Небивалият възход на главанаците. И на порнополитиката

Небивалият възход на главанаците. И на порнополитиката

© Велко АнгеловПредизборната кампания в София неофициално започна с "порноскандал", който с право възмути обществеността. В желанието си да уязвят опозицията от "Демократична България" и да се подмажат още повече на властта (макар това да е невъзможно чисто физически), журналисти прекрачиха границите на нормалното. Последва силна обществена реакция, която като цяло заклейми "порножурналистиката", а организации и партии заявиха, че ще наложат бойкот на участията си в медии, които не спазват етичните стандарти. Дори премиерът Борисов се включи в акцията със съобщение, че няма да дава политическа реклама на провинилия се сайт. И в типичния си стил (за "баланс") добави, че няма да дава пари за политическа реклама на никого. С което моралното му послание доби познатия смътно-неопределен характер.


Колкото и важна да е обществената реакция, въпросът не е толкова в това дали "порножурналистиката" ще бъде вербално заклеймена. Истинската беда е, че порножурналистиката е тясно свързана с друг по-сериозен феномен - порнополитиката. Именно порнополитиката е генераторът и причината за ексцесите на порножурналистиката.


Порнообразът власт-опозиция
През последните седмици порнополитиката започна да става все по-видима и натрапчива. Нейните най-разпознаваеми черти са следните.


Борисов може да се възмущава от действията на "Пик", но в неговите три мандата подобни медии системно конструираха диадата власт-опозиция в класически порнокатегории. И тъй като това беше удобно за управляващите, те не само се възползваха от тази конструкция, но и награждаваха палавите медии с пари от европейски програми, непрестанни участия на министри, посещения на рождени дни и тенис турнири.


Порноконструкцията на връзката между власт и опозиция изглежда горе-долу така: ако не е направо сексуално девиантна, опозицията е поне дехуманизирана като инструмент за нечие сексуално удоволствие. Активната страна е по правило властта, която е потентна, вирилна и изобретателна. А опозицията е представяна като пасивна, импотентна и със съмнителна почтеност. Примери едва ли са необходими, но ето един типичен: "Борисов разби Нинова и Йончева. Падението на тези женици е голямо!". Това би могло да бъде заглавие на порнофилм, но всъщност е рутинно отразяване на българската политическа реалност от страна на жълто-кафявите проправителствени медии. Езикът, който те използват, насажда ежеминутно подобни (порно) стереотипи. Внушението е, че в опозицията - парламентарна, непарламентарна и т.н., са проститутки (паднали жени), гейове, розови пудели и пр. - типичните фантазми на еротичната индустрия. Властта е съответно на другия полюс, но отново в същия жанр - представяна е като несъкрушим балкански мачо-герой или какъвто и да се сетите друг символ на мъжествеността и простонародната почтеност.


Борисов и ГЕРБ неведнъж са падали в капана на тази конструкция, но тъй като е изгодна за тях, досега предпочитат просто да ѝ плащат цената. Например: ГЕРБ уж са проевропейска партия, но не посмяха да защитят последователно и докрай Истанбулската конвенция - от страх да не ги помислят за гейове. Не ходят и на прайдовете, за да не ги вземе някой за "розов пудел".


Докато това може да изглежда донякъде комично, една друга страна на порноконструкцията крие реални опасности: отричат правото на личен живот на опозицията, докато в същото време ревниво пазят личното достойнство на властта. Когато "Биволъ" изнесе информация за евентуална интимна връзка на премиера, извънбрачно дете и къща в Барселона, кафяво-жълтата преса направо млъкна и изведнъж се загрижи за границите на личното пространство на публичните фигури. Когато обаче става дума за опозицията, снимки на приятелката на кандидат за кмет отпреди да се познават безцеремонно се излагат на показ. Аморалната асиметрия по оста власт-опозиция е първата същностна характеристика на порнополитиката.


Обслужващата роля на медиите и интелигенцията


И още една важна черта на порнополитиката: докато опозицията е "паднала" инцидентно и по свой избор, медиите и интелигенцията са "паднали" по дефиниция. Тяхната задача е да "обслужват", да предоставят телата и умовете си за целите и удоволствията на други. В порнополитиката независимата журналистика е по принцип невъзможна - ако не обслужва властта, тя със сигурност обслужва някой олигарх, който се опитва да свали властта. Медиите са разделени на проправителствени (правоверни) и такива, които обгрижват интересите на "олигарси" - Прокопиев, Донев и т.н.


Самият Борисов многократно е тиражирал тази представа за медиите и интелигенцията. Той уж се дистанцира и от едните (проправителствените на Пеевски и сие), и от другите, но не отрича, че те по принцип пишат само за да обслужват интересите на собствениците си. По думите му, "забелязвам в България един изключителен афинитет, едно хоби на, хайде да не ги наричаме олигарси, а да ги наричаме големи бизнесмени или големия бизнес, както те обичат да се наричат - с хоби към медиите. Няма нито един, който да няма вестник поне или електронен сайт. () И там едно и също нещо можеш да го прочетеш в зависимост от това коя икономическа група защитават".


Това отношение към медиите и интелигенцията има корени още от времето на Бай Ганьо, а по-късно и при социализма. Критикът Цветан Стоянов например пише следното в едно от есе от 1963 година: "Какво да се прави - интелигенцията винаги е била жена. (...) Женски са родът и качествата ѝ. (...) Тя понякога измисля и пакости и става като котка, може дори да одраска. Тогава трябва да се стисне със здрава ръка, така че да ѝ изскочат сълзи от очите. Там, на канапето, на същото канапе, където е мислила пакостите, трябва да ѝ се покаже за какво в края на краищата служи".


Именно подобна порнологика стои в дъното на решението БНР да бъде стиснато за гърлото, а Силвия Великова да бъде изхвърлена от ефир (след като нещо подобно се случи и в БНТ). Този път обаче фантазмите срещнаха достоен отпор - екипът на "Хоризонт" отстоя своята независимост и направи смешен главния си директор, който изглежда е бил назначен с обещания да приема модела с кушетката. Борисов усети огромния скандал и се дистанцира от конкретния опит за дисциплиниране на интелигенцията. Време е обаче да се дистанцира и от порномодела, който системноводи до подобни инциденти и според който в тази страна няма независими хора. Ако някой смята, че в публичната сфера всички пишат, говорят или протестират с едничката цел да обслужат нечии интереси, то този някой не може да излезе извън мисловната рамка на порнополитиката.


Както стана ясно, порнополитиката се крепи върху представата за опозицията като морално паднала и сексуално девиантна. Като в български шпионски роман от 1960-те години, "умен" и "красив" отново са характеристики, които издават врага. Внушението - и сега, и тогава - е, че "нашият свят" не търпи изнежени интелектуалци: те са наполовина престъпници. Водени от подобна логика, проправителствените медии днес всекидневно "разобличават" подобни "аморалности".


Следващата стъпка е "аморалността" на опозицията да се криминализира. И тук идва ред на държавното обвинение, а ролята на главния прокурор е да обяви опозицията за потенциален престъпник.


Е, намери се такъв кандидат. Г-н Гешев дори показа потенциал да надмине ментора си Сотир Цацаров, като възприе политика на обилно публично заклеймяване на опозиционерите и неудобните, които, естествено, преследват "нечисти" и "престъпни" цели. Критикуващите него (и правителството) в най-мекия случай са "десни екстремисти". Иначе са участници в "криминалния преход" - формулировка, която потенциално криминализира голяма част от политическия и икономическия елит на страната. И, разбира се, са "олигарси" или слуги на олигарси. А понякога са направо "криминални кръгове".


По повод кандидатурата на Гешев и многобройните му медийни изяви Висшият адвокатски съвет излезе със следното становище:


"Прокурорите не могат да коментират факти и обстоятелства, касаещи текущи дела, а още по-малко публично да оповестяват вината на лица, за които няма влязла в сила присъда. Затова Висшият адвокатски съвет счита, че публичните изявления на кандидата за главен прокурор, съдържащи обвинения срещу граждани и твърдения за извършени от тях престъпления, са недопустими не само защото игнорират изцяло презумпцията на невиновност, засягат достойнството и честта на обвиняемите, като не зачитат и международните стандарти за защита правата на човека и основните свободи."


Макар и укоримо от гледна точка на правовата държава и международните стандарти, едно такова вербално криминализиране на неудобни хора е неотменна част от порнополитиката. Неудобните непрестанно трябва да бъдат представяни като потенциална цел на прокуратурата.


Възходът на главанаците


Порнополитиката е ефективна за властимащите, докато действа подмолно, подсъзнателно. Тя трябва само да внушава, без да натрапва директно своите образи. Защото когато порнополитиката покаже истинското си лице - както стана с кампанията срещу арх. Игнатов и "Демократична България", хората се отвращават. Същото стана и при опита БНР да бъде обладано на политическата кушетка: след като и в този случай порнополитиката показа истинското си лице, резултатът беше идентичен - отвращение.


В този смисъл Борисов беше прав да нарече ръководството на БНР "главанаци". Главанакът, в този контекст, е човек, който иска да помогне на властта с инструментите на порнополитиката, но го прави толкова открито и грозно, че отвращава всички.


А големият проблем на Борисов е, че управлението му доведе до небивал възход на главанаците.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  Не бе, просто тиквите мимикрират в главанаци.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. Ааааааа познах го по костюма за няколко хилядарки, нищо че сте му резнали острата глава...........то и без това няма нищо в нея..........
  за снимката говоря...........

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 52 Разстроено

  Смиловъ е голем мислителъ!
  Но истината е, че комунисти провокатори тикат в ръцете на наивните либерали, пачки и вибратори!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 6. 76 Профил на Мунчету на БоeкуМунчету на БоeкуРейтинг: 45514:18, 21 сеп 19Неутрално Явно само в "Офнюз" са истинските журналисти. Може ли линк, че да видя какви журналистически разследвания са извършили.—цитат от коментар 48 на atmanpgВ секция в Любимец: 221 гласа за ГЕРБ - 221 преференции за Емил Радевhttps://offnews.bg/politika/v-sektcia-v-liubimetc-221-glasa-za-gerb-221-preferentcii-za-emil-ra-704212.html Брезник обича Лили Павлова, Северозападът - Александър Йорданов. Или как се маркира купеният вотhttps://offnews.bg/razsledvane/breznik-obicha-lili-pavlova-severozapadat-aleksandar-jordanov-ili-704180.html Едно кафе и 50 лева ресто, или как Прекрасният Северозапад продаде гласа сиhttps://offnews.bg/razsledvane/edno-kafe-i-50-leva-resto-ili-kak-prekrasniat-severozapad-prodade-gla-704603.html В 1139 секции преференциите при машинно гласуване не са отчетени коректно (пълен списък)https://offnews.bg/politika/v-1139-sektcii-preferentciite-pri-mashinno-glasuvane-ne-sa-otcheteni-k-704716.html Село Баховица - център на модерния градски консерватизъмhttps://offnews.bg/politika/selo-bahovitca-tcentar-na-modernia-gradski-konservatizam-704289.html
  —цитат от коментар 4 на Мунчету на Боeку


  май обърка статиите а мунче?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  Никой ли вече не си спомня за топ кандидата та пак пускате за порното на жената до него?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  "Като в български шпионски роман от 1960-те години, "умен" и "красив" отново са характеристики, които издават врага."

  Хахаха, страхотно попадение!

  Нека не забравяме, че сегашните главанаци са деца и внуци на простите шумкари и отеченственофронтовски доносници, които набеждаваха за "враг на народа" всеки прилично облечен гражданин с очила.

  Защо с очила? Ами явно чете >> ерго, съмнителен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3766 Любопитно

  Дайте имената на тези главанаци, най-накрая!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 533 Любопитно

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  "Нека не забравяме, че сегашните главанаци са деца и внуци на простите шумкари и отеченственофронтовски доносници"

  За наследника на старият комунистически род Бойкикиев ли става въпрос?

 11. До коментар [#8] от "Norman Granz":"Нека не забравяме, че сегашните главанаци са деца и внуци на простите шумкари и отеченственофронтовски доносници"За наследника на старият комунистически род Бойкикиев ли става въпрос?
  —цитат от коментар 10 на moreee


  Хихихихихихи :)

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 12. 12 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 800 Неутрално

  В политиката няма забранени средства.
  Който иска да става политик, трябва да е готов на калните борби с останалите прасета в локвата...

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#10] от "moreee":

  "За наследника на старият комунистически род Бойкикиев ли става въпрос?"

  Вие комунистите винаги сте мразили ренегатите. :)))

  От комунистически род, пък самият той не е комунист.

  Помощ, милиция!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#10] от "moreee":

  Или за прокурор от комунизма? За доносник 11 (иначе много тачен)? За синче ловностопанско? За зет .......

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  "От комунистически род, пък самият той не е комунист."

  Според мен Бойкики е агент на комунистите пратен да разбие дясното и да спре устрема на Женераль и Раданча. Няма друго обяснение защо откакто е там Бойкики десните все стоят на 3%.

 16. 16 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  '''Следващата стъпка е "аморалността" на опозицията да се криминализира. И тук идва ред на държавното обвинение, а ролята на главния прокурор е да обяви опозицията за потенциален престъпник.'''

  Не е потенциален. Бсп Е престъпна партия.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 264 Неутрално

  А тези кухи анализи, дето ги четем от години и от които нищо смислено не е последвало порно ли са или само еротика (по Юнкер)?

 18. 18 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 52 Любопитно

  До коментар [#10] от "moreee":"За наследника на старият комунистически род Бойкикиев ли става въпрос?"Вие комунистите винаги сте мразили ренегатите. :)))От комунистически род, пък самият той не е комунист.Помощ, милиция!
  —цитат от коментар 13 на Norman Granz


  От кога не е комунист?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 19. 19 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 424 Весело

  Интелектуално упражнение със словото, но безполезно.

 20. 20 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Колко хора прочетоха това до края!? Как не омръзна на няколкото анализатори тук да смучат от пръстите си, да дъвчат надълго и широко, в по няколко статии, по няколко седмици една тема или събитие. И то без стойностен анализ или идея!

 21. 21 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3683 Любопитно


  До коментар [#16] от "kaiser":

  Бе, то и БКП е престъпна, ама - на! Нейни членове се вихрят в ГЕРБ, като първи демократи!

 22. 22 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  Дайте имената на тези главанаци, най-накрая!
  —цитат от коментар 9 на hamiltonf  Единият е от Банкя и слугува на един дръндарски мангал .
  Сети ли се ?
  За останалите не ми се пише, защото всеки нормален човек ги познава по име и физиоМУТРА .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":"Нека не забравяме, че сегашните главанаци са деца и внуци на простите шумкари и отеченственофронтовски доносници"За наследника на старият комунистически род Бойкикиев ли става въпрос?
  —цитат от коментар 10 на moreee  Защо търсиш някакви наследници на комунистически родове, щом всеки ден от телевизиите те гледа баш-комунист и мутра, както и онези 18 от ПГ на ГЕРБ ?
  Не ме питай за вертикала на властта, защото там са стотици и нямам време да се ровя в червени боклуци !
  А ти говориш за наследник ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Бе като гледам протестите им по жълтите павета, главанаците не са чак толкова много.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Според мен Бойкики е агент на комунистите пратен да разбие дясното и да спре устрема на Женераль и Раданча. .
  —цитат от коментар 15 на moreee


  Значи със сигурно не е вярно.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 26. 26 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Дайте имената на тези главанаци, най-накрая!

  —цитат от коментар 9 на hamiltonf  Единият е от Банкя и слугува на един дръндарски мангал .
  Сети ли се ?
  —цитат от коментар 22 на niksan1


  Ако става дума за Б. Борисов да ти напомня, че за неговите правителства гласуваха цялото ДСБ начело с Иван Костов и Радан Кънев. И никога не са гласували депутатите от БСП.


  До коментар [#22] от "niksan1":

 27. 27 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2068 Любопитно

  "управлението му доведе до небивал възход на главанаците."

  Да четем ли този финал като намек, че преди Борисов сме били управлявани от графове и графини :)

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 28. 28 Профил на @
  @
  Рейтинг: 303 Неутрално

  "Предизборната кампания в София неофициално започна с "порноскандал", който с право възмути обществеността"

  Няма как обществеността да бъде възмутена заради това, че е информирана за порноизявите на Йорданка Михайлова. Единствените възмутени са умнокрасавците, които си мислят, че жълтите медии трябва да си мълчат за порноизявите на половинка на политик.

 29. 29 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За съжаление, медийната и обществено-политческата среда в България изолира културни и интелигентни анализатори като Смилов. Един от основните похвати на кафевите медии и човечета е антиинтелектуализма. Забележете, че за кефеците, пишещи тук, хора като Смилов, Владо Левчев, Дайнов, Ивайло Дичев, са все "грантаджии", "бивши комунисти" и т.н. и т.н. Много рядко се прави дори далечен опит да се анализира казаното от тях. А когато се прави такъв, се взема едно конкретно изречение и .... край. Всичко казано от там нататък не е вярно.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 30. 30 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3034 Весело

  "управлението му доведе до небивал възход на главанаците."Да четем ли този финал като намек, че преди Борисов сме били управлявани от графове и графини :)
  —цитат от коментар 27 на etty1


  В сравнение с Методиев,Цветанов,Цецка и всички останали придворни се чувствам действително като херцога на Бъкингам!!!

  klimentm
 31. 31 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3034 Весело

  "Предизборната кампания в София неофициално започна с "порноскандал", който с право възмути обществеността"Няма как обществеността да бъде възмутена заради това, че е информирана за порноизявите на Йорданка Михайлова. Единствените възмутени са умнокрасавците, които си мислят, че жълтите медии трябва да си мълчат за порноизявите на половинка на политик.
  —цитат от коментар 28 на @


  Зтуй и аз очаквам с нетърпение филма "Горещи нощи в Симитли!"

  klimentm
 32. 32 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Предизборната кампания в София неофициално започна с "порноскандал", който с право възмути обществеността"Няма как обществеността да бъде възмутена заради това, че е информирана за порноизявите на Йорданка Михайлова. Единствените възмутени са умнокрасавците, които си мислят, че жълтите медии трябва да си мълчат за порноизявите на половинка на политик.
  —цитат от коментар 28 на @


  Умник, самата Фандъкова, даже и месията ви Борисов се възмутиха. Знам, че вашата пасмина автоматизирано за абсолютно всичко е измислила лозунга "те само умнокрасивците се възмущават", ма тоя път е документирано, лакей. Айде недей се престарава и ти като лакеите от Пик или БНР. Първо чети официалната литература на господарите си, послед говори лозунги.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 33. 33 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1481 Любопитно

  Няма две мнения по въпроса.
  Кмет на София трябва да стане кой И ДА Е НО НЕ И ФАНДЪКОВА!
  С ГЕРБ трябва разправа.
  А Фандъкова ми е лекинко несимпатичана.
  Има значение дали котката е от Самоков или от другаде...
  !

 34. 34 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1490 Весело

  Кухо псевдоинтелектуалско араламбене за леба насущний.

  А главанаците са малко, събират се под опашката :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Така си е ... ясно си личи тоталитарното възпитание агресия о простащина прецподчинените, гнусен гъзолизцпред началниците в прокуратурата, медиите и политиката

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1171 Весело

  Ох, камък ми падна от гърба! Така ми липсваше Даниелчо, толкова ми беше мъчно за Смилов, че се притесних да не му е станало нещо от прекалено свирене на виолончело! Но той прописа! Прописа и още как! „През последните седмици порнополитиката започна да става все по-видима и натрапчива“. Гениално, направо преобръщащо хода на българската, че и на световната история! И ето, ние виждаме ката ден как Борисов прави стриптийз до магнолията, облечен като любителя на джолани само по потник и джапанки! Там пък Фандъкова, грабнала 5-6 вибратора и други такива човеколюбиви пособия, инспектира строежа на метрото, защото тунелите ѝ навяват разни не съвсем кметски мисли! И да са само те, с мед да ги мажеш! Целия ГЕРБ, порядъчно въоръжен с презервативи, търчи като гламав след опзицията, защото, нали, аФтора утвърждава: „Порноконструкцията на връзката между власт и опозиция изглежда горе-долу така: ако не е направо сексуално девиантна, опозицията е поне дехуманизирана като инструмент за нечие сексуално удоволствие“! Каква истина от първа инстанция, каква проницателност, какъв пророчески поглед! Бравос, Смилов, аферим и ашколсун! Но не е вярно, че „че в опозицията - парламентарна, непарламентарна и т.н., са проститутки (паднали жени), гейове, розови пудели и пр. - типичните фантазми на еротичната индустрия“! Не-е-е, там са само бедни, отрудени женици, принудени с пистолет в слепоочието от „властта, която е потентна, вирилна и изобретателна“, да размахват вибратори и да се мъчат с тях да прикрият части от телата си! Пък и не всички могат да бъдат благородни като "Биволъ", който, с риск за живота си, изнесе информация за евентуална интимна връзка на премиера, извънбрачно дете и къща в Барселона, но не показа техните отвратителни снимки – от благородство и от кумова срама! Правилно аФторът забелязва с проникновения си поглед: „Защото когато порнополитиката покаже истинското си лице - както стана с кампанията срещу арх. Игнатов и "Демократична България", хората се отвращават“. Така е, не можем да си изкривим душата – улиците се напълниха с отвратени хора, никой не заминава по празниците, а Пътна полиция стана смешна с напътствията си шофьорите да карат със съобразена скорост и да не се струпват по границите! Толкова много отвратени хора София не е виждала от опустошителния протест на Йоло Денев и двете учителките пред гнездото на разврата – Министерския съвет или от протеста на тримата смелчаци срещу омразния Гешев, който замалко да опустоши град като Силистра! Толкова е омразно това име „Гешев“ – вече на трето поколение АБПФК и наследници на Тошова номенклатура! Пак пиши, Даниелчо! Чакаме с нетърпение и възхищение!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2068 Весело

  До коментар [#30] от "klimentm":

  Аз също. Не е и трудно. Ако погледнем обаче пролетариата, управлявал след преврата от 9 септември 1944, не знам...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 41. 41 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 800 Весело

  "Порнообразът власт-опозиция"

  За това съм съгласен.
  Сещам се за крилатия израз, че в спалнята на Дончева винаги било тихо.
  А за спалнята на Мая Манолова се грижили агентите от УБО...

 42. 42 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Много силна и обективна статия..............
  Само , че скандалите станаха прекалено много и или ГЕРБ умишлено са решили да изгубят изборите или ..............
  Когато си отговорите кой печели от скандалите ще разберете......
  Най после................

 43. 43 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кухо псевдоинтелектуалско араламбене за леба насущний.А главанаците са малко, събират се под опашката :)
  —цитат от коментар 34 на Saint of Me


  Говлампи, службата към ГЕРБ все още не е като да работиш за мафията мафията. Поне не за троловете, дето им работите на ангария. Виж, ако си им набъркан в далаверите, измъкване няма, но ти все още можеш да се откажеш. Не е задължително да подкрепяш всяка гнусотия, чат ли си? В смисъл, има и опцията да си кажеш "да бе, бях тъпак и се олях".

  Винаги има шанс да постъпиш достойно, Говлампи.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 44. 44 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1490 Весело

  До коментар [#43] от "КретенКилър":

  Ма ти верно си изчаткал хептен и си въобразяваш че си некъв 'борец за справедливост' с шанс да участваш в успешен преврат :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 45. 45 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#43] от "КретенКилър":Ма ти верно си изчаткал хептен и си въобразяваш че си некъв 'борец за справедливост' с шанс да участваш в успешен преврат :)
  —цитат от коментар 44 на Saint of Me


  Както знаем от опита с Украйна, обвиненията в "преврат" се използват от кремълските тролове за да защитават всяка гнила власт.

  Обаче ти как се набута, а? Тръгна с мъъничко надупване на Боко, та сега чак се стигна до там да зариваш език дълбоко в отверстието на фатмаци като Гешев и да лижеш здраво. Преди 20тина години представял ли си си да си лакей на фатмаци?

  Все още можеш да се разкаеш, Говлампи. Спокойно, няма да ти се смеем много. Все още опцията "бях пълен малоумник" е валидна за теб 😉😉😉

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 46. 46 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1490 Весело

  До коментар [#45] от "КретенКилър":

  Трогателно нелеп си когато халюцинираш че си човека с опциите :)

  Но ти кога не си трогателно нелеп?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 47. 47 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Трогателно нелеп си когато халюцинираш че си човека с опциите :)
  —цитат от коментар 46 на Saint of Me


  Трогателно нелепо е, че и с Баречето сте идейни братя.

  Всъщност, има ли отрепка в обществено-политическия ни живот, с която да НЕ споделяте мнения?

  "Бареков, изригна, Калпакчиев, Христо, Иванов, само, изпълнителите, мокрите, поръчки, Тази, нагла, сган, “умните, красивите”, по-опасна, ебола"

  https://pik.bg/бареков-изригна-калпакчиев-и-христо-иванов-са-само-изпълнителите-на-мокрите-поръчки-тази-н-news871652.html

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 48. 48 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 264 Неутрално

  обвиненията в "преврат" се използват от кремълските тролове за да защитават всяка гнила власт
  —цитат от коментар 45 на КретенКилър


  Обвиненията в преврат в момента се формулират от прокуратурата и към момента включват атентатите в НАП и БНР на дръгалефските радикални комунисти. Именно поради това главатарите им са се покрили като бити ръдановци и от три недели ни дума, ни вопъл, ни стон. Колатералните жертви от пословичната комунистическа тъпота този път са неизброимо повече от тези, които дадоха обектите на атентатите. Само по това може да съдим колко им е акъла на дръгалефските комуня.

 49. 49 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 514 Неутрално

  "А големият проблем на Борисов е, че управлението му доведе до небивал възход на главанаците."

  Нормално, той е най-големия главанак в държавата в момента

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 50. 50 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#17] от "jgu46589028":


  А тези кухи анализи, дето ги четем от години и от които нищо смислено не е последвало порно ли са или само еротика (по Юнкер)?
  —цитат от коментар 17 на jgu46589028

  =======
  Импотентност и мЪструбация (от англ. MUST - трябва).
  Изгарят от желание да на направят нещо, а все на безплодно самозадоляване го докарват.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 51. 51 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#48:"Mike Crazy"][/quote]

  Като те чета, се чудя колко ли нещастен трябва да си, за да пишеш с толкова омраза. Дори и да ти плащат, твоята омраза и тази на Репортера си личи, че извира от дълбините на душичките ви.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 52. 52 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Изгарят от желание да на направят нещо
  —цитат от коментар 50 на clarkv622


  Кои сте "вие"?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 53. 53 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#51] от "КретенКилър":

  Този е озлобен от осъзнаването на собствената си нищожност, повтаряйки злобливо всяка обидна фраза като папагал. Просто си е избрал да плюе по ДБ, защото му се струва много оригинално...
  Със същия успех щеше да плюва и по герб или БСП, просто някой трябва да се плюе....
  Между другото, заради олигофрени като него тиквата кара вече трети мандат!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Порно е да говориш, че Борисов разбил Нинова и Йончева, при положение, че управляващите, сред които е и Борисов вкараха 8 депутати в Европарламента, а опозицията вкара 9. Но този аспект на изборните резултати не се коментира, защото трябва да се мазним пред банкянския. А защо не се коментира резултата в чужбина ? Защото Радан удари ГЕРБ. Тия паднаха от един Радан в чужбина. Все пак политическия край на това недоразумение наближава.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1806 Весело

  Кое друго, ако не "Абе,байХ.й" може да се смята за начало на порнополитиката? И има ли по-голям главанак от някой, който се разкрачил в парламента , изобразявайки "управляваща опозиция"?

 58. 58 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Между другото, заради олигофрени като него тиквата кара вече трети мандат!
  —цитат от коментар 53 на Kamenarski


  Тук ще си позволя да не се съглася. Този е или платен трол, или идеологически много силно облъчен човечец. Да кажем, че е второто - да му дадем бенефита на съмнението, дет се вика.

  Значи, според мен, такива господа са единици измежду гербавите. Аз поне не познавам такъв човек на живо. Само един не особено умен човечец, който обаче живее в Щатите. Само от него съм виждал да изпитва някакво преклонение от Борисов.

  Разбира се, моят свят не е задължително да е меродавен, но ... все си мисля, че ако избирателите на ГЕРБ, демек партията с най-много гласове, бяха предимно гласуващи идеологически индивиди, то все щях да знам поне един (живущ в България).

  Истината е, че повечето гласове за ГЕРБ са защото държавната администрация е убедена (понякога с право), че ако ГЕРБ си замине, техните работни места увяхват също. Към тях трябва да прибавиш и много частни фирми, някои огромни, които са убедени да смятат, че ако ГЕРБ си замине, ще загубят бизнес. Тъй като, както е известно, държавните поръчки се разпределят на наши хора, този страх също е основателен.

  Та именно на тази клиентелистко-феодална система се дължи по-голямата част от вота за ГЕРБ. Като сложиш семейство, роднини и т.н., ето ти едни 15-20-тина процента.

  Разбира се, не трябва да забравяме и открито купения вот, който лъсна и по еврозиборите.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 59. 59 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кое друго, ако не "Абе,байХ.й" може да се смята за начало на порнополитиката?
  —цитат от коментар 57 на Дон Кихот


  Оф, задъвкали сте го тоя Бай Х*й от години. Радан е млад (като за политик) и модерен човек и думите му не са изобщо толкова скандални, колкото правоверните гербави бетонни глави се опитвате да го изкарате. И не е никакво порно. Просто жаргон. Рефрен е и от известна песен, да не забравяме.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 60. 60 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 258 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Комунистическият доносник на ДС обвинява хората, че са деца на родителите си... Наистина няма по-отвратително нещо от пребоядисан комуняга!

 61. 61 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  Културно-творческата номенклатура се затръшкала , че милиционерската такава я е навряла в ъгъка и дори колаклчета не подхвърля веке. Нещо не ме вълнува тая вътрешна драма при борците против фашизма и капитализма :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 62. 62 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Колко хора прочетоха това до края!? Как не омръзна на няколкото анализатори тук да смучат от пръстите си, да дъвчат надълго и широко, в по няколко статии, по няколко седмици една тема или събитие. И то без стойностен анализ или идея!
  —цитат от коментар 20 на ralita68


  Ами нали трябва семейство да хранят?

 63. 63 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1171 Любопитно

  [quote#58:"КретенКилър"][/quote]

  @КретенКилър, и друг път съм ти казвал, че ако отговаряше на ника си, досега трябваше да си се самоубил! Постоянно дъвчеш едни и същи ялови опорки, които са толкова нефелни, че чак ме е срам да ги чета! Искаш пример, така ли? Ами например, когато нямаше ГЕРБ, а Бье-Си-Пье-то фалираше по 12 банки наведнъж и докарваше долара до 3000 лв. за 1 долар, държавната администрация беше убедена (винаги с право), че ако Бье-Си-Пье-то си замине, техните работни места увяхват. Същото се отнасяше и до много частни фирми, някои огромни, които бяха убедени да смятат, че ако Бье-Си-Пье-то си замине, ще загубят бизнес. Що се отнася до „клиентелистко-феодална система“, най-клиентелисткото правителство беше на Костов! Ето ти и линк, забележи, от Капитал - https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2000/04/21/255386_zashto_mulchi_kostov/. Забележи и как започва материалът: „Проблемът на Костов е корупцията. В това вече няма никакво съмнение. За правенето на бизнес с протекции от влиятелни кръгове в СДС се говори отдавна. Досега обаче инициативата идваше само от медиите, а Костов използваше липсата на доказателства, за да твърди, че липсва и корупция. От миналата седмица тази теза вече не издържа. Богомил Бонев има достатъчно информация и може да извади доказателства“.
  Та, независимо от държавната администрация и „много частни фирми, някои огромни“ правителствата и на Бье-Си-Пье-то, и на Костов си отидоха изгонени с яки електорални шутове от народа! Така че смешните ти подскоци и прикляквания с държавната администрация и „много частни фирми, някои огромни“ са не само жалки, но и контра продуктивни! Но ти пак пиши, много си забавен – умствено, разбира се, пък и за нас свободата на словото е свещена!

 64. 64 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1806 Весело

  До коментар [#53] от "Kamenarski":

  "Между другото, заради олигофрени като него тиквата кара вече трети мандат!"

  Дебил,бе! Жив дебил! Също като останалите 80 % в България.

  Само че не знам, защо се чудиш- нали вие,с червените болшевики (апропо, ще се коалирате ли вече, докога ще чакаме) отдавна сте изчислили тези проценти . Затуй е коректно , като пишеш "олигофрен" , например, да добавиш "като останалите 80 %". Щото иначе няма как да обясниш третия мандат, някой може да помисли, че единични бройки , като умнокрасивите, например,. са му докарали този мандат.

 65. 65 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2301 Весело

  До коментар [#58] от "КретенКилър":

  Живееш в САЩ, нали?

 66. 66 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#63] от "Santos":

  В общи лини, силиците ти стигнаха до там да твърдиш, че всички други били така.

  Защото и аз, и ти знаем, че гербавите наистина така си акумулират гласовете.

  А ти от кои си? От правоверните или от келепираджиите?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 67. 67 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "КретенКилър":Живееш в САЩ, нали?
  —цитат от коментар 65 на pamela


  Не. Тука съм :)

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 68. 68 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1806 Весело

  На умнокрасавците, които поливат с гадна помия всичко и всички в България , смятайки, че щом са в безтегловност, са се издигнали над всички и над всичко със своите отсъстващи качества, искам до напомня една сцена от "Сирано Де Бержерак", където кръгъл идиот, но с графска титла, го полива с около 20 епитета, един от друг по-обидни и гадни. Сирано го изчаква да свърши и му казва: "Имате толкова много имена? Моето е само едно-Де Бержерак".

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Всъщност всичко е е една блестяща операция на прогресорите от Масква заедно с на'та ДС и вече 30г живеем в едно порно.

  Подпис


  Шчекн-Итрч

 71. 71 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1490 Весело

  До коментар [#56] от "Мунчету на Боeку":

  Старая се да намирам общо около силните страни на другите каквито повечето хора сепак имат и да игнорирам напъванията им по неща дето ги нема а тебе у политиката те нема никъв, само въртиш некви умнокрасиви опорки, ай наздраве, аз че пия още едно чайче, тая шипка е вълшебна :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От Mедиaпул:

  "Цветанов: С Борисов не сме приятели, той е заобиколен от подмазвачи"

  Голямо шоу ще е като гербавите тролове почнат да храчат по Цвъки. Признавам си, че чакам със злорадство, да ме прости Господ.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 74. 74 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Борисов се доказа като едно: слаб стратег. Олигарсите го смазаха. Той е пионка.
  Опровергай ме, Винету. Покажи мускули на Пеевски, Домус и Доган ага, и на Ковачки?

 75. 75 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#20] от "ralita68":

  Аз лично не." Предизборната кампания в София неофициално започна с "порноскандал"",само това прочетох и слязох надолу да прегледам коментарите
  А Даниел Смилов бих го попитал ,като е толкова афектиран от тоя случая ,кога ще се по интересува от входящия номер на оплакването, дето подал в полицията Борислав Игнтатов и от името на изнудващия жена му

  гошо
 76. 76 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#73] от "КретенКилър":

  Аз също

  гошо
 77. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4886 Неутрално

  "..големият проблем на Борисов е, че управлението му доведе до небивал възход на главанаците..."

  Всъщност "ти си ги избра".
  (важи не само за Борисов)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6989 Неутрално

  Че те най-големите главанаци ни управляват.

 79. 79 Профил на izt21595181
  izt21595181
  Рейтинг: 257 Неутрално

  А на гранто-соросоидите?

 80. 80 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 213 Весело

  "Като в български шпионски роман от 1960-те години, "умен" и "красив" отново са характеристики, които издават врага. Внушението - и сега, и тогава - е, че "нашият свят" не търпи изнежени интелектуалци: те са наполовина престъпници. Водени от подобна логика, проправителствените медии днес всекидневно "разобличават" подобни "аморалности".___

  Сми(с)лов, словосъчетанието "умнокрасив", не е задължително да има нещо вярно със някоя от съставящите го думи.

  Наоборот, точно обратното се има има предвид! Умнокрасив означава, че имащият се за такъв е по- скоро нито едното, нито другото, а просто въздух под налягане...🎈

  А и не става ясно, поради что свързваш тия характеристики с интелектуалците. Да не би "интелектуалец", да означава непременно/автоматично умен, камо ли пък красив? 🤪

  (не се чете)
 81. 81 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 213 Весело

  '''Следващата стъпка е "аморалността" на опозицията да се криминализира. И тук идва ред на държавното обвинение, а ролята на главния прокурор е да обяви опозицията за потенциален престъпник.'''Не е потенциален. Бсп Е престъпна партия.
  —цитат от коментар 16 на kaiser

  Ако Е, защо тогава НЕ е извън закона?! Или викаш, при демокрацията е нормално, престъпниците да са в Парламента?

  (не се чете)
 82. 82 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#20] от "ralita68":

  Друго си е в ПИК - там казват нещата направо по просташки, както и мутромилиционерът -премиер.

 83. 83 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1898 Неутрално


  "А големият проблем на Борисов е, че управлението му доведе до небивал възход на главанаците."

  Че нали той е същият. Какво чудно има. "От кратуна-кратунки"

 84. 84 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#68] от "Дон Кихот":

  "На умнокрасавците, които поливат с гадна помия всичко и всички в България"
  Свинчовците от кочината ли имаш предвид ? Те обичат помия.

 85. 85 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#27] от "etty1":

  Във всеки случай не от криминална мутра с език на уличник.

 86. 86 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#12] от "palav_nik":

  "В политиката няма забранени средства"

  Това в университет "Герб" ли го научи.

 87. 87 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 213 Весело

  "В порнополитиката независимата журналистика е по принцип невъзможна - ако не обслужва властта, тя със сигурност обслужва някой олигарх, който се опитва да свали властта. Медиите са разделени на проправителствени (правоверни) и такива, които обгрижват интересите на "олигарси" - Прокопиев, Донев и т.н."

  И защо са кавичките? Демек не са такива, а само несправедливо са нарочени за такива... Корабчета? 🙄😏

  (не се чете)
 88. 88 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 213 Любопитно

  "Защото когато порнополитиката покаже истинското си лице - както стана с кампанията срещу арх. Игнатов и "Демократична България", хората се отвращават. Същото стана и при опита БНР да бъде обладано на политическата кушетка: след като и в този случай порнополитиката показа истинското си лице, резултатът беше идентичен - отвращение."

  А порнополитиката с "шпионите"? Още ни разнасят простотията и слугинарството: https://youtu.be/KJ4rzw502xE?t=1138

  (не се чете)
 89. 89 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 418 Любопитно

  5

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 90. 90 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 418 Любопитно

  А защо главанак е обида? Като гледам, и говорещите, и коментиращите не са и помирисвали произхода на думата. Освен olimpipanov.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 91. 91 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  От политиката излезе лошо име на порното...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 92. 92 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1171 Весело

  До коментар [#63] от "Santos":В общи лини, силиците ти стигнаха до там да твърдиш, че всички други били така.Защото и аз, и ти знаем, че гербавите наистина така си акумулират гласовете.А ти от кои си? От правоверните или от келепираджиите?
  —цитат от коментар 66 на КретенКилър


  @КретенКилър, сега видях, че си ми писал, златен, та по тоя случай да ти кажа от кои съм! Аз сън от тези, за които лилавите „умни и красиви“ несретници и лузъри сте толкова ясни, че чак сте прозрачни! И за да не бъда голословен и без да ти привеждам исторически факти или вашето настоящо местонахождение, ще ти кажа, че ние сме сигурни в твърденията си, че ти и останалите файтонджийски тролчета хал хабер си нямате от елементарни неща! Например вие изобщо не схващате причинно-следствените връзки в каквото и да било, както и че сте абсолютно слепи за неща като контекста на средата и съзнанието за разликата между теория и практика в области като политика, икономика, обществени отношения и ред други! Втория и Третия закони на Нютон са terra incognita за вас! Какво повече? За непосилни за вашите спечени мозъчета неща като представителство на политическите партии, партийно строителство, управленски програми, изборни, управленски, икономически, вътрешно и външнополитически стратегии и тактики даже няма да отварям и дума! Вие повтаряте ката ден като папагали едни дръгалефско-лабораторни измишльотини, на които и децата в детската градина вече се смеят! Но пак ти казвам, ти пиши, за мен свободата на словото е свещена, пък и ми даваш удобни поводи да ви разясня някои работи, така или иначе непреодолими за немощните ви мозъчни атаки, мили ми жълтопаветничета! И честит празник!

 93. 93 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#92] от "Santos":

  Сори за намесата, ама саморекламата е смешна.
  Дори и всичко да беше вярно(както за вас, таак и за опонентите ви, а то НЕ е), какво би следвало от това?

  Нищо.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 94. 94 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1171 Любопитно

  До коментар [#93] от "Боян Таксиров":

  Това го кажи на тези, дето се бият в гърдите до посиняване, че са „умни и красиви“, защото практиката ги опровергава тотално! Надявам се да съм се изразил съвсем ясно, като за „умни и красиви“! Ти какво искаш да ми кажеш, че е единствено техен прерогатив да се саморекламират, така ли? А нещо демокрация, нещо свобода на словото? М? Значи за едните, дето са срещу парламента може, а за другите, дето са в парламента – не може, така ли?

 95. 95 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#94] от "Santos":

  Ами не съм видял някои "умнокрасивци" да се саморекламират по този начин, може би съм пропуснал.
  Исках да попитам, дори всичко написано да беше вярно, а именно, че вие всъщност сте "умните"(апропо, сте ли и красиви?), то от това в условията на демокрация би ли следвало нещо - че вие трябва да имате повече права, повече привилегии, или че тези, които не са на вашето ниво трябва да ви се подчиняват?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 96. 96 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1171 Любопитно

  До коментар [#94] от "Santos":Ами не съм видял някои "умнокрасивци" да се саморекламират по този начин, може би съм пропуснал.Исках да попитам, дори всичко написано да беше вярно, а именно, че вие всъщност сте "умните"(апропо, сте ли и красиви?), то от това в условията на демокрация би ли следвало нещо - че вие трябва да имате повече права, повече привилегии, или че тези, които не са на вашето ниво трябва да ви се подчиняват?
  —цитат от коментар 95 на Боян Таксиров


  Какво не си видял бре, Таксиров, "умнокрасивци" да се саморекламират ли? Ами че кой я измисли тази дивотия – „Ние сме умните и красивите, а вие сте прости милиционери, греберунгели и тъпи герберасти“? Кой го измисли това? Аз ли? Кой не спира да ломоти за „еднокнижника“, „банкянската мутра“, „тъпия пожарникар“, „Тиквоций“ и ред други такива любвеобилни определения? Какво ми се правиш на истина от последна инстанция? Ами да, вземи си запиши някъде, щото като гледам, помниш по 6 секунди като човекоподобните! Да, ние сме умните, а не тези, дето реват, че са такива! Живота всеки Божи ден, и особено на избори, ви го доказва, но вие, водени от глиганското си, нарцистично самовнушение, че сте „умни и красиви“, продължавате да тъпчете в житейската тиня и в политическото гюбре! Може да си имате за много умни, но когато постъпвате глупаво, не сте такива, ясно ли е? А вие постъпвате постоянно и изключително глупаво, де факто по друг начин не можете! Всичко ви е глупаво – и политическата постройка, и политическата практика, и отношенията ви с другите политици, да не говоря, че вие нямате политически съюзници нито в България, нито в чужбина – повтарям, НЯМАТЕ КЬОРАВ ПОЛИТИЧЕСКИ СЪЮЗНИК И СТЕ ОБРЕЧЕНИ НА КРАХ И ЗАБРАВА! И точно ти и такива лузъри като теб се опитват, в условията на демокрация, да имат повече права, повече привилегии от тези, които мислите, че не са на вашето ниво и които вие наричате „милиционери“ или „80% дебили“! Те ли трябва да ви се подчиняват? Специално за теб ще повторя: „За непосилни за вашите спечени мозъчета неща като представителство на политическите партии, партийно строителство, управленски програми, изборни, управленски, икономически, вътрешно и външнополитически стратегии и тактики даже няма да отварям и дума! Вие повтаряте ката ден като папагали едни дръгалефско-лабораторни измишльотини, на които и децата в детската градина вече се смеят! Но пак ти казвам, ти пиши, за мен свободата на словото е свещена, пък и ми даваш удобни поводи да ви разясня някои работи, така или иначе непреодолими за немощните ви мозъчни атаки, мили ми жълтопаветничета! И честит празник!“. А ако не можеш днес да празнуваш, то си е за теб!

 97. 97 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Добре, ясно, каза си приказката.
  НЕ съм впечатлен :) но нейсе, да не продължаваме излишно...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 98. 98 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1086 Весело

  Смиловчетата и дичевчетата пак са решили, че могат да мислят и да правят анализи.
  Трогателна картинка!

  А глупи е направо "вор в законе" сред прогресивната млада необременена с нищо(основно с мозък) градска десница!

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 99. 99 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1029 Весело

  [quote#6:"Отдел Шейсе и Девет на КДС подслушва шофьора на газката с брезент"][/quote]

  Тайпито си има фолдер, и като пие 2 ичкии- почва конвеера с копи § пейст.

  Ма отвреме- навреме има готини попадения- благодарим на модератора, за което...

  Днес съм се смял като идиот. 😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 100. 100 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 675 Неутрално

  От Смилов съм чел и добри неща, но с това си претенциозно и безсмислено "произведение" силно ме разочарова. Когато импровизира на тема "порнография" да се поразрови за да види кой в същност я прави: онзи, който няма с какво да се похвали и за това съчинява гръцки остров, къща в Барцелона, бай Х"й, перки за акули и какви ли не гейтове повтаряни до припадък. По тази причина все по-малко свестни хора се захващат с политика, а ТОВА Е НАЦИОНАЛЕН ПРОБЛЕМ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK