Късата клечка на Джок Полфрийман

Късата клечка на Джок Полфрийман

© Георги КожухаровНа 31 януари тази година от Варненския затвор излезе Стоян Стоичков. Това стана 5 години и 24 дни преди изтичането на 17 годишната присъда, която му бе наложена за съучастие в убийството на българския студент Мартин Борилски в Париж през 2000 г. Предсрочното условно освобождаване на Стоичков стана с определение на съда, постановено седмица по-рано. Справка за събитията, предшествали освобождаването, предоставена от Варненския окръжен съд, показва, че делото е заведено по искане на Стоичков на 27 декември м.г. По неизвестни причини съдебното определение, както и мотивите към него, не са публикувани в сайта на Окръжния съд във Варна и до този момент.


На 20 септември тази година от Софийския затвор излезе австралийският гражданин Джок Полфрийман. Това стана 6 години, 6 месеца и 25 дни преди изтичането на 20 годишната присъда, наложена му за убийството на студента Андрей Монов през декември 2007 г. при сбиване на пл. "Св. Неделя" в центъра на София. След излизането австралиецът беше преместен в Центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци и все още не може да напусне България, защото попадна в правен абсурд от забрани за напускане на страната и заповед за експулсиране. Определението за предсрочното освобождаване на Фрийман е постановено от Софийския апелативен съд. То и мотивите към него са публикувани на сайта на съда.


На пръв поглед двата случая изглеждан напълно идентични. Но докато предсрочното освобождаване на Стоян Стоичков мина напълно незабелязано, излизането от затвора на австралиеца Джок Полфрийман предизвика шок, последван от истеричните реакции на институции, медии, политици и дори на прокуратурата, която поиска връщането му в затвора.
Защо се случи това?


Спомняте ли си Мартин Борилски? През 2000 г. той е бил на 24 години, току-що завършил магистърски клас по търговско право във Франция. Стажува в международна адвокатска кантора, а освен това е асистент в Сорбоната. На 21 юли 2000 г. френската полиция го открива мъртъв в квартирата му на парижката ул. "Льо Курб". Ръцете му са били завързани с пуловер под мишниците, а по тялото е имало 93 прободни рани и следи от чужда слюнка. Носът и челюстта на Борилски са били счупени, а джобовете на панталона му – извадени, като след претърсване.


За убийството на Борилски бяха обвинени българите Георги Желязков и Стоян Стоичков, а последвалият съдебен процес, продължил цели десет години, се превърна в един от най-позорните и оглушителни провали на българското правосъдие след 1989 г.


За убийството на Мартин Борилски Георги Желязков е осъден на 19 години затвор, а освободеният през януари т. г. Стоян Стоичков - на 17. Това означава, че Желязков ще е излежал половината от своята присъда най-вероятно през втората половина на следващата година. След това надали ще има пречка той също да бъде предсрочно условно освободен. За това вече има достатъчно формални основания. Проверка на "Дневник" от 2017 г. установи, че към онзи момент той вече е получил възможността да изтърпява присъдата си при лек режим в затворническо общежитие от открит тип, да ползва седмични, месечни и годишни отпуски и почивки, да работи извън района на общежитието, да се среща с близките си в директен контакт и т.н.

Осъдените за убиството на Мартин Борилски Георги Желязков и Стоян Стоичков - по време на процеса, 2010 година

© Дневник

Осъдените за убиството на Мартин Борилски Георги Желязков и Стоян Стоичков - по време на процеса, 2010 година


За разлика от случая "Борилски", на който българските медии не обръщаха внимание в продължение на години, убийството на Андрей Монов не беше крито. Според огласените материали по разследването той е намушкан от Джок Полфрийман на 27 декември 2007 г. Монов е бил на 20 години и е следвал право. Футболът и "Левски" били негова страст. Приблизително час след полунощ пътят му се пресича фатално с този на Джок Полфрийман на пл. "Св. Неделя" в София. Австралиецът е там с приятели, Монов също. В последвалото улично сбиване с неизяснена причина Джок Полфрийман пробожда смъртоносно Монов в лявата част на гърдите и ранява сериозно приятеля му Антоан Захариев. Направената по-късно експертиза показва, че както жертвата, така и убиецът са употребили алкохол. В кръвта на Монов са открити 2.9 промила алкохол, а в тази на Полфрийман – 0.15. Полфрийман е осъден на 20 години от три съдебни инстанции, като окончателното решение е постановено на 27 юли 2011 г. от Върховния касационен съд.


Двете процедури за условно предсрочно освобождаване следват установения законов ред. Молби за предсрочно освобождаване подават десетки изтърпяващи наказания, ако вече отговарят на условията и съдилищата в страната ги разглеждат, като по над 95% от тях се произнасят с определение.


Защо тогава случаят "Джок Полфрийман" беше вкаран в политическа употреба и пропаганда?


През 2015 г. австралиецът беше номиниран за наградата "Човек на годината", присъждана от Българския хелзинкски комитет (БХК). В номинацията, направена от сънародничка на Полфрийман, бе посочена ролята му като председател на "Българско затворническо сдружение за рехабилитация", чиято цел бе да защитава правата на осъдените с лишаване от свобода в България.


Необмислената номинация предизвика сериозни критики към БХК и по-късно беше отменена. Но още тогава правозащитната организация, която и без това е трън в очите на националпопулисти, евронихилисти и кадри на библиотекарския институт, вдигна удобна топка. Сега всички те се върнаха на терена и я отиграха в ченгеджийски стил в битката срещу реформаторите в съдебната система. А заложник в този двубой се оказа Полфрийман.


С активното съдействие на цялата политическа класа, управлявала България през последните 10 години, беше сглобена и тествана медийна машина за тотално манипулиране на обществените нагласи. В казуса с Полфрийман тя беше завъртяна на пълни обороти с атака срещу съдебния състав, постановил определението. В него, както вече е известно, влизат Калин Калпакчиев, настоящ председател на Съюза на съдиите в България, бившият председател - Весислава Иванова, както и съдия Виолета Магдалинчева, за която колегите й дават еднозначна висока оценка.


Съюзът на съдиите в България обаче е сред основните критици на Иван Гешев, номиниран без алтернатива за наследник на главния прокурор Сотир Цацаров. Достатъчно е да бъде цитирано само едно заглавие от в. "Труд": "Убивай българи – Калпакчиев е насреща!", за да стане ясно колко нелепа мишена се оказа Джок Полфрийман в тази война. Малшансът му сработи и заради успешно поддържаните (и с медийна подкрепа) критични нива на нетърпимост към чужденците в България. Не че страната ни прави изключение от останалите европейски държави, където ксенофобията е сред любимите оръжия в арсенала на политическите орки. Но тяхно завоевание е и непрекъснато подгряваното усещане за липса на справедливост, подозрителността и недоверието в институциите у нас. Сега то се оказва великолепна среда за разчистване на сметки - лобито зад Иван Гешев в съдебната система срещу критикуващите ги.


Началото на кампанията за предстоящите местни избори допълнително утежнява ситуацията и партиотични и националистически формации също вкараха казуса в предизборните си атаки.


Как ще приключи всичко ли?


След осем години на безпринципност, шикалкавене, "изгубени" доказателства по делото "Борилски" и незащитими оправдателни присъди в края на 2008 г. тогавашният френският посланик в България Етиен дьо Понсен си позволи безпрецедентна и директна критика към българския съд. "Наистина съжалявам, но трябва да го подчертая - отново имаме един незадоволителен случай на съдебно решение", каза той. В същото време Франция обяви, че ще започне паралелен задочен процес срещу Желязков и Стоичков. Тази намеса в никакъв случай не може да бъде определена като решаваща за последвалата развръзка с осъдителните присъди на убийците. Но беше отрезвяваща.


В края на миналата седмица пред журналисти в Ню Йорк външният министър Екатерина Захариева обяви, че е отклонила предложение за среща с външния министър на Австралия Марис Пейн по казуса с Джок Полфрийман. Като причина посочила запълнения си график. След този отказ Пейн е изпратила на Захариева писмо "търсейки съдействието на България за организиране незабавното завръщане [на Полфрийман] в Австралия". А в интервю за радио Ей Би Си от сряда Марис Пейн заявява: "Определено съм дълбоко разочарована, че той продължава да бъде задържан в България. Загрижена съм, че може да има набор от неюридически съображения, които влияят на този случай, и искам да съм сигурна, че законът ще бъде приложен безпристрастно."


Ето така за втори път след случая "Борилски" държавата сама влиза и в международен скандал заради очевидния опит да погази законодателството си. За България ще е унизително, ако законно постановеното определение на Софийския апелативен съд бъде изпълнено едва след дипломатическа намеса.


Джок Полфрийман изтегли "късата клечка", защото предсрочното му освобождаване съвпадна с финалните и явно безогледни усилия за налагането на Иван Гешев за нов главен прокурор. В тях и правните норми нямат значение.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  Среднощен експрес да сте гледали?

  Но такива са муцуните -- за едни кметски избори охотно ще пожертват международната репутация на цялата страна. А то пък една репутация... И, най-важното: какво можеш да откраднеш от една репутация? Файдата къде е? Пуснеш една сълза за Фолксваген и викаш, други ще дойдат.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 3. 3 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Среднощен експрес да сте гледали? Но такива са муцуните -- за едни кметски избори охотно ще пожертват международната репутация на цялата страна. А то пък една репутация... И, най-важното: какво можеш да откраднеш от една репутация? Файдата къде е? Пуснеш една сълза за Фолксваген и викаш, други ще дойдат.
  —цитат от коментар 2 на zyb18561487


  За съжаление ние сме по файдите и кяровете. Няма ли ги не ни търси! Това справедливост, това морал, търпеливост, разни други добродетели.... са все за будалите.
  Толкоз ни е багажа....

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Хаха, авторът зави пак по либералната писта, ама му е простено, това си могат либералите.
  Каква омраза на българите към чужденците бре, само българи убиват.
  Колко циганине са убити от българи, колко австралийци или не знам си какви такива.
  Искате в собствената си страна да се чувствам екато чужденци, няма да стане.
  Няма да постановявате присъди на база на мнения на пастори и филолози, няма как да стане това.
  Полфриймън между другото дължи 600 х. лева, защо ДА България и близките до нея не платят по 30-40 лева, може и да стигнат.
  Поне ще е едно добро дело.

 5. 5 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 568 Неутрално

  На бас, è ще ни осъдят и по това дело в Страсбург? Отделно ще има много як епизод на "Арестувани зад граница по "Нешънъл джиографик

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 6. 6 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1604 Любопитно

  Не ми изглежда много свързано с Гешев точно това дело, ама карай ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 7. 7 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Полфриймън е убиец! И никакви записи не могат да променят този факт.
  Не може да се промени, че е носил оръжие, че го е използвал, че сам е потърсил конфронтацията.

 8. 8 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Сичкото соросоид е на амразурата от една седмица :)

  Абе кои е този австралиец, кои са му родата там долу?

  от къде иде жегата?

 9. 9 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#4] от "НеКой":

  "Полфриймън между другото дължи 600 х. лева, защо ДА България и близките до нея не платят по 30-40 лева"

  Чудесна идея!

 10. 10 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4569 Неутрално

  "както и съдия Виолета Магдалинчева, за която колегите й дават еднозначна висока оценка."

  Значи има и изключения от поговорката за "крушката и дървото"!

 11. 11 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Съюзът на съдиите в България обаче е сред основните критици на Иван Гешев, номиниран без алтернатива за наследник на главния прокурор Сотир Цацаров. Достатъчно е да бъде цитирано само едно заглавие от в. "Труд": "Убивай българи – Калпакчиев е насреща!", за да стане ясно колко нелепа мишена се оказа Джок Полфрийман в тази война.

  Гешев или Цацаров са писали тази статия в Труд?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 12. 12 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  Делото Борилски и делото Монов си приличат по загрижеността на независимата съдебна власт за чувствата на убийците.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  Късата клечка на Джок и задействаната умнокрасива пионка

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#11] от "О, ко ма напрай!":

  "Съюзът на съдиите в България обаче е сред основните критици на Иван Гешев"

  И те не са по-добри от Гешев. Просто борба на два олигархични кръга - Каолин и хотел Берлин.

 15. 15 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Сичкото соросоид е на амразурата от една седмица :)Абе кои е този австралиец, кои са му родата там долу?от къде иде жегата?
  —цитат от коментар 8 на WWW


  То и всичкото герб, дпс и прочие крадци са на амбразурата на Гешев вече от месец.
  Там е заровено кучето! Полифрийман е вербална дъвка за крадците на България.

 16. 16 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Тази статия какво е или важното е да се араламби.

 17. 17 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Убиец ли е Полфрийман?Твърдо да!Той ли нападна групата от 15 младежи и наръга двама от тях?Да!Какво да говорим тогава за самозащита и права.Нещата са повече от ясни - един либерален съдия,свързан с БХК,без да се съобрази с мнението на управата на затвора освобождава един доказан убиец.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  Килърчето го отсвириха -- лошото е, че това май ще го радикализира, вместо да го накара да преразгледа проблематичните елементи в изказа и общуването си. Защото като идеология е най-близко до това, което вестникът се опитва да прокарва. А резултатите са различни -- форумът се пълни с чичковци, които като развалена грамофонна плоча повтарят, че Тръмп е оранжев (тук някаква глупост по избор), а Джонсън -- луд. Което не е голямо постижение. Или пък някакви путински агенти, може би истински, може би престорени, които предизвикват моментно оживление. Лошо, Седларов, лошо.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 20. 20 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  "След осем години на безпринципност, шикалкавене, "изгубени" доказателства по делото "Борилски" и незащитими оправдателни присъди в края на 2008 г. тогавашният френският посланик в България Етиен дьо Понсен си позволи безпрецедентна и директна критика към българския съд. "Наистина съжалявам, но трябва да го подчертая - отново имаме един незадоволителен случай на съдебно решение", каза той. В същото време Франция обяви, че ще започне паралелен задочен процес срещу Желязков и Стоичков."

  Помня как медиите тогава вдигнаха врява в защита на убийците на Борилски. А те бяха синчета на видни представители на варненската мафия. Българският съд тогава се орезили , като ги оправда и така се изплю на усилията и работата на френските следователи , които по безспорен начин бяха доказали и посочили кои са убийците на Борилски. Френската държава имаше право след тази подигравка с френските следователи, понеже престъплението беше станало на френска територия , да изиска делото да се гледа във Франция. Едва тогава българският съд се стресна и осъди убийците.
  Спомням си с каква враждебност беше посрещната намесата на френския посланик. Той беше обвиняван в недопустима намеса в нашата съдебна система , в едва ли не в предизвикване на дипломатически скандал. Тогава държавната мафия с подкрепата на медиите направи всичко възможно да защити убийците.
  Поздравления да Спасов. Направи отличен паралел с двата случая и показа различните аршини с които се оценяват еднакви съдебни казуси.

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  Не късата клечка , Полфрийман попадна в родово общинния строй . ,, Българска майка ,българска кръв" Това го казваа съдия в 21 В ! Ниски страсти и простотия вилнеее в територията. Щом не си съгласен с племето си соросоид,грантаджия и всички термини на руската пропаганда . Вярна е само правдата на шишковците!

 22. 22 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  1000 статии да пуснете пак ще е виновен. И пак е пуснат предсрочно неправилно. Колкото и да бършете винаги ще мирише.

 23. 23 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3319 Неутрално

  Къде е циганинът спасен от Джок. Има ли такъв? Ако има, що за човек е, да гледа спасителя си в затвора?

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Нещо става с тази медия, само Спас не беше писал за Джок. Съвсем изтрещяхте.
  Спасе, народ, който има поговорка „да не се излагаме пред чужденците“, не може да е ксенофобски настроен. Цялата ти писаница е ала-бала.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 26. 26 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  А младежът да си обръсне брадата, щото иначе винаги остава едно такова неловко чувство... в смисъл, да не е скрил некой керамичен нож в джоба. От тези, дето скенерите не ги ловят. (А, между другото, драги зрители, колко бързо я смотаха тази новина. Само във Франция още дискутират викал ли е АА, не е ли викал...)

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 27. 27 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  Делото Борилски и делото Монов си приличат по загрижеността на независимата съдебна власт за чувствата на убийците.
  —цитат от коментар 12 на Корки


  На пръв поглед двата казуса си приличат , но в същност са дълбоко различни. В казуса с убийството на Борилски , съдебната система се опитва да оневини убийците , а с казуса за убийството на Монов съдебната система осъжда за убийството невинен човек.
  В единия случай се ронят крокодилски сълзи за убития Монов и се протестира за предсрочното освобождаване на нарочения за убиец Пофрийман , а в другия случай не се оплаква убития Борилски и няма възмущения , когато се освобождава предсрочно неговия убиец.

 28. 28 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Дневник, защо мълчахте и не отразихте излизането на Стоян Стоичков от затвора предсрочно? ПИК ли трябва да го съобщят за да се надигне общественото мнение?

 29. 29 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#26] от "zyb18561487":

  Абсолютно, чудих се дали ще драснат един-два реда с новопоявилата се информация по този случай, но не би, днес са адски заети с Джок, производителността в редакцията гони невиждани нива. Май успяха да ги напраскат къмто 6-7, а е едва обяд. :)))

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 405 Неутрално

  [quote#24:"dedo_goshko"][/quote]

  Този директор на затвора - уволнения от Дани Кики заради морската отпуска на Куйовичч?

  Mутри, вън!
 31. 31 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3803 Весело

  До коментар [#25] от "frisky":

  Ха ха не е ксенофоски ли?! Такъв е че и по лошо!

  klimentm
 32. 32 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  Килърчето го отсвириха -- лошото е, че това май ще го радикализира, вместо да го накара да преразгледа проблематичните елементи в изказа и общуването си. Защото като идеология е най-близко до това, което вестникът се опитва да прокарва. А резултатите са различни -- форумът се пълни с чичковци, които като развалена грамофонна плоча повтарят, че Тръмп е оранжев (тук някаква глупост по избор), а Джонсън -- луд. Което не е голямо постижение. Или пък някакви путински агенти, може би истински, може би престорени, които предизвикват моментно оживление. Лошо, Седларов, лошо.
  —цитат от коментар 19 на zyb18561487


  За да няма недоразумение -- имам предвид нашия колоритен събеседник Кретен-Килър, а не австралиеца. Кретен-Килърчето е добро момче по принцип, малко свръхемоционално.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  Има едно понятие, " смекчаващи вината обстоятелства. Има едни записи от камери, които никой не е счел да допусне при разглеждането на делото. Има едни неразпитани свидетели. Има куп обстоятелства, които опорочават присъдата и я правят съмнителна. Вместо поне сега да се спази закона, ние си умираме да предизвикаме един международен скандал, като налагаме едно беззаконие. Не че извън България не знаят, какво представлява нашата правосъдна система.

 34. 34 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1029 Любопитно

  До коментар [#23] от "blondofil":

  Интересно, но с това не ни занимават, а с някакъв запис, от който трудно може да се разпознае когото и да било и показва сбиване, а не момента на убийството.
  Какво променя този запис, по отношение на нападението с нож и последвалия фатален изход?

 35. 35 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  До коментар [#26] от "zyb18561487":Абсолютно, чудих се дали ще драснат един-два реда с новопоявилата се информация по този случай, но не би, днес са адски заети с Джок, производителността в редакцията гони невиждани нива. Май успяха да ги напраскат къмто 6-7, а е едва обяд. :)))
  —цитат от коментар 29 на frisky


  Поради естеството на новопоявилата се информация, моето момче. При друга информация щяха също да ги напраскат.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 36. 36 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  Време е Гешев да хапне малко кобалт-60 в салатата.
  —цитат от коментар 18 на Свинчуга


  Свършиха ли се консулските места, та да се правим на руснаци?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 37. 37 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  До коментар [#17] от "kwy38371721":
  "Убиец ли е Полфрийман?Твърдо да!"

  Там е работата, че не е сигурно , че Полфрийман е извършил предумишлено убийство.
  За разлика с убийците на Борилски, които по особено жесток начин са го умъртвили.
  Единият от убийците на Борилски е освободен предсрочно. Защо не се възмущаваш , че е освободен , а се възмущаваш за предсрочното освобождаване на Полфрийман?
  Не те ли е срам да прилагаш различни аршини по един еднакъв съдебен казус?
  Поне замълчете и не демонстрирайте мафиотските си пристрастия така явно.

 38. 38 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1290 Гневно

  До коментар [#27] от "tacheaux":

  ти като какъв се изказваш и определяш един осъден от българския съд убиец за невинен?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 39. 39 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Поздравления да Спасов. Направи отличен паралел с двата случая и показа различните аршини с които се оценяват еднакви съдебни казуси.
  —цитат от коментар 20 на tacheaux


  И аз се присъединявам към вашите поздрави и мнение , като в същото време призовавам г-жа Имова, член на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет .
  Г-жо Имова , няма ли да се изкажете като "една българска майка "и в този случай , че е "пролята една българска кръв" ?!!! Що мъльчите бе господЖа ???

 40. 40 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 277 Неутрално

  В никакъв случай не споделям тезата: щом този е освободен предсрочно, следователно и онзи трябва да бъде освободен предсрочно.

 41. 41 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#25] от "frisky":Ха ха не е ксенофоски ли?! Такъв е че и по лошо!
  —цитат от коментар 31 на klimentm


  Абсолютно, българинът масово обича да си общува с чужденци, още повече англоговорящи. Виж какво казват и чужденците, живеещи в България, има телевизионни и интернет рубрики на тази тема.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 42. 42 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1290 Гневно

  До коментар [#27] от "tacheaux":

  за това лилавите никой не ви харесва. готови сте от една житейска драма и за двете страни, да направите политически въпрос , абе нормални ли сте...?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 43. 43 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  Спасе, интелигентен човек си, но нещо много просто не разбирате, много хора, и аз включително, нямахме нищо против предсрочното освобождаване на Полфрийман. Но имаме против начина по който това се случи, без достатъчно убедителни доказателства, с някакви мотиви, от типа, "гледам тавана и пиша", с председател на съда, който е във взаимоотношения с БХГ, а БХГ наема адвокат (адвоката го признава, но казва, че работи на доброволни начала) да защитава австралиеца, отделно и другите им взаимотношения. Защо нямаше отвод, питате за друго лице, а за К. Калпакчиев няма ли да попитате?!
  И ето какво казва признатия от всички за един от най-добрите юристи на страната, преподавател на голяма част от днешните юристи:

  Огнян Герджиков:
  "Правото е в ъгъла и му се нанасят тежки удари. Не знам защо хората смята, че НС трябва да наложи бързи промени на закона и да реагира като пожарна. Джок Полфрийман е зловреден – това показва поведението му. Този човек има негативни емоции, поведението му на излизане от затвора показа, че той не се е овладял. Затворът не го е превъзпитал. Изненадах се от редукцията на присъдата му. Съкратеното съдебно производство е факт в много държави, а то има и добри страни. Признанието на вина и разкаянието помага на съда в решението за присъда. Грешка е да се отменя съкратеното съдебно производство, тъй като се плъзгаме по общественото мнение."

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 44. 44 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1057 Любопитно

  ".....двата случая изглеждан напълно идентични. "

  Господине Спасе, като верен Ваш читател и в подкрепа на Вашето пълноценно репортерстване от залиняващата ни Варненска "Приморская" територия , ще си позволя забележка.
  Не само не изглеждат идентични случаите, ами са и диаметрално противоположни: Първо, в разцвета на ДС службите в БГ , двама подрастоци са пратени да извършат мокра поръчка на чужда територия и се провалят като оставят много улики , които могат да бъдат открити от всеки криминолог, само не и от родните ченгета. Вторият случай обаче, 7 години по късно едно наркоманче с ДС произход е толкова малоумено, че случайно се забърква в хулигански побой и си получава заслуженото при законна самоотбрана.
  Ако има нещо сходно в този период, то това е единствено корумпираната БГ прокуратура от съветски тип....

 45. 45 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#35] от "zyb18561487":

  хахахха, момиче съм, за другото вероятно си прав. :)

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 46. 46 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  До коментар [#33] от "Роси":

  ти какво видя на този запис, не какво прочети по време на записа, а какво видя?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 47. 47 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  До коментар [#33] от "Роси":

  а и малко повече почети..записите са били пускани по време на делото..четене роситу, четене с разбиране, това му е майката

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 48. 48 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1730 Неутрално

  До коментар [#36] от "zyb18561487":

  Ъ, не бе, ти какво си помисли....не това. Да мутира от гама радиацията и да стане истински супергерой, а не фейк такъв. Точно както Хълк.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 49. 49 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#47] от "sarunka":

  Ти пък, твърде много искаш от Росито. Росито е папагал, не само не чете, ами и с мисленето отдавна го е закъсала.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 50. Какъвто и да го изкарвате си остава УБИЕЦ!
  Някой може ли да обясни, ако си седя в заведение и се намеся в конфликт, към който нямам отношение скачайки от масата и пробягвайки над 100 метра за да се включа дали ще ми го признаят за “самозащита”?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 51. 51 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  Ха, добре че поне в статията не се оспорва вината и присъдата на Полфрийман.
  А защо онези двамата убийци не са в общественото полезрение? Трябва да запитаме и редакцията на "Дневник" защо не са ни уведомили своевременно за предстоящото освобождаване. Случаят "Борилски" предизвика огромен обществен отзвук и ако медиите ни бяха писали по темата може би убийците все още щяха да са в затвора.
  А от БХК сами си навлекоха обществения гняв с номинацията на Полфрийман. Нечувана гавра с всякакъв здрав разум.

 52. 52 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  Ха, добре че поне в статията не се оспорва вината и присъдата на Полфрийман.
  А защо онези двамата убийци не са в общественото полезрение? Трябва да запитаме и редакцията на "Дневник" защо не са ни уведомили своевременно за предстоящото освобождаване. Случаят "Борилски" предизвика огромен обществен отзвук и ако медиите ни бяха писали по темата може би убийците все още щяха да са в затвора.
  А от БХК сами си навлекоха обществения гняв с номинацията на Полфрийман. Нечувана гавра с всякакъв здрав разум.

 53. 53 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  Ха, добре че поне в статията не се оспорва вината и присъдата на Полфрийман.
  А защо онези двамата убийци не са в общественото полезрение? Трябва да запитаме и редакцията на "Дневник" защо не са ни уведомили своевременно за предстоящото освобождаване. Случаят "Борилски" предизвика огромен обществен отзвук и ако медиите ни бяха писали по темата може би убийците все още щяха да са в затвора.
  А от БХК сами си навлекоха обществения гняв с номинацията на Полфрийман. Нечувана гавра с всякакъв здрав разум.

 54. 54 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Кака пък целия умнокрасивитет жали винаги убийците, а жертвите и роднните им са отсвирени? Докато не ви дойде до главата, няма да разберете.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8282 Неутрално

  До коментар [#47] от "sarunka":

  Записа, на който се виждат лицата и който е от камерата на МЗ е бил изтрит още на петия ден. Аз чета и мисля. А вие?

 56. 56 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Значи през 2008 г. съдът издава "незащитими оправдателни присъди" на убийците на Борилски. А после - защо биете съдиите?

 57. 57 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#27] от "tacheaux":

  И как ще е невинен? Да не би да не е замахнал с ножа?

 58. 58 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  И в двата случая правото се раздава и ползва единствено в облага на ДСмафията

 59. 59 Профил на m_art_in
  m_art_in
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#20] от "tacheaux":

  ++++++++
  Единствения ми коментар е - случаите не са особено сходни - единият е причиняване на смърт при пиянско сбиване на улицата, другото е планиран грабеж с убийство по особено мъчителен начин.

 60. 60 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 875 Любопитно

  Този анализ си струва да се прочете. Дава се сравнително правен поглед за две деяния. И за начина на правоприлагане у нас. Изводите са доста неприятни за статуквото на Академията на МВР у нас.

 61. 61 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 755 Весело

  Статия дъвка, за да се спомене накрая пак Гешев, който пък си е провала на 'риформата' на Христо Иванов и е страхуващ собственика на тукашния вестник.
  Нека генератора на минуси заработи сега.😀

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 62. 62 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  До коментар [#7] от "Paolo Di Canio":

  Ти ете ли статията? Другите двама от Варна сигурна според тебе като са убили Български студент във Франция не са убийци. Само че те са ,,синчета,, на стари номенклатурчици и сега единият прадсрочно го освобождават, бил се поправил

 63. 63 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2975 Неутрално

  До коментар [#47] от "sarunka":Ти пък, твърде много искаш от Росито. Росито е папагал, не само не чете, ами и с мисленето отдавна го е закъсала.
  —цитат от коментар 49 на frisky


  Само че Вие видяхте проблем в нея в момента, когато се замисли.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 64. 64 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#27] от "tacheaux":ти като какъв се изказваш и определяш един осъден от българския съд убиец за невинен?
  —цитат от коментар 38 на sarunka


  Знаеш ли, не само твоите коментари, но и на досега уважавани от мен коментатори-привърженици на ГЕРБ адски ме разочароват. Защото за мен сте вече в фрафата "тролове. Как пък ЕДИН/освен мен/, не изрази различно становище по казуса?! На вас не ви пука как делото преди години е било меко казано несправедливо и в ущърб на обвиняемия проведено.
  Отговори ми само на един въпрос, ако имаш желание. Как , защо и по чие наредане са изчезнали записите от Министерството на здравеопазването. Точно тези камери, които са заснели убийството на Монов? И не е ли доста подозрително, че Монов -старши е бил близък с един министър там през 2007 година?!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 65. 65 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2288 Неутрално

  До коментар [#44] от "1_april":
  +++

  И да допълня. Диаметрално разисквани. За Варненеца нито дума нито по форумау нито другаде,че е убиец. А Австралиецът се развява като мръсно бельо, бил убиец, незнам си какво

 66. 66 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  До коментар [#55] от "Роси":

  "Дневник", защо не напишете какъв е бил типът записващи устройства в МЗ и колко дена са достъпни записите преди върху тях да се запише нов информация и да изтрие старата? Защото тука много народ е оcатанал с впечатлението, че някой нарочно е изтрил записите, а това вероятно не е така.
  Ако записващото устройство е било с малка памет информацията, която се пази е до 2-3 дена. Ако техниката е била от 90-те години то това е напълно възможно.

 67. 67 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Отвратителното лице на високопоставената "съдебна власт", една отломка от развития социализъм (повечето от тия магистрати са генерични потомци на АБпФК)

 68. 68 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Използването на тази присъда за развихряне на кампания против съда от страна на всякакви патриотари и техни подгласници е отвратително.

 69. 69 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Този анализ си струва да се прочете. Дава се сравнително правен поглед за две деяния. И за начина на правоприлагане у нас. Изводите са доста неприятни за статуквото на Академията на МВР у нас.
  —цитат от коментар 60 на save_knforest


  Не само WV, но и други инвеститори ще отбягват България. Защото еди чисто криминален казус беше истерично политизиран. Заради лобито на един ДС-доносник. И какво се оказва? Че един действащ главен прокурор и един, който иска да бъде избран, нарушават всякакви правила с фриволни изказвания в медиите. Не искам да ги цитирам, защото съм отвратена!
  България необратимо се е запътила към Евразия.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 70. 70 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 315 Весело

  Спасе, интелигентен човек си, но нещо много просто не разбирате, много хора, и аз включително, нямахме нищо против предсрочното освобождаване на Полфрийман. Но имаме против начина по който това се случи, без достатъчно убедителни доказателства, с някакви мотиви, от типа, "гледам тавана и пиша", с председател на съда, който е във взаимоотношения с БХГ, а БХГ наема адвокат (адвоката го признава, но казва, че работи на доброволни начала) да защитава австралиеца, отделно и другите им взаимотношения. Защо нямаше отвод, питате за друго лице, а за К. Калпакчиев няма ли да попитате?!И ето какво казва признатия от всички за един от най-добрите юристи на страната, преподавател на голяма част от днешните юристи:Огнян Герджиков:"Правото е в ъгъла и му се нанасят тежки удари. Не знам защо хората смята, че НС трябва да наложи бързи промени на закона и да реагира като пожарна. Джок Полфрийман е зловреден – това показва поведението му. Този човек има негативни емоции, поведението му на излизане от затвора показа, че той не се е овладял. Затворът не го е превъзпитал. Изненадах се от редукцията на присъдата му. Съкратеното съдебно производство е факт в много държави, а то има и добри страни. Признанието на вина и разкаянието помага на съда в решението за присъда. Грешка е да се отменя съкратеното съдебно производство, тъй като се плъзгаме по общественото мнение."
  —цитат от коментар 43 на hamiltonf


  Пич, пропускаш нещо за важно за Герджика - прекрасен преподавател ... САМО по търговско право, по нищо друго!!! Спорил съм с него по казуси по облигационно право - кръгла нула е или поне доста близо до нулата! И още нещо - Герджиков е блестящ ТЕОРЕТИК по търговско право, като ПРАКТИК е ужасно слаб, чел съм негови искови молби и писмени защити - ужас и безумие! :)
  А и както знаем всички - наказателното право е далеч от гражданското право като правила и процес, то абсолютно съм категоричен, че знанията на проф. Герджиков по наказателно право са точно толкова задълбочени и сериозни, колкото са задълбочени моите познания за чифтосването и брачните ритуали на птицечовката :):)
  И най-важното - не забравяй, че откакто влезе в политиката, точно проф. Герджиков е даван за пример като един от най-големите ветропоказатели, т.е. върти се натам, накъдето духа вятъра, и доста често изразява диаметрално противоположни мнения ... Достатъчно е да се проследи политическия му път цветово - червен, жълт, светло син, сега синьо-бял .. Абе поливалентен футболист, така да се каже :):):)

 71. 71 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 315 Весело

  Като продължение към коментар 70 - със същия успех можеш да цитираш и мнение на покойния вече проф. Вучков по темата за секса - също толкова абсурдно ще звучи :):)

 72. 72 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1557 Весело

  Хе, чета заглавието и си помислих че Дневник е копирал мой коментар от преди седмица: Коментар 22 в темата

  https://www.dnevnik.bg/video/deniat_s_veselin_dremdjiev/2019/09/27/3969330_sluchaiat_polfriiman_predizvika_neadertalski_populizum/

  "...МОЯТА "долна черта": Австралиеца е извадил МНОГО къса клечка, щото последната инстанция е дала свойто определение преди избора на гешефтара, и преди местните избори. """.

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 73. 73 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Отвратителното лице на високопоставената "съдебна власт", една отломка от развития социализъм (повечето от тия магистрати са генерични потомци на АБпФК)
  —цитат от коментар 67 на ogp03622986


  И защо е така? Защото само деца на доказани "другаре" имаха право да следват "Право". И докато изтече "мръсната кръв", ще трябва да се завъртят поне още две поколения. Които обаче вече ще са напуснали България.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 74. 74 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#54] от "Darcas":

  Кака пък целия умнокрасивитет жали винаги убийците, а жертвите и роднните им са отсвирени? Докато не ви дойде до главата, няма да разберете.
  —цитат от коментар 54 на Darcas

  Подобен коментар, точно под тази статия? Трябва да използвате флашките поне , като прочетете и осмислите материалите . Което явно ви е трудно де.
  Значи Борилски и роднините му могат да бъдат отсвирени, ама ДС-доносника , не.


 75. 75 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  Интересно защо досега в "Дневник" не се публикува медицинското свидетелство, издадено на Д.П. след арестуването му? Ще бъде интересно да се види какво е било физическото му състояние, защото някои продължават да твърдят, че е бил бит и замерян с павета преди убийството.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1557 Весело

  До коментар [#55] от "Роси":"Дневник", защо не напишете какъв е бил типът записващи устройства в МЗ и колко дена са достъпни записите преди върху тях да се запише нов информация и да изтрие старата? Защото тука много народ е оcатанал с впечатлението, че някой нарочно е изтрил записите, а това вероятно не е така. Ако записващото устройство е било с малка памет информацията, която се пази е до 2-3 дена. Ако техниката е била от 90-те години то това е напълно възможно.
  —цитат от коментар 66 на pamela


  Питаш неправилния въпрос. Правилният е ЗАЩО следователите не са иззели ВСИЧКИ камери отмястото на произшествието?

  Всъщност въпросът е реторичен, с няколко варианта на отговор, които вече се споменаха няколко пъти в различните теми в този форум. Ако не се лъжа, в една от статиите се спомена че разследващите взели и камерата от МЗ, но порафи "техническа грешкА" записът е бил изтрит. Звучи...не като за пред хората.
  До коментар [#66] от "pamela":


  До коментар [#55] от "Роси":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Весело

  Открийте разликите:
  - в единия случай умишлено убийство с кражба (2 срещу 1), скриване от правосъдието в продължение на 10 години и присъди от 19 и 17 години под натиск от френското правосъдие. Бащата на Борилски е никой в България без достъп до медии, бащата на убиеца е с контакти със съдийските среди и правораздавателните органи
  - В другия случай убийство по хулиганслки подбуди(според съдия Георги Колев) без кражба при 1 срещу 10, задържане веднага и осъждане на 20 години под натиск от семейството с достъп до медии. Бащата на Полфрийман е никой в България, семейстовото на Монов е с контакит със съдийските среди и правораздавателните органи

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Весело

  До коментар [#75] от "pamela":

  Тези "накои" са съдиите, които са го вписали в мотивите по делото :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 82. 82 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#54] от "Darcas":

  Тъпо. Никой не жали убийци. Тук става въпрос за недопустим натиск върху съда и за евентуални извращения по време на процеса.

 83. 83 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Интересно защо досега в "Дневник" не се публикува медицинското свидетелство, издадено на Д.П. след арестуването му? Ще бъде интересно да се види какво е било физическото му състояние, защото някои продължават да твърдят, че е бил бит и замерян с павета преди убийството.
  —цитат от коментар 75 на pamela


  Шегуваш се, нали? Знаеш ли какви медицински се издаваха, когато бях мед. сестра"? Починала родилка в ДЕВЕТИЯ месец, вследствие руптура на матката, се оказа "неврастеничка"? Българска жена. Съпругът и превъртя и започна да хвърля тухли по спешна помощ. Резултатът от аутопсията и остана за вътрешна употреба. Сподели ми го шефа ми. И се ядосваше, че колегите не са докарали жената поне за наблюдение тогава.
  Така че, се скрий с тия "медицински" експертизи!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 84. 84 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#2] от "zyb18561487":

  Точно за този филм си мисля през последните седмици. И съм убеден, че съвсем скоро ще гледаме подобен, само че с действие не в Истанбул, а в София.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 85. 85 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Интересно защо досега в "Дневник" не се публикува медицинското свидетелство, издадено на Д.П. след арестуването му?
  —цитат от коментар 75 на pamela

  До коментар [#55] от "Роси":"Дневник", защо не напишете какъв е бил типът записващи устройства в МЗ и колко дена са достъпни записите преди върху тях да се запише нов информация и да изтрие старата? Защото тука много народ е оcатанал с впечатлението, че някой нарочно е изтрил записите, а това вероятно не е така.
  —цитат от коментар 66 на pamela

  Ха, добре че поне в статията не се оспорва вината и присъдата на Полфрийман. А защо онези двамата убийци не са в общественото полезрение? Трябва да запитаме и редакцията на "Дневник" защо не са ни уведомили своевременно за предстоящото освобождаване. Случаят "Борилски" предизвика огромен обществен отзвук и ако медиите ни бяха писали по темата може би убийците все още щяха да са в затвора.
  —цитат от коментар 53 на pamela


  Пами , а сега задай същите въпроси и на другите издатели - например Недялко или Петьо. Ма верно ли си толкова руса? "Гешеф е р..адост" , това струи от постовете ти .

 86. 86 Профил на username333
  username333
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#4] от "НеКой":

  От теб, чичка, винаги се е носела миризма на нафталин. Лъскай пионерките и отивай за работническо дело и салам камчия. Днес е петък и си взел копейките за седмицата прекарана във форума, бидейки компетентен по всички въпроси. Няма по- голям досадник от теб, но ще те търпим, нали сме толерасти.

 87. 87 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#76] от "grw10620564":

  Не съм, 57 кила съм. И по душа не съм свинка, обикалях булевардите и площадите доста продължително, когато номинираха прасето за шеф на ДАНС.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 88. 88 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 229 Неутрално

  то ,късата клечка е изтеглена за 70 % от населението ,за това и обръчите от роднини с власт газят всичко наред , затова сме и територия на мафията , а не държава

 89. 89 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 313 Неутрално

  До коментар [#79] от "penetrating":

  Абсолютно си прав, отвратително е! Но това, което прави впечатление е, че тези, които смятаме Джок за виновен и предсрочното освобождаване за неправилно, не се хвърляме на амбразурата, за да защитаваме всеки убиец. Убийците на Борилски трябваше да получат доживотни присъди, а от коментарите разбирам, че единият вече е на свобода, просто уникално!

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 90. 90 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#6] от "Нефертити":
  Освен с Гешев, това дело е свързано и с бившия депутат от БСП Монов-баща. А двете неща са свързани с руския геополитически интерес в България.

 91. 91 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5956 Неутрално

  До коментар [#89] от "frisky":

  Кой "ние" ?
  Към тях спада ли Съдийската колегия на ВСС "Нарушен е балансът между правото и справедливостта" е техен израз с подкана за линч на съдийския състав.
  Защо се чудите тогава на такива присъди с нарушен "баланс"?
  Колкото до вината и до оценката каква е и доколко присъдата е адекватна на едните и другия, позволете ми да имам собствено мнение. Присъдите няма проблеми да се коментират, но трябва да се изпълняват. Тук присъдата дори не се изпълнява
  Горното сравнение на #79 го показва ясно. Бих добавил още една разлика
  - Полфрийман е бил в строго охраняван затвор и са му отказвали елементарни неща
  - другите убийци са си живели дори навън
  Толкова

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 92. 92 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Въпреки всички усилия на дневник, аз лично ще умра от смях, когато до няколко месеца Джок влезе отново в затвора... Защото изверг, който е почнал да убива на 20 години, няма начин да се поправи в български затвор. Напротив.

 93. 93 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#64] от "tolkoli":

  Знаех си че има надежда за теб.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 94. 94 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 982 Любопитно

  До коментар [#69] от "tolkoli":

  Че кога е излизала от там?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 95. 95 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 982 Любопитно

  Късата клечка за Полфрийман май ще се окаже тояга за БГ политиците. Заиграха се със сили, които са им над възможностите. Нещо от рода какво мислехме, какво се получи.
  Ще ми еинтересно да гледам как ще скимтят след автогола,който толкава тъпо си вкараха.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 96. 96 Профил на TheRedOne
  TheRedOne
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Трудно стигнах до края на статията, но си струваше. Получил Спас заръка да поплюе малко по Гешев и... хоп, материалче за Полфрийман, дето не е много законно фрийман. И к'во му пречи на Спас да пришие в материалчето и Гешев. Явно нищо, ни акъла, ни обрзованието, дет' се вика. Ай, наздраве!

 97. 97 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#7] от "Paolo Di Canio":

  тук става въпрос за други неща, прочети отново статията и се опитай да разбереш.

 98. 98 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1847 Неутрално


  Отличен анализ на Спасов !
  Браво !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  До коментар [#4] от "НеКой":"Полфриймън между другото дължи 600 х. лева, защо ДА България и близките до нея не платят по 30-40 лева"Чудесна идея!
  —цитат от коментар 9 на moreee  Полфрийман ще осъди България в ЕСПЧ и ние с теб и всички българи ще му платиме милиони, от които той ще плати на Монови, а тук « Да, България « няма нищо общо . Не ПП « Да, България « е осъждала, или подклаждала истерията от последните десетина дни .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Допускам, че в разследването и присъдата има слабости. Не съм срещал никъде твърдение, че Джок отрича да е намушкал убитото момче. Допускам, че предсрочното му освобождаване е възможно с оглед на възприетата практика. Не може да не се отчете обаче, че позоваването на Кънев от БХК в определението чупи тъпомера. Връзката Калпакчиев и БХК е очевидна и безспорна и това трябва да смущава всеки нормален човек. Да пренебрегнеш отрицателното становище на затворническата администрация без да обясниш защо и да дадеш доверие на частното лице Кънев, който случайно се оказва твой личен познат безусловно е прецедент, който следва да се включи в учебниците по наказателно право.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK