Как не станах асистент, защото онкоболен няма място в Катедрата по гастроентерология

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Тъжно. И това е отношение към техен колега, дали проявяват и малко човечност към пациентите си?

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 2. 2 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 760 Любопитно

  До коментар [#1] от "gripen":

  Само че, не става ясно защо другия кандидат, който не е допуснат до устен изпит не оспорва конкурса!?

 3. 3 Профил на it
  it
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Дневник, хубаво е да давате трибуна и на другата страна. Ето мнението на проф. Владимиров:
  „Това не отговаря на истината. Той работи при нас 6 години, явява се два пъти на конкурс. Комисията е обективна. Това е ненаказано добро. Ние го назначихме на работа като специализант веднага - в деня, в който изтича назначението му в болницата. Баща му е наш колега. Два пъти след това се явява на конкурс. Комисията е вечно на едно и също мнение, тя е провела всички конкурси с всички асистенти. Но това е човек, който иска с болестта си да започне работа. Като знае, че е болен и ние ще му направим услуга... колега е, никога няма да го изоставим. Няма нормална логика, според която грешката да е при нас. Целта е да се постави комисията в състояние да си затвори очите за нещо, което не е така.
  Не искам да го коментирам. Казал съм още на бащата, той дойде да говори през лятото - нека да се излекува, всичко е в негова полза.

  Той има два сайта заедно със сина на професор от Ушна клиника, който дойде онзи ден, в петък да ме заплашва и да ми дава ултиматум до понеделник сутринта да променя мнението си, за да стане Наков асистент. Ако не, съм щял да имам проверки, разправии, да ми станел черен животът, такива неща. Сега научавам, че е син на наша колежка. Те са съсобственици на два сайта.
  Не съм против, ако той си положи изпита както трябва, аз не съм сам в тая комисия. Всичко е законно. Това са нечестни и грозни неща. Нямам нищо против детето, но пътят е един – конкурсен изпит за асистент, защото хората трябва да са грамотни"."
  Проф. Владимиров е категоричен, че кандидатът не е бил одобрен, защото не е показал достатъчно добро ниво на изпита.
  "Не е допуснат до устния изпит. Той и още един колега, който завърши преди една година в Плевен. Два месеца преди да се обяви конкурсът, през лятото, казва: "Ако не ме вземат, ще имат големи проблеми с мен". Това рефлектира върху всички болни, защото нажежава настроението на колегите. Каква е тази безцеремонност!? Това са лъжи.
  Ние не сме против волята на всеки един човек, който си положи изпита, да го вземе. Той ще преподава, той ще стане един ден професор. Но не може един неграмотен човек да претендира. Не може да пишеш неграмотно, да пишеш разпокъсани неща, да нямаш глобално мислене и да искаш да бъдеш лидер в университета.
  Това е страшно падение за българската цивилизация! Директорът е уведомен. Охраната е заснела поведението на човека изпратен да ме рекетира. Аз съм 37 години лекар в катедрата такова нещо не се е случвало. Това е прецедент."

 4. 4 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Не е хубаво човек да спекулира с болестното си състояние.

 5. 5 Профил на hipocrat20060
  hipocrat20060
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не бързайте да давате оценки. Няма невинни в тази история!

 6. 6 Профил на Котаран Котков Котаков
  Котаран Котков Котаков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "ban":

  Това, че не е упоменато в статията, не прави твърдението ви вярно. Възможно е да си търси правата, но да не ни е известно.

  Тролингер 42-ра категория
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4004 Неутрално

  Издържал ли е изпита? Не, скъсан е...

  Едно от последните изпълнения, може би и последното, на един човек, един от най-великите в цялата човешка история, въобще: https://www.youtube.com/watch?v=rxxHvW0oNpU&ab_channel=Olympics
 8. 8 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 520 Неутрално

  На подобен конкурс писмените работи не се ли четат само от членовете на комисията? Нали трябва да е анонимен в тази си част? Що за довод е, че работата е нечетлива?
  И нямаше ли промени в новия закон за академичния състав, за провеждането на конкурс за главен асистент?

 9. 9 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  ...не може един неграмотен човек да претендира. Не може да пишеш неграмотно, да пишеш разпокъсани неща, да нямаш глобално мислене и да искаш да бъдеш лидер в университета.Това е страшно падение за българската цивилизация!
  —цитат от коментар 3 на it


  Пълна загуба на време и сили е човек да се иска да работи там, където е нежелан. А ако наистина доктор Наков е толкоз неграмотен колкото професор Владимиров го е описал, как е успял да напише толкова статии за реномирани списания, рецензирани от специалисти. На всичко отгоре статиите в медицината не са теоретични, а свързани с практиката.

  Как набързо за няколко часа може да докажеш на няколко листа хартия ,че си добър? Този вид изпити у нас са пълна порнография. Със сигурност, ако санитарките организират изпит на професор Владимиров и му имат зъб, могат да му треснат една двойка и да го отпратят по-живо по-здраво да храни гълъбите по градинките с пенсията си.

 10. 10 Профил на deinakz
  deinakz
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Съгласна съм, че у нас има двоен стандарт и дори в ежедневието хората те съдят само по облеклото, но в конкретния случай, ние няма как да знаем със сигурност какво точно е станало. Дума срещу дума. Притеснително е това, което твърдят и двете страни.

 11. 11 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 284 Неутрално

  В репортажа по телевизията, от ръководството се изказа един човек (не помня името), която заяви, че писмената му работа, както и на още е един кандидат, са незадоволителни и затова не са допуснати до устен изпит. Каза, че всеки може да се запознае с тези писмени работи.
  На момчето желая от сърце да преодолее заболяването и да е здрав.

 12. 12 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#11] от "zidar":
  ,,В репортажа по телевизията, от ръководството се изказа един човек (не помня името), която заяви, че писмената му работа, както и на още е един кандидат, са незадоволителни и затова не са допуснати до устен изпит. Каза, че всеки може да се запознае с тези писмени работи.
  На момчето желая от сърце да преодолее заболяването и да е здрав."


  ---------


  А какво да каже човека от ръководството? Може би: този не знае ли, че конкурсите са формални и щом му е подсказано, че мястото не е за него защо нахалства да се кандидатира?

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 13. 13 Профил на crivchip
  crivchip
  Рейтинг: 1120 Разстроено

  Чувствам се раздвоен и не мога да взема страна в спора, да не кажа, че сценката ми звучи като в онова предаване по Нова Телевизия "Съдебен спор"...

 14. 14 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#12] от "gripen":

  Мислиш ли, баща му работи там! Повечето му публикации май са в съавторство с баща му!?

 15. 15 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7952 Неутрално

  "Професорите" май завиждат...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 16. 16 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 3222 Любопитно

  Как не станах асистент, защото онкоболен няма място в Катедрата по гастроентерология
  ...
  Ами всеки служител трябва да може да изпълнява задълженията си по съответната длъжност. Не сучайно при кандидатстване за каква да е работа се иска медицинско свидетелство, свидетелство за съдимост и други. Желанието не е достатъчно. Нито квалификацията. Този младеж утре като излезе в дългосрочен отпуск по болест кой ще му върши работата? Въобще какъв асистент ще е???

  В Русия съм! В Русия съм!
 17. 17 Профил на potrebitelll
  potrebitelll
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#1] от "gripen":

  Тъжно, но да бъдем реалисти. Вероятно причината е точно тази, посочена от кандидата, но въпросът е какъв смисъл има да се класира асистент, който е на интензивно лечение. Химео, лъчетерапия, стволови клетки. То тази длъжност ако е необходима в катедрата, процедурата е достатъчно тежка и тромава. Т.е. ако избрания кандидат не може да започне работа, тъй като лечението му продължава, за какво изобщо да се назначава. Гадно е, човека се чувства погребан, обаче избора на асистент не е социална мярка. Не може да назначиш човек, който не е в състояние да върши работата, за която е назначен, само за да го окуражиш. Когато лечението приключи успешно, тогава да се яви на конкурс. Все едно да очакваме в частна компания да назначават хора, които провеждат активно лечение само от благоприличие и за да им помогнем психически. Няма да може да работи, понеже е в болничен, обаче да го назначим от съжаление. Хората се назначават за да работят, а не за да са в болнични. Когато оздравеят - моля. Та грозно е, но мисля, че човека не е преценил възможностите си и е редно някой да го приземи.

  не мога да коментирам, без да обиждам
 18. 18 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Хората те погребват дори и когато си здрав.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 19. 19 Профил на germina
  germina
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Много грозната действителност!

 20. 20 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#10] от "deinakz":

  Цял живот не ми стига да разбера ей това нашенското посрещане само по дрехите. Дали и още 3 такива ще ми се изясни? Ако се явиш на конкурс за работно място с хубави, шикозни или скъпи дрехи, що аджеба си търсиш работа, щом можеш да си ги позволиш? В наше село казваха: расото не прави попа.

 21. 21 Профил на shouten
  shouten
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Един познат (пълен отличник и абсолютен гений) си тръгна от България, защото дадоха една подобна позиция на човек на някого, вместо на него. Сега е в Германия на същата позиция за много повече пари.

  Струва ми се борбата за тия постове е адски жестока и не бих се очудил и на спекулация с раково заболяване само и само да се получи желаното! Такива потомствени лекари са свикнали да се набутват в съюзи и да им се дават позиции ей така!

  Доста зает ми изглежда, за чий му е това асистентско място? Да си гледа професията като лекар не е ли достатъчно? Или за едни пари става на въпрос? Щото да кажа на всички коментирали, че дори и нежелан, този лекар ще иска да се набута. Щото за пари хората и майка си продават вече.

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7761 Неутрално

  Не можем да сме категорични. Не знаем всички обстоятелства.

 23. 23 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Д-р Наков, в края на разговор с вас в сутрешен блок на телевизия, вие казахте,че сте получавали много добри оценки и още толкова добри думи и хвалби от професор, ваш колега. Доколко мислите,че думите на колегата ви, са били ИСКРЕНИ? Нали сте чували, че когато започнат често да те потупват като за браво, очаквайте удар в гръб. Ласкаел ли ви е? Може би е завист? В България има един неписан закон - щом на години съм по-голям от другия, значи съм по-способен и по умен от него. Което, от позицията на вашата почти Христова възраст може би сте усетили,че не винаги е вярно. Не казвам,че в случая е така. Друго да ви попитам - дали именно вас искат по някаккъв начин да засегнат или чрез вас някой друг? Че да го заболи повече. И ако наистина сте толкова добър в гастро - ендрокринологията, непонятно е кое е незадоволителното в представянето ви на конкурса? Има два вида хора, с които не можете да спорите - мъдреците и глупаците. От първите знам,че ако човек с човек не се е разбрал в нещо, ще повторят разговора и до 3-я път ще се разберат Ако ли не, потърсете път който ще ви отведе там, където ще бъдете желан и оценен.

 24. 24 Профил на hipocrat20060
  hipocrat20060
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Академичната система в медицинските среди е изключително консервативна, има си свои неписани правила. Този млад колега от край време вдига прекалено много шум около себе си и това явно не се харесва на много фактори около него. Не го смятайте за невинен - назначен е в клиникана, в която баща му е доцент. Просто юнакът е решил, че може да изюрка системата, но на този етап изглежда като че бърка. Историята с онкологичното му заболяване просто придава допълнителен съспенс на цялата кашалогия. Но повтарям - НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ! НЕВИННИ УЧАСТНИЦИ В ПИЕСКАТА НЯМА!

 25. 25 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не може да очаква другите да му вършат работата, нали. Работата при тях е отговорна и стресова, не е за болни хора. Мисля, че решението е правилно.

 26. 26 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Да се обикалят телевизии с оплаквания от резултат от конкурс, е тъжно и позорно. Съществува регламент за повторна оценка от разширена комисия. Във всички случаи спорът се решава ПРОФЕСИОНАЛНО! Да се спекулира със здравословен проблем от дипломиран медик??? До къде я докарахме. А най странно е , че родител е от съсловието и не е повлиял на отрочето?

  roo
 27. 27 Профил на pganev11
  pganev11
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Никога не бих назначил при мен такова нахално същество като това момче! Нека Господ му прости и му даде по-дълъг живот, защото израза "преборил рака" е по-скоро химера, отколкото истина.

 28. 28 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Някой може ли да ми препоръча знаещ и търпелив гастроентеролог. Не държа да е професор. От две години ги обикалям и имам поне няколко различни диагнози, но без две еднакви! Лекуват всички и всичко с нексиум. Благодаря.

 29. 29 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Дори да не е класиран заради болеста , това е професия в която трябва да се взима под внимание заравословното и психичното състояние . При пилотите е същото . Днес си отиде още едно момче водолаз може би поради подобна причина .

 30. 30 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  Няма невинни в тази история!
  —цитат от коментар 5 на hipocrat20060


  И това знаете от?.....
  Ах, дааааааа - Ванга, разбира се!

  Мараба, С-ДС доносници!
 31. 31 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  Дори да не е класиран заради болеста ,
  —цитат от коментар 29 на xyha


  Човече, коментираният самообявен медицински гений е положил писмен изпит. На който се е провалил. Никой не го спира заради болестта му / допуснат е до изпита!/.
  Факт е, че коментираният се оплаква във фейса, но не е подал заявление за преразглеждане на писмената му работа. Така стоят нещата в тази грозна гретотунбергска история....

  Мараба, С-ДС доносници!
 32. 32 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  Не може да очаква другите да му вършат работата, нали. Работата при тях е отговорна и стресова, не е за болни хора. Мисля, че решението е правилно.
  —цитат от коментар 25 на proza


  Решението на комисията не е обосновано върху здравословното състояние на оплакващия се, а върху резултатите от писмения му изпит. Разликата е огромна и не е в полза на този очеизваден лъжец.

  Мараба, С-ДС доносници!
 33. 33 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3329 Неутрално

  До коментар [#31] от "Манчо":

  "Факт е, че коментираният се оплаква във фейса, но не е подал заявление за преразглеждане на писмената му работа."

  Учудвам се,че Вие сте първият коментиращ, обърнал внимание на нещо толкова ясно и ефективно - подаване на заявление за преразглеждане на писмената му работа от други проверяващи. Така е по регламент. Всичко друго е непрофесионално и недостойно. Както е казал Аристотел - "Платон ми е скъп, но истината ми е по-скъпа".
  На д-р Наков желая здраве.

  "Хората, които се фукат с коефициента си на интелигентност, са загубеняци." Стивън Хокинг
 34. 34 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 306 Неутрално

  В репортажа по телевизията, от ръководството се изказа един човек (не помня името), която заяви, че писмената му работа, както и на още е един кандидат, са незадоволителни и затова не са допуснати до устен изпит. Каза, че всеки може да се запознае с тези писмени работи.На момчето желая от сърце да преодолее заболяването и да е здрав.
  —цитат от коментар 11 на zidar


  Важното е да има разследване.
  Намирисва ми на дискриманация.
  Момчето да си търси правата в съда.

 35. 35 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Дори да не е класиран заради болеста , това е професия в която трябва да се взима под внимание заравословното и психичното състояние . При пилотите е същото . Днес си отиде още едно момче водолаз може би поради подобна причина .
  —цитат от коментар 29 на xyha


  Ако не е класиран заради болестта това се води дискриминация. Това е подсъдимо.
  Българина обича да дискриминира другите.

 36. 36 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 306 Неутрално

  [quote#31:"Манчо"][/quote]

  На писмените изпити всеки може да пиши каквато си иска оценка.

  В нормалните държави има тестове и всеки въпрос носи определен брой точки.

 37. 37 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 306 Неутрално

  [quote#32:"Манчо"][/quote]

  Тя комисията няма да си признае че е решенето е взето на база заболяването на студента.

 38. 38 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Никога не бих назначил при мен такова нахално същество като това момче! Нека Господ му прости и му даде по-дълъг живот, защото израза "преборил рака" е по-скоро химера, отколкото истина.
  —цитат от коментар 27 на pganev11


  Момчето се бори срещу несправедливостите в държавата.

 39. 39 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  [quote#31:"Манчо"]
  —цитат от коментар 36 на eminem9876
  На писмените изпити всеки може да пиши каквато си иска оценка..[/quote]

  Бъркате научните комисии с форума на Дневник.

  Мараба, С-ДС доносници!
 40. 40 Профил на netolerast
  netolerast
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#3] от "it":

  Дневник не обича да дава другата страна. Винаги получаваме само и единствено истината на Дневник, която обикновено е грантово подкрепена.

 41. 41 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Доколкото у нас, вероятно с право, доверието в какъв да е конкурс е под нулата, може да се повярва на младия лекар.
  Но не виждам защо не се направи комисионен, от други лекари със съотвените степени на квалификация, преглед и оценка на писмените работи на кандидатите. Струва ми се, че има задължение да се съхранвят известно време. Ако вече са унищожени, съмненията ще станат много големи.
  Вярно е че гарван гарвану око не вади, но може да с направи опит да се внесе обективност, иначе нешата остават дума срещу дума и върви разбери кой прав и кой крив.
  В цялата тази работа, заболяването на младия човек е тъжен и тежък факт, но няма никакво отношение към неговите професионални качества и не разбирам защо се изтъква и намесва по толкова настийчив начин.

 42. 42 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 811 Неутрално

  ЕДИНСТВЕНО ОБЕКТИВЕН НАЧИН ЗА ОЦЕНКА НА ЗНАНИЯТА Е ТЕСТЪТ!!! Другите начини: тип интервю или писмено изложение на знания по даден тезис не могат, няма как да бъдат 100% обективни. Още от 1982г., винаги съм настоявал за въвеждане на американската тестова лицензионна система в медицината.

 43. 43 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Нека да му видим оценките от изпита, май ще излезе, че е получил ниска оценка.

 44. 44 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 306 Неутрално

  [quote#39:"Манчо"][/quote]

  Трябва да има ясни и точни критерии за оценяване. Писането на две теми на изпит води до това хората да си пишат, каквато искат оценка защото така са преценили, а дали са преценили правилно. Същото е и с устните изпити.
  Време е тестовата система да заработи в България.
  Научните комисии може понякога да сгрешат или да си имат любимци.

 45. 45 Профил на potrebitelll
  potrebitelll
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#32] от "Манчо":

  Е, ти да не очакваш, че някой ще мотивира отказа да бъде допуснат до събеседване с болестта му! Това ще е очевидна дискриминация, освен ако не се касае за психичното му здраве. Иначе, наличието на онкозаболяване не го прави неспособен. В същото време, безпредметно е да назначаваш тежко болен човек, но понеже не можеш да кажеш в кой момент няма да може да изпълнява служебните си задължения, при това ще е в обективна невъзможност, търсиш други основания - незадоволителен резултат на писмената му работа, например.

  не мога да коментирам, без да обиждам
 46. 46 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Беше писано на друго място. Лекарят просто има по-ниска оценка от други кандидати. До колкото помня 4, при положение, че минимумът е 4.50. Като всеки може да се запознае с работите.

 47. 47 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  Момчето да си търси правата в съда.
  —цитат от коментар 34 на eminem9876


  Всъщност, "момчето" прави всичко друго, освен да търси правата си по законния ред за преглед на една оценка. Това "всичко" е основно подла, тенденциозна, обиждаща фейсбук-кампания. Друго, засега, няма. И едва ли ще има.

  Мараба, С-ДС доносници!
 48. 48 Профил на Mr. LoveGood
  Mr. LoveGood
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Не ми го побира ума, как 90+% от коментиращите веднага, без грам да се замислят, обвиниха момчето. Еми, такъв ни е манталитета, после се оплакваме, че все ни мразят по света. Осъдихте момчето, без грам да знаете какво е станало... Срамота, нещастници...

  Не понасям простотията
 49. 49 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  [quote#39:"Манчо"]
  —цитат от коментар 44 на eminem9876
  Трябва да има ясни и точни критерии за оценяване. Писането на две теми на изпит води до това хората да си пишат, каквато искат оценка защото така са преценили, а дали са преценили правилно. Същото е и с устните изпити. Време е тестовата система да заработи в България.Научните комисии може понякога да сгрешат или да си имат любимци.[/quote]

  Бих Ви посъветвал да не говорите на висок глас по проблеми, от които хал-хабер си нямате. Успех!

  Мараба, С-ДС доносници!
 50. 50 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  До коментар [#32] от "Манчо":Е, ти да не очакваш, че някой ще мотивира отказа да бъде допуснат до събеседване с болестта му!
  —цитат от коментар 45 на zlo38528262


  Не!
  Очаквам от жалещия се млад лекар да не интерпретира недоказуемо / и крайно обидно/ намеренията на хората от комисията , а да се концентрира върху повторната проверка на писмената му работа / моля, запознайте се с просташките му подмятания към членовете на комисията/. Нещо, което въпросното лице по никакъв начин / до този момент/ не е пожелало да се случи.
  Как коментирате този факт?

  Мараба, С-ДС доносници!
 51. 51 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Весело

  Още от 1982г., винаги съм настоявал за въвеждане на американската тестова лицензионна система в медицината.
  —цитат от коментар 42 на bobhunter

  Уауууууу, я разкажете за "американската тестова лицензионна система в медицината", та да видим какво точно знаете за нея!
  Та?

  Мараба, С-ДС доносници!
 52. 52 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Ми ту, в български вариант. Не се правят постъпки за преразглеждане на оценките по канален ред, а се очаква защото Е онкоболен да бъде назначен. Без значение оценките.

 53. 53 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 306 Неутрално

  [quote#49:"Манчо"][/quote]

  Още като ученик се сблъсках с бг образователната система. Написах есе по литература, където си написах мнението и получих 3-ка понеже мнението беше различно с мнението на учителката ми.
  Също така често професорите във всеки вуз си имат любимци и на тях им пишат високи оценки а на останалите им пишат оценка по подразбиране даже и без да са чели написаното. На мен са ми писали оценка във вуз само като са поглеждали листа ми за няколко секунди, но не съм се разправял понеже не съм гонил стипендия.

 54. 54 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Любопитно

  Не ми го побира ума, как 90+% от коментиращите веднага, без грам да се замислят, обвиниха момчето. Еми, такъв ни е манталитета, после се оплакваме, че все ни мразят по света. Осъдихте момчето, без грам да знаете какво е станало... Срамота, нещастници...
  —цитат от коментар 48 на Mr. LoveGood

  Щастливецо попръцващи, повечето от "обвиненията" са фактологически и логически аргументирани.
  Не виждам Ваши контрааргументи и се чудя защо....
  Аааааа, сетих се ;) Вие сетихте ли се?

  Мараба, С-ДС доносници!
 55. 55 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Любопитно

  [quote#49:"Манчо"]
  —цитат от коментар 53 на eminem9876
  Още като ученик се сблъсках с бг образователната система. Написах есе по литература, където си написах мнението и получих 3-ка понеже мнението беше различно с мнението на учителката ми.Също така често професорите във всеки вуз си имат любимци и на тях им пишат високи оценки а на останалите им пишат оценка по подразбиране даже и без да са чели написаното. На мен са ми писали оценка във вуз само като са поглеждали листа ми за няколко секунди, но не съм се разправял понеже не съм гонил стипендия. [/quote]

  Вашият стил на изразяване, демонстриран тук, категорично е в областта "графоман-тройкар". Ограничавайте поривите си да плямпате примитивно по теми, от които нямате никаква, дори бегла представа. Просто съвет, нищо повече.

  Мараба, С-ДС доносници!
 56. 56 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 306 Неутрално

  [quote#55:"Манчо"][/quote]

  Всеки има право на мнение.
  Аз знам, как стоят нещата в България.
  Тука всичко е връзки и корупция и определени хора гледат да затапят нарочно други хора.
  Образованието ни е на дъното.
  Отделно се изучава често остаряла информация в много специалности с цел професорите да си получават по-висока заплата.

 57. 57 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  [quote#55:"Манчо"]
  —цитат от коментар 56 на eminem9876
  Всеки има право на мнение.Аз знам, как стоят нещата в България.Тука всичко е връзки и корупция и определени хора гледат да затапят нарочно други хора.Образованието ни е на дъното.Отделно се изучава често остаряла информация в много специалности с цел професорите да си получават по-висока заплата.[/quote]

  Прав сте - всеки има право на мнение. Какво е качеството на Вашето мнение отлично личи от поста Ви, който съдържа и следното изречение:

  ---
  Отделно се изучава често остаряла информация в много специалности с цел професорите да си получават по-висока заплата.
  ---

  Това изречение / както и повечето други Ваши опити за изречения/ категорично заема позиция на ниво "идиот". Съболезнования. Няма лечение, но не е и смъртоносно.

  Мараба, С-ДС доносници!
 58. 58 Профил на baby shark
  baby shark
  Рейтинг: 8 Неутрално

  два елемента:
  1) защо ще се натискаш за асистент/ка? аз не станах асистент/ка, понеже даваха по 70 лв на месец, а на мен 7000 ми е санитарния минимум.

  2)при цялото ми уважение, който има представа от протичането на едно (дай боже успешно) онко-лечение е наясно колко време отнема то. Тоест, дори и да го вземат за асистент/ка, трябва те да съобразяват учебната програма с него, вместо той да се съобразява с учебната програма.

 59. 59 Профил на baby shark
  baby shark
  Рейтинг: 8 Неутрално

  два елемента:1) защо ще се натискаш за асистент/ка? аз не станах асистент/ка, понеже даваха по 70 лв на месец, а на мен 7000 ми е санитарния минимум.2)при цялото ми уважение, който има представа от протичането на едно (дай боже успешно) онко-лечение е наясно колко време отнема то. Тоест, дори и да го вземат за асистент/ка, трябва те да съобразяват учебната програма с него, вместо той да се съобразява с учебната програма.
  —цитат от коментар 58 на baby shark


  3) успешно лечение пожелаваме на момчето

 60. 60 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  В нормалните държави има тестове и всеки въпрос носи определен брой точки.
  —цитат от коментар 36 на eminem9876


  Средноинтелигентният човек никога не би твърдял, че "всеки въпрос носи точки". Защото точки носят само верните отговори, а не въпросите....
  И те така, Мунчо;)

  Мараба, С-ДС доносници!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK