Ревизия. Как всички кандидати се обединиха срещу бившия кмет на Пловдив

В сравнение със София, средното заплащане в Пловдив е значително по-ниско.

© Цветелина Белутова, Капитал

В сравнение със София, средното заплащане в Пловдив е значително по-ниско.Текстът е от "Свободна Европа" . Полина Паунова е политически журналист в медията. Тя е автор на седмичния подкаст "Превод в ефир" и рубриката "Говори Полина".


Пловдив


Население: 346 893 души
Безработица: 3,6%


Основни кандидати: Здравко Димитров (ГЕРБ); Славчо Атанасов (ВМРО и НФСБ); Николай Радев (БСП); Атанас Костов (Демократична България) и Дани Каназирева (Съюз за Пловдив)


"Пловдив се превръща в истински икономически тигър у нас. Икономиката на региона расте двойно по-бързо от тази на страната". Такива констатации бяха публикувани в края на миналата година от Института за пазарна икономика. Заключенията от изследването "Регионални профили" се базират на данни от цялата 2017 и първата половина на 2018 г.


Един от водещите мотори на икономиката в Пловдив е "Тракия икономическа зона", но областта може да се похвали с успешни предприятия в преработващата промишленост, електротехниката, строителството, транспорта и логистиката, а също и в аутсорсинга и ИТ сектора.


Заради стратегическото му местоположение и растяща икономика политическият сблъсък във втория по големина град в България ще бъде един от най-важните в местния вот тази седмица.


И в Пловдив, както и в София, социологическите проучвания дават близки стойности на първите двама кандидати, а балотажът изглежда почти сигурен.


Доходи и обществени средства


На фона на добрите данни за растежа на икономиката в града кандидатите отчитат, че ниската безработица далеч не означава високи заплати. В сравнение със София, средното заплащане в Пловдив е значително по-ниско. Това е една от дискутираните теми в предизборната кампания. А зад твърдението, че ситуацията трябва да се промени, се обединяват водещите фигури в предизборния дебат. Ето защо стимулите за бизнеса и образованието са сред приоритетите на претендентите за поста.


Освен доходите всички кандидати имат още една обща тема: критиката срещу модела на управление на Иван Тотев (ГЕРБ). Именно неговото оттегляне от ръководството на ГЕРБ бе едно от големите предизборни размествания на пластовете в страната. Кандидатите за наследник на Тотев обещават на избирателите си, че първата им задача в общината ще бъде ревизия на свършеното от него. Той пък бе един от най-близките на простилия се с всички постове в ГЕРБ Цветан Цветанов. Зад ангажимента за ревизия стои дори номинираният от ГЕРБ настоящ областен управител Здравко Димитров.


Заради дупката от 65 млн. лева в местния бюджет основните претенденти за поста твърдят, че трябва да се повиши събираемостта на данъците и таксите в Пловдив. Това обаче не означава, че някой от тях говори за повишаване на данъците.


Нещо повече: Дани Каназирева и Славчо Атанасов се обявяват за намаляване на такса смет. Кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров пък е готов да инициира национален дебат за децентрализация на бюджета. Идеята му е общината да оформи собствени ставки за местните данъци, която да развърже ръцете за по-гъвкава политика. От своя страна Николай Радев смята да дисциплинира финансите с въвеждане на програмен бюджет с дълбока перспектива. Това, според него, ще позволи планиране на данъците по начин, който да не повишава стойността им.


Според кандидата на Демократична България Атанас Костов приоритет трябва да са прозрачност в изразходването на обществените финанси, яснота при провеждането на обществените поръчки, строг контрол над лицензионните и разрешителни режими. Според него липсата на тези инструменти води до липса на информация как се изразходва бюджетът на общината по пера, кои субекти получават достъп до публични средства, на какво правно основание, в каква конкурента или конкурсна среда тези субекти са участвали, за да достигнат до разходване на общински средства.


Всички кандидати засягат в предизборните си изяви задръстванията и транспортната система на града.


Първата стъпка за всички в тази посока е въвеждане на нова система за регулиране на светофарите с работеща зелена вълна.


Транспорт, екология, инфраструктура


Кандидатът на БСП Николай Радев смята, че това може да се случи без харченето на допълнителни средства, а с ревизия на плащанията по транспортния проект. Решение за облекчаване на трафика според него са изграждане на бус ленти и преобразуване на двупосочните квартални улици в еднопосочни. Радев обещава и изграждане на нова автогара в покрайнините на Пловдив, която също да помогне за разхлабване на тапите в центъра.


Намаляване на автомобилния трафик е цел, която присъства в програмата на всеки от кандидатите, като средство за справяне с екологичния проблем. Акцент са и междублоковите пространства. Дани Каназирева планира да ги превърне в забранена за застрояване зона, а Николай Радев ще върне в употреба съществуващата, но неизползвана поливна система, която да ги превърне в "малки зелени дробове на Пловдив".


На изграждане на нови паркове пък залагат Славчо Атанасов и Здравко Димитров. Кандидатът на ВМРО и НФСБ ще покрие зелените площи с безплатен интернет, ще засади 150 хил. дръвчета и ще възстанови гражданските съвети с назначаване на отговорници във всеки блок. Здравко Димитров от ГЕРБ пък ще изгради зелен пояс около града и ще завърши изпълнението на прокет "Въча" за чиста питейна вода.


Кандидатът на "Демократична България" Атанас Костов цели създаване на общински електронен инструмент за чистота на атмосферния въздух. Изграждането му Костов планира да се случи с европейски средства. Към него ще съществува опция за жалби и сигнали, подадени от граждани за замърсяване по места с печки на твърдо гориво, горене на гуми и др. или промишлено замърсяване. Част от средствата от съставените актове, които постъпват в общинския бюджет от тази дейност, да бъдат преразпределени за издръжка на портала и за озеленяване.


Инфраструктурата е друга важна тема в предизборния дебат в Пловдив. Всички кандидати обещават завършването на булевард "Северен" и проекта "Модър-Царевец". Дани Каназирева се ангажира с разширяването на Коматевско шосе, а Славчо Атанасов и Здравко Димитров – с Околовръстния път. Кандидатът на ГЕРБ обещава трафикът в града да бъде поет от кръстовища на две нива и нови паркинги.


Атанас Костов пък се ангажира да работи над инфраструктурните проекти на града – летището, проблемът градски транспорт, доизграждане на велоалеите в Пловдив, нови паркове, зелени площи, борба с презастрояването, подобряване на спортната инфраструктура – трите стадиона на Пловдив реално са в колапс, смята той.


Политическа ситуация


В крайна сметка едно е сигурно – вторият по-големина град в България ще има нов кмет, а мандатите на стария и оттеглен от ГЕРБ Иван Тотев ще бъде ревизирани от наследника му на поста.


Издигането на Димитров вместо Тотев от ГЕРБ също е символно. От 2011 г. насам той многократно е критикувал стила на управление управленеца от ГЕРБ. Със самостоятелното си явяване на предишните избори, подкрепен от Реформаторския блок, Димитров даде еднозначен сигнал и дори бе на ръба да бъде изключен от ГЕРБ.


Въпреки конкуренцията от другите изброени кандидати обаче се очаква основният сблъсък в Пловдив да бъде между Димитров и друга силна фигура – бившия кмет от ВМРО и настоящ претендент Славчо Атанасов. През 2015 година Атанасов получи с около 1000 гласа по-малко от Тотев, а кой да бъде кмет се реши от административния съд.


Към момента социологическите проучвания за града си приличат по едно: всички предричат балотаж между Димитров и Атанасов. Затова важно ще бъде за кого ще призоват да се гласува кандидатът на БСП Николай Радев (директор на езиковата гимназия в града); Дани Каназирева, чиято кариера започна в ГЕРБ, но премина през партията на Кунева и обединението "Нова република", и адвоката, номиниран от Демократична България – Атанас Костов.


Освен че съревнованието между Димитров и Атанасов изглежда, че ще бъде оспорвано до последния момент, Пловдив е интересен от гледна точка на факта, че доскорошният кмет Тотев бе близък до бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. В началото на кампанията се очакваше той да работи срещу съпартиеца си, посочен за негов наследник от Борисов. Ето защо Пловдив е лакмус за това дали ще има последващи битки "Борисов – Цветанов".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (43)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3906 Весело

  " ........ и ще възстанови гражданските съвети с назначаване на отговорници във всеки блок."

  Другарите пак са се размечтали за времето, когато имаше ОФ секретари, които имитираха някаква дейност в парията - майка, а всички знаем накъде вървеше обществото ни ...............Личи си, че си бил някога част от този мракобесен строй, щом отново, вече близо 30 години по - късно, пак търсиш да налагаш неговите приьоми, без да си даваш сметка колко си смешен в тези обречени и несъстоятелни усилия....

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Неутрално

  другарят Тотев е недосегаем защото е от ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  В събота бях в Пловдив. Имат още много работа там. Има квартали, които са безобразни грозни и мръсни. А иначе икономиката се развива очевидно. Снощи и по Референдум от Тракия икономическа зона го отбелязаха. Хубавото е, че вече освен Пловдив и Габрово сме се договорили и с Бургас както каза този от Тракия икономическа зона.
  За ужас на кмета интересно защо всички говореха за Габрово възторжени всички икономисти повече дори от мене 10 пъти.
  Хахаха.

 4. 4 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Боже какви недомислици има написани в статията. Икономически тигър ама доходите били ниски и прочее. Нейсе. Ако аз бях пловдивчанин бих степенувал приоритетите по важност и след това бих се огледал чия програма пасва на критериите. След това бих задълбал дали има ясни финансови и времеви разчети за постигане на целите. Не бих гласувал заради партийни пристрастия.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти!
 5. 5 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  То изобщо няма избор.Пловдив дръпна много напред и това е не толкова заради личност,а затова че за първи път от много години има правителство от герб и кмет от герб.Преди винаги беше правителството едно -кмета от друго.И Пловдив както винаги отрязан.Най-смешното беше онова недоразумение Славчу Запакипечто.Избраха го с плакатите на Бойко Борисов и като стана кмет обяви,че е комунист и ще управлява с комунистите.Сега вече не е комунист-вече е патреот.Комунистите си издигнаха собствен кандидат и казаха на всички безмозъчни бабички и дядовци-това е нашият комунистически кандидат.Затова и кандидатът на Герб няма алтернатива-ще го изберат на първи тур.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Неутрално

  До коментар [#5] от "dolna4erti4ka":

  Затова ли имате толкова кражби и такъв дефицит - гарантирано от ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2599 Весело

  Най лесно на умряло куче ...

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Неутрално

  До коментар [#7] от "SS":

  Как му е името и от какво е умряло ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  До коментар [#4] от "tsyrvulan":

  Доходите в Пловдивска област са ниски заради земеделието естествено. В самият Пловдив едва ли са много ниски. В събота по централната улица беше пълно с хора.
  Най-интересното беше, че повечето партии тези дето имат кандидат за кмет бяха наредили шатрите си една до друга.

 10. 10 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  До коментар [#4] от "tsyrvulan":

  Да бе. И затова си избирате Мая:) Даже като си помисля, че събира 24% примерно и се убеждавам, че в София се намести най-голямата селения от България, а това е добре за България.
  Така, че София да поучава България, благодаря:)

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Весело

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":

  И кое точно му е "интересното" ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Весело

  До коментар [#10] от "Да вярваме на истината":

  На хората им писна от герберастката корупция и герберастките кражби.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1636 Весело

  До коментар [#10] от "Да вярваме на истината":

  Нито съм от София, нито някога съм живял там.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти!
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Весело

  До коментар [#13] от "tsyrvulan":

  Недей да спориш - той знае по-добре от теб !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Интересното е, че това е един вид толерантност.
  А покажи ми най-накрая едно доказателство за корупция. Не само в София, а където си избереш.
  За мене София няма дух. Докато Пловдив има. Там селянин като Мая няма как да бъде харесан:)

 16. 16 Профил на fjp58603113
  fjp58603113
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Мултигруп доведе царя и разби СДС . Така че като няма антируска инициатива проевропейската ГЕРБ печели . И ДПС са проевропеици . Затова БСП е опозиция

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Весело

  До коментар [#15] от "Да вярваме на истината":

  Не кълва на милиционерски номера. Много си евтин. Питай пловдивчани за дефицита и ще вденеш.
  Освен това можеш да се запознаеш със следствията срещу Тотев.
  Ако ГЕРБ загуби София ще разбереш и за София.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Весело

  До коментар [#16] от "fjp58603113":

  Царя го доведе ДС. Агенти от всички основни политически сили пътуваха до Мадрид да го калесват.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Весело

  До коментар [#16] от "fjp58603113":

  Ако съдим по делата а не по празните думи то ГЕРБ са най-верните слуги на Кремъл и плащат най-много данък Русия.
  Поне така ни учи вечната книга.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  До коментар [#17] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Естествено. Важното е да пускаме една и съща мантра без доказателства. Ана това бе е продуктивно. Айде чакам с нетърпение ГЕРБ да падне в София, че да ми покажеш корупцията с факти.

 21. 21 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4590 Весело

  Торнадо от кметове...
  А този от сянката, направо се е взривил!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Весело

  До коментар [#20] от "Да вярваме на истината":

  Ще ти я покажат компетентните органи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Весело

  До коментар [#21] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Кеф ми е как се гърчите преди изборите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1636 Весело

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":

  И още, в статията се говори за доходите в Община Пловдив. Кмет не се избира за област. Така че забележката ти не е релевантна.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти!
 25. 25 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Това с данъците и тяхното НЕ повишаване и дори и намаляване е просто директна лъжа, популизъм или отваряне път към фалиране.
  При това става дума не само за Пловдив, а за всички общини.
  Всички кандидати говорят за чист въздух, по-добър транспорт, всякакви облекчения, а някак пропускат че всичко това става освен с мерак ( ако въобще го има) и с много пари.
  Но данъците, цените ( например за отопление) са като свещена крава, те или остават на това ниво, а по-"смелите" и всъщност по-наглите лъжци даже ги намаляват.
  Затова ние като избиратели, трябва да избираме най-вече сред тези, дето лъжат по-умерено, защото няма такива, които да не послъгват въобще.

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8195 Неутрално

  В ГЕРБ се ревизират само тези, които вече са аут от играта и е изпаднал в немилост.

 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10028 Неутрално

  Пловдив доказва колко е важен кметът :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3241 Неутрално

  До коментар [#3] от "Да вярваме на истината":

  "... интересно защо всички говореха за Габрово възторжени всички икономисти..."!

  Наистина е интересно, защо?! Всеки който е минавал през Габрово, може да си зададе този въпрос. Какво се вижда на пръв поглед в Габрово? Изоставен и западащ град, както много други подобни на него областни градове от среден калибър.

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3241 Неутрално

  Икономически тигър, обаче доходи няма... Баси тигъра! :)))

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2049 Неутрално

  Така че като няма антируска инициатива проевропейската ГЕРБ печели .
  —цитат от коментар 16 на fjp58603113


  Точно обратното!
  Пробивът на руснаците и техните енергийни проекти, доказаха че герб е проруска червена мутренска партия, която ще увеличи зависимостта на страната ни от руснаците, многократно!
  По тази причина, нито един глас от десен избирател, не трябва да отиде в посока на руските мутри от герб начело с борисов, темерутка и външната "захарова"...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 31. 31 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  До коментар [#28] от "Petleshev":

  И къде видя изостанал град. Най-удачнуят ни квартал е 100 пъти по-уреден от центъра на Добрич. Затова страдай. Апропо не може цяла България да са идиоти само ти умен. Хахаха

 32. 32 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Защо се излагате с това Свободна Европа, не можете ли да наемете някой журналист!?

 33. 33 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Айде де. Откога чакам. И не само. Например за РМД кражбите всички сме запознати, а компетентните органи нищо не правят. Само един Прокопиев хванаха дето се вика. А останалите 5119.

 34. 34 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3241 Неутрално

  До коментар [#31] от "Да вярваме на истината":

  Какво значи удачен квартал? И друг път съм питал, защо ГЕРБ-ерите използвате толкова много русизми?
  За какво да страдам, че Габрово и още много подобни на него градове западат? Чак да страдам не, но е неприятно за държавата ни като цяло. Тенденцията е надолу.

  Бивш tww09306483.
 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3241 Неутрално

  До коментар [#33] от "Да вярваме на истината":

  Какво очакваш да направят компетентните органи? ГЕРБ не закачат комунисти и ДПС-ари. Само си играят на опозиция, докато плащат на такива като Гергов и Домусчиев. Пък такива като тебе, хълцат от радост. ;)

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5135 Неутрално

  До коментар [#33] от "Да вярваме на истината":

  Какво общо има Прокопиев с РМД ? Пак не си в час.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Тотев изпълни поставените задачи от Партията-майка.
  Кварталите се превърнаха в бетонни гета. Детските градини не достигат. Хора от район "Северен" са принудени да водят децата си на детска градина в район "Южен" и обратно. Пеевщината и Герговщината се развиха добре.
  Иначе, лесно е да се обърква Община Пловдив с Община Марица

 38. 38 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  До коментар [#34] от "Petleshev":

  краен квартал искам да кажа.
  Полека лека ще ви изкупим и Земята в Добрич.
  А иначе наистина чакам с нетърпение поне една корупция сериозна аз го наричам кражба да се осветли и да се атакува. И да получи възмездие.

 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3241 Неутрално

  До коментар [#38] от "Да вярваме на истината":

  "... Полека лека ще ви изкупим и Земята в Добрич..."!

  А-а-а-а... Сещам се. Купуваш земя, обаче не знаеш в кое село, в коя община и къде се намира. Продължавай да купуваш. :)))
  Между другото, знаеш ли какво да я правиш тази земя? Партизанските наследници не сте от най-работливите. Влекат ви повечко мандрите... :)))

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1277 Весело

  До коментар [#36] от "КМЕТ В СЯНКА":


  До коментар [#33] от "Да вярваме на истината":Какво общо има Прокопиев с РМД ? Пак не си в час.
  —цитат от коментар 36 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти пък защото много в час!:

  https://www.monitor.bg/bg/a/view/46746-Иво-Прокопиев-Хищникът-от-Капитал-и-пътят-на-бате-Сашо-от-Висшия-лесотехнически-институт-през-МВР-до-Каолин

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 41. 41 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Правилният избор на пловдивчани би бил Атанас Костов .

 42. 42 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Когато не-пловдивчани почнат да дават акъл за това какъв е и какъв да стане Пловдив,става смешно.
  Абе аланкольовци,градът се развива,расте и си има съвсем нормалните проблеми за всеки голям град.И напълно безпристрастно мога да кажа,че управлението на настоящия кмет беше доста по-добро от това на зкпч-то.
  За кака здравка и английското директорче - повече от нивото,на което сте,просто не ставате.Съжалявам,sorry!
  Затова в неделя пловдивчани - кореняците да мислят с главите си и да не слушат чак толкова предизборните обещания.

 43. 43 Профил на Виктор М
  Виктор М
  Рейтинг: 125 Неутрално

  Да, неприятно е когато от жълтите павета ми разказват какво става в Пловдив. Тази статия е написана само, за да се вкара кандита на Да, България сред фаворитите. А него в Пловдив никой не го познава, даже колегите му адвокати. Докараха ни го от София, щото ние тук, нали, сме туземци.

  Голямата битка ще е между Славчо и Зико. Откакто аз гласувам, БСП никога не са могли да спечелят нищо в Пловдив, в този град те нямат никакъв шанс. Дясна еснафска крепост. Колкото и да ми е симпатичен директорът на бившата ми гимназия, той участва на олимпийския принцип. В Пловдив никой не обича Гергов и докато той коли и беси в местното БСП, пловдивчани ще гласуват още по-напук срещу комунистите.

  Веднага след Славчо и Зико са кака Здравка Каназирева и Георги Колев. А този на Да, България не знам дали не е някъде и след Бухалов. Така че - ясно е, че кметът ще е един от двамата, най-вероятно Зико, здраво подпрян от Боци. Една обиколка с джипката в дните преди изборите и градът е негов. На Боци му е много важно да изтръгне Пловдив от ноктите на ЦветанЪТ на републиката, затова и натири досегашния кмет, който е твърдо цецовски човек. И като него живописно интелигентен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK