Бъдещият главен прокурор се показа в целия си блясък

В атака, защото това е най-добрата защита - тактиката на Гешев на изслушването

© Надежда Чипева

В атака, защото това е най-добрата защита - тактиката на Гешев на изслушванетоИзбраникът за нов главен прокурор лъсна в целия си блясък на изслушването във Висшия съдебен съвет. Иван Гешев отговори на десетки въпроси и благодарение на публичността на процедурата си направи автопортрет, от който може да се съди какъв ще е тонът в прокуратурата през следващите седем години, ако изборът му бъде потвърден.


"Какво искате да Ви отговоря, за да сте щастлива?!"


Този арогантен отговор беше изречен няколко пъти в четвъртък от бъдещия "стожер на законността" в България. Освен липса на възпитание изразът издаде неспособност на очевидно добре инструктирания кандидат да си сдържа нервите. Бруталността без съмнение ще е водеща в комуникацията на държавното обвинение. Нищо, че мантрата на Гешев беше: "Спокоен съм и съм балансиран." Публиката видя друго.
Кандидатът за най-високия и безконтролен пост мина в атака още от първата минута и не се посвени да нарушава добрия тон дори когато отговаряше на възпитани въпроси на дами от Висшия съдебен съвет и доскорошни върховни съдии, които го превъзхождат по авторитет, ранг, опит и ценз.


"Зад тези въпроси седят две неща – компрометиране на процедурата и компрометиране на кандидата, включително и натиск към президентската институция", каза Гешев мнително и недоверчиво, преди да е отговорил на нито един от тях.


Гражданските организации са "грантаджии" и враг


Почти главният прокурор (очакващ все пак президентски указ) демонстрира странни възгледи за правовата държава. От думите му се разбра, че ненавижда гражданското общество. За неправителствените организации, на които се крепи всяка демокрация, той се изказа с погнуса, ползвайки стилистиката на булевардните медии и лексиката на авторитарна Русия. Нарече ги "грантаджии" в яда си, че организации, които работят в сферата на човешките права и демократичното развитие, си бяха позволили да му зададат близо сто въпроса.


Клишетата за чуждите пари, с които гражданският сектор се финансира, бяха повторени няколко пъти по време на изслушването, внушавайки на публиката, че това е едва ли не престъпление. Показателно е, че бъдещият главен прокурор влезе в тона на режима на Путин и е интересно как ще реагират на това западните демокрации и представителите на ЕС, които тези дни се заблудиха, че демокрацията била необратима в България.


Със същата страст, с която руският режим забрани на НПО-тата да се финансират от чужбина, ръководството на прокуратурата се нахвърля – засега само вербално – на критиците си. Желанието да се спре финансирането на гражданския сектор е неистово, но прокурорите никога не са повдигали въпроса за ГЕРБ и ДПС, които също са щедро финансирани с чуждестранни грантове от политически германски фондации. Когато става дума за премиера Бойко Борисов, за Ахмед Доган и Делян Пеевски, прокурорите, и в частност Гешев, са много сдържани и мълчаливи.


Затова пък няма съмнение срещу кого ще се втурне новото ръководство на прокуратурата.


Неудобният г-н Прокопиев


Фиксацията на главния прокурор в съиздателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев излезе наяве неведнъж – къде с директно назоваване на името му, къде с намекване. Името му изплуваше ту като обвиняем, който е разпитван от Гешев, ту като "олигарх", който го атакува, ту като човек с пари, член на политико-икономически кръг, който едва ли не иска да закрие прокуратурата в страната.


И това не беше случайно. Кандидатът за главен прокурор се принуди да навлезе в опасни води и да обяснява отново защо депутатът и медиен монополист Делян Пеевски се е изпарил от казуса с рухналата КТБ, където преди това беше основно действащо лице. Той изостави старата си тактика да отрича, че медийният магнат има нещо общо с банката. Сега го описа като съвестен кредитополучател, който вече се е издължил. На честна дума се очаква публиката да повярва на това.


Гешев излезе от заплетената ситуация с дълговете на Пеевски със стар трик – като прибягна до Прокопиев: "Ако говорим за депутата Делян Пеевски, по делото КТБ са налице доказателства за това, че всички фирми, които могат да бъдат свързани с него, са погасили кредита си целево. По това дело няма данни, които да ангажират (и това е преценка не моя лична, а на екип от около 10 прокурори) наказателната отговорност на Пеевски. Няма данни и г-н Прокопиев да е получил пари, включително и други богати хора", гласеше чудната импровизация на прокурора, който обяви обвинителния си акт по делото КТБ за "кацане на луната с дизелов двигател".


Така, ако искаше да избяга от неудобни теми (като Пеевски), или трябваше да отговаря на трудни въпроси - Гешев ни в клин, ни в ръкав прибягваше към Прокопиев, за да отклони вниманието.


Гешев и "адвокатите му" – Сотир Цацаров, Боян Магдалинчев от ВСС и министърът на правосъдието Данаил Кирилов, също не издържаха на продължителната процедура и заявиха, че Гешев бил неудобен на хората с пари. След такава работническо-селска пропаганда срещу имотните граждани на притежателите на чутовни имоти във властта трябва да им е замръзнала кръвта в жилите. Особено ако са спестили пазарната цена на сделките в нотариалните си актове. Или живеят в палатите на кръстниците си. Или имат недекларирани "зайчарници" в имотите си. Нали?


Всичко е личен живот


Със забележителна угодност беше оправдан "ЦУМгейт". Срещата на Цацаров с издателя на "Сега" Сашо Дончев, на която на бизнесмена е оказван натиск за редакционната политика на вестника му, се оказа "личен живот" на главния прокурор. Само заради тази фраза кандидатът трябваше да си замине от сградата на ВСС с насоки да се запознае с някои правни дисциплини, които в Софийския университет се изучават в първи курс (но явно не и в милиционерската школа).


"Имаше проверка на Инспектората към ВСС, която не констатира нарушения. За мен случаят е приключен. Главният прокурор, всеки магистрат и всеки от вас има хиляди ограничения, които влизат сериозно в личната ни сфера, но това не означава, че не трябва да имаме в някаква степен право на личен живот и лични срещи и контакти", каза кандидатът.


Толкова за познанията му относно конституцията, устройството на държавата и основните й правила за функциониране. Толкова и за правната култура, съвест и липса на почтеност на тези, които го избраха.


"Атакуват ме с политическо говорене"


Няколко пъти Гешев обвини авторите на въпросите към него, включително членове на ВСС, в "политическо говорене". Когато Атанаска Дишева от съдебния съвет обаче го попита какво означава този израз, той й викна арогантно: "Ама сега ще се изпитваме ли?"


От реакции на Гешев се разбра, че той е с изключително нисък праг на приемане на критика – сериозен проблем за човек, зает в публичната сфера, при това в институцията, която трябва да се изправя срещу организираната престъпност и да защитава закона и интересите на гражданите. И да търпи упреците на обществото, когато не си върши работата.


Картината става още по-изкривена от факта, че кандидатът реагира с безвкусни и дори опасни "шеги" дори когато става дума за изключително сериозни неща. Като например кой стои зад него и каква сила строи в две редици в негова подкрепа прокурори, полицаи, шофьори, чистачки, футболни агитки, безпросветни обитатели на гетата, помакини и ученици, избягали от час срещу обещание от 20 лева.


"На мен не ми е известно да ме подкрепят политико-олигархични кръгове. Олигарси не познавам. Например за това лице, за което ме питахте, депутата Пеевски, не го познавам, но съм му снемал обяснения по преписка. С г-н Прокопиев съм участвал в разпит. Това познаване ли е? Политици познавам - Данаил Кирилов. Питайте ме конкретно, за да ви отговоря и да сте щастлива."


Подобна арогантност едва ли би била търпяна някъде в цивилизования свят, но в България тя породи възхищение у 20 души от Висшия съдебен съвет, които, за да се отчетат пред скритите си за публиката господари, се клеха в изключителните качества на кандидата и се опозориха до живот.


Страхът от критиките в медиите


В патоса си и желанието да се представи за "доброто ченге" Гешев се изтърва за "страха, когато се събудите, да прочетете поредната медийна публикация срещу себе си и семейството си". Това му навлече въпроса по какви критерии определя кои медии са обективни и кои не. "По това дали пишат верни неща или не. Това ми е критерият. А това, че зад определени медии седят определени интереси, на мен ми е ясно", каза кандидатът със самочувствието на мерило за това кое е вярно и кое не.


Той нито скри симпатиите си към "агенцията", утвърдила се като бухалка на властта срещу всички критикуващи и имащи различни позиции, нито се посвени, че същата отново е докарала пред вратите на ВСС умопомрачителна агитка, прославила се с плакатите си "Гешев – радост!"


Поредният катарзис във властта


Човекът, който заяви, че 99,99% няма да се кандидатира за главен прокурор, обясни така защо се е отметнал: "Това, което надделя в личен план, са тези атаки, които започнаха, когато се очерта процедурата. Аз не съм човек, който се плаши и бяга. Аз нямам от какво да се притеснявам. Аз твърдя, че няма страна в ЕС, която да номинира главен прокурор и да го изслушва цял ден с над 100 въпроса. Няма такава процедура. Аз не бих си позволил да коментирам по никакъв начин и не бих се намесил в избора на шеф на адвокатурата. Дали условия са ми поставяни – не съм човек, на когото ще поставят условия, нито пък аз съм поставял условия. Аз казах, че съм готов, с ясното съзнание какво ще се случи. Когато е един (както бе с г-н Велчев), питаме защо е един? Когато са трима (както беше при избора на Цацаров) - защо са трима? Тук не става въпрос за принципност, а за безпринципност."


И като в пиеса на Чехов – пушката от първо действие гръмна на финала. Тогава, ядосан от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, главният прокурор Сотир Цацаров изплю камъчето, че всички избори досега, разбирай и сегашният, са по една и съща схема и се случват не във ВСС, а "в две други сгради", които анализатори веднага локализираха в Банкя и Бояна. Ето какво каза Цацаров, който също през мандата си демонстрира нетърпимост към всякакви критики (дори и от читателите във форума на "Дневник") и даваше само контролирани интервюта:


Г-н Панов говори като човек, чиято процедура е протекла кристално чисто, при пълна прозрачност. Слушайки го, имам чувството, че г-н Панов не е участвал в такава процедура, а я е следил само отстрани. По какво се отличава процедурата с предните и с тази, при която бе избран и председателя на ВКС. Г-н Чолаков (председател на ВАС - бел. ред.) помни много добре как беше наречен неговият избор например. И моята не прави изключение. Зададохме ли въпроси кой и как го предложи [за Панов], за да може той сега с тази гражданска смелост и свобода да задава сега тези въпроси – не че не може. Колегата Панов разчита на времето – колкото повече минава времето, толкова повече оставаме все по-малко хора в залата, която помни как протече неговият избор. Бяхме двама – Георги Колев и аз, сега съм само аз. Честно казано, (ние с Колев сме) двамата най-виновни [за избора на Панов]. Ще минат още два месеца и тъй като никой мандат не е вечен, от тази зала ще изляза и аз и никой няма да помни какво се е случило тук вътре – и което е по-важно – в две други сгради" (при избора на Панов). Аз го знам, но няма да го кажа. Няма да го кажа, не защото уважавам Лозан Панов, а защото уважавам ВКС, съда и неговия председател. Не този председател, а длъжността.


Така в опита си да атакува и Лозан Панов, и да брани процедурата за Гешев, той изпусна схемата. А тя отдавна не е тайна и дори си има лого: "Не ми се подсмихвай, ти си го избра!"


P. S. Четирима души заслужават да бъдат извадени от унизителния състав на Висшия съдебен съвет, който потресе мислещите граждани в България със зависимостите си. Две смели жени – Олга Керелска и Атанаска Дишева, показаха независимост и класа. С колегите си Красимир Шекерджиев и Лозан Панов те се противопоставиха на назначението на главен прокурор.


Какво ще направи ВСС, ако президентът не подпише указ - четете тук
Как беше избран Иван Гешев - тук
Какво се готви да прави като главен прокурор - тук
Кадри от блокадата около ВСС - тук
Мълчанието на подкрепящите Гешев - тук
Как издателят на ПИК атакува критикуващ бъдещия главен прокурор - тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (318)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Гешефф е позор!!!

  Freedom of speech
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  С една дума - милиционер.

 4. 4 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3218 Любопитно

  изключително добра статия...показваща кой дирижира парада!И какъв ренегат избраха на безконтролният пост!Свободата е за свободните в ума си хора...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 5. 5 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5293 Неутрално

  "Бъдещият главен прокурор се показа в целия си блясък"

  Изглежда най-зле от всички предшестващи го

 6. 6 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Четирима души заслужават да бъдат извадени от унизителния състав на Висшия съдебен съвет, който потресе мислещите граждани в България със зависимостите си. Две смели жени – Олга Керелска и Атанаска Дишева, показаха независимост и класа. С колегите си Красимир Шекерджиев и Лозан Панов те се противопоставиха на назначението на главен прокурор.
  —цитат от коментар 0 на Дневник


  Да, особено Олга Керелска и Атанаска Дишева, мойте адмирации !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 7. 7 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  "За неправителствените организации, на които се крепи всяка демокрация" ... дайте по-скромно. Демокрацията се крепи на гражданите, не на неправителствените организации.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 8. 8 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Сега си представете:
  1. За главен прокурор на САЩ, Франция, Великобритания и т.н. поставят за главен прокурор човек, завършил полицейска школа.
  2. Кралската академия на науките подкрепи един кандидатите за главен прокурор (или еквивалента във Великобритания)
  3. Трудовите колективи на полицията във Франция изпратят петиция с подкрепа на кандидат за прокурор.

  Предствихте ли си? Тогава ми кажете колко разлики открихте между тези страни и България.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 580 Неутрално

  ИМЕНАТА на всички гласували за този главанак!

 11. 11 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Верни Свински Слуги.
  А ние ги търпим.
  Защо?

 12. 12 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  И преди всичко - простак. Жалко.

 13. 13 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Мнооого избирателно, бе!

 14. 14 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Явно Гешев, ако стане Главен Прокурор, ще бъде бухалката на властта и на тези сили стоящи зад нея - Русия, Тръмп и т.н.
  Но имам чувството, че в такъв случай той много скоро ще се окаже и бушона на властта...

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 15. 15 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Тоя има капацитет за нощен пазач. Нищо повече.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 16. 16 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Гешефф е позор!!!
  —цитат от коментар 1 на Petar Ivanov


  По некадърен и по злобен милиционер от гешев може да бъде само Борисов!
  И двамата са от един дол дренки и на един акъл!
  Демонтажът на проруските мутри от герб започва в неделя!
  Демократична София гласува за архитект Борислав Игнатов!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на deinakz
  deinakz
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Най-сетне някой да го каже в прав текст. Поздравления!
  Само заради това си поведение, в една нормална държава този човек щеше да бъде изритан или публично линчуван.

  Когато несправедливостта е закон, съпротивата е дълг.
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Силна статия, Гешев и по делата си ще се познае бързо.
  Не очаквам президентът Радев да не подпише указа за назначаването му. По-скоро това би било голямата изненада. Така че следващите 7 години ще си имаме един тумбак за главен прокурор.

 20. 20 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Арогантен, тъп и злобен човек!
  Това е избранникът на мутрите от герб!

  С тези качества няма как да изпълнява задълженията си!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 21. 21 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#18] от "Günther":
  "След такава статия тип бухалка, чак Гешев ми става симпатичен. "

  "Въпрос на вкус" казало кучето и си облизало задника.

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  Статията е разкош, та дрънка!

  Дума по дума ме провокира да пиша, но ще излезе поне метър ферман. И няма да е нищо ново, защото и тезите в статията са стари. Дъвкали сме го.

  Но точно заради този манталитет и менталност, Севда, я докарахме и до Гешев.
  И заради това и масата не застана до вас. Не, че харесват Гешев. Не харесват вас.
  И отграничавайки се от вас - минава метър Гешев. Както и всички останали хубосии в китната ни Мамковина в последните години.

  Нима не се усещате, че с неадекватните си позиции и поведение се явявате извинението и мюрето, заемащо в масовото съзнание капията на Алтернативата, ( с главно "А"), което използват мутромилиционерите, за да опаткат и опапат мат'ряла?

 23. 23 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#11] от "Лелка":

  Щото никой не го е еня за търпението ви.

 24. 24 Профил на nologo
  nologo
  Рейтинг: 239 Гневно

  Много пристрастна статия.Абе, Дневник, сър .... - официозът на Хр. Иванов...
  —цитат от коментар 2 на dma12587967


  Какво и е пристрастното?
  Не гледахте ли поне малко от представянето? Този се държи като селския бабаит. Вече счита, че всички са му длъжни за нещо, само на бой дето не налетя.
  Мога да си представя какво ще прави този човек след година или две. Той е абсолютно незапознат, некомпетентен, леко глуповат милиционер.
  Нищо повече. И както пролича е и абсолютно отмъстителен.

 25. 25 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Хора, избори идват!

  Нека да накажем тази разпищолена простащина, този безпардонен сталинизъм, който ни пробутват от Кремъл и почва да струи от всички дупки в прогнилия, нео-съветски държавен апарат. Бяхме държава някога, нека си я върнем обратно.

 26. 26 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1736 Весело

  Явно Гешев, ако стане Главен Прокурор, ще бъде бухалката на властта и на тези сили стоящи зад нея - Русия, Тръмп и т.н.Но имам чувството, че в такъв случай той много скоро ще се окаже и бушона на властта...
  —цитат от коментар 14 на Боян Таксиров


  Не може да стане Главен прокурор, въпреки че е "избран"!
  И за бухалка не става!
  Не виждате ли че зад това туловище се крие само лой жлъч и злоба...
  За нищо не става.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Беше ясно че Гешев ще става главен прокурор още като каза, че 99.9% няма да стане. Човек който не иска да стане го казва без да добавя проценти, а човек който не е сигурен не се изказва с 99.9% сигурност. Абстрахирайки се от всичко останало, това само по себе си ми е достатъчно да не му вярвам като говори в бъдеще. Дори и наистина да е бил на 99,9% сигурен, но после си е променил мнението, ми говори че е податлив на чуждо влияние, което е меко казано нежелано качество за главен прокурор.

 28. 28 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Някой помни ли мракобесника Филчев? Май не. Този ще е по-зле и от него. Власт имащите си подсигуриха ненаказуемостта за още 7 години, но един ден палачинката ще се обърне, неизбежно е и много добре знаят какво ги чака - народен съд, същият народен съд, който дядовците им спретнаха след 9-ти ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 29. 29 Профил на ii
  ii
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Ако бях по-млад, донякъде здрав и близо до София, щях да съм на Орлов мост и пред Президентството.

  ii
 30. 30 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  Е да де ама нали ходиха в САЩ с Цацата и ги одобриха. Начи няма проблем. Посланик Юнакиня Мустафова, също мълчи, не като оная, Йованович, дето се ръгаше да маха прокурора на Украйна, щото моля ти се бил корумпиран, като , че ли това е нещо невиждано в болшевишките страни, където прокуратурата е предназначена да служи на Идеята с главно И. Ама някои хора се обадиха на Тръмп и и духнаха под опашката. Пък даже не беше героиня като нащо Мустафа .

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  Нито веднъж през последните 30 години не случихме на Главен прокурор....едва ли е случайно...!!!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Тъпите гербави милиционери и господарите им от Сараите можеха поне за пред матряла да спретнат един театър с двама или дори трима кандидати, но дали поради природната си тъпота или заради безкрайната си наглост, предложиха само един неграмотен и нагъл, но предан на Шайката потомствен милиционер.

 34. 34 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ристу предложи ли алтернатива, че не повним?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 35. 35 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Няколко неща станаха ясни вчера:
  - Бойко Борисов е бита карта
  - Пеевски и Доган са господарите
  - Гешев ще е политическа бухалка
  - българите са мързеливи и глупави
  - чака ни път само надолу от сега
  - демокрация не е имало, няма и да има

 36. До коментар [#2] от "dma12587967":

  Има и други статии, в други медии.
  Никой не те кара насила да четеш точно тази....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 37. 37 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#18] от "Günther":

  Ох, милия, колко си чувствителен....Чувствителна подлога не знаех, е съществув, НО ЕТО - Ти си чудо!

 38. 38 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 729 Весело

  Най интересното от вчерашното изслушване е когато Цацаров, каза пред всички, че помни как е бил избран Панов на поста председател на ВКС
  Толкова непрозрачен избор като неговия никога не е имало, благодарение на Ицо рИформата, който ББ беше направил министър на правосъдието, без да има грам опит в каквото и да е било.

 39. 39 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 285 Весело

  Дневник, предлагам да запазите малко "сълзи и сополи" за след официалното встъпване. Подозирам, че ще ви трябват.
  —цитат от коментар 9 на todor._89


  Сълзите и сополите при този жалък избор /визирам човека, не длъжността :)/ няма да са само за "Дневник", а за всички трезво-мислещи, нормални хора, с коефициент на интелигентност на средно и над средното ниво ... :):):) За останалите е ясно, че Гешев е радост :) /неслучайно защитаващите го във форума могат да се "похвалят" с АйКю, не по-високо от на гусин Гешев, а неговото е много, ама много, с неудоволствие бих казал трагично ниско :):):)/

  П.С.: Само за лъжите за КТБ този човек трябва да е зад решетките, само за това ... :) Защото фирмите, които към момента на получаване на кредитите си от КТБ, са собствност на гусин ПееФски /без значение, че след това се прехвърлят на офшорки :)/ не само, че не са си изплатили кредитите от КТБ, а точно обратото - 2 от тях направиха смешни цесии спрямо депозити на други дружества, част от тях /собственост на г-жа Кръстева, майка на гусин ПееФски ../ пък въобще не си и правят труда да си погасяват кредитите, а най-фрапантен е кредита за печатницата на бул. "Цариградско шосе" - там сградата е оценена на 32 млн. лева /всички знаят в какво състояние и как изглежда/, и искащия кредита, и отпускащия кредит знаят, че стойността на обезпечението е около 10 пъти по-малка /предходния кредит за същата сграда е на стойност от 2,4 млн. лева!/ и действията им съставляват изцяло фактическия състав на измама и нарушение правилата на БНБ за отпускане на кредити ... :):) Т.е. на всички мислещи хора е ясно, че престъпника Цецо Мустака ограби тази банка, с вещото съдействие, действайки като ОПГ /организирана престъпна група/ с гусин ПееФски и майка му, и под вещото наблюдение на Станишев, Орешарски и ... Бащитата /все пак да не пропускаме факта, че депозит за 32 млн. лева в КТБ имаха лицата Ал. Сталийски и Вили Сечкова - дясната ръка и един от най-близките хора на Бащицата .../. Документи и доказателства за това има, при това не малко, но кандидата за Главен Прокурор или не ги вижда, или съвсем умишлено ги пропуска и се прави, че не ги вижда ... И в двата случая, отговора е един - не става за тази длъжност, няма нито професионален, нито интелектуален капацитет за нея /и това е една от причините да не се атакува избора на Борис Велчев преди 14 години - къде е интелектуално Борис Велчев, къде е гусин Гешев - разстоянието е почти колкото от върха на Еверест до дъното на Марианската падина - по аналогия :):):)/ :):)

 40. 40 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#34] от "О, ко ма напрай!":

  "Ристу предложи ли алтернатива, че не повним?"

  Това, че не помниш не е най-големият ти проблем, взимай гинко-билоба. Виж, това, че си неграмотен вече е проблем, който е късно да поправиш. Между прочем, от постовете, които чета, неграмотността май е една от чертите, която обединява подкрепящите Гешев.

 41. 41 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2878 Неутрално

  Гешев си е взаимствал опорки от Путин. Милиционер!

 42. 42 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  ..... нещо ми направи впечатление, ако съм разбрал правилно ... искал Гешев.....да вкарвала прокуратурата в съда и "гранични случаи" за които нямало 100% доказателства.......да не се плашили прокурорите от оправдателни присъди .... това не били "черни точки" и нещо не му харесвало, в някакъв град където 100% от това което вкарвала прокуратурата, стигало до осъдителни присъди ..... аз мисля че точно така трябва да се работи, а не да търкат наровете хората в досъдебното производство и после да ги оправдае съда и да съдят държавата в международен съд.......и другото което ми направи впечатление, относно повечето неудобни въпроси относно "медийните му изяви"......каза че така говорил за да задържи "медийното внимание на зрителите", иначе не мислил така........ Това не може да е оправдание мисля.......

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Проблемът на Гешев е че не говори либерастки. Проблемът с либерасткия е че си го разбират много малко хора. Затова Бойко има харизма, а Христо и Наско нямат.

 45. 45 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  До коментар [#10] от "vasill":

  Че отвори и прочети - имаш 4-мата които не са гласували за него - виждаш кои са още във ВСС + министъра и главния и си готов. Не може само да чакате някой да ви сдъвче и изплюе на готово информация и безкритично да я поемате.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 46. 46 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 729 Весело

  Вчера стана и нещо друго ясно, че четирипроцентовите са станали 4 човека

  20 на 4 хахахха

  В неделя идва черешката на тортата, когато техния кандидат Игнатов ще бъде размазан от Мая и Фандупкова, а даже и от парашутиста от смени софия

 47. 47 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  До коментар [#17] от "deinakz":

  :) Много интересно как поставяте в едно изречение, че в една "нормална държава" някой може да е "публично линчуван" ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  До коментар [#8] от "grajdanin1":

  Главен прокурор САЩ се назначава от президента, Англия от кралицата по предложение от премиера, Франция висшите прокурори се назначават от МС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вижте, не че е излишно да се напомня какъв фатмак е Гешев, но нещата бяха ясни за всеки интелигентен човек още като се видя кой го подкрепя. Само вижте мутрите на онези, които вчера се бяха събрали да го подкрепят. И само вижте усърдието, с което Пик го лансираше ежедневно. Повтарям - за всеки интелигентен човек е ЯСНО какво и кой е Гешев. Ключовата дума е "интелигентен". Това е. Няма какво повече да се каже, макар кафевите недоразумения да провокират много коментари. Просто интелигентните хора в Бъкгария останахме малко.

 50. 50 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  Трябва да му се признае че успя все пак да промени смисъла на поредната думичка. "Несистемен играч" вече означава "нагъл неграмотник". Така както "усвояване" вече означава "крадене", "стабилност" означава "всеки ден скандали", "видими резултати" означава "поредното насиране" и прочее.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 51. 51 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Ристу предложи ли алтернатива, че не повним?
  —цитат от коментар 34 на О, ко ма напрай!


  Ристу беше този, който прокара промяната, че да може и министърът на правосъдието, като представител на изпълнителната власт да предложи кандидат за главен прокурор. И така вкара Боку в капана, защото сега им лъснаха тъпогрозните гербави задници като не посочиха друг кандидат, т.е. те негласно подкрепиха този, който изкара Пеевски чист като сълза от аферата КТБ и негласно се съгласиха, че кражбата на 4.5 млрд. от нашите пари, всъщност не е кражба, а просто смяна на собствеността. Типично по комунистически, "борци за социална справедливост", взехме от едни, за да дадем на други ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 52. 52 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 833 Весело

  До коментар [#9] от "todor._89":

  Оти бре,тошко 89 набор?Ще те прати да ни причиниш *сълзи и сополи*?Май друго не сте научили да *чукате* на кАмпютъра,докато си търкате задниците по стола в районното?
  И наистина ли си сигурен,че сълзите и сополите няма да са от вашите очи и носове?

 53. 53 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#22] от "xm...":

  Не, не го разбират. Твърдо вярват, че масата хора са тъпи, а те единствено са носители на интелекта, правотата и истината в държавата. И твърдо вярват, че тъпотата на масата хора е единствената причина за изборните им несгоди. В себе си причина не виждат. На критични коментари се реагира в стил "кой не скача е червен".

 54. 54 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Гещапото няма търпение да развърти бухалката.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Позор и трагедия.
  Гнус ме е.

 57. 57 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Проблемът на Гешев е че не говори либерастки. Проблемът с либерасткия е че си го разбират много малко хора. Затова Бойко има харизма, а Христо и Наско нямат.
  —цитат от коментар 44 на jgu46589028


  Айде бе, вярно ли това е проблема? А ти видя ли беззъбите, дето се бяха събрали вчера да го "подкрепят". Някакво мнение по въпроса? Какво ще кажеш за тях, а? Приятна ли е компанията, ще каже ли някой от гешевите слуги най-накрая. Хубаво ли е в обятията на Недялко и Пеевски? Сигурност ли дава? Каква е причината да им слугувате така горестно?

 58. 58 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2045 Гневно

  Прекрасна публикация. Като видях какви лумпени го подкрепят, разбрах милиционерът от Симеоново на кого разчита.

 59. 59 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#43] от "blahblah":
  "умнокрасивите джендъри реват ли реват :))) "

  До коментар [#46] от "001":
  "В неделя идва черешката на тортата, когато техния кандидат Игнатов ще бъде размазан от Мая и Фандупкова, а даже и от парашутиста от смени софия"

  Закъсняхте - 43 и 46! За днес половин надница. И вземете, че научете най-после, че "София" се пише с главна буква. Не, че нещо, ама ни разпознават вече, пък и не е трудно да го научите.

 60. 60 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 729 Весело

  Вече си представям коментарите тук в неделя вечер как ще са напоини със сълзи, че кака Мая е отвяла техния избраник

  синя София ще си има червен кмет и тогава с месеци ще ви се смея

 61. 61 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Що за народ сме?!?
  Като се сетя в Чили за 4 цента повишение на билета за метрото направиха революция пред седмица.
  Тук, някакъв селтак ще вилнее безконтролно в прокуратурата 7 години и .... нищо

 62. 62 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#55:"001"][/quote]

  А ти - в леглото с Гешо. Хубаво ли е, а? Голям ли е, че толкова много се натискате?

 63. 63 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Блести с простотията си.

  Ама като си знаем министър председателя, ростотията си е необходимост.

 64. 64 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Няколко пъти Гешев обвини авторите на въпросите към него, включително членове на ВСС, в "политическо говорене". Когато Атанаска Дишева от съдебния съвет обаче го попита какво означава този израз, той й викна арогантно: "Ама сега ще се изпитваме ли?"

  Ако това е вярно, значи сме достигнали ново дъно. Но човекът си е доста на място в държава, в която хората се възхищават на подобно отношение и го намират за "земно", "казА ли им го!", "човек на място", "здрава ръка" и т.н.

 65. 65 Профил на 228
  228
  Рейтинг: 453 Неутрално

  И преди всичко - простак. Жалко.
  —цитат от коментар 12 на Тони КОСТОВ


  Именно.

 66. 66 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  Тъпите гербави милиционери и господарите им от Сараите можеха поне за пред матряла да спретнат един театър с двама или дори трима кандидати, но дали поради природната си тъпота или заради безкрайната си наглост, предложиха само един неграмотен и нагъл, но предан на Шайката потомствен милиционер.
  —цитат от коментар 33 на Котаракът на Шрьодингер


  Ми не, не са тъпи. И не е и наглост. Наглост е ако има някакъв шанс и да не успееш, ако се пробваш, но може и да не мине. Докато тук сега всичко беше джелезно!
  Поне на фатките и схемите, прокарване чрез "игра с публиката" са се доказали, че много ги бива. Но сега избраха просто друг вид "постановка".

  Вие не разбрахте ли, че това беше съвсем умишлено и демонстративно?
  Един вид затръшване на мандалото така, че да не остане някой недоразбрал, че са взели властта окончателно и няма да се церемонят ...

 67. 67 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 729 Весело

  Кой от предните прокурори са го изпитвали 10 часа и предаван пряко по телевизията ...

  но е безценно да четеш мрънкането на умнокрасавците
  плачете ли докато пишете, плачете ли

 68. 68 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#55] от "001":

  " До коментар [#8] от "grajdanin1":Главен прокурор САЩ се назначава от президента, Англия от кралицата по предложение от премиера, Франция висшите прокурори се назначават от МС

  —цитат от коментар 48 на дерибеев


  Не се мъчи да обясняваш на палаткаджиите от орлов мост"

  Да, така е - в англоговорящите страни главният прокурор е част от изпълнителната власт. Това пречи ли нещо на Кралската академия на науките да изпрати писмо в подкрепа на даден кандидат? Или на френските полицаи да изпратят писмо до МС?

 69. 69 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Малко от реториката на Путин за НПО-тата, малко от Ердоган за Гюлен (Прокопиев). ..

  Това ще продължи до момента, до който 200 хиляди човека не излязат на бул. България и не поемат към Сараите. Но не 20 хиляди, защото за толкова ще докарат гербаджии-сопаджии от провинцията "Пеевски е радост"

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 70. 70 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#61] от "tolex":

  След време ако и при нас стане революция след някаква уж дребна промяна, ние ще си знаем защо всъщност сме на улицата, както и в Чили си знаят. Цената на билета е просто сламката пречупила гръбнака на камилата.

 71. 71 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#23] от "niakoi_si":

  Гербав, гордееш ли се, че си между подкрепящите Гешев агенти на ДС, начело с Митьо Гестапото, редом до цели предани на Сараите и Партията милиционерски колективи,
  до мургавите ни сънародници, за които Гешев е радост, до платените да го подкрепят футболни хулигани и разбира до ПИК-ливите прасешки медии и лично до другаря Близалко Близалков? Вие подкрепящите Гешев трябва да сте много доволни и горди в подобна компания... Как беше... "Краставите кучета се надушват"? 😂😂

 72. 72 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 813 Весело

  Г-жата аФторка, Светлана, хвърли обилна светлина върху някакви заблуди, които сме имали досега! Така например, „западните демокрации и представителите на ЕС, които тези дни се заблудиха, че демокрацията била необратима в България“, не са обърнали никакво внимание на въпросната смела аФторка, нито на Юри Тавание, когото изгониха на жълтите павета, нито на другите български „таваниета“. И сега, заблудени, потни, подсмърчащи и отчаяни, чакат такива гръмовни материали като този на аФторката, че да се съпикясат и да се информират, така че да не се заблуждават в бъдеще! Тц-тц-тц, ти да видиш! Добре, че има такива смели жени като нашата аФторка, че да им отворят очите и да не се заблуждават повече така! Даже, за да спестят от техните си държавни бюджети, много държави, които имат посолства у нас, направо да си съкратят съветници, анализатори, че и разни ми ти аташета, и направо да ходят при дрОгарката Светлана да ги ограмоти и информира! Спецслужбите и разузнаванията на съответните държави направо да се съкращават наполовина, че и повече – няма само да ядат бадева хляба на съответните данъкоплатци!

  Малко по-надолу става ясно за какво значи, или по-точно, за кого, се хвърля аФторката на амбразурата като пословичния Матросов! А то за кого било? Не за един, а за цели двама бедни хорица – единият в Белград, а другият – от Разградската селищна система! Трябва обаче, за да бъдем обективни, да признаем на аФторката титаничните усилия, за да овъртоли в нейните си предположения, анализи, схеми, опорки и задачи едва ли не всяка дума на „арогантния“ Гешев! Машалла, ханъм! Но друго си е да се имаш за една българска Жана Д‘Арк, която, без много да се затормозява с разни дреболии като държава, народ, избори, законност и други измишльотини, директно нарежда какво трябва да се направи, за да цъфнем, вържем и рахатясаме: „Четирима души заслужават да бъдат извадени от унизителния състав на Висшия съдебен съвет, който потресе мислещите граждани в България със зависимостите си. Две смели жени – Олга Керелска и Атанаска Дишева, показаха независимост и класа. С колегите си Красимир Шекерджиев и Лозан Панов те се противопоставиха на назначението на главен прокурор“. А така, какво си мислят ония, дето гласуваха за Гешев, ами направо не си подават оставките? М? Браво, Светланке, пак пиши, а ние ще издадем събраните ти съчинения!

 73. 73 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 285 Весело

  До коментар [#22] от "xm...":Не, не го разбират. Твърдо вярват, че масата хора са тъпи, а те единствено са носители на интелекта, правотата и истината в държавата. И твърдо вярват, че тъпотата на масата хора е единствената причина за изборните им несгоди. В себе си причина не виждат. На критични коментари се реагира в стил "кой не скача е червен".
  —цитат от коментар 53 на zenola


  Като цяло съм напълно съгласен с коментара, но трябва да се добави и още нещо - масата хора наистина са доста глуповати, колкото и цинично да звучи това :) И не, ДаБ не са носители на интелекта, колкото и да им се иска, въпреки че има там много интелигентни хора, но причината да не бъдат избирани НЕ Е САМО, защото масата хора наистина са глуповати, а защото те самите са провалени политици и както и колега "хм" обясни - говорят на неразбираем език и тезите им винаги са анти-, без да се дава решение "за" ... А най-смешното е, че в последните години, т.нар. "десни", с оглед безсилието си да са реална опозиция на ГЕРБ, лансират предимно ултра леви идеи, само за да са "анти-ГЕРБ", а не "ЗА-дясно" ... И за пореден път ще се провалят и на местните избори, точно заради това ...

  Но все пак темата е за изключително анти-умния ни единствен кандидат за Главен прокурор ... :):)

 74. 74 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#2] от "dma12587967":

  Коментара ти е от рода ''Абе слънчево е,ама много е горещо''.
  Вярно, че живота не е бяло и черно, но има моменти в които като се опитваш дасе гънеш, ставаш прозрачен. Е, ден ли е или е нощ? Пристрастана била статията. Може и да е ,но е вярна.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 75. 75 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Гешев не може и не се е случвало досега на въпрос за Пеевски да не отговори за Пеевски и Прокопиев. Не знам това дали е някаква маниакалност, или е хитрост и злонамереност. Но това определено не говори за професионализъм. И не само това.

 76. 76 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#2] от "dma12587967":

  Дневник е официоз на Прокопиев.

 77. 77 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 541 Любопитно

  Много пристрастна статия.Абе, Дневник, сър .... - официозът на Хр. Иванов...
  —цитат от коментар 2 на dma12587967


  Пристрастна, защото цитира недосмислията на Гешев и Цацаров?

  Sic transit..
 78. 78 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#11] от "Лелка":Щото никой не го е еня за търпението ви.
  —цитат от коментар 23 на niakoi_si


  Под ни#кой имаш предвид #кой, не го е еня

  No Pain No Gain
 79. 79 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  "Ако говорим за депутата Делян Пеевски, по делото КТБ са налице доказателства за това, че всички фирми, които могат да бъдат свързани с него, са погасили кредита си целево. По това дело няма данни, които да ангажират (и това е преценка не моя лична, а на екип от около 10 прокурори) наказателната отговорност на Пеевски. Няма данни и г-н Прокопиев да е получил пари, включително и други богати хора", гласеше чудната импровизация на прокурора, който обяви обвинителния си акт по делото КТБ за "кацане на луната с дизелов двигател".
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Дори да оставим всички идиотщини, които изрече този екземпляр, само това изречение е напълно достатъчно, за да може всеки човек да прецени какво е нивото на Гешев!
  Възможно ли е почти целия ВСС да не вижда очевидното?
  Хайде, да оставим цацаров на страна. Все пак той е посочен от мутри еднокнижници и няма как да искаме и да търсим в него акъл...
  Ами останалите? Не виждат ли, че в лицето на Гешев имат срещу себе си едно психически неуравновесено лице...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Всичко е много логично.... Бойко, като главен секретар, не казваше ли "Аз ще ги държа в ареста, па те ако искат, после да ме съдят в международен съд".....то и така стана...... Докато хората мислят, че на България е нужен човек с "пагони и каскет".....така ще да е.....няма на кой да се сърдим.... изборите решават кой ще кара влака.....в случая "жипката".....

 81. 81 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 285 Весело

  Г-жата аФторка, Светлана, хвърли обилна светлина върху някакви заблуди, които сме имали досега! Така например, „западните демокрации и представителите на ЕС, които тези дни се заблудиха, че демокрацията била необратима в България“, не са обърнали никакво внимание на въпросната смела аФторка, нито на Юри Тавание, когото изгониха на жълтите павета, нито на другите български „таваниета“. И сега, заблудени, потни, подсмърчащи и отчаяни, чакат такива гръмовни материали като този на аФторката, че да се съпикясат и да се информират, така че да не се заблуждават в бъдеще! Тц-тц-тц, ти да видиш! Добре, че има такива смели жени като нашата аФторка, че да им отворят очите и да не се заблуждават повече така! Даже, за да спестят от техните си държавни бюджети, много държави, които имат посолства у нас, направо да си съкратят съветници, анализатори, че и разни ми ти аташета, и направо да ходят при дрОгарката Светлана да ги ограмоти и информира! Спецслужбите и разузнаванията на съответните държави направо да се съкращават наполовина, че и повече – няма само да ядат бадева хляба на съответните данъкоплатци! Малко по-надолу става ясно за какво значи, или по-точно, за кого, се хвърля аФторката на амбразурата като пословичния Матросов! А то за кого било? Не за един, а за цели двама бедни хорица – единият в Белград, а другият – от Разградската селищна система! Трябва обаче, за да бъдем обективни, да признаем на аФторката титаничните усилия, за да овъртоли в нейните си предположения, анализи, схеми, опорки и задачи едва ли не всяка дума на „арогантния“ Гешев! Машалла, ханъм! Но друго си е да се имаш за една българска Жана Д‘Арк, която, без много да се затормозява с разни дреболии като държава, народ, избори, законност и други измишльотини, директно нарежда какво трябва да се направи, за да цъфнем, вържем и рахатясаме: „Четирима души заслужават да бъдат извадени от унизителния състав на Висшия съдебен съвет, който потресе мислещите граждани в България със зависимостите си. Две смели жени – Олга Керелска и Атанаска Дишева, показаха независимост и класа. С колегите си Красимир Шекерджиев и Лозан Панов те се противопоставиха на назначението на главен прокурор“. А така, какво си мислят ония, дето гласуваха за Гешев, ами направо не си подават оставките? М? Браво, Светланке, пак пиши, а ние ще издадем събраните ти съчинения!
  —цитат от коментар 72 на Santos


  Много думи, малко мисъл, пич ... Можеш и по-добре, все пак сега изказването ти е точно като на ниво "фен на Гешев" ... Дерзай, можеш и по-добре, защитните тези не са достатъчно изчерпателни ... :):):)

 82. 82 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Малко ли ви беше комунизма бе, българи? Малко ли ви беше, че пак търсите прости хора да ви управляват. Айде, ония беззъбите на улицата дето се продават за 50 лв да се правят, че се радват, ясно. Ами вие? Лекарите, адвокатите, учителите, професорите? Не ви ли писна простаците да ви яздят? Или, викате, така по-безопасно - барабар със стадото.

 83. 83 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#9] от "todor._89":

  Сега може и да ти е весело,но скоро ще ти е все по- невесело.Не знам сълзи и сополи дали ще ти свършат някаква работа, но се стягай за яко бачкане, че няма кой вече, а и все повече няма да има.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 84. 84 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#25] от "shisharko":

  Стлинизмът инптосташинат ще будат наказани ,заедно с болшевизма на тези избори!ДеБъ няма дс имате нито един кмет.

 85. 85 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 522 Весело

  Малко цитати от световната преса , за “успехите” на най-корумпираната прокуратура в Европа

  Hundreds of anti-corruption protesters later blocked one of the main intersections in downtown Sofia, the capital, for hours, causing traffic chaos. They claim that corrupt politicians and oligarchs are behind Geshev's election, aiming to guarantee they will not be prosecuted in the future.

  Although Transparency International says Bulgaria is the most corrupt of the European Union's 28 nations, so far no top Bulgarian officials have been convicted on graft charges.

  https://www.charlotteobserver.com/news/nation-world/world/article236640598.html

  https://www.france24.com/en/20191024-bulgaria-appoints-new-chief-prosecutor-amid-protests

  https://www.nytimes.com/aponline/2019/10/25/world/europe/ap-eu-bulgaria-corruption.html?searchResultPosition=10

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 86. 86 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#28] от "бабачко":

  Филчев беше кандидат на Костов,бре!Как ще го наричаш мракобесен?!

 87. 87 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Ако бях по-млад, донякъде здрав и близо до София, щях да съм на Орлов мост и пред Президентството.
  —цитат от коментар 29 на ii


  След Делян Пеевски, Гешев е лицето което може да ядоса хората и да ги изкара по улиците...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 88. 88 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#18] от "Günther":

  Да бе симпатичен ти бил заради бухалките... Един дол дренки сте,не се преструвай.
  Симпатичен простак...

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 89. 89 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3401 Весело

  Нагоре лази, надолу гази !
  Що е то ?

 90. 90 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#46] от "001":

  Кандидата н ДеБъ е Манолова.Игнтов е само мюре.

 91. 91 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Не можаха или ги беше страх, да не би да мине някой път на Гешев, да вкарат една две "алтернативни' кандидатури. Тосле този срам, да докараш един вагон простаци, за да ти организират овации - жалка работа, която сама по себе си показва, че за номинирането и избирането на това лице има някакви други, на няКОЙ си причини и няма нищо общо с образование, квалификация, визия и прочее.

 92. 92 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#39] от "dedo_goshko":

  Дедо Гошко, ауткюто ми е 42 инча, приблизително толкова ми е ай кю то. Това ми е достатъчно да зная, че тази кампания срещуГешев се финансира от Цецо мустака и от собственика на тази медия и се лансира чрез "БОЕЦ" и "Да България".
  Явно тези господа изпитват притеснения от Гешев и тези притеснения не са свързани с професионални те му умения

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 93. 93 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кой от предните прокурори са го изпитвали 10 часа и предаван пряко по телевизията
  —цитат от коментар 67 на 001


  Много прецеденти установи Гешев. Примерно, досега беззъби наркоманизирани отрепки с вид на криминален контингент никога не бяха митингували в подкрепа на кандидат главен прокурор. Нито пък кафява медийна група досега не беше помествала ежедневно хвалебствени дитирамби за кандидат главен прокурор. Изобщо, много нови работи ни донесе вашия човек.

 94. 94 Профил на deinakz
  deinakz
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#85] от "Vrijheid":

  Чуждите медии пишат, нашите позорно мълчат. Имало там някакви си протести, ама какво, що били - не е важно. Важното е, че Гешев е радост, особено според недялковците.

  Когато несправедливостта е закон, съпротивата е дълг.
 95. 95 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#10] от "vasill":
  Имената на "съгласните":
  http://www.vss.justice.bg/page/view/1235

  Тримата гласували против са от съдиийската квота, останалите трима от тази квота са били "съгласни" плюс, разбира се, цялата квота на Народното събрание (съдии и прокурори), прокурорската и следователската квота. Накратко, само ТРИМА от съдийската колегия плюс Лозан Панов от тримата председателстващи трите главни съдебни органи се оказаха свестни хора.

 96. 96 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Мракобесието се завърна с пълна сила вече!
  Съчетано с арогантност, неграмотност, чувство за недосегаемост, пълна безотговорност ще ни отведе до неподозирани висоти на простотията!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 97. 97 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  Брей, Красю Черничкия да допусне цели четири пропуска. А аз го мислех за железен...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 98. 98 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 274 Весело

  След такава статия тип бухалка, чак Гешев ми става симпатичен. Дори ми идва да се обърна към редакцията като Грета Тунберг: "Как смеете?"
  —цитат от коментар 18 на Günther


  След глупавия ти цитат ми иде да се обърна към теб така, както Джеръми Кларксън се обърна към Грета Тунберг: "Когато тийнейджърите получат гневен, сълзлив изблик, повечето родители просто ги пращат в стаята им, докато не се успокоят". Дано си разбрал смисъла!

 99. 99 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#85] от "Vrijheid":Чуждите медии пишат, нашите позорно мълчат. Имало там някакви си протести, ама какво, що били - не е важно. Важното е, че Гешев е радост, особено според недялковците.
  —цитат от коментар 94 на deinakz


  Интернет ни даде възможност да комуникираме с хора от кол и въже, и стана ясно, че лошите и долни хора в България са много. Изключително много. Няма как да си свестен човек и да подкрепяш Гешев. Колкото и повърхностно да звучи, ТАКА Е и всеки интелигентен човек го знае.

 100. 100 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интернет ни даде възможност да комуникираме с хора от кол и въже, и стана ясно, че лошите и долни хора в България са много. Изключително много. Няма как да си свестен човек и да подкрепяш Гешев. Колкото и повърхностно да звучи, ТАКА Е и всеки интелигентен човек го знае.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK