Старата "патриотична" песен на нов глас

Вече не особено обединените патриоти стигат до законодателно изпускане на нервите.

© Георги Кожухаров

Вече не особено обединените патриоти стигат до законодателно изпускане на нервите.Текстът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика.


Наближаващите местни избори допълнително изнервят и без това разпалената обществена обстановка, резултат от предстоящия избор на главен прокурор и решението за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. Вече не особено обединените патриоти дори стигат до законодателно изпускане на нервите, за което може само да гадаем дали е резултат от политическа поръчка или самодейна борба за още гласоподаватели.


Става въпрос за предложените от "патриотите" изменения в Закона за съдебната власт (ЗСВ), според които източниците на финансиране на магистратските организации следва да бъдат "само члeнcĸи внoc, имyщecтвeни внocĸи и дapeния oт тexнитe члeнoвe, ĸaĸтo и cpeдcтвa oт пpoгpaми и фoндoвe нa EC, както и средства по Финaнcoвия мexaнизъм нa Eвpoпeйcĸoтo иĸoнoмичecĸo пpocтpaнcтвo и Hopвeжĸия финaнcoв мexaнизъм". Депутати от ПП "Атака" стигат и по-далеч с предложение магистратите въобще да нямат право да "образуват и да членуват в професионални и неправителствени организации".
Това се случва за втори път в рамките само на две години. Същото предложение е направено и през 2017 г., но не е прието. Приема се обаче задължението всеки магистрат да декларира членството си в дадена организация,


въпреки критиките на международни и местни експерти и съдии


срещу подобно сериозно уязвяване на правото на сдружаване на магистратите. Това уточнение е важно, защото разкрива последователността, с която Съюзът на съдиите в България (ССБ) е атакуван от властта. Не е тайна, че подобни законодателни изменения се предприемат именно заради тази съсловна организация и критичните им позиции срещу опитите за овладяването на съда и поругаване на върховенството на правото. Дейност, от която останалите организации на магистрати (Асоциация на българските административни съдии, Българска съдийска асоциация, Асоциация на прокурорите и Камара на следователите) по-скоро странят.


Мотивите и към двете предложения говорят за някаква "външна намеса", която явно се прокрадва със самото сдружаване (хипотезата на "Атака") или чрез финансирането (хипотезата на Валери Симеонов). Докато първата е очевидно абсурдна (поради явно противоречие с Конституцията и международните стандарти), то втората се опитва да създаде впечатление за състоятелност на искането.


То обаче е също толкова несъстоятелно по следните причини:


– финансиране на неправителствените организации, включително магистратските, не се случва безхаберно, а по силата на правила, установени в Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ), Закона за счетоводството, Закона за мерките срещу изпирането на пари и Закона за мерките срещу финансирането на тероризма. Т.е. има строга отчетност на средствата и към настоящия момент;


– средствата се използват за организиране на семинари, конференции, обучения, участие на външни лектори, издаване на наръчници и др.; за възнаграждения на администрацията (служители, които не са съдии). Съдиите, включително в управителния и контролния орган, не получават заплащане за работата си в съсловната организация, а извършват дейността си pro bono;


– условие е разходването на средствата да е неразривно свързано с поставените от организацията цели. Ограничения в дейността и средствата за постигане целите на юридическите лица с нестопанска цел могат да се определят само със закон при изрично изброените в Конституцията основания;


– както пише Европейската асоциация на съдиите през 2017 г., когато предложенията за ограничаване на източниците на финансиране за пръв път са на дневен ред: "Абсурдни и нерядко присъщи на недемократични общества са доводите, изложени в мотивите към проекта, че се налага предлаганото ограничение, за да се предотвратят зависимости от "чуждестранно влияние".


Автентичната цел на тези предложения всъщност е друга -


да сплашат тези, които все още отстояват независимостта на съда,


открито идентифицират недъзите му и критикуват поругаването му от другите власти. Нещо като атаката срещу председателя на състава, постановил условното предсрочно освобождаване на австралийския гражданин – атакува се един, но се цели и "генерална превенция" – предупреждение към останалите съдии да внимават в картинката. Прозира силното желание за обезвреждането на ССБ и превръщането му в казионна организация, която няма да създава неудобство. И това е само част от дискредитирането и/или откровената агресия срещу активни организации, развихрило се с особена сила през последната година.


Като се започне от циничното отношение и необосновани нападки ("Най-обикновено кльопане на пари", "изразходване на пари, на което сме свидетели в продължение на години, години, години!", "паразитиране на гърба на съдебната реформа", "чийто ефект е толкова спорен, че не може да бъде" - Пълен стенографски протокол № 6 от заседанието на Пленума на ВСС, проведено на 14.03.2019 г., стр. 51-58) от главния прокурор и членове на ВСС срещу граждански обединения в сферата на правосъдието от март т.г. и се стигне до изстъпленията на Ангел Джамбазки, призоваващ за "закриване" на неправителствени организации. Походът срещу останалите свободни журналисти, независими съдии и критични НПО е в разгара си и ако се стигне до тяхното отстраняване или обезвреждане, пълното овладяване на държавата ще е постигнато.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3243 Весело

  Но финансирането на самите патриоти може да остане по старому,рушвети,продажба на паспорти,пари от чужди посолства и тук таме от огради?!

  klimentm
 2. 2 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3185 Любопитно


  Песента не се пее на нов глас.

  Песента вече направо си я

  ЗАПЯХА НА РУСКИ, без да се крият

 3. 3 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1471 Весело

  "свободни журналисти, независими съдии и критични НПО"

  Самонабедени такива, реално послушни храненици на ДОБРИТЕ олигарси и капитан Грант изповядващи яростна българофобия

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 4. 4 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2951 Весело

  Пеят я щото фаща дикиш ...

 5. 5 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Навсякъде трябва да се започва с лустрация

 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  НПО на адвокати може ли да финансира съдии?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Походът срещу останалите свободни журналисти, независими съдии и критични НПО е в разгара си и ако се стигне до тяхното отстраняване или обезвреждане, пълното овладяване на държавата ще е постигнато."

  - Поздрави на Дневник от Петър Стоянов, Вили Лилков, Прошко Прошков...

  - Отлюспените отлюспиха отлюспващите....

  п.с. Интригант: "Значението на думата в Българския език е нарицателно за човек, който не умее да борави с факти: преиначава, "украсява", хиперболизира, като спестява допълнителна информация, която не е в негова полза, след което натрапва на близък с цел вреда на друг.Според битието на човек те биват публично порицани и отхвърлени обществото." /Уики/

 8. 8 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Института за пазарна икономика са деца на капитан Грант , нали?

  Оттам е излязъл най-видния им питомец - Мартин "Алилуята" Димитров !

 9. 9 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Из статията:
  "Депутати от ПП "Атака" стигат и по-далеч с предложение магистратите въобще да нямат право да "образуват и да членуват в професионални и неправителствени организации".

  Из "Бай Ганю и опозиция – ама де-де!"
  "Ти ще цалунеш ръка, аз - двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз - краката; ти ще цалунеш на друго място, аз - на още по-друго място".

 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5227 Неутрално

  При положение, че реакции на главен прокурор и такива действия изглеждат синхроницирани, може само да преодположим, че Джамбазки и Атака са инструмент на силите зад гл. прокурор (и Русия впрочем) за окончателно и без възвратно овладяване на съдебната система

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  Мечтата на всеки като тези на снимката и още много /липсва Джамбазки/ е да станат като боговете. Да се слуша и изпълнява само тяхното и да се върнем в 1945 г.

 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  ВМРО и Атака са партии на пряко подчинение на Библиотеката.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 13. 13 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1471 Весело

  До коментар [#11] от "stedim":

  "Да се слуша и изпълнява само тяхното и да се върнем в 1945"

  Да, умнокрасивците силно желаят това от 'позицията' на нефелно но много силно вряскащо малцинство от индивиди страдащи от патологична делюзия за 'превъзходство'.

  Ама не става, бай Българ казва ясно - марш под опашката :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 14. 14 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Решението е едно - всеки магистрат да се инжектира с серум на истината и да си изпее всичко. Корумпираните да влизат в затвора до живот, а останалите да минават тази проверка на всеки шест месеца.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 15. 15 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1850 Весело

  До коментар [#6] от "дерибеев":
  "НПО на адвокати може ли да финансира съдии?"

  Много умно, но ние не сме толкова умни и затова:
  Обясни ни как можеш да финансираш съдии. Всяко даване на пари подлежи на контрол на първо място от данъчните власти. Ако има толкова глупав съдия да взема пари без да ги декларира, нека си ходи, не става за съдия.
  Обясни и това как може НПО на адвокати да даде някому пари без да ги отчита. Ако един бандит реши да даде пари на съдия, защо му е нужно НПО.

  подпис
 16. 16 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1850 Весело

  До коментар [#14] от "Мизийски":
  "Корумпираните да влизат в затвора до живот, а останалите да минават тази проверка на всеки шест месеца."

  Добра идея е всички да минават през проверка, но и форумците т.е. и ти трябва да минаваш на проверка.
  Иначе защо ще проверяваме съдиите, а политически активните не.

  подпис
 17. 17 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  При положение, че съдиите са едно от много добре финансираните съсловия от гледна точка на заплати и всякакви социални привилегии, ако искат да се сдружават - да го правят на база членски внос!

  Незнам как е по-света, но ми се види странно американските съдии да си правят сдружения с финансиране о т друга държава. Очевадно е, че щом друга държава плаща, тя иска да наложи свои интереси в системата, били те добри или лоши според зависи от гледната точка. Но да очакваш, че го прави просто ей така самарянски, трябва да си тотален дебил. Щом някой плаща, значи иска да поръча музиката!

 18. 18 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1118 Весело

  До коментар [#6] от "дерибеев":"НПО на адвокати може ли да финансира съдии?"Много умно, но ние не сме толкова умни и затова:Обясни ни как можеш да финансираш съдии. Всяко даване на пари подлежи на контрол на първо място от данъчните власти. Ако има толкова глупав съдия да взема пари без да ги декларира, нека си ходи, не става за съдия.Обясни и това как може НПО на адвокати да даде някому пари без да ги отчита. Ако един бандит реши да даде пари на съдия, защо му е нужно НПО.
  —цитат от коментар 15 на Иван К


  Колега, не се Аби, дори континентите се движат по бързо от "мисълта" на Дерибейката!!

  Имало едно време ссср...
 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3958 Весело

  " Депутати от ПП "Атака" стигат и по-далеч с предложение магистратите въобще да нямат право да "образуват и да членуват в професионални и неправителствени организации"."

  Аз пък стигам по - далече и от АТАКА и предлагам магистратите да имат пораво да членуват само в една организация и никъде другаде - клуб сараи, с председател почетния ! Даже няма да им дадем право на това, ами направо ще ги задължим да го направят, а който откаже....е, ще приемем промени в конституцията, в която като основание за предсрочно осовбождаване на магистрат ще формулираме нещо като : " неизпълнение на задължения за членство в организации, посочени в закон по списък, одобрен от МС" !
  Така де, що да губим времето на хората да им създаваме илюзията, че нещо друго се случва в тази държава и , което е по - важното, защо да се плащат толкова големи рушвети на магистратите заради нещо, което може да се постигне напълно законно и далеч по...хм...евтино ? А парите, които се спестяват от рушвети, почетния тържествено обещава да ги влага за изграждането на детски радини и ясли и то баш сега, преди местните избори !
  Найс, а ?

 20. 20 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  До коментар [#13] от "Saint of Me":

  М-да-а-а-а...! И после бай Българ се сърди на тия под опашката, че бил беден и гладен и децата му заминали в чужбина. На бай Българ, мисленето винаги му е било в дефицит. То и затова живее сред панелки, прахоляк и разбити улици. :)))

  Бивш tww09306483.
 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  До коментар [#17] от "niakoi_si":

  Предполагам, че посещенията на прокурор Чайка много те радват, нали?!? :)))

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на Враг Номер Едно
  Враг Номер Едно
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "свободни журналисти, независими съдии и критични НПО"Самонабедени такива, реално послушни храненици на ДОБРИТЕ олигарси и капитан Грант изповядващи яростна българофобия
  —цитат от коментар 3 на Saint of Me


   The awkward moment when you sound like Peter Volgin:

  https://pik.bg/петър-волгин-за-скандала-с-полфрийман-народът-срещу- „децата-на-капитан-грант”-news874007.html

  Всъщност, по-удачно би било "when you think like Peter Volgin"

 23. 23 Профил на Враг Номер Едно
  Враг Номер Едно
  Рейтинг: 8 Неутрално

  При положение, че съдиите са едно от много добре финансираните съсловия от гледна точка на заплати и всякакви социални привилегии, ако искат да се сдружават - да го правят на база членски внос! Незнам как е по-света, но ми се види странно американските съдии да си правят сдружения с финансиране о т друга държава. Очевадно е, че щом друга държава плаща, тя иска да наложи свои интереси в системата, били те добри или лоши според зависи от гледната точка. Но да очакваш, че го прави просто ей така самарянски, трябва да си тотален дебил. Щом някой плаща, значи иска да поръча музиката!
  —цитат от коментар 17 на niakoi_si


  А така. Путинизмът се прокрадва лека-полека. Всъщност, не знам при такава очебийност дали е правилно да се каже "прокрадва".

 24. 24 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 331 Весело

  Подкрепям призива за закриване на БХК, и ще подкрепя всеки такъв призив. Нека да излезе и от Радан Кънев - ще го подкрепя.

 25. 25 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 331 Весело

  Също така за закриване на ДПС

 26. 26 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Орел , рак и щука - без особена сполука ! !

 27. 27 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Всякакви съсловни организации са създаване на монополно сдружение и съответно са вредни за обществото и гражданите. Организациите на архитекти, адвокати, нотариуси, строители и много други са си оределелили минимални цени на услугите /къде тайно, къде явно/, което си е съглашателство за установяване на монопол. Това струва много пари на гражданите. На нотариусите комисионните дори са вписани в закона. Вместо конкуренция имаме осигурен им от държавата пазар!! Конкретно съдиите НЕ трябва да бъдат обучавани от НПО-та. Обучението задължително трябва е по държавни програми!!

 28. 28 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 441 Весело

  Решението е едно - всеки магистрат да се инжектира с серум на истината и да си изпее всичко. Корумпираните да влизат в затвора до живот, а останалите да минават тази проверка на всеки шест месеца.
  —цитат от коментар 14 на Мизийски


  Не е ли по-добре да е всеки депутат, вместо всеки магистрат? Членовете на правителството на 3 месеца, а гладният прокурор и заместниците му ежеседмично... И всичките на живо по телевизията. Да няма скрито -покрито.

 29. 29 Профил на Враг Номер Едно
  Враг Номер Едно
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За съжаление, нещата с ВМРО изглеждат по-дълбоки, отколкото ги мислим. Основание ми дават две неща: излизането на светло на сенчестата фигура на Александър Урумов и интервюто с Джок Полфрийман в Дарик.

  Докато още в самото начало на истерията покрай ИК се разбра, че разни религиозни фанатици от евангелистките среди са инициирали лъжите и манипулациите, не предполагах, че това всъщност е човек толкова силно свързан с ВМРО. Реално, цялата истерия се оказва едно активно мероприятие на ВМРО. Разбирай, че тези хора няма да се спрат пред нищо - никакви фалшификации на действителността, за да натрапват кремъло-консервативните си идеи, така отровни за обществото.

  В интервюто с Полфрийман, той споделя, че ВМРО зам-министрите се ползват с по-голяма власт от министрите на ГЕРБ. Реално, в момента имаме една зараждаща се мини мафия, вероятно подкрепяна от по-голямата мафия, която завзема властови ресурси, разчиствайки си пътя чрез дива нео-фашистка пропаганда.

  Всичко при хора като Каракачанов, Урумов и Джамбазки е, че те НЯМА как по друг начин да изкрават свестни кинти, ако не са в политиката. Кофтито е, че хиляди безпарични парии се дават за обяздване за да е възможно това.

 30. 30 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 441 Весело

  А, на продаващите гражданство, дето са се замислили за финансирането на магистратите, мога ли да задам едно въпросче? Как ще се финансират съдиите? С подаяния от правителството и парламента? С бюджетчето и независима власт. Мнооого хитра Далаверка.... Симеонова! Що не предложиш и финансирането от бюджета да е процент от БВП внасян във фонд, като ако новата изчислена вноска е по-малка от предишната се взима от бюджета предишната вноска. Така всяка година управляващите си знаят колко отива за магистратите. Ако сме в рецесия, вноската не намалява. Валерката навит ли е? Тогава всякакво външно финансиране може да се прекрати.

 31. 31 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Мечтата на всеки като тези на снимката и още много /липсва Джамбазки/ е да станат като боговете. Да се слуша и изпълнява само тяхното и да се върнем в 1945 г.
  —цитат от коментар 11 на stedim


  Я обади каква е мечтата на подопашните, или имаш нужда от опресняване на паметта?
  Не беше ли тов. Костав този, който се опита да върне тоталитарната държава, в която няма значение за кого гласуваш и какво избираш - няКОЙ, неизбиран от никого, задкулисен, неизвестен и анонимен, казва, че - примерно - Орешарски е "експерт", курдисва го за премиер и почва да управлява, без значение кого са избрали гражданите! Вие ли ще ми говорите, кой искал да стане "като боговете"? Точно вие, които с терор и уличен натиск се опитвате да наложите мнението и простотията (доказана) на няколко олигарха над мнението и вота на два милиона българи? И вие ще ми ревете и ще ми се изживявате като "жертви"? Я, не по-високо от конските фъшкии, които ви пратихме да ринете там!

 32. 32 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1471 Весело

  До коментар [#22] от "Враг Номер Едно":

  Да посочваш че троцкизма и войнствения културен марксизъм (изповядвани от съвременните умнокрасиви комунисти) са вредни НЕ те прави сталинист. А сталинистите и троцкистите си имат тяхна вражда което е отделен сюжет по линия на различните им виждания как да докопат властта и налагат терор.

  Учете ги тия уроци, под опашката е сенка и завет, седайте и учете

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 33. 33 Профил на Враг Номер Едно
  Враг Номер Едно
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#22] от "Враг Номер Едно":Да посочваш че троцкизма и войнствения културен марксизъм (изповядвани от съвременните умнокрасиви комунисти) са вредни НЕ те прави сталинист. А сталинистите и троцкистите си имат тяхна вражда което е отделен сюжет по линия на различните им виждания как да докопат властта и налагат терор.Учете ги тия уроци, под опашката е сенка и завет, седайте и учете
  —цитат от коментар 32 на Saint of Me


  Не бе, ставаше дума, че при всичките ти напъни, накрая приключи като анонимно копие на отявления путинофил-комунист Петър Волгин. Ха честито!

 34. 34 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Неутрално

  накрая приключи като...
  —цитат от коментар 33 на Враг Номер Едно


  Бе много ми е интересно и любапъйтна, как тъй най-свършените от всички, вече два мандата уринати от избирателя под опашката на коня, неявявали се и на едни избори без "ракета-носител", ката ден вещаете края на всички останали? Имаш ли някакво обяснение за този "феномен"? Що не обсъждате своя реално случил се край, презрението на хората към вас и лицемерието ви, присмехът и подигравките, които идват вече и от свраките по паветата, а сте ръгнали да ни обяснявате как ГЕРБ си отивал, па Борисов бил еди какъв си (с класи над всяко парвеню от дръгалефската секта)... Вие наистина ли вярвате, че ние - избирателите, не сме видели и разбрали ВИЕ какви боклучаци сте? Ама наистина ли го вЕрвате това? Наивници... Освен невежи и некадърни, сте били и наивни. Или се правите на таквизи?

 35. 35 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  Я каква хубава снимка на малките трима глупаци.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 36. 36 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Фактът че тия псевдо-патрЕоти, духат с все сила в платата на ДПС - в подкрепа на един политизиран и зависим ВСС и още по-зависимия ГешеФ и срещу независимият български съд, само показва, че и тази дружинка от байганьовци, наречена "Обединени патриоти", е част от отбора Пеевски-Борисов.

 37. 37 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2045 Неутрално
 38. 38 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Съдиите, включително в управителния и контролния орган, не получават заплащане за работата си в съсловната организация, а извършват дейността си pro bono;"

  Ауууу, не думай.. Калпакчиев работил "pro bono".... Възвишени, възвишени съдии.. Само "pro bono" действат и нищичко не папкат от грантовете. Това може да мине само и единствено пред умнокрасивия материал. И мама на тате не дава "pro bono", но нека си обясняват.

 39. 39 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Че даже и гласуването манипулират (както обикновено), за да иглежда пасквилчето с някаква голяма тежест. Голяма защита на "независимостта" на Калпакчиев удариха...

 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  До коментар [#18] от "citoplast":

  Що пищяхте за Красьо Черния? Колкото до отчетност на НПО защо ли един подсъдим си търси служебни бележки за доходи?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 331 Весело

  До коментар [#29] от "Враг Номер Едно":

  Троляци на рояци

 42. 42 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1167 Любопитно

  Ама разбира се, точно така, уважаема ни аФторке – „средствата се използват за организиране на семинари, конференции, обучения“ и т. н., след което така добре обучените – от БХК – магистрати, пускат на свобода доказан австралийски убиец! Щот‘, видите ли, бил невинно момче, па се и държал като добър абориген в затвора, а преди да влезе там се е разхождал – кой знае защо – с нож, с който може да бъде убит човек, а не с джобно ножче, с което да си бели салам или да си реже ябълки! Много убедително! Толкова убедително, че човек не може да се начуди защо пък, аджеба, подобни писания не водят до многохилядни демонстрации, протести, хепънинги и флаш-мобове, които да вдигнат видимо, доведеният от дръгалефския мислител електорален капацитет на „умнокрасивците“, до 2,8%? Но ние сме много любопитни за следващите писания на аФторката, така че я призоваваме да пише и днеска, и нощеска! Мда!

 43. 43 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 331 Весело

  До коментар [#32] от "Saint of Me":

  Това са новорегистрирани троляци. Просто са длъжни вече да се регистрират и да "наклоняват везните" на общественото мнение, защото ще им спрат парите. И после ги чакат кофите, а за там има опашка

 44. 44 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Колкото до тримата глупаци на снимката - факт. Не съм ги събирал аз. И добре, че се разпаднаха, да се види кои от тримата могат и сами. А той е само един.

 45. 45 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 331 Неутрално

  До коментар [#42] от "Santos":

  Ръгането с ножове е всекидневие, тоест всекинощие, в Лондон. Без нож найджите ще ти разкажат играта за 2 часа. Но от нож ги е страх, защото на негрите кръвта трудно се съсирва.

 46. 46 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Интересно кога "патриотите" ще стигнат до логичното съждение, че правилата за финансиране трябва да са същите и за партиите и вероизповеданията, а не само за магистратските организации 💡

  No Pain No Gain
 47. 47 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1471 Весело

  До коментар [#43] от "Славейко":

  Някои са редовни участници които са толкова крайно фанатизирани че ги трият ама сърце 'юнашко' не трае и 'революционерстват' като плющят регистрация след регистрация :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 48. 48 Профил на Враг Номер Едно
  Враг Номер Едно
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#43] от "Славейко":Някои са редовни участници които са толкова крайно фанатизирани че ги трият ама сърце 'юнашко' не трае и 'революционерстват' като плющят регистрация след регистрация :)
  —цитат от коментар 47 на Saint of Me


  И ти напомнят в какво жалко подобие на Волгин си се превърнал 😃😁😃

 49. 49 Профил на ekip
  ekip
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре е, че В. Симеонов в такива случаи успява да ни разкрие проруската си политика, респективно да ни покаже, че евентуално гласуване за него е почти равно на, гласуване за Сидеров и Каракачанов!

 50. 50 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5159 Неутрално

  И тримата са хвани единия, удари другия и третият да падне.

 51. 51 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 331 Весело

  До коментар [#47] от "Saint of Me":

  Да, това ми е познато и на мене (триенето)

 52. 52 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#17] от "niakoi_si":
  Но да очакваш, че го прави просто ей така самарянски, трябва да си тотален дебил
  ///////////////
  Тук уцели в десятката

 53. 53 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Сакскобурготски вкара ДПС във властта и им позволи да се окопаят здраво. Бойко Борисов вкара във властта и фашизоидните "патриоти", така че комплектът е пълен. Дано простият народ най-после да разбере, че не е добре да се разбира с простия Борисов.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ВМРО и Атака са полезните идиоти

 56. 56 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "Иван К":

  Ако един бандит реши да даде пари на съдия, защо му е нужно НПО.""

  Защото така парите са изпрани и чистички, като за изпран и чистичък умнокрасив съдия :)))

  Путин - мы верим в тебя !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK