Мафията си изпусна нервите

Мачкането на жени тези дни е масов спорт във властта,.

© Валдес Радев, "Фейсбук"

Мачкането на жени тези дни е масов спорт във властта,.Вчера мафията си изпусна нервите и се освети доста неприятно.


Нe става дума за мнозинството във Висшия съдебен съвет (ВСС), то е само изпълнител. Както сполучливо казва Тео Ушев за ситуацията в България пред "Клуб Z": политическият спектакъл е на плейбек, тези на сцената само си отварят устата.


Така че изпълнителите, които имаха за задача да изпълнят бързо поръчка, станаха нервни и припряни и с поведението си издадоха нетърпението на поръчителите.
Какво видяхме на сцената на ВСС? Синтетично изкуство – солистите, кордебалетът, суфльорите, сценографите бяха в синхрон. Мнозинството даде всичко от себе си на дебатите и повторното гласуване на кандидата Иван Гешев за главен прокурор. Публиката се впечатли от прекрасното партийно събрание, от безпогрешния другарски съд срещу малцинството, от изключителното поддържане на "правата линия". След 30 години се бяхме затъжили за тези носталгични неща от младостта ни, които демокрацията ни "отне".


Заседанието на ВСС започна припряно, защото шеф-диригентът – главният прокурор Сотир Цацаров, още преди седмица обяви, че след ветото на президента кандидатът просто ще бъде прегласуван. Така парира всяка възможност някой от мнозинството във висшия кадрови орган на съдебната власт


да си позволи да упражни мисловна дейност върху забележката на Румен Радев,


че изборът на Гешев поражда само съмнения, че няма никаква състезателност и че кандидатът не се ползва с обществено доверие. А конферансието Данаил Кирилов се разбърза да прокара двете точки от дневния ред до степен, че обяви режим на гласуване за или против Гешев, без да даде думата за изказвания, та се наложи неговите сподвижници да го коригират, че е редно да им даде думата. И гласуването спря.


Опитът за дебати по процедурата и качествата на кандидата предизвика злостен отпор. Средностатистическият зрител, който не следи излъчванията от обичайните заседания на ВСС, остана потресен от тона, нападките и липсата на колегиалност, на които са изложени броящите се на пръстите на едната ръка членове на съвета, които търсят отговори и не действат под строй. Водещият Данаил Кирилов влезе в тона на чакащия в кулоарите кандидат Гешев и взе на мушката си две от трите упорито питащи дами от ВСС.


Мачкането на жени тези дни е масов спорт във властта,


независимо дали става дума за посланик на САЩ или за дългогодишни върховни съдии, превъзхождащи по авторитет, ранг, опит и ценз мачкащите ги мачовци. Махленският език и грубостите спрямо Олга Керелска и Атанаска Дишева, както и някои реплики към Цветинка Пашкунова издадоха огромното напрежение, натрупано покрай злополучната кандидатура за главен прокурор. Кирилов им даваше думата след иронични подмятания по техен адрес, прекъсваше ги, правеше им забележки за какво могат да говорят и за какво – не. Тонът му загрубя, след като Керелска обяви изключителното си притеснение от думите на главния прокурор на предишното заседание, че изборът на съдебните началници се прави "в две други сгради", както и от репликата на Боян Магдалинчев, представляващ ВСС, че бившият му колега Румен Ненков казал, че няма съмнение, че политическата власт има участие.


Искането на Керелска Цацаров и Магдалинчев да обяснят думите си предизвика силно нервно напрежение у тях и у Кирилов. Но не за изясняване на скандалния факт, а за прикриването му. Министърът на правосъдието е поставен да ръководи заседанията на пленума на ВСС, за да има постоянна чувствителност към работата и проблемите на звената от съдебната власт и да акцентира върху важните въпроси. Но какво от това?


Мнозинството от съдии, прокурори и следователи никак не се трогна. Дори последваха клетви от няколко души, че никой политик не им бил влиял. Зависимостите впрочем се издават от праволинейността, а деклариращите се клеха само, че не се били срещали с политици.


За финия (и не толкова фин) служебен натиск неслучайно не стана дума.


За заплахата да станат "прекрасни общински съветници" – също. Такава "шега" беше подметната от бъдещия главен прокурор в кулоарите към Атанаска Дишева – авторитетен съдия, излъчена от колегите си за член на ВСС. Огласеният от нея конфузен факт трябва да е смразил мнозинството на ВСС точно преди прегласуването. Защото никой не обели и дума за това, че е недопустим натиск. Всички си спомниха, че общински съветник стана Методи Лалов – районен съдия доскоро, напуснал огорчен, мачкан от същия този ВСС, особено след признанието му, че лично Делян Пеевски го е оглеждал, преди да бъде избран за председател на Софийския районен съд. Никой предпазлив магистрат не би се поставил на мястото му. С изключение на шепата смелчаци, малцинство във ВСС.


Тонът на Гешев впрочем бе зададен от ментора му Цацаров: "Знам много и помня много. Това не е заплаха", обърна се той към председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Така в добре започнал, но за жалост останал недовършен, диалог публиката чу, че Цацаров е ходил два пъти да кани Панов да се кандидатира за председател на съда. След това обаче изборът му, както и на всички останали ръководители, включително на Цацаров и Гешев, дори и на шефа на Върховния административен съд Георги Чолаков, се е решил "в две други сгради", като Висшият съдебен съвет не е между тях. Така ни увери главният прокурор, а той наистина знае много и няма причина да не му вярваме.


"Не, не си готов!", изпусна се Цацаров към Лозан Панов, който обяви, че е готов да обсъжда двете сгради и избора си. След този страховит диалог не можем да очакваме участниците в назначаването на кандидата за най-безнаказания пост в държавата да проявят воля, смелост и неблагоразумие. Всички те имат семейства, кариера и път в живота, пресякъл се поради определени обстоятелства с този на мафията. Какво да изберат?


Така разбрахме абсурдните възгледи на мнозинството във ВСС:


1. То смята, че е провело избор само защото два дни са текли спорове в конферентната му зала


2. За него конституцията не означава много, а Етичният кодекс на магистратите – нищо


3. Мнозинството във ВСС е готово да се разправя с колегите си, които са неудобни на другите власти


4. То смята за нормално главният прокурор да не зачита презумпцията за невинност и разделението на властите


5. ВСС смята гражданските организации за грантаджии и враг – така му подсказа и главният прокурор


6. Мнозинството смята, че


главният прокурор има право да заплашва независими издатели от тв екрана и на частни срещи в ЦУМ


7. Мнозинството е на мнение, че издателите, които пропагандират властта, могат да бъдат спасявани с "чадър" от дела като това за източването на КТБ.


Списъкът може да бъде продължен още. Затова последно: 20 души във ВСС смятат за законно да бъде заплашван и президентът на републиката с подканяне да подпише бързо-бързо указа на новоизбрания "от 3 до 7 дни". Та да може напускащият главен прокурор да не изпусне процедурата за шеф на антикорупционната комисия.


ВСС е радост...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (216)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Изборът на главен прокурор ме върна години назад - последните избори за НС в НРБ. Отиваш и пускаш бюлетина на която има записан един кандидат. После излизаш. Изборната активност - 99,98% и то преди 12 часа.

 3. 3 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 267 Разстроено

  Крайно нагло четиво,мафията за вас , е справедлив избор за НАС! Справедливото за вас е мафията за НАС. Мнозинството се определя на избори , така че се ла ви .

 4. 4 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1547 Любопитно

  Вече всякакви констатации са безполезни.
  Освен една - Милиционерите, маскирани като полицейски продукт, тотално завзеха Безконтролна държавна институция!

  И без значение е вече това, че либералните десни /каквото и да означава това/ в обсесията си за "демократични реформи" практически създават затворени феодализирани държавни институции. В частност прокурори да избират прокурори... Създава се Франкенщайн. Вече Е!

  Сега е времето да излизаме от тази ситуация на Безнаказаност и Безконтролност на главния прокурор. Има едно единствено решение:

  Военна прокуратура се отделя като самостоятелен орган, подчинен на Президента. Президентът Назначава и Уволнява Главен военен прокурор по усмотрение. Без мандат. Той, главният военен прокурор придобива правото да Контролира Главния прокурор Гешев. Включително с ресурса на Военното контраразузнаване, Военното разузнаване и военна полиция
  Тоест Армията застава над завладялата Родината полиция!
  Иначе казано време е да вменим на армията да е Пазител на демокрацията.
  За една Натовска армия това ще е въпрос на чест.
  И никой не би могъл да се усъмни в лоялността към евроатлантическите ценности на демокрацията на една Натовска армия!
  Милиционерите не могат да бъдат озаптени по никакъм друг начин освен със сила!
  !

 5. 5 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Болна история. Метастазиралата и гангренясала българска действителност все повече бива превзета от простотия, некомпетентност и откровена мафиотизация. България и стопяващите й се граждани са в състояние на будна кома, докато през това време шайката и Групата на семейството оглозгват останките й. Геноцид и брутален грабеж...

 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  Как беше бе !!! ааа, абе всичко е точно.

 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Мафията ли си изпусна нервите???

  А коя е мафията?

  Крадеца ли вика "дръжте крадеца"?

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Цуни го! Оти мое да ревнува заради Мустафа.

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Преди време писах, че видът държавно управление в България все по-плътно се приближава към измисленто преди близо 200 години от британски журналист понятие КАКИСТОКРАЦИЯ - власт в ръцете на най-лошите представители на социума (от какистос κάκιστος - възможно най-лош).

  С избирането за главен прокурор на този бивш милиционер, завършил някакво правоподобие в милиционерската школа в Симеоново, вече не остана никакво съмнение - в Конституцията ни трябва да се запише, че сме какистократична република.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на RogueKiller exe
  RogueKiller exe
  Рейтинг: 269 Неутрално

  В затънтено село близо до Каспичан се случило чудо:
  Старец, ням от 30 години, изведнъж проговорил, докато гледал новините по телевизията и първите му думи били:
  – Иван Гешев - Главен прокурор!

 13. 13 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  Щом списвачите на олигархията си изпускат нервичките, значи наистина Ванката ги е стиснал здраво за топките.30г. обществото чака бай Ставри да раздаде справедливост.
  —цитат от коментар 10 на tosho_toto


  Сега отвори тълковен речник и съгласувай олигарх!Олигарха е приближен до управляващите и печели от тази си близост.
  Ако искаш приближените до властта да бъдат стиснати за топките , нямам нищо против. По-добре търкай билетчета.

  SHADOWS of SOFIA
 14. 14 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#8] от "ТНТ":

  Я иди прочети повода за оставката на този, който сочиш за 'тоя калпав закон'. Може да ти просветне нещо.

 15. 15 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1201 Любопитно

  Ами добре, щом „Мнозинството е на мнение, че издателите, които пропагандират властта, могат да бъдат спасявани с "чадър" от дела като това за източването на КТБ“, какво чака малцинството във ВСС, все видни юристи, както и издателите, които НЕ пропагандират властта, та не се обърнат към европейските институции и съдилища и не им докажат с факти като как, аджеба, е станало „източването на КТБ“? Защо? Кой ги спира? Чакаме материал по случая да напише храбрата аФторка! Или за този материал няма да получи хонорарче? А как, без хонорарче, храбрият Радан предаде България в Брюксел – прокарва петиция срещу АМ „Струма“ - https://tribune.bg/bg/politika/trud-radan-kanev-predade-balgariya-v-briuksel--prokarva-petitsiya-sreshtu-am-struma/? М? Защо той може, а аФторката не може? А президентина, ако подпише сега този повторен избор за „кръволока“ Гешев, какво правим с него, а? „Осанна“ или „Разпни го!“? Думай, како! Нетърпеливи сме да узнаем как сега ще извъртите нещата!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Вече всякакви констатации са безполезни.Освен една - Милиционерите, маскирани като полицейски продукт, тотално завзеха Безконтролна държавна институция!И без значение е вече това, че либералните десни /каквото и да означава това/ в обсесията си за "демократични реформи" практически създават затворени феодализирани държавни институции. В частност прокурори да избират прокурори... Създава се Франкенщайн. Вече Е!Сега е времето да излизаме от тази ситуация на Безнаказаност и Безконтролност на главния прокурор. Има едно единствено решение:Военна прокуратура се отделя като самостоятелен орган, подчинен на Президента. Президентът Назначава и Уволнява Главен военен прокурор по усмотрение. Без мандат. Той, главният военен прокурор придобива правото да Контролира Главния прокурор Гешев. Включително с ресурса на Военното контраразузнаване, Военното разузнаване и военна полицияТоест Армията застава над завладялата Родината полиция!Иначе казано време е да вменим на армията да е Пазител на демокрацията.За една Натовска армия това ще е въпрос на чест.И никой не би могъл да се усъмни в лоялността към евроатлантическите ценности на демокрацията на една Натовска армия!Милиционерите не могат да бъдат озаптени по никакъм друг начин освен със сила!!
  —цитат от коментар 4 на AzDebil


  На оръжие братя.😁😁😁

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Ето един поддръжник на Гешев:
  https://clubz.bg/90567-osyjdan_poddryjnik_na_cacarov_i_barekov_na_protesta_v_podkrepa_na_geshev

  След 9 септември 1944 най-мотивираните поддръжници на "народната" власт са били амнистираните бивши пандизчии. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#19] от "tosho_toto":

  Нямате грам срам продължаващите да разпространявате лъжливата конспиративна хипотеза за 'съдебна реформа'. Борисов се отказа от реформата точно когато трябваше да бъде гласувана.

 22. 22 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 651 Весело

  До коментар [#14] от "fantomas":

  Че'й, ся... Не беше ли "посъветван" да си подаде оставката?
  То поводи бол...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 23. 24 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  И дойдоха времена нелепи! Във които крадци управляват слепи.

  SHADOWS of SOFIA
 24. 25 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1201 Весело

  До коментар [#11] от "Norman Granz":Ицко къде беше завършил и къде беше практикувал за да заслужи поста съдебен министър?Най-олигофреничното в случая е, че именно той и неговите подлизурковци протестират срещу изключително компетентната му съдебна реформа.Нямате грам срам, бе.
  —цитат от коментар 19 на tosho_toto


  „Ицко“ не беше практикувал никъде, завалията, по простата причина, че бе лишен от адвокатски права! А бе лишен от адвокатски права, защото ги смяташе за задължения и хич, ама никак не си падаше да ги практикува! Ако има други мнения, чакаме да ги чуем! Нали?

 25. 26 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#25] от "Santos":

  Моето мнение е, че не е нужно някой да има адвокатски права за да бъде министър на правосъдието. Вие защо смятате, че има нужда от тях?

 26. 27 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1201 Весело

  До коментар [#26] от "fantomas":

  А моето мнение е, че е нужно някой да има адвокатски права, за да бъде адвокат. Вие защо смятате, че няма нужда от тях?

 27. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 29 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 876 Неутрално

  "Така разбрахме абсурдните възгледи на мнозинството във ВСС:

  1. То смята, че е провело избор само защото два дни са текли спорове в конферентната му зала"

  Избор има и той е направен - 20 срещу 4 против. Не защото са телки спорове, а защото хората в този ВСС имат право да изберат Главен Прокурор. Никой друг в тази държава няма това право.Разберете го. Ако не бяха съгласни че става за поста , просто резълтата щеше да е 4 за и 20 против , а не обратното!


  "2. За него конституцията не означава много, а Етичният кодекс на магистратите – нищо"

  Някакви конкретни доказателства за тезата , или щото така мислим?


  "3. Мнозинството във ВСС е готово да се разправя с колегите си, които са неудобни на другите власти"

  Пак доказателства? Или понеже една жена така казала...


  "4. То смята за нормално главният прокурор да не зачита презумпцията за невинност и разделението на властите"

  Пак ЕЖК ли? Това бе изкарано от контекста и изопачено до ....точните думи бяха че трябва да има взаимодействие м/у прокуратура ДАНС и МВР, защото е нормално да са на една страна в борбата с престъпността, макар че са от различни власти - съдебна, правителство и т.н.

  За другите точки не ми се губи времето да пиша, ама те са същата плява като тези.
  Жалко е да се докарвате до такова ниво ...

 29. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 31 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 217 Любопитно

  До коментар [#25] от "Santos":Моето мнение е, че не е нужно някой да има адвокатски права за да бъде министър на правосъдието. Вие защо смятате, че има нужда от тях?
  —цитат от коментар 26 на fantomas


  А не е ли желателно да е практикувал тази професия?

 31. 32 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#27] от "Santos":

  Защото не практикува като адвокат.

 32. 33 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#13] от "К2":

  Определението за олигарх не се отнася само до тези натрупали състоянието си при последните управляващи.
  Някой от тях бяха председатели на КРИБ, редяха министри по кабинети и успешно се възползваха да източват еврофондове.
  Бабичките пред блока може и да не помнят преди няколко години какво е било, но тук този номер не минава.

 33. 34 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 587 Весело

  До коментар [#31] от "Боби Бобев":

  Той е практикувал професията.

 34. 35 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#27] от "Santos":Защото не практикува като адвокат.
  —цитат от коментар 32 на fantomas


  А като какъв практикува?

 35. 36 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Бая безмислена статия!

 36. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 38 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#35] от "Боби Бобев":

  Лидер на политическа партия.

 38. 39 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#35] от "Боби Бобев":Лидер на политическа партия.
  —цитат от коментар 38 на fantomas


  Бухахахааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!

 39. 40 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#31] от "Боби Бобев":Той е практикувал професията.
  —цитат от коментар 34 на fantomas


  Професията лидер на партия? Смех, смех, смех!

 40. 41 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#13] от "К2":Определението за олигарх не се отнася само до тези натрупали състоянието си при последните управляващи.Някой от тях бяха председатели на КРИБ, редяха министри по кабинети и успешно се възползваха да източват еврофондове.Бабичките пред блока може и да не помнят преди няколко години какво е било, но тук този номер не минава.
  —цитат от коментар 33 на tosho_toto


  Нали ти казах. Заеми се с търкане на билети /
  Или делиш олигарсите на предишни и настоящи, като изхождаш от римското право "първи по време , първи по право".

  SHADOWS of SOFIA
 41. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  Те това са го учили от учебниците на КГБ.

 42. 43 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 920 Неутрално

  рИвете, нерИвете, Гешев си върви в комплект с Боко и Прасчо!

 43. 44 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#13] от "К2":

  Има и олигарси в немилост. Такива дето са блажили в миналото, борят се да блажат и в бъдеще... но са в немилост към настоящия момент. Путин ги праща в Сибир или ги трови, тук са значително по рахат...

 44. 45 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#13] от "К2":

  Има и олигарси в немилост. Такива дето са блажили в миналото, борят се да блажат и в бъдеще... но са в немилост към настоящия момент. Путин ги праща в Сибир или ги трови, тук са значително по рахат...

 45. 46 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#25] от "Santos":
  Какво работи сега Ицко?

 46. 47 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#30] от "Lich King":

  Ахъм, титана на правните науки Христо Иванов, към момента няма и адвокатски права :)

 47. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  Когато мафията си изпусне нервите някой се навежда да ѝ ги вдигне. Залагам на добрия невинен

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 51 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Не виждам умнокрасавците, какво са се разписукали. Гл. прокурор винаги е бил политическа личност. Командиря навремето лансира онзи ненормалния. Напълно нормално е политическите силните, в момента Герб да лансират свой човек. Проблемът е, че родните ни либерастчета никога няма да са в положение да лансират, когото и да било. Затова и пишят кат заклани, макар и един избор да не са спечелили,

 51. 52 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#13] от "К2":Има и олигарси в немилост. Такива дето са блажили в миналото, борят се да блажат и в бъдеще... но са в немилост към настоящия момент. Путин ги праща в Сибир или ги трови, тук са значително по рахат...
  —цитат от коментар 45 на niakoi_si


  Ти за путин ли се замечта?А нормалните държави са приели, има ли вина да си отговаря. Казано просто , Правова държава .

  SHADOWS of SOFIA
 52. 53 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 858 Любопитно

  много добър материал ,чудесни ирония и сарказъм ,трудно се бори мафия със смях, и все пак браво на автора !

 53. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 55 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  " ... общински съветник стана Методи Лалов – районен съдия доскоро, напуснал огорчен, мачкан от същия този ВСС, особено след признанието му, че лично Делян Пеевски го е оглеждал, преди да бъде избран за председател на Софийския районен съд."
  Не знам дали си представяте докъде е стигнала мафията в България. По–ужасно е отколкото си мислех.

 55. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 58 Профил на RogueKiller exe
  RogueKiller exe
  Рейтинг: 269 Неутрално

  В цялата страна групи спонтанно събрали се граждани бяха докарани под конвой на площадите, за да изразят радостта си от избора на другаря Гешев за главен прокурор.
  Видни татуирани оратори със златни ланци на шиите просълзени държаха речи, за да подкрепят светлия лъч в бъдещето на страната. Мнозинството ги подкрепяше с нестихващи аплодисменти, които на места преминаваха в бурни овации.
  Цвърчаха скари и се лееше бира до късна вечер. Извиха се хора̀ и ръченици, а в някои райони бяха забелязани видни политици да хвърлят гьобеци под звуците на кючека, явно завладени от общото веселие.
  Ура, другари!
  Да бием по лошите пътища и разделението на властите!
  Несъгласните замочим в сортире по примера на товарищ Чайка!

 58. 59 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#56] от "Santos":
  Ицко през целия си живот очевидно изпълнява нечии поръчки и си е помислил, че може да го играе на едро. Врътна ама не позна.
  Много свестни хора скоро ще си посипват главата с пепел.

 59. 60 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 105 Неутрално

  Винаги търсим под вола теле!

 60. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Весело

  До коментар [#3] от "Yana Derevyanchenko":

  Да видим дали пак ще си толкова уверена след следващите парламентарни избори.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 63 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#57:"Lich King"][/quote]

  В днешно време само дипломи да искаш...

 63. 64 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3470 Любопитно

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Преди време писах, че видът държавно управление в България все по-плътно се приближава към измисленто преди близо 200 години от британски журналист понятие КАКИСТОКРАЦИЯ - власт в ръцете на най-лошите представители на социума (от какистос κάκιστος - възможно най-лош
  ========
  Ах как се заморазобличаваш ......неусетно и не само......
  Твоите сегодняшни финансьори ....са наследници на именно тия които си споменал.....

  Само че ....да ти кажа ли къде е парадокса ?
  Ако същото това ....бях ти го написал АЗ НА ТЕБЕ.....пак щеше да ме обвиняш в какво ли не .....

  Много сте арогантно интересни .....козяците с по дъли брадички......
  Кажите ли го вие .....сте прави .....
  Кажат ли ви.го други ....са прости.....

  Bukalemun
 64. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 66 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 876 Неутрално

  "Ами завършил е Софийски унивирситет и Юридически колеж във Вашингтон, за разлика от тиквите като теб и оная другата от Банкя!"

  :))
  "оная другата от Банкя!"(предполагам Б.Борисов) е поне с едно стъпало по-високо, като образователен ценз. Както удобно пропускате да запомните има докторска дисертация .
  Колеж не дава научна степен :)Нито СУ след редовно обучение.
  А относно "милицьонера" - той е завършил право с отличие и са му преподавали същите, дето преподават и в СУ. Някой тука бе постнал информация за оценки и преподаватели на И.Гешев.
  Ма на Хр.Иванов не съм срещал оценките, макар че имаше такива призиви след фалшивите обвинения за дипломата с 3-ки на Д.Кирилов - министър на правосъдието, чиято диплома бе публикувана и също е отлична.
  Та така за образованието - некой го могат, други не....

 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Весело

  До коментар [#11] от "Norman Granz":Какво преди 200 г. са измислили в Англия не знам,но преди 2000 г в Елада са измислили демокрацията.В нея решава мнозинството,при избори,в парламента,във ВСС итн.Сега,че една малка,но много вреслива секта лилави болшевики не е съгласна,неин проблем.
  —цитат от коментар 28 на mvu02435512


  Съвсем си се объркало миличко!
  Номера с мнозинството (болшинството) са го пробутали бошевиките, а при истинската демокрация се изслушва мнението на всички, без значенние големината на групата.
  Аз като казвам, че сте тъпи и грозни не се шегувам.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 69 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  Мдааа.
  Мафията действително си изпусна нервите, но за щастие претърпя поражение.
  Сега на ход е Гешев.
  Надяавм се да демонстрира, че Мафията действително имала основания да си изпуска нервите.

 69. 70 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1201 Весело

  До коментар [#56] от "Santos":Ицко през целия си живот очевидно изпълнява нечии поръчки и си е помислил, че може да го играе на едро. Врътна ама не позна.Много свестни хора скоро ще си посипват главата с пепел.
  —цитат от коментар 59 на tosho_toto


  Така е, само че „Ицко“ и да изпълнява поръчки, и да не изпълнява, тези, които му пеят дитирамбите сега, утре ще го тричат, както дрОгарете и дрОгарките напролет ще тричат Крушовишката биволица на Позитано! И, да ти кажа честно, ама нещо не виждам „Ицко“ да изпълнява тези „поръчки“ много успешно – най-меко казано! Аз ако бях на мястото на спонсорите му, досега да съм го изпратил в пейзажа, пък там да си дипли дипломите, да си пише материалите, да се дере на воля, да си къса ризи и гащи! Все ми е тая, човека е неспособен за нищо, освен за крясъци, а те не привличат никого, нито имат ефект върху хората! Така че „Много свестни хора скоро“ няма да си посипват главата с пепел, а ще го изритат дори и изпод опашката на коня, щото той прекалено неспособен дори и там да стои!

 70. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 72 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3470 Любопитно

  До коментар [#61] от "Храбър":

  Да видим дали пак ще си толкова уверена след следващите парламентарни избори.
  =======
  Теб какво те бъркат хорските избори....?
  Докога ще събираш трохите под чуждите маси....?

  Bukalemun
 72. 73 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 217 Любопитно

  [quote#67:"Lich King"][/quote]

  С дипломи ли ще се хвалите бе, умник?

 73. 74 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#68:"Храбър"][/quote]

  Ама нали и аз това викам, вие сте баш истинските демократи. Всичките избори ги губите подред, но всъщност сте победители. Гааааааааааааааааааааааа...........

 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Весело

  "Ами завършил е Софийски унивирситет и Юридически колеж във Вашингтон, за разлика от тиквите като теб и оная другата от Банкя!":))"оная другата от Банкя!"(предполагам Б.Борисов) е поне с едно стъпало по-високо, като образователен ценз. Както удобно пропускате да запомните има докторска дисертация .Колеж не дава научна степен :)Нито СУ след редовно обучение.А относно "милицьонера" - той е завършил право с отличие и са му преподавали същите, дето преподават и в СУ. Някой тука бе постнал информация за оценки и преподаватели на И.Гешев. Ма на Хр.Иванов не съм срещал оценките, макар че имаше такива призиви след фалшивите обвинения за дипломата с 3-ки на Д.Кирилов - министър на правосъдието, чиято диплома бе публикувана и също е отлична.Та така за образованието - некой го могат, други не....
  —цитат от коментар 66 на wxx44583141


  Знаем, знаем.
  Те затова завършват за три години. Щото там отива елитът на нацията и са много, ама много умни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 77 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#28] от "mvu02435512":

  Много малка у много вреслива:)

 77. 78 Профил на Lich King
  Lich King
  Рейтинг: 518 Весело

  [quote#67:"Lich King"]
  —цитат от коментар 71 на К2
  Ти разби всичките заблуди на БУДАлата , но той ще продължава да е слуга на егото си.[/quote]

  Той "тоя", (и другите като него) не могат да осъзнаят в какъв мръсен ентропичен вертеп са попаднали! И няма да го осъзнаят! Нямат ресурс за това!

 78. 79 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3513 Весело

  До коментар [#61] от "Храбър": Да видим дали пак ще си толкова уверена след следващите парламентарни избори.=======Теб какво те бъркат хорските избори....?Докога ще събираш трохите под чуждите маси....?
  —цитат от коментар 72 на eti mehter


  Тъй де.
  Къде се намирам и аз?
  Какво се бъркам аз в изборите на ГЕРБ за парламент?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 80 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#28] от "mvu02435512":Много малка у много вреслива:)
  —цитат от коментар 77 на Да вярваме на истината


  Мдаа...родните ни умнокрасавци са като моето малко кученце. Като види някой голям пес, дето може да го схруска с двата си зъба само, почва да го лае и става много бойно!

 80. 81 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Ехеееееееее, г-жа авторката се увлякла! Двете устати съдийки от ВСС били "мачкани и обиждани". Прочетох публикуваните диалози, много сори, ама никой не можеше да ги надприказва, пък и речникът им не е като за пример на книжовен български език. Очаквам включване на някоя от тях - да се направи на ми-тутка....но, като че ли възрастта не отговаря!

 81. 82 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#62] от "von_seeckt":Видяхме го на местните избори нямаше никакъв проблем да се съеши с Компартията.Няма никаква причина да не спасява няколко стотин милиона на Прокопиев, Арабаджиеви, Миньо Стайков и няколко милиарда на Цветан Василев. До сега не е казал лоша дума за тези обвиняеми и подсъдими олигарси и очевидно защитава престъпно придобитото им имущество.
  —цитат от коментар 75 на tosho_toto


  Добре бе човек . Нека конфискува щом докаже пред съда , че са виновно. Но кажи защо скри имена от трисвиниума за КТБ.
  Антикуропционния фонд направиха и филм с доказателства , че е скрил името на ДП. Мисля , че филма е със заглавие "Хора от семейството"има го в тубата.. Нещата не са еднозначни.

  SHADOWS of SOFIA
 82. 83 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Тенденцията е положителна - народът запоВа да си говори на глас ! Ще вземат да направят немислимото на пръв поглед - да намрази новият голям брат, а после да кажат, че това е било техен принос.....КОЙ е по-тъп е вече трудно да се установи!

 83. 84 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 217 Гневно

  До коментар [#69] от "atmanpg":

  Добре бе, само да ме светнеш какво прави Цацаров на поста 7 години та не пипна мафията?
  И защо точно Гешев да е по- различен от Цацаров?
  И как е възможно 88% от къщите за гости да са с нередности - пропукани едни 45 милиона и НИКОЙ, ама НИКОЙ да не е забелязал нищо и никакви мерки да не са взети?
  Докато това се случва каква длъжност изпълнява Гешев???
  (Въобще не навлизам в дълбоки води като КТБ и съкращения като ДП и ДП1, Ваклин и жената на Гешев, споразуменията му с обвиняеми и т.н.)

 84. 85 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  Съвсем си се объркало миличко!
  Номера с мнозинството (болшинството) са го пробутали бошевиките, а при истинската демокрация се изслушва мнението на всички, без значенние големината на групата.
  Аз като казвам, че сте тъпи и грозни не се шегувам.
  —цитат от коментар 68 на Храбър

  Рожбичко умна,че и красива,къде генийче видя да съм писал против изслушване на различни мнения?Злато,всеки има право да каже какво мисли по даден въпрос,но решението накрая се взима от мнозинството.По казусът Гешев,писахте петиции,викахте по улиците,търкаляхте се по кръстовищата,изказахте си мнението.Накрая ВСС с голямо мнозинство взе решение.Какво повече искаш гълъбче,революция като в 17 г?Не става пиленце,силици не ви достигат.

 85. 86 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Няма друг изход от блатото, наречено съдебна власт, освен пряк избор на съдии и прокурори от суверена.

 86. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 88 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  Няма друг изход от блатото, наречено съдебна власт, освен пряк избор на съдии и прокурори от суверена.
  —цитат от коментар 86 на galapagas


  Тъй ли?Ми той същият суверен избра и кмета на столицата и управляващото мнозинство в парламента.Ти съгласен ли си с този избор?

 88. 89 Профил на block
  block
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Аман от милиционерски к*рви

 89. 90 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Дневник превръщате се в Работническо дело от 1949 г. когато соц. общността беше обзета от антититовса истерия!

 90. 91 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#87] от "von_seeckt":

  До коментар [#88] от "mvu02435512":

  От къде тая увереност?
  В роднински отношения ли сте с ромските тартори?

 91. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 93 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 876 Неутрално

  "Списъкът може да бъде продължен още. Затова последно: 20 души във ВСС смятат за законно да бъде заплашван и президентът на републиката с подканяне да подпише бързо-бързо указа на новоизбрания "от 3 до 7 дни". Та да може напускащият главен прокурор да не изпусне процедурата за шеф на антикорупционната комисия.

  ВСС е радост..."


  Никой не заплашва Президента! Просто това е негово задължение, според Конституцията. Ако не го изпълни, си носи последствията, пак според тази Конституция. За нарушения спрямо КРБ има процедура - накратко импийчмънт.
  И не разбирам какво печелите, ако Радев не подпише указа, да кажем до края на мандата си - ми като сте толкова умни, не сте ли прочели , че след изтичане мандата на Цацаров, поста се поема от зам. гл. прокурор - т.е. И.Гешев :)
  Или пак всичката пара в свирката :)
  А относно последното :

  "ВСС е радост..."

  Е , това си е характерен израз за една група коментиращи във форума, ама това в официална статия на медия с претенции, сори, ама ....

 93. 94 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1044 Весело

  Ако спечелят малките извън парламентарни партии ше спре мачкането на жени,но ше започне мачкането на мъже!
  —цитат от коментар 18 на Платон Дермоедов


  Ти точно значи няма за какво да се притесняваш :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 94. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 96 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 217 Любопитно

  До коментар [#92] от "von_seeckt":

  [quote#92:"von_seeckt"][/quote]

  Без обиди не става, нали, не плащат?

 96. 97 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Да е им честит на родните примати изборът на Гешев! Сега ще гледат Шенген през крив макарон...

 97. 98 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  До коментар [#84] от "linard":

  Ми не знам.
  Само дето виждам, че олигарсите са скочоли срещу него.
  Значи ги страхува...

 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 100 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 217 Любопитно


  До коментар [#98] от "atmanpg":

  До коментар [#84] от "linard":Ми не знам.Само дето виждам, че олигарсите са скочоли срещу него.Значи ги страхува...
  —цитат от коментар 98 на atmanpg


  Ако е до страхуването да сложим Кобрата за главен прокурор, не мислиш ли, че ще е по-удачно?
  Аз що си мислех, че го избират за да прилага закона добросъвестно и безпристрастно, то пък какво било...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK