2019 г. - Безличността на годината е министър Нено Димов

Министър Нено Димов

© Надежда Чипева, Капитал

Министър Нено Димов"Дневник" публикува днес отговорите на традиционната анкета за края на годината на Георги Гочев - класически филолог, преводач от старогръцки, преподавател в НБУ. Превел е "Държавата" на Платон, "Поетика" на Аристотел, "Медея" на Еврипид. Редактор на новото литературно списание "Текстил".


Демокрация днес, Промяна сега, Свобода на словото, Законите за всички - какво Ви говорят тези лозунги?


- Говорят ми за еуфоричния разказ от началото на 90-те – че излизаме от едно тъмно и сиво място и вървим към едно по-светло и уютно. Днес обаче разказът е друг. Наскоро едно списание направи брой за годишнината от падането на Живков. На предната корица имаше снимка на митинг от началото на прехода – с всички тези лозунги, а на задната – реклама на антидепресант и рекламен слоган: "Изход има". Случайност, но красноречива. Днешният обществен разказ вече не е за преходa от депресията към еуфорията; днешният разказ е за преходa от еуфорията към депресията.
И е факт: много хора преживяват последните 30 години като травма, като загуба. Преживяват ги така, защото преходът не беше справедлив като разпределение на собствеността и пренареждане на обществените йерархии. Преживяват ги така, защото това са 30 години живот – след толкова години човек или вече не е дете, или вече не е млад. И най-сетне, преживяват ги така, защото от малък свят на неравенство и ограничения, в който всеки се спасяваше с връзки и роднинства, се оказвахме в един много широк свят на консуматорство, който поради липса на средства не можем да използваме напълно. Оттук и усещането за депресия, която е това: затваряне в черупката на един по-малък свят, в който несправедливостите на големия не могат да те уязвят.


Най-измамното обаче не беше самият преход, а идеята за преход. Дълбоко марксическа, тя представя развитието на обществото като някакъв релсов път или спирала, по която хората се изкачват към един по-справедлив ред. Няма такова нещо. В най-добрия случай историята е лабиринт или сграда, проектирана от напълно луд човек. В тази сграда или лабиринт постоянно си заплашен да попаднеш отново там, където си бил, макар че пространството изглежда съвършено друго.


Затова и празнуването на годишнината от 10 ноември мина вяло и изкуствено. Не толкова защото Живков е свален отвън и няма какво толкова да се празнува, а защото сме с двата крака в нови несвободи и неравенства, не по-малко страшни от предишните. Впрочем, ако се замислите, по същия бутафорен начин се празнуваха и годишните от 9 септември, и те годишнини от "свобода". Десет години от девети, двайсет години от девети, спомени, лозунги и т.н. Подобни празнувания имат смисъл само за онези, които са тръгнали да си дописват биографиите, преди да си отидат.


С какво ще запомните тази година?


- Нищо особено не се случи през тази година, че да бъде запомнена. И все пак ще отбележа един процес, който има отношение към горния Ви въпрос: отмирането на критическите медии в България.


Този процес се представя малко шаблонно като заговор на някакви зли сили, които искат да задушат свободата. Според мен картината е малко по-сложна и нелицеприятна, а именно: в едно общество, което се интересува най-вече от неволите на консуматорството – къде да почива, как да пазарува, колко да похарчи, – има място само за медии, които предлагат удоволствия и информация за удоволствия. Място за медии, които предлагат критичен поглед и лоши новини – освен ако не са конспиративни, защото конспиративността е сладка – място няма.


В този смисъл г-н Пеевски, който поглъща все повече и повече, не е никакъв архитект на злото, както го представят. Той е по-скоро злото олицетворение на това общество, което в големи свои части предимно консумира и поглъща. Неговата империя ще рухне едва тогава, когато и това общество на поглъщането влезе в криза.


Какво показаха изборите за Европейски парламент и за местна власт?


- Че каквото и да направят ГЕРБ, каквито и политически безобразия да извършат, в колкото и скандали да се замесят, са обречени да печелят избори. Защото ГЕРБ са партията, която в момента най-добре задоволява представите за добър живот на българския консуматор. Докато фирмите са оставени що-годе да работят, докато има храна, моловете са пълни, а почивките в чужбина – евтини, ГЕРБ ще са на власт. Затова и тези хора принципно нямат интерес да инвестират много средства в образование, култура или здраве. Нито образованието, нито културата могат да се изконсумират на момента, а болниците само напомнят, че човекът остарява и тялото му се разваля – най-големият ужас на всеки консуматор.


Как оценявате изпълнителната власт?


- Изпълнителната власт в България отдавна не е изпълнителна власт. Тя е счетоводство. Някакви парични потоци се разпределят и насочват към различни консуматори.


А външната политика?


- Отдел по външно счетоводство. Толкова евро от този фонд, толкова евро от онзи фонд. И за фон някакви нелепи опити за геополитика в имперски стил, докато не ни плеснат през ръцете.


Сигнал за какво беше изборът на главен прокурор и на шеф на антикорупционната комисия?


- Много хора го казаха, при това точно: проблемът не е самият Гешев, проблемът е, че с тази конституция, която определя такива правомощия за главен прокурор, Гешевците ще се възпроизвеждат. Но Вие питате за сигналите и те за мен са два.


Сигнал едно: състоянието на правната ни система – не само на прокуратурата, - а на правото в България е ужасно. "Ужасно" означава: за повече български прависти правото е равно на закона, разбиран като някаква техническа норма, а справедливостта – е, нея философите я яли.
Изборът на Гешев е законен, но дали е справедлив? Едва ли. Ние обаче се ръководим от едно глупаво позитивистично разбиране за правото и казваме: тук въпросът за морала място няма. Това е най-страшното наследство от комунистическото право: пълното разделяне на закона от грижата за справедливост. В правото трябва да се върне справедливостта, законът е просто техника, която я прилага. Докато не се задейства този процес – в образованието по право, в общественото говорене за правото и в поведението на самите юристи – не можем да направим нищо срещу Гешев.


Сигнал две: защо всички са се вторачили толкова в прокуратурата, която в крайна сметка е една правна служба. Защото искаме да обвиним. А искаме да обвиним, защото трябва да има виновен за някакви големи неблагополучия, които засягат общия ни живот. Вторачването в прокуратурата и съда, инвестирането на огромни очаквания в тези институции е един от най-бързите механизми, по които масовият българин се отървава от собствената си отговорност за справедливостта. Не е моя грижа, грижа е на прокурора и съдията! Затова Гешев е за някакви хора радост. Защото вместо тях посочва и обвинява. И ако забелязвате, той веднага влезе в тази роля. Още не е станал главен прокурор и вече обвинява. И поражда радост.


Кое събитие или явление ще има най-важни последици?


- Няма такова събитие.


Кой беше скандалът на годината?


- Изтичането на данните от НАП, безобразията в екологията и, разбира се, скандалът с т.нар. апартаменти на властта. Само дето този последен скандал беше малко пресилен. Скандал трябваше да има, но не защото Цветан Цветанов и Цецка Цачева си били купили апартаменти – тази работа спокойно можеше да се забрави, защото за масовия българин купуването на апартамент не е престъпление, ами квинтесенцията на живота. Скандал трябваше да има, за да може Борисов да се отърве от фигурата на Цветанов.


Каква беше 2019 г. за Бойко Борисов? Промени ли се той? Как?


- Промени се ГЕРБ. Тази партия набра сила покрай една бутафорна борба с престъпността, но днес приоритетите са други. Тема вече не е сигурността на улицата, не е социалният ред; голямата тема е как да се поддържа идеята за щастие на българския консуматор. Казано по-остро, от партия на милиционерите ГЕРБ стана партия на счетоводителите. Забележете: при абсолютно сходни скандали за имущество и апартаменти Цветанов беше махнат от партията – е, след една мелодрама за лоялност и приятелство, която обаче бързо свърши, – докато Горанов оцеля. Счетоводители, а не милицонери. Това е днес ГЕРБ. Някога Симеон Дянков беше в сянката на вътрешния министър и постоянно му се подиграваха за едно и друго, а днес положението е точно обратното – Горанов, главният счетоводител на държавата, е фактическият вътрешен министър.


Каква беше годината за президента Радев? Показа ли нещо ново и различно?


- Замени потника с фрак.


Коя беше личността в политиката, която бихте отличили, и защо?


- Не знам за личност, но имаме безличност на годината. Г-н Нено Димов, отговорен като министър за лошото стопанисване и източването на язовирите край Перник, за унищожаването на последните нормални зони по морето, за кошмарното състояние на въздуха в столичния град. Оставката е малко наказание. Ако има ад за некомпетентни министри и в този ад има кръг за зли министри на околната среда, г-н Димов трябва да бъде наказан да търкаля вечно по баира огромна бала с боклук, а отгоре, от върха, Ковачки да я бута наобратно.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (160)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 56 Любопитно

  Сагласен сам!
  А личността на годината е елита на ДеБъ!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 2. 2 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Нено Димов - безличността на годината!

  Бих добавил цялото правителство, начело с комуниста строител на руските гоцеви корупционни шлемове - банкянския титан на мисълта, борисов!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 3. 3 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Весело

  А външната политика?
  - Отдел по външно счетоводство. Толкова евро от този фонд, толкова евро от онзи фонд. И за фон някакви нелепи опити за геополитика в имперски стил, докато не ни плеснат през ръцете.
  —цитат от коментар 0 на Статия


  То май освен харч на европейски средства и мераците за увеличаване влиянието на путин чрез руските енергийни шлемове, комунистите от върхушката на герб нищо друго не са свършили!
  Няма нито една направена реформа в министерствата!
  Нищо. Нула. Кръгла нула!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 4. 4 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Нено се грижи за климата и перничани. Няма вода - няма изпарения, а водните пари са основния парников газ, отговорен за глобалното затопляне. 😂
  От друга страна, без вода винкела не ръждясва. 😂😂

 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  Хубав текст, дано повече хора го прочетат.

 6. 6 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Каква беше годината за президента Радев? Показа ли нещо ново и различно?
  - Замени потника с фрак.
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Фрак с потник от долу, зелени чорапки, кафяви армейски обувки и каскет с петолъчка.
  Обаятелен образ на "новия" прокремълски комунист.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 7. 7 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Н.Димов не е безличен, той е вреден.

 8. 8 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3259 Неутрално

  "От партия на милиционерите ГЕРБ стана партия на счетоводителите. Президентът Радев замени потника с фрак."
  ==================
  Хм, всъщност и двете констатации могат да се възприемат като похвали.

  Еретик
 9. 9 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Хубав материал, само дето идеята за преход съвсем не е тази, която си представя авторът. Няма релси или спирала. Има едно състояние на обществото, от което се преминава към друго. Новото състояние не харесва на много хора, защото няма справедливост, но е добре да се разгледа в контекста на другите страни с подобна траектория. Май никъде справедливостта не беше водещ принцип.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  За какво са му личности на почетния у нас ? Точно такива му трябват - дето си знаят колко са господин никой без него, за да му целуват ръка, а той в подходящия момент да ги изрита, за да могат да продължават схемите му необезпокоявани, а пред тълпата да има виновни !

 12. 12 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Да.
  И аз казвам. Несправедливо раздаване на собствеността чрез РМД-а, а Костовисти кадър Нено Димов най-четени за автора.
  А иначе щом е безинтересна годината значи е много добра година. В политиката е така.

 13. 13 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално
 14. 14 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Най-много ми харесва предложението за наказание... :)

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  " Най-измамното обаче не беше самият преход, а идеята за преход. Дълбоко марксическа, тя представя развитието на обществото като някакъв релсов път или спирала, по която хората се изкачват към един по-справедлив ред. Няма такова нещо. В най-добрия случай историята е лабиринт или сграда, проектирана от напълно луд човек. В тази сграда или лабиринт постоянно си заплашен да попаднеш отново там, където си бил, макар че пространството изглежда съвършено друго."

  30 години напълно доказаха, че у нас имаше не преход, а престъпна трансформация на активи и пари, за да се окажат пак в ....същия джоб на червената номенклатура !

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  На мен определено ми писна от хейтърчета дребни, които са стиснали клавиатурата и си мислят, че са седнали на трона на гръмовержеца..
  Като "интервюирания" журналист и цяла дузина подобни нему, които Дневник упорито публикува.

  Хайде весели празници и мрънльовците да мълчат.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#8] от "Костадин Иванов":

  Похвално е ако си промениш начина на мислене, не ако се преоблечеш.

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  " - Че каквото и да направят ГЕРБ, каквито и политически безобразия да извършат, в колкото и скандали да се замесят, са обречени да печелят избори. Защото ГЕРБ са партията, която в момента най-добре задоволява представите за добър живот на българския консуматор. Докато фирмите са оставени що-годе да работят, докато има храна, моловете са пълни, а почивките в чужбина – евтини, ГЕРБ ще са на власт. "

  Напълно съм съгласен ! Затова като се случат кризи като тази с водата на яз. Студена и перничани например, хората няма на кого много да се сърдят, освен на себе си, че пак са избрали....." по - малкото зло" !

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Karanikolov
  Karanikolov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  30 години напълно доказаха, че у нас имаше не преход, а престъпна трансформация на активи и пари, за да се окажат пак в ....същия джоб на червената номенклатура !
  —цитат от коментар 15 на samoedin


  като вземем предвид, че тов. Костав - беден асистентин в институт за Марксизъм-ленинизъм на БКП с 280 лева заплата, след 4 години на премиерския пост се оказа с имоти, носещи му наем от 30 000 лева на месец, то следва да предположим, че или е именно от споменатата "червена номенклатура", или е отявлен крадец. Кое от двете, другарьо?

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  " Как оценявате изпълнителната власт?


  - Изпълнителната власт в България отдавна не е изпълнителна власт. Тя е счетоводство. Някакви парични потоци се разпределят и насочват към различни консуматори."

  В общи линии, консуматорът е един и същ - различни са само неговите пионки по веригата, които участват в схемите му ! Няма как и да бъде иначе - от време на време трябва да симулираме пред раята смяна на бушона, че да освободим насъбралото се обществено напрежение, за да продължим напълно необезпокоявано с престъпния си модел !

 22. 22 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#16] от "АзКлавдия":

  Другарке, и на хората им писна от глупостите на вашата партия, ама ви търпят още.

 23. 23 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Тц Тц, как оплювате това прекрасно правителство на... МАФИЯТА, еле пък Нено Димов корифея на късия, тъпия разказ. Нека припомним думите на генерал Стефан Тошев на управниците: България не е някой чифлик, че разни хора да се разпореждат с нея, както си искат...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Този човек се опиянява от злобата си.

 26. 26 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 450 Неутрално
 27. 27 Профил на Karanikolov
  Karanikolov
  Рейтинг: 8 Весело

  Този човек се опиянява от злобата си.
  —цитат от коментар 25 на svoboden


  Точно дръгалефски радикален комунист да обвинява някого в "злоба" е най-големият виц за годината! Другаре, вий 'ептен сте изгубили връзка с реалността!

 28. 28 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#20] от "Karanikolov":

  Какъв е този институт бе, другарю?

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#24] от "Karanikolov":

  Още един "антикомунист" с червен дирник...

 31. 31 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#20] от "Karanikolov":Какъв е този институт бе, другарю?
  —цитат от коментар 28 на bez_ime2


  Чул го е в селската кръчма и сега повтаря. Интересно как Костов след 20 години пак е виновен за положението и Баце за 10 години не може да оправи поразиите му.

 32. 32 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#24] от "Karanikolov":

  Като претендираш за образование, поне се научи да пишеш грамотно.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#31] от "Nick F":

  :)
  +++++++++

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#33] от "Karanikolov":

  Комсомолец, бягай да копаеш Турски поток, че изоставате с плана...

 37. 37 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1639 Разстроено

  А можеше ли?
  Не не можеше.
  Този начин на живот го изградихме всички ние тухличка по тухличка.
  Никой не ни е крив затова.
  Няма купен вот който да спре един народ ако той желае промяна.
  Даже един човек ако желае промяна и е готов да си сложи главата в торбата стига.
  Ама и един Мунчо не остана.
  Ето например Перник къде е този град няма го даже пет човека няма на цфнтърът на Перник да питат.
  Докога ще е така?
  Година две три завинаги а и никой не се е затърчал да им даде някаква перспектива.
  А и защо ще я дава като няма кой да му потърси сметката.
  Ей хора вече и Йоло Денев го няма на телевизора дано да е жив и здрав човекът.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 38. 38 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#35] от "Karanikolov":

  И как я коментираш като не можеш да пишеш?

 39. 39 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Средната брутна заплата за декември логично ще е най-малко 1350,00 лева. Преди четири години беше 960 лева.
  Парите в обращение 2015 година бяха 8,9 милиарда лева. А в момента са 19,3 милиарда лева Лихвите по потребителските кредити бяха 11% сега са 5,5%.
  Като сложим 35% черна икономика и 16 милиарда лева сива икономика не е необяснимо защо българинът определено си позволява повече от унгареца например.
  Не е и случайно, че даже и вчера и завчера се пазаруваше непрестанно.
  Е как и кой ще вдигне революция бе дами и господа, другарки и другари.
  А за Перник никой нормален българин плащаш водата си не обвинява държавата. Даже не събира помощи обществото за Перник както събираше за Аспарухово. Например.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#40] от "Маняна":

  Кратко, точно, ясно... :)

 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Костав даде Каолин
  —цитат от коментар 33 на Karanikolov


  Дай линк или доказателство, че Костов е "дал" Каолин.
  Защото фактите говорят друго:
  СЪДЪТ:
  "Приватизацията на "Каолин"-Сеново, е законна, реши Разградският окръжен съд в петък след продължил пет месеца съдебен процес. Съдебният състав отхвърли всички обвинения за престъпления по служба и за нарушения при приватизацията на дружеството срещу председателя на борда на директорите Иво Прокопиев, брат му Александър Прокопиев, членовете на борда Георги Димов, Иван Сливов, Константин Ненов, Станимир Кръстев, както и срещу бившия изпълнителен директор Филип Калоянов.
  Разследването беше приключено от Окръжната следствена служба в Разград през юни 2002 г. с мнение за прекратяване поради липса на данни за извършено престъпление, но прокуратурата не прие заключението и през юли внесе обвинителен акт в съда срещу седемте обвиняеми за престъпление по служба по чл. 283 от Наказателния кодекс. В четвъртък обаче в заключителната си обвинителна пледоария окръжният прокурор Елена Хаджидимитрова поиска от съда най-леките възможни присъди под условие, различаващи се съществено от предвидените в НК горни граници за повдигнатите обвинения. Прокурор Хаджидимитрова отсъства в петък при произнасянето на съда, а присъстващият неин колега не отговори дали прокуратурата ще използва правото си да протестира оправдателните присъди. Това може да стане в 30-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.
  ...................................................................................
  "Това е справедлив и логичен завършек на делото "Каолин", защото в нито един момент от предварителната проверка, следствието или съдебното производство не беше открито каквото и да е нарушение на законите", заяви Иво Прокопиев, който е и издател на вестниците "Дневник" и "Капитал".

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Костав даде... Нефтохим...
  —цитат от коментар 33 на Karanikolov  Иван Костов "Свидетелства за прехода 1989-1999 г."
  (Седма глава. Макроикономическата стабилизация. Стр 394)

  1) Рафинерията беше с огромни задължения, (426 млн.лв по оценка на консорциум "Артур Андерсен") фактически неплатежоспособна, заради политиката на задържане на ниски цени на течните горива. Затова правителството се съгласи да поеме или опрости част от нейните задължения.
  2) На 7 юни 1999 г., бяха подадени 4 оферти за закупуване на "Нефтохим Бургас" от: Akmaya Sanayai ve Ticaret A.S., Istanbul; Logomat Services Ltd., Nikosia; "Лукойл Петрол" АД София и Балкански нефтен консорциум, България. Както се вижда, сред тях няма въобще западен кандидат. След обсъждане с консултанта по сделката "Артур Андерсен" от краткия списък на кандидатите отпада истанбулската фирма;
  3) НАЙ-ВИСОКАТА ЦЕНА ЗА РАФИНЕРИЯТА ДАДЕ "ЛУКОЙЛ ПЕТРОЛ" АД СОФИЯ. Само това дружество бе в състояние да доставя за преработка руски нефт на по-ниска цена и с най-ниско навло (разход за наемане на кораб и за превоз на суров петрол). И за това до 2007 г. преди да се включи в злоупотребата с господстващо положение, продаваше на най-ниски цени течни горива в България.
  4) "Лукойл" предложи и най-добрата инвестиционна програма. Впоследствие консорциумът извърши най-мащабната инвестиция в нашата страна и приведе българските течни горива към изискванията на ЕС - да бъдат без олово и без сяра. Без тази инвестиция, България щеше да бъде глобявана тежко от ЕК за неизпълнение на общите нормативи, които регулират сектора на горивата.

  Това са аргументите, поради които "Лукойл Петрол" АД София бе избрано за купувач. Това, че в последствие правителството на тройната коалиция му позволи злоупотреба с господстващо положение и че тази злоупотреба продължава и днес, е отговорност на други управления и на други състави на Комисията за защита на конкуренцията."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 44. 44 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#27:"Karanikolov"][/quote]

  Хайде сега като ни разясни колко сме глупави и направи нескопосан опит за фоново внушение , коментирай и написаното.Опровергай автора и издигни в култ милиционерите или пък счетоводителите.

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Костав даде БГА...
  —цитат от коментар 33 на Karanikolov  Иван Костов "Свидетелства за прехода 1989-1999 г."
  (Седма глава. Макроикономическата стабилизация. Стр 416)

  "…….Приватизацията на АК "Балкан" беше наречена "разгромната приватизация" срещу "смешната цена" от US$ 150 хил. И тук политическите и медийните спекулации не държат сметка за прекия финансов ефект от приватизацията и за начина на плащането. Всъщност договорът за приватизация на компанията от 30 юни 1999 г. задължи купувача да внесе по ESCRON сметка US$ 6 млн., "с които средства Дружеството да започне да обслужва задълженията си". Освен това, купувачът пое задълженията да предостави за 3 години, а след това да обезпечи акредитиви за 7 години на стойност US$ 2,4 млн. годишно, "с които дружеството да обслужва задълженията си".
  Купувачът пое задължения на авиокомпанията за US$ 109,84 млн. и се задължи да инвестира US$ 100 млн. за период от 5 години. Затова прекият финансов ефект по договора за приватизация бе US$ 109,99 млн., а общият финансов ефект бе US$ 209,99 млн.
  Това бяха аргументите на Агенцията за приватизация да сключи договора за приватизация на АК "Балкан" и на Министерския съвет да я одобри. Затова приватизацията на компанията беше подкрепена от профсъюзите и от работещите в нея и бе предпочетена с всичките и рискове пред неизбежната ликвидация. Дори да се приеме, че балансовите активи на компанията струват US$ 30 млн., както се твърди напълно произволно, т.е. 54 млн лева, те остават почти 4 пъти по-малко от задълженията на компанията. АК "Балкан" имаше отрицателна нетна стойност, когато бе приватизирана. В това състояние тя фалира бързо, каквато бе съдбата на мнозинството от държавните авиокомпании в цяла Европа.
  През 2002 г. бе направен опит да се създаде нова държавна авиокомпания "България Ер". Нейният успех трябваше да бъде косвено доказателство за "престъпната" приватизация на ОДС! Този опит завърши с провал, незабелязан от бдителната общественост. Новият национален превозвач се оказа нежизнеспособен и през 2007 г. управляващите от тройната коалиция спешно продадоха затъналата държавна компания. Тя бе приватизирана от ТИМ.

  (АК "Балкан" е под номер 40 в списъка на "Група Б Други предприятия" в изолация - за ликвидиране или приватизация до 1 година. Правилник за прилагане на Закона за финансово оздравяване на държавни предприятия. Приет с ПМС N231 от 22.08.1996 г., Обн. ДВ, бр. 72 от 23.08.1996 г., в сила от 23.08.1996 г.)….."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  NGO-то пак клепа неудобните му личности.

  niki
 47. 47 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1639 Любопитно

  [quote#33:"Karanikolov"][/quote]

  Обичам когато колеги с рейтинг 202 осъзнали ролята на Черният Лорд за погубенят си живот претоплят манджата за Вината на Црън Ваньо.
  А вие лично кое от тези апетитни хапчици се опитахте да закупите и не успяхте поради световен заговор?
  Ето аз участвах в търг за един Баркас с 130 000 лева и не го спечелих.
  Цената беше 135 000 лева.
  За друго не ми е трябвало не съм участвал.
  А вие?

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 48. 48 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нищо чудно, че партиите около NGO-тата имат 0 депутата.

  niki
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#43] от "Рим":

  Тоя е некъф ентусиазиран Варадин . И се опитва със остарели опорки да размие отговорността на ставащите безобразия в момента.

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  Н.Димов не е безличен, той е вреден.
  —цитат от коментар 7 на bez_ime2  Ще те допълня - Нено е ПРЕСТЪПНО ВРЕДЕН !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 53. 53 Профил на Karanikolov
  Karanikolov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нено е от ДСБ!

  Нено е пълно нищожество.
  —цитат от коментар 40 на Маняна  Кратко, точно, ясно... :)
  —цитат от коментар 41 на bez_ime2
 54. 54 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#42] от "Рим":

  Всички РМД-а са законни, но не са морални.
  Именно със 2 Постановления на МС на Костов първо се опрощават задълженията им, а после се дава право да се плащат с компенсаторни. Сиреч придобиваш активите за 23%. И това беше за избрани лица, които основно бяха видни ДС-ри и комунисти.
  И второ не са актуални в момента. Разпродадоха ги и ги разрушиха отдавна. Само Доган/Пеевски ги трансформираха.
  На мене бай ми е интересно по какъв критерий Цветан Василев е дал 500 милиона на Пеевски/Доган кредити.

 55. 55 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Не помня някой да се е опитал да даде правилно определение на тоя преход. И ако да, дали някой няма да го контраатакува. Дали да не питаме американците дали са имали преход и как са го осъществили. Или някои от ония, дето са все на върха в класирането и ни ги тикат в лицето за пример.

 56. 56 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Нено е от ДСБ!
  —цитат от коментар 53 на Karanikolov


  Нено отдавна не е в ДСБ. Но и да беше сътворените от него безобразия са си негови .

  SHADOWS of SOFIA
 57. 57 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3073 Разстроено

  "най-добре задоволява представите за добър живот на българския консуматор" - дори в ПРАЗНИЦИТЕ, традиционни, християнски, български, макар и със "съобразени" дати, НИЕ задоволяваме нови "ценности", които все повече ще ни превръщат в топчеста маса, търкаляща се по новите пътища на "новата" власт... А иначе се радваме, че има празници, причините за които все повече не ни са ясни... Да стягаме пиратките и фойерверките за Нова година...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 58. 58 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само по себе си е добър признак, че Димов не се харесва на NGO-тата.

  niki
 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#20] от "Karanikolov":Какъв е този институт бе, другарю?
  —цитат от коментар 28 на bez_ime2  Ами не спориш с другар, а с другарКАТА Непукистка, макар и с друг ник .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Тази усмивка казва всичко.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 63. 63 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  [quote#59:"niksan1"][/quote]

  Може и да си прав. Същите приоми и избягване на директни отговори.

  SHADOWS of SOFIA
 64. 64 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Министър на ВМРО,
  от квотата на ДПС
  за да събере
  от раята много джизие

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 65. 65 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 565 Неутрално

  много яко интервю. за счетоводството съм съгласна, че изпълнителната власт прилича на счетоводство, и външното също по-скоро на туриситческа борса.
  но не съм съгласна, че здравето и образованието не се 'консумират веднага' - консумират се и още как - чрез неполучаваенто на образование, и здравеопазване и плащане частно за получаването им - каква по-директна консумация?

 66. 66 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Министър на ВМРО, от квотата на ДПСза да събереот раята много джизие
  —цитат от коментар 64 на cinik


  +

  SHADOWS of SOFIA
 67. 67 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#53] от "Karanikolov":

  Комсомолец, Димов напусна ДСБ преди повече от 10 години.

 68. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  [quote#35:"Karanikolov"][/quote]


  « Не претендирам за образование ... «


  Хм ... това е нещо ново за мен .
  Спомням си, че преди години ти лично написа, че си генерал-полковник от военната прокуратура на БНА, но тогава все още се подвизаваше във форума като Непукистка, а днес като Караниколов - не претендираш за образование ... ?!
  Излиза, че президентът е сменил потника с фрак, а ти си сменила генералските лампази с безличните одежди на най-елементарен трол от взвода на герболяка .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 585 Весело

  Ха-ха!

  "2019 г. - Безличността на годината е министър Нено Димов"

  Колкото и да съм съгласен с определението за Нено - Екологията, КАК ДА ОТМИНА, ЧЕ ТОВА СИ Е НАПРАВО ЗА САНКЦИОНИРАНЕ ОТ МОДЕРАТОРА, КАТО НЕЩО ОБИДНО?

 72. 72 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Весело

  Докато не се пребоядиса на консерватор беше страшен пич. Какво му стана, не знам...

 73. 73 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2882 Весело

  Най-верният преторианец на др.Костов обявен за безличност на годината! Какво обида за командира който започна политическата си кариера в СДС като зелен!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 74. 74 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  Повърхностен анализ на литератор, с по-скоро художествена отколкото смислова стойност, неподходящо, извадено от контекста заглавие и разбира се, повечето коментиращи са прочели само него

 75. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#54] от "Да вярваме на истината":


  « На мен най-ми е интересно, по какъв критерии Цветан Василев е дал 500 милиона на Пеевски/ Доган кредити . «


  Не се губи в догадки, а побързай да попиташ голият охльов Гешев . Напомням ти, че той беше главният разследващ по делото КТБ . Ако успееш да се срещнеш с него, дай ми сигнал, защото аз имам много, много въпроси към него .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 76. 76 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Господин Не чул, Не видял, Не знаел, Не разбрал, нааааай_тъп0то пърче от кабинета Бомбонко 3

 77. 77 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#75] от "niksan1":

  Ами а дано Гешев осветли защо. Ама надали.

 78. 78 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  "То май освен харч на европейски средства...."
  До коментар [#3] от "Рим":

  Имаш ли данни за харчовете през отминаващата година? Поне членския си внос дали сме го платили? Да можем да спим спокойно.

 79. 79 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  "То май освен харч на европейски средства...."
  До коментар [#3] от "Рим":

  Имаш ли данни за харчовете през отминаващата година? Поне членския си внос дали сме го платили? Да можем да спим спокойно.

 80. 80 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Да чета какво е казал един лаладжия, беше загуба на време за мен.

 81. 81 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 585 Любопитно

  До коментар [#3] от "Рим":

  #КОЙ определя ЕВРО-Порциите?
  Боко или Доган?
  ...............
  Преди време по друг повод писах, че най-играната игра в кабинетите Боко-1 ; Боко-2 и Боко-3 е играта "Да откраднем едни Евро Субсидии!"

 82. 82 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#61] от "Firestarter":

  "Немо е плод на маймунска чекия и клетата му майка го е събирала от плочките на кенефа, затова главата му е като тоалетна чиния.
  Много консервативна история, бро ... типичен Мастурбаторь от платформата за десни екскременти !"


  Какъв изказ, каква умнокрасивост...

  Написалият коментар #61 се присмива на Нено и едновременно с това показва същността на умнокрасивите нещастници - неграмотник, мекица, злобар и неадекватен от друсане.


 83. 83 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#53] от "Karanikolov":Комсомолец, Димов напусна ДСБ преди повече от 10 години.
  —цитат от коментар 67 на bez_ime2


  Щом и такъв, като него се е махнал СМЯТАЙ КАКВИ СА ОСТАНАЛИ.
  Бетер!

 84. 84 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1651 Неутрално

  Гочев, стой си при античната литература, политическият анализ не ти се удава.

 85. 85 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Комсомолец, Димов напусна ДСБ преди повече от 10 години.
  —цитат от коментар 67 на bez_ime2

  Не го оневинявай, Мурзил !
  Името Нено Димов се свързва с най-мракобесния период на костококите!
  Продажбата на националните интереси на "Газпром"..

  Да припомним-едно българско правителство бе застанало, като кост в гърлото на Рем Вяхирев..
  И тогава "Газпром" си намери маша - купи пияните софийски лумпени, ангажиран бе и Слави Трифонов да се провиква, на микрофона пред Александър Невски "Седем , осем и ще си паднала" а пияната сган да върти кючеци отдолу и да скача ..

  И кой намираме, свързан с всичко това?
  Нено Димов!

  А ти ми го хвалиш , Ушанка.
  Напуснал бил, костококите..

  Да, ама идейно е един от тях!

 86. 86 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6088 Неутрално

  Хубаво обобщение - България като апотеоз на консуматорското общество, макар и на бедни консуматори, а Пеевски като кривоо огледало в което хората обичат да се оглреждат.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 87. 87 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Димов напусна ДСБ преди повече от 10 години.
  —цитат от коментар 67 на bez_ime2


  Но е с тях, колчем иде реч за предателство на българските интереси..
  Останал си е тъп костокок!
  Не ми го защитавай!

  Тази пасмина нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила. Помниш ли като подписахме за самолетите Ф-16? :

  ---------------
  "По-рано днес Маринов заяви, че хакерската атака "при всички случаи има политически ефект и засяга националната сигурност". Той каза още, че според първоначалната информация на разследващите, сред които е и ДАНС, пробивът в сървър на НАП е станал преди около месец и свърза атаката с покупката на F-16 от САЩ. "

  Ние се сетихме, какво става, не ни мисли заблудени!
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/07/16/3938873_hakerskata_ataka_v_nap_e_ot_chujbina_no_ne_se/

  Кибератаката пак е от Русия. Тя желае всичко лошо на България с армия от хакери и тролове, помощта отвътре ...
  —цитат от коментар 6 на Сенчеста фигура


  Само заради едни 8 американски самолет рашистанците се разбесняха!
  —цитат от коментар 12 на historama


  От Русия зер! И има помощ отвътре! И се разбесняха, агентите им под прикритие..
  Ама не само на форума всичко разкрихме, разкриха го и нашите институции:

  .." Гешев съобщи, че...
  .. Над фирмата обаче стои и истинският организатор на мероприятието:
  "Само погледнете как интересно съвпадна всичко с политическата реакция примерно на "Да, България" – в рамките на дни беше поискана оставката не на шефа на НАП, а на министър Горанов. Дните в политическия живот представляват милисекунди по същество."
  И още: "Безспорно е, че тази атака съвпадна с активно преекспониране на случая в определен кръг медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, с Христо Иванов, някои ги наричат "протестърски медии", с активно присъствие по телевизиите примерно на Атанас Атанасов, който е шеф на Националната служба за сигурност по време на г-н Костов, министър-председателя Костов."
  ------------------

  А ти викаш "Нено Димов вече няма нищо общо с рублифилите. Той не е към костококите отдавна"..

  С тях е, с тях е ..

 88. 88 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Як коледен хейт в Дневник.

  Друго не съм и очаквал, но минавам само да проверя, дали няма да ме изненадат.

  Уви, не..

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 89. 89 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#88] от "MORTAR":

  Ти одобряваш действията на Димов ли?

 90. 90 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#87] от "simChо":

  Министър в правителството на Борисов. Достатъчно е.

 91. 91 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#43:"Рим"][/quote]

  Сделката за „Нефтохим“ АД и нейните икономически и геополитически последствия
  Автор: Едвин Сугарев


  „Нефтохим” беше продаден на руска фирма, защото е с руска технология и преработва руски нефт. И затова представляваше интерес само за руски фирми.

  Винаги ме е впечатлявала способността на държавниците да изричат публично неистини, без да им мигне окото. От справка за вноса на суров петрол за периода 1991 – 2003 г.[7], официално поискана от Лъчезар Тошев, народен представител в тогавашното 38-мо Народно събрание, и официално издадена от Изчислителния център на Министерството на финансиите, става ясно, че съвсем не сме купували и преработвали само руски нефт."

 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Неутрално

  Филолог и превофач от гръцки

 93. 93 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Неутрално

  Филолог и преводач от гръцки правят политически коментари?!Очаквам следващото интервю да е с йога инструктор и продавачка на сергия на Пазара в Овча Купел(и НБУ е в Овча Купел)

 94. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Неутрално

  До коментар [#10] от "Karanikolov":

  Е, при болшевиките най-голеюите врагове са тези,с партиен билет.Най-големите врагове зс ДеБъ са бившите им членове.

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Неутрално

  До коментар [#18] от "samoedin":

  Гадни гербаджии,бре!Осигурили пълни молове,и "евтини почивки" в Гърция!ВнГурция почивкиъе днес струват,колкото са стрували и предин10 години.Само,че тогава много по-млко българи можеха да си ги позволят.А,тези гафни гербаджии са им осигурили по-високи доходи!Не са като добрия Костов-той им осигури по 50 долара заплта,а на послушните червени другари-я по заводче,я по авиокомпанийкиа,я по рафинерийка!

 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Неутрално

  До коментар [#20] от "Karanikolov":

  И двете,разбира се!

 97. 97 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  A воеводата? Той е баш безличността, след като дойде на власт да вдига заплати и пенсии, а тръгна да плаща милиарди за хвърчила на зелено!

  Мърфи е оптимист!
 98. 98 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Неутрално

  До коментар [#22] от "bez_ime2":

  Абре,костове-по тази логика значи,че мразят и в червата си ДеБъ,щото събирате гласовете на 2 блока в Люлин!

 99. 99 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3328 Неутрално

  До коментар [#29] от "Karanikolov":

  Аминпрестъпно е някой друг освен Костов да разпределя паричните потоци,то е ясно!

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK