"Хелоуин дойде по-рано." Как ГЕРБ и ДПС размениха Хасково за Маджарово

Гласуване на местни избори 2019- Банкя

© Велко Ангелов

Гласуване на местни избори 2019- Банкя"Дневник" публикува текста от сайта на "Свободна Европа". Докато в следизборната вечер Бойко Борисов разправяше каква битка водят в смесените райони, разбирай битка с ДПС, фактите в разследването на Полина Паунова показват пълна симбиоза на ГЕРБ и движението под формата на размяна на кметове за обезпечаване на бизнескомфорт.


"В Хасково Хелоуин дойде по-рано". Това написва в личния си "Фейсбук" профил кандидатът за общински съветник в областния град и журналист Георги Пеев в нощта на изборите. Думите му предшестваха официалното съобщение, че Станислав Дечев (ГЕРБ) е новият кмет на града. Според окончателните данни на Общинската избирателна комисия (ОИК) той печели изборите на първи тур с 51,42%. За него са гласували точно 17 786 души.


На фона на безапелационната победа, коментарите на Пеев и други жители на града загатваха, че въпросният резултат се дължи на нещо повече от лична харизма и партийна агитация. На нещо, което е скрито под маската на успеха.
Ти на мене, аз на тебе


Проверка на "Свободна Европа" в резултатите от секциите в областта сочи недвусмислено – успехът на ГЕРБ там до голяма степен се дължи на ДПС. Движението за първи път от десетилетия не номинира свой фаворит, въпреки традиционно силните си резултати. Но защо някой не би издигал свой кандидат точно там, където би могъл да отиде поне на балотаж, както се е случвало преди?


В Хасковска област има още един странен случай от подобно естество. Става дума за община Маджарово, където Милко Армутлиев от ГЕРБ управляваше до момента три мандата, но изведнъж беше оттеглен без обяснения. Така в Маджарово, която е смесена община, управляващата формация не номинира никого, но пък издигна листа със съветници и след вота в неделя се оказа втора политическа сила в града.


Липсата на кметска номинация обаче сведе избора в Маджарово до избор между ДПС и БСП. Така Ерджан Юсуф от ДПС взе 77,79%. И също като кандидата на ГЕРБ в Хасково седна в кметския стол още на първи тур.


До момента нито ГЕРБ, нито ДПС са обяснявали официално кое е наложило да се въздържат от номинации в традиционно силни за тях населени места. В началото на процеса на номиниране ДПС твърдеше, че за "Хасково още няма избран кандидат", но после темата заглъхна. По същата схема ГЕРБ в Маджарово тихомълком оттеглиха своя кмет, въпреки че регистрираната от тях листа е получила подкрепата на 24.49% от гласуващите в общината и е втора политическа сила, сочат данните на ОИК.


Секциите на ДПС в община Хасково


До този местен вот ДПС винаги е имало кандидат за Хасково, който е вземал съизмерим резултат с листата на партията за местния парламент. През 2015 г. това беше Мюмюн Мюмюн, взел малко над 14% от гласовете. Тогава ДПС имаше 7 представители в градския парламент.
През 2011 г. Танер Емин от движението получи 12 на сто, а ДПС имаше шестима души в Общинския съвет.
През 2007 г. Евгени Честименов от ДПС взе почти 20% в Хасково, а групата на движението бе от 10 души.


Според изнесените от ОИК-Хасково за листата на ДПС на тези местни избори са гласували 18.3%. Това прави прогнозен резултат от 8 съветници. В абсолютни стойности това означава, че листата на ДПС е подкрепена от 5594 души. Тя ще е втора по големина след тази на ГЕРБ, за която са гласували 10 972 човека.


На този фон кандидатът на ГЕРБ Станислав Дечев е взел точно с 6214 гласа повече отколкото партийната листа. Проверка в протоколите, качени в сайта на ОИК – Хасково, сочи, че значително количество от гласовете за кмет в полза на ГЕРБ идват от секции, в които преобладаващият вот за членове на общинския съвет е за ДПС.


Така например в село Широка поляна за кмет на кметство със 142 гласа е избран Бернан Юсеин от ДПС. Листата за общински съветници на движението в Хасково получава 141 гласа. А гласовете за кандидата на ГЕРБ Станислав Дечев за кмет на общината са 139.


Хайрула Хайрула (ДПС) пък е новият кмет на хасковското кметство Текето. Получил е 194 гласа. Жителите на Текето са подкрепили със 156 гласа листата на ДПС за местния парламент в града. А 161 души от селото са подкрепили Дечев за кмет на Хасково.


Сходно е положението и в село Големанци, където 171 души избират за селски кмет Иляз Дурмаджъ от ДПС. 133 гласуват за листата съветници на ДПС в Хасково, а кандидатът за кмет на ГЕРБ получава 127 гласа.


В село Козлец пък Бейнур Кадир от ДПС получава 337 гласа. Листата на ДПС за Хасково получава 289 гласа, а тази на ГЕРБ – 0. За сметка на това пък кандидатът на ГЕРБ за кмет на града се радва на масова подкрепа от 322 гласа, сочи протоколът.


Секциите в града, в кварталите, където живее предимно българско население от турския етнос, преобладаващият вот за общински съвет е за ДПС. В тях ГЕРБ отстъпва по подкрепа. Гласуването за кмет обаче е различно – там движението и управляващата партия очевидно подкрепят една и съща фигура.


Например още в първата секция под номер 263400001, която се намира в квартал "Бадема", листата на ГЕРБ получава в подкрепа 73 гласа, а тази на ДПС – 87. За Дечев обаче са гласували 159 човека.


Сходно е положението и в секция 263400107, намираща се в кв. Каменни. Там листата на ГЕРБ за местния парламент получава 69 гласа, а тази на ДПС – 204. В същата секция Дечев обаче е подкрепен от 173 души.


В секция 263400105 ситуацията се повтаря - за листата на ДПС са гласували 132 души, за ГЕРБ – 63. Дечев обаче е подкрепен от 160 души.


Междувременно в Маджарово - същите резултати, но с обратен знак


Междувременно в Маджарово, където на изборите за кмет се яви и ги спечели областният председател на ДПС за Хасковско Ерджан Юсуф, резултатите са почти същите, но с обратен знак.


Той е получил 1 044 гласа, което е 77,79%. За Вълчан Тодоров от БСП са гласували 187 човека.
За листата на ДПС в общинския съвет са гласували 612 души. Т.е кандидатът на ДПС е подкрепен от 412 души повече, отколкото листата на движението. Вотът за листата на ГЕРБ е 323 гласа. "Новото време" в Маджарово взе 294 гласа.


От ГЕРБ не обясняват защо при тези резултати и на фона на три мандата управление до момента не издигат кандидат в общината.


"Обещах на колегите" и "Ще върне обаждане"


Заради набиващите се на очи въпросителни около разпределението на гласове между ГЕРБ и ДПС в Хасково и Маджарово Свободна Европа се свърза с новоизбрания кмет на града Станислав Дечев. Той отказа да коментира дали има преливане на гласове от ДПС към него с аргумента: "Утре (вторник – б. а.) ще говоря. Сега съм обещал на колегите да не го правя" и прекъсна разговора.


На мобилния телефон на областния съвет на ДПС в Хасково вдигна секретарката на формацията. Тя каза, че ще предаде на Ерджан Юсуф, че е търсен, и той ще върне обаждане, което избраният за кмет на Маджарово така и не стори.


И малко бизнес


Според предварителните сметки в Общинския съвет в Маджарово ГЕРБ и ДПС ще имат мнозинство. Т.е. ще могат да прокарват заедно всички решения.
В Хасково пък местният парламент се състои от 41 човека. В него, според получените в неделя проценти, ГЕРБ ще имат 16 представителя, а ДПС – 8. Така двете формации заедно ще имат мнозинство и там.


Към тях в града се присъединява и групата "Българе", която ще има трима местни представители. Досега те имаха двама души в общинския съвет и гласуваха заедно с мнозинството, което отново беше на ДПС и ГЕРБ. Сега ще са с един повече. По стечение на обстоятелствата трета в листата на "Българе" е кумата на местния шеф на ГЕРБ Делян Добрев - Биляна Димитрова. Нейното име стана известното около скандала "Кумгейт", вследствие на който тя напусна общината, където беше секретар.


Дружбата между ГЕРБ и ДПС в Хасково обаче не се изразява в размяна на гласове на изборите. Тя има и бизнес привкус. Досега например общински съветник от групата на движението беше Шенол Вели. В същото време фирмата на майка му Фетие Вели – "ВиК-Бунар ЕООД", пък печели обществени поръчки към общината за поддръжка на междублокови пространства и отводнителна канализация на ул. "Дунав" в града.


В същото време към момента зам-директор на общинското предприятие "Екопрогрес", с бюджет от над 4,5 млн. лв. годишно, е Гюнай Юсуф, който е в местната структура на движението.


Дружеството "Ади Енерджи Груп" ЕООД в Хасково още със създаването си започва да печели обществени поръчки в града. Имат договор от пролетта за 542 000 лв. без ДДС за канализация в кв. "Хисаря". Фирмата е собственост на Адай Атаман, а управител е Зюре Емин. Двамата са син и дъщеря на Мехмед Атаман. Той се смята за силния човек в ДПС в Хасково. Мехмед Атаман бе председател на областната организация на формацията и народен представител. След като движението записа в устава си, че партийни постове не могат да се съчетават с изборни длъжности, Атаман освободи шефския пост в хасковската организация. Избраният в неделя кмет на Маджарово Ерджан Юсуф беше избран за шеф на местната организация на ДПС с личната протекция на Атаман.
Междувременно съпругата на Атаман е собственик на фирмата "Ата-Строй", която печели търгове за снегопочистване в областта, в община Маджарово включително.


Свободна Европа се свърза по телефона с Мехмед Атаман, за да го попита дали ДПС и ГЕРБ си партнират в местната власт там и по време на изборите, но той отклони въпросите с аргумента, че "просто е член на движението".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  И как Ицо Хазарта каза в прав текст кави са особите от Да, Българияhttps://www.24chasa.bg/novini/article/7735043
  —цитат от коментар 1 на Jumbo Jet


  Сега очаквам вой и плюнки срещу него от лиляви и от червени правещи се на лиляви.

 3. 3 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 700 Неутрално

  Егати изсмуканата от пръстите логика.

  Хасково срещу Маджарово е кон за кокошка. Авторката за толкова тъпи ли ги има тия от ДПС?

  Че има игра на местно ниво има. Ама тя е на много по-сложна от тоя примитивен алъш-вериш, който авторката е "разконспирирала".

  Въобще Паулина е на много ниско ниво на анализите, по - добре да списва просто новини. Петя Владимирова е на светлинни години като логически връзки.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 572 Весело

  ми така си е ,само герп се бори с дпс:)))))))))))))))))))))))))))))

 6. 6 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 502 Неутрално

  България се управлява от турци.

  Оставете тази мисъл да престои в главата ви малко. После пак гласувайте за псевдо-патриоти като Волен и Джамбазки, бита карта като Бойко Борисов или Корнелия.

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  Без тази задкулисна колаборация с ДПС героичният човек от народа Бойко Борисов не би изкарал и месец като премиер. Ясно е кой контролира медиите, които го възхваляват; ясно е и чии интереси обслужва безропотно той.

  Самият факт, че още кара победоносно джипа и се снима със запотени труженики по новооткрити с държавни пари "обекти", показва едно: той е ИДЕАЛНИЯТ бслужващ персонал за Сарая.

  А Сараят - това е топлата връзка между българската мафия и Москва.

  На измамените, гласували за пореден път за хората на "евроатлантика", "десния" и "последната преграда пред реваншистите от БСП", който тихомълком ни набута Големия член на Путин - да сте били по-умни. Никой не ви е виновен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Я да припомним на тази мъжествена другарка едни феномени от близкото минало, при това базирани на ФАКТИ, а не на среднощни съновидения:

  Мистерия - как села на ДПС и БСП в Хасквовско станаха заклети фенове на Радан Кънев

  П.П. – Изписвам Радан Кънев като Конфино, защото това е истинската му фамилия. Той е племенник на убитата в Пловдив комунистическа терористка Солчи Конфино, както признава в блога си.

  https://faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/-misteriya-kak-sela-na-dps-i-bsp-v-haskvovsko-stanaha-zakleti-fenove-na-radan-kanev-30225

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  До коментар [#6] от "arcanum":

  "България се управлява от турци.
  Оставете тази мисъл да престои в главата ви малко. "

  Едно уточнение: България се управлява от турци-руски агенти.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4603 Неутрално

  До коментар [#4] от "Mike Crazy":

  Сигурно са го питали кой е тоя Тома Белев, и за какво се бори?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1337 Весело

  Усърдието е добро но трябва още да се работи върху прилагането на похватите за гьобелсови внушения, някак по-тънко трябва, при така изплющяната 'логика' колкото да се плювне герб даже умнокрасивците само по инерция подпяват

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4603 Весело

  Чакаме анализ и за феномена "Доспат". Имам само едно предложение, преди да започне да пише материала, да се запонае с издънките на ДПС в последните години по тези места...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 13. 13 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Паунова, според Вашата вчерашна теза, герб не печели никъде. Така че, скрийте се. Вие сте срам за безпристрастната журналистика.
  -Маджарово- град отскоро , близо до границата с Турция с население около 1500/хиляда и петстотин/души
  - Хасково- 230000/двеста и тридесет ................ хиляди души/

 14. 14 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  ми така си е ,само герп се бори с дпс:)))))))))))))))))))))))))))))
  —цитат от коментар 5 на САЩ се управлява от Риад


  Да. Има много общини в шуменско, разградско и силистренско, където в турски села печели ГЕРБ. А внушенията на хафтурката са отделна тема.

 15. 15 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  а добър ден и честита ви радост

 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4830 Неутрално

  Прекалено дълго четиво, за да се подчертае нещо, което е известно на всеки разумен човек! ДПС и ГЕРБ са като скачени съдове с превъзходство на ДПС! Когато се налага и БСП "помага"!

 17. 17 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  "В Хасково Хелоуин дойде по-рано". Това написва в личния си "Фейсбук" профил кандидатът за общински съветник в областния град и журналист Георги Пеев в нощта на изборите.

  Такова е нивото на почти всички десебари, полипаунки, светланки, бравопети и прочие дращещи тук или в "Свободна Европа". Съвсем на място са кавичките.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Помнете ми думата, на следващите избори в София ще започнат да карат читаци от провинцията 6 месеца по-рано и да ги регистрират адресно! За какво им е на ДПС да печелят с 80% умрели общини като Неделино и Маджарово, когато могат да спечелят кмета с 51 % и другото да го хвърлят в София да помага на ГЕРБ да "гъзи градските бомбета"

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 20. 20 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Когато числата говорят, няма какво да ги обори. Единствената опорка на тролове остават евтините обиди.

  Засега този модел работи за ДПС и докато е така, няма да го закачат. В момента, в който усетят, че ГЕРБ се изхабява пред избирателите, ще стане същото като с Орешарски.

 21. 21 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6005 Неутрално

  Не знаех, че Хасково и Маджарово са на едно ниво по бизнес-тежест....

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 22 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  "...На измамените, гласували за пореден път за хората на "евроатлантика", "десния" и "последната преграда пред реваншистите от БСП", който тихомълком ни набута Големия член на Путин - да сте били по-умни. Никой не ви е виновен...."  Дебилизацията на населението е в процес на прогресивно нарастване и като следствие е доста трудно на огромен брой електорални единици да прозрат голата истина...


  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 23. 23 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  Че сватбата между ГЕРБ и ДПС стана още първия мандат на тиквата. И баце изпълнява ролята на булката. Автора не е открил топлата вода. Просто, сега стана очевадно. Доган подпира яко изотзаде вожда. Иначе е паднал от коня веднага.

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  До коментар [#19] от "cinik":

  "...другото да го хвърлят в София да помага на ГЕРБ да "гъзи градските бомбета"..."

  ГЕРБ вече официално е поделение към Сарая. С БСП може да се ритат по кокалчетата, колкото за джумбюш (зрелища - тур.), но се обединяват практически автоматично, когато трябва да се смачка някой "жълтопаветник". Към същата категория антиумнокрасивци са и "патриотите" със стероидните мускули и татуирани православни хоругви на задниците.

  Ясно е кой е врагът на статуквото - хората от централните софийски квартали, недоубитата от дедовците на сегашните герболя буржоазия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  По-добре Догат, отколкото Ниновичока! По-добре Карадъйъ вместо Добревчето и малкото Кацамунче!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 26. 26 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#14:"Jumbo Jet"][/quote]

  депесарският вот в циганските махали се трансформира по същия начин към гробарските кметове от години насам... и не са само депесарите, тнр. "местни коалиции" работят по същата схема - те осигуряват "победата", а Герб - безконтролната кльопачка

  леко кофти ситуацийка за партийните "изборджии" се заформи след като преференциите изкараха от протоколите дори и дилърите им :)... пък то един път като ги научиш хахах... само мераклии да има да пишат

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Абсолютно точни котстатации. Тади размяна е договорена между Делян Добрев и Атаман.Тепърва ще видите , че маджарово не толкова забутана бизнес дестинация. Екологични проекти , ниви , мери , дотации за пасища , соларни инсталации , обособяване на ловно стопанстово , опашката на язовир Ивайловград , с. бориславци.
  Местите си знаят за какво става въпрос.ГЕПБ продадоха за пари Хасково на ДПС. Сега от движението ще ги ... хубаво, без в-н.

 29. 29 Профил на Filofob
  Filofob
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Маджарово е от малкото общини в Родопите, които никога не са били упрвлявани от ДПС. Основно с българско население. Сигурно знаете и на кого е кръстен градът. В случая ДПС, продължава да завзема Източните Родопи. Май само Златоград остана и Свиленград. На Хасково ще му дойде редът след десетина години. Демография!

 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#19] от "cinik":"...другото да го хвърлят в София да помага на ГЕРБ да "гъзи градските бомбета"..."ГЕРБ вече официално е поделение към Сарая. С БСП може да се ритат по кокалчетата, колкото за джумбюш (зрелища - тур.), но се обединяват практически автоматично, когато трябва да се смачка някой "жълтопаветник". Към същата категория антиумнокрасивци са и "патриотите" със стероидните мускули и татуирани православни хоругви на задниците. Ясно е кой е врагът на статуквото - хората от централните софийски квартали, недоубитата от дедовците на сегашните герболя буржоазия.
  —цитат от коментар 24 на Norman Granz


  ГЕРБ са им шофьорите, сервитьорите управителите на ловните стопанства. Пази Боже сляпо да прогледа, прислугата е комплексирана да надмине господарите си. И затова неделя твърдо реших, ще избера по-малкото зло.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 31. 31 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5838 Весело

  Борисов: #Кой, аз? Твърдо ниеее :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 32. 32 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 292 Неутрално

  ГЕРБ са им шофьорите, сервитьорите управителите на ловните стопанства.
  —цитат от коментар 30 на cinik


  Ха... не знаех, че Прокопиев е от ГЕРБ... Нали неговия тейко е бил баш управителя на ловното стопанство в Разград, дека е обслужвал ТЖ? Вий що пишете из гъзетите на живковата номенклатура? Че и ви командорят, целата (раз)градска "десница" за кого да гласуете, врещите и се тръшкате...

 33. 33 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3730 Неутрално

  Съглашателство на ГЕРБ с ДПС има не само в Хасковско. Негласна истина е , че ГЕРБ управлява заедно с ДПС не само на местно ниво, но и на държавно. В решителни гласувания в Парламента ДПС неизменно поддържа ГЕРБ. Официално коалицията е двустранна между така наречените патрЕоти и ГЕРБ, а неофициално е тристранна с участието на ДПС. Няма как официално коалицията да е тристранна , защото не върви в коалиция да са ДПС и ПатрЕотите. Ачик ще се види , че те са скачени съдове и не могат един без друг.
  Политическата ситуация в България е фалшива и тя прикрива мафиотската същност на държавата.

 34. 34 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  [quote#32:"Mike Crazy"][/quote]

  Ми може и да е бил от ГЕРБ в началото. Нали ББ твърдеше, че му поискал 4 човека за министри през 2009 г. , Трайчо и Плевнелиев между тях.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 35. 35 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  До коментар [#30] от "cinik":

  Значи за теб Ниновичока е по-малкото зло от ББойко, а Маямата от Фъндъчка?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8152 Неутрално

  Е , това е задкулисието на по-ниско ниво.

 37. 37 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#30] от "cinik":Значи за теб Ниновичока е по-малкото зло от ББойко, а Маямата от Фъндъчка?
  —цитат от коментар 35 на chichka


  Нинова и Мая са конкуренти. Изгревът на втората е равен на залеза на първата.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на ТОТО
  ТОТО
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#8] от "Mike Crazy":

  герберските тролове имате някаква фиксация към ДБ. По - добре идете на психиатър.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK