"Знам много и помня много. Това не е заплаха"

Иван Гешев: "И добър ден да й бях казал, г-жа Дишева щеше да го приеме като заплаха"

© Георги Кожухаров

Иван Гешев: "И добър ден да й бях казал, г-жа Дишева щеше да го приеме като заплаха"Заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) по прегласуване на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор днес стана арена на остри нападки срещу критиците на кандидата.


Тонът за това беше даден от самия него на предишното заседание, когато беше изслушан. Днес в ролята да определя какво може да се говори и какво не влезе представителят на изпълнителната власт – министърът на правосъдието Данаил Кирилов.


Ключовите дебати за избора показаха колко антагонистични са отношенията в съвета и дори прякото излъчване и огромния интерес към събитието не възпря някои от участниците да покажат неуважение, поведение на ръба на доброто възпитание, обръщане на "ти" и незачитане на другите власти и гражданското общество.
"Дневник" публикува избрани цитати, без претенции за изчерпателност, които създават впечатление от първа ръка за тона и възгледите в представителния орган на съдебната власт.


Разправията започна от изказване на Олга Керелска от съдийската квота. Тя изрази силно притеснение от изказването на главния прокурор на предишното заседание, че при избирането на "тримата големи" решението се взема "в две други сгради", извън ВСС. Припомни съща, че членът на съвета Боян Магдалинчев се позовал на изказването на бившия конституционен съдия Румен Ненков: "Аз нямам съмнение, че политическата власт има участие в избора на тримата големи." Керелска настоя, че процедурата трябва да започне отново (вместо само да се прегласува единствената кандидатура, след като президентът отказа да подпише указ за назначаването на Гешев - бел. авт.) и да е сигурно, че не е допусната намеса в избора. В този дух се включи и колегата й Атанаска Дишева, също от съдийската квота. Ето част от това, което последва:


"Иcĸaтe пpoдължaвaщ paзпит нa глaвния пpoĸypop ли?! He иcĸaтe ли виe дa paзpyшитe дoвepиeтo в тaзи пpoцeдypa и в тoзи избop, нe гo ли caбoтиpaтe?! Bиe зa ĸoгo paбoтитe, ĸoй ви нaпиca cъc cъщия шpифт ĸaтo нa Лозан Πaнoв тoвa, ĸoeтo чeтeтe?!" – Данаил Кирилов към Дишева.


"Много процедурни изказвания станаха по процедура!" – Кирилов, който гледа изборът да се приключи по-бързо.


"Два пъти се изказахте и три пъти нарушихте дисциплината с прекъсване на оратор." – министърът прави забележка на Керелска.


Данаил Кирилов: Спекулирате, г-жо Дишева! Вие грубо излъгахте залата за историята на чл. 173 ал. 7, подменяйки ал. 11! Дано викащите отвън да оценят това ваше усърдие. Има колеги, които трябва да заплътнят тайминга на протеста. И ние не трябва да завършваме по-рано, отколкото да изтече времето на протеста.


Дишева: На кой протест?


Кирилов: Всеки сам ще се определи, свободни хора сте!


"Ето, г-жа Дишева ще протестира, естествено по протестни указания." – Кирилов към Дишева.


"Да не притопляме опорни точки. Ако имате нещо по процедурата, довършете" – Кирилов към Дишева, когато тя се опита да отправи въпрос към Цацаров за избора на висшите съдебни ръководители "в две други сгради".


Главният прокурор Сотир Цацаров също взе думата и обясни, че всичко, което е казал при първото гласуване на 24 октомври, за "други две сгради", в които се решава изборът на "тримата големи", е било свързано с процедурата само и единствено за избор на председателя на ВКС Лозан Панов. "Интересното е, че търсейки опит за скандал и опит за проточване на настоящата процедура, вие не задавате въпроса на г-н Панов, а на мен. Знам много и помня много. Това не е заплаха. Имам много добра памет. Нямам никакво намерение да пазя авторитета на г-н Панов. Авторитетът на ВКС изисква да не задълбаваме в тази тема. A пoнeжe cтe мнoгo любoпитнa и бeзĸpaйнo пpинципнa, нe зaдaвaтe въпpoca нa г-н Πaнoв тaĸa ли e, aз щe ви ĸaжa – нaй-вepoятнo cъм имaл пpeдвид cгpaдaтa нa дъpжaвния глaвa, цитирайки интервюто на Лозан Панов. Казах, че най-вероятно сградата е на президентството и че вероятно е влизал два пъти", измъкна се Цацаров.


"Не, не си готов да обсъждаме!" – Цацаров минава на "ти" към Лозан Панов, който заявява, че е готов да обсъжда двете сгради и избора си.


"Зa мoя избop щe ĸaжa зa cгpaдитe, cвъpзaни c г-н Цaцapoв – cгpaдaтa нa BAC, ĸъдeтo мe пoceти дa мe питa cъглaceн ли cъм дa cтaнa пpeдceдaтeл нa Bъpxoвния ĸacaциoнeн cъд, втopaтa e "Πиpoгoв", ĸъдeтo бяxa зaeднo c г-н Koлeв (Георги Колев, тогава председател на Върховния административен съд - бел.ред) и пpoдължиxa дa нacтoявaт дa cи oттeгля oтĸaзa oт yчacтиe в пpoцeдypaтa" – Лозан Панов упорства да се говори за сградите.


"Ако трябва да избирам дали да бъда подкрепен от колегите си или от няколко, нарекли себе си български комитети, финансирани с чужди средства, със сигурност ще избера колегите си." – Цацаров за гражданските организации, които определиха кандидата за главен прокурор за негоден за длъжността.


"Ако "за" гласуват 20 с политически натиск, защо мислите, че четирима, които гласуват "против", гласуват свободно, а не под натиск?" – Цацаров към критиците на Гешев.


Мнозинството във ВСС не се развълнува от въпроса кои са двете други сгради, където се прави изборът на ръководителите в съдебната власт

© Георги Кожухаров

Мнозинството във ВСС не се развълнува от въпроса кои са двете други сгради, където се прави изборът на ръководителите в съдебната власт


"Не го превръщайте в клетвено заседание, аз като представител на изпълнителната власт не нося крем за изгаряне!" – Кирилов към член на ВСС от прокурорската колегия, който декларира, че никой политик не му е влиял на избора.


"Koлeгитe oт Beнeциaнcĸaтa ĸoмиcия нaпpaвиxa пapaлeл, нe иcĸaм дa cтaвaмe зaceдaниe пo pyмънcĸия мoдeл нa pyмънcĸoтo BCC. Aпeлиpaм члeнoвeтe нa пpoĸypopcĸa ĸoлeгия дa ce въздъpжaт oт пpoвoĸaции. И aз нe пocтaвям въпpoca ĸoй пpeĸpaти нaeмния ви дoгoвop, гocпoжo Дишeвa!" – министърът към Дишева, която не се отказва да спори по процедура и по същество.


"Дали ако беше издигната една втора, сламена кандидатура, щеше да е по-добре? Намери се един човек, показва качества като професионалист и изведнъж го изкарахте най-черния и най-недостойния." – включване на Боян Магдалинчев по повод аргументите, че не е имало истински избор.


Кулминацията на заседанието беше изявлението на Атанаска Дишева: "Само преди броени минути в коридора пред тази зала в присъствието на г-н Цацаров и г-н Чолаков Гешев ми заяви буквално: "Поздравявам ви, г-жо Дишева - пред вас стои блестяща политическа кариера. От вас ще излезе прекрасен общински съветник. Попитах: "Заплашвате ли ме?", а той каза: "Не, не" и се изсмя... Заявявам, че приемам това като откровена заплаха и внушение пред моето бъдеще и като член на ВСС, и като съдия. Ако оттук-насетне бъдат предприети действия по отношение на моята професионална кариера и по отношение на неприкосновеността на семейството ми, дълбоко в това ще стои лицето, което ме заплашва."


"Току-що засегнахте 6000 общински съветници! Аз съм бил общински съветник и областен управител, няма нищо срамно! Не знам дали съпругът ви стана общински съветник от "Да, България"... Аз в тези думи (на Иван Гешев - бел. ред.) виждам шега." – Кирилов в отговор на оплакването на Дишева.


"И добър ден да й бях казал, г-жа Дишева щеше да го приеме като заплаха." – приключи случая бъдещият главен прокурор.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  След всички изказвания на Кирилов не може да се каже, че изборът на гл. прокурор не е политически. Защото министърът е политическа фигура, подчинена на Борисов.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Весело

  Форумче някакво са си спретнали...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2265 Любопитно

  "колко антагонистични са отношенията в съвета" - борят се, цакат се, а законите са еднакви за всички, уж!? Значи ли, че по-намаханото ядро, по-толерираното, по-победилото, ще НИ диктува кое е точното тълкуване на законите?! Значи държавният обвинител си ще си има и свои хора.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5227 Неутрално

  Позорни са защитниците на Гешев. За Гешев няма претенции. От мутромилиционер - толкова.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Гешев ,цацата и Ръбъла явно са изнервени. Кого заблуждават с този ,,избор"

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":

  Предстоят много интересни времена.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Повръщам...с извинение

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 9. 9 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Гешев e cлугa нa ДП 🐷 Eдин дeн ДП може дa peши дa oпрacka цацаров maka kakmo oпрacka Ц. Bacилeв. Toгaвa caмияm гешев щe cлoжи бeлeзнициme нa цацаров.

 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2733 Любопитно

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Нали знаеш китайското проклятие :,, Да живееш в интерсни времена " .Искам да ми е скучно и да ме управляват възпитани ,образовани скучни хора.

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Борисов спокойно да поръчва самолети като отиде при Тръмп, поне два има кой да плати вече

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4846 Неутрално

  До коментар [#2] от "hamiltonf":

  Видимо Ви е весело! Запомнете това! Спомнете си за настроението Ви след няколко месеца, когато ДП се отрече от Борисов точно така, както се отрече и от Цв. Василев!

 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 699 Неутрално

  След всички изказвания на Кирилов не може да се каже, че изборът на гл. прокурор не е политически. Защото министърът е политическа фигура, подчинена на Борисов.
  —цитат от коментар 1 на Роси


  КИРИЛОВ НЕ ГЛАСУВА ! А представи си ако беше предложил втори кандидат и неговият кандидат случайно получеше одобрение ????"ДЕМОКРАТИТЕ " щяха на изпаднат в "кататонен ступор "!

 14. 14 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4846 Неутрално

  До коментар [#9] от "event_horizon":

  Точно така мисля и аз! Но не, че 10 може да се отрече от Цацаров и Борисов. Сигурен съм, че ДП в един момент ще реши, че Борисов вече не му е нужен! За Цацаров се съмнявам.

 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Весело

  До коментар [#12] от "vassilun":

  Ти си форумно известен, че си без чувство за хумор...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4846 Любопитно

  До коментар [#11] от "дерибеев":

  Забогатя ли, Дерибейка? Как така спечели толкова пари, че да платиш за самолети? И то не за руски самолети! 😂🤣

 17. 17 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4846 Неутрално

  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  Да! Някои неща са прекалено сериозни! Превземането на държавата от мафията не мога да приема с чувство за хумор!

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#7] от "todor._89":

  Гарантираш ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4658 Неутрално

  До коментар [#10] от "hodounski":

  Именно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Имаше стар виц за тренировка на националите по футбол. Тренерът построявал отбор от варели срещу тях. Обичайно варелите биели с 2 гола...

  roo
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4846 Любопитно

  До коментар [#22] от "plebs":

  Ако не те интересува какво пише Дневник, защо го четеш? Аз не чета Блиц и Пик!

 24. 24 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1827 Любопитно

  Нивото на разговора е потресаващо, спокойно можем да приемем, че тези хора са водолази или миньори...

  Мараба, С-ДС доносници!
 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4846 Неутрално

  До коментар [#24] от "Манчо":

  Или дюлгери! Особено Дани Умното!

 26. 26 Профил на NoMerci
  NoMerci
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Манчо":

  Да не обиждаме миньорите и водолазите, те са по-възпитани. Като се замисля, можеше Ръбъла да предложи политически Радев / ама Емо/ и тогава да видите вий състезание. Сегашната му опозиция щеше да гласува панически за него. Каква драма би била какъв съспенс и хорър стори. Ма База не е Тарантино.

  Трябва ли при толкова графомани...И аз...
 27. 27 Профил на NoMerci
  NoMerci
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На Гешев опозицията, имах предвид. Та Без е се отказа сам от Оскар, не му стискаше.

  Трябва ли при толкова графомани...И аз...
 28. 28 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#15] от "hamiltonf":Да! Някои неща са прекалено сериозни! Превземането на държавата от мафията не мога да приема с чувство за хумор!
  —цитат от коментар 17 на vassilun


  Трябва да си ридал денонощно при управлението на др. Костов, тъй като тогава именно държавата беше превзета от мафията. Сега лека полека се освобождаваме от нея, а това, че вече не ридаеш, е най-яркото доказателство.

 29. 29 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Няма друг изход освен пряк избор на прокурорите и съдите от суверена. Тези самозабравили се дерибеи забравят кой им плаща заплатите и на кого трябва да служат - на суверена.

 30. 30 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Барни Ръбъл, ако се яви на избори, няма никакъв шанс да бъде избран където и да е, дори за общински съветник в Полски Тръмбеш.

 31. 31 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Няма друг изход освен пряк избор на прокурорите и съдите от суверена. Тези самозабравили се дерибеи забравят кой им плаща заплатите и на кого трябва да служат - на суверена.
  —цитат от коментар 29 на galapagas

  И кое ви кара да мислите, на фона на грандиозните ви успехи на всички избори, че резултатът ще е във ваша полза? По-скоро, ако сега във ВСС против са гласували цели 4 магистрати - от 24 - сиреч, близо 17%, то на общи избори, с вашите 0,6% на национално ниво, кандидатът ви щеше да е подкрепен от един стадион хора. Така че удряйте ушанките в земята и викайте силно каква гранде победа сте постигнали!

 32. 32 Профил на Tuta Nota
  Tuta Nota
  Рейтинг: 274 Разстроено

  4-ма са гласували против Гешев, 3 жени и един мъж (Панов).

  През полседните години жените, особено в правораздавателната система в България, имат "по-големи топки" от мъжете. Тъжно.

  Life is Sunshine, Lollipops And Rainbows!!!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 627 Неутрално
 35. 35 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#12] от "vassilun":

  ДП е пътник. Захапали са го американските служби по антитероризъм.

 36. 36 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Верно е това, дет го е казал - знае и помни много, но е и отмъстителен... Ще я гони до дупка, изобщо не се съмнявам.

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 37. 37 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Знам и помня много, само ДП и ДП1 не знам какво беше....

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 38. 38 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1892 Весело

  "Дневник" публикува избрани цитати без претенции за изчерпателност, които създават впечатление от първа ръка за тона и възгледите във ВСС.

  Аз също мога да избера цитати от каквото и да е, които да доказват, че бялото е черно и обратно.
  Именно в такива ситуации се употребява изразът "Извадено от контекста". Еквивалент е на фалшива фотография - например, като това, да покажеш някого , че е с кожух на зноен плаж, за да потвърдиш тезата си, че е идиот.
  А впечатлението , от която и ръка да е, започва с думата "провал". Предизвестен, поставящ на кътни зъби не малко заработили с тежък труд милионите си олигарси и техните марионетки- прокуратурата открито заяви, че над престъпността в България е висял политически чадър. Сега очакваме, след като в първо действие оръжието е показано на стената, във второто или следващото да гръмне!
  Това се очаква от Гешев... Е, не знам, дали гърмежът няма да бъде като от черешовото топче, но докато е жив, човек се надява....

 39. 39 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#12] от "vassilun":ДП е пътник. Захапали са го американските служби по антитероризъм.
  —цитат от коментар 35 на vhv


  Малеее, спукана му е работата! След досиетата от Лихтенщайн, законът Магнитски и назначаването на спасителката на умнокрасивците Лаура Кьовеши, този удар на "американските служби по антитероризъм" просто ще го довърши! Не предвиждате ли и намеса на Батман, ей така, за всеки случай, ако този лош ДП все пак оцелее, по някакво чудо?

 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4846 Любопитно

  До коментар [#35] от "vhv":

  Не трябваше ли нашите служби "да го захапят"? Все на някой друг ли ще разчитаме да свърши нашата работа? Разчитаме на Русия да ни "освободи" от турци и "фашисти"! Разчитаме на ЕС и САЩ да "захапят" нашата мафия! Ще доживеем ли някога ние сами да си свършим работата?!

 41. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3902 Весело

  А представи си ако беше предложил втори кандидат и неговият кандидат случайно получеше одобрение ????"ДЕМОКРАТИТЕ " щяха на изпаднат в "кататонен ступор "!
  —цитат от коментар 13 на doroteus


  А представи си, че морето се подкваси!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 42 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1892 Весело

  До коментар [#17] от "vassilun":

  "Превземането на държавата от мафията не мога да приема с чувство за хумор!"

  Лъжеш! Изречението ти е изцяло хумористично! Е, с плитък хумор, но в него няма нищо сериозно!

  Мафията превзе държавата при приватизацията- не напразно тогава беше разгарът на поръчковите убийства. Според мен е оптимистично да се каже ,че сега нещо може да се върне, но хората се надяват на възмездие за тогавашните безнаказани золуми.
  Аз лично виждам надежда за това в думите на Цацаров: "Време е начело на прокуратурата да застане прокурор!"- намек, че за прокурорите има много работа.

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3902 Весело

  Знам и помня много, само ДП и ДП1 не знам какво беше....
  —цитат от коментар 37 на cinik


  Извинявай ама това не е ДП, а 10 (десетка).

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2200 Неутрално

  Гешев ,цацата и Ръбъла явно са изнервени. Кого заблуждават с този ,,избор"
  —цитат от коментар 5 на hodounski


  Никого!
  Мафията си има прокуратура и главен такъв!
  Толкова е жалък този театър!
  Той ще нанесе удари срещу държавата и държавността, но ТЕ СИ ГО ИЗБРАХА!

 45. 45 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Махленски език и поведение от топмагистрати

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 46. 46 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  "Аз съм бил общински съветник и областен управител, няма нищо срамно!"
  Данаил Кирилов

  Данаил Кирилов е общински съветник от БСП в 2003 - 2009 г.
  И областен управител на София - Област от ГЕРБ в 2009 - 2013 г.

  Е, че как да има нещо срамно?

 47. 47 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3305 Неутрално

  20 железни, гербави войни!!!! Хора не попаднали там случайно, хора със задачи и поръчения. Подозирам че и клетва за вярност са положили в съзвучие с принципите на омертата. Нито еди от тях не изпита съмнения, колебания, нито един не прояви нерешителност и несигурност. Резултатът беше предизвестен, резултотът беше ясен.
  Тогава защо беше цялата дандания, защо беше съпротивата? Не просто ненужна, но отегчаваща и разочароваща. Тази битка беше загубена по време на изборите. И само там можеше да бъде спечелена.
  Трябва да се научим и да падаме, да губим. Няма смисъл да се инатим. Като знаем да губим, ще се научим и да побеждаваме.
  Сега нищо друго не остава, освен да поздравим Гешев и най-вече Боко с победата.

 48. 48 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1827 Весело

  До коментар [#24] от "Манчо":Да не обиждаме миньорите и водолазите, те са по-възпитани. Като се замисля, можеше Ръбъла да предложи политически Радев / ама Емо/ и тогава да видите вий състезание. Сегашната му опозиция щеше да гласува панически за него. Каква драма би била какъв съспенс и хорър стори. Ма База не е Тарантино.
  —цитат от коментар 26 на NoMerci


  Поздравления за интелигентната проява на липсващо чувство за хумор, което не Ви е позволило да разберете, че с посочването на водолазите и миньорите визирам не интелигентността им, а това, че работят под равнището на земната повърхност;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 49. 49 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  До коментар [#16] от "vassilun":

  Васе, наистина ли вярваш , че ти се получава хумора? Успех брат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 50. 50 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  До коментар [#42] от "Дон Кихот":

  "Аз лично виждам надежда за това в думите на Цацаров: "Време е начело на прокуратурата да застане прокурор!"- намек, че за прокурорите има много работа."

  А Цацаров какво е правил досега? Не беше ли той главен прокурор, или бъркам нещо?

 51. 51 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  До коментар [#47] от "Judjuk":

  ....Сега нищо друго не остава, освен да поздравим Гешев и най-вече Боко с победата.
  —цитат от коментар 47 на Judjuk


  Не Гешев, а още по-малко Борисов трябва да поздравявате. Друг е победителят в тази сага. Скоро ще се чуе.

 52. 52 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  Виж им тъпите и ръбати мутри на снимката и не питай повече.

 53. 53 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  Речникът на т.н. магистрати е точно речник на слугинаж. Жалки нищожни човечета, чиято единствена цел в живота е да слугуват на някой тъп велможа и да му целуват краката.

 54. 54 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  До коментар [#31] от "Mike Crazy":

  Грандиозните успехи на ромската десница напоследък наистина са впечатлаващи. Във Факултета 99 на сто са за ромската дясна кметица.

 55. 55 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  До коментар [#28] от "Mike Crazy":

  Делянчо Пеевски, Черепа, Домусчиев, Вълка, ТИМ, Доган - новите освободители от мафията.

 56. 56 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  Гешефтаров се вживява като някакъв незаобиколим фактор, какъвто не е. Първо е една жалка марионетка на Свинския клан, който когато реши може набързо да си измие ръцете с него. Второ - времената не са преди 1989 г. ,нито сме Русия, колкото и сегашната управляваща шайка да иска да бъдем.

 57. 57 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  До коментар [#42] от "Дон Кихот":


  "Мафията превзе държавата при приватизацията- не напразно тогава беше разгарът на поръчковите убийства"

  Разгарът на поръчковите убийстваеше когато мутрата натресена от Бригадир Аспарухов - Борисов стана главен секретар на МВР. Тогава по улиците периодично се гърмяха, а ББ пристигаше като някоя карикатура на Зоро с черна шапка и плащ да брои труповете. И нито един поръчков убиец не беше разкрит.

 58. 58 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  До коментар [#12] от "vassilun":

  Той веднъж вече се отрече и днаем какво последва - Борисов подаде оставка и се скри в болницата, а дошлите в негова подкрепа свиневъди с два камиона с прасета бяха отратени он Цветанов.

 59. 59 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А ве от 2017-та се ги чакаш теа интиресни времена, ама скукаа

 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":
  И разни ,,БОРЦИ,, викате да ви правят протести, ама ич ги няма

 61. 61 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3024 Неутрално

  До коментар [#56] от "antonio_vivaldi":

  Е и кво? Въстание ли ша правите? Ми въставайте. Радан не го чакайте, той отиде на топло в Брюксел, а Ристе ич го нема горкият

 62. 62 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  "Ако трябва да избирам дали да бъда подкрепен от колегите си или от няколко, нарекли себе си български комитети, финансирани с чужди средства, със сигурност ще избера колегите си." – Цацаров за гражданските организации, които определиха кандидата за главен прокурор за негоден за длъжността."

  ахаха, ма грам не се и съмняваме бе лелче хахах

  ПЛЕНУМЪТ НА ВСС ИЗМЕНИ И ДОПЪЛНИ ПРАВИЛАТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТРУДОВИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ, ПРИЕТИ С РЕШЕНИЕ НА ВСС ПО ПРОТОКОЛ № 29/22.11.2018 Г.
  13 юни 2019 година

  Пленумът на ВСС измени и допълни Правилата за определяне и изплащане на средства за допълнителни трудови възнаграждения, като в допълнителните и заключителни разпоредби създаде нов параграф със следния текст: „§ 6 Условията и редът за изплащане на допълнителни възнаграждения за управление и/или изпълнение на международни проекти и програми, както и такива, финансирани от Европейския съюз, се определят с вътрешни правила от всеки орган на съдебната власт, ВСС, ИВСС и НИП, утвърдени по надлежния ред, при спазване правилата на съответния проект или програма и относимата нормативна уредба“.

  Разпоредбата на чл. 13 от Наредбата за структурата и организацията на работната заплата, дава правно основание за регламентиране и изплащане на допълнителни възнаграждения и извън изрично уредените в трудовото законодателство, а именно допълнителни трудови възнаграждения за участие в екипи за управление и/или изпълнение на международни проекти и програми, както и такива финансирани от Европейския съюз, с източник на финансиране безвъзмездната финансова помощ на съответния проект или програма.

  Органите на съдебната власт като Бенефициенти по международни проекти и програми, и проекти и програми, финансирани от ЕС са задължени, чрез договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, да отговарят за финансовото управление на съответния проект или програма.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 274 Весело

  Не вярвайте! Не съществува в Галактиката, милиционер, който да знае каквото и да било и да помни повече от 30 секунди, но може да е накарал секретарката да запише!

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Само да попитам Дневник, КОЙ написа закона по процедурите на които беше избран Гешев? Да не би да е един който днес е един от най-активно протестирашите... срещу СОБСТВЕНИЯТ закон? И така не става ли кой ми с..а в гащите?".

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 68. 68 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 437 Любопитно

  "Ако "за" гласуват 20 с политически натиск, защо мислите, че четирима, които гласуват "против", гласуват свободно, а не под натиск?" – Цацаров към критиците на Гешев.

  Удачен въпрос!

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 69. 69 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1892 Весело

  До коментар [#46] от "Един препатил":

  "Данаил Кирилов е общински съветник от БСП в 2003 - 2009 г.
  И областен управител на София - Област от ГЕРБ в 2009 - 2013 г.

  Е, че как да има нещо срамно? "

  Няма срамно! Ето- и вие едва не избрахте Маямата за кмет на София, БСП ви избра осем районни кмета...
  Да има нещо срамно в това?

 70. 70 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 997 Неутрално

  "Ако "за" гласуват 20 с политически натиск, защо мислите, че четирима, които гласуват "против", гласуват свободно, а не под натиск?" – Цацаров към критиците на Гешев."
  ***
  Залагам на това.
  Ако някой от протестърите може да изброи кои са тези дето са купили 20-те за,
  ще си помисля.............за "честността " на останалите 4-ма.

 71. 71 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#67] от "Fred":
  "Да не би да е един който днес е един от най-активно протестиращите... срещу СОБСТВЕНИЯТ закон?"
  +++++
  "Творците" определено нещо са заложили в своя полза, ама какво?

  Явно е, че са си направили сметката без кръчмар.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK