ГЕРБ си организира плавно слизане от власт – като БКП преди 30 години

На някогашната Кръгла маса, в която агентите на ДС бяха доста повече от жертвите им, Доган заяви, че който контролира прокуратурата, той реално държи властта.

© Архив

На някогашната Кръгла маса, в която агентите на ДС бяха доста повече от жертвите им, Доган заяви, че който контролира прокуратурата, той реално държи властта.Весислава Танчева е пиар специалист в Института за изследване на населението и човека към БАН. Текстът е от профила й във "Фейсбук". Заглавието е на редакцията.


В момента сме свидетели на повторение на сценария, по който БКП падна от власт преди 30 години. Точно по примера на партията майка, в която половината върхушка на ГЕРБ са били партийни секретари и обслужващ персонал, управляващата сега партия си организира плавно слизане от власт.


По съвсем същите причини – да се отърве от отговорността за извършеното и предстоящата икономическа криза, без да губи натрупаното през годините и в пълна безопасност от бъдещи съдебни и всякакви преследвания.
Може да сте позабравили, но БКП не падна от власт на 10 ноември 1989 г. Това се случи чак две години по-късно, през октомври 1991 г., с идването на власт на правителството на Филип Димитров. Друг път ще обяснявам защо то нямаше как да просъществува с подкрепата, но без участието на ДПС.


Аналогиите са повече от предвидения и сега двегодишен период за плавно слизане от власт.


1. На първо място е видимо усилието да предотвратят всякакви бъдещи сътресения, като изберат предварително правилния главен прокурор и си осигурят поне 5-6 години неприкосновеност на личното и фирменото имущество, назначавайки подходящи шефове в съда, следствието и антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Когато мине давността на евентуалните икономически и финансови престъпления, кой ще ги проверява им е все тая.


Точно същия смокинов лист изигра някогашната Кръгла маса, в която агентите на ДС бяха доста повече от жертвите им. Тогава Доган заяви, че който контролира прокуратурата, той реално държи властта в държавата, независимо кой седи в парламента и в Министерския съвет. Това е факт и до днес.


До голяма степен гласуваната през 1991 г. конституция узакони кражбата, като фактически остави правосъдната и правораздавателна система почти същата тоталитарна структура, каквато си беше и по времето на Тошо.


2. Второ, върви с пълни темпове създаването на удобна политическа опозиция, която ще вземе властта с лозунги за разбиване на статуквото и обещания да накаже корумпираната номенклатура (точно както през 1990 г. и по-късно през 2009 г.), но идвайки на власт, няма да пипне с пръст парите и свободата на върхушката на ГЕРБ (както Луканов и Димитър Попов, а по късно и Борисов не пипнаха БКП/БСП). Не биха и могли - те са двете страни на една монета. "Караул" са на едни и същи комунистически пари и фамилии...


Най-много да организират показни разследвания и дела, както прословутите Дело от 1 до 4/1990 г., с които уж трябваше да извадим на светло престъпленията на тоталитарния режим и да накажем виновните, но по нито едно от тях нямаше резултат. Въпреки удължените срокове на давност...


3. Куриозното е, че макар БСП да няма нищо против тази размяна на местата с близначката си ГЕРБ, Столетницата не е разпознавана като алтернатива дори и от собствените си избиратели! Да не говорим, че на тези местни избори сътрудничеството между двете партии по места е вече очевидно. Вижте София, Пловдив и Русе и няма какво повече да търсите!


Следователно, за да е убедителна смяната на властта, трябва да има "ново СДС". И през 1990 г. никой не би повярвал, че БЗНС е опозиция. ;)


Това "ново СДС" в момента се пече, макар да не ви занимават с него по медиите (то е тайна, де). Ще ни го сервират веднага след местните избори, когато ще е време да дадат на Бойко Борисов повод за трети недовършен мандат. Е, малко театър ще разиграят, да не са чак толкова видими шменти-капелите.


4. Точно както в 1990 г., налага се да минем през Велико народно събрание (ВНС), за да променим структурата на управление така, че да я има изобщо държавата.


Ако продължим аналогията обаче, ГЕРБ ще направят всичко възможно да спечелят изборите и за това ВНС, както навремето БСП спечели изборите за 7-мо ВНС през 1990. Т.е. и бъдещата конституция ще е същото смокиново листо, каквото и сегашната. Целта е в пленарната зала да се водят зрелищни дърляници, които свареножабешкото население да приеме за дебати, но да няма опасност някой да предложи - не дай, боже! - да приеме реална реформа.


5. Както и в 90-те години, цензорите в медиите вече не се крият. Директно си звънят по редакциите и нареждат кого да канят, кого да гонят, кого да назначат, уволнят или очернят.


Как да се ориентирате в тази пропагандно-дезинформационна мъгла, която веднъж вече сработи безотказно и ни въвлече в 30-годишен "преход"? Кавичките са, защото това си беше просто период на узаконяване на прехода на парите ни от нашите джобове в офшорните сметки на 30-ина тарикати, а децата и приятелите ни преминаха еднопосочно през Терминал 1 и 2...


Как да знаете кой си играе с доверието ви и кой не? Няма друг начин, освен да следите кои не участват в сделката. Ще ги познаете по това, че ядат бой отвсякъде, пренебрегват ги, маргинализират ги, присмиват им се, търсят им кусури за всяка дреболия и просто не ги допускат до публичен дебат. Защото току-виж казали нещо вярно.


Пък ако някой се е разпознал в описаната по-горе схема, да е жив и здрав и да помни, че кампанията тепърва почва... КампанИИТЕ.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  ГЕРБ изкопаха дъното и хвърлиха Държавността в нея.
  Нужен е тотален рестарт на системата с нови хора с нов морал и без ДС обременености.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Само да напомня на медията, че не ГЕРБ избират главният прокурор.
  Прочетете Конституцията, госпожо Танчва.

 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Интересно, щом БСП не е алтернативата, коя е тя...

 4. 4 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Интересно, щом БСП не е алтернативата, коя е тя...

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  Много правилно е посочено, че ГЕРБ и БСП са едно и също котило негодници, и че тейковцоте и дедите на сегашните "евроатлантици" са бивши низови партийни секратари и обслужващ персонал на номенклатурата.

  Не съм убеден, обаче, че са склонни да си идат мирно и тихо.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Тая статия защо не пише, че е платена.
  Изследването на госпожата е с много лиляви отенъци.

 7. 7 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Мокри сънища на някои десни партии. С тези 5-6 % няма да сте на власт. Ще дойде БСП. Не ми се мисли тогава накъде ще тръгнем геополитически.
  КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ДЕСНИ ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЕ ЦЕПЯТ.
  Трябва да се обединят, да предложат платформа приемлива за средностатистическия избирател и ПР специалистите им да не правят грешки като тази с половинката на г-н Игнатов.

 8. 8 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Малей и тоя анализатор от БАН се пише и ПР специалист....

  Горките и клиенти, тази е толкова неадекватна, че само Евгени Дайнов и Явор Бояджиев могат да се сравняват с нея...

 9. 9 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  Мне, никакво ВНС или нещо от сорта няма да има. Според мен България ще ускори процеса си на държава със затихващи функции.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Сорри, че ще трябва да припомня една максима, ама като си е вярна ...

  Характерно за историята е това, че мат'рялът не си вади поуки от нея!

  А българското мат'рял е доказал, че е особено изявен "забраван" ... Демек ... шаран ...

 11. 11 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  ГЕРБ си организира плавно слизане от власт – като БКП преди 30 години

  Червено-лиляви надежди. Стига сте вземали желаното за действителност, стига сте си внушавали илюзии.

 12. 12 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 909 Неутрално

  в Института за изследване на населението и човека към БАН, бибитковците нямат ли власт. Да не стане да се уволняваме, назначаваме и главаначим.

  Иначе усещането, че сме загубили България не е само мое.

 13. 13 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Усещам, че тоя ПР специалист симпатизира на ДБ... Ако и тя ги съветва по ПР въпросите около местните избори, вече е ясно, защо са им толкова неадекватни кандидатурите и въобще цялата кампания в София (то другаде ДБ реално кампания НЯМА)

 14. 14 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Част от "мирното сдаване на властта" бяха 250 показни убийства, от които разкрити само 20. Между тях на митничари, на шефа на тотото, където се "теглеха" по два еднакви тиража...

 15. 15 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  "Точно по примера на партията майка, в която половината върхушка на ГЕРБ са били партийни секретари и обслужващ персонал, управляващата сега партия си организира плавно слизане от власт."

  Друарката от БАН, където всички са дърта номенклатура много ѝ се иска да е така.

  Комунист по убеждение, продължава да вярва в илюзии. Сега вероятно се прави на симпатизнат на лилявите друаре.

 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Когато мине давността на евентуалните икономически и финансови престъпления, кой ще ги проверява им е все тая.
  ____________
  Всъщност слуховете бяха ,че първенците на БКП имат някакви милиони по швейцарски банки и т.н. с времето това някак не се потвърди!
  А фактите днес са ,че първия ред на ГЕРБ заедно с няколко олигарси за които медиите и прокуратурата се държат все едно не съществуват ги има всички (само за Баневите се обаждат).

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Мокри сънища на някои десни партии. С тези 5-6 % няма да сте на власт. Ще дойде БСП. Не ми се мисли тогава накъде ще тръгнем геополитически.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ДЕСНИ ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЕ ЦЕПЯТ.Трябва да се обединят, да предложат платформа приемлива за средностатистическия избирател и ПР специалистите им да не правят грешки като тази с половинката на г-н Игнатов.
  —цитат от коментар 7 на драган


  Ти роднини имаш ли.? Морал и достойнство нямаш ли? Осъзнаваш ли и разбираш ли на какво ги обричаш?

 18. 18 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Когато мине давността на евентуалните икономически и финансови престъпления, кой ще ги проверява им е все тая.____________Всъщност слуховете бяха ,че първенците на БКП имат някакви милиони по швейцарски банки и т.н. с времето това някак не се потвърди!А фактите днес са ,че първия ред на ГЕРБ заедно с няколко олигарси за които медиите и прокуратурата се държат все едно не съществуват ги има всички (само за Баневите се обаждат).
  —цитат от коментар 16 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  В Панамагейт!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 19. 19 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Иначе редакцията продължава да копа дупка в морето. Рови настървено из фейсбук и като намери нещо приемливо за шефа го прави достояние на всички. И го представя едва ли не за истина от последна инстанция. А то най-обикновени фейсбук изблици.

 20. 20 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  ГЕРБ изкопаха дъното и хвърлиха Държавността в нея.Нужен е тотален рестарт на системата с нови хора с нов морал и без ДС обременености.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  "....... Точно по примера на партията майка, в която половината върхушка на ГЕРБ са били партийни секретари и обслужващ персонал....."

 21. 21 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Жестоко, разбиващо и вярно!

  And all that jazz!
 22. 22 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Интересно, щом БСП не е алтернативата, коя е тя...
  —цитат от коментар 3 на palav_nik


  Лилявите друаре, предпочитанията на друарката - автор са ясни. Повтаря точ в точ лилявите опорки.

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Ще е добре дрОгарката да си намери друга работа, защото очевидно не разбира от тази!!!!

 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Весислава Танчева е член на БОЕЦ.
  Мразя да ме правят на луда.
  Това е все едно да представиш Радан Кънев като адвокат.
  Дневник?

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Слизането от власт на ГЕРБ е и по други причини. Еврофондовете са до 2020 година и после няма какво да се краде,а че БСП не е алтернатива показа се тяхното държание през цялото това време. Когато Орешарски стана премиер,Борисов постоянно го атакуваше от улицата,за да не се укрепи на власт,а сегашната "опозиция"да сте чули нещо да направи.

 26. 26 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Така е Норманчо-предците на сегашните евроатлантици са от червената номеклатура?Като почнеш от Бойкикев,минеш през Дайнов,Левчев,Кънев,Кюранов,Прокопиев.

 27. 27 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  До коментар [#7] от "драган":

  Тези "десни" са леви нямат за цел да управлавят.Те са създадени с друга цел-да проправят пътя на БСП.Пример-2012-2013.После-Радев.Посшеден-Манолова в София.

 28. 28 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#24] от "АзКлавдия":

  Ма това е партиен сайт.
  Нищо, че искат другите журналисти да са неутрални...

 29. 29 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  Сорри, че ще трябва да припомня една максима, ама като си е вярна ...Характерно за историята е това, че мат'рялът не си вади поуки от нея!А българското мат'рял е доказал, че е особено изявен "забраван" ... Демек ... шаран ...
  —цитат от коментар 10 на xm...  До коментар [#10] от "xm...":

  Няма шарани. Тия на които не им харесваше тук се изнесоха на Запад. Тези които останаха им харесва тук. Така излиза.

 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  До коментар [#11] от "Jumbo Jet":

  Един Многоникник,Добрич,последно е Petleshev,през 2016-та ме убеждаваше,че ГЕРБ искали през 2017-да дадст властта на БСП,защото спирали еврофондовете.Полсе гонотложиха за 2019-след евроизборите.Сега не знам за кога са го отложили

 31. 31 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  Аз обаче не мисля,че комунистите могат да си отгледат "опозиция". Днес не сме 1989г. Това им е проблема на тях. Вижте Слави как го готвеха за "опозиция",но нещата се спихнаха... Комунистите не могат да вдяната,че техният шанс да останат във властта е НАИСТИНА да имат опозиция. С която да се сменят от време на време. Както е в Гърция. И дори в САЩ.

 32. 32 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  До коментар [#24] от "АзКлавдия":

  БОЕЦ,значи за Цв.Василев иде реч!Как не е питала къде са парите на КТБ,не знам?!Щото нали тях харчи...

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4179 Неутрално

  До коментар [#14] от "cinik":

  И на двама от ЦГМ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  До коментар [#11] от "Jumbo Jet":

  Ей го-и в 25-ти коментар Toni Nikolov ни убеждава,че 2020 ще пада ГЕРБ,че тогава спирали еврофондовете...

 35. 35 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Още преди няколко месеца писах тук, че Герб съвсем съзнателно Агубиха президентството и съзнателно дават София на Мая. Аргумент ми беше и подкрепата на мъжа й на сделката за Ф 16. Играе се игра за разтурянето не само на Герб, но и на партийната система изобщо. Тогава отнесох доста минуси, но пилците се броят наесен, запомнете ми тезата.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 36. 36 Профил на sturmgewehr
  sturmgewehr
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Отдавна не бях чел по-големи глупости.

 37. 37 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3027 Любопитно

  До коментар [#24] от "АзКлавдия":
  Пак клюки и лъжи?

 38. 38 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#37] от "hodounski":

  Информирай се по-активно и няма да те вземат за шаран толкова често.

  Доброто е заразно
 39. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  До коментар [#25] от "Toni Ivanov":

  "Еврофондовете са до 2020 година и после няма какво да се краде..."

  Преди 2 дни писах, че гербавите са разчекнати пред трудна дилема: дали могат да източат повече от европейските субсидии, които при новата комисия ще са пряко обвързани с върховенството на закона (т.е. по тая линия те изгарят), или от руски корупционни проекти като АЕЦ-а и турско-сръбския поток.

  От това зависи външнополитическата ориентация на родината - откъде тия клептомани могат да прилапат повече.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. Дъното те отдавна го стигнаха, сега копаят още по-дълбоко.До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 41. 42 Профил на Smoke and mirrors
  Smoke and mirrors
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Весислава Танчева е член на БОЕЦ.Мразя да ме правят на луда. Това е все едно да представиш Радан Кънев като адвокат. Дневник?
  —цитат от коментар 24 на АзКлавдия


  Що да те правят, като явно не си. Ако се следва логиката на поговорката, не е луд тоя, дето яде зелника, хаха... Тая леля със старомодната прическа много ядна, бе! Сервира ни зелник за пататник и чака да й речем: "Евалла"!
  БКП-ту, ръйш ли, било "едно към едно" с ГЕРБ. Що обаче от нейните хора мразят ГЕРБ и гласуват за Корнелия, протежетата на Решетников и който там им спуснат от Москва, не казва. Били, видиш ли, "обслужващ персонал", хохохо... Е, кажи първо ти с какво самочувствие го пишеш това (с това на бивш и пожелателно бъдещ господар ли), пък после давай квалификации.
  Прикрили били Луканов, че даже и Борисов престъпленията на комунягите. Костов в тая поредица никакъв го няма, гаче ли не е съществувАл, а и да е, ни чул, ни видял е, милият.
  Липсвала била съдебната реформа. Ама другарке, така не разбрахме какво точно разбирате под това понятие. Ако целта ви е да обсебите съдебната власт чрез свои хора на основни постове (щото доверените такива са ви кът), поне си го кажете! Ясно е, че не сте се трудили, не сте печелили избори и отдавна Доган ви е взел сиренето, а и ножа. Затова сега некои другари имат проблеми със съда, а други не само с него, а и с НАП. Реве им се. И с основание.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 42. 43 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 728 Неутрално
 43. 44 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Много тъжно, но все още поне частично поправимо.
  Все още последни 5мин. за отскок преди сваряването.

 44. 45 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5692 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Абсолютно! В Мая Манолова ни е надеждата.

 45. 46 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Весислава от БОЕЦ -т@ш@к...
  Това е аватар на Женя Дайнов, докато му се проветрява подсъзнанието...

  roo
 46. 47 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#2] от "atmanpg":

  12+12+3=25
  Това са членовете на Висшия съдебен съвет, който избира главния прокурор. 12 са избрани от Народното събрание, сложи и тримата големи тук (защото изборът им е политически). От останалите 12 все ще може да бъдат привлечени към каузата подходящият брой.
  Така че това за избора е де юре. Де факто нещата стоят по по-различен начин.

 47. 48 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#6] от "НеКой":

  Дали е платена статията и какъв й е цветът не е важно, както и не е важно какъв цвят има котката (за която е по-важно е да лови мишки, според Дън Сяопин). Статията е правдива, за съжаление.

 48. 49 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Глупости! Никоя партия не планира плавно слизане от власт. Всички те до последно се борят да останат на власт. Само изборните резултати може да се окажат фатални за управлението им.

 49. 50 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 340 Разстроено

  До коментар [#25] от "Toni Ivanov":

  Затова ще имаме нова АЕЦ и хъбче. Където е текло, все ще тече. Парите по партийните джобове, хората - през терминалите. Траки, гърци, римляни, българи ... да влезе следващият.

 50. 51 Профил на Smoke and mirrors
  Smoke and mirrors
  Рейтинг: 1624 Весело

  Глупости! Никоя партия не планира плавно слизане от власт. Всички те до последно се борят да останат на власт. Само изборните резултати може да се окажат фатални за управлението им.
  —цитат от коментар 49 на Voiko


  Или за съществуванието им, бих добавила, хаха...
  Но така е като за всеки от изборите си сменяш премяната и си мислиш, че си като Илия... не, не онзи, дето градил килията.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 51. 52 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 721 Неутрално

  ГЕРБ изкопаха дъното и хвърлиха Държавността в нея.Нужен е тотален рестарт на системата с нови хора с нов морал и без ДС обременености.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Освен да ги внасяме тези "нови хора" от Германия - то друг изход не виждам ! Вие позитанци сте си същите кат' ГЕРБ !

 52. 53 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Само да напомня на медията, че не ГЕРБ избират главният прокурор.Прочетете Конституцията, госпожо Танчва.
  —цитат от коментар 2 на atmanpg


  Сериозно?

  "Я з москалями не балакаю!"
 53. 54 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 48 Неутрално

  Може и да им се иска , но не виждам как ще стане . За това са нужни човешки ресурси . Опита да се повтори историята с назначената опозиция няма да е успешен . Все пак минаха 30 години и ситуацията е доста различна . Резултата ще е фарс .

 54. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7554 Неутрално

  След колко десетилетия да го очакваме?

 55. 56 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#7] от "драган":

  Нещо май хич не ти е спокойно. Омазахте всичко, па сега малките партии ви виновни.

  "Я з москалями не балакаю!"
 56. 57 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  Слизането от власт на ГЕРБ е и по други причини. Еврофондовете са до 2020 година и после няма какво да се краде,а че БСП не е алтернатива показа се тяхното държание през цялото това време. Когато Орешарски стана премиер,Борисов постоянно го атакуваше от улицата,за да не се укрепи на власт,а сегашната "опозиция"да сте чули нещо да направи.
  —цитат от коментар 25 на Toni Ivanov


  Бъркаш!
  Орешарски не бе атакуван от ГЕРБ, а от народа, който се възмути, срещу подмяната на вота му.

 57. 58 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1870 Неутрално

  [quote#53:"Инспектор Стрезов"][/quote]

  Ами ако не ми вярваш - прочети Конституцията бе аланкоолу!

 58. 59 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 297 Неутрално

  "Как да знаете кой си играе с доверието ви и кой не? Няма друг начин, освен да следите кои не участват в сделката. Ще ги познаете по това, че ядат бой отвсякъде, пренебрегват ги, маргинализират ги, присмиват им се, търсят им кусури за всяка дреболия и просто не ги допускат до публичен дебат. Защото току-виж казали нещо вярно."

  ++++++++

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 59. 60 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Отчетливо малоумен анализ, но точката с ВНС направо кърти фаянса!
  И как ГЕРБ щели да спечелят изборите за ВНС.

  Истината , отвъд всички " анализи " , с които ще ни затрупват до изборите , е една - ДейБъ трябва да бъдат държани далеч от властта!

 60. 61 Профил на Златимир Дуков ΖΔ
  Златимир Дуков ΖΔ
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кои нови хора бе? БСП (к) или Славчу Учиндолски!?

 61. 62 Профил на Smoke and mirrors
  Smoke and mirrors
  Рейтинг: 1624 Весело  Ти ме вкара в приключение. Три снимки на авторката, а двете се различават от третата с ... едно 20 години или 30 кг., все тая.
  Третата отляво надясно с плакат "Мафията убива"? Много емоционално изложение под снимките, хахах... Нямала нищо общо тя с парите на "мафията", тъй ли? Сега остава да се ориентирам КОЙ точно е "мафията", щото, освен банката на КГБ, подзащитния на Боец тов. Мустак и ГЕРБ, друг не си представям да е имала предвид.
  Още нещо има - там, както и тук, Танчева не е казала нито дума срещу БСП или ДпС. Възползвала се от евфемизма "Пеевски", както всички останали от фенската агитка на ДС(б) във форума, апропо. И това хич не е случайно, да не кажа, че е съмнително. Ако изобщо нещо все още може да ни усъмни в мятаниците на другариата, хаха...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 62. 63 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1004 Весело

  Весислава,
  Танчева,
  свободното ви съчинение на тема карма-карашик, ви се е получило, фантастично!
  Само дето няма нищо общо с действителността .
  ***
  "Ако продължим аналогията обаче, ГЕРБ ще направят всичко възможно да спечелят изборите и за това ВНС, както навремето БСП спечели изборите за 7-мо ВНС през 1990. "
  аналогия, аналогия.... ама ти изби рибата значи
  Но какво да се прави, понякога човек забравя да си пие навреме хапчетата.

 63. 64 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5600 Неутрално

  В този анализ има няколко важни(вярни) момента:
  - за БСП и ГЕРБ играят в един отбор (заедно с ДПС) и се хранят от едно място
  - за гарван гарвану око не вади - за откраднатото и изправянето пред съда
  - за важността на главния прокурор и съдебната система при гарантиране на безнаказаността
  Останалото са тактически игри

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 64. 65 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  Много несъстоятелна статия. Паралелите са от типа ЕС=СССР

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 65. 66 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1514 Весело

  До коментар [#60] от "faeton.":

  "ДейБъ трябва да бъдат държани далеч от властта!"... Споко. Все едно да се притесняваш от "Глас народен".

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 66. 67 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Изписаното е под всякаква критика. Тюрлюгювеч от реминисцинции, аналогии, фантазии и констатации с днешна дата. Само една от тях - София, пример за сътрудничество на ГЕРБ и БСП!?!? След общата снимка на кандидатите на БСП, Демократична България и Спаси София в инвалидни колички!? ДБ ползват ли авторката за съвети, нещо? Хората, искащи да има повече десни общинари в столицата, доволни ли са в такъв случай? Ще напишат ли това, но честно.

 67. 68 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 927 Любопитно

  "Историята се повтаря първо като трагедия, после като фарс" … СЛЕДВА ФАРСА ,но няма да е никак весело ,особено за милиционерската върхушка

 68. 69 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#2] от "atmanpg":


  Само да напомня на медията, че не ГЕРБ избират главният прокурор.Прочетете Конституцията, госпожо Танчва.
  —цитат от коментар 2 на atmanpg


  Така е! Не е ГЕРБ..."Ти си го избра!" Това на кого го казаха?

 69. 70 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#58] от "atmanpg":


  [quote#53:"Инспектор Стрезов"]
  —цитат от коментар 58 на atmanpg
  Ами ако не ми вярваш - прочети Конституцията бе аланкоолу![/quote]

  Той Гешев не я ли отмени тая проклета книжка?
  Ааа, не, само се канеше нещо на разделението на властите...

 70. 71 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 229 Неутрално

  ГЕРБ затвърдиха усещане за безнадежност, упадък, хаос и нетърпимост към властта от страна на цялото население. Подобна перманентна обществена фрустрация относно държавното управление е опасна тенденция, особено с все по-разрастващото се профанизиране на отношението към институционалните авторитети. Пораждащият се неизбежен нихилизъм и притъпен граждански статус у средните поколения води не само до подивяване и избуяване на най-отвратителни инстинкти за самосъхранение, на силата и грубиянството, на насилието и престъплението като единствени форми на битийно оцеляване, но се среща властова ответственост, метаморфоза, властите отговарят със засилващо се дивашко африканизиране и мафиотизиране в управленските среди. Агонията на мизеруващите слоеве контрастира с все по-алчното повишаване на доходите на управляващите, безолчиво гласувайки си от държавния бюджет колосални суми, надвишаващи тези на управниците в най-богатите държави в света.. Лу кс и показно разточителство в сградите, най-скъпи възможни коли, най-скъпи хотели в командировки, най-скъпи самолетни билети , кортежи от по пет автомобила за едно обикновено пътуване в страната. И какво ще се случи, когато ГЕРБ, угоената паритя, евентуално предизвика нови избори. Дали ще се разцепи както партията-майка на фракции в съперничество, дали ще има поне един разкаял се простак, самозатворил се след вътрешното изгниване на съвестта си и предпочел кратката развръзка сдулото в устата си? Не. Няма. Развратната комунистическо-милиционерска каста зарази цялото общество, отрови го, държавното управление на ГЕРБ погива като пресъхващ кладенец, а с него и погива и правото на ползване, наследници няма.

  Дедо Крум
 71. 72 Профил на kate
  kate
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Шаманите ли Ви свършиха ? Използвате неизвестна авторка с гръб институт на БАН(който между другото не се занимава с това), за да врачувате и манипулирате колебаещи се избиратели?
  Публикацията е очевидно поръчкова и издава ниска интелигентност и липса на познания по най-нова история и на политическа култура.
  Хората, преживели 1990-те години, знаят много добре че БСП(БКП) не искаше въобще да слиза от власт ия свалихме чак през 1997 ,но беше късно-комунистите придобиха икономическата власт!
  Що се отнася до алтернативите- голямата тайна , дори ЦРУ, Мосад и ФСБ не я знаят. Да не би да очаквате алтернатива от С.Т., особено след данните на Алфа Рисърч? Уважавана агенция, но прави тест за несъществуващ политически проект. Може би му прави реклама заради новата му телевизия? А и не го виждам като "отгледано тайно ново СДС", нищо такова няма в подобни идеи, само празни приказки и популизъм.
  Може би очаквате Манолова да направи нещо - тя по-скоро ще се впусне в Битка с Нинова, и дори да я измести, нищо няма да се случи там, защото те са като две капки вода. Ако направи нещо ново, просто ще отлюспи част от електората на БСП.
  Ако много тайният замисъл е , че ДБ е алтернатива, искам да споделя следното. Уважавам избирателите на тази формация, но смятам че продуктът, който тя предлага е с ниско качество и дори е обида за тях и за останалите! Липса на адекватна платформа-не можеш да занимаваш хората само с избора на главен прокурор, и то по време на местни избори, тях ги вълнуват други нещо. Липса на организационна стратегия и реклама- фокусът е върху много тесен сегмент от избиратели!Неподходящи кандидати, които говорят и вършат глупости(вземете дори историята с инвалидните колички , където се перчат заедно с Мая), замесване с "Боец", групи от съдени и осъдени, маргинали и всякакви платени протестъри заради избора на нов главен прокурор, прокарване на идеята за подкрепа на М.М. на втори тур от техни "шамани". И какво-няма вечни приятели и врагове, има вечни интереси."Умните и красивите" ще подкрепят авторката на Костинбродската афера, иницаторката за избора на Пеевски за шеф на ДАНС, острието на Орешарски? Не ми се вярва избирателите на ДБ да са съгласни с това .
  В заключение, ако редакцията иска някакъв напредък на ДБ, да потърси по-добри ПР специалисти ! Врачки няма да ви свършат работа!Успех!

 72. 73 Профил на kate
  kate
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Шаманите ли Ви свършиха ? Използвате неизвестна авторка с гръб институт на БАН(който между другото не се занимава с това), за да врачувате и манипулирате колебаещи се избиратели?
  Публикацията е очевидно поръчкова и издава ниска интелигентност и липса на познания по най-нова история и на политическа култура.
  Хората, преживели 1990-те години, знаят много добре че БСП(БКП) не искаше въобще да слиза от власт ия свалихме чак през 1997 ,но беше късно-комунистите придобиха икономическата власт!
  Що се отнася до алтернативите- голямата тайна , дори ЦРУ, Мосад и ФСБ не я знаят. Да не би да очаквате алтернатива от С.Т., особено след данните на Алфа Рисърч? Уважавана агенция, но прави тест за несъществуващ политически проект. Може би му прави реклама заради новата му телевизия? А и не го виждам като "отгледано тайно ново СДС", нищо такова няма в подобни идеи, само празни приказки и популизъм.
  Може би очаквате Манолова да направи нещо - тя по-скоро ще се впусне в Битка с Нинова, и дори да я измести, нищо няма да се случи там, защото те са като две капки вода. Ако направи нещо ново, просто ще отлюспи част от електората на БСП.
  Ако много тайният замисъл е , че ДБ е алтернатива, искам да споделя следното. Уважавам избирателите на тази формация, но смятам че продуктът, който тя предлага е с ниско качество и дори е обида за тях и за останалите! Липса на адекватна платформа-не можеш да занимаваш хората само с избора на главен прокурор, и то по време на местни избори, тях ги вълнуват други нещо. Липса на организационна стратегия и реклама- фокусът е върху много тесен сегмент от избиратели!Неподходящи кандидати, които говорят и вършат глупости(вземете дори историята с инвалидните колички , където се перчат заедно с Мая), замесване с "Боец", групи от съдени и осъдени, маргинали и всякакви платени протестъри заради избора на нов главен прокурор, прокарване на идеята за подкрепа на М.М. на втори тур от техни "шамани". И какво-няма вечни приятели и врагове, има вечни интереси."Умните и красивите" ще подкрепят авторката на Костинбродската афера, иницаторката за избора на Пеевски за шеф на ДАНС, острието на Орешарски? Не ми се вярва избирателите на ДБ да са съгласни с това .
  В заключение, ако редакцията иска някакъв напредък на ДБ, да потърси по-добри ПР специалисти ! Врачки няма да ви свършат работа!Успех!

 73. 74 Профил на kate
  kate
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Шаманите ли Ви свършиха ? Използвате неизвестна авторка с гръб институт на БАН(който между другото не се занимава с това), за да врачувате и манипулирате колебаещи се избиратели?
  Публикацията е очевидно поръчкова и издава ниска интелигентност и липса на познания по най-нова история и на политическа култура.
  Хората, преживели 1990-те години, знаят много добре че БСП(БКП) не искаше въобще да слиза от власт ия свалихме чак през 1997 ,но беше късно-комунистите придобиха икономическата власт!
  Що се отнася до алтернативите- голямата тайна , дори ЦРУ, Мосад и ФСБ не я знаят. Да не би да очаквате алтернатива от С.Т., особено след данните на Алфа Рисърч? Уважавана агенция, но прави тест за несъществуващ политически проект. Може би му прави реклама заради новата му телевизия? А и не го виждам като "отгледано тайно ново СДС", нищо такова няма в подобни идеи, само празни приказки и популизъм.
  Може би очаквате Манолова да направи нещо - тя по-скоро ще се впусне в Битка с Нинова, и дори да я измести, нищо няма да се случи там, защото те са като две капки вода. Ако направи нещо ново, просто ще отлюспи част от електората на БСП.
  Ако много тайният замисъл е , че ДБ е алтернатива, искам да споделя следното. Уважавам избирателите на тази формация, но смятам че продуктът, който тя предлага е с ниско качество и дори е обида за тях и за останалите! Липса на адекватна платформа-не можеш да занимаваш хората само с избора на главен прокурор, и то по време на местни избори, тях ги вълнуват други нещо. Липса на организационна стратегия и реклама- фокусът е върху много тесен сегмент от избиратели!Неподходящи кандидати, които говорят и вършат глупости(вземете дори историята с инвалидните колички , където се перчат заедно с Мая), замесване с "Боец", групи от съдени и осъдени, маргинали и всякакви платени протестъри заради избора на нов главен прокурор, прокарване на идеята за подкрепа на М.М. на втори тур от техни "шамани". И какво-няма вечни приятели и врагове, има вечни интереси."Умните и красивите" ще подкрепят авторката на Костинбродската афера, иницаторката за избора на Пеевски за шеф на ДАНС, острието на Орешарски? Не ми се вярва избирателите на ДБ да са съгласни с това .
  В заключение, ако редакцията иска някакъв напредък на ДБ, да потърси по-добри ПР специалисти ! Врачки няма да ви свършат работа!Успех!

 74. 75 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  "Как да знаете кой си играе с доверието ви и кой не? Няма друг начин, освен да следите кои не участват в сделката. Ще ги познаете по това, че ядат бой отвсякъде, пренебрегват ги, маргинализират ги, присмиват им се, търсят им кусури за всяка дреболия и просто не ги допускат до публичен дебат. Защото току-виж казали нещо вярно"

  Очевидно е , че става въпрос за ДБ. Те не са в сделката. Те "ядат бой отвсякъде, пренебрегват ги, маргинализират ги, присмиват им се, търсят им кусури за всяка дреболия и просто не ги допускат до публичен дебат".

 75. 76 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Много точно и поучително четиво за тези от нас, които бяхме свидетели на цирка около
  1989 г., облата маса, фалшивите избори, лукановите времена и останалата мъгла, но са забравили. Някак лесно комуноидите откраднаха милиарди. По лошото е, че натириха майковината на опашката на нормалния свят. А техният пандурин Боко прави всичко за да я държи там.

 76. 77 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 738 Неутрално

  До коментар [#2] от "atmanpg":

  Да прав си. гербъвата клика няма подобни права. Този избор е в могъщите, алчни и неуморими ръчища на Боко.

 77. 78 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  До коментар [#4] от "palav_nik":

  ами казали са ти как са я разпознаеш

 78. 79 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Пиарката просто е поразтеглила малко локуми във Фейсбук.
  Фактологията и е базирана на някакви градски легенди и теории на конспирацията, явно модерни напоследък. В допълнение, това което вижда в кристалната си топка като един алегоричен паралел с историята на прехода са небивалици нахвърляни с голямата баданарка, ей така цвят да има.
  Остава сега и Веселин Дремджиев да и даде трибуна в TV+, за да може подробно да разясни пророческите си сънища в национален ефир.
  Чак да им се чуди човек, но явно фантасмагориите се продават за интелектуални прозрения...

 79. 80 Профил на hqx04506254
  hqx04506254
  Рейтинг: 327 Неутрално

  Поздравления за чудесния анализ!

 80. 81 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Малей и тоя анализатор от БАН се пише и ПР специалист....Горките и клиенти, тази е толкова неадекватна, че само Евгени Дайнов и Явор Бояджиев могат да се сравняват с нея...
  —цитат от коментар 8 на niakoi_si


  Съвсем прав си ! Госпожата се оплита в недомлъвки още в началото , когато говори за "придобиване " и " запазване " на имущество ! Защо споменава само Луканов и Димитър Попов , а" услужливо "забравя Любен Беров и особено Иван Костов , при когото се извърши РАЗБОЙНИЧЕСКО - МЕНИДЖЪРСКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ , като купуваха основно тези , на които им беше разрешено да имат пари или ГРЪБ - бивши комунисти , които се превърнаха в "ЧЕСТНИ БИЗНЕСМЕНИ "! Поради това предложеният за Главен прокурор Иван Гешев е толкова НЕУДОБЕН ! "Костов , кажи си !"

 81. 82 Профил на Венелин Иванов
  Венелин Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "НеКой":
  Тц,тц,колко да е платена?При последната среща на бойците в София си плати кафето.

 82. 83 Профил на Венелин Иванов
  Венелин Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "АзКлавдия":

  Брависимо,позна!Потвърждавам,член е на Боец от две години.Гледам че в профила и наднича и коментира един бивш разбирач по поливни системи ,сега подвизаващ се като директор на една герберска телевизия.Всички я следят.ДАНС също.

 83. 84 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Пълни глупости.

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 84. 85 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#2] от "atmanpg":

  Тоз пак не разбрал, милия 🙄

  No Pain No Gain
 85. 86 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  С много усилия могат да се открият една-две верни тези. Иначе излъчва /дори не манипулация/ а некомпетентност и наивитет. Да вземем едно от първите твърдения - БКП паднала от власт през 91-ва г. с идването на правителството на Филип Димитров. Да, но като го бламираха след 7-8 месеца, БКП пак яхна коня. Целият преход премина под властта на БКП /БСП/ . В различни комбинации. От "царската партия" до ДПС. Само това начало е достатъчно. Няма какво да се чете повече. Какво да й отговаряш, да спориш, да вадиш аргументи... Нефантазирана теза е, все пак, как новата конституция узакони кражбата /всъщност, бъдещите кражби/ И пак греши като твърди, че е оставила тоталитарната "правосъдна и правораздавателна" система. Що за некомпетентност. Казва се правоохранителна и правораздавателна /правосъдна/ система. И е създадена нова, уж взаимствана от западни модели система, но в синхрон с нуждите на деня. Да се култивира анархия и безнаказаност. Абсолютно удобно за криминалния преход. И т.н. Общото внушение е как ГЕРБ се готвел да сдава властта. След спечелените със 7-8 пункта пред БСП евроизбори? И на кого да я сдава? На някаква удобна опозиция, загатната в публикацията? Мъглявите намеци на какво по-точно се основават? На СДС ли ще сдава властта? Но те са в коалиция. СДС не е опозиция. Може би тогава на Демократична България и Да, българия, бабабар с някакви зелени? Не те едва ли ще влязат в новия парламент. Един Сл.Тр. има двойно повече проценти от тройната им комбинация. Тогава? Авторката е затруднена да посочи ли? Но защо намеква? Да пришие някаква идентичност с БСП? Или може би самата БСП? Една Корнелия, Елена Йончева? Да, но точно те ще измитат "шайката". И ще променят статуквото. Може би маяманоловия проект, след като загуби изборите в София? Едва ли. Тя така крепко се прегърна с партията си, пък и с непримиримите Атанасов и Христо Иванов, че няма да им изневери и в бъдеще.

 86. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  UNITED EU UNITED

  Ако не избират, не избират "главния" или "главен".
  Но как да сме сигурни...

  Конституцията не забранява, но и не разпорежда преки граждански избори
  за т.нар. магистрати.

  Малко вероятно е множество ГЕРБ (Граждани за Eвропейско Развитие на България) да избират главен прокурор. По-вероятно е гилдия прокурори да си избират такъв.

  Един ГЕРБ, обаче, би могъл.
  70 лета назад или 7, един ГЕРБ понесе упрек "Ти си го избра!"
  и съмненията оставиха неразсеяни разсейки...

  До коментар [#2] от "atmanpg":

  не ГЕРБ избират главният прокурор.

  Прочетете Конституцията

 87. 88 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Глупости на квадрат. Като няма алтернатива от какъв зор Герб си готви "меко падане". Ако е за всеки у случай, предполагам, отдавна си имат план "Б".

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 88. 89 Профил на badsvetlio
  badsvetlio
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На Дневник много им е мъчно от факта че КПКОНПИ запорира незаконно имущество на Прокопиев, Трайчо Трайков и най вероятно на Иван Костов. Последния е купил земя в Добруджа за един милион лева. Кофти нали?

 89. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 91 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 668 Неутрално

  ВНС?
  ЗА държава стопила се от 9 на 5 милки?
  и за териториа без дзържавнос?!?!?!?!?
  Ми че то, 2020 не е 1989-та!
  Цирка се играе, за да се спретне новия хиперинфлацион, да речем.
  А не че щи повтарят театрото......най-малко, публиката вече се е изнисла от териториаата или е измрела. А и "властимащите" са на много, ама много къс повод.
  Те пазар за продаване немат, маса последователи - също немат.
  Квот и да им наредът ше викат само: явол майне щурмбандгрпуппен фурер.
  ШОУТО СВЪРШИ. И СЪВЕСМ НЕМА СЕ ИГРАЕ ПО СЦЕНАРИА НАПИСАН У САТТИАТА ПО-ГОРЕ.
  Най-малкото, поуитиците вече не са важни. К/омпютрите са ного по-важни и от тех.

 91. 92 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Съгласен! Ама няма как да стане!!!

  Малинчо
 92. 93 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 863 Разстроено

  Само да напомня на медията, че не ГЕРБ избират главният прокурор.Прочетете Конституцията, госпожо Танчва.
  —цитат от коментар 2 на atmanpg


  Така де, не е ГЕРБ, ами си е баш-баканът на ГЕРБ!

  "Ти си го избра" - това да Ви звучи познато?

 93. 94 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3021 Неутрално
 94. 95 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Тази пиарка много си е повярвала, за да ише такива глупости! А и не е забелязала главното отличие на сегашната ситуация и тази от 1989г - тогава през последните 5 години имаше пълна икономическа стагнация като недостиг на почти всичко, а сега последните 5г имаме разтеж с по средно 3,5% годишно! И въобще защо такива писачи не дават най-напред написаното на колегите си за рецензия, пък после да замърсяват медиите?

 95. 96 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Отдавна не бях попадал на по-откровена тъпота... Прав беше Дянков с определението "феодални старци"...

 96. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 98 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Уважаеми дами и господа, тук определено не става дума за "предозиране"! Това си е чиста проба "свръхдоза"! Смъртоносна, поне в ментален план. Някой провери ли, дали лилявата другарка е жува? Споделете тревогата ми и изпратете екип от токсикологията на домашния й адрес, ако постът във фейса е от скоро. И за Бога, засилете граничния контрол с Раша и спрете вноса на боярищник!

 98. 99 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Когато мине давността на евентуалните икономически и финансови престъпления, кой ще ги проверява им е все тая.____________Всъщност слуховете бяха ,че първенците на БКП имат някакви милиони по швейцарски банки и т.н. с времето това някак не се потвърди!А фактите днес са ,че първия ред на ГЕРБ заедно с няколко олигарси за които медиите и прокуратурата се държат все едно не съществуват ги има всички (само за Баневите се обаждат).
  —цитат от коментар 16 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Кое не се е потвърдило ?! Ако очакваш прокуратурата публично да ги разследва - по-горе в статията е написано защо не се е случило. А иначе ако ти не знаеш как се купуват заводи през 90те години в България си е твой проблем. Схемата не е имагинерна и ще ти я опиша с няколко реда, за да я разбереш:
  - теглят се пари от България (от всякъде, където ги има във валута)
  - внасят се в незнайни банки в Западна Европа
  - идва приватизацията
  - "нашите" хора теглят заеми от банките, където са внесли парите
  - естествено всички "наши" хора казват "Ами ние със собствен риск и заеми сме ги купували тия предприятия"
  - само, че банката пари така не дава на някакви ченгета, щото ги знаят, а като залог стоят куфарчетата в банката (ако не върнат кредита, там стоят парите и банката нищо не губи)

  И сега най-интересното - не всички от тези дружества успяха да просперират след новите си собственици - защо? Ами защото новите собственици не са бизнесмени - те са ченгета и не разбират от бизнес. Защото на международния пазар да си ченге не е толкова важно, колкото да можеш да доставиш продукт на добра цена. И така много от тези предприятия бяха погубени, парите също. Разбира се останаха и такива, които работят и са стартирали по същата схема.
  Това е. Ако ти не познаваш такива хора аз познавам и те са от провалилите си.

 99. 100 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#7] от "драган": "Мокри сънища на някои десни партии. С тези 5-6 % няма да сте на власт."
  - Палец нагоре

  "Ще дойде БСП. Не ми се мисли тогава накъде ще тръгнем геополитически."
  - Не мисли. Никъде няма да тръгнем. Осрали сме я от всякъде. Подписани са договори, от които няма мърдане. Освен това сме гостоприемници на "приятелски войски, демек сме нещо като окупирани за всеки случай. БСП спокойно може да дойде на власт. Синът на Корнелия е заложник в САШ. Искало да учи момчето.

  "КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ДЕСНИ ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЕ ЦЕПЯТ."
  - Да престанат, да престанат, ама като не са десни, как да престанат. Леваци!За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK