Цацаров е идеален за бутафорията на Борисов, и обратното

Не се намери кой да зададе въпрос на Цацаров нито за имотното му състояние, нито за свършеното за 7 години в прокуратурата

© Надежда Чипева, Капитал

Не се намери кой да зададе въпрос на Цацаров нито за имотното му състояние, нито за свършеното за 7 години в прокуратуратаПоредното "Потьомкинско село" беше съградено пред очите на гражданите в парламентарната комисия с гръмко име "за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика". Точно както преди два века и половина граф Потьомкин градил бутафорни красиви къщи по пътя на императрица Екатерина II, за да може тя да се наслади на "проспериращата" си империя.


По същата схема депутатите от на практика безполезната парламентарна комисия бутафорно изслушаха кандидата за шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров, номиниран за поста реално от целия парламент. Дори от партия "Воля", която услужливо издигна неподготвен кандидат, който да стои кротко на терена и да не приказва много, но пък благодарение на него да се симулира състезателност за ключовия пост.


Депутатите зададоха набързо беззъби и безкритични въпроси. За обрисуването на профила на бъдещия антикорупционен началник
не беше счетено за нужно да бъде изяснено нито неговото имотно състояние,


нито собственото му отношение към конфликта на интереси, нито успехите му в реорганизацията и борбата с корупцията в прокуратурата, където изкара безконтролен мандат цели 7 години.


На народните представители очевидно им е съвсем безразлично, че подкрепят кандидат, който 7 години имаше възможност да изпълни на практика идеите си, които смята да прилага по отношение на КПКОНПИ, а не направи нищо. Защото прокуратурата разполага с правомощията на антикорупционната комисия, а има и още. Къде са успехите на Цацаров като главен прокурор?


Някога, в началото на мандата си, той установи, че прокурорите не смеят да повдигат обвинения на управляващите. На 2 юли 2013 г. на гражданите беше съобщено, че делата за корупционни престъпления срещу хора, заемащи висши длъжности, и срещу полицейски служители се образуват кампанийно, обичайно след смяна на съответния министър или правителството. Също, че тези дела срещат противодействие чрез политически и медиен натиск. И че голяма част от оправдателните присъди се дължат на това, че обвиненията са неоснователни. Като основен проблем беше посочен и натискът върху свидетели и унищожаването на документи. И малко след това


изчезнаха тефтерчетата точно на шефа на комисията за конфликт на интереси, обвиняем като политическа бухалка


"Това показва, че наказателната политика на държавата не е ефективна по отношение на корупцията, за разлика от престъпленията в други сфери на обществения живот", гласеше анализът на прокуратурата и бяха заявени промени. В резултат в ГЕРБ бяха потормозени, докато бяха в опозиция. И то след като депутатът от ДПС Делян Пеевски публично се закани в парламента на дясната ръка на Бойко Борисов тогава - Цветан Цветанов. Така разбрахме кой координира прокуратурата. И правителството.


В началото на мандата си Цацаров обяви, че планира "мащабни промени в структурата и организацията на прокуратурата", каквито сега планира за антикорупционната комисия. Е, и какво произлезе от това? Видяхме, че 7 години държавното обвинение единствено обслужваше партиите, представени в парламента, и особено един избран кръг от ГЕРБ, "Патриотите" и ДПС и техните приближени, които излязоха сухи от всеки скандал.


Прокуратурата удобно нанесе решителен удар за събарянето на динозавъра КТБ


и помогна на хората от въпросния кръг да изконсумират банката с апетит. Припомняме, че според новоизбрания главен прокурор Иван Гешев Пеевски не е разпитан дори, камо ли нещо повече, по това дело, защото и Барак Обама не е!


През 2013 г. прокурорският анализ установи, че политическото и икономическото влияние на разследваните действа демотивиращо на разследващите. "Действията срещу тях могат да имат негативно отражение върху кариерата и социалния живот на магистрата и семейството му", пишеше в документа. Какво се промени в тези зависимости на прокурорите? Да не би да бяха преодолени? Колко независими прокурори останаха, подчиняващи се само на закона, или последният напусна онзи ден?


Вместо да се чувства длъжен да даде обяснения за досегашната си работа, заемащият безконтролен държавен пост повтори мантрата си, че кръгове атакуват и прокуратурата, и антикорупционната комисия, защото искат институциите да не работят, за да не посегнат на дейността и имуществото им. Кръговете имали запори на сметките и "съответните средства за обществено въздействие". Разбирай - неконтролирани медии.


В демократична държава за такава липса на резултати и такава субективност спрямо критиците на управляващите човек в позицията на Цацаров сам не би си позволил да се кандидатира за нов пост. Още по-малко някой ще си позволи да го издига с хвалби от библиотекарския и Югозападния университет. Но в България авторитаризмът е толкова силен, че може да си позволи всичко, дори такива назначения на ключови места в държавата като постовете на главния прокурор и шефа на КПКОНПИ.


Депутатите неслучайно не проявиха никакъв интерес и към имотното състояние на фаворита за антикорупционен шеф.


Направиха се, че не е имало негови признания за симулативна сделка в семейството му,


датиращи още преди избора му преди 7 години и съзнателно пренебрегнати като нещо маловажно още тогава. Не обърнаха внимание, че същият факт е констатиран в протоколите от съдебно дело. Не се поинтересуваха как се плащат реалните такси на една симулативна сделка - защото кандидатът твърди, че хем сделката е изповядана на цена 1000 лв. вместо над 100 000 лв., хем таксите били платени върху истинската цена. Как става това?


Не беше повдигнат въпросът и за останалите имоти на бъдещия антикорупционен шеф. Например за един апартамент, първоначално фигурирал в Имотния регистър като подарен, а после оказал се купен. Нямаше разговор за това как е придобил вила на цена, наполовина по-евтина от продажната.


И това при положение че се избира ръководител на най-мощната след прокуратурата институция, която само заради съмнения за незаконно имущество разсипва живота на всеки. Как е възможно изобщо да се избира такъв кандидат, без собственото му имущество да бъде разгледано под лупа? Още повече че в разгара на "Апартаментгейт" преди евроизборите тази пролет Цацаров уверяваше, че няма какво да крие по отношение на имотните си сделки. Много е лесно, когато няма кой да те провери.


И на този човек ще чакаме да разнищи "Апартаментгейт",


заради който Борисов вече се виждаше паднал от власт, та взе спешно оставките на Цецка Цачева и Цветан Цветанов, без те да кажат "гък" - защото се очертаваше търсене на наказателна отговорност. Само че не се потърси, а всичко се замете - и красивите изкопи, и терасите на управляващите, и безплатният апартамент, в който живее финансовият министър, без значение на признанието му, че ако имал някакви притеснения какво ще последва, нямало да го декларира "по начина, по който действително се ползва". Колко пъти тази знаменита реплика трябва да се появи в медиите, за да последва нещо?


Какви са последиците от разкритията за евтините или недекларирани имоти или части от тях като "зайчарника" на премиера, имотитe на фирмата на съпругата на бившия земеделски министър, както и на жената на бъдещия главен прокурор, терасите на военния министър и на зам.-шефа на КПКОНПИ, жилището на парламентарния шеф на културата, на сина студент на шефа на следствието и още, и още хубави местенца за живеене, включително луксозните къщи за гости на близки и роднини на хората от властта. Но това са теми, по които прокуратурата и КПКОНПИ единствено трябва да си траят. Казано им е ясно и те спазват омертата. Като с имотите на бившия шеф на комисията Пламен Георгиев, подал оставка заради незаконните постройки на терасата си - научихме, че него НАП, ръководена от финансовия министър с безплатния апартамент, го била проверила и не открила нищо. Както и КПКОНПИ не откри нищо на министъра. Елементарно.


Един зам.-министър, Александър Манолев, само беше обвинен, и то не защото антикорупционната комисия или прокуратурата го разкриха, а след огромен медиен натиск и за да гръмне бушон, вместо чорапът на корупцията във властта да се разплете докрай.


Танто за танто - той не ги закача и те не го закачат


Затова никой в парламента не посмя да повдигне и темата за срещата в ЦУМ в тотално нарушение на протокола на държавната институция прокуратура, на която издателят на "Сега" Сашо Дончев е бил подложен на натиск за редакционната си политика. Това е осветеният случай. И вероятно лекият вариант. По-тежкият е - скалъпени обвинения и запори. Нищо че накрая всичко ще падне в съда.


Това е съдбата на критиците на трите власти - те или стават мишени на прокуратурата и КПКОНПИ, или биват каляни в изданията, пропагандиращи властта и финансирани от нея. Това е цената на свободата на словото, която управляващите не спират да изтъкват като неограничена всеки ден. А данъкоплатците ще продължат да наливат здраво пари в прокуратурата, антикорупционната комисия и всички останали институции - за да може да се поддържа ефектно бутафорията за правовата държава.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Цацата е идеален за всичко. Нали Боки го посочи!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 2. 2 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Всички тези "борци срещу корупцията", са пълни смешници. Нещо като един 55 годишен с наднормено (много меко казано) тегло, да е издигнат за футболист на годината...

 3. 3 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Весело

  Само представители на партия, ползвала необезпечен кредит от КТБ и държала парите си в същата банка, могат да бъдат обявени за некорумпирани и подходящи за всеки пост в Родината! А таквази партия е само радикалното БКП - ДСБ. Ерго - немедленно да се изхвърлят двамата кандидати и да се назначи женераль Тънас!

 4. 4 Профил на zpl07627198
  zpl07627198
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Свелана Георгиева, защо не накарахте вашите приятели от БСП да зададат въпросите, на които вие търсите отговор? А?

 5. 5 Профил на George Savov
  George Savov
  Рейтинг: 233 Гневно

  Два века и половина, а не три и половина. Моля уважавайте числата - това е сериозното отношение към истината.

 6. 6 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Депутатите неслучайно не проявиха никакъв интерес и към имотното състояние на фаворита за антикорупционен шеф.

  Ами като стане реално шеф може да прояви нездравословен интерес към имотното състояние на депутата който е проявил любопитство. А понеже всички в НС са с оцапани гащички , всички си траят. Въобще в сегашният си вид и състав това НС е по-скоро пародия на парламент.

 7. 7 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2292 Любопитно

  Тези в комисията народни избраници са умни и прозорливи , иначе как би се обяснил този поглед в светлото си бъдеще.....

 8. 8 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Депутатите неслучайно не проявиха никакъв интерес и към имотното състояние на фаворита за антикорупционен шеф.Ами като стане реално шеф може да прояви нездравословен интерес към имотното състояние на депутата който е проявил любопитство. А понеже всички в НС са с оцапани гащички , всички си траят. Въобще в сегашният си вид и състав това НС е по-скоро пародия на парламент.
  —цитат от коментар 6 на koko65bg


  Да бе, швепс! Не знам някой от сегашните депутати да отдава под наем имоти в софия за 30 000 (тридесет хиляди!!) на месец, като тов. Костав. Та, дали неговите гащички са чисти, другарьо?

 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5843 Неутрално

  "Мирно съвместно съществуване" между хищници...
  Временно

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 10. 10 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Със сигурност Цацаров няма да е като Златанов. Няма да си записва в тефтерче кой да се удари и кой да бъде пощаден. Достатъчно умен е да помни заръките и да не оставя веществени доказателства.

 11. 11 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  Е поне не осъждаме кой от ония горе коя е притеснил сексуално. От крадене не им остава време за секс.

 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2685 Неутрално

  Конструкцията Гешев -Цацаров е изградена по подобие на Путин -Медведев , но тук не е Русия .Ще се сгромоляса на главите на тиквите , а ДПС, ДС,УБИТ и ЮЗУ ще се подсмихват

 13. 13 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Мирно съвместно съществуване" между хищници...Временно
  —цитат от коментар 9 на penetrating


  По - скоро мършояди...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 14. 14 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Весело

  Абе, що така списуващите тъдява "журналисти", като другарката, тъй яростно избягват да споменават имената на работодателите си, които пък са ПОДСЪДИМИ по обвиненията на същата тази "неработеща" прокуратура? Надяват се, че всинцата сме "грозни и глупави" и не знаем за какво е борбата на цялата кохорта от невежи драскачи, трудещи се неуморно тъдява ли? Другарко… много сте се объркали, 'начи!

 15. 15 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#8:"Reporter US"][/quote]

  Другарю милиционер, София се пише с главна буква!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 16. 16 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Бутафория, да. Слаб театър, но минава пред електората.
  Надеждата се казва ЕС, където нямат притеснения да питат. Лошото е, че мафията няма грижи да ги пусне у лево, и накрая ще ни изгонят от ЕС, преди да сме се опомнили, че трявба да протестираме,

 17. 17 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Сегашните управляващи са аналог на бай Тошовото управление

 18. 18 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Весело

  Конструкцията Гешев -Цацаров е изградена по подобие на Путин -Медведев , но тук не е Русия .Ще се сгромоляса на главите на тиквите , а ДПС, ДС,УБИТ и ЮЗУ ще се подсмихват
  —цитат от коментар 12 на hodounski


  Тъй ли? Аз пък си мислех, че конструкцията Кънев-Атанасов е като Путин-Медведев. Все пак Ръдань и Тънас се смениха така, а изборът на Гешев е направен от ВСС, докато на шефа на КПКОНПИ е на НС... Много лоша аналогия, другарке. Напомня за собствените ви замърсени пликчета...

 19. 19 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Любопитно

  Само представители на партия, ползвала необезпечен кредит от КТБ и държала парите си в същата банка, могат да бъдат обявени за некорумпирани и подходящи за всеки пост в Родината! А таквази партия е само радикалното БКП - ДСБ. Ерго - немедленно да се изхвърлят двамата кандидати и да се назначи женераль Тънас!
  —цитат от коментар 3 на Reporter US

  Необезпечени кредити от КТБ??? Нещо бъркаш ДСБ ш ДП1, комуне!
  Я остави тая смешна разплащателна сметка с 60 хил. лв. на нея (да, неморално е, глупаво е... и толкоз!) и ни светни КОЙ наля държавните пари в КТБ???

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 20. 20 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Любопитно

  До коментар [#14] от "Reporter US":
  Остави кухште лозунги и кажи какво свърши Цацаров за 7 години! Кое разследване доведе докрай, кои са разследваните и осъдени за корупция по високите етажи на властта за 7 години?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 21. 21 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Весело

  До коментар [#18] от "Reporter US":
  Че Кънев и Атанасов на кои държавни институции са шефове за да ги сравняваш с врътките Гешев-Цацаров и Путин-Медведев, бе?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 22. 22 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Със сигурност Цацаров няма да е като Златанов. Няма да си записва в тефтерче кой да се удари и кой да бъде пощаден. Достатъчно умен е да помни заръките и да не оставя веществени доказателства.
  —цитат от коментар 10 на Fiji


  Като спомена Ф. Златанов да ти напомня, че тоя беше назначен от правителство, за което гласуваха Костов и депутатите от ДСБ.
  Никой от ДПС и БСП не е гласувал за това правителство.

  До коментар [#10] от "Fiji":

 23. 23 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Весело

  Свелана Георгиева, защо не накарахте вашите приятели от БСП да зададат въпросите, на които вие търсите отговор? А?
  —цитат от коментар 4 на zpl07627198

  Тия от БСП на кого са приятели се видя много добре при пошлата постановка с тандема Цацаров Гешев!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 24. 24 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Весело

  Необезпечени кредити от КТБ??? Нещо бъркаш ДСБ ш ДП1
  —цитат от коментар 19 на virtual brain


  https://www.mediapool.bg/sinditsite-v-ktb-publikuvaha-spisaka-na-dlazhnitsite-s-neobezpecheni-krediti-news243966.html

  Кой бърка, на кой му е празна главицата - всичко се вижда...

 25. 25 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Весело

  Тия от БСП на кого са приятели се видя много добре при пошлата постановка с тандема Цацаров Гешев!
  —цитат от коментар 23 на virtual brain

  Хайде бе? А на се ли видя при гласуването ви за Мая Костинбродска и после при колениченето ви пред руския резидентин Радев? А при избора на 8 районни кмета с гласовете на червените бабички не се ли видя?

 26. 26 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Весело

  Тия от БСП на кого са приятели се видя много добре при пошлата постановка с тандема Цацаров Гешев!
  —цитат от коментар 23 на virtual brain

  Хайде бе? А на се ли видя при гласуването ви за Мая Костинбродска и после при колениченето ви пред руския резидентин Радев? А при избора на 8 районни кмета с гласовете на червените бабички не се ли видя?

 27. 27 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  До коментар [#24] от "Reporter US":

  ДСБ е имала 100 хил. лв. кредит от които са ползвали 75 хил и са ги върнали! От банкера и банката на годината! Къде им е вината?
  ДП - 575 милиона!!!!
  Кой наля държавните пари в КТБ?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  До коментар [#25] от "Reporter US":
  Видя се при гласуването и за омбудсман, другото са милиционерски фантазии!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 30. 30 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#8] от "Reporter US":

  Пооправете малко правописа и стила - по-убедително ще звучите. И като ще е гарга - рошава да е, пишете по 300 000,00 лв на месец.

 31. 31 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Кой наля държавните пари в КТБ?
  —цитат от коментар 27 на virtual brain


  Тов. Костав, разбира се! Кой създаде КТБ и направи мустакатия ром шеф там? Няма НИТО ЕДНО държавно предприятие, което да е имало сметки в друга банка и да е прехвърлено в КТБ по време на управлението на ГЕРБ! Ерго, държавните пари са били в КТБ по вина на комунистите от БСП, ДСБ и ДПС, управлявали преди ГЕРБ.

 32. 32 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  А ще може ли така приказливата аФторка да ни обясни защо в парламента няма от тези, нейните приятели, криещи се сега под опашката на коня? Те сигурно щяха борбено да издигнат много подготвен, умен и красив кандидат, който да не стои кротко на терена, а да приказва много, даже да крещи и благодарение на него да не се симулира състезателност за ключовия пост, нали? Що ги няма там, в парламента, любезна аФторке? Какво им липсва, за да са там?

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  До коментар [#31] от "Reporter US":

  "В периода 2007 – 2014 банката се развива стремително и от 1,77 млрд лева през 2007 към март 2014 г. активите и нарастват на 7,3 млрд лева и тя става четвъртата най-голяма банка в България по размер на активите.Трета е по печалби и първа по темп на растеж на депозитите.
  През 2014 г. КТБ АД придобива Креди Агрикол България ЕАД."

  Ако не може да мислите, поне се научете да четете и не манипулирайте тези, които също не четат.

 34. 34 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  А ще може ли така приказливата аФторка да ни обясни защо в парламента няма от тези, нейните приятели, криещи се сега под опашката на коня?
  ...
  Що ги няма там, в парламента, любезна аФторке? Какво им липсва, за да са там?
  —цитат от коментар 32 на Santos


  И като са толкова малки и електорално незначителни, защо от месеци поддръжниците и тролерите на ГЕРБ ни занимавате почти само с тях? Къф е тоя страх, кво е това фиксиране у най-голямата партия в БГ в/у една извънпарламентарна коалиция?!? Явно се работи добре с БСП и ДПС, за Па(т)рилюбците да не говорим, щом не са ви в устата.

 35. 35 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1456 Весело

  До коментар [#31] от "Reporter US":

  Муаааааа-ха-ха, Костов е виновен. Безпомощен евтин милиционерски трол. Чети, източници по темата има колкото искаш, това е само един от многото:

  Като пикови години за концентрацията се оформят 2007-2008 г., когато освен сумите от държавните дружества се прибавя и директен депозит от бюджета. Така сумарно инжекцията 2007 г. достига близо 650 млн. лв. (стр. 52), а през 2008 г. – почти 800 млн. лв. (стр. 47).

  2010 - концентрацията се е увеличила и вече по сметки в банката са близо половината от парите на държавните дружества.
  След това и данните за движението на концентрацията изчезнаха, като на нови запитвания финансовото министерство обяснявше, че не събира такива данни и препращаше да се търси информация от всяко министерство-принципал, а те често пък насочваха към самите дружества.
  Вестник “Сега” успява да получи такава справка от икономическото министерство към октомври 2010 г., която показва увеличаваща се концентрация. 

  http://www.ktbfiles.com/analizi/razmert-i-rolyata-na-drzhavnite-depoziti-v-ktb/

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 36. 36 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  [quote#34:"Ruse_Island"][/quote]

  Ами не, не е страх! Ти страхуваш ли се от конските мухи, които ти бръмчат около главата под опашката на коня или те е гнус от тях? А що се отнася до фиксирането, как пък не можахте да се фиксирате върху организационното развитие на файтонджийските си партии ДеБъ и ДеСееБе, върху кадровото им обезпечение, върху изготвянето на политически, управленски, икономически, предизборни и други стратегии, планове и програми, които да популяризирате сред потенциалния електорат, ами се фиксирате върху Гешев, например? „Къф е тоя страх, кво е това фиксиране…?“ М? Чакаме разяснения, златен!

 37. 37 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#33] от "Роси":

  И как това променя факта, че сметките на държавните предприятия са били в КТБ ПРЕДИ идването на ГЕРБ на власт, "умна" ни другарко? Борисов просто спря източването им, защото комунистите от БСП, ДСБ и ДПС ги ползвахте като бащиния и крадяхте на поразия, та всичките бяха пред фалит. След като спря източването, парите им във ВСИЧКИ банки, а не само в КТБ, логично се увеличиха. И какво, умнокрасивците громите Борисов, че е спрял кражбите? Хе-хе… Не случайно сте наритани под опашката на коня. С тейзи си мозъчета примитивни, няма изгледи да се измъкнете от там.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Добре, че ми стана вече киселото зелце. Тия салати, дето ги поднасят писателите в дневник, не стават.

 40. 40 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  [quote#34:"Ruse_Island"]
  —цитат от коментар 36 на Santos
  Ами не, не е страх! Ти страхуваш ли се от конските мухи, които ти бръмчат около главата под опашката на коня или те е гнус от тях? А що се отнася до фиксирането, как пък не можахте да се фиксирате върху организационното развитие на файтонджийските си партии ДеБъ и ДеСееБе, върху кадровото им обезпечение, върху изготвянето на политически, управленски, икономически, предизборни и други стратегии, планове и програми, които да популяризирате сред потенциалния електорат, ами се фиксирате върху Гешев, например? „Къф е тоя страх, кво е това фиксиране…?“ М? Чакаме разяснения, златен![/quote]

  Въртиш, сучиш пак за ДБ говориш и питаш, кво да обяснявам, фиксацията е очевидна :-)) Кво значение има ДБ с какво се занимава, дали с петната на Юпитер, структурите си или Гешев? Отделно не съм им член и не знам с какво се занимават, честно казано. Важното е ГЕРБ с какво се занимава и какви ги върши, защото управляват и са първа политическа сила от доста години.

 41. 41 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Добър професионалист, но се продаде на нечистоплътните политици

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 42. 42 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  [quote#40:"Ruse_Island"][/quote]

  Какви ги върши ли? Питай Standart & Poors, всезнайко!

 43. 43 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Еее, цели 2 изречения , макар и къси, без споменаване на "онези".Браво! Това с рейтинга е глобална добра новина, перничани могат дя се успокоят, водата идва.

 44. 44 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1384 Весело

  До коментар [#43] от "Ruse_Island":

  И за перничани водата ще дойде, ама "онези" в парламента няма да влязат, пък ако ще пак да гласуват заедно червените бабички за МаяМа и Костя Копейкин! Сега стопли ли? Чакам „браво“ от теб, иначе сън не ме лови и почвам да си разплитам чорапите от баба! Давай!

 45. 45 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Ако за теб съм всезнайко, може ли да ти викам Незнайко или предпочиташ по-народното Тъпако?
  Никакво браво, разплитай чорапите, не виждам сакралните думи ГЕРБ или Борисов в писанията ти, пак се разсейваш с колежки по ДС и общи приказки :-)))

 46. 46 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1384 Весело

  Ако за теб съм всезнайко, може ли да ти викам Незнайко или предпочиташ по-народното Тъпако?Никакво браво, разплитай чорапите, не виждам сакралните думи ГЕРБ или Борисов в писанията ти, пак се разсейваш с колежки по ДС и общи приказки :-)))
  —цитат от коментар 45 на Ruse_Island


  Ох, радост неземна, че ме удостои с височайшето си внимание! Е, ама друго си е да не си такъв тъпак като мен, а да си хем умен, хем красив, хем пък и толкова добре възпитан, нали? Гледай се в огледалото и припадай от възхищение! Кой е като теб? Няма такъв! А понеже не виждаш „сакралните думи ГЕРБ или Борисов в писанията“ ми, нека ти кажа, че в ЕС само вуйна Ангела има повече години от Баце и ГЕРБ начело на държавата! И това се отчита и признава, а Бой Кики и mon petit général Наско Хаясконе нито ги знаят кои са, нито ги броят за живи и ако се появят в Брюксел, ще им дадат или да носят куфарите на хората, или да отсервират масите! Там Раданчо е между фикуса и прозореца, а Иленка Милиончевата купува пердета! Иначе и двамата мълчат като шарани на Никулден! Ако не си вечерял, да ти е сладко! Щото Баце и ГЕРБ ще бъдат още два мандата управляващи, а някои лиляви дрОгаре ще се мумифицират под опашката на коня и ще трябва да късате билети и да ги показвате на туристите! Други въпроси, златен?

 47. 47 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Като ти гледам тенденцията в мащаба на отговорите ти, чак ме е страх да питам. :-)))
  Само 2 коментара:
  1. Когато някого прекалено много го атакуват, то той е или проблема или решението. Цацаров и Гешев имаха достатъчно време да докажат, че не са решението, ГЕРБ и Борисов се ангажираха с тях и атакуваха кого? ДБ! Без да съм им чак върл фен на последните, просто събрах 2+2.
  2. Дълготрайността на управлението по нашите ширини е по-скоро индикация за проблем, отколкото за нормално развитие. Справка - Бай Тошо. Прости ми, може да е предтечата на герб, но мен не ме кефи.

 48. 48 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#10] от "Fiji":

  Не е от най-умните.
  И той е в тефтерче. В тефтерчето на #Кой и срещу името му има голяма, тлъста сума, превеждана всеки месец, за да не прави нищо.

 49. 49 Профил на Boriana Gecheva
  Boriana Gecheva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "Kamenarski":

  И къде в коментара на "Репортер US" е написано София с малка буква?

 50. 50 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#4] от "zpl07627198":
  БСП не е опозиция. По въпросите на съдебната система винаги е заедно с ГЕРБ. Все пак началникът им е един и живее в хотел "Берлин".

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 51. 51 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  До коментар [#37] от "Reporter US":
  Боклук, като ще разчиташ на неграмотни, ходи във форума на господаря ти (и господар на свинята с работно място на бул. "Дондуков"1), свинята от хотел "Берлин". Държавните предприятия, ако са вкарани в една банка, която е регулирана като всички други и работи по правилата, проблем няма. Когато банката започна да става пирамида, най-нормалното и единствено правилно действие е веднага да се махната държавните предприятия от тази банка. Това трябваше да направи ГЕРБ и тогава фалита щеше да се понесе единствено от Василев и Пеевски. Ама Борисов срещу господаря си не смее и дума да обели.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK