Може ли президентът да спре (мотора на) задкулисната машина

Може ли президентът да спре (мотора на) задкулисната машина

© Цветелина Белутова, КапиталПрезидентът Румен Радев сложи във вторник точка на всички хипотези какво можел и какво не можел да направи и с кое действие щял да наруши Конституцията. Избраникът на Висшия съдебен съвет и конкретно на сегашния главен прокурор - Иван Гешев, е вече главен прокурор (предстои формалното предаване на поста и настаняване в кабинета, където и досега е прекарвал доста време). И следват 7 години мандат, през който той най-вероятно ще остане недосегаем.


След като президентът си дава сметка - както сам се изрази в публичното си изявление, че "отчетността на главния прокурор при сегашния конституционен модел завършва с избора му" - добавяме, и с неизбежния указ за назначаването му, то звучат наивно очакванията на Радев към новия главен "да сбъдне надеждите на българите за законност и справедливост". Защото няма кой да го попита какво прави и защо. Но не само заради това, а и защото с досегашните си действия е показал именно селективно посочване на виновни, и то предимно и вече установено - критиците на действията му.


Можеше ли президентът да препятства назначаването на Гешев?
Не. Но можеше да поиска тълкуване от Конституционния съд (КС) на процедурата за назнчаването, посочена кратко в Конституцията, още преди първото връщане на избора, тъй като специалистите по конституционно право изразиха различни мнения ще бъде ли допуснато такова искане, какъв може да е отговорът. Това щеше да забави назначаването на Гешев, но нямаше да бъде нарушение на Конституцията.


Отделен въпрос е, че изборът на Гешев е отдавна подготвен като част от цялостен план за овладяване на цялата репресивна система и са предварително неутрализирани всички възможни засечки, в каквато Конституционният съд надали щеше да бъде оставен да се прояви.


Когато задкулисната машина, чийто мотор е главният прокурор, преследва намеренията си, никой не може да я спре именно заради неговата неотговорност пред никого и за нищо - в този модел институциите на държавата, включително КС, са най-често само крепящи конструкцията елементи, тоест КС щеше да бетонира статуквото.


Тази машина можеха да я спрат половин милион, че и 300 хиляди граждани на площадите в продължение на месец. Понеже тях ги няма; и понеже високите представители на интелигенцията са конюнктурни и дори продажни открай време - осем академици подкрепиха Гешев с текст, копиран сякаш от сайтовете на Пеевски, което впрочем е най-печалната атестация за българската реалност; а умни иначе хора бърчат носове пред неестетическите прояви на протестите, та сред тази печална картина естествено и по неизбежност сме се вторачили в президента и искаме от него ефективно действие.


Какво може президентът оттук нататък?


Радев направи заявка да инициира дебат за промяна на Конституцията. Защото "от ефективността на реформите в съдебната система зависи дали ще постигнем справедливост, пречупване на корупцията, качествено държавно управление и просперираща обществена среда."

Връщам се на машината с мотора, която всъщност искаме да променим /демонтираме?/, прегазваща до този момент всеки опит за промяна. Моторът ще се противопоставя с цялата си процесуална репресивна мощ над евентуалните готови за промяна парламентарни сили и гражданските общности и със зъби и нокти ще брани своята безотчетност и недосегаемост, която е планирана чрез тандема Гешев - Цацаров в пълен синхрон: Гешев ще повдига обвиненията на визираните именно селективно в неговите изявления "кръгове", всъщност засега "един кръг", председателят на КПКОНПИ въз основа на тях ще налага запорите, такъв е законът.


При такава очевидност няма ли да се повтори провалът на опита на президента да бъде променен например начинът на избор на шефа на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) - този избор да се извади от пазарлъците на парламентарните партии и да се извършва от президента, за да се гарантира безпристрастност и неселективност на преследването на високата корупция. Спомнете си съпротивата, с която политическите партии и водачи начело с ГЕРБ и главният прокурор посрещнаха тази идея по време на два Консултативни съвета за национална сигурност и го обвиниха едва ли не в нарушаване на принципите на парламентарната република? В която само парламентът имал право да решава кой ще ръководи КПКОНПИ и това положение трябвало да остане непипнато.

Има всички основания за опасения, че новата идея на Радев за дебат за конституционни промени ще бъде потопена в същата словесна демагогия за опазване на демокрацията от попълзновенията на държавния глава, който искал власт.


Да, държавният глава трябва ясно да заяви, че се нуждае от правомощия


И този въпрос да стане част от дебата за конституционни промени. Досегашните президенти сякаш смятаха за лош вкус да признаят, че конституцията ги е направила фигуранти без нито едно самостоятелно правомощие.


От Радев се очаква да сложи точка на лицемерието "не се нуждая от правомощия". Ако и Радев смята същото и не смее да поиска власт, която впрочем естествено и логично се легитимира от прекия му избор от два милиона българи, то дебатът за промени на Конституцията ще се изроди в говорилня. Която, да, може да украси имиджа му на загрижен за върховенство на закона и да осигури повторния му мандат. Но не и да доведе до ефект за гражданите като справедливост и неселективно преследване на виновните.

След като - ще повторя, не могат да се съберат половин милион съпротивляващи се граждани - а не могат, защото дългогодишните скандални произволи на трите власти, преминаващи напоследък и в открито мракобесие, отчаяха и демотивираха българите, то


някой трябва да поеме отговорност


и да поиска власт, която да употреби... най-просто казано - да я употреби различно от употребата й от политическите водачи, съюзени с недосегаемия тандем Гешев - Цацаров.


Ако тези разсъждения нарушават добрия тон на безкрайното наукообразно-демократично каканижене на политолозите по телевизора и тревожат с радикалност, посочете изход. Само не казвайте - народът е доволен и затова мълчи; и че голямото мнозинство не крещи по площадите и из фейсбук, а гради живота си. Това, последното, за мнозинствата и личностите, е опровергано от историята на цивилизациите. И е идейният крепител на всяка тирания. В българския случай - на мафиотизирания възел между слетите власти и техния икономически контрагент.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (87)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1752 Разстроено

  "Може ли президентът да спре (мотора на) задкулисната машина" - отговора ази машина.и е НЕ!
  Защото е част от тази "машина".

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 2. 2 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  Президента нито може да спре машината на корупцията и кражбата и липса на демокрация ,нито Гешев ще направи нещо по въпроса ,единственото ,което ще стане ,да са ни живи и здрави ,в края на мандатите им ,българското население в тази държава ще намалее още до 1 милион , много вероятно е да почне да се заселва с някакъв вид бежанци и маргинали ,апропо ,точно както по писаници по форуми е предвидило ЦРУ преди години , политици лицемери ,които заради собствения си икономически интерес ,разбиват цялата държава ,в името на комунизъма , ще станем маймунска държава , пълна с диви племена .

 3. 3 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  "Да, държавният глава трябва ясно да заяви, че се нуждае от правомощия"
  ============
  Когато Първанов искаше правомощия, не бяхме склонни да се съгласим. Сега си мислим, че сме с президента.
  Е, в Русия президентът има много правомощия, но и това не ви харесва.
  Говорим си, сякаш можем да назначим един честен робот, на когото да делегираме права и той да "оправя" нещата. Но винаги е човек със зависимости.

  Еретик
 4. 4 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Когато в парламентарна република имаш 240 пробити депутати и всичките министри са корумпирани - да се надяваш да дадеш на фигуративната роля президент малко, та почти никакви правомощия, е много глупаво. Но като няма дясно и лявото става дясно. А да обиколите страната да поговорите с хората - пари за билети ли нямате, да ви съберем нЕкой лев дарение - за билети и за наем на зала за два-три часа.

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  Ако въпроса е може ли да спре избирателно налагане на запори отговора е не , ако представата за демокрация на някой да няма никакви запори , пак не

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#3] от "Костадин Иванов":

  Е, нали си е техен президент, хората искат да има големи правомощия. Ако може, да назначава.

 7. 7 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3332 Неутрално
 8. 8 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 686 Неутрално

  "Може ли президентът да спре (мотора на) задкулисната машина"

  Наивен въпрос.
  Все едно да чакаме да се появи юнакът и да утепе ламята.
  Президентът е един човек. Супермен да е - пак няма да стане.
  Трябва да излязат 250 -300,000 в продължение на месец, че и повече при нужда, за да се получи някакво размърдване.
  Или да се появи нова партия от решителни младоци (но не от сорта на чалгаря Слави), която да спечели на избори.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 9. 9 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 533 Неутрално

  "Може ли президентът да спре (мотора на) задкулисната машина"

  Тц!
  Льотчика открито взема страна! Не си спомням някога да е бил безпристрастен, а задкулисната машина може да си е "наша" или "ваша"!

 10. 10 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 374 Неутрално

  по-добре пРезидента да има малко права щото да не се окажем пак на пряга да станем 16-та република.

 11. 11 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Разстроено

  МОЖЕ !!!
  Просто трябва да си подаде оставката...............

 12. 12 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5895 Неутрално

  Мая Манолова ще е спирачката. Нали стана медийна звезда тук. Нямаше ден без 5-6 статийки с нейната грееща тежко гримирана физиономия. Но вече се завелязва повишена активност по отношение на бившия военен летец. Сега той се очертава да е звездата. А това, че Боце бил в Белия дом се отразява с ирония и насмешка, сякаш Боце се е снимал с Тръмп случайно, в някакъв мол.
  Очакваме и сезона на учиндолския гологлавец. Явно Радан и Христо са много светла и доста лека бира.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 13. 13 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  Само с хората и сам с тях , иначе провал , както през последните 30 - години !

 14. 14 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  Само с хората и сам с тях , иначе провал , както през последните 30 - години !

 15. 15 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 269 Весело

  Не е лошо президента да има повече правомощия с цел да бъде по някакъв начин коректив на управляващата пасмина, но .... моля Ви, нека да се правят конституционни промени при малко по-умен и читав президент, че сегашния си е човек на СлаНинова и Решетников, каква задкулисна машина ще спира, като е част от нея? :):):)

 16. 16 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2060 Любопитно

  Петя, петя...цяла дъълга статия за:

  " Но не само заради това, а и защото с досегашните си действия е показал именно селективно посочване на виновни, и то предимно и вече установено - критиците на действията му."

  " обвиненията на визираните именно селективно в неговите изявления "кръгове", всъщност засега "един кръг

  " за да се гарантира безпристрастност и неселективност на преследването на високата корупция."

  " Но не и да доведе до ефект за гражданите като справедливост и неселективно преследване на виновните"

  Селективност, НЕселективност.....на вас Петя кой ви каза, че "преследването" на определени бизнесмени е селективно? И че те били от забележете, засега, само от ЕДИН определен кръг??

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 17. 17 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Радев също е субект на задкулисие. Едно задкулисие ще спира друго.

 18. 18 Профил на bylgarofil
  bylgarofil
  Рейтинг: 241 Неутрално

  (П)Резидентът е част от тази машина!

 19. 19 Профил на We Do Not Sow
  We Do Not Sow
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ахахаха, колкото Нинова може да спре лъжите и фейк новините в България.

 20. 20 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 703 Гневно

  "Да, държавният глава трябва ясно да заяви, че се нуждае от правомощия"

  Уважаема Петя Владимирова,
  Преди Радев да заяви каквото и да е, трябва да отговори на един въпрос: Как точно беше посочен за кандидат-президент? И да разсее ясно и категорично връзката на издигането му с Леонид Решетников (Русия).

  Преди да направи горното, може само да мрънка и подсмърча. Самият той плод на задкулисие, граничещо с национално предателство, Радев няма право да се самоизтъква като морален стожер на обществото.
  И аз, някак си, не разбирам тези, които горещо ни го препоръчват като такъв.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Но можеше да поиска тълкуване от Конституционния съд (КС) на процедурата за назнчаването, посочена кратко в Конституцията, още преди първото връщане на избора, тъй като специалистите по конституционно право изразиха различни мнения ще бъде ли допуснато такова искане, какъв може да е отговорът.

  Отговорът е ясен, България си има Конституция и всичко е съгласно нея.
  Независимо дали на Петя е харесва или не.

 22. 22 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 986 Весело

  НЕ!
  Той е част от горивото и ще го изкарат през ауйспуха с мръсна газ/във всеки смисъл на думата/

 23. 23 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 985 Любопитно

  Умнокрасивците го няма никакви под тази статия, няма го обичайното шумно одобрение "бравопетя".
  Може би най-сетне започнаха да стоплят, че целта на занятието съвсем не са някакви абстрактни "съдебна реформа", "върховенство на закона" и "борба с корупцията", а съвсем друга, и те са в ролята на "полезните идиоти".

  Знанието е сила, информацията - власт
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  "Може ли президентът да спре (мотора на) задкулисната машина"
  ***
  Може, ако пак му коленичите.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 26. 26 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Има прецедент - навремето Президентът Плевнелиев имаше още по-малко пролуки в законодателството когато трябваше да обяви на официална церемония (така е писано в закона) встъпването в длъжност на едно от знаковите лица на Мафията като конституционен съдия. Тогава той не тръгна да се оправдава, да мънка и да хленчи, а предприе смел, неочакван ход на ръба на закона и осуети проникването на (още) едно лице на мафията в КС - Венета Марковска. Опонентите се слисаха, три дни не можаха да измислят как да реагират, загубиха инициативата и след това и войната. Но за да направиш такъв ход се изисква силна воля, любов към отечеството, готовност за саможертва и смелост, каквито, уви, Румен Радев не притежава.

 27. 27 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Землянката на Летателя-последния окоп на титаничната умнокрасива жълтопаветна мисъл!Па кат се срещнете там да се прегърнете по братски другарката Елена Бъдещето и съпруга и списвател от "Работническо дело" да не забравят да си носят партийните книжки...Че на Позитано вече бъка от синове и внуци на активни борци,които са по-младички така и не помнят че и те са от "вашите" и току виж ги изгонят.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 28. 28 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  Оффф. Още една плачеща за недостатъчните правомощия на льотчика. Може ли авторката да обясни как назначен от пРезидента шеф на КПКОНПИ би бил по-справедлив от назначения от Народното събрание?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 29. 29 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Президентската институция не се нуждае от повече правомощия. Овластяването на президента у нас ще доведе до нов могъщ, неконтролируем пост - какъвто в момента е прокурорът.

  Помислете си, ако направим президнта много могъща фигура в страната, Бате Бойко става президент с разлика и оттам започва да властва пожизнено като Тайип, Вова, Лукашенко.

  В Източна Европа няма по-сигурен начин да си гарантираш диктатура от това да овластиш президентската институция.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 30. 30 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 986 Весело

  Президента нито може да спре машината на корупцията и кражбата и липса на демокрация ,нито Гешев ще направи нещо по въпроса ,единственото ,което ще стане ,да са ни живи и здрави ,в края на мандатите им ,българското население в тази държава ще намалее още до 1 милион , много вероятно е да почне да се заселва с някакъв вид бежанци и маргинали ,апропо ,точно както по писаници по форуми е предвидило ЦРУ преди години , политици лицемери ,които заради собствения си икономически интерес ,разбиват цялата държава ,в името на комунизъма , ще станем маймунска държава , пълна с диви племена .
  —цитат от коментар 2 на edin drug


  И каква е целта на ЦРУ-то?? Да вземе цървулите на великите българи или нааканите потуир..или.А защо това РУ по-обича негрите а така сладко мрази българите и зашо българите са така раболепно...
  Ама манията за център на света е доста болезнена в някой части на мисълта и тялото.

 31. 31 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 519 Неутрално

  "Може ли президентът да спре (мотора на) задкулисната машина"***Може, ако пак му коленичите.
  —цитат от коментар 25 на Alarmstufe: Rot


  Не си прав. Трябва да попълзят пред великият генерал Румен Решетников за да очакват нещо от него и то нещо само за Прокопи, не за България.

 32. 32 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Петя се затюхкала,че по улиците нямало 500 000 протестиращи,когато и 500 със зор излизаха.Лилавите болшевики така и не можаха да разберат,че хората работят,гледат си семействата и хич не им пука,че няколко незаконно забогатели милионери търкат наровете и са с запорирано имущество.За това пробваха и с Галева,с Радев,с Кьовеши,навсякъде греда.Не е ли време вече,да прежалят милионите на спонсорите си и да мирясат?

 33. 33 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Да, нуждае се от повече пълномощия, за да не бъде една формална, ненужна и безсмислена институция - както се оказа в случая с избирането на гл.пр-р. В случая всъщност законът, променен по предложение на ГЕРБ в лицето на Захариева, е ограничило правата му до степен да бъде просто една безгласна буква, една ,както се казва, лукова глава, с чието мнение никой не се съобрази.

 34. 34 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1299 Весело

  "Може ли президентът да спре (мотора на) задкулисната машина"***Може, ако пак му коленичите.
  —цитат от коментар 25 на Alarmstufe: Rot

  Милиционери-ГЕРБ нали се надупихте на ДПС и Почетния, че и с ръце разтворихте бузки дори с тандема Цацаров-Гешев. Не ми е ясно какво и кого въобще се опитваш да иронизираш с това коленичене. Я си замълчи най-добре, че вие в момента сте комунистите с най-много власт и вие сте ибрикчиите под прожекторите.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 35. 35 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1299 Весело

  Оффф. Още една плачеща за недостатъчните правомощия на льотчика. Може ли авторката да обясни как назначен от пРезидента шеф на КПКОНПИ би бил по-справедлив от назначения от Народното събрание?
  —цитат от коментар 28 на Alarmstufe: Rot

  Е как, къде може да има по-справедлив и по-удобен от Цацаров!? Ударихте дъното с Цацаров и Гешев, минахте нивото на "Шиши шеф на ДАНС"! БСП могат само да ви завиждат, те за такъв слугинаж на ДПС (без никакви последствия) могат само да мечтаят.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 36. 36 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 904 Весело

  Смятам, че само едно"бравопетя" е достатъчно! Все пак всеки работи за комат хляб.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 37. 37 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 691 Разстроено

  Просто президента се декларира открито на коя страна е. За първи път беше принуден ясно да направи нещо, с видим резултат, извън бърборенето. Е, бърборенето си остана, но и подписа му и непредприетите действия. От тук насетне вече е господин ниКой официално. А мечитите му за втори мандат може да си ги сложи някъде на тъмно.

 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#35] от "virtual brain":

  Добре бе,virtual brain,след като тандемът Цацаров Гешев са такова всемирно зло,защо не можахте да изкарате,нека не са 500 000 както бълнува Петя,барем едни 5000 протестиращи в синя София?С пословичната си некадърност не можахте да обясните на хората какъв ужас ги очаква,или те разбраха,че борбата ви е само да се спасят едни обвинени олигарси и техните милиони?Ако имаш друг отговор,дай да го видим.

 39. 39 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  Някак си ми липсваше Миндя, или др. Дайнов. И си го потърсих. Каква беше изненадата ми, че Дневник още не е публикувал следния му коментар от тази сутрин! Не е спал завалията цяла нощ. Потънал в скръб, заради "предателството" на Румен начи:


  "Прочетох изказването на Радев след подписването на документа за всевластие на главния прокурор. Инстинктивните ми реакции:

  1. Сега Гешев ще си го премести от единия крачол в другия, с другата ръка ще си върти синджирчето и междувременно ще си свирка парчето "Тигре,тигре".

  2. По-добре Радев да беше предизвикал здравословна конституционна криза, отколкото да вгражда сянката си в диктатурата на хайдуци и мошеници. Това е краят на Радев - пропуснат исторически миг, който никога няма да се повтори. И след като престане да президентства, никакво политическо живеене няма да му се получи. Освен на пенсионер активист.

  3. Когато Радев престане да бъде президент, а Гешев още е Главен, Радев ще си плати за това, че услужи на мафията. Т.е. мафията ще го погне, както си прави втакива случаи."

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 40. 40 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  А мечитите му за втори мандат може да си ги сложи някъде на тъмно.
  —цитат от коментар 37 на ozd05563707

  Викаш,лилавите болшевики дето на колене го молиха ,а той не ги послуша,втори път няма да гласуват за него?

 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  Колата се обърна за пореден път. Пътищата пак са много...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 485 Любопитно

  "Когато задкулисната машина, чийто мотор е главният прокурор, преследва намеренията си, никой не може да я спре именно заради неговата неотговорност пред никого и за нищо"


  Аве демократички, нали от време оно тръбите кредото, че трите власти трябва да са независими една от други. "Разделение на властите", така ли беше?
  Или властите трябва да са разделени, само когато не сте вие тези, които да ги оперират?!

  xD xD xD

  P.S. На такива като вас им се вика "фурнаджийски лопати". Сами се сещайте 'що.

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 43. 43 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Що е то герберски трол? Коментатор, който коментира в негативен план САМО ДБ и съставните и партии, така сякаш те управляват България поне от 20 години или поне са най-голямата парламентарна опозиционна сила в България. Борят със жар световните либерали, соросоиди, комунисти и НПО-та, но са безразлични към ДПС, а вече до голяма степен и към БСП.

 44. 44 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#40:"mvu02435512"][/quote]

  Кои? Нещо не вдявам., съжалявам. Радев е избран от 2млн. българи с надежда за промяна. Точно на това се изтропа Радев, и това ще му коства бъдещия втори мандат.

 45. 45 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  До коментар [#38] от "mvu02435512":

  От тоя другар не очаквай конкретен и смислен отговор. Сега ще ти каже че си милиционер с фуражка или нещо от сорта.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 46. 46 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Мотора задължителномотора трябва да се разглежда в комплект с енергията (горивото) необходима за неговата работа, трансмисията, товарното пространство, където е натъпкано стадото, което е разделено очевидно на умнокрасиви и естествено на грозноглупави, и водача, който на всички е известно, че е КОЙ. Значи не е президента!

 47. 47 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  По-интересно е друго. Ето, че и Дневник, в лицето на П.Владимирова, проповядва идеята за увеличение на президентските правомощия. Това обяснява странните прояви на автентично десните и прави на пух и прах клетвите им, че не били гласували за льотчика, не били коленичили и пр.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 48. 48 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  Също така прави впечатление, че откакто автентично-десните бяха сгащени, че подкрепят Мая Манолова и Костя Копейкин на последните избори, се засили яростта, с която обвиняват ГЕРБ, че е едно и също с БСП.
  Чудесно оправдание. Няма спор. Лошотое, че доказва колаборацията с БСП.
  Как не се усещат тези хора се чудя. Или просто подценяват публиката.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 49. 49 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ruse_Island":

  Що е то автентично-десен трол? Субект, който се кълне в антикомунизъм и обвинява ГЕРБ че е втори отбор на БКП (даже по-лош), като същевременно си сътрудничи със същото това БКП.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 50. 50 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 269 Весело

  Както е известно, под шапка акъл не вирее, така че нищо няма да свърши, освен без да иска!

 51. 51 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1446 Любопитно

  Бедната женица, аФторката Петя, явно и съвсем очевадно не може или не иска да стопли, че с тези призиви да се дадат повече правомощия на президента тя, нейните съмишленици и техните спонсори не са си извадили никаква, дори и миниатюрна поука от случилото се вчера! А каква е реалността, горчивата реалност? В разгара на истеричната си страхова невроза да спрат по някакъв начин назначението на Гешев, в отчаянието си присъстващите на площада пред президентството КОЛЕНИЧИХА ПРЕД ТОЗИ, КОЙТО ДОСЕГА НАРИЧАХА КАК ЛИ НЕ – всички знаят как и най-вече тук, в този форум! Резултатът беше, че същият човек вчера им изплющя един оглушителен шамар в лицето (или по врата) и подписа указа за назначението на новия главен прокурор!

  Сега същите тези, които така покорно коленичеха, искат да се увеличат правомощията на този, който ги пренебрегна така брутално! Е, хайде сега си отговорете на въпроса какво е това: мазохизъм, умствено безсилие, тотален дефицит на извличане на някаква поука? КАКВО? Би ли ни осведомила, бедната женица, аФторката, какви точно са им гаранциите, че утре, ако приемем хипотезата, че бъдат увеличени правомощията на президента, той ще застане на страната на тези, които оня ден се търкаляха по плочника? И има ли изобщо гаранции? С кой акъл се повдига сега този въпрос? Че титуляра на този пост има интерес да иска да му бъдат увеличени правомощията, е повече от ясно! Той и Авджи Гоцко искаше същото! И после, каква им е другата гаранция на коленичещите, че утре пък няма да стане президент Баце? М? Какви ще ги фъфлят и ще ги гъгнат тогава? А мислете малко, преди да пишете! Аз и друг път съм писал тук, че лидерите им хал хабер си нямат от стратегии, ама това вече става съвсем очевадно и патологично! Други въпроси?

 52. 52 Профил на Miloslava Emilova
  Miloslava Emilova
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Г-жа Петя Владимирова е в ролята на говорител на заинтересовани и уплашени лица, които от доста време безуспешно се опитват да се скрият зад думички като инакомислещи, опозиция, коректив и особено зад гражданския интерес!
  В този смисъл въпросът към Радев е семпла провокация и опит да бъде привлечен и въвлечен, а имайки предвид посредствеността му, липсата на интелект, убийствената амбиция и смазващата омраза към Борисов, в спирала на продължаващо и изтощително противопоставяне!
  И не, не би трябвало президентът да спира мотора на задкулисната машина, понеже се подразбира, че който може да я спре, той може и да я пусне /машината/ !
  Това именно е подтекстът на въпроса и главната надежда на всички самоуверени, надменни и обсебени от мания за величие, които не си дадоха сметка, че когато тенденциозно и преднамерено нападаш Цацаров, заклеймяваш Гешев и осмиваш Борисов, е глупаво да не очакваш, че те все някога подобаващо ще ти отговорят!
  Но да е ясно - в тая битка няма принципи, морални съображения и защита на ценности, а интереси, пари и влияние! Това важи и за тези, които удрят по властта, и за тези, които я лигаво я хвалят!
  Развръзка ще има, но едва ли ще я наблюдаваме в ексклузивни преки включвания от задкулисието по телевизията !

 53. 53 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2506 Весело

  А бе, колко е "половин милион, че и 300 хиляди граждани"? 100, 200 или 500?
  Математиците питам.
  Българистите дано разберат какво точно е имала предвид др. Петинка под "че и", щото явно от потрес са забравили и българския, и математиката, и ... всичко червено им е наяве.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 54. 54 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  Г-жа Петя Владимирова е в ролята на говорител на заинтересовани и уплашени лица, които от доста време безуспешно се опитват да се скрият зад думички като инакомислещи, опозиция, коректив и особено зад гражданския интерес!В този смисъл въпросът към Радев е семпла провокация и опит да бъде привлечен и въвлечен, а имайки предвид посредствеността му, липсата на интелект, убийствената амбиция и смазващата омраза към Борисов, в спирала на продължаващо и изтощително противопоставяне!И не, не би трябвало президентът да спира мотора на задкулисната машина, понеже се подразбира, че който може да я спре, той може и да я пусне /машината/ !Това именно е подтекстът на въпроса и главната надежда на всички самоуверени, надменни и обсебени от мания за величие, които не си дадоха сметка, че когато тенденциозно и преднамерено нападаш Цацаров, заклеймяваш Гешев и осмиваш Борисов, е глупаво да не очакваш, че те все някога подобаващо ще ти отговорят! Но да е ясно - в тая битка няма принципи, морални съображения и защита на ценности, а интереси, пари и влияние! Това важи и за тези, които удрят по властта, и за тези, които я лигаво я хвалят!Развръзка ще има, но едва ли ще я наблюдаваме в ексклузивни преки включвания от задкулисието по телевизията !
  —цитат от коментар 52 на Miloslava Emilova


  Браво!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 55. 55 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  "...Може ли президентът да спре (мотора на) задкулисната машина...+

  Няма никакъв начин. В Страната на окончателно победилата Червена Чафия си има специални държавни "бухалки", с които могат да "успокоят" когото трябва. Ако на президента Радев му се иска да го "разследват" за "пране на пари" (жена му няма начин да не е пуснала някоя банкнота в пералнята), да продължава да дърпа тия човеченца за опашката. Виждаме какво се случва с Йончева и как могат задълго да я окошарят, че и осъдят, пък нека после се оплаква на Арменския поп. Знае се, че "битият си е бит, еВания, еВан". Иванчева май вече годинаса...

 56. 56 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Е, не е Чафия, за съжаление, а си е съвсем реална и страшна Мафия.

 57. 57 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  До коментар [#3] от "Костадин Иванов":


  "Да, държавният глава трябва ясно да заяви, че се нуждае от правомощия"============ Когато Първанов искаше правомощия, не бяхме склонни да се съгласим. Сега си мислим, че сме с президента. Е, в Русия президентът има много правомощия, но и това не ви харесва. Говорим си, сякаш можем да назначим един честен робот, на когото да делегираме права и той да "оправя" нещата. Но винаги е човек със зависимости.
  —цитат от коментар 3 на Костадин Иванов


  Не е проблема в пълномощията и няма как това да е панацеята по простата причина, че хората се сменят и даже и да се случи някога някакъв по-приличен човек, това ще е изключение, а не правило. За сегашния хич не ми се говори.
  Това, което може да се види и вземе от чуждия опит е добрата работа на съответните институции - при това навсякъде нещата са далеч от идеалното, но размера е различен. И понеже става дума най-вече за кражбите на обествени средства, с просто око се вижда, как в едни страни инфраструктура, околна среда, транспорт и т.н. са уредени в пъти по-добре и по-бързо, а там където кражбата е №1, нещата се точат, качеството е лошо и хората са недоволни. Мисля, че няма нужда да се привеждат примери :).

 58. 58 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  ...И после, каква им е другата гаранция на коленичещите, че утре пък няма да стане президент Баце? М? Какви ще ги фъфлят и ще ги гъгнат тогава? А мислете малко, преди да пишете! Аз и друг път съм писал тук, че лидерите им хал хабер си нямат от стратегии, ама това вече става съвсем очевадно и патологично! Други въпроси?
  —цитат от коментар 51 на Santos

  Аз въпрос нямам, имам отговор. Всичките им "сценарии", "проекти", провокации и откровени ДС-активни мероприятия удариха на такъв камък, че свят им се е извил. Не знаят ни какво да пишат, ни какво да мислят... ако изобщо някога са могли, разбира се.
  Удряха по Пеевски и Цацаров - удариха техния човек Мустака. "Биха" по Цветанов, Фандъкова, ГЕРБ - удариха техния човек Иванчева (да им се чуди човек заради какво си жертват Лозето, хаха). Биха по Пламен Георгиев до откат, а то какво стана...
  Избраха си Радев, той им би шута, както винаги досега го е правил - с излизащи трудно приказки, но с точно обратните на исканото действия. Искаха главен прокурор и председател на КПКОНПИ, а сега им се натресе такъв, че... дъх не могат да си поемат от вчера. Мислех, че са глупави, но че са под всякакъв минимум акъл не съм очаквала. Мислех, че играят по руски сценарий, но пък не допускам товарищите да режат клона на който са седнали, както го правят тези - умните, красивите и ... гневните "специалисти по всичко" като Петинка. Струва ли си един Цветан Василев - ГРУ ченгето, тези жертви? Ами не, откъдето и да го погледнеш.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 59. 59 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Не може да знаем, след като той не го иска на дело, а само на думи.

 60. 60 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Горкинките... Едно време се надяваха на ЕНП, ЕС, ЕК, ЦРУ, ФБР... Сега на умно красивите не им остана друго, освен да коленичат пред Радев... Ама и той ги отеба...

 61. 61 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  не, Владимировна, само Червената армия може, но тя умре заедно с бекапе

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 62. 62 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Мисля, че не поставяме правилно проблема. Да, пълномощия трябва да има, и всички управленски позиции много или малко ги имат. Но! Първо, проблемът не е в пълномощията, а в това как се използват. Второ, проблемът е, че повсеместно пълномощията са в ръцете на прости хора. Трето, българският синдром "...свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита...". Големият проблем на България не са липсите на пълномощия за определени позиции, а липсата на елементарна почтеност у хората заемащи позициите. Забележете, прилагането на демократичните механизми се използва за избор на недостойни, зависими персони, на мафиоти и слугите им, за легитимиране на посредствеността и непочтеността. Открай време по тези ширини властва тежка форма на шуробаджанажка демокрация. Голямата липса е липсата на достойни хора, които просто да служат на народа, а не да го лъжат. А тук се лъже лесно, май си имаме работа с лесен народ. Управляват ни мошеници и страната ще просперира, толкова по-рано, колкото по-рано се проумее този факт.

 63. 63 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  но все пак не е лоша идея лилавите другари да коленичат и пред руското посолство, не само пред представителя му в президентството... е, съветските другари може да поискат и следващото действие след колениченето, но в името на борбата с корупцията и с мафията е техен теменужен дълг да се прежалят!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 64. 64 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Той е независим - нищо не зависи от него. Каквото му каже Решетников, това е.

 65. 65 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1644 Весело

  Единствените, които още се опитват да останат зад кулисите, са умнокрасавците, барикадирали се зад няколко изгнили мантри. Но на местните избори аверите им от БСП ги извадиха на светло и сега те блестят в цялата си неповторима умноморална красота (безаналогова, както би казал поклонникът на болшевизма Путин).
  Сега драпат пРезидентът да потвърди това им уникално качество. Лошо няма, но това си е египетски труд- ние и без това сме наясно с него, дори повече, отколкото на тях им се иска!
  Но пък и пРезидентът трябва да прави нещо в свободното от зубрене на цитати време.
  Така че, лошо няма!

 66. 66 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Голямата трагедия на България не е ДПС, нито дори ГЕРБ, и още по-малко БСП. Защото те са ясни и не се крият. Голямата трагедия на България е т.н. Демократична общност или Градска десница и нейните действия през последните 10-ина години. С неадекватните си действия, вкл. легитимиране на ГЕРБ като дясна европейска партия на два пъти ( 2009-2011) и (2014-2016), отдалечаване от десните ценности, крайно неподходящи лидери и абсурдни политически решения, тя отблъсна от себе си един голям сегмент от активната средна класа. В "градското дясно" като гласоподаватели останаха пълни неграмотници, откровени гьотферени и социални несретници, замръзнали някъде в пещерния антикомунизъм. Които обясняват всичко случващо се в България през последните години с БКП и митичната ДС,а в света - с Русия и Путин.
  Еднодиментните им мозъци не могат да схванат, че и България, и света са доста по-сложно място от собствените им представи.
  Ако имаше в България нормална десница през последните 10-ина години, нямаше да има нито Пеевци, нито Боковци, нито Цацаровци и Гешевци.

 67. 67 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Човека Радев много искаше, но нямаше желание. За пред хората сподели, че нямал възможност.

 68. 68 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3040 Неутрално

  Доживяхме Петя да слави Радев, за да защити бизнес кръг....
  Добре и го каза.
  +++++++++++++++
  До коментар [#16] от "Vivian Apostolov":

  Еретик
 69. 69 Профил на uct19621316
  uct19621316
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докато ние българите когато отиваме да гласуваме ,не гласуваме със сивото си вещество разбира се ако го имаш в главата си ,а гласуваш с задните си меки част на д...то така ще бъде.

 70. 70 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 576 Разстроено

  Цялата репресивна система!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 71. 71 Профил на jvr26585378
  jvr26585378
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#10] от "bkstoja":

  Ти си идиот, младежо..не от президента зависи да станем 16-та република (там където вече няма 15 републики).....Може да станем (ако вече не сме станали) придатък към това, което ти не искаш и аз не искам....РОССИЯ....Щото, загледай се тъпи младежо....чевстваме вече месеци наред 60 години ВНТ с руски и стари проруски филми и предавания...по телевизията те облъчват с глупости от сорта за смъртта на този или онзи (верни приятели на россия)....на по-следващ момент ти обесняват, че ще ти разкажат играта, ако гумите на колата ти не са такива, каквито харесват рекетьорите (катаджии).....и т.н....и т.н....да продължавам ли...!? Та помисли малко, тъпи ми младежо....ОК...?)))

 72. 72 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Умнокрасивците го няма никакви под тази статия, няма го обичайното шумно одобрение "бравопетя".Може би най-сетне започнаха да стоплят, че целта на занятието съвсем не са някакви абстрактни "съдебна реформа", "върховенство на закона" и "борба с корупцията", а съвсем друга, и те са в ролята на "полезните идиоти".
  —цитат от коментар 23 на pag


  Върховенството на закона, петолъчке, е нещо абстрактно само за петолъчки.

 73. 73 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Значи искаме от президента да направи това, което цяла България проспа? А ние пак ще ръчкаме: "Я да видими сега мож ли скочи срещу мафията?"
  А Моторът ходи до Нашингтон да му натягат гайките, да му оберат луфтовете . Дойде си с обещания на следващата среща пак да си поприказват за визите.
  Само Йоца Амстерзам може да спре машината!

 74. 74 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  Значи искаме от президента да направи това, което цяла България проспа? А ние пак ще ръчкаме: "Я да видими сега мож ли скочи срещу мафията?"
  А Моторът ходи до Нашингтон да му натягат гайките, да му оберат луфтовете . Дойде си с обещания на следващата среща пак да си поприказват за визите.
  Само Йоца Амстерзам може да спре машината!

 75. 75 Профил на jvr26585378
  jvr26585378
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#71] от "jvr26585378":

  Защо кухите лейки дето ми слагат минуси не се обозначават...? Или сте вие, гейчета тъпички от Дневнис..а..?)))

 76. 76 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Една птичка пролет не прави.
  Ако българските граждани искат промяна, ще я имат.
  За момента и това, което получават, ги задоволява.

  Остава бойку сам да се вкара в затвора, барабар със всичките му съучастници.
  А дано, ама не е съвсем сигурно.

 77. 77 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Баба съвсем неселективно е изпаднала в сляпа ярост, а бесовете я гонят по петите. Сега ще я мисля не дай Боже да не спука някой аневризъм. Не могатб да губят с достойнство теи хора и това е.

 78. 78 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  До коментар [#66] от "Росен съм аз и голем капут":
  Верно Гешев е неприятно кух, ама митингите против него ги заобикалям точно заради профила на ораторите и лидерите.
  Не съм сигурен, че ако видят 300 000 на площада няма да ни обявят в подкрепа на Гретето или борбата със СО2то.
  Щото Гешев е неприятен, но другите са опасни.

 79. 79 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  Брех,"десните,гладували за Радев" пак търсят изеонение,че гласуваха за него и ми коленичиха.Ами слддващия път се проснете направо по корем!То,няма на къде повече да се излагате,нито срам ви пречи!

 80. 80 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#12] от "Незнайко в Слънчевия град":

  За Прокопо става сериозно-142 МИЛИОНА има запорирани на Баневи.Прокопи гледа Баневи и си мисли за себе си.Раданката и Женералья са некадърни да свършат работа.Трябва по-силно лоби да пази Спонсора.

 81. 81 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#16] от "Vivian Apostolov":

  Браво Петя в цялото си скодоумие вкарва Прокпиев,Донев,С.Дончев,Цв.Василев в един кръг с Баневи и Арабаджиеви...Ама толковс и е акъла.После да не се сърдят лилявците,че ги свързват с Баневи и Цв.Ваилев!Да се обадят на Браво Петя!

 82. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#20] от "Родолюбец":

  То това е ясно!Отидоха Първанов и Нинова в Москва и там им посочиха Решет..Радев,де!На конгрес на Едиина Русия.

 83. 83 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#25] от "Alarmstufe: Rot":

  Трябва просване по корем!С коленичене не става!

 84. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#28] от "Alarmstufe: Rot":

  Че,те не турсят справедлив шеф на КПКОНПИ!Те търсят такъв,който да не пипа Прокопи..

 85. 85 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#47] от "Alarmstufe: Rot":

  Неизбежно е двста кръга олигарси да работят заедно,за да отстранят ГЕРБ.Твърде дълго има влст човек,който е избран от хората,и тяхното влиямие отслабва.142-та милиона на Банев са един пример.Просто ГЕРБ са твъреде силни,за да успеят да ги махнат както првз 2013-та.

 86. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#48] от "Alarmstufe: Rot":

  Това са офисни плъхове,които рядко имат контакт с обикновени хора.Толкова дълго лъжат,че май са успели себе си да излъжат.Вече не усещат как никой не им вярва.Те просто не разбират обикновените хора.Остсви,че ги презират.

 87. 87 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Г-жа Петя Владимирова е в ролята на говорител на заинтересовани и уплашени лица, които от доста време безуспешно се опитват да се скрият зад думички като инакомислещи, опозиция, коректив и особено зад гражданския интерес!В този смисъл въпросът към Радев е семпла провокация и опит да бъде привлечен и въвлечен, а имайки предвид посредствеността му, липсата на интелект, убийствената амбиция и смазващата омраза към Борисов, в спирала на продължаващо и изтощително противопоставяне!И не, не би трябвало президентът да спира мотора на задкулисната машина, понеже се подразбира, че който може да я спре, той може и да я пусне /машината/ !Това именно е подтекстът на въпроса и главната надежда на всички самоуверени, надменни и обсебени от мания за величие, които не си дадоха сметка, че когато тенденциозно и преднамерено нападаш Цацаров, заклеймяваш Гешев и осмиваш Борисов, е глупаво да не очакваш, че те все някога подобаващо ще ти отговорят! Но да е ясно - в тая битка няма принципи, морални съображения и защита на ценности, а интереси, пари и влияние! Това важи и за тези, които удрят по властта, и за тези, които я лигаво я хвалят!Развръзка ще има, но едва ли ще я наблюдаваме в ексклузивни преки включвания от задкулисието по телевизията !
  —цитат от коментар 52 на Miloslava Emilova


  Най-добрият текст които съм чел в Дневник.

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK