ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът и активността са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник"

Това, което Каракачанов нарича "глаголстване", е работа – прецизна и разобличаваща

Вероятно Каракачанов смята за глаголстване и многократно доказвания факт, че коалицията, в която той е вицепремиер и се изказва в качеството си на такъв, е на власт благодарение на ДПС.

© Георги Кожухаров

Вероятно Каракачанов смята за глаголстване и многократно доказвания факт, че коалицията, в която той е вицепремиер и се изказва в качеството си на такъв, е на власт благодарение на ДПС.Полина Паунова е журналист в "Свободна Европа". Коментарът й е от "Фейсбук", а поводът за него са "съветите", които вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов даде на журналистите днес в предаването "Неделя 150" по БНР. "Работата на журналистите е не да правят оценки, а да предават фактите такива, каквито са, и да не вземат политическа страна и да ми глаголстват по теми, които дали ги разбират или не ги разбират, това си е тяхна работа. Да си имат убежденията, да си ги държат вкъщи", каза той, коментирайки скандала с политическия натиск в радиото. С което тотално отрече коментарите и анализите в медиите като жанр – очевидно за да не бъдат критикувани управляващите. В защита на властта той отиде и по-далече, като заяви, че "не може определени неправителствени организации и партийно пристрастни групички в радиото да смятат, че то им е частна собственост". Министърът не изясни кои са организациите и "групичките", но очевидно смята, че обществените медии нямат право да критикуват властта.


Господин Каракачанов, лидер на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер, днес прозрял, че "журналистите не трябва да глаголстват", а да "си носят мнението вкъщи". Иначе политиците трябвало да направят крачка назад и да не се месят. Разбира се, няма нито дума допустимо ли е, по неговите разбирания, някой Койчо Коев да звъни на друг сходен и да иска от него да свали от ефир уважаван журналист.


Като оставим настрана, че подобен изказ би бил по-подходящ за старшинка, няколко бележки по заключенията му:
Това, което Каракачанов нарича "глаголстване" е предаване на фактите – такива каквито са, а не такива, каквито фасадата на ДПС – ВМРО и ГЕРБ, искат да бъдат огласявани.


Това, което Каракачанов нарича "глаголстване", е работа – прецизна и разобличаваща.


Вероятно Каракачанов смята за глаголстване и многократно доказвания факт, че коалицията, в която той е вицепремиер и се изказва в качеството си на такъв, е на власт благодарение на ДПС. Същото ДПС, което неотклонно правеше кворума на ВМРО и компания, чието лице в изпълнителната власт е Борисов.


Проблемът е, че все по-малко журналисти "глаголстват" и че все повече си носят мнението вкъщи.


Щото в медиите на Пеевски те не се подписват. Проблемът е, че вместо да глаголстват доказани имена – те са викани в Борисовата на разговор, или без разговор... ги пращат да карат такси.


Проблемът е, че за "глаголстване" се смятат въпросите – от "ти си го избра" до лобистка поправка в парламента, за която политиците си мълчат и си седят по обширните тераси.


Проблемът е, че за "глаголстване" се приемат въпросите за Валенсия.


Забравихте ли видния полиглот Пламен Георгиев, чиято тераса е обща, ама само той си ползва? Същият Пламен Георгиев, чиято комисия не успя да установи, че Цецка Цачева не е гласувала оная лобистка поправка, дето позволява на "Артекс" да строи небостъргач в Лозенец?


Проблемът е, че тия дето "глаголстват" по телефона с шефа на БНР не ги знаем кои са, а тия, които си носят мнението вкъщи и не се подписват по "творчеството си", никога няма да попитат.


Чудна компания от безименници се заформя. Която през устата на Борисов, Каракачанов или на който е удобно в тоя момент дава препоръки да "не се глаголства".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK