Партията на Слави Трифонов – защо беше тази тайнственост

Конспиративността, при която на 5 октомври бе създадена партията "Няма такава държава", обещана от Слави Трифонов по-рано тази година, вдигна неимоверно интереса към нея.

© Георги Кожухаров

Конспиративността, при която на 5 октомври бе създадена партията "Няма такава държава", обещана от Слави Трифонов по-рано тази година, вдигна неимоверно интереса към нея.Текстът е препечатан от "Дойче веле".


Има много упътвания как да напишем най-добър сценарий за кратък филм, а някои сценаристи успешно ги използват и за 20-минутно учредяване на политическа партия. Конспиративността, при която на 5 октомври бе създадена партията "Няма такава държава", обещана от Слави Трифонов по-рано тази година, вдигна неимоверно интереса към нея. Раздразнена от "стръвта на кукичката", аудиторията е жадна за информация за новата партия, за която социолози прогнозираха, че по всяка вероятност ще стане трета или четвърта политическа сила в страната.


"Аз съм просто инструмент"
Тайнствеността около 559-имата учредители, сред които журналистите разпознаха колегата си Крум Савов и сценаристите на Слави, е колкото търсен ефект, толкова и добре познат прийом на Трифонов. Това поведение е в унисон и с неколкократните му изявления като шоумен за българските медии, които след 2009 г. (когато на власт дойде ГЕРБ) били по-несвободни дори от медиите в Албания.


Затова по време на кратката учредителна сбирка журналистите останаха отвън, телефоните на участниците бяха прибрани, а единствената официална информация бе видеото със словото на Слави Трифонов, което организаторите разпратиха до медиите. В него лидерът на "Няма такава държава" обяснява защо прави това, което прави. Основната причина е отдавна известна - незачитането на референдума, предложен и реализиран от "Шоуто на Слави" през 2016 година.


Сега Трифонов (вече като партиен лидер) и сценаристите му (вече като негови заместници в новата партия) предлагат де факто същото: мажоритарен избор и намаляване на депутатите от 240 на 120, пряк избор на главен прокурор, омбудсман и местни полицейски шефове, задължително гласуване за избори и референдуми, но и премахване на партийното влияние в правосъдната система, реформи в образованието и здравеопазването, членство в еврозоната, Банковия съюз и Шенген.


"Целта на този политически продукт е да възстанови справедливостта", каза Трифонов. И още: "Който застане на пътя на справедливостта, ще си поеме всички последствия. (...) Суверенът е майсторът, който създава тази история, аз съм просто инструмент". Словото му бе един по-софистициран израз на онези думи от песента на Ку-Ку Бенд "Нема такава държава": "Всички живеят в една тъпа реклама, в която свободата е сравнена със салама. () Пак ли ще търпиш и докога?".


"Възстановяване на справедливостта" - как става това?


Според Философския речник на известния френски философ и хуманитарист Андре-Конт Спонвил, справедливостта е една от четирите основополагащи човешки добродетели, която се проявява в зачитане на равенството, законността и правата на индивида. "Справедливостта предполага, че законът трябва да е еднакъв за всички, че правото трябва да уважава правата на отделните хора и че правосъдието трябва да е справедливо от гледна точка на морала". Практически невъзможно, заключава Спонвил. Според него никоя власт не е справедлива, но справедливост без власт е непостижима. Което означава, че "възстановяването на справедливостта" e невъзможно без спечелване на избори или участие в изпълнителната власт. А както се разбра от думите на Трифонов - суверенът решава, той е инструментът.


"Няма такава държава" се появява в момент, в който помръква блясъкът на победителя на всички избори от десет години насам. Бойко Борисов вече не ни изглежда като протагонист, а като обикновен консуматор на власт.


В невинната младост на ГЕРБ, при учредяването ѝ през 2006 година, Борисов изреди следните основни приоритети: борба срещу организираната престъпност и корупцията ("ние ще бъдем първата българска антикорупционна партия"), реформа в съдебната система, защита на семейните ценности и отстояване на енергийната независимост на България. Ако отхвърлянето на Истанбулската конвенция и оттеглянето на Стратегията за детето се броят за защита на семейните ценности, всичко останало попада в графата "неизпълнени обещания".


Впрочем, "защита на семейството и семейните ценности" фигурира и сред целите на "Няма такава държава". Дали това я прави дясноконсервативна? Или само консервативна? Или нещо трето? Липсата на указания за употреба на новия политически продукт пречи да бъде определено мястото му в политическия спектър - център, ляво, дясно. А обществото е свикнало да класифицира и етикетира - за да има яснота кои ще са съюзниците и кои ще са съперниците. В същото време е факт, че от това класифициране не винаги има смисъл. Да си припомним как през 2006 година Борисов обяви, че няма да работи с никоя от партиите в управляващата тогава Тройна коалиция - БСП, ДПС и НДСВ. Към днешна дата това обещание определено не изглежда изпълнено.


"Целият политически ресурс изглежда нелепо и обидно, отвращава. () Хората, които се избират и които управляват, са алчни за власт", заяви Трифонов на учредяването. Да приемем това за признак на антисистемност. Но да не забравяме, че в златната си зора през 2005 за антисистемна бе смятана и "Атака".


Проблемът с името


Наред с всички други мъглявини, сега се появи и тази: партията на Слави Трифонов може да има проблеми с регистрацията. Причината е името на формацията - "Няма такава държава". Юристът проф. Огнян Герджиков заяви пред БНР, че "законът не позволява партия да уронва доброто име и престиж на държавността". Тук обаче може да се спори. Защото конотацията зависи от продължението на изречението. "Няма такава държава като България, в която да е открит най-старият град в Европа." Или: "Няма такава държава като България, в която телохранител да стане три пъти премиер". И така нататък.


Но има нещо друго. Според чл. 5, ал. 1 от Закона за политическите партии, "политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения". А партийното лого на "Няма такава държава" е човешка длан, върху която е изрисуван българският трикольор.


Едно обаче е ясно отсега: каквото и да се случва оттук нататък с партията на Трифонов, шоуто обещава да е интересно – и интерактивно.

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Бля, бля...дописка, която нищо не казва.

 2. 2 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  Защото е поредният проект на ДС.

 3. 3 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Соросоида се е стреснал от тоз СЛави.

  Няколко дена и под леглото им се привижда Слави, и даже в от Софииската опера им се причува чалгиика ...

  .... едно ферари в цвят червен ... едно за мен ....

  Славофобия налегна соросиода:)

 4. 4 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Дрън, дрън, сценаристите са му спретнали добра встъпителна реч. Те лукумите ги умеят не по зле от политиците.

 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  Тайнствеността беше пиар трик, разбира се. Или се правиш на масон, или въртиш фасони като Волен, иначе как да ти обърнат внимание.
  На някои хора им предстои да разберат, че онова, което много прилича на бик по телевизията, извън нея е чисто и просто вол, като всички останали.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 1059 Разстроено

  само пълен дебил би гласувал за поредния Марешки/Бареков/Жорж Ганчев/Светльо Витков.....

 7. 7 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  Нищо няма да се случи, ако идеите на Слави са същите като изложените досега. Този път ще се намери кой да обясни на гражданите какво значи мажоритарен вот, както и другите му идеи и хората ще си помислят така дали да гласуват за такава партия, ръководена единствено от Слави и сценаристите му. "Зеленски" няма да мине в България.

 8. 8 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Няма такава партия.
  Работа се върши с по-малко приказки. А Слави от години печели от приказките и медийното време.

 9. 9 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално
 10. 10 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2513 Разстроено

  '''''''''''' чалга справедливост ''''''''''''''

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 11. 11 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10511 Неутрално

  Повишен медиен интерес и защитен канал с реална информация - две неща които привличат вниманието :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#7] от "Voiko":

  Слави не е като Зеленски, а като Фараж.
  Все повече анализатори казват, че гласувалите за Брекзит са гласували не за напускане на ЕС само по себе си, а за да наритат муцуната на естаблишмента, защото никой не ги представлява или са ядосани за друго.
  Слави иска да направи същото с мажоритарния вот, който пък сега британските анализатори обвиняват за бъркотията в парламента...
  Просто да падладееш.

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8289 Неутрално

  Нагледахме се на циркове, наслушахме се на нереалистични обещания. Особено, когато идват от устата на съмнителни типове, с неясни интереси.

 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8289 Неутрално

  "Аз съм просто инструмент"
  То че си инструмент е ясно, но кажи и на кого.

 15. 15 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3189 Неутрално

  До коментар [#5] от "АзКлавдия":
  " Или се правиш на масон, или въртиш фасони като Волен, иначе как да ти обърнат внимание."
  +++++++++++
  И ако влезе в сОбранието, освен да цитира първата реч на Волен с "грухтящите прасета"......
  Поредният мераклия за прасе.

  Еретик
 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  До коментар [#15] от "Костадин Иванов":

  Бях забравила този "славен момент".
  Слави усмихнат не съм го виждала, всъщност. Той само се цупи, криви и грухти.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на stoil_stoilov
  stoil_stoilov
  Рейтинг: 60 Неутрално

  Ха ха ха... Сега по ред - проф. Герджиков, и не само той отдавна говорят нелепици по темата избори.

  Главната нелепица е т. н. образователен ценз. И аз го искам след втората ракия, но професорите по право би следвало да знаят, че сме страна по една камара обвързващи инструменти на международното публично право, според които гласуването е всеобщо, равно и не се допускат никакви цензове, освен ограниченията, наложени с осъдителни присъди или по медицински причини. Даже и те се оспорват в теорията и практиката на изборите в някои страни.

  Досега не съм чувал някой да е предлагал да излезем от Конвенцията за политически и граждански права, например, и да въведем образователен ценз. Даже и плахите опити за усложняване на бюлетината срещат съпротива и се предлага избирателите да се омаймунчат с гласуване на машини.

  По темата Слави - защо може да има партия "Атака"? Кого ще атакува и превзема? Преврат ли ще прави вътре или ще превзема Гвинея Бисао? Защо може да има ВМРО - БНД? Революция ли ще правим в Македония, тяхното правителство ли ще сваляме? Хем македонска, хем българска...

  Значи няма проблем с държавността при незаконното строителство и незачитане на законите от циганите, няма проблем с държавността при масовата битова престъпност по села и паланки, няма проблем когато осъден чужденец нарича българския съд корумпиран. Няма проблем НПОта с чужди финансиране да издават учебни помагала и да работят в държавните и вместо държавните институции.

  Има проблем с името на една партия.

  Каква щеше да е разликата за професора, ако се казваше "Има такава държава" или "Държава уредена прекрасно и екологично" (ДУПЕ)?

  За Слави няма проблем още другата седмица да направи нов конгрес за 3 минути и да смени името на партията си. Например "Български демократичен Блян". По-държавническо ли е?

  Защо не оставим Трифонов да се провали в бягането, а не го пускаме на стадиона? Страх ли ни е?

 18. 18 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3096 Неутрално

  "Партията на Слави Трифонов – защо беше тази тайнственост"
  ........
  Операциите на ДС са винаги тайствени и секретни.

 19. 19 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3096 Неутрално

  Соросоида се е стреснал от тоз СЛави.Няколко дена и под леглото им се привижда Слави, и даже в от Софииската опера им се причува чалгиика ... .... едно ферари в цвят червен ... едно за мен ....Славофобия налегна соросиода:)
  —цитат от коментар 3 на WWW


  На чия хранилка е?

 20. 20 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Скритото сътрудничество между ГЕРБ и ДПС започна да става все по-видимо и да се материализира в стотици милиони левове към фирмите на ДПС. И тъй като милионите имат нужда от главен прокурор, който да ги пази, това обяснява и сюжета около номинацията на Иван Гешев. И не на последно място: на европейските избори гласоподаватели на ДПС неочаквано започнаха масово да гласуват за ВМРО на някои места, което, според злите езици, също издава тайния сценарий.
  На фона на изтърканите шсрвдопатриоти дали не са проектирани нови политически патерици. Медиите на Пеевски мълчат упорито по лансирането на сестра Галева и нямало такава държава?!?!?

 21. 21 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  Дано в близките дни престанат да ни занимават с този Слави.

 22. 22 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Как народ с къса памет ще бъде суверен,
  Няма нишо ново на тезгяха.
  На заплата си беше на заплата си остава.

  https://www.youtube.com/watch?v=gX1Fl2s499U

  За мен е по интересно отсъствието на Кулеков от тази пиеска.
  Като се има впредвид че те с Бойчев първи напипаха дамара на малкият но много прост народ.
  Сещам се когато при трагедията в река Лим слушалката в ухото мълчеше тогава и Славчо мълчеше.
  Когато го вкараме в парламента ще са си лика прилика с останалите депутати.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 23. 23 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Слави нали има толкоз много дето му пишеха сценариите? Не можаха ли поне да измислят свестно име?

  Ако този свят ти е омръзнал, то тогава опитай да го промениш
 24. 24 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Ред, законност, сигурност, България без цензура, разните му там Слави Биневци, нови времена, НДСВ и прочие сволоч, не бяха достатъчни, тъпите българи да осъзнаят, че се подиграват с тях!

 25. 25 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Оставете проблема с името на партията. По-съществен е въпросът с използването на националното знаме в символа на партията. Ето едно актуално решение на Върховния касационенс съд по сходен въпрос, с което на 29.08.2019 г. е отказано вписване на друга полтическа партия - „Европейска народна партия България".

  "Основателно е и възражението на Прокуратурата на Република България, за взето решение относно знака на партията, в нарушение на чл. 5 ал. 1 ЗПП. Същият ползва цветовете на националното знаме - бяло, зелено, червено, разположени водоравно отгоре надолу, като фон на емблемата на Партията. Разпоредбата на чл. 5 ал.1 ЗПП установява забрана политическите партии да използват в своите символи герба или знамето на Република България, без да поставя изискване използването да е такова, че да доведе до заблуждение гражданите и те да възприемат погрешно символите на партията, като идентични с националните герб и/ или знаме. В този смисъл е без значение, че националното знаме, така както е утвърдено с чл. 166 от Конституцията на Република България, е фон на иначе ненакърняващ чл. 5 ал. 1 ЗПП графичен символ. Достатъчно е отчетливото му присъствие в знака на Партията."

 26. 26 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  За да се правят на интересни. Циркаджии.

 27. 27 Профил на Дългия
  Дългия
  Рейтинг: 1120 Разстроено

  Както си мислех, така и стана - сега само за Слави ще се говори, като че ли това е най-важното нещо, случило се в територията, а наболялите проблеми от години (дори едни мед. сестри да вземем за пример) ще се заметат под килима или поне до изборите. Пък после сначале - поредните 4 години скука и нищоправене, царе сме на идиотизмите...

 28. 28 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  [quote#19:"4ort"][/quote]

  Какво харчат сега?

  какво са наели за помещение, медии имат ли?
  Какви тези казват?

  за разлика от соросоида

 29. 29 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Сега ще видим как НТД ще се справи с финансирането на партията, ще плаща за администрация, за политически проекти, за предизборна кампания.

 30. 30 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  До коментар [#17] от "stoil_stoilov":

  Защо не оставим Трифонов да се провали в бягането, а не го пускаме на стадиона? Страх ли ни е?

  Защото така минават десетки години, а после се чудиш защо сме на този хал.Всеки бяга в чужбина, но никой в Русия, въпреки многото русороби у нас.Кадърните успяват навсякъде, но предпочитат да им плащат достойно за труда и вместо да хабят енергия по разни протести, я концентрират в по-полезни дейности.Никой не се занимава с корумпирани полицаи, лекари, професори и всякакви подобни по, което е ежедневие у нас, защото там и има работещи структури, които пазят всеки, а не само онези - във властта - пък макар и временните такива, като многото, които се изредиха и продължават да го правят у нас.Е, сега и Трифонов се нареди.

 31. 31 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 1286 Весело

  Защо беше тази тайнственост? Не, не за да вдигне интереса, а за да скрие 1) пълната неподговеност на партийните строители 2) за да се покрие и не се види кой е зад кулоарите, кой реално дърпа конците на тази партия 3) за да се покаже всъщност колко му пука на Славчо и обкръжението му за хората, чиито интереси се напъва да защитава сега

  И, аре стига а този Слави Трифонов. Дайте по една салата с ракия и сръпското да е на макс.

  over the under
 32. 32 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Тази мутра от плевенска околия с джипата отдавна съм я отписал!

 33. 33 Профил на antobg
  antobg
  Рейтинг: 228 Неутрално

  само пълен дебил би гласувал за поредния Марешки/Бареков/Жорж Ганчев/Светльо Витков.....
  —цитат от коментар 6 на carmello


  Аха, а останалите дебили гласуват за боко, корнелка, доган, белото, воеводата, валерката...

 34. 34 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2881 Неутрално

  И защо гербавите фенове толкова се притесниха? Зеленски стана президент. Шварценегер - губернатор на Калифорния. Рейгън президент на САЩ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 35. 35 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1982 Весело

  И защо гербавите фенове толкова се притесниха? Зеленски стана президент. Шварценегер - губернатор на Калифорния. Рейгън президент на САЩ.
  —цитат от коментар 34 на tribiri  До коментар [#34] от "tribiri":

  Ми, прав си! ;)

 36. 36 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Регистрирана за 20 минути ...... ми нищо ново, то шоуто му/като махнеш магаданса и 2-3 учиндолски излияния/ си беше 20 минути .

  " каквото и да се случва оттук нататък с партията на Трифонов, шоуто обещава да е интересно – и интерактивно."

  А не, грешите появата му е след Марешки/Бареков/Жорж Ганчев/Светльо Витков......
  плеада смешници, които също вееха това знаме за справедливостта.

 37. 37 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3096 Любопитно

  [quote#19:"4ort"]
  —цитат от коментар 28 на WWW
  Какво харчат сега?какво са наели за помещение, медии имат ли?Какви тези казват?за разлика от соросоида[/quote]

  Нещо за русофилите знаеш ли??

 38. 38 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 376 Весело

  ..... членство в еврозоната, Банковия съюз и Шенген."

  Е тука ме изгубиха като избирател, не че са ме имали де :)

  Путин - мы верим в тебя !
 39. 39 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 685 Любопитно

  До коментар [#23] от "AModoMio":

  Дудук - 2, примерно.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 40. 40 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#38] от "terminal velocity":

  А мене като зрител ме изгубиха преди повече от 15 години.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 41. 41 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Че е алчен - алчен е. Дори е повече алчен, отколкото грозен.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Дългия
  Дългия
  Рейтинг: 1120 Любопитно

  Той тоя Слави ако е искал да направи нещо стойностно в политиката досега да го беше направил. Ма е по-лесно на хранилка в телевизията, че и цели 20 години, на топличко, а не по площадите. И като секнаха кинтите, ся ша висне на държавната цица и той като всички останали поми*ри...

 44. 44 Профил на stoil_stoilov
  stoil_stoilov
  Рейтинг: 60 Неутрално

  До коментар [#30] от "Капабланка":

  Ами направете партия и излезте на терена. като не пуснем Слави в политиката с отказ от регистрация не възстановяваме ли духа на чл. първи от тодорживковската Конституция. Сори, ама това е демокрацията един влиза - друг излиза от властта. В т. ч. и такива, които не ни харсват на нас. Ама се харесват на други. Иначе има Северна Корея.

 45. 45 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  Когато масата от простаци нараства ...започва да търси представителност!И я намира в "лица" като Бюреков,Слави и Белата Златка....Лумпенизацията води до появата на подобни "лица".....Наведени ,гъвкави и "популярни"....мекерета!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 46. 46 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1511 Гневно

  Поредният месия изгрява на хоризонта, под прикритието на добри намерения. Такива ги гледаме (че и избираме) вече 30 години, що да не изберем и Слави, нищо, че имат живот до следващите избори.
  Аман!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 47. 47 Профил на Стефан Стратиев
  Стефан Стратиев
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Защото е поредният проект на ДС.
  —цитат от коментар 2 на Deaddark


  Слави ли е ДС?

 48. 48 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1001 Любопитно

  Браво, ашкплсун, машалла! „Суверенът е майсторът, който създава тази история, аз съм просто инструмент“ издудна височайшия учредител и нов партиен лидер! След което се очаква да е седнал „суверенът на цимента да си точи инструмента – хем го точи, хем го сочи, хем намига с двете очи“! Това, разбира се, е в рамките на майтапа! А иначе целта е да се влезе в парламента, а след това да се търси мястото на патерицата или балансьора. Целта не е Гацо Бацов да стане министър на спорта, Шишо Бакшишо – министър на транспорта или Бай Шиле – на земеделието и горите. Не, целта е да се заеме мястото на Радан, да се „извиват ръчички“, да се ползват привилегиите на властта, без да се търпят негативите, да се дава акъл, без да бъде поискан, да се изпълнят някои задачи, дадени от спонсорите, щото не вярванм да има толкова наивен човек, който да си мисли, че наш Славчу се е бръкнал за каквото и да било покрай тази нова „партия“. Освен това, нима някой храни наистина илюзиите, че сценаристите на учиндолския „лидер“ имат дори елементарна идея как се решават икономически, външно-политически или съюзнически казуси? Те са способни само на подигравателни скечове, интриги, оплюване и опростачване на публиката, но са неспособни, повтарям – АБСОЛЮТНО НЕСПОСОБНИ ДА ИЗГРАДЯТ И РЕАЛИЗИРАТ СТРАТЕГИИ от какъвто и да било характер – управленски, икономически, коалиционни, културни, развойни, с европейски характер, предизборни и каквито още се сетите! Да не говорим, че „лидерът“ няма да се появява на предизборни митинги, защото не го държат краката, както и че няма да води дискусии по каквито и да било теми, защото там на него ще се задават въпроси, а той е свикнал само той да ги задава! Още да пиша ли? Но, понеже за мен демокрацията е свещена, аз нямам нищо против въпросният учиндолец да се пробва в политиката. Понякога човек остава насаме със себе си, а съм сигурен, че в такива моменти той си дава, макар и съвсем неохотно, ясна сметка какво представлява и може – като човек и политик! Най-лошото за него е, което ще му изяде главата, че очевадно не умее да изслуша дори добронамерен съвет от някого извън тесния кръг на блюдолизците, с които се обградил – а те, дори и да виждат, че греши, никога няма да си рискуват рахатя да му кажат истината в очите! Така че нека се пробва Славчу, да види как е!

 49. 49 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Шоуто започна. Беновска нямаше възможност да пита.
  Много взе да се пищи, че НТД била проект на ДС, макар,че целите се разминават с досегашните проекти на ДСстаците.
  Толкова ли страшно народа сам да си избира обществения защитник и да си казва думата за главния прокурор?
  Или, ти да видиш, той, народа бил прост и Слави ще се слее със всички партии на статуквото.
  Така и така сме на дъното и от сегашните партии няма сътворено добро за хората.
  Нека поне да има шоу.

 50. 50 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2197 Любопитно

  "....сред които журналистите разпознаха колегата си Крум Савов..."

  А Крум Савов дали ще целува снимката на Слави Трифонов както навремето Росен Петров целува тази на Николай Бареков?

 51. 51 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  До коментар [#25] от "polivanov":

  В интерес на истината, не използват знамето, така, както е определено от закона. Там има точни пропорции, ъгли и цветове. Те използват български трикольор, а той може да има най-различни вариации.

 52. 52 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Видял Дългия, че няколко шоу е и влязоха в политиката, та и той дигна крак. Аман направих от такива месии...

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 53. 53 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Трябваше да е "шоумени"

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 54. 54 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Крум Савов изглеждаше болнав, смъкнал се е наполовина, ако не и повече. Горкият човечец!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от теби.
 55. 55 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8759 Неутрално

  Мисли, че с чалгата ще привлече избиратели, но да, има дебили и за неговия "продукт".

 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  Няма такава държава?
  Не, Няма такова племе! (вече не сме народ)
  И в Африка.

 57. 57 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  само пълен дебил би гласувал-да нали пловдивското комунистче заяви,че в България 80% са дебили-там се насочва новата партия към тези 80 процента.Ако мислиш ,че 80% са малко здраве му кажи.

 58. 58 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  и не го подценявайте-вижте Италия вижте Украйна.Повечето хора наистина са по простички и не искат да мислят.Искат поредния месия,който да ги "оправи" за 800дни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK