Решението на Радев да подпише указа за Гешев е единственото възможно

Положението щеше да бъде по-различно, ако президентът се беше обърнал към Конституционния съд, преди да върне избора на Висшия съдебен съвет.

© Георги Кожухаров

Положението щеше да бъде по-различно, ако президентът се беше обърнал към Конституционния съд, преди да върне избора на Висшия съдебен съвет.Иванка Иванова, ръководител на правната програма на института "Отворено общество", коментира по БНР решението на президента да подпише указ за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор и да положи началото на дебати за промяна на конституцията по отношение на съдебната система и отговорността на главния прокурор.


На този етап на процедурата сезирането на Конституционния съд нямаше да промени положението с избора на Иван Гешев за главен прокурор, защото решенията на съда имат действие занапред. Тоест дори президентът да беше попитал Конституционния съд дали чл. 173 от Закона за съдебната власт противоречи на конституцията и дори съдът да беше се произнесъл в положителен смисъл, това нямаше да промени факта, че Иван Гешев беше избраник, потвърден от Висшия съдебен съвет (ВСС).


Положението щеше да бъде по-различно, ако президентът се беше обърнал към Конституционния съд, преди да върне избора на Иван Гешев във Висшия съдебен съвет. Тогава можеше да изчака наистина решението на съда и тогава да върне решението на ВСС.
Но след като го върна веднъж, нямаше друга опция, освен да назначи Иван Гешев,


и то при сегашната ситуация, при която процедурата просто беше върната до етап прегласуване във ВСС.


Решението на президента да подпише указа на този етап е единственото възможно. Защото конституцията това казва. Такава е и практиката на КС. Беше правен паралел с положението в Словакия, където при избран от парламента главен прокурор почти две години президентът на Словакия бавеше подписването на указ за неговото назначаване. Но според мен в българските условия такова действие на нашия президент би било наистина противоконституционно.


Според мен има реално място да мислим, че Конституционният съд трябва да се произнесе по въпроса – когато президентът върне решението на ВСС, от кой етап трябва да започне процедурата: дали изцяло нова или просто се прегласува. Има възможност най-малкото защото Конституционният съд е в позиция да преразгледа становището си от 2002 г. (в което се казва, че ВСС има оперативната самостоятелност да предложи повторно същия кандидат бел. ред.).


Има причина, поради която ние казваме, че нашата процедура е уникална, не защото е много добра, а просто защото предвижда много висока степен на привидна прозрачност. И защото предвижда много голям кръг от критерии, заложени в закона, на които трябва да отговаря кандидатът за главен прокурор. От тези две гледни точки нашата процедура е уникална, но това не я прави по-добра. Напротив! Това я прави


много по-лоша спрямо процедурите в другите държави от ЕС.


В по-голямата част от тях има две същностни разлики. Първата засяга кръга от органи, които се произнасят по номинацията и назначаването на главния прокурор. Обикновено това става с много силно участие на изпълнителната власт. А виждате, че у нас изпълнителната власт се държи така сякаш няма никакво отношение към наказателната политика, което е абсурдно и противоконституционно.


И втората голяма разлика е, че не е нужно да има толкова много критерии, на които формално да отговаря кандидатът за главен прокурор, в ситуация, в която е ясно кой носи отговорност за неговото назначение. Големият проблем в България е, че имаме един кандидат, избран от колективен орган и потвърден от президента, зад който всъщност не знаем кой стои и кой носи в крайна сметка отговорност за политиката, която този главен прокурор ще прокарва. ВСС не носи отговорност за наказателната политика.


Какви са историческите традиции в България?


Обвинителната власт принадлежи на изпълнителната власт –


това го казва през 1928 г. бившият главен прокурор Светозар Велчев, без да има грам съмнение. След това цялата наша конституционна мисъл до 1944 г., според която прокуратурата не е конституционна институция, няма място в конституцията и може да бъде регулирана и с един обикновен закон, за да има по-голяма гъвкавост.


Затова за мен е много голяма новина, че президентът е склонен да се ангажира с широк обществен дебат за промени в конституцията и за желанието му да покани академичната общност, парламентарно представените партии, институции, професионални сдружения и граждански организации: Това е безпрецедентно действие на президентската институция и то е крайно необходимо, защото в сегашната популистка ситуация, в която политическите сили не желаят да се ангажират с никакви действия по отношение на реформата в прокуратурата, президентът е единственият, който остава инвестиран с много голяма демократична легитимност да повдигне тези въпроси и да се стигне до някакво виждане. Той сам няма да е в състояние да прокара конституционни промени, но е много важно поне да домакинства един форум или поредица от срещи, на които поне могат да бъдат изчистени опциите.


Промяна в Конституцията би засегнала по-скоро цялостната структура на прокуратурата и мястото на главния прокурор в нея. Няма съмнение, че Иван Гешев е следващият главен прокурор, но мисля, че е повече от сигурно, че това ще бъде последният главен прокурор във вида, в който от 30 години познаваме институцията.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3939 Любопитно

  "Решението на Радев да подпише указа за Гешев е единственото възможно"

  И беше напълно очаквано решение на президента Радев.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4198 Любопитно

  "Но след като го върна веднъж, нямаше друга опция освен да назначи Иван Гешев..."  А, така ли?! А защо бяха десетките напъни на кои ли не "капацитети", обосновавали се, че президента има основание и трябва да сезира КС!?
  Между другото, от тях интервюта няма ли пак да се вземат?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Мисля, че от тая трънка заек няма да изскочи, но да видим. Факт е, че на никого в Народното събрание не му стиска дори да повдигне въпроса.

  "Затова за мен е много голяма новина, че президентът е склонен да се ангажира с широк обществен дебат за промени в конституцията и за желанието му да покани академичната общност, парламентарно представените партии, институции, професионални сдружения и граждански организации: Това е безпрецедентно действие на президентската институция и то е крайно необходимо, защото в сегашната популистка ситуация, в която политическите сили не желаят да се ангажират с никакви действия по отношение на реформата в прокуратурата, президентът е единственият, който остава инвестиран с много голяма демократична легитимност да повдигне тези въпроси и да се стигне до някакво виждане. Той сам няма да е в състояние да прокара конституционни промени, но е много важно поне да домакинства един форум или поредица от срещи, на които поне могат да бъдат изчистени опциите."

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 5. 5 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Тъжна българска действителност. Жалка история...

  www.commcrime.blogspot.com
 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Президентски цуг-цванг заложен от конституцията

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Радев е смешен руснак.

 8. 8 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#2] от "Иво":

  А защо бяха всичките простотии на радев и умнокрасивите смешници ...?!

 9. 9 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Весело

  разбира се... за него беше много трудно решение да не си прекъсне трисвинстването

 10. 10 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1568 Весело

  И вълкът цял и агнето - сито.
  Било "противоконституционно" изпълнителната власт да не се намесва при избирането на главен прокурор, хаха... Дай текста да го видим, авторке!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 11. 11 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До тия, дето написаха и приеха днешната Конституция:

  Ривахте за независима съдебна власт? Мислехте, че като по този начин поставите свои хора, кадри на ДС, в Съда и Прокуратурата ще ви се размине за престъпленията ви? Вярно, успяхте до голяма степен в това си начинание. И ето ви съдебната власт днес - абсолютно независима и неотчитаща се пред никого! И точно тука почва да ви стяга чепикът: палачинката се обръща, вярно, бавничко, и започва да преследва ваши си хора. Е, засега само на ниво прокуратура, ама не е ясно утре как ще се произнесе съдът при тая абсолютно независима съдебна власт... Може би разчитате за останали ви верни съдии, то не че ги няма /например Андон Миталов/, ама хич не е ясно как ще реагират за в бъдеще... Така че ручайте жабетата и да ви е сладко!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 12. 12 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 953 Любопитно

  С Гешев и Резидента се знаем, изненада няма.
  Ама коя е фамозната дама в синьо, на заглавната снимка на статията?

 13. 13 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 496 Неутрално

  "Големият проблем в България е, че имаме един кандидат, избран от колективен орган и потвърден от президента, зад който всъщност не знаем кой стои и кой носи в крайна сметка отговорност за политиката, която този главен прокурор ще прокарва. ВСС не носи отговорност за наказателната политика."
  Знае се КОЙ стои!!!
  Това е същият ТОЙ, който разреши на русокосата кюстендилка в последния момент да заеме позиция срещу Гешев. Очевидно залогът е бил твърде голям и случващото се доказва, че сценаристите са едни и същи.

 14. 14 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5159 Неутрално

  И Радев пее в същия хор

 15. 15 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5272 Неутрално

  Нещата са ясни от 2016 когато Екатерина Захариева промени процедурата :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 16. 16 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1568 Весело

  "Положението щеше да бъде по-различно, ако президентът се беше обърнал към Конституционния съд, преди да върне избора на Иван Гешев във Висшия съдебен съвет. Тогава можеше да изчака наистина решението на съда и тогава да върне решението на ВСС."

  След дъжд качулка! Докато видната "юристка" др. Манолова коленичеше пред президентството, къде беше ръководителката на правната програма на "ОО"?!
  И още нещо - пречи ли нещо на президента да зададе каквито си иска въпроси преди (избора, подписването/връщането на кандидатурата) или след приключването на процедурата? Къде беше три-четири години Радев, че чак през това лято се сети да кани всички за консултации по избора на главен прокурор? Къде бяха "умниците", които разправяха наляво и надясно, че КРБ може да се разтяга като локум, в зависимост от човека, който заема съответния пост, а?! Къде!? Що не го посъветвате да го направи сега, че вбъдеще да ги нямаме тия "иди ми-доди ми"?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 17. 17 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Зеленото чорапче инвестира в бъдещето. Хей мандат здравей, здравей... Че булята има мноооо тежка ръка. Ша разширим "Стамбулската прокламация", да покрива мъже авиатори.

  roo
 18. 18 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2571 Неутрално

  Остава една надежда за Кьовеши...

  "Чуждестранен агент"
 19. 19 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 740 Любопитно

  Мислех, че по-скоро ще поиска тълкуване от КС, а тълквуателните решения имат обратна сила, т.е. решението на КС можеше да се приложи спрямо настоящата процедура. При всички положения това беше най-малкото, което можеше да направи.

  Второ, ако е толкова загрижен за дебата за нова Конституция, вместо да предлага 7 години безвремие, в което да си чешем езиците без никакви резултати, дали пък нямаше да е по-добре даже да предизвика конституционна криза, неподписвайки указа? Най-лошото, което можеше да му се случи, е импийчмънт - и какво от това? Ботев е отишъл на сигурна смърт едно време, днес се страхуваме да не си загубим президентската пенсийка.

  Във връзка с горното има обстойно развити философски схващания - като правото на революция на Джон Лок, залегнало в Конституцията на САЩ, и на теорията за справедливостта на Джон Роулс.

  Въпрос на смелост и въображение.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 20. 20 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 269 Неутрално

  И цялата плеяда академици юристи да събирате, пак нищо няма да произлезе, защото никой не е в състояние да дефинира, какво означава понятието "независимост на съдебната власт".
  И тъй като всяка "независимост" е относителна, никой не може да определи границата на относителността.
  Всичко подлежи на контрол от закона, закона от върховенството на Конституцията, а Конституцията подлежи на тълкуванието на Конституционния съд, който подлежи на контрол от.... закона.
  Омагьосан кръг от добре звучащи формулировки.
  И всеки независим е зависим от някого или от нещо.
  Освен, ако от него не зависи нищо.

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Неутрално

  " На този етап на процедурата сезирането на Конституционния съд нямаше да промени положението с избора на Иван Гешев за главен прокурор, защото действията на съда имат решение занапред."

  Не е вярно - става въпрос за тълкувателно решение на КС, действащо по дефиниция със задна дата, а не за отмяна на закон като противоконституционен, което наистина вече действа само занапред !

 22. 22 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Друго не можеше и да се очаква. Румен Радев може да е перфектен пилот на боен самолет, но на президентския стол е жалък и безпомощен. Със същия успех за президент можехме да си изберем Христо Стоичков, например. Защото може да вкарва голове. Даже в известна степен можеше и да е по-добър, защото Радев е слуга на Путин, а за Христо Стоичков не е сигурно - може и да не е.

 23. 23 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Въпрос на смелост и въображение.
  —цитат от коментар 19 на clint_eastwood


  Боже! Смелост и въображение? От Румен Радев? Със смелост и въображение може да върти фигурен пилотаж, но на президентския стол е като гущер в маркуч.

 24. 24 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 740 Любопитно

  " а не за отмяна на закон като противоконституционен, което наистина вече действа само занапред !
  —цитат от коментар 21 на samoedin


  Впрочем това не следва от Конституцията или закона, нали? Т.е. това е виждане на доктрината? Или има тълкувателно решение на КС?

  Питам, защото не ми звучи обосновано в периода от приемането му до решението на КС един противоконституционен закон да поражда правновалидно действие.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 25. 25 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1318 Неутрално
 26. 26 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#19] от "clint_eastwood":

  Президентската пенсия е по-малка от генералската. Дай друга причина, по-умна по възможност...

 27. 27 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#23:"petyo9"][/quote]

  А ти си форумен смелчак.
  Такива мишки-драскачи като теб, Радев трябва да ги качи в самолета и да ги повози закратко.
  Разбира се, добре екипирани с памперси.
  Че там големите храбреци от форума стават неузнаваеми.

 28. 28 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#19] от "clint_eastwood":Президентската пенсия е по-малка от генералската. Дай друга причина, по-умна по възможност...
  —цитат от коментар 26 на Велков


  Че служи на мафията, става ли?

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 29. 29 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#28] от "clint_eastwood":

  Не, не става... освен, ако не твърдиш, че Конституцията на РБ е писана и приета от мафията...

 30. 30 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#28] от "clint_eastwood":Не, не става... освен, ако не твърдиш, че Конституцията на РБ е писана и приета от мафията...
  —цитат от коментар 29 на Велков


  Не е далеч от истината де...

  Аз по-горе съм се обосновал защо шапкарят не може да се крие за конституцията. Моля те да предложиш поне на 10% толкова аргументирано мнение или просто си трай, о, неграмотний.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#30] от "clint_eastwood":Прочети пак заглавието...И си замълчи, о комплексирании...
  —цитат от коментар 31 на Велков


  Благодаря, това не беше никакъв аргумент. Неграмотник.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 33. 33 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#18] от "putinxujlo":

  ко стана с магнитски ?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 34. 34 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1318 Весело

  До коментар [#32] от "clint_eastwood":

  Шъ си го преместя...

 35. 35 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1568 Весело

  Ето тези два коментара ме накараха да прихна.

  Мислех, че по-скоро ще поиска тълкуване от КС, а тълквуателните решения имат обратна сила, т.е. решението на КС можеше да се приложи спрямо настоящата процедура. При всички положения това беше най-малкото, което можеше да направи.Второ, ако е толкова загрижен за дебата за нова Конституция, вместо да предлага 7 години безвремие, в което да си чешем езиците без никакви резултати, дали пък нямаше да е по-добре даже да предизвика конституционна криза, неподписвайки указа? Най-лошото, което можеше да му се случи, е импийчмънт - и какво от това? Ботев е отишъл на сигурна смърт едно време, днес се страхуваме да не си загубим президентската пенсийка.Във връзка с горното има обстойно развити философски схващания - като правото на революция на Джон Лок, залегнало в Конституцията на САЩ, и на теорията за справедливостта на Джон Роулс.Въпрос на смелост и въображение.
  —цитат от коментар 19 на clint_eastwood


  Хайде, като си почнал да си правиш сметките без кръчмаря, кажи ти какъв въпрос би
  задал на КС по тълкуванието на чл. 129, ал.2 КРБ:
  "(2) (Доп. - ДВ, бр. 100 от 2015 г.) Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на пленума на Висшия съдебен съвет за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването или освобождаването при повторно направено предложение."

  На чужд гръб и сто тояги са малко, хахах... А и не знам кой е неграмотният в случая.


  И цялата плеяда академици юристи да събирате, пак нищо няма да произлезе, защото никой не е в състояние да дефинира, какво означава понятието "независимост на съдебната власт".И тъй като всяка "независимост" е относителна, никой не може да определи границата на относителността.Всичко подлежи на контрол от закона, закона от върховенството на Конституцията, а Конституцията подлежи на тълкуванието на Конституционния съд, който подлежи на контрол от.... закона. Омагьосан кръг от добре звучащи формулировки. И всеки независим е зависим от някого или от нещо. Освен, ако от него не зависи нищо.
  —цитат от коментар 20 на припознах Литекс


  Що, генералът ВИ не може да чете, без да му е определено точно чрез легална дефиниция ли? Или на теб ти трябва дефиницията, за да си разтягаш локумите тук, нищо не казвайки?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7066 Неутрално

  Можеше след първото гласуване да сезира КС, не го направи.

 37. 37 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Брей каква умнолилява мъка!Ама ги разбирам-денс има запор за 142 милиона на Баневи.Утре може да е Прокопи...Затова е този рев-гладни ще останат без него.

 38. 38 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Брей каква умнолилява мъка!Ама ги разбирам-денс има запор за 142 милиона на Баневи.Утре може да е Прокопи...Затова е този рев-гладни ще останат без него.

 39. 39 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#36] от "Роси":

  Да, не можахте да го накарате да се изложи...соррррри.......

 40. 40 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1568 Весело

  Брей каква умнолилява мъка!...
  —цитат от коментар 38 на yanne


  Ми мъка, ми! Маяма аут отсекъде, Гешев главен прокурор, Цацаров - шеф на КПКОНПИ. На Лозанчо му остават 2 годинки, Костов още с бяла престилка, Корниту без пукната стотинка догодина е тю-тю, Славиту - сал телевизия му дай и резервна скамейка... Засега!
  Като им разправях преди месец, че ще ги ритнат отзад, се хилеха като репи. Падаха на колене, ръце целуваха, молеха се на избраника си като на Господ, пък то... ко тана ни нам.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 41. 41 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2571 Неутрално

  До коментар [#33] от "sarunka":

  Той убит. Смешно е?
  Изчакайте малко и спомените въпроса си)
  И няма да ми пука, какво ще се случи с вас)

  "Чуждестранен агент"
 42. 42 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  [quote#23:"petyo9"]
  —цитат от коментар 27 на припознах Литекс
  А ти си форумен смелчак. Такива мишки-драскачи като теб, Радев трябва да ги качи в самолета и да ги повози закратко. Разбира се, добре екипирани с памперси. Че там големите храбреци от форума стават неузнаваеми. [/quote]

  Ако Румен Радев ме повози в самолет и аз се напикая, това ще докаже ли неговата пригодност за Президент?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK