Мрежата, която управлява България

С отстраняването на Цветан Цветанов тежестта на официалния политически елемент (ГЕРБ) в нея отслабна за сметка на ДПС и свързаните с движението икономически субекти.

© Георги Кожухаров

С отстраняването на Цветан Цветанов тежестта на официалния политически елемент (ГЕРБ) в нея отслабна за сметка на ДПС и свързаните с движението икономически субекти.Текстът е препечатан от "Дойче веле".


Съвременната демокрация е междупартийно състезание. Така е поне на теория. В България обаче управляващите "подобриха" теорията, като създадоха мрежа от политически и икономически субекти, която може да оцелее във властта, дори когато някои нейни части загубят изборите. Така например през 2013 година ГЕРБ загуби властта, но Мрежата оцеля. През 2014 година ГЕРБ се върна на власт и Мрежата процъфтя, макар че остана без някои свои звена – като Цветан Василев и елементи от БСП.


Формално в момента на власт е коалиция от ГЕРБ и т.нар. патриоти. Реално на власт е Мрежата, която съдържа ГЕРБ, ДПС, бизнесите и медиите на ДПС, "патриотите", големи части от магистратурата и присъдружни звена като Марешки, Кирил Домусчиев и новите му медиийни придобивки. Дори части от БСП могат да бъдат считани за асоциирани членове на Мрежата (Георги Гергов и Румен Овчаров, например) или поне за кандидати, чието членство е било временно замразено.
Мрежата не е строго йерархизирана структура – в нея има известна хоризонталност и автономност на субектите. Това не е мафиотска организация, в която един началник (capo di tutti capi) нарежда на останалите (дори и този началник да прилича на Марлон Брандо от "Кръстника"). По-скоро става дума за задруга, която помага на всеки един от участниците да реализира своите интереси.


През последните две години се научихме да интерпретираме "стабилността" на управлението, като способност на Мрежата да се възпроизвежда и да оцелява. И наистина, във формалната коалиция "партньорите" могат да стигнат и до физическа разправа (Сидеров и Джамбазки, например), но това не променя много реалната структура на властта.


Как функционира Мрежата?


В Мрежата също стават размествания: с отстраняването на Цветан Цветанов тежестта на официалния политически елемент (ГЕРБ) в нея отслабна за сметка на ДПС и свързаните с движението икономически субекти. Затова сега и Борисов под сурдинка се оплаква, че Иван Гешев не бил "негов" кандидат за главен прокурор. Дори това да е просто театър, правдоподобността му идва от споменатите вътрешномрежови промени.


Мрежата е някаква гаранция за стабилност на властта, но тя има и своите негативни страни:


– Участието в мрежата се осребрява чрез публично финансиране на частни субекти. Студеният резерв замина в правилните ръце, Българската банка за развитие развива основно мрежовите бизнеси, при държавните поръчки рядко има случайни печеливши и т.н.;


– Привилегироването на определени фирми и икономически интереси води до концентрация на собственост (много видима в медиите) и некачествени и скъпи проекти ("граф Игнатиев");


– Мрежата става все по-амбициозна и се стреми да реализира многомилиардни проекти - като АЕЦ "Белене" и турско-българския поток - които са спорни от гледна точка на националния интерес, но със сигурност ще направят определени мрежови играчи изключително богати;


– Доминацията на Мрежата води и до сериозни изкривявания в медиите и съдебната система: те се превръщат в инструменти на нейното възпроизводство ("бухалки", по-просто казано).


В България възходът на Мрежата има и един друг притеснителен страничен ефект: покафеняването на публичната среда. "Патриотите" са важна нейна част - те отговарят за камуфлажа ѝ като "коалиция". За тази цел те получават неограничена трибуна и тезите им се леят от националния ефир. Е, стигна се до злополучния мач с Англия, когато резултатът от нагнетяването на омраза в обществото ни лъсна в световен ефир.


Вярно е, че навсякъде има расисти и объркани младежи. Вярно е, че навсякъде службите на държавата опитват да инфилтрират крайнодесните агитки и партии. Например в Германия през 2003 година съдът отказа да забрани неонацистката партия, защото се оказа, че значима част от ръководството ѝ са сътрудници на службите.


Само че никъде в утвърдените демокрации крайнодесните и техните говорители не са получавали такова комфортно място в самите структури на властта и такава трибуна да разгръщат хомофобски и ксенофобски дискурс. В България участието на такива елементи в Мрежата – било като членове на формалната коалиция или като агитки по протести срещу кандидат за главен прокурор – водят до липса на властови отговор на расизма. И това, а не писанията в таблоидната преса, е разликата между България и Англия.


Местните избори като тест за Мрежата


Изборите в София ще са поредното изпитание, при което Мрежата ще трябва да се възпроизведе във властта. Стратегията ѝ в столицата е следната. Първо, разбира се г-жа Фандъкова е предпочитаният мрежови кандидат. Това е така, защото Фандъкова може да се похвали с реални успехи в градоустройството и да бъде демонстрация, че пребиваването на Мрежата във властта носи и обществени ползи. Ако г-жа Фандъкова спечели изборите, сегашните баланси в Мрежата ще се запазят.


Резервната стратегия на Мрежата е да кооптира г-жа Мая Манолова, която се позиционира като политическа алтернатива на ГЕРБ. Мрежата има основание да счита Манолова за един от "своите" с временно замразено членство: в крайна сметка политическата кариера на "червеното острие" тръгна нагоре с Костинбродската афера и управлението на Орешарски. Нещо повече, и след падането на Орешарски Борисов "възнагради" Манолова с омбудсманското място в опит да я запази (като Румен Овчаров в "Лукойл") в по-широкия мрежови периметър. Разбира се, човек се променя и през това време е възможно Манолова да се е превърнала в автентичен опонент на Мрежата и потениален борец с нея. Проблемът обаче е, че не го е заявила ясно и недвусмислено - мълчанието ѝ по отношение на номинацията на Гешев за главен прокурор е показателно.


И тук не става дума за личностни нагласи и катарзиси: Манолова наистина може би съжалява за участието си в управлението "Орешарски". Въпросът е, че голямата политическа подкрепа за нея е от БСП на Корнелия Нинова, която в цялост е просто аспирант за мястото на ГЕРБ в Мрежата. Нещо повече, БСП може да влезе в мача като смяна едновременно и на ГЕРБ, и на "патриотите", защото тя толкова се "патриотизира", че вече кара Ангел Джамбазки да се изчервява, докато слуша социалистите. За да докажат, че са годни за игра, БСП, както и Манолова, мълчат по централния приоритет на Мрежата през есента - избора на нов главен прокурор.


Архитект Игнатов не е приемлив за Мрежата и затова таблоидите се насочиха към него още от самото начало. Към останалите кандидати – с изключение на "нейния" Джамбазки – Мрежата е по-скоро неутрална – те внасят фонов шум, който ѝ е по-скоро полезен.


Сценариите за местния вот


"Демократична България" е фактор на изборите в София. Затова в момента и двамата водещи кандидати се опитват да привлекат нейните избиратели за евентуален втори тур.


Стратегията на ГЕРБ и г-жа Фандъкова е да демонстрират, че са чувствителни към исканията на "градската десница". Фандъкова каза добри думи за архитект Игнатов, Борисов се изказа против искането на ВМРО за забрана на БХК. Проблемът на тази стратегия е, че изборът на главен прокурор е дни преди избора на кмет. Ако Иван Гешев бъде избран въпреки сериозните възражения срещу кандидатурата му, ГЕРБ и Борисов трудно ще могат да поискат подкрепа от демократичната десница за своя кандидат за кмет. Солидарността с "дясното" ще дрънчи особено силно на кухо, тъй като ще е ясно, че водещо за ГЕРБ не е идеологията, а мрежовият интерес.


Стратегията на г-жа Манолова е да убеди десните демократи, че един шок в системата е потенциална възможност за промяна. Вярно е, че една загуба на ГЕРБ няма автоматично да изведе Мрежата от властта, но някои нейни елементи (Борисов), ще загубят влияние и авторитет. Проблемът на стратегията на Манолова е, че при неин успех други елементи на Мрежата ще размразят членството си (БСП) и ще има нужда от множество нови договорки. Накратко, преформатирането ще е безспорно шок и неудобство. Но най-вероятният му резултат ще е нова кръпка в Мрежата под формата на БСП. Дали това е по-добре е въпрос на политически вкус.


Възможно ли е управление отвъд Мрежата? Да, разбира се. Но, първо, нейното съществуване трябва да бъде ясно и категорично назовано. Второ, борците с "модела на управление" трябва да са автентични опоненти на Мрежата, а не просто нейни елементи с временно замразено членство. Останалото е политическо умение за общуване с хората, почтеност и компетентност. Като цяло трудна, но не непосилна задача.


P.S.: Особен нюанс в предизборната ситуация може да дойде от новината за отпадане на мониторинга от ЕС на България и Румъния дни преди изборите. Мрежата ще интерпретира тази новина като окончтелно справяне с проблемите с корупцията и вот на подкрепа от страна на ЕС за кандидатурата на Иван Гешев.


Истината е друга: ЕС вече е фрустриран от многогодишното писане на доклади без особен прогрес по тях и смята да замени нашия мониторинг с по-ефективен, общ за всички държави членки механизъм. Т.е. пак ще получаваме критични доклади, но вече заедно с Полша и с Унгария, а не само с Румъния, и тези доклади ще са обвързани по-тясно с финансовите механизми на ЕС.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Айде пак глупости. Поне като е пропаганда да е като хората, а не измишльотини и плюене само.

 2. 2 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  За библиотекаро-сарайската сбирка става дума. Доброволно приета от българите като техен управленски и интелектуален елит и морален рупор. За пред себе си се извиняват, че нямало алтернатива и когото не го устройва - Терминал 2.

  За шепата оцеляли сред масовата зомбизация остава да гласуват за Демократична България след точно 10 дена. Не само да гласуват, но и софиянци да отметнат преференция 101 на Методи Лалов - водача на листата. Той неслучайно е сложен там. Протестен вот!

 3. 3 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  Всичко това ще съвпадне с представата на много хора.
  От друга страна някои пък трудно ще преглътнат моментната снимка на държавата ни.Ще е шумно.

  SHADOWS of SOFIA
 4. 4 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Истината е друга: ЕС вече е фрустриран от многогодишното писане на доклади без особен прогрес по тях

  Добре, че е Смилов да каже каква е истината. Смешковци.

 5. 5 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Особен нюанс в предизборната ситуация може да дойде от новината за отпадане на мониторинга от ЕС на България и Румъния дни преди изборите

  А тук и да се съдерете да плюете, никой няма да ви се върже. Ще бъде безспорен успех.

 6. 6 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 887 Любопитно

  "Мрежата" не е ли бившата ДС. Само питам...

 7. 7 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 617 Неутрално

  The Matrix и Fellowship of the pigs...

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  Истината е друга: ЕС вече е фрустриран от многогодишното писане на доклади без особен прогрес по тяхДобре, че е Смилов да каже каква е истината. Смешковци.
  —цитат от коментар 4 на Jumbo Jet


  Нещо превъзбуден ми се виждаш!Това е само една сюжетна линия доста щадяща статуквото.

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2972 Неутрално

  Айде пак глупости. Поне като е пропаганда да е като хората, а не измишльотини и плюене само.
  —цитат от коментар 1 на Jumbo Jet


  Начи ... в случая ще защитя Смилов за както той я е кръстил "Мрежата".
  С пример.
  Пресен ...

  Миналата седмица, законът за Държавните дружества и ваденето на ББР от него.
  Същата ББР, която е цицка за Дебелян още откак гръмна Цветан. Василев имам предвид.

  Та:

  БСП - официално от трибуната - против!
  ГЕРБ - като становище на МФ, т.е. Горанов - против!

  ГЕРБ+БСП са 2/3 от дупетатите.

  И к'во?
  Чуколов, Атака - "внася" и ваденето на ББР - гласувано!

  Такива ми ти работи ...

 11. 11 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 887 Весело

  Сичките са маскари.
  Както е казал бай Ганя...

 12. 12 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#9] от "К2":

  Напротив, невероятно спокоен

 13. 13 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 319 Неутрално

  А кога ще прочетем за мрежите на АзБ и Дедо Шори която ежедневно тровят българското общество?
  —цитат от коментар 8 на moreee


  Това е и смисъла на творението на Смилов, които е питомец на НПО Център за Либерални Стратегии (Иван Кръстев).

  КАкво казва Смилов:
  1) местния елит /Мрежа БГ/ които има позиции е лош
  Подразбира се че
  2) трябва да се замести от външен /глобален, сороски, .../ елит /Мрежа ГЛОБАЛ/ , които ще управлява мъдро тези земи/територии

  Защо така казва?
  Защото Смилов е политик от Мрежата ГЛОБАЛ, а медията също е част от Мрежата ГЛОБАЛ.
  Мрежата ГЛОБАЛ има за цел да извади колкото се може повече ресурс от територията, и да го замъкне в леговищата на Мрежата ГЛОБАЛ - Лондон, НЙ, Париж, оффшорните зони

  За да отмъкне колкото се може повече ресурс от БГ територата, тя Мрежата ГЛОБАЛ вижда противник в местния елит, които също иска да вземе ресурса, и то за него си.
  Затова маскира тази борба за пари с някакви величави "принципи", и политиците на Мрежата ГЛОБАЛ като Смилов мъдрят причини защо ресурса от БГ трбява дотиде навън

 14. 14 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#11] от "palav_nik":

  Бай Ганю. Във винителен падеж Бай Ганя. Все пак края на 19 век е имало падежи още - дателен и винителен

 15. 15 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 855 Весело

  Страхотен анализ на Смилов! Значи ГЕРБ , ДПС , БСП, патриоти..... Всички са " мрежата".значи остава "автвнтично десните" да са дупката на мрежата. Как пък не се намери някой да я разшири тази пуста дъпка, ами си стои все на 3-5%. Малка дупка, но с големи капризи!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 16. 16 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3088 Неутрално

  Бахти западните лицемери. Оставиха червената буржоазия на власт със сделката с Луканов и сега се чудят що не била поникнала джеферсонова демокрация в България. Ми да бяхте предложили дъщерята на Гьобелс за шеф на ООН, а синът на Мартин Борман за шеф на ПЕС.

 17. Пропусната е много важна брънка от Мрежата......различните НПО - та нароили се през годините “демокрация”.....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 18. 18 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 937 Весело

  До коментар [#13] от "WWW":

  И то така го маскира, че целият елит го вижда и го говори официално.
  Дори и ние, простите и глупавите, го виждаме!
  Невероятни са !!!

 19. 19 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 319 Неутрално

  И без война има борба за територии, но тя не се води с танкове и пушки, а с пропаганда и други трикове, предимно финансови.

  Целта на големите играчи базирани в могъщите и богати центрове на сила /Лондон, ПАриж, НЙ, Берлин .../ е да могат да конторлират максимално териториите, с цел изваждане на ресурс/пара/ и завличането му в условния "Лондон"

  За тези центрове на сила местния елит е проблем и враг.
  Местния елит /Мрежата по смилов/ също иска печалба и пара, а това намалява ресурса които може да се изнесе в Лондон.
  Затова месния елит се демонизира от Лондончаните и му се дават лоши имена - Мафия, мутри, ... сега чуждестранния Лондонски агент Смилов е измислил друго ПР име - Мрежата.

  СМилов иска да се даде колкото може повече власт на техните агенти - Демократична България, за да може да увелии печалбата от БГ територията която може да се изнесе в Лондон.

  За местните хора в БГ определено е по добре да се управлява от Мрежата отколкото от Лондон.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  Представяте ли си каква навалица от врагове е под леглото на Смилов и какви ритуали прави вечер преди да си легне. После се чудят защо се наложи спешно да връщат СЕ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 912 Любопитно

  Значи така, Смилов: „Ако Иван Гешев бъде избран въпреки сериозните възражения срещу кандидатурата му, ГЕРБ и Борисов трудно ще могат да поискат подкрепа от демократичната десница за своя кандидат за кмет“? ГЕРБ, малки ми Смилов, ако не си забравил (ама май си забравил), е в съюз със СДС на тези избори. Ако приемем, че ГЕРБ са център-дясно, СДС каква десница са? Недемократична? Нелегална? Неистинска? Непризната? Неопитна? Незаконна? КАКВА? Бедни, бедни ми Смилов, ти какво искаш да ни кажеш? Че само ДеБъ и ДеСееБе са „демократичната десница“? Браво, аферим и ашколсун! Аз няма да правя прогнози, изборите са след 10 дена и тогава ще видим „кой крив, кой прав, кой сват и кой на булката брат“! А това, че „Ако Иван Гешев бъде избран въпреки сериозните възражения срещу кандидатурата му“, няма да е лошо да си свалиш розовите очилца и да разгледаш сериозно и малко по-задълбочено „сериозните възражения“, изразени от 100-тина души! Спокойно, не ги сваляй очилцата, знам, че няма да го направиш, ама не е лошо отвреме-навреме да проглеждаш! Нали?

 23. 23 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  Само ДБ, Игнатов и аз не сме в "Мрежата"!

 24. 24 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1513 Весело

  До коментар [#19] от "WWW":
  Само Родшилд ако прибавиш и е готово преработеното издание на Световната конспирация.

 25. 25 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 669 Неутрално

  СМИЛОВ, СМИЛОВ,

  обнадеждаващо започна, а ма пак я докара до Кривата круша: "хомофобия", "Демократична България" , "крайно десни" и подобни, от същия дол дренки....
  Ам'че "Крайнолевите" ще се разсърдят, бе г-н Смилов.
  А и какво ще рече "хомофобия"? Наречи го по-просто: човекомразство ...

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#20] от "Стабилно крадене":
  Празните думи са твои. Защо не оспориш аргументите му поименно: студен резерв, банката на Пеевски, газопровода, Белене и пр.?! Нека пък да видим как стои истината и колко безкористни са обърнатите към Москва играчи!

 28. 28 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 692 Неутрално

  НИКВА МРЕЖА МАФИЯ Е ТОЧНОТО ИМЕ НА ТОЯ СУБЕКТ , ОТСТРАНЯВАТ НЕПОСЛУШНИТЕ ДОРИ С ОТСТРЕЛ , ОТ ЕДНАТА СТРАНА СА БИБЛИОТЕКАРИТЕ СТЪПИЛИ ВЪРХУ КОНСТРУКЦИЯТА МА МУЛТИ ГРЕХ ГРУП ИСКАХ ДА СПИША ОТ ДРУГА СА СИКАДЖИИТЕ ГРУПИРАНИ ОКОЛО МИХАЛЕВИЯ РЕСПЕКТИВНО ГОЦЕВИЯ КРЪГА ОРБИТА , ТАКИ ИГРАЕ МНОГО ЯКА РОЛЯ СЪЩО, НЕГО НЕ ЗНАМ КЪМ КОИ ДА ГО ПРИЧИСЛЯ

 29. 29 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#26] от "tosho_toto":
  Очевидно хора, носещи морал като твоя, не правят разлика между оставка и отлюспване.

 30. 30 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Съгласен съм с написаното. Т.нар. Мрежа е престъпна организация, която налага своят феодален ред с всякакви методи, явни и неявни. По често неявни. В тази държава почти всичко е овладяно, затова неявните методи са лесни и предпочитани.
  Това управление не е само и без съюзници по света. То е подкрепяно както от Путин и олигархичните кръгове в САЩ, така и от някои кръгове дори в самия ЕС. Защо не и Китай.
  Действа се подмолно, но настойчиво, за налагане на един робовладелски ред, където отредената роля на мнозинството е на добитък, облъчван, дресиран и програмиран от медиите, интернет, атмосферата на работното място, вечните проблеми, които затормозват не само битието, но и свободата на духа и мисълта и т.н.

  Какво ще стане и коя идеология ще надделее, поне аз не знам. Знам само, че трендовете се чупят ненадейно, когато никой не очаква и че малките камъчета обръщат колата.

  Демографската криза също не е случайна - интелигентните хора осъзнават безсмислието на това, да създават материал за олигархиите, и затова колективното съзнание оставя въпросните олигархии без човешки ресурс. В крайна сметка не може да има власт, ако нямо обект на тази власт.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7066 Неутрално

  Не можеше да се каже по-добре. А на нас , гражданите, ни остава само да се чудим, защо има корупция, защо я няма съдебната система , защо ни управлява мафията.

 32. 32 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 912 Весело

  Съгласен съм с написаното. Т.нар. Мрежа е престъпна организация, която налага своят феодален ред с всякакви методи, явни и неявни. По често неявни. В тази държава почти всичко е овладяно, затова неявните методи са лесни и предпочитани.Това управление не е само и без съюзници по света. То е подкрепяно както от Путин и олигархичните кръгове в САЩ, така и от някои кръгове дори в самия ЕС. Защо не и Китай.Действа се подмолно, но настойчиво, за налагане на един робовладелски ред, където отредената роля на мнозинството е на добитък, облъчван, дресиран и програмиран от медиите, интернет, атмосферата на работното място, вечните проблеми, които затормозват не само битието, но и свободата на духа и мисълта и т.н.Какво ще стане и коя идеология ще надделее, поне аз не знам. Знам само, че трендовете се чупят ненадейно, когато никой не очаква и че малките камъчета обръщат колата.Демографската криза също не е случайна - интелигентните хора осъзнават безсмислието на това, да създават материал за олигархиите, и затова колективното съзнание оставя въпросните олигархии без човешки ресурс. В крайна сметка не може да има власт, ако нямо обект на тази власт.
  —цитат от коментар 30 на Боян Таксиров


  Ама вярно бре, Таксиров, как не сме се сетили досега? А само се чудим защо тоя „добитък, облъчван, дресиран и програмиран от медиите, интернет, атмосферата на работното място, вечните проблеми, които затормозват не само битието“ всеки уикенд прави задръствания по границата с Гърция! То сигурно ще да е от желание да избяга от „вечните проблеми, които затормозват не само битието“! Пиши пак, мислителю, я как хубаво ни разсмиваш!

 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Весело

  До коментар [#6] от "palav_nik":

  Може и сараи да и викаш - няма разлика.....

 34. 34 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  До коментар [#32] от "Santos":

  Не се хвърляй на амбразурата, троле. Ако си решил да доказваш, че целокупният български народ просперира и процъфтява под мъдрото ръководство на Мутрата, НЕ си се подготвил и смехът ти кънти на кухо.
  Има материали в интернет, подготви се и тогава се обаждай.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 35. 35 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#1] от "Jumbo Jet":

  Кяи глупости видя?! Точно и ясно е обяснено как функционира политическата мафия.

 36. 36 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Щом този автор е по,по, най на академията на Шорош, съм спокоен. Не стават. А милата "академия" бега у Австрия, Виена, при баш коравите комунета от цял свят. Кеф.
  А познанията за "мрежата" са баси??? Как ни откри бе, Смилчо??? Та по мониторинга - има го - лошо, няма го, по лошо? Както казала ромската мома на къра: Извади го по навътре!

  roo
 37. 37 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Глупостите на глобалистите нямат край! Чудят се вече как да оплюят Бойко и как да го махнат от власт, че до сега не става и не става! Цветан Василев няма нищо общо с Бойко, а е човек на Сорос! Мрежата на Сорос в БГ, в която са й всички медии, продължава да се прави че Цветан Василев не е окрал КТБ!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 38. 38 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 912 Любопитно

  До коментар [#32] от "Santos":Не се хвърляй на амбразурата, троле. Ако си решил да доказваш, че целокупният български народ просперира и процъфтява под мъдрото ръководство на Мутрата, НЕ си се подготвил и смехът ти кънти на кухо.Има материали в интернет, подготви се и тогава се обаждай.
  —цитат от коментар 34 на Боян Таксиров


  Таксиров, ти какво искаш да ми кажеш – че аз съм си сложил всичките тези плюсове ли? И ей така – за информация – би ли ни посочил държава, в която целокупният „народ просперира и процъфтява“, независимо под чие ръководство? Какво чакаш, почвай да ме громиш, юнако!

 39. 39 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  До коментар [#38] от "Santos":

  Плюсовете ти не ме интересуват, както и кой ги е сложил. Мнението ти също, понеже е стандартно тролско заяждане. Държави, в които целият народ просперира има, въпреки, че очевидно ти искаш да внушиш, че е нормално едни да мизерстват, докато "по продуктивните граждани", като троловете например, да живеят в охолство.
  Дотук ще спра с "громенето", дори много време ти отделих.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 40. 40 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Преди време написах в този Форум:

  "Като се изключи периода 1997-2001, през останалото време Българската държава е в ръцете на различни повече или по-малко криминално обвързани групи, чиято цел е завземането на колкото се може повече обществен ресурс и изразходването му за лична консумация. Последната такава група се отдели от тези, които докараха /да, като добиче го докараха/ Симеон Сакскобурготски като министър-председател и нейната цел беше и си остава слагането на ръка върху финансовите потоци от Европейския съюз. Лицето Б. Борисов /с криминални регистрации/ беше избрано да е централния играч под надзора на гражданина Доганов. Имаше период, когато отделилата се група демонстрираше мускули - физическото отстраняване както на лица, обвързани с миналото на актьора Борисов, така и на лица участвали във финансирането на проекта "Сакскобурготски". Тези, които навреме се преориентираха, днес си гледат хотелите, банката, телекомуникациите и други подобни забави. Един даже стана шеф на националната телевизия - без стаж, без университетска диплома дори от библиотекарския.
  .... Главната тема за България следва да е отхвърляне на криминалната мрежа, оплела държавата.
  Няма да стане с никоя от пишещите се за опозиционни партии. Не само, защото са ялови, но и защото с разполагаемите инструменти е невъзможно да се постигне промяна."

  С молба за извинение за автоцитирането, но мисля, че е подходящо под дописката на г-н Смилов.

 41. 41 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3088 Неутрално

  До коментар [#25] от "ogp03622986":

  Е то да не споменеш хомофобията е все едно да пропуснеш Априлската линия на Партията.

 42. 42 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Великолепен анализ за Матрицата. Арх. Игнатов за кмет на София е единствения шанс надвисналия над нас Дамоклев меч да разсече Горидиевия възел, наречен сполучливо Мрежата, вместо да ни обезглави

 43. 43 Профил на neadekvaten
  neadekvaten
  Рейтинг: 252 Неутрално

  The Matrix и Fellowship of the pigs...
  —цитат от коментар 7 на SaveBG


  Аз пък се сетих за "Разплата" (Payback) с Мел Гибсън. :)

 44. 44 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 669 Неутрално

  ОТ КОМЕНТАРИТЕ НА УВАЖАЕМИТЕ ЛЕВИ ФОРУМНИ СПИСАТЕЛИ,

  разбрах само следното:
  - много лошо нещо е това наречено Мрежа
  - затова требва да се замести с Мрежа 2, демократична, прогресивна и хомофилска (?), под вещото ръководство на Партията (да бе, в България)

 45. 45 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 912 Любопитно

  До коментар [#38] от "Santos":Плюсовете ти не ме интересуват, както и кой ги е сложил. Мнението ти също, понеже е стандартно тролско заяждане. Държави, в които целият народ просперира има, въпреки, че очевидно ти искаш да внушиш, че е нормално едни да мизерстват, докато "по продуктивните граждани", като троловете например, да живеят в охолство.Дотук ще спра с "громенето", дори много време ти отделих.
  —цитат от коментар 39 на Боян Таксиров


  Таксиров, сега какво искаш да ми кажеш – че трябва да се почувствам поласкан, че толкова много време си ми отделил, така ли? А не си ли лекинко нахален, а? Откъде-накъде ще ни твърдиш, че "по продуктивните граждани", като троловете например, да живеят в охолство“? Всички тези, които работят, създават, плащат данъци, гледат си семействата са тролове, така ли? Щото не ви се връзват на приказките за баламурници? Или щото ходят в Гърция всеки уикенд или когато има повече почивни дни, така ли? Ами нещо не започваш ли да се самозабравяш – ти и тези, които смяташ за свои кумири? Кажи бре, Таксиров? И ти си също толкова безплоден и ялов като твоите кумири, сврели се под опашката на коня! Как пък поне един от вас не видя, че колкото повече се пенявите, че сте „умни и красиви“, гениални и прекрасни в патологичния ви нарцисизъм, толкова повече Баце ви бъхта като маче у дирек? Баце побеля и стана държавник, докато вие безплодно лаете по кервана на държавата! Него го приемат навсякъде – от Южна Корея, през Йордания до Брюксел! Приемат го президенти, крале, премиери. А вас кой ви приема, дори и за кандидат-политици? Никой по света и никой от целокупния български народ, освен 2,8% комплексирани неудачници като теб и твоите кумири! И не за друго, а защото смятате същия този народ за „80% дебили“, а тези хора ви нямат грам доверие – повтарям, белким нещо ти просветне в изчегъртаната отвътре черепна кутия – НИКОЙ НЯМА ДОВЕРИЕ НА „УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ“!!! Защо ли? Ами защото не сте в състояние да формулирате дори елементарни управленски програми, предизборни и коалиционни стратегии, вътрешно и външно-политически насокии за развитие! Способни сте само да плюете до обезводняване България, българския народ и всичко, което прави правителството! Пенявиш се тука, че „Държави, в които целият народ просперира има“, ама не казваш кои са те, нито пък кога България е била по-добре и при кое правителство! И ако щеш ми отделяй време, народът вижда кой е кривият! А аз пак ще ти отделя време, как не бих го направил за такъв мислител!

 46. 46 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#40] от "ivangabrovo":

  май се забравил за мистър 10%......
  ех тия костовисти ква слаба памет имат....хубавото е ,че сте малко и от вас нико не зависи.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 47. 47 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 665 Весело

  “На оружие , стабилнистта е в опасност
  НПО-та и НЛО-та застрашават народната ни власт”

  Деева и миризливите фуражки спарени, като чуха Сорос и ведага тичат да сменят напиканите памперси на Любен Гоцеф и Митю Гестапото

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 48. 48 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#46] от "sarunka":

  Не съм го забравил. Нито него, нито ордата некадърници дори и по комсомолските стандарти, които се накачиха на добри заплати по предприятия и държавни служби, нито откровенните ДС лекенца /Ментата, като ярък пример/, прихванати към събитията. Не съм забравил некадърната приватизация и още по-некадърното управление на държавните фирми. Само, че това не беше организирана криминална група; при всичките си недостатъци, нямаше как да се превърне в такава. Организираните криминални групи по това време се спотайваха и си правеха необезпокоявани своите планове. Вече бяхя наясно с безсилието на СДС и с неглижирането на българските проблеми от Запада.

 49. 49 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  До коментар [#45] от "Santos":

  По добре да си беше затраял, вместо да се афишираш публично като герберастки трол със специално удължен ГМО език, за да прониква мазно в интимните кухини на "Баце". Но поне ще ти отчетат самоотвержеността.
  Между другото, подходът ти се нарича "психологическо карате", но е ефективен предимно в личен контакт, така във форума написаното от теб стои нелепо.

  Баце може и от Ванкувър до Владивосток да го приемат, по същия начин, по който биха приемали всеки български премиер, това трябваше да ти стане ясно, преди да почнеш със славословията.

  В повечето европейски държави обществото не е разделено на бедно мнозинство и привилегировани слуги на върхушката инсталирани на различни постове в икономиката и обществото, верни на мафиотските си господари и поддържащи статуквото. Да ти изброявам ли поименно повечето европейски страни?

  Другите ти глупости и безпочвени лични нападки няма да коментирам.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 50. 50 Профил на Фидос Койчев
  Фидос Койчев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А мрежата на пропагандата, глупостта, фантасмагорията и болните мозъци хвърля кьрфишеци в интернет пространството.

 51. 51 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Остана да назовем и имената на по-главните участници в Мрежата.

 52. 52 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  "....Мрежата става все по-амбициозна и се стреми да реализира многомилиардни проекти - като АЕЦ "Белене" и турско-българския поток - които са спорни от гледна точка на националния интерес, но със сигурност ще направят определени мрежови играчи изключително богати..."

  Тази "мрежа" наистина ще направи съответните играчи по-богати, но със сигурност ще направи и България многократно по-зависима от руснаците!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 53. 53 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Остана да назовем и имената на по-главните участници в Мрежата.
  —цитат от коментар 51 на volarok


  Ясни са отдавна. Това са проруските мекерета от двете червени върхушки герб и бсп!
  Върхушката на ДПС също е част от тях, но това не е нормална политическа партия, а злокачествен мафиотски тумор, който на всичкото отгоре е противоконституционен!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 54. 54 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  А мрежата на пропагандата, глупостта, фантасмагорията и болните мозъци хвърля кьрфишеци в интернет пространството.
  —цитат от коментар 50 на Фидос Койчев


  АЕЦ Белене не е корфишек, а реален мафиотски руски проект!
  Турски поток за който българите ще заплатят над 3 милиарда лева като спонсорска помощ на кремълските бандити също не е кьорфишек!
  Злоупотребата със огромни суми в Столична община кьорфишек ли е?
  Борислав Игнатов - Демократична България:
  "... Фирмата която обслужва 16 крайградски линии от градския транспорт на София, източва бюджета на общината като използва стари автобуси за превоз на пътниците в северните райони на града.
  Старите автобуси били пребоядисани като нови, за да се спести от лизинг! Щетата, която Фандъкова е нанесла на Столичната община е 20 милиона лева! "

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 55. 55 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  "Стратегията на г-жа Манолова е да убеди десните демократи, че един шок в системата е потенциална възможност за промяна. Вярно е, че една загуба на ГЕРБ няма автоматично да изведе Мрежата от властта, но някои нейни елементи (Борисов), ще загубят влияние и авторитет. Проблемът на стратегията на Манолова е, че при неин успех други елементи на Мрежата ще размразят членството си (БСП) и ще има нужда от множество нови договорки. Накратко, преформатирането ще е безспорно шок и неудобство. Но най-вероятният му резултат ще е нова кръпка в Мрежата под формата на БСП. Дали това е по-добре е въпрос на политически вкус..."

  Точно написано!
  Ударът срещу "мрежата" в София на предстоящите избори няма да нокаутира главата (тиквата) от която идва расизма, корупцията, омразата и руските енергийни проекти!
  Този удар обаче трябва да завърши задължително с нокдаун!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 56. 56 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  ...май се забравил за мистър 10%......ех тия костовисти ква слаба памет имат.....
  —цитат от коментар 46 на sarunka


  Няма такъв "мистър"!
  Това е стара теория на комуниста-идиот!
  Иначе въпросния политик трябваше да бъде сто пъти осъден от комунистите до като беше жив! Не се намериха никакви доказателства!
  А вие имате ли някакво доказателство? Дайте линк към него!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 57. 57 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 277 Весело

  Въх, какъв небивал "прогрес"! Данаильча е прекарал мъчителна нощ, взрян в кьошето на стаята, за да открие епохалната опорка, която превръща омръзналата до болка и изключително неумна инвенция на Асенча Генов - #КОЙ - в иновативното и загадъчно "мрежата". Навярно е заимствал тази си стройна теория от друг умнокрасив проджект - т.нар. "протестна мрежа". Редно е да обърнем внимание на този изключителен анализатор, че извън професионалните ИТ среди словото "мрежа" не се възприема в неговия тясно технологичен смисъл на network, а баш като мрежа на ограда. Не е чудно след тази публикация отряди от умнокрасивци да се втурнат да режат мрежите покрай магистрали и дворища, за да "демонтират системата". #КОЙ, #КОЙ ще плаща щетите, Смильофф?

 58. 58 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Чудят се вече как да оплюят Бойко и как да го махнат от власт, че до сега не става и не става! Цветан Василев няма нищо общо с Бойко, а е човек на Сорос! Мрежата на Сорос в БГ, в която са й всички медии, продължава да се прави че Цветан Василев не е окрал КТБ!
  —цитат от коментар 37 на ivo


  Първо - не се чудим как да оплюваме или да свалим червената АЕЦ мутра!
  Правим това ежедневно, а за "махането" му - също не се чудим...
  Ще започнем от ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО премахване на мутресата фандъкова!
  Свързването на Джордж Сорос с избягалия при сръбските другари е теория на червения гербробесепарски идиот!
  Няма такава връзка. Ако има, дайте точни и конкретни доказателства.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 59. 59 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Весело

  Щом този автор е по,по, най на академията на Шорош, съм спокоен.
  —цитат от коментар 36 на babyroo


  Не стават, ама се трупате на рояци ежедневно точно тук!
  Хем сърби, хем боли...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 60. 60 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Весело

  Симбиоза на червени мутри, расисти и дпс-патриоти....
  Много добра и правдоподобна рисунка е тази:

  "...........В България възходът на Мрежата има и един друг притеснителен страничен ефект: покафеняването на публичната среда. "Патриотите" са важна нейна част - те отговарят за камуфлажа ѝ като "коалиция". За тази цел те получават неограничена трибуна и тезите им се леят от националния ефир. Е, стигна се до злополучния мач с Англия, когато резултатът от нагнетяването на омраза в обществото ни лъсна в световен ефир.
  Вярно е, че навсякъде има расисти и объркани младежи. Вярно е, че навсякъде службите на държавата опитват да инфилтрират крайнодесните агитки и партии. Например в Германия през 2003 година съдът отказа да забрани неонацистката партия, защото се оказа, че значима част от ръководството ѝ са сътрудници на службите.

  Само че никъде в утвърдените демокрации крайнодесните и техните говорители не са получавали такова комфортно място в самите структури на властта и такава трибуна да разгръщат хомофобски и ксенофобски дискурс. В България участието на такива елементи в Мрежата – било като членове на формалната коалиция или като агитки по протести срещу кандидат за главен прокурор – водят до липса на властови отговор на расизма. И това, а не писанията в таблоидната преса, е разликата между България и Англия...."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 61. 61 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 277 Весело

  До коментар [#60] от "Рим":

  ...ти си наш'то знаме!

 62. 62 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Как функционира Мрежата?
  В Мрежата също стават размествания: с отстраняването на Цветан Цветанов тежестта на официалния политически елемент (ГЕРБ) в нея отслабна за сметка на ДПС и свързаните с движението икономически субекти. Затова сега и Борисов под сурдинка се оплаква, че Иван Гешев не бил "негов" кандидат за главен прокурор. Дори това да е просто театър, правдоподобността му идва от споменатите вътрешномрежови промени.
  Мрежата е някаква гаранция за стабилност на властта, но тя има и своите негативни страни:
  – Участието в мрежата се осребрява чрез публично финансиране на частни субекти. Студеният резерв замина в правилните ръце, Българската банка за развитие развива основно мрежовите бизнеси, при държавните поръчки рядко има случайни печеливши и т.н.;
  – Привилегироването на определени фирми и икономически интереси води до концентрация на собственост (много видима в медиите) и некачествени и скъпи проекти ("граф Игнатиев"); ...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Борислав Игнатов - Демократична България:
  "... Фирмата която обслужва 16 крайградски линии от градския транспорт на София, източва бюджета на общината като използва стари автобуси за превоз на пътниците в северните райони на града.
  Старите автобуси били пребоядисани като нови, за да се спести от лизинг! Щетата, която Фандъкова е нанесла на Столичната община е 20 милиона лева! "

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 63. 63 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Изсмукани от пръстите на краката мисловни абстракции в стил "Приказки под шипковия храст". Афтор Смислов

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  "........P.S.: Особен нюанс в предизборната ситуация може да дойде от новината за отпадане на мониторинга от ЕС на България и Румъния дни преди изборите. Мрежата ще интерпретира тази новина като окончтелно справяне с проблемите с корупцията и вот на подкрепа от страна на ЕС за кандидатурата на Иван Гешев.
  Истината е друга: ЕС вече е фрустриран от многогодишното писане на доклади без особен прогрес по тях и смята да замени нашия мониторинг с по-ефективен, общ за всички държави членки механизъм. Т.е. пак ще получаваме критични доклади, но вече заедно с Полша и с Унгария, а не само с Румъния, и тези доклади ще са обвързани по-тясно с финансовите механизми на ЕС..."

  Вместо доклади, трябва да има финансови санкции за съответните страни!
  Колкото по-високо е нивото на корупцията в дадена страна, толкова по-големи трябва да бъдат финансовите санкции!
  Защото на практика излиза, че постоянно високото корупционно ниво на България се захранва и поддържа директно от еврофондовете...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 66. 66 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 491 Разстроено

  .......................ЕС вече е фрустриран....................

  Защо не е разочарован,а фрустриран?Аман от неграмотни "журналисти".

 67. 67 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Предлагам на автора да напише политически трилър със заглавие "Мрежата". Ще е интересно четиво, той умело прилага конспиративни теории.
  Но за политически коментатор някак си, не става.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 68. 68 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Знам как се пише MAFIQTA, но не съм сигурна за MREZHATA или MREJATA.
  Може ли да питате Смилов, че на други не вярвам?

  Доброто е заразно
 69. 69 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 912 Любопитно

  До коментар [#45] от "Santos":По добре да си беше затраял, вместо да се афишираш публично като герберастки трол със специално удължен ГМО език, за да прониква мазно в интимните кухини на "Баце". Но поне ще ти отчетат самоотвержеността.Между другото, подходът ти се нарича "психологическо карате", но е ефективен предимно в личен контакт, така във форума написаното от теб стои нелепо.Баце може и от Ванкувър до Владивосток да го приемат, по същия начин, по който биха приемали всеки български премиер, това трябваше да ти стане ясно, преди да почнеш със славословията.В повечето европейски държави обществото не е разделено на бедно мнозинство и привилегировани слуги на върхушката инсталирани на различни постове в икономиката и обществото, верни на мафиотските си господари и поддържащи статуквото. Да ти изброявам ли поименно повечето европейски страни?Другите ти глупости и безпочвени лични нападки няма да коментирам.
  —цитат от коментар 49 на Боян Таксиров


  Таксиров, карай си таксито, душко, и не се бутай тук together Petko with men, ако обичаш! Я пак да ти припомня какво съм писал, пък ти ни кажи, че са глупости: „А вас кой ви приема, дори и за кандидат-политици? Никой по света и никой от целокупния български народ, освен 2,8% комплексирани неудачници като теб и твоите кумири! И не за друго, а защото смятате същия този народ за „80% дебили“, а тези хора ви нямат грам доверие – повтарям, белким нещо ти просветне в изчегъртаната отвътре черепна кутия – НИКОЙ НЯМА ДОВЕРИЕ НА „УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ“!!! Защо ли? Ами защото не сте в състояние да формулирате дори елементарни управленски програми, предизборни и коалиционни стратегии, вътрешно и външно-политически насоки за развитие! Способни сте само да плюете до обезводняване България, българския народ и всичко, което прави правителството“! Чети, златен, и опровергавай победоносно моите „глупости“! Всички да видят неустрашимо как го правиш!

  И понеже ми се плюнчиш, че „Баце може и от Ванкувър до Владивосток да го приемат, по същия начин, по който биха приемали всеки български премиер“, вземи да благоволиш и да споделиш, ако може да може, като кога смятате да имате български премиер вие, безгранично умните и невъобразимо красиви мъдреци изпод опашката на коня? КОГА? Догодина? След следващите парламентарни избори? След още по-следващите? След 15 години? Никога? Нали си словоохотлив, продумай, та ни кажи кога ще стане тази необикновена промяна, че да знаем кога ще рахатясаме най-накрая, а не да се мъчим „със специално удължен ГМО език, за да прониква мазно в интимните кухини на "Баце"? Пей, душко, като славейче или като Хосе Карерас – избора го оставям на теб!

 70. 70 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Мрежата процъфтя, макар че остана без някои свои звена – като Цветан Василев"

  Това същия Цветан Василев ли е дато беше основен спонсор на местните "либерали" ?

  Путин - мы верим в тебя !
 71. 71 Профил на oii34567760
  oii34567760
  Рейтинг: 221 Неутрално


  Странни коментари има по българските интернет-сайтове. Едни такива уж загрижени за родното, националното, а плюят по всичко – Герб, БСП, патриоти, ДПС, Демократична България и прочее . . . - всичко на боклука! Защото тези коментари отричали били статуквото. И нямало нищо да се промени ако подкрепят когото и да било.

  Само дето няма много акъл в тези коментари и намерения. Ако те наистина искат промяна на статуквото, тогава трябва просто да прогледнат и видят кой политически субект е най-отричан и най-охулван от страна на сегашното статукво. Повече от ясно е, че това е Демократична България. Последната е трън в очите и на Пеевски и на „Патриотите“ и на Доган и на Корнелия, че и на Бойко дори. Ами тогава, защо и вие я плюете бре коментатори многоумни? Нали сте уж против статуквото? Или не сте, ами само се правите на такива?

  Даниел Смилов се опитва да докаже на мислещата публика, че единственият сериозен противник на сегашното статукво е Демократична България. Но кой да го разбере?

  Дано са повече тези с ум в главата.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#4] от "Jumbo Jet":

  сладко необработено червено захарче!

 74. 74 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 831 Неутрално

  тази мрежа си е чиста ОПГ начело с автентична мутра!

 75. 75 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  [quote#56:"Рим"][/quote]

  Е то и по Костово време нямаше дела срещу Виденов и неговото правителство, че докараха фалит на държавата. Нито пък имаше лустрация, или дела срещу червената хунта. Случайност?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 76. 76 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2093 Весело

  Мрежата отдавна е започната да се плете. Много паяци са работили върху нея, за да се разширява и да става все по-здрава и стегната. Но ме притесняват някои от последните паяци – много надебеляха и натежаха. Дали паяжината ще ги издържи?

 77. 77 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 829 Любопитно

  ОТДАВНА трябваше да излезе такъв анализ.Първо поздравления за автора който дава кристален образ .И вече може да се види и продажбата още веднъж на Виваком като абсолютното потвърждение на всяка дума написана тук.
  Дълго остана прозвището *КОЙ!
  А Мрежата, е доста описателно и вярно ,само един въпрос имам ,защо еврослужбите търпят това, при все че Америка е далече, и пак сякаш е по-ангажирана.

 78. 78 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Дълго остана прозвището *КОЙ! А Мрежата, е доста описателно
  —цитат от коментар 77 на !D !калпав е новия вид Дневник!

  Перфектно, направо! Сега остава да си направите едно "Дръгалефци трайстар пикчърс" (трите стара са естествено Курнела, Костов и Доганя) и да почнете да продюсвате криминалета за престъпните си управления до 2009.

  защо еврослужбите търпят това, при все че Америка е далече, и пак сякаш е по-ангажирана.
  —цитат от коментар 77 на !D !калпав е новия вид Дневник!


  Ами никоя "служба" не се занимава с фантазиите на киноиндустрията, още по-малко с фантасмагориите на дръгалефските продюсери. Та затуй. Надявал съм да съм бил полезен.

 79. 79 Профил на vista2
  vista2
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Този самовлбен автор навлиза смело в областта на политическата фантастика. Простоне ому е - не излиза от кабинета си.

 80. 80 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 233 Неутрално

  мрежата не е мафия , само няколко по малки мафиики със сфери на влияние , но пък милиционерските тролове ведро убеждават че така се прави бизнес и всичко е по ;закон; , опиянените от власт никога няма да изтрезнеят ,нито пък ще прогледнат , болни хора с мании , докарали 6 000 000 българи до унизително съществувание , трагедията е че се гордеят с деянията си

 81. 81 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1107 Весело

  Да, има мрежа и тя се състои от бхк-рите и десетките(няколкостотин регистрирани нпо-та има, мо 3/4 са незначителни) организации месещи се в работата на съда, полицията и живота на хората.
  Естествено, с претенциите за елитарност и държането на Господ за шлифера.
  А всъщност жалки мекерета.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 82. 82 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2899 Неутрално

  До коментар [#49] от "Боян Таксиров":

  ,,В повечето европейски държави обществото не е разделено на бедно мнозинство и привилегировани слуги на върхушката инсталирани на различни постове в икономиката и обществото,,

  Въх, въх, ква мисъл само. В повечето Европейски държави нямало бедни и богати

 83. 83 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2899 Неутрално

  До коментар [#76] от "Fiji":

  Да, време е да дойдат нови паяци

 84. 84 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2899 Неутрално
 85. 85 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Смилов пак са осмили
  —цитат от коментар 84 на сидер


  Ежедневно киснете тук и всеки ден приплаквате по една и съща причина...

  Не е ли крайно време да проумеете с тиквите си, че това не е свински сайт и никога няма да бъде!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 86. 86 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  ОТДАВНА трябваше да излезе такъв анализ.Първо поздравления за автора който дава кристален образ .И вече може да се види и продажбата още веднъж на Виваком като абсолютното потвърждение на всяка дума написана тук.Дълго остана прозвището *КОЙ! А Мрежата, е доста описателно и вярно ,само един въпрос имам ,защо еврослужбите търпят това, при все че Америка е далече, и пак сякаш е по-ангажирана.
  —цитат от коментар 77 на !D !калпав е новия вид Дневник!


  ++++++++++++++

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 87. 87 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  [quote#56:"Рим"]
  —цитат от коментар 75 на Darcas
  Е то и по Костово време нямаше дела срещу Виденов и неговото правителство, че докараха фалит на държавата. Нито пък имаше лустрация, или дела срещу червената хунта. Случайност?[/quote]

  Герберунгел, не бъркайте функциите на правителството на ОДС и Иван Костов със сегашните на мутра-комунист Борисов! Иван Костов не е бил прокурор и неговото правителство не е изпълнявало ролята на прокуратура!

  Първостепенни задачи на това правителство бяха да извади страната от катастрофата, да стартира приватизацията и да подготви страната за членство в НАТО и ЕС!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 88. 88 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Герберунгел, не бъркайте функциите на правителството на мутрата-комунист Иван Костов със сегашното правителство на Борисов! Иван Костов не е бил прокурор и неговото правителство не е изпълнявало ролята на прокуратура!
  —цитат от коментар 87 на Рим


  Ами то и Борисов не е бил прокурор, а вие ревете именно защото отказва да влиза в ролята на прокуратура. Съвсем се омешахте, умнокрасифците...

 89. 89 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Член на НПО,от шитроката мрежа НПО-та коло Прокопиев и на служба на Сорос,да говори за Мрежи и Матеици е млко нагло!Не,че му пречи срам,но все пак!

 90. 90 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  До коментар [#56] от "Рим":

  Как си предствяш "коминистите" да съдят Ал.Бош?!Защо?!Че налинтой им хариза огормни материални активи за жълти стотинки?!От Нефтохим,през Софарма,Каолин,Полимери та до БГА

 91. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  До коментар [#58] от "Рим":

  Разбир а се,че Сорос е свързан с Василев!Затова един натовски генерал беше тук на откриването ма Барековата Партия,а ТВ7 щеше да прави филиал.на СНН!Затова най-сетне,Медиитв от Капитал усилено защитават Василев и все питат кой бил окрал КТБ,харчейки именно тях!Защото,само собственика на една банка може да я източи!И последно-точно на всртзката ви с Василев се дължи любовта ви към Татяна Дончева,която е негов проект,птк от вас бурно ръкопляскана

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  До коментар [#65] от "Рим":

  Аха,пък нивото на.корупция д гомизмерват едни добри НПО-та,например "Корипцция без Граници" и това да са ваши НПО-та!

 93. 93 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#76] от "Fiji":Да, време е да дойдат нови паяци
  —цитат от коментар 83 на сидер

  Не, време е да се омете паяжината заедно с всичките паяци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK