Основателят на БОЕЦ: Опитват се да ме смачкат, като спрат трансплантацията на съпругата ми

"Жена ми и децата плащаха цената на моите битки", казва Георги Георгиев.

© Фейсбук /Георги Георгиев

"Жена ми и децата плащаха цената на моите битки", казва Георги Георгиев.Георги Георгиев от гражданското сдружение БОЕЦ, което редовно организира протести срещу власта и срещу предопределения избор на главен прокурор, публикува във "Фейсбук" гневно писмо за ответните удари срещу семейството му. Съпругата на Георгиев трябва да бъде оперирана след шест дни във Франция, като трябва да й бъде трансплантиран бъбрек от съпруга й. На него обаче прокуратурата му е забранила да излиза зад граница въз основа на две предварителни производства, които са му образувани тази година. "Дневник" публикува емоционалния разказ на Георги Георгиев с малки съкращения и ще проследи казуса.


Дадох ти дума, Мариелка! Дума за живот. Ти само се дръж и не губи вяра!


Това е съпругата ми Мариелка, познавате я, два пъти управляващата ни мафия се опита да я убие, лишавайки я от лечение. Тя е болна от хронична бъбречна недостатъчност (ХБН) в терминален стадий и от три години се борим с болестта, като не сме спирали нито за миг и другата битка, срещу мафията и злото, което ни убива. Повече от една година се борим за трансплантация в чужбина, аз съм донора и накрая успяхме. Намерихме клиника в Гренобъл, Франция, която се реши да извърши изследванията и операцията. В момента, в който клиниката даде своето съгласие, знаех, че
мафията ще направи всичко възможно да осуети нашето пътуване


и за пореден път да се опитат да убият съпругата ми, защото не ни остава много. И го казах публично в ефира на Люба Кулезич. Знам как действа мафията, знам, че са способни и на убийства, за да ни унищожат, за да ни смачкат. А ударите са заради дейността ни в сдружение БОЕЦ, което се превърна в символ на съпротивата срещу мафията. Десетките внесени от нас сигнали за корупция, десетки акции и инициираните от нас протести срещу срамният избор и назначение на Гешев за главен прокурор.


Преследват ни, нас, свободните и непримиримите, като престъпници в собствената ни държава, а истинските престъпници са на върха на държавата. Още след сигнала на БОЕЦ срещу Цветанов за#АпартаментГейт и делата на БОЕЦ срещу участието на Пеевски в евроизборите ударите станаха всекидневие. Вчера ми връчиха 59-ата призовка само за тази година. През юни ни изпратиха банда мутри, които в продължение на три дни издевателстваха и тормозиха мен и жена ми, а полицията стоеше и гледаше безучастно въпреки подадените от нас сигнали. Защитих съпругата си и себе си от мутрите. И пак ще го направя, ако се наложи, защото свободата, приятели, е в силата да отстояваш Правдата и Истината!


И вместо на мутрите, на мен ми бяха повдигнати обвинения и образувани две дела!


Наложиха ми мярка за неотклонение – забрана за напускане на страната и местоживеене, за да не можем да заминем в чужбина и да направим трансплантацията.Това е целта им. Издадено бе и полицейско разпореждане за принудителна криминалистична регистрация. Отказах и не се явих. Не съм криминал, не е честно и не им позволих. И не отстъпих. Адвокат Николай Хаджигенов пое защитата ми (благодаря, Николай) по наказателното дело и поиска отмяна на мярката, за да можем да заминем. Вместо това днес разбирам, че прокуратурата е ЗАЛИЧИЛА моя адвокат от делото и ми е назначила служебен адвокат, който те са си избрали, без да бъда уведомен и без моето съгласие. Така действа мафията. Адвокат Камен Добрев от БОЕЦ пое защитата ми по другото дело. Благодаря, Камене, боецо!


Знам, че не можете да ме разберете. Дори не можете да си го представите. Защото не познавам други, които да са минали през това по този начин. Всеки ден призовки, разпити, запори, ревизии, удари, заплахи. Дори по 4 призовки на ден. Всеки ден. Това е кочината, в която превърнаха държавата ни. Посегнаха и на децата ни. Патрулките са пред дома ми, униформените пред вратата ни. Всеки ден чакаш да те приберат. При всяко заминаване се сбогуваш, като за последно. Оставяш всички документи, взимаш само личната карта и тръгваш. Сбогуваш се без думи, всичко е изречено десетки пъти. И най-важното, въпреки всичко не сме спирали битката срещу мафията нито за секунда! И през всичко това минава цялото семейство, жената, децата, близките. Те са тези, които плащат цената.


Остават ни шест дни до заминаването за Гренобъл.


Знам, че ще опитат да ме спрат по всякакъв начин. Защото ни управляват изроди без съвест и морал. Трябва да издържим тези шест дни и да излезем от страната и стигнем до клиниката живи и здрави. И ще направя всичко необходимо. Представяте ли си колко ги е страх от нас, щом са стигнали до там да искат да спрат трансплантацията и да убият съпругата ми, за да спрат и смачкат мен.


Благодаря на моите съратници в БОЕЦ! Респект, бойци, знам, че каквото и да се случи, ще продължите битката! Благодаря и на всички приятели, съмишленици и близки, които са до нас през всичките тези години и битки!
Благодаря и на всички свободни медии, които даваха гласност на битките на БОЕЦ!


Не молим за помощ. Не ние, вие имате нужда от помощ и правим всичко по силите си, за да дадем кураж на обезверените и да разобличаваме престъпниците, които превърнаха държавата ни в убиец и територия на мутрите. И сами плащаме цената за това. И вярвам, че си струва и успяваме.


Искам да се знае, че в тази държава мафията убива.


Искам да се знае и че в тази държава гражданите са по-силни от мафията. Да се знае, че когато се пребориш със страха, когато имаш чиста кауза, няма какво да те спре! Повярвайте в собствената си сила, като граждани! Научете се отново да се борите, да искате, да мечтаете! И никога не се отказвайте!


Моля ви и за още нещо. Ако се случи нещо с мен, защитете семейството ми. Бойци са ми те. Те плащаха цената на моите битки. Докато аз обикалям страната, правя комитети на БОЕЦ, дигаме протести и се боря с вятърни мелници, Мариелка се грижи за децата и те за нея. Сами са и никога не се оплакаха или огънаха. Тя е ценната, тя е всичкото ми.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK