Този път Радев показа принципност

Взискателният подбор на аргументите от страна на президента създава стабилна и трудна за атакуване основа за връщането на кандидатурата на Гешев обратно към ВСС.

© Велко Ангелов

Взискателният подбор на аргументите от страна на президента създава стабилна и трудна за атакуване основа за връщането на кандидатурата на Гешев обратно към ВСС.Текстът е препечатан от "Дойче веле".


Президентът Радев изпрати на поправителен изпит не само единствения кандидат за главен прокурор, а и Висшия съдебен съвет (ВСС). Мотивите на държавния глава да не подпише указа за назначаването на Иван Гешев бяха три: липса на състезателност при избора; липса на високо обществено доверие към кандидата, за което говореха критичните становища на представители на гражданското общество; и наличие на "масирана служебно-институционална подкрепа" за Гешев, макар това да влиза в разрез със Закона за съдебната власт.


Тези аргументи са повече от достатъчни. Ако президентът Радев бе посочил други доводи – например поведението на г-н Гешев пред ВСС, фактът, че кандидатът си позволява пристрастно да лепи етикети като "десни екстремисти" и пр., или ако беше изтъкнал съмненията, че претендентът е "помазан" от г-н Пеевски и ДПС – държавният глава би се озовал в подвижни пясъци. Не защото споменатите "допълнителни аргументи" са недостоверни или маловажни, а защото употребата им би дала основания президентът да бъде обвинен в лични нападки, а също и заподозрян в изпълнение на политическа поръчка.
Стабилна и трудна за атакуване аргументация


Все пак президентът можеше да демонстрира още по-голяма решителност. Например като инициира промени в конституцията. Разбира се, критики към него ще има, каквито и да са мотивите. Но взискателният подбор на аргументите от страна на президента създава стабилна и трудна за атакуване основа за връщането на кандидатурата на Гешев обратно към ВСС.


Дали обаче становището на държавния глава променя нещо? Без намесата на Конституционния съд (КС) и негово тълкувателно решение, шансовете за нова процедура с издигането на нови номинации клонят към нула. Вместо това се очертава възможността ВСС експедитивно да прегласува избора си. Разбира се, по този начин няма да бъде отговорено на аргумента за липсата на състезателност. Не е изключено да видим и някакво скалъпено театро във ВСС, на което, от кумова срама, преди да се препотвърди г-н Гешев, се дискутират мотивите на държавния глава. Макар че ВСС вече заседава 10 часа по въпроса, а резултатът е известен.


Сценариите са няколко


Първо, президентът изпълнява дословно чл. 129, ал. 2 от конституцията и се съобразява с препотвърденото решение на ВСС без коментар. Това развитие изглежда най-вероятно.


Второ, позовавайки се на това, че ВСС е игнорирал мотивите му и не е стартирал нова процедура по избора на главен прокурор, президентът сезира КС за тълкуване на конституцията в чл. 129 – и конкретно - какво означава изразът "повторно предложение".


Президентът е длъжен да издаде указ при успешен повторен избор, направен от ВСС, но не е обвързан със срок, а докато КС се произнесе, могат да минат месеци. Накратко, това означава "замразяване" на процедурата. Може да се твърди също така, че тя вече е опорочена и нарушена – още на етапа на ВСС.


Иначе казано, държавният глава може да "развие" третия си аргумент – тезата, че публикуваната на сайта на ВСС масирана "служебно-институционална подкрепа" и игнорираните протести от страна на гражданското общество противоречат на (духа на) закона. Г-н Радев вече имаше възможност да бави топката и/или сезира КС, но не го направи. Следователно е съмнително, че ще видим този сценарий.


Какво показа казусът "Гешев"?


Президентът може да бъде критикуван заради липсата на твърдост в отношенията с Русия, заради поведението му пред руския патриарх при посещението му в България, за позицията му по сделката със самолетите F-16 и т. н. Но в казуса "Гешев" г-н Радев показа, че не му липсва принципност. Обществото вече видя това в случая с върнатата кандидатура на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд. Доказват го и рекордният брой вета, които президентът наложи на актове на парламента.


Независимо че решението на г-н Радев най-вероятно няма да се окаже непреодолима преграда пред г-н Гешев, значимостта на президентското решение не трябва да се подценява. Думата на Радев има обществена тежест и висока легитимност поради прекия мажоритарен избор, чрез който се определя държавният глава. Винаги е добра новина, когато висша политическа фигура се противопостави на процесите в държава, в която се виждат симптоми на авторитаризъм, а съдебната система е обраснала с клиентелистки мрежи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  "Мотивите на държавния глава да не подпише указа за назначаването на Иван Гешев бяха три: липса на състезателност при избора; липса на високо обществено доверие към кандидата, за което говореха критичните становища на представители на гражданското общество; и наличие на "масирана служебно-институционална подкрепа" за Гешев, макар това да влиза в разрез със Закона за съдебната власт."
  =========================================================
  Първият мотив е явна глупост. Ако не се допускаше кандидатстване на единствен кандидат - един куп щяха да стоят вакантни.
  Вторият мотив също е глупав. Кандидата може и да няма високо обществено доверие, но явно има доверието на прокурорите, които най-добре знаят, колко добре си върши работата.
  Третият мотив е лъжа. Има масирана кампания СРЕЩУ избирането на Гешев, от страна на медийните и банковите олигарси.
  Така че, г-н Чолаков, тук не може да се говори за принципи.
  Има просто една мръсна поръчка, срещу неудобен за олигарсите кандидат.

 2. 2 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 381 Неутрално

  пРезидент и принципност??? познаваме се не от вчера, ако беше принципен и държеше да бъде достоен Български президент щеше да нарита ония руски по - контрабандист в момента когато започна н удря по масата.
  странно с какво Гешев подпали Дойче Веле, които сами не знаят какво са по-скоро анархисти, и ДБ и други жадни за власт.. може би пък е страх че те или спонсорите им ще отидат при иванчева, миньо апаша, и други като тях.

 3. 3 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Весело

  „…президентът можеше да демонстрира още по-голяма решителност…“ – от Статията
  -------------------------------------------------------------------------------
  Решителност демонстрира Плевнелиев като оплю Костов!
  Много ми е кеф.

 4. 4 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Ако си принципен, си принципен по принцип, а не в определени случаи.
  Очаквам г-н Радев да подпише прегласуваната кандидатура и да се върне към принципната си безпринципност. Ще се извиня, ако се окаже, че греша.
  Ех, защо не съм като г-н Гешев, да си мисля, че дъжд вали...

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4661 Неутрално

  Тук ще броим отново милиционерските тролове.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4661 Неутрално

  До коментар [#4] от "kilgore":

  Ами ако реши да сезира КС ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Интересен казус се задава. Означава ли ветото че процедурата трябва да бъде отново стартирана или просто може пак да се гласува без провеждане на каквито и да е други действия. При втория вариант, какво би било тълкуването на Конституционния Съд. Вероятно има и други нюанси които аз не мога да видя. Все пак не съм юрист и правото за мен а тъмна и тънка материя.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4254 Весело

  Голямото четкане на президента в последните дни, наблюдаваме, и то за някакво си безмислено решение...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 9. 9 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#4] от "kilgore":Ами ако реши да сезира КС ?
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Защо Президентът Радев да сезира КС ?
  Не е ли по-добре Гешев да бъде избран за Гл.Прокурор за да завърши делото срещу Разградския и да му се конфискуват онези 200милиона? С тях ще се плати на Гергов за „Дупката“ във Варна. А и след като се вземат парите на Олигарха, ДБ ще има финансови проблеми (както иска Плевнелиев).

 10. 10 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2586 Весело

  В резултат гербаджиите в кръгова отбрана

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5395 Весело

  Тематичната принципност не е непременно лоша по принцип :)
  Това е поредна стъпка към прогнозируемост

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 13. 13 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  Ходът и резултатите от делото "КТБ" показаха че ако има една абсолютно неподходяща кандидатура за поста главен прокурор, то това е представителят на мутрите иван гешев!

  Тези които не са видели това, трябва да го видят:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=7cxbY9FfMaU&feature=emb_logo

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 14. 14 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Разстроено

  "Взискателният подбор на аргументите от страна на президента създава стабилна и трудна за атакуване основа за връщането на кандидатурата на Гешев обратно към ВСС."

  Толкова взискателно избираше аргументите си , че почти неостанаха....
  По логиката за "само единия кандидат" , Кристалина Георгиева никога нямаше да оглави МВФ.

 15. 15 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1780 Весело

  .......странно с какво Гешев подпали Дойче Веле, които сами не знаят какво са .
  —цитат от коментар 2 на bkstoja


  След "Свободна Европа" и "Дойче веле" ли стана враг на тъпата герберунгелска селищна система...
  Краят на мутрите и на тяхната прокурорска република, се задава на хоризонта...
  Ние ще работим активно за това крайна цел!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 16. 16 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  ПлЮвналиев да си гледа новата женица и Технопарка и ДА МЪЛЧИ!!!!
  —цитат от коментар 11 на Илиана


  Правото да говори му се дава от Конституцията.

 17. 17 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  До коментар [#15] от "Рим":

  Краят на ГЕРБ ще дойде тогава - когато се появи по-добра алтернатива от тях. Не преди това.
  А "Дойче Веле" и "Свободна Европа" имат правото да си плюят на воля.

 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3695 Весело

  До коментар [#2] от "bkstoja":

  А с Плевналиев се познавахте от комсомола ли?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2132 Весело

  Я, пак! Какво показал президентът?

 20. 20 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тази " принципност " на Радев ще бъде кеширана на следващите президентски избори, когато сметката ще бъде представена на ДСБ или както и да се нарича тогавашното им превъплъщение, нов десен проект, Нова Република Да България и т.н.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3695 Весело

  До коментар [#19] от "Lemmy":

  По интересно е какво показва единствената независима, чисто демократична, най .... медия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Весело

  " Отговорна позиция на президента за Гешев.

  Даниел Смилов.

  " Този път Радев показа принципност.

  Петър Чолаков.

  Сега очакваме и Евгени Дайнов да каже:

  Радев показа принципност и отговорна позиция.
 23. 23 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма смисъл, нищо няма да произведе от това. Забрана не може да се изведе по тълкувателен път.

 24. 24 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  До коментар [#20] от "faeton.":

  Че те тогава на следващите президентски избори какво ще кешурат 1%. Това ще бъдат левият Бойкикев и Зелените ултралевият 50 човека. Голям кеш.

 25. 25 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  При положение, че си запорирал над 4 милиарда откраднати пари даже е много слаба и бедно организирана съпротивата. Например Ветко, Миню и Банев си траят. Не си вдигат служителите например и не стават протестите от 10 000 човека например.

 26. 26 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#4] от "kilgore":Ами ако реши да сезира КС ?
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Кметче ,
  Пак се налага да ти се обяснява ! Знаеш ли КОЙ е председател на КС - Борис Велчев ! А знаеш ли , че той беше преди това ГЛАВЕН ПРОКУРОР , избран също като единствен кандидат и то без никакво събеседване и въпроси / за 10 часа просто забрави / . Този човек , въпреки че имам особено отношение към ТРЕТИТЕ ПОКОЛЕНИЯ МАНДРАДЖИИ НА ВИСОКИ ПАРТИЙНИ ПОСТОВЕ ПРИ ТОШО , е интелигентен и умен човек и опитен юрист /с някои забежки къежния пол , което само по себе си никак не е лошо / ! Струва ми се , че не би плюл върху себе си , оспорвайки процедурата , като ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ! Това за твое и на колегите сведение ! Ако се случи обратното - означава , че по презумция на КОМУНИСТ вяра не трябва да се има !

 27. 27 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Вторият път ще подпише и ще каже, като Пилат Понтийски: "Измих си ръцете."

 28. 28 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 718 Весело

  След "Свободна Европа" и "Дойче веле" ли стана враг на тъпата герберунгелска селищна система...

  Дежа ву

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/08/08/3949081_rusiia_obvini_doiche_vele_v_opit_za_namesa_vuv/

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 29. 29 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 718 Неутрално

  “Русия обвини "Дойче веле" в опит за намеса във вътрешните работи”

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 30. 30 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 718 Весело

  Браво, комсомолец, ще получиш от Вожда потупване по кратунката

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30104314.html

  От държавният надзор за телекомуникационния сектор „Роскомнадзор“ обявиха, че са поискали от американската компания „Гугъл“ да прекрати рекламирането на „незаконни масови събития“ във видеоплатформата „Ютуб“.

  В писмото, изпратено до американската компания, от „Роскомнадзор“ заявяват, че ако „рекламирането“ не бъде прекратено Русия ще третира това като намеса в суверенитета ѝ.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4474 Неутрално

  До коментар [#9] от "ebf52574941":

  Аха, с конфискуваните пари от неудобен "олигарх" да се плати на удобен олигарх! Браво! Ето такива сте скандиращите "Гешев е радост!"

 32. 32 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 864 Весело

  Русороб и принципи - няма такова нещо , само каквото им кажат от Масква!

  Върна мутрата-милиционер, но добре знае, че пак него ще назначат, но си понаправи пиар Зеленяи чорап.

 33. 33 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  До коментар [#20] от "faeton.":

  Само да не пропуснете да издигнете Цецка за втори път и пак да се чудите, кой ви оцапа гащите. :)))

  Бивш tww09306483.
 34. 34 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2670 Весело

  "Този път Радев показа принципност"

  Хе-хе! Показа "принципност" толкова, колкото и при всички предишни "вето". Той работи на конвейр и пуска или спира това, което му наредят.
  Мисля, че все пак го прави с омерзение, а не с възторг- не мога да си представя човек, съвършено лишен от достойнство!

 35. 35 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#20] от "faeton.":Само да не пропуснете да издигнете Цецка за втори път и пак да се чудите, кой ви оцапа гащите. :)))
  —цитат от коментар 33 на Petleshev


  Ний ни сме я издигали Цецка, ами Баце.

  Ний му викахме , че греши, ма той ни на чу!

  ЗА туй ний не гласувахме, за разлика от вас, които гласувахте за льотчика.

 36. 36 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2670 Весело

  До коментар [#33] от "Petleshev":

  "Само да не пропуснете да издигнете Цецка за втори път и пак да се чудите, кой ви оцапа гащите. :)))"

  Ако бяхте в състояние да разсъждавате нормално, точно Цецка би трябвало да ви бъде обица на ухото, доколко извратено оценявате ситуацията в България. Провалът на ГЕРБ с Цецка беше наказан и от симпатизанти на ГЕРБ, не само от дежурните лилаво-червени съзаклятници.
  И (внимателно, това вие се опитвате да забравите) на парламентарните избори само след три месеца ГЕРБ отново ги спечели !
  Този факт развенчава мита, че електолратът на ГЕРБ гласува сляпо и безмозъчно , а тъкмо обратното - той има достатъчна доза критичност, за да регулира грешките и успехите на ГЕРБ. И така ще бъде ,докато ГЕРБ гъвкаво коригира грешките си и след всеки провал излиза по-силен.
  Е, те това БСП и ДБ никога няма да го постигнат- те излизат от един провал, за да се хвърлят с главата надолу в друг.
  Апропо, последните събития около изборите показаха, че основният проблем на двете ошашавени партии е в техните ръководства. По отношение на БСП това не ме интересува- те са безнадеждно обречени от биологията. Но според мен, ДБ и особено ДСБ, биха могли да спасят нещо. Само че и в това не искам да се меся- не разбирам техния политически език, той е чудовищно антилогичен, дори намирисва на садомазохизъм.

 37. 37 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Сиреч ще си преброяваш всички проявления на разклонената си същност?

 38. 38 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  До коментар [#36] от "Дон Кихот":

  ДБ и ДСБ не са партии в смисъла, който се влага в това понятие.
  Те са просто платени представители на интересите на Сорос в България.
  А който субсидира - той определя политиката на формацията.

 39. 39 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2876 Неутрално


  Този път Радев показа принципност
  Петър Чолаков

  Еее ДНЕВНИК, вашите коментатори и аализатори се дечица на комунисти ве: Петър Чолаков баща съветник на Тошо, Евгени Дайнов, баща главен редактор на ,, РАБ ДЕЛО,,.
  Проявете малко милост

 40. 40 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ми брой си ги кат си немаш работа

 41. 41 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Този път" е показал "принципност", защото така ви уйдисва. Ако беше показал принципност, но в обратна посока, щехте да пищите с месеци, пищите още квичите, клети грантаджийчета ...

 42. 42 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Радев нищо не смее сам да го решава,
  без съвети от Корнелия да получава.

 43. 43 Профил на xfh59608894
  xfh59608894
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Истината е, че президентът се поддаде на натиска от олигархично-съдийско-грантаджийския кръг (секта от типа на гюленистите, държава в държавата под командване на УС-посолството), който от месец не спре да бълва заглавия как сега Радев бил "на ход".

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7503 Неутрално

  До коментар [#14] от "NIKE":
  "Министрите на 28-те страни членки се съгласиха да проведат гласуване, ако е необходимо в няколко кръга, за да посочат европейски кандидат, уточни министерството.
  Сред кандидатите е и българката Кристалина Георгиева"
  Тва гербаджийте много лъжете, също, като шефа си. Кристалина остана единствена на финала. А Гешев е сам от самото начало. Той всъщност е назначен. И няма никаква логика, Цацаров да предлага наследника си.

 45. 45 Профил на ecolinks1234
  ecolinks1234
  Рейтинг: 21 Неутрално

  До коментар [#9] от "ebf52574941":

  А нещо за продажбата на Виваком?

 46. 46 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 587 Разстроено

  По Конституция, длъжността на Президента е "скопена" (да ме прощавате за израза, ама си е така!). Парламентът и ВСС могат винаги да прегласуват всяко скандално решение/избор/закон, и той е длъжен 2-рия път да се разпише. Щом е длъжен, защо изобщо да се разписва?! Защо изобщо съществува като институция? А уж властите били независими! Тази Конституция бе зачената много порочно в знаем какви времена... Време е за промяната й, но... времената изобщо не са се променили, та нищо по-добро няма да излезе!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 47. 47 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 587 Разстроено

  Тук ще броим отново милиционерските тролове.
  —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


  Ама днес е събота и началството им нещо се бави с поръчката а тия скатават и не поемат самоинициатива щото може и да не им платят за нея...

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 678 Неутрално

  За да станеш фатмак ,трябва да знаеш и на сън Устава.Т.е. каквото заповяда командира се изпълнява без мисловна дейност.Не умувай-това ми се набиваше в главата га служих в бна. Та интерсно кой е командира?

  Ръй! Ръй!
 50. 50 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Тази статия е солидарност между неграмотни глупци и демагози. Мунчо няма мотиви. Връща решението, защото има право. За принципност не може и дума да става. Да се публикува подобна слабоумна помия е недостойно.

 51. 51 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1561 Неутрално


  "....това означава "замразяване" на процедурата. Може да се твърди също така, че тя вече е опорочена и нарушена – още на етапа на ВСС."

  А не. Процедурата не е опорочена от ВСС, беше точно спазена. Процедурата е порочна от създаването и от Христо Иванов.
  Лиляци, знаете си, но си мълчите за това.
  Цялата платена кампания е за едни 200 милиона.
  Гешев почва да ми става симпатичен, щото едни неуспели адвокатчета (дето не им е работа) не го харесват и го оплюват с каруцарски език.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 52. 52 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  До коментар [#36] от "Дон Кихот":

  +++++++++++++++++
  ......, но те лилявите не четат и не проумяват, та така ще е докато изчезнат.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 53. 53 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4004 Неутрално

  Никаква принципност не е показал Радев. Той добре знае , че няма да спре избора на Гешев , но отиграва това за печелене на фалшиви дивиденти пред протестиращите. Евтина и прозрачна пиар акция на Радев.

 54. 54 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2879 Неутрално

  Руският резидент не може да направи нищо в полза на България - по дефолт. От време на време показва, че "прави нещо", което предварително се знае, че ще е нищо. Само му вижте "аргументите" за неподписването. Вместо да каже ясно и категорично нещата за българския Берия и руски под.уйник , той усуква като квартален калайджия.

  Пазете се от доносника vesolr
 55. 55 Профил на Котаранц
  Котаранц
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Радев всеки път показва,че е принципен ,но грантовите медии и троловете им не могат да го осъзнаят,защото са платени да бия тъпана по поръчка,а не по фактите...

  Черен хайвер за черна лъскава козина!
 56. 56 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Президентът спази стриктно конституцията, но мафията не спи и основният закон ѝ позволява да постигне лесна победа

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK