Не процедурата, а безгръбначието на ВСС инсталира Гешев

Сотир Цацаров и наследникът му Иван Гешев напускат сградата на ВСС след избора. снимка Дневник

Сотир Цацаров и наследникът му Иван Гешев напускат сградата на ВСС след избора. снимка ДневникПубликуваме текста на Христо Иванов, лидер на "Да България" и съпредседател но Обединение "Демократична България", от профила му във Фейсбук с негово разрешение. Заглавието и акцентите са на "Дневник".


Гледам, че всякакви гузни душици опитват да търсят алиби за своята активна или пасивна колаборация в инсталирането на Гешев за главен прокурор с опорката, че виновна била процедурата. А, понеже процедурата била "приета" от мен, съм виновен аз. Накратко: Христо Иванов избра Гешев.


Не съм сигурен доколко изобщо има смисъл да отговарям*, но все пак, ако някой иска да чуе и моята гледна точка, да кажа.
Да започнем с уточнението, че последните изменения в тази процедура бяха внесени в парламента не от мен, а от наследничката ми на поста, но не това е същественото.


Същественото е, че не процедурата взема решенията, защото тя не е някакъв изкуствен интелект или самоизпълняващ се автоматизиран алгоритъм. Решенията се взимат от конкретните членове на ВСС. Процедурата има за цел единствено да създаде предпоставките за едно информирано, прозрачно и отговорно решение от страна на всеки от членовете, стига те да имат волята за това.


Съответно, процедурата уреди дълъг период за тези назначения, така че да има достатъчно време и за дебат, и за размисъл, и за формиране на обществена реакция. Въведоха се и цяла поредица проверки и събиране и публикуване на документи, така че ако някой има волята наистина да провери качествата и миналото на кандидатите, да има инструментите за това. Предвиди се възможността за поставяне на въпроси от външни лица, подсили се изискването за мотивиране на вота, въведе се излъчване на заседанията в интернет. Много важно беше премахването на тайното гласуване Но всичко това са само инструменти и предпоставки, то не може да замести волята и отговорността на членовете на съвета.


Доколкото мога да се ориентирам във версиите на опорката за "отговорността на процедурата", има две по-конкретни критики:
- относно гаранциите за наличие на конкуренция,
- и относно принципа прокурорите да си решават.


По отношение на процедурните причини да има само един кандидат, се изтъкват два аргумента:
- защо не е разширен кръгът на имащите право да номинират,
- и защо не е въведено задължение да има поне двама кандидати.


Нищо не е пречило на министърката или тогавашното мнозинство на ГЕРБ (включително Данаил Кирилов) да въведат тези решения, щом считат, че те биха помогнали. Нищо не пречеше на Кирилов и като министър да инициира такива промени. Личното ми мнение е, че те не биха променили нищо по същество, а дори, в някакъв смисъл биха спомогнали за камуфлиране на реалността. Имаме изобилни примери по създаването на фалшиви "структури на гражданското общество", които изпълняват всякакви мръсни поръчки. Не мисля, че ако Гешев беше издигнат от УНСС, а организация на Бареков, Яне Янев или Петьо Еврото беше издигнала, например прокурор Франтишек, това щеше да промени нещо, освен да замъгли отговорността на членовете на ВСС за издигането на такива хора. Не мисля и, че, ако при очевидно предрешен избор от един доказал пълната си зависимост от Цацаров и Пеевски състав на ВСС, все пак някой читав кандидат беше придуман да се включи в надпреварата, той или тя би бил нещо повече от мюре, което създава привидност за приличие. И за това имаме доста примери.


Напротив, ако имахме състав на ВСС или министър на правосъдието, които имаха волята да търсят обективно най-добрия кандидат сред една конкурентна листа, те можеха да поканят публично да им бъдат предлагани кандидатури, които те да внесат формално. Това, обаче, не би премахнало тяхната отговорност за тези кандидатури, докато в другия случай, до момента на окончателното гласуване, членовете на ВСС щяха да бъдат видимо "невинни", след което да се скрият зад "колективния принцип".


Проблемът с Гешев не е количествен, а качествен


Очевидно неподходящ човек беше наложен по решение, взето предварително и извън ВСС, като членовете просто участваха в една фасадна фалшификация за пред камерите. При това положение, наличието на втора кандидатура можеше единствено да послужи за камуфлаж, смокинов лист, прикриващ до последния момент (без)отговорността на членовете на ВСС. Сега, поне изначално беше ясно какво се случва и кой е отговорен, остава само да имаше някаква обществена или медийна реакция.


По темата "прокурори да си избират прокурора", никога предлаганите от мен реформи не са имали подобна цел. Първостепенната ми цел винаги е била, в рамките на безумните ограничения на прокараното от Филчев конституционно решение 3 от 2003 г., да изолираме съдиите от прокурорско влияние. Съдийското самоуправление, при липса на командно-административна йерархия в съда, е важна гаранция за съдебната независимост. Не случайно, доколкото изобщо имаше опозиция на избора на Гешев, тя дойде от съдийската колегия, и то от професионалната квота.


Напротив, при прокурорите няма никаква причина да се въвежда или цени самоуправлението, а приравняването им по статут и гаранции за независимост със съдиите е перверзия, която доведе до огромни щети. За разлика от председателите на двете върховни съдилища, които са първи сред равни и имат само организационни функции, главният прокурор е една от най-овластените фигури в републиката и неговият избор ТРЯБВА да бъде под максимален демократичен контрол, което значи и да бъде политизиран по адекватен начин.


Затова и предлагахме по-голяма политическа квота в прокурорската колегия


която би могла да се превърне в инструмент за някаква форма на засилена отчетност. Но точно по тази причина, с огромно мнозинство, включващо ГЕРБ, това предложение беше отхвърлено


Иначе, моето убеждение е, че прокурорите нямат място във ВСС изобщо, а главният прокурор трябва да бъде директно избиран и контролиран от парламента с цел - ясна политическа отговорност и демократична отчетност пред избирателите. Идеята толкова власт да се разпределя "независимо" от някакви подставени и зависими анонимници в една черна кутия, наречена прокурорска колегия, е очевидно безумие. И това безумие е сред най-важните фактори за наличието на система на паралелна, скрита, безотчетна и престъпна власт в България днес.


Все пак, по един парадоксален начин, тази процедура си свърши работата. Тя изначално освети факта, че цялата прокурорска колегия е мобилизирана да прокара Гешев със силата на скритите зависимости и професионалното безгръбначие. Чрез възможността за становища, тя освети не само тоталитарния режим вътре в прокуратурата, но и участието на изпълнителната власт в лансирането на Гешев чрез подкрепата за него от множество структури на МВР и ДАНС, при които никога не е имало нищо спонтанно или случващо се "отдолу на горе".


За всеки, който е имал и най-малко желание да се ориентира в характеристиките на Гешев, процедурата ясно демонстрира отказа на членовете на ВСС да направят реално проучване на неговите качества. Не беше направен реален анализ на неговата работа като прокурор, не беше обсъдена дейността му по делото за КТБ, не беше дадена професионална, етична и човешка оценка на ареста на Иванчева и Петрова.


ВСС напълно отказа да се занимае с публичния език на Гешев, неговите недопустими политически изказвания, използването на прикрити заплахи, споделянето на откровено пещерни възгледи и


пълното препокриване на неговата публична активност и послания с тези на медиите на Пеевски


Аз лично подадох сигнал за фрапантна политическа атака и нарушение на всякакви етични стандарти, който беше смачкан от ВСС с върховно безочие.
Цялата тази нагла фалшификация на процес на отговорно взимане на решение в съответствие с изискванията на закона се случваше публично и в течение на месеци. Остава само да имаше кой да реагира.


Но моментът на върховна прозрачност, дори разголване, дойде вчера. Часове наред, охранявани от Недялко Недялков и неговия башибозук, с пълното съдействие на полицията, мнозинството от членовете на ВСС отказваше да задава съществени въпроси и да се настоява за отговор, затваряше си очите за скандални факти, наричаше "черното" "бяло". Продалите съвестта си съдии, свенливо се позоваваха на преценките на прокурорската колегия, за да оправдаят отказа си да мислят и да се мотивират, а в замяна, молеха да бъдат оставени да си изберат сами нов председател на ВКС (което явно очакват да се случи скоро).


ВСС неприкрито политиканстваше. Гротескно звучаха грозните персонални и политически атаки с механичното повтаряне на рефрена "но вие/те имате право на това" (явно някой им беше разпоредил да изглеждат демократично).


Истинската кулминация беше изказването на Цацаров


С присъщия си невъзмутим цинизъм, босът обясни случващото се, правейки паралел с избора на Лозан Панов и дори със своя собствен. Цацаров откровено припомни, че и при избора на Панов, и при неговия, всички обсъждания, въпроси и проверки са били само буфосинхронизъм за пред публиката. Решението, както очевидно и сега, е било взето преди процедурата и не във или от ВСС, а "в други две сгради".


Понеже Борисов, който се чуди как хем да съдейства на избора на Гешев, хем да не понесе политическата отговорност за него, напоследък пак започна с лъжите, че аз съм му предложил Панов, си струва да припомним някои факти,


тъкмо ще стигнем до хипотеза кои са двете сгради


През април в свое интервю Румен Ненков заяви, че той е предложил Лозан Панов. Ако това не е достатъчно, за да стане ясно, че Борисов лъже за моята роля, всеки може да направи справка с публично заявените ми позиции тогава. Но не това е интересното, интересното е, че Ненков признава, че е предложил кандидатурата на Панов не на друг, а на Цацаров (който първо му предложил поста на председател на ВКС на него).


Така става ясно коя е едната сграда, където се взимат решенията, които после само се имитират от северно-корейския танцов състав под името "Висш съдебен съвет":


кабинета на Цацаров на петия етаж в Съдебната палата


И в интервюто на Ненков, и от щедрите самопризнания на Борисов, който се опитва да се скрие зад мен (и шеф на СГС съм му предлагал на него по някаква причина), става ясно, че


второто място е, предполагам, премиерската вила в Бояна


Този път, обаче, уверява ни Борисов, той стоял настрани. Склонен съм да му вярвам с известна корекция на глагола - държат го настрани и само му дават задачи да осигурява процеса. Този път,


политическата част от решението се взима изцяло в Сараите, находящи се също в Бояна


Как, ще попита някой, при такава механика, се е стигнало до избор на човек като Лозан Панов. Краткият отговор е: "стават грешки". Не случайно и Цацаров, и други членове на мнозинството в предишния ВСС постоянно се връщат към избора на Панов с такава злост и жлъч.


По-дългият отговор е свързан с разликите в човешкия фактор. При избора на Лозан Панов във ВСС имаше много по-ефективна опозиция, чийто състав на моменти стигаше 6-8 членове. Имаше и много по-мобилизиран цех от съдебни репортери, които да обясняват случващото се на обществото. Имаше и втори, изключително силен кандидат, с мобилизирана подкрепа във ВКС (тогава Цацаров ми каза за тази кандидатура, че няма нищо, което да не й харесва, с изключение на това, че е издигната от съдиите и това я прави недопустима).


Имаше и министър на правосъдието, който, да кажем, е бил рисков фактор за процеса на фалшификация. Имаше и все още жив мониторинг на ЕК. При тази комбинация от фактори и участници, Цацаров, Борисов и Доган/ Пеевски са разбирали, че не могат да рискуват с кандидатура на човек, който е толкова очевидно нетърпим като Гешев. Трябвало е да извадят първокласен кандидат, за да се надяват да избегнат (прекален) скандал. И бившият съдия Ненков им е предложил такава кандидатура. Само дето тя се оказа прекалено първокласна и след избора си просто обяви независимост, защото има реално лично и професионално достойнство.


Нещо, което нито Цацаров, нито Пеевски, нито Борисов, някога ще простят на Лозан Панов


Кой, ще попита някой, все пак носи отговорност за избора на Гешев?
Като не броим непосредствените консуматори на "баницата" в лицето на Цацаров и Пеевски, виновни са ГЕРБ и БСП.


Двете големи партии, които последователно отказват да реформират съдебната власт


Които безпрекословно прокарват репресивното законодателство, писано под диктовката на Цацаров.
Които са на колене пред Пеевски и медиите му и изпадат във все по-драматична зависимост от ДПС и Сараите.
Които в сговор назначиха този напълно зависим и безгръбначен състав на ВСС (припомням, че Корнелия Нинова открито заяви, че за членове на ВСС търси хора, които не са се произнасяли по темата за съдебната реформа).
Които сега се правят, че мнозинството, което гласува Гешев, не се състои от техните представители във ВСС (спрямо които те имат определен инструментариум за търсене на отговорност).
Които след това ще гласуват назначаването на Цацаров в КПКОНПИ или в Инспектората към ВСС...


По обичая си, Корнелия се крие като мълчи. А Борисов - като окупира телевизиите и лее потоци от лъжи, умотворения и мрънкане, в които да удави всеки смисъл.


Какво, ще се запита някой, трябва да се прави? Призовахме президента да не потвърждава или връща на ВСС назначението на Гешев и да започне подготовка да внесе изменения в Конституцията, с които да се реформира ВСС и статутът на главния прокурор. След това, ще може да се избере нов съвет и нов главен прокурор. Призовахме и останалите парламентарни сили да подкрепят такава реформа.


И, отново, призовавам БСП и ГЕРБ: дайте да направим сериозна реформа


Идват парламентарни избори и хората може и да решат да си кажат мнението за това, което (не)правите с правосъдието
--------------------------------------
* За четирите месеца, в които тази опорка се набива упорито по всички възможни канали, нито една медия не поиска моята гледна точка. Когато онзи ден Борисов се появи по БТВ да лее лъжи и манипулации по мой адрес и аз поисках право на отговор, от юридическия отдел на телевизията ми предложиха една минута време (имам го писмено), което отказах, защото е подигравка. Вчера във ВСС бях споменаван обилно, днес Борисов, вече по Нова пак ме зачекна. Отново, нито един журналист не намери повод да поиска гледната ми точка Но, да живее Фейсбук! Да живее Гешев и неговите велики учители Цацаров и Филчев!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Христо, ти говориш умно, логично и с факти, затова българите няма да те разберат.

  Те искат да се хвърлят обиди, опорки и лъжи, и само тогава разбират.

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Не, че ВСС е "цвете", но кой според автора е алтернативата, че нещо не го разбрах....

 3. 3 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin":
  всичко се свежда до личността на еди кой си , а не до тотално сбъркания модел. за това и хората не ги разбират , когато плюят с-у гешов. за това на протеста в синя софия отиват стотина човека

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 4. 4 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Чакай, чакай.
  Когато избраха Панов, тук Петя Владимирова плачеше как той бил кандидат на задкулисието. Любимка беше Павлина Панова.
  После Панов стана любим.
  До степен, че стана за смях, за да е любим.
  Стига тръшкане, че не се знае утре как ще обръщаш курса.

  Доброто е заразно
 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  До коментар [#3] от "sarunka":

  Съгласен съм напълно с Вас, че моделът е сбъркан, просто недоумявам "вълненията" при липсата на алтернативен кандидат без да обсъждам качествата на единствения...

 6. 6 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наистина е толкова тъжно, че хора като Христо не са сериоз

  До коментар [#2] от "selqnin": всичко се свежда до личността на еди кой си , а не до тотално сбъркания модел. за това и хората не ги разбират , когато плюят с-у гешов. за това на протеста в синя софия отиват стотина човека
  —цитат от коментар 3 на sarunka


  По принцип Христо и това е споменал, но вие не сте тук защото сте прочел написаното от него, осмислил сте го и имате нещо да коментирате, а за да хвърлите калната опорка, че на протеста са били 100 души.

 7. 7 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чакай, чакай.Когато избраха Панов, тук Петя Владимирова плачеше как той бил кандидат на задкулисието.
  —цитат от коментар 4 на АзКлавдия


  Я, може ли да видим статията?

 8. 8 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Четете и мислете. Ако можете.
  И пак - прокуратурата вън от съдебната власт!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#7] от "България я няма":

  С любопитство забелязах, че в архива на Дневник е старателно прочистено.
  Все пак датата на избора беше краят на януари 2015, провери как е.
  https://www.mediapool.bg/predresheniyat-izbor-na-lozan-panov-za-predsedatel-na-vks-se-sastoya-news229919.html това е от медиапул.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Христо, не унивай, ще дойде времето и ще и го подадем на сухо !
  ПС: за тебе обица на ухото, със токсични корумпета коалиция не се прави !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 11. 11 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  "северно-корейския танцов състав под името "Висш съдебен съвет"
  😂😂🤣

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  До коментар [#6] от "България я няма":

  Къде ТОЧНО в моят пост видяхте цитираната от Вас "кална опорка"???
  Нали сте чувал старата български приказка :"Гузен негонен бяга"!

 13. 13 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#7] от "България я няма":

  https://m.offnews.bg/news/_56/Shest-uliki-koj-e-sledvashtiiat-predsedatel-na-Varhovniia-kasatcionen_440731.html
  Ето още малко, подробно разяснено.

  Доброто е заразно
 14. 14 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#6] от "България я няма":

  ами беше министър на правосъдието. и какво направи. направи това сега да се оправдава.
  поведе се по акъла на радка пиратка и напусна пост , който му даваше много повече права от фейсбук. нали се сещаш, че ако сега той беше правосъден министър друго щеше да е. добре не са 100 , а двеста грешката е моя. посипвам главата си с пепел

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 15. 15 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#7] от "България я няма":С любопитство забелязах, че в архива на Дневник е старателно прочистено.
  —цитат от коментар 9 на АзКлавдия


  Тоест, пак не можеш да подкрепиш твърденията си с факти. Каква изненада.

 16. 16 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 910 Неутрално

  "Иначе, моето убеждение е, че прокурорите нямат място във ВСС изобщо, а главният прокурор трябва да бъде директно избиран и контролиран от парламента с цел - ясна политическа отговорност и демократична отчетност пред избирателите. Идеята толкова власт да се разпределя "независимо" от някакви подставени и зависими анонимници в една черна кутия, наречена прокурорска колегия, е очевидно безумие. "

  За да бъде избран Главния от НС, трябва Прокуратурата да излизи от съдебнатат система, където не й е мястото. За да мине в изпълнителната власт трябват промени - конституционални.
  Иванов просто осветлява това, което всички знаем - че в системата има колосален натиск и се назначават и освобождават хора по политически признак, а не по професионален. За това и Гешев е назначен от Герб, идва от милиционерско училище и има скромни юридически познания, нагъл е , нахален е и е момче за поръчки.
  Панов може и да е "съгласуван", но както казва Иванов - стават и грешки.
  В цялата патаклама обаче има едно нещо - погледнете мутрите на улицата, които подкрепят Гешев, вижте Недялков, вижте с каква стръв са се нахвърлили върху едно малцинство от има-няма 2 3 триста хиляди човека...
  Комунистите си мълчат, а президенчето няма да се поколебае и ще подпише.
  Всичко това значи само едно - в БГ има мутренско ченгеджийска шайка, която управлява със съгласието на всички парламентарни и инстуционални сили.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Много точен коментар, но едва ли ГЕРБ и БСП ще чуят призива за промяна в конституцията.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 19. 19 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "България я няма":Къде ТОЧНО в моят пост видяхте цитираната от Вас "кална опорка"???Нали сте чувал старата български приказка :"Гузен негонен бяга"!
  —цитат от коментар 12 на selqnin


  Не виждаш ли, че се обръщам към т.нар. "sarunka"? Никът ти се е копнал в калабалъка. То пък бива невъзможност да осмисляте, ма чак пък толкоз.

 20. 20 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#9] от "АзКлавдия":

  статията беше в капитал , ма не ми се рови сега

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  Бай Х цяла седмица лъже като /вие знаете/ и никой не му опонира .Журналистите са се сгънали и мълчат. Време беше някой да каже истината .

 22. 22 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "България я няма":ами беше министър на правосъдието. и какво направи.
  —цитат от коментар 14 на sarunka


   Предложи реформа, която вашият Велик вожд не подкрепи. Разбира се, в очите на индианците, Великият вожд не е виновен, виновен е Христо, щото не е останал да търпи униженията. Сбъркани люде с навряни отзад критерии за чест и истина.

 23. 23 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6088 Весело

  #Кой е виновен. Затова той изпраща фалшиви сигнали ликувайки неподправено и пуска алтернативни факти, зад димната завеса на избора, или по-скоро нарушавайки тишината на белите покривки. Разбира се, че е Христо Иванов.
  Христо Иванов за Борисов това отдавна е малкия Костов :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 24. 24 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Бездна в класата на аргументиране и защитаване на позиция между това, което слушаме от сегашен и бъдещ гл. прокурор, в официалното им качество, и горния статус от Фейсбук

 25. 25 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бай Х цяла седмица лъже като /вие знаете/ и никой не му опонира .Журналистите са се сгънали и мълчат. .
  —цитат от коментар 21 на hodounski


  Така е било през цялото управление на ГЕРБ, като разбира се, заглушаването на журналистите е прогресивно. Ако костюмираният орангутан нямаше медийния комфорт по време на цялото си управление, то ГЕРБ никога нямаше да спечелят повече от веднъж. За бога, това е човек, открито хванат в корупция. Също така да си спомним на какво го направиха в Лондон свободните хора. Ако този прост шоп беше бомбрадиран с неудобни въпроси, щеше първо да мълчи, след това да сумти, нищо чудно и до насилие да стигне - тези хора са така.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Голямо призоваване пада, голямо нещо!

  В демократичния свят, когато една извън парламентарна партия иска да прокара някаква промяна, тя наема лобисти, плаща куп пари, осигурява си ПАРЛАМЕНТАРНА подкрепа или поне мнозинство в съответната комисия и ЕДВА ТОГАВА тръгва да тръби по медиите и да РЕКЛАМИРА публично идеята си!

  Кво прави наш Христо?
  Чака последния момент , нищо не прави и ден преди изборите се ИЗПЪЧВА И ТО В ПАРТИЙНИЯ ВЕСТНИК и започва какво-. да призовава наред?!?

  Всички да го видят какъв е разбирач!

  За това хората им се смеят и ги пращат в границите на двата процента!

 28. 28 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1543 Неутрално


  "Гледам, че всякакви гузни душици опитват да търсят алиби за своята активна или пасивна колаборация в инсталирането на Гешев за главен прокурор с опорката, че виновна била процедурата. А, понеже процедурата била "приета" от мен, съм виновен аз. Накратко: Христо Иванов избра Гешев."
  Гешев е избран от тези , които трябва да го изберат , а ми се струва че Бойкикевата "хиперактивност " е породена от "неистов " страх , че Гешев ще го избере !
  „Революцията изяжда децата си“ е крилата фраза, перифраза от драмата „Смъртта на Дантон“ (Dantons Tod, 1835) на Георг Бюхнер: Важи и за наши дни !

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Явно, че и в процедурата нещо куца. Ако е достатъчно добра, ще разполага с механизми за избягване на подобни ситуации, като например състезание с един кон и т.н.

 31. 31 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  Ха, сега Цецка е виновна, че пуснала риформата на автора без корекция и сега процедурата докарала Гешев, ама не била процедурата, безгръбначието на членовете.
  Отделно твърденията, че точно автора има пръст в тая бъркотия се наричат 'опорка'.
  Вие вина нямате за нищо и сте чисти като сълза. Щото изобщо не защитатва нечии финансови и корпоративни интереси.
  За пореден път, каквато е прокуратурата по закон, каквато е процедурата за избор по закон по закон, такава ще бъде и избраната персона.
  За вас проблема, че не ви отърва конкретната персона. Представяте проблема за персонален, а той е институционален, с който вие не се справихте.
  Трябва да се свика последното велико народно събрание да се промени конституцията, като се отмени ВНС и конституционните промени да могат да се приемат с квалифицирано мнозинство.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 32. 32 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1389 Весело

  Чакай, чакай.Когато избраха Панов, тук Петя Владимирова плачеше как той бил кандидат на задкулисието. Любимка беше Павлина Панова. После Панов стана любим.До степен, че стана за смях, за да е любим. Стига тръшкане, че не се знае утре как ще обръщаш курса.
  —цитат от коментар 4 на АзКлавдия

  Цяла статия с убийствени факти, анализи и аргументи, милиционерският трол бързо изприпка и реши да коментира Петя Владимирова!? 🤔

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 33. 33 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Гледам, че всякакви гузни душици опитват да търсят алиби за своята активна или пасивна колаборация в инсталирането на Гешев за главен прокурор с опорката, че виновна била процедурата. А, понеже процедурата била "приета" от мен, съм виновен аз. Накратко: Христо Иванов избра Гешев." Гешев е избран от тези , които трябва да го изберат , а ми се струва че Бойкикевата "хиперактивност " е породена от "неистов " страх , че Гешев ще го избере
  —цитат от коментар 28 на doroteus


  Да де, няма нищо общо с клеветите и лъжите, че Христо бил въвел процедурата за избирането на Гешев. Явно във вашите очи не е нормално да опровергаеш лъжите и това да е мотивация да говориш. Ми нормално - лъжите са ваши, много ясно, че няма да ви се нрави да ги опровергава някой.

 34. 34 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Целият ВСС не е стока за мирисане

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 35. 35 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#22] от "България я няма":

  то с предлагане само не става. и у фейса това правят ама така не се управлява. забравяш как всички болшевики идкахте кьовещи и у нас и кво ей го гешов, има същите права. това според теб добре ли е?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 36. 36 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  До коментар [#4] от "АзКлавдия":

  ....Стига тръшкане, че не се знае утре как ще обръщаш курса.
  —цитат от коментар 4 на АзКлавдия


  Да знаете, че има нещо вярно в това, което казвате. Имам подозрението, че Гешев е избран от библиотекарско-сарайския кръжец с основна задача в един момент да разкатае фамилията на герберите и лично на Бойко Борисов. Така както Цацаров ги разката в "случая Костинброд". Не случайно именно Цацаров толкова усилено го лансира.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2529 Весело

  Значи си признаваш авторството, Бойкикев?
  Аз така разчитам гневното ти писание.
  1. Първо някой друг бил "внесъл" измененията на процедурата в НС - това няма никакво значение!
  2. Процедурата си била много хубава спрямо предишната, а и после Лазарова, Цачева и Кирилов имали възможност да я променят, ахаха... След като твоята версия е била внесена в НС?! Верно?! Та те са все министри от правителства на ГЕРБ, Бойкикев! Какъвто беше и ти, колкото и да не ти се иска да го признаеш! Даже се налагаше лично Борисов да те тупа по рамото и да те представя като министър от квотата на ГЕРБ, след като Плевнелиев те извади от кабинета и те назначи за министър от неговото служебно правителство. С твоята бройка квотата на РБ ставаше толкова голяма, че да не ви се надява човек каква власт спечелихте с някакви си десетина на сто на парламентарните избори.
  Гнусно писание, но... полезно бих казала. Доста неща си изясних благодарение на теб, Бойкикев!

  Друг

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 39. 39 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#4] от "АзКлавдия":
  —цитат от коментар 36 на Един препатил


  И ако си прав, Гешев веднага ще стане любимия прокурор на ДСБ арките, а?

  Боже, Боже...

 40. 40 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#29] от "extraCACA":Простак. Най - обикновен!
  —цитат от коментар 37 на АзКлавдия


  Необикновен е. Като Бойкикев и той. Нали знаеш, що е ЕкстраЦаца? Ами спомни си по Костинбродското активно мероприятие как тук Петинка даваше акъл на народния и особено техен любимец Цацаров как по-ефикасно да приложи закона и да вкара Борисов и Цветанов зад решетките при бай им Ставри на другарите. Такова възхищение, че до днес не си го е сменял никчето другарят, дето щеше да беси по стълбовете на Цариградско. Оня ден същият тук оправдаваше и нацистките приказки на Томата, за която този от снимката мълча цяла седмица.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 41. 41 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Кирил Маричков:

  Г-н Маричков опонентите на досегашния кмет на София описват столицата като призрачен град. Толкова ли зле живеят столичани?

  - Напротив, в София се живее много по-добре, отколкото преди. Става въпрос за предизборни истерии. Столицата има много проблеми, както и всички столици. Например трябва да се реши този с презастрояването и с намаляването на зелените площи. Не се мисли, че София е град с тесни улици. Макар и проектиран през 20-век, се е разсъждавало като в 18-и. Но по отношение на мръсотията, не съм съгласен. София е по-чиста отколкото беше по времето на комунизма. Вярно е, има повече коли, но комунистите „услужливо“ забравиха, че при Тодор Живков дишахме много по-мръсен въздух. Повечето хора горяха печки на въглища, ТЕЦ-ът гореше мазут, екарисажът гореше трупове и не на последно място – Кремиковци. Столицата беше с толкова мръсен въздух, че не може да става и сравнение с днешна дата, въпреки многото коли. Става въпрос за огромна манипулация от страна на комунистите. Разчита се на това, че една част от хората са с къса памет, а другите не са били родени.

 42. 42 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1091 Весело

  До коментар [#39] от "faeton.":

  мани какъв срам ша берат тогава. въпреки, че ич ги не е срам за лозан панов, как о плюеха ама сега е нщо знаме

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  ".....ако при очевидно предрешен избор от един доказал пълната си зависимост от Цацаров и Пеевски състав на ВСС, все пак някой читав кандидат беше придуман да се включи в надпреварата, той или тя би бил нещо повече от мюре..."

  И от самолет личи, че ВСС е от подставени и корумпирани лица. Инсталирани от управляващите. Не от опозицията. Христо не бива да поставя власт и опозиция на една плоскост. Не че защитавам Корни, каква ми е на мене? Но като стоиш сам срещу всички, на какво да разчиташ? И за комунизма всички сме виновни, но не еднакво. И за това, че ни управляват мутрите, но не еднакво.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#4] от "АзКлавдия":

  "Стига тръшкане, че не се знае утре как ще обръщаш курса."

  Аз не виждам нищо лошо в това да променя мнението си за някого, заради неговите постъпки! Бих бил първи подръжник на Гешев, ако разследва безпристрастно Пеевски за участието му в аферата КТБ! Но не мога да приема за сериозно изказването на Гешев, че името на Пеевски го няма в делото за КТБ, както няма и имената на Путин и Обама!

 48. 48 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2529 Весело

  По принцип, гербавите отрепки нямат и капацитетът да разберат написаното от Христо. В съзнанията на тези дебили, когато някой казва повечко, то значи нещо се обяснява, демек, гузен е.
  —цитат от коментар 46 на България я няма


  Нямат какво? КапацитетА, другарю Стюпид! Щото ти го имаш, хаха хах
  Човек, който не може да разбере написаното, но подпиква от възторг след господарите си, знаеш ли как се нарича? Махам думата "човек", за да ти е по-лесно да отговориш на въпроса. Елементарен е. Точно като за теб!
  Та чакам да ни обясниш статията на т.н. "Христо", щото освен плювни по другите, не видях анализ, не видях разбиране. Нищо не видях.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 49. 49 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Дневник, барем за спорта - някоя статия-мнение за Гешев, дето да е в подкрепа? ЗА Баланс на останалите 1000 дето посткате по 30 на ден?

  Ей така, за спорта. За 'привиден' баланс. Даже за Слави пуснахте някъв, дет беше г/д обективната гледна точка.

  Не се притеснявайте, коментарите на американските ботове пак ще са оплюващи, така че няма да прокопса много тая статия.

  Ама за спорта. За лице.

  Нещо?

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 50. 50 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1787 Неутрално
 51. 51 Профил на @
  @
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Я, може ли да видим статията?
  —цитат от коментар 7 на България я няма


  Ако проявявате любопитство към статии на Икономедия от периода, в който Панов беше от "лошите" и трябваше да се плюе /за разлика от днешния ден, когато вече е от "добрите" и трябва да се хвали/, аз мога да ви предложа някои четива:

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/01/30/2463435_kakvo_oznachava_izborut_na_lozan_panov/
  "Изненада ли беше изборът на Панов? Не, той беше очакван. Първо, защото кандидатурата му беше издигната от петима членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), зад които стои мнозинството на статуквото."

  "Назначаването (за което е необходимо единствено издаването на указ на президента Росен Плевнелиев) на Лозан Панов на поста означава, че близкото до ДПС и ГЕРБ лоби вече има "тримата големи" в съдебната система"
  ***
  https://www.capital.bg/blogove/pravo/2015/01/29/2462594_lobito_na_dps_i_cacarov_izbra_lozan_panov_za/
  Заглавие на статията - "Лобито на ДПС и Цацаров избра Лозан Панов за председател на ВКС"

  "Кандидатурата на Лозан Панов, който никога не е правораздавал във ВКС, беше издигната от членовете на съвета Галя Георгиева, Георги Колев, Димитър Узунов, Светла Петкова и Милка Итова. Те са част от мнозинството във ВСС, което неведнъж е взимало решения в полза на главния прокурор Сотир Цацаров и е налагало близки до ДПС и Делян Пеевски магистрати."

  ***
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/02/03/2465547_prezidentut_naznachi_lozan_panov_za_predsedatel_na_vks/

  "Въпреки призивите на съдии и неправителствени организации президентът Росен Плевнелиев във вторник подписа указа за назначаването на Лозан Панов за председател на ключовия Върховен касационен съд, без първо да повдигне въпроса за убедителността на избора му."

  "Панов бе считан за фаворит на статуквото в кадровия орган на съдебната система. Това ясно пролича и при изслушванията и дебатите, в които другият кандидат - зам.-председателят на ВКС Павлина Панова, очевидно превъзхождаше опонента си, но мнозинството от членовете на ВСС защити кандидатурата на съдията от ВАС Лозан Панов."

 52. 52 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Човек, който не може да разбере написаното
  —цитат от коментар 48 на Имоция


  Ами ти си този човек. Даже простодушно се опита да правиш сбит преразказ, където се разбра, че нищо, ама нищо не си вдянала. Та точно твоето излияние стана повод да отбележа факта, че не можете да разберете какво ви пише Христо. Той е интелигентен човек и борави със словото, а ти си простачка, която борави с лични обиди като "Бойкикев".

 53. 53 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#49] от "puhpuhan4o":

  "Дневник, барем за спорта - някоя статия-мнение за Гешев, дето да е в подкрепа?"

  Отидете в ПИК и Блиц! Там са статиите в подкрепа на кандидата на Сараите!

 54. 54 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 818 Неутрално

  [quote#22:"България я няма"][/quote]

  Предложи реформа, която вашият Велик вожд не подкрепи. Разбира се, в очите на индианците, Великият вожд не е виновен, виновен е Христо, щото не е останал да търпи униженията. Сбъркани люде с навряни отзад критерии за чест и истина.
  ----------------
  Абе трол, новопоявил се, какво накара Ицо да со подаде оставката , бе?
  Та май и той е забравил да спомене, някъде мернах май в изложеното от него, но от тъпи коментари просто забравих и не мисе търси , щото тука сте цела банда и не моа ви смогна на простотиите!
  Целия проблем беше дали да е 5 или 6 прокурорската квота на НС.
  Те това бе върховния проблем.
  А, идиотското оправдание, че нещо било сбъркано изначално - ми не, като е бил наясно, да го предлагал тогава, а не сега!
  Нищо в разликата 5-6 от прокурорската квота не е решаващо за избора на Гешев, та да ми се прави на света вода ненапита - не аз, ми гадовете го избраха.
  Ма не е проблем и процедурата, и той го знае много добре, а че Гешев не е посочен от него или неговите хора!
  За това е и цялата олелия...

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на България я няма
  България я няма
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "wxx44583141":

  Както казах, гербавите нямате капацитетът изобщо да разберете какво казва Христо.

  Сегашният му пост има общо с лъжите ви, че той бил направил така, че процедурата за избор на Гл. прокурор не е достатъчно конкурентна. Няма нищо общо с оставката му, нито с неприетото негово предложение за прокурорската квота.

 57. 57 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 818 Неутрално

  [quote#32:"virtual brain"][/quote]

  Цяла статия с убийствени факти, анализи и аргументи, милиционерският трол бързо изприпка и реши да коментира Петя Владимирова!? 🤔
  ---------------------------
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/01/30/2463435_kakvo_oznachava_izborut_na_lozan_panov/

  Е тва е на Капитал.
  А цялата днешна статия е пълен абсурд - не бил той виновен, ама протестира !
  Поради что се абиш бе, джанъм, като не си ти виновен(твоите правила), като три месеца всякакви тролове обясняваха как не била това "риформата на Ицо" а некой друг я сътворил?
  Немате мяра. ей....

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2411 Весело

  "Първостепенната ми цел винаги е била, в рамките на безумните ограничения на прокараното от Филчев конституционно решение 3 от 2003 г., да изолираме съдиите от прокурорско влияние. Съдийското самоуправление, при липса на командно-административна йерархия в съда, е важна гаранция за съдебната независимост."

  Боже, какъв дихател е този! - отичен пример за това как един натресен парашутист - "мъжка калинка" настъпва мотиката! Христо Иванов като министър на правосъдието беше натресен и съвсем нормално му направиха бай-пас. Нямаше никакъв резон, толупин за когото никой не е гласувал да реализира промени за които си трябва квалифицирано мнозинство.
  Като иска квалифицирано мнозинство да си намери подкрепа от избирателите. Само че това няма как да се случи с настоящите му съюзници - единият ще товари евреите в конси вагони, другият истерясал бракоразводен адвокат, който не може да се цензурира, самият той, непрекъснато търсещ оправдание около себе си...
  Така че да продължава с постовете във FB - тук са вървежни!

  I Want To Believe
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  Я, може ли да видим статията?
  —цитат от коментар 7 на България я няма


  Ако проявявате любопитство към статии на Икономедия от периода, в който Панов беше от "лошите" и трябваше да се плюе /за разлика от днешния ден, когато вече е от "добрите" и трябва да се хвали/, аз мога да ви предложа някои четива:

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/01/30/2463435_kakvo_oznachava_izborut_na_lozan_panov/
  "Изненада ли беше изборът на Панов? Не, той беше очакван. Първо, защото кандидатурата му беше издигната от петима членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), зад които стои мнозинството на статуквото."

  "Назначаването (за което е необходимо единствено издаването на указ на президента Росен Плевнелиев) на Лозан Панов на поста означава, че близкото до ДПС и ГЕРБ лоби вече има "тримата големи" в съдебната система"
  ***
  https://www.capital.bg/blogove/pravo/2015/01/29/2462594_lobito_na_dps_i_cacarov_izbra_lozan_panov_za/
  Заглавие на статията - "Лобито на ДПС и Цацаров избра Лозан Панов за председател на ВКС"

  "Кандидатурата на Лозан Панов, който никога не е правораздавал във ВКС, беше издигната от членовете на съвета Галя Георгиева, Георги Колев, Димитър Узунов, Светла Петкова и Милка Итова. Те са част от мнозинството във ВСС, което неведнъж е взимало решения в полза на главния прокурор Сотир Цацаров и е налагало близки до ДПС и Делян Пеевски магистрати."

  ***
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/02/03/2465547_prezidentut_naznachi_lozan_panov_za_predsedatel_na_vks/

  "Въпреки призивите на съдии и неправителствени организации президентът Росен Плевнелиев във вторник подписа указа за назначаването на Лозан Панов за председател на ключовия Върховен касационен съд, без първо да повдигне въпроса за убедителността на избора му."

  "Панов бе считан за фаворит на статуквото в кадровия орган на съдебната система. Това ясно пролича и при изслушванията и дебатите, в които другият кандидат - зам.-председателят на ВКС Павлина Панова, очевидно превъзхождаше опонента си, но мнозинството от членовете на ВСС защити кандидатурата на съдията от ВАС Лозан Панов."
  —цитат от коментар 51 на @

  Много добро припомняне. Струва си да се види по какъв подъл начин този човек достигна до властта. Даже собствените му поддръжници не са знаели заверата. Толкова дълбоко е бил законспириран, че само инцидентът с ПТП, причинено от руски гражданин може да ни говори чии интереси защитава.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 818 Неутрално

  [quote#33:"България я няма"][/quote]

  Да де, няма нищо общо с клеветите и лъжите, че Христо бил въвел процедурата за избирането на Гешев. Явно във вашите очи не е нормално да опровергаеш лъжите и това да е мотивация да говориш. Ми нормално - лъжите са ваши, много ясно, че няма да ви се нрави да ги опровергава някой.
  ------------------
  Как те не е срам , бе?
  Та сам Ице си признава , че това да негови изменения в избора на ГП.
  Ама скачаме с голи гърди на амбразурата :)

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Процедурите са като тоалетните чинии. Колкото и хубави да са, когато ги ос*реш, започват да миришат.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1933 Весело

  [quote#66:"България я няма"][/quote]

  Гледам нещо си нервен и невъздържан. Къде отиде културата и възпитанието на 3%'ните. Или те са си голяма раздувка.
  И България я има, само нещастници като вас могат да плюят по страната си по света.
  Нито сте умни, нито сте красиви.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 70. 70 Профил на @
  @
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Човекът се казва Христо ИВАНОВ
  —цитат от коментар 58 на България я няма


  Човекът сам се е подписвал като "Христо Бойкикев", той сам си е лепнал това име. Ето един разказ във вестник "Сега", който е подписал като "Христо Бойкикев" - http://old.segabg.com/article.php?issueid=3019§ionid=20&id=0004902 Ето друг разказ, който е подписал със същото име - http://welltampered.blogspot.com/2010/12/thanksgiving.html Той сам е избрал да се подписва с фамилията на майка му. Щом сам го е избрал, не може да има никакъв повод за недоволство, че сега някой го нарича по този начин.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 818 Неутрално

  . А, понеже процедурата била "приета" от мен, съм виновен аз. Накратко: Христо Иванов избра Гешев.
  ------------------
  Те това за 'няма белгарете" , да им изкара очите, та дано вденат нещо с огромните и красиви умове :)
  А колкото до ника ти "България я няма" ....по добре да си замълча, щото нема ми стигнат думички да ти опиша, колко ти е огромен умствения потенциал ;)

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  До коментар [#39] от "faeton.":
  До коментар [#42] от "sarunka":

  Вие май се вързахте? Майтап бе, Уили.....Споко. Въпреки, че то си е за стряскане. Такъв слаб обвинител като Гешев може да постигне осъдителни присъди само в кристално ясни случаи, като тези, в които е замесен Бойко Борисов.

 75. 75 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  Защо лидери на извън парламентарни партии никога не участват с на мажоритарни избори?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  "Проблемът с Гешев не е количествен, а качествен"
  И аз така мисля. Проблемът не е , че Гешев е единствен кандидата, а просто защото няма качества за главен прокурор.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 818 Неутрално

  "Проблемът с Гешев не е количествен, а качествен"И аз така мисля. Проблемът не е , че Гешев е единствен кандидата, а просто защото няма качества за главен прокурор.
  —цитат от коментар 78 на Роси


  а ти какво разбираш от работата на главния прокурор? Щото си юрист, щот си член на ВСС? Щот си бачкала 100 години прокурор?
  Или щото требе да се троли :)

 81. 81 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Най-смешното е, че негативите от тази простотия и арогантна демонстрация на сила ще ги обере.. Б.Б. (да се свети името му), дето същите хора, които избраха "радостта" му бият шамари на лягане и на ставане през последните 2-3 месеца. Идват интересни времена..

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на @
  @
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Да, тъпако, като псевдоним. Това не значе, че се представя сега като Христо Бойкикев и че е ок да му викаш така. Капути примитивни.
  —цитат от коментар 73 на България я няма


  В определен период от време се е представял с друга фамилия - "Бойкикев". ТОЙ си е избрал да се нарича така, никой не му е натресъл това име насила. Той не може да забрани на хората из форумите и из Фейсбук да го наричат с името, с което се е представял преди. Ако беше подписвал разказите си като "Пантерата", сега хората щяха да му викат Христо Пантерата. Той обаче се е подписвал като "Бойкикев", и затова сега му викат "Бойкикев".

 84. 84 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Най-смешното е, че негативите от тази простотия и арогантна демонстрация на сила ще ги обере.. Б.Б. (да се свети името му), дето същите хора, които избраха "радостта" му бият шамари на лягане и на ставане през последните 2-3 месеца. Идват интересни времена..
  —цитат от коментар 81 на FvH

  Какви негативи, каква арогантна демонстрация на сила?
  Абе, като ги пишете теа работи, поне четете ли ги?
  Запишете си го, щото явно не помните повече от 3 секунди - прокурорите правят предложение за ГЛАВЕН ПРОКУРОР, а се избира (може и да не го избере)от ВСС.
  Е,, снощи тези хора го избраха, решиха че става и то с 20 срещу 4 против.
  Добре, обяснете ми вие както какви се изживявате, та имате претенции:

  1, Имате право да предлагате по закон, ама някой не ви е зачел избора?
  2,Имате право да избирате, ама са ви пропуснали в процедурата?
  3, Нещо което ми убягва, ама вие знаете?

 85. 85 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  До коментар [#80] от "wxx44583141":

  а ти какво разбираш от работата на главния прокурор? Щото си юрист, щот си член на ВСС? Щот си бачкала 100 години прокурор?...
  —цитат от коментар 80 на wxx44583141


  Вижте сега, без нерви, нека Ви го обясня просто и спокойно. Иван Гешев достатъчно дълго и настойчиво се бута пред камерите за да стане ясно и най-несведущите, че е слаб обвинител и слаб ръководител. Както не е нужно въобще да разбирате от футбол за да се досетите какво се случва, когато националния отбор го бият насред София с 6:0. Това е, не се ядосвайте.

 86. 86 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Поразяващата истина за събитията, в така съществената за цялостния ни напредък, съдебна система.
  Любопитни подробности и качествен анализ на избора на Лозан Панов.
  Поздравления, Христо Иванов.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 87. 87 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  Да си припомним фактите и да видим кой е авторът на "реформата", защото явно паметта на Бойкикев е къса и палава като невярна любовница. Тъкмо ще знаем какво точно е предложил последният и на какво се е съгласил Борисов, отхвърляйки проекта на Цветанов и други от ГЕРБ, който не е предвиждал промяна в конституцията, а само изменение в ЗСВ. Помним, кога и защо министърът подаде оставка, колко души от РБ участваха в гласуването, какви промени предложиха между първо и второ четене и кога се случи "историческият компромис" на Раданчо.
  https://btvnovinite.bg/bulgaria/politika/vlastta-razdelja-na-dve-vss-s-konstitucionni-promeni.html

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 88. 88 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Какви негативи, каква арогантна демонстрация на сила?
  Абе, като ги пишете теа работи, поне четете ли ги?
  —цитат от коментар 84 на wxx44583141


  Четем, бе льольо. Ама не се подмокряйте още и не надценявайте подвига си. Всичко беше арогантна демонстрация на сила - тъмно зелените българи с плакатите, дебеличките момченца дето ще контролират медиите, фактът че дори проформа не излъчиха втори кандидат за камуфлаж, фактът, че тотално изолираха Борисов.

  Ще поживеем, пък ще видим.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 89. 89 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1768 Весело

  "Съответно, процедурата уреди дълъг период за тези назначения, така че да има достатъчно време и за дебат, и за размисъл, и за формиране на обществена реакция."

  И кой от тези атрибути на избора липсваше? Имаше и едното, и второто и третото. На всички нива и всички ангажирани инстанции. Резултатът беше един единствен кандидат.
  Обществената реакция също е показателна- В 7-милионна България срещу избора е една маргинализирана агитка от не повече 500-600 души (без пълнежа от лумпенизирани "протестиращи" , известни като "постоянно присъствие)!
  А "общественият" характер на реакцията беше нагледно илюстрирана с "протеста" в Силистра, където 3 (ТРИМА!!!) души се перчеха с плакат "Силистра не одобрява Иван Гешев". Или в милион и половинна София, където платените агитки не могат да съберат повече от 200-300 души.
  От такъв характер е "обществената реакция" , която бедният Иванов смята, че трябва да бъде взета под внимание, за да бъде той надлежно удовлетворен. Не му харесва, че хората се отнасят към шумния вой като към лаенето на малко кученце- поглеждат го, подсмихват се и отминават.
  Та така изглеждат нещата....

 90. 90 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  Ето и обещанието на автора на гневното писмо, че ще депозира проекта за промяна на ЗСВ до месец, тоест до 30 юни 2015. Знаем, че този проект така и не бе завършен от него до подаването на оставката му през декември същата година.
  Защо? Ами бил е зает с нещо друго, хаха... някакви компютри беше заръчвал май...

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/05/31/2544337_kakvi_sa_ideite_v_proekta_za_zakona_za_sudebnata_vlast/

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 91. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Неутрално

  До коментар [#15] от "България я няма":

  Имаше такава статия в Дневник.Не съм я търсил сега,но съм я чел тогава,и съм пускал линкове с нея на лилявци.Е,то и интервюто на Плевнелиев,където си признава как Кънев го прецака за президентските избори,изчезна от нета.

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Неутрално
 93. 93 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  А това е оценката на Екатерина Захариева за състоянието на законопроекта на Бойкикев към момента на подаване на оставката му.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=70&v=5JrhOtxa8d8

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 94. 94 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 818 Неутрално

  До коментар [#80] от "wxx44583141":
  —цитат от коментар 85 на Един препатил


  Вижте сега, без нерви, нека Ви го обясня просто и спокойно. Иван Гешев достатъчно дълго и настойчиво се бута пред камерите за да стане ясно и най-несведущите, че е слаб обвинител и слаб ръководител.
  ----------------------------
  Вижте сега, без нерви и просто ви обяснявам :
  Гледах почти цялата "церемония" по провъзгласяване на Главен Прокурор. Ако ви е убягнало, то там се чъ мнение , че точно заради административните му качества(на ръководител), то той е добър избор.
  Точно човекът, който самият Гешев каза, че цени мнението му, попиля всички "грантаждииски изцепки" и обяви че те са несъстоятелни, а сам той ще гласува "против" заради собствено мнения.
  Грубо казано, той не гласува за Гешев, щото не е Майка Тереза.
  Потърсете мнението на Красимир Шекерджиев, ще ви отрезви илюзиите! 95. 95 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1814 Весело
 96. 96 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Гешев обърна специално внимание на един от магистратите, който не го подкрепи. Това е съдия Красимир Шекерджиев, който подчерта, че поста на главен прокурор трябва да заеме човек, който ще обединява, а не който ще воюва. "Той ще бъде под прожекторите, ще има безброй врагове. Ние по-скоро ще произведем много войни, отколкото да произведем ситуация, която да бъде работеща. Нямаме нужда от човек, който ще отговаря на всяко нападение, ще се бори при всяка една възможност и със средствата, които има", заяви Шекерджиев и допълни, че все пак Гешев му е станал симпатичен, защото е бил откровен.
  ------------
  Е тва е цитат от Дневник.

 97. 97 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1814 Весело
 98. 98 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Неутрално

  До коментар [#47] от "vassilun":

  Не бива да споменавате КТБ,фокато харчите парите на Цв.Василев за тролене?А,той точно от КТБ ги открадна.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 277 Неутрално

  1.Затова и предлагахме по-голяма политическа квота в прокурорската колегия
  която би могла да се превърне в инструмент за някаква форма на засилена отчетност.

  2.Призовахме президента да не потвърждава или връща на ВСС назначението на Гешев и да започне подготовка да внесе изменения в Конституцията, с които да се реформира ВСС и статутът на главния прокурор. След това, ще може да се избере нов съвет и нов главен прокурор. Призовахме и останалите парламентарни сили да подкрепят такава реформа.
  =========================================================================
  1. По-голямата политическа квота във ВСС би означавало още по-голяма зависимост от ГЕРБ/ДПС и още по-силна подкрепа за кандидатури като Гепев.

  2.И кое по-точно квалифицирано мнозинство от 2/3 (160 човека) в парламента ще прокара възпросните изменения в Конституцията? Хриссто Иванов продължава да приказва врели-некипели , на които дори сам не си вярва. А когато сам не си върваш, значи си ДЕМАГОГ. Такъв е и Христо Иванов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK