Благоевград е в очакване на наказателен вот срещу кмета от ГЕРБ

Има ли ново ядро на ДПС в Благоевград? През пролетта Делян Пеевски се появи за първи път от много време публично именно в Белица.

© ДПС

Има ли ново ядро на ДПС в Благоевград? През пролетта Делян Пеевски се появи за първи път от много време публично именно в Белица.Авторът е е главен редактор и собственик на информационната агенция Blagoevgrad News.


Една дузина.Толкова са кандидатите за кмет на община Благоевград. Да, 12 човека ще се борят за гласовете на избирателите на 27 октомври. В битката за трети път се впуска досегашният кмет Атанас Камбитов, издигнат от ГЕРБ. Негови опоненти ще са независимият кандидат Румен Томов, подкрепен от БСП. Коалиционните партньори на ГЕРБ също имат кандидати – ВМРО издигна Иван Ризов, а НФСБ се довери на Росен Георгиев. Кметове искат да стават и действащи общински съветници.


Регистрираните кандидати за съветници са 463 за 41 места в местния парламент.
Благоевград е бастион на ГЕРБ през последните 8 години,


откакто начело на града е Атанас Камбитов. Той беше сред любимците на Цветан Цветанов. Именно това беше причината много хора да се усъмнят в бъдещото му политическо развитие, след като Цветанов загуби позициите си в управляващата партия. ГЕРБ има и най-много съветници. Последните месеци обаче позицията на местната структура на партията беше дестабилизирана от вътрешнопартийни разпри.


Въпреки че Атанас Камбитов има два мандата като кмет на Благоевград зад гърба си, на вътрешните номинации дойде първото съмнение за разклатеното доверие към него. Имаше общо пет номинации, като двама си направиха отвод, а разликата между Камбитов и втория в класирането бе едва 42 гласа. За сравнение, през 2015 г. 246 членове на ГЕРБ единодушно го номинираха за поста. Срещу тогавашната единствена номинация с пълно мнозинство сега имаше сериозна конкуренция, а вътрешните брожения в местната структура станаха явни. На прага на предизборната кампания Камбитов отново беше обект и на множество сигнали за нарушения.


Под негово ръководство Благоевград се превърна в първенец по санирани блокове от Националната програма за енергийна ефективност. Ползите останаха на заден план заради лошото качество на изпълнението по места,


завишените цени и обръча от фирми и обвързаности при получаване на обществените поръчки.


Зам.-кметът по строителството Янко Янков подаде оставка след изнесени данни за свързаност с изпълнители.


Атанас Камбитов от ГЕРБ се кандидатира за трети мандат.

© ПП ГЕРБ

Атанас Камбитов от ГЕРБ се кандидатира за трети мандат.


Десетки сигнали за обществени поръчки, получени от общински съветници и фирми, свързани с кмета, не даваха спокойствие на Камбитов по време на втория му мандат. Във фокуса на медиите попадна и шумният му и скъп 50-годишен юбилей, отпразнуван в столичен хотел. Обвинения, че не живее в Благоевград, а в София, също бяха сред критиките по негов адрес. През пролетта избухна и скандал, свързан с участието му във фирма, на която според Търговския регистър е бил управител по време на мандата си, а това е в разрез със закона. И в момента текат дела по казуса.


Въпреки всичко обаче Камбитов ще разчита на твърдо ядро, формирано от служители в местната администрация, която е около 500 души. Ако всеки служител и семейството му подкрепят Камбитов, той ще има около 2000 гласа, върху които ще трябва да надгражда. На фона на конкурентите си ще е с крачка напред още на старта.


Срещу Камбитов се изправят независимият кандидат, подкрепен от БСП, инж.Румен Томов, досегашният кмет на с. Дъбрава и доскоро член на ГЕРБ Росен Георгиев – сега издигнат от НФСБ, кандидатът на ВМРО – Иван Ризов, треньорът по бокс Илия Илиев, Росен Христов (НДСВ), Атанас Киряков (Движение ЗАЕДНО за промяна), Людмила Костадинова (РЗС) и няколко общински съветници от сегашния общински съвет: Валери Смиленов (Нова алтернатива), Албина Анева – Томова (МИР), Калоян Ханджийски, ("Демократична България – Обединение" ("ДА България", ДСБ, Зелено движение) и Андон Тодоров, "(партия на Зелените (Воля)".


Социологически проучвания предвиждат балотаж между Камбитов и Томов,


като допускат сериозна възможност за пробив, защото нагласите са, че е възможна широка коалиция срещу Камбитов именно на втория тур.


И сред останалите кандидати има хора, които биха могли да съберат сериозна подкрепа. Очаква се да има висок процент наказателен вот срещу досегашния кмет, за който все още е рано да се каже кого ще успее да привлече. Тези, които до момента бяха съветници и са познати на гражданите, биха могли да "оберат" част от този вот.


Росен Георгиев, който доскоро беше член на ГЕРБ и непосредствено преди началото на кампанията напусна партията, открито заявявайки, че Камбитов е една от основните причини за това, може да спечели подкрепата на онези членове на ГЕРБ, които са вътрешна опозиция. Такива със сигурност има, тъй като някои от тях не крият обидата си от отношението на кмета към тях. Малко преди номинационното събрание на ГЕРБ до медиите и Етичната комисия на партията бе изпратено отворено писмо от група, нарекла се "Отлъчени от ГЕРБ", в което те разказват за авторитарно управление на Камбитов и незачитане на гласа на всеки член на партията. Именно тези хора биха могли да насочат подкрепата си към Георгиев.


Другата силна заявка и според социолозите – Румен Томов, е единственият кандидат, който до момента не е участвал в политиката. Опонентите му използваха това, за да посочат, че няма опит и не е разпознаваем. Само че хората в Благоевград масово не вярват на политици и един човек, който сега влиза в битката като "непознат", може да бъде припознат от избирателите именно защото не е част от статуквото.


Срещу Томов вече има "удари под кръста" – фалшиви новини,


публикувани в медии, създадени в началото на октомври с липсваща информация за собственост. Той е коментиран и от фалшиви профили в социалната мрежа, които се опитват да го дискредитират, докато защитават пламенно Камбитов.


Подкрепата, която Томов получи от БСП, се използва от опонентите му, които го "пришиват" към партията. Пропуска се фактът, че кандидатурата му е издигната от инициативен комитет, чийто председател е бившият депутат от СДС Ясен Попвасилев.


За какво се борят кандидатите?


За последната година бюджетът на общината е 72,5 млн. лв. (най-високият до момента в историята на Благоевград, с над 12 млн. лв. повече в сравнение с 2018 г.). С 18% повече са заложените средства за образование – общо 27,628 млн. лв. Отделно за педагогическия персонал, работещ в системата на общинското образование, е предвидено увеличение на възнагражденията средно с 20% за 2019 г. С 9,8% повече са средствата за делегираните дейности в здравеопазването. Очакваните приходи от местни данъци за 2019 г. са приблизително 10,5 млн. лв., което е с 5% повече от планираните за 2018 г. Очакваните неданъчни приходи са 12,3 млн. лв.


Въпреки този бюджет обаче


сериозен проблем е липсата на инвестиции и ниските нива на заплащане в града


Едва преди началото на предизборната кампания се заговори за изграждане на индустриална зона, което да създаде условия за привличане на инвеститори и разкриване на работни места.


В началото на 2019 г. "Булгартабак холдинг" затвори предприятието за производство на цигари в Благоевград. Около 2000 работници останаха безработни. Малко след това и заводът за волани затвори, като още 300 души загубиха работата си. С 809 лева средна брутна месечна заплата Благоевградска област е на последната позиция в класацията и трайно остава сред най-бедните в страната, изпреварвана дори от Видин и Кюстендил.


В града от години има съмнения, че само определени фирми печелят обществените поръчки. Непрозрачността принуди голяма част от предприемачите да изнесат бизнеса си на други места в страната. Малкият и средният бизнес се задъхват, а много голяма част от хората, които имаха семейни фирми, затвориха заради невъзможност да оцелеят.


Градът, който преди години бе притегателен център за младежи от цялата страна заради двата университета, днес се обезлюдява. Младите хора заминават в чужбина или търсят възможност за работа в София, защото в Благоевград възможностите са ограничени, а заплащането ниско. В момента най-големият работодател е общината, призна кметът в интервю за "Хоризонт" преди време. В администрацията й работят около 500 души, обслужването обаче е далеч от задоволителното, преписки се бавят с месеци, а хората споделят, че комуникацията със служителите е трудна.


Другата битка, в която конкуренцията също е огромна, са 41 места в общинския съвет – за тях се борят 463-ма. В листите има много познати лица, които вече имат по няколко мандата зад гърба си, има и нови. Сред последните е колоритно – футболисти, актьори, адвокати, таекоундисти, боксьори, фризьори, продавачи, шофьори, бизнесмени.


Най-голямата изненада във вота за общинския съвет вероятно ще се окаже ДПС,


ако се съди по резултата, който постигна на европейските избори през пролетта – 1923 гласа. Това е резултат, който до момента партията не е имала в Благоевград. Ако го пренесем към местните избори, хипотетично ДПС може да има двама или трима съветници.


На местните избори през 2015 г. ДПС имаше 337 гласа в община Благоевград, което е 6 пъти по-малко от гласовете, спечелени през май. Има ли ново ядро на ДПС в Благоевград? От снимки на пресцентъра на ДПС по време на кампанията за европейските избори стана ясно, че Делян Пеевски се появи за първи път от много време публично именно в област Благоевград. Тогава той присъства на предизборна среща в Белица, а снимките от нея веднага обиколиха медиите. Има ли общо появата му с постигнатите резултати и ползва ли се с подкрепата на местни хора и групи е въпрос, който много хора си задават.


ДПС беше първа политическа сила в благоевградските села Изгрев, Лешко и Церово. Вече има индикации, че освен амбицията да имат няколко общински съветници в Благоевград от ДПС се готвели да поискат и свой заместник-кмет в замяна на подкрепа при евентуален балотаж. Това със сигурност е притеснителен факт, защото в Благоевград ДПС не са имали електорат никога, нито сериозни структури. Затова няма как да постигнат целите си на местни избори, без да имат подкрепа "отвътре". Откъде точно идва помощта обаче ще стане ясно едва след вота.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 35 Любопитно

  Види му се веке края на ГЕРБ!
  Скоро ше влезем в ерата на ДеБъ и либералния рай!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  " Десетки сигнали за обществени поръчки, получени от общински съветници и фирми, свързани с кмета, не даваха спокойствие на Камбитов по време на втория му мандат. "

  Визитната картичка на това управление ! Корупция, далавери, престъпност в бели якички......

 3. 3 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Интересно, въпросният кмет два мандата прилага технологията на ГЕРБ за обществени поръчки към приятелски фирми и чак сега малко му се клати мястото.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 4. 4 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Коалицията на “Демократична България” в Благоевград се цепи

  Местните структури на “Да, България” и зелените оттеглят подкрепата си от кандидата за кмет Калоян Ханджийски, не искат да са в задкулисни договорки ..."

  https://www.24chasa.bg/region/article/7714744

  - Толкова за "Подкрепата, която Томов получи от БСП, се използва от опонентите му, които го "пришват" към партията. Пропуска се фактът, че кандидатурата му е издигната от инициативен комитет,..."

 5. 5 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Не става само с усвояване, другари от герб. Благоевград наистина се превърна в непривлекателно място за живеене, въпреки доброто си разположение. Надявам се и хората от администрацията да спрат да се държат като овце, и да гласуват по съвест.

 6. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5637 Весело

  Една снимка с Пеевски казва всичко за шефа :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 7 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Това трябва да се случи във всеки български град. Тогава имаме шанс за нормален, истински демократичен живот.

 8. 8 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 1288 Весело

  Умнокрасивците ще успеят ли поне един двама кметски наместника на махала да излъчат?

  Facing Worlds
 9. 9 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  видимите резултати на ГЕРБ в нормална държава (каквато явно не сме) щяха сериозно да заинтересуват някоя нормална Прокуратура.

  ние обаче си имаме цацаратура, а тя е над тея неща, хич не я вълнуват.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1332 Весело

  И ние с нетърпение очакваме наказателен вот срещу кмета на ГЕРБ в Севлиево :)

 12. 12 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  Умнокрасивците ще успеят ли поне един двама кметски наместника на махала да излъчат?
  —цитат от коментар 8 на Saint of Me


  Дневник, "умнокрасивците" е също толкова обидно. колкото и "тъпогрозните"!

 13. 13 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  До коментар [#12] от "vassilun":

  А не, този "термин" си го измислиха въпросните хора и техните водачи - Бойкикиев и Кънев, които заявиха че те са "умните и красивите". Така че не, не е обиден щом сами се нарекоха така.

 14. 14 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Любопитно

  До коментар [#12] от "vassilun":А не, този "термин" си го измислиха въпросните хора и техните водачи - Бойкикиев и Кънев, които заявиха че те са "умните и красивите". Така че не, не е обиден щом сами се нарекоха така.
  —цитат от коментар 13 на m17


  Добре, де - вие като не сте умни и красиви, тъпи и грозни ли сте?

 15. 15 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Има очакване в редакцията на Дневник

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  До коментар [#12] от "vassilun":

  Най-после схвана че ни обиждат на умнокрасиви. Спокойно, доста "наши" "умнокрасиви" ги обиждат още по-грозно и при това ненаказано. Тук троловете са на почит, 'щото те са говедата дето дърпат рейтинга нагоре.

 18. 18 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#15] от "Jumbo Jet":

  Авторът е е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News.

  Продължавайте да си заравяте главата в пясъка. Само правите партньорите ви от дпс по-силни. И после се чудите защо ви извиват ръцете за да крепите стабилността.

 19. 19 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  До коментар [#13] от "m17":

  Умни и красиви беше плакат на младежи при протестите срещу узурпацията на университетите от кадри на БКП и ДС.

 20. 20 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не гледайте в канчето на другите!

  Кажете какви са шансовете на вашите кандидати по места!


  Понеже заприличвате на бабите пред блока!

 21. 21 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  До коментар [#12] от "vassilun":Най-после схвана че ни обиждат на умнокрасиви. Спокойно, доста "наши" "умнокрасиви" ги обиждат още по-грозно и при това ненаказано. Тук троловете са на почит, 'щото те са говедата дето дърпат рейтинга нагоре.
  —цитат от коментар 17 на Deaddark


  Анджък, де! На мен ми изтриха коментар с "тъпогрозните", а на тях не им трият коментари с "умнокрасивците". Не е честно!

 22. 22 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 305 Неутрално

  До коментар [#7] от "arcanum":

  Тоест във всеки град да се обединим около кандидата на бсп - всички знаем че лилавите комунисти сте слуги на червените комунисти

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 23. 23 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  До коментар [#19] от "Deaddark":

  Възможно е но аз лично за първи път го чух от устата на Радан ( или Бойкикиев, не помня точно) на протестите против Орешарски. И понеже пасна на снобарщината на тази сектичка си остана нарицателно.

 24. 24 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  До коментар [#17] от "Deaddark":

  Абе не знам кой дърпа рейтинга ама покрай "вашите" простаци дето населиха форума, аз лично почнах да избягвам тази медия.

 25. 25 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Аз не знам колко други общини го правят, но Благоевград излъчва на живо всяко заседание на ОС през последната година - можете да намерите записите на ФБ страницата им. Понеже съм от екипа, който ги излъчва съм присъствал на всички заседания и мога да ви кажа, че опозицията е абсолютно импотентна и Камбитов ги прави смешни в зала по всички теми засегнати в статията. Нямам идея какво се случва в съда, но в залата всички тези неща успява да ги направи да звучат несъстоятелно. Кой не верва да си изгледа записите от заседанията.

 26. 26 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  До коментар [#21] от "vassilun":

  Welcome in the club. Мен пък фалшив умнокрасавец ме псува шест коментара, не се сдържах и му отвърнах - и ме баннаха; него му стояха псувните неизтрити. Тук има тролове с опорки и привилегии, които тъкат на няколко стана - да наливат масло в огъня и ако скочиш на такъв - първо бан и после нахъсване на бригада тролове да те сринат. Също като поръчковата бригада фашета.

 27. 27 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  До коментар [#23] от "m17":

  Радан е като Кунева - целта му бе да е коалиционен партньор на ГЕРБ и я постигна. Христо не би се съгласил да е патерица на Борисов.

 28. 28 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Весело

  До коментар [#24] от "m17":

  Те и на мен скачат - правят се на десни, но имам чувството че са троловете на Кутев с нови акаунти. Искат да отвратят хората от дясното.

 29. 29 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Скоро бг-тъпаците, гласуващи постоянно за Герб, ще разберат по гадния начин, че само са били ограбвани от шайката. И малцина са облажилите от герберските комунисти.

 30. 30 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  До коментар [#27] от "Deaddark":

  Е да бе, кой беше министър на правосъдието в кабинета на Борисов ?!?

 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  До коментар [#8] от "Saint of Me":

  Не. Мат`ряла може по корем да се влачи, но винаги ще намери сили за да избере поредните пребоядисани милиционери. :)))

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  До коментар [#27] от "Deaddark": Е да бе, кой беше министър на правосъдието в кабинета на Борисов ?!?
  —цитат от коментар 30 на m17


  А дали подаде оставка, когато Баце избра "реформата" на Пеевски вместо истинска съдебна реформа?!

  Кой министър от ГЕРБ е подал оставка самостоятелно, без да му е поискана от Баце?

  Интелектът на герберите кореспондира с този на Данаил Кирилов, Цецка Цачева!

 33. 33 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  До коментар [#22] от "hhhuuunnnn":

  М-да...! Пък баш началника на истинските десни се хвали, колко много научил от правешкия Тодор. :)))

  Бивш tww09306483.
 34. 34 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  До коментар [#28] от "Deaddark":

  Според мен няма "тролове" в смисъла на хора пишещи коментари за пари. Всичко това са хора със свободно врем, като всеки си показва и нивото на интелект и култура. И факт е че доста "десни" са големи простаци. Не мисля че модераторите ги толерират, просто не смогват да ги гонят според мен. А причината за нашествието им напоследък е крайно тенденциозната и агресивна редакционна политика. Преди години Икономедия бяха балансирана медия със силни анализи, които провокираха културна дискусия. Последните година-две смениха тона и почнаха с яростна кампания за провокиране на омраза. И съответно и аудиторията им се сменя - надойдоха хора с крайни възгледи и липса на елементарни задръжки.

 35. 35 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  До коментар [#30] от "m17":

  Христо и Радан казаха че ще се опитат да прокарат реформи и ако не успеят, развалят седянката. Не успяха - сега ти кажи кой излезе с чест и подаде оставка и кой подлизурски стана златен пръст.

 36. 36 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 1288 Весело

  До коментар [#12] от "vassilun":

  Клетото умнокрасиво безсилие е трогателно, ужким големи хора при това самонабедени ентелегенти които обаче нямат проблем да плющят грубо каруцарската циврят на моля другарката кое било 'честно' като начумерени умнокрасивченца когато биват бъзикани тънко :)

  Иначе колко умнокрасиви селски кмета ще има? За градски е ясно че няма да има освен подкрепените от умнокрасивците кандидати на БСП

  Facing Worlds
 37. 37 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  До коментар [#32] от "vassilun":

  Единственото от "реформата" на Бойкикиев, което "баце" не прие беше възможността Бойкикиев да назначава главния прокурор. Не че имаше шанс да мине на гласуване или нямаше да падне в КС но Борисов публично не се съгласи. С което даде шанс на Бойкикиев да се фръцне и да избяга за да може да заеме любимата си назидателна поза.

 38. 38 Профил на Ivan Mitev
  Ivan Mitev
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Българската централна банка емитира лева по неправилен начин е същественият причинител за възникване на актуални щети и кризи в Република България.
  Партия ГЕРБ пренебрегва банковата грешка и се заблуждава, че щетите от грешката на централната банка няма да я поразят.
  Вариантите са:
  1. При запазване на банковата грешка: българската централна банка емитира лева по неправилен начин – нарастващите щети в Република България подсигурят провалът на Министър-председателя.
  Партия ГЕРБ са жертва на грешката на българската централна банка.
  2. Устойчивото успешно управление на правителството е възможно, когато българската централна банка емитира лева по правилен начин.

  Защо партия ГЕРБ е съгласна със запазване на банкова грешка (българската централната банка емитира лева по неправилен начин), а страда и губи обществено доверие от нейни лоши последици?

  Иван Митев - икономист
 39. 39 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  До коментар [#34] от "m17":

  Може и да си прав. Определено нивото на култура падна (знам че в началото на форума бе доста ниско, но после започна да държи доста прилично ниво).

 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  До коментар [#37] от "m17":

  "Единственото от "реформата" на Бойкикиев, което "баце" не прие беше възможността Бойкикиев да назначава главния прокурор."

  Ако това сте разбрал от опита на Христо Иванов за реформа, то аз нямам какво да обсъждам с Вас! На Вас вероятно Ви харесва Баце да слушка Пеевски и Доган! Бъдете здрав!

 41. 41 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  До коментар [#36] от "Saint of Me":

  Евлампи, колко градове у нас са на средно ниво за ЕС стандарт? Гадно е да те псуват на Г**лампи, но и ти си позволяваш обиди. ГЕРБ за десет години показаха че само парите от ЕС ни вдигат стандарта, иначе ГЕРБ са проруски ориентирани. Кога ние ще започнем сами да си вдигаме стандарта, като нормален член на ЕС?

 42. 42 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 1288 Весело

  До коментар [#41] от "Deaddark":

  "Гадно е да те псуват на Г**лампи"

  О, не, това КАТЕГОРИЧНО показва че тоя дето го прави подписва пълна безусловна капитулация пред мен, радват доста, особено клетниците дето съм ги възпалил без даже да съм разменял мнения с тях :)

  Иначе ти си имаш някакво мнение за гербаджиите, аз имам друго, няма проблем. Имай предвид че някои (всъщност немалко) неща са тънки и без просто решение така както го виждаме семкаджийстващите политикани по форумите и съответно е много лесно да се внушават всякакви неща подсилващи предубежденията които в неква степен всички имаме, това че Баце очевидно не е ястреб в никъв случай не значи че козирува на Путин, истинските русначкаджии не могат да го траят точно щото не му играе по свирката както искат а не могат да го прескочат

  Facing Worlds
 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2003 Неутрално


  Саниране, обществени поръчки, къщи за тъщи, апартаментгейт - ЛОГОТО НА ГЕРБ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#5] от "truly":

  Блгоевграф е хбав град и привлекателен за хоа от цялата област?Другото са глупости.

 45. 45 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#7] от "arcanum":

  Какво трябва да се случва?!БСП да има кметове,които са "независими"ли ?!Като вашта Манолова в София?!

 46. 46 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#8] от "Saint of Me":

  Борбата е за домоуправители за сега.

 47. 47 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#12] от "vassilun":

  Е,то вие се заблуждавате,че сте умни и красиви?!

 48. 48 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#20] от "faeton.":

  Те,Дневник тегния кандидат са го спомвнали-"независимия"подкрепен от БСП.Софийслия модел се повтаря навсякъде.

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Весело

  До коментар [#12] от "vassilun":Е,то вие се заблуждавате,че сте умни и красиви?!
  —цитат от коментар 47 на yanne


  Не! Вие ни наричате така! Не знаех, че да си умен и красив е обидно! 🤣😂

 50. 50 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Весело

  До коментар [#49] от "vassilun":

  Според скандинавската митология троловете са грозни и тъпи, но за тях е падение да си красив и умен. Мисленето е болест, а грозотията те издига в йерархията.

 51. 51 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Не става само с усвояване, другари от герб. Благоевград наистина се превърна в непривлекателно място за живеене, въпреки доброто си разположение. Надявам се и хората от администрацията да спрат да се държат като овце, и да гласуват по съвест.
  —цитат от коментар 5 на truly


  По крадлив и некадърен кмет Благоевград май никога нее имала.При условие, че имаш 2 университета, магистрала, близо си до 2 граници на час път от София и бизнеса да бяга от града смятай колко некадърен трябва да си.От минцифайки - толкова.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 52. 52 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#5] от "truly":Блгоевграф е хбав град и привлекателен за хоа от цялата област?Другото са глупости.
  —цитат от коментар 44 на yanne


  че е хубав града съм съгласен, но като няма работа народа бяга.та така с вашия кмет убавец.за 2 мандата това постигна. а Видин вече не е последен по заплати. Там е Благоевград.

  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/koi-sa-oblastite-s-naj-visoki-i-s-naj-niski-dohodi.html

  В най-новата статистика на НСИ има и парадокси. Враца е най-богатата област извън София по нива на доходи, а Видин вече не е последен по заплати. Там е Благоевград.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 53. 53 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  .......... А причината за нашествието им напоследък е крайно тенденциозната и агресивна редакционна политика. Преди години Икономедия бяха балансирана медия със силни анализи, които провокираха културна дискусия. Последните година-две смениха тона и почнаха с яростна кампания за провокиране на омраза...
  —цитат от коментар 34 на m17


  А според мен омразата не идва от медиите, а от централната власт, която както казваш "напоследък" е симбиоза от червени АЕЦ-мутри, расисти, ксенофоби и като допълнение - класическата ДПС мафия!

  Даниел Смилов:
  "..........В България възходът на Мрежата има и един друг притеснителен страничен ефект: покафеняването на публичната среда. "Патриотите" са важна нейна част - те отговарят за камуфлажа ѝ като "коалиция". За тази цел те получават неограничена трибуна и тезите им се леят от националния ефир. Е, стигна се до злополучния мач с Англия, когато резултатът от нагнетяването на омраза в обществото ни лъсна в световен ефир.
  Вярно е, че навсякъде има расисти и объркани младежи. Вярно е, че навсякъде службите на държавата опитват да инфилтрират крайнодесните агитки и партии. Например в Германия през 2003 година съдът отказа да забрани неонацистката партия, защото се оказа, че значима част от ръководството ѝ са сътрудници на службите.
  Само че никъде в утвърдените демокрации крайнодесните и техните говорители не са получавали такова комфортно място в самите структури на властта и такава трибуна да разгръщат хомофобски и ксенофобски дискурс. В България участието на такива елементи в Мрежата – било като членове на формалната коалиция или като агитки по протести срещу кандидат за главен прокурор – водят до липса на властови отговор на расизма. И това, а не писанията в таблоидната преса, е разликата между България и Англия...."

  https://www.dw.com/bg/мрежата-която-управлява-българия/a-50865525

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 54. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  До коментар [#50] от "Deaddark":

  "Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила."

 55. 55 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Весело

  До коментар [#54] от "vassilun":

  Фермата е по-близо от 1984-та.

 56. 56 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  До коментар [#44] от "yanne":

  Хе-хе-хе-е-е-е-е...! Понеже често минавам през Благоевград и имам доста познати там, ти последно кога беше там, че говориш така на едро? :)))

  Бивш tww09306483.
 57. 57 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  До коментар [#40] от "vassilun":

  Да, това разбрах от всичките несвързани приказки на Бойкиев и сие. И още тогава смятам че това е доста опасно в държава с неукрепнала демокрация. Защото тогава главния прокурор щеше да бъде назначен от Бойкикиев но утре, когато Решетников вземе властта, ще може много лесно да назначи друг. И тогава омразния Цацаров ще ви се види като добро дете.
  И моля ви, не ме бичувайте с тия клишета за Пеевски и сие архи-врагове на ДОБРИЯ олигарх, това са приказки за дечица в детската градина.

 58. 58 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  До коментар [#35] от "Deaddark":

  Политиката не е детска градина че да се вълнувам кое детенце е тропнало с краченце и се е нацупило на приятелчето си. Мен като избирател ме вълнува какво смята и какво може да направи един политик и това как съвпада с моите интереси. И съдейки от резултатите на ДБ, повечето избиратели имат подобни разбирания, затова ДБ са извън парламента а ГЕРБ управляват вече 10 години.

 59. 59 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3217 Неутрално

  Вижте каква хубава книжка, собствено производство, е подарил шиши на турчина, и колко щастлив го е направила. Всички подразделения на мафията -- бесепето, депесето и апахите -- много й се кефят.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 60. 60 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  "В града от години има съмнения, че само определени фирми печелят обществените поръчки."

  "Строитество и саниране инженеринг консулт" ЕООД е основано от зам.-кмета по строителството в Благоевград в началото на века. След като влиза в общ. администрация, продава дружеството. През следващите години управител е младата дъщеря на приятелката на Веско Маринов. По програмата за саниране печели поръчки за почти 11,200 млн лв, от които половината - в Благоевград.
  Нека жителите на града преценят има ли видими резултати и за кого.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  Да си спомним и за оня случай по магистрала "Струма", при който далеч преди да бъде ясен резултата от обществените поръчки, една фирма близка до АЕЦ-мутрите от герб, беше започнала тихо и кротко строителните работи...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1118 Любопитно

  ЗАщо този град се казва така и докога? Нали се декомунизитахме!?!?!?

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  Изборите в България се превърнаха в кална , долна , непредсказуема война. Не се разменят идеи, не се четат програми, няма политики, а само удари под кръста и клевети.

 64. 64 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Наказателен вот се очаква не само в Благоевград

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 65. 65 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#28] от "Deaddark":

  В България "ляво" и "дясно" няма. Докато Бай.Х, ту е се присеща за Дедо партизанин, ту за Дедо-антикомунист ще е така. И с държавните пари си купува индулгенции - под формата на Ф-16 или Турски поток.

  В България има шанс да се върне към нормален политически живот и да има дебат за дясно и ляво, само ако гербавата зараза бъде елиминирана.

  Това трябва да бъде първостепенна задача на всички партии извън управлението на герб, дпс и патрЕотарите. Иначе въртим още един празен оборот на "Стабилността":

  4 години в местната власт, 7 за Гешев е Радост, за регулаторните органи като КЗК, КФН, КЕВР и т.н. незнайно колко.

  А Тиквата толкова не му дреме или няма ресурс да се противопостави на Пеевското ДПС, че освен да кара Жипката и да дрънка безумие след безумие, дори не се опитва вече да симулира дейност.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  До коментар [#66] от "Волгампи":

  Щот' за верен слугинаж,
  президентин ставаш наш.
  Ако немаш мене вяра,
  питай Плевньо поми*ра,
  как като министър той,
  обслужи Пеевски с "Водстрой"
  Как Гоцето без капка срам,
  претакова шлем голям,
  как два метра генерал левент,
  стана мижав руски резидент.
  Примери такива има милиони,
  другите стоиме...
  ...под опашката на коня.

 68. 68 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Неутрално

  До коментар [#55] от "Deaddark":

  "Животните гледаха от прасе към човек и след това обратно, но не можеха да намерят разлика."

 69. 69 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2638 Весело

  До коментар [#68] от "vassilun":

  Именно.

 70. 70 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 427 Неутрално

  И в Сф ще е наказателен вота.Даскалицата направи много поразии,не без ментора си,де...

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#25] от "Dwight Schrute":

  Важното е сините да внушават лъжи в полза на БСП.Не голи разбрахте.ТЕ са си коалиция,о се правят на обидени когато им го кажеш в очите!

  sdg
 73. 73 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":

  Когато сам се наричаш "умен и красив",а то си е обратното.
  После се чудите,защо ви вземат на подбив,като ви наричат "умно красиви" но САРКАСТИЧНО!

  sdg
 74. 74 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4462 Любопитно

  До коментар [#49] от "vassilun":Когато сам се наричаш "умен и красив",а то си е обратното.После се чудите,защо ви вземат на подбив,като ви наричат "умно красиви" но САРКАСТИЧНО!
  —цитат от коментар 73 на Svetlio


  Ако Вие саркастично ме наричате "умен и красив", то и аз имам право НЕсаркастично да Ви наричам "тъп и грозен", нали?

 75. 75 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":

  Обидно е,когато не си умен и красив,а само се заблуждаваш.Та,за това Ви подиграват.

 76. 76 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#56] от "Petleshev":

  Ами последно-във вторник.

 77. 77 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#64] от "neut":

  Е,очаква се.От БСП.Щото отдавна не са на власт

 78. 78 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#65] от "idiotstavrev":

  Е,нали идеологията на ДеБъ е такава-"няма ляво,няма дясно" .Но,такъв пилитипески джендъризъм не се харесва от избирателитр

 79. 79 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#72] от "Svetlio":

  Не сините.Лилявите.СДС е в коалиция с ГЕРБ.

 80. 80 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#74] от "vassilun":

  Ти имаш,ама на него иронията се пилучава,при тебе -не!

 81. 81 Профил на Глигор
  Глигор
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#25] от "Dwight Schrute":

  Не зная какво излъчваш, но Камбитов ВИНАГИ заеква и губи дар слово отговаряйки на въпроси за: минералната вода, която не стигна до общинския басейн, когато лъготи, че живее в Благоевград, когато се оправдава за незаконното оглавяване на фирма докато е кмет, докато обяснява защо обществените поръчки мистериозно се печелят от едни и същи, докато обяснява защо благоевградските фирми отиват в Симитли при Поли и т.н.

 82. 82 Профил на Ивайло Христов
  Ивайло Христов
  Рейтинг: 8 Неутрално
 83. 83 Профил на Ивайло Христов
  Ивайло Христов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кметовете от герп в най-големите градове са най- големите послушковци и немогливци. А, и лева ръка- десен джоб.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK