Расизмът е вече навсякъде в българското общество

Расизмът е вече навсякъде в българското общество

© Анелия Николова"Дневник" събра още коментари от "Фейсбук" по повод расисткия скандал на мача България – Англия в София.


Христо Христев, адвокат и преподавател по Право на ЕС в СУ "Св. Климент Охридски":


Омерзителното расистко поведение на неофашистките агитки на мача България-Англия не може да бъде изненада за никой, който разсъждава рационално върху действителността в България.
България е страна на тържествуващото банално зло. Страна на проядена и изгнила от корупция публична среда, в която от години се сее омраза, насажда се системно античовешко и антидемократично мислене от политически фигури, псевдомедии, всякакви психопати, допуснати до статута на публични говорители.


Компетентните правоохранитлни институции като МВР и прокуратурата от години се правят, че проблем с проповядването на антидемократична идеология или насаждането на омраза към все повече групи хора не съществуват. Кенефните "медии", обслужващи политико-икономическото мафиотизирано статукуво, инструментализираха тези нагласи и все повече ги ползват, за да насаждат негативизъм и омраза към неуодбните за статкувото публични личности.


А типичният българин си трае, да не би да стъпи нещо накриво и да си развали байганьовския рахат...


Е, античовешката отрова е вече навсякъде в българското общество и тепърва ще берем горичивите плодове от липсата на адекватни институции, от липсата на достатъчно човечност, принципност и кураж да се борим и отстояваме доброто в собственото си всекидневие...


Мария Спирова, редактор в лондонско юридическо издателство, активист на "Да, България":


Наминавам само да ви обадя, че, понеже нали тия дни е ултра фешън да си българин във Великобритания, тази сутрин личният ми престиж сред местните удари своя аб-со-лю-тен таван.


Подтикнат от грозните спортни вести и човъркан от притеснението, че седя в четворка с трима болни футболни (и ръгби, де) фенове от различни части на Англия, шефът ми Фил написал таен имейл до всички в екипа. И нежно заръчал на колегите да си затварят устите. Забранил им да повдигат темата за стадионните маниери на моите славни съграждани-черноризци, за да не ме поставят в неловко положение.


Седящият до мене Сам, изчервен от притеснение, ми даде да надзърна за миг в неговия монитор. Не го прочетох изцяло, защото се почувствах много смутена. Беше нещо млечно и безобидно от рода на - каквото и да си мислите за българските фенове в момента, мислете си го негласно. Мария не ги представлява, тя отговаря само за себе си и не е задължена да ни обяснява поведението им и да се извинява от тяхно име. Моментът бил деликатен и Фил щял да се радва да го преживеем без наранени чувства.


От другата ми страна Джаксън, който е от Нотингам, смръкна насмешливо и изговори благо-благо, пък макар и с акцент на моторна резачка, зациклила в чвор:


"То, ако тръгнем да мислим, че Мария е расистка, само защото е българка, това само по себе си е расизъм! Хааа! Аз четири години нима залудо ходих в прогресивен северен университет!"


Та, образованието, казват било голяма работа. Възпитанието също. Горното е малък поздрав за всички съграждани, които от часове се стараят да ме убедят, че расистките изцепки и хитлеровата прослава са си всекидневие по стадионите по света и у нас. В Конго изнасилването е всекидневие. В Гватемала пък -- да те изчезнат завинаги, ако откажеш да береш или пренасяш кока като крепостник.


Въпросът е кой къде успява да тегли чертата. Фил тегли своята малка черта превантивно и аз съм благодарна за късмета си.


Мария Касимова - Моасе, журналист:


1. Показваме хитлеристки поздрав от футболни трибуни и имитираме маймуни. Това, за да се подиграем на чернокожи английски играчи!...Видях снимка на въпросните фашизирани запалянковци. Че могат да получат по пет години зад решетките само за поглед, е ясно - просташки мутри на нагли батки от най-нисък ранг. Както и че в едни хитлеристки времена ТОЧНО ТЕ щяха директно да бъдат натикани във вагоните, заради мургавия си балкански генотип. Ако от разните там комитети по какво ли не футболно и спортно, както и онези от висините, дето сме си ги избрали за държавници, не реагират, ще се чувствам национално предадена, защото някакви малоумници с мозък на амеба също като мен се наричат българи. Гигантски срам!


2. Лицето Иван Гешев, което, колкото и да се пънем, явно ще стане главен прокурор на България, се прави на мафиотски дон. Всяка година БХК праща до всички институции доклад за състоянието на човешките права в страната. Това се прави от години и е най-нормалното нещо, което една подобна организация може да направи за страната, в която е представена, в помощ и за ориентир най-малкото на нейните управници. Е, Гешев решил да отговори, като пратил "дарове"! Вместо гардения или конска глава обаче, пратил книги. "Под игото" на Иван Вазов и разкази от Йордан Йовков. В двете отбелязал специални места - от "Под игото" - "Батареята на Зли дол" - сцената с черешовото топче срещу могъщата империя. От разказите на Йовков насочил вниманието към този за циганката Божура, чиято майка Калуда се възползва от състраданието на хората към дъщеря й, за да търгува успешно... Откъде да започна?! От това, че творбите са напълно извадени от контекст и разчитането на части от тях по този националистичен и направо фашистки начин, е изключително гнусна манипулация? От това, че изпращането на разни "знаци" на правозащитни организации от хора, които са във властта, е абсолютно мафиотщина, която дори не се притеснява да се афишира? От това, че тези хора толкова са си повярвали, че са несваляеми и богоизбрани, че си играйкат на "Кръстникът"? От това, че да отговаряш на доклад за правата на човека в страната ти по тоя начин е извратено? От това, че така правят убедените в себе си диктатори? От това, че постъпката на един такъв главанак, дето е на висок държавен пост, автоматично ще развърже ръцете на разни по-дребни главанаци, които днес вдигат ръка за хитлеристки поздрав от футболна трибуна, ама утре ще бият хора по улиците, заради цвета на кожата им, пола им, сексуалността им, произхода им? От това, че да се самозабравиш до такава степен, е белег на тежък комплекс, който, за съжаление, се очертава да търпим като политически почерк от този перверзен тип?... Спирам, защото не мога да започна. Но спирам само сега, за малко.


За да го огледам и това жабе и да видя как точно да не го глътна. Защото отказвам да го гълтам! Г-н Гешев, Вие сте срам! Защото не се различавате от лумпените с вдигнати ръце за хитлеристки поздрав - просто сте мъничко по-софистициран на вид, нищо повече. И дано сте чели подобаващо тези двама автори, защото точно в техните произведения НЯМА расизъм, а има ЧОВЕКОЛЮБИЕ, има ЛЮБОВ. Та я прочетете хубаво двете книги, после и други класики ще Ви препоръчам, като филолог и човек на езика ще го направя. Защото, за разлика от Вас, хората, които са създавали тази литература, дето сега я ползвате, за да си играете на Корлеоне, са имали далеч по-високи естетически и нравствени цели и идеали. Гледали са звездите, докато вие риете в калта, г-н Гешев. Та разгърнете ги тези книжки изцяло, прочетете докрай "Под игото", прочетете целия Йовков. После, ако случайно разберете каква тъпа грешка сте направили, като манипулирате така литературната ни класика, вероятно следващия път, като Ви се изпращат знаци на разни неправителствени организации, ще пратите нещо, което Ви подхожда повече - например гардения или конска глава. Пфуууу, срам ме е от Вас!


3. Най-тъжното нещо днес прочетох от стената на Красимира Обретенова. Постът на една майка (приемна!) със син в количка, когото върнала от оня свят с много грижи и любов. Трябвало да пътуват двамата с него някъде с автобус и с такси. И ето! Хората в автобуса, които не си мръднали задниците, за да й помогнат да го качи. Гледали по "оня" начин, дето не те виждат изобщо, няма те. Шофьорът, който изчакал досадено жената да натовари багажа в единия багажник на автобуса и не си мръднал пръста. Само, като го натоварила, си отворил устата, за да й каже, че трябва да го премести в другия багажник, защото слизала по-рано. Преместила го, пак сама. Онези хора все така си гледали. Едно такси комби (за да поеме количката) , което й поискало 5 лв отгоре, защото... е комби. И още един таксиметров шофьор, който погледнал към сина в количката и казал на майката, че "такъв БАГАЖ не качвам"....


Сега хубаво да си помислим каква е връзката между тези три "новини". Пряка е, мили мои сънародници, пря-ка! Утре тези с вдигнатите ръчички ще събират такива човешки "багажи" по улиците и ще чистят нацията. Българската, толкова чиста, та чиста нация! Утре те ще гонят всеки, който си решат, защото не им харесва как изглежда, какъв е цветът на кожата му, какво говори, с кого си ляга. ТЕ ще правят това. С вдигнатите си ръце, които нищо няма да са сътровили. Пък лица като Гешев ще им осигуряват свободно съществуване, ще им дават "патриотичен" пример и ще изпращат тук-там на някой, който все още като Мунчо се осмелява да протестира, я някой недочетен и недоразбран български класик, я компромат, я наемен убиец, я армия.


Това е днешното положение, хора. Заразата е плъзнала навсякъде. И вирусът е във властта. Нямам представа защо търпим. Може би, като и ние си дочетем "Под игото" до самия край, ще разберем...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "От разказите на Йовков насочил вниманието към този за циганката Божура, чиято майка Калуда се възползва от състраданието на хората към дъщеря й, за да търгува успешно... Откъде да започна?!"

  От "Брулени хълмове" на Бронте или Хелтър- Скелтър на .................. Целият западен и колониален свят живее в този филм. В България кахърите са "бели", преекспонирани и в голямата си част режисирани от лица, които търсят етнически конфликт.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 2. 2 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 511 Неутрално

  човек не расизма, ами човекоядството ще заобича, като чете пионерските обещания на зубрачките пред моля другарката от болшевишката им детска градина

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 3. 3 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Егати колко българска измет има по света. Според тях в България имало расизъм. Че то в България няма достатъчно хора с черен цвят на кожата, че да има расизъм първо.
  Ако под расизъм се разбира непознаването на циганите в аспекта на гетата то и то не е расизъм Зоро сме една раса. Това е антигерой протест обикновено
  И накрая някакви миячи на задници да не получават, комплексирани, че са българи не виждам смисъл
  Слава богу
  А най-смешното е, че всяка втора дума пак е Гешев. Тук таме Борисов. Обаче Пеевски ни един път не е споменат
  И последно да напомня българите в днешният ни вид сме бай-толетантното общество. От 681 година в етноса ни са се влели 56 племена и народи и никой не е бил принизяван-йато почнеш от авари и стигнеш до монголци, които остават тука в 1293 година.
  С отроденист драги ми Дай българисти няма да стане.

 4. 4 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  До коментар [#1] от "Mr Punch":

  Не е проблем за нас, но за пребитите чернокожи туристи е известен проблем

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 5. 5 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  До коментар [#3] от "Да вярваме на истината":

  А ти сигуирно би седнал на една маса с група цигани :) Иначе не си расист :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 6. 6 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  ..."Расизмът е вече навсякъде в българското общество"...

  Най- вече в БХК.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 7. 7 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  И вероятно трябва още виднъж да си признаем, че убихме папата, който всъщност остана жив.
  Копаете дъното.
  Включително с твърдението, че при Хитлер тези щели първи да са във вагоните. Тъкмо такива използва Хитлер и му бяхме съюзници, ако сте забравили.

  Еретик
 8. 8 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 426 Неутрално

  В България със сигурност някои проявяват расистко поведение. Но англичаните са далеч по-големи расисти от българите, въпреки че на стадионите са се изчистили от тях. България трябва да заведе дело срещу вестника, в който наричат българите "животни".

 9. 9 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#5] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Ние с циганите сме една раса. Няма как да бъда расист дори по цял ден да хулят циганите:)

 10. 10 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  Дори и в Дневник се правят, че не виждат проблема.
  И НИКОЙ не иска да го артикулира ясно и с точните думи.
  Проблемът не е във футбола.
  Футболът е избран, само защото е място, където се събират
  много хора на едно място.
  Така наречените "фенове" и "ултраси" нямат нищо общо с футбола.
  Те пет пари не дават за футбола.
  Това са момчета за мръсни поръчки,
  които за пари правят каквото им се поръча.

  Нещата си имат и конкретните имена.
  Тодор Батков няма какво да се прави на ощипан и на омерзен
  от същите тези хора, които самият той е отглеждал с парите си,
  и на които е плащал и поръчвал какво ли не.

  Засега единствено Лудогорец от големите и популярни клубове
  се е опазил от тази краста.
  В ЛУДОГОРЕЦ НЕ ОТГЛЕЖДАТ БРИГАДИ ЗА МРЪСНИ ПОРЪЧКИ
  МАСКИРАНИ КАТО "ФЕНОВЕ" и "УЛТРАСИ".

  Затова на стадиона на Лудогорец в Разград и в секторите
  където са ЗРИТЕЛИТЕ ДОШЛИ ДА ГЛЕДАТ И ПОДКРЕПЯТ ЛУДОГОРЕЦ
  НЯМА РАСИЗЪМ, НЯМА И ПРОВОКАЦИИ.
  Няма и как да има, защото в една нормална здрава среда
  ВСЕКИ ПРОВОКАТОР Е ЧУЖДО ТЯЛО, което се идентифицира и изхвърля
  моментално......

  Всъщност, БЛАГОСКЛОННОСТТА на ВЛАСТ, ПОЛИЦИЯ, ПРОКУРАТУРА.....
  и прочее.....към ПРОВОКАТОРИТЕ и ПРОВОКАЦИИТЕ
  ОБЯСНЯВА ВСИЧКО....

 11. 11 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Доста пресилени обобщения... Лично аз не се имам за расист, нямам такива впечатления и за моите познати. Българинът може да бъде обвинен в какво ли не, но расизма не е едно от тях. Дори сред младите и футболните фенове, расизмът е по-скоро поза, отколкото отношение. Относно ромите пък отношението е по-скоро плод на битов реализъм, отколкото на расизъм.

 12. 12 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  Тъкмо такива използва Хитлер и му бяхме съюзници, ако сте забравили.
  —цитат от коментар 7 на Костадин Иванов


  Да не забравяме, че преди "нас"

  голям и верен съюзник с ОГРОМЕН принос към разцвета на

  немския национал - СОЦИАЛИЗЪМ е СССРусия

 13. 13 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  Доста пресилени обобщения... Лично аз не се имам за расист, нямам такива впечатления и за моите познати. Българинът може да бъде обвинен в какво ли не, но расизма не е едно от тях. Дори сред младите и футболните фенове, расизмът е по-скоро поза, отколкото отношение. Относно ромите пък отношението е по-скоро плод на битов реализъм, отколкото на расизъм.
  —цитат от коментар 11 на Котаракът на Шрьодингер


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Точно така е.
  В момента тече АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ,
  целящо ДА ИНФИЛТРИРА в иначе толерантното от векове
  българско общество НАЙ-ГАДНИЯ РУСКИ ЧЕРНОСОТНИЧЕСКИ
  РАСИЗЪМ и НАЦИОНАЛИЗЪМ.
  Не се щадят пари и ресурси.
  Интересно дали този БОЛШОЙ ТЕАТЪР ще мине
  като за начало пред Британските медии и Общество.

 14. 14 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":

  Расизмът според ООН, е расова дискриминация спрямо личности, обществени групи, части от населението или групи хора, политика на преследване, унижаване, опозоряване, насилие, подстрекаване към вражда и омраза, разпространяване на опорочаващи сведения и нанасяне на вреди според цвета на кожата, етническата, религиозната или националната принадлежност.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3384 Любопитно

  До коментар [#5] от "GMO VACCINES CHEMICALS":Ние с циганите сме една раса.
  —цитат от коментар 9 на Да вярваме на истината


  Кажи, КОИ СТЕ "ВИЕ".

  Аз и останалите форумци за добро или за лошо НЕ СМЕ ОТ "ВАШАТА" РАСА.

 16. 16 Профил на mute: words are very unnecessary they can only do harm
  mute: words are very unnecessary they can only do harm
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#1] от "Mr Punch":Не е проблем за нас, но за пребитите чернокожи туристи е известен проблем
  —цитат от коментар 4 на GMO VACCINES CHEMICALS


  Немога да си спомня за българин, който не е бит, което означава, че в много случеи мотивте не са расистки, а по скоро животинско-първични.

  "I don't know how someone controlled you They bought and sold you"
 17. 17 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1588 Весело

  Има ли вече двадесетина статии по темата, само за едно денонощие?... На това му се вика- ден година храни! А и като се добавят излиянията около клетия австралийски ножар- направо си е джакпот 😀

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  Когато плюенето по България ти стане кауза и таван на възможности процента за щастие е 1.5. И шанса това спаси 200 млн (надеждица посланици да се намесят в защита на добър олигарх) е нулев. За щастие

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  До коментар [#17] от "venci4":

  "Кой не скача е червен" не носи вече нито грант нито общински съветници, нито продавачи на конюшни.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#5] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Престъпността сред ромите е 15-20 ПЪТИ по-висока, отколкото при българите. Това са фактите. Съвсем нормално е към тях да има такова отношение, обратното би било глупост. Иначе, всеки път, когато видя усърдно работещ ром, си казвам наум ”браво”, а има такива пример около нас...

 21. 21 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  До коментар [#20] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Когато видиш работещ циганин и викаш "браво", означава, че си поне малко расист.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 22. 22 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  Не ме разбирай погрешно аз също реагирам така, резултат на средата в която живем. Проблем е, когато расизмът се превръща политика и в основа за действия. Ти смяташ ли, че престъпността сред циганите им е генетично заложена, или е резултат на средата в която живеят? Защото си мисля ,че и сред "белите" има социални прослойки с доста по-висока престъпност от средната. Сред необразованите има повече престъпност сравнено с образованите и т.н.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 23. 23 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5322 Неутрално

  Това е положението днес...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 24. 24 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4599 Любопитно

  Расизмът е античовешка идеология и точно заради това във всички правови и демократични държави по света има текстове в законодателството, които наказват расистки прояви. Докато в България няма наказани расистки отрепки нещата няма да се променят.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 25. 25 Профил на raymen
  raymen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това, че една група гамени си избиват комплексите по стадионите и се вдъхновяват един от друг поради липсата на други ценности то не значи че са представителна извадка за българите за да ме е срам. Повече бих се срамувал от политическият елит в лицето на управляващата класа, от корупцията в която сме затънали, от министър председателя, от НПО-та и БХК които дискриминират една цяла нация, от мизерията на която обричат гражданите след 65 годишна възраст и от двойния европейски стандарт на който сме подложени.

 26. 26 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  Точно англичаните да наричат българите расисти ми се струва малко налудничаво.
  Само лекичко да си припомним какво правиха доскоро в Северна Ирландия? Въпреки че ирландците са от същата раса.
  За Индия пък не ми се коментира.

  Panta rhei....
 27. 27 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1915 Неутрално

  Не ме разбирайте погрешно, аз също осъждам расизма, но англетата малко прегоряха тигана по темата.
  Да си оправят първо собствените бакии, после да гледат другите.

  Panta rhei....
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  “България е страна на тържествуващото банално зло.”

  Злото е РАДОСТ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 30 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  В настоящия исторически и геополитически момент , когато Европа е залята с ислямски пришълци и нашествието не само, че не спира , ами се усилва и определено се ръководи от единен център , начело с водещите политици в Брюксел, за България е КРАЙНО ПОЛЕЗНО да се знае , че българите сме расисити, бием пришълците на границата, ограбваме ги , събличаме ги по бели гащи и ги връщаме обратно.

  КРАЙНО ПОЛЕЗНО е , международният имидж на българите да е СКАНДАЛЕН !

  Това, разбира се не е вярно, но важното е така да мислят и знаят за нас ислямските пришълци!

  Не забравяйте нито за миг, че турците в момента ОСВОБОЖДАВАТ всички арестувани терористи и убийци от Ал Кайда в Сирия . Те няма да стоят в Сирия, няма да отидат в САЩ, а ще поемат към Европа.

  Искате да минат през България ли ?

  Още повече, че премиерът ни публично РАЗВЯ БЯЛОТО ЗНАМЕ с най- пораженчески вид обяви, че " щели сме да бъдем прегазени !"

  Господ да пази България с тези управници, както и скандалният ни имидж на " расисти " !

  Трябва да сме благодарни на английските медии, понеже те се четат в цял свят и най- вече в Близкия Изток и Африка !

 30. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  “Постът на една майка (приемна!) със син в количка, когото върнала от оня свят с много грижи и любов. Трябвало да пътуват двамата с него някъде с автобус и с такси. И ето! Хората в автобуса, които не си мръднали задниците, за да й помогнат да го качи. Гледали по "оня" начин, дето не те виждат изобщо, няма те. Шофьорът, който изчакал досадено жената да натовари багажа в единия багажник на автобуса и не си мръднал пръста. Само, като го натоварила, си отворил устата, за да й каже, че трябва да го премести в другия багажник, защото слизала по-рано. Преместила го, пак сама. Онези хора все така си гледали. Едно такси комби (за да поеме количката) , което й поискало 5 лв отгоре, защото... е комби. И още един таксиметров шофьор, който погледнал към сина в количката и казал на майката, че "такъв БАГАЖ не качвам"....”

  Нека всеки един от нас си сложи ръката на сърцето и да каже, че за описаните от майката сцени от нашето ЕЖЕДНЕВИЕ са винпвни циганите, бежанците, ония гейове от Хелзинкския комитет, лично Сорос или в краен случай Бойкикев.

  Но да го каже с ръка на сърцето и под страх от Божието възмездие за нарушена Божия заповед.

  Защото това би било ЛЪЖА.

  Един от най-големите международни успехи на Путин беше да пробута на социалната утайка в западните и особено в източноевропейските общества ЛЪЖАТА, че неговият особено изроден бранд на неосталинизъм (т.е. вирулентен руски нацизъм) е “десен”, “консервативен” и “традиционно християнски”.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 32 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3516 Неутрално

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":

  Големите раси се делят на т.нар. малки раси или расови типове - пише го във всеки учебник по антропология, където въпросът за расите се разглежда. Така че расизъм в рамките на една голяма раса е възможен.

 32. 33 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Любопитно

  Кажете на родителите на убитата Виктория, че българинът не трябва да е расист. Предизвиквам ви. Циганите всеки ден убиват бели българи и БХК агресивно им адвокатства, затова българинът има пълното право да е расист. Борбата трябва да е безмилостна срещу БХК и черния контингент.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 33. 34 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Любопитно

  И в тази статия нагло сте надраскали опорните точки за „добрите" черни и за „лошите" бели българи, нищо че от циганите 1-2 % завършват гимназия, и то неграмотни, а черните в Западна Европа също живеят в гета.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 34. 35 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Расизмът не си е тръгвал от България.
  Истинският проблем е, че сега се изповядва и на държавно ниво, от индивиди с неограничена власт, за разчистване на лични сметки с политическите опоненти и инакомислещите.
  Трите прасета да се приготвят да изядат онова, което забъркаха последните няколко години. А то е кофа, пълна с фе.алии. Да им е сладко.
  Колкото до "случаят Полфрийман", да са сигурни, че когато се върне, бумерангът ще отнесе тиквата на некадърника, който го е засилил в пространството.

 35. 36 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Но пасаран!
  И на неонацизма,
  И на комунизма,
  И на гешевизма !

 36. 37 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Любопитно

  Бай дъ уей, да твърдиш, че не трябва да има расизъм е същото като да твърдиш, че не трябва да има различни марки автомобили, различни сладоледи, телевизори, компютри и т.н. Това е фундаментално сгрешена идеология, защото не може всички и всичко да са еднакви и не са.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 37. 38 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Айде, сега месеци наред ще има рев и сополи от болшевишките медии и НПО-та. Ще усвояват, усвояват и назидават, назидават.. голям дюдеш им дойде. а дали не беше постановка, хмм!

 38. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#35] от "vhv":

  "Расизмът не си е тръгвал от България.
  Истинският проблем е, че сега се изповядва и на държавно ниво..."

  При един от първите ми контакти с български дипломати в Ню Йорк и Вашингтон като емигрант през далечната 1990 г., те ми споделиха със земляческа доверителност, очаквайки разбиране, че особено много ги дразнят "чернилките" и "жълтурите" в този огромен, пъстър, космополитен град.

  Нека уточним, че въпросните бяха проверявани многократно комунисти, изпратени в "странство" за вярна служба на Партията с главно "П".

  Комунистите са иманентни расисти. Преходът от комунизъм към нацизъм изобщо не изисква умствено усилие. Затова сега най-"десни" от "десните" са именно ченгетата от библиотекарския кръжец и останалата утайка от ДС - те винаги са си били такива.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 40 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Ти смяташ ли, че престъпността сред циганите им е генетично заложена, или е резултат на средата в която живеят?


  До коментар [#22] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  С времето, средата в която живеят се проявява на генетично ниво.
  Средата, в която живеят циганите у нас, не им пречи да изпращат децата си в училище, нали?
  Не им пречи да работят, нали - щото работа в селското стопанство и строителството има колкото искаш. А когато си необразован - друга работа няма как да очакваш.

  Напротив даже - средата, която сме създали на циганите в България е прекалено комфортна за тях - не ги стимулира да работят, а обратно - насърчава ги да паразитират.
  В сравнение със САЩ - нашата среда е много-много по-комфортна за паразитиращи съсловия.

  А понятието "расизъм" идва от "раса" и се основава на физически различия между хората, не на различия в манталитет и начин на живот.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 40. 41 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 309 Разстроено

  За много дълго време нашата чистокръвна , единствена и неповторима нация ще издига плакатчета с "РАСИЗМА е РАДОСТ " . За всеки ,който чете дядо Вазов по горе описаният начин - честито !

 41. 42 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Айде нема нужда, нек'ви гастарбайтери, живеещи и работещи в чужбина, да ми слагат квалификации - на мен, на семейството ми, на сънародниците ми.

  Първо-на-първо - ние никога не сме имали колонии, не сме подлагали на геноцид други народи, не сме имали роби.....
  Не сме имали расова сегрегация допреди 50-тина години.

  Някакви боклуци правили свинщини, и някой гъзолизец ще прави обобщения - откъде-накъде?
  Ако емигрант в Англия направи свинщина - и аланглетата сложат етикет на цялата българска емигрантска общност в Англия - тези лизачи как ще го приемат - за справедливо ли?

  -Най-върлите комунисти станаха най-върли демократи и либерали - вижте само Другаря Гранц.

  -Най-големите фашисти залитнаха в другата крайност и са готови да жертват собствения си народ в името на новата модна "толерантност"

  - Бившите колонизатори и робовладелци сега са най-отявлени критици на най-малките отклонения на ДРУГИТЕ.

  Англичаните са намерили лесна жертва и ни тъпчат, за една глупост. Много бързо забравиха 80-те и трагедиите, причинени от техни футболни фенове.
  Натрошиха им канчетата във Франция и в Русия, и сега избиват футболни комплекси срещу слаби нации.

  Нашите политици са безгръбначни плужеци - няма лошо да се извиниш, да кажеш, че е срамно - ама чак толкова да се навеждаш и унизяваш, заради шайка малоумни пишлемета - що за реакция на държавници?!

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 42. 43 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Пак да напомним на авторите на подобни статии, че отговорността е лична и аз не нося никаква, ама никаква отговорност за поведението на шепа лумпени и не виждам защо трябва да се срамувам заради тяхното поведение.
  Работа на полицията е да ги издири, а на прокуратурата и съда да ги накаже според законите.
  Обобщенията са дразнещи за всеки, който няма никакво отношение към подобни прояви на расизъм и най-вече на простотия и неуважение към противника. Тези човекоподобни лузъри нямат нищо против играчи с различен цявт на кожата ако играят в собствените им отбори. Те са по-скоро простаци отколкото расисти.

 43. 44 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 309 Разстроено

  Айде нема нужда, нек'ви гастарбайтери, живеещи и работещи в чужбина, да ми слагат квалификации - на мен, на семейството ми, на сънародниците ми.Първо-на-първо - ние никога не сме имали колонии, не сме подлагали на геноцид други народи, не сме имали роби.....Не сме имали расова сегрегация допреди 50-тина години.Някакви боклуци правили свинщини, и някой гъзолизец ще прави обобщения - откъде-накъде?Ако емигрант в Англия направи свинщина - и аланглетата сложат етикет на цялата българска емигрантска общност в Англия - тези лизачи как ще го приемат - за справедливо ли?-Най-върлите комунисти станаха най-върли демократи и либерали - вижте само Другаря Гранц.-Най-големите фашисти залитнаха в другата крайност и са готови да жертват собствения си народ в името на новата модна "толерантност" - Бившите колонизатори и робовладелци сега са най-отявлени критици на най-малките отклонения на ДРУГИТЕ.Англичаните са намерили лесна жертва и ни тъпчат, за една глупост. Много бързо забравиха 80-те и трагедиите, причинени от техни футболни фенове.Натрошиха им канчетата във Франция и в Русия, и сега избиват футболни комплекси срещу слаби нации.Нашите политици са безгръбначни плужеци - няма лошо да се извиниш, да кажеш, че е срамно - ама чак толкова да се навеждаш и унизяваш, заради шайка малоумни пишлемета - що за реакция на държавници?!
  —цитат от коментар 42 на г-н Саранди Говедаров


  Честито ти РАДОСТ и на теб ! Имаш я , ти си я избра !

 44. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#42] от "г-н Саранди Говедаров":

  "Другаря Гранц..."

  Хора с твърде елементарно функциониращи мозъци като теб си въобразяват, че като нарекат "другар" някого, който няма нищо общо с тях, го приравняват със себе си.

  На теб не мога да ти бъда "другар" дори да ни изхвърли корабокрушение на необитаем остров.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 46 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#31] от "Norman Granz":

  Запознат си със статистическата нищожност на единичния пример, нали?


  Иначе, за протокола, и аз да споделя нещо:

  Преди години си направих операция за отстраняване на късогледство.

  2-3 дни след операцията трябваше да нося огромни слъчеви очила, които донякъде ми придаваха вид на слепец.

  Така че, станах обект на многобройни набези от страна на джебчии, които очевидно намираха в слепия удобна жертва.

  Без изключение въпросните джебчии бяха от цигански произход.

  Предполагам съм расист, че съм обръщал внимание на етноса им? 46. 47 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  За много дълго време нашата чистокръвна , единствена и неповторима нация ще издига плакатчета с "РАСИЗМА е РАДОСТ " . За всеки ,който чете дядо Вазов по горе описаният начин - честито !

  До коментар [#41] от "v.n.t.news":

  Взела си пример от прочутите къси култови фрази на Оруел от "1984" (пр. "Свободата е Робство"), съчинила си нещо подобно, което обаче не носи същото своеобразно доброволно "отрицание", и си го лепнала като етикет на човек, когото не познаваш.
  Яко!
  Няма да си губят времето да обяснявам и на теб, че "расист" произлиза от "раса", която думичка си има съвсем конкретно значение - излез за малко от Инстаграм, влез в Гугъл и прочети.......

  Щото в статията се прави обобщение - т.е. в кюпа си и ти и семейството ти.......

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 47. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#46] от "klecho":

  "Запознат си със статистическата нищожност на единичния пример, нали?"

  Кой единичен пример имаш предвид? Че ЕДИН човек се е държал така към майката с болното дете, а останалите са били отзивчиви, толерантни и изпълнени с емпатия?

  Такива ЕДИНИЧНИ примери аз наблюдавам всеки ден навсякъде, накъдето се обърна. За цивилизоваността на едно общество може да се съди не по НДК-тата му и по мавзолеите на балсамираните му вождове, а по отношението му към най-уязвимите негови членове - инвалиди, самотни пенсионери, малцинства, улични кучета...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 49 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Запознат си със статистическата нищожност на единичния пример, нали?

  До коментар [#46] от "klecho":

  Запознат е с галактическата значимост на собственото си его.....

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 49. 50 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#46] от "klecho":

  Нашите цигани си ги отгледахме и култивирахме по същия начин и метод ,все за едни и същи цели , тъй както лумпените ултраси по стадиони и протести .

 50. 51 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  На теб не мога да ти бъда "другар" дори да ни изхвърли корабокрушение на необитаем остров.

  До коментар [#45] от "Norman Granz":

  И какъв ще ми бъдеш на необитаемият остров?
  Другарка?

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 51. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 53 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  В селото, където си гледаш зарзавата, си нямата гей клуб, нали?

  Пробвай се на селскостопански животни - кози, овце ... магарета...

  До коментар [#52] от "Norman Granz":

  Хи-хи,
  Благодаря, няма нужда.
  Имам си прекрасно семейство.
  И жена ми живее в същия град, в същия дом, и спи в моето легло.
  И се грижи ежедневно за децата, съпруга и дома, успешно съчетавайки го с малък бизнес.

  При теб как е?

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 53. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#53] от "г-н Саранди Говедаров":

  "Имам си прекрасно семейство.
  И жена ми живее в същия град, в същия дом, и спи в моето легло."

  Радвам се. Дано да не чете форума, че да види как си търсиш партньори от същия пол...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 55 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 309 Весело

  Ти смяташ ли, че престъпността сред циганите им е генетично заложена, или е резултат на средата в която живеят?


  До коментар [#22] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  С времето, средата в която живеят се проявява на генетично ниво.
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Бравос на генният инженер г-н Говедов . Само ще добавя , че и геювите тъй ги култивират :) На бас , който не вярва :):):) 55. 56 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#55] от "v.n.t.news":

  "Бравос на генният инженер г-н Говедов . "

  Представяш ли си го как кръстосва дини с домати ... :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 57 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 575 Неутрално


  Бравос на генният инженер г-н Говедов . Само ще добавя , че и геювите тъй ги култивират :) На бас , който не вярва :):):)

  До коментар [#55] от "v.n.t.news":

  Бъркаш "генно инженерство" с "антропология".
  Образование или обща култура?
  Виж там, в Гугъл ще разбереш разликата.

  П.П.- можеш да влезеш в Гугъл без да излизаш от Инстаграм - просто отвори нов прозорец.
  Така няма да пропуснеш някой лайк.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 57. 58 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 309 Весело

  До коментар [#55] от "v.n.t.news":"Бравос на генният инженер г-н Говедов . "Представяш ли си го как кръстосва дини с домати ... :))))
  —цитат от коментар 56 на Norman Granz


  Бас хващам , че неговият грах е като диня . Виж какво семейство е създал . Работата при тях е топ :)

 58. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#58] от "v.n.t.news":

  "Бас хващам , че неговият грах е като диня ."

  Руснаците му го изкупуват на парче... :)))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 60 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Ти смяташ ли, че престъпността сред циганите им е генетично заложена, или е резултат на средата в която живеят?До коментар [#22] от "GMO VACCINES CHEMICALS":С времето, средата в която живеят се проявява на генетично ниво.--------------------------------------------------------------------------------------------------------Бравос на генният инженер г-н Говедов . Само ще добавя , че и геювите тъй ги култивират :) На бас , който не вярва :):):)
  —цитат от коментар 55 на v.n.t.news


  колега, слабо сте образован - гените са памет, а паметта включва и по-скорошен опит; от 30-на години насам има купища открития по проблема, но обобщено, Говедаров е абсолютно точен в мнението си

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 60. 61 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#55] от "v.n.t.news":"Бравос на генният инженер г-н Говедов . "Представяш ли си го как кръстосва дини с домати ... :))))
  —цитат от коментар 56 на Norman Granz


  колега, и вие сте слабо образован явно, но за нас това не е голям шок

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 61. 62 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Виж какво семейство е създал . Работата при тях е топ :)

  До коментар [#58] от "v.n.t.news":

  Слава Богу!
  А при теб как е?
  Оувър-дъ-топ?

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 62. 63 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 511 Неутрално

  https://www.scientificmystery.com/real-life-mowgli/ ето още за гените и за промените - истинският Маугли - идеалът на всеки зелен болшевик, описан от нерасиста Киплинг толкова вълнуващо

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 63. 64 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 309 Весело

  П.П.- можеш да влезеш в Гугъл без да излизаш от Инстаграм - просто отвори нов прозорец.Така няма да пропуснеш някой лайк.[/quote]
  ------------
  ОМГ мерсиии , за малко щях да изпусна лайка тиии . Къде щях да го гоня при толкоз отворени прозорци :) бгдр май френд , сега вече всичко е топ :):):)


 64. 65 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#10] от "Hawaii":

  Прав сте - дори в *Дневник* пишат за *роми*,а не за *цигани*.
  И просто бягат от историческия факт,че циганите са изгонени от Индия и им забранено да се връщат там.
  В родината им не ги искат,но у нас какви защитници само си имат.
  Това расизъм ли е или нещо друго?
  Впрочем,сега имаме свободата да гледаме не само сАвецки филми,а и всичко,което се прави по света.И като се загледаш - ми то у нас си е направо рай,щото ако кажеш на някой негър,пардон,афроамериканец *брато*,току си отнесъл пердаха.
  Нали така?
  Или и това е расизъм?

 65. 66 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Достатъчно е да се прочетат 90% от коментарите тук, на расисти, постващи с благоволението на модераторите, които никак не им се иска да се пише истината.

 66. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#60] от "hhhuuunnnn":

  "... колега, слабо сте образован - гените са памет, а паметта включва и по-скорошен опит..."

  Нищо чудно, че си привърженик на безкнижниците Бай Х и Дръмб.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 68 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 496 Неутрално

  В БГ средата е отровна и ражда изродени неща. Това е ясно на всички!
  Колкото по-късно се ликвидира средата, толкова по-лошо за всички, НО НАЙ ЛОШО ЩЕ Е ЗА РАСИСТИТЕ, за крадците, лъжците и прочее.
  Светът отдавна е стигнал до тези изводи, а ние с нашата провинциалност, винаги вървим по най-сложния път....
  Затова държавата ни, нацията ни, децата ни и ние самите сме на опашката на света.

  Сидо
 68. 69 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 273 Любопитно

  Един от двамата откриватели на ДНК - д-р Джеймз Уатсън каза преди време, че черните са по-нискоинтелигентни, защото им е в ДНК-то, след което невежите леви екстремисти му взеха Нобеловата награда. Експертите много дразнят невежите леви терористи с горчивата истина. Расите са факт.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 69. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7562 Неутрално

  Преди да се появят т.нар. патриоти, нямаше расизъм или поне не в такива размери, че да ни се чуди светът на акъла.

 70. 71 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#39] от "Norman Granz":

  Не можеш да очакваш нищо друго, от привърженици на идеология, създадена от антисемити (предполагам си чел част от кореспонденцията между Маркс и Енгелс в периода 1830-1848) и базираща се на диктатура на пролетариата, мразейки и ненавиждайки същият този пролетариат... Идеология, изповядвана от инфантилно, в която се говори само за това какво да разрушат, а не какво да създадат. Затова и ссср, Венецуела и Северна Корея, я докараха до под кривата круша...

 71. 72 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#43] от "pamela":

  т.нар расизъм е любимото оръжие на политкоректните тоталитаристи за налагане на античовешката им идеология,целият "проблем" с расизма е несъществуващ,налагане на комплекси за вина ,отклоняване на вниманието,изкривяване до неознаваемост на действителността(създаване на псевдореалии,чрез псевдопроблеми-мъс-....те на шорош са майстори в това)

 72. 73 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 496 Любопитно

  До коментар [#71] от "vhv":
  Я кажи в кой том е и аз да я прочета....

  Сидо
 73. 74 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#5] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Циганите са от същата раса от която са и българите- индоевропейска. Така че отношението към тях не е расизъм а по-скоро би било етновражда, която обаче се основава на това че племето на циганите все още е в етапа на първобитно-общинния "строй", както му казваха едно време. Това дори не е омраза, а по-скоро непоносимост към мързеливите, мръсни и крадливи индивиди от който и да било етнос, който се опитва и донякъде успява да живее на гърба на другите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK