2019 г.: Думата "скандал" престана да бъде страшна за управляващите

Премиерът Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Премиерът Бойко Борисов"Дневник" се обърна към философи, политолози и социолози да оценят политическата 2019 г. и да направят прогнози за 2020 г. Днес пред читателите са отговорите на политолога Петър Чолаков с равносметка за тази година.


"Демокрация днес", "Промяна сега", "Свобода на словото", "Законите - за всички" - какво ви говорят тези лозунги?


- Красиви лозунги, които преди 30 г. в България вдъхваха надежда за нова епоха. Уви, днес у нас отново може да се говори аргументирано за еднопартиен режим. Оценката впрочем не е моя, а на бившия посланик на САЩ в България Джеймс Пардю.
С какво ще запомните тази година?


- Пролетта на 2019 г. бе изпълнена с големи очаквания – поне сред част от избирателите – за промяна. Тя не се състоя. През 2019 г. статуквото бе на ръба на пропастта. Но успешно се оттласна от него. Сега изглежда изключително стабилно.


Какво показаха изборите за европейски парламент и за местна власт?


- Че ще гледаме ГЕРБ в коридорите на властта до редовните парламентарни избори през 2021 г. Имаше предложения за алтернативи, но мнозинството не им се довери. Без да омаловажавам недостатъците на субектите, които претендират, че могат да предложат нещо различно в политическата система, трябва да направим уговорката, че "разпознаването" на алтернативите е мъчна задача в склерозирала и сервилна медийна среда. Клиентелата в съдебната система също работи за "безалтернативността".


Как оценявате изпълнителната власт?


- "Изгарят" бушон след бушон; сменят се министри, зам.-министри и пр. Борисов поразчисти и партийната къщичка; раздели се и с Цветанов. Но от това ГЕРБ и държавата не станаха по-добре. Върхът на пирамидата остава необезпокоен. Да – безработицата е ниска, увеличават се доходите в бюджетната сфера – заплати на учители, пенсии и т.н. Но България пак е най-бедната страна в ЕС. Кабинетът е ангажиран в имитативни политики в името на спокойния сън на лица, които можем да определим като олигарси.


А външната политика?


- Продължава нелепият опит за "баланс" между НАТО и Русия. Нелеп, защото от 2004 г. сме член на пакта. Политиката за интеграция на т.нар. Западни Балкани – любима премиерска тема и инициатива – се провали с гръм и трясък.


Сигнал за какво беше изборът на главен прокурор и на шеф на антикорупционната комисия?


- Статуквото си подсигури тила. А опозиционната БСП изтъргува подкрепата си за тези назначения.


Кое събитие или явление ще има най-важни последици?


- След като и "Апратаментгейт" не спря управляващите, думата "скандал" престана да бъде страшна за тях. Безнаказаността обаче ще доведе до още по-голям произвол.


Каква беше 2019 г. за Бойко Борисов? Промени ли се той? Как?


- За г-н Борисов 2019 бе без съмнение успешна. В нейния край изглежда, че ГЕРБ ще довърши за пръв път мандата си. В началото на 2019 г. това съвсем не бе сигурно. Що се отнася до личността на Борисов – там някакви съществени промени не виждам. С изключение на това, че подбира още по-безкритично "фактите", с които си служи срещу опонентите.


Каква беше годината за президента Радев? Показа ли нещо ново и различно?


- Президентът се опитва да "контрира" управляващата коалиция. Той се очертава като абсолютен рекордьор сред всички наши държавни глави по брой вета върху актове на парламента. Това поведение вероятно се харесва на част от избирателите. Но реалният ефект от действията му не е голям. Изглежда, че г-н Радев няма достатъчно механизми, или може би няма достатъчно воля и дързост, за да се превърне в истински препъникамък за проблемните решения на мнозинството в Народното събрание.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 85 Весело

  За мен също тази думичка не е толкова страшна.. сигурно и аз съм смел, като управляващите..

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Зая съжаление не само Отечеството- светът се вкара и пребивава в ерата на скандалите!!!
  Скандалите продават най-добре, въпреки , че са "игра с нулева сума", даже по-скоро с отрицателна сума!!!

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  Всичко е "нормално"
  Няма "скандал" !
  Обръчите взели
  Народът им дал !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А думата ПРОВАЛ никак не е страшна за опозицията - червена и лилавозелена.

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Сиреч, с три думи казано, Всичко е точно.

 6. 6 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Зая съжаление не само Отечеството- светът се вкара и пребивава в ерата на скандалите!!!Скандалите продават най-добре, въпреки , че са "игра с нулева сума", даже по-скоро с отрицателна сума!!!
  —цитат от коментар 2 на selqnin


  +++
  Ентропията е естественото състояние на деградация на материята. Тоест, всичко сътворено от човека има нужда от постоянно влагане на енергия за да съществува във вида в който е създадено...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#4] от "Боби Бобев":

  Минахте през туш защото народът ви се върза на лъжите. Сле поредното дране едва ли има вече на какво да разчитате. Много треперене ви чака за службичките.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Нинова и БСП са купени от Борисов. Хихихи, Еднопартиен режим, ама що. Питайте Костов - може и да ви каже, ако и той самият го осъзнава, но от него тръгна.

 9. 9 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  За мен също тази думичка не е толкова страшна.. сигурно и аз съм смел, като управляващите..
  —цитат от коментар 1 на sbaleev


  Когато нещо се преекспонира в публичното пространство и като "Скандал " се окачествява дори ПИЕНЕТО НА СУТРЕШНО КАФЕ СЪС ЗАХАР / а не със стевия като подсладител / - въпросната дума вече не означава това , което би трябвало ,по предназначение . Например за мен - "гербераста" - СКАНДАЛ са лъжите , използването на катастрофи , болести и то на деца и то нелечими за партийнаа пропаганда и то от трибуната на НС и то не от кой да е , а от лидер на Столетна партия , самата тя /и лидера и партията със СКАНДАЛНА ИСТОРИЯ И МИНАЛО /, злоупотреби с пари за партийни телевизии , пускане на лъжливи компромати от изплескани до ушите "журналисти " а ла Бабикян и какво ли още не ! А по дефиниция СКАНДАЛ означава :

  " Предизвикателна постъпка, която е в противоречие с обществения морал и възмущава голяма част от хората; безобразие, позор, безчестие "

 10. 10 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Липсата на "чувствителност" към гьонсуратлъка в едно общество поставя обществото по естествен начин зависимо от гьонсуратите. Така се раждат по естествен начин мъдрости, като: "Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме!" По този повод Христо Ботев е написал: " В България на свестните се гледа като на луди." Един друг известен българин от миналото, отдавна забравен от обществото на чалгакултурата, сигурно е имал сериозни основания да напише: "Не сме народ, а мърша!" Значи изключенията не могат да преодолеят пресата на гьонсуратите.

 11. 11 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 93 Неутрално

  Пролетта на 2019 г. бе изпълнена с големи очаквания – поне сред част от избирателите – за промяна. Тя не се състоя. През 2019 г. статуквото бе на ръба на пропастта. Но успешно се оттласна от него. Сега изглежда изключително стабилно.

  Логиката доста куца. Избирателите на опозицията винаги искат промяна, винаги очакват техните хора да спечелят, не виждам с какво 2019 е по-различна от всяка друга година. Също така, как статуквото е било на ръба на пропаста, това означава да приемем че БСП е символа на промяната, защото само те имаха реален шанс да вземат власта. Слабичко.

 12. 12 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Прави впечатление, че в обзора на анализаторите в Дневник за Радев се сипят само суперлативи, а той и семейството му освен със скандали, с нищо друго не се запомни през изминалата година.

 13. 13 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Че Боко трябва да си ходи, ПРОСТО Е НАЛОЖИТЕЛНО!
  Но тежко ни ако на негово място се настани Нинова!

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  " - След като и "Апратаментгейт" не спря управляващите, думата "скандал" престана да бъде страшна за тях. Безнаказаността обаче ще доведе до още по-голям произвол."

  Защо очакваме нещо да спира корупционното статукво у нас, след като сумарно за ГЕРБ, БСП и ДПС резултатът е близо 60 - тина % от общите гласове у нас ? Докато обществото не се отърси от манталитета си да мърмори срещу разните битови имотни скандали, а да гласува за " по - малкото зло", свличането надолу и корупцията ще се разрастват с пълна сила !

 15. 15 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 834 Весело

  стабилносД по милиционерски

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#12] от "tosho_toto":

  Дай няколко скандала да ни ограмотиш . Ама равни ма къщите и терасита. Може и на апартаментите и на Графа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  " Сигнал за какво беше изборът на главен прокурор и на шеф на антикорупционната комисия?


  - Статуквото си подсигури тила. А опозиционната БСП изтъргува подкрепата си за тези назначения."

  Ето го манталитет на тълпата, заради който мафията управлява безнаказано у нас и си назначава когото си иска на власт:

  Господинът Дайнов е обсебен от управлението на ГЕРБ и особено от персоната на ББ. Недоумява, как неговите съмишленици, красиви и интелигентен, не успяват да се докопат до пустата му власт. Е, помним, че техните праотци, наши избраници, бяха се докопали преди 20-тина години. Вярно, доста направиха, за да измъкнат страната, от червеното блато, но с какво ги запомни "народът"? Кражби, задкулисни игри, огромното его на командира, обсебил цялата власт. Нечестна приватизация в полза на червените барони. Е, Дайнов, защо пак да даваме властта на "твоите хора", след като сегашните им шефове на две магарета слама не могат да разделят и не могат да се разберат кой да води бащина дружина, състояща се от шепа маргинали, втръснали на всички с детинските си игрички?
  —цитат от коментар 29 на Oggie Petkov


  чрез тази демагогия и престъпно оправдаване на корупцията и безнаказаността у нас сараите са превзели цялото ни общество чрез продажните си еничари във властта ! Затова и данък Кремъл плащаме толкова години. В много милиарди естествено ! Виж, ние сме престъпници и сме корумпирани, признаваме си,щото така и така няма как и да го скрием де, ама и Костов, управлявал 4 от последните 30 наше управление, стока ли е, че някой да ни пипа властта, м ? Виж, нашия е престъпник и ако искаш да прокопсаш в този наш бардак трябва не само ръка, но и други работи да му целунеш, ама при вас кой води бащина ви дружина, м ? Вярни, подаряваме на турците вецове, тецове, спират ни БНР като на някаква рая, ама разпределяме ли порциите заедно с тях, м ? А вие, умно - красивите, какво разпределяте зад опашката на коня, м ? Един файтон народ сте, хората не гласуват за вас, а за нас, нали ? Да ви дадем властта, викате вие ? Ама ние тая власт с корупция сме я взели бе, умно - красавци, само с корупция ще ви я и дадем ! Може и хората да избират терминал 2, ама пък поне за нас и внуците ни има колкото щеш...порции ! Сега рзбрахте ли защо все ще управяваме, м ?


  Ето, това е същината на манталитета сараи в нашето общество ! Резултатът е видим.......

 18. 18 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5419 Весело

  Борисов "...подбира още по-безкритично "фактите", с които си служи срещу опонентите..."
  Радев няма смелост и воля
  Все "Стабилни гении"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 19. 19 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  За мен също тази думичка не е толкова страшна.. сигурно и аз съм смел, като управляващите..
  —цитат от коментар 1 на sbaleev


  Скандали са още появяванията в най-гледано време по Националните телевизии - визирам БТВ , но и другите не правят изключение - на ИНДИВИДИ като Бригадир Аспарухов , Кънчо Стойчев и Андрей Райчев / известни като "Социолози на повикване "/ , др.Бабикян / сайт за фалшиви новини /, Румен Петков / за когото скоро ще се чуе пак/ , хора от разни НПО/основно БХК и БОЕЦ / , известни с голямата си "безпристрастност " , "независимост " и говорене на истина ! Напоследък и едни НПО , съставени от "почтени " , "надпартийни " и "некорумпирани " юристи . ВЪОБЩЕ - БУКЕТ "АНАЛИЗАТОРИ " и "ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ " ! Канали - много , собственици - също , но все пак , необходима е и известна доза "ХИГИЕНА " !

 20. 20 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#12] от "tosho_toto":

  Лицата на новото-старо ОФ са Радев и Манолова.Няма да видите обиди.

 21. 21 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 387 Весело

  Думата Скандал е присъща за опозицията

  Ако не е скандално ДъБъ и БСП да са коалиционни партньори в София , не знам кое е скандал.
  На конгреса на БСП , Нинова от трибуната призоваваше другарите да подкрепят по всякакъв начин кандидатите за районни кметове от ДБ, а в замяна ДъБъГъб гласуваха София да си има и червени районни кметове.

  Не само скандално , но и срамно

 22. 22 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#13] от "Vova Josei-ki":

  Аа,не бре!Бойкик ще изберат!Като не щяхте Цачева-получихте Радев!Каъо не щяхте Фандъкова-за юалко да ни натресете Манолова!Остава с Нинова да успеете!Айде,нама нкужда!

 23. 23 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  "Думата "скандал" престана да бъде страшна....."


  Когато за даден човек кажем че е свикнал с обстановката в една кочина, това означава че той е станал част от нея! Свикнал е както с безпорядъка и хаоса, така и с неприятната миризма. Стремежът му да подобри нещо каквото и да било, е пречупен.
  Човекът просто се е отпуснал и течението го носи надолу...

  Добрата новина е, че не всички хора може да свикнат с обстановката в кочината. Макар и малко на брой, тези хора винаги са били и ще бъдат моторът на обществото! А когато гласът им не се чува, обществото става слабо, бедно и болно.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 24. 24 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#4] от "Боби Бобев":

  Той провалът не е за опозицията... Провалът е за държавата и хората, които затвърждават статуквото. Нещо подобно, като приказката за адвоката и клиентите му. Тоест, няма адвокат, който да е загубил дело... Клиента му губи делото. Та и тук така. Какво, като някоя си опозиционна партия загубила? Държавата ни по-чиста и по-подредена ли стана? Стана ли България по-добро място за живот? Доходите и стандарта ли се повиши? Нищо такова, за съжаление...!

  Бивш tww09306483.
 25. 25 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#21] от "001":

  Абе ГЕРБ е в коалиция с отявлено про-руски продажници, тръгнал си да правиш свободни съчинения! Ало-о-о-у-у...! ГЕРБ е в коалиция с човек, който си откриваше предизборните кампании в Москва. ГЕРБ е в коалиция с доносника Каракачанов. ГЕРБ е в коалиция с ДПС. ГЕРБ строи Потоци за Газпром и Белене...! Какво се правите, че не знаете, за какво става въпрос?

  Бивш tww09306483.
 26. 26 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#22] от "yanne":

  Само не разбрахме, защо Борисов ви натресе онова нещо Цецка и Радев за президент, та сега подсмърчате и ревете, като вдовици...?!? :)))

  Бивш tww09306483.
 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  До коментар [#24] от "Petleshev":

  " Той провалът не е за опозицията... Провалът е за държавата и хората, които затвърждават статуквото. Нещо подобно, като приказката за адвоката и клиентите му. Тоест, няма адвокат, който да е загубил дело... Клиента му губи делото. Та и тук така. Какво, като някоя си опозиционна партия загубила? Държавата ни по-чиста и по-подредена ли стана? Стана ли България по-добро място за живот? Доходите и стандарта ли се повиши? Нищо такова, за съжаление...!"

  Те сенките на сараите докато подхвърлят трохички на тълпата, разпределят милиарди и правят милиардери хора без един ден трудов стаж ! Че държавата потъвала - голяма работа ! И преди я източиха, после я оставиха да оцелява както може цели 30 години, за да се върнат отново като влезе в ЕС да продължат с престъпните си схеми.......

 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#12] от "tosho_toto":

  Не знам за скандалите на Радев, ама скандалите на ГЕРБ, много скъпо излизат...! Само от къщите за тъщи, се изпариха към 200 милиона. ;)

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Самодоволен, самозадоволен, самодостатъчен примиер = мизерен, нещастен народ със стокхолмски синдром.

 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#27] от "samoedin":

  "... Те сенките на сараите докато подхвърлят трохички на тълпата, разпределят милиарди и правят милиардери хора без един ден трудов стаж ! Че държавата потъвала - голяма работа ! И преди я източиха, после я оставиха да оцелява както може цели 30 години, за да се върнат отново като влезе в ЕС да продължат с престъпните си схеми..."!

  Така искат хората. Може да не е за вярване, но е така. Хората гласуват упорито и последователно точно за това.

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Че Боко трябва да си ходи, ПРОСТО Е НАЛОЖИТЕЛНО!Но тежко ни ако на негово място се настани Нинова!
  —цитат от коментар 13 на Vova Josei-ki


  Прав си ! По - добре др.Бойкикев или Гнома !

 32. 32 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Любопитно

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти какво си дал?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 33. 33 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Думата "скандал" престана да бъде страшна за управляващите
  --------------------------------
  Естествено.
  Така става ,като смесиш 3 истини с 5 лъжи.
  (В случая с г-жа Лъжа - 1 истина с 9 лъжи де...)
  "Девалвация" по научному, "Лъжливото овчарче" по народному…..

 34. 34 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Любопитно

  До коментар [#10] от "Анти Шишковци":

  Аз по-голям гьонсуратлък от това да си извънпарламентарна партия с 3% избиратели, но да искаш обществото да играе по твоята свирка, не виждам!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 35. 35 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Любопитно

  Че Боко трябва да си ходи, ПРОСТО Е НАЛОЖИТЕЛНО!Но тежко ни ако на негово място се настани Нинова!
  —цитат от коментар 13 на Vova Josei-ki


  За съжаление точно това е "алтернативата".

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 36. 36 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  До коментар [#22] от "yanne":Само не разбрахме, защо Борисов ви натресе онова нещо Цецка и Радев за президент, та сега подсмърчате и ревете, като вдовици...?!? :)))
  —цитат от коментар 26 на Petleshev


  Тая опорка е толкова смешна и несъсътоятелна. Упоритото й повтаряне само доказва гузната ви съвест и съучастие с комунистите в избирането на решетниковия кандидат.
  Съучастието ви в избирането на Льотчика се доказва и от последвалите събития - аферата ви с Мая Манолова и Костя Копейкин, както и колениченето ви пред прозорците на президентството.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 37. 37 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  До коментар [#4] от "Боби Бобев":Държавата ни по-чиста и по-подредена ли стана? Стана ли България по-добро място за живот? Доходите и стандарта ли се повиши? Нищо такова, за съжаление...!
  —цитат от коментар 24 на Petleshev


  Да, по-чиста и подредена стана България, и доходите и стандарта се повишиха. А ти послъгваш, че не е така, и не ти е за първи път.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 38. 38 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1672 Весело

  Едно общество без обществени скандали не е общество- все едно семейство без семейни скандали.
  И не по този повод ги стяга чепикът умнокресливите. След като узряха за това, да проумеят, че в нормална обстановка не могат дори да напомнят за някаква алтернатива на управляващите, те заложиха на скандалите. Но резултатът за тях беше още по-плачевен- след всеки скандал управляващите излизаха по-силни, защото реагираха адекватно и бързо и то точно така, както хората очакват от тях. Което не е било никога преди и затова неизменно налива вода в мелницата на ГЕРБ.
  Истината се познава в сравнението- тази максима изяде амбициите и обезсмисли напъните на всички, които се надяваха да извлекат някакви дивиденти от случващото се.
  И сега, когато се убедиха, че при тяхната безнадеждна инфантилност бумерангът винаги се връща към тях, те го удариха на хленчене и безоглидни изблици на злоба и омраза към България и българите, които били виновни за жалкото им битие.
  С което се надяват да натрупат дивиденти...
  Умнокресливи, сър!

 39. 39 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1672 Весело

  Едно общество без обществени скандали не е общество- все едно семейство без семейни скандали.
  И не по този повод ги стяга чепикът умнокресливите. След като узряха за това, да проумеят, че в нормална обстановка не могат дори да напомнят за някаква алтернатива на управляващите, те заложиха на скандалите. Но резултатът за тях беше още по-плачевен- след всеки скандал управляващите излизаха по-силни, защото реагираха адекватно и бързо и то точно така, както хората очакват от тях. Което не е било никога преди и затова неизменно налива вода в мелницата на ГЕРБ.
  Истината се познава в сравнението- тази максима изяде амбициите и обезсмисли напъните на всички, които се надяваха да извлекат някакви дивиденти от случващото се.
  И сега, когато се убедиха, че при тяхната безнадеждна инфантилност бумерангът винаги се връща към тях, те го удариха на хленчене и безоглидни изблици на злоба и омраза към България и българите, които били виновни за жалкото им битие.
  С което се надяват да натрупат дивиденти...
  Умнокресливи, сър!

 40. 40 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 732 Неутрално


  ""Дневник" се обърна към философи, политолози и социолози да оценят политическата 2019 г. и да направят прогнози за 2020 г. Днес пред читателите са отговорите на политолога Петър Чолаков с равносметка за тази година."


  Е, има си хас Дневник да не се обърне към философи, политолози, социолози и подобни празнословци от тип "Дайнов и Смилов". Те са от ЕнтЕлигенциАта и най-много ги разбират - Пардю, Румен, свободата на словото, статуквото и т.н.
  Няма да се обръща към инженери, зъболекари и програмисти, я...

 41. 41 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 457 Неутрално

  "Имаше предложения за алтернативи, но мнозинството не им се довери. Без да омаловажавам недостатъците на субектите, които претендират, че могат да предложат нещо различно в политическата система, трябва да направим уговорката, че "разпознаването" на алтернативите е мъчна задача в склерозирала и сервилна медийна среда."

  Че субектите са добре познати в политическия живот, недостатъците им - също. Да разпознаеш в Мая Манолова субект на промяната означава, че съвсем не си следил политическия живот в България. ДБ с новия си уклон също по-скоро отблъсква избирателите на старата десница, отколкото да ги привлича.
  Много ми е смешен този плач за свободата на медиите след като в информационния век има много начини човек да се осведоми какво става в политиката. Свободата на словото не е достатъчна за получаване на точна и обективна информация. Това, че някои медии са в опозиция на правителството съвсем не ги прави обективни, те са пристрастни и също манипулират, макар и в друга насока. При това положение наистина е много трудно на човек да игнорира необективната информация и коментари, които чете в медиите.

 42. 42 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Алтернативата на ГЕРБ са БСП и ДПС.

  Този филм вече е гледан и населението не го иска пак!

  Не са нито ДСБ, нито Трифонов, нито Марешки., нито Симеонов.
  Имаше няколко потенциални алтернативи- едната беше СДС , но те се обединиха с ГЕРБ, другата беше Ненчев, но той се скри.
  Москов се предлага за алтернатива, но буди веселие!

  Има общественици, анализатори, политолози, които биха могли да бъдат алтернатива, но те не се хващат на хорото да направят партия и да се явят на избори.

  За това скандалите не плашат ГЕРБ. Просто знаят, че други няма !

 43. 43 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#42] от "Phaeton.":

  "... Алтернативата на ГЕРБ са БСП и ДПС..."!

  Само като се разгледат бизнес отношенията между въпросните партии става ясно, че не са алтернатива една на друга. Имат общи бизнес интереси и общо командване. Карат се малко от време на време, за пред хората. Поне аз не съм чувал, някоя червена номенклатура да е останала гладна по време на управлението на ГЕРБ. Даже ги назначават още. За ДПС да не говорим... Бизнесът им направо процъфтява. Барбекюто остана далеч назад, в спомените... ;)
  И преди съм го споменавал, че присъствах на един ловен банкет организиран от двама депутати на ГЕРБ... Главни гости бяха, две охранени ченгета от ДС. ГЕРБ-ерите, само дето свирки не им правеха. И аз, като последния будала съм се чудел, каква е работата...? Уж ГЕРБ, уж това-онова... Вятър и мъгла! Те хората са от един отбор... ;)
  Ама, не се притеснявайте. И аз като вас съм бил полезен идиот... Не боли много, само срама остава...! ;)

  Бивш tww09306483.
 44. 44 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1543 Любопитно

  Ах, горкото, сиромашко аФторче какви дребни сълзи рони: „Имаше предложения за алтернативи, но мнозинството не им се довери“! След което, веднага досетило се, че тези „алтернативи“ са само за кеф и угодия на шепа трипроцентови жълтопаветници, които са образец на политически лузъри, добавя съкрушено: „Без да омаловажавам недостатъците на субектите, които претендират, че могат да предложат нещо различно в политическата система, трябва да направим уговорката, че "разпознаването" на алтернативите е мъчна задача в склерозирала и сервилна медийна среда“!

  Каква мисъл, какви изводи, какъв смешен плач! Ти, душко аФторска, в такава ли „склерозирала и сервилна медийна среда“ пишеш, златен? Кажи, „пиленце любаво“, както казва поетът! Кой ми те тормози, та не можеш да пишеш каквото ти черепната кутия измъдри? Някой те пресреща до вас? Следят те тъмни, балкански субекти? Да не дава Господ – арестуваха те? Или още по-страшно – не ти позволиха да идеш да видиш изложбата за трите свинки? Кое точно, аФторче мило, байново?

  А що се отнася до това, че „България пак е най-бедната страна в ЕС“ – най-джваканата дъвка от същите 3% несретници, ми я да видим откъде тръгна България в ЕС! Да не би да искаш да ни кажеш, че ти е мъчно за долара по 3000 лева? Или си зажаднял за Виденовата зима, когато нямаше дори и хляб, защото имаше зърнена криза? Или, освен Гумен Речев, искаш още и още министри от онова правителство, което изкара хората на улицата? Или много ти липсва едновременния банкрут на 12 банки, в които изгоряха спестяванията на хората? Да не би Баце да раздаде за 10% от стойността им, т. е. за 3 милиарда, и то платими в хартийки като компенсационните бонове, предприятия за 30 милиарда лева? И то на най-видните партийни позитански гаулайтери? Или може би ти е мъчно, че народни трибуни като бившият министър на Баце – Трайчо, не може да събуди и грам доверие за президент или нещо друго, а с гласове на червените бабички стана районен кмет? Каква бе политическата ви тежест на местните избори, когато едно момче, буквално, ви отнесе като куцо пиле домат и навря в миша дупка вече навреният там варненски архитект?

  Така че, мило ми аФторче, продължавай да пише тези словесни изблици! Те са христоматиен образец на това, което не трябва да се прави, за да може една политическа сила да се измъкне над бариерата за парламент. А са и много забавни!

 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Неутрално

  До коментар [#12] от "tosho_toto":

  Точно така е.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 46. 46 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#43] от "Petleshev":

  Ако ГЕРБ паднат от власт , идват БСП и ДПС. Кое не ти е ясно?

  Какви са вашите обяснения на този факт не е интересно!
  Оплачете се другаде!
  Народът се нагледа и наслуша на обяснения и вече не вярва.
  Избираме по- малкото зло! Това е!
  ГЕРБ са по- малкото зло и това е!

  До появата на истинска алтернатива.

 47. 47 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Весело

  Аз по-голям гьонсуратлък от това да си извънпарламентарна партия с 3% избиратели, но да искаш обществото да играе по твоята свирка, не виждам!
  —цитат от коментар 34 на Alarmstufe: Rot

  Да, бе, пълни нещастници! Жалки 3 процента! Срамота! ...и тези 3% отгоре на всичко да са ти виновни за избора на Радев, избран с близо милион гласа повече от партийната секретарка Тетка! Милиционерска логика по учебник! 😂😂

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 48. 48 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 565 Любопитно

  До коментар [#22] от "yanne":

  Разясни ми каква е разликата между Бойкикиев; Манолова и Нинова, че МИ Е ТРУДНО ДА ГИ РАЗЛИЧА!

 49. 49 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#43] от "Petleshev":Ако ГЕРБ паднат от власт , идват БСП и ДПС. Кое не ти е ясно?Какви са вашите обяснения на този факт не е интересно! Оплачете се другаде!Народът се нагледа и наслуша на обяснения и вече не вярва. Избираме по- малкото зло! Това е!ГЕРБ са по- малкото зло и това е!До появата на истинска алтернатива.
  —цитат от коментар 46 на Phaeton.

  Те ГЕРБ няма какво да идват на власт, защото и сега са си там. По-силни и по-ояли се от всякога!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 50. 50 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#49] от "virtual brain":
  ДПС имах придвид, не ГЕРБ.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 51. 51 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#12] от "tosho_toto":
  До коментар [#45] от "hamiltonf":

  Изглежда сте били заредени с много големи очаквания от един зелено-чорапест лаик!

 52. 52 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 690 Неутрално

  "Думата "скандал" престана да бъде страшна за управляващите"

  'Ма как страшна бе . . . . 'ми нали то при тях скандалите са си ежедневие! Хич биля не им обръщат внимание.
  А снимката горе си е направо трепач!

 53. 53 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#8] от "Хи-хи":
  "Питайте Костов - може и да ви каже, ако и той самият го осъзнава, но от него тръгна."

  Така си и знаех, че Костов е виновен за скандалите в ГЕРБ. Той и за вчерашната буря във Враца е виновен.

 54. 54 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 690 Неутрално

  До коментар [#9] от "doroteus":
  "Например за мен - "гербераста" - СКАНДАЛ са лъжите , използването на катастрофи , болести и то на деца и то нелечими за партийнаа пропаганда и то от трибуната на НС и то не от кой да е , а от лидер на Столетна партия . . ."

  Мамин сладък Герберастчо, забрави ли само преди 10 дни, че Твоят Герберунгел уволни директорите на три болници, заради "болести и то на деца и то нелечими", както ти сам пишеш?!

 55. 55 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#46] от "Phaeton.":

  "... Ако ГЕРБ паднат от власт , идват БСП и ДПС. Кое не ти е ясно? ..."!

  На тебе не ти е ясно...! БСП и ДПС не са излизали от властта? Как по-простичко да ти го обясня? Какво ни плашиш с БСП и ДПС?! Те СА във властта...! Всички факти около бизнес отношенията между трите партии, говорят само и единствено за това. Само група полезни идиоти, се мъчи да ни убеждава в обратното. Ами мъчете се... Това ви остава...!
  Напомняте ми за ония нещастници от НДСВ, които до последно не вярваха, че царя ще се коалира с комунистите. То всъщност, май сте същите нещастници...!

  Бивш tww09306483.
 56. 56 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#55] от "Petleshev":

  Петлешев, нека Нинова да стане премиер, Радев - президент, а Добрев - младши председател на парламента и тогава ми разправяй, че е все едно!

 57. 57 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  До коментар [#43] от "Petleshev":

  Я кажи коя червена номенклатура остана гладна по времето на Костов.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#57] от "Alarmstufe: Rot":

  Тоест, искаш да оправдаваш схемите между БСП, ДПС и ГЕРБ с Костов? Защо? С какво са по-различни крадливите СДС-ари от времето на Костов, с крадливите ГЕРБ-ери днес?! Разликата е, че ГЕРБ-ерите са много по-нагли и много по-крадливи!

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  До коментар [#47] от "virtual brain":

  Да се кълнеш, че си най-автентичния хипер-супер-десен, а да гласуваш за комунисти е също пример за гьонсуратлък.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 60. 60 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  Скандалът е само в главите на няколко журналисти, дето се възмущават от разни дреболии. :)

  Реално икономиката върви, бизнеса върви, Баце ходи да наглежда строежите на Хемус, разни тръби там потоци и прочие инфраструктура дето се строи. Хората ядат и пият и не им пука от скандалите в медиите. :)

 61. 61 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  До коментар [#55] от "Petleshev":

  Много плоско. Даже сам не си вярваш. Как хем БСП (к) са във властта, а трябва Борисов да подава оставка, за да дойде Орешарски? Как БСП(к) са във властта, като трябва да се коалирате с тях, за да свалите представителите на ГЕРБ в местната власт?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 62. 62 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Любопитно

  До коментар [#59] от "Alarmstufe: Rot":
  Ти ли си гласувал за комунист, какво по-точно те терзае? Близо милион гласа повече за Радев отколкото за Тетка на президентските... Това възможно ли е без сериозно преливане на герберски вот към Радев?
  И се напъни малко и отговори с факти, числа и статистика! Знам че не е лесно, когато флашката ти е пълна единствено с плоски безпочвени внушения и кухи лозунги, но се пробай.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 63. 63 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#55] от "Petleshev":Петлешев, нека Нинова да стане премиер, Радев - президент, а Добрев - младши председател на парламента и тогава ми разправяй, че е все едно!
  —цитат от коментар 56 на Phaeton.

  Че то сега какво му е по-доброто? Радев си е президент. Председател на парламента - калинката с брекзиД-а. Премиер - бодигарда на бае Тодар от БКП и СИК. По-голям слугинаж на ДПС властта не си е позволявала никога! Гешев, Цацаров, ТЕЦ, пристанище, студен резерв, половината министерства...
  Плашите гаргите само с тия заклинания. По делата си проличахте отдавна.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 64. 64 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Тиквата няма от какво да се страхува, след като си плати ЗАЛОГА за послушание в размер на 3 милЯрда, без нищо насреща. Ще го пазят, докато слушка, иначе шутя отзаде и конфискация на милЯрдите. Те и батките са от същото тесто, като сикаджийските "застрахователи" и затова добре се разбират. "Първо парите, после столовете"...

 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#32] от "Alarmstufe: Rot":

  Повече от теб другарю милиционер.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Държавата е уловена във вълчи капан. Няма мърдане.
  ГЕРБ ще стои на власт докато омръзнат на американците.
  Затова Баце наглее. Ще си купува от време на време индулгенции от тях.
  Следващата индулгенция е военна база на Черно море.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 67. 67 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Ние сме виновни, защото им го позволяваме. Ние си мълчим, каквито и дивотии да творят управляващите.

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4642 Неутрално

  До коментар [#58] от "Petleshev":

  Тоест, не ми приписвай думи, които не съм казвал. Много е ченгеларско. Опитвам се да ти припомня, че червената номенклатура нищо не загуби от Костов, защото той осуети лустрацията.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 69. 69 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Любопитно

  До коментар [#68] от "Alarmstufe: Rot":
  Дали пък не бъркаш Костов с агент Николай от ДС и ГЕРБ? 🤔

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 70. 70 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Любопитно

  До коментар [#68] от "Alarmstufe: Rot":

  Защо няма лустрация?
  ..."така и не пожела да въведеш поне минимална лустрация, както го направиха всички демократични страни от бившия социалистически блок..."

  Годината е 1998-а. Народното събрание приема чисто нов Закон за администрацията. В този закон пише:

  (1) За срок от 5 години от влизането в сила на този закон задължителни изисквания към лицата за заемане на ръководни длъжности в администрацията са:

  1. Да не са заемали ръководни длъжности или приравнени на тях в политическия и административния апарат на Българската комунистическа партия.

  2.Да не са били сътрудници на бившата Държавна сигурност от която е да е категория, посочена в Закона за достъп до документите на бившата Държавна сигурност.

  И така нататък. Разбира се, депутатите от БСП веднага събират подписи и пращат лустрационните текстове в Конституционния съд. В началото на 1999 г. - на 21 януари, КС се произнася. Резултатът - цитираният параграф с лустрацията противоречи на конституцията и е отменен.

  Това дали е достатъчно ясен аргумент, че не е вярно, че никой никога не се е опитал да въведе "дори и минимална лустрация"? По-интересно обаче е как е взето решението. Конституционните съдии са силно разделени по темата. Затова и обявяването на лустрацията за противоконституционна минава "на косъм" - с минималния брой от 7 гласа в Конституционния съд - минимумът е по закон. Против това решение са останалите петима съдии - Асен Манов, Цанко Хаджистойчев, Станислав Димитров, Неделчо Беронов, Иван Григоров. В състава на КС тогава е и съдия... Георги Марков. Да виждате името му сред защитилите лустрацията? Днес Георги Марков (или агент Николай - какъвто е бил псевдонимът му, докато е работил за Държавна сигурност, както обяви с решение комисията по досиетата) е депутат от парламентарната група на ГЕРБ.

  Изводът - ако настоящият депутат от ГЕРБ и някогашен конституционен съдия беше подкрепил лустрацията, такава щеше да има.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 71. 71 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#68] от "Alarmstufe: Rot":
  И след това - 2012г.:
  ГЕРБ "въздържано" отхвърли пореден опит за лустрационен закон.
  https://www.mediapool.bg/gerb-vazdarzhano-othvarli-poreden-opit-za-lustratsionen-zakon-news196985.html

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 72. 72 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1309 Любопитно

  До коментар [#68] от "Alarmstufe: Rot":
  Та кой каза е виновен за несъстоялата се лустрация, милиционер?
  Пак нещо си на принципа кадецът вика "дръжте крадеца". 😂😂

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 73. 73 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Думата скандал никога не е била страшна за управляващите. Самите скандали - също! Слагат дебелите очи и приказват напоително колко са красиви и способни. И така три дни, докато се позабравят мюзевирлъците им. После пак. Е, с паццо терасино малко се пообърка работата, но успешно го изпратиха на заточение в испанския Сибир.

  без подпис!
 74. 74 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Че думата "скандал" кога е била страшна?
  Ало, Ваньо? Двете каки? Любовницата на Миро Найденов? Пържолките за Мирослава от Перник? Лекарите от Горна Оряховица? СРС-тата и Цецомобила? Цецоасансьора и Пацобалкона? Брекзид? И ощеощеоще?
  Никаква новина не е това. Можете да си го джуркате към края на всяка Бойкова година от новото летоброене.

 75. 75 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  България живее в непрекъснати скандали , които следват един след друг и дори се застъпват в своята последователност. Скандалите станаха ежедневие , естествено състояние на обществото. При това положение управляващите няма за какво да се страхуват от тях. В други нормални държави правителства падат заради само един скандал , а у нас те подминават без никакви последствия за намесените в скандала, защото нямаме съдебна система. Сигурен знак , че това общество няма да прогресира.

 76. 76 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#26] от "Petleshev":

  Пак ши почна да лъжеш,бе Градски?!Пак ли да ти пускам линка с Плевнелиев ,който обвинява Радан Кънев?!Нали обеща да не лъжеш повече?!

 77. 77 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#24] от "Petleshev":

  Е,за некадърниците не е станало по-добре за твое съжаление.Другите хора си гледат живота,пътуват,празници са.И е по-чисто,и доходите са по-високи.Е,ако чакаш Борисов да дойде и да ти изчисти,и да ти "даде" ,както чакаш и деца да ти направи-е,няма да стане!

 78. 78 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#55] от "Petleshev":

  Разбирс се,бе Градски!Защо така тогава др апахте за Мнолова?!След като сте били на власт,по твоите думи?!

 79. 79 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#58] от "Petleshev":

  Градски,иди до Албена и питай за агенти на ДС и кога им подариха курорта!

 80. 81 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#62] от "virtual brain":

  Спрете да лъжете накрая.Само ви лъсва червеното подгърбие

 81. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#68] от "Alarmstufe: Rot":

  Как да е изгубила червената номеклатура от Костов,като той им подари държавните активи?!

 82. 83 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  Сетих се за една мисъл. :)

  За историите История е тогава когато има войни. Ако няма войни, не влиза в учебниците. :)

  За журналистите по същия начин - има новина само когато има скандал. Няма ли скандал, за кво да пишем изобщо. :)

  Те толкоз за скандалите и журналистите. Все пак горките те от това се хранят. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK