Никое съдебно решение не трябва да заглушава съвестта ти

Гласуването твърдо "за" Истанбулската конвенция е важно както по чисто практически съображения, така и като политическо и, ако щете, идеологическо противопоставяне на заблудите.

© Георги Кожухаров

Гласуването твърдо "за" Истанбулската конвенция е важно както по чисто практически съображения, така и като политическо и, ако щете, идеологическо противопоставяне на заблудите.Манол Пейков е издател – "Жанет 45", преводач от английски и съсобственик на звукозаписното студио "Пекарната" в София. Живее в Пловдив. Член е на Националния съвет на "Да, България" и беше кандидат за общински съветник в Пловдив от "Демократична България".


Коментарът му е от профила му във "Фейсбук" и е по повод позицията на евродепутата от "Демократична България" Радан Кънев, който се въздържа при гласуването на резолюцията за присъединяване към Истанбулската конвенция, съдържаща призив към всички държави да я подкрепят. Кънев обясни, че се е въздържал заради решението на българския Конституционен съд, което изключва присъединяването на България към конвенцията. От България само евродепутатите от ДПС подкрепиха резолюцията.


Радан Кънев обясни и защо е гласувал против резолюцията на европарламента за обявяване на извънредно положение по отношение на климата. Според него това са "високопарни декларации и празни заклинания", а смелите климатични политики изискват конкретни решения, график и бюджет, а не популизъм.Прави чест на Радан Кънев, че прави опит публично да обясни позициите си по последния (извънредно важен) вот в Европарламента. Аз също бих искал да изясня своите – при това ясно и недвусмислено. И те са решително различни от тези на г-н Кънев както по темата за Истанбулската конвенция (ИК), така и по гласуваното изявление за "state of emergency", свързано с климатичните промени.


Гласуването твърдо "за" Истанбулската конвенция е важно както по чисто практически съображения, така и като политическо и, ако щете, идеологическо противопоставяне на заблудите, разпространявани и финансирани от религиозни и крайнодесни екстремистки централи, които отместват и принизяват разговора по крайно наболелия въпрос с насилието над жени. Този въпрос не е абстрактен.


Предвидените в конвенцията мерки също не са абстрактни, а съвсем конкретни и практични.


Смятам, че в държава със силно зависима съдебна власт (което пределно ясно си пролича при съвсем скорошното гласуване за главен прокурор), позоваването на решение на Конституционния съд (КС) като главен фактор, който (уж) обезмисля гласуването в полза на декларацията, подкрепяща ИК, е неуместно и (всъщност) ретроградно. Първо, защото никое съдебно решение не може (и не трябва) да заглушава гласа на собствената ти съвест. Второ, защото подобна аргументация от страна на г-н Кънев придава допълнителна тежест и авторитет на решението на КС, а това нито институцията, нито самото й решение заслужават.


По темата за "извънредното положение", свързано с климатичните промени: да, подобна декларация т р я б в а да се гласува.


Първо – за да се заяви ясно, че проблемът е съвсем реален и не е предмет на текуща дискусия; подобен акт е необходим, ако щете и само като противотежест на привидно солидните становища на редица климатични скептици, сред които и водещи български "експерти", включително собствения ни министър на екологията.


Второ – защото наистина има "state of emergency".


И да, Радане, преводът е съвсем точен: това е именно и з в ъ н р е д н о положение.


В изключително важната си книга "Вода и време" (чието издаване на български предстои след броени месеци) исландският писател Андри Снаер Магнасон пише следното:


"През следващите 100 години природата на цялата вода на нашата планета ще премине през фундаментални промени. Ледниците ще се разтопят и морските нива ще се покачват по-бързо, отколкото някога сме виждали.


Нивото на киселинност на океаните ще се покачи до нива, невиждани през последните 30 милиона години.


На повечето места ще настъпят драматични промени във валежите както на дъжд, така и на сняг.


Тези промени ще повлияят на целия живот на земята, на всички, които познаваме и на всички, които обичаме. Може да се каже, че природата се променя не с геологически темпове, а със скорост, съизмерима с човешкия живот.


Тази крайна промяна надхвърля коя да е метафора, или думи, или език, на които сме привикнали. Точно както могъщата гравитация на черната дупка я прави невидима, бихме могли да кажем, че тази тема е толкова голяма, че поглъща всички думи и значения."


Последно, но не на последно място:


не смятам, че (изключително) несполучливите позиции на г-н Радан Кънев по споменатите теми са необратим провал


за "Демократична България". Тя е сложен коалиционен проект с деликатен вътрешен баланс и (неизбежни) вътрешни противоречия. Заради запазване на въпросния баланс понякога се налагат компромиси, които ни отвеждат до самия ръб на бръснача. (Тук визирам не гласуването на г-н Кънев, което си е негово собствено решение, а изборът му за единствен – както се оказа – представител и глас на "Демократична България" в Европейския парламент.)


Проектът "Демократична България" е далеч от съвършен, но е най-доброто практическо (макар и компромисно) решение, с което разполага българската политическа сцена в момента.


Да, ще има вътрешни битки, остри диалози, дискусии и несъгласия.


Но докато имаме доблест, воля и страст да търсим правилните, справедливите, човечните решения, докато гласовете ни се чуват, този проект не е провален и в него има смисъл. Надявам се – и бъдеще.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4454 Неутрално

  Не мога да подкрепя подобен краен правен нихилизъм.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Дневник продължава да ни залива с глупотевини, които се плющят из фейсбуците на хората. Този човек явно не е разбрал как работи представителната демокрация, а именно Ганчо, Хасан, Иван и т.н. гласуват за партията/коалицията, която са си избрали, а оттам нататък решенията се взимат от избраните представители на партиятата/коалицията без значение какво смятат Ганчо, Хасан, Иван и т.н.

 3. 3 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Ами искайте си.
  Ние пък не искаме.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  Таковата.. има ли вариант ние да сме прави, Европата да не е ?

 6. 6 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1147 Весело

  Лилавите пак ще се люспят и ще си спретват другарски съд, за кой ли път вече.....

 7. 7 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3825 Весело

  "В изключително важната си книга "Вода и време" "

  И нито дума за по важната от тази книга"Вятър и мъгла"?!

  klimentm
 8. 8 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 274 Весело

  Чудесно е, че господин Пейков има мнение, обаче според профила му не е специалист по темите, относно които се изказва!!!

 9. 9 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Тъжно е, че Радан се издъни още на едно от първите гласувания. Може пък по-късно да вдене...

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Колко удобно оправдание, че противоположните на твоите позиции са финансирани....

 12. 12 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Смятам, че в държава със силно зависима съдебна власт (което пределно ясно си пролича при съвсем скорошното гласуване за главен прокурор), позоваването на решение на Конституционния съд (КС) като главен фактор, който (уж) обезмисля гласуването в полза на декларацията, подкрепяща ИК, е неуместно и (всъщност) ретроградно. Първо, защото никое съдебно решение не може (и не трябва) да заглушава гласа на собствената ти съвест.
  ===========================================================================

  Маноле, братко Маноле!
  Маноле, лейко пробита!

  Ти, след толкова години, май още не си разбрал нещо много основно- Конституционния съд не е част от съдебната система и няма нищо общо с нея. Ако пък си го разбрал, то в случая да се прокарват внушения за някаква връзка между Конституционния съд и съдебната система, е твърде нечистоплътно и непочтено.

 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Интересно защо в защита на ИК не излизат жени и женски организации, а винаги съмнителни "мъже"?! Дали защото ИК е в защита на мъжете, или пък защитава нЕкои други полове и антиполове?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Явно е, че този господин няма как да получи моя глас. Браво на Радан за дистойната позиция. Не е против, но все пак не подкрепя нео-максисткия манифест, маскиран като конвенция за защита на жените, с който редовно ни облъчват в медиите. Не знам как в една коалиция могат да съжителстват толкова различни по профил политици. Явно е, че Да България е доста ляв и либерален проект, а ДСБ е дясно-центристка формация.

 15. 15 Профил на stalker
  stalker
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Статията е написана ясно и категорично от... Истински комунист с джендерофилски нюанси.
  Много крясъци, много 'Т Р Я Б В А", но доводи нье.

  Common sense !
 16. 16 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Радан е умен политик и прекрасно разбира, че ако угажда на изтрещялите турболиберасти съвсем ще остане без избиратели.

 17. 17 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  Интересно с какво вотът за ИК е "извънредно важен" според автора. С изключение на една маргинална групичка никой не се интересува вече от един приключен въпрос. Скимтенето по конвенцията показва колко малко опорни точки са останали в главите на демократичния планктон.

  Потресаващо е друго - някой си Манол Пейков категорично се е поставил над цялата съдебна система и дори над конституционния съд. Тук вече думата имат психиатрите.

 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3266 Неутрално

  Някой представя ли си без Радан Кънев на какъв точно резултат се надяваше коалицийката? Сериозно ли Тафров и джендъра му имаха шанс? Без Кънев щяхте да гледате ЕП единствено през фейсбука на Атидже

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на Мелхиор
  Мелхиор
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре че приехме Истанбулската конвенция в Закона за социалните услуги. Другото са празни приказки.

 20. 20 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 274 Весело

  Статията, покрай тръбния зов-агитка за (противоречащата на конституцията ни) Истамбулска конвенция, вие напористо и изобилно на тема "климатични промени"- новата опорка.
  А виж, за "Глобално затопляне"- ни дума. Щото станаха за смях и за вицове с него. ;-)

 21. 21 Профил на Stalwart
  Stalwart
  Рейтинг: 1465 Весело

  Айде и Радан разочарова умнокрасивата секта, чудя се като остане само един най-свят правоверен умнокрасивец под опашката дали ще почне да скубе и люспи сам себе, очевидно без люспене в търсене на най-чистата свята умнокрасива джендър затоплистка правоверност не могат, инстинкт некъв

  Facing Worlds
 22. 22 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Ама защо преобладаващата част от ппротестиращите са все мъже, пък конвенцията била за защита на насилието над жени?

  dame
 23. 23 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 277 Неутрално

  КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД
  ДЕМОНСТРИРА
  СВЕТОВНО ЗНАЧИМА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ
  Има СОЦИАЛЕН пол, дами и господа конституционни съдии.
  Какво значи това?
  Това значи, дами и господа конституционни съдии, че всеки от Вас като ИНДИВИД притежава БИОЛОГИЧЕСКИ /природен/ ПОЛ на МЪЖ или на ЖЕНА.
  И дотук с биологията, дами и господа конституционни съдии.
  Защо ли?
  Защото всеки /всяка/ от Вас е СЪПРУГ или СЪПРУГА, БАЩА или МАЙКА, СИН или ДЪЩЕРЯ, ДЯДО или БАБА, чичо, стрина и прочие. Тези Ваши СОЦИАЛНИ роли, дами и господа, имат за ПРЕДпоставка Вашият БИОЛОГИЧЕН пол, но са вече ПОНЯТИЯ, с които се работи в сферата на философията, социологията и правото.
  Именно с тези понятия се изразява по съвкупност това, което се нарича СОЦИАЛЕН пол, ЗАЩОТО в тези Ваши определения Вие присъствувате НЕ като БИОЛОГИЧЕСКИ индивиди, а като СОЦИАЛНИ личности.
  Отчайваща е липсата на дълбинна правна култура в лицето на видни юристи. Мнозина от Вас може би дори НЕ са изучавали ФИЛОСОФИЯ на ПРАВОТО, макар че този том от „ЕНЦИКЛОПЕДИЯ на ФИЛОСОФСКИТЕ НАУКИ“ е теоретическият фундамент на цялата правна система на Германия.
  Чест имам, дами и господа конституционни съдии!

 24. 24 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 324 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":

  Ами защо да протестират, след като в страните, ратифицирали този документ, изобщо не се наблюдава това да е допринесло с нещо, така щото насилието срещу жени да спада. 😜 Тая хартия не може да спре насилниците (както и никоя друга, междувпрочем).

 25. 25 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  По темата за "извънредното положение", свързано с климатичните промени: да, подобна декларация т р я б в а да се гласува.
  Първо – за да се заяви ясно, че проблемът е съвсем реален и не е предмет на текуща дискусия; подобен акт е необходим, ако щете и само като противотежест на привидно солидните становища на редица климатични скептици, сред които и водещи български "експерти", включително собствения ни министър на екологията.
  Второ – защото наистина има "state of emergency"

  Грета ползва повече аргументация от Манол Пейков.

 26. 26 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  Мине не мине време и Дневник излъчи някое мнение на мастит уЧен, интелектуалец или просто грантопитек относно Истанбулската конвенция.
  И колкото повече мозъчни излияния по темата, толкова повече напъните им докарват нормалната част от обществото до напъни към повръщане.
  Спрете се.
  Темата е напълно изчерпана.

  Panta rhei....
 27. 27 Профил на Stalwart
  Stalwart
  Рейтинг: 1465 Весело

  До коментар [#26] от "Molossian":

  "грантопитек"

  Много добро

  Facing Worlds
 28. 28 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 453 Неутрално

  "Радан Кънев обясни и защо е гласувал против резолюцията на европарламента за обявяване на извънредно положение по отношение на климата. Според него това са "високопарни декларации и празни заклинания", а смелите климатични политики изискват конкретни решения, график и бюджет, а не популизъм."

  Правилно е гласувал против! Извънредно положение, дрън-дрън! Тази паника е само в Европа, в останалия свят няма такова нещо. Дерат европейците с нови и нови "климатични" данъци без особена полза.

 29. 29 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Чудесно е, че господин Пейков има мнение, обаче според профила му не е специалист по темите, относно които се изказва!!!
  —цитат от коментар 8 на fio41315648


  А то Радан и пишещите в този форум са най-големите специалисти по тези теми.

 30. 30 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5332 Неутрално

  Обяснението на Радан Кънев много подозрително съвпада с извиненията на ГЕРБ.
  Политикът е политик затова че е визионер, които се опитва да промени средата, а не да бъде част от стадото, ориентирайки се за посоката по съседните овце.
  Доста разочароваща позиция на Радан Кънев ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 31. 31 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3467 Неутрално

  До коментар [#26] от "Molossian":
  Да се отнасяме с уважение към кандидатите за общински съветници.
  Сега може и да не са спечелили уважението и гласовете на хората, но в бъдеще могат пак да опитат.
  Иначе човека чете на исландски и има достъп до знание, което ще стане известно на нас след няколко месеца, както сам казва и тогава ще прозрем цялата истина от извора за климата и неговите промени, особено за водата и времето изобщо.


 32. 32 Профил на Горд Разобличител на Недялкови Тролове
  Горд Разобличител на Недялкови Тролове
  Рейтинг: 0 Неутрално

  За съжаление, Радан залитна в отчаян популизъм. Реалити политиката не прощава на никого. Грандиозната тролба, която се изсипа по Конвенцията от знайни и незнайни надъхани фанатици в нета вероятно му е повлияла. Идиотската опорна точка, че ДБ им е главна тема гей-парада: също. Не, че гей парада има нещо общо с ИК, ма ганьовците масово смятат така, по силата на някаква уродлива логика, базирана на невежество.

 33. 33 Профил на Горд Разобличител на Недялкови Тролове
  Горд Разобличител на Недялкови Тролове
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Мине не мине време и Дневник излъчи някое мнение на мастит уЧен, интелектуалец или просто грантопитек относно Истанбулската конвенция.И колкото повече мозъчни излияния по темата, толкова повече напъните им докарват нормалната част от обществото до напъни към повръщане.Спрете се. Темата е напълно изчерпана.
  —цитат от коментар 26 на Molossian


  Ти за "нормална" част на обществото ли се имаш? Че какво нормално има в това да халюцинираш, че международна конвенция против насилието над жени, приета в сума ти европейски страни, е таен заговор да се узаконят гей-бракове? Какво нормално има в това да подкрепяш насилието над жени? Може да сте много, но това не ви прави нормални.

 34. 34 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Мога ли съвсем невинно и благопристойно да помоля уважаемия „Дневник“, ако може да може и ако това не е свързано с писмени договорености с аФтора на тук пльоснатия текст, повече да не ни публикуват материали откъдето и да било на иженарицаемия Манолча, още Пейков? Въпросния сиромах, завалията, е толкова семпъл и невнятен, че в сравнение с него Еужен Миндянски е като Еразъм Ротердамски! Моля!!!

 35. 35 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 479 Неутрално

  аз, за разлика от много хора, си направих труда да прочета истанбулската конвенция. ами за подписване е.

  относно глупостите за затоплянето, края на света по таз причина и тн - моля г-н Манол да ходи да се гръмне някъде

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Интересно с какво вотът за ИК е "извънредно важен" според автора.
  —цитат от коментар 17 на Lemmy


  Може да са му били обещали прилежащия към конвенцията агитпроп да го поръчват в неговото издателство и сега да търпи финансови загуби.
  Примерно за шарената весела брошурка за децката градина "Мурат играе принцеса, Алекс има две майки, а Софи вече се казва Бен" непеото "Пе'ераски формат" е изяло 7000 евро грант.
  https://www.bild.de/regional/berlin/sexualkunde/broschuere-fuer-kitas-54826110.bild.html

 38. 38 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 777 Неутрално

  "Проектът "Демократична България" е далеч от съвършен, но е най-доброто практическо (макар и компромисно) решение, с което разполага българската политическа сцена в момента."

  Справедлива оценка

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 39. 39 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  "Проектът "Демократична България" е далеч от съвършен, но е най-доброто практическо (макар и компромисно) решение, с което разполага българската политическа сцена в момента."Справедлива оценка
  —цитат от коментар 38 на neut


  Да бе, колкото три-четири несправедливи!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 40. 40 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1263 Весело

  А така, този след Ицо Хазарта и Радан Кънев ли анатемоса?

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Горд Разобличител на Недялкови Тролове
  Горд Разобличител на Недялкови Тролове
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Айде и Радан разочарова умнокрасивата секта, чудя се като остане само един най-свят правоверен умнокрасивец под опашката дали ще почне да скубе и люспи сам себе, очевидно без люспене в търсене на най-чистата свята умнокрасива джендър затоплистка правоверност не могат, инстинкт некъв
  —цитат от коментар 21 на Saint of Me


  Нищо, важното е, че във вашите редици място за лично мнение няма. Каквото каже бащицата, все е правилно. Справка - АЕЦ Белене.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Всеки има правото да изрази мнението си във Фейсбук, включително Манол, дразнещо е, че ДНевник все по-често ни го натрапва по всякакви теми, при все че по-голямата част от аудиторията им не го припознава за свое. То все едно не ни стигат Смилов, Дичев и сие. Сега очаквам един от най-тъпите и любими на петима тук въпроси - кой те кара да четеш Дневник?! :)

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 47. 47 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Много хляб имаме да изядем като общество и всеки един самостоятелно, до като проумеем някой истини, които са пред очите ни, но за сега сме слепи за тях. Ако искаме промяна към по-добро е ясно какво трябва да се направи. Не е нужно да откриваме топлата вода всеки път и да си мислим, че ние не сме обикновени хора, а някакъв друг особен вид, който има някакъв друг собствен и оригинален път на развитие. Когато го осъзнаем, ще е крачка наперд. Когато осъзнаем и какво означава завета на Апостола за "Чиста и свята република", какво означава "свобода, равенство, братство", тогава, може би, ще направим някаква промяна напред. До тогава, мили съграждани, не очаквайте нещо по-добро, по това, което виждате и получавате всеки ден. Поемете отговорност и приемете факта, че ние всички заедно живеем така, както всички заедно искаме и очевАдно искаме този живот, който имаме 💡

  No Pain No Gain
 48. 48 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1017 Любопитно

  Тъкмо спрях да влизам във Фейса и Дневник взе да черпи инфо от разни постове (ачик агенция ЕЖК).

  Кой е този Манол, с какво мнението му е важно и каква точно е аудиторията на това му излияние?

  Въобще с какво точно е важно мнението на някой, който обсъжда друг някой, който с някакви свръх усилия успява да се задържи в политиката?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK