Вождът ще бъде принуден да се сбие с племето, което сам създаде

По-вероятно е Борисов да се задейства срещу номенклатурата, за да предотврати нейни действия срещу себе си.

© Юлия Лазарова

По-вероятно е Борисов да се задейства срещу номенклатурата, за да предотврати нейни действия срещу себе си.Калин Манолов е дългогодишен журналист, председател на Управителния съвет на Института за свободен капитализъм "Атлас". Текстът е от блога му. Заглавието е на "Дневник".


Завършилото посещение на премиера Бойко Борисов в САЩ и подписаната от него и президента Доналд Тръмп "Рамка за стратегическо партньорство" е прекрасен повод да се вгледаме и в най-старателно критата характеристика на номенклатурата. Номенклатурчиците я наричат "да си пазим взаимно гърба". Народът: "Гарван гарвану око не вади". Мафията – "закон на омертата".


Кариеристите, драпащи за власт, не са "правили революция", но напират да заемат топлите местенца, след като вече е направена. Безспорно тези апаратчици са беззаветно предани на своя вожд. Но и той им е предан. Най-добре го бяха казали братята сърби по времето на Титова Югославия: "Тито е наш, ми смо Титови" ("Тито е наш, ние сме на Тито").
Между вожда и номенклатурчиците съществува тясна връзка.


Те са социалната опора на неговия режим, той е институционалната опора на тяхното благополучие. Това е брак по сметка, не по любов. Всеки номенклатурчик поотделно може да бъде понижен, уволнен, даже съден от вожда, но номенклатурата като цяло е недосегаема дори за него. Номенклатурчиците са негови протежета, но и той е тяхно протеже. Вождът се грижи за интересите и авторитета на номенклатурчиците както за своите интереси и за своя авторитет. Номеклатурчиците безпрекословно изпълняват неговата воля, докато той изпълнява тяхната. Номенклатурчиците и вождът им са колективен диктатор.


Така може да се живее дълго и щастливо. Но не вечно. В един хубав ден или вождът умира, или някой/нещо го принуждава "да обърне курса". Какво се случва тогава?


Номенклатурата с всички сили се съпротивлява. Отначало тайно, после явно, и накрая, ако се наложи, обявява война на вожда. И побеждава. Изпраща стария вожд "с благодарност за приноса към партията и държавата" и избира нов. Освен ако самата тя не бъде победена.


Какво може да обърне сегашния курс при толкова "стабилна" власт и толкова добре подредена къщичка? В България за съжаление нищо. Извън България – Тръмп. По всичко личи, че


метаните на Запад и целуването на да речем, ръка, на Изток, скоро няма да са едновременно възможни.


В някои части на света Путин и Тръмп може и да имат общи цели и интереси, но Балканите не са сред тях. Русия смята страните от региона за своя сфера на влияние и от 300 години гледа на тях като на предмостие към Проливите. През по-голямата част от това време обаче Турция е била в упадък. Сега Ердоган е почти толкова силен, колкото Путин. Двамата никога няма да бъдат съюзници в съперничеството с Америка, но е достатъчно да са едновременно срещу нея, за да потърси който и да е американски президент пренебрегвани дотогава съюзници. Като България.


По щастливо стечение на обстоятелствата този път България е на правилното място в правилното време. Не че можем да заместим Турция – нито една от натовските страни в региона сама по себе си не може. Но можем да сме част от един средиземноморско-черноморски вал, който нито Путин, нито Ердоган, могат поотделно да прегазят. И ще бъдем. Доброволно или доброзорно – зависи от Борисов. И от номенклатурата.


С какво промяната на курса ще засегне номенклатурчиците? Много просто –


ще стане много трудно да крадат. Сега им е обидно лесно.


"Рамката за стратегическо партньорство" касае сигурността, отбраната и енергетиката. Именно там е грандкорупцията в България. Всички тези сфери са доминирани от Русия. От поддръжката на бойна техника, доставките на газ, доставките на ядрено гориво, българските олигарси, българските политици и българските номенклатурчици, крадат стотици милиони годишно. Русия ги калкулира в цената. Ние ги плащаме. Когато САЩ започне да доставя тези стоки и суровини, кражбите ще секнат – или поне драстично ще намалеят. Капиталистите не обичат да (ги) крадат.


Колкото и малки да са бъдещите размествания в изброените сфери, те са неизбежни. И ще предизвикат упорита, макар и безгласна съпротива. Загубят ли възможността да придобиват и увеличават собствеността си, тоест да крадат, номенклатурчиците ще загубят и властта си. Те не властват, защото имат, те имат, защото властват. И искат все повече власт. Човек може да се пресити от всичко, но не и от властта. Затова номенклатурчиците ще бойкотират всяка промяна, която ги ощетява, и ще се опитат да свалят всеки, който я извършва. Точно както "службите" четвърт век пречеха да излезе наяве истината за престъпленията на Държавна сигурност и да бъдат огласени нейните служители и агенти. Който политик се опитваше да го направи, падаше от власт.


Но истината за ДС все пак излезе наяве. Ще излезе и тази за кражбите на номенклатурата.


Бедна ни е фантазията да си представим техния размер. Още по-трудно ни е да си представим, че ще я кажат службите и прокуратурата. Но нека си спомним, че месец преди Борисов, в Съединените щати бяха новоизбраният главен прокурор, бъдещият шеф на КПКОНПИ, и шефовете на ДАНС, външното и военното разузнаване. При това седяха доста по-дълго от "премиера на Белгия"


Така че, който трябва, ще каже истината – или поне тази част от нея, която не може повече да бъде крита. По простата причина, че ще има кой друг да я каже. Все пак корупцията е "танго за двама". При партньорство с руснаци втори няма. При партньорство с американци вторият е първи.


Колко ще ни възмути казаната част от истината и дали ще разклати властта, е друг въпрос. По-вероятно е Борисов да се задейства срещу номенклатурата, за да предотврати нейни действия срещу себе си. Вождът ще бъде принуден да се сбие с племето, което сам създаде. Можем само да се надяваме, че двете страни ще се омаломощят взаимно.


По-нереалистичната надежда е, че докато лошите се бият, зад ринга ще загрява някой добър, който ще играе с победителя от срещата между двамата лоши. И ще я спечели.


Но него трябва сами да си го създадем.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (196)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1574 Весело

  До коментар [#1] от "Yana Derevyanchenko":

  Мдам...функционалната грамотност явно вече е кът. Въобще осъзна ли ьа какво иде реч в статията? Нека ти помогна, авторът пише и прави анализ за вътрешнопартийните боричкания и евентуалните бъдещи такива и тяхното отражение върху организацията нарекла се ГЕРБ.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Абе нЕма се кОсите, салам има за всички. А пък ако нЕкой преяде и почне да повръща на публични места го гонат. Така, че всичко е точно, само дето Пардюто пръдна онзи ден много кофти. Така, че интересното предстои.

 5. 5 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#4] от "442":

  Нищо интересно не предстои пич. Колкото интересно беше с НДСВ след като сдадоха властта, също толкова интересно ще е с ГЕРБ. Поне аз така мисля.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 6. 6 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1574 Весело

  До коментар [#3] от "angeles":

  Пич, купи ли нещо от разпродажбите за черен петък?

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 7. 7 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 891 Неутрално

  А дали вожда е самостоятелен играч или има в сенките едни хора които дърпат и неговите и други конци? Добре е змията да бъде ударена по главата.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 8. 8 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 287 Неутрално

  „Кариеристите, драпащи за власт, не са "правили революция", но напират да заемат топлите местенца, след като вече е направена.“ – от Статията
  ------------------------------------------------------------
  Това е писано за Иван Костов,
  който стана член на СДС чак през 1995г.

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  И от друга страна имаме племе с най много вожд на глава от малобройното си население

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 891 Неутрално

  И наистина ли американците искат да спрат корупцията тук или само корупцията дело на конкурента им Русия? Гербаджиите имат в ръцете си десетки милиарди държавни и общински пари, ако не заблажат покрай енергетиката ще се компенсират от строеж на пътища, ремонти, спортни зали, озеленяване, саниране, поръчки и т.н. и т.н.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 948 Весело

  Понеже тоя тип бележити пророци очевидно се срамуват да посочат колко успешни са били баениците им на тема кое как ще стане нека услужливо помогнем - ПЪЛЕН УМНОКРАСИВ ПРОВАЛ, нищо което са казали не е станало :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 14. 14 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#11] от "angeles":

  Виждаш ли при Сенсей Доналд къв рахат е за умното и кадърното, заслужен втори мандат

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 15. 15 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  До коментар [#13] от "Saint of Me": Пак си тук ей !!!! Има ли някаква полза да скачаш тъй за вожда???? Или само за да накажеш”умнокрасивците”,кои са тия все пак???? Явно не са от мицифайската банда????

 16. 16 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Понеже тоя тип бележити пророци очевидно се срамуват да посочат колко успешни са били баениците им на тема кое как ще стане нека услужливо помогнем - ПЪЛЕН УМНОКРАСИВ ПРОВАЛ, нищо което са казали не е станало :)
  —цитат от коментар 13 на Saint of Me


  Пак нищо не си разбрал!
  Каза ти се, обясни ти се не веднъж.
  Предстои да разбереш, само гледай!

 17. 17 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1232 Весело

  До коментар [#14] от "Saint of Me": Нека пребъде бре!!! Щом е твой човек,нека!)))))) Да ти кажа, бил съм и по-добре преди него.....но е републиканец все пак! Просто беше по-малкото зло за което да се гласува(поне според мен😜!))))

 18. 18 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Ох, какви валове, каква европейска сигурност? Всичко е за пари и природни ресурси. Американците искат да купуваме от тях и на тяхната цена.
  Второ, структурата на управлението е като на холдинг, холдинг България. Има съвет на директорите - МС, изпълнителен директор - ББ и акционери - задкулисието. Олигарсите от своя страна работят за руснаците, американците, евреите и европейците, а може вече някой да представлява и Китай. Та кой ще управлява се решава на събранието на асционерите и само там.
  Сега САЩ, които потъват икономически, искат да се вдигне дивидента. Но за да се вдигне, отнякъде трябва да се вземе, нали не вярвате да си повишим производителността....

 19. 19 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#12] от "angeles":

  Ааа...аз си напазарувах разни онлайн курсове. Голяма разпродажба имаше. Изхарчих само $100. Иначе техника и прочее - не. Два чифта обувки онлайн, ама то в интернет магазините постоянно има промоции, така че не са свързани с черен петък.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 20. 20 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1574 Весело

  До коментар [#13] от "Saint of Me":

  Поредното ти джаваскриптово изтрещяване.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 21. 21 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  Поредната неадекватна статия... Герб бие 11 години вече без проблеми. Пишете нещо за създаване на алтернатива и опозиция. Стига вече против Герб,сътворете алтернатива,защото Герб отива към второ десетилетие.... но вие си знаете :)))
  —цитат от коментар 1 на Yana Derevyanchenko


  Калине , защо този сарказъм към Борисов и партията му , както и към управляващата коалиция ????Те си имат своите "трески за дялане " , но "спраедливият ти гняв " би трябвало да бъде насочен към една ИЗГЛАДНЯЛА позитанска и жълтопаветна опозиция , обединена и заплатена /явно недостатъчно / от едни ОЛИГАРСИ , съсздадени не по времето 2010 - 2019 година !

 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Предполага на много съфорумци ,написаното ще отговори на представите им. Другите така или иначе няма да го разберат ....

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  [quote#21:"doroteus"][/quote]

  А това е мнението на проф.Валери Димитров от същия клуб АТЛАС , към когото принадлежиш !
  Финансистът проф. Валери Димитров коментира, че като цяло България се справя много добре и целта, обявена от финансовия министър Владислав Горанов от 1 януари 2022 г. в България да може да се плаща в евро, не е твърде амбициозна.
  Още по темата

  Шансовете на еврото да преживее Брекзит са много добри
  Експерт: Рецесията е вече в Европа, кризата в Италия е само началото
  Владислав Горанов: До 3 години приемаме еврото

  "България се справя много добре по отношение на публични финанси, а напоследък и дори по ред икономически показатели, икономически растеж...Мисля, че България е готова за еврозоната", каза бившият председател на Сметната палата по БНР преди днешната годишна среща на бизнеса с правителството, където основната тема е "България по пътя към Еврото"

 24. 24 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#15] от "angeles":

  Кеф цена няма :)

  Умнокрасивците много готино се възпаляват а и е поучително понеже умнокрасивистията е коварна и поразява наред, ей примерно Реалиста и подобни, умни хора ама ги е треснало, требе да се внимава, никой не е трайно имунизиран!

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  До коментар [#15] от "angeles":Кеф цена няма :)Умнокрасивците много готино се възпаляват а и е поучително понеже умнокрасивистията е коварна и поразява наред, ей примерно Реалиста и подобни, умни хора ама ги е треснало, требе да се внимава, никой не е трайно имунизиран!
  —цитат от коментар 24 на Saint of Me


  На главен БУДАла ли се направи.Отива Ти.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на andy614
  andy614
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не се ли промени системата на управление, която е от азиатско-ориенталски тип, нищо няма да се промени. След вожда ще дойде друг вожд, на който номенклатурата(системата) ще слугува с готовност.

 27. 27 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  "Между вожда и номенклатурчиците съществува тясна връзка.


  Те са социалната опора на неговия режим, той е институционалната опора на тяхното благополучие. Това е брак по сметка, не по любов. Всеки номенклатурчик поотделно може да бъде понижен, уволнен, даже съден от вожда, но номенклатурата като цяло е недосегаема дори за него. Номенклатурчиците са негови протежета, но и той е тяхно протеже. Вождът се грижи за интересите и авторитета на номенклатурчиците както за своите интереси и за своя авторитет. Номеклатурчиците безпрекословно изпълняват неговата воля, докато той изпълнява тяхната. Номенклатурчиците и вождът им са колективен диктатор."

  Поредната неадекватна статия.
  Номенклатурата беше все пак тясна прослойка свързана и обслужваща власта. В нея се намираха (освен тоталните некадърници) и тези които вършеха някаква работа. Без нея по времето на Тошо онези отгоре нямаше да могат да удържат власта.
  Да пренасяш в статията този модел към сегашното е късогледо, защото сегащните властници са минали през избори.
  Късогледо е защото не си правите анализ защо сте загубили изборите и то с много, а се занимавате с това да умаловажите победата на другите.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 28. 28 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#27] от "zz_s":

  Хух...още един неадекватен коментар. ГЕРБ си създадоха номенКлатура, само дето е известна под името - калинки. А в статията въобще не става въпрос за опозицията, авторът само споменава завоалирано че такава реално липсва и че е задължение на Българските граждани да я създадат. БСП, ДПС и прочее не са никаква алтернатива а РБ е някаква нишова организация която не може да стигне до голяма част от избирателите.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 29. 29 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Какво означава думата "доброзорно"? Даже в гугъл не мога да намеря (пробвах два тълковни речника и няма такава дума).

 30. 30 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Според мен страшно много се краде от еврофондовете. Днес ставаш общински съветник след 4 години караш кола за 200 000 лв.

 31. 31 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#30] от "Finland":

  Аз пък не съм виждал общински съветник точно да краде, въпреки, че дето живея ГЕРБ управляват вече 11-та година. Камо ли да кара кола за 200 000. Нали ще му отрежем ушите, бе.
  Кметицата ходи пеша сред хората. Хем сме усвоили най-много еврофондове на човек.

 32. 32 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2658 Неутрално

  До коментар [#18] от "tos_buratino":

  Кое фактически показва, че САЩ потъват икономически?

  Любовта ще спаси света!!!
 33. 33 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#31] от "Да вярваме на истината":

  Този за който пиша е от АТАКА. И аз не мога да си обясня как стана.

 34. 34 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#31] от "Да вярваме на истината":

  Този за който пиша е от АТАКА. И аз не мога да си обясня как стана.

 35. 35 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#27] от "zz_s":Хух...още един неадекватен коментар. ГЕРБ си създадоха номенКлатура, само дето е известна под името - калинки. А в статията въобще не става въпрос за опозицията, авторът само споменава завоалирано че такава реално липсва и че е задължение на Българските граждани да я създадат. БСП, ДПС и прочее не са никаква алтернатива а РБ е някаква нишова организация която не може да стигне до голяма част от избирателите.
  —цитат от коментар 28 на tsyrvulan


  Четох, четох. Грубичко описва евентуални вътрешни борби, които щели да го свалят.
  Напълно е възможно в един момент това да се случи.
  Проблема е, че вече на май само това се надяват някои след разгрома на изборите.
  Ето редчетата за които е написана цялата статия, колко надежда има в тях глутницата да се изяде отвътре:

  ""Колко ще ни възмути казаната част от истината и дали ще разклати властта, е друг въпрос. По-вероятно е Борисов да се задейства срещу номенклатурата, за да предотврати нейни действия срещу себе си. Вождът ще бъде принуден да се сбие с племето, което сам създаде. МОЖЕМ САМО ДА СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ДВЕТЕ СТРАНИ ЩЕ СЕ ОМАЛОМОЩЯТ ВЗАИМНО.""
  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 36. 36 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Анализът е интересен, някои са съгласни, други не. Нормално. Въпреки съмнително топлите отношения между Тръм и Путлерчето, сблъсък ще има, доказателство са коментарите на тъпокрасавците. Лодки и платноходки ще има, но и фрегати ще се появят, и в наши пристанища.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#29] от "Finland":

  Прочети Под игото . Там я има и е обяснена.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Находчивият и добре ориентиран кариерист успява така да си подреди нещата, че дори и да спре мотора на асансьора, да е стигнал до високи етажи в личната кариера или бизнес и да продължи ходом да се изкачва или да потърси друг елеватор.
  Не е като да си в партера и мазите. Друго си е да гледаш вече отгоре.
  Само балъците се връщат след политиката отново долу в низините.
  В ГЕРБ са отракани кариеристи. Мнозина от тях имат опит от НДСВ, СДС , а достатъчно много произлизат или са наследници на номенклатурчици от бившата БКП.
  Ще ги познаете по това, че са най-кресливите "антикомунисти".

 40. 40 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#34] от "Finland":

  О със сигурност има. Нали все пак удариха 20-на кмета от всички партии. Обаче макроикономическите показатели показват малко кражби в България спрямо Румъния например. Дето уж са добре, а 4% бюджетен дефицит. Значи някъде потъват тези румънски пари. А тука излишъци.

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#31] от "Да вярваме на истината":

  Пиши им да те викат в точните моменти та да видиш. Верно къртиш !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Интересното е обаче другото. Защо никой ДСБ-ар не анализира, не коментира и не пиле относно РМД кражбите. А това ви държи 2-та процента. Няма. 22 години тишина.Като се страхувате от Прокопиев да го оставим на мира. И без това само него не го хвана давността. Дайте да видим останалите 5119 РМД-а. И без това 90% бяха харизани на враговете ни комунисти.
  —цитат от коментар 37 на Да вярваме на истината


  Ти наистина ли го мислиш или ти е скучно. РМД започнаха още при Виденов и апетитните хапки са изядени веднага. Останалото беше докарано до кухи предприятия с огромни задължения.По схемата на входа и изхода един човек а за фабриката трохите.

  SHADOWS of SOFIA
 43. 43 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 728 Неутрално

  "....Много просто – ще стане много трудно да крадат. Сега им е обидно лесно...."

  Все по-открито ще се говори за КРАДЕНЕТО - спорт за ГЕРБерастията. не само под сурдинка, а с големи заглавия. Мисля, че и самите фирми, подпомагащи краденето ще се разбунтуват - трудно став наемнето на работна ръка, безработните вече не искат да им работят за дребни.

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Весело

  До коментар [#37] от "Да вярваме на истината":

  Не разбра ли, че този наръчник за манипулации остаря? Или ти като правоверен трол си копаш по него. Смени малко репертоара.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Весело

  До коментар [#40] от "Да вярваме на истината":

  Излишъкът не е добър индикатор нито за управляващите нито за управляваните.
  Некадърност и масово овчедушие !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  До коментар [#37] от "Да вярваме на истината":Не разбра ли, че този наръчник за манипулации остаря? Или ти като правоверен трол си копаш по него. Смени малко репертоара.
  —цитат от коментар 44 на КМЕТ В СЯНКА


  Според мен , много добре разбира. Но иска да се излезе от темата по обясними причини.

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#6] от "tsyrvulan": Какво ще спестиш,...телевизор 4К от 500 на 200$(3 бройки)! Лап топи или Айпади с по няколко стотин долара на долу(няколко бройки).....и т.н!!!! Какво да ида да си опъна палатка пред Бест бай хахахахаха,игра за тъпи хора! Да ходят реднековете)))))) Времето е пари,много пари!
  —цитат от коментар 12 на angeles


  И поради тази причина си пилееш времето да дращиш простотии в Дневник. Като ти погледне човек рейтинга и ще разбере, че времето за теб не е пари а писане на глупости в сайтовете. Май е умряла циганката която те хвалеше та сега сам се хвалиш и то не само колко си умен и красив, а и колко си богат.

 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3489 Неутрално

  Сигналите, че във Вашингтон не харесват куртизанската позиция на Татовия наследник спрямо Москва, не са от вчера.

  Опитите му да "цуне" и олигави новоназначената посланичка Херо Мустафа, возейки я на джипо, бяха дърварски опит да омаловажи присъствието й: Коя бе, таа ли че ми каже на мене, я като я награбим, че й дам да се разбЕре.

  Само дето постигна обратния ефект.

  Обади се и Джеймс Пардю - според тиквите прост пенсионер, койтонайо-добре да си мълчи, но според запознатите един от най-авторитетните специалисти по Балканите с техните присъщи конфликти, разделения и най-общо нрави.

  Лишените от смисъл папагалски кудкудякания на остатъчната гербава дружинка само подсилват впечатлението за интелекстуална немощ и безпомощност.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2529 Неутрално


  Калине,
  написал си статия за която горещо те аплодирам . Да си жив и здрав и по-често « да се срещаме « в « Дневник « .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Весело

  До коментар [#46] от "К2":

  Иска ама не се получава. Милиционерска Ентелектуална импотентност !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Народът ни живя 45 години под комунистическо, от които 35 години при бай ви Тошо. Така че на всички, живели по това време, отдавна им е ясно ЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ У НАС СЕ Е ВЪЗВЪРНАЛ СТАРИЯ ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ. С нови номенклатурчици, често шофьори или бодигардове на старите.
  Явно си го заслужаваме.
  Въпросът е, дали и този път ще трябва да чакаме 35 години докато бодигардът на Тошо бъде свален от съзаклятниците в собствената си мафия?
  ИЛИ ЩЕ ВЗЕМЕМ НЕЩАТА В СОБСТВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ?

 52. 52 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Когато двама се бият, обикновено печели трети!
  Дано победителят да не е Путин и Русия !

 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Весело

  До коментар [#47] от "tda10501756":

  Кой си ти драги да правиш сметка на по-умните от теб.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 574 Неутрално

  авторът е пиар на съветския комунист сашо дончев и затова статията следва да се приема като гледна точка на съветските комунисти за сегашната власт; ако някой колега форумец е съгласен с гледната точка на съветските комунисти, лошо няма - може да е просто с теменужена душа - свидните агенти на съветския комунизъм у нас

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 55. 55 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Сигналите, че във Вашингтон не харесват куртизанската позиция на Татовия наследник спрямо Москва, не са от вчера. Опитите му да "цуне" и олигави новоназначената посланичка Херо Мустафа, возейки я на джипо, бяха дърварски опит да омаловажи присъствието й: Коя бе, таа ли че ми каже на мене, я като я награбим, че й дам да се разбЕре.Само дето постигна обратния ефект.Обади се и Джеймс Пардю - според тиквите прост пенсионер, койтонайо-добре да си мълчи, но според запознатите един от най-авторитетните специалисти по Балканите с техните присъщи конфликти, разделения и най-общо нрави.Лишените от смисъл папагалски кудкудякания на остатъчната гербава дружинка само подсилват впечатлението за интелекстуална немощ и безпомощност.
  —цитат от коментар 48 на Norman Granz


  Всъщност БУДАлите осъзнават всичко това но обичат да ги лажат. Необяснимо но си го иска.

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#1] от "Yana Derevyanchenko":


  « ГЕРБ бие вече 11 години без проблеми . «


  А БКП биеше 45 години, тоже без проблеми и тъкмо такъв паралел прави Калин, но написаното от него, не е по силите на дърти мильовци и фатмаци .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 57. 57 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#44] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Досега не си ми оборил нито едно число:) Като ми обориш, а не да плямпаш пропаганда с числа може и да ти мине тезата, че съм трол. В момента обаче ти изглеждаш като трол, защото не си аргументираш нито една теза.:)

 58. 58 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 65 Неутрално

  До коментар [#54] от "hhhuuunnnn":

  Напълно съм съгласен с мнението ти !

 59. 59 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#42] от "К2":

  Даже още преди Виденов почнаха да лансират РМД. Спомням си пе тогава им викахме Работническо Ментърджийска Приватизация.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 60. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Весело

  До коментар [#54] от "hhhuuunnnn":

  Би ли ги посочил конкретно НО с доказателства като например пари за Кремъл !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 61 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#42] от "К2":

  При Виденов почна масовата приватизация.
  Склонността да правите десният избирател на идиот ви държи една шепа.
  И добре. Да речем, че Виденов е започнал РНД кражбата. Ами какво ви притеснява тогава. Дайте да ги видим тези 5119 сделки.

 62. 62 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1679 Весело

  До коментар [#6] от "tsyrvulan": Въобще такива разпродажби не ме греят! Когато ми трябва нещо отивам и си го купувам! Бях на планина,затрупа ни сняг в планините около LA,жестока зимна приказка,над метър сняг! Камината бумти,барбекюто гори а на вън трупка и трупка!!! Чета си тролчетата в Дневник и се кефя!!! А вожда да пребъде,щом си го обичкат!)))))
  —цитат от коментар 11 на angeles


  ....мнозина като Тебе не чакат ВОЖДА да им реши проблемите и сами си ги РЕШАВАТ........!!!!!????!!!!!....ааааа.......антиките като мене разливаме БЪРКОЧИ ...боцкаме салатка и мезенце..... и си СПОМНЯМЕ с НОСТАЛГИЯ за К Ъ С Н И Я СОЦ........!!!!!......ииии....чакаме Г Е Н Е Р А Л А /...ЛИТЕ...../ отново да Ни ВЪРНАТ ОНЕЗИ СЛАВНИ В Р Е М Е Н А .........и решат със ЗАМАХ сичките ни проблеми.......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 63. 63 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  До коментар [#1] от "Yana Derevyanchenko":« ГЕРБ бие вече 11 години без проблеми . «А БКП биеше 45 години, тоже без проблеми и тъкмо такъв паралел прави Калин, но написаното от него, не е по силите на дърти мильовци и фатмаци .
  —цитат от коментар 56 на niksan1


  Така е.Даже и да искат партийната им емоция приема написаното светотатство. Как така някой ще разголи загнилото номенклатурно тяло на Граданите за Европейско развитие.

  SHADOWS of SOFIA
 64. 64 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Поредната нескопосана статия. "Капиталистите не обичат да (ги) крадат." - страшно откритие, но капиталистите и американските обичат да дават подкупи за да печелят повече и нито Тръмп нито новото ОФ (БСП и ДБ) ще ги спре. Капиталистът има една цел печалбата и ако за еня е необходимо да даде подкуп ще го даде с удоволствие. Например ако иска да продаде едни самолети Грипен тук там плаща, същото е и с американските капиталисти които не знайно защо умните и красивите мислят, че са едни честни и почтени комунисти борещи се да установят едно идеално общество в целият свят. А то, както каза Тръмп, "Ще поостанем в Сирия да си вземем малко петрол, че ни се полага" и чакате този човек, който не смее да си публикува данъчните декларации, който лъже десетки пъти всеки ден, който се опитва да изнуди Китай, Европа, Канада, Мексико и кой ли още не, който е готов ако му бутнеш, например да му платиш лелеяната стена да те изкара най-добрия президент, а ако не бутнеш най-корумпирания. Чакайте си спасение от него. Не разбирам защо уж умни и красиви хора непрекъснато чакат някой друг да дойде в България и като един Крали Марко да пребори корупцията и да направи една страна за чудо и приказ Няма да стане "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се". Ако някога България успее да стигне останалите страни в ЕС и поне да се класира някъде в златната среда това ще е дело на българите и то не на българите, като мен и вас, пишещи мнения в дневник, а на българите, които работят за това.

 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Весело

  До коментар [#57] от "Да вярваме на истината":

  Какви числа троле ? Та ти дори не можеш да ги тълкуваш.

  ПРавиш пропаганда
  на ниво Уганда !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3489 Неутрално

  До коментар [#51] от "ppopov_67":

  "Така че на всички, живели по това време, отдавна им е ясно ЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ У НАС СЕ Е ВЪЗВЪРНАЛ СТАРИЯ ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ. С нови номенклатурчици, често шофьори или бодигардове на старите."

  Първата предупредителна лампа трябваше да ни светне, когато Бойко Борисов се похвали (още преди да бъде избран за премиер), че негов учител по държавнически умения е Тодор Живков.

  Ясно е, че от Тодор Живков може да се научи само едно: изкуството на дълголетното политическо оцеляване, въпреки всевъзможните провали, които трябва да бъдат обяснявани със сушата, кишата, четирите сезона, Трайчо, Цецо, тоя или оня кмет, но да се знае, че Първия никога не греши.

  Прочее, брандирането на комуниста-милиционер Бойко Борисов за "десен", "евроатлантик" и "последна преграда пред червения реваншизом" беше брилянтно замислена и виртуозно осъществена измама, за която сценаристите от ДС/Монтерей трябва да получат своето място в учебниците по история.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#4] от "442":Нищо интересно не предстои пич. Колкото интересно беше с НДСВ след като сдадоха властта, също толкова интересно ще е с ГЕРБ. Поне аз така мисля.
  —цитат от коментар 5 на tsyrvulan  При мицифайките ще е по-интересно за нас нормалните и МНОГО БОЛЕЗНЕНО ЗА ШАЙКАТА . Защо ? Защото « царо « беше натиснат от « службите « да седне на две чужди партии, но още по време на управлението т. н. НДСВ започна да се цепи и троши . При шайката нещата са поставени на съвсем други релси .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 68. 68 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  До коментар [#42] от "К2":При Виденов почна масовата приватизация.Склонността да правите десният избирател на идиот ви държи една шепа. И добре. Да речем, че Виденов е започнал РНД кражбата. Ами какво ви притеснява тогава. Дайте да ги видим тези 5119 сделки.
  —цитат от коментар 61 на Да вярваме на истината


  Ами виж ги. Нали това искаме всички. Само дето след приватизационния контрол нещо куца вече десет години. Нали баце с това дойде на власт? Или забрави

  SHADOWS of SOFIA
 69. 69 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#64] от "tda10501756":
  Евала за коментара!
  И аз едно време бях с умните и красивите по площадите против Орешарски, но вече оглупях и разбрах , що за стока са.

 70. 70 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#65] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Айде бе:) Виж ти какъв разбирач по Уганда си имаме.
  Ти си истински комунист бе човек, както и К2, както и авторът. Той разглежда САЩ като СССР. Който ни набива канчето, заповядва ни
  Даже е пренебрегнал, че сме член на ЕС. Как може САЩ или Русия да ни влияят политически.
  А икономически няма как да не работим с тях.
  А ти си чакай по болшевишки Вашингтон да ти даде или да не ти даде да папкаш.

 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Весело

  До коментар [#70] от "Да вярваме на истината":

  Дай още малко да ти лъсне хептен русоробската гробарска душичка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално  До коментар [#65] от "КМЕТ В СЯНКА":Айде бе:) Виж ти какъв разбирач по Уганда си имаме.Ти си истински комунист бе човек, както и К2, както и авторът. Той разглежда САЩ като СССР. Който ни набива канчето, заповядва ни Даже е пренебрегнал, че сме член на ЕС. Как може САЩ или Русия да ни влияят политически.А икономически няма как да не работим с тях.А ти си чакай по болшевишки Вашингтон да ти даде или да не ти даде да папкаш.
  —цитат от коментар 70 на Да вярваме на истината


  На какъв се направи?И мен ли слижи като комунар бе милиционеро ВарадИн. Ами аз съм от омразните ти реститути . Това най-малко може да ти светне под фурашката , че не възможно. Но явно толкова си можеш

  SHADOWS of SOFIA
 73. 73 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#40] от "Да вярваме на истината":

  Ама ти уж се правиш на икономически образован, а пък даваш за пример към нещо добро бюджетните излишъци. Последните въобще не сочат към балансирана бюджетна пилитика. За да имаш излишъци, трябва да си рязал разходи. А България е последната държава в ЕС която има нужда от ирязан бюджет. Само две сфери мога да посоча които наистина се нуждаят от много сериозно бюджетно финансиране - образование, борба с демографската криза. На фона на такива бух казал екзистенциални проблеми, да имсш излишъци е кощуствено.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 74. 74 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  До коментар [#40] от "Да вярваме на истината":Ама ти уж се правиш на икономически образован, а пък даваш за пример към нещо добро бюджетните излишъци. Последните въобще не сочат към балансирана бюджетна пилитика. За да имаш излишъци, трябва да си рязал разходи. А България е последната държава в ЕС която има нужда от ирязан бюджет. Само две сфери мога да посоча които наистина се нуждаят от много сериозно бюджетно финансиране - образование, борба с демографската криза. На фона на такива бух казал екзистенциални проблеми, да имсш излишъци е кощуствено.
  —цитат от коментар 73 на tsyrvulan


  Образован. Чист БУДАла. Поклонник на потомствен комунист син на комунист полковник от милицията.

  SHADOWS of SOFIA
 75. 75 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4111 Неутрално

  "Бедна ни е фантазията да си представим техния размер. Още по-трудно ни е да си представим, че ще я кажат службите и прокуратурата."

  Не че ми е бедна фантазията ! Просто не искам да я използвам за това ! Прекрасно знаем всичко, въпросът е не в незнанието, въпросът е в апатията на хората и в нежеланието им да реагират на престъпното статукво, което ги е оплело отвсякъде с мрежите си !
  Но идва момента, а той е напълно непредвидим и за най - наблюдателните анализатори на сараите, когато няКОЙ настъпва сериозно мотиката ! След това започват необратими процеси, без значение воят на ВОЖДА ! Всъщност, въпреки него !

 76. 76 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4111 Неутрално

  " С какво промяната на курса ще засегне номенклатурчиците? Много просто –
  ще стане много трудно да крадат. Сега им е обидно лесно."

  Това не зависи от САЩ или ЕС, това зависи от самите нас ! Когато хората престанат да толерират престъпността на сараите, а поводи колкото искаш, тогаа можем да твърдим подобни неща !

 77. 77 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#31] от "Да вярваме на истината":

  Умнокрасивите НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ИСТИНАТА, човек! Те са вторачени единствено в собствените си пъпове и в патологичното си желание да са на мястото на ГЕРБ. Няма нито един с достатъчно мозък в главата, за да им каже, че с отричане и злоба ще постигнат само подигравки. Впрочем, заслужиха ги, както се видя!
  Интересно, авторът дали е гласувал за Маяма?

 78. 78 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  До коментар [#42] от "К2":

  РМД бяха при Костов. Виденов задържа приватизацията и леви и десни вкупом го пуснаха по пързалката. Най - вече левите олигарси.

 79. 79 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  "По-нереалистичната надежда е, че докато лошите се бият, зад ринга ще загрява някой добър, който ще играе с победителя от срещата между двамата лоши. И ще я спечели.
  Но него трябва сами да си го създадем."

  Имаме го. Иван Костов.

 80. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  „Кариеристите, драпащи за власт, не са "правили революция", но напират да заемат топлите местенца, след като вече е направена.“ – от Статията------------------------------------------------------------Това е писано за Иван Костов, който стана член на СДС чак през 1995г.
  —цитат от коментар 8 на nmn58592067


  Трябва да си пълен идиот за да наречеш Иван Костов кариерист!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 81. 81 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4111 Неутрално

  До коментар [#77] от "victor_victim":

  " Те са вторачени единствено в собствените си пъпове и в патологичното си желание да са на мястото на ГЕРБ."

  Да пази Господ от това даже да си помисли човек подобно нещо ! Кой би искал да си продаде родината на душманите и, да предаде всички Българи на турските схеми на почетния, зад когото пак стои Кремъл, да живее живот на подлога и мижитурка на престъпници, 24/7, да го правят за посмешище пред цялото общество с партийните поръчения, които ще го карат да изпълнява, да си отидеш от политиката, а и не само, като участник в най - голямата корупция, съществувала у нас.....
  Всъщност, това ми е най - големия кошмар, който мога да си представя ! Остави умно - красивите ! Съвсем нормални и скромни хора биха се ужасили от подобен ад !

 82. 82 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  До коментар [#42] от "К2":РМД бяха при Костов. Виденов задържа приватизацията и леви и десни вкупом го пуснаха по пързалката. Най - вече левите олигарси.
  —цитат от коментар 78 на Vlado Nikolov


  Нали има след приватизационен контрол. Той къде е. При ситуациите по онова време всякакви хора са опитали да забогатеят .Това е в природата на човека.Но темата е друга и изглежда опитите да бъде изместена се получи.За съжаление.

  SHADOWS of SOFIA
 83. 83 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Колко невярно....
  Доказа се, че ДС има абсолютен контрол над териториата. дори сбиването/боят ше е режисиран по удари и победител.
  Немат контрол само на ЕДНО НЕЩО: МАТРЯЛА УМИРА БЪРЗО ПОД ТОПЛИТЕ ГРИЖИ ИЛИ СЕ МАХА ПРЕЗ ГРАНИЦАТА. Теритоирата ше бъде населена от други. да се надеваме серийци. които веднага ше ги изколът, само при опит да им бъде направено това, което сториха на българите.

 84. 84 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  До коментар [#61] от "Да вярваме на истината":

  Масовата приватизацията се готвеше още при Филип Димитров. "Соди Девня" го продадоха по негово време. И все още работи на печалба. Но държеше 10% от световния пазар. После, Виденов искаше приватизиране срещу реални пари и задържа процеса. Това му изяде поста. Костов започна с продажбите на парче и кой колкото даде. Също и РМД. С активното използване на компенсаторки.

 85. 85 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  [quote#80:"Храбър"][/quote]

  +

  SHADOWS of SOFIA
 86. 86 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  [quote#62:"kesh"][/quote]


  Дъртите комуняги и фатмаци, може да чакате само едно - катафалката !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 87. 87 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#78] от "Vlado Nikolov":

  Ети ти една статия. Обърни внимание че е от 1998 година и се говори за РМД от предишни години като се спименава 1994. А сега спри да лъжеш най-безобразно. Ако форумците искат, мога и други линкове да предоставя. Кешът на Гугъл върши добра работа.

  https://m.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1998/05/30/244811_spornata_rabotnichesko-menidjurska_privatizaciia/

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 88. 88 Профил на bocovid_19
  bocovid_19
  Рейтинг: 0 Весело

  Сгрешен анализ, стъпил на грешни факти, измислени от автора за да докаже сгрешените си по принцип тези.

 89. 89 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#79] от "Fiji":

  Костов излезе от активната политика и според неговите собствени думи нито има енергията, нито желанието да се върне в нея. Така че е излишно да го споменаваме.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 90. 90 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  До коментар [#82] от "К2":

  Съгласен съм. Кражбите обаче няма да престанат. Който е крал в името на Русия, сега ще краде в името на САЩ. Тандемът Гешев - Цацаров е назначен да прикрива, а не да разследва. Е, от време на време някой "пада в казана ", образно казано. Цвъки, главния компир, но това е за замазване на очите.

 91. 91 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Сгрешен анализ, стъпил на грешни факти, измислени от автора за да докаже сгрешените си по принцип тези.
  —цитат от коментар 88 на edp43626806


  Е сега момента да го обориш , като покажеш сгрешените изходни позиции които са го довели до грешните според теб заключения. Давай!

  SHADOWS of SOFIA
 92. 92 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#81] от "samoedin":

  Това сутрешно упражнение в литературно писане ли е?

 93. 93 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Че става дума за пари е от ясно по ясно. Но големите пари на старата номенклатура отдавна са извън България,заедно с фамилните им "представители."А тука са оставени,да им въртят далаверите,второ ешалонниците.То и затова потоците от вътре навън не секват.Само понякога им се налага да платят някои друг милиард,където и на когото трябва за да са спокойни за бъдещето на фамилията. Пък тука,народа кучета го яли.И да се самоизядът в кочината,все им е тая.

 94. 94 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#42] от "К2":РМД бяха при Костов. Виденов задържа приватизацията и леви и десни вкупом го пуснаха по пързалката. Най - вече левите олигарси.
  —цитат от коментар 78 на Vlado Nikolov


  Да бе, да. Я виж къде ме е клъвнал петела. Масовото ограбване , наречено Масова приватизация стана точно по виденово време.

 95. 95 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  До коментар [#13] от "Saint of Me":

  Абе те и на времето едни пророци ни обясняваха, че победата на комунизма е неизбежна! Нали?! Обаче тия, които ни го обясняваха, изведнъж се преквалифицираха в строители на капитализма. А глупаците, които чакаха комунизма, изведнъж прегърнаха новите капиталисти. Едни други глупаци като тебе ни обясняват, че довечерашните първи комунисти ще властват вечно. Не, няма да властват вечно. Просто нещата не се случват от днес за утре и винаги ще има достатъчно малоумници, които чакат спасителя.

  П.С. Колко години изкара в университета на Тръмп? :)))

  Бивш tww09306483.
 96. 96 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  До коментар [#82] от "К2":

  Следприватизационен контрол на практика няма. Последните пресни примери са приватизираните Булгартабак и БМФ. Досега трябваше да са ги попиляли приватизаторите...!

  Бивш tww09306483.
 97. 97 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Ами Станишко на кого е син и къде е и какво направи,като министър Председател?И защо им спряха еврофондовете по времето на Орешарски? А Костич бе на поста след Виденов,единствено и само,за да не секнат потоците.

 98. 98 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2763 Неутрално

  До коментар [#93] от "Armagedon":

  Точно. България се управлява от няколко комунистически фамилии, живеещи в Швейцария и Австрия.

  Бивш tww09306483.
 99. 99 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  До коментар [#82] от "К2":Следприватизационен контрол на практика няма. Последните пресни примери са приватизираните Булгартабак и БМФ. Досега трябваше да са ги попиляли приватизаторите...!
  —цитат от коментар 96 на Petleshev


  Така е. Но тука има едни хора които не искат да го разберат.Както вече споменах , обичат да ги лажат.

  SHADOWS of SOFIA
 100. 100 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  До коментар [#91] от "К2":

  Понеже с Кмета сте отявлени хора със съветски мислене ти давам факти
  91% от бизнеса в България се прави от малки и средни български фирми.
  Как ще повлияеш на толкова собственици само вие си знаете. Факт.
  В Габрово и дустрията и услугите и всичко се осъществява от 3600 малки и средни фирми. Основно в машиностроенето.
  Изнасяме обаче в над 90 страни в света. Още не съм видял някой да може да повлияе на нито една от тези 3600 фирми.
  Каквото ми хрумне си го правя и хич не зависят от Путин или Тръмп или пък от Борисов камо ли от Сараите.
  Всичките над 90 пазара са ни еднакво скъпи и Американският и Канадският и Руският и Турският и Италианският и Германският и Китайският у на ОАЕ и на Саудитска Арабия и на Малайзия и на Австралия и на Колумбия и на Бразилия у всички останали. И затова тука всички хора да равни събират се всякакви от англичани до филипинци двама имаме и се кефят на живота.
  Ето защо такива тези са извън реалността.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK