали скандално, както и ще бъде турнат там. Дори още по-скандално. Но държавата ще инкасира огромни загуби на доверие в прокуратурата и властта въобще. А може би това е целта?!

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4532 Неутрално

  До коментар [#12] от "Кози Крак":

  Този изобщо не се е заблудил!
  Той заблуждава.....Или по-скоро той се опитва да заблуди другите,

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Дневник, пуснете материал за поредния "протест ", този път на майките от " Системата ни убива " , най- отпред на който за снимка са се наредили , седнали в инвалидни колички, Мая Манолова , в средата , на почетно място, Архитекто до нея и останалите " десни " кандидати около тях.Ухилени, позират за снимка!Тези цигани от статията също позират за снимка , да не мислите, че случайно са попаднали в кадър?За да се появи снимката в Дойче Веле, Свободна Европа или някой друг подобен сайт!
  —цитат от коментар 42 на faeton.


  нема да пуснат таа новина тука
  тука има слободно слово

 53. 53 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1158 Весело

  С какво толкова ги е наплашил Гешев?
  —цитат от коментар 10 на izt21595181


  Ма то комунягите и дечицата/внуците им и до сега като чуят фамилията "Гешев" се стряскат и на съне...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 54. 54 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Да, държавата все повече заприличва на криминалния си контингент. А най-влиятелният политик и държавник, ББ, не прави разлика между добро и зло, между престъпно поведение и законово, между морал и падение. Борисов винаги слага в едно изречение Пеевски и Прокопиев. Поставя на една плоскост ПИК и Биволь. Ако това не е преднамерено, а в действителност не прави разлика между едните и другите, значи има проблеми, които са за психоаналитик.

 55. 55 Профил на faeton.
  faeton.
  Рейтинг: 3788 Неутрално

  До коментар [#52] от "bruno__dante":

  " нема да пуснат таа новина тука
  тука има слободно слово

  Ми тя снимката говори сама :

  https://faktor.bg/media/article_gallery/uploads/Images_3/M/manolova_3_.jpg

 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#33] от "atmanpg":

  "Управляващите нямат причини да се крият.
  Защото управляват по-добре от опонентите си."

  Управляващите в парламента нямат "опоненти"освен пред публиката ! Всички стоят на една маса, около