Мечът на Темида без везната е голо насилие

Картината от ВСС беше като разрез за състоянието на системата

© Надежда Чипева, Капитал

Картината от ВСС беше като разрез за състоянието на систематаГрета Ганева е адвокат. Водила е дела по правата на човека пред съда в Страсбург.


Не мога да се освободя от усещането, че изгледах на живо съществен, даже исторически етап от окупирането на държавата ни. Някак усещам, че в следващите години ще се връщам към вчерашното гласуване със спомена от лицата и думите на членовете от Висшия съдебен съвет (ВСС) и въпросът какво щеше да стане, ако бяха взели друго решение.


Кандидатът с фамилия, която за да запомня в началото, правех асоциация с началника на полицията между двете световни войни, е човек, който не можеш да не забележиш. Завършил "право" в т.нар. симеоновска полицейска школа, милиционер по душа, както казва колега. Скъсява дистанцията веднага с непринуден изказ, публично
говори свойски, понякога фамилиарно. Изказванията му са в черно-бяло.


Изразява ги категорично, като последна инстанция. Или като на мач? По-скоро като на мач, последната инстанция обикновено има аргументи, фактически и правни основания, въз основа на които извежда изводи, докато при Новия е като при хълцането, просто му идват отвътре и не може да ги спре. Аргументите натаманява после.


Ей така, като с хълцането, е впечатлението, което остави изборът на единствения кандидат. Още в началото на процедурата ни се даде да разберем, че е вече изхълцан. Той е! Решението е взето още преди да е направено предложението, дори преди да е стартирала процедурата. А вчерашното съотношение 20 към 4 беше само елемент от вече взетото решение, сиреч тия 20 членове на ВСС просто легитимираха избора на някого, който обаче не е определен по закон да избира.


И за да няма съмнение, че това е така, както и че това е нормалността, самият действащ главен прокурор ясно заяви, че


решенията по предходни процедури за избор са се взимали в две други сгради,


следователно и сега е редно да е така, а който има против, нека си спомни какво е било по-рано и замълчи. Някак като в сграда с червен фенер, в който маман строява непокорните с аргумент така е било, така и ще бъде. В продължение висш съдия посоли още от същото, и все в подкрепа на кандидата.


Картината от ВСС беше като разрез за състоянието на системата. Видяхме положението към момента, чухме и причините и имахме всички шансове да направим проекция към бъдещето. Срамно и болнаво състояние. Смразяваща проекция. И четири лъча надежда.


За представителите на прокуратурата е излишно да се коментира. Няма съмнение какво единство ще демонстрират, щом като в йерархичната им структура действащият главен прокурор е показал ясно своя заместник.


Кой смелчага ще си затрие бъдещето и няма да изпълни командата?


Жалко беше да гледаме убедените им лица обаче. Не беше достатъчно да гласуват в подкрепа, трябваше и да са сигурни, че ще останат в зоната си на комфорт, което естествено минава и през външна изява на лична убеденост относно правилността на решението.


Тъжно беше и демонстрирането на подчиненост от някои представители на изпълнителната власт в съдийската колегия. Една от тях до толкова се притесни, че ще изглежда неубедително в невербалната си комуникация и дългите паузи, в които диреше мисълта си с аргументи "за", че си наложи няколкократно да заяви колко била "впечатлена" от това или онова в кандидата. Хванах се, че ми е смешно, докато се упреквах, че е всъщност тъжно.
Министърът на правосъдието, който по закон е част от ВСС и го председателства, също даде своята част, като напълно неуместно опита да иронизира и демотивира инакомислещите, с което единствено показа недвусмислената подкрепа на изпълнителната власт за кандидата.


Единствено съдиите, избрани от колегите си, запазиха достойнство. Професионално и лично.


Олга Керелска, Атанаска Дишева и Красимир Шекерджиев не забравиха, че Темида държи в едната си ръка везната, с която отмерва правото, но с другата държи меч, с който го защитава. С аргументите и категоричната си позиция напомниха на обществото, че мечът без везната е голо насилие, а единственото, което наистина впечатлява при Гешев, е размахването на меча. Везната просто липсва. И Лозан Панов извлече изводи в тази посока от досегашната професионална кариера, което беше само формално позоваване, тъй като от публичните изяви на кандидата става достатъчно ясно, че това е така.


И ако всички онези, които са взели или изнесли решението, си мислят, че мечът няма да се обърне срещу тях, нека им кажа, че дълбоко се заблуждават. Обличайки го с власт, без гаранции за върховенство на правото, вие сами ще разберете по трудния начин какво значи да се подиграеш с правната идея, като се позоваваш на нея.
Лошото е, че ни вещаете всички характеристики на диктатура и произвол.


А добрият ефект може да е единствено това да минем като народ през отвоюването на правото и институциите си, за да стигнем до собственото си израстване и разбиране, че борбата, която правото изисква, за да се роди, в крайна сметка е благодат за висша ценност.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Какъв ще го ядете с тоя главен прокурор, не можете даже да си представите ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 2. 2 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 504 Неутрално

  ОСНОВНАТА ЗАДАЧА на прокуратурата в България:
  да пише грешни обвинения и да изтрива от тях данни за своите господари от Мафията, част от която са и те.
  В Трудовия опит на Гешв е ясно следното:
  1. основна дейност в началото на кариерата му е да прикрива виновни в ПТП, делейки подкупите с магистратите, газиш човек - Гешев те оправя
  2, Назначението на Гешев за главен прокурор е награда за прикриването на източените от Пеевки няколко милиарда от КТБ

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8483 Любопитно

  До коментар [#1] от "danvan":

  Я разкажи ?

  karabastun1@abv.bg
 4. 4 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  20 на 4

  ке е меча кое е везната?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 5. 5 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Искам първо Борисов и ГЕРБ да му ядат токаното … на Гешев

  Затова долу ГЕРБ !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Страхотно описание на вонящия комунистически нужник, в който успешно ни върнаха!!!
  Лека и пръст на крехката фасадна демокрация и вечна слава на сараите!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 526 Неутрално

  За съжаление и сред българите съотношението е такова - 20 към 4 - когато става въпрос за законност, ред и съвест!
  Вчера бях свидетел, как синът на една колежка - нямащ 20 години и вероятно е гласува за пръв път - вече се е продал за 50 лв!И без това от неговия глас нищо не зависило, какво толкова - така се съгласи и майка му - ще прибере 50 лв за нищо!И после - че имало някакво задръстване в центъра цял ден - протест някакъв - ама за какво и защо - не знаел.Само дето някакви затворили Орлов мост и пречели.
  Това е мисленето на онези, от което някои се надяват да се борят за чест, достойнство и ред!Тези, които наистина са такива - решават да не си губят времето в подобни борби, а да идат в някоя по-нормална държава, където да учат и работят и знаят, че законите се спазват, защото животът е един и не желаят да го изгубят в нерви, мъки и неволи!
  А този Гешев показва, че може да надмине по известност онзи - другия Гешев - преди почти век.И пак по насилие и беззаконие!

 8. 8 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1043 Неутрално
 9. 9 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Прекрасен топъл поглед на Гешев към Лозя.

  Голям кеф.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Искам първо Борисов и ГЕРБ да му ядат токаното … на ГешевЗатова долу ГЕРБ !
  —цитат от коментар 5 на ironhorse

  Барни е може би най-трагичната и най-жалка карикатура в целия комикс. Мутромилиционерската партия на бае ТодАр 2.0 свърши успешно и най-мръсната работа на чегеджийското задкулисие. И другарЕте от БСП едва ли щяха да се справят по-добре!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  До коментар [#1] от "danvan":Я разкажи ?
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Надявай се!Те освен да кълнат и вещаят апокалипсис,друго не могат.Вчера помолих за два ,три примера на несправедливо обвинени от Гешев в дългогодишната му битност на прокурор.Нали се сещаш колко смислени отговора получих,точно така,0.

 12. 12 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Добър коментар за избора на г-н Гешефт. Нека отбележим, че адв. Ганева не се радва на бъдещите възможности да осъди България заради действия на гешефтурата.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 13. 13 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#11] от "mvu02435512":

  делата са му в съд, където се съдят основно за ПТП, тоест 300 акта за 12 години е смешно нищо и основно не се е занимвал да обвинява когото трябва, защото е бил плюнка в системата, а да прикрива престъпления

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 14. 14 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#1] от "danvan":

  като Филчев - ще трепе наред - свои, чужди само лапачката да остава за него

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 15. 15 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Добър коментар за избора на г-н Гешефт. Нека отбележим, че адв. Ганева не се радва на бъдещите възможности да осъди България заради действия на гешефтурата.
  —цитат от коментар 12 на stein


  Айде още една врачка.Ама чакай да те питам.По колко дела свързани с работата на Гешев е осъдена България до сега?Само напомням,че той има около 20 г.стаж в системата.Та,ще можеш ли да отговориш?

 16. 16 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  нека, четейки горното творчество не забравяме, че авторът е адвоката, а не "браво петя". и не би трябвало да борави с аргументи като :
  "Не мога да се освободя от усещането...."
  "Решението е взето още преди да е направено предложението, дори преди да е стартирала процедурата...."- без да каже от кого.
  "Срамно и болнаво състояние. Смразяваща проекция. И четири лъча надежда."- разбира се четирите лъча са, гласувалите против

  някой знае ли дали не работи и за неко е нпо, че ми прилича повече на такава .

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 17. 17 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  До коментар [#13] от "t5eyes":

  Въпросът беше за НЕСПРАВЕДЛИВО ОБВИНЕНИ ,коя от двете думи не ти е ясна?

 18. 18 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#15] от "mvu02435512":

  има 18 години нищо и след това малко натъкмяване на автобиографията за големия удар

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4522 Неутрално

  "Кой смелчага ще си затрие бъдещето и няма да изпълни командата?"

  Горният въпрос е въпрос, който си задават мижитурките! Гласуването НЕ по съвест не решава никакъв проблем! Бъдещето се "затрива" дори по-бързо!

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4522 Любопитно

  [quote#11:"mvu02435512"][/quote]

  Бихте ли дал пример на ОСЪДЕНИ престъпници, обвинени от Гешев с влязла в сила присъда? Благодаря!

 21. 21 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  До коментар [#16] от "sarunka":

  В този ред на мисли се питам,не е ли хубаво ей така,за разнообразие и в името на плурализма ,да се даде думата и на някой от прокурорската гилдия.Може пък да чуем друга гледна точка.

 22. 22 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 820 Неутрално

  А добрият ефект може да е единствено това да минем като народ през отвоюването на правото и институциите си, за да стигнем до собственото си израстване и разбиране, че борбата, която правото изисква, за да се роди, в крайна сметка е благодат за висша ценност.
  —цитат от коментар 0 на Дневник


  мда, така е, демокрацията означава всеки(!) божи ден да се бориш за твойте права, записани в конституцията !
  ако не се бориш, си загубил и то завинаги !
  ако се бориш, може и да загубиш, но това, което печелиш е:
  ти ставаш ГРАЖДАНИН (за разлика от многото безлични лайна, който пишат в този форум)!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 23. 23 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#20] от "vassilun":

  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prokurorite-davat-na-panov-delata-na-233-osydeni-po-aktove-na-geshev-2191277

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 24. 24 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#20] от "vassilun":

  по твоята логика, дай сега осъдени престъпници от лозан панов

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 25. 25 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 309 Гневно
 26. 26 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 309 Гневно

  До коментар [#2] от "t5eyes":

  ++++++++++++++++++++++++....

  www.commcrime.blogspot.com
 27. 27 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#20] от "vassilun":

  и само да спомена - защо л. панов не постави на изслушването пак въпроса за делата му, след като му е дадена справката от атестационната комисия за делата на гешев? ти кажи защо

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 28. 28 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":

  Сам не разбра ли, какво се случи и как?)
  По-добре да се занимаваш с фотогалерията си, там не е толкова сложно за разбирането)

  "Чуждестранен агент"
 29. 29 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 309 Гневно

  До коментар [#9] от "О, ко ма напрай!":

  изяж студения ми....

  www.commcrime.blogspot.com
 30. 30 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 309 Гневно

  До коментар [#11] от "mvu02435512":

  Иванчева, дръвник...

  www.commcrime.blogspot.com
 31. 31 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  До коментар [#24] от "sarunka":

  Май нчмаш идея от право . Съдията съди по фактите изнесени от прокурор и адвокат . Той не може да си измисля и да съди без факти.

 32. 32 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  До коментар [#24] от "sarunka":

  Май нчмаш идея от право . Съдията съди по фактите изнесени от прокурор и адвокат . Той не може да си измисля и да съди без факти.

 33. 33 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#20] от "vassilun":

  От доклада на Комисията по атестацията и конкурсите стана ясно, че от 2006 г. до 2014 г. Гешев е написал 230 обвинителни акта, а по изработени от него актове са осъдени 233 души.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 34. 34 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  [quote#11:"mvu02435512"]
  —цитат от коментар 20 на vassilun
  Бихте ли дал пример на ОСЪДЕНИ престъпници, обвинени от Гешев с влязла в сила присъда? Благодаря![/quote]

  Що?Никога не съм твърдял,че Гешев е образец за прокурор(не съм му следил биографията)Вие лилавите,няколко месеца вече,ни проглушихте ушите,каква черна нощ ще се спусне над страната,ако бъде избран.За това попитах,колко несправедливо обвинени има от него и колко дела срещу България по негова вина.

 35. 35 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 309 Гневно

  До коментар [#21] от "mvu02435512":

  Тая гнусна гилдия си го избра...чухме ги вече..корумпетата..недни.

  www.commcrime.blogspot.com
 36. 36 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8483 Любопитно

  До коментар [#28] от "putinxujlo":

  Ми какво значение има кой бил какъв - нито съм познавал главни прокурори, нито те мене ...????

  karabastun1@abv.bg
 37. 37 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Страхотно описание на вонящия комунистически нужник, в който успешно ни върнаха!!!
  —цитат от коментар 6 на virtual brain


  Там ни върнаха депутатите на ДСБ, които гласуваха на два пъти за Премиер да е Б. Борисов.
  Депутатите на ДСБ во главе с Иван Костов и Радан Кънев предадоха избирателите си като се продадоха.

  От ДПС и БСП никога не са гласували Премиер да е Б. Борисов!

  До коментар [#6] от "virtual brain":

 38. 38 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8483 Любопитно

  До коментар [#28] от "putinxujlo":

  Вие пък сякаш лягате и ставате с тях !?

  karabastun1@abv.bg
 39. 39 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  Радой Ралин : ,, свободата е като хляба -всеки ден сееш.жънеш , месиш ,за да ядеш"
  Има 4 лъча светлина.

 40. 40 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8483 Любопитно

  До коментар [#28] от "putinxujlo":

  Да не би да не ви харесват местата , които снимам ?

  karabastun1@abv.bg
 41. 41 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#37] от "ebf52574941":

  От ДПС и БСП никога не са гласували Премиер да е Б. Борисов!

  Долна лъжа. Комунистическа и нагла като теб, троле.
  Задкулисно Боко пи турско кафе с Местаня, а в момента управлява заедно с ДПС и се договаря с БСП - например Мая да е кмет на СФ. Помисли...ако можеш.

  www.commcrime.blogspot.com
 42. 42 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#32] от "hodounski":

  да де. ама ковачки понеже е обществено значим съдията не го наказа за укриване на данъци в размер 16 милки. така , че по полека със съдиите, особено с тез от списъка на черничкия. нещата не са само бели и черни и никой не оспорфа фактите по осъдените от делата на гешев само васката не е разбрал пак.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 43. 43 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#33] от "sarunka":

  От доклада на Комисията по атестацията и конкурсите стана ясно, че от 2006 г. до 2014 г. Гешев е написал 230 обвинителни акта, а по изработени от него актове са осъдени 233 души.
  —цитат от коментар 33 на sarunka


  мда, някакви дребни кокошкари !
  сигурно има стотици други прокурори, който имат подобни резултати !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 44. 44 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Че процедурата е опорочена, то е ясно, но Цацаров на края какво каза.......и аз, и ти, и всички ...... нещата се решават на други две места.... А това вчера беше за популацията......

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4522 Неутрално

  До коментар [#20] от "vassilun":по твоята логика, дай сега осъдени престъпници от лозан панов
  —цитат от коментар 24 на sarunka


  Не сте схванала "моята логика", но и не виждам смисъл!

 46. 46 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#45] от "vassilun":

  каква част делата, по които през годините Лозан Панов се е произнасял, са били потвърдени от по-горните съдебни инстанции и каква част са отменени.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 47. 47 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  До коментар [#28] от "putinxujlo":

  Браво!!!Точно така,аргументирано,с примери и факти се защитава позиция!Продължавайте в този дух и може да надскочите 3%

 48. 48 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#45] от "vassilun":

  знам , че няма смисъл. ти не боравиш с факти а с лозунги. ти поиска да знаеш има ли осъдени от гешев като прокурор и аз ти изпратих отговор. сега ти ми отговори за л. панов

  п.п не харесвам нито единия нито другия- в съдебната система е шуробаджанащина от време оно и там и да попадне свестен човек , го схрускват на момента или си бие камшика сам

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4522 Неутрално

  До коментар [#34] от "mvu02435512":

  Прочетете отново Ваш коментар #11 и вероятно бихте разбрал защо Ви питам!

 50. 50 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Насилието ражда съпротивата. Във всички нейни форми.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 51. 51 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4522 Любопитно

  До коментар [#45] от "vassilun":каква част делата, по които през годините Лозан Панов се е произнасял, са били потвърдени от по-горните съдебни инстанции и каква част са отменени.
  —цитат от коментар 46 на sarunka


  Лозан Панов ли се предлага за избор или Иван Гешев?

 52. 52 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Че процедурата е опорочена, то е ясно,....
  —цитат от коментар 44 на Marin Petrov


  Хайде тогава обясни и на нас ,кой точно член,алинея,параграф от закона написан от ХР Иванов е била опорочена и как.Можеш ли?

 53. 53 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Любопитно

  До коментар [#43] от "Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !":

  ти от къде знаеш какви са? законите важат за всички. добре е , че 233 души нарушили закона са наказани за това

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 54. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4522 Любопитно

  До коментар [#52] от "mvu02435512":

  "от закона написан от ХР Иванов"

  Може ли да дадете малко повече инфо за "законЪТ, написан от Хр. Иванов"? Ако Хр. Иванов е "написал" този закон, защо подаде оставка?

 55. 55 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Великолепен текст. Но мафията е мнозинство. Стъпка №1 е ГЕРБ да не са на власт. Тя започва в неделя, когато ще гласувам за демократичен кмет на София - СТОЛИЦАТА на България.

 56. 56 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#51] от "vassilun":

  да де, но когато цацата и колев предложиха л. панов - дали лично вие сте задавали подобни въпроси?
  233 достатъчно ли е работил гешевили не

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 57. 57 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#50] от "Боян Таксиров":

  да цитирам Джок (по памет) :
  когато цари беззаконие, съпротивата е задължение !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 58. 58 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#51] от "vassilun":

  не си малък може да си намериш статии за избора на л. панов и то даже тук в капитал. и престани да го развяваш като знаме на революцията. не е това , за което го представя любимата ни медия

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 59. 59 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Гешефф е позор!!!

  Freedom of speech
 60. 60 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#41] от "Торбалан":

  Архивите на НС показват, че за избирането на Борисов за Премиер са гласували всички депутати от ДСБ (Костича, Раданча, Атанасича и т.н.). Даже заместника на Р.Кънев в партията (П.Москов) беше министър на Тиквоний.

 61. 61 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Весело

  Насилието ражда съпротивата. Във всички нейни форми.
  —цитат от коментар 50 на Боян Таксиров


  Уаууу.....насилието!Дай тогава колко души бяха пребити,ранени,убити.Колко пратени несправедливо по лагери и затвори.Да го видим и ние това насилие.Съпротивата я видяхме,чучнахте един фотьойл насред кръстовището и отпочнахте чутовната борба.

 62. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4522 Любопитно

  До коментар [#58] от "sarunka":

  Нямам спомен аз да съм споменал пръв за Лозан Панов днес! А Вие?

 63. 63 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#61] от "mvu02435512":

  Уаууу.....насилието!Дай тогава колко души бяха пребити,ранени,убити.Колко пратени несправедливо по лагери и затвори.Да го видим и ние това насилие.
  —цитат от коментар 61 на mvu02435512


  най-бруталната форма на насилие е БЕДНОСТА !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 64. 64 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  До коментар [#36] от "karabastun":

  Т.е. случай със срамния арест на Иванчева, не ти притеснява? Мисля, че си спомняте, че той беше ръководител на следственна група там. Само за това той трябва да бъде изгонен от прокуратурата. Имам много негативно мнение относно методите на неговата работа.
  Въпреки факта, че нямам и много високо мнение за Иванчева. Аз лично се сблъсках с нейните „инвестиционни“ правила в района на „Младост“.

  "Чуждестранен агент"
 65. 65 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  До коментар [#54] от "vassilun":

  Извинявайте,ама това са евтини номера.Колегата твърдеше,че процедурата е нарушена и аз попитах къде точно.Ако той или вие не можете да отговорите,хубаво,ама така ,на въпроса с въпрос.....не е коректно.

 66. 66 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#51] от "vassilun":

  въпроса е елементарен - защо л. панов на изслушването директно в ефир, не постави директно на гешев въпросите за осъдените по неговите дела? за всеки логично разсъждаващ човек е ясно - спука му се на панов балона или пък нарочно само го е надувал и го спусна сам.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 67. 67 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8483 Любопитно

  До коментар [#64] от "putinxujlo":

  И тогава що защитаваш Иванчева ?

  karabastun1@abv.bg
 68. 68 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  До коментар [#62] от "vassilun":

  днес не, аз и не твърдя. твърдя , че приемате за чиста монета това , което казва той, а то не така. и сте съгласни за "четирите лъча надежда" (естествено единия е л. панов, боже как адвокат може да напише такова нещо)

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 69. 69 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  До коментар [#47] от "mvu02435512":

  Молете се на Бога, за да вашата Фандъкова да получи 18% от гласовете. При толкова голям административен ресурс.))))

  "Чуждестранен агент"
 70. 70 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Весело

  До коментар [#61] от "mvu02435512":
  —цитат от коментар 63 на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !


  Съгласен,ама как я борим бедността?Като се опнем на кръстовището и пречим на тези които работят ,свободно да се предвижват?Новаторски метод,но дали е ефективен?

 71. 71 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  До коментар [#67] от "karabastun":

  Не я защитавам, но всеки ЧОВЕК има право на ПРАВОТО каквото и да е!

  "Чуждестранен агент"
 72. 72 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4522 Неутрално

  До коментар [#66] от "sarunka":

  "защо л. панов на изслушването директно в ефир, не постави директно на гешев въпросите за осъдените по неговите дела?"

  Задайте този въпрос на Лозан Панов! Аз няма как да отговоря от негово име!

 73. 73 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  До коментар [#47] от "mvu02435512":Молете се на Бога, за да вашата Фандъкова да получи 18% от гласовете. При толкова голям административен ресурс.))))
  —цитат от коментар 69 на putinxujlo


  Що,та червените и лилавите болшевики да ни тропосате Мая?Мерси,ама ще пропусна.

 74. 74 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8483 Любопитно

  До коментар [#71] от "putinxujlo":

  То от това ПРАВО да се краде каквото и да е, я докарахме до Кривата круша !

  karabastun1@abv.bg
 75. 75 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  До коментар [#73] от "mvu02435512":

  #6️⃣6️⃣✌💪

  "Чуждестранен агент"
 76. 76 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  До коментар [#74] от "karabastun":

  Т.е. не помниш ли, как демонстративно са били държани по цял ден в Левски по време на ареста им, как са били изправяни пред съда във вериги ?! Ако това е нормално за вас, тогава няма какво да говоря с вас...

  "Чуждестранен агент"
 77. 77 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#52] от "mvu02435512":"от закона написан от ХР Иванов"Може ли да дадете малко повече инфо за "законЪТ, написан от Хр. Иванов"? Ако Хр. Иванов е "написал" този закон, защо подаде оставка?
  —цитат от коментар 54 на vassilun


  Хр. Иванов искаше в ПРОКУРОРСКА КОЛЕГИЯ Квота на прокурорите избирана от НС да е от 4 човека, а не 5 човека.
  Само зароди тази разлика си подаде оставката.
  До коментар [#54] от "vassilun":

  До коментар [#65] от "mvu02435512":

 78. 78 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Игра на думи, същото може да се каже и за това, какво е везни без меч (освен знака на зодиакалното съзвездие Везни), или пък за това - какво ще си помислите, ако сутрин видите на улицата си някакъв истински боен танк (словестна заемка, разбира се, от някаква бивша кабеларка, на която, между другото й е дадено ефирно време от самия български Цифров мултиплексор) и т.н., примери колкото си щеш - с други думи, задръжте професионализма си, когато действително обществото ще има нужда от него и "не се компроментирайте с подобни ... игри на думи".

 79. 79 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  До коментар [#40] от "karabastun":

  Тук въпроси нямам) всичко ми харесва)

  "Чуждестранен агент"
 80. 80 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1297 Весело

  До коментар [#72] от "vassilun":

  е ти като негов фен не се ли позачуди малко. или щом опорката той е от добрите е спусната, приемаш безкритично всичко. то при лилавите болшевики е същото и като при червените. ама едните били прости и тъпи а другите умни и красиви. да де ама все болшевики.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8089 Неутрално

  "Единствено съдиите, избрани от колегите си, запазиха достойнство. Професионално и лично. "
  Това още повече показва, какви са политическите назначения във ВСС. Не според морала и качествата, а според послушанието.

 82. 82 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  До коментар [#16] от "sarunka":

  А ти да не би да работиш за интересите на ОПГ ( Организирана Престъпна Група ) ГЕРБ, защото ми приличаш на гербаджийски трол. Колко е надницата, която плаща Пашата?

 83. 83 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#11] от "mvu02435512":

  ами прочети анализа на Да БЪлгария на делата, които е водил (повечетио тип кокошкарски) , после на статистиката оправдани/осъдени и ще се исведомиш (ако пожелаеш). Беше публикувано на фб страницата им.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5694 Неутрално

  Няма какво повече да се добави. Моето впечатление беше, че едиственото усилие което положи Гешев е да скрие истинското си "аз", това, което му идва отвътре и което добре обрисува съдия Шекерджиев :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 86. 86 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Много точна дисекция, г-жо Ганева!
  На не само тъжната, но и много воняща и трагична действителност в почти смазаната и подчинена Съдебна власт.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK