Десните страсти преди втория тур се нажежиха до червено

Десните страсти преди втория тур се нажежиха до червено

© ДневникСтрастите между двата тура на местните избори достигнаха нива, които на някои поколения избиратели напомниха за разделението между хората в началото на прехода, когато антагонизмът в обществото удари зенита си.


А за напрежението в социалните мрежи клишето, че се "нажежи до червено" е напълно на място. Седмицата започна силно: Първо рапърът Ицо Хазарта заяви на ръководството и избирателите на "Демократична България", че "вече нямат човек" в "Ъпсурт". Причината бяха критики във "Фейсбук" от негови фенове, разочаровани, че е пял на концерт на ГЕРБ в Самоков. След "кървавото писмо" Хазарта отнесе още критики, а симпатизантите му се разцепиха на два лагера.


Подобен сюжет сполетя и класирали се четвърти за кмет на София Борис Бонев от инициативата "Спаси София", който даде интервю в проправителствения вестник "Труд" и с това си навлече критики. За да се защити, Бонев обяви: "Много рядка е възможността да критикуваш ГЕРБ в издание на Делян Пеевски. Аз това направих", макар че вестникът не е сред тези, на които депутатът от ДПС е официален собственик.
Борислав Игнатов ("Демократична България") и Борис Бонев, които се класираха съответно трети и четвърти и които събраха подкрепата на десни, демократични, млади или нови (особено Бонев) избиратели оставиха на съвестта на симпатизантите си за кого да гласуват на втория тур. Това неизяснено положение предизвика лавина от мнения и взаимни обвинение в социалните мрежи.


Десните избиратели отново се разделиха и очевидно ще гласуват разделено и на втория тур в столицата. Единият лагер залага на анти-ГЕРБ гласуване против корупцията и клиентелизма в общината. Вторият лагер – се движи по оста ляво-дясно и не признава гласуване за кандидат, подкрепен от БСП дори и като наказателен вот срещу ГЕРБ.


От четвъртък вечерта започна и друг скандал: ГЕРБ публикува на сайта си информация със заглавието "Творци подкрепят Йорданка Фандъкова за кмет на София". В нея се съобщава за предизборна проява на кмета Йорданка Фандъкова, на която са присъствали писателят Димитър Бочев, композиторът Стефан Димитров, Лъчезар Георгиев, Недко Солаков, Венелин Шурелов, Весела Ножарова, Виктор Божинов, Георги Мамалев, Силвия Кацарова, Искра Радева, Влади Въргала, Филип Аврамов, Стефан Вълодобрев, Ирина Флорин, Мими Николова, Братя Аргирови, Яна Маринова, Рут Колева, Захари Карабашлиев, Яна Генова, Найо Тицин, Еми Барух, Тони Николов, Евгени Будинов, Бина Харалампиева, Ириней Константинов, маестро Людмил Ангелов, Жаклин Вагенщайн, Гергана Мудова, Герасим Георгиев – Геро, проф.Георги Арнаудов, д-р Георги Текев и др. Повечето от тях изпълняват проекти в областта на културата с финансиране от столичната община.


Страстите разгорещи особено бившият журналист, сега режисьор, Найо Тицин, който заявил на Фандъкова: "Благодаря ви за подкрепата за културата, вие сте истински меценат, не само управленец." Тези негови думи го хвърлиха в центъра на остър спор защо творците правят реклама на кмета и за какво меценатство става дума, след като проектите им се финансират от парите на данъкоплатците, а не от личните средства на Фандъкова. Тези обвинения предизвикаха Тицин да напише следния отговор във "Фейсбук": "Няма да се обяснявам на никого! Само ще напомня, че още преди месец в Народния театър казах: "Във времена, в които спонсорите намаляват драстично рекламните си и спонсорски бюджети, Столична община се явява един от малкото поддръжници на българска култура. Последните 10 години екипът на г-жа Фандъкова, и самата тя, всички, които се занимават с културните политики в общината се превърнаха в един от малкото меценати на българско изкуство и култура." Тогава тези думи не предизвикаха реакция, за разлика от днес. Нищо по-различно от това, не съм казал днес. Бъдете здрави! Не се сърдя на хората, които не споделят моето мнение."


Сред нашумелите защитници на протестния вот срещу ГЕРБ е юристът Симеон Стойчев, който публикува във Фейсбук "Моите 18 причини да гласувам за Мая Манолова на балотажа":


"1. Заради автентичните десни. В такива ситуации предпочитам да взимам съвети само и единствено от автентични десни и то такива, които са спечелили важните битки в живота си, като например чичо Уинстън. А ситуацията е следната - ние сме без приятели, без съюзници, без организация, без лидери, без финансова и всякаква друга сила, без институции и без останали мирни варианти за действие. Едно нещо не може да се отрече, всички мирни опции са изчерпани. Прекарахме стотици часове на улиците, научихме всички плочки и павета между Орлов мост и Съдебната палата, и анализирахме цялото анализиране във и извън Интернет. Сега трябва да избираме между г-жа Фандъкова и г-жа Манолова. Сиреч, попаднали сме в един автентичен clusterfuck. Ето какво казва чичо Уинстън за такива ситуации: "Ако Хитлер нападне Ада, ще кажа няколко добри думи за Дявола в Камарата на общините". Не само каза, а с помощта на СССР победи по-голямото и по-опасното зло. Разбира се, след приключване на военните действия, сър Уинстън Чърчил възлага изготвянето на план за "Operation Unthinkable" - въоръжаване на остатъците от нацистката армия и изтласкване на СССР от Източна Европа. Не го послушаха, а трябваше, въпреки че не е точно морално. Важният урок е следният - когато си сам, предаден и изоставен, когато си попаднал в автентичен clusterfuck, немислимото става мислимо. Когато водят война срещу теб, правиш каквото трябва, с който може и каквото имаш под ръка.


2. Заради порядъчната жена. Г-жа Фандъкова е порядъчна жена. В известна степен ми напомня на една друга порядъчна жена - г-жа Брюнхилде Помсел, секретарката г-н Гьобелс. Последната доживява над 100 г. възраст и отбелязва в едно свое интервю, че не изпитва никакви угризения, а сем. Гьобелс са добри хора, защото са й подарили кожено палто. В нейните очи, ако каже противното, не би било порядъчно, защото означава да си неблагодарник. Това е дребният душевен мрак върху който се крепи всяко голямото зло. В България простащината е новата официална религия, а корупцията новият обществен договор. Може би г-жа Фандъкова счита, че ако се възпротиви, ще обиди добрите хора, които са й подарили цял град.


3. Заради културата. Почти всичко мога да понеса, да простя и да забравя, но унищожаването на архитектурното културното наследство на София - не. Сградите, които устояха на Royal Air Force и които са съхранени с цената на живота на българските пилоти, сградите, които устояха на Червената армия и 45 г. тоталитарен режим, тези сгради рухват една подир друга при управлението на порядъчната жена. Милиони се изсипаха за саниране на панелни блокове и нито стотинка за беззащитните неми свидетели на живота на няколко поколение. За някои от тях ние бяхме последното поколение. Питам за какво се прави целия преход и за какво е целият напън, ако накрая културното наследство ще бъде заличено. Тук още една известна мисъл на автентичният десен би ни била от полза, когато поискали да намалят военновременния бюджет за култура и образование, сър Уинстън Чичил попитал: "Тогава за какво водим тази война?" За какво го правим този преход и тези компромиси? Каквото важи за културата, важи и за образованието, здравеопазването и природата.


4. Заради спасението. Спасяват ли ви от комунистите? Спасяват ви като в онзи черен виц с момиченцето, чието семейство загинало в катастрофа, а тя отишла разплакана за помощ при тираджията. Той започнал да си сваля колана и й казал, че не й е ден. На всички, които ще бъдат спасени от комунизма тази неделя - няма да ви е ден.


5. Заради миналото. Страхът от миналото пречи на трезвата преценка, както всеки страх. Комунизмът няма да се върне по простата причина, че не работи за прасетата. Колко по-добре се живее във вечния преход от комунизъм към Европа, отколкото от във вечния преход към комунизъм и безкласово общество. Както казват умните хора, днешната разлика между комунизма и нацизма е, че комунизмът умря.


6. Заради бъдещето. Откъде да знаем, че следващият път ще има по-добра възможност и по-добър избор. Миналият път можеше да бъде избрана Татяна Дончева и това щеше да спести много беди. Сега възможността е Мая Манолова. Да не се налага следващия път (ако има такъв) да се радваме, ако Владо Кузов изкласи до балотаж, та да имаме алтернатива. След 4 г. председател на ВКС ще е Данаил Кирилов или нещо подобно, Фейсбук ще е развил нови технологии да бърка мозъците на хората със стратегиите за децата, а на всеки ъгъл в София китайците ще са инсталирали камери за наблюдение (последното в този момент се случва в Белград). Имаме ли 4 г. да си пробваме шанса наново?


7. Защото всичко е много просто. Както казва героят на Берлускони във филма "Те": "Левите не могат да разберат какъв човек съм аз. Tе мислят, че всичко винаги е сложно. Да, но на практика всичко е елементарно. Вие имате харизмата на ручея, носещ към долината свежест и благополучие. Вие утолявате жаждата на хората. Това е всичко." Просто и елементарно е като дискусията за ресор в Европейската комисия. Този ресор носи пари, този ресор има по-малко парите, в този ресор парите вече са разпределени. Да приложим този метод към България. Ресор президент на Република България - този ресор не разпределя пари, даваме го концесия на БСП, ресор омбудсман - не разпределя пари, даваме го на концесия на БСП, ресор председател на Народното събрание - също никакви пари, Народното събрание е нотариус на правителството, предлагаме го на председателя на БСП. Така тези са ми длъжни, като порядъчната жена. После отиваме в някое село и казваме, че Тодор Живков е построил такива неща, които не могат да се боядисат. После отиваме в някой град и страдаме за дядо си убит от комунистите. Всички чуват само това, което искат, и си мислят, че на тях казват истината, а другите са лъгани, защото се налага да се крепи властта. Много е просто. Софийската община е пари и власт. Част от тези пари потичат към бандите, които ни причакват край Съдебната палата. Трябва да отнемем малко власт и много пари, за да затрудним този процес.


8. Заради конспирацията. Може би всичко е една голяма машинация, за да ни накарат да гласуваме за Мая Манолова, може би ще попаднете в техния план, ако гласувате за Фандъкова, може би искат да ви отвратят и да си останете вкъщи. Нямам никаква идея, но като цяло трудно се живее, когато те е страх от собствената ти сянка. Всички подобни пътища на мисълта са задънени улици, а в задънените улици чака тираджията от вица, за да ви спаси от комунистите.


9. Заради алтернативата. Разбирате, че на този етап на балотажа бих гласувал за Дарт Вйедър, Ян Бибиян, Том, Джери или даже неодушевени предмети, като саксия с петунии от Пътеводителя, само за да се отърва от порядъчната жена, да я изчегъртам от общината, да я отлепя от София, да изкопча града ми от хватката й.


10. Заради старите демократи. Симпатични хора, но заблудени. Вероятно така са били цял живот. Някогашното не особено геройство не им гарантира нищо. Искам да им припомня какво стана след края на войната с героя от Вердюн, маршал Петан, министър-председател на Виши, както и какво стана целия френски военноморски флот в Средиземно море, всичките достойни хора. Стана каквото трябваше.


11. Заради Иван Костов - който премахна паметниците на Съветската армия (защото не са един и не са само в София), отвори досиетата, вкара Георги Марков, Радой Ралин и Цветан Стоянов в учебниците, изгради силна опозиция и даде път на приемствеността и истинските лидери с качества, за да може сега да си говорим за бъдещето, а не за миналото.


12. Заради новите демократи. При тях винаги е хубаво, но никога не е готово, и е така от около 18 г., т.е. long before it was cool. Накратко, пригответе се психически, че и след 2, 4 или 8 г. пак ще бъде същата ситуация. Сами сме.


13. Заради социолозите. Едно смело предположение, в неделя изборите ще се решат от по-малко от 10 000 гласа, защото тези като мен старите модели не ги ловят и всъщност разликата между двете кандидатки е далеч по-малка. Спаси София го доказа, избиратели с различни нагласи се профилират по стария начин и прогнозите са грешни. На част от хората в една и съща група просто престана да им работи условния рефлекс за синьо и червено. Всичко това просто означава, че тази неделя всеки глас има огромна тежест. Може би това са изборите в целия демократичен период, в които всеки глас ще има най-голяма тежест.


14. Заради стабилността. Който търгува свободата си срещу малко сигурност (и стабилност) не заслужава нито свобода, нито сигурност (нито стабилност). Това е за 1-ви клас по демокрация, не може да повтаряш 1-ви клас 30 г. Г-н Гари Каспаров казва за демокрацията при режима на Владимир Путин, това е все едно да играеш шах срещу някой, който постоянно бута фигурите от дъската. Тази неделя обръщам шахматната дъска, подпалвам стаята и сменям играта, защото така трябва.


15. Заради мечтите. Мечтата на моя живот не е да умра целия в бяло. Ако вашата е такава, останете вкъщи или пишете глупости по бюлетините. Като живееш в море от л@^#а обаче, това е трудна задача и идва един ден, в който въпреки всичките ти усилия се изцапваш. Вижте Ицо Хазарта, за едно нощ стана Лени Райфенщал. Когато си дълбоко в л@^#ата, пътят за извън л@^#ата неизбежно минава през л@^#ата. Тази неделя аз ще разбърквам кафявото, за да може бялото електорално братство да спи спокойно и да се гледа в огледалото. В тази ситуация обаче това не е проява на морал, а проста суета. Трябва да се прави разликата.
16. Заради личните ми егоистични интереси. Дефинирам егоистичните си интереси по следния начин - да бъде понесена отговорност за безобразията, да бъде възстановено разделението между местна и централна власт, градът да бъде управляван от човек с поне някаква амбиция за бъдещото, включително собствената си кариера, т.е. не само тотално безличие, тъпи въздишки, свити рамене, неуместни усмивки и незаслужени постове наготово. Общинският съвет ще бъде извън контрола на Мая Манолова. Така ще се възпират и ще се балансират взаимно. Тъй като ще гласувам без грам илюзии за това коя е Мая Манолова, шансът да бъде огорчен и разочарован е равен нула. В този момент просто нейните интереси и моите интереси съвпадат. В момента, в който това престане да е така, се връщам на точка 1. В тези работи няма вечни приятели, а само вечни интереси. Пак чичо Уинстън.


17. Заради морала. В ситуацията на студена гражданска война, гласуването губи характера си на морален акт. То е просто мирен инструмент за самозащита и възпиране. Не е морално да нараниш човек, но когато нараниш нападателя си, това е разбираемо. Демонстративни морални жестове пред хипнотизирани тълпи, орди кариеристи и хора с възбуден апетит към грабежа е нелепо. Гласуването е инструмент на нашите интереси, а не начин да си доказваме кои сме. Кои сме си личи по живота и постъпките ни между изборите.


18. Заради разделението. Преди шест години на студентските протести в Софийския университет, един мой скъп преподавател ми каза, че разделението, което виждахме тогава, е като цепнатина в гранитна скала. В началото не се вижда, но тръгне ли, става неудържимо.


Казаното тук важи не само за София и не само за тези избори. Това ще бъде занапред, на всички избори, а аз ще гласувам на всички тях докато все още има свободни избори в България."


И този текст предизвика страсти, отричания и одобрения.


Катя Крънчева, критикуваща ГЕРБ, коментира: "Аз пък от тези избори си правя извод, че никога партии като "Демократична България" и ДСБ не биха спечелили моето доверие, щом лидерите им дори допускат, че може да се гласува за лице от БСП. По съвест, де. Да ви имам съвестта. Като/ако влязат в следващ парламент с кой смятат да се коалират, за да управляват? Щото, ако погледнат малко по-далеч от носа си, то опциите са две - ГЕРБ или БСП. Сериозно ли с БСП смятат да управляват? Или те не смятат да влизат да управляват, а само да свалят ГЕРБ и да връщат БСП. Или пак ще гледаме трикове - преди избори срещу ГЕРБ, после с тях? Една политическа детска градина, но че им липсват стари муцуни в редиците, де. Пък сега се сърдят на младия Макрон-Бонев, че постъпил недалновидно, явявайки се без листа. Чуден сериал ще гледаме."


В профила на Мая Манолова във "Фейсбук" се появи и видео на известния пловдивски правозащитник и критик на управлението адвокат Михаил Екимджиев. Той обясни, че не е важно дали харесваме подкрепената от БСП кандидатка, важно е демокрацията да се спаси от диктатурата на ГЕРБ.А Иван Червенков, известен с колажите си по актуални събития, този път обобщи в текст в социалната мрежа, че "Разединението е модерно, но интелектуалните обединения около Фандъкова (БКП2) и Манолова (БКП1) ги превърна в две Людмили Живкови, бе. 2x"Знаме на мира" кога?"


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (268)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4235 Любопитно

  Не ми допада нито една от двете водещи политически сили у нас, но ще ми стане приятно, ако статуквото в София се промени!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  Ами то в София не се промени ГЕРБ плюс ВМРО - 31 общински съветника. Мнозинство. Да предположим, че Ная Манолова спечели.
  Значи или колаборира с ГЕРБ или я бламира ОС.

 4. 4 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  Днес и аз тролствам. Срам не срам ще го пусна пак.
  ==========================================================

  Едно време когато четяхме приказки на малката ми дъщеря тя се страхуваше и често се самоуспокояваше - Той кумчо вълчо е добричък нали. На всички наивници които до вчера са лежали по площадите, но днес са повярвали че Мая Манолова и БСП са промяната им казвам:

  Да, те БСП са добрички вече. Те вече не са приемници на същата партия която избеси 10 хиляди души от цвета на нацията и искаше да ни направи 16-та република. Не са вече оная партия която ограби банките и изнесе България. Не са оная партия която предложи Делянчо за шеф на ДАНС. И Мая Манолова е добричка и не е вече оная Мая на която се привиждаха камиони с двойни дъна и която се фръцкаше из народното събрание по времето на Орешарски. И Киро Добрев - председател на щаба вече е добричък и не е ехиден и не ходи вече с куфари със злато по летищата. И Корни (дето се поскри) и тя вече е добричка и не води политбюрото на поклонение на бай Тошо.

  Така че и Мая и БСП вече са добрички и са носители на Сполуката (пардон Промяната). Не се притеснявайте да гласувате по съвест за Кумчо Вълчо.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  Любезно ти напомням, че ти самият си нечие статукво.
  И аз нещо се цупя напоследък на стените в хола, имат нужда от освежаване, обаче при мисълта да сменя стените - статукво с фототапет в стил Маями Манолова, изпадам в потрес.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 349 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  Имаш проблеми с паметта .

 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  До коментар [#3] от "Да вярваме на истината":

  много лесно ще се промени. Въпрос на няколко митинга под прозорците.
  Милиционерите сте доста страхливи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  ГЕРБ - лицето на Шайката и прислугата на Кремъл !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2833 Любопитно

  "оставиха на съвестта на симпатизантите си за кого да гласуват на втория тур" - ДЕМОкрация или ДИКТАТура!?! ГРЕБ постепенно губят почва, но инерцията, която са набрали, с ЕС и други парични средства, е налична и ако препятствието, в лицето на "НЕзависимата" кандидатка може да постави началото на спирането на арогантната им халтура, необходимото е задължително.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 10. 10 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 89 Любопитно

  Ама автентипните десни значи управляваха в коалиция с БКП2 преди три години, така ли?!? Или?

 11. 11 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 285 Неутрално

  пратете Стойчев в Норилск - там може и да се възхитят на чугуненото му перо, дух, воля и красност

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  До коментар [#10] от "voodoo_child":

  Управляваха и сърбаха предателската помия на гербавите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":

  За твое нещастие не съм милиционер като тебе и твоите съпартийци. И второ вече колко време ти казвам, че чакам с нетърпение протест на членове и симпатизанти на БСП. Ще е супер гледка. Старци със системи и памперси на протест. Така, че за 10-и път ти казвам - чакам.

 14. 14 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 285 Неутрално

  ГЕРБ - лицето на Шайката и прислугата на Кремъл !!!
  —цитат от коментар 8 на КМЕТ В СЯНКА


  ааахахахахахахахахахахххххахахааахахаа - предлагам не само лилавите солдати, но и всички във форума веднага да повярваме на кмета, че е против кремъл, както истинският лилав солдат верва на Мая!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Аз бях на протестите срещу Пеевски и помня #КОЯ го защитаваше. И на кои маминото детенце вадеше зъбите и питаше ехидно "боли ли"? Изберете си ги пак Мая за да получите и този път бходигарда на Пеевски!

  А на тези, които мислят, че Радев след Плевнелиев е "промяна" - пожелавам да помислят пак!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 17. 17 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Тук нема дилема и нема място за чудене - щом Зайо Цицин смята гербавата Юрдечка за МЕЦЕНАТ, ше требва да гласуваме за нея.......

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#4] от "emil":

  Моята дъщеря пък всеки път ме питаше защо рязал юнакът главите на ламята. Не можел ли да хвърли мрежа връз нея. Не можел ли да я хване с капан. Не можел ли да я упои със стрела. А беше само на около четири, едва проходила на градинка. Взех да се втрещявам откъде ги научава тези думи изобщо. Накрая се оказа, че батко й я наставлявал какво да пита и двамата явно са се кикотили по тоя повод.

  В настоящата политическа ситуация обаче призовавам ламята да бъде озаптена навреме, защото иначе резил за най-големия ни град.
  А "десните", дето свалиха маските, ще му берат гейлето, няма как другояче.

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Десните затова са създадени, да се цепят. То не беше агент Оскар, агент Бончо, Желю, Петко, бай Милан Дренчев, Сашето Каракачанов, Воденичаров, Гайтанджиев, Вагенщайн, на Хайтов апартамента... Кой за каквото е роден. И Спас Русев да не забравите, той помогна много и напълно безвъзмездно.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 20. 20 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Аз бях на протестите срещу Пеевски и помня #КОЯ го защитаваше. И на кои маминото детенце вадеше зъбите и питаше ехидно "боли ли"? Изберете си ги пак Мая за да получите и този път бходигарда на Пеевски!А на тези, които мислят, че Радев след Плевнелиев е "промяна" - пожелавам да помислят пак!
  —цитат от коментар 16 на Nil satis nisi optimum


  не опира въобще до мислене - това е вяра и за нея бронебойни патрони няма открити - лилавите са от сектата на злото, някои ѝ викат комунизъм, а те самите - борба с корупцията

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  До коментар [#14] от "hhhuuunnnn":

  Не , вервай на бойко, че не ги обслужва по всякакъв начин.
  Аз не съм канил Путин на гости. Не съм му подарявал символ на покорство.
  Аз НЕ съм плащал МНОГОКРАТНО данък Кремъл !
  АЗ НЕ СЪМ ПУСКАЛ САМОЛЕТИ С С-400 !!!
  На мен не ми е по-голям брат
  АЗ НЕ СЪМ МОЛИЛ ПУТИН ЗА ПРОШКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  "Десните избиратели се разцепиха,...."
  ======
  Аууу, каква изненада.

  ПП
  Нека само да уточним, че разцепени са 3.9 % от избирателите, и да се говори за:
  "Страсти, които на някои поколения избиратели напомниха за разделението между хората в началото на прехода, когато антагонизмът в обществото удари зенита си."

  е толкова тъпо, че не е смешно.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 23. 23 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1979 Весело

  До коментар [#5] от "АзКлавдия":

  Любопитното е че в промото на 7/8 тв е използвана снимка като аватарът ти.
  Ако на снимката си ти се прославяш.

  https://www.facebook.com/STTrifonov/videos/503454486877608/

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 24. 24 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 269 Неутрално

  В крайна сметка гербаджиите ще ни държат в Европа - дори само заради еврофондовете. Правят и ще правят реверанси към Русия, но ще ни държат в ЕС и НАТО, та ще има някакви читави институции и общи закони да тушират местните безумства, ще ни бутат към Шенген и еврозоната, пълзешком, но в правилната посока.

  За БСП не съм сигурен. Заради това на времето плюнах и гласувах за Цецка Цачева. Сега като гледате резидента, мислите ли, че е по-добър вариант от безличната лелка?

  Та за себе си и аз реших. А, и още нещо. Лидерите си проличават именно в трудни ситуации. Изборът сега не е лесен, лидерите нещо са се покрили.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 25. 25 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1013 Весело

  "Десните страсти преди втория тур се нажежиха до червено"
  ==
  Не съм забелязал. Сигурно щото "десните" са толкова червени, че ще им проличи само ако страстите се нажежат до бяло :)

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 26. 26 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 217 Весело

  Стимката е добра. Двете са като близначки. Но едната има излъчване на прилежна зубрачка без въображение, а другата е тъпичка селска пръчка, и с тези начервени джуки не ти трябва въображение, за да я асоциираш с преоценена проститутка.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 27. 27 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 285 Неутрално

  "Десните избиратели се разцепиха,...."======Аууу, каква изненада.ППНека само да уточним, че разцепени са 3.9 % от избирателите, и да се говори за:"Страсти, които на някои поколения избиратели напомниха за разделението между хората в началото на прехода, когато антагонизмът в обществото удари зенита си."е толкова тъпо, че не е смешно.
  —цитат от коментар 22 на clarkv622


  ами същото е - и тогава комунистите викаха, че не са комунисти, и тогава рационални доводи не вършеха работа с тях - чугуни, брате, само Пиночет и Франко за тях

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 28. 28 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#23] от "dedoliben":

  Ми аз съм, ми!

  Доброто е заразно
 29. 29 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 747 Весело

  До коментар [#20] от "hhhuuunnnn":

  Аз самият леко лилавея, ако ползваме вашата квалификация. Но изборът между Фандъкова и Манолова за мен е избор срещу злото, което натресе на България едни 45 години, после Луканов, Виденов, Радев... Стига ми.
  Надявам се, че и други имат памет и инстинкт за самосъхранение.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 30. 30 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Путин изхвърли от властта комунистите и остави властта изцяло в ръцете на КГБ.
  Подмени идеологията, но запази същността на тоталитарната държава.
  Имам опасение, че и в България върви подобен преход от ДС към олигархията, но не съм изцяло песимист. Българските политици не владеят изцяло управлението на държавата. ЕС за сега е реална преграда срещу този преход.
  Смятам да изчякам още един мандат преди да започна да гласувам срещу ГЕРБ. Мога да подкрепя БСП едва след като съм убеден, че БСП няма да има сили да се откаже т проевропейската ориентация на България. След като съм убеден, че има достатъчно силни външни фактори, които да не позволят на едно управление на БСП да подчини българия на Русия.

  подпис
 31. 31 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  Виж сега- то и здравия,ако се разболее-сменя статуквото!Аз не искам Манолова дс ми е кмет,шото на някой му умръзнало статуквото и иска нещо по-така!Ами гледай су някой хорър,да т мине мерака,ама Манолова за кмет-това е мазохизъм!

 32. 32 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#24] от "espresso":

  За БСП не съм сигурен. Заради това на времето плюнах и гласувах за Цецка Цачева. Сега като гледате резидента, мислите ли, че е по-добър вариант от безличната лелка?
  ========================================================================

  Безличната лелка щеше да е навила будилника за 5 часа сутринта след избора на Гешев. За да подпише немедлено указа още преди Началника да се е събудил.....

 33. 33 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Изчетох го 18-точковия -- толкова е интелигентен, че на моменти сам не се рабира.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 34. 34 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2879 Неутрално

  Борислав Игнатов ("Демократична България") и Борис Бонев, които се класираха съответно трети и четвърти и които събраха подкрепата на десни, демократични, млади или нови (особено Бонев) избиратели оставиха на съвестта на симпатизантите си за кого да гласуват на втория тур. Това неизяснено положение предизвика лавина от мнения и взаимни обвинение в социалните мрежи.
  *
  Вие продължавате ли да мислите, че някой въобще има право да ме призове, насочи или изманипулира за кого да гласувам?
  А на този пасквил в полза на М.М. мога да отговоря само така: М.М. ми се изплю в лицето, като каза, че ми плащат да протестирам срещу Пеевски. Аз такива обиди не забравям и искам да й видя гърба!

 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4229 Весело

  В нашия Форум е нажежено не до червено, а до бяло, "Кмета Позитанко" вече е в истерично революционно настроение...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 36 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#24] от "espresso":

  "В крайна сметка гербаджиите ще ни държат в Европа ........ За БСП не съм сигурен"

  Само да припомня, че влязохме в ЕС по времето на Станишев.

 38. 38 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Доста свестени хора напуснаха ДеБъ за тези две години живот само заради маргиналите в коалицията.

 39. 39 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не мразя никого. Аз не съм в твоите комунистически страсти и омрази. Казах, че ще ми е интересно.
  В момента в България няма недоволно съсловие и няма революционна обстановка, другарю кмет.

 40. 40 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1342 Любопитно

  Някои ,,автентични” показаха червените си души!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 41. 41 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#27] от "hhhuuunnnn":

  ами същото е - и тогава комунистите викаха, че не са комунисти, и тогава рационални доводи не вършеха работа с тях - чугуни, брате, само Пиночет и Франко за тях
  —цитат от коментар 27 на hhhuuunnnn


  Е не е същото, щото по онова време комунистите бяха много, а тези дето пак се разцепиха и нажежиха до червено са 3.9%.
  Колокото до Пиночет и Франко... ми те лилавите чугуни са един файтон хора бе, мнооого под нивото са на генералите :), Пък и както виждаш и без генерали, те съвсем успешно си се самоизтребрат/самоизяждат. Остави ги поне да правят смешки и да ни забавляват.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 42. 42 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2879 Неутрално

  До коментар [#18] от "АзКлавдия":

  Направо ме отвращават такива "десни". Гласувай за когото си искаш, защо трябва да агитираш и останалите да го направят. За мене такива веднага престават да бъдат авторитеи.

 43. 43 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  С тази статия Дневник показа кого подкрепя. Да се надяваме , че както сте я подкарали няма да доживеем до деня , в който ще почнем да четем апели за съдействие и на г-жа Нинова.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 44. 44 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3635 Неутрално

  Доста свестени хора напуснаха ДеБъ за тези две години живот само заради маргиналите в коалицията.
  —цитат от коментар 38 на tosho_toto


  —-
  Аз, заради подкрепата за Истамбулската Конвенция и положителната оценка за еднополовите бракове!

  Любовта ще спаси света!!!
 45. 45 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  Заради подобни писания в неделя за втори път от 1989 г. ще гласувам за недесен кандидат. Предният път беше втори тур на президентските избори когато подкрепих Цачева.
  Дотам ни докараха Христо, Радан и компания.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 46. 46 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  Анонимно но пък от първо лице....

  "Спасяват ви като в онзи черен виц с момиченцето, чието семейство загинало в катастрофа, а тя отишла разплакана за помощ при тираджията. Той започнал да си сваля колана и й казал, че не й е ден."

  Това пък въобще не може да се коментира , ако човек има някаква хигиена

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 47. 47 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  До коментар [#21] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, не мога да Ви позная! Да не сте попрекалил с някоя напитка? Или това са новите опорки.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 48. 48 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Истинската дилема пред нормалния десен избирател е да остане ли пасивен на втория тур, или да даде гласа са един от двата лагера Фандъкова - Манолова. Първата опция е най-естествената, но неизбежно съдържа в себе си самолишаване на вот - косвено отричане от най-демократичното право. Втората опция с нейните две алтернативи, е не по-малко неприятна:
  - Фандъкова е по-читавата личност спрямо Манолова, но зад Данчето стои сянката на Тиквоча. Ясно е, че ще трябва да му изпълнява поръчките, което значи и на Пеевски, Златев и още много такива - накратко жестоки вреди за гражданите.
  - Манолова е търгаш по душа, "Острието на БСП" не може да се откаже от гените си да е там, където е келепира (когато имаше келепир в БСП, беше там, сега дивидентите са да е "независима" и стана такава).

  Така че "десните страсти" са свързани само с втората опция (гласуване). Между другото изборът: 100 тояги или 100 камшика не е задължително да се прави...

 49. 49 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Специално за 18те точки - евтина работа. Лео Щраус , емблематична фигура за консерваторите, пише още 1953 г. за "редуциране до Хитлер" като пример за интелектуална безмощност. Тук почват оттам и сетне вървят надолу.
  Щом това недочело човече е новото интелектуално острие на фейсбук, май е добре, че не я следя

  https://en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 50. 50 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#27] от "hhhuuunnnn":
  —цитат от коментар 41 на clarkv622


  за съжаление не съм оптимист като вас - у нас са наистина нелепи, жалки, 50 човека с циганския оркестър и с Йоло Денев пред Съдебната палата, но в Америка ако не догодина, след 5 като нищо ще спечелят и тогава Дайнов ще ни чете задължителни лекции по ленинизъм-маоизъм, а Елена Йоняева ще я обвиняват, че е крайно дясна на негов фон

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 51. 51 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  С тази статия Дневник показа кого подкрепя. Да се надяваме , че както сте я подкарали няма да доживеем до деня , в който ще почнем да четем апели за съдействие и на г-жа Нинова.
  —цитат от коментар 43 на haq30626233


  Дневник само да беше. Я виж Свободна Европа -- Ясен Бояджиев подаде на Мая опорните точки, а Полинчето я брани като една тигрица. Колкото и да не изразяват непременно мнението на американското правителство, разбирам нервността на Бокич.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 52. 52 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1979 Весело

  Мразя да пасувам след това да псувам.
  Няма избор между по малко и по голямо зло.
  Изборът винаги може да се сведе до личности и техните постъпки или дори до визия.
  Смешното е че като един форум на десните хора се хвърли много ресурс и заприлича на Сталинград.
  Това не са последните избори на светът слава богу.
  Аз ще гласувам както гласува Иван Костов и жената ще накарам така да главува.
  За тъщата не гарантирам.
  Нека Костов ми пише на лични с инструкцйи пари не искам само акъл.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 53. 53 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  До коментар [#51] от "Един вампир броди из Европа":

  Интересно! Не го знаех.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 54. 54 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 99 Неутрално

  Само не разбрах - искате неграмотни роми ли да определят посоката на развитие на София в неделя?

 55. 55 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1179 Любопитно

  Нямах сили да прочета простотията за възхвала на Маяма, а след нечии коментари се радвам, че навреме съм се спряла.
  Който иска да я подкрепя, с погнуса или без! После той ще си ляга с тази съвест, ако я има изобщо, няма да съм аз. Партийните избори свършиха, с нагласата на ДС-господарите за нов преврат е приключено. Имате президент, но нямате главен прокурор. Плачете за времената, когато Цацата се беше обадил по нощите на Плевнелиев да му даде одобрение за рейда срещу цеха в Костинброд. Бюреков предаваше денонощно и се страхуваше за живота си. Сигурно е имал основание, защото банката на КГБ го беше "дарила" с милиони за телевизия, улични агитации и какво ли не, а после две студентки му купиха къща в Бояна, хаха... Но... журналисти да искаш! Едно не забравяйте обаче! Ядосахте Цацаров, оплювахте го, слагахте му капани в кабинета на Гергов, припомнихте предпрокурорските му покупки по данъчна оценка, на маймуна го направихте. Сега той е ваш враг, а избраният от него и останалите прокурори Гешев - още повече. Президентът ви мълчи. Той така и говори. Трудно. За мислене не може да става и дума, освен ако не се дължи на злоба или отмъщение някакво. Срещу общия ви враг. ГЕРБ или не... СТРУВА ЛИ СИ?! Струва ли си да си плюете на суратя и да изиграете масовката в новата ДС театрална постановка?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 56. 56 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Много тъпа подкрепа на Дневник за Измамата Мая. Крайно несиметрично и напълно подвеждащо материалче, необективно и пристрастно. Точно толкова елементарно, колкото "дълбокомислието" на издателя Прокопиев. Проектът на това повърхностно планче за завземане на властта "Да падне Бойко, пък после ще видим" с избутания ничий лидер Христо Иванов е провал. Невъзможен е. Еле пък през маямата.
  Мечтата да се овладее ДСБ отлетя и само незабележимия Атанасов ще изпадне от политиката. Назрява промяна. Няма да е през интригата недомислена от пробутващите ни някаква недясна, нематериална и нефункционираща тайфа от многознайковци неспечелили НИЩО в живота си.

  Navigare Necesse Est
 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#31] от "yanne":

  Няма да ти е кмет селски. Ти не живееш в София.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4244 Весело

  До коментар [#32] от "Росен съм аз и голем капут":

  Щеше да чака пред сградата на ВСС.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 59. 59 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 876 Любопитно

  няма как един демократ да гласува са мутренското статукво ,колкото и рискова да е една промяна, тя е единственият разумен и полезен ход

 60. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  До коментар [#47] от "haq30626233":

  Това е ИСТИНАТА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 61 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 780 Неутрално
 62. 62 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6464 Неутрално

  До коментар [#4] от "emil":

  Много си точен+++++++++++++++++ и още и още....то не бяха червени куфарчета, ами закупуване на работещи предприятия за по 1 лев и списъкът може да мине 18 причини на Симеон Стойчев.

 63. 63 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Аз бях на протестите срещу Пеевски и помня #КОЯ го защитаваше. И на кои маминото детенце вадеше зъбите и питаше ехидно "боли ли"? Изберете си ги пак Мая за да получите и този път бходигарда на Пеевски!!
  —цитат от коментар 16 на Nil satis nisi optimum


  Поглеждал ли си медиите на Пеевски и каква помия се лее по Мая?
  Явно дебелото момче отново иска Фандъкова.
  Имате еднакви интереси.

 64. 64 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 595 Весело

  Колкото и странно да звучи, печелившият ход на десните избиратели е Мая. Рационалният избор е сестра Галева. По-малкото зло няма да донесе полза на избирателите, които искат промяна.

 65. 65 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 493 Любопитно

  "Десните страсти преди втория тур се нажежиха до червено."
  ==========================================================
  Е,чак пък страсти,..,че и до червено...:)))
  Не се е класирал кандидатът ,който си избрал за втори тур - не отиваш да гласуваш след като го няма там,какъв проблем е това?!?
  А пък,Мая Манолова и "промяна" - това е някаква безумна смехория...

 66. 66 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Дневник, май сте на дъното. Май е време за нова медия. Боже, Боже..... На едните им цитират името, а на другия му публикуват целия псевдотруд точка по точка. За каква равнопоставеност говорим. Фандъкова била порядъчна жена и той не считал , че това е добре .............

 67. 67 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5405 Весело

  Хареса ми "..юристът Симеон Стойчев, който публикува във Фейсбук "Моите 18 причини да гласувам за Мая Манолова на балотажа"..."

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 68. 68 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Анонимно но пък от първо лице.... "Спасяват ви като в онзи черен виц с момиченцето, чието семейство загинало в катастрофа, а тя отишла разплакана за помощ при тираджията. Той започнал да си сваля колана и й казал, че не й е ден."Това пък въобще не може да се коментира , ако човек има някаква хигиена
  —цитат от коментар 46 на дерибеев


  Да беше само този ментален лапсус в пледоарията на адвокатчето на свободна практика с цели 18! точки...май трябваше да напиша 18+.
  И на Жената и чак тъщата на Гьобелс е вдигнал кокалите, само и само да, цитирам:

  "........ само за да се отърва от порядъчната жена, да я изчегъртам от общината, да я отлепя от София, да изкопча града ми от хватката й."

  ( аналогията тук е м/у жената на Гьобелс и Фандъкова, според адвокатчето).........!!?

  Признавам си, че а първи път се налага да спра на три пъти, за да се запозная с този "бисер" на адвокатска пледоария. Някои пасажи трябваше да препрочитам. Издържах теста за своеобразен мазохизъм в този процес.
  Няма безплатен обяд, когато гледаш/четеш/ в очите на злото...все оставя малка драскотина.
  Слава на Бога, че в България болшевиките са всъщност меншевики, малцинство. Така трябва и да остане.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  Всички говорят за промяна, а когато трябва да се случи, се страхуват. Хванали са се за службичката си и не пускат. Нищо, че сме все последни и непрекъснато падаме все по-надолу.

 70. 70 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 830 Неутрално

  На комунист покажеш ли му пръст, ще ти отхапе ръката.
  Не разбирам, какво са тия войни и за какво, при положение че Герп и БКП са лицата на една и съща монета. Да викате, че статуковото трябва да се гътне, като се гласува за комунист и нелепо. Кюстендилската пръчка е същата стока като самоковската, само дето последната има мнозинство в общината, та не знам за какво иде реч.
  Но никой в суматохата не проронва и дума, кой докара хората в дясно да водят тези люти спорове?
  Атанасов и Христов отново се издъниха и изправиха собствените си гласоподаватели пред недъгав избор. Терминът градска десница се превърна в жалко обяснение за състоянието на дясното в БГ, на антикомунистическото и мутренското.
  Манолова и Фандъкова са лицата на комунисти и мутри в политиката.

 71. 71 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Ху дъ ф.к из Симеон Стойчев?
  Кой е новият велик юрист/демократ/ на чиято пледоария са отделили 3 машинописни страници.
  Хора, какво Ви става. Първо пускат някакъв пишман адвокат да атакува Борис Бонев.
  Хаджигенов. Бил от ДБ
  После се оказва в Щаба на Манолова, а се изказва от нейната трибуна като член та отбора и.

 72. 72 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#71] от "grayeagle":

  Ти да видиш Илиян Василев и Дайнов какви са ги написали. Минеков и той беше на трибунката на Манолова. Погром пълен.
  И за какво?
  Всичките ще станат като Нешка с Бареков. На дърти години за срам и позор.

  Доброто е заразно
 73. 73 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  До коментар [#72] от "АзКлавдия":

  Към тях прибавяме Митьо Гестапото и Екимджиев, но за да стане картинката пълна ни трябва и... Лозан Панов. Георги Георгиев от БОЕЦ ще му крепи тогата, докато се качва на подиума, хахах...

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 74. 74 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Пак голяма реклама на мая галева орешрска пеефска, много ще ми е забавно другиден като си тръгне за Кюстендил как ще почне цивренето на "десни" и комунисти, че вота бил купен 🤣

 75. 75 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#71] от "grayeagle":Ти да видиш Илиян Василев и Дайнов какви са ги написали. Минеков и той беше на трибунката на Манолова. Погром пълен. И за какво? Всичките ще станат като Нешка с Бареков. На дърти години за срам и позор.
  —цитат от коментар 72 на АзКлавдия


  срам??? у дайнов, минеков дс-василев??? - смело педположение

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 76. 76 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1179 Весело

  Мале, каква идея ми дойде!
  В новото НДК на Маяма, щото тя по-долу от Людмила няма да падне, ще има стенопис... малко а ла "Тайната вечеря", но на мястото на Иисус ще е Манолова. Гореизброените "интелектуалци" ще са наоколо, а Нинова ще е на мястото на Петър. Щото тя до трети петли сто на сто ще предаде другарката си.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 77. 77 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1179 Весело

  Поправям се! Три пъти ще се откаже от нея! Предлагам като Юда да изрисуват безсребърника Лозю.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 78. 78 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 269 Неутрално

  У неделя ще слушаме песент "Ах как боли" на Азис в изпълнение на Кметчето.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  С тази статия Дневник показа кого подкрепя. Да се надяваме , че както сте я подкарали няма да доживеем до деня , в който ще почнем да четем апели за съдействие и на г-жа Нинова.
  —цитат от коментар 43 на haq30626233


  Залагам 1000 лв, че след 2 г Дневник ще ни агитира за БСП и Нинова!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Всичко, що е грантоед, подкрепя Мая! Дисциплинирано, под строй, без изключение. И с едни и същи опорки. Ало, ние НЕ сме слепи! Всеки да си прави изводите!

  Мърфи е оптимист!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Разидинението прави силата.

 85. 85 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3284 Неутрално


  Любопитство буди присъствието сред подкрепящите Йорданка Фандъкова на Жаклин Вагенщайн. Това е три годишната тогава внучка Джаки на стария комунист Анжел Вагенщайн, който от трибуната на Великото народно събрание тръбеше, че екстремистите от СДС искали да убият. Ни повече, ни по-малко. Явно е оцеляла. И добре се е ориентирала.

 86. 86 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 269 Неутрално

  На комунист покажеш ли му пръст, ще ти отхапе ръката. Не разбирам, какво са тия войни и за какво, при положение че Герп и БКП са лицата на една и съща монета. Да викате, че статуковото трябва да се гътне, като се гласува за комунист и нелепо. Кюстендилската пръчка е същата стока като самоковската, само дето последната има мнозинство в общината, та не знам за какво иде реч.Но никой в суматохата не проронва и дума, кой докара хората в дясно да водят тези люти спорове? Атанасов и Христов отново се издъниха и изправиха собствените си гласоподаватели пред недъгав избор. Терминът градска десница се превърна в жалко обяснение за състоянието на дясното в БГ, на антикомунистическото и мутренското.Манолова и Фандъкова са лицата на комунисти и мутри в политиката.
  —цитат от коментар 70 на SSS  До коментар [#70] от "SSS":

  Да е.... и "десните пуритани" дето се се навъдихте и за нищо не ставате! Все някой друг ви е виновен, че сте годни за нищо. Атанасов, Христов(тоа пък кой е? Предполагам имаш предвид Христо Иванов, ма ти толкова си можеш) виновни па вие целите в бяло. Читаво момче си,( едно име не можеш да запомниш ма нема да издребняваме) правиш партия и спасяваш "десните пуритани" от адските тегоби къде другите все ги вкарват, а ти-спасител им донасяш мир и благоденствие. Ти-спасителят ги извеждаш от заблуждението в което Атанасов и Христов!?!?! (тоа пък кой е?) ги вкарват. Омръзна ми да слушам как мая и фандъчка били двете страни на една монета, е па веднъж за разнообразие гласувайте за обратната страна на монетата. Колко трябва да си тъп упорито да повтаряш едно и също действие и да очакваш различен резултат? Ако имах възможност с кеф бих боднал една бюлетинка за майчето тази неделя, ей така защото на 100% споделям казаното от Чърчил за Хитлер и ада и на 100% споделям позицията на съфорумника "циник" за ситуацията в Бг.-то.

 87. 87 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  "От четвъртък вечерта започна и друг скандал: ГЕРБ публикува на сайта си информация със заглавието "Творци подкрепят Йорданка Фандъкова за кмет на София"
  ========
  И къде е скандала че не вдявам !?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 88. 88 Профил на OA
  OA
  Рейтинг: 385 Гневно

  Как може някой ( мадам Фъндъкова) да заяви, че има "гражданска позиция" за правосъдието и избора на главен прокурор и да каже, че не може да я сподели сега поради разделението на властите и факта, че тя е само управител на града? Щом позицията е гражданска, тя не може да е тайна! С кого е споделя тя? С никого!?

 89. 89 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  Нормално е моите автентични приятели да подкрепят Мая. Не за друго, а да покажат, че са против статуквото. Което значи, че са за истината, съвестта и почтеността, разума и справедливостта. Ех и аз бях за архитекта, но той загуби. Не му стигна ресурс, а може би и качества. Иначе възможност имаше. Сега само Мая е алтернатива, друго няма. Разбира се надценяването и преекспонирането на участието на десните е излишно. Един срещу друг застават народът срещу Боко с шайката му и отхранения башибозук. Спорът може да се разреши в неделя или в далечно бъдеще. Всеки има право на личен избор. Успех!

 90. 90 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 269 Неутрално


  Колкото и странно да звучи, печелившият ход на десните избиратели е Мая. Рационалният избор е сестра Галева. По-малкото зло няма да донесе полза на избирателите, които искат промяна.
  —цитат от коментар 64 на puknatastotinka

  Що па да е странно? Доколкото си спомняме някои дето се имат за десни са гласували и за комунистическия кандидат за президент. Нали шефа им ги призова така. Какво е някаква си кметица. Десни ама мозъкът им е у левото полукълбо! И този някакъв си Екимджиев ме развесели. Изберете Маята! :))))

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 964 Любопитно

  кое е дясното в избора между пребоядисана и откровена комунистка ?
  Която и да се избере статуквото печели ....

 93. 93 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 269 Неутрално

  ГРОБ не са нито десни, нито леви - те са гнусна, крадлива и престъпна шайка, която трябва да бъде изритана от властта. Иначе произхождат от най-долните среди на бившите БКП и ДС. Затова в неделя масово всички срещу ГРОБ - подкрепа за всички техни противници без значение от партията, която ги издига!

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 94. 94 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 322 Гневно

  4. Заради спасението. Спасяват ли ви от комунистите? Спасяват ви като в онзи черен виц с момиченцето, чието семейство загинало в катастрофа, а тя отишла разплакана за помощ при тираджията. Той започнал да си сваля колана и й казал, че не й е ден. На всички, които ще бъдат спасени от комунизма тази неделя - няма да ви е ден.


  ТОВА Е НАЙ ОТВРАТИТЕЛНОТО НЕЩО, КОЕТО НЯКОГА СЪМ ЧЕЛ В ДНЕВНИК !!!!


  Буквално ми се повръща от този човек, който го е написал.

  А ВИЕ, мило, червено Дневниче, сте решили да го споделите !!!

  Въобще, разбирате ли какво е написано в тази четвърта точка!!!!

  Неуважаема редакция, вие деца нямате ли? Семейства нямате ли? Морал нямате ли?

  И ще ми пишете за морал и ще се държите като последна инстанция в тази държава!

 95. 95 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Даже не дочетох статията. Нищо нажежено няма. Част от избиралите на ДБ и Бонев ще се гърчат в избора на "по малкото зло". Останалите ще теглят по една майна на "избора" на балотажа и ще отидат за гъби. Какви страсти, какви пет лева?

 96. 96 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2519 Неутрално

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "много лесно ще се промени. Въпрос на няколко митинга под прозорците."

  Лесно е с митингите, когато ги има. Но тях ги няма никакви!
  И кво праим тогава?
  Балъмите в България свършиха, драги! "Кой не скача, е червен" се оказа мантра за еднокрратна употреба.

  А пък и Нинова днес в прав текст разкри, че наследниците на авторите на тази мантра са също толкова червени, колкото и тези, които не са скачали, когато тя беше на мода.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Само не разбрах какви бяха тия метани и нишани на Фандъкова и Борисов към " десните "?!?

  Едната им отиде на крака, другият им прави намеци, че можело пак да се коалира с ДСБ?!?

  ГОСПОД бил събирач и прочие?!?

  Борисов ще коалира ГЕРБ С ДСБ пак ли? Те го засипаха с тон ла.на!
  Не намирам това поведение за нормално.

  Ша ма откажат тия!

 99. 99 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Българино, вгледай се в тия две болшевишки физиономии на снимката и помисли до къде си я докарал!

 100. 100 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#1] от "bat_plamen":

  Споделям !

  Stupid people make me sick
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK