Не е важно дали котката е от Самоков или от Кюстендил

Важното е да може да лови мишки

По стените в София

© Велко Ангелов

По стените в СофияУважаеми читатели, след няколко дни ще започне официално предизборната кампания за местните избори. Не че тя е спирала от 3 – 4 месеца. Даже порно ни пуснаха, но сега ще е, така да се каже, официална. Нали помните как се агитира? Ще ви направим мост и училище, драги селяни. Ама нямаме река и деца. И река ще ви прекараме, и деца ще ви направим. Нема да се плашите!


Тези дни една партийка, която бе осиновена, задала въпроси на кандидатката за кмет Манолова. Питали я все идеологически работи - дали е почитала 9 септември, за обединяване на леви и десни, за кариерните амбиции и за др. такива. Единственият въпрос като за кмет е какво мисли за ПСА (Паметника на съветската армия) и дали иска да го махне от центъра и да го тури в музея на соца. Всичко друго няма отношение към кметуването, а си е чиста идеология.


С идеологиите работата не е проста. Сигурно по-старите от нас си спомнят, че допреди 30-ина години ни убеждаваха, че социализЪмът е победил окончателно и аха-аха да почне комунизЪмът. После един японски американец написа, че историята е свършила и демократизЪмът и либерализЪмът са победили и няма вече идеологии. Всичко е ясно, победи либералната демокрация и още малко всички ще се прегърнем и ще обуем гуменки, за да се пързаляме по мед и масло. Някои консерватори обясняваха, че либералната демокрация е дървено желязо, но те са назадничави. Консерви са!
Заради този край на идеологиите предизборните кампании се върнаха към реалните проблеми на хората. На английски го наричат issue-based campaign. Демек кампания, основана на проблемите и техните решения, предлагани от кандидата. Това е най-общото обяснение, за да не навлизаме в езикови и др. абракадабри.


На национално ниво този подход работи добре – асфалт, магистрали, нов цех, пак магистрали, нов нужник на границата, арена "Армеец", ново оборудване в болницата, ремонт на черквата, стадион в Разград. Работи и в София - нови колци на "Графа", плочки в градинката, нови автобуси, тротинетки и т. н. Тука няма идеология, а само проблемно и предметно мислене.


От друга страна досега в кампанията липсва местният контекст. Насочвайки я изобщо "срещу системата", играчите я качиха на национално ниво – агитация "от прозореца на джипката" и всички (няма ляво, няма дясно) срещу статуквото, макар и "на инвалидната количка".


Време е и ние да си изработим личния списък от проблеми,
които да поискаме да бъдат оправени


И ако не чуем предлаганите решения от един кандидат, да ги потърсим при друг. И понеже в подобни случаи баба ми казваше: "Един иска майка си, друг иска баща си", аз ще ви предложа моите проблеми, които искам да бъдат решени. Вие си направете списък на вашите и питайте кандидатите, където ги видите, как ще ги оправят. Пращайте им мейли, съобщения на фейса, коментирайте по медиите. По-долу ще се опитам да ви предложа един начин, по който да слушате своите кандидати.


Аз като столичанин в повече имам искания към кандидатите за софийски кметове. Ясно е, че кандидат-кметовете на големите градове и особено на София не могат да избягат съвсем от сенките и светлините на партиите си. Тука ще продължат кандърмите кой е ляв, кой десен, кой демократ, кой комунист. Но в стотици градчета и села подобни дебати са само пържен въздух, както се изразява един анализатор. Хората имат нужда от мениджър на градчето и селцето си. Дали кметът на Карлово, Каспичан или Карнобат е ляв, десен, зелен или оранжев би трябвало да е все едно. Стига да може "да лови мишки".


И така. Какво искам аз лично да чуя от кандидатите?


Първо: "Топлофикация"


Искам до края на годината да се направят проекти за преработката на вертикалното парно в хоризонтално за най-разпространените блокове в София - 8-етажен панелен вход, 12 - 15-етажен ЕПК блок и 4 - 6-етажни тухли от 60-те години. Тези проекти да се изпълнят през лятото на 2020 в поне по 4 - 5 блока от всеки от посочените по-горе типове.


Искам да се премахнат общите топломери в тези блокове, а и във всички блокове изобщо, разходите за сградна инсталация да влязат в цената и абонатите да плащат по индивидуален търговски уред топломер на всеки отделен апартамент. Като имат контрол да си спират и пускат парното, както сега могат да си спират и пускат водата в апартаментите. В края на отоплителния сезон да се направят публични анализи и изводи от експеримента.


Ако за горните дейности трябва да се променят закони, да се променят. Данните за всички тези дейности да са публични. Парите да са от бюджета на общината и/или на "Топлофикация", обектите да се определят на лотариен принцип и да бъдат в различни квартали на София. Ако експериментът е успешен, тази преработка да стане задължителна като мярка за намаляване на замърсяването на въздуха. И да се прави задължително при саниране на сградите. Без да се иска разрешение от живеещите.


Сегашното парно генерира азиатски комунизъм и затова дори в топлофицирани райони се горят дърва и кюмюр и е мръсно като в ковашки цех.


Второ: Какво е водата за кандидата за кмет?


Човешко право или стока? Има ли намерение кандидатът, ако бъде избран, да прекрати концесията за водоснабдяване на София и тази дейност да се управлява и извършва от общината? Може ли изобщо общината да се справи с водоснабдяването на града, или това космическо знание е загубено и трябва да ни го правят чужденци.


Трето: Чист и безопасен парк


Искам през 2020 г. да се разчистят падналите и полуизкоренени дървета в горната част на Борисовата градина. Ако общината ще прави там биосферен резерват, да го огради и да пусне мечки, лисици и др. твари. Ако това е парк, да го почва веднага, за да не загине там човек, както стана преди няколко години.


Четвърто: Достъпът до планината


Искам да знам има ли кандидатът за кмет намерение да развали сделката за лифтовете на Витоша и да осигури екологичен достъп до планината и условията за масово практикуване на ски. Ако има намерения, кога това ще е факт? Може ли кандидатът да се ангажира с изграждането на нов лифт като част от обществения транспорт, както беше преди Симеоновският лифт?


Пето: Вечните строежи


Какви са намеренията на кандидата за недовършените строежи в София, които са източник на замърсяване и рискове за здравето и живота. Става въпрос за т. нар. редакционен корпус, националната детска болница (първа копка през 1978 г.) и за всички недостроени или порутени сгради. Кога на тези места ще има готови сгради или зелени поляни? Може ли кандидатът да се ангажира със срокове?


Шесто: Къпалнята "Мария Луиза"


Какво мисли да прави кандидатът за кмет с къпалнята "Мария Луиза". Ще се предприемат ли мерки за откупуване и възстановяване, за отчуждаване, за конфискация. Или ще се чака удобен момент за реализация на намеренията на собствениците? Кога на това място ще има полезен обект или зелена поляна?


Седмо: Презастрояването


Какво ще предприеме кандидатът за кмет, за да спре презастрояването в кварталите? Ще бъде ли поискан мораториум, промени в законите, конституцията, ако се налага? Кога зелените площи в "Дружба", "Младост", "Люлин" ще заприличат на Докторската градина?


И понеже вашият бъдещ кмет може да е като мед, да е добър човек и да става за комшия, има още нещо много важно. Той ще работи с общински съвет, който е резултат от партийна номинация на кандидати. Този съвет е едно змийско кълбо от интересите на различни местни и национални лобита, роднински връзки, партийни връзки, финансови зависимости, етническа лоялност и др. И тук е мястото да питате кандидата за кмет за следното:


Осмо: С кого от общинските съветници ще работите?


Подкрепен сте от тая и тая партия. Имахте ли думата при определяне на общинската листа на партията, която ви подкрепя, и вярвате ли на общинските съветници? Кои ще са Вашите заместници, г-н/г-жо кандидат-кмет, ако бъдете избран/а? Кажете имена! Ще дадете ли преференция на някой кандидат, като гласувате. И други в този дух. Проявете фантазия.


Девето: Уважаеми кандидат за общински съветник, какво мислите за...


И искате от кандидата за общински съветник личното му мнение по всички въпроси, които сте задали на кандидата за кмет. Нали ще одобрява предложенията на кмета? Не питайте кое е по-важно – партийната лоялност или личното мнение – ще ви излъжат. Накарайте кандидатите за общински съветници да говорят какво биха направили, ако станат кметове. Това ще ви даде много информация за размисъл.


Десето: Какви ще са данъците?


Какви ще са местните данъци, ако бъдете избран/а за кмет? Към кандидатите за съветници – ще подкрепите ли вдигането/свалянето на местните данъци? Цената на градския транспорт – нагоре или надолу? Диференцирано по разстояние или еднакво? Не е ли дискриминация по-високата цена на транспорта за крайните квартали? Цените за паркиране?


Единайсето, дванайсето...


Всеки да си дописва каквото му е на душата.


Така че, уважаеми читатели, като си избистрите личните приоритети и в резултат на разговори с приятели и роднини, четене и гледане на интервюта и прагматичен размисъл в изборния ден задължително гласувайте. С вашия глас или без него – пак ще търпите дивотиите или ще ползвате добрите решения на местната власт. Гласувайте с преференция за общински съветници. Агитирайте и вашите приятели да избират хора с преференция, а не само партийните листи, подредени по волята на партийните началници. Вие сте човек, а не гумен печат за партийни решения.


Може моите искания да ви се виждат малки, даже дребнички. Ама са си мои. Вие си подредете своите. Един иска легнал полицай, друг иска тролейна спирка, пешеходна пътека, надлез, подлез, градинка, катерушка, пасарелка, паркинг...


Разбира се, има хора, които мислят наедро. За тях има послания като "целенасочена работа", "зелен и чист град", "чист въздух", "дигитализация". Няма лошо. То и в НАП имаше целенасочена работа, беше си дигитализиран, ама го хакнаха.


Страхувам се обаче дали в края на мандата ще можем да измери прогреса в чистия въздух, дигитализацията, целенасочената работа и др. обещания наедро.


При говоренето наедро има един тежък проблем. Някой от нас, даже много от нас може да не чуем конкретни отговори и предлагани решения от кандидатите за кмет. Тогава възниква един вътрешен конфликт – между убедеността, че трябва да се гласува като принцип на гражданската ни активност, и липсата на практическа мотивация от типа "няма го моя кандидат". И тук, уважаеми читатели, се намесват идеологиите – ляв ли е кандидатът, десен ли е? Подкрепя ли ЛГБТ-ата или не, зелен ли е, червен ли е или син, иска ли Истанбулската конвенция или не...


Затова питайте кандидатите за конкретни и измерими решения. Ако не чуя от кандидат-кметовете на София отговори на моите въпроси, ще съм много затруднен. С годините съм станал песимист към идеите.


Разбира се, че с нов кмет ще се нареди и нова клиентела. Тези, дето редят паветата и плочките и се пекат на слънцето, пак ще са си същите. Може даже и тези в хладните офиси да са си същите. Само ще сменят фирмените табели. Но това не е от идеологията. От лакомията е.


Мъдър човек беше Дън Сяопин, като каза тая работа за черната и бялата котка. Жалко, че нищо не е казал за другите окраски.


Бел.ред. - Дън Сяопин /1904 - 1997/, наричан архитект на китайските реформи: "Не е важно дали котката е черна или бяла, важното е да лови мишки."


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 985 Весело

  Обичате я Майчето, още от костинбродската афера.
  Най-сетне изплюхте камъчето....

  Знанието е сила, информацията - власт
 2. 2 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  "Първо: "Топлофикация"
  Искам до края на годината да се направят проекти за преработката на вертикалното парно в хоризонтално"

  Първо драги ми Стоилов Топлофикацията е икономическа дейност т.е. не е работа нито на кмета нито на министрите.
  Ето, пак до идеология опира проблема.

  подпис
 3. 3 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 716 Неутрално

  "Не е важно дали котката е от Самоков или от Кюстендил"
  Само че от Самоков и от Кюстендил са кучките, от които е наивно да се очаква да ви изловят мишките. С пълна сила това важи особено за "сестра Галева".

  Eddie lives... somewhere in time!
 4. 4 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Аз пък първо бих питай как обществото ще участва в изграждането, опазването и поддържането на по-добра градска среда
  В по-малките градове обществото е съпричастно, а авторът иска само някой да му направи и даде наготово.
  Вие какво ще дадете господине е въороса.

 5. 5 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 999 Неутрално

  "Не е важно дали котката е от Самоков или от Кюстендил
  Важното е да може да лови мишки"

  Това е валидно точно за котката,защото това и е работата!
  За кмет,нещата са на друга плоскост!!!Наклонена,грапава,хлъзгава и т. н.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 6. 6 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1137 Весело

  Айде давайте благата ракия, лилявата невеста ОФИЦИАЛНО се даде на червените сватове :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 7. 7 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Освен това тази Топлофикация София още от соца е омръзнала даже на нас в Провинцията.
  Апропо тя е причината още от соца всички да мразят "софиянците". Пак е натрупала 800 милиона дългове и пак ще я оправят със данъците на всички.
  Затова дами и господа моля ви плащайте си най-накрая отоплението, а не крадете от всички българи.

 8. Една забележка само, местните избори не се провеждат само в София........или София не е България?
  Де факто Правителството и НС краде от останалите общини в България за да си купи спокойствие в София.........защото софиянци са най-близо до МС и НС.............и не са толкова търпеливи като останалата част от българските гравждани..........

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 9. 9 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2314 Весело

  "Второ: Какво е водата за кандидата за кмет?
  Човешко право или стока? Има ли намерение кандидатът, ако бъде избран, да прекрати концесията за водоснабдяване на София"

  Второ драги ми..... дали искаш кмета да отговаря за водоноските както сега се случва в десетки градове на България, където кметовете притежават водоснабдяването.
  Ето, пак до идеология опира проблема.

  "Шесто: Къпалнята "Мария Луиза"
  Какво мисли да прави кандидатът за кмет с къпалнята "Мария Луиза". Ще се предприемат ли мерки за откупуване и възстановяване, за отчуждаване, за конфискация."
  Шесто драги ми... като започваме с откупуване, отчуждаване къде ще спрем. Преди или след като направим ТКЗС.

  подпис
 10. 10 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  "Четвърто: Достъпът до планината
  Искам да знам има ли кандидатът за кмет намерение да развали сделката за лифтовете"

  Драги ни Стоилов, такава реформа няма да остане само в рамките на София. Ти разсъждаваш мащабно и нека продължим да се радвихряме из цяла България и дори да навлезем в земите на другите от ЕС и ако те не го приемат с добро ще им пратим зелени човечета и ако нямаме достатъчно зелени човечета ще си вземем от едно место..... ти знаеш местото. Същото от където ти плащат.

  подпис
 11. 11 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5895 Весело

  Мая не е котка. И Елена Йончева не е.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 12. 12 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2314 Весело

  "Мъдър човек беше Дън Сяопин"

  Авторе, авторе, С него трябваше да започнеш. да не се чудим от къде идват икономические ти идеи. Така вече съвсем ме убеди, че идеологията на кандидатите няма значение.

  подпис
 13. 13 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1751 Любопитно

  "Първо: "Топлофикация"Искам до края на годината да се направят проекти за преработката на вертикалното парно в хоризонтално"Първо драги ми Стоилов Топлофикацията е икономическа дейност т.е. не е работа нито на кмета нито на министрите.Ето, пак до идеология опира проблема.
  —цитат от коментар 2 на Иван К


  Обаче краденето през общите топломери и "разпределянето с топлинни счетоводители" е точно политически проблем и е нормално да се обсъжда от политиците. Въпроса е: "Ще се плаща ли справедливо (колкото си ползвал, толкова ще платиш, като в магазина) или ще продължим кражбите на абонати и топлофикации, да ги събираме от свестните хора?" Хич не ми звучи като икономика, отделно, че като икономика, топлофикациите се явяват монополисти и трябва да се регулират с неикономически лостове, за да няма класическите монополни своеволия.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 14. 14 Профил на ourson
  ourson
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Лъха ми на як комунизъм тази статия. Досадно.

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2917 Весело

  До коментар [#6] от "Saint of Me":

  Пада София-пада Борисов/Гешев-падат дела ... "аз съм си тъпо парче.."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2314 Весело

  Авторе, авторе. Гледам и брада имаш и очила имаш и се чудя какво липсва на снимката. Дали не липсва котката на Дън или на липсва бодливата тел, с която 45 години спирахте нас нещастните строители на социализма да не избягаме на запад. Дали пък не липсва нещо дето другите хора го имат в главите си или пък ти имаш нещо в повече. Чудя се е и дано някой ми подскаже.

  подпис
 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  За мен е важно "котката" да НЕ Е :
  -кърваво червена;
  -да не е сестра галева;
  -да не е подкрепяла орехчо;
  -да не е предлагала КОЙ за шеф на ДАНС!!!!
  Много е просто, чисто и ясно!!!!!!

 18. 18 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Не е важно дали кобилата е от Самоков или Кюстендил, важното е, че (все)Кой я яха.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 19. 19 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Първо, драги ми Стоилов, Топлофикация София/или друг град/, не е Топлофикация Париж или Осло. По отношение на топлопроизвидство и топлопренасяне ние сме век технологично назад от хората. Така че по тая точка не си мечтайте. Само ще ви кажа, че познавам хора, които се нанесоха в такава модерна сграда и познайте-вместо да се радват на новите технологии, повечето от тях изтърбушиха инсталацията да местят стени и прегради и се топлят с климатици. Дето се вика...как беше за свинята и кладевчовата вода.

 20. 20 Профил на Svetlana Kantcheva
  Svetlana Kantcheva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  1. ТРОТОАРИТЕ
  2.Тротоарите
  3.Тротоарите.....
  10. ТРОТОАРИТЕ

 21. 21 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Тъй, тъй, ама с тая разлика, че нито хората са праволинейни като котките, нито дефиницията на "лов на мишки" винаги е еднозначна, както е при котките. ;)

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 22. 22 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Фандъкова и Манолова са двете лица на един и същи звяр.

 23. 23 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1137 Весело

  До коментар [#15] от "дерибеев":

  Из 'сънища на ДОБРИЯ олигарх'

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 24. 24 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1137 Весело

  До коментар [#15] от "дерибеев":

  Из 'сънища на ДОБРИЯ олигарх'

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 25. 25 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Авторът перефразира Мао Цзе Дун /а не Дън Сяо Пин/ както пише по горе един колега.
  Това е комунистиченски постулат и Мая идеално се вписва в него. Само, че тя ако спечели ще лови неудобните за другарите мишки и де факто ще работи срещу сегашната геополитическа ориентация на България. Ще кажете -как може това да направи един кмет? Много просто - веднага ще се започнат напъни за нови парламентарни избори и ще имаме коалицийка БСП-ДПС- Славчо.

 26. 26 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1511 Весело

  До коментар [#6] от "Saint of Me":Пада София-пада Борисов/Гешев-падат дела ... "аз съм си тъпо парче.."
  —цитат от коментар 15 на дерибеев


  ++++++++++.......!!!!.....единственото нещо което ИСКАМ е ХУБАВА , ЧИСТА и УРЕДЕНА СТОЛИЦА......!!!!!......МОДЕРЕН и ФУНКЦИОНАЛЕН МЕГАПОЛИС......!!!!....за мене......иии....за МОЙТЕ БЛИЗКИ......!!!!!.......Работи се ДОБРЕ вече доста години.....!!!!???!!!!....само МИСЛЯ трябва малко ФИННА НАСТРОЙКА...- НАДСТРОЙКААА........!!!!......особенно СВРЪХ КОНТРОЛА върху РАЗХОДНАТА ЧАСТ.....!!!!!?????!!!!!....да не се ПЛАЩА по НЯКОЛКО ПЪТИ на ТОЧНИТЕ ФИРМИ за ЕДНО И СЪЩО нещо-НИЩООО........!!!!........Великия КОРМЧИЯ е прав за ЦВЕТЪ на КОТКАТА......!!!!!...НО.....!!!!.....СЪЩО ТОЛКОВА ПРАВ е и ДЕДО .....!!!!.....КОЙТО КАЗВАШЕ да не се ПИПА ДОБРЕ СМАЗАНА И ПЕРФЕКТНО РАБОТЕЩА БОЙНА МАШИНАААА.......!!!!!.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 27. 27 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  "Уважаеми читатели, след няколко дни ще започне официално предизборната кампания за местните избори. Не че тя е спирала от 3 – 4 месеца. Даже порно ни пуснаха,..."

  https://faktor.bg/media/article_gallery/uploads/Images_3/M/manolova_3_.jpg

  "Една снимка скандализира фейсбук: Обединени ОФ леваци! Инвалиди сте!
  ...
  Евгений Михайлов, кинорежисьор, бивш депутат от СДС:
  „Само не ми казвайте, че това е истина. И няма фотомонтаж? Това ли ще е коалицията за втория тур на изборите? И, ако да, не е ли малко издайническо прибързването, а ДБ?
  Клети, клети "демократични" PR-и!
  Клета, клета, Синя София...

  То не беше герб с камбанка на мястото на паметника на окупаторите...!? После могила с алея за разходки...!? След това идея за Референдум...!? Мълчание за изложбата “Освобождение Болгарии”...!? Неглижиране на скандала с Русофилите...!? Решетников бил безобиден русофил...!? В деня на празника на София рамо до рамо с Мая Костинбродска...!? Краят вероятно предстои... Не искам да го гледам!
  Драйфа ми се!!!”

  Иван Сотиров, бивш депутат от СДС, лидер на сдружение ДОМ:
  „Ужас, пиарите на Демократична България ще изядат хляба на собственика на ПИК”.

  Моно Петра, художник:
  „То на тая снимка за политическа любов иде реч. И за инвалиди! „

  Калин Манолов, журналист, издател:
  „Посредствен, да не кажа циничен политически пиар. Особено на Деня на София!.Поне да си бяха направили едно състезание на 100 м с колички! Фандъкова само печели с отсъствието си.

  Христо Ст. Христов, издател на сайта ds.bg.
  „Това не мога да го разбера. Някои хора по време на избори са готови на всичко за няколко гласа повече. Ужас!”

  Нери Терзиева, журналист:
  „Малко хигиена няма да им дойде в повече”.

  Васил Гарнизов, антрополог:
  „Ужасно безвкусно!”

  Емилия Милчева, журналист:
  „Доста тъпо наистина”.

  Иван Русев:
  Докъде може да доведе популизмът, простотията и стремежа на всяка цена и с всички средства да вземеш властта”.

  Милен Павлов:
  „Докъде стигнахте, обединени ОФ леваци!
  Инвалиди сте, по дефолт! Който си прави PR на гърба на болни хора, няма да стигне далече! Да не съм чул,че на тази снимка има десни хора-НЯМА! Срам ме е от вас!”

  Слава Петкова:
  „Да запомним тази снимка! На нея са автентичните хора с увреждания и едно дете в инвалидна количка, което заслужава цялата ни обич и грижа!”"
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-edna-snimka-skandalizira-feysbuk-obedineni-of-levatsi-invalidi-ste

 28. 28 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Весело

  Ей, кюстендилската котка уловила ли е поне една мишка.

  пп Засичам заа колко време бота ще ми насвятка минусите.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 29. 29 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  "Първо: "Топлофикация"
  Искам до края на годината да се направят проекти за преработката на вертикалното парно в хоризонтално за най-разпространените блокове в София - 8-етажен панелен вход..."

  Те това е мисленето тук. Няма значение, че законът за етажната собственост разпорежда собствениците на жилища да изберат дали сградата им да се отоплява или не. Няма значение, че масата имоти са частни, а преработката от вертикална към хоризонтална разводка предполага къртене на замазка и в частните жилища, и в общите части...

  ИСКАМ... Нищо друго няма значение.

  Ми искайте си. Аре.

  До коментар [#2] от "Иван К":

 30. 30 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Мая успя да качи някои от конкурентите си в инвалидни колички, сега чрез мюрета се опитва да хързулне и избирателите.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#6] от "Saint of Me":

  Кой кво е направил официално, че не стана ясно? Единственото официално е, че Баце крепи Манолова.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Стоиле Стоилов, защо не се кандидатираш за котка. Гледам че знаеш какво да искаш.
  Цялата кампания на Дневник, ДБ, ДСБ....е да падне герб, та дори и с гласовете на БСП.
  Освен голяма уста и зависимости кюстендилската котка какво е показала.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Тая статия е едно от най-тъпите неща, които съм чел. Нямам честа да познавам авторчето, но толкова посредственост и липса на елементарна мисъл не са допустими.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#32] от "zz_s":

  А, верно ли? И как тва, как го реши?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 35 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1137 Весело

  До коментар [#31] от "Darth Plagueis":

  "Единственото официално е, че Баце крепи Манолова"

  Твоите халюцинации отдавна са безинтересни, пътувай

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 36. 36 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1822 Весело

  До коментар [#6] от "Saint of Me":Кой кво е направил официално, че не стана ясно? Единственото официално е, че Баце крепи Манолова.
  —цитат от коментар 31 на Darth Plagueis


  А, верно ли? И как тва, как го реши?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 37. 37 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Прав е автора, че не е важно котката дали е от Самоков или Кюстендил, а дали лови мишки, въпреки че според скромното ми мнение е крайно време да си вземем котарак, а не котка.
  Но когато автора формулира своите въпроси, демек мишките които очаква да улови въпросната котка/котарак, малко се поувлякъл.
  Примерно за топлофикация, аз съм сигурен че има много какво да се направи за нейната по-висока ефективност, но да изчезнат топлинните загуби и да се даде възможност на всеки, без значние какви са особеностите на сградата ( всички по-стари сгради, с инсталации минавищи през отделните стаи на теажите, това няма как да стане, защото явленмието се подчинява не на юридически, а на природен закон.
  Прочистването на парковете и на въздуха ( една от не посочените мишки) също не е от най-лесно решаемите въпроси.
  И други от списъка на автора, са малко пресилени, няма как да се решат не в един, а в серия от мандати, та затова, ако добре си напълним кошницата с всякакви проблеми, има опасност да бъдем излъгани от хора, които щедро обещават, а после какво им пука.
  Затова, освен че трябва внимателно да си прегледаме торбата с очаквания и да оставим по-реалистичните и изпълними горе-долу в рамките на един мандат, но и да прегледаме котките от гледна точка на опит и реалните политически възможности, защото и Господ да ни стане кмет, ако общинския съвет го бламира, никаква няма да я свърши.

 38. 38 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Проскубана червена котка мишки не лови!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  До коментар [#1] от "pag":

  ГЕРБ я обичате, да...! :)))
  Даже и депутатите на ГЕРБ гласуваха по съвест и я направиха омбудсман. :)))

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  Важен е генът на котката....

 41. 41 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Не е задължително "котката" да е от "спаси" Кюстендил или Самоков.
  Би мола да е от "Да, България" или от Варна, или от "Спаси София".
  Архитект, ако е, би разбирал(а) от архитектура.

  Хубави пожелания, осве някои противоконституционно максималистки
  или базирани на невярна информация.

  Закони и сега има, мести и евросъюзни,
  задължаващи доставчици на топлинна енергия да работят по писмени Договори с Клиенти (Клиенти собственици на многофамилни сгради и Клиенти отделни домакинства) и да фактурират (само) по реално измерено потребление.

  И Сега има топломерни уреди (грешно наричани разпределителни), индивидуални,
  т.е. за всеки отделен хоризонтален радиатор в домакинство апартамент.

  И Сега потребител в апартамент има избор да спре (или не) евентуално подаване на топлинна енергия към отделен хоризонтален радиатор.

  За сметка на Топлофикация звучи доббре, но в пожеланията има и:

  -- за сметка на Община (обща данъкоплатска сметка или от неясни източници) ;
  -- за сметка "задължително" за лотарийно избрани "щастливи" жилищни сгради моногофамилни...
  като "решението" на проблема да не засяга също частни фирмени сгради... цехове...
  общински или държавни административни сгради ;
  -- чрез "саниране", какъвто безотговорен произвол вече и изпълняван на много места,
  от държавни/общински институцции, в полза на близки фирми и близки лица,
  срещу правана на собственици (на апартаменти в) многофамилни жилищни сгради.

  Не е вярно, че топлофициарни "райони" пушат и прочее, защото...

  Топлофицирани райони е "визия" на едро, на служители на Топлофикация, на Общини,
  на Държава...
  Топлофицирани (или не) в райони са оделни Сгради.
  Топлофицираните, разбира се, Електрофицирани.
  Десетки години назад, Топлофикациите са родени като придатък към Електрически централи.

  Не знаем за случай в Топлофицирана Сграда някой да се отоплява с горене на кюмюр,
  парцали и т.н. Защо да гори ватенка топла за зимния ден, ако му е нужна?
  В некоя стара сграда, "неприсъединена" към/неусвоена от Топлофикация,
  би могло...

  Визията "на едро" на едро заобикаля голем проблем,
  безгрижно за Конституционни повечи и др законови норми относно
  Неприкосновеност на жилище, Неприкосновеност на частна собственост,
  задължения на държавата да защитава законни права и интереси,
  задължения против монополизъм, за поощряване на конкурентна пазарна среда.

  Големияат заобикалян (или надскачан) пробелем e Гнетът (уникален)
  за гражданите и държава.
  Констатацията е на Национален Омбудсман (предишен, сега Конституционен съдия,
  високо уважаемия г-н Константин Пенчев) .

  Топлофикация представлява гнет за граждани и държава,
  заслужил фалит.

  Проблем Национален и монументален.
  Свързан, може би, с монументала МОЧА.
  Кой знае...
  Референдум би казал най-ясно накрая.

  "И така. Какво искам аз лично да чуя от кандидатите?

  Първо: "Топлофикация"

  Искам до края на годината да се направят проекти за преработката на вертикалното парно в хоризонтално за най-разпространените блокове в София - 8-етажен панелен вход, 12 - 15-етажен ЕПК блок и 4 - 6-етажни тухли от 60-те години.
  Тези проекти да се изпълнят през лятото на 2020 в поне по 4 - 5 блока от всеки от посочените по-горе типове.

  Искам да се премахнат общите топломери в тези блокове, а и във всички блокове изобщо, разходите за сградна инсталация да влязат в цената и

  абонатите да плащат по индивидуален търговски уред топломер на всеки отделен апартамент.

  Като имат контрол да си спират и пускат парното,
  както сега могат да си спират и пускат водата в апартаментите.

  В края на отоплителния сезон да се направят публични анализи и изводи от експеримента.

  Ако за горните дейности трябва да се променят закони, да се променят.
  Данните за всички тези дейности да са публични.

  Парите да са от бюджета на общината и/или на "Топлофикация", обектите да се определят на лотариен принцип и да бъдат в различни квартали на София.

  Ако експериментът е успешен, тази преработка да стане задължителна като мярка за намаляване на замърсяването на въздуха.
  И да се прави задължително при саниране на сградите.
  Без да се иска разрешение от живеещите.

  Сегашното парно генерира азиатски комунизъм и затова
  дори в топлофицирани райони се горят дърва и кюмюр и е мръсно
  като в ковашки цех."

 42. 42 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#25] от "драган":

  Не си прав Драгане! Ако Майчето стане кмет ще въведе Извратеняшката конвенция без да сме я ратифицирали. Помним как я бранеше. А това си евроатлантическа ориентация и с интимните части.

 43. 43 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  Първите десет точки да решат за този мандат ще стига :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 44. 44 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#26] от "kesh":

  Типична комуноидна неграмотност!!!!!!!
  Цитатът е на Дън Сяопин!
  Четете, дрОгаре, преди да пишете.

 45. 45 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Няма никакво значение коя ще стане кмет - Мая Фандъкова или Йорданка Манолова. И зад двете стоят Пееф и Доган.

 46. 46 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Иване К,
  мисли за добри нрави, закони и право.

  Служба "Държава" беше, а сега служба "Община",
  Собственик на Топлофикация.
  Хич ли Службата нема отговорности и права?

  ДКВЕР издава топлоугодни за Топлофикация наредби или Топлофикацята си ги себеугодно тълкува.
  И това ли е нерелевантна "идеология",
  ком соц културпросветнико?

  А ДКВЕР е Държавен регулатор за справедлива и конкурентна пазарна среда.
  Към Министерски съвет (и той Държавен).
  Изпълнителна власт, изпълняваща повели на Велико Народно събрание 1991 г
  и на редица обикновени Народни събрания даващи закони от тогава насам.

  Първо почети Конституцията.

  пп
  Политбезпристрастно.
  Надпартийно.
  Така НПО четат и проповядват ;)

  До коментар [#2] от "Иван К":

  "Първо: "Топлофикация"
  Искам до края на годината да се направят проекти за преработката на вертикалното парно в хоризонтално"

  Първо драги ми Стоилов Топлофикацията е икономическа дейност т.е.

  не е работа нито на кмета нито на министрите.
  Ето, пак до идеология опира проблема.

 47. 47 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Дневник,
  вече сте на нивото на Дума и подобни.....
  Срам!

  Машини прости, народ неук.
 48. 48 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Добра халтура!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 49. 49 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Да разбирам ли, че "котки" в София се допущат само от Самоков и Кюстендил (Шоплъка)?

 50. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Не е важно дали котката е от Самоков или от Кюстендил .
  —цитат от коментар 0 на Заглавие


  ...Важното е, да е завършила в Москва!
  И двете котки на двата проруски клана герб и бсп са завършили в Москва!
  Демократична София, ще гласува единствено за архитект Борислав Игнатов!
  ЗА НИКОЙ ДРУГ!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  UNITED EU UNION

  What is your point?
  Боза...
  Каква "модерна сграда" при "век назад" топлопроизводство и топлопренос?

  Хората съвсем разумно не разчитат на вековно изостанало топлопроизводство/пренос.

  Предпочитат и разчитат на модерни умни климатици за топло или хладно
  според потребителски потребности или непотребление.
  При ненужда от потребление, климатиците автоматично излючват
  и пестят ел. енергия като бесни ;)

  Не е нужна промяна на архитектурата.
  Можеш да окачиш един, два или три климатика.... според потребностите си и възможности вътре във всяко свое помещение.

  Вентилаторна инсталация окаченаа отвън за да изхвърля отвътре един или друг нежелателен газ, е друго нещо. Такъв апарат загрозява и мърси околната среда.

  За интериор в зимен сезон, хит са инфрачервените печки.
  Такава може да се окачи на стена - вместо "старозаветен" радиатор.
  Или по-височко, вместо стенен телевизор или друго художествено оформление.
  Има и варианти отоплителен пласт.
  За подова "настилка" или своего рода стенни "тапети"...

  Не са нужни радикални реформи, такива като рушене на балкони, стени и др.

  "Пазете стените! Те са ваши".
  "Пазете балконите!"

  И Околата среда...

  До коментар [#20] от "Svetlana Kantcheva":

  Топлофикация София/или друг град/, не е Топлофикация Париж или Осло.

  По отношение на топлопроизвидство и топлопренасяне ние сме
  век технологично назад от хората.
  Така че по тая точка не си мечтайте.

  Само ще ви кажа, че познавам хора, които се нанесоха в такава
  модерна сграда и познайте-
  вместо да се радват на новите технологии,
  повечето от тях изтърбушиха инсталацията да местят стени и прегради
  и се топлят с климатици

 52. 52 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 686 Разстроено

  Мъчно ми е.
  Мъчно ми е, че софиянци се докараха дотам, че да избират измежду две клявки от провинцията (не че имам нещо срещу провинцията, самият аз живея на село), мъчно ми е, че споровете в Дневник се превзеха от простотията и чалгата, мъчно ми е, че споровете се плъзгат по повърхността на проблемите. Мъчно ми е, че сме тотално разделени като народ, мъчно ми е, че България започва да мяза на циганска седянка.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 53. 53 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#31] от "Darth Plagueis":


  До коментар [#6] от "Saint of Me":Кой кво е направил официално, че не стана ясно? Единственото официално е, че Баце крепи Манолова.
  —цитат от коментар 31 на Darth Plagueis


  Това което твърдиш е популярно автентично-дясно извращение, но ако ти доставя голямо удоволствие вярвай в него! А иначе тук се вижда кой кого крепи:

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-edna-snimka-skandalizira-feysbuk-obedineni-of-levatsi-invalidi-ste

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 54. 54 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#13] от "gost22":
  Говори само за топлофикация София. В Пловдив нямаме такъв проблем - сметките са поносими и платими. Оправете си топлофикацията - ако трябва - да фалира... И без това цяла България плаша за загубите и.
  А за Варна ...... там е друга бира! И не кметът е виновен /въпреки, че не ми харесва/.

 55. 55 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Лъха ми на як комунизъм тази статия. Досадно.
  —цитат от коментар 14 на ourson


  +

 56. 56 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Резонни въпроси. МОЧА го няма, но нищо. Могат да се включат обезобразените фасади с т.н. графити. За парното. Това архаизъм. Да плащаш луди пари, за да топлиш вода с прескъп газ и да я разпращаш по тръби стотици километри из София до блокове, в които парното почти наполовина е изключено!?

 57. 57 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4123 Неутрално

  До коментар [#25] от "драган":
  "Авторът перефразира Мао Цзе Дун /а не Дън Сяо Пин/"

  Авторът е прав , като перефразира Дън Сяа Пин, но не е прав като казва , че това била негова мъдрост. Това , с белите и черни котки, ловящи мишки е стара китайска мъдрост , която Дън Сяо Пин е цитирал, а не измислил.

 58. 58 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4123 Неутрално

  „Да запомним тази снимка! На нея са автентичните хора с увреждания и едно дете в инвалидна количка, което заслужава цялата ни обич и грижа!”

  Калин Манолов, журналист, издател:
  „Посредствен, да не кажа циничен политически пиар. Особено на Деня на София!.Поне да си бяха направили едно състезание на 100 м с колички! Фандъкова само печели с отсъствието си."

  Не зная дали кандидатите за кмет не се опитват да подражават на кмета на град Лима , столицата на Перу. Скоро имаше репортаж , как той се беше качил на инвалидна количка и заедно с друга жена инвалид на инвалидна количка, в продължение на повече от част се движиха по улиците на града , преодолявайки редица препятствия без помощ на придружител. Кметът искаше сам да се увери на какви мъчнотии се натъкват хората на инвалидни колички в градски условия и какво трябва да се направи като благоустройство за преодоляване на тези мъчнотии. Мисля , че клипът беше качен в Дневник. Имаше коментари, че Фандъкова никога няма да направи такъв експеримент и тези , които предричаха това се оказаха прави. Кандидатите за кмет се качиха на количките , но само да се снимат. Трябваше и те , по примера на кмета на столицата на Перу да се помъчат малко и да се опитат да се разходят по улиците на София.

 59. 59 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4123 Неутрално

  Резонни въпроси. МОЧА го няма, но нищо. Могат да се включат обезобразените фасади с т.н. графити. За парното. Това архаизъм. Да плащаш луди пари, за да топлиш вода с прескъп газ и да я разпращаш по тръби стотици километри из София до блокове, в които парното почти наполовина е изключено!?
  —цитат от коментар 56 на nik_77.


  За парното си абсолютно прав. Учудващо е , че никой до сега не повдига въпроса за замяна на парното с газификация на София. Вярно е , че това е скъпа инвестиция и трудно изпълнима , заради специфичните условия на изпълнение , но трябва да се започне , защото наистина е лудост да внасяме скъп газ от хиляди километри , за да пилеем после енергия по слабо изолираните топлопроводи на града. Това никъде в развитите страни го няма. Там отдавна са минали изцяло на газ.

 60. 60 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Не е важно, ама и двете не стават. Тая от Самоков още повече не става.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 61. 61 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Обичате я Майчето, още от костинбродската афера.Най-сетне изплюхте камъчето....
  —цитат от коментар 1 на pag


  Само костинброд за вас, тъпи герберасти!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 62. 62 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2062 Весело

  Това е най-добрата статия в Дневник по темата!
  Иначе, аз ще избера котарак на тези избори, първо защото едната котка само вие, а другата е чужда и второ, защото котаракът каза вълшебната думичка "въздух" в първото си изявление, не е завършил нещо в Москва по комсомолска линия и не е правил управленски грешки.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 63. 63 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Разстроено

  UNITED EU UNION

  Резонни въпроси, но и към МОЧА.
  Към филофилстващи за МОЧА.

  Кардинален Предизборен Въпрос:

  Заслужават ли Невинни Деца
  Враждебна околна среда?

  Заслужават ли МОЧА?
  Шмайзер или Шпагин над главите на децата??

  Имаше Мавзолей с останки спиртосани, каквито тоталитарски спиртофили насилваха невинни деца да посещават и гледат организирано, за да плашат децата (организирано).

  За щастие Демокрацията в Европейска Република България сложи край
  на мавзолейофилската спиртофилска престъпност

  Имаше един Мултиполов Мултиуйник край Национален парк Дворец за култура,
  надвиснал над невинни деца припкащи пеша, с ролери, скейтбордове, ел. тротинетки или кое дете както може.

  Демокрацията се справи и с Мултиуйника.
  Точно навреме.
  Преди НДК - краткотраен Домакин на ЕС съвремие.

  Така че обаче "конц" площадки детски с оградки цеветни и "сладки"
  Не решават проблема.
  За час/два невинно детенце с придружител може да ползва площадката.
  А деца по-големи,"тийнейдж" или по-зрели?

  Над всички все още кръжи ли кръжи враждебна среда.
  Недемократическая

  До коментар [#56] от "nik_77.":

  Резонни въпроси. МОЧА го няма, но нищо.
  Могат да се включат обезобразените фасади с т.н. графити.
  За парното. Това архаизъм. Да плащаш луди пари, за да топлиш вода с прескъп газ и да я разпращаш по тръби стотици километри из София до блокове, в които парното почти наполовина е изключено!?

 64. 64 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  До коментар [#28] от "zz_s":

  Не една, ами цели две мишки е уловира:
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-edna-snimka-skandalizira-feysbuk-obedineni-of-levatsi-invalidi-ste
  Поразгледай снимката, дали няма да видиш познати две мишки. Снимката не е монтаж

 65. 65 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  До коментар [#61] от "Свинчуга":

  Не само Костинброд прасенце:

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-edna-snimka-skandalizira-feysbuk-obedineni-of-levatsi-invalidi-ste
  Поразгледай снимката, дали няма да видиш две прасенца до праската

 66. 66 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  11. Стадионите "Васил Левски" и "Българска армия" трябва да се разкарат от тази част на града. Няма видима причина, поради която един камион хора, желаещи да гледат излагациите на националния ни отбор или изпълненията на бг клубовете да блокират движението, както и да заемат паркоместа.

  CONTADOR GRATUITO!
 67. 67 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3601 Неутрално

  До коментар [#59] от "tacheaux"
  Ташко, а пък в още по развитите страни са изминали изцяло на ток, като има две скали за домакинствата, ама кат чета тука май искат да минем на една скала за домакинствата с цел по добро използване на другият вид отопление, че и санирането на старите но все още стабилни панелки го спряхте

 68. 68 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Нека, всеки на който му се върти в главата да гласува за Мая Манолова, да погледне сериозно върху тези 9 точки и да си припомни лъвската и борба срещу някои от тях като омбудсман. Как кметът Мая -Картечарката с безчинствата на дружества, с които трябва да работи, а до вчера отстрелваше. Как, картечарката да спре колекторските фирми, които са свързани с Топлофикация и Софийска вода? Познавайки не котешкия и, но лешоядския и манталитет, тя ще се обърне към нас, мили граждани и съселяни. За това отново, моля тези от вас, които имат софийска регистрация, но не се чувстват софиянци в деня на изборите да си отидете, откъдето сте и да не се занимавате с глупости.

  CONTADOR GRATUITO!
 69. 69 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#9] от "Иван К":"Шесто: Къпалнята "Мария Луиза"

  Иване, ти май не си ходил на къпалнята когато беше такава? Цепеняк!

 70. 70 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  Не е важно дали котката е от Перник или от Самоков, важното е да лови мишки за клана на Пеевски.

 71. 71 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#1] от "pag":

  А Цацаров от кога го обичате ? От преди или след Костинбродската афера ?

 72. 72 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#27] от "plebs":

  Да направя някои уточнения относно списъкът на "възмутени граждани" публикуван от изданието на цветановския център "Фактор", който има задача да пренасочва десните и антикомунистически настроени избиратели към гербаджийските мутренски обятия.

  Евгений Михайлов - фурнаджийска лопата и жалък нагаждач- СДС, НДСВ и накрая в подкрепяната от Ердоган - ДОСТ. А иначе Михайлов мълчи като пън относно възстановяването на проруските Белене и Турски поток. А и не му се "драйфа" от това как Данчето и Майчето се поздравяват на 6 септември.
  Иван Сотиров - от антоан-николовската мафия, същият нагаждач
  Моно Петра - ???
  Калин Манолов, от доста време е преминал на гербаджийската ясла и престанах да му слушам предаванията в тимаджийската телевизия.
  Христо Христов и той цъфна в цветановския център, сигурно за да изследва дейността на Цв.Цв. като агент на ДС.
  Терзиева да си види собствената хигиена с мъдрите съвети ,които даваше на Петър Стоянов, които го провалиха на изборите.
  Гарнизов, посредствен политолог, с проблеми с алкохола,явно също целящ прикачане към гербаджийската хранилка
  Емилия Милчева, не знам от къде я изкопаха,четох и слушах няколко нейни коментара - скучна,доста хлъзгава и избягваща да заема позиция.
  Другите не съм ги чувал.
  Та ако тези въпросните величия и авторитети дават подобни мнения, при това доста опростенчески, а първото е даже просташко, това говори за тежък морален дефицит, както за самите тях, така и на цветановския Фактор, който ги стъкмил като китка от Фейкбоклук.

 73. 73 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  "Антонио Вивалди" е раздразнен от критиките срещу ОФ снимката ли? Намира показното единство на Демократична България с БСП за резонно? "Антонио Вивалди" вниква ли в подредбата на персонажите. Като на трапеза. Без значение, че са в инвалидни столове /което най-малкото е лош вкус/. Това ли е възстановката на модела "Софиянски" - всички на трапезата?

 74. 74 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И двете котки са на ДпС.
  Само че една открито се гордее с това и се заканва непоколебимо да претворява повелите на Сарая в дела. Другата е малко по-свенлива, за пред избирателите.

  Избирайте наволя...

 75. 75 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 269 Неутрално

  От години като папагали у нас повтарят казано от китаеца за котката. Не било важно, ама големите капиталисти в Китай все от компартията произлизат или са здраво свързани с нея. Нема лабаво. Така че котките може да се всякакви на цвят, ама е важно да са "наши". Така че престанете с тая китайска глупост.
  Като е без значение това и онова, защо не оставиха по-дълго да работи Указ 56, ами направиха преврат през ноември 1989 г. ? С този указ се откриваше пътя на нещо като пазарна икономика у нас, ама някои предпочетоха направо да грабят.
  Ето и самия указ:

  http://www.omda.bg/public/arhiv/Realii/Ukaz_ 56_teksta.htm

 76. 76 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#75] от "krf54523578": На тоя адрес отговорът е КУР!
  Мишките си избраха главен прокурор. Ще си изберат и кмет!
  Дошло е време мишките да ловят котките.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK