Затвор за горене на боклук – поредните частици глупост в правото

Вече не само въздухът е отровен, правото също

© Николай Дойчинов

Вече не само въздухът е отровен, правото същоМетоди Лалов е общински съветник в София от "Демократична България". Доскоро беше съдия в Софийския районен съд и негов бивш председател. През лятото Лалов обяви, че напуска съдебната система, защото честта и достойнството не му позволяват да наблюдава как тя прави поредната крачка към своята гибел. Коментарът му е от "Фейсбук" и е по повод предложението на ГЕРБ за горене на отпадъци да се носи наказателна отговорност.


Фини правни частици.


Фандъкова предлага затвор за горене на отпадъци. Сред мотивите е и това, че наложените глоби за такива деяния не се събират. Тоест управляващото мнозинство иска да вкарва хората в затвора, тъй като не може да изпълни задълженията си да събере наложените глоби. При това наказателната санкция ще бъде насочена главно към неграмотни и бедни хора. Вместо да ги ограмотяваме и подпомагаме по начин, че да не живеят в невежество и нищета, ще ги вкарваме в затвора.
Колко интелигентно! Колко хуманно! Всъщност получаваме поредните частици глупост в правото. Вече не само въздухът е отровен, правото също.


Гражданите трябва да знаят, че предложеното от ГЕРБ наказание до 2 години лишаване от свобода и глоба при неосъждани лица ще доведе до налагане на административно наказание глоба до 5000 лева (съгласно чл. 78а от НК). Тоест пак ще се налагат глоби, които няма да бъдат събрани.


Това е опит да ни изпързалят, както ГЕРБ опитаха да изпързалят Венецианската комисия с подчинения на главния прокурор "независим" прокурор.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK