"Прекалена мелодрама е, когато артистът се разочарова от разочарованите фенове"

Ицо Хазарта има право да пее и да си изкарва хляба както прецени, смята Ивайло Мирчев от "Да, България!".

© Надежда Чипева, Капитал

Ицо Хазарта има право да пее и да си изкарва хляба както прецени, смята Ивайло Мирчев от "Да, България!".Обръщението на рапъра Ицо Хазарта към "Демократична България" в отговор на критики във "Фейсбук", че е пял на концерт на ГЕРБ в Самоков, разбуни духовете в социалните мрежи. "Дневник" вече публикува коментарите по темата на карикатуриста Христо Комарницки и издателя Манол Пейков. Ето още мнения от "Фейсбук":


Жанина Драгостинова, преводач и журналист:


Право на артиста е да подкрепи политическа сила, право на феновете му е да се (полу)разочароват, ако артистът подкрепи две политически сили. Става прекалено мелодраматично обаче, когато артистът се разочарова от разочарованите фенове. Но пернишките трагедии са made in Bg и очевидно имат своите почитатели. Плачи дете, баща ти е невинен.
Георги Ангелов, журналист:


И днес имам предложение за нов куплет на песен на Хазарта: "Демократична България не ме обича, а аз съм е*ати пича".


Николай Христов, адвокат, активист на "Да, България!":


Ицо Хазарта (Христо Петров) е напълно прав да бъде обиден. Прав е и да критикува "Демократична България" за много неща. Не е прав, обаче, в едно нещо. Не е прав, че хейтът, който се изля върху него идва от "Демократична България". Няколко поста и коментара на произволни ФБ-потребители не са "Демократична България" (ако и някои от тях да са си сложили баджове на профилните снимки).


Впрочем, вглеждайки се внимателно в някои от поименно споменатите от Хазарта хора (както и попадайки на други такива, макар и неспоменати), които произведоха този хейт срещу него и заради които с право се гневи и да се чувства обиден, може да се каже (защото ги познавам тези хора), че това не просто не са хора от "Демократична България", не просто не са симпатизанти на "Демократична България", ами са хора, които по същия начин непрекъснато сипят същия хейт и по "Демократична България". Може би това, че тези хора се изявяват често като критици (меко казано критици) срещу същите неща, срещу които се бори и "Демократична България", е дало повод на Хазарта да обобщи по този начин. Не е справедливо, обаче. По същия начин, по който не беше справедливо и това нахвърляне на тези хора върху Човекът!, който аз лично продължавам да имам в "Ъпсурт"!


Божидар Божанов, компютърен специалист:


"Фейсбук" - мястото, където виждаш десет неадекватни коментара на хора, които не познаваш и обвиняваш за тях "Демократична България".


Ивайло Мирчев, "Да, България!":


Ицо Хазарта има право да пее и да си изкарва хляба както прецени. Той неведнъж е подкрепял партиите вдясно (които наистина често са разочаровали) и е заявявал принадлежност към тази общност. Да се критикува изпълнител за това, че е пял на събитие на ГЕРБ, е безсмислено и ненужно.


От друга страна, да обвиняваме цялата общност за хейта по негов адрес е нелепо, още по-малко самата "Демократична България". Тези, които са изразили негативно мнение за едно негово участие, нито са мнозинството в общността, нито са политическите лидери или ръководства, нито коалицията е имала позиция по темата (всъщност е смешно да има такава).


Емил Джасим, "Да, България!":


Можем до някаква степен да си подбираме членовете, но няма как да си подбираме симпатизантите. Сред тях очевидно има и войнстващи, и морализатори, и сочещи с пръст. Не мисля, че точно тези хора биха спестили себе си на когото и да било.


Както не съдя теб, така не съдя и тях. Всеки прави своя избор и носи последствията от него. Но сред нашите симпатизанти несъмнено преобладават хората, които знаят, че не се стреля по естествени съюзници и всеки има право на свобода на съвестта.


Благодарен съм ти лично за подкрепата на нормалността през всички години. Без условия. Благодаря ти. Ако някога решиш, че искаш да говорим за това как да направим демократичната общност по-разбираема, насреща съм/сме.


Ако някога решиш, че тази коалиция е успяла да нормализира публичния си образ (нещо, за което много хора работят наистина неуморно и което, вярвам, може да се случи напълно съвсем скоро), ще се радвам да ни подкрепиш и знам, че би го направил въпреки разочарованието и обидата, които си понесъл.


И все пак ще ти обърна вниманието към факта, че след тези избори има надежда... "Демократична България" е трета политическа сила в София, Борис Бонев спечели 40к+ гласа, "Демократична България" влезе в местните парламенти на много областни градове. Смея да вярвам, че може би все повече успяваме да отговорим на нуждата от конкретни решения на конкретни проблеми.


С вяра, че надеждата може да надвие разочарованието,


твой съученик (заек) и фен,
Емо Джасим


Скучен, но необходим P.S.
Никой от лидерите, нито от разпознаваемите лица на "Демократична България" не скочи срещу теб след Самоков, дори напротив - повечето се противопоставихме на атаките срещу теб.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK