"Искам да стана "прокорор", "адвукат" или "лекър"

А, има и един отговор "Учител, обаче мама не дава че нямало пари в тази професия", който май е доста красноречив и обобщава всичко.

© Велко Ангелов

А, има и един отговор "Учител, обаче мама не дава че нямало пари в тази професия", който май е доста красноречив и обобщава всичко.Асенка Христова е изпълнителен директор на Института за изследвания в образованието - независим изследователски център с мисия да подпомага развитието на модерна образователна система. Коментарът е от профила й във "Фейсбук". Заглавието е на редакцията.


Във въпросника на PISA 2015 има един въпрос с отворен отговор за това каква работа очаква да работи ученикът към 30-годишна възраст. Заслужава си човек да разгледа отговорите, дадени от 6363 български ученици в 9-и клас.


Ако изключим наистина тесния обхват на професиите, видимо познати на учениците (отразяващ на практика липсващата система за кариерно ориентиране), доста голяма част от децата не могат да изпишат правилно наименованията на професиите.
Масово се срещат записи като: автомонтюр, автомонтyor, автомотьор. адвукатка, акошер - гениколог, актйор, био енджинер, биоархалог, боксйор, воинен, вътришен дизаин, гинеколог-пластичен херург, децка учителка, децки психиатър, заболекър (масово), маникьорист, екскурзовот, енжинер, журналиство, инжинер, кетаринг, кетеринг, компютарен програмист, компютерен специалист, комуникаций, космунафт, лекър, малак и среден бизнес, мениджер, монтиор, незнам ощте, оправител, педиятър, полйцаи, прокоратура, прокорорка, режисюра, рехабелитатор, састезател, софтуерен инжинер, специялизиран треньор, танцйорка, транкторист, трениор, фармацефт, фризиорка (в най-разнообразни вариации), шофиор и т.н.


Прави впечатление, че голяма част от тези професии изискват висше образование и не бих се учудила, ако наистина някои станат "прокорори", "адвукати" или "лекъри".


А, има и един отговор "Учител, обаче мама не дава че нямало пари в тази професия", който май е доста красноречив и обобщава всичко.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След един месец ще видим новата класация на PISA.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 2. 2 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1453 Весело

  аз пък искам да стана новия бай Хой !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 3. 3 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  До коментар [#1] от "Ι":

  Родината ще бъде ли класирана, или ще изпадне от класацията. Тонът ми е полу-шеговит и полу-тъжен.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 4. 4 Профил на │
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "tsyrvulan":

  Ще видим. Ако си спомням правилно доклада ще тане публичен на 3 декември.

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3394 Разстроено

  Докато парите в образованието се увеличават без да се търси какъвто и да било резултат - така ще е.
  Иначе одобрявам вдигането на доходите на преподавателите, но това е само първа стъпка, генерално системата, вкл. и тази на висшето образование, е на потресаващо ниско ниво.

 6. 6 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1453 Разстроено

  До коментар [#5] от "boevbisser":

  мда, след 45 год. живковски "комунизЪм" и последвала 30 год. клептокрация матряла е в окаяно душевно състояние !


  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 7. 7 Профил на vsi28597208
  vsi28597208
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре дошли в страната на батките, където културата е на последно място.

 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3160 Весело

  "Учител, обаче мама не дава че нямало пари в тази професия" - добре е мама да даде надежден старт за отрочето, а не да МУ предостави телефона самичко да "открива" колко много готови неща има в нет-а. Все пак 7 години не са кой знае колко, сравнени с тези, в които учителите ще МУ наливат знания, без които в живота нЕма да може да "вади" пари.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9 Профил на riot
  riot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Еми, управляващите въведоха тоя модел с делегираните бюджети. Парите следват ученика. Затова директори и учители си затварят очите, прибират кинтите, а децата... Но пък необразовани хора, най-лесно се манипОлират, нал' тъй!?

 10. 10 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Интересно, нещо за архонт, митрополит, или барем пожарникар няма ли?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 11. 11 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Наскоро един в една игра разказваше, че бил египтолок. Та дори и завършили специалности изискващи езикови познания точно по древни езици не могат да си напишат правилно заглавието, камо ли учениците.

 12. 12 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 294 Любопитно

  "Искам да стана "прокорор", "адвукат" или "лекър"

  Аз нека стана такъв,
  пък нека не мога да ги изписвам правилно!!!!

 13. 13 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Без изненади.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 14. 14 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Неграмотни е имало винаги и навсякАде ;)
  Да не би преди всички да бяха инженери у нас ?!
  Който иска - учи, сега има много нови възможности, останалите ще са персонал тук-там.

 15. 15 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 294 Неутрално

  А защо не пужарникар.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 16. 16 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  Преди години, Тодор Колев пееше - "как ще ги стигнем американците?". Ами, стигнахме ги. Даже ги минахме. Над 15% неграмотни, сричат в 11 клас, не разбират прочетеното.

 17. 17 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Ама и вие .. възмущавате се за учениците. :)
  Аз от учителка на племеника съм виждал такива глупости

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 18. 18 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Асенка Христова е изпълнителен директор на Института за изследвания в образованието - независим изследователски център с мисия да подпомага развитието на модерна образователна система. Коментарът е от профила й във "Фейсбук".

  Докато такива са ни мисиите и мисионерите и резултатите ще са такива.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 19. 19 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Весело

  Интересно, нещо за архонт, митрополит, или барем пожарникар няма ли?
  —цитат от коментар 10 на Пипера е много лют


  - Има, има. :) Ама не му дават гласност:

  "ТАМПЛИЕРИ, АРХОНТИ, МАСОНИ…
  България е на второ място в света по брой на рицарите тамплиери....

  Всъщност зад инициативи от типа на т.нар. ордени на рицарите тамплиери в България и прословутия Върховен архонтски събор стои стремежът на една определена класа да легитимира себе си като аристокрация. В повечето случаи става дума за хора със съмнителна репутация, успели да се замогнат в годините на прехода най-често благодарение на престъпни сделки и унаследени мрежи и влияния от тоталитарния период. В амбицията да реализират себе си като елит – не просто финансов, но и духовен и политически (властови) – те демонстрират нуждата си от сакрална санкция, от меродавен печат, който би препотвърдил тяхната знатност, правото им да бъдат „избрани”, „необикновени”, „нередови” хора. Потребността им да заличат миналото си на простолюдие и да се закичат със знаците на всепризнат престиж, реабилитира значението на Църквата, но не като общност от вярващи, на която глава е сам Иисус Христос, а като древна институция, съхранила през вековете сакраменталната си власт. Неслучайно т.нар. тамплиери признават, че ритуалите им започват и завършват с молитва и че във всичко, което правят, те търсят и имат подкрепата на „отделни християнски проповедници”. Обикновено на техните церемонии присъстват православни духовници, в това число и митрополити. Архонтите пък получават своята титла директно в църковна среда с едно чинопоследование, което напомня ръкополагането в духовен сан.

  Не е изненадващ и фактът, че повечето представители на тези парамасонски организации имат и политически амбиции. Така например архонтът Слави Бинев, който освен това е и рицар тамплиер, е също така учредител – заедно с Великия приор на Ордена на рицарите тамплиери Румен Ралчев и едновременно с това масон – на партия ГОРД...."
  https://kultura.bg/web/тамплиери-архонти-масони/

  Рицар на Румен Ралчев е и Маргарита Попова. И тя има политически амбиции - "БРОД за България". Сега е при Сашо Дончев и агент Карък. "БРОД за България" пък е тясно свързан с Лазар Мурджев, син на охранител на Лудмила Живкова, подозиран че е агент и на КГБ. Именно в сайта на Лазар Мурджив беше даден линк и към изследването на РИСИ за профила на президента. Та затова не чакайте много гласност по въпроса. Поне не тук. :)

  - http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4589805/
  - http://brodbg.com/b-news-3-228.html

 20. 20 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  До коментар [#16] от "Vlado Nikolov":

  Ти мислиш, че образованието в Щатите е зле, така ли -:“

 21. 21 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Интересно е какъв процент от тези 6363 ученика са дали така написаните с правописни грешки отговори.
  Иначе и аз се сещам за един отговор, взет от живота - искам да стана нотариус, за да издавам НАТУрални актове.

 22. 22 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Весело

  ""Искам да стана "прокорор", "адвукат" или "лекър""

  - Един Иво търси 80% дебили. :) Авторката на Дневник просто му казва да не се притеснява. Щото дори Стати Статев, агент Стойновски, се погрижи образованите да емигрират. Осигуряване на електорат - това беше задачата на Партията БКП+ДС. :)

 23. 23 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3394 Разстроено

  До коментар [#22] от "plebs":

  И управляващата партия добре се справя с поддържането на неграмотност сред населението, както се казва - крушата си има опашка.

 24. 24 Профил на koevip
  koevip
  Рейтинг: 50 Неутрално

  Много късно. Те вече ни управляват.
  Останалите бяха изгонени от България.
  Аз също напуснах тази територия на 70 години.

 25. 25 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  "Гинеколог-пластичен херург"...
  Майсторлъкът ще е да ги събере в едно.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  Менистър прицедател?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Уфтсъ или Овца е по-правилно?

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#21] от "Мондиана":

  "... искам да стана нотариус, за да издавам НАТУрални актове."

  Веднъж чух две циганки да си говорят на спирката пред една "натурална" кантора:

  - Ма то тревАло тутуляра да тутулизира (оторизира) ма!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на ourson
  ourson
  Рейтинг: 299 Неутрално

  То и сега е пълно с "прокорори" и "адвукати".

 31. 31 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#27] от "Norman Granz":Уфтсъ или Овца е по-правилно?
  —цитат от коментар 28 на Илиана


  Уфсъ, УФСЪ е правилното!

  П.С. Някой да знае къде в нета могат да се намерят тези бисери? Интересно ми е дали някое момиче е поискало да стане "секретутка"?

  П.П.С. Преди години новодошли от биФшия велик и мАгуч (и неразрушим) ссср ми казаха че мечтата на много гимназистки там била да станат "интердевочки".

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 32. 32 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Весело

  Мисля, че "оправител" си е правилно написано...
  Това е човек, който си избираме, за да ни оправи.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 33. 33 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ι":

  А пълния член, къде сме го забравили?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 34. 34 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  За селскостопанска работа, общ работник в строителството, в чистотата, за работа с кирка и лопата, за овчари, говедари, свинари не е нужно основно, средно или висше образование. Трябва да е задължително до ниво 4-ти клас - да чете и пише свободно и да извършва 4-рите аритметични операции. Задължително начално образование, а който иска повече - никой не му пречи. Вярно, тези с небългарския майчин език повечето ще отпаднат, но няма да пречат на останалите да учат. А сега - задължително обучение до 16г. възраст. Та те на 11г. раждат и държавата им плаща за това. Ще се реши и кризата за учители.

 35. 35 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1453 Весело

  До коментар [#26] от "Боби Бобев":

  попитай сър Елтон Джон !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 36. 36 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Заслужава си човек да разгледа отговорите, дадени от 6363 български ученици в 9-ти клас."

  Няма изгледи да става по-добре.
  По комунски тертип може да се каже оправдателно - такова е времето.

 37. 37 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Насила хубост не става. Да се въведе задължително начално образование до 11г. възраст. Това да ги влачиш до 16г. възраст е мъчение и за учители и за (мургави) ученици. За селскостопанска работа, метла, кирка, лопата, мотика, общак, чистотата, пътно строителство не е нужно основно и по-високо образование. Циганите в някои селища са мнозинство и съсипват тотално дисциплината в час. Да върви да работи и толкова. Който иска да учи.

 38. 38 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#37] от "Пламен Данаилов":

  ++++++++++++++++++++++

 39. 39 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#37] от "Пламен Данаилов":

  "... не е нужно основно и по-високо образование. "

  А плебисцитно гласовете да се смятат 1:1 с останалите ли?

 40. 40 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Това е едно хиперактивно поколение което не може да си задържи вниманието върху нещо за 2 минути. Постоянно крещене, подскачане, гледане в телефоните, обиждат се помежду си с език на възрастни. Правописът е резултат от липсата на всякаква зрителна и дългосрочна памет.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 294 Любопитно

  До коментар [#31] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Моѝше,
  знам, че една момиче в СССР било кръстено от баща си (виден комунист) ДАЗДРАПЕРМА, което име произлизало от израза "ДА ЗДРАвствует ПЕРвого МАя". Но нека бъдем обективни - идиоти има и пи нас, и при вас!!!!

 43. 43 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#17] от "Канасубиги":

  племеННик

  malart.blog.bg
 44. 44 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 504 Неутрално

  А някой за "РАДУЗТ" в "прокоратората"?

  I had a dream, Joe
 45. 45 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не е институт, а чуждоспонсорирано, с грантове, НПО. А че са неграмотни е благодарение на неолибералния модел, който се въведе след 1989 година.

  niki
 46. 46 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3394 Весело

  До коментар [#45] от "niki":

  Какъв неолиберален модел ти се привижда в образованието?
  Това си е късен соц, 30 г. след падането на социализма. Нищо не е мръднало, по-скоро е мръднало, но назад, уви.

 47. 47 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Весело

  До коментар [#27] от "Norman Granz":Уфтсъ или Овца е по-правилно?
  —цитат от коментар 28 на Илиана


  Уфсъ е правилното.

 48. 48 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3302 Весело

  Тази статия трябва да я пише филолог, а не незнаещ правилата за пунктуация. Но пък "Първи римски" е учен човек, без да знае къде се слагат запетайките - така че правилата за правопис не са задължителни за науката.

 49. 49 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3302 Весело

  До коментар [#45] от "niki":

  А преди 1989-та как само децата на партийните секретари минаваха началното без да знаят азбуката; как в основното и средното получаваха шестици само като си кажат името... добри времена бяха, нали? Който не иска да учи - няма да учи; който иска - ще намери начин.

 50. 50 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 288 Весело

  „Заслужава си човек да разгледа отговорите, дадени от 6363 български ученици в 9-ти клас."

  9-и се пише така, обаче много се смеете на децата в 9-и клас. :) :)

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 51. 51 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Весело

  Авторката набляга на неграмотността на завършилите средно образование по отношение на граматиката , но по отношение на елементарната аритметика са още по-зле. Ако нямат калкулатор не могат да разделят или умножат многоцифрено число. Покрай компютърните клавиатури, не са свикнали да пишат и нямат оформен почерк. Когато им се наложи да пишат на ръка , рисуват буквите като първолаци.

 52. 52 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Аз редовно минавам по една улица със сгрешена табела, останала още от социализма. Наистина винаги е имало неграмотни хора.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 53. 53 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  До коментар [#20] от "boevbisser":

  Според техни публикации, 10% от американците са неграмотни. Питай ги ЗАЩО е така. Частните училища са на ниво. Но това е малко по - друго. У нас, частните детски градини и училища, предлагат повече и по - добри възможности за развитие. Темата е прекалено голяма, за нормално обсъждане във форума.

 54. 54 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1119 Разстроено

  Егати неграмотнотно поколение! Как може,да пишат "адвукат"вместо правилното айдукат ?!?!

 55. 55 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#31] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Моѝше,знам, че една момиче в СССР било кръстено от баща си (виден комунист) ДАЗДРАПЕРМА, което име произлизало от израза "ДА ЗДРАвствует ПЕРвого МАя". Но нека бъдем обективни - идиоти има и пи нас, и при вас!!!!
  —цитат от коментар 42 на Илиана


  Идиоти е.....разтегателно понятие, и е като порнографията-въпрос на география.

  Моето българско име е много трудно за произнасяне ако е написано на иврит, па и доста странно (тогава, преди наплива от биФшия ссср). Нейсе в интензивния курс по иврит бяхме от разни държави, ама после в армията ми се...такова онаковата-набивах се, и са всяко нещо първо "се сещаха" за мен-БУЛГАРО...и т.н.

  Реших да си сменя името с нещо леко произносимо по цял свят. И си избрах имената Мартин Кристиан (второто на Др. Кристиан Бърнард, първия хирург присадил успешно сърце). Отивам в МВРто (при нас това не е "силово" министество, а нещо като ЕГРАОН+други неща), подавам документите и КАТО МИ СЕ РАЗКРЕЩЯ ЕДИН ПОП (религиозен с масури)....Той крещи че не може това име (и ми споменава непознати тогава за мен думи) аз крещя че ТОВА искам (след военната служба станах "един от нас" и се инатях бетер кореняк'израелец, на акцентиран иврит). Дойде охраната да въдвори ред, и...не стана.

  След седмица отивам отново, гледам да не попадна на същия поп, и се случих на един рускоговорящ, който ме запомнил. Та той ми обясни че име като Кристиан (християнин, на иврит "ноцри") не подхожда на евреЙн като мен. Както не подхождали да се нарека Адолф. Пък аз...след по малкко от година в страната от де да знам че ортодоксалните евреЙ получават съклет от всичко свързано с онуй ревизионистко еврейче, Йешу (Исус на гръцки).

  Е, чатнах проблема, взех телефонната книга (през 1969 още имаше такива) и си избрах две СТРАХОТНИ имена започващи със същите букви като българските ми: Хем библейски, хем разпостранени по цял свят и лесно'произносими, и ненабиващи се.

  Та...за мен онзи масурестия е пълен идиот. Но от друга страна разбирам и причините за неговия идиотизъм.


  До коментар [#42] от "Илиана":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 56. 56 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 288 Любопитно

  До коментар [#20] от "boevbisser":Според техни публикации, 10% от американците са неграмотни. Питай ги ЗАЩО е така. Частните училища са на ниво. Но това е малко по - друго. У нас, частните детски градини и училища, предлагат повече и по - добри възможности за развитие. Темата е прекалено голяма, за нормално обсъждане във форума.
  —цитат от коментар 53 на Vlado Nikolov


  В САЩ черният етнос е около 13 % и представлява 80 % от затворниците. Звучи познато, нали?

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 57. 57 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 896 Неутрално

  До коментар [#16] от "Vlado Nikolov":

  В Щатите поне това нещо се разпознава като болест (ADHD) и се диагностицира при децата. Тук още сме на принципа “то детето е палаво, остави го да играе”.

 58. 58 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#39] от "gmbh":

  Образователен ценз е имало у нас, но не съм запознат с подробности. Може би го има и сега някъде по света. Чувал съм и за имотен ценз, а по мое мнение списъците на избирателите трябва да бъдат взети от НАП. Който не плаща данъци и кара на социални помощи не трябва да бъде избирател. За неграмотните да се направи бюлетина със саморъчно изписване на партията и преференциалния кандидат. Невалидните бюлетини да се унищожават на място.

 59. 59 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#45] от "niki":А преди 1989-та как само децата на партийните секретари минаваха началното без да знаят азбуката; как в основното и средното получаваха шестици само като си кажат името... добри времена бяха, нали? Който не иска да учи - няма да учи; който иска - ще намери начин.
  —цитат от коментар 49 на Deaddark


  Не беше баш така, поне не в София. В паралелката ми до 7 клас (в 6-о у-ще Граф Игнатиев) имах съученик син на трети секретар на бкп, и още двама на разни функционери. И съученичка на една от голямите поетеси по него време. Е, не им пишеха двойки с лекота, ама не бяха и шесторкаджии...петоркаджии по дефолт. Ама не бяха и голями тъпанари де, бяха...поразглезени но нормални.

  Същото после и в Киров. Само едно цигане го толерираха година две. А, и едно турче, син на провинциален секретар на околийски град. Та на Ясен (побългарен Хасан) двойки не му пишеха, ама не и петорки по дефолт.
  До коментар [#49] от "Deaddark":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 60. 60 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#49] от "Deaddark":

  "...И съученичка ДЪЩЕРЯ на една от голямите поетеси по него време..."

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  До коментар [#53] от "Vlado Nikolov":

  Темата е голяма, но е голямо и заблуждението, че в САЩ началното и средното образование са лоши. Имам близък роднина там, децата му изкараха държавно училище, за сравнение с жалкото положение у нас не може да става и дума.
  Не по-малко заблуждение е, че при социализма образованието ни е било на по-високо ниво от западноевропейското и американското. Това е от комунистическите митове.
  А ако останеш "неграмотен" по тяхното разбиране, в университет няма да влезеш и прилична работа трудно ще си намериш. За разлика от тук.

 63. 63 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#12] от "Илиана":

  Нали. А после, Бог да пази България от такива "специЯлисти"!

 64. 64 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3246 Неутрално

  Спомням си, че по наше време имаше кандидатстудентски бисери, любимо четиво за лятната почивка.

 65. 65 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Изкопчия, значи, никой не иска да става... Зидаро-мазач или водопроводчик - също. А с такава култура анкетираните дечица вероятно ще са годни само за такива професии към 30-тата си година. Пак добре, че никое не е пожелало да става неврохирург...

  Трябва обаче да отбележим, че нито самата Асенка Христова, нито някой друг Института за изследвания в образованието, са тръгнали към учителската професия - тежка е, колкото тези извън нея трудно могат да си представят, а и в нея "пари няма".

  И самата Асенка Христова, и колегите й от Института за изследвания в образованието, също са се ориентирали към професията "канапчия" - така викаха навремето на тези, които не копаят с лопатите, а държат опънат канапа, та да се види равно ли е изкопаното.

  България е пълна с търсещи "на хляба мекото и на работата лекото", изкарващи си парите благородно критикувайки резултати от работа, с които те самите никога не биха се хванали... Тежка и няма келепир.

  Мисля, че провелите горното изследване са си органична част от оформилата се в България доста голяма прослойка от вредни за обществото ни хора, занимаващи се с това, което в САЩ се нарича "социален паразитизъм" - от ромите, прекарващи целия си живот на социални помощи, през държавни синекурни длъжности, изпълняващи функции, без които държавата спокойно може да мине, до такива като въпросната дама и "института" й.

  А толкова липсват хора за трудно механзируеми дейности в свиневъдството, говедовъдството, градинарството, обществената хигиена и още много и много...

 66. 66 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Изкопчия, значи, никой не иска да става... Зидаро-мазач или водопроводчик - също. А с такава култура анкетираните дечица вероятно ще са годни само за такива професии към 30-тата си година. Пак добре, че никое не е пожелало да става неврохирург...Трябва обаче да отбележим, че нито самата Асенка Христова, нито някой друг Института за изследвания в образованието, са тръгнали към учителската професия - тежка е, колкото тези извън нея трудно могат да си представят, а и в нея "пари няма". И самата Асенка Христова, и колегите й от Института за изследвания в образованието, също са се ориентирали към професията "канапчия" - така викаха навремето на тези, които не копаят с лопатите, а държат опънат канапа, та да се види равно ли е изкопаното. България е пълна с търсещи "на хляба мекото и на работата лекото", изкарващи си парите благородно критикувайки резултати от работа, с които те самите никога не биха се хванали... Тежка и няма келепир. Мисля, че провелите горното изследване са си органична част от оформилата се в България доста голяма прослойка от вредни за обществото ни хора, занимаващи се с това, което в САЩ се нарича "социален паразитизъм" - от ромите, прекарващи целия си живот на социални помощи, през държавни синекурни длъжности, изпълняващи функции, без които държавата спокойно може да мине, до такива като въпросната дама и "института" й. А толкова липсват хора за трудно механзируеми дейности в свиневъдството, говедовъдството, градинарството, обществената хигиена и още много и много...
  —цитат от коментар 65 на gr52


 67. 67 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#5] от "boevbisser":

  За какво ниво изобщо става въпрос?!?
  Погледни какви типове стават министър-председатели, министри, прокурори и главни прокурори, директори на важни агенции... Дъно! Няма как, образованието да е на високо ниво.

 68. 68 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#55] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Нямаш представа с какво удоволствие ти чета постингите! Наистина си велик - не иронизирам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 325 Неутрално

  "Учител, обаче мама не дава че нямало пари в тази професия"


  Единствено почти грамотно написано-липсва запетаята преди "че", но преди "обаче" има :).

 71. 71 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Тъмните сили (ДС) "управляващи" България държат образователната система на ниво, което произвежда единствено роби. Роби, които впоследствие да бъдат впрегнати в схемите (работещи бедни) за ограбване чрез обществени поръчки, давайки им една имагинерна надежда чрез ЛаФките и билетчетата на черепаха и държейки ги на първото ниво в пирамидата на мотивацията. Тези тъмни сили ги лишават от развитие. Именно развитието е силата, която движи обществата напред и подобрява благосъстоянието им. И ако преди 15 октомври си мислех, че губим България, днес съм убеден, че сме я изгубили. Едва ли има сила, която да извади България от властта на тъмните сили. Може би само образованието, но то трябва да претърпи радикална промяна, да се променят хиляди хора, преподаватели, ученици и много други.

 72. 72 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  До коментар [#18] от "О, ко ма напрай!":

  Да се убие вестоносеца на лошите вести и... готово. Няма лоши вести!

  Не знам кой к'о тиЙ напра'ил, ма ти сам к'от си си напра'ил, друг немо'е.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 73. 74 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  До коментар [#71] от "Uprsport":

  Много точно!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 74. 75 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#45] от "niki":А преди 1989-та как само децата на партийните секретари минаваха началното без да знаят азбуката; как в основното и средното получаваха шестици само като си кажат името... добри времена бяха, нали? Който не иска да учи - няма да учи; който иска - ще намери начин.
  —цитат от коментар 49 на Deaddark


  Та същите тези днес са рушителите на България. Тези, които намериха начин не са в България.

 75. 76 Профил на Perkele
  Perkele
  Рейтинг: 265 Неутрално

  важното е да може да кълве по телефона с мазни пръсти

 76. 77 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#68] от "gr52":

  Споделям напълно казаното от теб относно коментарите на Моѝше!

 77. 78 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#39] от "gmbh":
  Плебисцитните права могат да се обвържат с данъчните постъпления от конкретното лице, ако салдото е положително- гласува, ако не- отива да ги подобрява!

 78. 79 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  Това е както едно време се смеехме на бисери от матурите, винаги го имало и винаго ще го има. Само че сега преопаковано в PISA.

 79. 80 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#65] от "gr52":
  Само една забележка: Пише се- неврухирорг!

 80. 81 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#68] от "gr52":Споделям напълно казаното от теб относно коментарите на Моѝше!
  —цитат от коментар 77 на Илиана


  Изчервих се:)

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 81. 82 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Весело

  "...6363 български ученици в 9-и клас..."

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 82. 83 Профил на Stupid American
  Stupid American
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Децата в БГ са неграмотни, понеже вече не се четат книги. Образованието ни е плачевно, но за точно тоя аспект няма много какво да се направи - не можеш на учениците да им преподаваш правописния речник.

  Реформи в образованието са необходими, но в друга насока: трябва на малките ганьовчета да им се преподава критическо мислене, техника за дебатиране, култура на поднасяне на информацията.

  За съжаление, няма как на този етап да стане, защото учителите им, па макар и с по-добър правопис, също нямат тези познания. В България просто критическото мислене не се цени и, реално, го няма. Справка - грандиозната манипулация относно Истанбулската конвенция.

 83. 84 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Писането на ръка и без корекция на правописа и предскаване на текст е умение,което е толкова важно и необходимо,колкото и извличането на квадратен корен на ръка или работата със сметало или логаритмична линия.От както завърших образованието си на ръка повече от Вярно с оригинала имена подпис и Днес дата получих .............. за ...................... имена подпис не съм писал.И кратки белажки за собствено ползване,А и съм попадал на правописни грешки и в съдебни решения,въпреки че за да влязат специалност Право всички юристи са развивали литературна тема от около 20 страници,като всяка праввописна грешка сваляше оценката с 25 стотни,т.е са допуснали не повече от две три грешки.Т.е след като и при хора,които са усвоили това умение в най висока степен,то е закърняло,значи не е и необходимо.Трябва да се научат да се изразяват и да разбират езика и то не толкова писмено изложение на теза,а изразяването на желание,предпочитание,волеизявление,оферта,приемане или отхвърляне на оферта изцяло,отчасти със или без условия и резерви,мнение,оценка ,предположение ,отношение по начин ,щото да бъдат поне разбрани и да разбират това,което други казват устно или писмено.Както и да водят светски разговор,разговор с близки,дискусия преговори.Да могат да извличат ида искат информация,както и да предоствят.Ключови комуникационни и информационни умения,без които ще имат проблеми.Езика е основно за това.Има и друго,но то първо че се усвоява естествено и второ в каквато и степен да се усвои е достатъчно за пълноценен живот и реализация.

 84. 85 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#9] от "riot":

  Не знам какво точно са тези "делегирани бюджети", но очевидно, че едно училище с 20 ученика изисква много по-малко средства от училище с 1000 или 2000 ученика. Следователно бюджетите трява да зависят от броя ученици. Дали тази зависимост трябва да е линейна или не, е друг въпрос. По-логично е да не е линейна.

  А относно заплащането - дали ще се плаща на учеинк или на час, няма значение - който не иска и най-вече който не може да преподава качествено, няма да може както с малко, така и с много пари.

  И не на последно място - няма нужда всички да са "вождове". Трябват най-вече "индианци". Системата 1:10 е открита преди хилядолетия - на 10 бачкера трябва един отговорник; на 10 отговорника - един ръководител и т.н. Хората с образование и капацитет да взимат ПРАВИЛНИ решения винаги са били около 10% от общата маса. Ако ще и 100% от българите да завършат виШУ и да станат "лекъри", "адвукати" и каквото там успеят да си купят в съответното ВУЗ, само 10% ще стават за нещо. Останалите ще имат капацитета на изпълнители на чужди указания и идеи.

  Това, върху което трябва да се работи с днешните ученици, е да им се помогне да намерят своето място в обществения и икономически живот на страната, за да бъдат тези хора в максимална степен полезни, и в същото време да осъзнаят и възприемат трезво и спокойно собствените си способности и място в живота.

  Жизнь или Life - избор има.
 85. 86 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#25] от "inn":

  Бедна ти е фантазиятаа колко клиенти има за такива специалисти... Хименопластика се правеше в България още по Татово време ;)

  Жизнь или Life - избор има.
 86. 87 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 913 Неутрално

  До коментар [#11] от "George Svinarov":

  Очаквам това да стане масово. И подобни извращения на езика и правописа да станат правило. Също както в САЩ, заради Буш, решиха че е съвсем правилно да се казва "Нукилар" вместо "Нуклиар" (което идва от нуклиус - ядро)...

 87. 88 Профил на vstoyanov
  vstoyanov
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Нека не слагаме адвокати и прокурори на едно ниво с лекарите, ок? Ако лекарите си вършеха работата като тази паплач, отдавна всички да сме измрели.

 88. 89 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Първата стъпка към образована и култура нация е да си извадим главите от пясъка. Митът колко сме умни, образовани, културни, интелигентни е само един мит. Българското образование винаги е било на балканско ниво. "Изтичането" на мозъци през последните трийсетина години само удари пиронът на българската "образованост".

 89. 90 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 294 Разстроено

  До коментар [#89] от "Таралеж":

  Искам да кажа, че днес, основната задача на ВУЗ-овете се свежда до легитимния (законосъобразния) избор на Ректор, неговите заместници, деканите и техните заместници, ръководителите на катедрите, академичния съвет, студентския съвет и прочее други колективни органи за управление. Едва след това, ако останат сили, започват да се обсъждат целесъобразността и съдържанието на учебните програми. Поради стремежа да не се загубят студенти, съдържанието на изучаваните дисциплини се опростява и формализира, от което страда качеството на обучението на студентите. Обучението на студентите се принизява до нивото на старите техникуми!!! А като се има предвид, че потенциалната броѝка на кандидатстудентите намалява, става ясно, че от този посредствен материал не може да се произведе неяо качествено!!!!

 90. 91 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  Аз искам да стана НПО-ъктивист и да взимам грантуве!

 91. 92 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3302 Неутрално

  До коментар [#59] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  То София си беше "Друга България" - нямаше записване за техника, нямаше купони и ограниения в хранителните магазини; имаше голям избор от стоки... да не изброявам, но хората от провинцията правихме пазарен туризъм в столицата, макар че трябваше да имаме повод че уж ходим на гости на някого (проверяваха). То централизацията си остана - но поне сега може да си поръчаш по интернет и да ти го доставят с куриер. И храната е разнообразна.

 92. 93 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3302 Неутрално

  До коментар [#59] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Прав си за оценките - започваха с петица и ако кажеха няколко думи по темата - шестица.

 93. 94 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5545 Неутрално

  Някога се държеше много повече на грамотността, това ми е впечатлението.

 94. 95 Профил на Илиана
  Илиана
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#92] от "Deaddark":
  До коментар [#93] от "Deaddark":

  Моѝше, откъдето и да го погледнеш е пич, та дрънка и на всичкото отгоре НЕ Е българомраз!
  Думата "българофоб" не е подходяща в случая щото означава "страх от българите", понеже Фобия (от гръцки: phobos ) означава „страх“. Затова двамата сина на бога на воѝната АРЕС (Марс) са Деѝмос и Фобос, т.е. Страх и Ужас, явяващи се негови неизменни спътници във всяка една воѝна. От там и двата естествени спътника на планетата Марс носят имената Деѝмос и Фобос.
  Една много интересна фобия е тази, която се изразява с думата ИТИФАЛОФОБИЯ, чието значение е: страх от съзерцаване или мислене за еректирал пенис (щръкнал уѝ)! Ми нали такава е основната задача на уя - да стърчи, иначе се превръща в обикновена водопроводна тръбичка!
  Илиана = Дедо Либен

 95. 96 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 632 Неутрално

  „Заслужава си човек да разгледа отговорите, дадени от 6363 български ученици в 9-ти клас."9-и се пише така, обаче много се смеете на децата в 9-и клас. :) :)
  —цитат от коментар 50 на Сенчеста фигура


  Грешите, пише се 9-ти. Както и 1-ви, 2-ри, 3-ти и пр.

 96. 97 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#59] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Прав си за оценките - започваха с петица и ако кажеха няколко думи по темата - шестица.
  —цитат от коментар 93 на Deaddark


  Нещо се обърках май с тези петици и шестици. Щото по мое време беше шестобална система, а после петобална...или обратното. Ако ти (или някой друг) помни-припомнете ми моля.

  Което се опитах да напиша е че на децата на "го'уЕмите" (трети секретар на ЦК на бкп не е кой да все пак) не им пишеха автоматично най високата оценка. 'Ма и те не бяха тъпанари де.
  До коментар [#93] от "Deaddark":
  -----------------------------

  До коментар [#92] от "Deaddark":До коментар [#93] от "Deaddark":Моѝше, откъдето и да го погледнеш е пич, та дрънка и на всичкото отгоре НЕ Е българомраз! ...
  ...
  ...
  ...Илиана = Дедо Либен
  —цитат от коментар 95 на Илиана


  Преди мислех че си мацка та се поизчервих от комплиментите ти в предишния ми коментар. Сега...почвам да се чудя к'о ти е станало, та от "дедо Либен" си смени ника на "Илиана".

  Иначе си прав- НЕ СЪМ българомразец. Въпреки че понякога ми лепват този етикет заради някои мои критични/саркастични коментари.


  До коментар [#95] от "Илиана":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 97. 98 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 591 Любопитно

  Към коментар 94 на Рeny Nikol:
  "Някога се държеше много повече на грамотността, "
  Съгласен съм , само да Ви питам това "Някога " към комунизма ли го смятате ? ?

 98. 99 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 591 Весело

  Към коментар 94 от Peni Nikol :
  Прощавайте от неграмотност дори Ви сбърках името, та сега се поправям !

 99. 100 Профил на eip52315793
  eip52315793
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Единствено възможен резултат при цел на Прехода - 99 % функционално неграмотни !

  Засега са "само " 46 % .
  Резултат на рИформи и дружески грантове на Държавния департамент чрез Америка за България.


  Волята на донора е повече от Закон ;)


   ежеДневникът на Америка за България също е виден пример ;)

  Най-евтиният и безкръвен начин да завладееш една страна е да възпитаваш децата й !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK