Съдът трябва да бъде уязвен, за да донесе политически дивиденти

Потресена съм от липсата на мярка и на задръжки – да се използва една семейна трагедия, за да се предизвика такава масова истерия, казва Капка Костова.

© Георги Кожухаров

Потресена съм от липсата на мярка и на задръжки – да се използва една семейна трагедия, за да се предизвика такава масова истерия, казва Капка Костова.Капка Костова е бивш съдия в наказателната колегия на Върховния касационен съд (ВКС) – пенсионира се тази година. Била е председател на Районния съд в София и на Съюза на съдиите. Съдия Костова беше член на Висшия съдебен съвет, но го напусна заедно с Галина Захарова през 2011 г. в знак на протест срещу безпринципната му кадрова политика. Това стана малко след избора на Владимира Янева за председател на Софийския градски съд.


Капка Костова говори в предаването "Преди всички" на БНР за казуса с предсрочното условно освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман. Днес ВКС разгледа искането на главния прокурор Сотир Цацаров делото да бъде възобновено и ще се произнесе в двумесечен срок. Австралиецът стои затворен в център на МВР в Бусманци, въпреки че съдът го освободи.


Преди да прецени основателността на искането, съставът на ВКС трябва да прецени то допустимо ли е изобщо. Този акт на съда не е сред актовете, които подлежат на възобновяване. Внесен е законопроект за изменение на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), но не мисля, че дори да се постигне това изменение, в някакъв момент напред във времето, то може да бъде отнесено към казус, който вече е пред съда.
Няма друго обяснение за действието на главния прокурор, освен че съдът трябва да е виновен отново. Не мисля, че главният прокурор и неговият екип не са наясно. Те са компетентни хора, мисля. Това е, за да бъде сезиран съдът с едно такова искане и когато той приложи закона, отново съдът да е виновен, още повече това вече е ВКС.


Това е начин да бъде уязвен съдът като институция, и може би председателят му.


Не е прецедент да е сезиран Върховният касационен съд с недопустими искания за възобновяване. Въпросът е, че това искане изначално касае съдебен акт, който е извън тези, които могат да бъдат възобновени. Основното предназначение на възобновяването на наказателни дела, което е един извънреден способ, е проверка на вече влязъл в сила съдебен акт. Предназначението на този извънреден способ е да не остава в правния мир порочен съдебен акт. Така че, ако е допусната грешка, тя трябва да бъде поправена. Но по отношение на актовете, за които това е допустимо. Дори бих казала, че кръгът на съдебните актове, които подлежат на възобновяване, е доста внимателно преценен и доста стеснен. Това не е редовно третоинстанционно разглеждане. Ако участващият по делото прокурор е имал някакви съмнения относно безпристрастността на състава по делото, е трябвало да реагира в момента. Имало е три заседания по делото.


Напоследък успя да се насади в обществото неоособено толерантно отношение към чуждите граждани, или поне някои от тях. Има механизми по линия на международната правна помощ, които позволяват по-нататъшна комуникация, контакти и най-различни процедури и възможности, ако се налага да се развива някакво производство. Така че не всичко приключва, когато освободеният чужденец се качи на самолета. В странна ситуация попадат всички, които участват в този казус, защото


едновременно има забрана за напускане на страната и заповед за експулсиране.


Със сигурност истерията ще продължава, според мен, още известно време. защото този случай, който е за условно пресрочно освобождаване на един затворник и нищо повече, в рамките на една абсолютно рутинна процедура, наред с него има много такива случаи, които се постановяват в цялата страна – този случай някак си излезе извън всички останали поради стечение на няколко обстоятелства. Мога само да ги маркирам – заради персоналния състав на съда, постановил съдебния акт, заради предстоящия избор на главен прокурор, заради предизборната ситуация, в която се видя възможност да се вдигат лозунги, да се правят митинги, да се обругава съдът, защото очевидно има политически сили, които смятат, че това върши работа и носи някакви дивиденти. Не без значение и не на последно място е личността на бащата на пострадалото момче, който е от средите на политиците, бивш депутат.


Потресена съм от липсата на мярка и на задръжки – да се използва една семейна трагедия на тези хора, за да се предизвика такава масова истерия.

Ключови думи към статията:

Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5741 Весело

  Я Капка е съгласна с моето мнение по този въпрос.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  "едновременно има забрана за напускане на страната и заповед за експулсиране. "

  Слави е прав. Няма такава държава.

 3. 3 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  "Напоследък успя да се насади в обществото неоособено толерантно отношение към чуждите граждани"

  Това е пълзящ нацизъм.

 4. 4 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  "Потресена съм от липсата на мярка и на задръжки – да се използва една семейна трагедия на тези хора, за да се предизвика такава масова истерия."

  Масовата истерия се предизвиква от средствата за масова истеризация и манипулация каквито представляват българските медии.

 5. 5 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 904 Разстроено

  Ясно е че у нас съдебната система обслужва политически интереси и даже по лошо - интересите на тези, които дърпат конците на политическите формации в своя изгода ... Лично за мен няма нищо ново и свен че все повече се чудя на волското робско търпение на хората.

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 6. 6 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Не само съдът, в случая е съдът, но винаги, стига да има нужда, има една скрита сила, чрез своите изпълнители, която е готова да хвърли някого под влака. Било с фалшиви новини, било с изобличаващи снимки, било с полуистини. Така е било и в момента е така. Дано помъдреем.

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5741 Неутрално

  До коментар [#6] от "hammurabi":

  Така е когато си продадеш душата и съвестта. После идва възмездието и те вкарва в час по трудния начин но вече е доста късно и не можеш да направиш друго освенда се смириш и да се покаеш.
  Някои серсеми и това не правят.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  Не само съдът, в случая е съдът, но винаги, стига да има нужда, има една скрита сила, чрез своите изпълнители, която е готова да хвърли някого под влака. Било с фалшиви новини, било с изобличаващи снимки, било с полуистини.
  —цитат от коментар 6 на hammurabi


  Изпълнителите на скритата зла сила са медиите, които я обслужват. Те са способни с фалшиви новини и манипулации да хвърли под влака всеки , който е неудобен и да настрои обществото срещу него.

 9. 9 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  Госпожо Капка Костова - винаги ли е НЕВИНЕН или БЕЗПРИСТРАСТЕН СЪДЪТ ????Нека не се правим на "умрели лисици . Освен това в "Дневник " само ФЕНОВЕ на БХК ли ще пишат по въпроса за освобожзаването на Джак Полфрийман ??? Дайте възможност и на други ваши колеги . Не разбирам защо толкова Ви боли , че се "забръмча " за предсрочното му освобождаване???И дали ако човек , убил / волно или неволно ? / ВАШИ БЛИЗКИ ще се радва на такова разбиране и съчувствие от Ваша страна . За БХК и Вашата пристрастност ТУК :
  Съдия Капка Костова завършва право в СУ "Климент Охридски." През 1981 г. е назначена за съдия в Рaйонен съд Пирдоп, а по-късно става негов председател. Правораздава в Софийския районен съд, а през 1992-1993 г. е заместник-председател на СГС. Командирована е във ВКС през 1993 г. Същата година е избрана и за председател на СРС, като заема този пост 11 години. Съдия Костова е първият председател на Управителния съвет на СЪЮЗА НА СЪДИИТЕ / тясно свързан , а 1997 г дори РОЖБА на БХК / в България веднага след създаването му през 1997 г. до 2003 г. От 25.11.2009 г. до 09.06.2011 г. е член на Висшия съдебен съвет. Подава оставка като член на ВСС заради несъгласие с кадровата политика на органа. Номинирана е за „Човек на годината” за 2011 г. Носител на наградата „Юрист на годината” за 2011 г.

 10. 10 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  Тези неща ги знае всеки студент И за основанията за отвод на съдия,и кога се прави искането за отвод ,и за това,кои производсва подлежат на възобновяване по този ред.тъпизмите,които изръсиха уж топ юристи и за съжаление някои от тях топ магистрати и всеки би бил скъсан на изпит,ако ги изцепи там.А точно съдия Капка Костова би следвало изобщо да не е изненадана от подобни идиотии,защото са пряко и непосредствено последствие от кадровата политика на Висшия съдебен съвет, който тя напусна заедно с Галина Захарова през 2011 г. в знак на протест срещу кадровата му политика.
  . А мярка и задръжки в публичното пространство са все по-рядко изключение ,а предизвикването на масова истерия,омраза и стрх се оказват все по ефективен начин за полъчаване и увеличаване на електорашната подкепа за политически сили,конкретни плитици,политически и не само проекти и решения.

 11. 11 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Я Капка е съгласна с моето мнение по този въпрос.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Не знам кое точно твое мнение имаш изнадподвпредвид.

  Помня че няколко пъти в последните дни написах следното: Ако цацаратурата счита че сътавът освободил Джок предсрочно е зависим, незаконен, не е безпристрастен и т.н. ЗАЩО НЕ ПОИСКАХА ОТВОД на някой от състава/всичките?!? Та цацаратурата знае отдавна че Каплакчиев е бил номиниран от БХК за...." нещо". Сливи ли имаха цацараторите та не поискаха тогава неговия отвод?!?

  Гледам сега и мастита юристка казва същото:

  "...Ако участващият по делото прокурор е имал някакви съмнения относно безпристрастността на състава по делото, е трябвало да реагира в момента. Имало е три заседания по делото...."

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 12. 12 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Още един точен коментар. За съжаление политическата истерия привлича по-първосигналния електорат и е удобно средство за манипулирането му.

 13. 13 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  "... касае съдебен акт, който е извън тези, които могат да бъдат възобновени ...
  ... едновременно има забрана за напускане на страната и заповед за експулсиране."

  Пък после- правната система си била добра и нямала нужда от реформа !?
  ( питам се кога ли Джок Ножа просто ще си иде у консулството и ще почне да им се гаври оттам, докат те се чешат по главите к'во да го правят...)

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5741 Неутрално

  До коментар [#11] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Точно за това- защо прокурорът не е реагирал още в съдебното заседание ? И защо му крият именцето докато съдиите ги разпънаха на кръст ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5741 Неутрално

  До коментар [#13] от "balgariez":

  Тук няма консулство. В Атина е.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5741 Неутрално

  До коментар [#13] от "balgariez":

  Но не ми се мисли какво ще стане ако отиде в кралската амбасада.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  Това, че прокуратурата в лицето на Цацаров прави идиотщини, съвсем не означава, че съдът е китка.

 18. 18 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  "Съдът трябва да бъде уязвен, за да донесе политически дивиденти"

  - Глупости на търкалета. СЪДИИТЕ се изпокарахте. И уязвихте цялата държава.
  - Разделението при съдиите е бетер разделението в БСП и ДБГ. Делчев младши подкрепя Манолова, Зеленогорски отиде в ДеБ, Прошко - кандидат съветник на ГЕРБ, а Илияна Цанова, израсла около Кунева, отказа на Хр.Иванов и А.Атанасов...

  "Жена трябва да управлява София, показало проучване на “Демократична България”" - https://www.24chasa.bg/novini/article/7633367

 19. 19 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Шуробаджанащина е това, което цари и в съдебната с=ма. Дали по линия на партийни другари, дали любовни приключения....отврат. А най-гадното е, когато започнат да правят политика на гърба на човешки трагични съдби.
  Изнасилената по български Темида с широко ококорени очи. Кой, какъв е...наш ли е , или е просто някой нещастник без връзки.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 20. 20 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Не знам дали трябва или не трябва някой да бъде освободен предсрочно, но че се търсят политически дивиденти е сигурно!

 21. 21 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10599 Любопитно

  Истерията ще затихва и възобновява. Тази, конкретната ще затихне след изборите

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 22. 22 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 620 Неутрално

  "Съдът трябва да бъде уязвен, за да донесе политически дивиденти"

  К.Калпакчиев, Л.Панов и тяхната шаика само това правят (уязвяват съдът).

  О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахил ..........
 23. 23 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Правната стърана на въпроса е очевидно важна, но както се оказва материята не е и няма как да бъде добре овладяна от широката маса. Точно затова случая е толкова удобен за манипулации. И е права съдия Костова, че Цацаров и Ко много добре знаят че не са прави, но съвсем безскрупулно пускат своите внушения срещу съда.
  За това че намесват и използват човешки съдби и страдания съвсем не им пука, важното за тях е да манипулират по-лековерните хора.
  Разбира се, лица, може би по-точно з.дници като шкембе войвода и "великия" ( интересно с какво?) джамбазин, няма как и те да не се опитат да скубнат малко електорална подкрепа.
  Ще доведат дебилите си, ще покрякат и след това ще си веят гащите по студията, белким усилят ефекта.

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  "Съдът трябва да бъде уязвен, за да донесе политически дивиденти"

  - Глупости на търкалета. Съдът се САМОуязви. По случая с този Джок САС се противопостави на СГС. При САПАРД българският съд се противопостави на германския, а още при Максим Стависки българският съд се противопостави на справедливостта.

 25. 25 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Капка Костова пенсиониран съдия коментира решението на съда професионално ,защо ли Вие г-жа Имова член на ВСС коментирата същото решение, като "една българска майка "?

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 26. 26 Профил на svk47542114
  svk47542114
  Рейтинг: 21 Гневно

  До коментар [#17] от "atmanpg":
  Уважаеми многозанйковци, кой е прав според вас - Съдът или Цацаров, който оспорва акта "определение"? Вижте чл.32 от НПК:
  Видове съдебни актове

  Чл. 32. (1) Съдът постановява:
  1. присъда, когато като първа и въззивна инстанция решава въпросите за виновността и отговорността на подсъдимия;
  2. решение, когато се произнася по основателността на жалба и протест или на искане за възобновяване на наказателното дело;
  3. определение - в останалите случаи.
  (2) Председателят на съда, съдията-докладчик и председателят на състава постановяват разпореждания.

  В случая не става дума за присъда или за произнасяне по жалба или протест. Искането за предсрочно освобождаване не е жалба илим протест и затова съдебният акт бтрябва да е определение.

 27. 27 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Както и да се развие този казус едно е абсолютно сигурно. Соросоидната измет ще бъде изхвърлена от съдебната система, а подържащите ги политически партии ще отидат долу, в ъгъла, до сифона в политическото пространство.

 28. 28 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До коментар [#27] от "tosho_toto":

  Таман си викам "Под тази статия, необичайно, само смислени коментари", и хоп, изплува нещо кафяво.

  Кажи ми, жалко ти творенье, как се покачи тъй високо? - С пълзенье! - извика рогатата гадинка.
 29. 29 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 362 Неутрално

  В момента се мачка българския съд, защото трима съдии са се съобразили с факта,че
  записът на камерата на Здравното министерство в нощта на убийството е унищожен. Ако имаше запис щеше да се види замахнал ли е Полфрийман към пияния Монов (с близо 3 промила алкохол в кръвта) или просто е държал ножа, за да го сплаши.

 30. 30 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#26] от "svk47542114":

  Юристи се произнесоха, че Цацаров няма основание да задържа Полфриийман.
  Колкото и да не ми харесва - законът трябва да се спази.
  В момента Цацаров си проси дело срещу България.

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8904 Неутрално

  Няма такава прокуратура.

 32. 32 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#4] от "tacheaux":
  "Потресена съм от липсата на мярка и на задръжки – да се използва една семейна трагедия на тези хора, за да се предизвика такава масова истерия."
  ..............
  Само не ми стана ясно, за кое семейство говори госпожата.
  Май не е за българското.
  Щото нали - бащата бил лош човек, синът също, а наш Джоко - гугутка чистобяла.

 33. 33 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#28] от "motochristo":

  Таман си викам "Под тази статия, необичайно, само смислени коментари", и хоп, изплува нещо кафяво.
  ...............
  А ти какво очакваше да чуеш?
  Сигурно само ехото да ти повтаря лозунгите.
  Малко сте ама сте винаги "на линия".
  Ей го, клетият сенчест кмет сън не спи завалията, първи в коментарите. Задава верния тон :) работяга си е.

 34. 34 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Госпожо съдийка,
  “Истерия” е термин от психиатрията и е предмет на правото дотолкова, че да наказва неправомерната му употреба за квалификации. Във вашата уста звучи ненамясто. А по повод ето това изказване:

  “Потресена съм от липсата на мярка и на задръжки – да се използва една семейна трагедия на тези хора, за да се предизвика такава масова истерия.”

  И аз съм потресена. Как семейната трагедия се игнорира, кокалите на убития им син бяха брутално разровени и паметта му беше поругана. Точно в този форум. Или това не ви потриса? Много избирателен потрес и странно степенуване на приоритетите на потреса!

  Мърфи е оптимист!
 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  До коментар [#27] от "tosho_toto":Таман си викам "Под тази статия, необичайно, само смислени коментари", и хоп, изплува нещо кафяво.
  —цитат от коментар 28 на motochristo  ... и доста миризливо ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  До коментар [#30] от "atmanpg":


  « В момента Цацаров си проси дело срещу България . «


  На Цацаров му е пределно ясно, че тъкмо това прави, защото е опитен юрист, но този факт, едва ли го вълнува ...
  Много повече го вълнува онова, което искат от него ДС-мафията, на която той СЛУГУВА и от която очаква назначение, след като му изтече мандата .
  А повече от ясно е кои ще платят масрафа, след една присъда от ЕСПЧ в Страсбург .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 803 Любопитно

  Интересно, интересно, че не само не липсваха такива "статии" когато прокуратурата беше обвинявана за щяло и нещяло, но дори напротив, лееха се тук по 5 "статии" на ден, унизяващи прокуратурата. Интересно, интересно... Значи все пак има някакви ваши, и някакви наши... Според вас де... Редакцията и спонсора на флагмана на "независимите" медии... Да не пропуснем в поздравленията и всички "аФтентично-десни" лийдуейски тролове :)

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 38. 38 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Оставка, Цацаров!
  Омаскарихте институцията Прокуратура!

 39. 39 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2229 Любопитно

  "Не без значение и не на последно място е личността на бащата на пострадалото момче"

  "Пострадалото" момче? Колко да е пострадало!? Не е ли малко по убито?
  И защо е изключена от класация за място БХК? Може ли по доклад на всеки сульо и пульо съдът да взема "живото-определящи" решения?

 40. 40 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#9] от "doroteus":

  Мъча се да не ти обръщам внимание, щото ако ти кажа в прав текст какво представляваш, ще ти стане много мъчно. Много си ''мазен''.Типичен ветропоказател, обигран и обръгнал, като комсомолски и/ или партиен секретар. Поне аз те чувствам така.Не претендирам да съм прав, но винаги си налклонен ''правилно''.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 41. 41 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Българскито следствие, прокуратура и съд ,са като вълшебна дреха, Винаги се натъманяват към този, когото ТРЯБВА да облекат. Ако не се бяха компрометирали с годините ''преход''.Можеше и да имат тежест в оществото. Вече всеки ги ползва и подритва както си иска.
  А в този случай, съдиите са прави. Лошото е, че вече няма институция в БГ, кочто да не е омаскарена.
  А народа е толкова заспал, че все едно е умрял. Този цирк трябваше да изкарахората по улиците с искане на оставки и незабавна смяна на прокурори и прочая.... + снемане доверието от правителство и т.н.
  Ей така ще си върви.
  Колкото- толкова.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 42. 42 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3812 Неутрално

  "..... този извънреден способ е да не остава в правния мир порочен съдебен акт. Така че, ако е допусната грешка, тя трябва да бъде поправена. Но по отношение на актовете, за които това е допустимо."

  Значи ако е допусната грешка и порочност, тя може да бъде поправена само в някои случаи. В други случаи е недопустимо. Браво на тази съдийка! Ми то много ясно, че порочните съдии, като направят "грешка", ще я моделират в акт, в който е недопустимо да се поправи. А защо пък да е забранено да се поправи? Сигурно заради англосаксонската принадлежност и атлантическите ценности. Много лошо, уважаеми другарки и другари, госпожи и господа! Някои наши магистрати толкова много затъпяха, че даже не се сещат, че масовите протести са всъщност точно срещу "ценностите". Като иконата БХК. И всички останали. Защото идва време разделно!

 43. 43 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До коментар [#33] от "buljubei":

  Празни приказки. Нещо по темата?

  Кажи ми, жалко ти творенье, как се покачи тъй високо? - С пълзенье! - извика рогатата гадинка.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK