Последният коз на Манолова

Има група избиратели на Игнатов и Бонев, които биха гласували за Манолова с цел да внесат смут в управляващото статукво

© Цветелина Белутова, Капитал

Има група избиратели на Игнатов и Бонев, които биха гласували за Манолова с цел да внесат смут в управляващото статуквоТекстът е препечатан от "Дойче веле".


Йорданка Фандъкова излезе от първия тур с преднина от близо 9% пред Мая Манолова. Според изследване на "Алфа Рисърч" пет дни преди балотажа тази преднина дори леко се увеличава. Нещо повече - макар гласувалите за арх. Игнатов и Борис Бонев да са разделени в предпочитанията си, настоящият кмет все пак събира повече подкрепа. С други думи, ако тези тенденции удържат пет дни, балотажът в София изглежда предрешен.


Фандъкова направи сериозен политически жест към десните избиратели, като отиде в централата на "Демократична България". Макар че официална подкрепа ѝ бе отказана, заявката за възможно бъдещо взаимодействие в общинския съвет е политически важна и със сигурност се е харесала на много избиратели. В крайна сметка ГЕРБ ще имат математическо мнозинство с ВМРО в Столичния общински съвет, а готовността им да управляват с "Демократична България" дава възможност на ДБ да прокарва собствени политики и да ограничава поводите за патриотарски изхвърляния в една или друга посока.
Мая Манолова добре разбира, че ако кампанията продължи в досегашното русло, загубата ѝ ще е неизбежна. Затова в сряда тя обяви своята подкрепа за протестите срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, което е съществена съдържателна промяна в досегашната ѝ позиция. Тази промяна уплътнява критиките на Манолова срещу модела на управление в София и в страната, които досега звучаха доста абстрактно и безименно.


Ще има ли ефект


Но дали тази промяна може да обърне гореспоменатите тенденции в полза на Йорданка Фандъкова? Да припомним, че Фандъкова избра да не сподели своята "гражданска позиция" по избора на главен прокурор. Макар че смисълът на гражданските позиции е да са публични, а не да са лично мнение, запазено за тесен семеен кръг. От тази гледна точка между двете кандидатки се появи още една сериозна разлика.


За голяма част от десните избиратели, които вече са направили своя избор, изявлението на Манолова няма да изиграе никаква роля. Но има и такива, които още се колебаят. Именно за тях следните аргументи могат да имат важно значение:


1) Огромното мнозинство от избирателите на Борислав Игнатов и Борис Бонев намират назначението на Иван Гешев за скандално и подкрепят протестите срещу него. А заявката на Манолова променя съществено картината в София: близо 50% от софиянци са гласували за кандидати, които застават срещу избора на Гешев. Сборът на кандидатите от партиите, които подкрепиха кандидатурата му (ГЕРБ, ВМРО и "Атака"), е поне със 7% по-малък. Нещо повече - изборът на главен прокурор става официално тема на балотажа. Това е важно развитие, което само по себе си не може да не бъде оценено позитивно от избирателите на демократичната десница. А тези, които смятат избора на Гешев за проблем, няма как да изтълкуват променената позиция на Манолова като нещо лошо. Точно обратното дори;


2) Тази промяна на позицията обаче сама по себе си едва ли ще е достатъчна, за да преодолее недоверието, натрупало се между Мая Манолова и демократичната общност в София. Първо, дразнещ е инструменталният характер на съобщението: то идва едва когато става ясно, че кампанията на кандидата не върви добре - и има функцията на зов за спасение. Второ, Манолова пропусна решителния момент, когато Иван Гешев бе избран от Висшия съдебен съвет. И трето, хората, които стоят зад Манолова в тази кампания, са с най-различен профил, като между тях има дори отявлени противници на Истанбулската конвенция. Този еклектизъм е белег на опортюнизъм - приемливо е всичко, което носи гласове. Тези три нюанса внасят сериозна сянка на съмнение по отношение на трайността и качеството на личностния катарзис на Манолова. Да не говорим, че подобни съмнения имат и дълга предистория;


3) Най-интересният момент в изявлението на Манолова е какво значи то за позицията на БСП относно назначаването на главния прокурор. Корнелия Нинова би могла да продължи линията си на мълчалива подкрепа. Но тогава ще излезе, че Манолова не говори от името на мнозинството от избирателите си. Същевременно заявката ѝ поставя социалистите в деликатна ситуация. Защото ясно демонстрира, че ако искат да бъдат реална алтернатива на ГЕРБ, трябва да започнат да назовават проблемите детайлно и с имена. До момента БСП с нищо не е показала, че е готова за такава колективна метаморфоза. Напротив, Нинова усилено патриотизира "столетницата", докато се ослушва по въпроси, свързани с прокуратурата, КТБ и т.н. Поради това поведение на левицата ходът на Манолова олеква. И изглежда повече като предизборен трик, който бързо може да бъде забравен;


4) Има група избиратели на Игнатов и Бонев, които биха гласували инструментално за Манолова с цел да внесат смут в управляващото статукво. Сега, след нейното изявление, тази група най-вероятно ще добие по-голяма увереност, а може би и ще се разшири.


Ще разберем в неделя


Изброените фактори подсказват, че променената позиция на Манолова ще има ефект върху нейния резултат. Но е трудно да се предвиди каква ще е величината на този ефект и дали изобщо ще повлияе на изхода от балотажа.


Рязката промяна в позицията на един от играчите, и то броени дни преди изборите, определено е рискована стратегия. Дори когато е съдържателно в позитивна посока, тя може да стресне много избиратели. Или пък да им се стори лицемерна. Защото са се напатили от неуспешни личностни катарзиси по нашите земи. От друга страна, е съвсем нормално политиците да застават зад исканията на избирателите, от които търсят подкрепа. Дали някое от тези съображения ще има ефект ще видим в неделя.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (363)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  Утре чакайте голямо Бонго от мадам Ф. и кукловода ѝ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Не знам "Дойчо Велев" хората за малоумници ли ги имат? Цитирам: "...близо 50% от софиянци са гласували за кандидати, които застават срещу избора на Гешев. ". Което означава, че ..близо 50% от софиянци са гласували за кандидати, които застават ЗА избора на Гешев. Ку-ку!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Смилов, това не е силно.
  Трябваше да започнеш с "Мая, сестро!" 😂😂😂

  П. П. Къде на бюлетините е пишело "подкрепям Гешев"??

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Смилов говори и нищо не казва. Типично в негов стил. А и като че ли малко знае. Смилов - помниш ли 2001 г. ? Когато такива като теб бяха убедени, че ония 17% от първия тур на президентските избори за Б. Бонев на втория щяха да гласуват за Стоянов ? При това съперник на Стоянов беше шефа на БСП. Да ти припомня ли резултата ? Хайде коментарите след мача. Май ще се окажеш ти доста изненадания.

 5. 6 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 650 Любопитно

  Най големият "коз" е че нормалните хора не настъпват мотиката два пъти, а да я настъпиш за четвърти път и да не можеш да разбереш от къде ти е дошло.

 6. 13 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1474 Любопитно

  " ...които биха гласували инструментално за Манолова с цел да внесат смут в управляващото статукво

  Всичко това, разбира се, е точно както го описва Смилов!

  Но колко хора от демократичната общност ще пристъпят принципите си?

 7. 14 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 711 Любопитно

  Избор на кмет на столица и избор на главен прокурор - нерде Ямбол, нерде Стамбол...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 8. 17 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  Да припомним, че Фандъкова избра да не сподели своята "гражданска позиция" по избора на главен прокурор. Макар че смисълът на гражданските позиции е да са публични
  ________________________
  Е нали Гешев е най-активен в работата кога някой настпи строителните магнати, то е ясно какво мисли кака Фандъкова!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 22 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  Има една приказка: "Пременил се Алия, погледнал се – пак в тия". Същото се отнася и до Костинбродската.

 10. 34 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  Фъндъка се спотайва по важните въпроси .Не е питала бай Х. А може и да го е питала и да не е за казване....

 11. 46 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Аз съм против Гешев, но той е избран напълно според законите и правилата, подготвени от Христо Иванов, като министър, подпечатани от него и внесени от следващия министър. Разделението на властите важи винаги- дори когато не ти харесва.

  И едно невярно нещо:

  "....близо 50% от софиянци са гласували за кандидати, които застават срещу избора на Гешев. Сборът на кандидатите от партиите, които подкрепиха кандидатурата му (ГЕРБ, ВМРО и "Атака"), е поне със 7% по-малък...."

  Господин Смилов, не взима предвид цифрата на негласувалите на местните избори. Тях не можем автоматично да ги посочим, че да речем, не се интересуват .
  Няма припокриване Смилов.
  Направете си партия - " Институт за пазарна икономика". Ще ми е интересно да знам, дали някой от Вас има поне малък опит като работодател в частния сектор.

 12. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 78 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#5] от "Борисов е тлъсто мандраджийско хюмне.":

  Мунче, пак ли ще досаждаш?
  Аре!

 14. 92 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 688 Весело

  Даниеле, вятър те вее на бяла, опс червена кобила.

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 15. 102 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 352 Весело

  Смилов, написали сте някакви такива общи приказки. А очаквах от Вас нещо много по-силно.
  Ето, аз мога да го предложа.

  Щом като цялата страна и всички анализатори и всички НПО-та и всички журналисти и въобще, всички медии и дори целия ЕС се вълнува от тази митична фигура на главния прокурор на България, аз предлагам да бъдем пионери българите и да направим едни национални избори за Главен Прокурор на Републиката.

  Нека все пак и Бай Пешо от Ямбол и г-н Смилов от София да имат глас в този така важен избор! 16. 115
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 129
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 160
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 173 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 810 Разстроено

  Въпреки мрънкането, мърморенето, неодобрението и недоволството от сегашния кмет, повечето софиянци няма да искат смяна на системата. Така им харесва, а Мая им обеща да им разбута кочината. Там доста са на хранилка и все "свои" хора. Сега са рахат и не искат да им се нарушава спокойствието. Затова няма и да има прогрес.

 20. 187 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 661 Весело

  Като пламенен социалист и русофил щях да гласувам за другарката Манолова. Сега обаче тя се опозори, като застана срещу др. Гешев - прекрасен человек, който обича Русия.
  Затова сега ще голосувам за другарката Фандъкова - тя е била учителница по руски и е русофилка. Доказала го е с прекрасните влакове в метрото, които са руски и се движат тихо на завоите.

 21. 218 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Утре чакайте голямо Бонго от мадам Ф. и кукловода ѝ !
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Кметче , защо ли се занимавам с писанията ти ! Но все пак дължиш уточнение - ти от КОИ си ???Явно не си от спортистите , артистите ,???защото :
  На срещата присъстваха Петър Стойчев - световен шампион по плуване, Мария Гроздева - олимпийска шампионка по спортна стрелба, Йорданка Благоева - олимпийската медалистка по скок на височина, Здравка Йорданова - олимпийска шампионка по гребане, Ваня Гешева - олимпийска шампионка по кану-каяк, алпинистът Дойчин Боянов, волейболистът Владо Николов и други български спортисти, които подкрепиха кандидатурата на Фандъкова за кмет на София.Също така :
  Сподели Сподели Сподели    Изтъкнати представители на изкуството и спорта подкрепиха Йорданка Фандъкова за кмет на София. Певицата Богдана Карадочева например казва, че харесва Фандъкова, защото е уравновесена, добре възпитана, не е агресивна и спокойно управлява града. За актьора Асен Блатечки тя е неговият избор, защото иска за града му да се грижи умен, мил и разбран човек. „Другата основна причина, поради която я подкрепям, е, защото тя е единственият кандидат, който се грижи за културата в столицата. Аз лично не чух от нито един друг кандидат нещо за култура, а г-жа Фандъкова го прави от години, без да се хвали с това“, заявява във видео обръщение Блатечки. Цигуларят Васко Василев споделя, че е възхитен от всичко, което тя прави за София и всеки път когато се връща в столицата, я намира все по-хубава, по-подредена, по-чиста. „Толкова често политиците говорят, че нещо ще се случи или обещават. Аз от едно време помня, че като кажат: “Ще видим“, това означава, че нищо няма да стане. При г-жа Фандъкова има резултати и това е най-важното“, казва музикантът. Според Христо Стоичков София е такава, каквато е, благодарение на Фандъкова и нейния екип, на хората, които се трудят и милеят за София. „Аз вярвам в един почтен човек, какъвто е г-жа Фандъкова. Познавайки я много добре, знам, че това, което е започнала, няма да го остави наполовина, винаги го е свършвала. София расте и хубавее, защото много неща се направиха – и детски градини, и площадки, което е много важно за децата, за да не са по улицата. Желая ви много успех на вас и вашия екип и се надявам, че отново вие ще бъдете кмет на София“, казва в обръщението си към нея Стоичков. Оперната певица Райна Кабаиванска се възхищава на Фандъкова за това как намира време за всичко, включително да отиде на концерта, организиран от НБУ с нейния майсторски клас. Благодарна й е, че дава на класа две стипендии, от които имат нужда. „Аз съм много инстинктивна и решавам не по разум, а по инстинкт. Това беше моето първо впечатление от Фандъкова - голяма жена, големи възможности, но най-важното истинска жена, което за мен е най-голямата стойност. Няма значене откъде си – от ляво, дясно, център, но трябва да си истински!“, допълва Кабаиванска. Актьорът Филип Аврамов я подкрепя, защото по думите му тя е една от най-добрите градоначалнички в демократичните ни години и защото тя е най-добрата кандидатура в момента за София. Според колегата му Малин Кръстев дори София в момента да прилича на строителна площадка, някой трябва да довърши всичко това. За него Фандъкова е човек, който е вътре в нещата, тя заслужава да й се даде шанс да довърши започнатото, защото знае накъде отива градът. „Йорданка Фандъкова е изключително отговорен, честен и некорумпиран човек, човек с открито сърце, който досега винаги е разрешавал проблемите, свързани със съсловието на творците, които представлявам“, са думи на актьора Христо Мутафчиев. „Естествено, че подкрепям г-жа Фандъкова, защото тя е доказан професионалист, човек, който работи“, казва за нея Димитър Туджаров - Шкумбата. В подкрепа на Фандъкова за следващ мандат се обявиха още певицата Ирина Флорин, волейболистът Любо Ганев, гимнастикът Йордан Йовчев, лекоатлетката Йорданка Благоева и много други. От своя страна Фандъкова заявява, че творците са най-важната част на столицата, защото те са хората, които пазят и връщат духа й. Тя казва, че след създаването на много открити пространства за култура, се изгражда център за съвременна култура, предстои да се направи една голяма концертна зала, която да бъде пример в архитектурно отношение и организация, и една по-малка.

  Прочети още : https://www.actualno.com/sofia/artisti-pevci-i-sportisti-objaviha-podkrepata-si-za-jordanka-fandykova-news_1390326.html
  © Actualno.com Сподели Сподели Сподели    Изтъкнати представители на изкуството и спорта подкрепиха Йорданка Фандъкова за кмет на София. Певицата Богдана Карадочева например казва, че харесва Фандъкова, защото е уравновесена, добре възпитана, не е агресивна и спокойно управлява града. За актьора Асен Блатечки тя е неговият избор, защото иска за града му да се грижи умен, мил и разбран човек. „Другата основна причина, поради която я подкрепям, е, защото тя е единственият кандидат, който се грижи за културата в столицата. Аз лично не чух от нито един друг кандидат нещо за култура, а г-жа Фандъкова го прави от години, без да се хвали с това“, заявява във видео обръщение Блатечки. Цигуларят Васко Василев споделя, че е възхитен от всичко, което тя прави за София и всеки път когато се връща в столицата, я намира все по-хубава, по-подредена, по-чиста. „Толкова често политиците говорят, че нещо ще се случи или обещават. Аз от едно време помня, че като кажат: “Ще видим“, това означава, че нищо няма да стане. При г-жа Фандъкова има резултати и това е най-важното“, казва музикантът. Според Христо Стоичков София е такава, каквато е, благодарение на Фандъкова и нейния екип, на хората, които се трудят и милеят за София. „Аз вярвам в един почтен човек, какъвто е г-жа Фандъкова. Познавайки я много добре, знам, че това, което е започнала, няма да го остави наполовина, винаги го е свършвала. София расте и хубавее, защото много неща се направиха – и детски градини, и площадки, което е много важно за децата, за да не са по улицата. Желая ви много успех на вас и вашия екип и се надявам, че отново вие ще бъдете кмет на София“, казва в обръщението си към нея Стоичков. Оперната певица Райна Кабаиванска се възхищава на Фандъкова за това как намира време за всичко, включително да отиде на концерта, организиран от НБУ с нейния майсторски клас. Благодарна й е, че дава на класа две стипендии, от които имат нужда. „Аз съм много инстинктивна и решавам не по разум, а по инстинкт. Това беше моето първо впечатление от Фандъкова - голяма жена, големи възможности, но най-важното истинска жена, което за мен е най-голямата стойност. Няма значене откъде си – от ляво, дясно, център, но трябва да си истински!“, допълва Кабаиванска. Актьорът Филип Аврамов я подкрепя, защото по думите му тя е една от най-добрите градоначалнички в демократичните ни години и защото тя е най-добрата кандидатура в момента за София. Според колегата му Малин Кръстев дори София в момента да прилича на строителна площадка, някой трябва да довърши всичко това. За него Фандъкова е човек, който е вътре в нещата, тя заслужава да й се даде шанс да довърши започнатото, защото знае накъде отива градът. „Йорданка Фандъкова е изключително отговорен, честен и некорумпиран човек, човек с открито сърце, който досега винаги е разрешавал проблемите, свързани със съсловието на творците, които представлявам“, са думи на актьора Христо Мутафчиев. „Естествено, че подкрепям г-жа Фандъкова, защото тя е доказан професионалист, човек, който работи“, казва за нея Димитър Туджаров - Шкумбата. В подкрепа на Фандъкова за следващ мандат се обявиха още певицата Ирина Флорин, волейболистът Любо Ганев, гимнастикът Йордан Йовчев, лекоатлетката Йорданка Благоева и много други. От своя страна Фандъкова заявява, че творците са най-важната част на столицата, защото те са хората, които пазят и връщат духа й. Тя казва, че след създаването на много открити пространства за култура, се изгражда център за съвременна култура, предстои да се направи една голяма концертна зала, която да бъде пример в архитектурно отношение и организация, и една по-малка.

  Прочети още : https://www.actualno.com/sofia/artisti-pevci-i-sportisti-objaviha-podkrepata-si-za-jordanka-fandykova-news_1390326.html
  © Actualno.com

 22. 274
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 298
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 303 Профил на Коронеса Виросова
  Коронеса Виросова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ах, огнеборецо мой, ти си СУПЕРБОЙ! Във мене пожара угаси, ах, мерси, ах, мерси!

  Душата ми, кристална кат' мастика, гръдта ми е пожарникарски шлем
  и дори пиян като мотика ще останеш дълго в мен.

 25. 314 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Манолова: Целият подземен свят участва в купуването на гласове.
  Водещ: Откъде знаете?
  Манолова: Двама братя ми казаха.

 26. 315
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 316
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 317 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  Ха, ха, ха, Мая заставала срещу Гешев, заради далаверата, а Данчето не може да застане, щото се гнуси от далавери. Браво Смилов! Автентичните не харесват Гешев, но Манолова откъде накъде не го харесва? АнтиГешев е запазена марка за Смилов и сие. Е, да не спорим със Смилов. Той едва ли не разбира, че става дума за противостоене на полотики а не на сюжети. Но дотам му е спусната каишката. А иначе на фронта е народът срещу Боко и неговата марионетка. И няма нужда от съветите на Смилов. На когото му пука в неделя ще направи каквото трябва. На когото не му пука, ще гледа сеир.

 29. 318 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Смилов, Смилов

  "Само да питам, не ми се сърди,
  пееш ли или някой пърди..."
  И.Х

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 30. 319
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 320
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 321 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  Избор на кмет на столица и избор на главен прокурор - нерде Ямбол, нерде Стамбол...
  —цитат от коментар 14 на ТНТ

  ++++++++
  Ми иска им се на дневникарите, прокописти и си измислят някакви 50%.
  Поредната статия изкривяваща политическата реалност.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 33. 322
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 323 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 206 Неутрално

  "Позицията ми по отношение на избора на новия главен прокурор не е от вчера, не е заявена в края на кампанията, не е чак сега, а е пак сега", каза Мая Манолова и уточни, че за първи път в рамките на предизборната кампания е заявила становището си на 3 октомври 2019 г. в интервю за в. "Капитал", което е публикувано седмица по-късно.

  "Казвам го за тези, които се крият и нямат позиция по този изключително важен за българските граждани избор. Казвам го за Йорданка Фандъкова и за Бойко Борисов, които умират от страх", заяви още Манолова.

 35. 324
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 325 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Утре Галева ще подкрепи премахването на Моча.

 37. 326 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#314] от "arcanum":

  Това беше добро, много добро!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 38. 327
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 328 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Весело

  Да отидеш в централата на десните избиратели, за които гласуват 1%, е висша форма на Богопомазване.

  niki
 40. 329 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Данчето Фандъкова си седи здраво на кметския стол, независимо от гласовете на бутиковата десница.

  niki
 41. 330 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Грантовите политици от бутиковата десница са фактор само в прокопиевите медии. В реалния свят никой ми ги е чувал, ни виждал.

  niki
 42. 331 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Смилов говори и нищо не казва. Типично в негов стил.
  —цитат от коментар 4 на krf54523578


  ““Козът свършва“ - каква драма споделя Смилов!

 43. 332 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Изборите за гл. прокурор не са и не могат да бъдат паралел с местните избори.
  Помиярските опити на една все по-затъваща медия това да се направи са гърчовете на определен кръг толупи, които изтърваха коня у реката!

  I Want To Believe
 44. 333 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Човек трябва да е пълен идиот, за да вярва на протеста на Мая Манолова срещу избора на Гешев. Факта, че тя го направи СЛЕД първи тур показва пределно ясно лицемерието и, че това е за прилъгване на гласове а не осъзната позиция. Утре с лекота ще се отметне, тя е патологичен лъжец. Всеки който помни Костинброд би трябвало още тогава да го е разбрал.

  Относно Гешев, той е рядко антипатична личност. Едва ли ще се намери човек който да го харесва. Само че Смилов прави доста жалък опит да съживи на протестите срещу него поставяйки ги в контекста на местните избори.

  Нескопосан опит защото на местните избори се решават други въпроса, дебатът трябва да е кой кандидат ще предложи /и осъществи!/ по-добро управление на съответният град.

  И жалък защото очевидно Смилов не е разбрал защо въпреки антипатичността на Гешев протеста срещу него е толкова мижав. Ами няма подкрепа първо заради тези които го оглавяват. ОТНОВО същите красиви умници които безплодно влачеха месеци наред софиянци като циркови мечки с тъпаните напред по булевардите на София. Те са символ на безпомощен и провален протест, никой няма да застане зад тях. Нещо повече, те убиха самата идея на протестите. Защото с провала си убиха вярата на хората, че с протести може да се постигне нещо.

  И не на последно място, защото същите имаха възможноста да направят нещо реално в съдебната система когато бяха на власт. Но вместо реално осъществими реформи заложиха на предварително провалената идея за конституционни промени. Невъзможни при тогавашният състав на парламента, доста вероятно и още дълго занапред. От глупост или нарочно, времето ще покаже.

  Така че и Смилов както Мая Манолова, опити да се получат облаги от нещо което не е точно по темата. Провал ги чака и двамата. И докато за Мая Манолова само ще се зарадвам за второто жалко. Но всеки народ си заслужава управниците... и политолозите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 45. 334 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 693 Неутрално

  [quote#218:"doroteus"][/quote]
  дългата ти ода увисва защото с един МИЛИАРД бюджет всеки би направил и нещо хубаво, а много хора и-доста по хубави неща от ухилената даскалица
  за твое и на мутрите зад фандъкова щастие няма гаранция че мая е сред последните
  та не си хаби толкова клавишите. повечето от четящите тук няма да гласуват и за двете екскомунистки
  нека младежите от Спаси София да решат

 46. 335 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2047 Весело

  "Дневник", забелязвам голям пропуск- има четири коментара, които не са покрити с минуси, за да избледнеят. Не е добре, защото във форума нормалните хора четат само избледнелите постове- знаят, че само в тях могат да намерят нещо смислено.

 47. 336 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  Никакъв шанс Манолова да стане кмет. Прекалено много червено минало има в биографията си, а София няма как да стане червена.

  Ходът на Манолова спрямо избора на Гешев е откровено меркантилен. Никакъв катарзис няма в нея, просто търгува с онова, което е на гребена на вълната. И понеже загубата ѝ е близка, това е хвърляне в боя на последните резерви. Но боят ѝ е отдавна изгубен - и този отчаян ход, и без него.

  Съвсем друг въпрос е какъв ще е ефектът от поредната победа на Фандъкова. Макар тя определено да е по-читавият кандидат от двете (като личности), победата ѝ ще означава победа на партията ѝ - ГЕРБ. Познато ни е самодоволството, което ще излъчи Тиквата, когато публично заяви, че пак е "бил на изборите". Истинската лоша новина обаче е, че продължаването на царуването на Тиквата значат много, много лоши последици (претърпяни загуби и пропуснати ползи) за гражданите...

 48. 337 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  А защо тези 50 % не излизат на протестите.

 49. 338 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 693 Любопитно

  Данчето Фандъкова си седи здраво на кметския стол, независимо от гласовете на бутиковата десница.
  —цитат от коментар 329 на niki

  интересно защо тогава фандъкова , доста притеснена, им дойде на крака да ги моли! а и мая им право жестове!
  май за разлика от теб разбират че точно гласовете на "бутиците' могат да ги изберат или свалят!
  друг е въпросът доколко умно лидерите им ще успеят да се възползват от ситуацията!
  мисля че лесно биха получили поне пускане на драгалевския лифт, а с малко пазарене и поне поставяне на табели на тоталитарните паметници и улици и махане на част от тях - асен златаров, фередерик жолио - да стане мария кюри или семейство кюри, на моча да се напише че за много българи е символ на окупацията от съветския империализъм и тоталитаризма... да се махне караславов от борисовата.. не е много но все е нещо

 50. 339 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 693 Весело

  в тази изнервена атмосфера Смилов дава аналитична статия. на която реакцията с забавна. един куп тролове имащи инструкция да ги плуят вернага го правят. други имащи симпатии към кандидатките не разбрали че дава агруматнти и за едното и за другото възприемат текста като насочен срещу тяхната!

 51. 340 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Манолова пропиля шансовете си за победа

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 52. 341 Профил на Бай Хоши
  Бай Хоши
  Рейтинг: 8 Весело

  Смилов, написали сте някакви такива общи приказки. А очаквах от Вас нещо много по-силно.Ето, аз мога да го предложа.Щом като цялата страна и всички анализатори и всички НПО-та и всички журналисти и въобще, всички медии и дори целия ЕС се вълнува от тази митична фигура на главния прокурор на България, аз предлагам да бъдем пионери българите и да направим едни национални избори за Главен Прокурор на Републиката.Нека все пак и Бай Пешо от Ямбол и г-н Смилов от София да имат глас в този така важен избор!
  —цитат от коментар 102 на rwn


  Нищо не се разбира, само плява.

  Доста слабичко като за интелектуалния трегер на министерството на пропагандата от Банкя!

 53. 342 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Разбираемо е защо прокопиевата гвардия така живо се старае да впрегне всички природни стихии да въртят мелницата й при избора на гл. прокурор. Проблемът е юридически и буди смях оценката на Смилов, че 50% софианци са против Гешев, и от това зависи зависи кой ще ни е кмет. Какво да се прави, при липса на правни аргументи се разчита на силата на словото.

 54. 343 Профил на Бай Хоши
  Бай Хоши
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#336] от "inn":

  Ама като няма никакъв шанс Майата, защо сте нареди цялото поделение кашици-тролове от Банкя да дращите фермани със доста съмнителни причинно-следствени логически връзки в тях -

  "inn", "rwn","doroteus" "Дон Кихот"

  Да не са ви вдигнали надника до балотажа или пък Бай.Х ще ви даде почетни значки-тиквички! 4 мандат тролве, да живее петилетката другари-милиционери!

 55. 344 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  До коментар [#343] от "Бай Хоши":

  Продължавам да си изкарвам надника:
  1. Победител на балотажа ще е Фандъкова.
  2. Манолова е където е политическият келепир. В момента - да го играе независима. Келепир търси и в позицията си за избора на главен прокурор.
  3. Победата на Фандъкова (бъдещ неизбежен факт) - резултат от избор на гражданите (демокрация) с нищо не променя факта, че ГЕРБ е вреден за страната. Първото е факт (както че 2+2=4), второто - оценка, моя, субективна.
  4. Прекаленият ти мерак изборите да завършат по определен начин, ти бъркат сетивата. Старшина не съм, само редник от запаса. С Банкя нямам нищо общо (с ГЕРБ пък хептен), казвам го по този скучен начин само на тотално дезориентирани колеги от форума...

 56. 345 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 294 Неутрално

  В неделя - всички срещу ГРОБ, без значение кои са кандидатите срещу тях там, където сте. Време е да покажем жълт картон на мафията, че на пролет идва и червеният...
  СОФИЯНЦИ, НЕ СЛУШАЙТЕ ДЕСНИТЕ „ЛИДЕРИ“, ВИСЯЩИ НА ДУВАРА НА БОКО, ГЛАСУВАЙТЕ ПРОТИВ КОРУМПИРАНОТО СТАТУКВО! ИМАТЕ ШАНС ДА ОБЪРНЕТЕ 24 РАЙОНА И ДА ШУТИРАТЕ МАФИЯТА В СТОЛИЦАТА! БЪДЕТЕ ПО МЪЖЕ ОТ БЕТОННИТЕ ТИКВИ, КОИТО ВЕХТО ВИ ДЕЛЯТ НА „СИНИ“ И „ЧЕРВЕНИ“!
  Първият тур на местните избори в София показа категорично, че има ясна воля за промяна на управлението на столицата, загнило от корупция. Две трети от гражданите на София показаха нагледно, че искат тази промяна!
  В 24 района на столицата има балотажи, но странно защо дори и „десните“ лидери, които изприказваха невъобразими глупости след вота, не акцентират върху този категоричен факт.
  До балотажите се стигна въпреки корпоративния вот, масово гласуващите общински и държавни служители, заедно с фамилиите си и всички онези, които са на хранилка на Корупцията в столична община, въпреки фалшификациите, и въпреки циганските гласове – тотално контролирани от ГЕРБ.
  След първия тур всякакви социолози, медиуми, Алени, актьори, естрадни певци, че чак и Лили Иванова цъфна – се изредиха да се хилят покрай ухилената Фандъкова. Но те не се са виновни, милите – разбира се, че след клипчетата с прегръдките с ГЕРБ ще има наградки, други са най-виновни заради на практика реализиран вот на промяната, но … РАЗПИЛЯН. УМИШЛЕНО!
  Най-виновни са т.нар. „десни“ лидери от „калибъра“ на Атанас Атанасов, Христо Иванов, Радан Кънев и тесничката им компания, които правят всичко възможно за да объркат столичани с „идеите си“ – коя от коя по-идиотска!
  Вместо простичко, ясно и категорично да призоват софиянци ДА ГЛАСУВАТ, ПРОСТО ДА ИЗЛЯЗАТ ДА ГЛАСУВАТ, тия „десни“ „лидери“, които съсипаха де що синьо и дясно имаше под слънцето, се надпреварват да бляботят идиотщина след идиотщина, че чак и от Дълбокото се обади и Радан, който тури точката на потреса.
  Същите тия „десни лидери“, дето се „объркали“ като „екскурзианти“ да шетат около вилаета на Бойко Борисов, и му висят по дувара като сополи, ТРИ ПЪТИ вече му целуват задника. Дали го правят само заради тъпотия, как мислите, граждани на София, или гледат себе си да осребрят, а вас заглавичкват с вехтите баналности – „ние не можем да гласуваме с БСП, не можем да бъдем с червените“.
  Какви „червени“, какви „сини“, какви „комунисти“, бре, висящи по дуварите на Боко, „десни лидери“? Че има ли някъде повече комунисти отколкото в ГЕРБ?
  Не ви ли писна да оправдавате позорната си немощ с овехтелите и закостенели мантри „син“ – „червен“?!
  Бъдете мъже, бе! Какво сте се заусуквали като джендъри? Излете и призовете хората да гласуват срещу Мафията, която управлява София!
  Сега има шанс промяната да се случи!
  Мая Манолова може да е всякаква, но е по мъж от вас, които мислите единствено за собственото си сметкаджийско его и пак делите хората на „червени“ и „сини“!
  Излезте и призовете софиянци да гласуват и на балотажите за 24 района в столицата – защото там направи ли се пробив, се разбива смазаната Корумпирана Схема, която вършее из столицата! И това не правите, въпреки че на девет от балотажите са ваши хора!
  Сайта „АФЕРА“ се обръща към софиянци!:
  НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ГЛУПОСТИТЕ НА „ДЕСНИТЕ ЛИДЕРИ“! НЕ ИМ СЛУШАЙТЕ ВЕХТИТЕ ИДИОТЩИНИ ЗА „ЧЕРВЕНИ“ И „СИНИ“, И ИЗЛЕЗТЕ, И ГЛАСУВАЙТЕ ПРОТИВ МАФИЯТА, КОЯТО ВИ УПРАВЛЯВА!
  „АФЕРА“ ПРИЗОВАВА СОФИЯНЦИ – ПОДКРЕПЕТЕ ШАНСА ДА БЪДЕ СЧУПЕНА ГЛАВАТА НА УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ В СТОЛИЦАТА!
  Всичко, което плещят т.нар. „десни лидери“, които досега са съсипали всичко дясно, но пък три пъти се подложиха на Бойко Борисов и ГЕРБ, и вече им стана навик да го играят държанки, очевадно не е случайно. Защото трябва да си или тъп, или идиот, за да разсейваш умишлено шанса София да изживее промяна на втори тур, както и в 24 района от столицата, с безумици като „кой не скача е червен“ и да делиш хората на „комунисти“ и „демократи“, на „сини“ и „червени“.
  ГЛАСУВАЙТЕ, СОФИЯНЦИ! ПРОТИВ МАФИЯТА, КОЯТО УПРАВЛЯВА!
  И СИ ЗАТВОРЕТЕ УШИТЕ ЗА ГЛУПОСТИТЕ, КОИТО РЪСЯТ „ДЕСНИТЕ ЛИДЕРИ“!
  НЕ ВИЕ ВИСИТЕ ПО ДУВАРИТЕ НА БОКО, ЧЕ И ДА ВИ УНИЖАВА ТОЙ ПОСЛЕ, А ТЕ!
  НЕ НА ВАС ВИ ВАДЯТ ВИБРАТОРИТЕ, И ТЕ МЪЛЧАТ КАТО СГЪНАТИ МИШКИ, ВМЕСТО ДА ИЗРЕВАТ КАТО МЪЖЕ, А ТЕ!
  НЕ СЛУШАЙТЕ НИКОГО ОТ ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ „ЛИДЕРИ“!
  ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ!
  Веселина Томова
  П.П. Георги Дренчев: …дори и дачков се включи в хора, оплюващ Мая Манолова, което е индиректна подкрепа за фандъкова, макар маскирана, като ниновизъм.
  Щом аз мога да се вдигна от чужбина и с цялото си семейство да гласуваме против фандъковщината, значи всеки може да се надигне от дивана си в хола и да отиде да подкрепи Мая Манолова.
  Начетох се на какви ли не глупости и теории, а пишещите не си дават сметка, че при една евентуална победа, битката едва започва – Давид срещу Голиат, където Давид сме всички ние, а Голиат – държавата и мнозинството на герб и вмро в сос, както и подчинената прокуратура. да, помним Иванчева и Петрова, не сме ги забравили….
  Да седнем отсега да държим сметка на Мая Манолова за мотивите ѝ е глупаво, а в този момент безотговорно.
  На протестиралите против Орешарски 2013 г., мога да кажа нещо, което им казах и тогава – допускате огромна грешка и връщате Борисов на власт, по- силен от всякога. не ме чуха и изручахме заедно доста жабета!
  Лошото е, че една част от вас се вживяват като екшън герои и още не са го разбрали, дано до неделя им прещрака, защото втори шанс скоро няма да имаме – всички ние, които сме опозиция, вече 10 години, на тази отвратителна просташка хунта.

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 57. 346 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  И заради що е цялата тая дандания?

  Малинчо
 58. 347 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Весело

  Не знам "Дойчо Велев" хората за малоумници ли ги имат? Цитирам: "...близо 50% от софиянци са гласували за кандидати, които застават срещу избора на Гешев. ". Което означава, че ..близо 50% от софиянци са гласували за кандидати, които застават ЗА избора на Гешев. Ку-ку!
  —цитат от коментар 2 на Мизийски


  Те манипулират дори в простите аритметични сметки! При 40% гласували тези 50% се стопяват на 20% от всички софиянци. Което означава, че за останалите 80% им е през онази работа за Гешев. Което се потвърждава и от мижавият протест. То след Цацаров и безумният Филчев софиянци наистина вече не се плашат от нищо.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 59. 348 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Весело

  ...дано до неделя им прещрака, защото втори шанс скоро няма да имаме
  —цитат от коментар 345 на POWERWOLF

  Ама как само си личи червеното комуне, независимо дали е наметнало синя пелеринка или се прави на безпартиен!

  Защо бе, пиле шарено няма да има втори шанс? Избори има на всеки 4 години, понякога и по-често, всеки избор е нов шанс. Или треперите, че вече маските ви паднаха, че доста хора вече разбраха, че не сте никакви десни ами леви в сини дрешки?

  Да, наистина на следващите избори ще ви е по-трудно. При Радев криво ляво минахте незабелязано, пред наивните той можеше и да мине за по-независим, за човек професионалист. А и Цачева беше доста бездарен кандидат. Но за наглият патологичен червен лъжец Мая Манолова този номер няма как да мине. Маските паднаха и се видя кой какъв е.

  Приятно гласуване в неделя, в стройни червени редици и под звуците на тази песен, "Интернационалът". Там има един куплет, "Бой последен е този...", точно както призоваваш.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Интернационалът

  На крак, о парии презрени,
  на крак, о роби на труда!
  Потиснати и унизени,
  ставайте срещу врага!
  Нек' без милост, без пощада
  да сринем старий, гнилий строй!
  Светът на нази днес се нада,
  напред в решителния бой!


  Бой последен е този,
  дружно вси да вървим,
  с Интернационала
  света да обновим!
  —цитат от коментар 0 на Интернационалът  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 60. 349 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2047 Неутрално

  До коментар [#338] от "bgpatriot":
  " Данчето Фандъкова си седи здраво на кметския стол, независимо от гласовете на бутиковата десница.
  —цитат от коментар 329 на niki
  интересно защо тогава фандъкова , доста притеснена, им дойде на крака да ги моли! а и мая им право жестове!"

  Неправилно си прочел посланието- може би щото не искаш или не можеш.

  "Бутиковата десница" е тази една трета от симпатизантите на ДБ, която е декларирала, че ще гласува за сестра Галева. И от нея действително нищо не зависи- другите две трети са декларирали подкрепа за Фандъкова, без да има нужда някой да ги моли- те просто са нормално мислещи, незомбирани български граждани. Джокер, по който ще ги познаеш- не си позволяват да плюят безразборно по България и нямат политически амбиции, които не могат да покрият с качествата си.
  За съжаление, все още робуват на някаква мнима толерантност към хиперболизирани носталгични спомени, но и те вече различават житото от плявата и коригират границите на своята толерантност- много участници във форума от средите на ДБ го демонстрираха тази седмица. Като цяло, въпросните две трети го демонстрират постоянно с категоричния си отказ да участват в уличните циркове с "протестите" срещу Гешев.
  А за зомбитата и троловете на умнокрасивите няма защо да говорим- там нещата са безнадеждни.
  ПС А относно посещението в централата на ДБ, това беше блестящ ход на Фандъкова. Посланието беше не към "вождовете" в партията, а към въпросните две трети. Които на примера на колаборацията на ГЕРБ и СДС виждат, че ако ГЕРБ предлага сътрудничество, то действително е равноправно, със стриктно зачитане интересите на по-малкия партньор. Надяват се на такова в рамките на управлението на София и ще го получат!
  За ужас на "вождовете".

 61. 350 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Страх тресе герберунгите, мобилизацията на трол системата е на макс. )) Начи, МаяМа има реален шанс да бъде избрана с множество бюлетини пуснати с отвращение.

 62. 351 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#337] от "Роси":

  Защото не съшрствуват извън Смиловата фантазия.

 63. 352 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Манолова като има един последен коз защо полицията не я прибере за притежание на забранени вещества?

 64. 353 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  "Безапелационните" нещо почна да ги тресе параноята. Само заради физиономията на баце щ изляза и ще гласувам за противната кюстендилска слива. Баце ми е далече по-противен.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 65. 354 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  До коментар [#13] от "1_april":

  Едно е "да пристъпяш", а съвсем друго е "да престъпиш".

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 355 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Авторът го е написал - подкрепата на протеста срещу Гешев е не толкова личностен катарзис, колкото зов за спасение и предизборен трик. Изглежда БСП губят надежда да пречупят гражданите на София да гласуват за социалистическата кандидатка. Лидерът на партията в столицата Калоян Паргов каза преди първия тур, че никога не са били толкова близо до властта, както днес. Но важно било да се пречупят десните избиратели. Въпросният предизборен трик на Манолова /според определението на автора/ цели точно това. Но е по-скоро отчаян зов, вопъл за помощ.

 67. 356 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  И политическият хамелеонизъм на Мая Манолова няма да й помогне. Мнозинството ще избере от двете злини по-малката.

 68. 357 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Да използваш Прокуратурата , Полицията и цялата държавна машина , като репресия срещу политическите ти опоненти - Е СТАЛИНИСТКИ ПОДХОД - какъвто вече е всяко действие и отроче на партия ГЕРБ! И то не толкова срещу БСП/от едно котило са/ - колкото срещу всичко осмелило се да се издигне като независимо кандидатиране от народа - Иванчева , Бонев /и срещу него вече има репресия/ !!! ВЪРВИМ КЪМ ТОТАЛИТАРИЗЪМ - ЗАТОВА В НЕДЕЛЯ ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО СРЕЩУ ФАНДЪКОВА , СРЕЩУ ГЕШЕВ , СРЕЩУ - МАФИЯТА - РАЗМНОЖАВАЩА ЦИГАНИТЕ !!!

 69. 358 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Зелени човечета явяват ли ти сеДо коментар [#357] от "Алеко Нойев":

 70. 359 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1682 Любопитно

  Да направим София по-добро място за корупция!
  Да изберем лицето на корупцията!
  Фандъкова - промяна чрез корупция!
  На Работа, На Работа, На Работа!
  Промяна чрез корупция!
  Да живее ГЕРБ!

  Гешев е Радост!
  !

 71. 360 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 558 Неутрално
 72. 361 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Доста безсмислена статия.
  Ако психодесните лиляви гласуват за Маямата, напук на Фандъкова ... ще покажат, че са предатели.
  Напук да гласуваш е глупаво и винаги се обръща срещу теб

 73. 362 Профил на Бай Хоши
  Бай Хоши
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#344] от "inn":

  Да, най-забавни "еманципираните" герберасти - хем не са от герП, хем са срещу всички други.

 74. 363 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Със същия успех може да обвържете местните избори с протестите в Ливан. Има конституционна процедура за избор на гл. прокурор, която е следвана стриктно и са го номинирали хората, компетентни да го направят. Това, че новият кандидат не е одобрен лично от Радан Кънев и Хр. Иванов, не означава, че е неподходящ да заеме поста.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK