Времето на злодеите

Времето на злодеите

© ДневникЗлодей! Злодей! Усмихващ се злодей!
Къде е плочката ми да запиша,
че някой може да ти се усмихва
и пак да е злодей!
Поне у нас, във Дания, това се случва".
"Хамлет", Шекспир


Злодействата често стават видими внезапно и твърде късно – едва когато вероломно са съживили миналото. Когато са подменили с него настоящето, за да лишат от смисъл всяко усилие за движение напред. Това направи в неделя Българската национална телевизия с интервюто на бившия главен прокурор Никола Филчев.


"Авторитетен университетски преподавател, бивш главен прокурор...Никола Филчев. Да, това е Никола Филчев". Така Георги Любенов, водещ на предаването "Денят започва", представи госта си, който през последните няколко седмици два пъти се изявява пред сайта "Блиц". Сега, за да продължи атаката си - получи национален ефир.
Филчев бе поканен по-малко от месец, след като прокурорът от Върховната касационна прокуратура Васил Миков бе намерен мъртъв в апартамента си в софийския кв. "Младост". Версията, която прокуратурата разпространи почти мигновено, беше, че Миков се е самопрострелял със законно притежаваното си оръжие.


Кой беше Миков, ли?


Един от малкото прокурори, събрали куража да се опълчат на Филчев, който управляваше държавното обвинение от 1999 до 2006 г.


Другите, които се осмелиха бяха прокурорът от Върховна административна прокуратура Николай Колев, застрелян пред дома си през 2002 г. и Николай Джамбов, самоубил се в кабинета си през 2000 г. За Джамбов Филчев поръча венец с надпис: "От прокуратурата на Република България" и според свидетелства на прокурори цензурирал надгробното слово.


През април 2000 г. пред кантората на съпругата на Васил Миков - Анета, по това време нотариус в Добрич, беше хвърлена бутилка със запалителна течност. Може и да е само съвпадение, но това се случи часове преди самоубийството на Николай Джамбов. Само месец по-късно пред кантората на Анета Микова избухна и взрив.


През 2010 г. съпругата на застреляния Николай Колев, каза в интервю за Би Ти Ви, че Филчев е поръчал на съпруга ѝ убийството на Васил Миков. А приживе самият Колев обяви, че е получил поръчка - да подпали колата на Момчил Милев - журналист от "Капитал", който по това време отразяваше работата на правораздавателната система.


По тези казуси въпроси към Филчев - нямаше.


"Здравейте, професоре! Добро утро!"


- така започна разговора на Георги Любенов. А после услужливо му подаде една по една очевидно предварително уговорените опорни точки на интервюто. През цялото време в помощ на спонтанния разговор бившият главен прокурор прехвърляше в ръцете си тесте напечатани листи. А когато изгуби мисълта си, втренчи поглед във водещия, за да му я върне.


Нямаше кой да припомни на зрителите нито за бума на поръчковите убийства по времето, когато Филчев беше главен прокурор, нито, че тогава изживяха звездните си мигове "герои" като Таки, Братя Галеви, Маргините. Всички те потънаха в неизвестност по времето на Борис Велчев, а с мандата на Сотир Цацаров дойде време за завръщане. Обвиненията срещу тях за поръчкови убийства, пране на пари и търговия с наркотици бяха прекратени с един и същи мотив - "липса на доказателства".


"Добро утро, професоре!" - в неделя темата беше друга. За това Георги Любенов не умря от срам, че участва в спектакъла на човека, който през 2006 г., докато беше покрит в българското посолство в Казахстан, напсува по телефона журналист от БТА. В записа на разговора, излъчен от националното радио се чу ето, това: "Ти разбираш ли к'во ти говоря, или си с ограничени възможности. И повече, л**но мръсно, не ми звъни, щото ще ти е** п****** майчина".


Монологът на Филчев, инсцениран като разговор


в студиото на Георги Любенов на практика следваше неотклонно мотивите, с които днешният му наследник Сотир Цацаров поиска от Върховния касационен съд да възобнови производството за предсрочното условно освобождаване на осъдения за убийство Джок Полфрийман.


За да набере инерция, преди да бъде запратена в лицето на зрителите, една манипулация, близо седмица се въртеше в медиите на прокуратурата. Че бившият правосъден министър Христо Иванов се срещнал в кабинета си с Полфрийман, за да вкарат заедно в Наказателния Кодекс поправката за предсрочно му условно освобождаване, каза Филчев.


И нарече лъжата си


"сценка, разиграна пред обществото"


Ако след казаното от бившия главен прокурор беше спазена журналистическата етика, зрителите на БНТ щяха да чуят, че поправката е подготвяна от работна група в мандатите на двама министри на правосъдието - Христо Иванов и Екатерина Захариева. А това се случи след като България бе осъдена в дело, заведено от Европейския съд по правата на човека. Освен това текстът, даващ възможност на затворниците сами да подават искания за предсрочно условно освобождаване, стана част от Наказателния кодекс по настояване на организации като Съвета на Европа и Международния комитет против изтезанията. Той е създаден като орган, който да следи за спазването на Конвенцията против изтезанията и други форми на жестоко, нечовешко или унизително отнасяне или наказание, по която България е страна още от 1987 г.


Ако водещият на неделния утринен блок в националната телевизия беше спазил само един от професионалните принципи в журналистическата, зрителите на предаването му щяха да разберат още, че в работната група по изготвянето на проекта за изменение на Наказателния кодекс е участвала и прокуратурата, оглавявана, както тогава, така и сега от Сотир Цацаров.


В разговора на Георги Любенов с Никола Филчев зрителите НЕ чуха и друго: В България министрите нямат законодателна инициатива. По тази причина предложението за изменение на Наказателния и Наказателно процесуалния кодекс, касаещо предсрочното условно освобождаване на затворници, е внесено в Народното събрание с решение на Министерския съвет, оглавяван от премиера Бойко Борсов. То е прието на 7 февруари 2017 г.


с гласовете на парламентарното мнозинство, доминирано от ГЕРБ


Вместо всичко това аудиторията на националната телевизия трябваше да чуе от устата на Филчев лъжата, че решението за освобождаване на Джок Полфрийман "е взето от незаконен съдебен състав".


За да бъдат наизустени още по-трайно, трябваше да бъдат изслушани още веднъж, и


милиционерските мантри,


родени най-вероятно в библиотекарския институт.


Че Костов е виновен. Най-много за приватизацията, но по подразбиране и за всичко.
Че освен него виновни и без право да доказват противното са Хелзинкския комитет, Съюзът на съдиите и персонално Нели Куцкова , защото е сред неговите създатели и един от най-активните му членове (Филчев дори не посмя да произнесе името й).


Че Сорос, соросоидите, грантовете и съществуването на гражданския сектор са погром, национална драма и трагедия за България. И всичко това, за да прозвучи


посланието, заради което Филчев бе доведен в БНТ


"Ако искате главен прокурор, който да пуска убийците, не избирайте Иван Гешев!".


Ето, тази "сценка" ни беше разиграна в неделя сутрин. Но след нея Георги Любенов няма да бъде свален от ефир, заради "публично представяне на едностранна позиция в обществена медия, което е недопустимо и непрофесионално нарушение на журналистическите стандарти и етични норми". Това се случи с журналиста от "Хоризонт" Силвия Великова, заради критичното й отношение към Гешев и номинацията му за следващ главен прокурор.


Членовете на Управителния съвет на националната телевизия няма да препоръчат "да бъде определен по още един журналист във всеки ресор с цел да се гарантира неприкосновеността на обществения интерес и за да бъде осигурен плурализъм на всички гледни точки". Тази лицемерна тактика приложиха колегите им от националното радио, в опит да решат безпрецедентната му криза, която сами допуснаха.


Не, нищо подобно няма да се случи, защото вече няма къде. Не се сбъдна надеждата на доц. Георги Лозанов, че в биографията на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков "има различни моменти и е възможно да надделеят тези, които ще го карат да се чувства неудобно, ако изпълнява ролята на "момче за поръчки".


С поканата на Никола Филчев в неделя сутрин БНТ "спря" за 28 минути. И отвори мястото за времето на злодеите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (187)
 1. Подредба: Сортирай
 1. Стара манджа, претоплена.......
  Още от колко кладенеца вода ще носим да оправдаем някой си съдия?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  Този е човек на Костов, той си го избра.

 4. 4 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Хибридната война е един от най-големите проблеми в днешния демократичен свят, подобно на тероризма, бежанците, глобалното затопляне. В своя медиен аспект тя е борба между два разказа за обществото - на либералните демокрации от западен тип и на авторитарните режими от източен - и е продължение на Студената война между съветския и евроатлантическия блок. Само че преди съветската пропаганда беше насочена главно навътре, към собствения народ. Сега, благодарение на развитието на комуникативните технологии, е насочена и навън, главно към страните от ЕС с цел промяна на геополитическата им ориентация. Освен това, съветската пропаганда си служеше с клишетата на комунистическата идеология, а днешната пропаганда разчита на Православието, славянофилството, русофилството, историческите сантименти и соцносталгията, която на свой ред рециклира елементи от комунистическата идеология, така че кръгът се затваря. По обясними причини България е най-податливата на кремълско влияние сред страните в ЕС. Един от заслужилите кремълски фронтоваци дори има запазено място в централното обедно предаване на общественото радио -„12+3”. Двама от създателите на предаването заявиха в открито писмо, че ги е срам от него, защото десетилетия след падането на комунизма използва „перфидните агитационни методи на ЦК на БКП и ДС”. Присъствието му в многогласието на програмата обаче може да се изтърпи по-лесно, отколкото опитът да бъде свалена от ефир колежката му Силвия Великова. Тя е сред изявените фигури на професията, доказала способността си да изпълнява най-трудната ѝ функция - критичната спрямо властта. Затова обяснението на ръководството на БНР, че не е спазвала плурализма на гледните точки, прозвуча твърде безпомощно. Този плурализъм е задължителен не за отделния журналист, който има право на свое мнение, а за отделното предаване в обществените медии. И ако липсва, пак по закон, е работа на медийния регулатор да го установи. Такава констатация за „Преди всички”, където водеща е Великова, разбира се, няма. Тогава не остават много други възможности освен да се приеме, че е била свалена от ефир под натиска на властта, заради критично отношение към нея. Още повече, че в ресора, който Великова отразява, обстановката е нажежена заради протестите срещу предизвестения избор на главен прокурор. Казусът с „Хоризонт" може да влезе в учебниците Великова бе върната в ефир с намесата на министър-председателя и заради солидарността на журналистическата колегия в БНР, която има най-големи съпротuивителни сили в цялата медийна среда. Това обаче не попречи програма „Хоризонт” на следващата сутрин, във фаталния петък 13-ти, да замлъкне напълно за близо пет часа. Обясненията, че е за профилактика на предавателите, са неубедителни, защото такава се прави по съвсем друг ред. Ако се окаже, че програмата е спряна не по технически причини, а например за да бъдат осуетени реакциите в ефир срещу отстраняването на Великова, това ще е посегателство върху правата на слушателите в мащаб, който ще вкара казуса в учебниците. А освен това, той ще е тежко престъпление срещу националната сигурност, тъй като по закон БНР е длъжна да информира населението за бедствия. В този момент, за щастие, бедствие нямаше, освен самото спиране на обществената медия. А то спокойно може да се приеме за епизод от хибридната война, макар и без видимо участие на Решетников, Малинов и Малофеев. Защото всяко антидемократично действие вътре в страната е в подкрепа на външните сили, които искат да попречат на принадлежността ѝ към демократичния свят. И защото борбата с „хибридчиците” изисква висока демократична култура - не просто да им се запушат устите, а да се създаде такава демократична публична среда, в която те да не могат да виреят. "Със скандали като през изминалата седмица, това няма как да стане, колкото и силовите ни ведомства да си играят на "стражари и апаши" с русофилите.

  Прочети още : https://www.actualno.com/society/tova-e-vojna-sreshtu-bylgarija-i-sys-skandali-njama-da-ja-spechelim-news_1376381.html?utm_campaign=4151337&utm_source=sendpulse&utm_medium=push

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 255 Весело

  Като чета мненията досега, излиза че статията има обратен ефект. Бухаха!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  Значи и абсолютно дискредитираният Филчев се включи, след Митю Гестапото, Библиотекарския институт, Съюза на милиционерите и отрядниците от запаса и Общонародното движение на академици-съдтрудници на ДС, във всенародната подкрепа за ГЕШЕВ Е РАДОСТ.

  Бравос.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  "... в биографията на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков има "различни моменти"..."

  Има, я.

  Той си ги знае, както знае и КОЙ още му ги знае.

  И е послушен, защото е зависим.

  Като куче на каишка, като папагал в клетка е зависим.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5827 Неутрално

  Интервюто беше мъчително и грозно. Филчев наистина си губеше мисълта. А целта беше очевидна. Впрочем имаше и доста лъжи около Полфрийман.
  Не знам обаче дали Филчев излъга за всичко. Едно негово твърдение например беше необичайно спрямо досегашните внушения на противниците на Иван Костов, сред които спада и самият Филчев. Напук на всички противници, Филчев каза, че Костов е лобирал за друг главен прокурор, не за Филчев. Това, ако е вярно излиза, че:
  1 Костов не е управлявал съдебната система, както Борисов сега
  2 Филчев е имал други много могъщи покровители. Предвид съвпадащите му позиции със сегашните Цацаров и Гешев, означава, че са същите като тогавашните
  Дали Филчев вече е негоден за внушения, след като торпилира една основна тези на манипулаторите ? Мисля, че е бил негоден още тогава

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 12. 12 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5827 Весело

  До коментар [#3] от "jeq19606355":

  Значи не сте чули интервюто му :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#11] от "penetrating":

  "Филчев каза, че Костов е лобирал за друг главен прокурор, не за Филчев. Това, ако е вярно излиза, че:
  1 Костов не е управлявал съдебната система, както Борисов сега
  2 Филчев е имал други много могъщи покровители. Предвид съвпадащите му позиции със сегашните Цацаров и Гешев, означава, че са същите като тогавашните..."

  Костов няма нищо общо с номинацията на бившия боксьор Филчев и беше против него. Затова от самото начало на мандата му беше в неговия hit list - включително като гнусни намеци, че щял да стане всеки момент "клиент на прокуратурата".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5827 Весело

  До коментар [#13] от "Norman Granz":

  Знам :)
  Досега информацията идваше само от Костов. Сега Филчев го потвърди :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 15. 15 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 768 Неутрално

  От две години БНТ бавно се плъзга по склона на посредствеността. Просто Каменаров и сега Кошлуков си вършат работата...

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#14] от "penetrating":

  Като че ли от 20 години насам (аз живея в България от 2000 г.) най-нормалният главен прокурор беше Борис Велчев.

  В една своя среща малко след избирането си с тогавашния посланик на САЩ Байърли той бе заявил, че прокуратурата, която е наследил от Филчев, е функционирала като "терористична организация за разчистване на лични сметки и прокарване на бизнес интереси", а не като правоприлагаща институция.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Господин Спасов, министрите имат опосредствена законодателна инициатива. Предложенията наистина минават през одобрение на мс, но предполагам не смятате, че целият мс се занимава с текстовете им?!
  Това първо.
  Второ, връзката между съдебния състав и освободения, чрез бхк, е очевидна и мирише на конфликт на интереси.
  Трето, никой досега не е пищял срещу предсрочно освобождаване, защото подобен драстичен случай не е имало.

  Личностните и характерови разстройства на Филчев, както и огромните дефицити на Любенов - башка.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#15] от "Калник":

  "От две години БНТ бавно се плъзга по склона на посредствеността. ..."

  БНТ не може да бъде изключение от всичко останало. Цялата медийна среда, цялата държава е задушена в агресивна мафиотска посредственост, заприличала е на сериала The Sopranos.

  Това е така, защото всякакви назначения на възлови постове минават през филтъра на Сарая - реалния собственик на територията. Затова читавите хора в България нямат никакъв шанс да се доберат до ръководна длъжност където и да било.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  По повод фиксацията около определени убийства през прехода:

  „През периода 1990–1997 г. държавата не прави почти нищо, за да противостои на корупцията и организираната престъпност. В резултат на това се създава мафията – организация на престъпни търговци и корумпирани държавни служители. Търговци стават бивши полицаи, служители на Държавна сигурност (ДС), както и лица, осъждани за криминални и други престъпления, и най-вече специалисти от различни ресори на икономиката, които като служители или агенти на ДС и деца на „наши другари” получават доверието да управляват пари като олигарси.
  … Ботьо Ботев: „БСП си уби Андрей Луканов и БСП си прикри убийците му”.“
  http://corruptionbg.com/Poruchkovite-ubiistva

  Хроника на убийствата в периода 1995–2007 г. - https://dariknews.bg/novini/komentar/hronika-na-ubijstvata-v-perioda-19952007-g-144311

  „Знаковите убийства в последните десет години“ в Dnevnik.bg от 26 / 08 / 2005г. - https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2005/08/26/92658_znakovite_ubiistva_v_poslednite_deset_godini/

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#4] от "Анти Шишковци":

  Много добър коментар, дано повече хора да го прочетат, макар да е дълъг за формата на форумен постинг.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  ДС агенти и отрепки от миналото се промъкват често в националния ефир!
  В БНТ, това става най-вече чрез любезните услуги на тъпо-ухиленото националистче, Георги Любенов! Чест гост при него е и нацистът, комунистически ДС агент и "съветник" на червената АЕЦ-мутра борисов.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Въпреки всички плювки по адрес на Филчев, от него ще остане посочването на грешката на държавата за прокуратурата - скъсаните връзки на прокуратурата с разследващите и специални органи като ДАНС и ГДБОП. Да, това се поправя сега при Цацаров. Не се поправи при съакционера на Софиянски и Донев в "Статус Инвест". Апропо, в последствие Владислав Панев пое контрола на "Статус Инвест" и го преименува в "Скай".

 25. 25 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  ИВАН КОСТОВ "Свидетелства за прехода 1989-1999 г."
  (Седма глава. Макроикономическа стабилизация. Стр. 401-403)

  "ЗА МАЩАБИТЕ НА ПРИВАТИЗАЦИОННИЯ "ГРАБЕЖ".
  Бившия главен прокурор Никола Филчев бе осенен със закъснение от Първановата истина, но затова пък излезе с конкретни числа: "Цялата работа сега е организирана от Костов. Не можа да ми прости, че го разобличих като долнопробен крадец, шеф на разбойническа чета. Какво направи той? С какво ще остане в историята? … Приватизация на 30 млрд. държавно имущество. И колко влязоха в държавата обратно - 3 млрд. Къде са останалите 27 млрд.? У Костов и костовчета. И сега с парите си дърпа лостове, бута…
  В резултат на това, България се превърна в най-бедната страна в Европа. Населението силно обедня. Престъпната приватизация създаде добра хранителна среда за организираната престъпност." (Филчев, интервю в 24 часа, 15.02.2010 г.)
  Това изказване на Филчев, посткомунистическото общество прие за истина. Все пак, казано е от главен прокурор.
  Казаното от Филчев, спрегнато с обвиненията на Петър Стоянов, бе повторено от президента Росен Плевнелиев: "Освен това, ние извършихме най-лошата приватизация в цяла Европа - активи за 30 милиарда евро, ние продадохме само за 3 милиарда."
  Премиерът Бойко Борисов потрети и доразви същото, този път спрегнато с инсинуациите на Георги Първанов: "Затова с МВР, на ДАНС разпоредбите, които ще дам, да направим ревизия на целия преход. На всички приватизационни сделки, за да стане ясно кой кога и какво е продавал и дали това е реалната цена. В тази сфера, живот и здраве да минат изборите ще се съсредоточим в пълния обем…Може би давността на приватизацията трябва да върви с този вот на недоверие. Над 30 млрд. лв. са откраднати по време на приватизацията в България и няма наказани…. Борисов направи заявка, че герб ще предложат да отпадне давността за престъпления, за да може да се разследва целият криминален преход на приватизацията." (Борисов. Пресконференция. 26.10.16 г. и изявление пред журналисти Бургас, 4.11.17)
  Политическата измама на БСП, бе продължена от главна прокуратура и от политическата партия ГЕРБ, което ми дава основания да ги третирам като едно цяло. Няма никакво друго обяснение, за синхронизираните твърдения на тези двама президенти, главен прокурор и премиер. За тези висши официални представители на държавата е задължително, преди да говорят публично, да поискат официална информация за приватизацията. И ако не могат сами да се ориентират в статистическите данни, да прочетат многобройните споразумения с МВФ, МБВР и другите МФИ, от които се вижда, че ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА ЗА БЪЛГАРИЯ Е ПОЛУЧЕНА ТОЧНО ЗАРАДИ ОСЪЩЕСТВЕНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ. За тези най-овластени лица е задължително да се обърнат към Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и да сверят числата, с които систематично мамят общественото мнение.
  Ще докажа по-долу, че не са го направили и са клеветили в хор.
  За мен е необяснимо защо нито един разследващ журналист, чието призвание е да контролира властите, не потърси отговор на въпроса: вярно ли е, че държавно имущество за 30 млрд. е приватизирано за 3 млрд., тоест "откраднато" по красноречивия изказ на Борисов.
  Отговорът на този въпрос е публично даден и е на разположение на всеки. Но преди да го покажа, нека обърна внимание на забвното боравене с числата.
  Главният прокурор (Филчев) не казва с какво е измерил кражбата от 30 млрд. - с левове ли? Какви? - неденоминирани или деноминирани; с долари ли?
  Президентът Плевнелиев отсича, че са били евро, макар че тогава евро нямаше. АПСК и НСИ и сега не дават информация за приватизацията в евро.
  Премиерът Борисов е по-лековат на говорене - за него 30 млрд. са левове и така както го е казал се подразбира деноминирани. Така че един говори за милиарди въобще, друг - за милиарди в евро, а трети в левове … Хорът на лъжата очевидно пее фалшиво." (Край на цитата.)

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 26. 26 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#25] от "Рим":

  "Свидетелства за прехода 1989-1999 г."
  Там се крие истината...
  Съжалявам, че малко хора ще си я купят/прочетат...
  +++

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5827 Весело

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Да, помня това. Беше напълно вярно. Помня също и описанието му в една негова книга, където описва колко е лесно да се използва прокуратурата за разчистване на бизнес-отношения. Видяхме точно това описание приложено по-късно директно от Цацаров в КТБ.
  Понякога обаче за да останат с позитивни впечатления хората, просто не трябва да правиш нищо :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Гешев е радост! Дайте повече Гешев и повече радост на народа!

  No Pain No Gain
 30. 30 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2257 Весело

  Професор Филчев ???? Професорът по вербална агресияи психопатия и най вече екс боксьор ,бивш главен прокурор и трети секретар в посолството в Казахстан.,биография на която всеки един гражданин би могъл да завиди.
  —цитат от коментар 28 на Чърчил

  След като професор Вучков почина, професор Филчев е напълно достоен да заеме неговото място в предаването "Размисли и страсти"“

 31. 31 Профил на sha16312238
  sha16312238
  Рейтинг: 238 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  Момата не е случайно с тоя прякор!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5827 Весело

  До коментар [#32] от "sha16312238":

  Две вероятни причини:
  1. Забранено е да се псува в ефир
  2. Трябва да пускат реклами по време на отговра, а нямат такива подръка

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 34. 34 Профил на sha16312238
  sha16312238
  Рейтинг: 238 Неутрално

  До коментар [#15] от "Калник":

  БНТ умряха като нова телевизия... Т.е. изтрити са вече от списъка с програми...

 35. 35 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1752 Любопитно

  "Нямаше кой да припомни на зрителите нито за бума на поръчковите убийства по времето, когато Филчев беше главен прокурор, нито, че тогава изживяха звездните си мигове "герои" като Таки, Братя Галеви, Маргините."

  Затова пък сега с жар ни се припомня "онова" време - на "председателя М..." пардон, Костов, евфемистично наречено "времето, когато Филчев беше главен прокурор". Времето на показните разстрели и напудрени "самоубийства" по улици, паланки, кабинети и сараи. Времето на СИК и ВИС, наследено от ментора на тов. Костов след двете му пребивавания общо над две години в Матушката ви, др. Спасов! Филчев бил "злодей"? Ами сигурно, но-о-о не е доказано! Нямаше кой да предложи да бъде разследван и съден, ако се намерят доказателства.
  Преди да стане главен прокурор, УЖ против желанието на Командира, същият беше зам.министър на правосъдието, освен преподавател в СУ. Това пак без знанието на главата и съветниците му ли е станало?
  Преди да се озлоби и стане кошмар за всички в системата и извън нея, Филчев не беше ли вдигнал мерника на т.н. "ген. Атанасов"? И защо, да попитаме плахо? Не разчитаха ли вашичките ченгета на бъговете из жилището на въпросния? Не знаеха ли те, че той е с девиантно поведение и е силно привързан към оръжията... дотам, че да ходи на плаж с пистолет, затъкнат в гащите? Или бяха решили, както по-късно постъпиха с Велчев, че има за какво да бъде държан в подчинение, че има достатъчно скелети в гардероба, за да ги изтръскат някой ден на светло?
  Много въпроси, които и Вие, като Любенов, не задавате, Спасов! Мислите, че ние трева пасем, нали?
  И накрая, много, ама много злобарски и непрофесионално е да нападате вестоносеца. Все пак колега ви е... е, не колкото Великова, ама... бива ли така?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 36. 36 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2257 Весело

  Толкова са тъпи главанаците от БНТ, БНР, БАН! Даже "Янето" се усети след подкрепящото писмо на академиците и каза: не му правят услуга на Гешев.
  Започвам да се питам наистина ли са безкрайно тъпи, или искат и те да протестират срещу Гешев, но ги е страх да заемат директно критическа позиция, затова са решили чрез преиграване да окарикатурят подкрепата за Гешев и така да отвратят колкото се може повече хора. И хората да свършат тяхната работа – да се опълчат на ръкополагането на Гешев – защото тях ги тресе неистов страх от КОЙ.

 37. 37 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3193 Гневно

  Този беше заподозрян за няколко убийства.
  Един от наглеците, прехвърлили цялата вина за прехода върху Костов. Отвратителен лицемер!

 38. 38 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Второ, връзката между съдебния състав и освободения, чрез бхк, е очевидна и мирише на конфликт на интереси.
  —цитат от коментар 17 на АзКлавдия

  По пловдивско май имате различно виждане какво е конфликт на интереси - "Човек на годината" на БХК няма финансово изражение, за разлика от наема на един апартамент в Есте. Но партията е права дори когато съгреши нали.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 961 Любопитно

  слугите на злодеите са толкова отвратителни колкото и самите злодеи ,любенов НЕ е журналист ,той е слуга ,мазен лакей обслужващ силните на деня, и съвсем не е единствен

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  "персонално Нели Куцкова , защото е сред неговите създатели и един от най-активните му членове (Филчев дори не посмя да произнесе името й)"

  Филчев толкова лъжи произнесе за Нели Куцкова – най-невинната беше, че е искала да стане президент, но понеже не произнесе името ѝ, тя няма как да го осъди.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Филчев си беше е изкукуригал тотално още докато беше на поста. Въобще не трябва да му се обръща внимание на брътвежите, сега за щастие вече е безгласен скелет от гардероба.А това, че автора се впечатлява от несвързаните му "мисли", си е в негов ущърб. Матриала му е през уя какво е казал Филчев, та е леко пресилено да окачествяваме интервюто му като някакво велико злодеяние. Едва ли повече от 1000 умнокрасавци са го гледали :)
  —цитат от коментар 23 на niakoi_si

  Не разбираш, че главният злодей не е Филчев, а тези които го използват, за да правят разни внушения и да "страхуват" критиците на Гешев.

 45. 45 Профил на RogueKiller exe
  RogueKiller exe
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":
  ЗА САКУЛИНАТА, ЗЕЛЕНИЯ КРАБ И РУСОФИЛИЯТА

  Настоящият текст има за цел, използвайки една научна аналогия, да хвърли повече светлина върху ужаса на русофилията и защо поразените от това бедствие е (почти) невъзможно да се избавят от неосъзнатото си нещастие.

  САКУЛИНА

  Съществува в природата такова едно миниатюрно ракообразно - паразит, наречен сакулина (Sacculina carcini). Този дребен нашественик поразява най-разпространения вид морски раци - обикновения брегови рак, извстен още като зелен краб (Carcinus meanus).
  Отървавайки се от твърдата си черупка и инжектирайки се в тялото на краба-гостоприемник, сакулината се превръща в негов пълновластен господар, като блокира жизнените функции на краба да регенерира черуката си, да расте, да се храни и да се размножава. Вместо това, препрограмираният рак насочва цялата си енергия да изхранва сакулината и да се грижи за нейното потомство.

  КАК СТАВА ТОВА

  В своя ларвен стадий женската от вида сакулина има твърда външна черупка, подобно на други ларви на ракообразни полипи. Когато открие своя предпочитан домакин, тя се разхожда по тялото му, докато открие пролука в черупката му. На това място сакулината изоставя външната си черупка и се инжектира в гостоприемника.
  Веднъж оказала се вътре, тя развива коренообразна система от нишки. Тези нишки се проточват през корема на краба, обхващайки червата му, дивертикулите и дори стомаха, позволявайки на сакулината да смуче храната от домакина си. В допълнение, други инвазивни нишки проникват в гръдния ганглий на краба (нервния център) и следвайки нервната система на гостоприемника обхващат всичко - от краката до мозъчния му ганглий (еквивалент на мозъка на краба).
  Няколко седмици по-късно сакулината развива сакообразна репродуктивна единица (торбичка, вж. снимката), която израства от корема на домакина близо до задната му част, където крабът иначе би съхранявал собствените си яйца. Там много мъжки сакулини във вид на личинка (мъжките никога не достигат зряла възраст) влизат във външния сак на женската и оплождат яйцата й, които тя може да произвежда със стотици всеки ден.
  След около 6 седмици яйцата се развиват в ларви и репродуктивният цикъл продължава. Зрялата сакулина може да живее толкова дълго, колкото нейния домакин, и следователно, да продължи да се размножават поне една или две години.

  ПЪЛНОВЛАСТЕН ГОСПОДАР

  Много повече от просто безплатно придвижване из морската шир - сакулината поема пълен контрол над своя краб-домакин. Чрез нишките, впили се в нервите на гостоприемника, паразитът отделя вещества, които изцяло прекодират ендокринната система на краба. По този начин сакулината кара организма на краба да абсорбира нейните хормони в собствения си Y-орган (жлезата, която отговаря за регенерацият и растежа на краба), а също така и командва андрогенната жлеза на краба (която контролира диференциацията на пола).
  Със сакулина в "командната кабина", крабът не само не е в състояние да се развива, да расте или да регенерира загубени крайници, но вече е и безплоден, защото освен всичко друго, сакулината го и кастрира. И за да бъдат поражението и унижението му пълни, трябва да добавим и това, че когато се случи сакулината да попадне (се инжектира) в мъжки краб, ендокринните промени, извършени от нея го феминизират, така че той започва да прилича на (и да действа като) женски краб - до такава степен, че дори изпълнява женския танц при чифтосване!
  Под пълен външен контрол заразеният домакин от двата пола ще започне да се грижи за яйцата на паразита (които си почиват върху корема на краба, където би трябвало да бъдат собствените му яйца). Когато настъпи подходящият момент, воден от естествения си репродуктивен цикъл, крабът се изкачва на някоя висока скала, за да се погрижи за торбичката с яйца. Когато стотиците яйца са готови за излюпване, крабът се издига нагоре и надолу във водата, за да ги освободи; след това той / тя разбърква плаващите яйца с щипката си, за да ги пусне по пътя към нови домакини, където този жесток цикъл ще продължи.

  Познавайки описаният по-горе природен феномен, ясно се очертава аналогията с нещнастните русофили, играещи ролята на иначе безобидните крайбрежни раци, които отглеждат и разпръскват отровните яйца на великоруската имперска сакулина, инжектирала се в тях.

  Борислав Мишев

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2712 Весело

  До коментар [#11] от "penetrating":

  "Напук на всички противници, Филчев каза, че Костов е лобирал за друг главен прокурор, не за Филчев. Това, ако е вярно..."
  "Ако" е много важна дума! А,АКО, според коментарите на "умнокрасавците", Филчев е изперкал и лъже на поразия, защо изведнъж именно горното да се смята за меродавно ?
  Много е удобно, нали.... Перколясалият Филчев лъже, лъже, изведнъж му просветва, той казва истина, чиста като сълза, след което пак изпада в плен на лъжите.
  Много УМНОкрасиво!

 48. 48 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Тази история става все по-грозна. “Грозна” вече не е точната дума. Просто такава дума няма! Смятах, че маските са паднали. Каква наивност! То имало още много да пада и това, което лъсва, става все по-...не знам, такава дума няма, трябва тепърва да се измисли. Специално за тази статия. Разбира се, че Филчев беше, меко казано, странен главен прокурор. Разбира се, че ролята на Цацаров при случая КТБ беше нелицеприятна. И ролята на Гешев при абсурдния арест на Иванчева, както и арогантните му изказвания. Но не за това иде реч при публикациите тук! Те са против освобождаването на австралиеца, поради това и само поради това се впряга цялата машина, като не се спират пред нищо! Разравят се костите на жертвата, без всякакъв респект към смъртта, нападат се почернените родители, на барикадата излиза ударния отряд на агитката, дето няма никакви задръжки - псува, ругае, сипе хули, дето аз през живота си не съм чувала от същество от плът и кръв! И сега поредната статия. Дисекция на Филчев. По единствената причина, че той е против опорката ни. Ако беше за, щяха да се извадят други факти. Коренно противоположни. Тогава за същия Филчев щяха да се леят дитирамби! И това е толкова прозрачно, толкова елементарно! Не се изследва личността на бивш висш магистрат, а се вади избирателно това, което е нужно за опорката. Всичко в името на опорката! Всичко за благото на опорката! Това НЕ е журналистика!

  Мърфи е оптимист!
 49. 49 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  Този е част от ДИАГНОЗАТА ни като общество и държава!
  Той е част от отговора на въпроса :"Защо живеем в кочина"!!!

 50. 50 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#46] от "Кучка продажна!":

  Правиш ли разлика между вецепрезидент и президент?

 51. 51 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Хе,хе! Изявяващите се като "журналисти" в "Дневник" вече се заеха и с "колегите " си от БНТ. Учудваща в случая е само наглостта да го правят- нали никой от БНТ не се занимава с техните поръчкови недомислици.А относно Филчев, имам интересно становище. То започва с насажданото от братията в "Дневник" , че изпълнителната власт пряко се меси в избора на главен прокурор- демек, Ццацаров е човек на Борисов. Ако приложим тази логика със задна дата, ми се ще да напомня, че Филчев беше избран за главен прокурор от ... Иван Костов!
  —цитат от коментар 41 на Дон Кихот


  Ти гледа ли интервюто или просто си говориш това което са т казали.Вчера Филчев разби една дълго цитирана опорка,като каза,че Иван Костов е бил против него за избора на Главен Прокурор,но ВСС е го е избрал ,въпреки натиска на министъра на правосъдието от кабинета Костов.

 52. 52 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#30] от "Fiji":

  По-добре би било, да се съберат по-скоро. Според мен.

 53. 53 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1752 Весело

  До коментар [#46] от "Кучка продажна!":Правиш ли разлика между вецепрезидент и президент?
  —цитат от коментар 50 на Fiji


  Много си ... семпла, така да го кажа. Правя, да! А ти изобщо знаеш ли какви са разликите и приликите между двете длъжности? Разграничава ли ги конституцията и защо не ги. Може ли вицето да стане президент или не?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 54. 54 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Че Филчев не беше стока, не беше, ама нали Костов си го избра!

  Тъжна картина разкриваща защо хората бягат като опарени от разградската интелигенция. . просто избират по-малкото зло.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 55. 55 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2712 Весело

  До коментар [#49] от "selqnin":

  "Той е част от отговора на въпроса :"Защо живеем в кочина"!!!"

  Извинявай, но според мен такъв въпрос си задават тези, които се чувстват прасета. Затова, щом смяташ, че имаш отговор на въпроса, ще се съглася с теб. Желая ти успех в търсенето и на останалата част от отговора!

 56. 56 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1752 Весело

  До коментар [#48] от "султана глаушева":

  Султано, получаваш първия си плюс при първото докрай прочетено твое мнение!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  Обществото ни потъва бавно, но сигурно и върви към все по - очевиден срив на всякакво ниво ! Естествено, това става най - явно именно от там, откъдето всичко и започва - срастването на престъпността със съдебната система и особено с прокуратурата ! Сега виждаме включване и на една до болка позната персона от недалечното ни минало, която е била част от проблема именно като главен прокурор и която по нищо не отстъпва нито на сегашния главен, нито на единствения кандидат за този пост.......

 60. 60 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5827 Весело

  До коментар [#47] от "Дон Кихот":

  Добреее :) ТОчно това очаквах :)
  Щом лъже за Костов, защо смятате, че не лъже за другото :)
  Освен Филчев, може да прочетете и Библията: "по делата им ще ги познаете" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 61. 61 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#45] от "RogueKiller exe":

  Много точно и ясно. Браво!
  Дано и функционално-неграмотните последователи на еднокнижника, са успели да разберат примера. Но, едва ли...

 62. 62 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  След като професор Вучков почина, професор Филчев е напълно достоен да заеме неговото място в предаването "Размисли и страсти"“
  —цитат от коментар 30 на Fiji

  Ха-ха, много точно!

 63. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Тоя ненормалник откъде го извадиха?!
  —цитат от коментар 7 на bez_ime2  ++++++
  И, защо точно сега ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 64 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#53] от "Кучка продажна!":

  Трагедията на продажниците е, когато са и т.пи.

 65. 65 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#56] от "Кучка продажна!":
  Ами чети ги тогава докрай - белким си изкрънкам и някое друго плюсче, че да се фукам на поразия. Карай да е весело , че иначе май си е за рев и бяс.

  Мърфи е оптимист!
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#49] от "selqnin":
  Ако ти живееш в кочина, то си е лично твоя заслуга, говори си от първо лице. Не говори и от мое име, без да съм те упълномощила, ако обичаш. Аз НЕ живея в кочина!

  Мърфи е оптимист!
 68. 68 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1752 Весело

  До коментар [#65] от "султана глаушева":

  Не си права. Някой друг реве и бесува в случая. И нека, викам аз! Колкото повече се мятат, толкова повече увисват. Сляп и глух да си, хич да не помниш, пак ще ти е ясно, че от девет кладенеца вода се носи и пак за "краставицата" става въпрос. Плюе се по Филчев като "злодея на нашето време", амнистира се Костов, наритва се някой, който си е позволил да даде думата на някого си, дрънкат се глупости за зададените и незададените въпроси и накрая... пак за Силвето, като за вица на деня. Нерде Ямбул, нерде Стамбул!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#45] от "RogueKiller exe":

  Уникален текст! Такова зловещо описание на руската хибридна отрова не бях чел досега.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#68] от "Кучка продажна!":
  Грозното в случая е, че всичко това е върху костите на момчето. Горките му родители, дано не четат тези работи. Питам се как издържат, как не са изтрещели още при такава гавра с детето им, дето гние под земята. Господ сили да им дава!

  Мърфи е оптимист!
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#45] от "RogueKiller exe":

  Текстът наистина е смразяващ, но по-страшното е, че ми се струва, че се отнася за държавата България в позицията на нещастния краб, а не толкова за т.н. русофили, за които не ми е мъчно, да не говорим, че и не зная до каква степен са наистина русофили, а не рубладжии, настоящи или бивши (от соц.времената). Пак ще цитирам Соломон Паси, който каза, че много лесно е да се изброят русофилите в България - просто трябва да се види кой е изпратил детето си да учи в Русия.

 73. 73 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#68] от "Кучка продажна!":Грозното в случая е, че всичко това е върху костите на момчето. Горките му родители, дано не четат тези работи. Питам се как издържат, как не са изтрещели още при такава гавра с детето им, дето гние под земята. Господ сили да им дава!
  —цитат от коментар 70 на султана глаушева


  Много други по-грозни неща виждам аз, но като цяло резултатът е... пукнат балон, от който изтичат лъжи, манипулации, злоба и... немощност всякаква. Да тръгнеш от Любенов, да минеш през Филчев и да се забиеш пак в пущинака на "свободата на словото" по техните си мерки и теглилки, олицетворена само от една световно неизвестна другарка? Ми аз ако им бях учителка по литература, 2- нямаше да мога да напиша, без да си изгриза пръстите на дясната ръка!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2712 Весело

  До коментар [#11] от "penetrating":

  "Напук на всички противници, Филчев каза, че Костов е лобирал за друг главен прокурор, не за Филчев. Това, ако е вярно излиза, че:
  1 Костов не е управлявал съдебната система, както Борисов сега"
  ...............
  Дали Филчев вече е негоден за внушения, след като торпилира една основна тези на манипулаторите ? Мисля, че е бил негоден още тогава

  Написал си многозначителен коментар, все се връщам към него (извинявам се за което), щото е показателен за вашите логика и морал.
  Ти в прав текст пишеш, че Костов е ЛОБИРАЛ за избора на главен прокурор, като отдолу правиш УМНОкрасивия ( умът е повече от красотата) извод, че Костов НЕ СЕ Е МЕСИЛ в съдебната система-защото уж не е бил избран неговият кандидат. А ако беше избран?
  Така, че след като си бил добър да ни сервираш тази опорна точка, ще се съглася с теб, че Филчев торпилира една основна теза на ВАШИТЕ манипулации и че намесата на изпълнителната власт в съдебната започва най- малко от Костов- за комунистите преди него това си беше правило..
  ПС Благодаря за опорката, много ми липсваше!


 76. 76 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  Два въпроса към редакционния екип и автора
  1. Какво стана с брата на Филчев?
  Какво стана с убийците на ямболската адвокатка?
  3.Какво стана с наркотиците, "намерени" в колата на Н. Колев?
  3. Какво стана с делото "бръмбари"?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#48] от "султана глаушева":

  ". Дисекция на Филчев. По единствената причина, че той е против опорката ни. Ако беше за, щяха да се извадят други факти. Коренно противоположни. "

  Ваше "султанско височество", Филчев е на същото мнение по повод предсрочното условно освобождаване на Полфрийман.
  Нали и ти за това се бориш и ръсиш "слюнки" наляво и надясно?
  Освободете най-сетне Полфрийман! Наредихме се до държавите от третия свят.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 79. 79 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  До коментар [#54] от "О, ко ма напрай!":

  Хората бягат, да. Неоспорим факт. Нещо не им понася харизмата, която ги залива откъм Банкя... ;)

  Бивш tww09306483.
 80. 80 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  До коментар [#74] от "Reporter US":

  "... аз живея в двустаен - ново строителство, с асансьор...".

  Персонален ли ти е асансьора? Ако не е, недей да се хвалиш. :)))

  Бивш tww09306483.
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. Въй че са се нахвърлили тия матросовци на амбразурата.....нема страшно, тиквите узряха , медали ше има за сички :)

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Гошо Любенов се превръща в най добрият ибрикчия. Кани само доносници и идиоти като Филчев. Най си харесва Г. Марков, виден доносник.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 89. 89 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  До коментар [#85] от "Reporter US":

  "... Този поток все още е по-слаб от потока на изходящата миграция, но показва началото на процес на обратна миграция и завръщане в България. Темпът би могъл да се увеличи при наличие на висок икономически растеж, растяща заетост, намаляване на разликата в доходите и стандарта на живот между България и страните от Западна Европа..."!

  Цитат от същата статия, който показва, че за пореден път лъжеш плоско и некадърно. Ако прочетеш всичко, става ясно това, което знаем всички. Тоест, че всяка година много повече хора заминават, отколкото се връщат. Връщат се малко нискоквалифицирани, заминават повече от образованите и можещите.

  П.С. Спести си за в бъдеще тоя линк, както и другия за закона за аминистията. Изтъркаха се и освен това всички разбраха, че нямат нищо общо с това, което се мъчиш да обясняваш. Калпав манипулатор си. ;)

  Бивш tww09306483.
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  Тоя изтрещел фосил отде го изкопаха

  Обичам да грухтя и плюскам.
 92. 92 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#53] от "Кучка продажна!":

  Човек не си избира сам името, но ник-нейма – да. Същността ни ни подтиква да се самоопределяме под привидна анонимност. Направил/а си си своя избор, живей си с него.

 93. 93 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Пocлaниemo нa пeeвckи, доган, цацаров и гeшeв пpeз БНТ (Блиц/ПИK):
  "И повече, л**нa мръсни, нe ни пpeчeme, щото ще ви е** п****** майчина".
  И mpoлoвe ce изливam пoд вcяka cmamия нa maлaзи. Плameни душици.

 94. 94 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1752 Весело

  До коментар [#53] от "Кучка продажна!":Човек не си избира сам името, но ник-нейма – да. Същността ни ни подтиква да се самоопределяме под привидна анонимност. Направил/а си си своя избор, живей си с него.
  —цитат от коментар 92 на Fiji


  Глупости ни ми се слушат, ни ми се четат. Радвай се на своя никнейм, той е единственото интересно нещо у теб, хаха...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 95. 95 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ..И ВРЕМЕ ЗА ВЪЗМЕЗДИЕ.

 96. 96 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 524 Неутрално

  МНОГО РЯДКО АКО Е ТОЯ ЛЮБЕНОВ.АМА МНОГО МАЗНО И РЯДКО.ПОЧТИ ТЕЧНО...
  С ТАЯ МАЗНА МУТРА И ТОЯ ФАЛИВО БОДЪР ГЛАСЕЦ Е ПРОТИВЕН КАТО ОНЯ ДРУГИЯ СЛУГА - БАРЕКОВ.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  Афтора Спасов, Филчев може да е всякакъв, но е корифей по наказателно право. Един от най-добрите учени и преподаватели в тази област и то неоспорим.
  —цитат от коментар 97 на oliverstone

  Той и Менгеле е бил корифей в медицината.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Спасе, дано не четеш коментарите.

  Само ще осъзнаеш, че Любенов действа спрямо стандартите на матриала. А този матриал няма нула критическо мислене. Той НЕ може да разбере какво толкова е станало в случая. Няма я тази основа от стандарти, която матриалът да си е изградил, че да стъпи на нея.

  А Колшуковците, Филчевците и Цацаровците се възползват от това. Кой ще ги спре и как? Те видяха схемата: правиш свинщина ---> правиш с ена луд ---> разминава ти се. Щото матриалът НЕ вдява. За тях е опасно да не им вземат децата норвежки черни гей-двойки, но слугинаж като Героги Любенов и злодей като Филчев не са опасни.

  Има си известни стандарти, които елитите би следвало да спазват и без хората да излизат всеки път на улицата, дори и виртуално, ако те не се спазват. Тези стандарти в България постоянно биват занижавани, тъй като т.нар. елит надушва, че вече могат да се разминат в ВСИЧКО. Включително и с убийство.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK