И Германия е отговорна за възхода на популизма в Източна Европа

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3470 Неутрално

  Конрад Аденауер допусна грешка
  Направи генерал от пешка !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  А кой е отговорен за възхода на популизма в Германия и останалите развити държави?!

 3. 3 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  Само мошеник може да твърди, че "на човек му се късат нервите, когато гледа как три десетилетия по-късно същата стратегия, която използваха през 1989 ЛИБЕРАЛИТЕ, за да убедят Изтока да погребе комунизма..."

  Рейгън, Тачър, Войтила либерали. Кръстев, Кръстев, мамина гугутка!

 4. 4 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Обобщенията на Кръстев са твърде на едро:
  - "Страхът на източноевропейците, че скоро няма да ги има"- скромната ми извадка, след няколко години работа в Чехия и от контактите ми в Полша, Словакия и Унгария, не показва такива настроения в този район.
  - "...изселването на млади и добре образовани хора от източноевропейските страни лишава едва ли не завинаги тамошните либерални партии от изборни успехи." - скромната ми извадка от българи /десетина души/, относително млади /под 45 години/, с висше образование, придобито в България, работещи на, да кажем, творчески позиции в международни компании в Англия, Германия, Чехия, показва, че те не гласуват за т. нар. либерални партии в България. За бойковистите - също; с едно изключение - човекът е гласувал при дебюта на сикажията и още се ядосва на себе си.
  - "... същата стратегия, която използваха през 1989 либералите, за да убедят Изтока да погребе комунизма, днес се използва от руския лидер, за да убеди западната общественост, че либерализмът е просто радикален експеримент, чието време е минало. Че политическите идеологии, подобно на опакованите хранителни продукти, имат срок на годност, след чието изтичане консумацията крие сериозни опасности." – без да съм политолог, спомените ми от времето преди краха на съветската империя са достатъчни, за да твърдя, че Кръстев грубо и тенденциозна подценява това, което интелектуалците на Запад правеха, за да разобличат отровната същност на болшевизма.
  И преди съм /си/ задавал въпроса - що за елементарен интелект пръска луди пари по "явлението" Кръстев.

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4480 Неутрално

  Така е, особено след подкрепата на един немски автомобилен производител за популиста Ердоган.

  Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.
 6. 6 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Иван Кръстев ще бъде изучаван и признат като един от най-прозорливите политолози през първата половина на 21 век. Звучи помпозно, но международната му известност го прави космополитен гражданин на света. Умее да вижда нещата от птичи поглед и да предсказва и анализира събития, които тепърва ще се случват.

 7. 7 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Много пъти сме коментирали тук РАЗЛИКАТА в отношението на САЩ към разбитата Германия след ВСВ и отношението на Германия към Източна Европа днес!

 8. 8 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  За всяка българка, отишла да работи в Германия заедно с цялата инвестиция и пр. и пр., Мама е внесла поне четирима млади и неработещи суданци, които въпросната българка да изхранва. Така че има равновесие и не виждам за какво се тръшка Йотовият. Свободата на придвижване е ЕДИНСТВЕНАТА придобивка за народите от падането на стената. И не знам точно кой се е паникьосал от нея, но едва ли е Слънцето -- той си каза, че на него другите му трябват, необразованите и простите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 9. 9 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  "Много българи, които работят в чужбина, започват да се връщат по родните си места. Казаха ми, че 20-30 човека са се върнали да работят тук. Усилията ни започват да се възнаграждават, посочи министър-председателят" (Бойко Борисов, 2019 г.).

  "А онези, които решават да останат в страната си, все по-често се чувстват като губещи" (Иван Кръстев, 2019 г.

 10. 10 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  едно нещо да каже, което да е близо до иситната.
  това отдавна го казвам. накрая доган златев и пашата
  ще си играят карти в празна държава. да си направим нова
  България някъде другаде.

  https://youtu.be/uqAM3Y-tEC8 https://youtu.be/rXi3kBXMWo8 https://youtu.be/9po73BlvBnk
 11. 11 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  Иван Кръстев ще бъде изучаван и признат като един от най-прозорливите политолози през първата половина на 21 век. Звучи помпозно, но международната му известност го прави космополитен гражданин на света. Умее да вижда нещата от птичи поглед и да предсказва и анализира събития, които тепърва ще се случват.
  —цитат от коментар 6 на hammurabi


  И даже такива, които никога няма да се случат.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  Споко :)

  Там като стане нещо средно между Африка и Афганистан ще почнат да се връщат. Като Но Го зоните продължат да се увеличават къде ще ходят че няма да си спомнят за родината. :)

 13. 13 Профил на btc18521004
  btc18521004
  Рейтинг: 274 Неутрално

  И преди съм /си/ задавал въпроса - що за елементарен интелект пръска луди пари по "явлението" Кръстев.
  —цитат от коментар 4 на ivangabrovo

  По- важна е причината за която елементарен интелект пръска пари за това.."явление" Кръстев. Та той сам го казва "... за да убеди, че либерализмът е просто радикален експеримент, чието време е минало." Сменете западна общественост с източноевропейска и става ясно. Защо трябва да има лична свобода и свобода на мисълта, когато може да се тласка обществото на там накъдето е изгодно в момента? Облечи една откровена лъжа в засукани разсъждения в които няма нищо смислено и рационално и манипулацията е готова.

 14. 14 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Има и обратно действащи сили: наемите в Германия стават чудовищни, от заплатата на чужденец не остава много, а да се спи по мазета и под мостове не разрешават. Ще има естествен подбор и регулация на потоците.

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  И Германия била отговорна за възхода на популизма...? Германия отправи десетки критики срещу режима на султана, осъждаше го п всеки повод и на всякакво институционално равнище, прекрати военната си мисия в Инджирлик и като дойде време нейния най - голям автомобилен концерн да избира локация за следващата си сериозна инвестиция, предпочете ...Турция пред ред страни от самия ЕС или Европа.....
  Оставям заключението на автора и всеки здравомислещ човек.....

 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4480 Неутрално

  Иван Кръстев, един от големите български мозъци в новата ни история! Жив и здрав да е само!

  Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.
 17. 17 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Този сороски храненик Кръстев пак ги е нацвъкал. И навремето беше вярно, че комунизмът няма място в обществата ни, и сега е вярно,че либерастията няма място в обществата ни. Не мога да кажа,че либерастията и комунизма са отживелици,защото те от самото си раждане са вредни и нямат право на живот.

 18. 18 Профил на iripanda
  iripanda
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Най-основният момент обаче е пропуснат: корупцията, която води до всички злини!!! За това Германия ли е виновна??? Знаете ли колко пъти са ми се изсмивали семейството и приятелите, като съм им казвала, че искам да се върна? "Ти добре ли си? Какво ще правиш тука?"

  Без корупцията и бай-ганьовщината, България щеше да има сносен стандарт, примерно като на словенците, ако не и по-добър. Давам 100% гаранция, че ако беше така, поне половината емигртанти нямаше изобщо да са такива! Никой, ама никой не обича да бъде сам в чужда страна и да почва от нулата! Да, завършилите гимназия и студентите обикновено имат романтични представи за чужбина и в това няма нищо лошо - нека да пътуват и да опознават света. Но човек неминуемо се сблъсква с реалността и в един момент иска да се прибере вкъщи. Само дето вкъщи, освен природата, роднините и приятелите, всичко е страшно тъпо. Хората, като поседят малко в чужбина, виждат, че нещо в БГ сериозно не е наред. Защо другите да могат, а ние не?! Ей това се питат и мнозинството затова не ще да се връщат (а иначе се много от тях, като се приберат се пъчат, че германците били много зле).

  Разбира се, във времето проблемът за БГ стана двоен: колкото повече хора си отиват, толкова по-малки стават шансовете за подобрение. И дори вече не става дума за това, че излизали най-умните. Сега явно по-големия проблем е количестовото!

  На прословутия Иван Кръстев много здраве, щом като недовижда или не му пука за най-големия проблем. И какво изобщо смята, че трябва да се направи по въпроса? Да затворят границите ли??? Аре стига...

 19. 19 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  "И преди съм /си/ задавал въпроса - що за елементарен интелект пръска луди пари по "явлението" Кръстев."
  До коментар [#4] от "ivangabrovo":

  Този Кръстев си позволява прекомерни дози политнекоректност, каквито даже и аз не си позволявам. Но човекът не го прави нарочно, нито злонамерено. Просто е малко по-умен от другите, вижда по-далече и мисли по-мащабно. Кай го финансира, след като западните централи очевидно нямат полза? Да не би да е Путин?

  Judjuk
 20. 20 Профил на wky17603359
  wky17603359
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Червената издънка на Путин либералния полезен локумджия,кой ще му копува и чете локумите -книги

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на jvr26585378
  jvr26585378
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#18] от "iripanda":

  Ужасно права си..!!!!!

 23. 23 Профил на jvr26585378
  jvr26585378
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#6] от "hammurabi":

  Напиши си номера на телефона да се видим утре....Става ли, младежо..?))))

 24. 24 Профил на glh451118348
  glh451118348
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Познайте до три пъти кой налива сериозни пари в г-н Хибридко и го бута напред с всички възможни средства, за да бъде представян като "световно известен" , за да манипулира и мъти главите на германци /да не говорим за американци/, които не познават зловещата същност на съветско-руския тоталитаризъм и все още не могат да разберат и проумеят механизмите, чрез които Империята на злото се опитва да дестабилизира , лумпенизира и деградира западното общество.
  И на двеста езика да бъдат преведени творенията на "световно известния", все ще си останат елементарни, завоалирани, неаргументирани , нелогични и погрешни манипулативни празнодумства, предназначени изцяло да обслужват гнилата "идеология" и пропаганда на рашизма и путинизма.

 25. 25 Профил на sxn49533317
  sxn49533317
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Аз плащам всичко. С регистрацията към таксите, съм съгласен на всичко. Долъ на негрите, обратно във Африка!!!

 26. 26 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 274 Неутрално

  В източна Европа популизма е въздох, в западна Европа популизма е направо торнадо. Франция, Италия, Германия, Англия -- да продължавам ли?

 27. 27 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lemmy":

  Кръстев, Кръстев, мамина гугутка! 😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣👌👌👌👍👍👍

 28. 28 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#4] от "ivangabrovo":

  И преди съм /си/ задавал въпроса - що за елементарен интелект пръска луди пари по "явлението" Кръстев.


  Кръстев е един много, много болен човек. Жалко, че носи българско име, с което погрешно го свързва с България...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 29. 29 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4200 Любопитно

  На човек му се късат нервите, когато гледа как три десетилетия по-късно същата стратегия, която използваха през 1989 либералите, за да убедят Изтока да погребе комунизма,.....
  ========
  И ролята на DW в това отношение бе пионерска.....
  А сега ми пускат съболезнования във форма на статии.......

  Дрогираха стотици милиони ....че райската градина е някъде там ....по на запад.....
  На Горбачов и Рейгън им трябваше да си стиснат само ръце .....и същата тази огромна маса от хора да бъде прецакана .....

  Ето ви сега демокрация ..... наслаждавайте И се ......
  Халал да ви е "корекома"....на живота.....

  Bukalemun
 30. 30 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Навремето Кръстев, заедно с още няколко такива като него, ме покани да правим заедно списание. Любезно му отказах. Бяхме състуденти в Софийския Университет, познавахме се и бяхме добри познати, не приятели. След установяването ми в Щатите го забравих. По-късно с неудоволствие открих, че е захапал цицата на Шорош. Жалко. Кръстев е умен човек, но явно парите не му миришат. Няма да е първият интелектуалец, който слугува на мракобесните сили.

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 31. 31 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само за сведение: Кръстев не публикува в Ню Йорк Таймз от края на Май, 2019 година. Явно са изцедили каквото могат от него и го изхвърлиха като мокър парцал.

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 32. 32 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4200 Любопитно

  Европейският Изток се превърна в един от най-важните доставчици на работна ръка за застаряващия Запад
  ========
  И това е следствие от демокрацията ,а не демокрация.......

  Нека пожелаем дълголетие на Горбачов.....да гледа всеки божи ден .....какво натвориха .....
  А и не му се умира на горкия..... защото в отвъдния свят го чака Рейгън......
  А там е много топло .....и ще им правят ежедневно перестройки.....

  Bukalemun
 33. 33 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  Едно скорошна публикация - специално за хулещите Кръстев.

  https://www.dw.com/bg/скоро-всеки-трети-в-германия-ще-е-чужденец/a-51119627

  Брюкер твърди, че - освен всичко друго - Германия ще се конкурира с други страни за тази ценна работна ръка. От държави-членки на ЕС в Германия пристигат все по-малко хора. Брюкер изрично посочва, че потенциалът на държави като България и Румъния да захранват трудовия пазар в Германия на практика вече е изчерпан. Същото важи и за Испания и Португалия. Ето защо Германия трябва да се отваря за мигранти от други страни - например съседите на ЕС, страните от Западните Балкани и Украйна.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тея мурафети за жерманците ваня ги учи по седнките на Путин

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 36. 36 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#6] от "hammurabi":

  И аз съм на същото мнение.Изключително задълбочени анализи, без предубеждения.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 37. 37 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Само мошеник може да твърди, че "на човек му се късат нервите, когато гледа как три десетилетия по-късно същата стратегия, която използваха през 1989 ЛИБЕРАЛИТЕ, за да убедят Изтока да погребе комунизма..."Рейгън, Тачър, Войтила либерали. Кръстев, Кръстев, мамина гугутка!
  —цитат от коментар 3 на Lemmy


  Хайде хайде, човека има предвид "либерална демокрация" като политическа идеология която защитават Рейгън и Тачър. Както, впрочем, и Тръмп.

  Също така първите двама са защитници на "либералната икономика", докато Тръмп--не толкова.

  Не се има предвид "либерал" в смисъл "модерен западен ляв" и много добре го знаете.

  Десните в Австралия и националистите в Япония и Русия се казват "либерали", така че да не се преструваме че значенията не се променят според контекста.

 38. 38 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Въобще, да напомним за разликата между:
  1) Консервативен национализъм като политическо течение В РАМКИТЕ на либерална демокрация, у
  2) Консервативен национализъм като ОБЩЕСТВЕН МОДЕЛ.

  Едното е да си рейгънист, тачерист, тръмпист, фаражист и т.н. Т.е. подкрепяш определена интерпретация на либераралната демокрация.

  Второто е недемократичен консервативен модел. Може да е централизиран монархизъм, може да е военна хунта, може да е диктатура, може да е съсловен тоталитаризъм по Мусолини, може да е днешната Северна Корея и Туркменистан.

  Там нравите са "консервативни"--младите да уважават старите, лидерът и нацията над всичко, предците са великани герои, ред и закон да има, сексуалната разкрепостеност е грях, накъде с тия впити дънки ве, педал, и т.н.

  Едно е консерватизъм като течение в рамките на свободно общество, друго е консерватизъм като ядро на несвободно общество.

  В единия край са консерваторите в една либерална демокрация, по средата са консерваторите в управляема демокрация, в другия край е консервативна диктатура или тоталитаризъм.

  Саудитска Арабия е "консервативен обществен модел", както и Иран, както и Таджикистан.

  Така че да, и Рейгън, и Тачър, и "седесетата" из цяла източна Европа бяха именно на страната на "либералната демокрация", и после, след време, тези седесета вече се разцепиха според своите вкусове на тази либерална демокрация--десни, леви, центристи, националисти, квази-монархисти.

  Това че Запада в момента се превръща в управляема демокрация, в която цензурата и наказанията са на 50% аутсорснати на всякакви корпорации и "граждански групи" е трагедия, а това че те се преструват че това не се случва, а заплахата за демокрацията идва "от лоша Унгария" е повод човек да му се доповръща от отврат, но това по никакъв начин не означава че либералната демокрация е лошо нещо и не заслужава да бъде защитавано.

  Значи че е в криза, и то не поради причините които изтъкват западните братчеди, но това е съвсем друга тема.

 39. 39 Профил на DirtyBastard
  DirtyBastard
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Най-основният момент обаче е пропуснат: корупцията, която води до всички злини!!! За това Германия ли е виновна??? Знаете ли колко пъти са ми се изсмивали семейството и приятелите, като съм им казвала, че искам да се върна? "Ти добре ли си? Какво ще правиш тука?" Без корупцията и бай-ганьовщината, България щеше да има сносен стандарт, примерно като на словенците, ако не и по-добър. ...
  —цитат от коментар 18 на iripanda


  Не си права изобщо, най-вероятно контактуваш само с хора от твоя "балон"... Корупцията почти не достига до живота на средния градски, работещ човек, не и в такива мащаби, каквито мислиш. Всъщност друга е причината за разликата между нас и Словения, и другите по-развити бивши соц-държави. Както и в живота: всичко зависи от решенията, които взимаш. Тези общества взеха по-малко грешни решения на избори от нас - те НИКОГА не избраха бившите си компартии и комунистически принцове ЛЕГИТИМНО да вземат властта! Наистина е толкова просто! Докато ние избрахме през 1995г Жан Виденов с над 50%. Това грешно решение на нашите родители до голяма степен ни обрече. И вместо да си извадим поука, ние свалихме Костов през 2001г... После избрахме Станишев. Днес продължаваме да легитимираме бившите комунисти чрез "формулата" ГЕРБ=БСП. Даже дотам откачихме, че едвам не си избрахме червен кмет на София - 30 години след промените!?! Така че нека не бягаме от отговорност - колективните ни грешни решения са причината да изоставаме от Централна Европа, не нещо друго. А можеше отдавна да сме пратили в миманса толкова очевидно вредната БСП и днес да имаме политическа битка като тази в Полша - Орбановци срещу Раданкъневци. И точно и затова не сме се справили с корупцията: защото не сме достатъчно богати, като следствие от грешните ни избори! Колкото повече просперитет има, толкова повече свободни индивиди, респективно толкова повече жажда за честни правила. Така че, който иска да бори корупцията му предлагам да скача и да ръкопляска на безспорния икономически възход на населението в последните години, защото само свободни хора могат да преборят наследените ни от соца морални дефицити. Според Огнян Минчев сме някъде на 50-тия процент, т.е трябва да станем два пъти по-богати. Най-добрият начин да помогнете е да спрете да си търсите оправдания, а да запретнете ръкави и да направите някой лев :)

 40. 40 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Световноизвестния български политолог Иван Кръстев.

  Айде бегайте оттук. Сигурно има ежедневна колонка в Таймс.

 41. 41 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 370 Неутрално

  [quote#39:"DirtyBastard"][/quote]

  Орбановци срещу раданкъневци ? Вие сериозно ли ? Орбан беше един от най-изявените антикомунисти 90 година , през това време нашия рапон разтриваше ушите на бай Тошо и размахваше бухалка.

 42. 42 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Онзи ден прочетох от зелето, че през 2040 г. 1/3 от германците ще са чужденци, но „Германия няма да изчезне", а днес продължава пропагандата, че цялата Източна Европа ще стане пустиня. „Дойче зеле" е пропагандна медия, зелевците са болни хора, но едно е вярно, че Карл Маркс и от гроба си продължава да съсипва Европа и Азия. Меркелица, зелевците и всички леви екстремисти в Германия са неговите продължения.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 43. 43 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Кръстев и кръстевци имат единствена цел, да отклоняват вниманието. Вместо да хабят силите на обществата, като ги занимават с горните буламачи, смес от известни истини и откровени лъжи, с ресурса и възможностите които им дават, можехо да помолят съотвентите западни централи, да дадат на народите елементарна информация. Да вземем въпросната Германия. Меркел можеше да каже: "На германската индустрия е нужна определено бройка учени, инженери, учители и работници. Източните приятели и съюзници могат ли да ни ги осигурят? В замяна Германия се задължава да компенсира съответните държави "дарители", като инвестира в икономиките им.". Вместо това, изсмука младата сила от Източна Европа, продължава да я изсмуква и вместо да направи корекция в политиката си, напълни Европа с хора, които най меко казано, имат ценностна система, диаметрално противоположна на ценностната с-ма на европейските народи. Европа няма нужда от тези тълпи. Защо бяха вкарани, е въпрос за допълнителен анализ.
  Всички "интелектуални манджи", които готвят синекури като Кръстев, използват един и същ материал - мътни понятия като популизъм, национализъм, диктатура и други, наситени с негативно съдържание, засипване на четящите с факти, без поне малък опит да ги вкарат в логиката на някаква причинно следствена връзка... И за десерт, непременно трябва да присъства , виновния за всички световни проблеми, главния хибридчик на вселената Владимир Путин. Айде нема нужда, казал шопа и отишъл до тоалетната.

 44. 44 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Кръстев и кръстевци имат единствена цел, да отклоняват вниманието. Вместо да хабят силите на обществата, като ги занимават с горните буламачи, смес от известни истини и откровени лъжи, с ресурса и възможностите които им дават, можехо да помолят съотвентите западни централи, да дадат на народите елементарна информация. Да вземем въпросната Германия. Меркел можеше да каже: "На германската индустрия е нужна определено бройка учени, инженери, учители и работници. Източните приятели и съюзници могат ли да ни ги осигурят? В замяна Германия се задължава да компенсира съответните държави "дарители", като инвестира в икономиките им.". Вместо това, изсмука младата сила от Източна Европа, продължава да я изсмуква и вместо да направи корекция в политиката си, напълни Европа с хора, които най меко казано, имат ценностна система, диаметрално противоположна на ценностната с-ма на европейските народи. Европа няма нужда от тези тълпи. Защо бяха вкарани, е въпрос за допълнителен анализ.
  Всички "интелектуални манджи", които готвят синекури като Кръстев, използват един и същ материал - мътни понятия като популизъм, национализъм, диктатура и други, наситени с негативно съдържание, засипване на четящите с факти, без поне малък опит да ги вкарат в логиката на някаква причинно следствена връзка... И за десерт, непременно трябва да присъства , виновния за всички световни проблеми, главния хибридчик на вселената Владимир Путин. Айде нема нужда, казал шопа и отишъл до тоалетната.

 45. 45 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "Иван Кръстев за големия страх на източноевропейците"

  Аз не изпитвам големи страхове, но в Германия по Коледа и Нова година стават големи калабалъци, ако някой германски християнин чества празниците си и затова германците ги е страх. Оказва се, че германците в Германия са подчовеци за турците и новите германци.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 46. 46 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Световноизвестния български политолог Иван Кръстев. Айде бегайте оттук. Сигурно има ежедневна колонка в Таймс.
  —цитат от коментар 40 на Rex


  Сигурно.
  https://www.nytimes.com/column/ivan-krastev
  Обаче го уважават от всички страни на барикадата:
  https://polit.ru/author/220501/
  С изключение на родни гьол...

 47. 47 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Много пъти сме коментирали тук РАЗЛИКАТА в отношението на САЩ към разбитата Германия след ВСВ и отношението на Германия към Източна Европа днес!
  До коментар [#7] от "faeton.":

  +++++
  Не знам кой и кога го е обсъждал това. Аз съм го чувала само от Американци по адрес на днешната политика на Германия към изтока. А бих искала да го чуя от ББ на международен подиум. Или поне от Орбан като уж по-отворен. Какво ги кара да мълчат?

 48. 48 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Най-основният момент обаче е пропуснат: корупцията,
  До коментар [#18] от "iripanda":

  Опитвате се да отклоните темата или ??

 49. 49 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 370 Неутрално

  [quote#46:"patilanskomeze"][/quote]

  Има една статия на два-три месеца в Ню Йорк Таймс, което не го прави световно известен. Хубаво е също да правиш разлика между Таймс и Ню Йорк Таймс ама сигурно очаквам прекалено много от тебе. Това пък че го уважават много в Русия пък не знам какъв повод за гордост е. Те там най-уважават Сталин и Путин.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK