На всички мигранти по света: Не се страхувайте!

Изложба "Мигранти", 2016 г. в София

© Анелия Николова

Изложба "Мигранти", 2016 г. в СофияМария Спирова живее в Оксфорд, редактор е в лондонско юридическо издателство и е от най-популярните коментатори на Брекзит. Член е на "Да! България". Коментарът й е от профила й във "Фейсбук".


Днес е Денят на мигрантите.


На всички по света, които продължават да се движат и да се стремят; на всички, които намериха и изградиха нов дом, защото бяха свободни да направят този избор; на всички, които трябва да бягат, защото нямат избор; на всички, които отдават върховите си усилия и последните си усилия на страна, в която не са се родили:
Не се страхувайте!


Не свеждайте глава от срам заради малодушието на други.


Не млъквайте.


Не се отчайвайте.


Изисквайте уважение, съпротивлявайте се на потисничеството, отстоявайте правата си и пазете достойнството на всеки край вас.


Ние сме тези, които дръзнахме да си представим по-добър живот и да го преследваме, разчитайки на собствената си воля, решимост и изобретателност.


Ние сме тези, които научихме много по пътя и имаме какво да научим и да споделим с домакините си. Те може да не искат да ни чуят сега, но все някога ще поискат. Така е било през цялата история на човешката цивилизацията. Мигрантите обикалят света - и му помагат да се върти.


Човеци, птици, китове, сьомги. Всички ние сме мигриращи видове, еволюирали да устояват на несгоди и да преодоляват препятствия. Та пак ще преодолеем каквото се налага. Колкото пъти се налага.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 665 Неутрално

  В събота даваха по БНТ един гръцки филм -Раят е на запад 2009.Един мигрант от Азия отиде в Париж да си търси работа,а намери само хора,които го мразят.

 2. 2 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3931 Весело

  Ех, Марийче, а едно “спазвайте законите!” няма ли да има?

 3. 3 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Същото се отнася за немигрантите.
  Сестри и Братя, Немигранти, помнете, че ние крепим Майка България на гърбовете си. Без нас няма България.

 4. 4 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Сигурен съм в добронамерените намерения на автора, но подобни статия като че ли имат обратен ефект. Само възбужда слюнотделянето на местната "консервативна" фауна.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Чудесни думи. Да не забравяме, че една от нациите с най-голям процент емигранти сме ние - българите. До някъде 1994 г. неизменна гледка от всяка голяма ЖП гара между Драгоман и Париж бяха българите с лъскавите анцузи от димитровградския битак, маратонките Адибас и дребните хитринки, с които припечелват - игрите тука има-тука нема върху обърната щайга, стековете цигари Арда и Стюардеса, тези с кубинските пури и ром Хавана бяха аристокрация, докато не се изпразниха складовете.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 6. 6 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  Всичко звучи чудедсно обаче!
  Мигрантите трябва да уважават държавата в която отиват и законите и. Трябва да защитават същите ценности, които има местното население, А НЕ ДА НАЛАГАТ СВОИТЕ ЗАКОНИ /ЧЕСТО ДИВАШКИ/!!!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 7. 7 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2688 Разстроено

  "Човеци, птици, китове, сьомги. Всички ние сме мигриращи видове, еволюирали да устояват на несгоди и да преодоляват препятствия. Та, пак ще преодолеем каквото се налага. Колкото пъти се налага."

  Това кърти! Има все пак рацлика че мигриращите животинскш видиве след като мине зимата се връщат у дома пък мюслитата и афроевропейците са решили да превръщат Европа в ислямска Африка!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 8. 8 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Направо се разплаках! 30 години либерастия взе са дава вече отровни плодове.

 9. 9 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До всички мигранти по света:

  Не я слушайте тая. Страхувайте се.

  И само имайте късмета да припарите в България.

  Кисес,
  Пухан

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 10. 10 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 873 Неутрално

  В събота даваха по БНТ един гръцки филм -Раят е на запад 2009.Един мигрант от Азия отиде в Париж да си търси работа,а намери само хора,които го мразят.
  —цитат от коментар 1 на Сд


  Негов проблем!

 11. 11 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Изисквайте уважение
  —цитат от коментар 0 на Статията

  Чак пък да ИЗИСКВАТ? Доста нахално, някак си. Аз пък мислех, че тези неща са реципрочни.

  Уважението трябва да се спечели. Първо имигрантът трябва да покаже същото това уважение към държавата, в която е; към традициите, културата, религията, хората, езика... и чак тогава е редно да получи същото. И то евентуално, при добра воля.

  Поредната левичарска статия в Дневник.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 12. 12 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Мигрират само животните и паразитите. Като изплюскат определена територия - хоп! - преместват се на друго място, за да опоскат и него.
  Хората (цивилизованите във всеки случай) водят уседнал начин на живот - имат земя, недвижими имоти, създават общности, традиции, мислят за поколенията след тях.

  Както се казва, почувствайте разликата.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 13. 13 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Патката, написала статията, също е мигрант. Няма как отношението ѝ да е друго. Да си вземе в къщи един африкански или азиатски мигрант и за часове ще изтрезнее. Така, от далече, мигрантите са поносими.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Любопитно

  До коментар [#4] от "Jalis Ironhammer":

  Дали не е породено от това :".....и е от най-популярните коментатори на Брекзит. Член е на "Да! България". Коментарът й е от профила й във "Фейсбук".", предвид, че :"„Той ги иска още от началото на своето назначаване, защото той не е избран лидер, той е избран от част от партията си. И за него е важно да получи тази популистка легитимност, която да му позволи да излезе и да каже: „Народът, това съм аз“. Той в момента не може да си присвои този последен елмаз в короната. За него е важно да го направи, защото иначе не може да има Брекзит, без пълно сливане на волята на народа от референдума и пълно сливане на волята на народа, който казва – ти си нашият водач“.

  Мария Спирова прогнозира, че след изборите на 11 декември „ще има или тънък превес на торите, или отново парламент с подобно разпределение, каквото има в момента, който блокира всякакви нормални решения“.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Дневник, не е ли време да напишете една статия за разликата между

  мигрант
  емигрант
  имигрант

  та да сме наясно с дефинициите?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 16. 16 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Весело

  До коментар [#12] от "БМЗ":

  Извода, който можеме да направиме от вашите разсъждения е само един —прабългарите са паразити и вагабонти, славяните респективно тоже. Германите няма да ги коментираме. 😂😂😂
  Тези, които се местят от едно населено място в друго също са вагабонти. Няма да коментираме жените, дето пристават в съседното село 😂😂😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 17. 17 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 448 Любопитно

  Марийка Спирова в Лондон ли беше? Че се зачудих защо е този хленч

  Бог да благослови Америка за България!
 18. 18 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Весело

  До коментар [#12] от "БМЗ":

  ”Както се казва, почувствайте разликата.”
  Виждаме я разликата по празните български села и градчета 😂😂😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 19. 19 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#12] от "БМЗ":Извода, който можеме да направиме от вашите разсъждения е само един —прабългарите са паразити и вагабонти, славяните респективно тоже. Германите няма да ги коментираме. 😂😂😂Тези, които се местят от едно населено място в друго също са вагабонти. Няма да коментираме жените, дето пристават в съседното село 😂😂😂
  —цитат от коментар 16 на DDR


  Тъй, тъй плямпай простотии, нямащи нищо общо с темата.

 20. 20 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 873 Неутрално

  "Да! България" кой бяха? Ристю ли? Ако е така, аФторката му прави много лоша услуга.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#20] от "von_seeckt":

  Очевидно е обратно .....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#14] от "дерибеев":

  Естествено, цяла статия имаше в Дневник за настроенията на ремейнърите на острова.
  Ще е интересно да видим как и дали ще се променят тези настроения когато брекзит стане факт.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 23. 23 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Либерално-ляво-интернационал комунистическо.
  Еволюция на ценностите у някои самозабравили се хора.
  Призив към неспазване на законите, пораждащ много въпроси.
  Другари, дайте да дадем.
  Да си дадем държавите на орди с чужда и човеконенавистна култура.
  Да споделим труда си с индивиди, откровено мразещи ни.
  Ура.
  Троцки е жив.
  По-жив никога не е бил.

  Panta rhei....
 24. 24 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Либерално-ляво-интернационал комунистическо.
  Еволюция на ценностите у някои самозабравили се хора.
  Призив към неспазване на законите, пораждащ много въпроси.
  Другари, дайте да дадем.
  Да си дадем държавите на орди с чужда и човеконенавистна култура.
  Да споделим труда си с индивиди, откровено мразещи ни.
  Ура.
  Троцки е жив.
  По-жив никога не е бил.

  Panta rhei....
 25. 25 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#19] от "von_seeckt":

  Ще дърпаме ушите на БМЗто..😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 26. 26 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1044 Весело

  Ляво-либералната измет, кани себеподобни...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 27. 27 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Удариха го на молби, лиготии, и жалки лозунги!!!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 28. 28 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пак!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 29. 29 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "На всички мигранти по света: Не се страхувайте!"

  Да останете в страната си и да я промените.

 30. 30 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1253 Весело

  Миме, обаче УК ще въвежда строги точкови критерии за желаещите да мигрират там, нали? Та да не се отчайват мигрантите, ама да си имат едно наум, щото ще ги подбират :)

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  До коментар [#6] от "haq30626233":

  ++++++++++++

 32. 32 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Нямам нищо против мигрантите, които са готови и имат желание да се интегрират в цивилизацията, да спазват порядките в развитите страни, да работят. Останалите не ни трябват.

 33. 33 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Умирам от смех.
  Начи, тез, либерастите, дистанционно подтикват към бунт и то с необосновани претенции към властите, където се намират.
  Изисквайте - ама требва да дадеш нещо.
  Мечтайте дран,дран, ама законът за естествениа отбор действа така, че кат ИЗИСКАШ от сатрапа, просто ти реже главата. А тез, ингилизите после: съжаляваме и опааааааааа сделка със одрезалиа главите на бунтовниците, щот се е доказал като управлеващ.
  БРАВОС ЛИБЕРАСТИ, ДОБРЕ СТЕ ГО ИЗМИСЛИЛИ.
  АМА ТРЪМП ПОСТРОИ СТЕНА!

 34. 34 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Българите масово са расисти и това е много добре, пази ни от ордите заливащи някои от другите европейски държави. Мигранти, страхувайте се!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 35. 35 Профил на lzk53314446
  lzk53314446
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добро сравнение на авторката между "мигранти" и птици, китове и сьомги. Едва ли е търсила точно този ефект, но добре ѝ се е получило!

 36. 36 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Дневник за пореден път подценяват читателите си, то не бяха снимки на разплакани мургави дечица, бели пияна на гръцката граница, сълзливи лиготии за борците с тиранина Асад... Аман бе, не желаем в хубавата България фереджета, джихадисти и атентатори!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 37. 37 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 457 Весело

  Първо, да се научат да спазват законите, както ние ги спазваме. Придвижване и работа с редовни документи, например.
  Само който спазва законите може да изисква уважение. На виждам какво дължим на останалите.

 38. 38 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1208 Весело

  Тая е за психиатрията, при Грета!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 39. 39 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ех, Марийче, а едно “спазвайте законите!” няма ли да има?
  —цитат от коментар 2 на daskal1


  " Човеци, птици, китове, сьомги. Всички ние сме мигриращи видове "

  Няма закони, Марийчето свежда всичко до биология!

  Птици, китове, костенурки сьомги, раци, риби- всички те мигрират , за да се разможават!

  Явно за Марийчето мигрантите трябва да дойдат в Свободния свят, за да се множат и плодят !

  Като сьомгата!

  Ето го неомарксисзма в оголен, физиологичен вид!

  Плодете се като сьомги, за да се омешим и размножим! Ние ви обещаваме Новия свят!

 40. 40 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не се страхувайте да внасяте и, най-вече, да разнасяте де що има високозаразна епидемична болест по света!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 41. 41 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хубаво т'ва са сьомгите, ма к'во праим с глистите, да речем? Или пък с Yersinia pestis. Тези "видове" защо не са споменати? Те не мигрират ли?

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 42. 42 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дописката страда от нек'ъв расистки подбор: китове, сьомги -- хубаво, ноооооо Francisella tularensis -- лошо. Що така? Щом сички сме "видове", карай подред, без ... ъммммммм ... подбор.

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 43. 43 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 278 Гневно
 44. 44 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#24] от "Molossian":

  " Троцки е жив. "

  Троцки е юноша бледен, в сравнение с Маркузе!

  А виж как Марийчето пее по ноти неомарксистките мантри: " Елате хиляди мигранти, ние ще си дадем права НАД правата на местното мнозинство! "

 45. 45 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Ето как трафикантите агитират най-вече африканците: Идете в Европа, там ще ви дадат жилище, кола, пари всеки месец и бяла робиня.

 46. 46 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Plasmodium falciparum, не се страхувай! Ти дръзна да си представиш по-добър живот и да го преследваш, разчитайки на собствената си воля, решимост и изобретателност!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 47. 47 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#14] от "дерибеев":

  " Мария Спирова прогнозира, че след изборите на 11 декември „ще има или тънък превес на торите, или отново парламент с подобно разпределение, каквото има в момента, който блокира всякакви нормални решения “.

  Ако на Мария Спирова манджите й са като прогнозите й, мъжът й сигурно е хванал язва вече, завалията !

 48. 48 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Мигрират само животните и паразитите. Като изплюскат определена територия - хоп! - преместват се на друго място, за да опоскат и него.Хората (цивилизованите във всеки случай) водят уседнал начин на живот - имат земя, недвижими имоти, създават общности, традиции, мислят за поколенията след тях.Както се казва, почувствайте разликата.
  —цитат от коментар 12 на БМЗ


  Преди 10- 12 000 години ловците събирачи започнал да водят уседнал живот, зародило се земеделието, били опитомени първите животни. Появили се първите постоянни човешки селища. Хората заживели в родово- племенни съюзи. Първо това станало в Причерноморието и Балканския полуостров и Егея. Появила се първата цивилизация!

  ПЪРВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ СЕ ПОЯВИЛА КАТО РЕЗУЛТАТ НА УСЕДНАЛОСТТА!

  Някой да обясни тия учебникарски истини на Марийчето!

 49. 49 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Африканците са били 230млн. през 1950г., а сега са над 1,2млрд. Това е благодарение на помощите които получаваха да не гладуват и медицински помощи. Сега броят на гладните е 6 пъти повече и краят не му се вижда. Трябва тази помощ постепенно да се спре и да влизат в действие законите на Дарвин. Иначе храним едни постоянно увеличаващи броят си хора, които свикват с помощите и съвсем забравят да работят. Не им идва на ум, че тия помощи всъщност са лишения на които се подлагат работещите европейци.

 50. 50 Профил на Stoik
  Stoik
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Направихте ли си труда да погледнете, ама хубаво да видите снимката под заглавието? По-конкретно горния ляв ъгъл на снимката? Виждата ли добре какво е нарисувано? Европейският Съюз представлява яйцеклетката, а към нея са се устремили сперматозоиди с куфари отпред. Идват да оплождат. Гадост!!! Отврат!!! Свинщина!!!!!!

 51. 51 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 320 Неутрално

  До коментар [#47] от "Phaeton.":

  Такива не се омъжват обикновено, а ако го направят мъжете бързо ги изоставят(не само за безвкусните манджи).

 52. 52 Профил на Stoik
  Stoik
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Ахахахахахаа!!!! Това прочетохте ли го: "Мигрантите обикалят света - и му помагат да се върти." Буахахахахахахаха!!!!! Ненененеееееее, ааааааааааааахахахахахаха!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 53. 53 Профил на Тороман
  Тороман
  Рейтинг: 264 Весело

  Българите масово са расисти и това е много добре, пази ни от ордите заливащи някои от другите европейски държави. Мигранти, страхувайте се!
  —цитат от коментар 34 на gripen


  Затова три милиона мигрираха, ха-ха!

 54. 54 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":

  Е,не ни занимасай със спомените си от младостта си!

 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#15] от "БМЗ":

  За трафикантоте няма разлика каква е посокат на трафика.Важно е такси да има.

 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#29] от "plebs":

  Че,ъе не искат да си променят родината!Оскат страната-гостоприемник да променят!

 57. 57 Профил на dobri_i
  dobri_i
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#12] от "БМЗ":Извода, който можеме да направиме от вашите разсъждения е само един —прабългарите са паразити и вагабонти, славяните респективно тоже. Германите няма да ги коментираме. 😂😂😂Тези, които се местят от едно населено място в друго също са вагабонти. Няма да коментираме жените, дето пристават в съседното село 😂😂😂
  —цитат от коментар 16 на DDR


  Българите на Аспарух не са мигранти, а завоеватели - първо изколват ромейската армия, а чак после заселват Мизия.

 58. 58 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Направихте ли си труда да погледнете, ама хубаво да видите снимката под заглавието? По-конкретно горния ляв ъгъл на снимката? Виждата ли добре какво е нарисувано? Европейският Съюз представлява яйцеклетката, а към нея са се устремили сперматозоиди с куфари отпред. Идват да оплождат. Гадост!!! Отврат!!! Свинщина!!!!!!
  —цитат от коментар 50 на Stoik


  Нали същото разправям и аз- за Марийчето миграцията е оплождане !

  Целият текст излъчва хормонална физиология!

 59. 59 Профил на Stoik
  Stoik
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Файтоне, то оплождане, оплождане, ма на, оня ден Алиса Милано заяви, че била на ръба на менопаузата и била вбесена, също така. Ей туканка:

  Alyssa Milano and ex-Rep. Katie Hill unhinged at LA Trump impeachment rally — ‘I’m premenopausal and I'm angry,’ ‘impeach the motherf***er!’

  https://www.theblaze.com/news/alyssa-milano-katie-hill-impeachment-rally

  Мислата ми е, че и оплождането е до време!!!

 60. 60 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Интересно тази кака какво се е напушила?!? Имигранти и сьомги. Леле-мале. Ало, редакцията какви са тези фриволни анархистки текстчета!???

  Do or do not. There is no try. Yoda
 61. 61 Профил на Stoik
  Stoik
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Че анархизмът, ако не е фриволен, какво друго е!!!???

 62. 62 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#50] от "Stoik":

  Вярно бе!
  Наистина гнусно, гнусно, та чак мерзко.

  А на тая очилата псевдолиберална госпожица и предлагам да прочете това, та току-виж и светне нещо в "учената" тиква.

  https://liternet.bg/publish6/mfrish/burleska.htm

  Апокалипсисът апокалиптичен
 63. 63 Профил на Stoik
  Stoik
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Кои са тия говнари, дето са турнали 3 минуса под #50????!!!!!!

 64. 64 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1391 Весело

  Ляво-либералната измет, кани себеподобни...
  —цитат от коментар 26 на 100 Рублей за Доллар


  Какво ли не прави феминистката полова незадоволеност.
  Или както е казал целокупният български народ - козата си сака пръч.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 65. 65 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Тоз памфлетец слаба ракия. Едно време тъй некоя от зубрачките в класа получаваше поръчение да съчини и зачете нещо за 9-ти септември.

  Дела требат нам. Ето - др Рот от зелените е внесла законопроект, ако някой от клетите заяви, че бяга от затоплизъм, немедленно да му се издава климатичен паспорт и да идва.
  https://www.welt.de/politik/deutschland/article204277342/Claudia-Roth-fordert-wegen-Erderwaermung-Klimapass-fuer-Fluechtlinge.html

 66. 66 Профил на wky17603359
  wky17603359
  Рейтинг: 311 Любопитно

  До коментар [#16] от "DDR":

  Уважаеми сравнявате несравнимото,защо е необходимо да се връщате чак при прабългарите нали левичарите сте най-модерният авангард напомняте че сме 21 век и т.н.

 67. 67 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#66] от "wky17603359":

  Ти сега патриот ли си или камуниз?
  Ако си каминиз, разбирам раздразнението ти за прабългарите 😉
  Или си македонист?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 68. 68 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 514 Неутрално

  дамата припява ли Интернационала или все още рипа на РАТМ с потниче на Че Гевара от Гучи

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 69. 69 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Не се страхувайте, ако сте мигрирали легално.Във всеки друг случай, не сте мигранти, а закононарушители, които трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 70. 70 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2663 Весело

  До коментар [#16] от "DDR":

  "Извода, който можеме да направиме от вашите разсъждения е само един —прабългарите са паразити и вагабонти, славяните респективно тоже. "

  Твърде ограничено, колега! Да не сте расли на село в землянка!?
  Александър Македонски, Гай Юлий Цезар, Наполеон Бонапарт, Адолф Хитлер, Йосиф Сталин са едни от най-видните "мигранти". А в днешно време има едни мигранти, които се местят от военна база във военна база. Сущински паразити -хем нищо не плащат (у нас), но се считат се за подставени над закона (САЩ не са член на международния трибунал в Хага).

 71. 71 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 514 Неутрално

  като сме навълна Англия, да кажа, че Дневник няма да каже, че БоДжо ще разследва Сорос, че диверсирал Брекзит. 2021 няколкостотин лейбъристки и сащ=демократически депутати в затвора!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 72. 72 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2663 Весело

  До коментар [#9] от "puhpuhan4o":

  "Не я слушайте тая. Страхувайте се."

  Правилно! Заради едни мигранти, които сбъдваха детската си мечта да се приземят със самолети на двете кули на Саурон на 11.09. (паднаха три плюс Пентагона, целият открит за "мигранти"), други "мигранти" пратиха на оня свят 2.5 млн. кандидат иракски мигранти.
  А за приютяването на известен "мигрант" (Осама бен Ладен), учениците на Аллах получиха подарък - "майката на бомбите".

 73. 73 Профил на Stoik
  Stoik
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Буууум! К'ъв беше тоя? Нек'ъв си Осама.

 74. 74 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  С подобни левичарски историйки "Да България" отблъсква електората на ДСБ. Истината е, че имигрантите са 2 типа - квалифицирани работници (икономически имигранти) и бежанци (хара реално бягащщи от конфликт, а не разни псевдо -бежанци, търсещи на хляба мекото). Има и трета категория - бизнес имигранти, но бройките там са малко. Полза за икономиката има главно от икономическите имигранти, които обикновено се оценяват по точкова система, имат образование, професия, език, и средства да се издържат. В болшинството си неевропейските бежанци обичайно точат социалната система на страните приемници и ефекта от тях силно зависи от политиките на страната приемник.

 75. 75 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2663 Весело

  До коментар [#69] от "Noise":

  "Във всеки друг случай, не сте мигранти, а закононарушители"

  Как закононарушители!? Ей тук е девиза: "Свобода на движение на стоки, услуги, капитали и хора"
  http://www.lawsbg.com/lectures/73-pravo-evro/527-svoboda-dvijenie-eu.html
  Стоките, като кокаин, хашиш, полоний, ядрени глави и други "главанаци" (от пазара на труда) са свободни да правят каквото си искат.
  Услугите, сексуални, оракулски ("тука има - тука нема" или 4хвърлянето на боб" за нечий икономически растеж), "почистване" на домове и джобове от "излишни" мебели и портфейли, също са свободни.
  Хората, като контрабандисти, бракониери, джихадисти и други "визионери за взривяване на статуквото" също са свободни … да сбъдват детската си мечта.

  Само за свободата на "капитала" съм разколебан - дали е свободен (да реализира загуба) или "окован" да реализира печалба за приносителя му. Засега съм на урока "финансови облекчения" - ония 360 млрд. евро годишно, които ЕЦБ щедро печата и плаща на "too big to fail" да ѝ пласира "печатните произведения". Преговарям и урока "Гарантирана печалба" чрез данък "Обществена отговорност".

 76. 76 Профил на Stoik
  Stoik
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Да де, "... и хора". Нали точно за това говорим.

 77. 77 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#70] от "wanderer":

  Те такива мигранти трябват да идват ...😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 78. 78 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":Е,не ни занимасай със спомените си от младостта си!
  —цитат от коментар 54 на yanne


  Не се срамувам от нея, за разлика от доста нашенци, които забравиха на какъв хал са били те самите.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 79. 79 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Жалки ставате вече с тези платени материали. Или идеята е да се публикуват текстове, които да генерират коментари?

 80. 80 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#74] от "oziris":

  ++++++++++++++++

 81. 81 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Поучете се от Индия -- там не приемат мюсюлмани! Не трябва да се приемат и черни асриканци! В момента потиснатите са бели християни (е може и будисти).

 82. 82 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Мацето, като я гледам на снимките й, е някакаво хлапе, което е постигнало нещо си (което не е кой знае какво, щом на 35 години е само един редактор) и си е въобразило че може да дава акъл наляво и надясно. Очевидно се е готвила за някаква политическа кариера, която не се е осъществила понеже партийката й (един файтон хора) никога няма да достигне властта.
  Ако се насилите да прочетете тези нейни аФтобиографични глупости, ще разберете за какво същество става дума:

  https://kultura.bg/web/гласоподавателска-автобиография/

  Хлапето е родено в 1984г."Не съм красива, не съм усмихната и не съм богата.". - за третото не знам, но първите две са безусловно верни. Цялото й бъдеще е свързано с България (извън нея, естествено, за чеп за зеле не става).
  Хлапето не разбира разликата между сериозни емигранти и тези отрепки които наводняват Европа идвайки от затънтена Африка само за да живеят празен живот на чужд гръб. Просто нивото й явно е съпоставимо с това на втората група.
  Няма да се учудя ако е и феминистка и много ще се учудя ако има съпруг и деца.

 83. 83 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1086 Весело

  Да благодарим на Мичето, че показва колко са я окъсали нацилибералите и колко долу са паднали.
  Както и за неизбежното отказване от туролибералната идея на почти всеки прочел тази лигня!

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 84. 84 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Интересно е и друго нейно интервю:

  https://www.marginalia.bg/aktsent/mariya-spirova-da-otblaskvash-emigrantite-s-otnemane-na-fundamentalni-grazhdanski-prava-e-nerazumno/

  Там има и това:
  "Ако държавата наистина иска млади, квалифицирани, работоспособни хора да се замислят за връщане в България,..."
  Аз като стар емигрант мога да й кажа: никой сериозен емигрант, уредил живота си в бяла страна, няма да се върне в България. Само такива екземпляри като нея, които все още си мислят че могат да докопат кокала - политическия кокал, в България, се надяват да гласуват емигрантите, та на техен гръб да могат да влязат в БГ парламента. Маце, ще те разочаровам - няма да стане. А сероизните емигранти не гласуват в БГ избори.

 85. 85 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  rumen5252, верно става дума за нек'ъв див туземец!!!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 86. 86 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Но шалчето, шалчето е безмилостно!!!

  https://kultura.bg/web/wp-content/uploads/2013/07/KultMS1.jpg

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 87. 87 Профил на Thucydides
  Thucydides
  Рейтинг: 8 Неутрално

  rumen5252, гууд рисърч уърк, ман! Ето няколко показателни извадки от посоченото от rumen5252 интервю:

  Именно Брекзит дава големите усложнения. Заради него българите във Великобритания ще изгубят правото си да гласуват за членове на Европейски парламент.

  От раз се обезправява цялата българска общност

  Парламентът през 2016, барабар с цялата държава, просто ни излъга.

  Ситуацията за българите във Великобритания е още по-болезнена

  Раб'тата ясна: гроздето изведнъж от слааааадкооооо, стана на кисело!!!

  The secret to happiness is freedom... And the secret to freedom is courage.
 88. 88 Профил на rumen5252
  rumen5252
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#87] от "Thucydides":

  Не се безпокой за нея, мадамата отдавна си е уредила англиЦко гражданство. Освен ако не е безкрайно тъпа.

 89. 89 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 955 Неутрално
 90. 90 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Сорос се гордее с такива патки като тази. Подобно раково
  образование трябва моментално да бъде екстрадирано.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 91. 91 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Тая започна да предлага компилации от Туитъра.

  To those all who move and strive out there; to all who found a new home because they chose so; to all who had to run because they had no choice; to all who give their best effort and their last effort to a country they weren't born in -
  DON'T BE AFRAID

  Do not hang your head in shame for the moral cowardice of others.
  Do not fall silent.
  Do not despair.

  Demand respect, resist oppression, stand for your rights and protect the dignity of all around you.

  С-Р-А-М-О-Т-А!

 92. 92 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Спирова редовно фигурира в годишните финансови отчети на институт "Отворено общество".
  Официално се изявява соло, не като част от многобройните НПО-разклонения, но е вътре в играта.

 93. 93 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2119 Весело

  Само едно ще помоля авторката - да не казва че е българка, че не искам да ѝ бера срама, ако срещна англичанин, който я познава. Да обяснява, че е "европейка" и "гражданка на света".

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 94. 94 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Тази Марийка нещо е изплискала легена за пореден път.

 95. 95 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Я какъв комсомолски жар и празни приказки! Ако си се загрижила толкова за мигрантите, госпожа, що не подхванеш тези, дето варварски разрушиха страните им и ги прокудиха по света? Ще ги подхванеш, ама на кукуво лято! Да се кланяш на тези, дето ги прокудиха, а тях да “окуражаваш” с бодряшки лозунги, е ....Колкото и меко да го нарека, попада под ударите за нецензурно говорене!

  Мърфи е оптимист!
 96. 96 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Плосък повъхностен ма...л уупс писаница от сьомга, ууупс скумрия.

  Уважението мило момиче се заслувава показвайки такова към страната и кулутурата на страната, в която отиваш гарнирано с професионализъм и човешки качества като честност.

 97. 97 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Тая започна да предлага компилации от Туитъра. To those all who move and strive out there; to all who found a new home because they chose so; to all who had to run because they had no choice; to all who give their best effort and their last effort to a country they weren't born in - DON'T BE AFRAIDDo not hang your head in shame for the moral cowardice of others. Do not fall silent. Do not despair. Demand respect, resist oppression, stand for your rights and protect the dignity of all around you.С-Р-А-М-О-Т-А!
  —цитат от коментар 91 на Lemmy


  Хахаха! Наистина !
  Баси излагацията !

 98. 98 Профил на kcq33617839
  kcq33617839
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Много ми харесва концепцията Крепостта Европа!
  Не трябва да се допусне мюсли, кюмур и жълти паразити да живеят на нашата земя.

 99. 99 Профил на smz59503931
  smz59503931
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Хм, при говоренето за "мигранти" и "бежанци" никак не се споменават приемцниците - те дали искат мигранти и то какви! Има огромна разлика между преди и сега - преди са мигрирали и градили на "гола поляна", сега имаме опортюнисти, които все търчат на готовото и уреденото! Клишето "В природата празно няма" вече не важи - празните места не се запълват, а пълните се препълват! "Мигрантите" удобно забравят защо белите държави са бели - ами поколения са останали, не са избягали и са ги изградили въпреки трудностите! Ако всички бягахме, то къде щяхме да избягаме?!

 100. 100 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#60] от "vladivlad":

  Е,това е лява медия!Какво друго искате?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK